אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לאכול ✔צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע
האם נכונה הטענה שאפשר לחיות רק מירקות ופירות כמו בעלי חיים חזקים?

אחת הטענות המרכזיות של תומכי התזונה הטבעונית והצמחונית היא שבני אדם יכולים להתקיים ואף לשגשג בעזרת תזונה המבוססת רק על ירקות ופירות. לעיתים קרובות, הם משתמשים בדוגמה של בעלי חיים חזקים במיוחד כגון שוורים, סוסים וקרנפים, שמתקיימים ממזון צמחי בלבד, וטוענים שאם בעלי חיים אלו כל כך חזקים ובריאים, הרי שגם בני אדם יכולים להסתפק באותו המזון בדיוק ולהיות חזקים ובריאים.

מה הטעות הלוגית בהשוואה בין בני אדם לבעלי חיים?

הנימוק הזה מתעלם לחלוטין מההבדלים הפיזיולוגיים, הביולוגיים והאנטומיים בין בעלי חיים שונים. אליעד כהן מדגים זאת באמצעות כמה דוגמאות ברורות:
  • אם נאמר לשור: "רוצה להיות חזק כמו כריש? תאכל דגים!", ברור שזה לא יפעל, כיוון שהשור אינו מותאם פיזיולוגית לאכילת דגים.
  • אם נציע לאריה להיות קליל ולעוף כמו ציפור על ידי אכילת זרעים, כמובן שזה לא יקרה, משום שלאריה אין מערכת עיכול של ציפור.
  • אם נאמר לדג שהוא יכול להיות חזק כמו שור אם יאכל עשבים, זה לא יקרה, כי לגופו של דג יש מערכת שונה לגמרי.
אליעד מדגיש שהנחה כאילו אותו מזון ייצור את אותו אפקט בכל בעלי החיים היא מוטעית מיסודה. החוזק הפיזי והבריאות של יצור מסוים תלויים לא רק במזון שהוא אוכל, אלא בעיקר במבנה גופו, במערכת העיכול ובתהליכים הביולוגיים המיוחדים לו.

למה לא הגיוני לאכול עשבים במקום לאכול בשר של שור?

טענה נפוצה נוספת של טבעונים היא: "למה לאכול את השור אם אפשר לאכול את המזון שהשור אוכל?" גם כאן יש כשל לוגי חמור, משום שמערכת העיכול של שור או של בעלי חיים אחרים המעלים גירה בנויה באופן ייחודי לפרק תאית ולהפוך אותה לחלבון זמין, דבר שמערכת העיכול האנושית אינה מסוגלת לעשות באותה יעילות.

אליעד מסביר שאם אדם ינסה לאכול רק עשבים, הוא פשוט לא יצליח להפיק מהם את אותם חומרים מזינים כפי שעושה השור. לכן, הטיעון שאומר שעדיף לאכול את העשבים עצמם במקום לאכול את השור הוא מוטעה מבחינה ביולוגית.

האם עדיף לאכול את החלבון ישירות מהצמחים?

עוד טענה נפוצה היא שהחלבון בבשר מגיע במקורו מצמחים, ולכן "עדיף לאכול את הצמחים עצמם במקום את הבשר." אליעד מצביע על כמה טעויות בטענה הזאת:
  • החלבון בבשר עובר עיבוד ביולוגי בגופו של בעל החיים, כך שבשר מכיל חלבון מלא שנקלט טוב יותר בגוף האנושי.
  • צמחים רבים אינם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות בכמות מספקת, בניגוד למזונות מן החי.
  • ספיגת מינרלים כמו ברזל ואבץ מבשר היא גבוהה משמעותית מזו שבצמחים, ולכן תזונה צמחית בלבד יכולה לגרום למחסור תזונתי.
האם אוכל שעובר עיבוד הוא פחות "טבעי"?

אליעד גם מפריך את הטענה כי בשר הוא מזון "מעובד" משום שהוא עבר עיבוד בתוך גוף של בעל חיים. הוא מזכיר שכל המזונות שאנחנו צורכים עוברים עיבוד כלשהו, בין אם זה בישול, שטיפה או ניקוי. עצם זה שהפרה מעכלת את העשב ויוצרת ממנו בשר לא הופך את הבשר לפחות טבעי או בריא.

אליעד נותן דוגמה ברורה לכך: גם תפוח אדמה מבושל הוא מזון שעבר עיבוד, וכמו שאנחנו לא נמנעים מבישול תפוח אדמה כדי שיהיה אכיל וקל לעיכול, כך אין שום בעיה לאכול בשר של בעל חיים שהפך את הצמח למזון זמין יותר לגוף האדם.

מה האבסורד בטענה שעדיף לאכול את המזון "קרוב למקור"?

אליעד לוקח את הטיעון של הטבעונים לקיצוניות ומצביע על האבסורד שבו: אם החלבון הגיע מצמחים, והצמחים הגיעו מהאדמה והמינרלים, למה לא פשוט לאכול אדמה או תרכובות כימיות ישירות? ברור שזה לא הגיוני, כי מערכת העיכול שלנו אינה מתאימה לכך. הצמח מעבד את האדמה למזון, והפרה מעבדת את הצמח למזון איכותי יותר עבורנו.

האם כל בעלי החיים צריכים לאכול אותו מזון?

אליעד מדגים שגם בטבע יש בעלי חיים שאוכלים בשר, כמו אריות, ויש בעלי חיים שאוכלים עשבים. כל בעל חיים אוכל את מה שהגוף שלו מותאם לו, ואין סיבה להניח שכל בני האדם צריכים לאכול בדיוק את אותו מזון.

הוא מוסיף דוגמה נוספת: תינוק אנושי אוכל רק חלב ולא ירקות או בשר, בגלל מערכת העיכול שלו שעדיין לא מפותחת, לעומת מבוגר שזקוק למזון שונה.

איך כדאי לבחור את התזונה הנכונה?

אליעד מסכם ואומר שהטענה שלפיה אם בעל חיים אוכל משהו והופך לחזק אז גם אתה צריך לאכול כמוהו היא מגוחכת. הוא מבהיר שיש לחקור באופן אישי מה התזונה הכי נכונה עבורך, ושאין לסמוך בצורה עיוורת על טענות של אנשים שעושים השוואות שטחיות בין בני אדם לבעלי חיים.

אליעד מדגיש שוב שהמטרה אינה לומר שצריך או לא צריך לאכול בשר, אלא פשוט להראות שהנימוקים שבהם משתמשים טבעונים וצמחונים הם לעיתים קרובות מוטעים ומטעים מבחינה לוגית וביולוגית.
ניתוח ביקורתי של נימוקי תזונה טבעונית וצמחונית

הדיון לגבי תזונה טבעונית וצמחונית מעלה מגוון נימוקים בעד ונגד. אחד הנימוקים הנפוצים בקרב תומכי התזונה הטבעית טוען כי בני אדם יכולים לשרוד ואף לשגשג מתזונה המבוססת אך ורק על ירקות ופירות, תוך שהם מביאים כדוגמה בעלי חיים חזקים פיזית כמו שוורים, סוסים וקרנפים, אשר מתקיימים ממזון צמחי בלבד.

הנימוק השגוי בהשוואה לבעלי חיים

הטענה הבסיסית כאן היא שאם בעל חיים מסוים חזק ובריא תוך שהוא ניזון ממזון צמחי, הרי שגם בני אדם יכולים להיות בריאים וחזקים אם יאכלו את אותו מזון. הנימוק הזה מתעלם לחלוטין מהבדלים פיזיולוגיים וביולוגיים בין בעלי חיים שונים.

למשל, אם נבוא לשור ונאמר לו: "אתה רוצה להיות חזק כמו כריש? תאכל דגים!", ברור שזה לא הגיוני - השור אינו מותאם ביולוגית לעכל דגים. באותו אופן, אם נאמר לאריה: "אתה רוצה להיות קליל כמו ציפור ולעוף בשמיים? תאכל זרעים!", זה כמובן לא ישנה את יכולותיו הפיזיות של האריה. כלומר, ההשוואה בין בעלי חיים שונים מבוססת על הנחה לוגית שגויה, כאילו סוג המזון הוא הגורם הבלעדי הקובע את החוזק הפיזי של היצור. בפועל, מבנה הגוף, מערכת העיכול, והתהליכים הביולוגיים הפנימיים הם אלו שקובעים איזה מזון מתאים לכל יצור.

מדוע אכילת עשבים אינה שוות ערך לאכילת שור?

אנשים המצדדים בתזונה טבעונית אומרים לעיתים: "למה לאכול את השור אם אפשר לאכול את המזון שהשור אוכל?" כלומר, אם השור ניזון מעשבים ומפתח גוף חזק, ניתן לוותר על הצורך בצריכת בשר ופשוט לאכול ישירות את העשבים. אך גם כאן יש בעיה לוגית חמורה.

הסיבה לכך היא שגוף השור מעבד את העשבים בצורה ייחודית. מערכת העיכול של מעלי גירה כמו שוורים ופרות מפותחת במיוחד כדי לפרק תאית (סיב צמחי) ולהפיק ממנה חומרים מזינים, כמו חלבון ושומן, שלא זמינים לבני אדם בצורה טבעית. מערכת העיכול האנושית אינה מתפקדת באותו האופן. אם אדם ינסה להתקיים אך ורק על עשבים, הוא לא יקבל את החומרים המזינים הדרושים לו, שכן גופו אינו יכול לעכל ולהפיק תועלת מאותם מזונות בדיוק כפי שעושה השור.

הטיעון בנוגע לחלבון - "החלבון מגיע מצמחים, אז תאכל ישירות את הצמחים"

נימוק נוסף שאפשר לשמוע הוא ש"בשר מספק חלבון, אבל החלבון מגיע במקורו מהצמחים, אז במקום לאכול את הבשר, עדיף פשוט לאכול את הצמחים."

טענה זו שגויה ממספר סיבות:
  • החלבון בבשר עובר עיבוד ביולוגי בגוף של בעל החיים - כאשר פרה אוכלת עשבים, מערכת העיכול שלה מפרקת את החומרים שבתוך הצמחים ובונה חלבונים המתאימים לגוף שלה. כאשר בני אדם אוכלים את בשר הפרה, הם מקבלים חלבון באיכות גבוהה שנספג היטב בגוף.
  • לא כל הצמחים מכילים חלבון מלא - יש חלבונים שחסרים בהם חומצות אמינו חיוניות, אותן ניתן למצוא בכמות גבוהה ובאיזון מתאים דווקא במזון מהחי.
  • הגוף האנושי לא בהכרח יכול להפיק את אותן התועלות מחלבון צמחי כפי שהוא מפיק מחלבון מן החי. לדוגמה, ספיגת הברזל והאבץ מבשר גבוהה בהרבה מספיגתם מירקות, ולכן אכילה ישירה של צמחים בלבד עלולה להוביל לחסרים תזונתיים.
האם לאכול את המזון "המקורי" עדיף תמיד?

עוד טיעון שגוי עולה כאשר טבעונים וצמחונים אומרים: "אם החלבון מגיע מהעשב, עדיף לאכול עשב. למה לעבור דרך הפרה?" אך אם ניקח את ההיגיון הזה לקצה, נוכל לשאול - אם העשבים מקבלים את המינרלים שלהם מהאדמה, למה לא פשוט לאכול אדמה במקום לאכול את הצמחים? ברור שהתשובה היא שמערכת העיכול שלנו אינה מותאמת לכך. כך גם ההנחה שאפשר להחליף בשר ישירות בצמחים בלי להבין את העיבוד הפיזיולוגי שנעשה בגוף של בעל החיים לפני שהחומרים המזינים מגיעים אלינו.

האם איבוד מזון הופך אותו ללא טבעי?

צמחונים רבים נוהגים להדגיש שהם אוכלים מזון טבעי, לא מעובד, בניגוד לאוכלי הבשר, שלטענתם צורכים מזון שעבר עיבוד בתוך גופו של בעל חיים. אך בפועל, בני אדם עצמם מעבדים מזון בצורה מתמדת - אנחנו מבשלים ירקות, מתסיסים פירות ליין, מנקים ומשפרים את המזון שאנחנו אוכלים. כל תהליך עיבוד כזה משנה את הערך התזונתי של המזון, ולא תמיד לרעה.

אם כך, גם כאשר פרה אוכלת עשבים ומעבדת אותם בגופה, מדובר בתהליך טבעי לכל דבר, בדיוק כפי שאדם מבשל אוכל כדי להפוך אותו ליותר זמין לעיכול.

לסיכום

הרעיון כי ניתן להשוות את תזונת האדם לתזונת בעלי חיים אחרים מתבסס על הבנה שגויה של הפיזיולוגיה האנושית והביולוגיה הכללית. לא ניתן להסיק שאכילה של עשבים, רק משום שהם מספקים חלבון לפרה, תהיה גם עבור בני אדם מקור חלבון מספק. יתרה מכך, הרעיון כי עלינו להעדיף מזון "קרוב למקורו" באופן מוחלט שגוי אף הוא, משום שכל מזון עובר תהליכי עיבוד כלשהם - אם על ידי בעלי חיים אחרים ואם על ידי האדם עצמו.
חלבון מהצומח או מהחי, צריכת חלבונים מן הצומח, צריכת חלבונים מן החי, צריכת חלבונים מן הטבע, צמחונות בעד ונגד, טבעונות בעד ונגד, גוף האדם ביחס לגוף בעלי חיים, השוואה בין בעלי חיים לבין בני אדם, איזו דיאטה לעשות? מהי התזונה הנכונה? איך לאכול בריא? איך להיות בריא? טענות של טבעונים, טענות של צמחונים, צריכת חלבון מן הצומח, צריכת חלבון מן החי, צריכת חלבון מן הטבע, חזק כמו שור, בריא כמו שור, אומניבור, קרניבור, הרביבור, בן אדם אוכל כל, האם צריך לאכול בשר? חלבון מן הצומח או מן החי
להבדיל לוותר משמעותי יתרונות תעדוף משמעותיות צמחונים התמכרות לאכילה איזון רביבורים שאלות אוכל אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת בשר אנורקסיה בולימיה בולמיה דיאטה הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה הרפואה הטבעית הרפואה הנכונה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חלבון חלבון בתזונה טבעונית חלבון בתזונה צמחונית חלבון מהחי חלבון מהטבע חלבון מהצומח חלבונים טבעונות טבעוני טבעונים ירידה במשקל לאכול לאכול בשר לרדת במשקל לרזות עודף משקל צמחונות צמחונות וטבעונות צמחוני צמחונים צריכת חלבון צריכת חלבון מהחי צריכת חלבון מהטבע צריכת חלבון מהצומח צריכת חלבונים קרניבורים רפואה רפואה טבעית תזונה תזונה טבעונית תזונה טבעית תזונה נכונה תזונה צמחונית
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1 מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם ... המציאות לגבי הצורך באוכל. מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה? לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: אני אוכל כי בא לי. הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, או תחושת מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה. מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה? לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך. כיצד אליעד כהן ממחיש את הרעיונות הללו באמצעות נטל ההוכחה? כדי להמחיש את ... חייב את הביס הזה?, האם אם לא אוכל אמות או ארגיש רע מאוד?. הרעיון הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול. מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה? אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ההרגל. הרעיון הוא שבאמצעות גישה קיצונית ניתן למצוא את האיזון ... מתאימה. איך להפוך מאדם רזה לשמן לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שניתן לעשות את התהליך גם בכיוון ההפוך: אדם רזה שמעוניין לעלות במשקל, צריך לפעול בדיוק הפוך: לאכול כל הזמן ובכל הזדמנות, ולהפסיק רק כאשר אין אפשרות פיזית להמשיך לאכול. האם אנשים שמנים באמת מרגישים רעב תמידי? אליעד מבהיר שברוב המקרים, אנשים שמנים לא באמת אוכלים בגלל רעב פיזי, אלא ... איך ניתן להבחין בין רעב פיזי לרעב רגשי? כדי לזהות את ההבדל בין רעב פיזי לבין רעב רגשי, אליעד ממליץ להתחיל בגישה קיצונית של אי - אכילה מוחלטת, ואז לאכול רק כאשר הרעב האמיתי כבר כמעט בלתי נסבל. כך ניתן ללמוד להבדיל בין מצב שבו הגוף באמת צריך אוכל, לבין מצב שבו יש ... ולאחר מכן האדם יכול למצוא את האיזון המתאים לו. הוא מתייחס בהומור לקיצוניות ומסביר שהיא כלי לשינוי, אך כמובן לא ממליץ לסכן את הבריאות בפועל. למה לאכול רק כשחייבים באמת? המטרה של אליעד היא ללמד אנשים לזהות את הצרכים האמיתיים שלהם, ולא לתת להרגלים, לתחושות רגשיות או לשעמום להוביל אותם. כאשר אדם מתחיל לאכול רק במצב של רעב אמיתי, הוא יתחיל לגלות אילו רגשות ומחשבות היו מוסתרים מאחורי הרגל האכילה שלו. לפי אליעד, ההגבלה ... שמן ורזה בצורת דימוי כללי שמוביל לשיחה רחבה יותר על אכילה והרגלי מחשבה. מהו הקשר בין שמן ורזה לאכילה בפועל? מתחילים לדבר על כך שכדי שאדם ישמין, עליו לאכול. זה לא הגיוני ולא מציאותי שאדם ישמין מהרוח, כלומר, אם לא תאכל - לא תשמין. ישנה אמירה שחושפת שעד כה לא נצפתה מציאות שבה מישהו מפסיק לאכול ונהיה שמן סתם כך. יוצא מכאן שאכילה היא הגורם המכריע שעלול לגרום לאדם להשמין. בהמשך מסבירים שהשמן מגלה שהוא משמין ... פחד מהתפוצצות, או חשש קיצוני שהוא יגיע למשקל מוגזם עוד יותר). כלומר, הוא עובר למצב של הפסקה רק אם יש הצדקה מהותית להפסיק, והבסיס הראשוני הוא בא לי לאכול - אז אוכל. כיצד חושב אדם רזה לפי ההסבר? אדם רזה עשוי לפעול בגישה הפוכה: אני לא אוכל סתם כך. אני צריך סיבה לאכול. אם אין לי סיבה לאכול, אני פשוט לא אוכל. הוא בוחן: אם לא אוכל, אהיה רעב - ולכן מוטב לי לאכול כדי למנוע רעב או חולשה. אבל ברגע שתחושת הרעב נעלמת, הוא לא ממשיך לאכול. איך אפשר לעשות טרנספורמציה מחשבתית משמן לרזה? ברגע שאדם מזהה שהוא נוטה לאכול כל הזמן כי מתחשק לו, כדי לעבור למצב רזה, הוא מוזמן לאמץ את הגישה שאומרת אני לא אוכל סתם כך. למעשה, אני אפילו לא ... חייב. הניסוח הקיצוני הוא: מבחינתי, אכילה היא רעל, ולכן אני נוגע באוכל רק אם אני חייב וחייב וחייב. ובכל פעם אני שואל את עצמי: האם באמת אין ברירה אלא לאכול עכשיו?. כך דוחפים את עצמנו לקצה השני, כי במקום שהאוטומט יהיה לאכול בלי סיבה, הופכים את האוטומט ללא לאכול בכלל ואז מוסיפים אוכל רק במקרה של צורך ממשי. מהי המשמעות של הגישה הקיצונית אני אף פעם לא אוכל? בפועל, הכוונה אינה ... ואיך אפשר להפוך מרזה לשמן? באותו היגיון, רק הפוך: אם אדם רזה מדי ורוצה להשמין, הוא יעביר עצמו למצב של אני אוכל כל הזמן כל עוד אני יכול. אני מפסיק לאכול רק אם אני באמת לא מסוגל להכניס לפה עוד דבר. לדוגמה, בכל רגע פנוי, פשוט לאכול שוב ושוב עד שאי אפשר להמשיך. על מה עוד דיברו בקשר למשקל יתר? עלו טיעונים שלפעמים לא מדובר רק בזה שהאדם בא לו לאכול, אלא ייתכן שהוא חש רעב מוגבר או שהנפש שלו שולחת אותות של דיכאון או שעמום שגורמים לו לתחושת דחף
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... אני לא אוכל עוגות, אך ברגע האמת אינו עומד בכך ואוכל את העוגה. הסיבה לכך, על פי אליעד, היא שההחלטה נעשתה ללא בירור אמיתי של הרצון שלו. אותו אדם עדיין רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך הבנה פנימית, אלא מתוך ניסיון לכפות על עצמו התנהגות. הוא משווה זאת למצב שבו אדם אינו אוכל רעל. אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה לאכול רעל, ברור לו לגמרי שאין בזה שום יתרונות, אלא רק סכנה. לעומת זאת, בעוגה יש יתרונות וחסרונות, ולכן הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול. מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד אני מחליט לא ... או לא לעשות. לדוגמה, אדם שנוגע באש ונכווה, לא צריך להחליט שהוא לא ייגע באש, ברור לו שהוא לא רוצה לגעת באש, ולכן אין כאן מאבק פנימי. לעומת זאת, כשהוא מתלבט אם לאכול עוגה או לעשן סיגריה, האדם כן רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו. למה אנשים לא מבררים מה ... לא רוצים לברר לעומק מה האמת היא שהבירור גורם להם לסבל. לשאול מה אני באמת רוצה? מאלץ את האדם להתמודד עם ההכרה בכך שהוא לא יכול לקבל הכל - גם להיות רזה וגם לאכול מה שבא לו בלי הגבלה. האדם מפחד להודות בפני עצמו שהוא מוגבל, כי זה מייצר תחושת צמצום והשפלה, ... אדם צריך לבחור בין שתי עבודות שהוא לא רוצה לעבוד באף אחת מהן. זאת תחושת צמצום כי הוא חייב לבחור בין שתי אופציות שהוא לא באמת רוצה אף אחת מהן. כך גם בהחלטה בין לאכול עוגה ולהשמין, או לא לאכול ולסבול ממגבלה אחרת. האדם לא רוצה לאכול כי ירגיש רע, ולא רוצה להימנע כי גם אז ירגיש רע. הוא בעצם תקוע בין שני דברים שהוא לא רוצה ... לא נוגע בעוגות נגע בעוגות למה מה קרה? ש: כי הוא לא באמת החליט מה זה החלטה זה שהוא רוצה משהו מסוים אבל הוא לא ממש רוצה אותו עד הסוף. אליעד: אני באמת לא רוצה לאכול את העוגות למה הוא אוכל את העוגות? ש: כן אבל אם הוא היה מבין את מה שהוא אמר מה ההשלכות שיהיו אם יעשה אם לא יעשה ובאמת יסתכל ויעשה מאזן של מה טוב ומה לא טוב עד הסוף אז הוא יגיד אני באמת לא הולך לאכול או שלא רציני. אליעד: אז מה התשובה לשאלה אז מההתחלה מה הייתה השאלה? ש: למה הוא לא עומד ... לו במוח הוא אומר אני מעכשיו מחליט אני עושה דיאטה אבל זה לא מתוך רצון שהוא הבין הוא אומר מעכשיו אני לא אוכל וזהו, זאת אומרת הוא אומר לעצמו בא ניקח את הרצון לאכול לא נסתכל עליו ולא נאכל עכשיו הוא רואה את העוגות עכשיו מצד אחד הוא החליט שאסור לו לאכול אבל מצד שני הוא מרגיש מאוד רע כי מישהו החליט לו שאסור לו לאכול נכון. עכשיו שימו לב לדבר הבא נגיד שעכשיו יש לך רעל, רעל אתה אוכל אתה לא אוכל אתה רוצה לאכול אתה לא רוצה לאכול אתה מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל אתה לא מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל, אתה לא אומר איך אני חייב לאכול את הרעל הזה כי אסור לי אז למה בעוגות הבן אדם אומר וואלה איך אני חייב לאכול את זה כי אסור לי מה ההבדל, שימו לב ברעל בן אדם לא מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לאכול את הרעל. ש: קודם אמרת את זה מישהו מבחוץ החליט לו לעומת שהוא מחליט את זה. אליעד: בדיוק כי ברעל אתה סגור על עצמך שאתה באמת לא רוצה לאכול את זה אתה אומר אני לא רוצה לאכול את הרעל אין בזה יתרונות אני אמות מזה וזהו אבל לעומת זאת בעוגה אתה עדיין רוצה לאכול אותה אתה לא באמת לא רוצה לאכול אותה ולכן אתה מרגיש רע מזה שהחלטת לא לאכול כי זה כאילו לא היגיון שלך אלא זה כאילו איך אני זוכר ששלשום מישהו שהיה נראה כמוני בדמיון שלי אמר לי לא לאכול אוקי ולכן אסור לאכול יוצר בעיה. עכשיו למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת באמת למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת מה הסיבה? ש: כי המאמץ. אליעד: אתה אבל מה שאמרת עכשיו זאת האמת, למה לבן אדם קשה לשבת עם עצמו ולברר לעצמו את האמת מה אני רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה למה זה קשה שב תברר תבדוק אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2 מהו נטל ההוכחה ואיך הוא ... בעלי הרגלי אכילה שונים: אדם שמן אוכל משום שהוא פשוט רוצה לאכול, בא לו, ואין לו סיבה מיוחדת. אם יש אוכל, והוא יכול לאכול - הוא יאכל. הוא מפסיק לאכול רק כשהוא כבר אינו מסוגל לאכול יותר, כשהצלחת מתרוקנת, או כשיש סיבה חזקה במיוחד להפסיק (למשל סכנה בריאותית מיידית). אדם אנורקטי לעומתו מתנהג הפוך. הוא כמעט לעולם לא אוכל אלא אם כן הוא חייב לאכול. כלומר, אצלו נטל ההוכחה נמצא על עצם פעולת האכילה. אם אין סיבה חזקה מאוד שתכריח אותו לאכול, הוא פשוט לא יאכל כלל. מה אדם שמן צריך לעשות כדי לרדת במשקל לפי הגישה הזאת? לפי אליעד כהן, אדם שרוצה לרדת ... פעם שהוא מרגיש צורך לאכול: האם יש לי סיבה מספיק חזקה או ממשית לאכול כרגע?. עליו להפסיק לאכול סתם, ולהתחיל לאכול רק כשהוא באמת חייב לעשות זאת. לדוגמה, כשאדם מרגיש חשק או דחף לאכול סתם ללא רעב אמיתי, עליו לעצור את עצמו ולשאול: האם יש לי סיבה אמיתית לאכול כעת? אם התשובה היא לא - עליו להימנע מאכילה. האם בא לי זו סיבה אמיתית לאכילה? אליעד מדגיש כי התחושה של בא לי לא נחשבת לסיבה מספקת או אמיתית לאכילה. עצם הרצון לאכול הוא אמנם סיבה בסיסית, אבל לא סיבה מספקת מבחינה הגיונית או מוצדקת. אדם שרוצה לשנות את הרגלי האכילה שלו צריך להתייחס לתחושת הרצון לאכול בצורה שונה, ולדרוש מעצמו הצדקה מעבר לבא לי לפני כל פעולה של אכילה. הוא מדגיש כי זו בעצם כל השיטה: במקום ... אכילה איך לשנות הרגלים רעים? האם תחושת בא לי מספיקה כדי לאכול? איך לחשוב כמו אדם רזה? ניתוח מושג נטל ההוכחה נטל ההוכחה עוסק בשאלה מי הצד שצריך להוכיח טענה מסוימת. ... יש לי סיבה לא לעשות. הוא לא שואל את עצמו האם יש סיבה מוצדקת לאכול, אלא פשוט אוכל כשהוא מרגיש צורך. הוא יפסיק לאכול רק אם לא יוכל יותר פיזית, אם ייגמר האוכל, או אם תהיה לו סיבה מאוד חזקה להפסיק (למשל סכנת חיים). לעומת זאת, ... ההפוכה: הוא לא אוכל בכלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מספיק חזקה לאכול. אם אין לו הוכחה לכך שהוא חייב לאכול, הוא לא ייגע באוכל. שינוי גישת האכילה אם אדם שמן רוצה להיות רזה, עליו לאמץ את הגישה ההפוכה לזו שהוא רגיל אליה. כלומר, במקום לאכול מתוך רצון סתמי (כי בא לי), עליו להכניס לעצמו כלל חדש: אני אוכל רק אם יש לי סיבה טובה לכך. בכל פעם שהוא רוצה לאכול, עליו לשאול את עצמו: האם אני חייב לאכול עכשיו? ואם אין לו סיבה משכנעת - פשוט לא לאכול. העברת נטל ההוכחה מהפסקה לעשייה כדי לרדת במשקל, אדם שמן צריך להזיז את נטל ההוכחה מהפסקת האכילה לעשיית ... ל - אני אוכל רק אם יש לי סיבה ממשית. כלומר, אם אדם מרגיש רצון לאכול, זה לא אמור להיות מספיק. עליו לבחון האם יש לו הכרח אמיתי לאכול. אם אין הצדקה, עליו לוותר על הארוחה. סיכום והשלכה לחיים הגישה שהוצגה כאן לא מתייחסת רק לאכילה, אלא לכל ... יש לו רצון למה אוכל כי הוא רוצה למה הוא רוצה כי בא לי בא לי לאכול ולמה אתה אוכל את זה כי בא לי מה זאת אומרת בא לי עושה לי כייף בא לי לאכול אבל למה אתה אוכל את זה לא יודע פשוט בא לי למה אני צריך סיבה בא לי אני אוכל, עכשיו בן אדם שמן גם הוא לא אוכל עד שהוא מת מתי השמן מפסיק לאכול או כשנגמר האוכל בצלחת או כשהוא לא יכול לאכול יותר או כשמשהו או כשהוא אומר טוב אם אני אוכל יותר אני כבר אמות לא יכול
איך לגרום לילדים לאכול פירות וירקות? איך לגרום לילדים לאכול בריא? איך לשכנע ילד לאכול ירקות? ילד שלא אוהב ירקות, ילד שמסרב לאכול ירקות, הילד לא אוכל ירקות, הילד לא רוצה לאכול, הדרכת הורים, חינוך ילדים
איך לגרום לילדים לאכול פירות וירקות? איך לגרום לילדים לאכול בריא? איך לשכנע ילד לאכול ירקות? ילד שלא אוהב ירקות, ילד שמסרב לאכול ירקות, הילד לא אוכל ירקות, הילד לא רוצה לאכול, הדרכת הורים, חינוך ילדים
... לגרום לילדים לאכול פירות וירקות? איך לגרום לילדים לאכול בריא? איך לשכנע ילד לאכול ירקות? ילד שלא אוהב ירקות, ילד שמסרב לאכול ירקות, הילד לא אוכל ירקות, הילד לא רוצה לאכול, הדרכת הורים, חינוך ילדים איך לגרום לילדים לאכול פירות וירקות? הורים רבים מתמודדים עם ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות או פירות, ילדים בררניים באוכל שמעדיפים ממתקים או ... האמיתית אינה מסתכמת בטעם או בררנות של הילד, אלא נעוצה באופן עמוק יותר בתפיסת המציאות של הילד ובדפוסי ההתנהגות של ההורים עצמם. מהן הדרכים הנפוצות לעודד ילדים לאכול בריא? אליעד כהן מתחיל מהדרכים הנפוצות שהורים רבים מכירים ... אך הבעיה האמיתית מופיעה במקרים שבהם הילד מתנגד לחלוטין לאכילת מאכלים חדשים ובריאים כמו עגבניה. הוא נותן דוגמה לילד שאומר להורים שהוא נגעל מעגבניה, ומסרב בתוקף לאכול אותה. כאן, ההורים בדרך כלל נוקטים בשיטות כמו שוחד (לתת פרסים), לחץ, או אפילו איומים (אם לא תאכל, לא תקבל...). אליעד טוען ששיטות אלה לא יעילות לאורך זמן מכיוון שהן לא נוגעות בשורש הבעיה. מדוע ילדים מסרבים לאכול ירקות ומה עומד מאחורי הסירוב? אליעד כהן מסביר לעומק שהסירוב לאכול ירקות אינו רק עניין של טעם או הרגל, אלא משקף דפוס מחשבתי ... זהותו, ושליטתו בחייו. הילד למד שהוא צריך שהמציאות תהיה כרצונו, ואם המציאות אינה כרצונו, הוא מרגיש רע. הוא רוצה לשלוט, ולכן מסרב לכל מה שנוגד את רצונו. עבורו, לאכול את העגבניה פירושו לוותר על משהו עקרוני בתפיסתו, ולכן ... של פחד ושליטה מוגזמת לילד. הילד, שרוצה להרגיש עצמאי, מחקה זאת בדיוק. במקום לפתח גמישות מחשבתית, הוא מתנגד באופן מוחלט לשינוי. מהו הפתרון האמיתי שיגרום לילדים לאכול ירקות ופירות? הפתרון העמוק שאליעד כהן מציע הוא לשנות את ... לפחד לנסות משהו חדש, שזה לא נורא אם משהו לא הולך בדיוק כפי שרצינו, ושאפשר לחיות טוב גם אם לא הכל מתנהל לפי הרצון המדויק שלנו. לדוגמה, במקום ללחוץ או להכריח ילד לאכול עגבניה, ההורה צריך לדבר עם הילד, להבין מדוע הוא לא רוצה, ... לפתוח איתו שיחה נעימה ולחקור יחד איתו את המניעים שלו, להבין אותו באמת, ולהראות לו שקבלת שינוי וגמישות במחשבה היא דבר מועיל ומהנה, ולא דבר מפחיד. איך לשכנע ילד לאכול ירקות? ילד לא אוהב ירקות, מה לעשות? איך לעודד ילדים לאכול פירות? מה לעשות כשהילד מסרב לאכול ירקות? חינוך ילדים לאכילה בריאה איך לגרום לילדים לנסות אוכל ...
חרדה חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים
חרדה חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים
... חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים מה לעשות כשיש פחד לאכול ליד אנשים? הבעיה של פחד לאכול ליד אנשים או פחד לשתות לידם, למרות שהיא עשויה להיראות כמו חרדה רגילה, היא בעיה שנובעת לעיתים מהתמודדות פנימית של האדם עם חרדה חברתית. אליעד כהן מסביר ... מאי נוחות שנגרמת בגלל תחושת חוסר הגנה, כמו תחושת חיות בטבע המפחדות להיות מותקפות כאשר הן אוכלות או שותות מים בסביבה מסוכנת. אליעד כהן מציין כי אדם שמפחד לשתות או לאכול ליד אנשים, יכול לחוות את תחושת הפגיעות הזו משום שהוא מרגיש חשוף בזמן שהוא מבצע פעולה אינטימית כמו אכילה או שתייה, במיוחד אם יש אנשים בסביבה. האם הפחד נובע מחשש להתקפה פיזית או רגשית? במהלך שיחה עם אדם שמתאר פחד לאכול ליד אחרים, עולה אפשרות שהוא מפחד להיות מותקף, לא בהכרח בצורה פיזית, אלא רגשית או נפשית. אליעד מסביר כי חוויית הפחד קשורה יותר לאי נוחות רגשית - תחושת חוסר ... עלול להימנע מלבצע את הפעולה הזו בכלל. איך אפשר להתמודד עם הפחד הזה? השלב הבא הוא להתחיל לפתח הבנה על מה גורם לפחד הזה. אליעד מציין כי לעיתים קרובות, אנשים חוששים לאכול או לשתות ליד אחרים מתוך פחד מדברים שהם מדמיינים. אם נוכל להבין את הדבר הרע שהאדם חושש ממנו, אפשר להנחות אותו כיצד להתמודד עם הפחד. לדוגמה, אם האדם מפחד ... אדם מבין את מקור החרדה החברתית, הדרך להתמודד עם זה היא להפסיק לפחד ממה שחושבים עליו אחרים. ככל שהוא יפחית את החרדה החברתית, כך גם תקטן רמת הלחץ שהוא חש ויוכל לאכול או לשתות ליד אנשים מבלי להרגיש לא בנוח או לחוץ. חרדה חברתית פחד לאכול ליד אנשים איך להתמודד עם פחדים חברתיים איך להבין פחד לא הגיוני חרדה חברתית ופתרונות עכשיו בן אדם שמפחד לאכול ליד אנשים מה יכול להיות מה עושים עם זה, מה זה מפחד לאכול איך פותרים את זה ברמה שהוא מפחד לשתות כוס מים ליד אנשים. ש: מנסים לברר מה הסיבה. אליעד: הוא מנסה שאתה תברר לו מה הסיבה הוא אומר לך שלום אדוני אני יושב שותה ... ליד מים אז בן אדם סוג של אוכל נגיד מישהו שהוא סומך עליו נפתח אליו כאילו לא מרגיש לחץ לידו. אליעד: אז מה אתה אומר אתה אומר בא נגיד לבן אדם אולי זה שאתה לא רוצה לאכול ליד אנשים זה כי אתה מפחד שהם יתקפו אותך? ש: זה שלב גם שהכי קשה סוג של לא בדיוק במילים. אליעד: בא נתקדם בסיפור. ש: אני מתקדם. אליעד: מה הסיבה שהוא לא אוכל ... תיאוריה אולי הוא מפחד שיתקפו אותו הוא לא מפחד שיתקפו אותו. ש: הכוונה יתקפו תוך כדי מתקן את עצמי כדי שתבין לא לתקוף בקטע עם סכין אני מתכוון אתה יודע בן אדם שיושב לאכול מרגיש כמו סוג של. אליעד: לא הוא לא מפחד אז הוא כאילו חושב שאם הוא אוכל, רגע ולכן אם הוא ימשיך לשתות כוס מים אז כאילו זה מגדיל את הסיכוי שיתקפו אותו אז מה ... הוא לא שומר על קירות מסביבו. אליעד: למה דווקא באוכל אין לו בעיה לשחק בפלאפון לידם. ש: כי זה משהו אישי. אליעד: עד פה? ש: כן. אליעד: לשחק בפלאפון לידם הוא יכול לאכול לידם הוא לא. ש: זה ההבדל כי כשהוא אוכל זאת גם פעולה כזאת שהיא קצת אינטימית כביכול. אליעד: לשתות מים? ש: כן. אליעד: אין לו בעיה לעשות דברים אחרים, הבנתי אז אתה אומר שאולי הפעולה היא אינטימית אין לו בעיה לעשות פעולות אחרות לאכול יש לו בעיה. ש: כן כי זאת פעולה אינטימית. אליעד: אז אני מסביר לך מה לעשות אם הוא אומר לך שזאת לא האמת הוא אומר לך שאין לו בעיה. ש: אז תגיד אני לא יודע מה הוא. אליעד: אין לו בעיה לנהל שיחה אישית לידם בטלפון אז זה לא בגלל שהוא לא רוצה לעשות לידם דברים אינטימיים בסדר הוא יכול לנהל שיחה אישית בטלפון לא רוצה לאכול לידם. ש: אפשר לשאול? אליעד: תשאל. ש: אני רוצה להבין קודם את השאלה הבן אדם בא אליך והוא לא יודע למה הוא פוחד לאכול ליד אנשים זה אני לא יודע למה אני לא אוכל? אליעד: לא הוא לא יודע, יש אחד שאומר שלום אני מפחד שינשכו אותי מה לעשות? יש אחד שאומר שלום אני מפחד ללכת ברחוב מה לעשות? הוא עוד לא יודע ממה אתה צריך למצוא לו ממה ואת הפתרון. ש: הבנתי שאלה מסטיק הוא יכול לאכול ליד אנשים מפריע לו? אליעד: בא נגיד שלא גם לא. ש: גם מסטיק הוא לא יכול לפני אנשים? אליעד: לא, בוא אתה רוצה אני אגיד לך שכן מה בא לך שאגיד כן או לא? ש: אם נגיד מסטיק הוא כן מצליח לאכול אז נמשיך למה לא. אליעד: מסטיק כן הלאה. ש: הוא אוכל הוא לועס ואין לו שום בעיה. אליעד: נסבך את זה כן, יותר מסובך זה כן נכון אז כן הוא אוכל מסטיק כן. ש: אוקי ... אתה מזיז את השיניים אתה פותח ואוכל מה ההבדל בין זה לאם אתה לוקח עכשיו פירור קטן ואוכל לועס עושה את אותה פעולה, מה אתה חושב מפריע לך? אליעד: אין בעיה. ש: אפשר לאכול. אליעד: פירור אפשר. ש: פירור אפשר ושני פירורים? אליעד: ללעוס אותם אפשר. ש: ולבלוע? אליעד: אי אפשר. ש: אי אפשר הבליעה היא זאת שגורמת לך להרגיש לא טוב. ... משמיע תוך כדי. אליעד: חכה אתה. ש: אם הדלת אטומה לגמרי. אליעד: גם יש קצת בעיה. ש: כשאתה הולך נצרך לשירותים אתה מרגיש? אליעד: אין בעיה. ש: אין בעיה האם אתה פוחד לאכול לפני כולם אשתך, הוא נשוי יש לו ילדים? אליעד: בא נגיד מה בא לך נזרום. ש: תינוק נניח תינוק, כשיש לך תינוק אתה אוכל לידו אתה פוחד לאכול ליד התינוק? אליעד: לא. ש: לא פוחד לידו. אליעד: לא. ש: אדם מבוגר מאוד זקן? אליעד: פעם כן פעם לא. ש: אדם לא שפוי לא יודע אם הייתה לך סיטואציה כזאת נניח יושב לידך אדם לא שפוי אתה פוחד לאכול לידו? אליעד: קצת. ש: קצת הקצת הזה מעצבן, הבנתי כשיש טלוויזיה ואתה רואה אנשים בטלוויזיה אתה פוחד לאכול? אליעד: לא. ש: זה בדיוק כמו פוחד. אליעד: נמנע מלאכול מה זה משנה מרגיש לא נוח לאכול מעדיף לא לאכול, בסדר אין בעיה מעדיף לא לאכול. איך מנתחים? ש: מה ההרגשות שיש לך כשאתה? אליעד: לא יודע מרגיש שאני לא רוצה לאכול לא יודע למה. ש: ואם תהיה מאוד רעב אתה תאכל? אליעד: כן. ש: אתה גם תרגיש רע? אליעד: כן. ש: איזושהי חרדה חברתית. אליעד: ש...? ש: לא קשור לאוכל או לזה יש לו איזושהי חרדה חברתית והחרדה הזאת מונעת ממנו לעשות את הפעולות האלו. אליעד: מה קשור לאכול? ש: כי הוא לחוץ אולי, וכשאתה רואה מישהו אחר אוכל האם אתה פוחד זה מפחיד אותך? אליעד: לא. ש: יכול להיות שהרצון הזה לא לאכול ליד אנשים נובע מזה שבמצב כשהוא אוכל לידם הוא כאילו הוא שווה איתם זה סוג של זה משהו בסיסי שהוא ליד אנשים. אליעד: שאם אני אוכל איתם אז אני שווה איתם? ש: כן. ...
איך דיכאון משפיע על החשק? איך שמחה משפיעה על החשק? דיכאון ואכילה רגשית, דיכאון והתמכרות לסקס, דיכאון וחוסר חשק מיני, דיכאון וחוסר חשק לאכול, דיכאון ואכילת יתר, רצון לכסף, ירידה בחשק המיני, למה אין לי חשק לאכול? עוצמת הרצון
איך דיכאון משפיע על החשק? איך שמחה משפיעה על החשק? דיכאון ואכילה רגשית, דיכאון והתמכרות לסקס, דיכאון וחוסר חשק מיני, דיכאון וחוסר חשק לאכול, דיכאון ואכילת יתר, רצון לכסף, ירידה בחשק המיני, למה אין לי חשק לאכול? עוצמת הרצון
... מיני, דיכאון וחוסר חשק לאכול, דיכאון ואכילת יתר, רצון לכסף, ירידה בחשק המיני, למה אין לי חשק לאכול? עוצמת הרצון איך דיכאון משפיע על החשק לאכול ועל החשק המיני? אליעד כהן מתאר בהרצאתו כיצד דיכאון משפיע על החשק, עם דגש על התיאבון ועל החשק המיני. הוא מסביר כי ... אנשים שהדיכאון גורם להם לאכול יותר ויש אנשים שהוא גורם להם לאכול פחות. למה אנשים מסוימים אוכלים יותר כשהם בדיכאון? כאשר אדם נמצא בדיכאון, הוא מרגיש רע מאוד ומחפש דרכים להתמודד עם ... נוספת, שאדם בדיכאון מתחיל לאכול מתוך רצון לברוח מהדיכאון, אך כשהוא משמין כתוצאה מהאכילה המרובה, הדבר מוסיף עוד יותר דיכאון, מה שמוביל אותו לאכול עוד יותר. כך נוצר מעגל של אכילת יתר ודיכאון הולך וגדל. מדוע חלק מהאנשים בדיכאון מאבדים את החשק לאכול? מנגד, קיימים גם אנשים שבמצב של דיכאון לא חשים רצון לאכול כלל. הסיבה לכך היא שהדיכאון מתאפיין בכך שכוח הרצון של האדם מתרכז בדבר אחד מאוד ספציפי שחסר לו. לדוגמה, אדם שאיבד ... גם להשפעת השמחה על החשק לאכול ולמין. כאשר אדם שמח, ההשפעה על החשק יכולה להיות הפוכה או דומה להשפעת הדיכאון. יש מקרים שבהם שמחה גורמת לאדם לחוש ... הוא לא מרגיש צורך נוסף לאכול או לקיים יחסי מין. בדומה לאדם שכבר שבע, הוא לא יחפש לאכול עוד. אך לפעמים, דווקא כשהאדם שמח, הוא רוצה להוסיף עוד לשמחה שלו ולכן הוא יפנה לאכילה או לקיום יחסי מין מתוך רצון ... בדיכאון למה אין לי חשק לאכול? הקשר בין עושר לרצון לכסף איך דיכאון משפיע על החשק? איך שמחה משפיעה על החשק? דיכאון ואכילה רגשית: איך דיכאון ... אותו. באופן כללי, על מנת לאכול, צריך קודם כל רצון לאכול. באופן רגיל, אוכל מקושר לרצון להרגיש טוב יותר, להרגיש שבע ומסופק. כשמישהו בדיכאון, המחשבה על אוכל עשויה להיות דרך ... יכול להוריד את הרצון לאכול. אם אדם בדיכאון בגלל שמישהו עזב אותו, כוח הרצון שלו ממוקד בכך שהוא רוצה את אותו אדם, ולא בעניין של אוכל. אכילה ... זה יכול להשפיע על רצונו לאכול או לקיים יחסי מין באופן שונה. יש פעמים שבהן שמחה יכולה לגרום לאדם להרגיש מלא יותר, והוא לא יחפש אוכל משום שהוא ... שמחה ולפניו יתעורר רצון לאכול או לקיים יחסי מין כדי להעצים את השמחה שהוא כבר חווה. אם אדם נמצא במערכת יחסים טובה ומרגיש שמח עם בן בת הזוג, הוא ... שבו אדם שבע, הוא לא יחפש לאכול יותר. השפעת העושר על הרצון לכסף: איך כסף קשור לרצון הכללי? סוגיה נוספת שנדונה היא השפעת הכסף על הרצון הכללי. מתי ... שמחה מגבירה את הרצון לאכול או לקיים יחסי מין, ולעיתים היא מקטינה אותו. גם בדיכאון, התופעה משתנה בין אנשים - יש כאלה שיאכלו יותר ויש כאלה ... נקרא דיכאון. עכשיו בשביל לאכול אתה צריך רצון לאכול עכשיו למה אתה אוכל כי אתה חושב שיהיה לך טוב לאכול עכשיו איך הדיכאון משפיע על המחשבה שאומרת אם אני אוכל יהיה לי טוב אז בא נדבר על זה שכאשר הם בדיכאון הם אוכלים יותר ... על מה אני יכול לחשוב על לאכול הוא מתעסק בלאכול חושב על לאכול כשהוא אוכל הוא ממלא רצון ואז זה מקזז לו את הדיכאון. זאת אומרת שככל שהוא יותר בדיכאון הוא ירצה לאכול יותר אבל יש גם תופעה הפוכה שככל שהוא יותר בדיכאון הוא ירצה לאכול פחות למה שהוא ירצה לאכול פחות כי בשביל לאכול עוד פעם אתה צריך לחשוב שזה יעשה לך טוב לאכול, עכשיו נגיד שאתה בדיכאון כי נפרדת ממישהי מישהי עזבה אותך ואז אתה בדיכאון עכשיו אם אתה כל כולך הרצון שלך רוצה אותה ...
דיאטת צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין?
דיאטת צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין?
... צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין? מה זה צום לסירוגין ואיך הוא עובד? צום לסירוגין הוא דפוס אכילה שמתחלק בין תקופות של צום מוחלט לבין תקופות בהן מותר לאכול. בשיטת צום לסירוגין, האדם מחלק את היממה לשעות שבהן הוא אוכל ולשעות ארוכות יותר שבהן הוא אינו אוכל כלל, אך עדיין מותר לשתות. למשל, אחת השיטות הנפוצות נקראת צום 16-8, כלומר, 16 שעות ביום צמים ורק במשך 8 שעות מותר לאכול. קיימות שיטות נוספות, כגון צום של 12 שעות ביום ואכילה במשך 12 שעות, צום של 20 שעות ואכילה במשך 4 שעות, או אפילו צום של 48 שעות ואכילה במשך 8 שעות. בשעות הצום אין לאכול כלל, אך מותר לשתות נוזלים ללא קלוריות, כגון מים או תה ללא סוכר. מהו אחד החסרונות המשמעותיים של צום לסירוגין? אליעד כהן מציין שאחד ... רעב פיזי או דרישות הגוף. כאשר אדם עושה צום לסירוגין ומגביל את עצמו לשעות ספציפיות שבהן הוא יכול לאכול, הוא למעשה יוצר לעצמו מעין רעב רגשי המתלווה לרעב הפיזי. כתוצאה מכך, כאשר הוא יגיע לזמן המותר לאכילה, הוא עשוי לאכול הרבה יותר מהנדרש על מנת לפצות על הרגשות השליליים ועל תחושת המניעה שחווה במהלך שעות הצום. לדוגמה, אדם שעושה צום של 20 שעות ביום, ומותר לו לאכול רק ב - 4 השעות הנותרות, יכול למצוא עצמו אוכל כמויות מזון גדולות מדי, הרבה מעבר למה שהגוף באמת זקוק לו. אכילה כזו אינה קשורה רק לתחושת הרעב הפיזית אלא גם לפיצוי רגשי. הצורך בפיצוי רגשי נוצר כתוצאה מתחושת האסור לי לאכול המלווה את האדם לאורך שעות הצום. תחושת המניעה עשויה ליצור לחץ פסיכולוגי משמעותי שיוביל להתקפי אכילה בלתי נשלטים או בולמוס אכילה, בהם ... לו עם האוכל. מהו היתרון בגישה של אכילה לאורך כל היום בכמות קטנה? גישה חלופית שאליעד כהן מציע, היא לאכול לאורך כל היום, אבל בכמות קלוריות קטנה יותר ממה שהגוף צריך בפועל. לדוגמה, אם אדם צריך לצרוך 2000 קלוריות ביום, הוא יכול לבחור לאכול 1800 קלוריות בלבד, אך לפרוס אותן לאורך היום באופן אחיד. לפי אליעד, 99% מהאנשים יסכימו שאדם שיפעל כך ירד במשקל, מכיוון שהוא נמצא בגרעון ... החסך הרגשי המלווה את הצום לסירוגין. האדם אוכל לאורך כל היום, ולכן אין לו את תחושת הלחץ של האסור לאכול, שעלולה להוביל להתקפי אכילה בהמשך. מדוע עדיף להימנע ממצבי רעב קיצוניים? אליעד כהן מדגיש כי לעיתים עדיף לאכול בכמויות קטנות כאשר מרגישים רעב, ולא להיכנס למצב של רעב קיצוני. הסיבה לכך היא שבמצבים של רעב קיצוני, האדם נוטה לאכול מעבר למה שהוא באמת צריך כשהוא כבר מתחיל לאכול. מצב כזה יכול ליצור הרגלי אכילה לא בריאים לאורך זמן, ולעורר בעיות של אכילה רגשית וחוסר איזון בתזונה היומית. הוא מוסיף כי אדם שעושה צום ... לסירוגין? אליעד ממליץ לשים לב במיוחד לאכילה מתוך רעב רגשי ולנקוט מספר צעדים פרקטיים כדי להימנע מכך: לאכול בכמויות קטנות לאורך היום ולא להגיע למצב של רעב קיצוני. לעצור את האכילה לפני שמרגישים מלאים לגמרי. לאכול מזון דל בקלוריות וכך לאפשר לעצמך לאכול כמות גדולה יותר ללא עליה משמעותית בקלוריות. לאכול לאט יותר כדי להפחית את הצורך הרגשי באכילה מרובה. אליעד מסיים בכך שהכרחי להיות מודעים להשלכות הרגשיות של צום לסירוגין ולקחת אותן בחשבון ... בשיטת דיאטה זו. מה זה צום לסירוגין? חסרונות צום לסירוגין איך להימנע מאכילה רגשית? כמה ארוחות לאכול ביום? איך להצליח לרדת במשקל? אכילה כל כמה שעות? דיאטה ארוחה אחת גדולה ביום, דיאטה צום 16 שעות, דיאטה צום 12 שעות, דיאטה צום מים, דיאטה צום קל, ארוחות קטנות כל 3 שעות, כל כמה שעות צריך לאכול, כל כמה שעות מומלץ לאכול, לאכול בין הארוחות, צום בין הארוחות, גירעון קלורי, מאזן קלורי, ירידה במשקל, איך לרדת במשקל? טיפול באכילה רגשית, דיאטת צום 16 ... דיאטה צום לסירוגין, יתרונות וחסרונות הצום, איך צום משפיע על הגוף? צום שריפת שומן, כל כמה זמן לאכול, כל כמה שעות לאכול, כמה לאכול? כמה ארוחות לאכול? לנשנש בין הארוחות, איך להצליח בדיאטה? איך להצליח לרדת במשקל? דיאטה ארוחה אחת ביום, דיאטה ללא דיאטה ...
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1
... לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1 אליעד כהן מסביר בהרצאה זו כיצד להתמודד עם הקושי לשמור על דיאטה ולהימנע מאכילת יתר, ובעיקר מתוקים. הוא מציג דרך חשיבה מעמיקה על המניעים והסיבות ... לא בריא, הם יעלו במשקל. אליעד מבהיר כי הנחה זו אינה בהכרח נכונה, כיוון שהמשקל תלוי בעיקר בכמות הקלוריות שאדם צורך, ולא בהכרח בסוג המזון. למשל, אדם יכול לאכול סוכריות מסוימות כל יום ועדיין לרדת במשקל אם יצרוך פחות קלוריות מכלליות במהלך היום, בעוד שאדם יכול לאכול אוכל בריא בכמויות מופרזות ולהשמין. האם אכילת מתוקים גורמת להשמנה? לפי אליעד, לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי כי אכילת מתוקים גורמת להשמנה. הוא מסביר כי אם אדם אוכל עוגה מדי ... האכילה. אליעד מציין כי כל אכילה היא תוצאה של חישוב שנעשה במוחנו בין התועלת המיידית (ההנאה מאכילה) לבין הנזק העתידי (עלייה במשקל). איך להתמודד עם הפיתוי לאכול מתוק? הפתרון שמציע אליעד הוא לשאול את עצמך כמה שאלות חשובות כשאתה נתקל בפיתוי. למשל: - האם העוגה באמת לא בריאה? (תשובה: היא לא הכי בריאה, אבל גם לא הכי גרועה). - האם העוגה באמת תגרום לי להשמין? (תשובה: רק אם אני אוכל ממנה בכמויות גדולות ובתדירות גבוהה). - האם אני נראה רע עכשיו? (אם לא, המוטיבציה לאכול פחות עלולה לרדת). - האם אני רוצה להיראות טוב יותר? אם כן, אז יש מוטיבציה לשמור על דיאטה נכונה. כמו כן, אליעד מציין את החשיבות שבהבנה שכל פעולה היא תוצאה של בחירה. גם כאשר ... או תוצאה ארוכת טווח. איך לא להרגיש רע אחרי שאוכלים מתוק? אליעד מדגיש כי אין צורך להרגיש רע אחרי שאוכלים עוגה, כל עוד אנחנו שלמים עם הבחירה שלנו. הבחירה לאכול מתוק צריכה להתבצע מתוך מודעות מלאה לכך שהאדם בחר את ההנאה המיידית וההשלכות שלה על המשקל. כשאנחנו מבינים את הבחירה שלנו, אנחנו יכולים להיות שלמים איתה ולא להרגיש רע אחרי האכילה. האם אפשר גם לאכול עוגה וגם לרדת במשקל? אליעד מציין כי זה אפשרי בהחלט לאכול עוגה מדי פעם ולרדת במשקל, בתנאי שמבצעים זאת בצורה מדודה ומבינים את המחירים והתועלות של כל פעולה. אם האכילה נעשית בצורה מאוזנת, עם פעילות גופנית מתאימה, ניתן לאכול מתוקים ולשמור על משקל תקין. כיצד להתמודד עם תחושת חוסר שליטה מול אוכל? אליעד מציין כי תחושת חוסר השליטה מול אוכל אינה בהכרח נכונה. אנחנו לא חסרי שליטה, אלא פשוט מקבלים את ההחלטות שלנו בצורה חפוזה ולא מודעת. הפתרון הוא להיות מודעים יותר למה שאנחנו עושים ולהבין שכל פעולה היא תוצאה של בחירה חופשית. סיכום הדרך להתמודד עם הפיתוי לאכול מתוק ולשמור על דיאטה היא להבין את הבחירות שלנו, להיות מודעים למחירים ולתועלות של כל פעולה, ולבצע בחירות מאוזנות. כל אחד יכול לשלוט בתזונה שלו, כל עוד הוא מבין את מניעי הבחירות שלו ומתמודד עם הצורך הרגשי בצורה מודעת. איך להפסיק לאכול מתוק? איך לשמור על דיאטה לאורך זמן? האם אפשר לאכול עוגה ולרדת במשקל? התמכרות למתוקים וטיפול איך לרדת במשקל בלי לסבול? איך לשלוט באכילה רגשית? איך לשמור על הדיאטה ולהפסיק לאכול מתוקים? אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד עם הקושי לשמור על דיאטה ולהימנע מאכילת יתר, ובעיקר מדבר על הקושי של אנשים להפסיק לאכול מתוקים ולהתמיד בירידה במשקל. בשיחה מפורטת זו, הוא מציג דרך חשיבה מעמיקה המסבירה מדוע אנשים מתקשים לעמוד בפיתויים, כגון אכילת עוגה, ואיך ניתן להתמודד עם מצבים אלה. מדוע כל ... בריא, הוא ישמין. אליעד מבהיר שזה לא בהכרח נכון, ומסביר שהמשקל מושפע בעיקר מכמות הקלוריות שאדם צורך, ולאו דווקא מסוג המזון. הוא נותן דוגמה ברורה: אדם יכול לאכול שתי סוכריות בלבד כל יום ולהרזות, או לחלופין, לאכול כמות עצומה של אוכל בריא ולהשמין. כלומר, הכמות קובעת יותר מסוג המזון. לכן, האמונה שאכילת מזון לא בריא תמיד גורמת להשמנה אינה נכונה באופן מוחלט. האם אכילת מתוקים גורמת ... ובתדירות. מי שאוכל עוגה מדי פעם לא בהכרח ישמין, ומי שאוכל כל יום כמות גדולה - כן ישמין. כלומר, הבעיה אינה במתוק עצמו, אלא בכמויות ובאופן האכילה. למה קשה לאכול בצורה מאוזנת ולשמור על דיאטה? אחד הדברים שאליעד מדגיש הוא שרוב האנשים לא מדויקים בחישובים שהם עושים לגבי התועלת והנזק שבאכילת מזון מסוים. הם מרגישים שהם רוצים לאכול משהו מתוק כי הוא עושה להם טוב באותו הרגע. אליעד מסביר שהמוח עושה בכל רגע חישוב פשוט: הוא מחשב את התועלת המיידית (הנאה מיידית) מול הנזק העתידי (השמנה אפשרית), וברגע שבו ההנאה המיידית גבוהה יותר - האדם יאכל את המתוק. איך אפשר להפסיק לאכול מתוק באופן מוגזם? הפתרון שאליעד מציע הוא לבדוק מה באמת קורה באותו הרגע במוח: כאשר אדם עומד מול עוגה, הוא צריך לשאול את עצמו כמה שאלות ברורות: האם העוגה באמת לא בריאה? ... היא שרק אם אוכלים ממנה בכמויות גדולות ובתדירות גבוהה, אז כן, זה ישפיע על המשקל. האם אני נראה רע עכשיו? אם התשובה היא לא, אז כבר יורדת קצת המוטיבציה לאכול פחות. האם אני רוצה להיראות טוב יותר? אם התשובה כן, אז יש מוטיבציה לשמור יותר על אכילה מאוזנת. מה הסיבה הרגשית שבגללה אני רוצה לאכול את העוגה? אולי העוגה מפצה אותי על משהו רע שקרה לי במהלך היום. כיצד להחליט לאכול או לא לאכול את העוגה? אליעד מדגיש כי בסופו של דבר יש לך חופש בחירה בכל רגע נתון. גם כשאתה אוכל את הביס האחרון, עדיין יש לך אפשרות להחליט לא לבלוע אותו. הוא ממליץ להיות מודעים לכך שכל בחירה מגיעה עם מחיר - תועלת והפסד. אם אתה אוכל עוגה, אתה אולי מפסיד את ההזדמנות לרדת במשקל. אם אתה בוחר לאכול פחות מתוקים, אתה מרוויח ירידה במשקל אך אולי מפסיד הנאה מיידית. מה אפשר לעשות כדי לא להרגיש רע אחרי שאוכלים מתוק? הנקודה החשובה שאליעד מדגיש היא שצריך להבין שכל בחירה היא בסדר גמור. הבעיה היא לא בעצם הבחירה לאכול עוגה, אלא בפרשנות שנותנים לכך. אתה צריך להיות שלם עם הבחירה שלך: להבין שבחרת לאכול כי זה מה שרצית יותר באותו רגע. אין צורך להרגיש רע, כי אתה עושה בדיוק את מה שאתה רוצה. אם אתה רוצה אחרת, עליך פשוט לבחור אחרת. האם אפשר גם לאכול עוגה וגם לרדת במשקל? אליעד מציין שאפשר בהחלט לאכול עוגה ולרדת במשקל, אך זה דורש מודעות והבנה של הבחירות שלך. אפשר לבחור באכילה מדודה של מתוקים תוך איזון עם פעילות גופנית מתאימה. זה אפשרי לחלוטין, אבל בכל מקרה, יש להבין ... היא להיות מודעים יותר לבחירות הללו ולראות שכל דבר נעשה מבחירה חופשית. כל פעולה, גם אכילת עוגה, נעשית מבחירה חופשית. הוא מוסיף דוגמה: כשאת רעבה ואת הולכת לאכול, את מרגישה בשליטה. מדוע כשאת אוכלת עוגה זו תחושה של חוסר שליטה? בפועל, בכל רגע יש לך בחירה, ואת תמיד עושה בדיוק את מה שאת רוצה. לסיכום, מה הדרך הנכונה להתמודד עם ...
NLP / שכנוע - איך להשתמש בשאלות הסחה? איך להשתמש בשאלות הטעייה? איך לעשות מניפולציה? איך ליצור ספק אלטרנטיבי? איך לעשות הסחת הדעת? איך לשתול מחשבות בת מודע? איך לגרום למישהו להאמין לך?
... הספק באותו הדבר, היא עצמה הבעת אמון ברעיון שלך. לדוגמה (חינוך ילדים): נניח שאתה רוצה שהילד שלך יאכל ארוחת צהריים. עכשיו, אם תשאל אותו האם אתה רוצה לאכול צהריים?, או אפילו לדוגמה תאמר לו בא לאכול צהריים, בכל אחד מהמקרים בתת המודע של הילד, תהיה תחושת ספק לגבי הרצון לאכול צהריים. דהיינו, תת המודע של הילד ישאל את עצמו, האם אני רוצה לאכול צהריים. לעומת זאת, באפשרותך לשאול את הילד שאלה אחרת ולומר לילד משפט אחר, שיעביר את הספק של הילד, למקום שבו בכל מקרה הוא מסכים עם מה שבאמת חשוב לך שהוא יסכים. לדוגמה: מה אתה רוצה לאכול לארוחת צהריים?, שאז אתה בעצם מעביר מסר לתת המודע של הילד, שהספק הוא רק לגבי מה לאכול ולא לגבי האם לאכול. ואת הרצון של הילד להטיל ספק ולחשוב בחשיבה עצמאית לגבי מה שאתה אומר לו, את זה אתה מנתב אצלו לגבי מה לאכול, ולא לגבי האם לאכול. כי הטלת ספק, היא לא רק מנגנון הגנה, אלא היא גם צורך רגשי של האדם, שרוצה להרגיש שהוא מחליט ... לא מחליט לו מה לעשות וכיוב. ואז את הצורך הרגשי של האדם להטיל בך ספק, את זה אתה מנתב אצלו למקום שבו זה אפשרי מבחינתך שהוא יטיל ספק, כגון לדוגמה מה לאכול לארוחת צהריים. ולא למקום שלא נוח לך שהוא יטיל ספק, כגון האם בכלל לאכול צהריים. ויש כאן רמת תחכום נוספת, והיא שבאפשרותך עוד יותר להרחיק את הספק מהמקום שבו אתה לא רוצה שהאדם השני יטיל ספק. כגון לדוגמה, המשפט שאומר מה אתה רוצה לאכול לארוחת צהריים, שהוא בעצם מעביר את הפוקוס של השומע, מהשאלה האם אתה רוצה לאכול, לשאלה מה אתה רוצה לאכול, שההתלבטות בה, בכל מקרה מסכימה עם זה שהוא רוצה לאכול. אבל עדיין יש בה חיסרון. כי כאשר האדם חושב על מה לאכול, המרחק מהשאלה מה לאכול, לשאלה האם לאכול, המרחק מהספק שאתה מוכן שהוא יחשוב עליו, אל הספק שאתה לא מוכן שהוא יחשוב עליו, המרחק הזה הוא לא ככ גדול. וכאשר אתה אומר לילד מה אתה רוצה לאכול, עדיין אתה לא מספיק מרחיק אותו מהספק של האם לאכול. ולשם כך יש אפשרות לעשות את המניפולציה בצורה יותר מתוחכמת, שבה אתה מרחיק את תחושת הספק שבתת ... לא רוצה שהוא יסתכל. והדרך לכך היא, על ידי זה שאתה הופך את הספק האלטרנטיבי שאתה מציג בפניו, ליותר ממשי וליותר מוחשי. לדוגמה: במקום לשאול מה אתה רוצה לאכול לארוחת צהריים, תשאל מה אתה רוצה מעדיף לאכול לארוחת צהריים, אוכל מסוג 1 או אוכל מסוג 2 או אולי בכלל אתה מעדיף לאכול אוכל מסוג 3 וכיוב (בהמשך אסביר את ההבדל בין רוצה לבין מעדיף). כאשר הניסוח של השאלה, לוקח בעצם ... רוצה שהוא יסכים איתך, ואתה משלב אותו בתוך משפט שאלה, כאשר בעצם השאלה עצמה, יש הסכמה מהותית עם מה שאתה רוצה שהוא יסכים איתך. כי בשאלה מה אתה רוצה לאכול X או Y? יש בעצם הסכמה מהותית שהוא באמת רוצה לאכול. ומה לאכול, זאת בעצם צורה, של המהות שהיא לאכול. וכאשר המחשבה של האדם חושבת על הצורה של מה לאכול, בעצם אין לאדם ספק לגבי המהות של האם בכלל לאכול. ובנוסף כפי שכבר אמרתי, את הספק הצורני שעוסק בספק לגבי צורה של המהות של הדבר שאתה רוצה לשתול ... את הספק הזה באפשרותך להרחיב אותו ולהפוך אותו ליותר ממשי, כדי שהאדם יתמקד בו כמה שיותר. כגון בדוגמה הנל, להרחיב ולפרט את השאלה לגבי הצורה של מה לאכול, כדי למקד את הספק במה
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2
... לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2 איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? אליעד כהן עוסק בסוגיית ההתמודדות עם הפיתויים הקולינריים, במיוחד עם עוגות מתוקות, ולמה קשה לאנשים לעמוד בפיתוי לאכול למרות שהם לא רוצים. הוא מסביר שהרבה פעמים יש תחושת חוסר שליטה כאשר ... להרהר על כך. לפי אליעד, אמנם ברגע שאנו אוכלים, נדמה לנו שאנחנו לא שומרים על שליטה, אך בעצם אנחנו עושים בדיוק את מה שאנחנו רוצים. אפילו אם אנחנו מודים שאנחנו לא רוצים לאכול את העוגה, כל ההתנהלות שלנו בתגובה לקיומה מראה שהרצון שלנו באותו רגע לאכול גובר על הרצון להימנע. מה באמת קורה בראש כשאנחנו אוכלים למרות שאנחנו ... פנימי, אך בסופו של דבר, אם התלבטות לא הייתה ארוכה או כבדת משקל, האדם פשוט יקבל את ההחלטה ויתנהג לפי רצונו האמיתי. כך גם בנוגע לאוכל, ההתלבטות היא קצרה ומעטה, וההחלטה לאכול את העוגה כבר התקבלה בלא מודע. למה אנחנו רוצים להיראות טוב ולא ... של אכפתיות, אך גם אם היינו לבד, עדיין היינו רוצים להיראות טוב יותר. איך אהבה עצמית משפיעה על ההתמכרות למתוק? אליעד מציע דרך להבין איך האכילה נגרמת לא רק על ידי הרצון לאכול את העוגה, אלא גם מתוך רצון פנימי להרגיש טוב עם עצמך גם אם זה כרוך ... השאלות הללו מאפשרות לאדם להבחין שהתשובות שהמציא לעצמו הן שרירותיות וניתן להשתחרר מהן על מנת לקבל החלטות מתוך חופש פנימי. כיצד להחזיר לעצמנו את השליטה בהחלטה אם לאכול עוגה או לא? בסופו של דבר, אליעד מסביר שהשליטה נמצאת בידינו כל הזמן. ... מהרצון הפנימי שלנו. כשאנחנו מבינים שאין סיבה אמיתית להתמכר או להימנע מאכילת העוגה, אנחנו יכולים לבחור בצורה חופשית, מתוך הכרה ברורה שבכל מצב יש לנו את האפשרות לבחור אם לאכול או לא. איך להפסיק לאכול מתוק? התמכרות למתוק איך לשמור על דיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? למה אני אוכל כשאני לא רעב? למה אנחנו לא מצליחים לעמוד בפיתוי של עוגה? אליעד כהן מציג את המורכבות הפסיכולוגית סביב הרצון לאכול עוגה מתוקה, והקושי להתאפק ולשמור על תזונה נכונה. הוא מסביר שברגעים ... פורס חתיכה ואוכל במהירות, ללא היסוס. לפי אליעד, אין באמת מצב של חוסר שליטה מוחלט, משום שבפועל האדם תמיד עושה בדיוק את מה שהוא רוצה. גם אם האדם חושב שהוא אינו רוצה לאכול את העוגה, עצם העובדה שהוא אוכל אותה בפועל מצביעה על כך שבאותו רגע הרצון לאכול גובר על כל רצון אחר. מה באמת קורה בראש כשאנחנו אוכלים למרות שאנחנו ... לפני קניית חולצה עושה זאת תמיד, או שיש מקרים שבהם אין התלבטות. התשובה היא שלפעמים כן ולפעמים לא, תלוי ברצון הפנימי. באותו אופן, כאשר היא רואה עוגה, היא מתלבטת אם לאכול או לא, אבל בפועל ההחלטה כבר נעשתה עמוק בתוכה. כשהיא בוחרת לאכול, זה אומר שההחלטה ליהנות מהעוגה ניצחה באותו רגע. למה אנחנו רוצים ... ללא תנאי. איך להשתחרר מהתלות באכילת מתוק או באישור החברה? אליעד כהן מציע דרך להשתחרר מההתמכרות למתוק ומאישור חברתי דרך שאלת שאלות פשוטות אך עמוקות: בכל פעם שרוצים לאכול משהו לא בריא, לשאול האם זה באמת טעים לי ואם כן, אז מה? או האם זה ... לי טוב ואם כן, אז מה?. השאלות האלה עוזרות להגיע לתובנה שכל הסיבות והאמונות שהאדם המציא לעצמו הן שרירותיות, חסרות בסיס ממשי, ולכן ניתן להשתחרר מהן ולבחור בחופשיות אם לאכול או לא. כיצד להחזיר לעצמנו את השליטה בהחלטה אם לאכול עוגה או לא? בסופו של דבר, אליעד טוען שהדרך האמיתית להשתחרר ... אם אינן מודעות לו. הוא מדגיש שברגע שהאדם מבין שאין שום סיבה אמיתית להימנע או להתמכר לעוגה, אלא הכל נובע מהרצון שלו לאישור חברתי ואהבה עצמית, הוא משתחרר מהצורך הכפייתי לאכול או להימנע מאכילה, ומסוגל לבחור באופן חופשי לחלוטין בכל פעם מחדש. איך להפסיק לאכול מתוק? התמכרות למתוק איך לשמור על דיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לאכול, אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לאכול, איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הדרכה, אימון אישי קריירה, אימון אישי לילדים נוער והורים בנושאי לאכול - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 22:04:05 - wesi1