אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
תוספות - מתי נכון לשאול האם זו האמת ומתי נכון לשאול עד כמה זו האמת:

כאשר בודקים את אמיתותה של טענה כלשהי, עלינו לבדוק האם יש לטענה זו מספר פירושים אפשריים או שיש רק אפשרות אחת בלבד מוגדרת באופן ספציפי להבין את הטענה. ואז אם יש רק אפשרות אחת להבין את הטענה, נשאל, האם זו האמת. ולא נשאל, עד כמה זו האמת. כי או שזו האמת או שלא. אבל אם יש מספר אפשרויות לפרש את הטענה, נשאל, עד כמה זו האמת.

לדוגמה: טענה שאומרת, שבזמן מסוים ובמקום מסוים, יש משהו כלשהו. טענה כזו היא מוגדרת באופן ספציפי. ונוכל לשאול, האם היא נכונה או שלא. לעומת זאת, רוב הטענות יהיו טענות שניתן לפרש אותן בכל מיני צורות.

לדוגמה: היום חם. שהמושג חם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל האם ועד כמה חם. או לדוגמה: הילד איחר לבית הספר. שהמושג איחר ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל, עד כמה הילד איחר. או לדוגמה, מישהו הוא אדם חכם. שהמושג חכם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. אז נשאל, האם ועד כמה הוא חכם.


תוספות - איך לבדוק האם ועד כמה טענה נכונה?

ברמת העיקרון, בין השלב של הבנת 4 הטענות לבין השלב של בדיקת אמיתות הטענות האלו, יש שלב של הבנת הטענות השונות מהטענות שנטענו. לדוגמה: אני טוען שבגלל שנכשלתי אכשל בעתיד. הטענה הראשונה היא שנכשלתי בעבר. אז הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה נכשלתי בעבר.

אבל בין השלבים האלו, יש שלב שבו אמורים לקחת את הטענה, ולהבין, מה ההפכים האפשריים שלה. דהיינו, איזה משפטים מנוגדים יש למשפט נכשלתי בעבר. כגון: אני כל הזמן נכשל בעבר / כולם נכשלו בעבר / כולם נכשלים תמיד / אף פעם לא נכשלתי / נכשלתי רק פעם אחת / נכשלתי ביחס למישהו מסוים. וכיו"ב, להכין רשימה של הפכים. וביחס אליהם אח"כ בודקים, האם ועד כמה הטענה נכונה, אולי המשפטים ההפוכים שלה, הם האמת. ואיך להכין את רשימת המשפטים ההופכיים של הטענה, גם זה התבאר במקום אחר...


תוספות - בדיקת סיבה ותוצאה אפשריות בלבד + בדיקת התוצאה שלא ביחס לסיבה:

כאשר אנחנו בודקים אמיתות של טענה, ננסה לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה. לדוגמה, הנייר עלה באש והוא נשרף. סיבה: הנייר עלה באש. תוצאה: הנייר נשרף. אז נבדוק, את אמיתות הסיבה: האם הנייר עלה באש. ונבדוק את אמיתות התוצאה: האם הנייר אכן שרוף. ונבדוק את כל אחת מהבדיקות האלו בפני עצמה. דהיינו, השאלה האם הנייר אכן שרוף, נשאל אותה, בלי קשר לשאלה אם הוא אכן עלה באש. או לדוגמה: הכביסה נרטבה בגשם שירד. נשאל, האם באמת ירד גשם והאם באמת הכביסה רטובה.

וכאן צריך לחדד, כי יש מצבים שהתוצאה, מתארת משהו שכבר קרה בעבר, ושניתן לבדוק אותו בפני עצמו. לדוגמה: האם הנייר אכן שרוף / האם הכביסה אכן רטובה וכיו"ב. שבמקרים האלו, בעצם אפשרי לבדוק את אמיתות התוצאה, כשאלה בפני עצמה, גם בלי קשר לאמיתות הסיבה.

יחד עם זאת, יש מצבים שבהם לכאורה נראה, שלא ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה, בלי להתייחס לקשר שלה לסיבה. לדוגמה: טענה שאומרת, ירד הרבה גשם, וזה הולך לגרום לכך שיהיו שטפונות. סיבה: ירד הרבה גשם. תוצאה: יהיו שטפונות. אז לכאורה את הסיבה אפשרי לבדוק, האם באמת ירד הרבה גשם.

אבל איך נבדוק את התוצאה בפני עצמה? כי לכאורה הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה יהיו שטפונות? אבל כדי להשיב לשאלה הזאת, צריך לקחת בחשבון את הגשם שירד. ולכאורה, אי אפשר לשאול עד כמה התוצאה נכונה, בלי להתייחס לסיבה. כי השאלה עד כמה יהיו שטפונות, לא עומדת בפני עצמה, אלא ביחס לסיבה כלשהי. אז איך בעצם ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה?!

או לדוגמה, התעוררתי מוקדם מידי ועכשיו אהיה עייף. אז אפשרי לבדוק האם באמת התעוררתי מוקדם. אבל איך נבדוק האם באמת אהיה עייף, בפני עצמו, בלי להתייחס לסיבות כלשהן?!

והתשובה לכך היא, שבכל פעם שאנחנו רוצים לבדוק משהו שהוא רק אפשרי ושהוא עדיין לא קרה בפועל במציאות, אז לבדוק אותו בפני עצמו, הכוונה היא, לבדוק האם יש אפשרות כזו באופן כללי, בלי קשר לשום דבר אחר. לדוגמה נשאל: האם באמת יש אפשרות שאהיה עייף? האם באמת יש אפשרות שיהיו שיטפונות באופן כללי, בלי קשר להאם ועד כמה ירד גשם?

כי כאשר אומרים שיקרה משהו, בעקבות משהו שקרה, בעצם מניחים 2 דברים. 1 - שיש אפשרות שהתוצאה תקרה באפן כללי. 2 - שהתוצאה תקרה בגלל הסיבה שהוזכרה. ולכן נבדוק באופן כללי, האם באמת בכלל יש אפשרות שהדבר יקרה באופן כללי.

לדוגמה: טענה שאומרת, ירד גשם ולכן השמש תשקע יותר מוקדם היום. אז נבדוק: האם באמת ירד גשם? ולגבי התוצאה נבדוק: האם באמת יש אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם היום באופן כללי? והתשובה היא, שאין אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם, כי הזמן שהשמש שוקעת לא משתנה ביחס למשהו שקורה או לא קורה. וממילא הטענה לא יכולה להיות נכונה. וזה עוד לפני בדיקת ההקשר הסיבתי שבין הסיבה לתוצאה.

או לדוגמה: טענה שאומרת, בגלל שהבורסה נפלה אני אאבד את כל מה שיש לי. ונשאל, האם הבורסה נפלה. ונשאל, האם יש אפשרות שתאבד את כל מה שיש לך. ואח"כ נשאל על ההקשר הסיבתי, שבין נפילת הבורסה לבין זה שתאבד את כל מה שיש לך. האם נפילת הבורסה מחייבת את זה שתאבד את כל מה שיש לך. והאם זה מתחייב רק בגלל שהבורסה נפלה.

ובכל מקרה המסר הוא, שתמיד צריך לבדוק את אמיתות הסיבה והתוצאה בפני עצמן, גם בלי קשר לרכיב סיבתיות כלשהו. ואם התוצאה היא רק אפשרית שהיא עדיין לא קרתה בפועל ושלא ניתן לבדוק האם היא קרתה או לא, אז נבדוק, באופן עקרוני, האם יש אפשרות שתוצאה כזו תקרה.

ואחרי שהבנו את זה, עכשיו אוסיף, כי לפעמים גם הסיבה עוד לא קרתה. וגם אז נשאל, האם הסיבה יכולה לקרות באופן עקרוני. לדוגמה: אם הילד שלי יהיה עצבני, הוא יתאבד. שאז נשאל: אמיתות סיבה: האם יש אפשרות שהילד שלך יהיה עצבני. אמיתות תוצאה: האם יש אפשרות שהילד שלך יתאבד. אמיתות הקשר סיבה ותוצאה: האם זה שהילד שלך יהיה עצבני, מחייב את זה שהוא יתאבד. האם זה שהוא יתאבד, יכול לקרות רק בגלל שהוא יהיה עצבני.

ובקיצור, אם הסיבה או התוצאה עוד לא קרו בפועל, אז צריך לבדוק את הנחת היסוד שאומרת שהם יכולים לקרות באופן עקרוני. ובממוצע, יש יותר טענות שבהן התוצאה עוד לא קרתה ושהסיבה כבר קרתה, מאשר שגם הסיבה וגם התוצאה לא קרו. ולכן ההתייחסות הראשונית הייתה, למקרה שהסיבה כבר קרתה ושהתוצאה עוד לא קרתה.


תוספות - בדיקת תוצאה עתידית אפשרית:

כאשר בודקים אמיתות תוצאה, יש 2 אפשרויות. 1 שהתוצאה כבר קרתה, 2 שהתוצאה לא קרתה. לדוגמה: האש שרפה את הנייר זה כבר קרה. האש תשרוף את הנייר, זה עוד לא קרה. אז כאשר בודקים אמיתות תוצאה שכבר קרתה, נבדוק, האם הנייר באמת שרוף. שזו התוצאה. אבל כאשר נבדוק תוצאה עתידית, נבדוק את האפשרות העקרונית שהתוצאה תקרה. לדוגמה, את האפשרות שהנייר יהיה שרוף.

לדוגמה: אני מפחד שאכשל ואז יפטרו אותי. סיבה: שאכשל. תוצאה: יפטרו אותי. בדיקת אמיתות תוצאה >> האם קיימת אפשרות כזאת שיפטרו אותי?

דוגמה נוספת: אם אכשל, זה מגדיל את הסיכוי שיפטרו אותי. בדיקת תוצאה עתידית >> האם קיימת אפשרות שיפטרו אותי? האם קיימת אפשרות להגדלת הסיכוי שיפטרו אותי בגלל סיבה כלשהי? או שמא אם יפטרו אותי זה לא תלוי בסיבה משתנה כלשהי? לדוגמה: זריחת השמש, אפשרית, אך אין משהו שמגדיל או מקטין את הסיכוי שהיא תקרה.

עוד דוגמה:

סיבה: אכלתי. תוצאה: אני שבע. >> הסיבה והתוצאה כבר קרו בעבר, ניתן לבדוק אותן בפני עצמן.

סיבה: אכלתי. תוצאה: אהיה שבע עוד מעט בגלל שאכלתי קודם. >> הסיבה כבר קרתה בעבר. התוצאה עתידית ביחס לסיבה שכבר קרתה. ולכן את התוצאה נבדוק בפני עצמה, האם קיימת אפשרות שאהיה שבע באופן עקרוני, בלי קשר לסיבה כלשהי. ורק אח"כ נבדוק, האם הסיבה שאכלתי מחייבת את זה שאהיה שבע. דהיינו, בדיקת התוצאה ביחס לעצמה ורק אח"כ ביחס לסיבה.

סיבה: אני אלך לאכול. תוצאה: אני אהיה שבע, בגלל שאלך לאכול. הסיבה והתוצאה עתידיות. ונשאל עליהן באופן עקרוני. האם קיימת אפשרות שאלך לאכול? האם קיימת אפשרות שאהיה שבע, בלי קשר לסיבה כלשהי? ורק אח"כ נשאל, האם זה שאלך לאכול, מחייב את זה שאהיה שבע.


תוספות - איך לבדוק אולי ההפך הוא הנכון?:

אז הדרך הפשוטה לבדוק אולי ההפך הוא הנכון, היא ב 3 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום לא חם.

עוד דוגמה (כן / לא):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: אני לא מוצלח.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אני כן מוצלח.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אני כן מוצלח.

עוד דוגמה (יש / אין):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: יש כאן פיל.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אין כאן פיל.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אין כאן פיל.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה היותר מתקדמת היא ב 4 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - תשאל, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה העוד יותר מתקדמת היא ב 5 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היום הכי

חם

שאי פעם יוכל להיות.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: אולי היום

הכי קר

שאי פעם יוכל להיות + אולי היום

הכי חם

שאי פעם יוכל להיות + אולי איפשהו באמצע.

עוד דוגמה:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היא לא אוהבת אותי.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היא אוהבת אותי.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב + היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא + אולי איפשהו באמצע.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

+ הצגנו גם את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה ואז בדקנו היכן האמת בכל הטווח האפשרי.


תוספות - האם הסיבה אמורה לגרום לתוצאה?:

כאשר בודקים האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה לקרות, צריך לשים לב לשאול את השאלה בניסוח הבא: האם ועד כמה הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה. ולא לשאול: האם הסיבה גורמת לתוצאה. כי על הניסוח השני, בד"כ התשובה תהיה כן. לעומת זאת על הניסוח של "האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה", התשובה לא תמיד תהיה כן.

ואסביר: נניח שרואים נייר שנשרף במדורה. נאמר שהאש גורמת לנייר להישרף. אם נשאל איך אנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, אולי משהו אחר שהיה במדורה הוא זה ששרף את הנייר? התשובה תהיה, שאנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, כי אנחנו יודעים שהאש אמורה לשרוף את הנייר. דהיינו, מאחורי טענה שאומרת שסיבה גורמת לתוצאה, יושב משפט שאומר שאנחנו חושבים שהסיבה אמורה לגרום לתוצאה. ולכן השאלה תהיה, האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה שתקרה? האם יש אפשרות שהסיבה לא תגרום לתוצאה?

לדוגמה: יש לי כאבים שעושים לי רע. אם נשאל, האם הכאבים עושים לי רע, התשובה תהיה כן. אבל אם נשאל, האם הכאבים אמורים בהכרח לעשות לי רע / האם הכאבים חייבים לעשות לי רע / האם יש אפשרות שכאבים לא יעשו לי רע, הרי שהתשובה יכולה להיות שונה.

והדגש הוא, אל תשאל האם זה כך. כן תשאל, האם זה חייב להיות כך. אל תשאל האם הסיבה גורמת לתוצאה. תשאל, האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה הזאת? אולי אפשרי שהיא לא תגרום לתוצאה הזאת? כי המחשבה שאומרת שהסיבה גורמת לתוצאה, נשענת על המחשבה שאומרת, שככה זה אמור להיות.
בדיקת אמיתות פתירת בעיות אני מפחד אוהבת אותי פירושים אפשריים האם יש אפשרות עתיד אולי ההפך המוחלט הוא הנכון יחסי סיבה ומסובב אישיות קיצונית קשר לוגי אטיולוגיה איך לברר מה האמת איך לדעת מה לשאול איך להבין כל דבר איך להטיל ספק איך להיות הכי איך להיות הכי חכם איך להיות הכי חכם בעולם איך לחקור איך לחקור דברים איך לטפל איך לטפל באנשים איך לנתח איך לנתח כל דבר איך לפתור איך לפתור כל בעיה אמת בעיה בעיות הדרכת מטפלים הטלת ספק הכי חכם חוסר ודאות חוסר וודאות חכם חקירות טיול טיפול טיפולים יחסי סיבה ומסובב יחסי סיבה ותוצאה לברר לברר מה האמת להבין להבין כל דבר להטיל ספק להיות הכי חכם להיות הכי חכם בעולם לוגיקה לחקור לחקור דברים לטפל לטפל באנשים לנתח לנתח כל דבר לפתור לפתור בעיות לפתור כל בעיה לשאול לשאול שאלות מטופל מטופלים מטפל מטפלים מי הכי חכם בעולם ניתוח סיבתיות סיבה סיבה ומסובב סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ספקות ספקנות פתירת בעיות פתרון בעיות קשר לוגי קשרי סיבה ותוצאה שאלה שאלות תוצאות
חלק 1
... שהשמנתי. והתוצאה היא שאני לא אוהב את עצמי. דוגמה נוספת: אני עצבני על השכן שעושה רעש. נשאל: מה קרה קודם, שהשכן עשה רעש, או שכעסת על השכן שעושה רעש? תשובה: קודם הוא עשה רעש. מסקנה: הסיבה היא שהשכן עשה רעש. התוצאה היא שאני כועס עליו. ובמילים אחרות, הסיבה לפני התוצאה ולא התוצאה לפני הסיבה. ולכן פשוט תנסה להבין מה קרה קודם בציר הזמן וזו הסיבה ומה שקרה אחר כך, זו התוצאה. שלב 3 - הבנת 4 הטענות במשפט ...
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה
... מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה מה עושים כשמרגישים מועקה ואין לה פתרון? כאשר יש תחושה של מועקה או תחושה רעה, והאדם לא מצליח למצוא פתרון או להבין את מקור התחושה, אליעד כהן מסביר מהי הגישה שיש לנקוט. במצב כזה, האדם חייב לבדוק קודם כל האם הוא באמת בטוח שיש לו מועקה. לאחר מכן עליו לברר אם הוא באמת ובאופן חד - משמעי לא רוצה את המועקה. התשובות לשאלות אלה הן חיוניות, משום שייתכן שהאדם לא באמת סובל, או שהוא סובל אבל לא ... אחרת להשתחרר מהתחושה, או לקבל את המצב כפי שהוא. האם אתה בטוח שאין פתרון למועקה שלך? אליעד מדגיש כי כשאדם נמצא במצב של מועקה והוא לא מוצא פתרון, עליו לבדוק היטב אם הוא באמת מאמין שאין פתרון. אם האדם באמת חושב שאין פתרון, אליעד מציע לו לבדוק שוב ושוב, שלוש פעמים לפחות, האם הוא באמת בטוח שאין פתרון. אם התשובה היא שעדיין יש ספק, האדם צריך להמשיך ולנסות לחפש פתרון, כי אולי הוא עדיין לא בדק את כל האפשרויות שעומדות בפניו. לעומת זאת, אם האדם בטוח לחלוטין שאין פתרון, הוא יכול להגיע למצב שבו המועקה כבר לא מפריעה לו, כי הוא יודע בוודאות שאין מה לעשות. מה ההבדל בין מועקה מוחלטת למועקה יחסית? ... דרכים להתמודד עם המצב ולהשתחרר ממנו באופן חלקי, ולכן הוא ממשיך לחפש פתרונות. מה לעשות כאשר אי אפשר לדעת את מקור המועקה? כאשר אדם לא יכול לדעת את מקור המועקה שלו, אליעד ממליץ לו לבדוק קודם כל אם יש לו ... לחפש את המקור. אם התשובה היא לא, עליו לעבור לשאלה הבאה: האם אפשר לפתור את המועקה בלי לדעת את מקורה?. אם כן, האדם צריך לפעול לפתרון התחושה הרעה. אם לא, על האדם לבדוק שוב לעומק האם באמת אין פתרון. מה לעשות כשאין פתרון למועקה? אליעד מסביר כי אדם יכול להגיע למסקנה שאין פתרון למועקה שלו, רק אם בדק לעומק את כל הפתרונות האפשריים. אם האדם לא ניסה את כל הפתרונות, אסור לו להגיד שאין פתרון. יחד עם זאת, הוא מבהיר שגם אם אדם לא ניסה את כל האפשרויות באופן פיזי, הוא יכול לדעת שאין פתרון אם הוא מבין את המהות האמיתית של הבעיה. למשל, אם אדם מרגיש חוסר פנימי בסיסי, אז גם אם יציעו לו פתרונות חיצוניים כמו לאכול מאכל מסוים או לבצע פעולה חיצונית, זה לא יפתור את הבעיה הפנימית. אליעד ממליץ לאנשים להיות כנים עם עצמם ולבדוק לעומק מה באמת יפתור את הבעיה. הוא מבהיר שאם האדם מבין לעומק את הבעיה, הוא יכול לדעת מראש אילו פתרונות עשויים לעזור ואילו פתרונות לא יהיו יעילים בכלל. האם תמיד קיים
איך להרגיש בחירה חופשית? איך להרגיש שהכל כרצונך? איך להרגיש שהכל טוב? איך להרגיש מאושר? איך לרצות את המציאות? איך לפתור כל בעיה? איך לאהוב את המציאות? איך לאהוב את החיים?
איך להרגיש בחירה חופשית? איך להרגיש שהכל כרצונך? איך להרגיש שהכל טוב? איך להרגיש מאושר? איך לרצות את המציאות? איך לפתור כל בעיה? איך לאהוב את המציאות? איך לאהוב את החיים?
... מאושר? איך לרצות את המציאות? איך לפתור כל בעיה? איך לאהוב את המציאות? איך לאהוב את החיים? איך אפשר לגרום לעצמך ... לא תואם לרצונו, הוא סובל. הפתרון, לדבריו, הוא להבין לעומק שיש לאדם יכולת לשנות את המציאות כרצונו, אך הוא בוחר ... הוא יכול לשתות, ולכן אין לו בעיה עם המצב הנוכחי. תחושת הבחירה החופשית מבטלת את התסכול מכך שהוא לא שותה. באותה צורה, כל בעיה בחיים יכולה להיפתר כאשר האדם מרגיש בלב שלם שהוא בוחר במציאות כפי שהיא. מה הקשר ... נניח שמגרדת לך הרגל, אך מסיבה מסוימת אתה לא מגרד אותה. אם אתה יודע בוודאות שאתה יכול לגרד את הרגל ברגע שתחליט, ... רצון. למה אנשים לא פותרים בעיות למרות שיש להם את היכולת? אליעד מסביר שיש מצבים בהם אנשים יודעים שיש להם יכולת לפתור את הבעיה, אך הם בוחרים לא לפתור אותה, משום שהפתרון עצמו נתפס בעיניהם כבעל חסרונות. הם מרגישים שעדיף להם להשאיר את המצב כפי שהוא, ... בו מרצונם. אליעד מציע דרך לפתור זאת: לשאול את עצמך איך הייתי פותר את הבעיה? גם אם לא תממש את הפתרון בפועל, עצם הבנת האפשרות לשנות מחזירה לך את תחושת השליטה והבחירה. מהו הפתרון המלא והשלם להרגשת שליטה ואושר במציאות? לפי אליעד, הפתרון האולטימטיבי לתחושת האושר הוא להגיע למצב של הבנה מוחלטת שכל מציאות שקיימת היא ... מרגיש אושר אמיתי. כיצד ניתן לפתור כל בעיה בחיים לפי אליעד כהן? אליעד כהן אומר שכל בעיה ניתנת לפתרון כאשר האדם מבין שהוא יכול לשנות את המציאות כרצונו, ובוחר מרצונו במצב הנוכחי. לדבריו, אם האדם לא יודע איך לפתור את הבעיה, עליו לשבת ולשאול את עצמו: איך הייתי פותר אותה?, לדמיין פתרון מלא ולראות שאין באמת מחסום לכך מלבד בחירתו שלו. עצם ההבנה שהוא בוחר את המצב ... שהוא כפוי עליו, מסייעת לאדם לפתור את תחושת התסכול ולחוות אושר ושלווה בחייו. איך להרגיש שהכל טוב? איך להרגיש מאושר? איך לאהוב את המציאות? איך לפתור כל בעיה? מהי בחירה חופשית? איך לרצות את החיים? איך לקבל את המציאות כפי ...
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות , איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית איך לפתור כל בעיה באמצעות ארבע שאלות בלבד? אליעד כהן מסביר שיש נוסחה פשוטה ומדויקת שבעזרתה ניתן לנתח ולפתור כל בעיה או מצב בחיים. השיטה מבוססת על ניתוח סיבתיות, ומתמקדת בארבע שאלות בסיסיות, שבעזרתן אפשר לפרק כל בעיה לגורמים ולמצוא לה פתרונות שונים ומגוונים. מהן ארבע השאלות של הנוסחה לפתירת בעיות? אליעד כהן מציג ארבע שאלות מרכזיות שנועדו לחקור כל בעיה או אירוע בחיים בצורה מעמיקה ויסודית: האם התוצאה באמת מתרחשת? האם הסיבה באמת מתרחשת ומחייבת את התוצאה? האם התוצאה מתרחשת רק בגלל הסיבה הזו, או שיש סיבות נוספות? האם חייבת להיות הסיבה הזאת דווקא, או שאפשר לבטל או לשנות אותה? בעזרת השאלות הללו, ניתן לפענח ולבדוק את מידת נכונותן של סיבות ותוצאות, וכך למצוא מגוון פתרונות לכל בעיה קיימת. איך עובד ניתוח סיבתיות לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שכל מצב או אירוע הוא שרשרת של סיבות ותוצאות. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא עצבני כי השכן עושה מנגל, נפרק ... עצבני רק בגלל המנגל או שיש סיבות נוספות? האם השכן חייב לעשות מנגל או שאולי אפשר למנוע זאת? כך ניתן למצוא פתרונות כמו סגירת החלון, שיחה עם השכן, או שינוי גישה והפחתת חשיבות האירוע. איך להשתמש בשיטה לפתרון בעיות אישיות ורגשיות? אליעד מדגים את השיטה עם דוגמאות ... ניתן להגיע להבנה עמוקה יותר לגבי הרגשות, המחשבות והתגובות שלך למצבים שונים, וכך לשנות את נקודת המבט ולמצוא פתרונות מועילים. איך לבדוק אם אירוע הוא אמיתי או מדומיין? אליעד מדגיש שכדי לפתור בעיות חשוב קודם לוודא שה
קורונה ומצבי קיצון, להיצמד לאמת במצבי קיצון, הפתרון הטוב ביותר במצבי קיצון, איך לדעת האם משהו באמת טוב? אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, אמונות תפלות, איך לפתור כל בעיה? איך להתמודד עם כל משבר? מה זה להיצמד לאמת? בדיקת איכות
קורונה ומצבי קיצון, להיצמד לאמת במצבי קיצון, הפתרון הטוב ביותר במצבי קיצון, איך לדעת האם משהו באמת טוב? אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, אמונות תפלות, איך לפתור כל בעיה? איך להתמודד עם כל משבר? מה זה להיצמד לאמת? בדיקת איכות
... ומצבי קיצון, להיצמד לאמת במצבי קיצון, הפתרון הטוב ביותר במצבי קיצון, איך לדעת האם משהו באמת טוב? אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, אמונות תפלות, איך לפתור כל בעיה? איך להתמודד עם כל משבר? מה זה להיצמד לאמת? בדיקת איכות מה הקשר בין הקורונה למצבי קיצון ... יעבוד. אם מישהו אומר לך תראה את החיובי וזה יעבוד, תבדוק אם באמת תמיד, בכל מצב קיצון, זה נכון. מהו הפתרון הטוב ביותר למצבי קיצון לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שהדבר היחיד שבאמת עובד במצבי קיצון הוא להיצמד לאמת ולפתח את השכל. להיצמד לאמת פירושו להבין באופן מדויק את המציאות, ללא הטיות או אמונות שווא. כשיש בעיה, גדולה או קטנה, מורכבת או פשוטה, יש רק שתי אפשרויות אמיתיות: או שיש פתרון לבעיה. או שאין פתרון לבעיה. יכול להיות מצב שבו אתה חושב שיש פתרון, אך במציאות אין, ויכול להיות מצב הפוך. לכן, הפתרון היחיד והטוב ביותר הוא להסתכל על המציאות כפי שהיא באמת, כלומר, להיצמד לאמת. מדוע להיצמד לאמת משמעותו לפתח את ... להבין מה באמת קורה, מה באמת אפשרי ומה באמת בלתי אפשרי. כאשר אתה דבק באמת, אתה רואה בבירור אם יש פתרון או אין, ואתה לא משלה את עצמך. מדוע אמונות וקונספירציות לא עובדות במצבי קיצון? אליעד מסביר בפירוש שאמונות ... להאמין בעצמך, להאמין באלוהים, הכל קורה כפי שצריך לקרות, כל אלו לא מועילות במצבי קיצון אמיתיים. הסיבה לכך היא שכל האמונות האלו הן לא בהכרח נאמנות למציאות, הן לא מבוססות על השכל ועל האמת המדויקת של המצב. בסופו ... את עצמך בשום צורה. איך להתמודד עם מצבי קיצון? מה המשמעות של להיצמד לאמת? אמונה באלוהים במצבי קיצון? איך לפתור כל בעיה? האם אמונות תפלות מועילות במצבים קשים? איך לדעת אם משהו באמת טוב? למה להיצמד לאמת ולפתח את ...
ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות מה הסוד של אליעד כהן בפתרון בעיות בעזרת ניתוח סיבתיות? אליעד כהן מציג נוסחה של ניתוח סיבתיות שהיא כלי יעיל לפתרון בעיות, הפחתת פחדים ורצונות שליליים, והחלשת מחשבות שמכבידות על האדם. על פי הנוסחה, כל בעיה או מחשבה נובעת ממערכת של סיבה ותוצאה. במטרה לשנות או להחליש רצון או מחשבה, יש להבין את הסיבה שמובילה לתוצאה ולהעריך את הקשר ביניהם. המטרה היא לזהות אם הסיבה אכן מחייבת את התוצאה, ואם לא, החלשת הרצון או המחשבה נעשית באופן טבעי. כדי להדגים את השיטה, אליעד מציין דוגמה של אדם שרוצה שיאהבו אותו, אך לא ... שלעיתים התשובה היא כי אני לא מעריך את עצמי מספיק. השאלה המרכזית היא אם הסיבה הזו באמת מקדימה את הרצון שיאהבו אותו, ואם היא מחייבת את הרצון הזה. אם התשובה היא לא, אז הרצון ייחלש, וזהו שלב חשוב בניתוח סיבתיות. איך ניתוח סיבתיות עוזר בהחלשת רצון? הנוסחה מציעה ארבע שאלות שמסייעות להחליש רצון או מחשבה שלילית: 1. האם התוצאה מחויבת? - האם באמת צריך להיות רצון כזה או מחשבה כזו? לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו אם הוא באמת רוצה שיאהבו אותו ברמה כזו. 2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה? - האם הרצון להיות נאהב באמת נובע מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות נוספות או שונות? 3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה? - האם חוסר הערכה עצמית באמת מחייב רצון כזה, או שאפשר להעריך את עצמי גם אם אינני רוצה שיאהבו אותי? 4. האם הסיבה עצמה מחויבת? - אם אדם טוען אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה, אפשר לשאול אם זה נכון או אם אפשר להעריך את עצמי גם ללא השכלה. אליעד מסביר ששאלות אלו בודקות את הקשר בין סיבה לתוצאה, ובמהלך התהליך מתחילים להבין שהרצון או המחשבה לא תמיד מחויבים כפי שנראה בהתחלה. ברגע שמבינים שאין קשר ...
אז מה, מה זה משנה? מילת קסם, איך לא להרגיש רע משום דבר? איך להתמודד עם כל תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? איך להחליש כל רצון? איך לא להיפגע משום דבר? איך להחליש רצון? האם זה באמת משנה? אז מה אם כך או אחרת, לשאול שאלות
אז מה, מה זה משנה? מילת קסם, איך לא להרגיש רע משום דבר? איך להתמודד עם כל תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? איך להחליש כל רצון? איך לא להיפגע משום דבר? איך להחליש רצון? האם זה באמת משנה? אז מה אם כך או אחרת, לשאול שאלות
... מה, מה זה משנה? מילת קסם, איך לא להרגיש רע משום דבר? איך להתמודד עם כל תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? איך להחליש כל רצון? איך לא להיפגע משום דבר? איך להחליש רצון? האם זה באמת משנה? אז מה אם כך או אחרת, לשאול שאלות מהן שתי המילים שפותרות כל בעיה בחיים? אליעד כהן מסביר שישנן שתי מילים בלבד, שמי שאומר אותן וחוזר עליהן שוב ושוב, יכול לפתור כל בעיה, להקל על כל תחושה רעה ולהתמודד טוב יותר עם החיים. המילים האלו הן: אז מה?. כלומר, אם קורה לך משהו רע, למשל אתה חולה או יש לך בעיה , אתה צריך לשאול את עצמך - אז מה?. למה זה משנה? מה כבר יקרה ... משהו שרצית, אתה יכול להגיד לעצמך שוב ושוב אז מה?. ואם לא תצליח במה שרצית - אז מה?. ואם תרגיש אכזבה או פגיעה ממשהו - אז מה?. החזרה על שתי המילים האלו, יוצרת סוג של ריחוק מהבעיה , והופכת את התחושה הרעה להרבה פחות משמעותית. אז מה? היא שאלה ... מצד שני, דווקא ההיחלשות של הרצון הזה יכולה להפוך את החיים לנוחים ומהנים יותר. האם החזרה על השאלה אז מה מובילה לחיים טובים יותר? אליעד מסביר שלמרות שהשיטה הזאת של אז מה? יכולה לפתור כל בעיה ולמנוע תחושות רעות, היא לא בהכרח מובילה ...
שאלות, איך לדעת מה לשאול, איזה שאלה לשאול, כל חוסר שלמות היא שאלה, לשאול שאלות נכונות
שאלות, איך לדעת מה לשאול, איזה שאלה לשאול, כל חוסר שלמות היא שאלה, לשאול שאלות נכונות
... איך לדעת מה לשאול, איזה שאלה לשאול, כל חוסר שלמות היא שאלה, לשאול שאלות נכונות איך לדעת מה לשאול? הנושא המרכזי שאליעד כהן מסביר הוא כיצד אדם יכול לדעת מה לשאול ואיך לשאול שאלות נכונות. ההבנה הבסיסית שאליעד מציג היא שכל חוסר שלמות שאדם מרגיש בחייו מהווה למעשה שאלה. כדי להבין איך למצוא את השאלה הנכונה, ... שאין עליה תשובה, שאסור לשאול אותה, או שאי אפשר להבין אותה, היא שאלה לגיטימית וחשובה שראוי לשאול ולחקור לעומק. אליעד מעודד לשאול דווקא את השאלות שאנשים מתביישים או חוששים לשאול, שכן דווקא השאלות האלו יכולות להוביל את האדם לגילוי האמת. כיצד ... אמרו להם שאין להן תשובה או כי אלו שאלות מסוכנות. הוא טוען שדווקא שאלות אלו הן החשובות ביותר לחקירה עצמית ולגילוי פנימי. אם אדם נמנע מלשאול את השאלות הללו, הוא מונע מעצמו את ההזדמנות להבין משהו עמוק ויסודי על חייו ועל המציאות בכלל. לכן, ... בכנות מוחלטת על החיים ולשאול: איפה אני לא מרגיש שלם? באילו תחומים אני מרגיש חוסר סיפוק, בלבול, או ספק? לאחר מכן יש להפוך את התחושות הללו לשאלות מפורשות. לדוגמה, אם האדם חש לא שלם במערכת היחסים שלו, הוא יכול לשאול את עצמו: מדוע אני לא מרוצה מהזוגיות שלי? מה חסר לי שם באמת? האם הבעיה היא בזוגיות או שאולי בבעיה פנימית יותר שקשורה אליי? באופן דומה, אם האדם מרגיש שהוא לא שלם או לא מצליח בתחום העבודה או הקריירה, עליו לחקור את השאלה הבסיסית: מדוע אני בכלל רוצה להצליח בתחום הזה? האם ההצלחה תיתן לי באמת את התחושה שאני מחפש?. הנקודה החשובה ביותר שאליעד מדגיש כאן ... לאחר שהשאלות אותרו? לאחר שהאדם מזהה את השאלות המשמעותיות שמסתתרות מאחורי תחושת החוסר, אליעד מציע לחקור אותן לעומקן ולנסות להבין את המהות של כל שאלה. הכוונה היא לא לחפש תשובות מיידיות, אלא להתעמק בשאלות עצמן. לדבריו, דווקא ההבנה המדויקת של ... שאלות לשאול? למה חשוב לשאול שאלות אסורות? איך להתמודד עם חוסר שלמות? מה עושים כשאין תשובה לשאלה? איך לחקור את השאלות לעומק? מהי השאלה הנכונה? ...
טכניקות שכנוע, טיפים לראיון עבודה, טיפים לדייט, איך לדעת מה לענות בראיון עבודה? איזה תשובה לענות בראיון עבודה? להתכונן לראיון עבודה, תקשורת בין אישית, לדעת מה לשאול, מה לענות לשאלות?
טכניקות שכנוע, טיפים לראיון עבודה, טיפים לדייט, איך לדעת מה לענות בראיון עבודה? איזה תשובה לענות בראיון עבודה? להתכונן לראיון עבודה, תקשורת בין אישית, לדעת מה לשאול, מה לענות לשאלות?
... לראיון עבודה, תקשורת בין אישית, לדעת מה לשאול, מה לענות לשאלות? איך לענות נכון כשלא ברור מה רוצים לשמוע? אחת הסיטואציות השכיחות והמורכבות בתקשורת בין אישית היא כאשר אנו נשאלים שאלות ישירות, כגון ... יוצרות בלבול כה גדול? אליעד מדגיש שהסיבה לכך ששאלות פשוטות לכאורה יכולות ליצור בלבול, נעוצה בכך שלפעמים אפילו איננו בטוחים מהי העמדה האישית שלנו בנושא. למשל, אדם שנשאל אם הוא רוצה להמשיך בעבודה ... לשמוע?. אולם אליעד מבהיר שזה לא פתרון טוב, כי השאלה הישירה עלולה להתפרש כניסיון התחמקות מהתשובה. התגובה המידית של הצד השני עשויה להיות: אני שאלתי אותך, אל תתחמק!. לכן לא רצוי לשאול ישירות מה ... אישית איך לשאול שאלות מנחות בצורה חכמה? איך להתמודד עם שאלות מכשילות? גישות לפתרון קונפליקטים זוגיים איך למצוא חן בעיני אחרים? האם יש סיטואציות שבהן לא ברור מה השואל באמת רוצה לשמוע? יש מצבים רבים, כמו תחקיר, ראיון עבודה, דייט או כל מפגש חברתי, שבהם מישהו מציג לנו שאלה בצורה ישירה: אתה ככה וככה?, את אוהבת את העבודה שלך?, כמה חשוב לך הנושא הזה? ובאותה שניה ... לחשוב: מה בעצם השואל רוצה לשמוע?. הבעיה העיקרית היא שעדיין איננו בטוחים כיצד לדעת זאת מראש. כיצד שימוש בבקשת הבהרה עוזר לדלות מידע נוסף? הדרך המומלצת היא לעצור רגע ולא לרוץ לענות, אלא לנסות ... שיפור מיומנויות ראיון עבודה גישות לפתרון קונפליקטים זוגיים איך לשאול שאלות מנחות בצורה חכמה נגיד שאתה עובר תחקיר כלשהו, ראיון עבודה, דייט, משהו. ומישהו שואל אותך תגיד לי, אתה ככה וככה?, ואז מישהו שואל אותך כמה אתה ככה וככה?. דבר ראשון מסויים, איך תדע לענות? ש: ביחס ... מה הוא רוצה שאני אגיד לו? ש: צריך לברר איזה חברה זאת קודם כל, מה המטרות שלהם. אליעד: אבל איך אתה יודע מה המראיין רוצה שתענה. טוב, איך כן לדעת? ש: מה? באמצע שיחה? אליעד: בן אדם שואל אותך שאלה, ... שתענה לו, זה הסיפור. אם הוא מספיק מתוחכם אז הוא יסביר לך את השאלה והוא יעשה את זה עדיין נייטרלי. אבל אם הוא זה, אז הוא יסגיר את התשובה שהוא רוצה לשמוע. ש: זה כמו בבית ספר במבחנים כשלא מבינים ... מובן, לדוגמה. ש: הוא יחשוב שאתה מתחכם איתו. עוד פעם, אם אתה בראיון עבודה בן כמה אתה?, זה הגיל שלך. מה תשקר? תביא לי תעודת זהות, זה הגיל אין פה אחד בפה אחד בלב, בהנחה שזה דו שיח פתוח. ש: אני ...
איך לפתח שיחה? איך מפתחים שיחה? איך לדעת מה לשאול? פיתוח שיחה, מיומנות שיחה, איך ליצור שיחה? תקשורת בין אישית, איך לדעת לדבר? איך לנהל שיחה?
איך לפתח שיחה? איך מפתחים שיחה? איך לדעת מה לשאול? פיתוח שיחה, מיומנות שיחה, איך ליצור שיחה? תקשורת בין אישית, איך לדעת לדבר? איך לנהל שיחה?
... לפתח שיחה? איך מפתחים שיחה? איך לדעת מה לשאול? פיתוח שיחה, מיומנות שיחה, איך ליצור שיחה? תקשורת בין אישית, איך לדעת לדבר? איך ... לטייל, המילים הלכתי לטייל הן העובדה בלבד, אבל מיד המוח שלנו מייצר סיפור שלם מסביב: איפה הוא טייל, למה טייל, עם מי טייל, ומה הרגיש במהלך הטיול . אליעד מסביר שהדרך המעשית לפתח שיחה היא לזהות בראש את התמונה או הסיפור שהמוח שלנו ... לקח שמשייה, אולי שחה או שתה משהו. את המחשבות האלו הופכים לשאלות: ישבת על החוף או שחית?, עם מי הלכת?, מה שתית שם?, וכך השיחה מתפתחת בקלות ובטבעיות. איך ההבדל בין עובדה לפירוש עוזר בפיתוח שיחה? אליעד מחדד את ההבדל בין עובדה לפירוש דרך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה אני כועס עליו?, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה אני כועס עליו?, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ פילוסופי, מאמן אישי טלפוני, מאמן למציאת עבודה בנושאי למה אני כועס עליו - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 21_07_2025 השעה 19:53:10 - wesi1