אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיכשל ✔ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח טעויות, איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח טעויות, איך ללמוד מכישלון? מחדל הקורונה, לחזור על טעויות, שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, קבלת החלטות
האם חוכמה בדיעבד היא אכן חוכמה?

האם נכון להחשיב את זה כחוכמה כאשר אנו מבינים את הטעויות בדיעבד? שאלה זו עולה לא אחת אחרי שמתרחש כישלון או טעות, ואז אנשים באים וטוענים "למה לא עשינו כך או כך?". פעמים רבות נשמעת התגובה "זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד". זהו טיעון שמכיל בתוכו השאלה: אם היית חכם באמת, מדוע לא עמדת על כך מראש?

ההסבר לכך פשוט: תמיד עדיף להיות חכם, גם אם זה אחרי מעשה. ברור שעדיף לדעת מראש ולמנוע את הכישלון, אבל אם הכישלון כבר התרחש, עדיף ללמוד ממנו ולהבין מה הוביל אליו, במקום להישאר עם אותה צורת חשיבה שהובילה לבעיה.

האם עדיף להיות חכם לפני המעשה או אחרי?

ישנו ויכוח האם עדיף להיות חכם לפני המעשה או רק אחרי. במקרה של הקורונה, למשל, היו שאמרו "למה לא קנינו מסכות מראש?" והתשובה היא, אכן, עדיף להיות חכם לפני מעשה, כמו שכבר היה ראוי לחזות את הבעיות ולפעול בהתאם, לא להמתין עד שהבעיה תגיע.

אך גם כאשר לא היינו חכמים מלכתחילה, חשוב להיות חכמים בדיעבד. הבעיה הגדולה היא כאשר אנשים לא לומדים מהטעויות וממשיכים באותן דרכים. כשיש כישלון, חשוב לבחון את הסיבות שהובילו אליו וליישם שינוי אמיתי לעתיד.

מה ההבדל בין חוכמה טיפשית בדיעבד?

חוכמה בדיעבד היא כשרואים את המצב לאחר שקרה, מנתחים אותו, מבינים מה לא הלך טוב, ולומדים איך לא לחזור על אותה טעות. אדם טיפש, לעומת זאת, לא לומד מהטעויות. הוא פשוט שוכח אותן ומחפש תירוצים. הוא אולי יגיד "לא נורא, העיקר שנהיה יותר חכמים בפעם הבאה", אך הוא לא מבצע שינוי אמיתי.

איך זה קשור למגיפת הקורונה?

הקורונה היא דוגמה מצוינת לשאלה הזו. המגיפה התפשטה בסין זמן רב לפני שהיא הגיעה לישראל, והיו כאלו ששאלו מדוע לא התארגנו מראש עם ציוד רפואי, כמו מכונות הנשמה ומסכות. היו גם כאלה ששמעו את ההערות הללו, אך לא הקשיבו. ברגע שהתפשטה הקורונה בישראל, הרבה מהם התחילו להגיד "למה לא עשינו כך קודם?". אך גם אם לא היינו חכמים מלכתחילה, חשוב מאוד ללמוד מהכישלון ולפעול בהתאם לעתיד. יש להפיק לקחים.

האם כדאי ללמוד מהעבר או להתרכז בעתיד?

היו הרבה מנהיגים שהעדיפו להימנע מלהתעסק במחדלים ובטעויות העבר, כי הדבר עשוי להצביע על חולשותיהם. המנהיגים לא רצו לחקור את העבר, כי זה עלול לחשוף את הרשלנות. עם זאת, החקירה של העבר חשובה מאוד, כי היא מאפשרת לנו להבין מה הוביל לטעות ולמנוע חזרות בעתיד.

מה יותר חשוב: שינוי בהתנהגות או שינוי מחשבתי?

הרבה אנשים חושבים שברגע שזיהו טעות, עליהם פשוט לשנות את ההתנהגות - "פעם הבאה פשוט נעשה אחרת". אולם לעיתים לא מדובר בשינוי בהתנהגות בלבד, אלא בשינוי חשיבתי. אם לא נשנה את אופן החשיבה שלנו, אנו עשויים לחזור על אותה טעות פעם אחר פעם. חשוב להבין את הגורמים העמוקים לטעות, ולא רק את הפעולה המיידית שגרמה לה.

מהי התשובה האמיתית לשאלה "מה לעשות כדי להימנע מטעויות"?

אם לא נחקור את הסיבות האמיתיות לטעות ולא נשנה את הדרך שבה אנו חושבים, לא נוכל למנוע טעויות דומות בעתיד. לשם כך, יש לחקור את הגורמים לחשיבה השגויה ולבצע שינוי ברמה העמוקה ביותר.

האם תמיד אפשר לשנות את העבר?

ברור שלא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור. אבל אנו יכולים ללמוד מהטעויות ולהימנע מטעויות דומות בעתיד. כל טעות היא הזדמנות לשיפור וללמוד מטעויות.

מה תהיה השורה התחתונה?

כדאי להיות חכמים גם אם רק אחרי המעשה, וחשוב ביותר ללמוד מהטעויות. החכמים הם אלה שמתעוררים אחרי הכישלון ומבינים מה היה חסר, ואז עושים שינוי יסודי כדי לא לחזור על אותה טעות.
האם זאת חוכמה להיות חכם בדיעבד?

שאלה זו עולה כאשר מתרחשות טעויות או כשיש כשל מסוים, ולאחר מכן בא מישהו ואומר "למה לא עשינו מראש כך וכך?". פעמים רבות טוענים כלפיו: "זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד", כלומר, מה הערך בלהציע רעיונות או פתרונות רק אחרי שכבר התרחשה הבעיה.

אבל יש נקודה חשובה: תמיד טוב להיות חכם, ועדיף להיות חכם גם אם זה אחרי מעשה. כמובן שעדיף פי כמה להיות חכם מלכתחילה, לראות את הבעיות מראש ולפעול בצורה שתמנע את הכשל. אולם אם כבר קרתה טעות או התרחשה בעיה, אז עדיף ללמוד מכך ולעמוד על הסיבות שגרמו לבעיה, במקום להמשיך ולהישאר באותה צורת חשיבה שהובילה לטעות מלכתחילה.

מדוע עדיף להיות חכם לפני מעשה, אך עדיין חשוב להיות חכם בדיעבד?

שואלים: "למה לא קנית מסכות מראש?", "למה לא התארגנת אחרת למצב חירום?", "למה לא נערכנו קודם?", והתשובה: כן, עדיף להיות חכם לפני מעשה. אם יש ידיעות, כמו במקרה של קורונה שהתפרצה בסין, עדיף לפעול מיד: לרכוש ציוד, לחזק את מערכות הבריאות וכדומה. זאת ההתנהלות ההגיונית: לא לחכות שהצרה תגיע כדי להתחיל לטפל בה.

יחד עם זאת, גם אם לא היינו חכמים מלכתחילה, כדאי מאוד שנהיה חכמים אחרי מעשה. לעתים אנשים מתעלמים מהצורך לחשוב בדיעבד כי הם מפחדים להיתפש כמי ש"לא באמת היו חכמים קודם". אבל מי שטוען "אתה חכם בדיעבד" כטענה מזלזלת, שוכח שיש גרוע יותר: להיות טיפש בדיעבד, כלומר, לא ללמוד כלום ולעשות שוב ושוב את אותן הטעויות.

מה ההבדל בין להיות חכם בדיעבד לבין להיות טיפש בדיעבד?

1. אדם חכם בדיעבד:

- מסתכל על מה שקרה.

- בודק מדוע זה קרה.

- מאתר את הטעויות.

- לומד מהן ומיישם שינוי אמיתי כדי שבפעם הבאה לא יחזור על אותה טעות.

2. אדם טיפש בדיעבד:

- נתקל בבעיה או כישלון.

- לא לומד לעומק מה היתה הטעות.

- מעדיף להתעלם או להדחיק בסגנון "לא נורא, העיקר שמכאן ואילך נעשה אחרת".

- מוצא את עצמו חוזר שוב ושוב על אותן טעויות.

ולכן עדיף בהרבה להיות חכם גם אם זה רק אחרי מעשה, מאשר להמשיך ולהיות טיפש באופן עקבי.

כיצד קשור העניין הזה לקורונה, לדוגמה?

ניתן דוגמה רחבה על מנהיגים ועל אנשים שלא התכוננו למגיפה מראש. אחרי שהתפרצה והבהירה את הסכנות, קמו כאלו שאמרו "למה לא עשינו מראש כך?", "למה לא קנינו מכונות הנשמה בזמן?", "למה לא שיפרנו את מערכת הבריאות מבעוד מועד?". ואז אותם אלו שניהלו את המצב טוענים: "מה אתה חכם בדיעבד?". אבל בפועל, השאלה הנכונה היא: האם אותם אנשים כבר אמרו זאת לפני כן ולא הקשיבו להם? ואם התשובה היא שלא הקשיבו, אז אדרבה: טוב שהיו חכמים עוד לפני.

גם אם לא היו חכמים קודם, עדיף כעת לומר "טעינו" ולתקן להבא, להפיק לקחים, ללמוד מה קרה, להבין למה לא היערכנו מראש. הבעיה האמיתית היא לשמוע את אותו נימוק של "אל תהיו חכמים בדיעבד" רק כדי שלא יצטרכו להסיק מסקנות אמיתיות.

האם כדאי לחקור לעומק את העבר או להתמקד רק בעתיד?

רבים מהמנהיגים, או בכלל אנשים שעשו טעות, מעדיפים לומר "מה שהיה - היה, בואו נמשיך קדימה". הם בורחים מחקירה של העבר, מכיוון שהחקירה עלולה לגלות חולשות, רשלנות או ניהול כושל. אך חקירת העבר קריטית כדי למצוא את דפוסי החשיבה השגויים.

אם לא מבינים למה התרחשה הטעות, פשוט משנים התנהגות על פני השטח: "אז נקנה עוד ציוד", "נוציא תקציב זה או אחר". אבל בלי להבין מה בראש גרם לאותה טעות, מסתכנים בכך שבעתיד תגיע בעיה אחרת ולא נדע להתכונן אליה. השינוי האמיתי הוא שינוי חשיבתי, שמחייב לברר "מדוע לא ראינו את הבעיה קודם? מה במערכת השיקולים שלנו היה חסר?".

האם שינוי מעשי מספיק או שחובה לבצע שינוי חשיבתי?

יש הבדל בין שינוי התנהגותי גרידא, לבין שינוי שורשי בחשיבה. לא מספיק לחכות לכישלון, ואז להגיד "בפעם הבאה נקנה יותר מסכות". יש לחקור מה גרם לנו מלכתחילה לא להבין שהנגיף עשוי להגיע גם אלינו. האם חשבנו ש"אלוהים ישמור עלינו"? האם האמנו ש"זה יישאר בסין"? האם לא רצינו להשקיע כסף מבעוד מועד?

אותו הדבר בכל תחום של קבלת החלטות: מי שמסתפק ב"להגיב אחרת בפעם הבאה" מבלי לחקור למה הוא הגיב כפי שהגיב, הוא מתעסק רק בשינוי הפעולה הנקודתית. אבל מי שרוצה למנוע את כל הרצף של הטעויות, כדאי שיחקור לעומק וינסה לשנות את ההיגיון המניע את פעולותיו.

למה חלק מהאנשים טוענים ש"לא נורא, יכל להיות יותר גרוע"?

יש אנשים שבכל פעם שקורה כשל, הם אומרים "ברוך השם שזה לא היה יותר גרוע" ונשארים באותו מצב. כשלוגיקה כזאת חוזרת על עצמה, הם לעולם לא משתפרים ולא לומדים, כי מבחינתם אין צורך להפוך לחכמים יותר ולעצור את הטעות מראש.

אדם חכם יעדיף תמיד לשפר ולהרוויח יותר, להבין איפה אפשר היה להפיק תוצאה טובה יותר, אפילו אם לא סבל נזק נורא. כלומר, גם אם הרווחת 100 מיליון, אבל יכולת להרוויח 200 מיליון, יש כאן משהו ללמוד, ולא להגיד "אין תלונה, זה לא טעות". אבל אנשים מסוימים יאמרו "זה לא נחשב טעות, כי לא הפסדנו". כך הם נשארים עם הישג חלקי ולא מנסים להשתפר.

האם "חכם בדיעבד" פירושו בהכרח שרק אחרי שמתגלה הטעות אנו יודעים לפתור אותה?

יש גם מצב שבו באמת לא ניתן היה לדעת מראש, כמו למשל למלא לוטו במספרים שנחשפו בהגרלה. בדיעבד אפשר לומר "חבל שלא מילאתי את המספרים הזוכים", אבל זה לא הגיוני כי לא היתה לך אפשרות ממשית לדעתם לפני כן.

לעומת זאת, במקרים רבים אחרים כן ניתן וצריך לחזות ולראות את הסכנה מבעוד מועד, או לפחות להתכונן למגוון תרחישים סבירים. מי שלא עושה זאת ולאחר מכן מתרץ את עצמו ב"מה אתה רוצה, זה חוכמה בדיעבד?", בעצם מנסה לחמוק מלימוד אמיתי של הטעות.

כיצד נושא זה בא לידי ביטוי בהתנהלות מנהיגים ובחיי היומיום?

דוגמאות לכך:
  • מנהיגים שראו את הקורונה מתפשטת בסין ולא עשו מאומה, כי "זה בטח יישאר שם".
  • אנשים שאומרים "אלוהים ישמור עלינו" ולא מבינים שחיידק יכול לעבור ממדינה למדינה בטיסות.
  • מערכת בריאות שיכולה לדעת מראש שיהיו אנשים שימותו מזיהומים בבתי חולים או מתאונות דרכים או משיטפונות, אבל בכל זאת לא נערכים כראוי.
  • מנהיגי מדינה שבכל פעם שיש אסון, מקימים ועדת חקירה שממילא לא מיושמת בפועל, כי "מה שהיה - היה".
כאשר מזניחים את הבדיקה המעמיקה של הטעות, לא לומדים לנהל דברים אחרת באמת, וחוזרים שוב ושוב לאותה התנהלות.

האם אפשר לתלות את האשמה רק במנהיגים או שיש חלק לאזרחים?

בהקשר לקורונה, הוזכר שרבים בעם האמינו ש"זה עונש לסינים" ו"לא יגיע לכאן" או קיוו שעוד מעט יבוא משיח ויציל אותם. אותה אמונה שאומרת "הכל בסדר, לא צריך להתכונן", הביאה לכך שאין לחץ ציבורי אמיתי על מנהיגים לפעול כראוי. כשהעם לא בודק מראש את המציאות לעומק, הוא בוחר שוב ושוב באותם אנשים, גם אם התנהלותם כושלת.

לכן, האחריות היא קולקטיבית: ככל שיותר אנשים יהיו חכמים מראש (או לפחות ישכילו וילמדו בדיעבד), כך יעלו מנהיגים חכמים יותר, תהיה דרישה אמיתית למומחים בתחומם (ששר הבריאות באמת יבין בבריאות, ששר הכלכלה יבין בכלכלה וכו').

למה חשוב לבדוק תמיד את הסיבה העמוקה לטעות ולא להסתפק בפתרון חיצוני?

אם נהגת ברכב ודרסת מישהו כי לא בדקת את הכביש, רק לומר "בפעם הבאה אסתכל יותר טוב" לא בהכרח פותר את השורש. אולי היית עייף, או שתית אלכוהול לפני הנהיגה, או משהו בחשיבה שלך גרם לך למהר מדי. בלי להבין מה באמת גרם לך לפספס, אתה עלול לשנות רק פעולה אחת ספציפית, ובאירוע אחר תיפול בטעות דומה.

כך גם בכל טעות אחרת: אם לא שואלים "למה לא פעלתי אחרת?", "למה לא ראיתי זאת מראש?", לא שולפים מהשורש את דפוס החשיבה שהוביל לטעות. מי שמסתפק רק בסידור נקודתי, סביר שישוב ויפגוש טעות חדשה מאותו סוג.

איך ניתן להרחיב את הגישה הזו אל תחומי החיים השונים?

כל טעות אפשר לראות כהזדמנות לחקירה עצמית:
  • מתי יכולתי להרוויח יותר כסף אם רק הייתי חושב בצורה אחרת?
  • מתי יכולתי למנוע סכסוך אם הייתי מתכונן מראש או פועל עם גישה שונה?
  • איך קורה שאנשים באים בטענות רק אחרי שמתרחשת בעיה ולא מתארגנים קודם?
בכל תחום, אדם מצליח הוא מי שבדיעבד פועל כחכם, מנתח לעומק מה השתבש ולא מסתפק באמירה "טוב, פעם הבאה נתנהג אחרת" בלי לברר את השורש החשיבתי.

מדוע ראייה כזו חשובה גם אם לפעמים לא ניתן לשנות את העבר?

ברור שאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, אבל המציאות חוזרת על עצמה בדרכים שונות. אם רוצים שעתיד ייראה טוב יותר, עלינו ללמוד מזה. להבין למה עשינו טעות בעבר עוזר לנו לא לחזור על הדפוס הזה בעתיד. אם לא חוקרים לעומק, עלולים להמשיך בקו המחשבה הקודם.

האם המצב בהכרח יהיה יותר גרוע או שאפשר לשפר?

אנשים מסוימים אומרים "מצבנו היה גרוע וכנראה יהיה גרוע יותר", אך אפשר גם לדחוף לשינוי חיובי. הכל תלוי ברצון האמיתי ללמוד ולשפר. אמנם, יש הטוענים "תודה שלא יותר גרוע" ונסוגים מאחריות, אבל מי שרוצה להצליח באמת, ידאג להיות חכם בדיעבד, להסיק מסקנות, ולפעול אחרת בניהול הקרוב והרחוק.

מה כדאי לעשות כדי לא לחזור על אותן טעויות פעמיים?
  • לבדוק כל טעות לעומק: מה קרה בפועל? מה בעצם נכשל? מה הסימפטומים ומה השורש?
  • לזהות דפוסי חשיבה שגויים ולא רק לתקן פעולה ספציפית.
  • להקדיש תשומת לב לתרחישים עתידיים ולהתכונן אליהם כבר עכשיו.
  • להחליף מנהיגות (ברמה הפנימית והחיצונית) אם היא בנויה על דפוס חוזר של רשלנות והדחקה.
  • להיות סבלני ללמידה ולתחקיר עמוק, גם אם אין "מכונת זמן" לתיקון העבר.
מהי השורה התחתונה כדי להפוך לחכם בדיעבד (ולא להישאר טיפש בדיעבד)?

השורה התחתונה היא:
  • עדיף להיות חכם מלכתחילה, אך אם לא היינו כאלו, בהחלט עדיף להיות חכם בדיעבד ולא להישאר טיפש בדיעבד.
  • להבין מה היה חסר בחשיבה המקורית, כדי למנוע חזרה על אותה טעות.
  • לא להסתפק ב"יהיה בסדר" או ב"לפחות זה לא יותר גרוע" - לחשוב איך להשתפר דרמטית ולא רק לתקן קושי קטן.
  • לחקור תמיד כיצד להגדיל הישגים ולהימנע מטעויות, ולא לקבע צורת חשיבה של "העיקר לשרוד".
לסיום, חשוב לזכור: ככל שבני האדם שבסביבה יהיו חכמים יותר, ילמדו מטעויות, יטפחו חשיבה היגיונית ויבינו את החשיבות של ניתוח העבר, כך תעלה גם הרמה של מי שמנהל את המערכות הגדולות. ואולי יום אחד תהיה כאן מנהיגות אמיתית המבוססת על היגיון ועל יכולת לראות את הנולד, במקום להמשיך להתנהל בתירוצים של "אל תהיה חכם בדיעבד".
למה רק לא ביבי? מצביעי ביבי, מחדלי ביבי והקורונה, ועדת החקירה של הקורונה, איך לא לחזור על טעויות? יכול להיות יותר טוב, אופי של ווינר, אופי של לוזר, מהי ההגדרה של טעות? מהי טעות?
תלונות חקירה עצמית ללמוד מהעבר אחריות אישית שר הבריאות רוצה להצליח להיות מיליונר לשפר לחץ למלא לוטו אמונות איך ללמוד איך ללמוד מטעויות איך ללמוד מטעות איך ללמוד מכישלון איך ללמוד מכישלונות בדיעבד החלטה החלטות החלטיות התנהגות חוכמה חוכמה בדיעבד חכם חכם בדיעבד חרטה חשיבה טיפש טיפש בדיעבד טיפשות טיפשות בדיעבד טעויות טעות ייסורי מצפון ייסורים יסורי מצפון כישלון כישלונות לא לחזור על טעויות לא לחזור על טעות לא ללמוד מטעויות לא ללמוד מטעות להחליט להיות חכם להיות חכם בדיעבד להיות טיפש להיות טיפש בדיעבד להיכשל לחזור לחזור על טעויות לחזור על טעות לטעות ללמוד ללמוד מטעויות ללמוד מטעות ללמוד מכישלון ללמוד מכישלונות למידה לנתח לנתח טעויות לנתח טעות לקבל החלטה לקבל החלטות לשנות את החשיבה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מחדל מחדל הקורונה מצפון קבלת החלטה קבלת החלטות קורונה שינוי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי חשיבה שינויים
פחד מכישלון בלימודים / חרדה מכישלון בלימודים / פחד להיכשל בלימודים / חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים / תיאור מקרה טיפולי @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 2
... מכישלון בלימודים חרדה מכישלון בלימודים פחד להיכשל בלימודים חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים תיאור מקרה טיפולי @ פחד מכישלון פחד להיכשל חרדת כישלון - חלק 2 להלן מספר דוגמאות (בסדר אקראי) ומחשבות מפחידות שיש לאנשים שסובלים מפחד מכישלון בלימודים, עם הסבר איך להתמודד איתן: חלק מהדוגמאות עוסקות בלמה אני חושב שיקרה הדבר הרע (סיכוי להיכשל בלימודים). וחלקן עוסקות בלמה אני לא רוצה שיקרה הדבר הרע (סיכון להיכשל בלימודים). ורצוי לשים לב להבדל שבין 2 סוגי המשפטים. למה אני חושב שיש סיכוי שאכשל בלימודים? סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי עד עכשיו נכשלתי המון בלימודים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אני תמיד נכשל בדברים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי הלימודים מאוד קשים ואני לא רוצה להיכשל בלימודים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי יש לי חרדת בחינות ואז לא אצליח במבחנים ואז אכשל בלימודים. למה אני חושב שיש סיכון אם אכשל בלימודים? סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל לא יאהבו אותי. סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל בלימודים אשנא את עצמי. סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל אז אהיה בטוח שלא יצא ממני כלום. ולהלן שאלות לדוגמה שעל האדם לשאול את עצמו, כדי לטפל בפחד וכדי להתמודד עם הפחד מכישלון בלימודים. והכל עפ הנוסחה שהסברתי במקומות אחרים (ניתוח סיבתיות), כאשר המוח חושב שמשהו הוא הסיבה של משהו אחר (התוצאה), יש 3 בדיקות שצריכים ... את הסיבה הזאת? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים, כי עד עכשיו נכשלתי המון בלימודים. הנחות יסוד אמונות מגבילות: עד עכשיו נכשלתי המון בלימודים זה ש
3 שיטות לטיפול בפחד מכישלון, חרדת ביצוע, איך לא לפחד מכישלון? פחד להיכשל, מה הסיכוי להיכשל? מה הסיכון להיכשל? האם יש אפשרות לא להיכשל? לרצות משהו לא אפשרי, התמודדות עם חרדת כישלון, טיפול בפחד מפני כישלון, טיפול בפחד להיכשל
... שיטות לטיפול בפחד מכישלון, חרדת ביצוע, איך לא לפחד מכישלון? פחד להיכשל, מה הסיכוי להיכשל? מה הסיכון להיכשל? האם יש אפשרות לא להיכשל? לרצות משהו לא אפשרי, התמודדות עם חרדת כישלון, טיפול בפחד מפני כישלון, טיפול בפחד להיכשל מהן שלוש השיטות להתמודד עם פחד מכישלון? אליעד כהן מציג שלוש שיטות מעמיקות להתמודדות עם פחד מכישלון וחרדת ביצוע. אנשים רבים חוששים לפעול, לעשות או לנסות דברים חדשים, מתוך חשש שייכשלו. הפחד הזה עלול לשתק ולמנוע מאדם להתקדם בחיים. על מנת להתגבר ... מרכזיות שאליעד מפרט ומסביר בפירוט רב, באמצעות דוגמאות והסברים ברורים ומפורטים. איך בדיקת הסיכוי להיכשל מפחיתה חרדת ביצוע? השיטה הראשונה להתמודדות עם פחד מכישלון שאליעד כהן מציג היא לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך שאכן תיכשל. כאשר אדם עומד לפני פעולה מסוימת והוא מפחד מהתוצאה שלה, כדאי לו לשאול את עצמו בצורה מאוד רציונלית וברורה: מה הסיכוי שאני באמת אכשל בזה? לדוגמה, אדם שמעוניין להתחיל עסק משלו וחושש להיכשל, מומלץ שיבחן את הסיכויים בצורה מפורטת ואובייקטיבית. האם הסיכוי להיכשל באמת גבוה או שאולי הוא נמוך הרבה יותר ממה שהאדם מדמיין לעצמו? בדיקה זו מפחיתה באופן משמעותי את חרדת הביצוע, מכיוון שהיא מסייעת לאדם לראות את המציאות באופן רציונלי וללא הגזמות. כיצד בדיקת הסיכון של הכישלון יכולה להקל על הפחד להיכשל? השיטה השנייה שאליעד מתאר מתמקדת בהערכת הנזק שעלול להיגרם במקרה של כישלון. כלומר, יש לבדוק את הסיכון האמיתי שקיים בפעולה שאתה רוצה לבצע: מה יקרה אם באמת אכשל? מה הדבר הכי גרוע שעלול לקרות? לדוגמה, אם אדם פוחד להתחיל ... הוא שיקבל תשובה שלילית. בדרך כלל, כאשר האדם חושב לעומק על הנזק שייגרם לו במקרה הכי גרוע של הכישלון, הוא מגלה שהפחד היה מוגזם והסיכון לא כזה דרמטי כפי שחשב בהתחלה. כך, החרדה פוחתת והאדם יכול לפעול בצורה חופשית יותר, עם פחות לחץ. איך ההבנה שאין אפשרות להצליח בלי סיכון של כישלון עוזרת להתמודד עם הפחד? השיטה השלישית שאליעד כהן מדגיש בהרצאה, שונה ומעמיקה עוד יותר. אליעד אומר שאדם צריך לשאול את עצמו את השאלה הבאה: האם קיימת בכלל אפשרות שאשיג את מה שאני רוצה בלי שום סיכון לכישלון? במילים אחרות, אליעד ממליץ לכל אחד שבאמת מפחד מכישלון, לבחון את המציאות ולהבין לעומק שאין שום דרך להשיג הצלחה במשהו משמעותי, ללא אפשרות כלשהי של כישלון. לדוגמה, נניח שאדם רוצה להקים עסק, אבל הוא פוחד להיכשל. עליו לשאול את עצמו בכנות מלאה: האם אפשר להקים עסק בלי שום סיכון של כישלון? התשובה היא חד - משמעית: אין אפשרות כזו. אין בעולם עסקים ללא סיכוי כלשהו לכישלון. לכן, אם האדם מבין באופן מוחלט שאין אפשרות להקים עסק ללא סיכון של כישלון, עומדות בפניו שתי אפשרויות ברורות בלבד: או שהוא יפסיק לרצות להקים עסק, מכיוון שיבין שזה בלתי אפשרי לעשות זאת בלי להסתכן כלל בכישלון . או שהוא יקים את העסק למרות הסיכון, אך יעשה זאת מתוך מודעות מלאה לסיכון ולא ימשיך להסתבך ולסבול מהפחד ומהחרדה. אליעד מדגיש שוב ושוב את הנקודה ... באופן מוחלט וברור, שאם הוא רוצה משהו שיש בו סיכון כלשהו - אין שום דרך להשיג אותו בלי האפשרות הזו להיכשל. הוא נותן דוגמה נוספת, פשוטה ויומיומית יותר: אם אתה רוצה להתחיל עם בחורה, האם יש אפשרות שתצליח בלי שום סיכון שהיא תגיד לך לא? התשובה הברורה היא ... בדרך כלל לפחד מהסירוב. לסיכום, אליעד כהן מציע שלוש דרכים ברורות להתמודדות עם חרדת ביצוע ופחד מכישלון: בדיקת הסיכוי האמיתי ל
הפחד להיכשל, להאמין בעצמך, איך להתמודד עם כישלון? איך לטפל בחרדת כישלון? דמיון מודרך, חשיבה חיובית, התמודדות עם פחד להיכשל, איך לא לפחד להיכשל? חרדה מכישלון, לא לפחד מכישלון, התמודדות עם פחד מכישלון
הפחד להיכשל, להאמין בעצמך, איך להתמודד עם כישלון? איך לטפל בחרדת כישלון? דמיון מודרך, חשיבה חיובית, התמודדות עם פחד להיכשל, איך לא לפחד להיכשל? חרדה מכישלון, לא לפחד מכישלון, התמודדות עם פחד מכישלון
... להיכשל, להאמין בעצמך, איך להתמודד עם כישלון? איך לטפל בחרדת כישלון? דמיון מודרך, חשיבה חיובית, התמודדות עם פחד להיכשל, איך לא לפחד להיכשל? חרדה מכישלון, לא לפחד מכישלון, התמודדות עם פחד מכישלון למה התשובות הנפוצות לפחד מכישלון לא באמת עוזרות? כאשר אנשים מתמודדים עם פחד מכישלון, התגובות השכיחות ביותר של הסביבה הן להציע להם להאמין בעצמם, לחשוב ... פעמים לפני שהצליחו. אמירות כאלה נפוצות מאוד: כולם נכשלים לפני שהם מצליחים. תאמין בעצמך ותצליח. אל תפחד להיכשל, מה אכפת לך? תתמקד בחיובי ותעשה דמיון מודרך. לכאורה, עצות אלו נשמעות ... הבעיה, ולפעמים אפילו מחמירות אותה. כאשר אדם שכבר חווה כישלונות חוזרים ונשנים נדרש לנסות שוב ללא שינוי ממשי במצב, הסיכוי שלו להיכשל שוב הוא גבוה. אם הוא ייכשל לאחר ששמע אינספור עידודים בסגנון תאמין ... יותר מנסה לטפל בסיבה הפנימית לפחד. האדם שחווה פחד מכישלון לרוב יגיד שהכישלון מעיד עליו שהוא לא שווה, לא מוצלח, טיפש או חסר ערך. לכן, בגישה זו מנסים לבדוק האם באמת הכישלון מעיד על כך. למשל: אם אכשל, זה אומר שאין לי ערך. אם אכשל, אני טיפש. ... אבל גם היא לא מספיקה, כיוון שלעתים הפחד של האדם להיכשל הוא מוצדק לגמרי, משום שבאמת קיים סיכוי גבוה לכישלון. איך לבדוק בצורה רציונלית את הסיכוי להיכשל ואת ההשלכות של הכישלון? אליעד כהן מציע גישה ריאלית, פרקטית ובריאה יותר להתמודדות עם פחד מכישלון, והיא בנויה משני צעדים מרכזיים: בדיקת הסיכוי לכישלון: יש לבדוק מדוע האדם נכשל בעבר, האם הכישלון נבע מדפוס התנהגות מסוים או מטעויות ספציפיות. אם הסיבות ידועות, צריך ... הללו או שהוא צפוי לחזור עליהן שוב. בדיקת ההשלכות של הכישלון: אם יתברר שאכן יש סיכוי סביר לכישלון נוסף, האדם צריך לשאול את עצמו מה באמת יקרה אם ייכשל שוב, האם ההשלכות ... ינסה שוב כרגע, אלא קודם ללמוד ולשפר את עצמו. האם פחד מכישלון הוא תמיד שלילי? אליעד מדגיש שפחד מכישלון הוא לא בהכרח רע. במקרים רבים, הפחד הזה הוא דווקא מועיל מאוד. לדוגמה: ... לבדוק האם הפחד מוצדק או לא. כיצד להתמודד נכון עם פחד מכישלון בצורה ריאלית? הדרך הריאלית ביותר להתמודד עם פחד מ
סודות ההצלחה, איך להצליח ולא להיכשל? איך להצליח בגדול ולא להיכשל בקטן? איך להצליח בכל תחום? איך לא להיכשל בשום דבר? למה אני נכשל ולא מצליח? איך לא לפספס הזדמנות להצלחה? איך לא להיכשל בטעות? מנטור להצלחה, אימון להצלחה
סודות ההצלחה, איך להצליח ולא להיכשל? איך להצליח בגדול ולא להיכשל בקטן? איך להצליח בכל תחום? איך לא להיכשל בשום דבר? למה אני נכשל ולא מצליח? איך לא לפספס הזדמנות להצלחה? איך לא להיכשל בטעות? מנטור להצלחה, אימון להצלחה
... ההצלחה, איך להצליח ולא להיכשל? איך להצליח בגדול ולא להיכשל בקטן? איך להצליח בכל תחום? איך לא להיכשל בשום דבר? למה אני נכשל ולא מצליח? איך לא לפספס הזדמנות להצלחה? איך לא להיכשל בטעות? מנטור להצלחה, אימון להצלחה איך להצליח בגדול בלי להיכשל בקטן? כדי להצליח בגדול ולא להיכשל בדברים הקטנים, אליעד כהן מסביר כי חשוב לבדוק תמיד שני צדדים של המטבע: לא רק איך להצליח, אלא גם איך לא להיכשל. אנשים בדרך כלל חושבים רק על הצלחה ומתעלמים מהשאלה איך להימנע מכישלון. לכן, כדי להגדיל הצלחה ולהקטין סיכויים לכישלון, אדם צריך להפעיל את ההיגיון ולבחון לעומק את שני המצבים האפשריים: אולי אני יכול להצליח? ואולי אני עלול להיכשל?. למה הכרחי לבדוק אם אתה בטוח ב - ... וכך להגדיל משמעותית את הסיכויים שלו להצליח בכל תחום. למה חייבים לבדוק אם אתה בטוח ב - 100% שאתה לא הולך להיכשל? מהצד השני, אליעד מדגיש שצריך ... למשל, מישהו בטוח שההשקעה שלו תניב רווחים גדולים, אך הוא מתעלם מהסיכונים. אם הוא לא בדק לעומק את האפשרות להיכשל, הוא עלול לבצע טעויות גדולות, ולהיכשל למרות הביטחון שלו בהצלחה. לכן, יש צורך להפעיל שיקול דעת, להבין את כל הסיכונים, ולדאוג לצמצם כישלונות מיותרים על ידי תכנון נכון וזהיר. ... בטוח לגמרי שאני לא אכשל? ייתכן שיש סכנות או מכשולים שהוא מתעלם מהם, ועליו להיזהר ולנקוט באמצעים למנוע כישלון. כך אפשר לנצל טוב יותר הזדמנויות, להגדיל את סיכויי ההצלחה ולמנוע כישלונות קטנים וטיפשיים. מה ההבדל בין ... לא מנסה. כך הוא מפספס הצלחות אפשריות. ומצד שני, כאשר הוא לא יכול להצליח, הוא משוכנע שהוא כן יכול, וכך נכשל שוב ושוב. לעומתו, המצליחן המקסימלי פועל באופן הפוך: כאשר קיימת אפשרות להצליח, הוא בודק לעומק, מבין שזה אפשרי, ופועל. וכאשר קיימת סכנה להיכשל, הוא נזהר ונמנע מפעולות שיביאו לכישלון. כך הוא מגדיל הצלחות ומקטין כישלונות. כיצד להשתמש בשכל כדי להצליח בכל ... האמיתי להצלחה הוא פשוט להפעיל שכל. משמעות הדבר היא תמיד לבדוק את האמת לעומק. כאשר מתעוררת השאלה למה אני נכשל ולא מצליח? על האדם לחקור שתי נקודות ... אחוז שלא אכשל? אם התשובה לא מוחלטת, יש לנקוט זהירות, לבדוק את הסיכונים, ולפעול באופן שיקטין את הסיכוי לכישלון. הגישה הזאת, של חקירת האמת משני הצדדים, היא הדרך הטובה ביותר להגדיל את ההצלחה ולמנוע כישלונות מיותרים. אדם החושב בדרך זו הוא ... בעלי תכונות אופי טובות, שמסוגל להצליח בכל תחום ולהפוך לאדם מוצלח באמת. סודות ההצלחה בחיים איך להצליח ולא להיכשל? תכונות של אנשים מוצלחים ותכונות של אנשים מצליחים איך לחשוב כמו מישהו מצליח? תכונות אופי טובות ותכונות אופי רעות איך להצליח בגדול בלי להיכשל בקטן? בשאלה הזו נשאלת נקודת המפתח: איך בן אדם יכול להצליח בחיים בגדול ולא להיכשל בשום דבר קטן בדרך? הרעיון הוא להבין שלא מספיק רק לנסות להצליח, אלא חשוב גם לא להיכשל בטעות. כשחושבים על סודות ההצלחה, צריך תמיד לבדוק את שני הצדדים: גם את הצד שאומר אולי אני לא יכול להצליח וגם את הצד שאומר אולי אני עלול להיכשל. למה חשוב לבדוק האם אני בטוח ב - ... באופן כזה, לא מפספסים סיכויים להצליח בכל תחום. למה חשוב לבדוק האם אני בטוח ב - 100% שלא אכשל? כדי לא להיכשל בקטן, צריך גם לבדוק את הצד ההפוך: ...
חרדת בחינות / פחד בחינות - איך לטפל בחרדה ממבחנים? איך להתמודד עם חרדות לפני בחינות ועם פחד ממבחנים? מה לעשות עם פחד לפני מבחנים ופחד מבחינות? למה יש חרדות לפני מבחן וחרדת מבחנים? איך להירגע לפני מבחן? איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן? איך נרגעים לפני מבחן? הורדת לחץ לפני מבחן, טיפול בלחץ לפני מבחן, מה עושים יום לפני מבחן? הדרכה למטפלים, הדרכה למאמנים @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 3
... לפני מבחן, מה עושים יום לפני מבחן? הדרכה למטפלים, הדרכה למאמנים @ פחד מכישלון פחד להיכשל חרדת כישלון - חלק 3 וכאן אסביר על חרדת בחינות ופחד ממבחנים. ... להירגע לפני מבחנים? מה באמת כדאי לעשות לפני מבחנים, כדי להתמודד עם פחד מכישלון בבחינה? איך נרגעים לפני מבחן? ואיך להירדם לפני ... ושהאדם מאוד מאוד, רוצה להצליח במבחן, ושהאדם בנוסף מאוד מאוד לא רוצה להיכשל במבחן, ושהאדם מאוד מאוד חושב שיש סיכוי כלשהו ... כל שאר התסמינים שיש לאדם שסובל מהתקף חרדה. והם ממש נכנסים לחרדה מהפחד להיכשל במבחן. נדודי שינה לפני מבחן קושי להירדם לפני ... הלחץ לפני מבחן שיש לאדם, גורם לו בין השאר לעייפות לפני המבחן, שגורמת לכישלון במבחן. ואיך נוצרת העייפות לפני מבחן? זה כמובן ... מספר דוגמאות (בסדר אקראי) ומחשבות מפחידות שיש לאנשים שסובלים מפחד מכישלון במבחנים, מה שיוצר חרדת בחינות, עם הסבר איך ... השליליות האלו. חלק מהדוגמאות עוסקות בלמה אני חושב שיקרה הדבר הרע (סיכוי להיכשל במבחן). וחלקן עוסקות בלמה אני לא רוצה שיקרה הדבר הרע (סיכון להיכשל במבחן). ורצוי לשים לב להבדל שבין 2 סוגי המשפטים. למה אני חושב שיש סיכון אם אכשל במבחן? סיכון אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום. סיכון אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל אנשים לא יעריכו אותי. סיכון אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים. סיכון אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני יאכזב את עצמי. סיכון אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני יאכזב את ההורים שלי. סיכון אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני יאבד את הביטחון העצמי שלי. למה אני חושב שיש סיכוי שאכשל במבחן? סיכוי אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני חושב שלא למדתי מספיק טוב למבחן. סיכוי אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני לא מבין מספיק טוב את החומר של ... לדוגמה שעל האדם לשאול את עצמו, כדי לטפל בפחד וכדי להתמודד עם הפחד מכישלון בלימודים. והכל עפ הנוסחה שהסברתי במקומות אחרים ... את הסיבה הזאת? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום. ... (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך) מסקנה שיוצרת פחד וחרדה: אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאחשוב שאני לא שווה ... חושב שאם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות ... בגלל זה שאני חושב שאם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום? או שמא אני מפחד להיכשל בבחינה, גם בגלל סיבות אחרות נוספות, שצריך לטפל ... הבחינות שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל אנשים לא יעריכו אותי. הנחות ... (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך) מסקנה שיוצרת פחד וחרדה: אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאנשים לא יעריכו ... זה שאני חושב שאם אכשל אנשים לא יעריכו אותי, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות ... אך ורק בגלל זה שאני חושב שאם אכשל אנשים לא יעריכו אותי? או שמא אני מפחד להיכשל בבחינה, גם בגלל סיבות אחרות נוספות, שצריך לטפל ... הבחינות שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים. ... (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך) מסקנה שיוצרת פחד וחרדה: אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאני פחות טוב ... חושב שאני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות ...
פחד להיכשל, פחד להצליח, פחד מכישלון, קשה להצליח, התמודדות עם כישלון, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? בחירת קריירה, לבחור קריירה, לדעת מה לעשות, לדעת איך להחליט
פחד להיכשל, פחד להצליח, פחד מכישלון, קשה להצליח, התמודדות עם כישלון, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? בחירת קריירה, לבחור קריירה, לדעת מה לעשות, לדעת איך להחליט
... להיכשל, פחד להצליח, פחד מכישלון, קשה להצליח, התמודדות עם כישלון, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? בחירת קריירה, לבחור קריירה, לדעת מה לעשות, לדעת איך להחליט איך מתמודדים עם פחד מכישלון ופחד מהצלחה? אנשים רבים חווים קושי בקבלת החלטות בגלל פחד מכישלון, ופעמים רבות גם פחד מהצלחה. הפחד הזה מתבטא בתחושה שיש משהו שעוצר אותם, כמו כוח חיצוני שלא בשליטתם. בשיחה עם אדם שחווה פחד מכישלון, אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ומעשית כיצד להתמודד עם פחד זה. האם הפחד הוא באמת כוח חיצוני או בחירה פנימית? ראשית, חשוב ... חיצוני שמונע ממנו להגשים אותו. לעומת זאת, אדם שמפחד מכישלון חושב שהפחד הוא כוח חיצוני, אך בפועל מדובר בבחירה פנימית שלו להזדהות עם הפחד הזה. איך מזהים אם הפחד מחויב או ניתן ... בטיפול בפחד הוא לשאול את האדם: האם את בטוחה שאת מפחדת להיכשל? כמה אחוז את מפחדת? האם את יכולה להיות בטוחה לגמרי שאין דרך להצליח בלי להיכשל? על ידי כך, האדם מתחיל להבין שהפחד אינו מחויב המציאות אלא נתון לשינוי ולבחירה שלו. מה עושים כשמרגישים חוסר ודאות לגבי היכולת להצליח? כאשר האדם אומר אני מפחד להיכשל כי אולי אני לא טוב מספיק, אליעד ממליץ לבדוק לעומק את האמירה הזאת. האם האדם יודע בוודאות שהוא לא טוב מספיק? מה הסיכוי ... מדגים זאת בעזרת דוגמה של אומן שרוצה להצליח אך חושש מכישלון: האומן שואל את עצמו: מה הסיכוי שאצליח להיות אומן מצליח? מה התועלת שתצמח לי מכך שאצליח? מה הנזק שייגרם לי אם אכשל? האם ... מדויק של עלות מול תועלת, הסתברות להצלחה מול סיכון להיכשל. האם רצון חזק להצליח תמיד מתגבר על פחד מכישלון? אליעד מסביר שזה לא תמיד כך. יש אנשים שיגלו שהם באמת מאוד רוצים להצליח, אך הסיכון שבכישלון עבורם גדול מדי, והם יעדיפו לא לקחת את הסיכון. אחרים יחליטו שהרצון להצליח עולה משמעותית על הפחד מכישלון, ולכן יבחרו לנסות למרות הסיכון. אליעד מציע לבדוק היטב כל פרמטר ולקבל החלטה באופן מודע וברור, במקום לפעול מתוך תחושת אי ... לעזור לאדם להבין מה הוא באמת רוצה יותר: להצליח או לא להיכשל, ולא למהר לשפוט אותו על פי הפעולות שלו בלבד. האם לשנות לאדם את תפיסת המציאות או לעזור לו לקבל אותה? אליעד מסביר שהמטרה ... והחלטה אישית שמגיעה מתוך מודעות. איך מתמודדים עם פחד מכישלון? קבלת החלטות נכונה פחד להצליח ופחד להיכשל איך לבחור קריירה? איך להחליט מה לעשות? האם הפחד הוא בחירה? מה עוצר אותי מלהצליח? ש: בא נלך על, הייתה לי שיחה עם מישהי ... רצית לגלגל את זה, אז אם לדוגמה הפחד בנגיד אני לא רוצה להיכשל היא קוראת לזה אני מפחדת להיכשל ואז אתה אומר לה למה את מפחדת להיכשל במקום להגיד למה את לא רוצה להיכשל, למה את מפחדת להיכשל מה הבעיה להחליף את המילה. ש: היא אומרת אני לא יודעת, לא יודעת אני מפחדת. אליעד: אוקי ומה אתה רצית לקחת את זה? ש: כאילו ... ש: היא רוצה להצליח. אליעד: רוצה להצליח אבל? ש: מפחדת להיכשל והפחד להיכשל עוצר אותה מלנסות מללכת על זה. אליעד: אוקי בסדר איזה שכל רצית להעביר להסביר לה? ש: אני רציתי רק בטרמינולוגיה שתגיד אני רוצה להצליח ואני לא רוצה.... אליעד: להיכשל אוקי, מה אכפת לך שזה יקרא פחד ולזה רצון? ש: כי אז זה כאילו מה את יותר. אליעד: למה היא גם קראה לזה פחד ולזה רצון? כי ... ש: מפחדת להצליח. אליעד: מפחדת להצליח? ש: לא, מפחדת להיכשל סליחה, רוצה להצליח ומפחדת. אליעד: כמה את בטוחה שאת מפחדת להיכשל?. ש: אבל זה כבר שאלה מוזרה קצת. אליעד: את מפחדת להיכשל את כל כולך מפחדת להיכשל, 90% מפחדת
פחד מכישלון, חרדת כישלון, לא מוכן להיכשל, איך להצליח? חרדת בחינה, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד להיכשל, לא רוצה להיכשל, פחד לגשת לבחורה, חרדת בחינות, פחד מראיון עבודה
פחד מכישלון, חרדת כישלון, לא מוכן להיכשל, איך להצליח? חרדת בחינה, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד להיכשל, לא רוצה להיכשל, פחד לגשת לבחורה, חרדת בחינות, פחד מראיון עבודה
... מכישלון, חרדת כישלון, לא מוכן להיכשל, איך להצליח? חרדת בחינה, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד להיכשל, לא רוצה להיכשל, פחד לגשת לבחורה, חרדת בחינות, פחד מראיון עבודה למה אנשים מפחדים להיכשל? אליעד כהן מסביר על הפחד מכישלון, חרדת כישלון , ומה המשמעות של להיות מוכן להיכשל. אנשים רבים חווים פחדים וחרדות סביב נושא ההצלחה והכישלון, כמו חרדת בחינות, פחד להתחיל עם בחורה או פחד מראיון עבודה. אליעד מציג את הפחד כגורם שמשפיע באופן משמעותי על יכולת האדם להצליח, ומסביר כיצד אפשר להתמודד איתו. האם כדאי להיות מוכן לקבל דחייה כדי להצליח? לפי אליעד, להיות מוכן לקבל דחייה או כישלון פירושו להסכים לכך שייתכן שתיכשל בדרך למטרה, מבלי לחשוב שזה סוף העולם. לדוגמה, אדם שמוכן לקבל לא מבחורה ירגיש פחות לחוץ, ויוכל לגשת אליה בצורה ... עלול להיות לחוץ, מה שעלול לפגוע בסיכויי ההצלחה שלו. אך לאליעד חשוב להדגיש שיש יתרונות וחסרונות לשני הצדדים. האדם שלא מוכן להיכשל, מתאמץ בכל מחיר להצליח, והדבר יכול להוביל לכך שהוא יהיה נחוש מאוד וימצא פתרונות יצירתיים. מצד שני, הוא עלול להיות כל כך לחוץ ופחדן, עד שלא יפעל בכלל, מה שיוביל לכישלון עוד לפני שניסה. מנגד, אדם שמוכן להיכשל יכול להרגיש יותר בנוח, אך לפעמים ייתכן שלא יתאמץ מספיק כדי להצליח במטרתו. איך הפחד מכישלון משפיע על הצלחה בראיון עבודה או במבחן? אליעד כהן מדגים כיצד פחד מכישלון משפיע על אנשים בזמן ראיונות עבודה או מבחנים. למשל, אדם שפוחד להיכשל בראיון עבודה, מרגיש לחץ וחרדה גדולים מדי. הלחץ הזה עשוי למנוע ממנו לחשוב בבהירות, וכך דווקא להוביל לכישלון. הפחד מכישלון במצב כזה הוא הפרעה, ולא תועלת. לעומת זאת, לפעמים הפחד יכול לגרום לאדם להתכונן טוב יותר, לקחת את המשימה ברצינות, ובכך לסייע לו להצליח. לדוגמה, תלמיד שיש לו חרדת בחינות, עשוי ללמוד יותר ברצינות ולהתכונן למבחן בצורה יעילה יותר, משום שהוא מפחד להיכשל. מתי פחד מכישלון הוא יתרון ומתי הוא חיסרון? אליעד מסביר שפחד מכישלון הוא לא תמיד דבר שלילי. הוא תלוי מאוד בהקשר ובמטרה הספציפית. לדוגמה, אם המטרה היא להצליח במבחן או בראיון, הפחד יכול להיות יתרון אם הוא מעודד אותך ... מדי, הוא יוצר מתח נפשי, חוסר ריכוז, ובכך פוגע בסיכויי ההצלחה. מצד שני, ברמה גבוהה יותר של הבנה, אליעד מסביר שלפעמים הכישלון והחרדה יכולים להביא תועלת מסוג אחר. לדוגמה, אדם שחווה חרדת בחינות אולי נכשל במבחן עצמו, אבל בטווח הרחוק הוא לומד שהאושר שלו אינו תלוי בהצלחה או בכישלון, וכך הוא מתקדם להבנה עמוקה יותר של החיים. האם כדאי להצמד לאחת הגישות: לא לפחד להיכשל או לא להיות מוכן להיכשל? אליעד מדגיש שאין צורך להיצמד רק לאחת מהגישות. הגישה הנכונה היא להבין שיש יתרונות וחסרונות לכל עמדה, וחשוב לדעת להשתמש בכל גישה בהתאם לסיטואציה. המצב האידיאלי הוא לשלב בין שתי העמדות: מצד אחד, לא לפחד להיכשל כדי לאפשר לעצמך לפעול וליזום. מצד שני, לא להיות מוכן להיכשל כדי לוודא שאתה נותן את המקסימום ולא מוותר מראש. אליעד מציע לשמור על איזון בין שתי הגישות, תוך בחינה מתמדת אם אתה עושה את המקסימום כדי להשיג את ... אתה לא מודע לתועלת, עצם האפשרות שהתועלת קיימת כבר מאפשרת לך לראות את הפחד באופן פחות שלילי. איך הכי נכון להתמודד עם פחד מכישלון או חרדת ביצוע? הגישה שאליעד מציע להתמודד עם פחד מ
פחד מכישלון בלימודים, חרדת בחינות / פחד ממבחנים, פחד מכישלון בעבודה / חרדת ביצוע בעבודה, פחד מכישלון בזוגיות, פחד להתחיל עם מישהי / מפחד להתחיל עם נשים / מפחד לגשת לבנות, פחד במה / חרדת במה / פחד מדיבור בפני קהל, חרדת בחינות טסט / פחד ממבחן נהיגה / חרדת תיאוריה, חרדת ביצוע מינית / חרדת ביצוע במיטה, חרדת ביצוע בפעם הראשונה, פחד מכישלון אצל ילדים @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 1
... מכישלון בלימודים, חרדת בחינות פחד ממבחנים, פחד מכישלון בעבודה חרדת ביצוע בעבודה, פחד מכישלון בזוגיות, פחד להתחיל עם מישהי מפחד להתחיל עם נשים מפחד לגשת לבנות, פחד במה חרדת במה פחד מדיבור ... במיטה, חרדת ביצוע בפעם הראשונה, פחד מכישלון אצל ילדים @ פחד מכישלון פחד להיכשל חרדת כישלון - חלק 1 וכאן אדבר על פחד מכישלון ועל חרדת כישלון. ואסביר מהם הפחדים הנפוצים מכישלון שקיימים אצל בני אדם? ואיך פחד מכישלון יוצר פחדים נוספים בכל תחומי החיים? ואיך אפשרי לא לפחד מכישלון? ומהו פחד מכישלון טוב? ומתי כן טוב לפחד מכישלון? ואיך להתמודד עם פחד מכישלון, על ידי טיפול באמונות מגבילות ואמונות מפחידות שיש לבן אדם? ומהו הטיפול בפחד מכישלון הטוב ביותר? ועוד. אז ראשית אסביר, מהו פחד מכישלון ומהי חרדה מכישלון? אז פחד מכישלון, זה כאשר האדם מפחד להיכשל. דהיינו, מצב שבו יש לאדם מטרה שהוא רוצה להשיג + האדם חושב שאם הוא ישיג את המטרה הזאת יהיה לו ... מסוימים בדרך להצלחה. והאדם, בגלל הלחץ מכישלון והחשש מכישלון שיש לו, שהוא מפחד להיכשל ולהרגיש רע, בגלל זה לפעמים הוא מפחד לעשות דברים, הוא מרגיש שיתוק, מעדיף להימנע מפעולה וכיוב ... שבחלק גדול מהמקרים, נובעים ומשקפים פחד מכישלון. שהאדם נמנע מעשייה ולא מצליח בעשייה שלו, בגלל חרדת הכישלון שלו. ובגדול דרך הטיפול בפחד מכישלון הטובה ביותר, כדי להתמודד עם פחד מכישלון , היא על ידי זה שהאדם בודק את הסיכוי האמיתי שלו להיכשל, ומוודא שהוא לא חושב שהוא יכשל, מעבר לסיכוי האמיתי שלו להיכשל. ובמקביל על האדם לבדוק את הסיכון האמיתי שלו, להיכשל. דהיינו, כמה רע באמת הוא ירגיש אם הוא יכשל. דהיינו, שעל האדם לוודא שהוא לא בטעות חושב שיהיה לו ...
פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח
פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח
... מכישלון , פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח מהו פחד מכישלון ואיך להתמודד איתו? פחד מכישלון הוא מצב שבו האדם חושש לעשות פעולה כלשהי מתוך פחד שהתוצאה לא תהיה בהתאם לרצונו. אליעד כהן מתאר כי פחד מכישלון מתרחש כאשר יש מטרה מוגדרת וברורה, ואדם חושש שהתוצאה הסופית תהיה שונה מזו שקיווה לה או הגדיר כהצלחה. זה יכול להתבטא בתחומים ... יש סיכוי לתוצאה לא רצויה. מהם הגורמים העיקריים לפחד מכישלון? אליעד כהן מסביר שהפחד מורכב משני גורמים עיקריים: הסיכוי שהאדם מייחס לאפשרות שייכשל. עוצמת הכאב או הנזק שהוא חושב שייגרם לו במקרה של כישלון. לדוגמה, אדם שמפחד להתחיל עם בחורה עושה זאת כי הוא מייחס סיכוי גבוה לכך שהיא תסרב לו, וכי הוא חושב שהסירוב הזה יגרום לו להרגיש מושפל או פגוע. כלומר, גם אם הסיכוי לכישלון נמוך מאוד, החשש מעוצמת הכאב שייגרם מכישלון קטן זה עדיין יכול למנוע ממנו לנסות. איך רוב האנשים מתמודדים עם פחד מכישלון בצורה טריוויאלית? הגישה הנפוצה להתמודדות עם פחד מכישלון היא ניסיון להקטין את הסיכוי לכישלון. למשל, אדם שחושש שהבחורה תדחה אותו ינסה לשפר את עצמו, להתלבש טוב יותר, לדבר בצורה בטוחה, או ללמוד טכניקות להתחלה עם בחורות. ... גם אם הסיכוי נמוך, האדם ימשיך לחשוש כי הנזק הצפוי מהכישלון נתפס כמאוד גדול. מהי הדרך המעמיקה יותר להתמודד עם פחד מכישלון? אליעד מציג שלושה רבדים עמוקים יותר לטיפול בפחד מכישלון : להקטין את הסיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונך (הגישה הטריוויאלית). להחליש את החשיבות של הכישלון - להפוך את הכישלון לפחות משמעותי. כלומר, לבדוק לעומק ומה יקרה אם תיכשל? האם באמת זה כל כך נורא? ובכך להפחית את הפחד. להגדיל את התועלת הנתפסת ... שהתועלת מהצלחה היא כל כך גדולה שכדאי לקחת את הסיכון לכישלון. לדוגמה, אם אדם חושש להשתתף בתחרות כי הוא מפחד להפסיד, אפשר לעודד אותו לראות שהזכייה בתחרות תביא לו תהילה או כסף, וכך התועלת האפשרית תתפוס יותר מקום מחשבתי מאשר הסיכון בכישלון. מה הקשר בין הרצון לפחד? אליעד מדגיש שהפחד מכישלון הוא למעשה הפחד מלקבל תוצאה הפוכה ממה שאתה רוצה. ככל שאתה יותר רוצה משהו, אתה מפחד יותר לא לקבל אותו. לכן, הדרך העמוקה יותר ... כל כך חשובה, ובכך להוריד את עוצמת החשיבות של ההצלחה או הכישלון. אך אליעד מדגיש שיש חיסרון בשיטה זו - אם האדם יגיד לעצמו שההצלחה לא משנה, הוא עלול לאבד את המוטיבציה שלו לנסות בכלל. האיזון ... להצליח, ומצד שני להיות מוכן נפשית לקבל גם את האפשרות של כישלון. האם כדאי תמיד ללכת עם האמת עד הסוף בטיפול בפחד? אליעד מסביר שלפעמים טוב לאדם לא ללכת עם האמת עד הסוף. לדוגמה, לומר לעצמך ... לאנשים בדרך יחסית, כלומר, לומר להם שההצלחה חשובה אבל הכישלון לא יהיה כל כך גרוע כפי שהם מדמיינים. לעומת זאת, אם האדם מתעקש ללכת עם האמת עד הסוף, אז עליו להבין שבאמת המוחלטת שום דבר לא ... אליעד, השיטה נשארת זהה בכל סיטואציה: להקטין את הסיכוי לכישלון על ידי שיפור עצמי או לימוד. להפחית את עוצמת הכאב האפשרי מהכישלון על ידי שינוי תפיסה (להראות שהכישלון אינו נורא כפי שנראה). להגדיל את חשיבות ההצלחה כדי לעודד את האדם לפעול למרות הפחד. לדוגמה, בראיון עבודה - כדאי להתכונן היטב (הקטנת סיכוי לכישלון), לומר לעצמך שגם אם לא תתקבל לעבודה זה לא סוף העולם (הפחתת עוצמת הכישלון), ולחשוב על התועלות הגדולות שיגיעו עם ההצלחה (הגדלת תועלת ההצלחה). מה עושים כשאדם אומר מראש אני בטוח אכשל? אליעד מציין שאם האדם היה בטוח לחלוטין בכישלון, הוא לא היה מתלונן, כי לא הייתה לו שום תקווה להצליח. לכן, כאשר אדם אומר שהוא בטוח ייכשל, למעשה הוא מנסה להגן על עצמו מראש, ... פסיכולוגית להקטין מראש את עוצמת האכזבה. מתי פחד מכישלון מונע לחלוטין פעולה? כשאדם מחליט שהוא לא מוכן בשום אופן לחוות את תחושת ה
פחד מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון
פחד מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון
... מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון למה ... מרוב הרצון העז שלהם להצליח, הם נמנעים מלנסות להשיג את המטרה שלהם. הסיבה לכך היא פחד מכישלון ואכזבה. עבורם, לנסות ולהיכשל גרוע בהרבה מאשר בכלל לא לנסות. הפחד הוא שברגע שהם ... עם בחורה: הוא מעדיף לא לנסות בכלל כדי להימנע מכאב הדחייה, כיוון שהתחושה של לנסות ולהיכשל היא בלתי נסבלת עבורו. מה הפתרון לפחד הקיצוני מכישלון? הפתרון הוא ליצור מצב שבו האדם יבין שלהיכשל זה בסדר באותה מידה כמו להצליח. אם הוא יצליח להשתחרר ... של אני חייב להצליח, יהיה לו יותר אומץ לנסות, כי הוא כבר לא מפחד מהתוצאה האפשרית של הכישלון. כלומר, הדרך לעודד אדם לפעול ולהצליח היא קודם כל לשחרר אותו מהתחושה שהוא חייב להצליח. ברגע שהוא ישתכנע שכישלון הוא לא סוף העולם, הוא ירגיש חופשי יותר לפעול. אליעד מדגיש שזה אמנם הפוך על הפוך, אך הדרך היחידה באמת לשחרר אדם מפחד קיצוני מכישלון, היא לגרום לו לראות שגם אם הוא לא ישיג את מטרתו, שום דבר נורא לא יקרה. איך הסיפור על השועל והכרם ממחיש את הפחד מכישלון? הסיפור המפורסם של השועל שנכנס לכרם ענבים דרך חור ... כדי שלא יצטרכו להתמודד עם האכזבה או הכאב שבאיבוד ההצלחה שהשיגו. מה הקשר בין פחד מכישלון לבריאת העולם לפי רבי נחמן? אליעד מזכיר את רבי נחמן, ... צריך להתחבר קודם כל למצב של אין הבדל בין יש לאין, כלומר, למקום פנימי שבו הצלחה או כישלון לא משנים. דווקא אז, כשהוא משוחרר מהלחץ של התוצאה, הוא מסוגל לפעול בחופשיות. זהו בדיוק הרעיון של להשתחרר מהפחד להיכשל. רק מי שמשוחרר מהאובססיה לתוצאה הסופית, יוכל לפעול באמת, להצליח ולהיות מאושר. לסיכום, המפתח לשחרור מהפחד מכישלון ומהנטייה להישאר במצב רע הוא להבין שלהרגיש טוב או רע אינם תנאים מוחלטים, ולהכיר בכך שגם כישלון הוא אפשרות לגיטימית לחלוטין. איך להשתחרר מפחד מכישלון? למה אנשים לא רוצים לצאת מדיכאון? איך לדעת אם אני ... למה אנשים נהנים להיות בדיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מה הקשר בין רבי נחמן לפחד מכישלון? מה הנושא הבא הנושא הבא הוא כזה העובדה היא כזאת בא ... אותי כי זה נכון. אליעד: נגיד שבן אדם לדוגמה רוצה לגלות למה הוא רוצה. ש: הוא פוחד להיכשל. אליעד: לדוגמה נגיד שבן אדם רוצה לגלות למה הוא רוצה ... הייתי רוצה להצליח זה וזה וזה מה שגורם לו דווקא להתחפר בדיכאון ביאוש בזה ולא. ש: פחד מכישלון. אליעד: מה זה אומר? ש: הוא פוחד שאם הוא ינסה להשיג ... משהו שהוא רצה והוא מאוד הצליח והוא מאוד אהב את זה והיה לו מאוד טוב ואז אחר כך הוא נכשל ולא הצליח את זה ואז הוא חווה איזה אובדן ומאז הוא אמר ... את זה ואז הוא מעדיף להיות בדיכאון יותר מאשר לנסות להשיג את מה שהוא רוצה כי הוא מפחד להיכשל כי אם הוא היה פחות רוצה את הרצונות אם הוא היה פחות ... להצליח הוא מפחד לעשות פעולות שיביאו אותו להצליח כי אם הוא יכשל הוא יסבול פי מאה מהכישלון יותר מאשר אם הוא כבר נשאר בדכדוך במיטה ואז הוא אומר ... כל היום ולהתלונן רע לי עדיפה על האופציה להצליח ואז לאבד את זה נגיד או להצליח ולהיכשל בדרך למה כי אם יודע שאני רוצה יהיה לי הרבה יותר רע, אז מה הפתרון איך פותרים את הבלגן הזה כי זה פה בהפוך על הפוך אם הוא לא היה מפחד להיכשל אז הוא לא היה מפחד לנסות להצליח מה שצריך לעשות זה ... תשובה מרוב שהוא רוצה לעשות את הדבר מרוב זה הוא מפחד לנסות לעשות אותו כי הוא מפחד מהכישלון או מאובדן של השגת המטרה. ש: אם שכנעת אותו זה לא ... חייב להצליח בעבודה אז יכול להיות שזה מונע ממנו לנסות כי הוא מפחד להגיד אני רוצה ולהיכשל להגיד אני רוצה ולהיכשל לפעמים זה יותר גרוע מאשר לא לנסות בכלל או להצליח ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ללמוד מטעויות, להיות חכם בדיעבד, להיות טיפש בדיעבד, טיפשות בדיעבד, חוכמה בדיעבד, חרטה, ייסורי מצפון, איך ללמוד מטעויות? לנתח טעויות, איך ללמוד מכישלון? מחדל הקורונה, לחזור על טעויות, שינוי חשיבה, שינוי התנהגות, קבלת החלטות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיכשל, איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיכשל, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לילדים נוער והורים, מורה רוחני, מומחה בנושא להיכשל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 09:39:09 - wesi1