אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לחקור ✔ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
תוספות - מתי נכון לשאול האם זו האמת ומתי נכון לשאול עד כמה זו האמת:

כאשר בודקים את אמיתותה של טענה כלשהי, עלינו לבדוק האם יש לטענה זו מספר פירושים אפשריים או שיש רק אפשרות אחת בלבד מוגדרת באופן ספציפי להבין את הטענה. ואז אם יש רק אפשרות אחת להבין את הטענה, נשאל, האם זו האמת. ולא נשאל, עד כמה זו האמת. כי או שזו האמת או שלא. אבל אם יש מספר אפשרויות לפרש את הטענה, נשאל, עד כמה זו האמת.

לדוגמה: טענה שאומרת, שבזמן מסוים ובמקום מסוים, יש משהו כלשהו. טענה כזו היא מוגדרת באופן ספציפי. ונוכל לשאול, האם היא נכונה או שלא. לעומת זאת, רוב הטענות יהיו טענות שניתן לפרש אותן בכל מיני צורות.

לדוגמה: היום חם. שהמושג חם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל האם ועד כמה חם. או לדוגמה: הילד איחר לבית הספר. שהמושג איחר ניתן לפרש אותו בצורות שונות. ולכן נשאל, עד כמה הילד איחר. או לדוגמה, מישהו הוא אדם חכם. שהמושג חכם ניתן לפרש אותו בצורות שונות. אז נשאל, האם ועד כמה הוא חכם.


תוספות - איך לבדוק האם ועד כמה טענה נכונה?

ברמת העיקרון, בין השלב של הבנת 4 הטענות לבין השלב של בדיקת אמיתות הטענות האלו, יש שלב של הבנת הטענות השונות מהטענות שנטענו. לדוגמה: אני טוען שבגלל שנכשלתי אכשל בעתיד. הטענה הראשונה היא שנכשלתי בעבר. אז הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה נכשלתי בעבר.

אבל בין השלבים האלו, יש שלב שבו אמורים לקחת את הטענה, ולהבין, מה ההפכים האפשריים שלה. דהיינו, איזה משפטים מנוגדים יש למשפט נכשלתי בעבר. כגון: אני כל הזמן נכשל בעבר / כולם נכשלו בעבר / כולם נכשלים תמיד / אף פעם לא נכשלתי / נכשלתי רק פעם אחת / נכשלתי ביחס למישהו מסוים. וכיו"ב, להכין רשימה של הפכים. וביחס אליהם אח"כ בודקים, האם ועד כמה הטענה נכונה, אולי המשפטים ההפוכים שלה, הם האמת. ואיך להכין את רשימת המשפטים ההופכיים של הטענה, גם זה התבאר במקום אחר...


תוספות - בדיקת סיבה ותוצאה אפשריות בלבד + בדיקת התוצאה שלא ביחס לסיבה:

כאשר אנחנו בודקים אמיתות של טענה, ננסה לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה. לדוגמה, הנייר עלה באש והוא נשרף. סיבה: הנייר עלה באש. תוצאה: הנייר נשרף. אז נבדוק, את אמיתות הסיבה: האם הנייר עלה באש. ונבדוק את אמיתות התוצאה: האם הנייר אכן שרוף. ונבדוק את כל אחת מהבדיקות האלו בפני עצמה. דהיינו, השאלה האם הנייר אכן שרוף, נשאל אותה, בלי קשר לשאלה אם הוא אכן עלה באש. או לדוגמה: הכביסה נרטבה בגשם שירד. נשאל, האם באמת ירד גשם והאם באמת הכביסה רטובה.

וכאן צריך לחדד, כי יש מצבים שהתוצאה, מתארת משהו שכבר קרה בעבר, ושניתן לבדוק אותו בפני עצמו. לדוגמה: האם הנייר אכן שרוף / האם הכביסה אכן רטובה וכיו"ב. שבמקרים האלו, בעצם אפשרי לבדוק את אמיתות התוצאה, כשאלה בפני עצמה, גם בלי קשר לאמיתות הסיבה.

יחד עם זאת, יש מצבים שבהם לכאורה נראה, שלא ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה, בלי להתייחס לקשר שלה לסיבה. לדוגמה: טענה שאומרת, ירד הרבה גשם, וזה הולך לגרום לכך שיהיו שטפונות. סיבה: ירד הרבה גשם. תוצאה: יהיו שטפונות. אז לכאורה את הסיבה אפשרי לבדוק, האם באמת ירד הרבה גשם.

אבל איך נבדוק את התוצאה בפני עצמה? כי לכאורה הבדיקה היא, האם באמת ועד כמה יהיו שטפונות? אבל כדי להשיב לשאלה הזאת, צריך לקחת בחשבון את הגשם שירד. ולכאורה, אי אפשר לשאול עד כמה התוצאה נכונה, בלי להתייחס לסיבה. כי השאלה עד כמה יהיו שטפונות, לא עומדת בפני עצמה, אלא ביחס לסיבה כלשהי. אז איך בעצם ניתן לבדוק את אמיתות התוצאה בלי קשר לסיבה?!

או לדוגמה, התעוררתי מוקדם מידי ועכשיו אהיה עייף. אז אפשרי לבדוק האם באמת התעוררתי מוקדם. אבל איך נבדוק האם באמת אהיה עייף, בפני עצמו, בלי להתייחס לסיבות כלשהן?!

והתשובה לכך היא, שבכל פעם שאנחנו רוצים לבדוק משהו שהוא רק אפשרי ושהוא עדיין לא קרה בפועל במציאות, אז לבדוק אותו בפני עצמו, הכוונה היא, לבדוק האם יש אפשרות כזו באופן כללי, בלי קשר לשום דבר אחר. לדוגמה נשאל: האם באמת יש אפשרות שאהיה עייף? האם באמת יש אפשרות שיהיו שיטפונות באופן כללי, בלי קשר להאם ועד כמה ירד גשם?

כי כאשר אומרים שיקרה משהו, בעקבות משהו שקרה, בעצם מניחים 2 דברים. 1 - שיש אפשרות שהתוצאה תקרה באפן כללי. 2 - שהתוצאה תקרה בגלל הסיבה שהוזכרה. ולכן נבדוק באופן כללי, האם באמת בכלל יש אפשרות שהדבר יקרה באופן כללי.

לדוגמה: טענה שאומרת, ירד גשם ולכן השמש תשקע יותר מוקדם היום. אז נבדוק: האם באמת ירד גשם? ולגבי התוצאה נבדוק: האם באמת יש אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם היום באופן כללי? והתשובה היא, שאין אפשרות שהשמש תשקע יותר מוקדם, כי הזמן שהשמש שוקעת לא משתנה ביחס למשהו שקורה או לא קורה. וממילא הטענה לא יכולה להיות נכונה. וזה עוד לפני בדיקת ההקשר הסיבתי שבין הסיבה לתוצאה.

או לדוגמה: טענה שאומרת, בגלל שהבורסה נפלה אני אאבד את כל מה שיש לי. ונשאל, האם הבורסה נפלה. ונשאל, האם יש אפשרות שתאבד את כל מה שיש לך. ואח"כ נשאל על ההקשר הסיבתי, שבין נפילת הבורסה לבין זה שתאבד את כל מה שיש לך. האם נפילת הבורסה מחייבת את זה שתאבד את כל מה שיש לך. והאם זה מתחייב רק בגלל שהבורסה נפלה.

ובכל מקרה המסר הוא, שתמיד צריך לבדוק את אמיתות הסיבה והתוצאה בפני עצמן, גם בלי קשר לרכיב סיבתיות כלשהו. ואם התוצאה היא רק אפשרית שהיא עדיין לא קרתה בפועל ושלא ניתן לבדוק האם היא קרתה או לא, אז נבדוק, באופן עקרוני, האם יש אפשרות שתוצאה כזו תקרה.

ואחרי שהבנו את זה, עכשיו אוסיף, כי לפעמים גם הסיבה עוד לא קרתה. וגם אז נשאל, האם הסיבה יכולה לקרות באופן עקרוני. לדוגמה: אם הילד שלי יהיה עצבני, הוא יתאבד. שאז נשאל: אמיתות סיבה: האם יש אפשרות שהילד שלך יהיה עצבני. אמיתות תוצאה: האם יש אפשרות שהילד שלך יתאבד. אמיתות הקשר סיבה ותוצאה: האם זה שהילד שלך יהיה עצבני, מחייב את זה שהוא יתאבד. האם זה שהוא יתאבד, יכול לקרות רק בגלל שהוא יהיה עצבני.

ובקיצור, אם הסיבה או התוצאה עוד לא קרו בפועל, אז צריך לבדוק את הנחת היסוד שאומרת שהם יכולים לקרות באופן עקרוני. ובממוצע, יש יותר טענות שבהן התוצאה עוד לא קרתה ושהסיבה כבר קרתה, מאשר שגם הסיבה וגם התוצאה לא קרו. ולכן ההתייחסות הראשונית הייתה, למקרה שהסיבה כבר קרתה ושהתוצאה עוד לא קרתה.


תוספות - בדיקת תוצאה עתידית אפשרית:

כאשר בודקים אמיתות תוצאה, יש 2 אפשרויות. 1 שהתוצאה כבר קרתה, 2 שהתוצאה לא קרתה. לדוגמה: האש שרפה את הנייר זה כבר קרה. האש תשרוף את הנייר, זה עוד לא קרה. אז כאשר בודקים אמיתות תוצאה שכבר קרתה, נבדוק, האם הנייר באמת שרוף. שזו התוצאה. אבל כאשר נבדוק תוצאה עתידית, נבדוק את האפשרות העקרונית שהתוצאה תקרה. לדוגמה, את האפשרות שהנייר יהיה שרוף.

לדוגמה: אני מפחד שאכשל ואז יפטרו אותי. סיבה: שאכשל. תוצאה: יפטרו אותי. בדיקת אמיתות תוצאה >> האם קיימת אפשרות כזאת שיפטרו אותי?

דוגמה נוספת: אם אכשל, זה מגדיל את הסיכוי שיפטרו אותי. בדיקת תוצאה עתידית >> האם קיימת אפשרות שיפטרו אותי? האם קיימת אפשרות להגדלת הסיכוי שיפטרו אותי בגלל סיבה כלשהי? או שמא אם יפטרו אותי זה לא תלוי בסיבה משתנה כלשהי? לדוגמה: זריחת השמש, אפשרית, אך אין משהו שמגדיל או מקטין את הסיכוי שהיא תקרה.

עוד דוגמה:

סיבה: אכלתי. תוצאה: אני שבע. >> הסיבה והתוצאה כבר קרו בעבר, ניתן לבדוק אותן בפני עצמן.

סיבה: אכלתי. תוצאה: אהיה שבע עוד מעט בגלל שאכלתי קודם. >> הסיבה כבר קרתה בעבר. התוצאה עתידית ביחס לסיבה שכבר קרתה. ולכן את התוצאה נבדוק בפני עצמה, האם קיימת אפשרות שאהיה שבע באופן עקרוני, בלי קשר לסיבה כלשהי. ורק אח"כ נבדוק, האם הסיבה שאכלתי מחייבת את זה שאהיה שבע. דהיינו, בדיקת התוצאה ביחס לעצמה ורק אח"כ ביחס לסיבה.

סיבה: אני אלך לאכול. תוצאה: אני אהיה שבע, בגלל שאלך לאכול. הסיבה והתוצאה עתידיות. ונשאל עליהן באופן עקרוני. האם קיימת אפשרות שאלך לאכול? האם קיימת אפשרות שאהיה שבע, בלי קשר לסיבה כלשהי? ורק אח"כ נשאל, האם זה שאלך לאכול, מחייב את זה שאהיה שבע.


תוספות - איך לבדוק אולי ההפך הוא הנכון?:

אז הדרך הפשוטה לבדוק אולי ההפך הוא הנכון, היא ב 3 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום לא חם.

עוד דוגמה (כן / לא):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: אני לא מוצלח.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אני כן מוצלח.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אני כן מוצלח.

עוד דוגמה (יש / אין):

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: יש כאן פיל.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: אין כאן פיל.

שלב 3 - תשאל, אולי ההפך הוא הנכון. לדוגמה: אולי אין כאן פיל.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה היותר מתקדמת היא ב 4 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - תשאל, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון. לדוגמה: אולי היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

ואז בדקנו אולי הוא נכון.

והגרסה העוד יותר מתקדמת היא ב 5 שלבים:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היום חם.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היום לא חם.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היום הכי קר שאי פעם יוכל להיות.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היום הכי

חם

שאי פעם יוכל להיות.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: אולי היום

הכי קר

שאי פעם יוכל להיות + אולי היום

הכי חם

שאי פעם יוכל להיות + אולי איפשהו באמצע.

עוד דוגמה:

שלב 1 - זהה את הטענה. לדוגמה: היא לא אוהבת אותי.

שלב 2 - זהה את ההפך של הטענה. לדוגמה: היא אוהבת אותי.

שלב 3 - הקצן את ההפך של הטענה, באופן מוחלט. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב.

שלב 4 - זהה את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה. לדוגמה: היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא.

שלב 5 - תשאל, היכן האמת בין 2 ההפכים המוחלטים. לדוגמה: היא הכי אוהבת אותי שאי פעם אפשרי לאהוב + היא הכי שונאת אותי שאי פעם אפשרי לשנוא + אולי איפשהו באמצע.

כאשר המהות היא, שלקחנו את ההפך של הטענה שנטענה

הקצנו אותו באופן מוחלט

+ הצגנו גם את ההפך המוחלט של ההקצנה המוחלטת של הטענה ואז בדקנו היכן האמת בכל הטווח האפשרי.


תוספות - האם הסיבה אמורה לגרום לתוצאה?:

כאשר בודקים האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה לקרות, צריך לשים לב לשאול את השאלה בניסוח הבא: האם ועד כמה הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה. ולא לשאול: האם הסיבה גורמת לתוצאה. כי על הניסוח השני, בד"כ התשובה תהיה כן. לעומת זאת על הניסוח של "האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה", התשובה לא תמיד תהיה כן.

ואסביר: נניח שרואים נייר שנשרף במדורה. נאמר שהאש גורמת לנייר להישרף. אם נשאל איך אנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, אולי משהו אחר שהיה במדורה הוא זה ששרף את הנייר? התשובה תהיה, שאנחנו יודעים שהאש שרפה את הנייר, כי אנחנו יודעים שהאש אמורה לשרוף את הנייר. דהיינו, מאחורי טענה שאומרת שסיבה גורמת לתוצאה, יושב משפט שאומר שאנחנו חושבים שהסיבה אמורה לגרום לתוצאה. ולכן השאלה תהיה, האם ועד כמה הסיבה מחייבת את התוצאה שתקרה? האם יש אפשרות שהסיבה לא תגרום לתוצאה?

לדוגמה: יש לי כאבים שעושים לי רע. אם נשאל, האם הכאבים עושים לי רע, התשובה תהיה כן. אבל אם נשאל, האם הכאבים אמורים בהכרח לעשות לי רע / האם הכאבים חייבים לעשות לי רע / האם יש אפשרות שכאבים לא יעשו לי רע, הרי שהתשובה יכולה להיות שונה.

והדגש הוא, אל תשאל האם זה כך. כן תשאל, האם זה חייב להיות כך. אל תשאל האם הסיבה גורמת לתוצאה. תשאל, האם הסיבה אמורה בהכרח לגרום לתוצאה הזאת? אולי אפשרי שהיא לא תגרום לתוצאה הזאת? כי המחשבה שאומרת שהסיבה גורמת לתוצאה, נשענת על המחשבה שאומרת, שככה זה אמור להיות.
אין אפשרות מטפלים האם קיים הצלחה יכולה להיות האם באמת להגזים לוגיקה הילד שלי ביחס לעצמך חייב אטיולוגיה איך לברר איך לברר מה האמת איך לדעת איך לדעת מה איך לדעת מה לשאול איך להבין איך להבין כל דבר איך להטיל איך להטיל ספק איך להיות איך להיות הכי איך להיות הכי חכם איך להיות הכי חכם בעולם איך לחקור איך לחקור דברים איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל באנשים איך לנתח איך לנתח כל דבר איך לפתור איך לפתור כל איך לפתור כל בעיה אמת אנשים בעולם בעיה בעיות הדרכת הדרכת מטפלים הטלת ספק הכי חכם הכי חכם בעולם חוסר ודאות חוסר וודאות חכם חקירות טיפול טיפולים יחסי סיבה ומסובב יחסי סיבה ותוצאה כיצד לנתח לברר לברר מה האמת לדעת לדעת מה לשאול להבין להבין כל דבר להטיל להטיל ספק להיות הכי חכם להיות הכי חכם בעולם לחקור לחקור דברים לטפל לטפל באנשים לנתח לנתח כל דבר לפתור לפתור בעיות לפתור כל בעיה לשאול לשאול שאלות מה האמת מה לשאול מטופל מטופלים מטפל מטפלים ניתוח ניתוח סיבתיות סיבה סיבה ומסובב סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ספקות ספקנות פתירת בעיות פתרון בעיות קשר לוגי קשרי סיבה ותוצאה שאלה שאלות תוצאות
חלק 1
... סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ...
האם אפשר לגלות את הסיבה של רצון בלי לחקור את הרצון בצורה ישירה? איך לחקור רצון בלי לחקור אותו? איך להבין את הרצון בצורה עקיפה? איך לחקור רצון גם כשיש פחד לחקור את הרצון? מפחד לחקור למה אני מפחד למות, חקירת שורש הרצון
האם אפשר לגלות את הסיבה של רצון בלי לחקור את הרצון בצורה ישירה? איך לחקור רצון בלי לחקור אותו? איך להבין את הרצון בצורה עקיפה? איך לחקור רצון גם כשיש פחד לחקור את הרצון? מפחד לחקור למה אני מפחד למות, חקירת שורש הרצון
... אפשר לגלות את הסיבה של רצון בלי לחקור את הרצון בצורה ישירה? איך לחקור רצון בלי לחקור אותו? איך להבין את הרצון בצורה עקיפה? איך לחקור רצון גם כשיש פחד לחקור את הרצון? מפחד לחקור למה אני מפחד למות, חקירת שורש הרצון האם אפשר לחקור רצון בלי לחקור אותו ישירות? אליעד כהן מציג בהרצאתו שאלה מרכזית שעוסקת בחקירת רצון בצורה עקיפה: האם אפשר לגלות את הסיבה האמיתית והעמוקה של רצון מסוים, מבלי לחקור ישירות את הרצון עצמו? ההרצאה מתמקדת בעיקר בדוגמה של פחד למות, מצב שבו האדם רוצה להבין למה הוא מפחד למות, אך הפחד עצמו מונע ממנו לחקור את הנושא בצורה ישירה. מה המשמעות של חקירת רצון עקיפה? אליעד כהן מסביר את הרעיון של חקירת רצון עקיפה באמצעות דוגמה פשוטה וברורה: נניח שאדם מפחד לחקור את הפחד שלו למות. באופן טבעי, כדי להבין למה הוא מפחד ... 100%, אם האדם חוקר מספיק לעומק רצונות אחרים, הוא יגיע לשורש עמוק שממנו נובעים גם הרצונות שהוא חושש לחקור ישירות. הוא מסביר את העיקרון כך: מכיוון שכל הרצונות נובעים מאותו מקור פנימי עמוק, לא משנה איזה רצון האדם בוחר לחקור, כל עוד הוא יעמיק ויסודי מספיק, הוא יגיע בסופו של דבר ... לגעת ישירות ברצון שמפחיד אותו, חקירה עקיפה תוביל אותו להבנת הסיבה העמוקה של אותו רצון. האם יש עדיפות לחקור רצון באופן ישיר או עקיף? בהרצאה עולה שאלה נוספת לגבי ... אלא מתמקד בנקודה חשובה אחת: אפשר להגיע להבנת הסיבה העמוקה של רצון מסוים גם אם האדם בוחר במודע שלא לחקור אותו באופן ישיר. הוא מציין כי לפעמים יותר קל לחקור דווקא נושא אחר מאשר לגעת בנושא הרגיש, אך בשום שלב אין ... חקירת הרצון? המסקנה של אליעד היא שכל הרצונות של האדם מחוברים לשורש אחד מרכזי. לכן, גם אם אדם חושש לחקור רצון מסוים, הוא עדיין יכול להגיע להבנתו אם יבחר לחקור רצונות אחרים בצורה עמוקה, כנה ועקבית. הוא מסביר שהמטרה ...
חקירת רגשות ופחדים לא רציונליים, איך לחקור פחד לעומק? דוגמה לניתוח רגשי, איך לחקור רגשות מפחידים? איך לחקור פחד מוגזם? איך לדעת למה אני מפחד? איך לדעת ממה נובע הפחד? איך לעשות רציונליזציה של הרגשות? איך לשלוט ברגשות מפחידים? איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? למה צעקות מפחידות אותי? למה אני מפחד מצעקות? למה אני מפחד כשצועקים עלי? פחד מצעקות? פחד מהרמת קול, פחד מרעשים חזקים, איך לשנות הרגלי חשיבה?
... רגשות ופחדים לא רציונליים, איך לחקור פחד לעומק? דוגמה לניתוח רגשי, איך לחקור רגשות מפחידים? איך לחקור פחד מוגזם? איך לדעת למה אני מפחד? איך לדעת ממה נובע הפחד? איך לעשות רציונליזציה של ... מפחידים? איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? למה צעקות מפחידות אותי? למה אני מפחד מצעקות? למה אני מפחד כשצועקים עלי? ... נכנס לטריטוריה שלו, הוא חש פחד וסכנה, מפחד להיות מותקף פיזית. אז נמשיך לחקור, אולי יש כאן שורש אחר. אולי אין במוח התניה שגויה שצעקות = אלימות, אבל כן יש התניה ... של הסיכוי להיפגע פיזית, ברמת פגיעה שלא ניתן להכיל אותה. לכן, צריכים לחקור, נניח שכן תיפגע פיזית, מה לדעתך עלול לקרות, ואם זה יקרה, אז מה? מה האמת מאחורי הפחד? ... שאלות שמפרקות את ההתניה, כמו האם באמת האדם הזה מתכוון לפגוע בי פיזית? לחקור מה הסיכון האמיתי של הפגיעה הפיזית: גם אם יפגעו בי, האם זו באמת קטסטרופה? מה הדבר הכי ... מודעות יותר. איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? איך להתגבר על פחד מפגיעה פיזית? למה צעקות מפחידות אותי? איך לשנות הרגלי ...
האם ככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו? האם אפשר להרגיש פחות רע דרך חקירה של מחשבות רעות? כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב? מה המטרה של החקירה? האם צריך להגיע לסוף? האם אפשר לחשוב על מחשבה בלי מחשבה קודמת? איך הרע נעלם דרך החקירה? למה חקירת מחשבות מחלישה פחדים? האם יש סוף לחקירה פנימית? כמה עמוק לחקור?
... ככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו? האם אפשר להרגיש פחות רע דרך חקירה של מחשבות רעות? כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב? מה המטרה של החקירה? האם צריך להגיע לסוף? האם אפשר לחשוב על מחשבה בלי מחשבה קודמת? איך הרע נעלם דרך החקירה? למה חקירת מחשבות מחלישה פחדים? האם יש סוף לחקירה פנימית? כמה עמוק לחקור? האם יהיה נכון לומר, שככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו? אז ברמת העיקרון, מי שיחקור עד הסוף של אין הבדל בין יש לאין, הוא יגיע לנקודת ה 0 ששם זה לא טוב ולא רע. ... נכון. באיזה עומק? כל מקרה לגופו. האם כאשר הרע נעלם, מרגישים טוב או רק שלא מרגישים רע? זה כמובן עניין אחר בפני עצמו ויש בזה כל מיני אפשרויות. אז לאיזה עומק צריכים לחקור כדי לא להרגיש רע? תשובה: כמה שתרצה עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה הרעה שלך. זה יכול להיות קצת או הרבה או מה שתרצה, כרצונך החופשי. האם אפשר להרגיש טוב יותר באמצעות חקירת מחשבות רעות לעומק? אליעד כהן מתחיל את ההרצאה עם השאלה המרכזית: האם ככל שאדם מעמיק לחקור את מחשבותיו השליליות, התחושות הרעות ייחלשו והוא ירגיש טוב יותר? התשובה של אליעד לכך מורכבת וכוללת מספר רמות של הבנה. הוא מדגיש ... בין להרגיש טוב לבין לא להרגיש רע. המצב בו התחושה השלילית מתפוגגת אינו מבטיח תחושה חיובית אוטומטית, אלא בעיקר מצב נייטרלי של אפס תחושות שליליות. עד איזה עומק צריך לחקור כדי להרגיש טוב? אליעד מציין שאין גבול חד - משמעי לשאלה כמה עמוק צריך לחקור. זהו עניין אישי לחלוטין שתלוי בצרכיו של האדם וברצונו להגיע לשחרור רגשי. אם אדם חוקר מעט וזה מספיק לו כדי להקל על הכאב - זה יהיה מספיק עבורו. אחרים יצטרכו לחקור הרבה יותר עמוק כדי לחוות את אותו שחרור רגשי. הוא מסכם זאת כך: כמה שתרצה, עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה הרעה שלך. האם ... וואלה, לא רע לי. דוגמת הפחד מקללה - איך זה עובד? אדם מתאר סיטואציה שבה קיללו אותו והוא מרגיש רע מאוד. אליעד מנחה אותו לשאול למה זה גורם לי להרגיש רע? ואם ימשיך לחקור, הוא עשוי להבין שזה נוגע לפחד עמוק יותר, כמו להרגיש שאני אפס או שאין טעם לחיים. אך ככל שהחקירה תימשך, האדם יגיע לעומק שבו כבר ... והמשמעויות שמעניקות תחושה של סבל. המטרה היא להביא את האדם למצב רגשי של שחרור פנימי עמוק, ללא תלות בשינוי מעשי של נסיבות חייו. איך להפחית תחושות רעות? עד כמה לחקור מחשבות שליליות? למה חקירת מחשבות מחלישה פחדים? האם יש סוף לחקירה פנימית? איך מחשבה יוצרת רגש שלילי? מה המשמעות של ביטול ההבדל ... מציין - כשנעלם הרע, לא בהכרח מרגישים טוב. יכול להיות שפשוט לא מרגישים כלום, וזה מצב אחר לגמרי. הוא מחדד את ההבדל בין תחושת טוב לבין תחושת לא רע. כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב? לדברי אליעד: כמה שתרצה עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה הרעה שלך. כלומר, אין כלל אחיד - כל אדם, לפי כמה שהוא רוצה לחקור , יגיע לעומק אחר של פתרון. יש אנשים שהחקירה המועטה תספיק להם כדי להירגע, ויש כאלה שיצטרכו להעמיק הרבה יותר כדי להפסיק להרגיש רע. ... ככל שתחקור יותר, הפחד יתחיל להיחלש באופן אוטומטי. דוגמה מחיי היומיום - בחורה שנפרדו ממנה דוגמה שנותן אליעד עוסקת בבחורה שנפרדו ממנה והיא מרגישה רע. אם היא תתחיל לחקור למה רע לה, היא תגיד - כי הוא עזב אותי. ואם תחקור עוד, תגיד - כי הוא מזכיר לי את אמא שלי שגם לא אהבה אותי. כלומר, ככל שמעמיקים, ... אליעד מדגיש שאין חוקיות אחת. לפעמים ככל שחוקרים, דווקא נהיה רע יותר, לפעמים פחות. אבל ככל שמתמידים, מתקרבים לנקודה שבה הפירושים מתפוררים. לדוגמה: אם תתמיד בלחקור - יהיה לך פחות פחד. מה הדוגמה של הפחד מהקללה? אדם מתאר שחבר קילל אותו, והוא הרגיש נורא. אליעד מדריך אותו לשאול: למה זה גרם לי ... המשמעות, והרוע נעלם. אליעד אומר: בוודאות של מאה אחוז - תגיע לסוף של אין הבדל בין יש לאין. מה ההבדל בין חקירה לתיקון? חשוב להבין שהמטרה איננה לפתור את הבעיה אלא לחקור אותה. זה לא תיקון במובן המעשי של שינוי המציאות, אלא חקירה שמובילה לשחרור רגשי פנימי. האם זה כמו תחום הבריאות הפיזית? אליעד ...
מה הסיבה האמיתית? למה רע לך? לחקור את הרצון, סיבתיות, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, איך לחקור רגשות? איך לחקור רצונות? איך להבין את עצמך? מודעות עצמית, התבוננות פנימית
מה הסיבה האמיתית? למה רע לך? לחקור את הרצון, סיבתיות, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, איך לחקור רגשות? איך לחקור רצונות? איך להבין את עצמך? מודעות עצמית, התבוננות פנימית
... הסיבה האמיתית? למה רע לך? לחקור את הרצון, סיבתיות, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, איך לחקור רגשות? איך לחקור רצונות? איך להבין את עצמך? מודעות עצמית, התבוננות פנימית מה הסיבה האמיתית לכך שרע לך בחיים? אליעד כהן עוסק בהרצאה בשאלה עמוקה וחשובה, מהי הסיבה האמיתית לכך שרע לך בחיים? הוא מסביר בצורה מפורטת את הצורך לחקור לעומק את הסיבות לרגשות ולרצונות שלנו, ומדגיש שעלינו להתבונן פנימה בצורה יסודית כדי להבין את עצמנו טוב יותר. לדבריו, כשבן אדם סובל, הוא לרוב נותן הסבר שטחי ... רע לו? אם ישנם רגעים שבהם הוא לבד ולא רע לו, אז ההבדלה הזאת אינה הסיבה המחייבת את התחושה הרעה שלו. כך מתברר לו שהסיבה האמיתית היא אחרת, ועליו להמשיך לחקור פנימה. מה ההבדל בין סיבה מחייבת לסיבה מאפשרת? אליעד מפרט ומבהיר את ההבדל בין שני סוגי סיבות: סיבה מחייבת - סיבה שחייבת ליצור תוצאה ספציפית. לדוגמה, הפעולה ... והתשובה היא לא, כי עובדתית יכול להיות מצב שבו אדם מוזנח ואינו מרגיש רע, או שלא תמיד כשהוא לבד הוא מרגיש רע. ולכן, זו אינה סיבה מחייבת אלא מאפשרת. איך לחקור את הסיבות לתחושות ולרצונות בצורה נכונה? אליעד מפרט את תהליך החקירה בצורה של שאלות שהתשובות אליהן צריכות להיות ברורות ומדויקות. הוא מדגיש את החשיבות של הצבת ... לגבי עצמו. אליעד מדגיש שוב ושוב את חשיבות המודעות העצמית וההתבוננות הפנימית המדויקת הזו ככלי מרכזי להתפתחות אישית. מה הסיבה האמיתית לכך שרע לי? איך לחקור רגשות ורצונות? מהי סיבה מחייבת וסיבה מאפשרת? איך להבין את עצמי טוב יותר? מה הקשר בין מודעות עצמית לתחושה הרעה? ...
לימודי ארכיאולוגיה, לימודי היסטוריה, איך הכל התחיל? חפירות ארכיאולוגיות, ארכיאולוגים, היסטוריונים, לחקור את הסיבה הראשונה, למצוא את הסיבה הראשונה, לחקור את העבר, לחקור את המציאות
... ארכיאולוגיה, לימודי היסטוריה, איך הכל התחיל? חפירות ארכיאולוגיות, ארכיאולוגים, היסטוריונים, לחקור את הסיבה הראשונה, למצוא את הסיבה הראשונה, לחקור את העבר, לחקור את המציאות מה באמת מעניין אנשים בלימודי ארכיאולוגיה והיסטוריה? אליעד כהן ... שנה צריך להרגיש התלהבות דומה, משום שהוא מתעסק באותו הדבר לאורך זמן. אך ברור שלא כך הדבר. האם המשיכה לעבר היא רק נוסטלגיה? אליעד ממשיך ואומר כי המשיכה לחקור היסטוריה או ארכיאולוגיה אינה רק נוסטלגיה. הוא מציג דוגמה מתחום אחר - חקר ... הוא מבהיר כי בסופו של דבר, לא ניתן באמת להגיע לתשובה מוחלטת, כי תמיד אפשר לשאול ומה היה לפני כן?. זוהי נקודה חשובה מאוד שהוא מדגיש: למרות שאפשר להעמיק ולחקור, לעולם לא ניתן להגיע באופן מוחלט לסיבה הראשונה באמת, כי תמיד יש עוד שכבה של ... אדם שמרגיש רע בחיים, שואל את עצמו למה רע לו, ומנסה לגלות סיבה שקרתה בעבר. אם הוא ימצא את הסיבה הזו, אולי הוא יוכל לפתור את בעייתו. אך כפי שלא ניתן לחקור עד הסוף את ההיסטוריה באופן מוחלט, כך גם האדם לא יכול תמיד לדעת עד הסוף את ...
פיתוח החשיבה, לפתח את החשיבה, לפתח את השכל, לחקור כל דבר, לחקור כל נושא, ללמוד מתמטיקה, לימודי מתמטיקה, חשיבה אנליטית, להתעניין בכל דבר, למצוא עניין בכל דבר, ללמוד מכל דבר, שיפור יכולות חשיבה
פיתוח החשיבה, לפתח את החשיבה, לפתח את השכל, לחקור כל דבר, לחקור כל נושא, ללמוד מתמטיקה, לימודי מתמטיקה, חשיבה אנליטית, להתעניין בכל דבר, למצוא עניין בכל דבר, ללמוד מכל דבר, שיפור יכולות חשיבה
... החשיבה, לפתח את החשיבה, לפתח את השכל, לחקור כל דבר, לחקור כל נושא, ללמוד מתמטיקה, לימודי מתמטיקה, חשיבה אנליטית, להתעניין ... החשיבות של התעניינות בדברים ללא אינטרס אישי? הסיבה שאליעד מציע להתעניין בנושאים ללא אינטרסים, היא כדי לתרגל את המוח להיות חוקר נייטרלי. כשהאדם מתרגל לחקור דברים בלי אינטרס, המוח מתרגל לפעול בצורה נקייה ומדויקת. למשל, ... המוח מתרגל לשאול מה האמת? ולא מה יצא לי מזה?. באופן כזה, כאשר אותו אדם יעמוד מול שאלות חשובות שיש לו אינטרס אישי בתוצאות שלהן, המוח שלו כבר יהיה מאומן לחקור ולבדוק את הדברים בצורה מדויקת ואובייקטיבית יותר. אליעד מדגיש ... או לוגיקה. זה לא בגלל הערך הפרקטי של המקצוע עצמו, אלא כי זה מפתח את החשיבה ומכין את האדם להתמודד עם נושאים מורכבים יותר בעתיד. האם יש נושא שקשה יותר לחקור מנושא אחר? אליעד מסביר כי למעשה אין שום נושא בעולם שהוא קשה או מורכב מדי לחקירה. הטענה שלו היא שכל נושא שאפשר לחקור הוא חלק מהמציאות, ואם אדם רוצה להבין את המציאות כולה, עליו להיות מסוגל לחקור כל דבר. לא צריך לפחד מנושאים שנראים קשים או מורכבים מדי, כמו ... היא הרבה יותר מורכבת מכל נושא שלומדים באוניברסיטה. אם אדם רוצה להבין את החוקיות הבסיסית של המציאות, את הפרדוקסים של הקיום, אין לו ברירה אלא ללמוד ולחקור כל נושא. אדם לא יכול לטעון שהוא מבין את המציאות אם הוא טוען שיש נושאים שהוא אינו יכול להבין או אינו רוצה לחקור אותם. מדוע כדאי לחקור דברים שאין בהם אינטרס ברור? אליעד מציע להתחיל דווקא מנושאים ... כי אלו תחומים שבהם האדם יכול לפתח את יכולת החשיבה שלו מבלי לערב רגשות אישיים או אינטרסים. אם האדם יתחיל בנושאים שבהם אין לו אינטרס אישי, אז כשהוא יגיע לחקור דברים שבהם יש לו אינטרס ברור, הוא כבר יהיה מאומן למצוא את האמת ... לאמת? אליעד מסביר שכל דבר בעולם הוא ביטוי של אותה אמת, ולכן לא משנה מה חוקרים, כי בכל דבר נמצאת אותה אמת עמוקה. הוא מדגיש שאדם שרוצה להבין באמת צריך לחקור כל דבר שהמציאות מציבה בפניו. לדעתו, כל נושא שאדם חוקר משקף אמת עמוקה של הקיום ושל המציאות עצמה. בשורה התחתונה, החקירה האובייקטיבית והפתיחות לחקור כל דבר היא הדרך האמיתית לפיתוח השכל והחשיבה, ולבסוף היא זו ...
האם הגיוני לחקור דברים גדולים לפני שמבין את הקטנים? להתחיל בקטן או להתחיל בגדול, מאיפה להתחיל? מטרות קטנות או מטרות גדולות, קיצורי דרך, התיקון הכללי, להתחיל מהסוף, לחשוב בקטן, לחשוב בגדול, מה לחקור קודם?
האם הגיוני לחקור דברים גדולים לפני שמבין את הקטנים? להתחיל בקטן או להתחיל בגדול, מאיפה להתחיל? מטרות קטנות או מטרות גדולות, קיצורי דרך, התיקון הכללי, להתחיל מהסוף, לחשוב בקטן, לחשוב בגדול, מה לחקור קודם?
... הגיוני לחקור דברים גדולים לפני שמבין את ... להתחיל מהסוף, לחשוב בקטן, לחשוב בגדול, מה לחקור קודם? האם להתחיל לחקור ממטרות קטנות או ממטרות גדולות? הרבה אנשים שואלים מה נכון יותר לחקור קודם - מטרות קטנות ופרקטיות ... זאת, אם אדם יתאמץ רק על מטרות גדולות מאוד כמו לחקור את המקום והזמן או מי ברא את ... מאוזנת שמשלבת בין הדברים. מצד אחד, כדאי לאדם לחקור נושאים קטנים ומעשיים שייתנו ... השורש האמיתי של הבעיות שלהם. הגישה הנכונה היא לחקור מטרות קטנות שייתנו לאדם ... איך להשיג מטרות גדולות בחיים? איך לבחור מה לחקור קודם? מה עושים כשאין תוצאות מידיות? האם הגיוני לחקור שאלות גדולות לפני הקטנות? ... הלימוד, משקלי עבודה בחדר כושר, איזה נושאים לחקור? קיצורי דרך רוחנית ...
מהקל אל הכבד, סדר הלימוד הנכון, מאיפה להתחיל מודעות עצמית? מה לחקור קודם? נושאים שעומדים ברומו של עולם, איך לחקור את המציאות? איך להבין את הדברים הקשים ביותר? האם יש תועלת להתחיל מהכבד אל הקל? נושאים קלים, נושאים קשים
מהקל אל הכבד, סדר הלימוד הנכון, מאיפה להתחיל מודעות עצמית? מה לחקור קודם? נושאים שעומדים ברומו של עולם, איך לחקור את המציאות? איך להבין את הדברים הקשים ביותר? האם יש תועלת להתחיל מהכבד אל הקל? נושאים קלים, נושאים קשים
... סדר הלימוד הנכון, מאיפה להתחיל מודעות עצמית? מה לחקור קודם? נושאים שעומדים ברומו של עולם, איך לחקור את המציאות? איך להבין את הדברים הקשים ביותר? האם יש תועלת להתחיל ... הקל? נושאים קלים, נושאים קשים האם יש דרך להתחיל לחקור את המציאות מהקל אל הכבד? בהרצאה זו, אליעד כהן מציג את הרעיון של ... התחלת השיחה היא בשאלה האם הגיוני שבן אדם יתחיל לחקור את הדברים הגדולים ביותר, את מה שעומד ברומו של עולם, לפני שהוא ... יוכל להרים גם משקולות קלות יותר. כלומר, יש תועלת בלחקור את הדברים הגדולים קודם, כי זה עשוי לפתוח את השכל ולהביא להבנה ... תסכול ואפילו דיכאון. זו הסיבה שהוא ממליץ לפעמים לחקור גם את הנושאים הקטנים, כדי לשמור על יציבות נפשית ולהימנע ממצבים קיצוניים. לסיכום, אליעד ממליץ לחקור את הדברים הגדולים מדי פעם, אך כשמתחילים להרגיש תחושות קשות, יש לחזור אל הבסיס ולחקור את הדברים הפשוטים יותר, שמובילים להבנת עצמך ולבנת המציאות כולה. ...
חקירת הרצון והמציאות, להטיל ספק במציאות, להטיל ספק ברצון, איך לחקור את המציאות? איך לחקור את הרצון? מהי חקירת הרצון? מהי חקירת המציאות? איך חקירת הרצון מובילה לחקירת המציאות? ניתוח חקירה עצמית, מודעות עצמית
חקירת הרצון והמציאות, להטיל ספק במציאות, להטיל ספק ברצון, איך לחקור את המציאות? איך לחקור את הרצון? מהי חקירת הרצון? מהי חקירת המציאות? איך חקירת הרצון מובילה לחקירת המציאות? ניתוח חקירה עצמית, מודעות עצמית
... הרצון והמציאות, להטיל ספק במציאות, להטיל ספק ברצון, איך לחקור את המציאות? איך לחקור את הרצון? מהי חקירת הרצון? מהי חקירת המציאות? איך חקירת הרצון ... לדוגמה, אדם מרגיש רע כי הוא רוצה שיאהבו אותו, אך המציאות שהוא תופס היא שלא אוהבים אותו מספיק. ניתן לבחור לחקור את המציאות ולשאול שאלות כמו האם באמת אוהבים אותי? או מי אוהב אותי ולמה? מנגד, אפשר לחקור את הרצון ולשאול למה בכלל אכפת לי שאוהבים אותי או לא? או למה ... בשאלה האם באמת אין משמעות לחיים כאשר אני לבד? או מה משמעות בכלל?. לאחר שהחקירה הזו מתבצעת, שוב חוזרים לחקור את הרצון עם שאלות חדשות. כך מתקיימת תנועה מתמדת בין שתי ... דוגמה נוספת: פחד מבדידות וזוגיות אדם שאומר אני לא רוצה להיות לבד, כי אם אהיה לבד לא תהיה לי משמעות, צריך לחקור את שתי ההנחות הללו. החקירה שואלת גם האם באמת לא תהיה לך משמעות ... מהן. כשאדם מבין לעומק מדוע הוא רוצה משהו, הוא יכול להתחיל לראות את המציאות בצורה חדשה ומדויקת יותר. איך לחקור את הרצון? מהי חקירת המציאות? כיצד להטיל ספק במציאות? איך הרצון ...
חקירה רגשית עמוקה, להתחיל מהקל אל הכבד, רמות קושי בחקירה עצמית, מים עמוקים, מים רדודים, שאלות קלות, שאלות קשות, רמות של חקירה עצמית, שלבים בחקירה עצמית, איך לחקור בצורה מסודרת? איך לחקור בסדר הנכון? איך לא להקדים את המאוחר?
חקירה רגשית עמוקה, להתחיל מהקל אל הכבד, רמות קושי בחקירה עצמית, מים עמוקים, מים רדודים, שאלות קלות, שאלות קשות, רמות של חקירה עצמית, שלבים בחקירה עצמית, איך לחקור בצורה מסודרת? איך לחקור בסדר הנכון? איך לא להקדים את המאוחר?
... שאלות קלות, שאלות קשות, רמות של חקירה עצמית, שלבים בחקירה עצמית, איך לחקור בצורה מסודרת? איך לחקור בסדר הנכון? איך לא להקדים את המאוחר? איך להתחיל בחקירה עצמית בצורה נכונה? אליעד כהן מסביר כי בחקירה עצמית, האדם צריך להתחיל לחקור בצורה הדרגתית ומסודרת, מהקל אל הכבד, ולא להיכנס ישר לנושאים עמוקים מדי. כאשר מתחילים לחקור בשאלות פשוטות יותר, יש פחות סיכוי ללכת לאיבוד, ויותר סיכוי להתקדם בצורה מסודרת וברורה. לדוגמה, אם האדם מרגיש עצוב בגלל פרידה, הוא עלול לשאול את ... בדרך. כאשר האדם נתקל בבעיה, עליו לפרק את הבעיה למרכיבים פשוטים, ולחקור כל מרכיב בנפרד. במקום לשאול ישר שאלות מופשטות וגדולות, עליו לשאול שאלות פשוטות וקונקרטיות שמאפשרות לו להבין את הבעיה בהדרגה. לסיכום, אליעד מדגיש ... לאחר שהאדם בטוח ביכולותיו, להתקדם לעומקים גדולים יותר. כך האדם יכול לחקור את עצמו באופן יעיל, להבין טוב יותר את רגשותיו ומחשבותיו, ולהגיע להבנה עמוקה של עצמו ושל המציאות. איך להתחיל חקירה עצמית בצורה נכונה? מהן רמות החקירה העצמית? איך להתמודד עם שאלות קשות בחקירה עצמית? למה חשוב לחקור מהקל אל הכבד? מה המשמעות של חקירה הדרגתית? איך לא ללכת לאיבוד בחקירה רגשית? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לחקור, איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לחקור, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לקריירה, אימון אישי לנוער, מאמן מנטלי בתחום לחקור - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 05:14:48 - wesi1