אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חוסר ודאות ✔ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
תוספות - מתי נכון לשאול האם זו האמת ומתי נכון לשאול עד כמה זו האמת:

כאשר בודקים את אמיתותה של טענה כלשהי, עלינו לבדוק האם יש לטענה זו מספר פירושים אפשריים או שיש רק אפשרות אחת בלבד מוגדרת באופן ספציפי להבין את הטענה. ואז אם יש רק אפשרות אחת להבין את הטענה, נשאל, האם זו האמת. ולא נשאל, עד כמה זו האמת. כי או שזו האמת או שלא. אבל אם יש מספר אפשרויות לפרש את הטענה, נשאל, עד כמה זו האמת.

לדוגמה: טענה שאומרת, שבזמן מסוים ובמקום מסוים, יש משהו כלשהו. טענה כזו היא מוגדרת באופן ספציפי. ונוכל לשאול, האם היא נכונה או שלא. לעומת זאת, רוב הטענות יהיו טענות שניתן לפרש אותן בכל מיני צורות.

לדוגמה: היום חם. שהמושג חם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל האם ועד כמה חם. או לדוגמה: הילד איחר לבית הספר. שהמושג איחר ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל, עד כמה הילד איחר. או לדוגמה, מישהו הוא אדם חכם. שהמושג חכם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. אז נשאל, האם ועד כמה הוא חכם.


תוספות - איך לבדוק האם ועד כמה טענה נכונה?

ברמת העיקרון, בין השלב של הבנת 4 הטענות לבין השלב של בדיקת אמיתות הטענות האלו, יש שלב של הבנת הטענות השונות מהטענות שנטענו. לדוגמה: אני טוען שבגלל שנכשלתי אכשל בעתיד. הטענה הראשונה היא שנכשלתי בעבר. אז הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה נכשלתי בעבר.

אבל בין השלבים האלו, יש שלב שבו אמורים לקחת את הטענה, ולהבין, מה ההפכים האפשריים שלה. דהיינו, איזה משפטים מנוגדים יש למשפט נכשלתי בעבר. כגון: אני כל הזמן נכשל בעבר / כולם נכשלו בעבר / כולם נכשלים תמיד / אף פעם לא נכשלתי / נכשלתי רק פעם אחת / נכשלתי ביחס למישהו מסוים. וכיו"ב, להכין רשימה של הפכים. וביחס אליהם אח"כ בודקים, האם ועד כמה הטענה נכונה, אולי המשפטים ההפוכים שלה, הם האמת. ואיך להכין את רשימת המשפטים ההופכיים של הטענה, גם זה התבאר במקום אחר...


תוספות - בדיקת סיבה ותוצאה אפשריות בלבד + בדיקת התוצאה שלא ביחס לסיבה:

כאשר אנחנו בודקים אמיתות של טענה, ננסה לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה. לדוגמה, הנייר עלה באש והוא נשרף. סיבה: הנייר עלה באש. תוצאה: הנייר נשרף. אז נבדוק, את אמיתות הסיבה: האם הנייר עלה באש. ונבדוק את אמיתות התוצאה: האם הנייר אכן שרוף. ונבדוק את כל אחת מהבדיקות האלו בפני עצמה. דהיינו, השאלה האם הנייר אכן שרוף, נשאל אותה, בלי קשר לשאלה אם הוא אכן עלה באש. או לדוגמה: הכביסה נרטבה בגשם שירד. נשאל, האם באמת ירד גשם והאם באמת הכביסה רטובה.

וכאן צריך לחדד, כי יש מצבים שהתוצאה, מתארת משהו שכבר קרה בעבר, ושניתן לבדוק אותו בפני עצמו. לדוגמה: האם הנייר אכן שרוף / האם הכביסה אכן רטובה וכיו"ב. שבמקרים האלו, בעצם אפשרי לבדוק את אמיתות התוצאה, כשאלה בפני עצמה, גם בלי קשר לאמיתות הסיבה.

יחד עם זאת, יש מצבים שבהם לכאורה נראה, שלא ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה, בלי להתייחס לקשר שלה לסיבה. לדוגמה: טענה שאומרת, ירד הרבה גשם, וזה הולך לגרום לכך שיהיו שטפונות. סיבה: ירד הרבה גשם. תוצאה: יהיו שטפונות. אז לכאורה את הסיבה אפשרי לבדוק, האם באמת ירד הרבה גשם.

אבל איך נבדוק את התוצאה בפני עצמה? כי לכאורה הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה יהיו שטפונות? אבל כדי להשיב לשאלה הזאת, צריך לקחת בחשבון את הגשם שירד. ולכאורה, אי אפשר לשאול עד כמה התוצאה נכונה, בלי להתייחס לסיבה. כי השאלה עד כמה יהיו שטפונות, לא עומדת בפני עצמה, אלא ביחס לסיבה כלשהי. אז איך בעצם ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה?!

או לדוגמה, התעוררתי מוקדם מידי ועכשיו אהיה עייף. אז אפשרי לבדוק האם באמת התעוררתי מוקדם. אבל איך נבדוק האם באמת אהיה עייף, בפני עצמו, בלי להתייחס לסיבות כלשהן?!

והתשובה לכך היא, שבכל פעם שאנחנו רוצים לבדוק משהו שהוא רק אפשרי ושהוא עדיין לא קרה בפועל במציאות, אז לבדוק אותו בפני עצמו, הכוונה היא, לבדוק האם יש אפשרות כזו באופן כללי, בלי קשר לשום דבר אחר. לדוגמה נשאל: האם באמת יש אפשרות שאהיה עייף? האם באמת יש אפשרות שיהיו שיטפונות באופן כללי, בלי קשר להאם ועד כמה ירד גשם?

כי כאשר אומרים שיקרה משהו, בעקבות משהו שקרה, בעצם מניחים 2 דברים. 1 - שיש אפשרות שהתוצאה תקרה באפן כללי. 2 - שהתוצאה תקרה בגלל הסיבה שהוזכרה. ולכן נבדוק באופן כללי, האם באמת בכלל יש אפשרות שהדבר יקרה באופן כללי.

לדוגמה: טענה שאומרת, ירד גשם ולכן השמש תשקע יותר מוקדם היום. אז נבדוק: האם באמת ירד גשם? ולגבי התוצאה נבדוק: האם באמת יש אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם היום באופן כללי? והתשובה היא, שאין אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם, כי הזמן שהשמש שוקעת לא משתנה ביחס למשהו שקורה או לא קורה. וממילא הטענה לא יכולה להיות נכונה. וזה עוד לפני בדיקת ההקשר הסיבתי שבין הסיבה לתוצאה.

או לדוגמה: טענה שאומרת, בגלל שהבורסה נפלה אני אאבד את כל מה שיש לי. ונשאל, האם הבורסה נפלה. ונשאל, האם יש אפשרות שתאבד את כל מה שיש לך. ואח"כ נשאל על ההקשר הסיבתי, שבין נפילת הבורסה לבין זה שתאבד את כל מה שיש לך. האם נפילת הבורסה מחייבת את זה שתאבד את כל מה שיש לך. והאם זה מתחייב רק בגלל שהבורסה נפלה.

ובכל מקרה המסר הוא, שתמיד צריך לבדוק את אמיתות הסיבה והתוצאה בפני עצמן, גם בלי קשר לרכיב סיבתיות כלשהו. ואם התוצאה היא רק אפשרית שהיא עדיין לא קרתה בפועל ושלא ניתן לבדוק האם היא קרתה או לא, אז נבדוק, באופן עקרוני, האם יש אפשרות שתוצאה כזו תקרה.

ואחרי שהבנו את זה, עכשיו אוסיף, כי לפעמים גם הסיבה עוד לא קרתה. וגם אז נשאל, האם הסיבה יכולה לקרות באופן עקרוני. לדוגמה: אם הילד שלי יהיה עצבני, הוא יתאבד. שאז נשאל: אמיתות סיבה: האם יש אפשרות שהילד שלך יהיה עצבני. אמיתות תוצאה: האם יש אפשרות שהילד שלך יתאבד. אמיתות הקשר סיבה ותוצאה: האם זה שהילד שלך יהיה עצבני, מחייב את זה שהוא יתאבד. האם זה שהוא יתאבד, יכול לקרות רק בגלל שהוא יהיה עצבני.

ובקיצור, אם הסיבה או התוצאה עוד לא קרו בפועל, אז צריך לבדוק את הנחת היסוד שאומרת שהם יכולים לקרות באופן עקרוני. ובממוצע, יש יותר טענות שבהן התוצאה עוד לא קרתה ושהסיבה כבר קרתה, מאשר שגם הסיבה וגם התוצאה לא קרו. ולכן ההתייחסות הראשונית הייתה, למקרה שהסיבה כבר קרתה ושהתוצאה עוד לא קרתה.


תוספות - בדיקת תוצאה עתידית אפשרית:

כאשר בודקים אמיתות תוצאה, יש 2 אפשרויות. 1 שהתוצאה כבר קרתה, 2 שהתוצאה לא קרתה. לדוגמה: האש שרפה את הנייר זה כבר קרה. האש תשרוף את הנייר, זה עוד לא קרה. אז כאשר בודקים אמיתות תוצאה שכבר קרתה, נבדוק, האם הנייר באמת שרוף. שזו התוצאה. אבל כאשר נבדוק תוצאה עתידית, נבדוק את האפשרות העקרונית שהתוצאה תקרה. לדוגמה, את האפשרות שהנייר יהיה שרוף.

לדוגמה: אני מפחד שאכשל ואז יפטרו אותי. סיבה: שאכשל. תוצאה: יפטרו אותי. בדיקת אמיתות תוצאה >> האם קיימת אפשרות כזאת שיפטרו אותי?

דוגמה נוספת: אם אכשל, זה מגדיל את הסיכוי שיפטרו אותי. בדיקת תוצאה עתידית >> האם קיימת אפשרות שיפטרו אותי? האם קיימת אפשרות להגדלת הסיכוי שיפטרו אותי בגלל סיבה כלשהי? או שמא אם יפטרו אותי זה לא תלוי בסיבה משתנה כלשהי? לדוגמה: זריחת השמש, אפשרית, אך אין משהו שמגדיל או מקטין את הסיכוי שהיא תקרה.

עוד דוגמה:

סיבה: אכלתי. תוצאה: אני שבע. >> הסיבה והתוצאה כבר קרו בעבר, ניתן לבדוק אותן בפני עצמן.

סיבה: אכלתי. תוצאה: אהיה שבע עוד מעט בגלל שאכלתי קודם. >> הסיבה כבר קרתה בעבר. התוצאה עתידית ביחס לסיבה שכבר קרתה. ולכן את התוצאה נבדוק בפני עצמה, האם קיימת אפשרות שאהיה שבע באופן עקרוני, בלי קשר לסיבה כלשהי. ורק אח"כ נבדוק, האם הסיבה שאכלתי מחייבת את זה שאהיה שבע. דהיינו, בדיקת התוצאה ביחס לעצמה ורק אח"כ ביחס לסיבה.

סיבה: אני אלך לאכול. תוצאה: אני אהיה שבע, בגלל שאלך לאכול. הסיבה והתוצאה עתידיות. ונשאל עליהן באופן עקרוני. האם קיימת אפשרות שאלך לאכול? האם קיימת אפשרות שאהיה שבע, בלי קשר לסיבה כלשהי? ורק אח"כ נשאל, האם זה שאלך לאכול, מחייב את זה שאהיה שבע.


תוספות - איך לבדוק אולי ההפך הוא הנכון?:

אז הדרך הפשוטה לבדוק אולי ההפך הוא הנכון, היא ב 3 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום לא חם.

עוד דוגמה (כן / לא):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: אני לא מוצלח.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אני כן מוצלח.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אני כן מוצלח.

עוד דוגמה (יש / אין):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: יש כאן פיל.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אין כאן פיל.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אין כאן פיל.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה היותר מתקדמת היא ב 4 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - תשאל, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה העוד יותר מתקדמת היא ב 5 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היום הכי

חם

שאי פעם יוכל להיות.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: אולי היום

הכי קר

שאי פעם יוכל להיות + אולי היום

הכי חם

שאי פעם יוכל להיות + אולי איפשהו באמצע.

עוד דוגמה:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היא לא אוהבת אותי.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היא אוהבת אותי.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב + היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא + אולי איפשהו באמצע.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

+ הצגנו גם את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה ואז בדקנו היכן האמת בכל הטווח האפשרי.


תוספות - האם הסיבה אמורה לגרום לתוצאה?:

כאשר בודקים האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה לקרות, צריך לשים לב לשאול את השאלה בניסוח הבא: האם ועד כמה הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה. ולא לשאול: האם הסיבה גורמת לתוצאה. כי על הניסוח השני, בד"כ התשובה תהיה כן. לעומת זאת על הניסוח של "האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה", התשובה לא תמיד תהיה כן.

ואסביר: נניח שרואים נייר שנשרף במדורה. נאמר שהאש גורמת לנייר להישרף. אם נשאל איך אנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, אולי משהו אחר שהיה במדורה הוא זה ששרף את הנייר? התשובה תהיה, שאנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, כי אנחנו יודעים שהאש אמורה לשרוף את הנייר. דהיינו, מאחורי טענה שאומרת שסיבה גורמת לתוצאה, יושב משפט שאומר שאנחנו חושבים שהסיבה אמורה לגרום לתוצאה. ולכן השאלה תהיה, האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה שתקרה? האם יש אפשרות שהסיבה לא תגרום לתוצאה?

לדוגמה: יש לי כאבים שעושים לי רע. אם נשאל, האם הכאבים עושים לי רע, התשובה תהיה כן. אבל אם נשאל, האם הכאבים אמורים בהכרח לעשות לי רע / האם הכאבים חייבים לעשות לי רע / האם יש אפשרות שכאבים לא יעשו לי רע, הרי שהתשובה יכולה להיות שונה.

והדגש הוא, אל תשאל האם זה כך. כן תשאל, האם זה חייב להיות כך. אל תשאל האם הסיבה גורמת לתוצאה. תשאל, האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה הזאת? אולי אפשרי שהיא לא תגרום לתוצאה הזאת? כי המחשבה שאומרת שהסיבה גורמת לתוצאה, נשענת על המחשבה שאומרת, שככה זה אמור להיות.
כל הזמן נכשל טיפול באובדנות בגלל הסיבה היא לא אוהבת אותי אדם חכם בלי קשר הוא לא אוהב אותי אולי ההפך הוא הנכון אין יש איך לדעת האם זו האמת אטיולוגיה איך לברר איך לברר מה האמת איך לדעת איך לדעת מה לשאול איך להבין איך להבין כל דבר איך להטיל איך להטיל ספק איך להיות איך להיות הכי איך להיות הכי חכם איך להיות הכי חכם בעולם איך לחקור איך לחקור דברים איך לטפל איך לטפל באנשים איך לנתח איך לנתח כל דבר איך לפתור איך לפתור כל בעיה אמת בעיה בעיות הדרכת הדרכת מטפלים הטלת ספק הכי חכם חוסר ודאות חוסר וודאות חכם חקירות טיול טיפול טיפולים יחסי סיבה ומסובב יחסי סיבה ותוצאה כיצד לנתח לברר לברר מה האמת להבין להבין כל דבר להטיל להטיל ספק להיות הכי חכם להיות הכי חכם בעולם לוגיקה לחקור לחקור דברים לטפל לטפל באנשים לנתח לנתח כל דבר לפתור לפתור בעיות לפתור כל בעיה לשאול לשאול שאלות מה האמת מה לשאול מטופל מטופלים מטפל מטפלים ניתוח סיבתיות סיבה סיבה ומסובב סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ספקות ספקנות פתירת בעיות פתרון בעיות קשר לוגי קשרי סיבה ותוצאה שאלה שאלות תוצאות
חלק 1
... איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 1 בחיי היום יום, אנחנו נתקלים באירועים ...
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
... ומהאפשרויות הפתוחות. הספק הזה מטריד את האדם וגורם לו למתח נפשי ולדמיונות שליליים. איך אפשר לעזור למישהו שסובל מחרדה? כשהאדם מגיע עם חרדה מחוסר וודאות, אליעד מציע להיכנס לנעליו של אותו אדם. לדוגמה, אם מגיע אליך אדם שמפחד שיש לו מחלה בלתי ידועה, עליך לדמיין שאתה בעצמך חווה את החרדה ... להקל עליה. הבנת חוסר הוודאות חרדה נובעת לעיתים מחוסר הוודאות. אנשים חרדים כאשר הם לא יודעים את התשובה או את העתיד, והדבר הזה יוצר מתח. אם אדם היה יודע בוודאות שהמצב לא ישתנה או שהוא ידע את ... היא חוסר הידיעה והספק שמאיים על האדם. כיצד אימון בהתמודדות עם אי - ודאות יכול להקל על החרדות? אליעד טוען שדרך פרקטית להתמודד עם החרדה היא להכיר בעובדה שאין מנוס מחוסר ודאות בחיים. מי שמתקשה להתמודד עם חרדות מחוסר ודאות, יכול להתאמן באמצעות מציאת נקודות אחרות בחייו שבהן הוא חווה חוסר ודאות, ולנסות להכיל אותן רגשית באופן מלא. לאחר שהוא מצליח להתמודד עם חוסר ודאות במצבים אחרים, הוא יוכל להעתיק את היכולת הזו גם לתחום החרדה הנוכחית. המשמעות של אין מה לעשות בהקשר של חרדה ההבנה שאין פתרון או שליטה ... להסביר שהחרדה נובעת מחוסר הוודאות ולחפש דרכים להכיל אותה במקום להילחם בה. 5. להתאמן על התמודדות עם אי - ודאות בחיים, ולהיעזר בנקודות חוסר ודאות אחרות ככלי לעזור לאדם להתמודד עם החרדה. סיכום ההבנה של מהות החרדה והיכולת להבחין בין חוסר הוודאות לבין האמיתות האובייקטיביות היא המפתח לטיפול בחרדות. על ידי עזרה לאדם להתמודד עם אי - ודאות, הוא יכול ללמוד לנהל את פחדיו ולהשתחרר ... על חרדות ופחדים? למה חוסר ודאות גורם לחרדה? איך להכיל אי - ודאות? מה עושים עם חרדה ממחלות? למה האדם פוחד לאבד שליטה? איך להיפטר מחרדות? כלים להתמודדות עם חוסר ודאות בחיים למה אנשים סובלים מחרדות ופחדים מחוסר ודאות? חרדה היא תחושה שמופיעה כאשר האדם מרגיש שמשהו משמעותי באמת עומד על הפרק, ושאם יקרה דבר רע, התוצאה תהיה הרסנית או בלתי נסבלת עבורו. ... מהאפשרויות השונות ומהחוסר ודאות הכרוך בהן. לעומת זאת, אם היה יודע בוודאות שהוא חולה במחלה ספציפית, אפילו אם זו מחלה קשה כמו סרטן, הוא היה נרגע במידה מסוימת, כי ... למישהו שסובל מחרדה מחוסר ודאות? אליעד מציע דרך פרקטית ויעילה לעזור למישהו שסובל מחרדה ופחד, והיא להיכנס לנעליו של אותו אדם. לדוגמה, אם מגיע אליך אדם שחרד שיש לו מחלה ... מחוסר יכולתו להכיל את חוסר הוודאות. כיצד אימון בהתמודדות עם אי - ודאות יכול להקל על החרדות? לפי אליעד כהן, ההתמודדות האמיתית עם חרדה מתחילה מהבנה שאין מנוס מחוסר ודאות בחיים. מי שמתקשה להתמודד עם חרדות מחוסר ודאות, יכול להתאמן באמצעות מציאת נקודות אחרות של חוסר ודאות בחייו, ולנסות להכיל אותן רגשית באופן מלא. לאחר שיצליח לעשות זאת, הוא יוכל להבין שגם החרדה הנוכחית שמטרידה אותו היא בסך הכל אי - ודאות ... ידיעה מוחלטת. להסביר שחוסר הוודאות הוא שמזין את החרדה, ולחפש דרכים להכיל את חוסר הוודאות במקום להילחם בה. להתאמן על התמודדות עם מצבי חוסר ודאות בתחומים אחרים, כדי להעתיק את ההצלחה הזו גם לנושא החרדה הספציפי. איך להתגבר על חרדות ופחדים? למה חוסר ודאות גורם לחרדה? איך להכיל אי - ודאות? מה עושים עם חרדה ממחלות? למה האדם פוחד לאבד שליטה? איך להיפטר מחרדות? למה חוויית לא משנה יכולה ... יכול לפעול כך. מדוע חוסר הוודאות גורם לאדם חרדה כה גדולה? יש אנשים שאומרים: אם רק הייתי יודע שאני בטוח חולה במחלה קשה - הייתי כבר רגוע יותר מאשר לא לדעת בכלל. הסיבה ... יאבד הכל, אולי לא - והספק הזה מייצר חרדה עצומה. איך להתמודד עם חרדה של חוסר ודאות? באופן פרקטי, אפשר לחפש בכל אדם נקודת חוסר ודאות בחייו, ולהבין מדוע הוא אינו מסוגל להכיל את אותה אי - ידיעה. כאשר מוצאים את הדוגמה האישית הזו, מנסים לפתור אותה באופן מוחלט מבחינה ... שאין מנוס ממצבים של חוסר ודאות בחיים, ולגלות שאפשר להרגיש שלם גם בתוך אי - הוודאות. לאחר שמשיגים את ההבנה והניסיון הרגשי הזה, קל יותר להעביר את הפתרון לאדם אחר שסובל ...
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות? מה גורם לחוסר ביטחון וחוסר ודאות בחיים? אליעד כהן מסביר כי הסיבה שאנשים חווים חוסר ביטחון, חוסר ודאות ותחושה של בלבול בחיים אינה נובעת מעצם חוסר הוודאות עצמה, אלא דווקא מהשילוב בין ודאות ואי - ודאות. כאשר אדם חווה מצב של חוסר ודאות מוחלט, כזה שבו אין לו שום ביטחון בשום ... ולכן הוא סובל. מהי הדרך להגיע לוודאות ולשקט נפשי מוחלט בחיים? הדרך היחידה לצאת ממעגל הסבל של חוסר ודאות היא באמצעות חיפוש האמת. האמת היא הדבר הוודאי היחיד והיציב ביותר בחיים. לפי אליעד כהן, כאשר האדם מתרחק מהאמת, הוא נכנס למצב של ספקות רבים, תהיות וחוסר ודאות. לעומת זאת, ככל שהאדם מתקרב לאמת ... על מחשבות, תיאוריות והשערות, וכל עוד הם לא הגיעו לאמת מוחלטת בנושא אחד, הם עדיין נמצאים בספק וחוסר ודאות. לדברי אליעד, מי שרוצה לחיות חיים של שקט נפשי ושלמות, חייב לבחור לפחות דבר אחד ולברר אותו לעומקו, בלי להשאיר ספקות ושאלות. כאשר הוא יגיע לוודאות מוחלטת ... בו כבסיס יציב ואיתן לבניית ודאות גם בתחומים אחרים בחיים. מה המשמעות של ודאות מוחלטת או חוסר ודאות מוחלט? אליעד מבהיר שוודאות מוחלטת וחוסר ודאות מוחלט הם למעשה שני קצוות המובילים לאותו ... של ודאות מוחלטת הוא יודע בדיוק מה הוא יכול ומה הוא אינו יכול להשיג, ולכן הוא שליו, ובמצב של חוסר ודאות מוחלט, הרצון העצמי שלו מתבטל והוא אינו ... הסיבה לסבל ולתחושת חוסר הביטחון. כיצד מוצאים את האמת בחיים? ההמלצה של אליעד כהן לאדם החווה חוסר ודאות היא לקחת נושא או תחום אחד ולהתמקד בו ... לוודאות הזאת, הוא מתחיל לבנות בסיס של שקט פנימי, שמאפשר לו לחיות חיים של שלווה ויציבות, ללא ספקות וחוסר ביטחון. אליעד מדגיש שחשוב לזכור ... שלווה ואושר אמיתי, צריך להתאמץ ולהגיע אל האמת, שהיא הוודאות היחידה בעולם. איך להתמודד עם חוסר ודאות? מהי הסיבה לסבל בחיים? איך להגיע לוודאות ... האמת? מה לעשות כשאין לי ביטחון עצמי? למה האדם סובל? הפעם אני רוצה להשיב על שאלת חוסר ביטחון, חוסר וודאות בחיים, האדם לא יודע מה לעשות, לאן ללכת? ויש להבין, שאין האדם מרגיש רע בגלל חוסר וודאות, כי אם היה לחלוטין בחוסר וודאות היה מרגיש טוב, אבל אם יש גם וודאות וגם אי וודאות, יש אומללות. כי חוסר וודאות מוחלט, האדם לא היה יכול להיות לו רע, ... הרצון העצמי, ואז לא היה רוצה לחוות וודאות ולא הייתה שאלה. בן אדם צריך להבין, שוודאות מושלמת וחוסר וודאות מוחלט, בשני המקרים תרגיש טוב באותה המידה. ואדם סובל תמיד מכיוון אין חוסר וודאות. אם היה וודאי לאדם מה הוא רוצה, והיה יודע בוודאות שיכול בוודאות להשיג, היה בשקט ואין סבל. אבל אין וודאות שאפשר להשיג את הדבר, אז הוא רוצה את הדבר ...
אינסטינקטים, פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות אוטומטית, רפלקסים, אינטואיציה, שינוי הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים?
אינסטינקטים, פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות אוטומטית, רפלקסים, אינטואיציה, שינוי הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים?
... פחות אינסטינקטיבית. מדוע פחדים רבים מבוססים על חוסר ודאות? פחדים רבים נובעים מחוסר ודאות. אדם עשוי לפחד לא משום שיש איום מיידי, אלא משום שהוא לא יודע מה יקרה בעתיד. לדוגמה, פחד ממעבר דרך צומת מסוכן או הליכה על גשר תלוי יכול ... הפיזי, אלא גם פחד מחוסר שליטה במציאות ותחושת חוסר ודאות לגבי העתיד. המוח שלנו לא יודע לחזות את התוצאה, ומכאן הפחד. מה הקשר בין פחדים לרצונות? הפחדים קשורים לרצונות במובן זה, שלפעמים אדם פוחד ... מאי - ודאות. כדי להתגבר על הפחד, אדם צריך להטיל ספק במה שהוא חושש ממנו ולשאול את עצמו למה אני באמת פוחד מזה? התשובה לכך לרוב תהיה חוסר ודאות, ולא סכנה ממשית. אם המוח מבין זאת, הוא יכול להפסיק את התגובה האוטומטית של הפחד. מה הקשר בין אינסטינקטים, פחדים והרגלים? אינסטינקטים, ... יקרה לו משהו רע, זו כבר חרדה - תגובה המבוססת על חוסר ודאות ולא על איום ממשי. כיצד פועלים האינסטינקטים בפחדים שלנו? האינסטינקטים קשורים ישירות לפחדים שלנו. לדוגמה, כאשר אדם רואה איום מוחשי כמו ... מחייב תגובה חדה. מדוע פחדים רבים מבוססים על חוסר ודאות? הפחדים הגדולים ביותר של בני האדם אינם נובעים מסכנות אמיתיות, אלא מחוסר ודאות. למשל, אנשים רבים חוששים מהעתיד, מהכישלון או מאובדן כלשהו, למרות שאין הוכחה לכך שדבר רע אכן יקרה. למשל, אדם שמפחד מהכביש לא באמת פוחד ... הפחד הזה מתעצם משום שהמוח שלנו מתקשה להתמודד עם חוסר ודאות, והוא מייצר תרחישים שליליים. מה הקשר בין רצונות לפחדים? במהלך ההרצאה הוסבר כי פחדים קשורים באופן ישיר לרצונות. כאשר אדם מפחד לאבד כסף, ... פחדים היא להבין את מקורם. אם נבין שכל פחד נובע מחוסר ודאות, ושאין באמת סכנה אמיתית ברוב המקרים, נוכל בהדרגה לשנות את הדפוס שלנו ולהפחית את הפחדים. התרגול הנכון הוא לשאול את עצמנו: למה אני מפחד ... אם אדם רוצה להפסיק לפחד, הוא צריך להטיל ספק באמונות שלו ולבחון מחדש את הדפוסים שעליהם מבוסס הפחד. מהי הדרך להפסיק לפעול מתוך אינסטינקטים ולבחור באופן חופשי? כדי להפסיק לפעול מתוך ...
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות? מה עושים עם חוסר ודאות בחיים? אליעד כהן מסביר לעומק את הסיבה שבגללה אנשים סובלים מחוסר ודאות בחיים, ואיך אפשר להתמודד איתה בצורה הנכונה. הוא מסביר כי כל הקשיים הרגשיים והפיזיים שאדם חווה נובעים למעשה מחוסר ודאות. אליעד אומר שהבעיה האמיתית אינה המציאות עצמה, אלא הרצון לשנות אותה. ... שהוא יכול לשנות את המצב, גם אז לא היה סובל, כי הוא היה פשוט משנה את המצב ולא היה נשאר רצון שאינו מתממש. הקושי והסבל נוצרים בגלל הספק ואי הידיעה אם ניתן לשנות את המצב או לא. זהו בדיוק מה שמכניס את האדם למתח, ללחץ ולתחושה של סבל. לפיכך, כל הסבל של האדם נובע מחוסר ודאות, מהספק האם אני יכול לשנות או לא? האם אפשר ליהנות מחוסר ודאות? אליעד כהן נותן נקודת מבט מעניינת נוספת: חוסר ודאות הוא דווקא הדבר שמאפשר את הריגושים ואת העניין בחיים. לדוגמה, אדם שהולך ... איך בדיוק הוא ירגיש במהלך הנסיעה. אם הוא היה יודע מראש במדויק מה יקרה בכל רגע ורגע, החוויה לא הייתה מרגשת ולא מעניינת בכלל. לכן, חוסר ודאות הכרחי לריגושים ולהתחדשות בחיים. האדם תמיד מחפש את החדש והלא ידוע, ואם היה יודע הכל מראש, היה מרגיש שאין טעם בחיים. איך לפתור את הקונפליקט בין ודאות לחוסר ודאות? הפתרון שהציע אליעד הוא חיבור ההפכים. כלומר, האדם צריך להגיע למצב שבו קיימים אצלו שני רבדים בו זמנית: רובד פנימי של ודאות מוחלטת רובד חיצוני של חוסר ודאות הרובד הפנימי הוא מצב שבו האדם מגיע לוודאות מוחלטת שהכל טוב באותה מידה, ... כאשר האדם מחפש את האמת לעומקה. הוא שואל את עצמו שאלות כגון: למה אני רוצה את מה שאני רוצה? מי החליט שזה טוב וזה רע? למה אני מפחד מחוסר ודאות? למה חשוב לי לדעת מה יקרה? דרך השאלות הללו, האדם יכול להגיע למסקנה הסופית, המוחלטת והברורה שהכל הוא אחד. כאשר אדם מגיע לוודאות הפנימית הזו, שהכל טוב באותה מידה, הוא מסוגל ליהנות באמת מחוסר הוודאות של החיים, בדיוק כמו שנהנים ממשחק. מה הקשר בין אחדות לנפרדות ביחס לחוסר ודאות? אליעד מסביר שבעולם יש שני מצבים שונים: המצב הפנימי - מצב של אחדות ... ויודע בוודאות מוחלטת שהכל טוב ושהכל אחד, הוא יכול ליהנות באופן מלא מהנפרדות החיצונית ומהאי ודאות שבה. בכך הוודאות הפנימית מאזנת את חוסר הוודאות החיצונית, וחוסר הוודאות החיצונית מאזנת את הוודאות הפנימית, ויוצרת מצב של חיים שלמים ומאוזנים, ... טוב? הוא יתקרב לוודאות הפנימית האמיתית שהכל הוא אחד. בשלב הזה, האדם מגיע לוודאות פנימית שכל האפשרויות זהות בערכן. מכאן ואילך, חוסר הוודאות כבר אינו דבר מפחיד או מאיים אלא הזדמנות להתרגש, לחוות ולהתחדש. אליעד מדגיש שוב ושוב כי הסוד הוא תמיד בחיפוש האמת. ברגע שהאדם מבין שהכל הוא משחק, הוא יכול ליהנות מהמשחק עצמו למרות חוסר הוודאות שבו, בדיוק משום שהוא יודע בוודאות מוחלטת שזה רק משחק. בסיכום דבריו, אליעד מאחל לכל אחד להגיע למצב של ודאות וחוסר ודאות בו זמנית, וכך לחיות חיים שלמים, מהנים ומאוזנים. איך להתמודד עם חוסר ודאות? מהי משמעות החיים? איך להגיע לוודאות פנימית? איך לחיות ללא פחד מחוסר ודאות? איך ליהנות מהחיים למרות חוסר הוודאות? מה הקשר בין אחדות לנפרדות? איך להפוך את החיים למשחק? הפעם, תשובה לגבי חוסר וודאות בחיים. השאלה שנשאלה, מה לעשות לגבי חוסר וודאות? ואם נתבונן, נראה שכל הבעיות בחיים נוצרות מחוסר בוודאות. והבעיה היא לא ... המציאות. ואם לאדם הייתה וודאות מוחלטת שאין שום אפשרות לשנות את המציאות, לא הייתה לו בעיה, כיוון שאין אפשרות לשנות ואין מה לעשות ואין ספק וזה מה שיש. וכן, אם האדם רוצה לשנות, ולא מצליח, זו הבעיה האמיתית וזה הסבל האמיתי, וזה אומר שכל הסבל של האדם, זה הרצון לשנות את המציאות. והספק האם הוא יכול או לא יכול לשנות. וניתן פרספקטיבה מעניינת, הריגוש והעניין בחיים מגיע רק כשיש חוסר וודאות, ותכף נפתור את הקונפליקט כי חוסר הוודאות הוא שנותן התחדשות, רוצה דבר חדש, אדם מחפש תמיד דברים חדשים, וכדי להתחדש חייב שתהיה חוסר וודאות, כי הכל היה ידוע מראש היה משעמם. הריגושים בחיים אפשריים אך ורק כשיש חוסר וודאות, והשאלה היא רצינית, מה עכשיו עושים? אם הדינאמיקה האמיתית היא
מוטיבציה להצלחה, דחיינות, מעט גם כן טוב, קצת זה גם טוב, או הכל או כלום, התמדה ונחישות, הכל או לא כלום, מוטיבציה עצמית, הגברת מוטיבציה, איך להניע את עצמך? הנעה עצמית, חוסר מוטיבציה
מוטיבציה להצלחה, דחיינות, מעט גם כן טוב, קצת זה גם טוב, או הכל או כלום, התמדה ונחישות, הכל או לא כלום, מוטיבציה עצמית, הגברת מוטיבציה, איך להניע את עצמך? הנעה עצמית, חוסר מוטיבציה
... כמה פעמים, ובכך להרגיל את המוח להתחיל בעשייה. האם מעט זה גם טוב יכול לעזור להתמודד עם חוסר ודאות? אליעד משתמש במטאפורה של ערפל כדי להמחיש את הדרך בה אנשים יכולים להתמודד עם חוסר ודאות. אדם שמנסה להגיע ליעד רחוק, אך יש ערפל כבד שמונע ממנו לראות את הדרך קדימה, לא יכול לחכות שהערפל יתפזר. במקום זאת, עליו להתקדם צעד אחד קטן בכל פעם, ... הצעד הבא. באמצעות התקדמות קטנה, האדם לא רק ירגיש שהוא עושה משהו, אלא יוכל גם להתמודד עם חוסר ודאות ולהרגיש שהוא מתקרב יותר ויותר ליעד. האם גישה של מעט זה גם טוב יעילה גם במקרים של דחיינות בשל חוסר אIDEל? אליעד מציין כי לעיתים אנחנו נמנעים מלעשות ... ובסופו של דבר הלמידה תהיה יעילה הרבה יותר. כיצד דוגמת הערפל קשורה להצלחה ולהתמודדות עם חוסר ודאות? אליעד משתמש בדימוי נוסף כדי להמחיש את הרעיון: אדם שרוצה להגיע ליעד מרוחק, אך יש ערפל כבד שמונע ממנו לראות את הדרך קדימה. האדם לא יכול לחכות שהערפל ... להתקדם צעד אחד קטן בכל פעם, ורק אז יוכל לראות את הצעד הבא. בצורה זו הוא מסוגל להתמודד עם חוסר ודאות מוחלטת ולהתקדם בהדרגה אל עבר המטרה שלו. הוא גם נותן דוגמה של חקירה עצמית פנימית, שבה האדם שואל שאלות על החיים, המציאות והאמת. אף שאי אפשר לדעת מראש ...
איך להיות קשה להשגה? איך להתנהג כקשה להשגה? מה זה אומר להיות קשה להשגה? איך לשדר שאתה קשה להשגה? איך להתנהג בצורה של קשה להשגה? מה זה התנהגות של קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרדוף אחריך? איך ליצור תשוקה? טיפים לזוגיות
איך להיות קשה להשגה? איך להתנהג כקשה להשגה? מה זה אומר להיות קשה להשגה? איך לשדר שאתה קשה להשגה? איך להתנהג בצורה של קשה להשגה? מה זה התנהגות של קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרדוף אחריך? איך ליצור תשוקה? טיפים לזוגיות
... יחסים? להיות קשה להשגה במערכת יחסים מתאר את ההתנהגות שבה אדם אינו זמין תמיד, בוחר להימנע מלתת מענה מידי לבקשות, ובכך יוצר דינמיקה של חוסר ודאות. זהו אמצעי שיכול להגביר את הערך שלך בעיני הצד השני, מתוך הרגשה שאתה לא תמיד זמין ושהשגתך אינה קלה. אליעד כהן מסביר שהגברת הערך הזה אינה בהכרח מצביעה על ... אם הצד השני מבקש לפגוש אותך, לא תמיד כדאי לקבוע פגישה מיידית. גם אם אתה מעוניין להיפגש ויש לך את הזמן הפנוי, ישנה חשיבות בהשארת איזשהו חוסר ודאות לגבי הזמינות שלך. זה לא רק עניין של לסרב באופן ישיר, אלא לפעמים גם לשדר חוסר רצון על אף שאתה יכול ורוצה. למשל, אם הצד השני מציע פגישה או פעילויות, ניתן ... מיד צריך לקבוע. גם אם אתה רוצה וגם אם אתה יכול, נסה לשדר לפעמים שאתה לא יכול או לא רוצה. זה מגביר את הערך שלך בעיני הצד השני. 2. ליצור חוסר ודאות אם אתה תמיד אומר כן, הצד השני יודע שברגע שהוא ירצה אותך - הוא יקבל אותך. להיות קשה להשגה פירושו לשדר חוסר ודאות: לפעמים להסכים, לפעמים לסרב. לפעמים להגיב מיד, לפעמים לחכות. לא להיות תמיד ספר פתוח אלא ליצור אתגר. 3. לומר לא גם כשאתה רוצה בדיוק כמו שלא תאכל כל ממתק ... לפעמים כדאי להשתמש בה, לפעמים לא. השאלה היא איך לשדר ערך גבוה - וזה נעשה על ידי כך שאתה לא תמיד נגיש, לא תמיד צפוי, ויוצר דינמיקה של חוסר ודאות מסוים. איך להיות קשה להשגה? איך להגביר משיכה בזוגיות? האם משחקי כוח עובדים במערכות יחסים? איך ליצור מתח רגשי במערכת יחסים? איך לשדר ביטחון עצמי בזוגיות? ...
איך להצליח למכור? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, לזהות נקודת תורפה, איך לטפל בהתנגדות מכירה? איך לטפל בסירוב? התמודדות עם לקוח, לשתול מחשבות, ניהול משא ומתן, להצליח במכירות, רטוריקה
איך להצליח למכור? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, לזהות נקודת תורפה, איך לטפל בהתנגדות מכירה? איך לטפל בסירוב? התמודדות עם לקוח, לשתול מחשבות, ניהול משא ומתן, להצליח במכירות, רטוריקה
... ומאפשרות לשומע לפקפק ולהתנגד ביתר קלות. כשאומרים יש שמש בחוץ, זה נתפס כעובדה מוצקה, אך אם אומרים נראה לי שיש שמש בחוץ, השומע עשוי לחוש חוסר ודאות ולהתנגד ביתר קלות. לדוגמה, אם מוכר אומר ללקוח הבית הזה מתאים לך, האמירה נשמעת משכנעת ואמינה יותר מאשר יכול להיות שהבית מתאים לך. מתי דווקא כדאי להשתמש בדיבור סובייקטיבי? יש ... שימוש במילים כמו אולי ויכול להיות משפיע על השומע? לעיתים כדאי לנסח את דברי האדם האחר בצורה פחות החלטית מכפי שהוא אמר בפועל, כדי לשתול ספק בראשו. למשל, אם לקוח טוען המוצר לא מתאים לי, אפשר לענות אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה לא מתאים לך. כך יוצרים תחושה שהשומע עצמו לא בטוח בטענה שלו, וזה פותח פתח להמשך ... דוגמה נוספת לכך היא כשמישהו אומר המוצר הזה לא טוב, אפשר לומר אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה יכול לא להיות טוב. המילה אולי יוצרת חוסר ודאות בתודעה של השומע, מה שמאפשר להמשיך ולנסות לשכנע אותו בכיוון הרצוי. איך להשתמש נכון בשילוב של דיבור אובייקטיבי וסובייקטיבי בשכנוע? דיבור אובייקטיבי הוא יעיל כשיש תחושה שהשומע ... לשומע את הרושם שיש פה רק דעה סובייקטיבית. אם אומרים יש שמש בחוץ, זה מצטייר כעובדה מוצקה, אבל אם אומרים נראה לי שיש שמש בחוץ, זה משדר חוסר ודאות ומאפשר לשומע לדחות את הרעיון ביתר קלות. מתי דווקא כן להשתמש בדיבור סובייקטיבי? למרות יתרון הדיבור האובייקטיבי, יש מקרים שבהם דיבור מוחלט עלול לעורר התנגדות חזקה אצל האדם ... כמו אולי ויכול להיות משפיע על השומע? ישנם מקרים שבהם מנסחים את עמדת האחר באופן מסויג יותר ממה שהוא אמר בפועל, כדי להטמיע מסר של חוסר ודאות. למשל, אם מישהו אומר המוצר הזה לא מתאים לי, אפשר להשיב: אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה יכול לא להתאים לך. כך משדרים: שהדעה שלו אולי לא מוחלטת. שהוא עצמו אמר רק אפשרות, גם ... לדבר בצורה אובייקטיבית, מה זה אומר לדבר בצורה אובייקטיבית? להתנסח בצורה שישתמע שהדבר הזה תמיד נכון ושכולם מסכימים על זה ללא צל צלו של ספק ושזה בוודאות מוחלטת נכון, בן אדם צריך כמו שהוא אומר את המילה אני קיים ואין לו ספק לגבי המילה אני ככה הוא צריך כשהוא אומר את העמדה שלו להגיד ככה זה אין פה ספקות. לעומת זאת כמו שבן אדם לא מאמין שיש חייזרים נגיד מפלצות ואם אתה תדבר על זה אתה יודע בספרי ילדים מופיע שיש מפלצות אתה תסתייג מזה אז אותו דבר כשרוצים רעיון ולהחליש אותו להפוך ...
עיקרון הגיוון, לגוון, מתי הכי טוב לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק
עיקרון הגיוון, לגוון, מתי הכי טוב לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק
... היא תיפול, הנזק יהיה קטן יותר. כלומר, הגיוון נתפס כדרך לניהול סיכונים במצבים של חוסר ודאות . האם באמת כדאי לגוון? אליעד טוען שבעולם אידיאלי, אין צורך אמיתי בגיוון. אם אדם היה יודע ... הוא לא לגוון, הוא מודה שיש מצבים שבהם צריך או כדאי לגוון. הסיבה המרכזית לכך היא חוסר ודאות או חוסר יכולת לדעת בדיוק מה האידיאלי בכל רגע נתון. לדוגמה, אדם שלא יודע בוודאות מה המניה ... כדי להימנע מהסיכון שבהחלטה אחת שגויה. במקרה כזה הגיוון הופך לדרך חכמה להתמודד עם חוסר הוודאות. דוגמה נוספת היא באימונים: לפעמים מתאמן לא יודע בוודאות איזה תרגיל הוא הכי אידיאלי עבורו, ... מחליט לגוון, עליו לשאול את עצמו האם הוא עושה זאת כי זה באמת טוב עבורו או פשוט מתוך חוסר ודאות וחוסר ידיעה. מה הדרך האידיאלית לפעול לגבי גיוון? הגישה האידיאלית שאליעד מציע היא לשאוף תמיד ... הגיוון הופך לכלי שימושי מאוד. במילים אחרות, גיוון הוא בעצם כלי שמתאים לתנאים של חוסר ודאות או חוסר שלמות, אך איננו המצב האידיאלי. לדוגמה, כאשר אתה צמא, אין שום טעם לגוון - הפתרון ...
פחד שלא יהיה יותר גרוע, פחד מהגרוע יותר, פחד מפרידה, פחד להישאר לבד, פחד להתפטר, פחד להיפרד, פחד להפסיק, פחד להתחיל משהו חדש, פחד להקים עסק, פחד מהתחלה חדשה, פחד מהלא נודע, פחד מגירושין, פחד לעזוב, פחד לעבור דירה, פחד להיות לבד
פחד שלא יהיה יותר גרוע, פחד מהגרוע יותר, פחד מפרידה, פחד להישאר לבד, פחד להתפטר, פחד להיפרד, פחד להפסיק, פחד להתחיל משהו חדש, פחד להקים עסק, פחד מהתחלה חדשה, פחד מהלא נודע, פחד מגירושין, פחד לעזוב, פחד לעבור דירה, פחד להיות לבד
... אף אחד לא כותב על המצבה כאן נקבר אדם שניסה ולא הצליח. יותר חשוב לחיות חיים של משמעות, להתפתח ולהתמודד עם חוסר ודאות מאשר להישאר במצב של קיפאון מתמשך. האם צריך להאמין שהכל יהיה טוב כדי לנסות? אליעד כהן מדגיש שלא חובה להאמין שיהיה ... מורכבים מניסיונות, הצלחות וכישלונות. פחד מכישלון פחד מפרידה התמודדות עם כישלון חרדת ביצוע איך להתמודד עם חוסר ודאות? איך להתמודד עם הפחד מפני פרידה והחשש להישאר לבד כל החיים? פחד מפרידה מתעורר כאשר אדם נשאר בזוגיות לא טובה מתוך ... - אכן יש אפשרות שהמצב יחמיר. - לדעת שגם אם יהיה גרוע יותר, זה לא אומר שאסור לנסות. - לפתח יכולת להתמודד עם חוסר ודאות וללמוד להסתדר לבד. - לשחרר את הצורך להבטיח הצלחה ולפעול למרות החששות. לסיכום: הפחד מהגרוע יותר יכול לשתק אותך ... ישאיר אותך במקום שבו אינך רוצה להיות. פחד מכישלון פחד מפרידה התמודדות עם כישלון חרדת ביצוע איך להתמודד עם חוסר ודאות
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
... במערכות יחסים, בעבודה ובתחומים אחרים כמו לימודים או מקום מגורים. השאלה שמעסיקה רבים היא איך לדעת אם הדבר או האדם שאנו מתלבטים לגביהם מתאים לנו. מקור הדילמה - חוסר ודאות הדילמה נובעת בעיקר מחוסר ודאות. אם אדם היה יודע באופן מוחלט אם הדבר שהוא מתלבט לגביו יעשה לו טוב או רע, לא היה צורך ... אדם היה בטוח שהזוגיות בה הוא נמצא תעשה לו רק רע, הוא לא היה נשאר בה. מצד שני, אם הוא היה בטוח לחלוטין שהזוגיות תעשה לו טוב, הוא לא היה מתלבט. הדילמה נולדת כאשר יש ספק אם הדבר עשוי להועיל או להזיק. למשל, אם אדם שואל את עצמו אם מערכת יחסים מסוימת תביא לו אושר או סבל, ההתלבטות נובעת מהמקום של חוסר הוודאות בנוגע לתוצאה של מערכת היחסים הזו. הרבה פעמים, ההתלבטות גם נובעת מבעיה של חוסר ידיעה אם ... לדוגמה, אם מישהי רוצה להתחתן ולהקים משפחה, אך היא לא בטוחה אם הגבר שהיא איתו אכן מתאים לכך, זו דילמה שנובעת מהחוסר בהירות. הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית לא תמיד הספק נובע מהדבר עצמו, אלא לפעמים הבעיה היא שאנחנו לא יודעים מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. בתוך כל אדם ... את הדברים הברורים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים, כדאי להתחיל מהם ואז להתמקד בחלקים הלא ברורים. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאיים ולא להתמקד בספק עד שלא פותרים את החלקים הברורים. כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק? כשהאדם פועל להשגת מטרות ברורות, הוא מתחיל להבין את עצמו טוב יותר ואת הרצונות שלו. ככל שנדע ... להתמקד בלהבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו, ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו האישיים. דילמות בזוגיות איך לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו בניית ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה איך לדעת ... רבים מוצאים את עצמם מתלבטים אם להישאר או להמשיך הלאה. איך ניתן להכריע בסוגיה הזו? איך אפשר לדעת אם הדבר שאנו מתלבטים לגביו הוא הדבר הנכון עבורנו? מקור הדילמה - חוסר ודאות הדילמה נוצרת בגלל חוסר ודאות. אם אדם היה בטוח שהדבר יעשה לו טוב או רע באופן חד משמעי, הוא לא היה מהסס. למשל, אם אדם יודע במאה אחוז שהזוגיות בה הוא נמצא תגרום לו לסבל, הוא לא היה נשאר בה. אם הוא היה בטוח לחלוטין שהיא תביא לו אושר, הוא היה נשאר ללא התלבטות. אך כאשר יש ספק - הדילמה נולדת. לפעמים ההתלבטות נובעת מחוסר ידיעה אם הדבר הספציפי הזה ימלא את הצרכים ... השאלה היא האם התחום שבו אנו לומדים יאפשר לנו עבודה טובה בעתיד, או האם מקום העבודה הנוכחי ייתן לנו את מה שאנו מחפשים. הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית לעיתים, הספק אינו נובע מחוסר ידיעה לגבי הדבר עצמו, אלא מחוסר ידיעה עצמית. כלומר, הבעיה היא לא שאיננו ... לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים - קודם כל יש לפתור אותם, ורק אז לגשת למה שלא ברור. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאי, ולפתור אותו לפני שניגשים אל הספק. כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק? כאשר אדם פועל להשיג מטרות ברורות, הוא מתחיל להבין טוב יותר את עצמו ואת רצונותיו. עם הזמן, ... ברור יותר בחייו. במקום לנסות להבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו - ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו. כיצד לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו בניית ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה דילמות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חוסר ודאות, איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חוסר ודאות, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, מאמן אישי לאורח חיים בריא, מאמן עסקי בנושא חוסר ודאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 16:51:42 - wesi1