מתוק או מר, למה אתה נהנה לאכול מתוק, הנאה מאכילת מתוק... שדווקא ההבנה העמוקה הזו עשויה להוביל את האדם לחופש אמיתי יותר, כי הוא מפסיק להיות תלוי באופן עיוור בתחושות החיצוניות, והוא יכול ליהנות באופן מודע ומודע יותר. איך ההבנה שההנאה תלויה בך מעניקה לך שליטה? ברגע שאדם מבין לעומק שהמתיקות היא תחושה פנימית סובייקטיבית, הוא כבר לא תלוי בחומר החיצוני, אלא בהכרה שלו. כלומר, אם ההנאה איננה נמצאת בשוקולד, אלא בתפיסה של האדם עצמו, הרי שהשליטה בהנאה נמצאת בידיו ... ליהנות או לא ליהנות מתוך התודעה שלו, ולא מתוך תלות בחומר מסוים. זה מאפשר לו לא להיות משועבד לצרכים חיצוניים, כי מקור ההנאה שלו הופך להיות פנימי ולא חיצוני. איך מתמודדים עם הפחד מאובדן ההנאה? הפחד שההנאה תיעלם אם האדם יפסיק להאמין שהיא קיימת באופן חיצוני, יכול למנוע ממנו להכיר את האמת. אבל אליעד טוען שזה בדיוק האתגר: להבין שההנאה הפנימית לא באמת תלויה בגורם חיצוני. הוא נותן דוגמה פשוטה לכך - אדם שנהנה מדבר כלשהו, כמו ממתק או מאכל אהוב, פוחד שאם יתבונן בכך ... שבו הוא כבר לא מפחד לאבד אותה, כי הוא יודע שכל הנאה היא פרי המחשבה שלו עצמו, ושום דבר חיצוני לא יכול לקחת אותה ממנו. מה באמת גורם לך ליהנות מאוכל מתוק או מר? אליעד כהן מסביר שהגורם האמיתי ... הוא מרגיש שהתחושה הזו היא אובייקטיבית, שהוא תלוי בה. ברגע שהוא מאמין בכך, הוא הופך להיות תלוי וזקוק לדבר החיצוני הזה. אך ברגע שהאדם מבין שזה רק ביטוי של התפיסה הפנימית שלו, הוא משתחרר מהתלות הזו. המתוק, המר, או ... מתיקות היא תחושה אמיתית? למה אנשים מפחדים לאבד את ההנאה? האם תחושת ההנאה היא סובייקטיבית? איך להשתחרר מתלות בהנאה חיצונית?