ניהול עסקים, למה עסקים טובים נסגרים? איך מומחה בתחומו יכול להיכשל בעסקים? למה אנשי מקצוע מומחים לא מתפרנסים? איך שף מוצלח פושט רגל? למה מסעדות נסגרות? טעויות בפתיחת עסק, להיות עצמאי או להיות שכיר, טעויות של עסקים... בתחום מסוים. יש צורך בידע נוסף שאינו קשור ישירות למקצוע שבו אתה עוסק. כמו לדוגמה, שף שמצליח מאוד בתחום האוכל, אך נכשל בניהול מסעדה בגלל חוסר ידע בניהול עסקי. מהם שלושת התנאים להצלחה בעסק? כדי להצליח בכל תחום, שלושה תנאים נדרשים: ידע, יכולת ורצון. כל אחד מהתנאים האלה חשוב להצלחה. לדוגמה, אם אתה יודע איך להכין אוכל מצוין, ויש לך את היכולת להגיש אותו ללקוחות, ואתה גם רוצה להרוויח מזה כסף, אך אין לך לקוחות - ... לקוחות - כל אלה הם חלק בלתי נפרד מהצלחה בעסק. למה שף טוב לא בהכרח יצליח בעסק? שף שמוכר אוכל מצוין לא בהכרח יצליח בניהול מסעדה אם הוא לא מבין איך לתמחר את המנות נכון, איך לשווק את המסעדה ... ששף מוצלח פושט רגל? ישנם מצבים שבהם אדם מאוד מצליח בתחומו, כמו שף מוכשר ביותר, נכשל כשפותח עסק, למרות שהאוכל שהוא מכין הוא מהטובים ביותר. השאלה היא: איך יכול להיות שהוא נכשל בעסק? התשובה טמונה בכך ששלושה תנאים נדרשים ... התחום ואת הרצון להצליח, אז בדרך כלל אתה תצליח. לדוגמה, אם יש לך ידע במתכונים ויש לך יכולת להגיש אוכל איכותי, ותרצה להרוויח כסף ממכירת אוכל, אך לא יהיו לקוחות, לא תוכל להרוויח. מצד שני, אם יש לקוחות ויש לך את היכולת והרצון, אך אין ... לדוגמה, שף מצוין עשוי להיכשל בפתיחת מסעדה אם הוא לא יודע לנהל אותה כעסק. יכול להיות שהוא יודע להכין אוכל מצוין, אבל אינו יודע לנהל עובדים, לתמחר נכון, לשווק את העסק או למשוך לקוחות. גם אם אתה מומחה בתחומך, ...