אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיול ✔ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
תוספות - מתי נכון לשאול האם זו האמת ומתי נכון לשאול עד כמה זו האמת:

כאשר בודקים את אמיתותה של טענה כלשהי, עלינו לבדוק האם יש לטענה זו מספר פירושים אפשריים או שיש רק אפשרות אחת בלבד מוגדרת באופן ספציפי להבין את הטענה. ואז אם יש רק אפשרות אחת להבין את הטענה, נשאל, האם זו האמת. ולא נשאל, עד כמה זו האמת. כי או שזו האמת או שלא. אבל אם יש מספר אפשרויות לפרש את הטענה, נשאל, עד כמה זו האמת.

לדוגמה: טענה שאומרת, שבזמן מסוים ובמקום מסוים, יש משהו כלשהו. טענה כזו היא מוגדרת באופן ספציפי. ונוכל לשאול, האם היא נכונה או שלא. לעומת זאת, רוב הטענות יהיו טענות שניתן לפרש אותן בכל מיני צורות.

לדוגמה: היום חם. שהמושג חם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל האם ועד כמה חם. או לדוגמה: הילד איחר לבית הספר. שהמושג איחר ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל, עד כמה הילד איחר. או לדוגמה, מישהו הוא אדם חכם. שהמושג חכם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. אז נשאל, האם ועד כמה הוא חכם.


תוספות - איך לבדוק האם ועד כמה טענה נכונה?

ברמת העיקרון, בין השלב של הבנת 4 הטענות לבין השלב של בדיקת אמיתות הטענות האלו, יש שלב של הבנת הטענות השונות מהטענות שנטענו. לדוגמה: אני טוען שבגלל שנכשלתי אכשל בעתיד. הטענה הראשונה היא שנכשלתי בעבר. אז הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה נכשלתי בעבר.

אבל בין השלבים האלו, יש שלב שבו אמורים לקחת את הטענה, ולהבין, מה ההפכים האפשריים שלה. דהיינו, איזה משפטים מנוגדים יש למשפט נכשלתי בעבר. כגון: אני כל הזמן נכשל בעבר / כולם נכשלו בעבר / כולם נכשלים תמיד / אף פעם לא נכשלתי / נכשלתי רק פעם אחת / נכשלתי ביחס למישהו מסוים. וכיו"ב, להכין רשימה של הפכים. וביחס אליהם אח"כ בודקים, האם ועד כמה הטענה נכונה, אולי המשפטים ההפוכים שלה, הם האמת. ואיך להכין את רשימת המשפטים ההופכיים של הטענה, גם זה התבאר במקום אחר...


תוספות - בדיקת סיבה ותוצאה אפשריות בלבד + בדיקת התוצאה שלא ביחס לסיבה:

כאשר אנחנו בודקים אמיתות של טענה, ננסה לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה. לדוגמה, הנייר עלה באש והוא נשרף. סיבה: הנייר עלה באש. תוצאה: הנייר נשרף. אז נבדוק, את אמיתות הסיבה: האם הנייר עלה באש. ונבדוק את אמיתות התוצאה: האם הנייר אכן שרוף. ונבדוק את כל אחת מהבדיקות האלו בפני עצמה. דהיינו, השאלה האם הנייר אכן שרוף, נשאל אותה, בלי קשר לשאלה אם הוא אכן עלה באש. או לדוגמה: הכביסה נרטבה בגשם שירד. נשאל, האם באמת ירד גשם והאם באמת הכביסה רטובה.

וכאן צריך לחדד, כי יש מצבים שהתוצאה, מתארת משהו שכבר קרה בעבר, ושניתן לבדוק אותו בפני עצמו. לדוגמה: האם הנייר אכן שרוף / האם הכביסה אכן רטובה וכיו"ב. שבמקרים האלו, בעצם אפשרי לבדוק את אמיתות התוצאה, כשאלה בפני עצמה, גם בלי קשר לאמיתות הסיבה.

יחד עם זאת, יש מצבים שבהם לכאורה נראה, שלא ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה, בלי להתייחס לקשר שלה לסיבה. לדוגמה: טענה שאומרת, ירד הרבה גשם, וזה הולך לגרום לכך שיהיו שטפונות. סיבה: ירד הרבה גשם. תוצאה: יהיו שטפונות. אז לכאורה את הסיבה אפשרי לבדוק, האם באמת ירד הרבה גשם.

אבל איך נבדוק את התוצאה בפני עצמה? כי לכאורה הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה יהיו שטפונות? אבל כדי להשיב לשאלה הזאת, צריך לקחת בחשבון את הגשם שירד. ולכאורה, אי אפשר לשאול עד כמה התוצאה נכונה, בלי להתייחס לסיבה. כי השאלה עד כמה יהיו שטפונות, לא עומדת בפני עצמה, אלא ביחס לסיבה כלשהי. אז איך בעצם ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה?!

או לדוגמה, התעוררתי מוקדם מידי ועכשיו אהיה עייף. אז אפשרי לבדוק האם באמת התעוררתי מוקדם. אבל איך נבדוק האם באמת אהיה עייף, בפני עצמו, בלי להתייחס לסיבות כלשהן?!

והתשובה לכך היא, שבכל פעם שאנחנו רוצים לבדוק משהו שהוא רק אפשרי ושהוא עדיין לא קרה בפועל במציאות, אז לבדוק אותו בפני עצמו, הכוונה היא, לבדוק האם יש אפשרות כזו באופן כללי, בלי קשר לשום דבר אחר. לדוגמה נשאל: האם באמת יש אפשרות שאהיה עייף? האם באמת יש אפשרות שיהיו שיטפונות באופן כללי, בלי קשר להאם ועד כמה ירד גשם?

כי כאשר אומרים שיקרה משהו, בעקבות משהו שקרה, בעצם מניחים 2 דברים. 1 - שיש אפשרות שהתוצאה תקרה באפן כללי. 2 - שהתוצאה תקרה בגלל הסיבה שהוזכרה. ולכן נבדוק באופן כללי, האם באמת בכלל יש אפשרות שהדבר יקרה באופן כללי.

לדוגמה: טענה שאומרת, ירד גשם ולכן השמש תשקע יותר מוקדם היום. אז נבדוק: האם באמת ירד גשם? ולגבי התוצאה נבדוק: האם באמת יש אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם היום באופן כללי? והתשובה היא, שאין אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם, כי הזמן שהשמש שוקעת לא משתנה ביחס למשהו שקורה או לא קורה. וממילא הטענה לא יכולה להיות נכונה. וזה עוד לפני בדיקת ההקשר הסיבתי שבין הסיבה לתוצאה.

או לדוגמה: טענה שאומרת, בגלל שהבורסה נפלה אני אאבד את כל מה שיש לי. ונשאל, האם הבורסה נפלה. ונשאל, האם יש אפשרות שתאבד את כל מה שיש לך. ואח"כ נשאל על ההקשר הסיבתי, שבין נפילת הבורסה לבין זה שתאבד את כל מה שיש לך. האם נפילת הבורסה מחייבת את זה שתאבד את כל מה שיש לך. והאם זה מתחייב רק בגלל שהבורסה נפלה.

ובכל מקרה המסר הוא, שתמיד צריך לבדוק את אמיתות הסיבה והתוצאה בפני עצמן, גם בלי קשר לרכיב סיבתיות כלשהו. ואם התוצאה היא רק אפשרית שהיא עדיין לא קרתה בפועל ושלא ניתן לבדוק האם היא קרתה או לא, אז נבדוק, באופן עקרוני, האם יש אפשרות שתוצאה כזו תקרה.

ואחרי שהבנו את זה, עכשיו אוסיף, כי לפעמים גם הסיבה עוד לא קרתה. וגם אז נשאל, האם הסיבה יכולה לקרות באופן עקרוני. לדוגמה: אם הילד שלי יהיה עצבני, הוא יתאבד. שאז נשאל: אמיתות סיבה: האם יש אפשרות שהילד שלך יהיה עצבני. אמיתות תוצאה: האם יש אפשרות שהילד שלך יתאבד. אמיתות הקשר סיבה ותוצאה: האם זה שהילד שלך יהיה עצבני, מחייב את זה שהוא יתאבד. האם זה שהוא יתאבד, יכול לקרות רק בגלל שהוא יהיה עצבני.

ובקיצור, אם הסיבה או התוצאה עוד לא קרו בפועל, אז צריך לבדוק את הנחת היסוד שאומרת שהם יכולים לקרות באופן עקרוני. ובממוצע, יש יותר טענות שבהן התוצאה עוד לא קרתה ושהסיבה כבר קרתה, מאשר שגם הסיבה וגם התוצאה לא קרו. ולכן ההתייחסות הראשונית הייתה, למקרה שהסיבה כבר קרתה ושהתוצאה עוד לא קרתה.


תוספות - בדיקת תוצאה עתידית אפשרית:

כאשר בודקים אמיתות תוצאה, יש 2 אפשרויות. 1 שהתוצאה כבר קרתה, 2 שהתוצאה לא קרתה. לדוגמה: האש שרפה את הנייר זה כבר קרה. האש תשרוף את הנייר, זה עוד לא קרה. אז כאשר בודקים אמיתות תוצאה שכבר קרתה, נבדוק, האם הנייר באמת שרוף. שזו התוצאה. אבל כאשר נבדוק תוצאה עתידית, נבדוק את האפשרות העקרונית שהתוצאה תקרה. לדוגמה, את האפשרות שהנייר יהיה שרוף.

לדוגמה: אני מפחד שאכשל ואז יפטרו אותי. סיבה: שאכשל. תוצאה: יפטרו אותי. בדיקת אמיתות תוצאה >> האם קיימת אפשרות כזאת שיפטרו אותי?

דוגמה נוספת: אם אכשל, זה מגדיל את הסיכוי שיפטרו אותי. בדיקת תוצאה עתידית >> האם קיימת אפשרות שיפטרו אותי? האם קיימת אפשרות להגדלת הסיכוי שיפטרו אותי בגלל סיבה כלשהי? או שמא אם יפטרו אותי זה לא תלוי בסיבה משתנה כלשהי? לדוגמה: זריחת השמש, אפשרית, אך אין משהו שמגדיל או מקטין את הסיכוי שהיא תקרה.

עוד דוגמה:

סיבה: אכלתי. תוצאה: אני שבע. >> הסיבה והתוצאה כבר קרו בעבר, ניתן לבדוק אותן בפני עצמן.

סיבה: אכלתי. תוצאה: אהיה שבע עוד מעט בגלל שאכלתי קודם. >> הסיבה כבר קרתה בעבר. התוצאה עתידית ביחס לסיבה שכבר קרתה. ולכן את התוצאה נבדוק בפני עצמה, האם קיימת אפשרות שאהיה שבע באופן עקרוני, בלי קשר לסיבה כלשהי. ורק אח"כ נבדוק, האם הסיבה שאכלתי מחייבת את זה שאהיה שבע. דהיינו, בדיקת התוצאה ביחס לעצמה ורק אח"כ ביחס לסיבה.

סיבה: אני אלך לאכול. תוצאה: אני אהיה שבע, בגלל שאלך לאכול. הסיבה והתוצאה עתידיות. ונשאל עליהן באופן עקרוני. האם קיימת אפשרות שאלך לאכול? האם קיימת אפשרות שאהיה שבע, בלי קשר לסיבה כלשהי? ורק אח"כ נשאל, האם זה שאלך לאכול, מחייב את זה שאהיה שבע.


תוספות - איך לבדוק אולי ההפך הוא הנכון?:

אז הדרך הפשוטה לבדוק אולי ההפך הוא הנכון, היא ב 3 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום לא חם.

עוד דוגמה (כן / לא):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: אני לא מוצלח.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אני כן מוצלח.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אני כן מוצלח.

עוד דוגמה (יש / אין):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: יש כאן פיל.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אין כאן פיל.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אין כאן פיל.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה היותר מתקדמת היא ב 4 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - תשאל, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה העוד יותר מתקדמת היא ב 5 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היום הכי

חם

שאי פעם יוכל להיות.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: אולי היום

הכי קר

שאי פעם יוכל להיות + אולי היום

הכי חם

שאי פעם יוכל להיות + אולי איפשהו באמצע.

עוד דוגמה:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היא לא אוהבת אותי.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היא אוהבת אותי.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב + היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא + אולי איפשהו באמצע.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

+ הצגנו גם את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה ואז בדקנו היכן האמת בכל הטווח האפשרי.


תוספות - האם הסיבה אמורה לגרום לתוצאה?:

כאשר בודקים האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה לקרות, צריך לשים לב לשאול את השאלה בניסוח הבא: האם ועד כמה הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה. ולא לשאול: האם הסיבה גורמת לתוצאה. כי על הניסוח השני, בד"כ התשובה תהיה כן. לעומת זאת על הניסוח של "האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה", התשובה לא תמיד תהיה כן.

ואסביר: נניח שרואים נייר שנשרף במדורה. נאמר שהאש גורמת לנייר להישרף. אם נשאל איך אנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, אולי משהו אחר שהיה במדורה הוא זה ששרף את הנייר? התשובה תהיה, שאנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, כי אנחנו יודעים שהאש אמורה לשרוף את הנייר. דהיינו, מאחורי טענה שאומרת שסיבה גורמת לתוצאה, יושב משפט שאומר שאנחנו חושבים שהסיבה אמורה לגרום לתוצאה. ולכן השאלה תהיה, האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה שתקרה? האם יש אפשרות שהסיבה לא תגרום לתוצאה?

לדוגמה: יש לי כאבים שעושים לי רע. אם נשאל, האם הכאבים עושים לי רע, התשובה תהיה כן. אבל אם נשאל, האם הכאבים אמורים בהכרח לעשות לי רע / האם הכאבים חייבים לעשות לי רע / האם יש אפשרות שכאבים לא יעשו לי רע, הרי שהתשובה יכולה להיות שונה.

והדגש הוא, אל תשאל האם זה כך. כן תשאל, האם זה חייב להיות כך. אל תשאל האם הסיבה גורמת לתוצאה. תשאל, האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה הזאת? אולי אפשרי שהיא לא תגרום לתוצאה הזאת? כי המחשבה שאומרת שהסיבה גורמת לתוצאה, נשענת על המחשבה שאומרת, שככה זה אמור להיות.
רשימת סיבה ותוצאה לגרום לאהוב התאבדויות ציר הזמן לפטר בגלל הסיבה מוצלח איך לפתור כל בעיה להכין אטיולוגיה איך לברר איך לברר מה האמת איך לדעת איך לדעת מה לשאול איך להבין איך להבין כל דבר איך להטיל איך להטיל ספק איך להיות איך להיות הכי איך להיות הכי חכם איך להיות הכי חכם בעולם איך לחקור איך לחקור דברים איך לטפל איך לטפל באנשים איך לנתח איך לנתח כל דבר איך לפתור איך לפתור כל בעיה אמת בעיה בעיות הדרכת הדרכת מטפלים הטלת ספק הכי חכם הכי חכם בעולם חוסר ודאות חוסר וודאות חכם חקירות טיול טיפול טיפולים יחסי סיבה ומסובב יחסי סיבה ותוצאה כיצד לנתח לברר לברר מה האמת להבין להבין כל דבר להטיל להטיל ספק להיות הכי חכם להיות הכי חכם בעולם לוגיקה לחקור לחקור דברים לטפל לטפל באנשים לנתח לנתח כל דבר לפתור לפתור בעיות לפתור כל בעיה לשאול לשאול שאלות מה האמת מה לשאול מטופל מטופלים מטפל מטפלים ניתוח סיבתיות סיבה סיבה ומסובב סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ספקות ספקנות פתירת בעיות פתרון בעיות קשר לוגי קשרי סיבה ותוצאה שאלה שאלות תוצאות
חלק 1
... סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה , קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, ...
לצאת לחופש, לטייל בעולם, לראות אנשים חדשים, לראות את העולם, להכיר תרבויות חדשות, להרגיש התחדשות, איך לחיות חיים חדשים? איך לצאת משעמום? איך לייצר רגש פנימי? טיול סביב העולם, להטיל ספק במחויבים, להתחדש רגשית
לצאת לחופש, לטייל בעולם, לראות אנשים חדשים, לראות את העולם, להכיר תרבויות חדשות, להרגיש התחדשות, איך לחיות חיים חדשים? איך לצאת משעמום? איך לייצר רגש פנימי? טיול סביב העולם, להטיל ספק במחויבים, להתחדש רגשית
... התחדשות, איך לחיות חיים חדשים? איך לצאת משעמום? איך לייצר רגש פנימי? טיול סביב העולם, להטיל ספק במחויבים, להתחדש ... חדשים ולהכיר תרבויות חדשות. אליעד כהן מסביר שהמשיכה העיקרית של אנשים לטיולים נובעת מהצורך להתרענן ולהתחדש רגשית ... למונוטוניים ומשעממים, כאילו הוא נמצא בקבר, ללא תנועה וללא חוויות חדשות. הטיול נתפס כהזדמנות לחזור לתחושה של חיים, להיפתח ... מהבית מספיקה להתחדשות אמיתית? למרות היתרונות הברורים של יציאה פיזית מהבית וטיולים במקומות חדשים, אליעד מדגיש נקודה חשובה - ... פנימית באופן מיידי ומהיר. לדבריו, הדרך הכי יעילה היא לא בהכרח לצאת לטיול או לראות סרט חדש, אלא דווקא לקחת דף ולרשום ... שיצר לעצמו חופש פנימי אמיתי יכול ליהנות מהעולם בצורה שלמה יותר כשהוא יוצא לטיול, אך הוא כבר לא תלוי בכך בשביל להרגיש ... הקיימות. כאשר אדם מצליח לעשות זאת, הוא לא תלוי בשינויים חיצוניים כמו טיולים או בילויים חדשים, אלא יכול לייצר את ... בעולם ולהרגיש התחדשות פנימית? ההרצאה עוסקת באנשים שאוהבים לטייל ובמהות של טיולים. מדובר לא רק על יציאה לטיול, אלא על חוויה של התחדשות אישית, הכרת תרבויות חדשות והתרעננות פנימית. מדוע כל כך חשוב לטייל ולהיחשף לדברים חדשים? טיול מאפשר לאדם להרגיש חיים. כשאדם נשאר באותו ... והאמונות האישיות. כלומר, לעיתים הדרך היעילה ביותר להתחדש אינה דווקא לצאת לטיול , אלא לשבת ולבחון את האמונות שלך על החיים, ... לך אפשרויות חדשות, ואתה מתחיל לראות את העולם בצורה שונה, כפי שאנשים בטיול חווים עולם חדש. מהי הדרך האמיתית לחוות חופש ... חדשות, רגשיות או אינטלקטואליות, הדרך היעילה ביותר היא לא בהכרח לצאת לטיול, אלא להטיל ספק בדברים שאתה בטוח בהם. תחשוב ... של דבר? לסיכום, הדרך האמיתית להתחדש ולחוות חופש פנימי היא לאו דווקא דרך טיולים פיזיים, אלא דרך שינוי פנימי, באמצעות הטלת ... חדשות, מתמלא בעושר רגשי, חוויות חדשות והתרעננות פנימית. בסופו של דבר, טיול הוא רק אחת הדרכים, אך הדרך האמיתית להתחדשות ...
ניהול שיחות, ניהול דיונים, ניהול פגישות, איך לנהל שיחה? איך להתכונן לשיחה? איך להתכונן לפגישה? איך להתכונן לדיון? איך לנהל דיון? איך לנהל פגישה? שיחה זורמת, שיחה מנוהלת, פגישה זורמת, פגישה ממוקדת, לזרום או להתמקד, יעוץ ארגוני
ניהול שיחות, ניהול דיונים, ניהול פגישות, איך לנהל שיחה? איך להתכונן לשיחה? איך להתכונן לפגישה? איך להתכונן לדיון? איך לנהל דיון? איך לנהל פגישה? שיחה זורמת, שיחה מנוהלת, פגישה זורמת, פגישה ממוקדת, לזרום או להתמקד, יעוץ ארגוני
... אופנים שונים, בדומה לטיול. האופן הראשון הוא כמו טיול ספונטני, שבו יוצאים ללא תכנון וללא מטרה ברורה - כמו יציאה להסתובב בקניון ללא יעד מסוים. האופן השני הוא טיול מתוכנן, שבו מוגדר מראש המסלול, היעדים והמטרות. גם פגישה יכולה להיות דומה לכך: ישנה פגישה זורמת וספונטנית, וישנה פגישה ... צורות עיקריות - בדומה לטיול. טיול יכול להיות ספונטני, שבו יוצאים ללא תוכנית מוגדרת, פשוט מסתובבים וזורמים עם מה שקורה, כמו טיול בקניון ללא יעד מוגדר. מאידך, טיול יכול להיות מתוכנן לפרטי פרטים, כולל קביעת מסלול, תחנות עצירה, מטרות ויעדים. פגישה ספונטנית מול פגישה מתוכננת אותו עיקרון ...
טיולים - מהי מהותם של טיולים? מה טוב בטיולים? ומה טוב יותר מטיולים?
טיולים - מהי מהותם של טיולים? מה טוב בטיולים? ומה טוב יותר מטיולים? טיולים. ישנם בני אדם שאוהבים רוצים לטייל בעולם. והשאלה הנשאלת היא, מהי מהות הטיולים האלו? מהיכן היא נובעת? מה טוב בהם? ומה טוב יותר מהם? וממבט ראשון על עניין הטיולים אפשר לומר, כי הטיולים מאפשרים לאדם לנקות את הראש ולהירגע. כי כאשר האדם עובד בצורה שוטפת כל הזמן, על ידי זה הוא מרגיש שהוא צריך להתרחק מהמקום שבו הוא עובד ולצאת לחופש. ... תוך כדי העבודה שלו, והוא לא זקוק לחופש כלל. כמו כן, בכל עניין הטיולים שהאדם מטייל בעולם ורוצה לטייל בעולם, בכל העניין הזה יש גם נקודת מבט נוספת. והיא, שהטיולים של האדם בעולם, הם ביטוי לחיפוש העצמי של האדם. כי אחת מהסיבות שבגללן האדם נהנה לטייל בכל מיני מקומות, היא משום שכאשר האדם מטייל במקומות שונים, על ... נמצאים בתוך כל דבר ודבר. ומצד האמת, כל החוויות שאפשר לחוות אותן בטיול סביב כל העולם וסביב כל היקום, אפשר לחוות אותן ולהגיע אליהן, על ידי התבוננות בכל דבר ודבר, גם בלי לנדוד ממקום למקום. ובתוך כל דבר ודבר, מרוכזות כל ... בכל דבר ועניין. והוא לא צריך לחפש דברים חדשים במקומות רחוקים. והטיולים שהאדם נהנה לטייל בעולם, עוזרים לאדם במהלך החיפוש העצמי שלו. וגם אם האדם לא יודע שהוא בעצם מחפש את עצמו, וגם אם האדם לא מבין איך הוא עוזר לעצמו ... האדם מתרחשים תהליכים שונים, שעוזרים לאדם למצוא את עצמו, באמצעות הטיולים השונים שהאדם רגיל לטייל. וכאשר אנחנו מדברים על טיולים, אז הדבר נכון לא רק לגבי טיולים פיזיים באופן ממשי שהאדם עובר ממקום למקום, אלא כל שינוי שהאדם מבצע בחייו, גם הוא סוג של טיול. ויש את אלו שמטיילים כל הזמן במקומות בילוי שונים, ויש את אלו שמטיילים בין הכתבות והמידע שיש בעיתונים השונים, ויש את אלו שמטיילים בין סוגי מאכל שונים, ... כל רכב חדשים וכל כיוב. וכל השינויים שהאדם עושה, הם סוגים שונים של טיולים. וכאשר האדם מחליף דבר אחד שיש לו בדבר אחר, הרי שזה סוג של טיול, שבו האדם רוצה להתחדש ולשנות את האווירה. וכל הטיולים שהאדם מטייל בעולם, הם כולם עוזרים לאדם למצוא את עצמו. כי בכל דבר ודבר שיש בעולם, יש בו שכל מסוים, שאליו האדם נמשך. וכל אחד בעולם, נהנה לטייל ... הקשר שיש בין תת המודע של האדם, לבין הדברים החיצוניים השונים. כי הטיולים מאפשרים לאדם לחדש את המחשבות שלו ולצאת מהקיבעון המחשבתי. כי כאשר האדם מטייל, על ידי זה הוא רואה דברים שונים וחדשים. וכל סוג של חידוש שמתחדש לאדם, ... חידוש וחידוש יש בו שכל כלשהו. וכל השכל שהאדם צובר בחופשה שלו ובטיולים שלו בחול, כל השכל הזה מצטרף בסופו של דבר אחד לאחד, ועוזר לאדם להבין את עצמו. וכל הדברים שיש בעולם, הם חלקים של הדבר השלם. והשכל של הדבר השלם, נמצא ... בתוך כל החלקים שבו. והאדם לומד את עצמו ואת המציאות, באמצעות הטיולים שלו בעולם. כי כל דבר בעולם כלול מכל שאר הדברים. וכל תכונות השלם, נמצאות בתוך כל אחד ואחד מחלקיו. וכל אדם הוא עולם קטן וכלול מכל הדברים שיש בעולם. כי כל הכוחות שיש בעולם, כולם נמצאים בתוך כל אדם ואדם. והטיולים שהאדם מטייל בעולם, הם כמו אדם שמסתכל במראה, כדי להכיר את עצמו. כי על ידי זה שהאדם רואה דברים שונים בעולם, על ידי זה תת המודע של האדם, לומד על האדם ...
דייטים וזוגיות, אימון לדייטים, איך להצליח בדייט? איך להגיע לדייט השני? איך ליצור משיכה בדייט? איך לגרום לדייט שלך לרצות אותך? מה לעשות בדייט? איך להתנהג בדייט? איפה לעשות דייט? על מה לדבר בדייט? מה עושים בדייט? אימון לזוגיות
דייטים וזוגיות, אימון לדייטים, איך להצליח בדייט? איך להגיע לדייט השני? איך ליצור משיכה בדייט? איך לגרום לדייט שלך לרצות אותך? מה לעשות בדייט? איך להתנהג בדייט? איפה לעשות דייט? על מה לדבר בדייט? מה עושים בדייט? אימון לזוגיות
... מקום או פעילות שאתם באמת אוהבים ונהנים ממנה באופן טבעי, כמו סרט, בית קפה, או טיול. בחירה כזו מאפשרת יצירת אווירה נוחה, טבעית ונעימה, שתורמת לכך שהדייט יצליח ויזרום בטבעיות. איך להתמודד עם דייט שלא מתקדם לזוגיות? לדברי אליעד, גם אם דייטים ... שנפגשים עם חבר טוב לפעילות משותפת. למשל, אם היית יוצא עם חבר טוב לסרט, למסעדה או לטיול, היית עושה זאת מתוך כיף והנאה ולא מתוך ציפייה לתוצאה מסוימת. זו בדיוק הגישה שצריכה להיות גם בדייטים. אליעד מוסיף דוגמה חשובה: כשאתה יוצא עם חבר לבית קפה, ... לשבת בבית קפה או בר ולהרגיש שאתה במבחן, תבחר פעילויות אמיתיות שאתה נהנה מהן, כמו טיול, צפייה בסרט, משחק, או כל פעילות פנאי אחרת ששניכם נהנים ממנה. הוא מדגיש שזוגיות טובה נוצרת כאשר ישנן חוויות משותפות נעימות שמחברות בין האנשים. ככל שהחוויות ...
הצבת מטרות בצורה נכונה, מטרות מנוגדות, רצונות מנוגדים, איך להציב מטרה בצורה נכונה? איך להגדיר יעדים? ריבוי מטרות, מטרה אחת ויחידה, רצון אחד ויחיד, מה אני באמת רוצה? מה המטרות שלי? מה הרצונות שלי? הגדרת מטרות ויעדים
הצבת מטרות בצורה נכונה, מטרות מנוגדות, רצונות מנוגדים, איך להציב מטרה בצורה נכונה? איך להגדיר יעדים? ריבוי מטרות, מטרה אחת ויחידה, רצון אחד ויחיד, מה אני באמת רוצה? מה המטרות שלי? מה הרצונות שלי? הגדרת מטרות ויעדים
... משאבים וזמן בתחום החברתי, אולם זה עלול להפריע למטרות אחרות כמו עבודה או טיול. התוצאה היא שהתמקדות במטרות רבות בו זמנית מובילה לעיתים לתסכול ולחוסר הצלחה בהשגתן. מה קורה כשיש מטרות מנוגדות? ... זמן ומאמצים בתחום החברתי, אך זה עלול להפריע למטרות אחרות כמו עבודה או טיול. במקרים כאלו, האדם מוצא את עצמו מתלבט ובסופו של דבר לא משיג את מטרותיו, כי הוא מנסה לרוץ בכמה כיוונים במקביל. ...
געגוע מהו, איך נוצר געגוע? מתי מתגעגעים למישהו? האם אפשרי להפסיק להתגעגע? האם הוא מתגעגע אליך? האם היא מתגעגעת אלי? האם הוא חושב עלי? האם היא חושבת עלי? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? מנגנון הגעגוע, למה אני מתגעגעת? נוסטלגיה
געגוע מהו, איך נוצר געגוע? מתי מתגעגעים למישהו? האם אפשרי להפסיק להתגעגע? האם הוא מתגעגע אליך? האם היא מתגעגעת אלי? האם הוא חושב עלי? האם היא חושבת עלי? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? מנגנון הגעגוע, למה אני מתגעגעת? נוסטלגיה
... אנשים? כן, הגעגוע תקף לא רק לאנשים אלא לכל דבר שסיפק לנו תחושה טובה מסוימת בעבר, למשל: בית הילדות שבו גדלת יכול לעורר געגוע לתחושת הביטחון והנוחות. טיול שעשית יכול לעורר געגוע לתחושת החופש, האושר או ההרפתקה. תכשיט או חפץ יכולים לעורר געגוע לתחושת חיבור רגשי או לזיכרונות משמעותיים. מתי מישהו יתגעגע אליך? ... כל עוד החיסרון הזה חוזר לחייך. זה לא רק אנשים, זה גם מקומות, חוויות, חפצים - כל דבר שהעניק לך תחושה טובה. לדוגמה: הבית שגדלת בו - מסמל ביטחון ונוחות. טיול מסוים - מסמל חופש והרפתקאות. תכשיט - מסמל זיכרון או חיבור רגשי. מתי אדם יתגעגע אליך? אם לא מילאת חיסרון מסוים אצל מישהו - אין לו סיבה להתגעגע אליך, כי ...
תכלית החיים - חכם רואה את הנולד? ומה קורה כאשר הנולד הולך למות?
... לו כרגע. והדבר דומה לאדם שמביאים לו מתנה, ומזכירים לו שהוא צריך להחזיר את המתנה הזאת בעוד כמה זמן. והדבר דומה גם לאדם שנמצא באיזה טיול, שכאשר הוא נזכר שהטיול צריך להסתיים, אז זה גורם לכך שההנאה שלו מהטיול דועכת. וכך גם כאשר האדם מסתכל על החיים שלו, וכאשר החכם רואה את הנולד ורואה שסוף ...
כסף, לחסוך כסף, עבודה, לטייל בעולם, פרויקטים, חוסר שלמות רגשית עם החלטה, לעבוד, להפסיק לעבוד
כסף, לחסוך כסף, עבודה, לטייל בעולם, פרויקטים, חוסר שלמות רגשית עם החלטה, לעבוד, להפסיק לעבוד
... חוסר שלמות רגשית עם החלטה, לעבוד, להפסיק לעבוד מדוע קיימת תחושת חוסר שלמות בהחלטות לגבי חיסכון כסף וטיולים? תחושת חוסר השלמות שנוצרת סביב נושאים כמו חיסכון כסף, עבודה, וטיולים בעולם, מגיעה מכך שאנשים מנסים לשכנע את עצמם שהאושר או הסיפוק נמצא ... ישנה אמת פנימית באדם, גם אם היא לא תמיד מודעת לחלוטין, אשר אומרת לו שהבריחה למקום אחר, לפרויקט אחר או לטיול אחר, לא תפתור באמת את בעיית חוסר הסיפוק והסבל הפנימי. ההבנה הזאת ... ללא צורך לברוח או להשתחרר כל הזמן. איך להתמודד עם חוסר שלמות בהחלטות? האם חיסכון כסף יביא אושר? האם טיול לחול יפתור את הבעיות שלי? האם להפסיק לעבוד ישחרר אותי מסבל? למה תמיד ...
זוגיות, אהבה, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, משבר בזוגיות, אהבה ללא תנאי, מהי זוגיות טובה, מערכת יחסים, זוגיות מוצלחת, זוגיות בריאה
זוגיות, אהבה, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, משבר בזוגיות, אהבה ללא תנאי, מהי זוגיות טובה, מערכת יחסים, זוגיות מוצלחת, זוגיות בריאה
... את עצמו ללא מערכת יחסים יציבה, כיוון שאנשים יפסיקו לסמוך עליו. לדוגמה, אדם יכול לקבוע טיול עם בת זוגו, לקנות כרטיסים, וברגע האחרון לא לבוא, בטענה שלא בא לו. מצד חופש ...
משחק החיים, כסף, להתייחס לחיים כמשחק, לשלוט ברגשות, להרגיש שלמות בכל דבר, לרצות להרגיש רע, לסבול מתוך בחירה, לא להבדיל בין טוב לרע
משחק החיים, כסף, להתייחס לחיים כמשחק, לשלוט ברגשות, להרגיש שלמות בכל דבר, לרצות להרגיש רע, לסבול מתוך בחירה, לא להבדיל בין טוב לרע
... במקום שבו נמצאים. לסבול, להתלונן ולהמשיך להרגיש רע. להשתמש בדמיון כדי לחוות את הדברים בצורה אחרת, ללא צורך בהשגת המטרה באופן פיזי. הוא מדגים את הרעיון השלישי עם דוגמה של טיול ליפן. אליעד מציע למי שלא יכול לנסוע ליפן, לפתוח ספר על יפן, לדמיין שהוא נמצא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיול, האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיול, איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן קריירה, מאמן אישי מומלץ, מטפל התנהגותי קוגניטיבי בתחום טיול - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:46:22 - wesi1