אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הטלת ספק ✔ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
תוספות - מתי נכון לשאול האם זו האמת ומתי נכון לשאול עד כמה זו האמת:

כאשר בודקים את אמיתותה של טענה כלשהי, עלינו לבדוק האם יש לטענה זו מספר פירושים אפשריים או שיש רק אפשרות אחת בלבד מוגדרת באופן ספציפי להבין את הטענה. ואז אם יש רק אפשרות אחת להבין את הטענה, נשאל, האם זו האמת. ולא נשאל, עד כמה זו האמת. כי או שזו האמת או שלא. אבל אם יש מספר אפשרויות לפרש את הטענה, נשאל, עד כמה זו האמת.

לדוגמה: טענה שאומרת, שבזמן מסוים ובמקום מסוים, יש משהו כלשהו. טענה כזו היא מוגדרת באופן ספציפי. ונוכל לשאול, האם היא נכונה או שלא. לעומת זאת, רוב הטענות יהיו טענות שניתן לפרש אותן בכל מיני צורות.

לדוגמה: היום חם. שהמושג חם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל האם ועד כמה חם. או לדוגמה: הילד איחר לבית הספר. שהמושג איחר ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל, עד כמה הילד איחר. או לדוגמה, מישהו הוא אדם חכם. שהמושג חכם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. אז נשאל, האם ועד כמה הוא חכם.


תוספות - איך לבדוק האם ועד כמה טענה נכונה?

ברמת העיקרון, בין השלב של הבנת 4 הטענות לבין השלב של בדיקת אמיתות הטענות האלו, יש שלב של הבנת הטענות השונות מהטענות שנטענו. לדוגמה: אני טוען שבגלל שנכשלתי אכשל בעתיד. הטענה הראשונה היא שנכשלתי בעבר. אז הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה נכשלתי בעבר.

אבל בין השלבים האלו, יש שלב שבו אמורים לקחת את הטענה, ולהבין, מה ההפכים האפשריים שלה. דהיינו, איזה משפטים מנוגדים יש למשפט נכשלתי בעבר. כגון: אני כל הזמן נכשל בעבר / כולם נכשלו בעבר / כולם נכשלים תמיד / אף פעם לא נכשלתי / נכשלתי רק פעם אחת / נכשלתי ביחס למישהו מסוים. וכיו"ב, להכין רשימה של הפכים. וביחס אליהם אח"כ בודקים, האם ועד כמה הטענה נכונה, אולי המשפטים ההפוכים שלה, הם האמת. ואיך להכין את רשימת המשפטים ההופכיים של הטענה, גם זה התבאר במקום אחר...


תוספות - בדיקת סיבה ותוצאה אפשריות בלבד + בדיקת התוצאה שלא ביחס לסיבה:

כאשר אנחנו בודקים אמיתות של טענה, ננסה לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה. לדוגמה, הנייר עלה באש והוא נשרף. סיבה: הנייר עלה באש. תוצאה: הנייר נשרף. אז נבדוק, את אמיתות הסיבה: האם הנייר עלה באש. ונבדוק את אמיתות התוצאה: האם הנייר אכן שרוף. ונבדוק את כל אחת מהבדיקות האלו בפני עצמה. דהיינו, השאלה האם הנייר אכן שרוף, נשאל אותה, בלי קשר לשאלה אם הוא אכן עלה באש. או לדוגמה: הכביסה נרטבה בגשם שירד. נשאל, האם באמת ירד גשם והאם באמת הכביסה רטובה.

וכאן צריך לחדד, כי יש מצבים שהתוצאה, מתארת משהו שכבר קרה בעבר, ושניתן לבדוק אותו בפני עצמו. לדוגמה: האם הנייר אכן שרוף / האם הכביסה אכן רטובה וכיו"ב. שבמקרים האלו, בעצם אפשרי לבדוק את אמיתות התוצאה, כשאלה בפני עצמה, גם בלי קשר לאמיתות הסיבה.

יחד עם זאת, יש מצבים שבהם לכאורה נראה, שלא ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה, בלי להתייחס לקשר שלה לסיבה. לדוגמה: טענה שאומרת, ירד הרבה גשם, וזה הולך לגרום לכך שיהיו שטפונות. סיבה: ירד הרבה גשם. תוצאה: יהיו שטפונות. אז לכאורה את הסיבה אפשרי לבדוק, האם באמת ירד הרבה גשם.

אבל איך נבדוק את התוצאה בפני עצמה? כי לכאורה הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה יהיו שטפונות? אבל כדי להשיב לשאלה הזאת, צריך לקחת בחשבון את הגשם שירד. ולכאורה, אי אפשר לשאול עד כמה התוצאה נכונה, בלי להתייחס לסיבה. כי השאלה עד כמה יהיו שטפונות, לא עומדת בפני עצמה, אלא ביחס לסיבה כלשהי. אז איך בעצם ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה?!

או לדוגמה, התעוררתי מוקדם מידי ועכשיו אהיה עייף. אז אפשרי לבדוק האם באמת התעוררתי מוקדם. אבל איך נבדוק האם באמת אהיה עייף, בפני עצמו, בלי להתייחס לסיבות כלשהן?!

והתשובה לכך היא, שבכל פעם שאנחנו רוצים לבדוק משהו שהוא רק אפשרי ושהוא עדיין לא קרה בפועל במציאות, אז לבדוק אותו בפני עצמו, הכוונה היא, לבדוק האם יש אפשרות כזו באופן כללי, בלי קשר לשום דבר אחר. לדוגמה נשאל: האם באמת יש אפשרות שאהיה עייף? האם באמת יש אפשרות שיהיו שיטפונות באופן כללי, בלי קשר להאם ועד כמה ירד גשם?

כי כאשר אומרים שיקרה משהו, בעקבות משהו שקרה, בעצם מניחים 2 דברים. 1 - שיש אפשרות שהתוצאה תקרה באפן כללי. 2 - שהתוצאה תקרה בגלל הסיבה שהוזכרה. ולכן נבדוק באופן כללי, האם באמת בכלל יש אפשרות שהדבר יקרה באופן כללי.

לדוגמה: טענה שאומרת, ירד גשם ולכן השמש תשקע יותר מוקדם היום. אז נבדוק: האם באמת ירד גשם? ולגבי התוצאה נבדוק: האם באמת יש אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם היום באופן כללי? והתשובה היא, שאין אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם, כי הזמן שהשמש שוקעת לא משתנה ביחס למשהו שקורה או לא קורה. וממילא הטענה לא יכולה להיות נכונה. וזה עוד לפני בדיקת ההקשר הסיבתי שבין הסיבה לתוצאה.

או לדוגמה: טענה שאומרת, בגלל שהבורסה נפלה אני אאבד את כל מה שיש לי. ונשאל, האם הבורסה נפלה. ונשאל, האם יש אפשרות שתאבד את כל מה שיש לך. ואח"כ נשאל על ההקשר הסיבתי, שבין נפילת הבורסה לבין זה שתאבד את כל מה שיש לך. האם נפילת הבורסה מחייבת את זה שתאבד את כל מה שיש לך. והאם זה מתחייב רק בגלל שהבורסה נפלה.

ובכל מקרה המסר הוא, שתמיד צריך לבדוק את אמיתות הסיבה והתוצאה בפני עצמן, גם בלי קשר לרכיב סיבתיות כלשהו. ואם התוצאה היא רק אפשרית שהיא עדיין לא קרתה בפועל ושלא ניתן לבדוק האם היא קרתה או לא, אז נבדוק, באופן עקרוני, האם יש אפשרות שתוצאה כזו תקרה.

ואחרי שהבנו את זה, עכשיו אוסיף, כי לפעמים גם הסיבה עוד לא קרתה. וגם אז נשאל, האם הסיבה יכולה לקרות באופן עקרוני. לדוגמה: אם הילד שלי יהיה עצבני, הוא יתאבד. שאז נשאל: אמיתות סיבה: האם יש אפשרות שהילד שלך יהיה עצבני. אמיתות תוצאה: האם יש אפשרות שהילד שלך יתאבד. אמיתות הקשר סיבה ותוצאה: האם זה שהילד שלך יהיה עצבני, מחייב את זה שהוא יתאבד. האם זה שהוא יתאבד, יכול לקרות רק בגלל שהוא יהיה עצבני.

ובקיצור, אם הסיבה או התוצאה עוד לא קרו בפועל, אז צריך לבדוק את הנחת היסוד שאומרת שהם יכולים לקרות באופן עקרוני. ובממוצע, יש יותר טענות שבהן התוצאה עוד לא קרתה ושהסיבה כבר קרתה, מאשר שגם הסיבה וגם התוצאה לא קרו. ולכן ההתייחסות הראשונית הייתה, למקרה שהסיבה כבר קרתה ושהתוצאה עוד לא קרתה.


תוספות - בדיקת תוצאה עתידית אפשרית:

כאשר בודקים אמיתות תוצאה, יש 2 אפשרויות. 1 שהתוצאה כבר קרתה, 2 שהתוצאה לא קרתה. לדוגמה: האש שרפה את הנייר זה כבר קרה. האש תשרוף את הנייר, זה עוד לא קרה. אז כאשר בודקים אמיתות תוצאה שכבר קרתה, נבדוק, האם הנייר באמת שרוף. שזו התוצאה. אבל כאשר נבדוק תוצאה עתידית, נבדוק את האפשרות העקרונית שהתוצאה תקרה. לדוגמה, את האפשרות שהנייר יהיה שרוף.

לדוגמה: אני מפחד שאכשל ואז יפטרו אותי. סיבה: שאכשל. תוצאה: יפטרו אותי. בדיקת אמיתות תוצאה >> האם קיימת אפשרות כזאת שיפטרו אותי?

דוגמה נוספת: אם אכשל, זה מגדיל את הסיכוי שיפטרו אותי. בדיקת תוצאה עתידית >> האם קיימת אפשרות שיפטרו אותי? האם קיימת אפשרות להגדלת הסיכוי שיפטרו אותי בגלל סיבה כלשהי? או שמא אם יפטרו אותי זה לא תלוי בסיבה משתנה כלשהי? לדוגמה: זריחת השמש, אפשרית, אך אין משהו שמגדיל או מקטין את הסיכוי שהיא תקרה.

עוד דוגמה:

סיבה: אכלתי. תוצאה: אני שבע. >> הסיבה והתוצאה כבר קרו בעבר, ניתן לבדוק אותן בפני עצמן.

סיבה: אכלתי. תוצאה: אהיה שבע עוד מעט בגלל שאכלתי קודם. >> הסיבה כבר קרתה בעבר. התוצאה עתידית ביחס לסיבה שכבר קרתה. ולכן את התוצאה נבדוק בפני עצמה, האם קיימת אפשרות שאהיה שבע באופן עקרוני, בלי קשר לסיבה כלשהי. ורק אח"כ נבדוק, האם הסיבה שאכלתי מחייבת את זה שאהיה שבע. דהיינו, בדיקת התוצאה ביחס לעצמה ורק אח"כ ביחס לסיבה.

סיבה: אני אלך לאכול. תוצאה: אני אהיה שבע, בגלל שאלך לאכול. הסיבה והתוצאה עתידיות. ונשאל עליהן באופן עקרוני. האם קיימת אפשרות שאלך לאכול? האם קיימת אפשרות שאהיה שבע, בלי קשר לסיבה כלשהי? ורק אח"כ נשאל, האם זה שאלך לאכול, מחייב את זה שאהיה שבע.


תוספות - איך לבדוק אולי ההפך הוא הנכון?:

אז הדרך הפשוטה לבדוק אולי ההפך הוא הנכון, היא ב 3 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום לא חם.

עוד דוגמה (כן / לא):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: אני לא מוצלח.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אני כן מוצלח.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אני כן מוצלח.

עוד דוגמה (יש / אין):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: יש כאן פיל.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אין כאן פיל.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אין כאן פיל.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה היותר מתקדמת היא ב 4 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - תשאל, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה העוד יותר מתקדמת היא ב 5 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היום הכי

חם

שאי פעם יוכל להיות.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: אולי היום

הכי קר

שאי פעם יוכל להיות + אולי היום

הכי חם

שאי פעם יוכל להיות + אולי איפשהו באמצע.

עוד דוגמה:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היא לא אוהבת אותי.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היא אוהבת אותי.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב + היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא + אולי איפשהו באמצע.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

+ הצגנו גם את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה ואז בדקנו היכן האמת בכל הטווח האפשרי.


תוספות - האם הסיבה אמורה לגרום לתוצאה?:

כאשר בודקים האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה לקרות, צריך לשים לב לשאול את השאלה בניסוח הבא: האם ועד כמה הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה. ולא לשאול: האם הסיבה גורמת לתוצאה. כי על הניסוח השני, בד"כ התשובה תהיה כן. לעומת זאת על הניסוח של "האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה", התשובה לא תמיד תהיה כן.

ואסביר: נניח שרואים נייר שנשרף במדורה. נאמר שהאש גורמת לנייר להישרף. אם נשאל איך אנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, אולי משהו אחר שהיה במדורה הוא זה ששרף את הנייר? התשובה תהיה, שאנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, כי אנחנו יודעים שהאש אמורה לשרוף את הנייר. דהיינו, מאחורי טענה שאומרת שסיבה גורמת לתוצאה, יושב משפט שאומר שאנחנו חושבים שהסיבה אמורה לגרום לתוצאה. ולכן השאלה תהיה, האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה שתקרה? האם יש אפשרות שהסיבה לא תגרום לתוצאה?

לדוגמה: יש לי כאבים שעושים לי רע. אם נשאל, האם הכאבים עושים לי רע, התשובה תהיה כן. אבל אם נשאל, האם הכאבים אמורים בהכרח לעשות לי רע / האם הכאבים חייבים לעשות לי רע / האם יש אפשרות שכאבים לא יעשו לי רע, הרי שהתשובה יכולה להיות שונה.

והדגש הוא, אל תשאל האם זה כך. כן תשאל, האם זה חייב להיות כך. אל תשאל האם הסיבה גורמת לתוצאה. תשאל, האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה הזאת? אולי אפשרי שהיא לא תגרום לתוצאה הזאת? כי המחשבה שאומרת שהסיבה גורמת לתוצאה, נשענת על המחשבה שאומרת, שככה זה אמור להיות.
לדעת מה לשאול לברר מה האמת מוחלטות לשים לב יכולה להיות להיכשל כאב עקרונות נטיות אובדניות התקדמות איך לנתח כל דבר אטיולוגיה איך לברר איך לברר מה האמת איך לדעת איך לדעת מה איך לדעת מה לשאול איך להבין איך להבין כל דבר איך להטיל איך להטיל ספק איך להיות איך להיות הכי איך להיות הכי חכם איך להיות הכי חכם בעולם איך לחקור איך לחקור דברים איך לטפל איך לטפל באנשים איך לנתח איך לנתח כל דבר איך לפתור איך לפתור כל איך לפתור כל בעיה אמת אנשים בעולם בעיה בעיות הדרכת הדרכת מטפלים הטלת ספק הכי חכם הכי חכם בעולם חוסר ודאות חוסר וודאות חכם חקירות טיפול טיפולים יחסי סיבה ומסובב יחסי סיבה ותוצאה כיצד לנתח לברר לברר מה האמת לדעת לדעת מה לשאול להבין להבין כל דבר להטיל להטיל ספק להיות הכי חכם להיות הכי חכם בעולם לוגיקה לחקור לחקור דברים לטפל לטפל באנשים לנתח לנתח כל דבר לפתור לפתור בעיות לפתור כל בעיה לשאול לשאול איך לשאול שאלות מה האמת מה לשאול מטופל מטופלים מטפל מטפלים ניתוח ניתוח סיבתיות סיבה סיבה ומסובב סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ספקות ספקנות פתירת בעיות פתרון בעיות קשר לוגי קשרי סיבה ותוצאה שאלה שאלות תוצאות
חלק 1
... מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? ...
להטיל ספק והטלת ספק, האם כשמישהו בטוח בעצמו? הוא יחשוש להטיל ספק? האם הטלת ספק יכולה להוביל להתרחקות מהאמת? האם מי שבטוח במשהו שהוא אמיתי, יכול לשנות את דעתו? איך הטלת ספק משפיעה על ידיעת האמת? איך הטלת ספק משפיעה על ידיעת האמת?
להטיל ספק והטלת ספק, האם כשמישהו בטוח בעצמו? הוא יחשוש להטיל ספק? האם הטלת ספק יכולה להוביל להתרחקות מהאמת? האם מי שבטוח במשהו שהוא אמיתי, יכול לשנות את דעתו? איך הטלת ספק משפיעה על ידיעת האמת? איך הטלת ... והפסיכולוגית לגבי ההשפעה של הטלת ספק על האמת שלנו. במהלך השיחה, עולה השאלה האם כאשר אדם בטוח במשהו, האם הוא יחשוש להטיל ספק כדי לא להתרחק מהאמת. הדוברים מנסים להבין האם הטלת ספק בדעה שמישהו אוחז בה יכולה להוביל לאיבוד האמת או להפוך את כל מה שהוא חושב לבלתי נכון. ההגדרה של אמת והטלת ספק בשיחה, אחד הדוברים מעלה את השאלה אם ניתן להטיל ספק בדעות שלנו אם אנחנו בטוחים שהן נכונות. מה שהתחיל כשאלה טכנית על האמת, התפתח לשיחה עמוקה יותר על מהי אמת. הדוברים מנסים להבין מה יקרה אם יתחילו להטיל ספק בדעותיהם - האם זה אומר שהם יסטו מהאמת, או שמא זו הדרך הנכונה להבין את האמת בצורה טובה יותר. יש שמחשיבים את הטלת הספק כמשהו שיכול להוביל ... האמת שלנו. הסכנה בהימנעות מהטלת ספק הדוברים מתחילים לדון גם על הסכנה שגלומה בהימנעות מהטלת ספק, שכן כאשר אדם מפחד להטיל ספק במה שהוא בטוח בו, הוא בעצם סוגר את עצמו למחשבות חדשות ומונע מהאמת להתגלות בצורה ברורה ומדויקת יותר. אם אדם שומר על דעותיו בגרסה אחת בלי ... מציע שדווקא כאשר אנחנו פתוחים לבחינה של דעותינו, הטלת ספק עשויה לעזור לנו להכיר את האמת בצורה מלאה יותר. האם חשש להטיל ספק יכול להוביל לאובדן האמת? כחלק מהשיחה, אחד הדוברים מדבר על החשש להטיל ספק במחשבות או בעמדות שיש לנו. לדידו, אם אנחנו מטילים ספק, זה עלול להוציא אותנו מהאמת. זהו פחד שנובע מהרצון להישאר במקום בטוח עם האמת שלנו. אך אליעד כהן מסביר כי מדובר בכשל מחשבתי, שכן אם אנחנו ... האם הטלת ספק יכולה לשנות את האמת שלנו? בשיחה, יש ניסיון להבין עד כמה אפשר לשנות את הדעות שלנו על האמת כאשר אנחנו מטילים ספק. יש המחשיבים את הטלת הספק כהתדרדרות לכיוון שגוי, אך אליעד מציע כי אם האדם בטוח שהדעה שהוא מחזיק בה היא אמיתית, אז אין שום סיבה שהוא יפחד להטיל ספק בה. להפך, הטלת הספק עשויה להמחיש עד כמה הוא בטוח במה שהוא מאמין בו, ואולי אף תחזק את אמיתות המסקנה שלו. סוגיות של אמיתות אישית מול כללית ... כי אם אנחנו בטוחים במשהו, זה לא אומר שאנחנו יכולים להימנע מהטלת ספק. להיפך, אם אנחנו רוצים להיות בטוחים, כדאי לנו להטיל ספק, מכיוון שזה לא יפגע במסקנה שלנו אלא רק יחזק אותה אם היא נכונה. הדוברים מסכמים שהאמת אינה בהכרח דבר מוחלט וסטטי, והיא עשויה להשתנות כשאנחנו בוחנים את הדעות והאמונות שלנו. אם אנחנו באמת רוצים להבין את האמת, עלינו להיות מוכנים לשאול שאלות ולהטיל ספק. מהי האמת? האם כדאי להטיל ספק? ההשלכות של הטלת ספק על הדעות האישיות איך הטלת ספק יכולה לחזק את האמת? מה קורה כשאנחנו בטוחים במשהו? האם ביטחון עצמי מונע הטלת ספק? הסיפור שזכה להדגשה בהרצאה מדבר על המתח שבין חיפוש אחר האמת לבין החשש להטיל ספק בדעות אישיות. אליעד כהן מציע דיון בו השאלות שנשאלות הן איך הטלת ספק עשויה להוביל אותנו לאיבוד האמת, האם כדאי להטיל ספק אם אנו בטוחים במשהו, והאם פעולה כזו עשויה דווקא לעזור לנו להבין טוב יותר את המציאות. ההגדרה של הטלת ספק והשפעתה על הידיעה האישית הדיון ... מדוע ישנה חוויה של התנגדות להטלת ספק על הדעות האישיות שלו. הוא מעלה את השאלה אם הוא עלול להתרחק מהאמת אם יתחיל להטיל ספק במה שהוא בטוח בו. בתחילה, המחשבה שמישהו עלול לאבד את האמת בגלל שספקות ייכנסו לתמונה נראית הגיונית, אך השאלה עומדת בסימן שאלה. האם הטלת ... באמת נכון, הטלת ספק לא תפגע בו אלא תחזק אותו. הסכנה שבהימנעות מהטלת ספק בהמשך השיחה, אליעד כהן טוען שמישהו שמפחד להטיל ספק נמצא במצב שבו הוא למעשה נוטה לא להכיר באפשרות שהדעות שהוא מחזיק בהן עשויות להיות שגויות. הוא מסביר שחשש להטיל ספק עלול להוביל את האדם להחזיק בדעות באופן אוטומטי מבלי לבחון אותן. לפי אליעד, יש המון ערך בלהטיל ספק, גם אם זה גורם לאי נוחות בהתחלה. האם כל שינוי בדעה חייב להוביל לאובדן האמת? לסיום, השיחה מתפשטת למושג הגדרה של אמת. האם האמת היא דבר ... של דעות שגויות. הדיון מסתיים בכך שההבנה של אמת לא בהכרח קשורה לאמונה עצמית מוצקה אלא נובעת מהיכולת לשאול שאלות ולהטיל ספק, כך שכל אחד יכול להגיע לאמת האישית שלו תוך כדי בדיקה מתמדת של עמדותיו. האם כדאי להטיל ספק? מהי האמת? השלכות של הטלת ספק על הדעה האישית האם חשש להטיל ספק עשוי להוביל לאובדן האמת? ...
חרדות כתוצאה מהטלת ספק ברצון, האם הטלת ספק יוצרת חרדות? למה הטלת ספק יוצרת חרדות? מתי להטיל ספק יוצר חרדות? מהו תהליך של הטלת ספק ברצון? המלחמה בטרור, עונש מוות למחבלים, ללכת עד הסוף, לא לפחד מהפחד, לא לפחד להטיל ספק
חרדות כתוצאה מהטלת ספק ברצון, האם הטלת ספק יוצרת חרדות? למה הטלת ספק יוצרת חרדות? מתי להטיל ספק יוצר חרדות? מהו תהליך של הטלת ספק ברצון? המלחמה בטרור, עונש מוות למחבלים, ללכת עד הסוף, לא לפחד מהפחד, לא לפחד להטיל ספק
... מהטלת ספק ברצון, האם הטלת ספק יוצרת חרדות? למה הטלת ספק יוצרת חרדות? מתי להטיל ספק יוצר חרדות? מהו תהליך של הטלת ספק ברצון? המלחמה בטרור, עונש מוות למחבלים, ללכת עד הסוף, לא לפחד מהפחד, לא לפחד להטיל ספק האם הטלת ספק ברצון יוצרת חרדות? הטלת ספק ברצון היא תהליך עמוק של בירור והבנה עצמית, ואליעד כהן מסביר בהרצאה באופן מפורט מדוע התהליך הזה עשוי לייצר ... האדם מפחד מהתוצאה האפשרית של הטלת הספק. לדוגמה, אם אדם פוחד למות, והוא מטיל ספק ברצון שלו לחיות, הדבר עלול לעורר בו חרדה גדולה יותר, מכיוון שהוא חושש שמא הספק הזה יביא אותו למצב לא ידוע ולא רצוי. למה אנשים מפחדים להטיל ספק ברצונות שלהם? אליעד כהן מדגיש שאנשים חוששים להטיל ספק ברצונות שלהם מפני שבתהליך החקירה העצמית וההטלת ספק, האדם חייב להתמודד באופן ישיר עם הפחדים הכי עמוקים שלו. כשמישהו מתחיל לחקור את הרצון, למשל את הרצון ... האדם, מה שמוביל להצפה רגשית ולחרדה. לדוגמה, אם אדם פוחד להיות לבד, כאשר הוא מטיל ספק ברצון שלו לזוגיות, הוא מיד נתקל בשאלות כגון מה יקרה אם אהיה לבד? למה אני כל כך מפחד מזה?, ומגיע לשורש הפחדים שלו. מדוע אנשים נרתעים מלהמשיך בתהליך הטלת ... שיצטרך לספר את כל פרטי האירוע ולחוות מחדש את הטראומה. באותו אופן, כשאדם מטיל ספק ברצון כלשהו, הוא נאלץ להתמודד עם פחדים שעד כה הצליח להדחיק או להתעלם מהם. איך אפשר להתמודד עם הפחד בהטלת ספק? אליעד כהן מציע שיטה ייחודית להתמודדות עם ... בתחילה, האדם מסוגל להתמודד בקלות יחסית עם ספקות קטנים, אבל בהמשך, כשהוא מטיל ספק ברצונות עמוקים יותר, הפחדים שעולים הם קשים ומורכבים יותר להתמודדות. לדבריו, הסיבה לכך שאנשים נעצרים בתהליך היא שהם נתקלים בפחד שנראה להם גדול מדי, ... רק בראש של האדם. האם הטלת ספק יוצרת חרדות? איך להתמודד עם חרדות? למה קשה להטיל ספק ברצון? מהו תהליך הטלת ספק עצמי? איך לא לפחד מהפחד? למה אנשים מפחדים להטיל ספק ברצונות? האם אפשר להשתחרר לחלוטין מפחד? למה מפחיד להטיל ספק ברצון? למה קשה להטיל ספק? למה חקירה רגשית מפחידה? למה מפחיד להבין את עצמי? למה מפחיד להתמודד עם פחד? הצפה רגשית בחקירה רגשית, הצפה רגשית בהטלת ספק, פחדים בגלל הטלת ספק, להטיל ספק במחויב, איך לא לפחד מטיפול בפחד? איך לא לפחד להשתחרר מפחד? איך לא לפחד לבדוק פחד? ...
גאון או משוגע, האם הטלת ספק הופכת אותך לחכם או לטיפש? הטלת ספק חכמה, הטלת ספק טיפשית, הדרך להשתגע, הדרך להיות גאון, גורואים להתעשר, איך לעשות כסף בקלות? גורואים לכסף, ללמוד מעשירים, מאמן אישי לכסף
גאון או משוגע, האם הטלת ספק הופכת אותך לחכם או לטיפש? הטלת ספק חכמה, הטלת ספק טיפשית, הדרך להשתגע, הדרך להיות גאון, גורואים להתעשר, איך לעשות כסף בקלות? גורואים לכסף, ללמוד מעשירים, מאמן אישי לכסף
... כהן מסביר בהרצאתו בהרחבה את הרעיון שהטלת ספק היא כלי רב עוצמה שיכול להפוך את האדם לגאון או למשוגע, תלוי באיך הוא משתמש בכלי הזה. אליעד מתאר כי האנשים המטילים ספק נחלקים בדרך כלל לשני סוגים עיקריים: אנשים חכמים ואנשים ... לדבריו, האנשים החכמים לוקחים דברים שנראים בלתי אפשריים או לא הגיוניים ובוחנים אותם לעומק. לעומתם, האנשים המשוגעים מגיעים לבית המשוגעים מכיוון שהם מטילים ספק גם בדברים היומיומיים והפשוטים ביותר. לדוגמה, המשוגע עלול לומר: ... מוגזמת ולא מאוזנת עלולה להוביל את האדם לאובססיות, לחרדות ולשיגעון. לעומת זאת, הטלת ספק מאוזנת ומדויקת היא כלי חזק שיכול לקרב את האדם לאמת. כאשר האדם מטיל ספק בצורה נכונה, הוא בוחן את שני הצדדים באופן סימטרי ומעמיק. אם אדם מטיל ספק רק כדי לחזק את האגו שלו ולחשוב שהוא יותר חכם מכולם, הוא לא באמת מטיל ספק אמיתי, אלא משתמש בכלי בצורה שטחית ומזויפת. אדם כזה לא מגיע ... עד כדי הטלת ספק בספק עצמו. אליעד מדגיש שהטלת ספק לא שלמה מביאה לכך שאנשים מתבלבלים וחושבים שהם מבינים דברים, למרות שבפועל הם רחוקים מהאמת. אדם המטיל ספק באמת יגיע למסקנה שאין ודאות מוחלטת בשום דבר, אבל באותה מידה ... בכך ככלי להתקרב לאמת. לעומת זאת, הטלת ספק שקרית או חלקית מתאפיינת בכך שהאדם לא בוחן באמת את כל האפשרויות עד הסוף, אלא עוצר באמצע. למשל, אדם שמתחיל להטיל ספק בהחלטה כלשהי אך מפסיק לחקור ברגע שהוא מתעייף, או ברגע שהוא מגיע למסקנה שנוחה לו, לא באמת הטיל ספק. הוא רק רצה לחזק את ההנחות שלו מראש ולא היה מוכן לאתגר אותן באמת. למה צריך מישהו מבחוץ כשמטילים ספק? אליעד מציין שכאשר אדם מטיל ספק לבד, הוא עשוי ללכת לאיבוד, כי אין מי שיזכיר לו איפה הוא מפספס או הולך רחוק מדי לכיוון אחד. לכן, נדרש אדם מבחוץ (כמו אליעד עצמו) שיכול להצביע על הנקודות שבהן האדם מדלג או מפסיק להטיל ספק אמיתי. הוא מדגים זאת באמירה שאנשים רבים אומרים שהם מכירים את ... לכן חשוב לדעת איך ליישם את העצות באופן אישי ומדויק, ורק כך האדם יכול באמת להתקרב להצלחה או לאמת. האם הטלת ספק הופכת אותך לחכם? מהי האחדות השקרית? איך להטיל ספק נכון? האם ללמוד ישירות מעשירים או מגורואים לכסף? מה ההבדל בין ...
האם חיפוש האמת מוביל לרצון להתאבד? חוסר חשק לחיות, רצון למות, חשק למות, בשביל מה לחיות? חיפוש עצמי, חיפוש משמעות החיים, הטלת ספק ברצון לחיות, הטלת ספק בפחד מהמוות, חיפוש האמת והסיכוי להשתגע, הטלת ספק בשכל ושיגעון
האם חיפוש האמת מוביל לרצון להתאבד? חוסר חשק לחיות, רצון למות, חשק למות, בשביל מה לחיות? חיפוש עצמי, חיפוש משמעות החיים, הטלת ספק ברצון לחיות, הטלת ספק בפחד מהמוות, חיפוש האמת והסיכוי להשתגע, הטלת ספק בשכל ושיגעון
... כי כאשר אדם מחפש את האמת, הוא למעשה מטיל ספק בכל הרצונות שלו, כולל הרצון לחיות. השאלה העיקרית היא האם ... הרצון לחיות? לפי אליעד, כאשר אדם מתחיל להטיל ספק בכל רצונותיו, הוא חייב לבדוק גם את הרצון לחיות ואת הפחד ... הוא מדגים שהסיבה להשתגעות היא שהאדם מטיל ספק מוחלט בכל דבר, כולל בעצם קיומו, בזמן, במציאות, ואפילו ... אליעד מדגיש נקודה קריטית: אדם שבאמת מטיל ספק ברצון לחיות, חייב להגיע גם למצב שבו הוא מטיל ספק ברצון למות. למעשה, ככל שאדם מתקרב לאמת מוחלטת, הוא מגלה ... אליעד ממליץ על דיוק מוחלט. אם אדם מטיל ספק בצורה לא מדויקת או חלקית, הוא עלול להשתגע או לרצות למות. לדוגמה, אם הוא מטיל ספק בכך שהוא נמצא בחדר מסוים, אסור לו להסיק מיד שאולי הוא בחדר ... להתאבד? ארבעה נכנסו לפרדס, האם מי שמטיל ספק בשכל מגדיל את הסיכוי שהוא ישתגע? האדם צריך לעבור על גשר צר ... לחיות ולא רוצה למות, לא רוצה כלום, להטיל ספק ברצון לחיות בלי לרצות למות, איך לא ליפול לדיכאון בעקבות ...
התנגדויות לקוח / טיפול בהתנגדות לקוח - להטיל ספק בהתנגדות של הלקוח - הטלת ספק גלויה / הטלת ספק סמויה - סוגסטיה, NLP, שכנוע, מכירות, איך לשכנע לקוח? איך לטפל בהתנגדות לקוח?
... לקוח טיפול בהתנגדות לקוח - להטיל ספק בהתנגדות של הלקוח - הטלת ספק גלויה הטלת ספק סמויה - סוגסטיה, ... ההתנגדות שלו, למה שאתה רוצה שהוא יעשה. והדרך לכך היא, על ידי זה שמטילים ספק בהתנגדות שלו. בין בצורה גלויה ובין בצורה סמויה. לדוגמה: הלקוח ... המוצר הזה?. והמילה למה, היא בעצם הטלת ספק בהתנגדות של הלקוח. וככל שמטילים ספק גדול יותר בהתנגדות של הלקוח, כך מגדילים את הסיכוי, לכך שהלקוח ... את ההתנגדות שלו, ושהוא יסכים עם דעתך. ונחדד, כי לפעמים, אין צורך להטיל ספק בהתנגדות של הלקוח. ואפשר פשוט לבדוק, איפה הלקוח כן מסכים איתך, ... היא הדרך הטובה ביותר לשחרר את האחיזה שלו בהתנגדות שלו. כי כאשר מטילים ספק בהתנגדות של הלקוח, מצד אחד זה חיובי. כי זה גורם ללקוח להסס, ... יכולה לגרום ללקוח, לרצות לא לקנות ממך שום דבר. משום שאתה גורם לו להטיל ספק בעצמו, וזה לפעמים גורם לאדם להרגיש רע. וצריכים להיות מודעים לכך, כאשר גורמים ללקוח להטיל ספק בהתנגדות שלו. ויש הטלת ספק גלויה ויש הטלת ספק סמויה. והטלת ספק ... את הלקוח, למה הוא מתנגד לרכישת המוצר. שאז הלקוח רואה שבצורה גלויה מטילים ספק במה שהוא אומר. ויש לזה יתרון, לכך שהטלת הספק היא הטלת ספק ... גם הטלת ספק סמויה. דהיינו, שלא מראים ללקוח בצורה ברורה ומפורשת שמטילים ספק בהתנגדות שלו, אלא שואלים אותו שאלה על ההתנגדות שלו, שאלת ... הלקוח מרגיש שהוא חייב לנמק למה הוא לא רוצה את המוצר. ובכך בעצם הוא מטיל ספק בהתנגדות שלו לרכישת המוצר. ונחדד: שכל הנל מדבר על מצב שבו ... שאם הלקוח נותן סיבות למה הוא לא רוצה את המוצר, אז לפעמים אפשר להטיל ספק גם בסיבות עצמן. כדי לגרום להתנגדות של הלקוח להתבטל. או על כל ... הכללי הוא, שכאשר רוצים להחליש דעה והתנגדות של לקוח, צריך לגרום לו להטיל ספק במה שהוא אומר. כי הטלת הספק, דהיינו, הצורך להסביר למה הדבר הוא ...
פחד מגירושין, איך לא לפחד מפרידה זוגית? איך לא לפחד מזוגיות וממחויבות זוגית? איך לא לפחד להרגיש טוב לבד? איך לסלוח על בגידה? מתי הטלת ספק ברצון מחזקת את הרצון? מתי הטלת ספק ברצון מחלישה את הרצון?
פחד מגירושין, איך לא לפחד מפרידה זוגית? איך לא לפחד מזוגיות וממחויבות זוגית? איך לא לפחד להרגיש טוב לבד? איך לסלוח על בגידה? מתי הטלת ספק ברצון מחזקת את הרצון? מתי הטלת ספק ברצון מחלישה את הרצון?
... מחזקת או מחלישה אותו? אליעד כהן מציג רעיון מורכב: כשאתה מטיל ספק ברצון, זה יכול לפעמים להחליש את הרצון ולפעמים דווקא לחזק אותו, תלוי באמונה ... מסוים, למשל אני בטוח שלא רוצה להיות לבד, וכאשר הוא מתחיל להטיל ספק ומגיע למסקנה שהסיבות שלו מוצדקות, זה יחזק את הרצון הזה. לעומת זאת, כאשר הוא מטיל ספק ומגלה שהסיבות שלו אינן בטוחות ואולי הן לא נכונות, הרצון מתחיל להיחלש. ככל ... טוב לבד, איך לאהוב את עצמך לבד? איך לא לשנוא את עצמך לבד? להטיל ספק ברצון, ללמוד להרגיש טוב לבד, איך למצוא זוגיות טובה? סיכוי סיכון, איך להיות ...
מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, להטיל ספק לאורך זמן, תהליך הטלת ספק, השפעת הטלת ספק, להתמיד לאורך זמן
מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, להטיל ספק לאורך זמן, תהליך הטלת ספק, השפעת הטלת ספק, להתמיד לאורך זמן
... להתמדה לאורך זמן, להטיל ספק לאורך זמן, תהליך הטלת ספק, השפעת הטלת ספק, להתמיד לאורך זמן איך הטלת ספק לאורך זמן משפיעה על הרגשות ועל המחשבות? אליעד כהן מסביר שכשאדם מתחיל להטיל ספק לאורך זמן, הוא עשוי להגיע למצב שבו הוא פחות ... לא להפסיק להרגיש או להיות אדיש, אלא להיות במקום של שליטה ובחירה חופשית, שבו האדם יכול להחליט האם משהו יפריע לו או לא. אדם שמטיל ספק בכל דבר ולא אכפת לו משום דבר באופן אוטומטי, עלול ... טוב, כי אז הוא מאבד קשר עם התחושות והצרכים האמיתיים שלו. מה המשמעות של פירושים במוח אחרי הטלת ספק? אליעד מסביר שכאשר האדם מטיל ספק, הוא עשוי להפסיק להגיב באופן אוטומטי, אך במוחו ... הלא נכונים והבעייתיים במוחו, אך עליו לעשות זאת בצורה מסודרת וברורה, על ידי בירור מדויק של העובדות והפרשנויות. איך להטיל ספק בצורה נכונה ויעילה? אליעד כהן מדגיש שהטלת ספק ... שלו, סימן שהטלת הספק לא נעשתה מספיק לעומק. כיצד הטלת ספק יכולה לעזור בזוגיות ובחירות אחרות? אליעד נותן דוגמה על אדם שמטיל ספק לגבי הרצון שלו להיות בזוגיות. האדם מתחיל לשאול ... לחיות בשלמות ובשקט פנימי, בין אם הוא בזוגיות ובין אם הוא לבד. זו הבחירה האמיתית שאליעד מתאר, והיא הסימן לכך שהאדם באמת הטיל ספק בצורה נכונה ומלאה. מהי הדרך להתמודד עם קשיים ... אותו באופן חלקי בלבד. אליעד אומר שהדרך הנכונה היא להמשיך לנקות את כל הגינה - כלומר, להמשיך ולבדוק את כל הפירושים, להמשיך ולהטיל ספק, עד שכל הדמיונות יתפוגגו והאדם יישאר רק עם האמת ... בלי להרגיש שום לחץ או כפייה. המצב הרצוי הוא שהאדם יחיה מתוך בחירה מלאה, שבה כל האפשרויות מקובלות עליו במידה שווה. איך להטיל ספק בצורה נכונה? מה לעשות כשמאבדים מוטיבציה? איך ...
תרגילים להיות מאושר, הטלת ספק, להטיל ספק, לרצות את המציאות, לקבל את המציאות, לאהוב את מה שיש, לרצות את מה שיש, נוסחה להיות מאושר, איך להיות מאושר? איך להיות יצירתי? חשיבה יצירתית
תרגילים להיות מאושר, הטלת ספק, להטיל ספק, לרצות את המציאות, לקבל את המציאות, לאהוב את מה שיש, לרצות את מה שיש, נוסחה להיות מאושר, איך להיות מאושר? איך להיות יצירתי? חשיבה יצירתית
... להיות מאושר, הטלת ספק, להטיל ספק, לרצות את המציאות, לקבל את המציאות, לאהוב את מה שיש, לרצות את מה שיש, נוסחה להיות מאושר, איך להיות מאושר? איך להיות יצירתי? חשיבה יצירתית מהי השיטה להיות מאושר על פי אליעד כהן? ... מציע שהדרך הטובה ביותר לשפר את איכות החיים היא להטיל ספק בהנחות היסוד הללו. להטיל ספק פירושו לקחת את מה שנראה כעובדה ולשאול אם זה בהכרח נכון. רוב האנשים לא מטילים ספק משום שהאמונות וההרגלים מוטמעים בהם עמוקות מילדות. למשל, אנשים חושבים שצריך שאחרים יאהבו אותם, שזה חשוב מאוד, או שהם חייבים להשיג משהו כדי להיות מאושרים. כאשר האמונה הזו קיימת ... מבחוץ ולהבין שהיא לא מחויבת. מדוע קשה לאנשים להטיל ספק בהרגלים שלהם? אליעד נותן דוגמה לכך שבני אדם רגילים לא להטיל ספק במה שנראה להם ברור מאליו. הוא מזכיר דוגמאות של דתיים, מוסלמים, נוצרים ויהודים, שמבחינתם האמונה שלהם היא עובדה שאין עליה עוררין. הם לא מצליחים לראות את אמונותיהם מבחוץ ולכן לא מסוגלים להטיל ספק. האדם כל כך רגיל לאמונות האלה, עד שזה נראה לו בלתי אפשרי לשנות אותן או אפילו לחשוב שהן לא נכונות. האם אפשר לשנות את המציאות, או שעדיף לשנות את הרצון? לפי אליעד, קיימות שתי ... ספק היא שיטה שעוזרת לפתח גמישות מחשבתית. כשאדם מטיל ספק, הוא לומד לראות דברים בצורה אחרת ולמצוא פתרונות יצירתיים לבעיות. הטלת ספק מאפשרת לו: להגדיל את היכולת לשנות את המציאות, כי הוא מבין שמה שנראה לו בלתי אפשרי אולי בעצם אפשרי. ... ספק יש גם צד שלילי אם לוקחים אותה לקיצוניות: אדם שמטיל ספק בכל דבר ללא הפסקה עלול למצוא את עצמו במצב שבו הוא לא מסוגל לקבל החלטות ולא מצליח להתקדם לשום מקום. לכן, חשוב לדעת גם מתי להטיל ספק בהטלת הספק עצמה, כלומר, לדעת לעצור את התהליך כשצריך. מה החיסרון בלא להטיל ספק? לפי אליעד, אדם שלא מטיל ספק נמצא בסיכון תמידי לאכזבה וסבל, כי הוא כל הזמן מאמין שיש משהו נוסף שהוא צריך להשיג כדי להיות מאושר. גם אם הוא מגיע ליעד שלו, מיד מופיע יעד חדש. התוצאה היא שאותו אדם אף פעם לא ... בעיקר ביחס הפנימי שלו כלפי המציאות. כיצד ההרגל להטיל ספק מאפשר שליטה ברגשות? אליעד מתאר כיצד ניתן לשלוט ברגשות דרך הטלת ספק. הוא מסביר שאם אדם יסתכל אחורה על מצבים שהיה לו רע מאוד או טוב מאוד, הוא יראה שאין קשר ישיר והכרחי בין מה ... מדוע קשה לבני אדם להתמיד בהטלת ספק? אליעד מדגיש שלהטיל ספק זו מיומנות שיש לתרגל באופן עקבי. בדיוק כמו שאדם שמתחיל לתרגל גמישות גופנית יחוש כאבים בתחילה, גם אדם שמטיל ספק באמונותיו ובהרגליו יחווה קשיים בהתחלה, כי מדובר במאמץ נפשי לשנות הרגלים שהוטמעו לאורך שנים רבות. אבל ככל שהאדם מתרגל יותר, הוא נהיה גמיש יותר מחשבתית ורגשית, ולכן מסוגל להתמודד ...
איך להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל ספק? מהי הטלת ספק? איך ליצור התאמה? חוסר שביעות רצון
איך להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל ספק? מהי הטלת ספק? איך ליצור התאמה? חוסר שביעות רצון
... להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל ספק? מהי הטלת ספק? איך ליצור התאמה? חוסר שביעות רצון איך אפשר לגרום למציאות תמיד להיות כרצונך? השאלה שאליעד מתחיל איתה ... כי תבין שאין שום אפשרות אחרת. למה דווקא הטלת ספק מוחלטת תפתור כל בעיה? הסיבה שאתה סובל היא שאתה חושב שיש הבדל בין המצבים השונים (רוצה - לא רוצה, קורה - לא קורה). אם תטיל ספק בכל דבר באופן מוחלט, לא תישאר שום מחשבה שתוכל לגרום לך להרגיש רע. כאשר אתה מטיל ספק אפילו באמונה הבסיסית ביותר של ההבדל בין דבר להיפוכו, אז למעשה אינך יכול להרגיש רע כי אינך מאמין לשום דבר כלל. לדוגמה, אם אתה בטוח במאה אחוז שאתה רוצה שהרכבת תעצור והיא לא עוצרת, אתה סובל. אבל אם תטיל ספק גם ברצון שלך וגם במה שאתה חושב שקורה (הרכבת נוסעת), הקונפליקט ייעלם, ואתה תהיה חופשי. אליעד מדגיש שהטלת ספק מוחלטת היא ... שתרצה. מהו ההבדל בין להישאר בספק לבין חשיבה מוחלטת? להישאר בספק זה גם חיסרון, כי הספק עצמו גורם לתחושת אי - ודאות. אתה צריך להגיע למצב שאין ספק בכלל. תגיע לזה רק אם תטיל ספק בשורש של הכל: האם באמת יש הבדל בין יש לאין? אם תערער את השורש הזה, הספק עצמו ייעלם. לדוגמה, האם שער הדולר יעלה, ירד או יישאר יציב? גם אם אתה בספק לגבי זה, אתה עדיין סובל מאי - הוודאות. אבל אם תטיל ספק בעצם ההבדל בין עלייה, ירידה וקביעות - לא תהיה יותר בעיה כלל. כי אז, כל האפשרויות יהפכו לשוות, ואף אפשרות לא תגרום לך ... שאתה רוצה (יש לך עוד הרבה כסף בבנק למשל). זאת אומרת, בשלב בראשון, עליך לבדוק מה אתה חושב שקורה, והאם זה באמת קורה או שאתה רק מסיק שזה קורה. אחר כך, אם נלך יותר לעומק, תטיל ספק גם במה שאתה בטוח שקורה! אם אתה רוצה להקל על סבלך, תשאל את עצמך: אולי זה לא באמת קורה?. זה נשמע אומנם מטורף, אבל זה ... משמע, הוא מחויב להיות נכון, בלי שום סיבה. כי אם יש סיבה למה הוא נכון, אז הוא לא חייב להיות נכון (כי יכול להיות שהסיבה שגויה או שמשהו התפספס בדרך למציאת הסיבה). אם אתה מטיל ספק בהכל, אז נגמרות המחשבות - ואין קונפליקט. אני רואה את הרכבת נוסעת - זו אמת. אבל לא אמת מוחלטת אלא יחסית. למה יחסית? כי ... השכל שלך אומר לך שיש חיסרון ואולי הם דוקא כן צודקים, לכן, מה המילוט היותר עמוק? תשובה: לבדוק מה האמונה הראשונה. ומה היא האמונה הראשונה? שהשכל צודק במשהו. אז אם תצליח להטיל ספק בכל מה שחשבת, חושב, תחשוב וכו - אולי הכל לא נכון - אז סיימת את המשחק. זאת אומרת, שגם אם תטיל ספק בחושים, ותגיע למצב שאתה מסוגל לגרום לעצמך לחשוב שהרכבת פה (למרות שהיא לא), וגם אם תצליח לגרום לעצמך לא לדעת אם היא פה ... שנעלמת הבעיה ולא משנה מה הבעיה בכלל. תבדוק - או ש אתה לא בטוח שזה קורה או שאתה לא בטוח שאתה רוצה את זה, או גם וגם. זוהי בעצם בעיה או קונפליקט שגורם להרגשה רעה וסבל. תטיל ספק עד שהבעיה (בכל נושא שקיים) - תיעלם. כמובן שיש את הפתרונות הרגילים כמו להגיע מוקדם כדי להספיק את הרכבת, לנסות לעצור את ... (כל מה שאתה יודע למחוק אותו). אם פעם אחת (!), תצליח למחוק הכל - תהיה חופשי. שואל: כשאני מתרגל חשיבה מוחלטת, האם עלי להגיע למצב שאני בספק לגבי דבר? אליעד: לא. עליך להטיל ספק עד הסוף. להשאר בספק זה גם חיסרון. צריך להשאר במצב גם שאין ספק. כמו שהוסבר קודם, אם אתה חושב שהרכבת פה - יש בעיה כלשהי ... נוסעת לבין האופציה שהיא פה. אבל האם באמת יש הבדל בין רכבת נוסעת לרכבת פה? בזה הטלת ספק...?!? האם באמת יש הבדל בין יש לאין? הספק נובע מכך שהמוח מבדיל בין דבר להיפוכו. להטיל ספק בכך שיש הבדל בין דבר להיפוכו, זה כבר נקרא להשתגע, אבל זו הדרך לפתרון הבעיה קונפליקט. אם אתה לא מוכן להשתגע - תסבול. ...
להטיל ספק בחושים, חמשת החושים, להשתחרר מהחושים, לצאת מהחושים, הטלת ספק בחושים, הכל כרצונך תמיד, שום דבר לא רק רע, שום דבר לא רק טוב
להטיל ספק בחושים, חמשת החושים, להשתחרר מהחושים, לצאת מהחושים, הטלת ספק בחושים, הכל כרצונך תמיד, שום דבר לא רק רע, שום דבר לא רק טוב
להטיל ספק בחושים, חמשת החושים, להשתחרר מהחושים, לצאת מהחושים, הטלת ספק בחושים, הכל כרצונך תמיד, שום דבר לא רק רע, שום דבר לא רק טוב למה להטיל ספק בחמשת החושים? אליעד כהן מסביר בהרצאה באופן מפורט את החשיבות ... להגיע להבנה מוחלטת של המציאות. הוא מדגיש כי אנשים נוטים לקבל כמובן מאליו את מה שחושיהם קולטים, אך בפועל, להטיל ספק בחושים הוא צעד חשוב בדרך להבנת המציאות בצורה אובייקטיבית ושלמה יותר. אליעד מציין כי להטיל ספק בחושים אין פירושו בהכרח לבטל אותם לחלוטין, אלא פשוט לא לקבל ... לא כבול למוגבלות שלהם. אתה נעשה ער לעובדה שייתכן ויש רובד נוסף של מציאות שמעבר לתפיסה החושית. במילים אחרות, להטיל ספק בחושים מאפשר לך להטיל ספק בכל האמונות הבסיסיות שלך לגבי המציאות, מה שמאפשר לך לפתוח ... מכיוון שכאשר אינך סומך על חושיך, אתה עשוי לחוות תחושה של חוסר ודאות מתמשכת. אליעד מדגים זאת דרך דוגמה של אדם שמטיל ספק האם יש או אין מולו פיצה. הוא מבהיר כי אם האדם יטיל ספק בכל מחשבה ובכל תחושה שלו באופן מתמיד, הוא יגיע לנקודה שבה ... האפשרות ההפוכה - האפשרות לרצות באותו דבר. כל תפיסה או הרגשה שמופיעה בתודעה היא בהכרח בעלת אפשרות הפוכה, ולכן להטיל ספק בחושים פירושו להבין שכל המציאות נתונה לפרשנות או רצון אישי. ... משהו שלא נתפס בחושים הרגילים, עליו לשחרר את האחיזה שלו בתפיסות הרגילות. אך זה לא מסתכם רק בכך. הוא מחדד כי להטיל ספק בחושים זהו רק שלב בתהליך גדול יותר של שחרור התודעה. כשהאדם ... חופש מוחלט לראות או לא לראות את מה שהוא רוצה לראות, ובכך לחיות במציאות כרצונו. בסופו של דבר, לפי אליעד, להטיל ספק בחושים ובכל תפיסה אחרת של התודעה מאפשר לאדם להבין בצורה מוחלטת שאין שום דבר חד - משמעי, אלא הכל תמיד נתון לפרשנות, רצון ובחירה אישית. איך להטיל ספק בחושים? האם הכל כרצוני תמיד? האם החושים מטעים אותנו? מה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הטלת ספק, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הטלת ספק, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רב תחומי, אימון אישי מומלץ, מאמן קריירה בנושא הטלת ספק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2207 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 05:14:56 - wesi1