... הרי אם נעצור לרגע ונחשוב, המתיקות היא בסך הכל פרשנות של החושים, שנובעת מהתפיסה האישית של האדם. אין במאכל עצמו מתוק, אלא יש בו
חומר מסוים שהחושים שלנו מתרגמים כתחושה מתוקה. האם המתיקות באמת קיימת במאכל עצמו? כדי להדגיש את הנקודה הזו, אליעד מציג מצב שבו האדם לפתע מאבד את תחושת ההנאה מהמאכל ... יותר. איך ההבנה שההנאה תלויה בך מעניקה לך שליטה? ברגע שאדם מבין לעומק שהמתיקות היא תחושה פנימית סובייקטיבית, הוא כבר לא תלוי
בחומר החיצוני, אלא בהכרה שלו. כלומר, אם ההנאה איננה נמצאת בשוקולד, אלא בתפיסה של האדם עצמו, הרי שהשליטה בהנאה נמצאת בידיו בלבד. האדם יכול לבחור ליהנות או לא ליהנות מתוך התודעה שלו, ולא מתוך תלות
בחומר מסוים. זה מאפשר לו לא להיות משועבד לצרכים חיצוניים, כי מקור ההנאה שלו הופך להיות פנימי ולא חיצוני. איך מתמודדים עם הפחד מאובדן ההנאה? הפחד שההנאה תיעלם אם ...