ניהול עסקים, למה עסקים טובים נסגרים? איך מומחה בתחומו יכול להיכשל בעסקים? למה אנשי מקצוע מומחים לא מתפרנסים? איך שף מוצלח פושט רגל? למה מסעדות נסגרות? טעויות בפתיחת עסק, להיות עצמאי או להיות שכיר, טעויות של עסקים... לבין יכולתו לנהל עסק בצורה מוצלחת. העניין הוא שכדי להצליח בעסק לא מספיק להיות טוב בתחום מסוים. יש צורך בידע נוסף שאינו קשור ישירות למקצוע שבו אתה עוסק. כמו לדוגמה, שף שמצליח מאוד בתחום האוכל, אך נכשל בניהול מסעדה בגלל חוסר ידע בניהול עסקי. מהם שלושת התנאים להצלחה בעסק? כדי להצליח בכל תחום, שלושה תנאים נדרשים: ידע, יכולת ורצון. כל אחד מהתנאים האלה חשוב להצלחה. לדוגמה, אם אתה יודע איך להכין אוכל מצוין, ויש לך את היכולת להגיש אותו ללקוחות, ואתה גם רוצה להרוויח מזה כסף, אך אין לך לקוחות - כל הידע והיכולת שלך לא יעזרו. מצד שני, אם יש לך את הידע ואת היכולת לייצר את המוצר, אך אין לך את הרצון להרוויח כסף - גם אז לא תצליח. כדי להצליח עליך לשלב בין שלושת המרכיבים: ידע, יכולת ורצון. היכן מסתתרת הבעיה של בעלי העסקים המומחים? הבעיה שהרבה אנשים שמצליחים בתחום מסוים כמו שף טוב או בעלי מקצוע אחרים, נכנסים לעסק ונתקלים בכישלון, היא שהם לא מבינים שהידע במקצוע שלהם הוא רק חלק מהתמונה. למרות שהשף יכול להיות מצוין במקצועו, הוא יכול להיכשל בניהול העסק אם אין לו את הידע הניהולי הנדרש. ניהול עסק דורש יכולות נוספות כמו שיווק, ניהול עובדים, תמחור המוצר ויכולת גיוס לקוחות - כל אלה ... מבטיחה בהכרח הצלחה בעסק. כדי להצליח כעצמאי או בבעלותו של עסק, יש צורך לא רק בכישורים המקצועיים אלא גם בידע הניהולי שכולל מיומנויות כמו ניהול עובדים, שיווק, תמחור ויכולת גיוס לקוחות. רבים מבעלי העסקים המתחילים עושים את הטעות להניח שיכולת מקצועית מספיקה להצלחה בעסק, אבל האמת היא שלפעמים כל אלה לא מספיקים, אלא אם כן יש ידע ניהולי מתאים. איך להקים עסק מצליח? טעויות נפוצות בפתיחת עסק ניהול עסק: איך לנהל נכון את העסק שלך? האם ... מהטובים ביותר. השאלה היא: איך יכול להיות שהוא נכשל בעסק? התשובה טמונה בכך ששלושה תנאים נדרשים להצלחה בכל תחום: ידע, יכולת ורצון. אם יש לך את הידע הדרוש כדי להצליח, את היכולת להתמודד עם הדרישות של התחום ואת הרצון להצליח, אז בדרך כלל אתה תצליח. לדוגמה, אם יש לך ידע במתכונים ויש לך יכולת להגיש אוכל איכותי, ותרצה להרוויח כסף ממכירת אוכל, אך לא יהיו לקוחות, לא תוכל להרוויח. מצד שני, אם יש לקוחות ויש לך את היכולת והרצון, אך אין לך את הידע הדרוש, אז לא תצליח גם כן. כדי להצליח, חייבים להיות כל שלושת המרכיבים: ידע, יכולת ורצון. מה שקורה לעיתים, במיוחד בקרב אנשים שהם מאוד טובים בתחום מסוים, הם נכנסים לעסק ולא מצליחים. לא בגלל חוסר יכולת או רצון, אלא בגלל חוסר ידע בניהול העסק. כך, לדוגמה, שף מצוין עשוי להיכשל בפתיחת מסעדה אם הוא לא יודע לנהל אותה כעסק. יכול להיות ... במשהו אחד. לסיכום, אם אדם מאוד טוב בתחומו אך נכשלה המסעדה או העסק שלו, הסיבה היא שאין לו את הידע הניהולי הדרוש להצלחה בעסק. ידע מקצועי הוא רק חלק מהתמונה, ושאר המיומנויות הניהוליות הן אלו שעשויות להוביל להצלחה או לכישלון. איך להקים עסק מצליח? ...