אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיות חכם בדיעבד ✔ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח טעויות, איך ללמוד מכישלון? מחדל הקורונה, לחזור על טעויות, שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, קבלת החלטות
האם חוכמה בדיעבד היא אכן חוכמה?

האם נכון להחשיב את זה כחוכמה כאשר אנו מבינים את הטעויות בדיעבד? שאלה זו עולה לא אחת אחרי שמתרחש כישלון או טעות, ואז אנשים באים וטוענים "למה לא עשינו כך או כך?". פעמים רבות נשמעת התגובה "זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד". זהו טיעון שמכיל בתוכו השאלה: אם היית חכם באמת, מדוע לא עמדת על כך מראש?

ההסבר לכך פשוט: תמיד עדיף להיות חכם, גם אם זה אחרי מעשה. ברור שעדיף לדעת מראש ולמנוע את הכישלון, אבל אם הכישלון כבר התרחש, עדיף ללמוד ממנו ולהבין מה הוביל אליו, במקום להישאר עם אותה צורת חשיבה שהובילה לבעיה.

האם עדיף להיות חכם לפני המעשה או אחרי?

ישנו ויכוח האם עדיף להיות חכם לפני המעשה או רק אחרי. במקרה של הקורונה, למשל, היו שאמרו "למה לא קנינו מסכות מראש?" והתשובה היא, אכן, עדיף להיות חכם לפני מעשה, כמו שכבר היה ראוי לחזות את הבעיות ולפעול בהתאם, לא להמתין עד שהבעיה תגיע.

אך גם כאשר לא היינו חכמים מלכתחילה, חשוב להיות חכמים בדיעבד. הבעיה הגדולה היא כאשר אנשים לא לומדים מהטעויות וממשיכים באותן דרכים. כשיש כישלון, חשוב לבחון את הסיבות שהובילו אליו וליישם שינוי אמיתי לעתיד.

מה ההבדל בין חוכמה טיפשית בדיעבד?

חוכמה בדיעבד היא כשרואים את המצב לאחר שקרה, מנתחים אותו, מבינים מה לא הלך טוב, ולומדים איך לא לחזור על אותה טעות. אדם טיפש, לעומת זאת, לא לומד מהטעויות. הוא פשוט שוכח אותן ומחפש תירוצים. הוא אולי יגיד "לא נורא, העיקר שנהיה יותר חכמים בפעם הבאה", אך הוא לא מבצע שינוי אמיתי.

איך זה קשור למגיפת הקורונה?

הקורונה היא דוגמה מצוינת לשאלה הזו. המגיפה התפשטה בסין זמן רב לפני שהיא הגיעה לישראל, והיו כאלו ששאלו מדוע לא התארגנו מראש עם ציוד רפואי, כמו מכונות הנשמה ומסכות. היו גם כאלה ששמעו את ההערות הללו, אך לא הקשיבו. ברגע שהתפשטה הקורונה בישראל, הרבה מהם התחילו להגיד "למה לא עשינו כך קודם?". אך גם אם לא היינו חכמים מלכתחילה, חשוב מאוד ללמוד מהכישלון ולפעול בהתאם לעתיד. יש להפיק לקחים.

האם כדאי ללמוד מהעבר או להתרכז בעתיד?

היו הרבה מנהיגים שהעדיפו להימנע מלהתעסק במחדלים ובטעויות העבר, כי הדבר עשוי להצביע על חולשותיהם. המנהיגים לא רצו לחקור את העבר, כי זה עלול לחשוף את הרשלנות. עם זאת, החקירה של העבר חשובה מאוד, כי היא מאפשרת לנו להבין מה הוביל לטעות ולמנוע חזרות בעתיד.

מה יותר חשוב: שינוי בהתנהגות או שינוי מחשבתי?

הרבה אנשים חושבים שברגע שזיהו טעות, עליהם פשוט לשנות את ההתנהגות - "פעם הבאה פשוט נעשה אחרת". אולם לעיתים לא מדובר בשינוי בהתנהגות בלבד, אלא בשינוי חשיבתי. אם לא נשנה את אופן החשיבה שלנו, אנו עשויים לחזור על אותה טעות פעם אחר פעם. חשוב להבין את הגורמים העמוקים לטעות, ולא רק את הפעולה המיידית שגרמה לה.

מהי התשובה האמיתית לשאלה "מה לעשות כדי להימנע מטעויות"?

אם לא נחקור את הסיבות האמיתיות לטעות ולא נשנה את הדרך שבה אנו חושבים, לא נוכל למנוע טעויות דומות בעתיד. לשם כך, יש לחקור את הגורמים לחשיבה השגויה ולבצע שינוי ברמה העמוקה ביותר.

האם תמיד אפשר לשנות את העבר?

ברור שלא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור. אבל אנו יכולים ללמוד מהטעויות ולהימנע מטעויות דומות בעתיד. כל טעות היא הזדמנות לשיפור וללמוד מטעויות.

מה תהיה השורה התחתונה?

כדאי להיות חכמים גם אם רק אחרי המעשה, וחשוב ביותר ללמוד מהטעויות. החכמים הם אלה שמתעוררים אחרי הכישלון ומבינים מה היה חסר, ואז עושים שינוי יסודי כדי לא לחזור על אותה טעות.
האם זאת חוכמה להיות חכם בדיעבד?

שאלה זו עולה כאשר מתרחשות טעויות או כשיש כשל מסוים, ולאחר מכן בא מישהו ואומר "למה לא עשינו מראש כך וכך?". פעמים רבות טוענים כלפיו: "זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד", כלומר, מה הערך בלהציע רעיונות או פתרונות רק אחרי שכבר התרחשה הבעיה.

אבל יש נקודה חשובה: תמיד טוב להיות חכם, ועדיף להיות חכם גם אם זה אחרי מעשה. כמובן שעדיף פי כמה להיות חכם מלכתחילה, לראות את הבעיות מראש ולפעול בצורה שתמנע את הכשל. אולם אם כבר קרתה טעות או התרחשה בעיה, אז עדיף ללמוד מכך ולעמוד על הסיבות שגרמו לבעיה, במקום להמשיך ולהישאר באותה צורת חשיבה שהובילה לטעות מלכתחילה.

מדוע עדיף להיות חכם לפני מעשה, אך עדיין חשוב להיות חכם בדיעבד?

שואלים: "למה לא קנית מסכות מראש?", "למה לא התארגנת אחרת למצב חירום?", "למה לא נערכנו קודם?", והתשובה: כן, עדיף להיות חכם לפני מעשה. אם יש ידיעות, כמו במקרה של קורונה שהתפרצה בסין, עדיף לפעול מיד: לרכוש ציוד, לחזק את מערכות הבריאות וכדומה. זאת ההתנהלות ההגיונית: לא לחכות שהצרה תגיע כדי להתחיל לטפל בה.

יחד עם זאת, גם אם לא היינו חכמים מלכתחילה, כדאי מאוד שנהיה חכמים אחרי מעשה. לעתים אנשים מתעלמים מהצורך לחשוב בדיעבד כי הם מפחדים להיתפש כמי ש"לא באמת היו חכמים קודם". אבל מי שטוען "אתה חכם בדיעבד" כטענה מזלזלת, שוכח שיש גרוע יותר: להיות טיפש בדיעבד, כלומר, לא ללמוד כלום ולעשות שוב ושוב את אותן הטעויות.

מה ההבדל בין להיות חכם בדיעבד לבין להיות טיפש בדיעבד?

1. אדם חכם בדיעבד:

- מסתכל על מה שקרה.

- בודק מדוע זה קרה.

- מאתר את הטעויות.

- לומד מהן ומיישם שינוי אמיתי כדי שבפעם הבאה לא יחזור על אותה טעות.

2. אדם טיפש בדיעבד:

- נתקל בבעיה או כישלון.

- לא לומד לעומק מה היתה הטעות.

- מעדיף להתעלם או להדחיק בסגנון "לא נורא, העיקר שמכאן ואילך נעשה אחרת".

- מוצא את עצמו חוזר שוב ושוב על אותן טעויות.

ולכן עדיף בהרבה להיות חכם גם אם זה רק אחרי מעשה, מאשר להמשיך ולהיות טיפש באופן עקבי.

כיצד קשור העניין הזה לקורונה, לדוגמה?

ניתן דוגמה רחבה על מנהיגים ועל אנשים שלא התכוננו למגיפה מראש. אחרי שהתפרצה והבהירה את הסכנות, קמו כאלו שאמרו "למה לא עשינו מראש כך?", "למה לא קנינו מכונות הנשמה בזמן?", "למה לא שיפרנו את מערכת הבריאות מבעוד מועד?". ואז אותם אלו שניהלו את המצב טוענים: "מה אתה חכם בדיעבד?". אבל בפועל, השאלה הנכונה היא: האם אותם אנשים כבר אמרו זאת לפני כן ולא הקשיבו להם? ואם התשובה היא שלא הקשיבו, אז אדרבה: טוב שהיו חכמים עוד לפני.

גם אם לא היו חכמים קודם, עדיף כעת לומר "טעינו" ולתקן להבא, להפיק לקחים, ללמוד מה קרה, להבין למה לא היערכנו מראש. הבעיה האמיתית היא לשמוע את אותו נימוק של "אל תהיו חכמים בדיעבד" רק כדי שלא יצטרכו להסיק מסקנות אמיתיות.

האם כדאי לחקור לעומק את העבר או להתמקד רק בעתיד?

רבים מהמנהיגים, או בכלל אנשים שעשו טעות, מעדיפים לומר "מה שהיה - היה, בואו נמשיך קדימה". הם בורחים מחקירה של העבר, מכיוון שהחקירה עלולה לגלות חולשות, רשלנות או ניהול כושל. אך חקירת העבר קריטית כדי למצוא את דפוסי החשיבה השגויים.

אם לא מבינים למה התרחשה הטעות, פשוט משנים התנהגות על פני השטח: "אז נקנה עוד ציוד", "נוציא תקציב זה או אחר". אבל בלי להבין מה בראש גרם לאותה טעות, מסתכנים בכך שבעתיד תגיע בעיה אחרת ולא נדע להתכונן אליה. השינוי האמיתי הוא שינוי חשיבתי, שמחייב לברר "מדוע לא ראינו את הבעיה קודם? מה במערכת השיקולים שלנו היה חסר?".

האם שינוי מעשי מספיק או שחובה לבצע שינוי חשיבתי?

יש הבדל בין שינוי התנהגותי גרידא, לבין שינוי שורשי בחשיבה. לא מספיק לחכות לכישלון, ואז להגיד "בפעם הבאה נקנה יותר מסכות". יש לחקור מה גרם לנו מלכתחילה לא להבין שהנגיף עשוי להגיע גם אלינו. האם חשבנו ש"אלוהים ישמור עלינו"? האם האמנו ש"זה יישאר בסין"? האם לא רצינו להשקיע כסף מבעוד מועד?

אותו הדבר בכל תחום של קבלת החלטות: מי שמסתפק ב"להגיב אחרת בפעם הבאה" מבלי לחקור למה הוא הגיב כפי שהגיב, הוא מתעסק רק בשינוי הפעולה הנקודתית. אבל מי שרוצה למנוע את כל הרצף של הטעויות, כדאי שיחקור לעומק וינסה לשנות את ההיגיון המניע את פעולותיו.

למה חלק מהאנשים טוענים ש"לא נורא, יכל להיות יותר גרוע"?

יש אנשים שבכל פעם שקורה כשל, הם אומרים "ברוך השם שזה לא היה יותר גרוע" ונשארים באותו מצב. כשלוגיקה כזאת חוזרת על עצמה, הם לעולם לא משתפרים ולא לומדים, כי מבחינתם אין צורך להפוך לחכמים יותר ולעצור את הטעות מראש.

אדם חכם יעדיף תמיד לשפר ולהרוויח יותר, להבין איפה אפשר היה להפיק תוצאה טובה יותר, אפילו אם לא סבל נזק נורא. כלומר, גם אם הרווחת 100 מיליון, אבל יכולת להרוויח 200 מיליון, יש כאן משהו ללמוד, ולא להגיד "אין תלונה, זה לא טעות". אבל אנשים מסוימים יאמרו "זה לא נחשב טעות, כי לא הפסדנו". כך הם נשארים עם הישג חלקי ולא מנסים להשתפר.

האם "חכם בדיעבד" פירושו בהכרח שרק אחרי שמתגלה הטעות אנו יודעים לפתור אותה?

יש גם מצב שבו באמת לא ניתן היה לדעת מראש, כמו למשל למלא לוטו במספרים שנחשפו בהגרלה. בדיעבד אפשר לומר "חבל שלא מילאתי את המספרים הזוכים", אבל זה לא הגיוני כי לא היתה לך אפשרות ממשית לדעתם לפני כן.

לעומת זאת, במקרים רבים אחרים כן ניתן וצריך לחזות ולראות את הסכנה מבעוד מועד, או לפחות להתכונן למגוון תרחישים סבירים. מי שלא עושה זאת ולאחר מכן מתרץ את עצמו ב"מה אתה רוצה, זה חוכמה בדיעבד?", בעצם מנסה לחמוק מלימוד אמיתי של הטעות.

כיצד נושא זה בא לידי ביטוי בהתנהלות מנהיגים ובחיי היומיום?

דוגמאות לכך:
  • מנהיגים שראו את הקורונה מתפשטת בסין ולא עשו מאומה, כי "זה בטח יישאר שם".
  • אנשים שאומרים "אלוהים ישמור עלינו" ולא מבינים שחיידק יכול לעבור ממדינה למדינה בטיסות.
  • מערכת בריאות שיכולה לדעת מראש שיהיו אנשים שימותו מזיהומים בבתי חולים או מתאונות דרכים או משיטפונות, אבל בכל זאת לא נערכים כראוי.
  • מנהיגי מדינה שבכל פעם שיש אסון, מקימים ועדת חקירה שממילא לא מיושמת בפועל, כי "מה שהיה - היה".
כאשר מזניחים את הבדיקה המעמיקה של הטעות, לא לומדים לנהל דברים אחרת באמת, וחוזרים שוב ושוב לאותה התנהלות.

האם אפשר לתלות את האשמה רק במנהיגים או שיש חלק לאזרחים?

בהקשר לקורונה, הוזכר שרבים בעם האמינו ש"זה עונש לסינים" ו"לא יגיע לכאן" או קיוו שעוד מעט יבוא משיח ויציל אותם. אותה אמונה שאומרת "הכל בסדר, לא צריך להתכונן", הביאה לכך שאין לחץ ציבורי אמיתי על מנהיגים לפעול כראוי. כשהעם לא בודק מראש את המציאות לעומק, הוא בוחר שוב ושוב באותם אנשים, גם אם התנהלותם כושלת.

לכן, האחריות היא קולקטיבית: ככל שיותר אנשים יהיו חכמים מראש (או לפחות ישכילו וילמדו בדיעבד), כך יעלו מנהיגים חכמים יותר, תהיה דרישה אמיתית למומחים בתחומם (ששר הבריאות באמת יבין בבריאות, ששר הכלכלה יבין בכלכלה וכו').

למה חשוב לבדוק תמיד את הסיבה העמוקה לטעות ולא להסתפק בפתרון חיצוני?

אם נהגת ברכב ודרסת מישהו כי לא בדקת את הכביש, רק לומר "בפעם הבאה אסתכל יותר טוב" לא בהכרח פותר את השורש. אולי היית עייף, או שתית אלכוהול לפני הנהיגה, או משהו בחשיבה שלך גרם לך למהר מדי. בלי להבין מה באמת גרם לך לפספס, אתה עלול לשנות רק פעולה אחת ספציפית, ובאירוע אחר תיפול בטעות דומה.

כך גם בכל טעות אחרת: אם לא שואלים "למה לא פעלתי אחרת?", "למה לא ראיתי זאת מראש?", לא שולפים מהשורש את דפוס החשיבה שהוביל לטעות. מי שמסתפק רק בסידור נקודתי, סביר שישוב ויפגוש טעות חדשה מאותו סוג.

איך ניתן להרחיב את הגישה הזו אל תחומי החיים השונים?

כל טעות אפשר לראות כהזדמנות לחקירה עצמית:
  • מתי יכולתי להרוויח יותר כסף אם רק הייתי חושב בצורה אחרת?
  • מתי יכולתי למנוע סכסוך אם הייתי מתכונן מראש או פועל עם גישה שונה?
  • איך קורה שאנשים באים בטענות רק אחרי שמתרחשת בעיה ולא מתארגנים קודם?
בכל תחום, אדם מצליח הוא מי שבדיעבד פועל כחכם, מנתח לעומק מה השתבש ולא מסתפק באמירה "טוב, פעם הבאה נתנהג אחרת" בלי לברר את השורש החשיבתי.

מדוע ראייה כזו חשובה גם אם לפעמים לא ניתן לשנות את העבר?

ברור שאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, אבל המציאות חוזרת על עצמה בדרכים שונות. אם רוצים שעתיד ייראה טוב יותר, עלינו ללמוד מזה. להבין למה עשינו טעות בעבר עוזר לנו לא לחזור על הדפוס הזה בעתיד. אם לא חוקרים לעומק, עלולים להמשיך בקו המחשבה הקודם.

האם המצב בהכרח יהיה יותר גרוע או שאפשר לשפר?

אנשים מסוימים אומרים "מצבנו היה גרוע וכנראה יהיה גרוע יותר", אך אפשר גם לדחוף לשינוי חיובי. הכל תלוי ברצון האמיתי ללמוד ולשפר. אמנם, יש הטוענים "תודה שלא יותר גרוע" ונסוגים מאחריות, אבל מי שרוצה להצליח באמת, ידאג להיות חכם בדיעבד, להסיק מסקנות, ולפעול אחרת בניהול הקרוב והרחוק.

מה כדאי לעשות כדי לא לחזור על אותן טעויות פעמיים?
  • לבדוק כל טעות לעומק: מה קרה בפועל? מה בעצם נכשל? מה הסימפטומים ומה השורש?
  • לזהות דפוסי חשיבה שגויים ולא רק לתקן פעולה ספציפית.
  • להקדיש תשומת לב לתרחישים עתידיים ולהתכונן אליהם כבר עכשיו.
  • להחליף מנהיגות (ברמה הפנימית והחיצונית) אם היא בנויה על דפוס חוזר של רשלנות והדחקה.
  • להיות סבלני ללמידה ולתחקיר עמוק, גם אם אין "מכונת זמן" לתיקון העבר.
מהי השורה התחתונה כדי להפוך לחכם בדיעבד (ולא להישאר טיפש בדיעבד)?

השורה התחתונה היא:
  • עדיף להיות חכם מלכתחילה, אך אם לא היינו כאלו, בהחלט עדיף להיות חכם בדיעבד ולא להישאר טיפש בדיעבד.
  • להבין מה היה חסר בחשיבה המקורית, כדי למנוע חזרה על אותה טעות.
  • לא להסתפק ב"יהיה בסדר" או ב"לפחות זה לא יותר גרוע" - לחשוב איך להשתפר דרמטית ולא רק לתקן קושי קטן.
  • לחקור תמיד כיצד להגדיל הישגים ולהימנע מטעויות, ולא לקבע צורת חשיבה של "העיקר לשרוד".
לסיום, חשוב לזכור: ככל שבני האדם שבסביבה יהיו חכמים יותר, ילמדו מטעויות, יטפחו חשיבה היגיונית ויבינו את החשיבות של ניתוח העבר, כך תעלה גם הרמה של מי שמנהל את המערכות הגדולות. ואולי יום אחד תהיה כאן מנהיגות אמיתית המבוססת על היגיון ועל יכולת לראות את הנולד, במקום להמשיך להתנהל בתירוצים של "אל תהיה חכם בדיעבד".
למה רק לא ביבי? מצביעי ביבי, מחדלי ביבי והקורונה, ועדת החקירה של הקורונה, איך לא לחזור על טעויות? יכול להיות יותר טוב, אופי של ווינר, אופי של לוזר, מהי ההגדרה של טעות? מהי טעות?
הבדלים להיות סבלן תעדוף ברוך השם למידה קשיים ללמוד מטעויות מפסידנים להתכונן מראש שינוי הרגלים להפיק איך ללמוד איך ללמוד מטעויות איך ללמוד מטעות איך ללמוד מכישלון איך ללמוד מכישלונות בדיעבד החלטה החלטות החלטיות התנהגות חוכמה חוכמה בדיעבד חכם חכם בדיעבד חרטה חשיבה טיפש טיפש בדיעבד טיפשות טיפשות בדיעבד טעויות טעות ייסורי מצפון ייסורים יסורי מצפון כישלון כישלונות לא לחזור על טעויות לא לחזור על טעות לא ללמוד מטעויות לא ללמוד מטעות להחליט להיות חכם להיות חכם בדיעבד להיות טיפש להיות טיפש בדיעבד להיכשל לחזור לחזור על טעויות לחזור על טעות לטעות ללמוד ללמוד מטעויות ללמוד מטעות ללמוד מכישלון ללמוד מכישלונות למידה לנתח לנתח טעויות לנתח טעות לקבל החלטה לקבל החלטות לשנות את החשיבה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מחדל מחדל הקורונה מצפון קבלת החלטה קבלת החלטות קורונה שינוי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי חשיבה שינויים
לשכוח את העבר, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, טראומה מהעבר, לחיות את הרגע, להשתחרר מהעבר, להתקדם קדימה, להתנתק מהעבר, זיכרון מהעבר, חרטה על העבר, געגועים לעבר
לשכוח את העבר, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, טראומה מהעבר, לחיות את הרגע, להשתחרר מהעבר, להתקדם קדימה, להתנתק מהעבר, זיכרון מהעבר, חרטה על העבר, געגועים לעבר
... להתנתק מהעבר, זיכרון מהעבר, חרטה על העבר, געגועים לעבר איך להשתחרר ממחשבות מטרידות על העבר? אנשים רבים נתקעים בלופים ... לצאת מהם רק באופן יחסי ולא מוחלט. מדוע באמת נתקעים במחשבות על אירועים מהעבר? לדוגמה, אדם מספר שלפני כעשר שנים עשה החלטה מסוימת שהוא מתחרט עליה. כשאליעד שואל אותו מדוע החליט כך ולא אחרת, האדם עונה כי בזמנו זה נראה לו הדבר הנכון לעשות. אליעד מחדד נקודה קריטית: ברגע שההחלטה התקבלה בעבר, האדם לא באמת היה יכול לפעול אחרת, כי הנסיבות והחשיבה באותו רגע הביאו אותו לקבל החלטה ספציפית. לכן, תחושת החרטה נובעת לא מהעבר עצמו, אלא מהפרשנות שהאדם נותן כיום להחלטה שקיבל אז. אליעד ממשיך ומדגיש כי אדם לעולם אינו חושב על העבר עצמו, אלא על המשמעויות שיש ... בהווה. לדוגמה, אם בעבר האדם קיבל החלטה לא נכונה, המחשבות על כך מטרידות אותו כיום, כי הן יוצרות ספק לגבי יכולתו לקבל החלטות נכונות בהווה. כלומר, הוא מוטרד ממשמעות העבר לגבי ההווה שלו, לא מהאירוע עצמו שקרה לפני ... היה קורה אילו - אולי אם הייתי מקבל החלטה אחרת בעבר, החיים שלי היו היום טובים יותר. אלא שזהו לופ אינסופי, כי תמיד אפשר להעלות ... לקבל את המצב הנוכחי ולהשתחרר מהחרטה או הגעגועים לעבר. האם המחשבות על העבר גורמות להנאה או לסבל? אליעד מסביר כי אפילו מחשבות ... שהעבר נותן לך כיום: האם זה פחד להיכשל שוב, חרטה על החלטה לא נכונה או הרגשת השפלה? להבין את הלופ האינסופי של מה היה קורה אילו. תמיד אפשר לחשוב ... יש יתרונות וחסרונות. גם אם היית מחליט אחרת בעבר, לא בהכרח היית מגיע למצב טוב יותר, אלא למצב עם חסרונות אחרים. לקבל את המצב הקיים, למצוא בו יתרונות, וללמוד לחיות איתו בשלום. אליעד מסכם באמירה חשובה שהסיבה המרכזית להיתקעות בעבר היא חוסר קבלה של המצב ... לשכוח את העבר? להפסיק להתחרט על החלטות עבר? איך להשתחרר מטראומה מהעבר? איך לחיות את הרגע בלי מחשבות על העבר? מדוע קשה לי ... לעבר? איך להפסיק לחשוב על טעויות מהעבר? מה השאלה שלך? ש: השאלה שלי איך לצאת מהלופים של משהו שקרה בעבר ולא נותן לי ... לעשות בצורה אחרת? ש: כי זה מה שהחלטתי. אליעד: ולמה החלטת את זה היית יכול להחליט אחרת? ש: כן. אליעד: אז למה החלטת ככה ולא אחרת? ש: כי באותו רגע החלטתי שזה מה שיעשה לי טוב. אליעד: כי זה מה שחשבת ויכולת לחשוב אחרת באותו רגע? כן. ש: האמת ... לא משנה, פרקטית עשית פעם קיבלת החלטה שבעיניך היא נתפסת כשגויה ואיך זה תוקע אותך כרגע? ש: כרגע לפעמים זה פשוט מפריע לא חייב ... משהו לא פתור? ש: המוח בעצמו רוצה לחזור לשם ולחשוב על זה קשה לו להימלט מזה. אליעד: אוקי בא נראה מה הוא שאל ומה מהמות של השאלה שלו, ... מטריד אותך, לדוגמה אם פעם קיבלת החלטה נגיד לא נכונה ואז זה אומר לך שאולי ההחלטות שלך לא מספיק נכונות אז אתה בהווה ממשיך לחשוב על זה לא בגלל שאתה חושב על מה שהיה בעבר אלא בגלל שכרגע אתה לא בטוח שההחלטות שלך נכונות. רגע שנייה אתה הבנת מה אני אומר? זאת אומרת שאם לדוגמה בעבר נגיד
החלטה בלתי חוזרת, החלטה בלי אפשרות להתחרט, החלטה עתידית, קבלת החלטות, חולה סופני, הוראה בלתי חוזרת, התחייבות בלתי חוזרת, חרטה, איך לקבל החלטה? המתת חסד, איך להחליט? מחלה סופנית
החלטה בלתי חוזרת, החלטה בלי אפשרות להתחרט, החלטה עתידית, קבלת החלטות, חולה סופני, הוראה בלתי חוזרת, התחייבות בלתי חוזרת, חרטה, איך לקבל החלטה? המתת חסד, איך להחליט? מחלה סופנית
החלטה בלתי חוזרת, החלטה בלי אפשרות להתחרט, החלטה עתידית, קבלת החלטות, חולה סופני, הוראה בלתי חוזרת, התחייבות בלתי חוזרת, חרטה, איך לקבל החלטה? המתת חסד, איך להחליט? מחלה סופנית מהם הקריטריונים לקבלת החלטה בלתי חוזרת? בהרצאה, אליעד עוסק בנושאים הקשורים להחלטות בלתי חוזרות, במיוחד כיצד אנשים מקבלים החלטות עתידיות וגורליות, וכיצד כל החלטה כזו משפיעה עליהם ועל הסובלים ממנה. הוא דן בשאלה כיצד לנהוג כאשר אדם מצהיר הצהרה חד משמעית, כמו לא תעשו לי ... בהבנת המורכבויות הקשורות לקבלת החלטות כאלו, כמו מה המשמעות של הצהרה לא ניתן להתחרט על כך, במיוחד כאשר מדובר בהחלטות הקשורות לבריאות או למוות. הוא מציין את הדילמות שמקורן בבעיה של חרטה, ומביא דוגמאות מעשיות מחיי היום - יום, כמו דיבורים על חתימה על טפסים רפואיים שבסופם מצהירים אנשים כי הם רוצים ... איך מתמודדים עם חרטות והחלטות סופיות? אליעד מסביר איך חשוב להבין את המניעים שמובילים את האדם להצהיר הצהרות מסוג זה, ומדוע פעמים רבות אין אפשרות לחזור על החלטות שנעשו. הוא מציין שאם אדם כותב את רצונו בכתב, כמו טופס שבו הוא מצהיר על רצונו לא לבצע טיפול מציל חיים, עליו ... להיות סופית ובלתי ניתנת לשינוי. כלומר, אם הוא מתחרט מאוחר יותר, השאלה היא אם אנחנו צריכים להקשיב למה שהוא אמר בשעתו או לדברים שהוא אומר עכשיו. ... ולא לפסול אותה בטענה של חרטה. לעיתים ההצהרה המקורית, שנעשית כאשר האדם במצב קשה או רגשי, נחשבת כהצהרה הכנה שמתקבלת בהחלטה בלתי חוזרת. מצד שני, במקרים שבהם ההצהרה מבוצעת מתוך מניעים מובהקים או רצון לשנות מציאות עתידית, יש מקום ... את רצונו האמיתי, ואם מדובר בהחלטה שהייתה אמורה להיות מוכללת באופן מוחלט. הוא מציין שבמקרים שבהם מדובר בהצהרה שקשורה לבריאות או לחיים, אין מקום לטעות או לאפשר לאדם לשנות את החלטתו מבלי לדעת בדיוק על מה הוא מתחרט. במהלך ההרצאה, הוא מדבר על האפשרויות הקיימות לאנשים שמתמודדים עם החלטות סופניות או עם מצבים שבהם הם צריכים לבחור בין הצהרה שהייתה נכונה להם בעבר לבין הצהרה שנכונה להם כרגע. הוא ... את הדוגמה של חולה סופני שמחליט לפני המוות אם הוא רוצה להימנע ממכונות החייאה, אך לאחר זמן מתחרט על כך. במקרה כזה, יש לשאול האם אנחנו באמת צריכים ... להקשיב לאדם שמבקש לשנות את החלטתו? אליעד מציין שההקשבה להצהרה ראשונה או שנייה דורשת הבנה עמוקה של הצרכים של האדם. אם אדם מבקש מאיתנו להקשיב ... כיום, עלינו לדעת אם מדובר בהחלטה שנטמעה במהלך הזמן או שהיא השתקפה ממניע רגשי. כל תהליך כזה, אם לא מתקבל בצורה נכונה, יכול להוביל להחלטות שגויות. אחת הדוגמאות הוא מקרה שבו אדם מבקש מאיתנו להקשיב רק למה שהוא אומר כרגע, תוך הכרה בכך שהוא עשוי להתחרט מאוחר יותר. איך לנהל החלטות בלתי חוזרות? ההרצאה מציגה את המשמעות של
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, לחזור בך
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, לחזור בך
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, לחזור בך למה אנחנו משנים את דעתנו למרות שהאפשרויות לא השתנו? לעיתים אנשים מקבלים החלטה מסוימת, למשל איך לסדר את הבית, ובוחרים באפשרות אחת מתוך כמה אפשרויות קיימות. למשל, אדם יכול לסדר את הבית בצורה מסוימת כי באותו רגע הוא חושב שזו הדרך האידיאלית. בשלב מאוחר יותר הוא מחליט לשנות את הסידור לצורה אחרת, למרות שבזמן שהחליט בהתחלה כבר היו לו את שתי האפשרויות מול העיניים. נשאלת השאלה, למה בכלל הוא שינה את דעתו? למה בפעם הראשונה הוא חשב שסידור מסוים טוב יותר ובפעם השנייה הוא החליט שהסידור השני טוב יותר, אף על פי שהאפשרויות לא השתנו כלל? מה הסיבות שגורמות לאדם לשנות החלטה? אליעד כהן מסביר כי מבחינה לוגית ישנן כמה סיבות עיקריות שבגללן אדם עשוי לשנות את דעתו או החלטתו: האפשרויות עצמן השתנו - לדוגמה, הופיעה אפשרות חדשה שלא הייתה קיימת קודם. הנסיבות השתנו - הסביבה או התנאים ... האדם שינה את סדר העדיפויות או ההעדפות שלו. החישוב הראשוני היה מוטעה - כלומר, האדם עשה בהתחלה הערכה לא נכונה של היתרונות והחסרונות, ולכן טעה בהחלטתו הראשונה. למשל, אם אדם מחליט ללבוש חולצה כחולה ואז מחליף לירוקה, הסיבות לשינוי יכולות להיות: בהתחלה לא ראה את החולצה הירוקה, וכאשר הבחין בה החליט שהיא עדיפה. הוא עשה הערכה מחודשת של היתרונות והחסרונות, וגילה שהחולצה הירוקה מתאימה לו יותר מהכחולה. הוא החליט מראש שיהיה לו יותר נעים או יעיל לשנות מדי פעם. האם אדם חכם יכול לטעות בהחלטה שלו? אליעד כהן טוען שבמובן מסוים, אדם חכם לעולם לא יטעה בהערכה עצמה. אם אדם אכן חכם, ההחלטה הראשונית שלו הייתה צריכה להיות מדויקת לפי המידע שהיה לו באותו הרגע. כלומר, אם אדם חושב שמשהו נכון ב - 80% אבל בפועל הוא נכון רק ב - 70%, אז באותה נקודה הוא טעה, כי חשב שמשהו נכון יותר ממה שהוא באמת היה נכון. אדם חכם באמת תמיד יהיה מודע לכך שה
הרשעים מלאים חרטות, שיחות הרן י, הצדיקים מלאים כפירות, הרהורי תשובה, הרהורי חרטה, לדון את כל האדם לכף זכות, למה אנשים חוזרים בתשובה? למה אנשים חוזרים בשאלה? רבי נחמן מברסלב, אמונה באלוהים, כפירה באלוהים
הרשעים מלאים חרטות, שיחות הרן י, הצדיקים מלאים כפירות, הרהורי תשובה, הרהורי חרטה, לדון את כל האדם לכף זכות, למה אנשים חוזרים בתשובה? למה אנשים חוזרים בשאלה? רבי נחמן מברסלב, אמונה באלוהים, כפירה באלוהים
... מלאים חרטות, שיחות הרן י, הצדיקים מלאים כפירות, הרהורי תשובה, הרהורי חרטה, לדון את כל האדם לכף זכות, ... חוזרים בשאלה? רבי נחמן מברסלב, אמונה באלוהים, כפירה באלוהים למה אנשים שחוטאים מלאים ברגשות חרטה? אליעד כהן מסביר את דברי רבי ... שלמרות שאנשים שנראים בעיני עצמם כרשעים או כאלה שממשיכים בדרכם הרעה, הם למעשה מלאים בתחושות חרטה נסתרות, גם אם הם אינם מודעים ... ברגע שאחד מתחזק או מתחיל לגבור, השני מתאמץ להתחזק אף יותר. כך גם ברשע - ככל שהוא חש ברגשות חרטה, כך הוא מתאמץ להדחיקם על ידי חיזוק הרשעות שלו, וכך הוא נכנס למעגל של החמרה והקצנה בהתנהגות השלילית. האם רשעות ... ברגשות התשובה על ידי התגברות והקצנת מעשיו הרעים, כי הוא אינו יכול להודות בפני עצמו בקיומה של החרטה. בכך, אליעד מציין, רבי נחמן ... ברע, יש מקום להבנה ואפילו לחמלה כלפיו, מתוך ההנחה שהוא נמצא במאבק פנימי עמוק יותר עם תחושות של חרטה. למה צדיקים מלאים דווקא ... על תפיסת האדם? אליעד מצביע על מסר עמוק ופרדוקסלי: האדם איננו תמיד מודע למניעים האמיתיים של ההתנהגות שלו. הרשעות החיצונית עשויה להעיד על חרטה פנימית נסתרת, והצדיקות ... פנימית עמוקה. לפי רבי נחמן ואליעד כהן, ההסבר הזה מלמד אותנו כי תמיד יש סיבות עמוקות ומורכבות להתנהגותם של בני אדם, וכי עלינו ... לכף זכות, מתוך ההנחה שאנו רואים רק את הצד החיצוני, ולא את הסיבות הפנימיות והמורכבות שגורמות להתנהגות זו. איך זה משפיע על ... מנגד, אנשים שעוזבים את הדת או חוזרים בשאלה, עשויים דווקא להיות אלו שמתמודדים עם רגשות תשובה וחרטה פנימית, וכדי לברוח מהתחושות האלה הם בוחרים להקצין את ההתנהגות ההפוכה. לכן, התפיסות ... למה הרשעים מלאים חרטות? האם הצדיקים מלאים ספקות? למה אנשים חוזרים בתשובה? מה גורם לאנשים לחזור בשאלה? כיצד לדון אדם לכף זכות? האם הרשעות היא עדות לחרטה פנימית? כיצד מתמודדים עם ...
ניתוח סיטואציה רגשית, מוכר שמתחרט על העסקה, ניהול משא ומתן, מוכר שחוזר בו, מוכר שרוצה לבטל את העסקה, ערך סנטימנטלי, רגשות אשמה, כעס עצמי, מרגיש אגואיסט, חרטה על עסקה, ביטול עסקה
ניתוח סיטואציה רגשית, מוכר שמתחרט על העסקה, ניהול משא ומתן, מוכר שחוזר בו, מוכר שרוצה לבטל את העסקה, ערך סנטימנטלי, רגשות אשמה, כעס עצמי, מרגיש אגואיסט, חרטה על עסקה, ביטול עסקה
... שמתחרט על העסקה, ניהול משא ומתן, מוכר שחוזר בו, מוכר שרוצה לבטל את העסקה, ערך סנטימנטלי, רגשות אשמה, כעס עצמי, מרגיש אגואיסט, חרטה על עסקה, ביטול עסקה איך להתמודד עם רגשות אשם לאחר שמוכר מתחרט על עסקה? ההרצאה של ... עצמה. הערך הסנטימנטלי והרגשי של המוכרת כלפי הפריט שמכרה. התחושות של הקונה לגבי המצב שנוצר - רגשות אשם, תחושת ניצול, אגואיזם או מצפון נקי. מהם השיקולים שגורמים לאדם להתחרט על עסקה? אליעד כהן נותן דוגמה מפורטת של אדם ... ונוצר באופן מיוחד עם ערך רגשי עמוק. לאחר המכירה, המוכרת חוזרת בה ומבקשת לבטל את העסקה בטענה שהפריט שייך למשפחה, ושהיא טעתה בהחלטה למכור אותו. כאן עולה השאלה האם המוכרת מתחרטת בגלל המחיר (שהיה נמוך מדי בעיניה) או בגלל הערך הסנטימנטלי האמיתי. אליעד מסביר שיש חשיבות להבדיל בין חרטה שנובעת מכך שהמוכרת חושבת שהפסידה כסף, לבין חרטה סנטימנטלית שמגיעה מתחושת אובדן של משהו בעל ערך רגשי ומשפחתי עמוק. הוא מציע דרך פשוטה ... למוכרת להפגין באופן מעשי שהפריט חשוב לה יותר מאשר הכסף. הוא מדגיש שההתנהלות במשא ומתן צריכה להיות מבוססת על אמת פנימית, מבלי להתנהג כאילו חייבים לפצות את הצד השני מתוך אשמה בלבד. אליעד מדגיש כי: אין חוק שמחייב את ... שלא באמת מתרחשים. לדוגמה, אליעד מביא סיטואציה מקבילה של מערכת יחסים זוגית, שבה אחד הצדדים זורק את השני, מתחרט לאחר חודש, ואז מבקש לחזור . הוא מסביר שבמערכת יחסים רגשית שכזו ברור לכולם שההחלטה היא בידיו של מי שנזרק. כך גם בעסקה מסחרית - הזכות להחליט נתונה למי שרכש את הפריט. האם ראוי להחזיר את הפריט מתוך טוב לב או חובה מוסרית? אליעד ... במצב הפוך שבו אתה מתחרט? אליעד מדגיש שאין פתרון אחד נכון, אלא פתרון פנימי שצריך לנבוע מהאמת הפנימית של האדם עצמו. הוא מייעץ שההחלטה להחזיר או לא להחזיר צריכה להתקבל ממקום נקי ולא מרגש של אשמה. בסיום ההרצאה, ... מה לעשות כשהמוכר מתחרט? האם לבטל עסקה בגלל ערך סנטימנטלי? מתי נכון לוותר במשא ומתן? איך להימנע מתחושת אגואיזם? איך לדעת אם החרטה כנה? איך להחליט אם להחזיר מוצר שנקנה? ...
מה ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות
מה ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות
... ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות מה ההבדל בין סוגי הרגשות הרעים? אליעד כהן מסביר באופן מעמיק כי רגשות רעים הם ביטויים שונים של תחושה בסיסית אחת ... הרע מתחזקת, התחושה כבר מתוארת כדכדוך. האדם מתפקד בקושי, וחש חוסר אנרגיה וחוסר עניין בדברים סביבו. כאשר התחושה קשה יותר, האדם חווה דיכאון, שבו הוא מאבד עניין מוחלט כמעט בכל דבר, ונכנס למצב שבו הוא מתקשה מאוד לפעול באופן רגיל. במקרים חמורים במיוחד, האדם יכנה את מצבו כדיכאון קליני, שהוא ביטוי לעוצמה מקסימלית של ... (עבר, הווה, עתיד) על סוגי הרגשות? מלבד עוצמת הרגש, גם המימד הזמני משפיע על סוג הרגש: עבר - כאשר תחושת הרע מתייחסת למשהו שכבר קרה בעבר, האדם חווה זאת כטראומה או חרטה. טראומה מתייחסת לאירוע משמעותי בעבר שהשאיר השפעה מתמשכת, בעוד חרטה היא רגש רע הקשור למחשבות על מה שיכול היה להיות אחרת בעבר. עתיד - כאשר תחושת הרע מתייחסת למשהו שהאדם חושש שיקרה בעתיד, הוא יחווה רגשות של פחד או ... גבוהה יותר, מדובר בדיכאון, ובמקרים קשים במיוחד זה יכול להיות דיכאון קליני. בנוסף, אליעד מציין כי יש הבדל בין סוגי הרע הנגרמים ממקרים שונים: - רע שנגרם מהעבר, כמו חרטה או טראומה, ישפיע על האדם באופן שונה. - רע שנגרם בגלל מחשבות על העתיד, כמו פחד או חרדה, יוביל לתגובה שונה. - רע הנגרם מהווה, כמו דיכאון, עצבות או ... רק דרך להגיד כמה רע לך עכשיו זאת קטגוריה אחת, קטגוריה שנייה בתוך הרע יש עוד סוגים של רע יש לך רע נגיד עבר הווה עתיד רע לך בגלל משהו שקרה כן אז קוראים לזה טראומה חרטה אתה מבין רע לך בגלל משהו שאתה חושב שהולך לקרות כן אוקי קוראים לזה פחד חרדה התקף חרדה פאניקה משהו שהולך לקרות נגיד רע לך בגלל משהו שקורה אז אתה קורא ... משהו שיקרה אתה אומר אני מפחד רק נתנו שם שנבין יותר מהר איזה סוג רע. ש: סבבה אז הבנו שאם זה משהו מהעבר במקרה של חוסר התאמה בהקשר של משהו שקרה בעבר נקרא לזה לדוגמה חרטה סבבה נכון או טראומה אז מהו המקרה שבו נקרא לו כעס. אליעד: קודם כל מי זה נקרא לו אתה יכול להגיד מה אני קורא כעס למה אנשים קוראים כעס. ש: מה שהעולם ... ולא עושה כלום או אתה רק עצבני אז במקום להגיד לו רע לי אתה אומר לו אני כועס אז הוא כבר מבין שכועס זה סוג כעס עם סימפטומים מסוימים, הבנת? ש: עוד פעם אתה יכול לחזור על זה? אליעד: אתה טוען שיש הבדל בין כעס לעצבות נכון יפה עכשיו כשאתה מדבר עם מישהו ואתה אומר לו אני כועס אז אם נגיד היית אומר לו אני בעצבות, אם שניהם ...
חרטה וטראומה, מהי חרטה? מהי טראומה? איך נוצרת חרטה? איך נוצרת טראומה? איך להתמודד עם חרטה? איך לטפל בחרטה? אני מתחרט, איך להתחרט? איך להביע חרטה? איך להתמודד עם פוסט טראומה? העיקר זה הרגע הזה, הרגע של ההווה
חרטה וטראומה, מהי חרטה? מהי טראומה? איך נוצרת חרטה? איך נוצרת טראומה? איך להתמודד עם חרטה? איך לטפל בחרטה? אני מתחרט, איך להתחרט? איך להביע חרטה? איך להתמודד עם פוסט טראומה? העיקר זה הרגע הזה, הרגע של ההווה
חרטה וטראומה, מהי חרטה? מהי טראומה? איך נוצרת חרטה? איך נוצרת טראומה? איך להתמודד עם חרטה? איך לטפל בחרטה? אני מתחרט, איך להתחרט? איך להביע חרטה? איך להתמודד עם פוסט טראומה? העיקר זה הרגע הזה, הרגע של ההווה מהי חרטה ואיך היא קשורה להווה? חרטה נתפסת לעיתים קרובות כתגובה למעשים שנעשו בעבר, אבל אליעד כהן מציין כי חרטה אינה נובעת דווקא מהמקרה עצמו שקרה, אלא מהשפעתו על המצב הנוכחי. כאשר אדם מתחרט, הוא לא עושה זאת ... איך המצב הנוכחי משפיע על תחושת חרטה? המצב הנוכחי הוא זה שמעורר את תחושת החרטה . ככל שהאדם מרוצה יותר מהמקום בו הוא נמצא כרגע, כך תוקפת אותו תחושת חרטה פחות. אם אדם מרגיש שהמצב הנוכחי טוב, הוא ירגיש פחות צורך להאשים את העבר במצבו הנוכחי. לדוגמה, ... והאסון לא היה קורה. במצב כזה, תחושת החרטה מתעוררת רק כי הוא לא מרוצה מהמצב הנוכחי. מהי טראומה וכיצד היא קשורה לחרטה? גם טראומה, כמו חרטה, לא נובעת מהעבר עצמו, אלא מהשפעתו על ההווה. טראומה נגרמת כאשר האדם מתקשה להתמודד עם ההשלכות של ... ולא של מה שקרה בעבר. איך להתמודד עם חרטה או טראומה? הדרך היעילה ביותר להתמודד עם חרטה או טראומה היא להתמקד בהווה. אם אדם מרגיש שהוא מתחרט על משהו, כדאי לו לבדוק מהו המצב הנוכחי ... את המצב הנוכחי כלא מספק, ניתן לפעול לשינויו. אליעד כהן מציע שאם אדם מצליח לשפר את ההווה, תחושת החרטה עשויה להתפוגג. כאשר האדם מתמקד בשיפור ההווה, הוא לא ישקול את העבר, כי הוא מבין שאי אפשר לשנות ... את העבר? אחת האפשרויות להתמודד עם חרטה או טראומה היא שכחה של האירועים מהעבר. אם הם לא משפיעים יותר על ההווה, האדם עשוי לדחוק את ... להימחק מזיכרונו. מהו העיקר בטיפול בחרטה ובטראומה? העיקר בטיפול בחרטה ובטראומה הוא לפעול על מה שקורה כרגע. לא ניתן לשנות את מה שעבר, אך ניתן לשנות את התפיסה כלפי ... הוא יוכל להתמודד טוב יותר עם תחושת החרטה והטראומה. איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך להתמודד עם תחושת חרטה? שיטות לטיפול בטראומה כיצד להפסיק להתחרט על טעויות העבר? איך לחזק את תחושת הסיפוק מההווה? מהי חרטה ולמה היא לא באמת קשורה למה שקרה בעבר? חרטה נתפסת במבט ראשון כתגובה למה שעשינו בעבר. לדוגמה, אדם יכול לומר אני מתחרט על כך שנסעתי באדום או ... שבסוף הזיקה לי. אך ההסבר האמיתי לחרטה הוא תמיד קשור למצב הנוכחי. אם אדם מרוצה לגמרי מהמצב שהוא נמצא בו עכשיו, לא תהיה לו סיבה להתחרט ... בעבר. כיצד מצב ההווה משפיע על תחושת חרטה? ככל שהמצב הנוכחי רחוק יותר ממה שהאדם היה רוצה שיהיה, כך גדל הסיכוי שיתעורר בו רצון לתקן את ... ולכן האסון לא היה קורה. באופן זה, גם החלטות טובות ורצויות שהתקבלו בעבר, עשויות להתפרש כ
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות איך להתמודד עם הפחד להתחרט על החלטה בעתיד? אחד הפחדים המרכזיים אצל בני האדם הוא הפחד להתחרט על החלטה שהם מקבלים כרגע בעתיד. אליעד כהן מסביר שלפעמים אנשים נמנעים מקבלת החלטות או מתקשים להחליט, כי הם חוששים שבעתיד הם יתחרטו על מה שהחליטו. החשש הזה קיים כמעט בכל החלטה, גדולה או קטנה, לדוגמה, ... תתחרט על כך שכן הביאה אותם. אליעד מבהיר שהתשובה לפחד זה טמונה בידיעת האמת. והאמת לדעתו, פשוטה מאוד: לא משנה איזו החלטה האדם יקבל, הוא תמיד ימצא סיבות להתחרט עליה. למה? כי שום דבר בחיים אינו מושלם, ובגלל שהמציאות אינה מושלמת, בכל מצב ובכל החלטה שתתקבל, יהיה לפחות חיסרון אחד שיגרום לאדם להתחרט בעתיד על החלטתו. מדוע כל החלטה מביאה בסופו של דבר לחרטה? אליעד מספק שורה של דוגמאות ... שכל מאמציו היו לשווא. אם לא יביא ילדים, הוא יתחרט שאין לו מי שיהיה לצידו בזקנה, או מי שידאג לו כשיגדל. אם ילך ללמוד באוניברסיטה, הוא עשוי להתחרט שבעצם ביזבז זמן יקר על לימודים שלא נתנו לו דבר משמעותי. אם יבחר לפתוח עסק ולא ללמוד, הוא יתחרט כי אולי הלימודים היו מעניקים לו אפשרויות טובות יותר בעתיד. גם החלטה כביכול מושלמת, כמו להיות אלוהים, לא תפתור את הבעיה. אפילו אם האדם יהיה אלוהים, הוא יתחרט שזה משעמם מדי ויחליט לברוא עולם, ואז שוב יתחרט שברא אותו. לפי אליעד, בכל החלטה, תמיד קיים היבט של חרטה. מה לעשות כדי לא לפחד להתחרט? אליעד מציע גישה מעשית וייחודית להתמודדות עם הפחד מחרטה. לדבריו, מי שיש לו שכל ומודעות עצמית לא יחכה לחרטה בעתיד, אלא יתחרט כבר עכשיו, תוך כדי שהוא מקבל את ההחלטה. כלומר, כבר בזמן ה
טרנסגנדרים, שינוי מגדרי, לעשות ניתוח לשינוי מין, חרטה על הליך התאמה מגדרית, לשנות את הזהות המינית, שינוי זהות מגדרית, ניתוח להסרת שומן, גבר שרוצה להיות אישה, חוסר התאמה מגדרית, טיפול הורמונלי להתאמה מגדרית, אישה שרוצה להיות גבר, קבלת האחר, הומופוביה, גבר שלובש בגדי נשים, אישה שלובשת בגדי גברים, טיפולי המרה, לשנות את הזהות המגדרית, טרנסקסואליות, ניתוח לשינוי מגדרי, ניתוח לשינוי מין מגבר לאישה, ניתוח לשינוי מין מאישה לגבר, ניתוח להתאמה מגדרית
... שינוי מגדרי, לעשות ניתוח לשינוי מין, חרטה על הליך התאמה מגדרית, לשנות את הזהות המינית, שינוי זהות מגדרית, ניתוח להסרת שומן, גבר שרוצה להיות אישה, חוסר התאמה מגדרית, טיפול הורמונלי להתאמה מגדרית, אישה שרוצה להיות גבר, קבלת האחר, הומופוביה, גבר שלובש בגדי נשים, אישה שלובשת בגדי גברים, טיפולי המרה, לשנות את הזהות המגדרית, טרנסקסואליות, ניתוח לשינוי מגדרי, ניתוח לשינוי מין מגבר לאישה, ניתוח לשינוי מין מאישה לגבר, ניתוח להתאמה מגדרית וכאן נסביר איך להתמודד עם מצב שבו מישהו טרנסגנדר, כגון מישהו שרוצה לעשות ניתוח לשינוי מין ורוצה לשנות את הזהות המינית שלו. לדוגמה גבר שרוצה לעשות ניתוח לשינוי מין ולהיראות כמו אישה, או אישה שרוצה לעשות ניתוח ולהיראות כמו גבר וכיוב. וכאשר אני מדבר על איך להתמודד עם מצב שמישהו טרנסגנדר, צריכים ... ובגדול אני אומר, שברמת העיקרון ולא מנקודת מבט דתית, הרי שכל זמן שבן אדם לא פוגע באחרים, אז שיבחר לעשות מה שבא לו. ומי שרוצה להיות יותר עשיר, או רוצה ללמוד להיות רופא, או רוצה ללבוש בגדי מותגים, או רוצה להתאמן בחדר כושר, או רוצה לעשות דיאטה, או רוצה לעשות ניתוח לשינוי מין, או רוצה לצבוע את השיער, או רוצה לשים פאה על הראש, או רוצה לעשות כל דבר אחר, ברמת העיקרון, שיעשה מה שבא לו. כי הרצון לשנות את המציאות, יש לו כל מיני צורות שונות. ובן אדם אחד יכול לרצות לעשות ניתוח להסרת שומן ובן אדם אחר רוצה לעשות ניתוח לשינוי מין. ושכל אחד יעשה מה שבא לו. זאת נקודת מבט אחת. כי מצד המהות, להתאפר או ללבוש בגדים יפים או לעשות ניתוח לשינוי מין או להסתפר או להתגלח או לעשות הסרת שיער, זה הכל אותו הדבר. נקודת מבט נוספת אומרת, שהחברה צריכה לקבל את אותו אדם טרנסגנדר. אבל גם ... שהוא טרנסגנדר, כך גם הטרנסגנדר הגיוני שהוא ילמד לקבל את זה שיש אנשים שלא מקבלים את זה שהוא טרנסגנדר. דהיינו, יש אנשים שיעדיפו להתייחס לגבר שעשה ניתוח לשינוי מין לאישה, כאל גבר. דהיינו, הם לא בהכרח יכבדו את הרצון שלו שיתחילו להתייחס אליו כאל אישה. והגיוני שאותו טרנסגנדר ילמד לקבל גם את האחר ... ממנו, שלא מוכן מסיבות שונות להתייחס אליו כאל אישה וכיוב, אלא ימשיך להתייחס אליו כאל גבר. ואין כאן מה לעשות בהקשר הזה. כי בדיוק כמו שלגיטימי שבן אדם יחליט שהוא רוצה לשנות את מינו, כך גם הגיוני שיהיו אנשים שיסרבו לקבל את זה. ושני הצדדים צריכים ללמוד לקבל אחד את השני. ואין כאן איזו אמת מוחלטת, אלא זה כמו כל סיטואציה אחרת, ששני אנשים רוצים דברים שונים, למעט זה שזאת סיטואציה הרבה יותר קיצונית באופן יחסי. ועכשיו אתייחס לגבי איך האדם הטרנסגנדר אמור לקבל את עצמו ולהתמודד עם זה שהוא רוצה לעשות ניתוח לשינוי מין. ויש בזה כל מיני נקודת מבט. אז מנקודת מבט אחת, כמובן שעל האדם לקבל את עצמו לא משנה מה וכולי. אבל יש גם נקודת מבט שממנה, זה בסדר שהאדם ירצה לשלוט ברצון של עצמו וירצה לשנות את זה שהוא רוצה לשנות את המין שלו. דהיינו, לגיטימי לרצות לעשות ניתוח לשינוי מין, אבל גם לגיטימי לרצות להתנגד לרצון לעשות ניתוח לשינוי מין. לגיטימי להיות טרנסגנדר ולגיטימי לרצות להתנגד לרצון להיות טרנסגנדר. ואין רצון אחד שהוא בהכרח יותר טוב מרצון אחר. ואיך בן אדם יכול ... עצמך ואיך לאהוב את עצמך כמו שאתה. כמו שהסברתי במקומות אחרים. אבל איך בן אדם יכול לבטל את הרצון להיות טרנסגנדר? איך בן אדם יכול לבטל את הרצון לעשות ניתוח לשינוי מין? ואיך אפשרי באופן כללי לעזור לבן אדם שרוצה לעשות ניתוח לשינוי מין, איך אפשרי לעזור לו לא להרגיש סבל מהמין הנוכחי שלו ולא להרגיש שהוא חייב לעשות ניתוח לשינוי מין, אלא שהוא יכול להרגיש טוב גם בלי ניתוח לשינוי מין? והתשובה לכך היא, שצריכים לעשות הפרדה בין הניתוח לשינוי מין, שהוא בעצם שינוי של הגוף של האדם. לבין זה שהאדם רוצה להגדיר את הזהות המינית שלו בצורה שונה. דהיינו, יש כאן כמה עניינים. אם לדוגמה מדובר על גבר שרוצה ... רוצה לשנות את תפישת הזהות המינית שלו ורק אחר כך הוא רוצה לשנות את הנראות החיצונית שלו. דהיינו, קודם כל הגבר רצה להיות אישה ואחר כך הוא רצה לעשות ניתוח לשינוי מין. והרצון לשינוי התפישה העצמית, הוא קודם והוא הסיבה לרצון לעשות ניתוח לשינוי מין. כי לדוגמה אישה שרוצה להיות אישה, היא כנראה לא תרצה לעשות ניתוח לשינוי מין להיות גבר וכולי. ולכן צריכים להבין, שהניתוח ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח טעויות, איך ללמוד מכישלון? מחדל הקורונה, לחזור על טעויות, שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, קבלת החלטות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיות חכם בדיעבד, דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיות חכם בדיעבד, איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בתל אביב, פסיכותרפיסט, מטפל אישי מומלץ בתחום להיות חכם בדיעבד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 2.6250 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:07:24 - wesi1