אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרפואה הנכונה ✔צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע
האם נכונה הטענה שאפשר לחיות רק מירקות ופירות כמו בעלי חיים חזקים?

אחת הטענות המרכזיות של תומכי התזונה הטבעונית והצמחונית היא שבני אדם יכולים להתקיים ואף לשגשג בעזרת תזונה המבוססת רק על ירקות ופירות. לעיתים קרובות, הם משתמשים בדוגמה של בעלי חיים חזקים במיוחד כגון שוורים, סוסים וקרנפים, שמתקיימים ממזון צמחי בלבד, וטוענים שאם בעלי חיים אלו כל כך חזקים ובריאים, הרי שגם בני אדם יכולים להסתפק באותו המזון בדיוק ולהיות חזקים ובריאים.

מה הטעות הלוגית בהשוואה בין בני אדם לבעלי חיים?

הנימוק הזה מתעלם לחלוטין מההבדלים הפיזיולוגיים, הביולוגיים והאנטומיים בין בעלי חיים שונים. אליעד כהן מדגים זאת באמצעות כמה דוגמאות ברורות:
  • אם נאמר לשור: "רוצה להיות חזק כמו כריש? תאכל דגים!", ברור שזה לא יפעל, כיוון שהשור אינו מותאם פיזיולוגית לאכילת דגים.
  • אם נציע לאריה להיות קליל ולעוף כמו ציפור על ידי אכילת זרעים, כמובן שזה לא יקרה, משום שלאריה אין מערכת עיכול של ציפור.
  • אם נאמר לדג שהוא יכול להיות חזק כמו שור אם יאכל עשבים, זה לא יקרה, כי לגופו של דג יש מערכת שונה לגמרי.
אליעד מדגיש שהנחה כאילו אותו מזון ייצור את אותו אפקט בכל בעלי החיים היא מוטעית מיסודה. החוזק הפיזי והבריאות של יצור מסוים תלויים לא רק במזון שהוא אוכל, אלא בעיקר במבנה גופו, במערכת העיכול ובתהליכים הביולוגיים המיוחדים לו.

למה לא הגיוני לאכול עשבים במקום לאכול בשר של שור?

טענה נפוצה נוספת של טבעונים היא: "למה לאכול את השור אם אפשר לאכול את המזון שהשור אוכל?" גם כאן יש כשל לוגי חמור, משום שמערכת העיכול של שור או של בעלי חיים אחרים המעלים גירה בנויה באופן ייחודי לפרק תאית ולהפוך אותה לחלבון זמין, דבר שמערכת העיכול האנושית אינה מסוגלת לעשות באותה יעילות.

אליעד מסביר שאם אדם ינסה לאכול רק עשבים, הוא פשוט לא יצליח להפיק מהם את אותם חומרים מזינים כפי שעושה השור. לכן, הטיעון שאומר שעדיף לאכול את העשבים עצמם במקום לאכול את השור הוא מוטעה מבחינה ביולוגית.

האם עדיף לאכול את החלבון ישירות מהצמחים?

עוד טענה נפוצה היא שהחלבון בבשר מגיע במקורו מצמחים, ולכן "עדיף לאכול את הצמחים עצמם במקום את הבשר." אליעד מצביע על כמה טעויות בטענה הזאת:
  • החלבון בבשר עובר עיבוד ביולוגי בגופו של בעל החיים, כך שבשר מכיל חלבון מלא שנקלט טוב יותר בגוף האנושי.
  • צמחים רבים אינם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות בכמות מספקת, בניגוד למזונות מן החי.
  • ספיגת מינרלים כמו ברזל ואבץ מבשר היא גבוהה משמעותית מזו שבצמחים, ולכן תזונה צמחית בלבד יכולה לגרום למחסור תזונתי.
האם אוכל שעובר עיבוד הוא פחות "טבעי"?

אליעד גם מפריך את הטענה כי בשר הוא מזון "מעובד" משום שהוא עבר עיבוד בתוך גוף של בעל חיים. הוא מזכיר שכל המזונות שאנחנו צורכים עוברים עיבוד כלשהו, בין אם זה בישול, שטיפה או ניקוי. עצם זה שהפרה מעכלת את העשב ויוצרת ממנו בשר לא הופך את הבשר לפחות טבעי או בריא.

אליעד נותן דוגמה ברורה לכך: גם תפוח אדמה מבושל הוא מזון שעבר עיבוד, וכמו שאנחנו לא נמנעים מבישול תפוח אדמה כדי שיהיה אכיל וקל לעיכול, כך אין שום בעיה לאכול בשר של בעל חיים שהפך את הצמח למזון זמין יותר לגוף האדם.

מה האבסורד בטענה שעדיף לאכול את המזון "קרוב למקור"?

אליעד לוקח את הטיעון של הטבעונים לקיצוניות ומצביע על האבסורד שבו: אם החלבון הגיע מצמחים, והצמחים הגיעו מהאדמה והמינרלים, למה לא פשוט לאכול אדמה או תרכובות כימיות ישירות? ברור שזה לא הגיוני, כי מערכת העיכול שלנו אינה מתאימה לכך. הצמח מעבד את האדמה למזון, והפרה מעבדת את הצמח למזון איכותי יותר עבורנו.

האם כל בעלי החיים צריכים לאכול אותו מזון?

אליעד מדגים שגם בטבע יש בעלי חיים שאוכלים בשר, כמו אריות, ויש בעלי חיים שאוכלים עשבים. כל בעל חיים אוכל את מה שהגוף שלו מותאם לו, ואין סיבה להניח שכל בני האדם צריכים לאכול בדיוק את אותו מזון.

הוא מוסיף דוגמה נוספת: תינוק אנושי אוכל רק חלב ולא ירקות או בשר, בגלל מערכת העיכול שלו שעדיין לא מפותחת, לעומת מבוגר שזקוק למזון שונה.

איך כדאי לבחור את התזונה הנכונה?

אליעד מסכם ואומר שהטענה שלפיה אם בעל חיים אוכל משהו והופך לחזק אז גם אתה צריך לאכול כמוהו היא מגוחכת. הוא מבהיר שיש לחקור באופן אישי מה התזונה הכי נכונה עבורך, ושאין לסמוך בצורה עיוורת על טענות של אנשים שעושים השוואות שטחיות בין בני אדם לבעלי חיים.

אליעד מדגיש שוב שהמטרה אינה לומר שצריך או לא צריך לאכול בשר, אלא פשוט להראות שהנימוקים שבהם משתמשים טבעונים וצמחונים הם לעיתים קרובות מוטעים ומטעים מבחינה לוגית וביולוגית.
ניתוח ביקורתי של נימוקי תזונה טבעונית וצמחונית

הדיון לגבי תזונה טבעונית וצמחונית מעלה מגוון נימוקים בעד ונגד. אחד הנימוקים הנפוצים בקרב תומכי התזונה הטבעית טוען כי בני אדם יכולים לשרוד ואף לשגשג מתזונה המבוססת אך ורק על ירקות ופירות, תוך שהם מביאים כדוגמה בעלי חיים חזקים פיזית כמו שוורים, סוסים וקרנפים, אשר מתקיימים ממזון צמחי בלבד.

הנימוק השגוי בהשוואה לבעלי חיים

הטענה הבסיסית כאן היא שאם בעל חיים מסוים חזק ובריא תוך שהוא ניזון ממזון צמחי, הרי שגם בני אדם יכולים להיות בריאים וחזקים אם יאכלו את אותו מזון. הנימוק הזה מתעלם לחלוטין מהבדלים פיזיולוגיים וביולוגיים בין בעלי חיים שונים.

למשל, אם נבוא לשור ונאמר לו: "אתה רוצה להיות חזק כמו כריש? תאכל דגים!", ברור שזה לא הגיוני - השור אינו מותאם ביולוגית לעכל דגים. באותו אופן, אם נאמר לאריה: "אתה רוצה להיות קליל כמו ציפור ולעוף בשמיים? תאכל זרעים!", זה כמובן לא ישנה את יכולותיו הפיזיות של האריה. כלומר, ההשוואה בין בעלי חיים שונים מבוססת על הנחה לוגית שגויה, כאילו סוג המזון הוא הגורם הבלעדי הקובע את החוזק הפיזי של היצור. בפועל, מבנה הגוף, מערכת העיכול, והתהליכים הביולוגיים הפנימיים הם אלו שקובעים איזה מזון מתאים לכל יצור.

מדוע אכילת עשבים אינה שוות ערך לאכילת שור?

אנשים המצדדים בתזונה טבעונית אומרים לעיתים: "למה לאכול את השור אם אפשר לאכול את המזון שהשור אוכל?" כלומר, אם השור ניזון מעשבים ומפתח גוף חזק, ניתן לוותר על הצורך בצריכת בשר ופשוט לאכול ישירות את העשבים. אך גם כאן יש בעיה לוגית חמורה.

הסיבה לכך היא שגוף השור מעבד את העשבים בצורה ייחודית. מערכת העיכול של מעלי גירה כמו שוורים ופרות מפותחת במיוחד כדי לפרק תאית (סיב צמחי) ולהפיק ממנה חומרים מזינים, כמו חלבון ושומן, שלא זמינים לבני אדם בצורה טבעית. מערכת העיכול האנושית אינה מתפקדת באותו האופן. אם אדם ינסה להתקיים אך ורק על עשבים, הוא לא יקבל את החומרים המזינים הדרושים לו, שכן גופו אינו יכול לעכל ולהפיק תועלת מאותם מזונות בדיוק כפי שעושה השור.

הטיעון בנוגע לחלבון - "החלבון מגיע מצמחים, אז תאכל ישירות את הצמחים"

נימוק נוסף שאפשר לשמוע הוא ש"בשר מספק חלבון, אבל החלבון מגיע במקורו מהצמחים, אז במקום לאכול את הבשר, עדיף פשוט לאכול את הצמחים."

טענה זו שגויה ממספר סיבות:
  • החלבון בבשר עובר עיבוד ביולוגי בגוף של בעל החיים - כאשר פרה אוכלת עשבים, מערכת העיכול שלה מפרקת את החומרים שבתוך הצמחים ובונה חלבונים המתאימים לגוף שלה. כאשר בני אדם אוכלים את בשר הפרה, הם מקבלים חלבון באיכות גבוהה שנספג היטב בגוף.
  • לא כל הצמחים מכילים חלבון מלא - יש חלבונים שחסרים בהם חומצות אמינו חיוניות, אותן ניתן למצוא בכמות גבוהה ובאיזון מתאים דווקא במזון מהחי.
  • הגוף האנושי לא בהכרח יכול להפיק את אותן התועלות מחלבון צמחי כפי שהוא מפיק מחלבון מן החי. לדוגמה, ספיגת הברזל והאבץ מבשר גבוהה בהרבה מספיגתם מירקות, ולכן אכילה ישירה של צמחים בלבד עלולה להוביל לחסרים תזונתיים.
האם לאכול את המזון "המקורי" עדיף תמיד?

עוד טיעון שגוי עולה כאשר טבעונים וצמחונים אומרים: "אם החלבון מגיע מהעשב, עדיף לאכול עשב. למה לעבור דרך הפרה?" אך אם ניקח את ההיגיון הזה לקצה, נוכל לשאול - אם העשבים מקבלים את המינרלים שלהם מהאדמה, למה לא פשוט לאכול אדמה במקום לאכול את הצמחים? ברור שהתשובה היא שמערכת העיכול שלנו אינה מותאמת לכך. כך גם ההנחה שאפשר להחליף בשר ישירות בצמחים בלי להבין את העיבוד הפיזיולוגי שנעשה בגוף של בעל החיים לפני שהחומרים המזינים מגיעים אלינו.

האם איבוד מזון הופך אותו ללא טבעי?

צמחונים רבים נוהגים להדגיש שהם אוכלים מזון טבעי, לא מעובד, בניגוד לאוכלי הבשר, שלטענתם צורכים מזון שעבר עיבוד בתוך גופו של בעל חיים. אך בפועל, בני אדם עצמם מעבדים מזון בצורה מתמדת - אנחנו מבשלים ירקות, מתסיסים פירות ליין, מנקים ומשפרים את המזון שאנחנו אוכלים. כל תהליך עיבוד כזה משנה את הערך התזונתי של המזון, ולא תמיד לרעה.

אם כך, גם כאשר פרה אוכלת עשבים ומעבדת אותם בגופה, מדובר בתהליך טבעי לכל דבר, בדיוק כפי שאדם מבשל אוכל כדי להפוך אותו ליותר זמין לעיכול.

לסיכום

הרעיון כי ניתן להשוות את תזונת האדם לתזונת בעלי חיים אחרים מתבסס על הבנה שגויה של הפיזיולוגיה האנושית והביולוגיה הכללית. לא ניתן להסיק שאכילה של עשבים, רק משום שהם מספקים חלבון לפרה, תהיה גם עבור בני אדם מקור חלבון מספק. יתרה מכך, הרעיון כי עלינו להעדיף מזון "קרוב למקורו" באופן מוחלט שגוי אף הוא, משום שכל מזון עובר תהליכי עיבוד כלשהם - אם על ידי בעלי חיים אחרים ואם על ידי האדם עצמו.
חלבון מהצומח או מהחי, צריכת חלבונים מן הצומח, צריכת חלבונים מן החי, צריכת חלבונים מן הטבע, צמחונות בעד ונגד, טבעונות בעד ונגד, גוף האדם ביחס לגוף בעלי חיים, השוואה בין בעלי חיים לבין בני אדם, איזו דיאטה לעשות? מהי התזונה הנכונה? איך לאכול בריא? איך להיות בריא? טענות של טבעונים, טענות של צמחונים, צריכת חלבון מן הצומח, צריכת חלבון מן החי, צריכת חלבון מן הטבע, חזק כמו שור, בריא כמו שור, אומניבור, קרניבור, הרביבור, בן אדם אוכל כל, האם צריך לאכול בשר? חלבון מן הצומח או מן החי
שאלות אכילה חלבון מן החי גוף אנושי יתרון מול חיסרון מיוחד איך להיות טענות של צמחונים גורמים השוואה בולמיה אוכל אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת בשר אנורקסיה בולימיה בולמיה דיאטה הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה הרפואה הטבעית הרפואה הנכונה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חלבון חלבון בתזונה טבעונית חלבון בתזונה צמחונית חלבון מהחי חלבון מהטבע חלבון מהצומח חלבונים טבעונות טבעוני טבעונים ירידה במשקל לאכול לאכול בשר לרדת במשקל לרזות עודף משקל צמחונות צמחונות וטבעונות צמחוני צמחונים צריכת חלבון צריכת חלבון מהחי צריכת חלבון מהטבע צריכת חלבון מהצומח צריכת חלבונים קרניבורים רפואה רפואה טבעית תזונה תזונה טבעונית תזונה טבעית תזונה נכונה תזונה צמחונית
חיסונים, תרופות, הגוף שלנו חכם, האם להתחסן? להקשיב לגוף, האם להוריד את החום? האם לקחת תרופות? האם לסמוך על הגוף? רפואה מונעת, הורדת חום, התנגדות לחיסונים, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, האם להשתמש בתרופות? רפואה אלטרנטיבית
חיסונים, תרופות, הגוף שלנו חכם, האם להתחסן? להקשיב לגוף, האם להוריד את החום? האם לקחת תרופות? האם לסמוך על הגוף? רפואה מונעת, הורדת חום, התנגדות לחיסונים, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, האם להשתמש בתרופות? רפואה אלטרנטיבית
... תרופות, הגוף שלנו חכם, האם להתחסן? להקשיב לגוף, האם להוריד את החום? האם לקחת תרופות? האם לסמוך על הגוף? רפואה מונעת, הורדת חום, התנגדות לחיסונים, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, האם להשתמש בתרופות? רפואה אלטרנטיבית האם נכון להימנע משימוש בתרופות כי הגוף שלנו חכם? אנשים רבים מתנגדים לשימוש בתרופות, חיסונים והתערבויות רפואיות בטענה ...
גוף ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש
גוף ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש
... ונפש, בריאות הגוף, נפש בריאה בגוף בריא, תזונה בריאה, הזדהות רגשית, יחסי גוף נפש, הזדהות עם הגוף, איזון גוף נפש האם תזונה בריאה באמת משפיעה על האושר הנפשי? השאלה המרכזית שאליעד דן בה היא האם תזונה בריאה משפיעה על המצב הנפשי ועל רמת האושר. נקודת ... היא מצב שבו האדם יכול להיות בפוקוס מוחלט, להרגיש את האחדות הפנימית, ולהישאר במצב מאוזן ושמח - גם במצב הגופני והנפשי הכי גרוע. האם תזונה משפיעה על אושר נפשי? איך להפחית הזדהות עם הגוף? מה ...
אליעד כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח
אליעד כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח
... כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, ... לא לעשות אותו. לדוגמה, אדם שאומר אין לי מוטיבציה לעשות דיאטה לא באמת מתכוון שהוא אינו רוצה לעשות דיאטה בכלל, אלא שיש בו שני רצונות מנוגדים. הוא רוצה גם לאכול וגם לרזות, אך כרגע, הרצון לאכול מעט יותר חזק ולכן הוא מתוסכל ... הרצון הנגדי והעצמת הרצון הרצוי. למשל, אדם שמתקשה לעשות דיאטה ילך לפסיכולוג או מאמן אישי, ושם הוא יעבור תהליך שנועד לגרום לו לרצות לרזות יותר מאשר לאכול. לכאורה, מדובר בפתרון מוצלח, ... כי פשוט מתהפך הקונפליקט הפנימי - במקום לסבול מכך שהוא אוכל יותר מדי, הוא יסבול מזה שהוא כבר לא יכול לאכול בחופשיות כמו בעבר. לדברי אליעד, ... להבין לעומק את הסיבות מאחורי כל רצון. לדוגמה, אדם שרוצה לאכול בחופשיות אך גם לעשות דיאטה, ירשום את כל הסיבות למה זה טוב לאכול בחופשיות (תחושת חופש, הנאה, וכדומה) ואת כל הסיבות למה זה רע (השמנה, חוסר שליטה, תחושת אשם). לאחר ... איך לפתור קונפליקטים פנימיים? לעבוד או לנוח? האם לעשות דיאטה זה טוב? כיצד להתמודד עם עייפות ...
קבלת החלטה בריאותית, איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איזה תזונה לבחור? בדיקת דם, כולסטרול, דיאטה, איך להחליט? איך לדעת מה נכון?
קבלת החלטה בריאותית, איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איזה תזונה לבחור? בדיקת דם, כולסטרול, דיאטה, איך להחליט? איך לדעת מה נכון?
... איך לקבל החלטה? תהליך קבלת החלטה, איזה תזונה לבחור? בדיקת דם, כולסטרול, דיאטה , איך להחליט? איך לדעת מה ... בדגש על החלטות בריאותיות, כמו החלטה לגבי דיאטה, בדיקות דם, כולסטרול, ותזונה נכונה. אליעד מתחיל ... מתלבט אם עליו לנקוט בפעולה, כמו שינוי תזונה או לקיחת תרופות. הוא מסביר ... שלו: מי אמר שהכולסטרול הזה רע? מי אמר שהתזונה הזאת תעזור? ולמה הוא מאמין ... מוחלטת לכך שהתוצאות נכונות. האם לשנות את התזונה או לקחת תרופות? אליעד מפרט ... בכל זאת נוקטים בפעולה כלשהי - משנים את התזונה, לוקחים תרופות, או מחליטים ... שאם כולם אומרים לקחת תרופה או לשנות תזונה, האדם בדרך כלל יעדיף ללכת עם ... איך לבדוק מידע רפואי בעצמך? האם לשנות תזונה בעקבות בדיקת דם? האם להאמין ...
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת השריר, איך לפתח את שרירי הבטן? פיתוח גוף, איך להוריד שומן בבטן? לרדת במשקל, איך להשיג בטן שטוחה? איך להשיג קוביות בבטן?
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת השריר, איך לפתח את שרירי הבטן? פיתוח גוף, איך להוריד שומן בבטן? לרדת במשקל, איך להשיג בטן שטוחה? איך להשיג קוביות בבטן?
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת ... הבטן? פיתוח גוף, איך להוריד שומן בבטן? לרדת במשקל, איך להשיג בטן שטוחה? איך להשיג קוביות בבטן? מה המשמעות של לחתב את הבטן ואיך משיגים ... רק בבטן. הדרך המרכזית לעשות זאת היא באמצעות תזונה נכונה, בשילוב עם פעילות גופנית אירובית שגורמת להוצאה קלורית גבוהה. האם כדאי לבצע ... יכול לגרום לאדם להיראות יותר רחב או אפילו שמן, למרות שבפועל מדובר בשרירים חזקים ולא בשומן. ההבדל בין מראה הגוף לבין אחוז השומן בפועל ... נוספת שאליעד מציין היא שיש אנשים שנראים רזים מאוד חיצונית, אך בפועל, כשבודקים את הרכב הגוף שלהם, מתברר שיש להם אחוז שומן גבוה ... ולהיפך - יש אנשים שנראים כביכול מלאים או שמנים יותר, אך בפועל אחוז השומן שלהם נמוך יותר, והסיבה שהם נראים מלאים היא בגלל מסת שריר ... - האם להוסיף מסת שריר, או להוריד שומן. תזונה נכונה או ספורט - מה משפיע יותר על הבטן? אליעד כהן מסביר שהטעות הנפוצה של אנשים ... כללית של אחוז השומן בגוף. זה מושג בעיקר דרך תזונה נכונה ודיאטה מותאמת אישית. מצד שני, אם המטרה של האדם היא שרירי בטן חזקים ובולטים, אכן חשוב גם לשלב ... והראשוני הוא קודם כל להוריד אחוזי שומן דרך תזונה נכונה, בשילוב פעילות אירובית. רק אחרי שמגיעים לאחוז שומן נמוך יחסית, יש טעם אמיתי ... אפשר להוריד שומן רק מהבטן? תרגילי בטן מול דיאטה - מה יותר חשוב? איך לקבל קוביות בבטן? תזונה נכונה להורדת אחוז שומן טעויות נפוצות בתרגילי בטן ...
עיקרון הגיוון, לגוון, מתי הכי טוב לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק
עיקרון הגיוון, לגוון, מתי הכי טוב לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק
... לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק האם גיוון הוא ... נותנים עצה נפוצה שאומרת שצריך לגוון - בין אם מדובר בתזונה, אימונים, השקעות או אפילו תחביבים. אבל לפי ההסבר שאליעד כהן נותן, הגישה הזו של גיוון איננה בהכרח נכונה בכל מצב. אליעד מסביר את ההיגיון של הגיוון ... מגיע מההנחה שלכל אופציה יש יתרונות משלה. אם אדם אוכל רק בננות, הוא מפסיד את היתרונות שיש בתפוח או בתמר. אם הוא מתאמן רק בתרגיל אחד, הוא מפספס את היתרונות של התרגילים האחרים. לכן, ההיגיון הראשוני ... הגיוני ולא תמיד נכון. עוד דוגמה שאליעד נותן היא לגבי אוכל: אדם שאוהב סטייק ומקבל סטייק מושלם לא ירצה לאכול שוקולד בנוסף, כי הוא כבר קיבל את הטוב ביותר. לדבריו, צורך בגיוון באוכל או בדברים אחרים נובע בדרך כלל מכך שהבחירה הראשונית אינה מספיק טובה. אם היינו מוצאים את הדבר המושלם באמת, לא היינו מרגישים שום צורך לגוון. מתי בכל ... שום טעם לגוון - הפתרון הנכון הוא פשוט לשתות מים, לא לאכול או לשתות דברים אחרים. במקרה כזה, הגיוון לא רק מיותר, הוא יכול אף להזיק. לסיכום, הגיוון הוא כלי שימושי בעיקר כשלא יודעים מהו הדבר האידיאלי. בעולם ... השקעות בשוק ההון האם גיוון הוא בריא? למה לא לגוון בתזונה? גיוון בתרגילי כושר מתי לא מומלץ לגוון? איך לבחור בלי לגוון? ...
מבוא ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה
מבוא ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה
... ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה מה ההבדל בין תחום התזונה לבין תחום אימוני הכושר? אליעד כהן מחלק את תחום הכושר והתזונה לשתי קטגוריות עיקריות: הראשונה עוסקת בכל הקשור לתזונה - מה לאכול, מה לא לאכול, מתי לאכול , באיזו כמות לאכול וכדומה. הקטגוריה השנייה עוסקת באימוני כושר עצמם - איך ... ביניהם. למה תחום אימוני הכושר מדויק יותר מתחום התזונה? אליעד כהן מסביר כי תחום האימונים מדויק יותר באופן יחסי, ... יותר או פחות, האם התנועה נכונה מבחינה מכנית, כמה משקל האדם מסוגל להחזיק, ובאיזו זווית התנועה יעילה יותר או פחות. ... בהרצאה ממחישה את הנקודה הזו היטב: אדם המחזיק משקל רחוק מהגוף יחוש שהמשקל כבד יותר, ואילו כשהמשקל מוחזק קרוב לגוף, הוא ירגיש קל יותר. אלה הן עובדות ... וברורות שאינן ניתנות לוויכוח. לעומת זאת, בתחום התזונה, המצב שונה לחלוטין. מדוע תחום התזונה פחות מדויק ומלא בסתירות? לפי אליעד כהן, תחום התזונה, בניגוד לתחום האימונים, אינו מדויק באופן יחסי, ויש בו המון ... מומחים שונים שמביעים דעות מנוגדות לחלוטין לגבי אכילה של פחמימות, חלבונים או שומנים. חלקם טוענים שפחמימות חיוניות, אחרים ... לצמצם או אפילו להימנע מהן לחלוטין. יש הממליצים על תזונה עתירת חלבון, ואחרים שמזהירים מפניה. חלק ממליצים על תזונה עתירת שומן (תזונה קטוגנית), ואילו אחרים סבורים ששומנים מזיקים. הסיבה המרכזית לחוסר ההסכמה היא שתזונה מבוססת בעיקר על ניסיונות ומחקרים תצפיתיים. המנגנונים ... ההיגיון והבהירות בתחום זה גבוהים יותר לעומת תחום התזונה. איך לבדוק את נכונות המידע בתחומי הכושר והתזונה? אליעד כהן ממליץ לבדוק היטב על מה מתבסס כל מידע שמקבלים בתחום הכושר והתזונה. חשוב לשאול האם המידע נשען על היגיון, על מחקרים, על תצפיות ...
רמות של וודאות, ספק וודאי, אמונה במדע, הסתברות מדעית, מחקרים מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות מדעית, הסתברות סטטיסטית, מחקר מדעי, מחקר סטטיסטי, דיאטה קטוגנית
רמות של וודאות, ספק וודאי, אמונה במדע, הסתברות מדעית, מחקרים מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות מדעית, הסתברות סטטיסטית, מחקר מדעי, מחקר סטטיסטי, דיאטה קטוגנית
... מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות ... סטטיסטית, מחקר מדעי, מחקר סטטיסטי, דיאטה קטוגנית מהן רמות הוודאות והספק ... במדע, ותיאוריות מדעיות שונות, כולל התזונה הקטוגנית. אליעד כהן מתחיל בדיון על ... שגויות. למשל, הוא מתאר איך מחקרים רבים בתזונה מבוצעים על אוכלוסיות מצומצמות ולא תמיד לוקחים ... נכונים היום. בהמשך, אליעד עובר לנושא של תזונה קטוגנית, ומתאר את הקשר שבין תצפיות ... מציין כי המחקרים שבדקו את יתרונותיה של הדיאטה הקטוגנית לא תמיד מספקים הוכחות חד ... ליציאת מצרים? האם דתיים מוסריים יותר? תזונה קטוגנית הפסקת ספק בחיים יומיומיים ... להיות בטוח שמשהו נכון? זוכי פרס נובל, תזונה דלת שומן, תזונה דלת פחמימות, קשר סיבתי, קשר אקראי, ...
מבוא לאימוני כושר ותזונה, מה זה אימוני כושר? אימון אירובי, אימון אנאירובי, האם כדאי להתאמן? למה כדאי להתאמן? איזה אימון הכי טוב? למה להתאמן? מטרות האימון הגופני, למה תזונת ספורט חשובה? איך להתחיל להתאמן? איך מתאמנים?
מבוא לאימוני כושר ותזונה, מה זה אימוני כושר? אימון אירובי, אימון אנאירובי, האם כדאי להתאמן? למה כדאי להתאמן? איזה אימון הכי טוב? למה להתאמן? מטרות האימון הגופני, למה תזונת ספורט חשובה? איך להתחיל להתאמן? איך מתאמנים?
... לאימוני כושר ותזונה, מה זה אימוני כושר? אימון אירובי, אימון אנאירובי, האם כדאי להתאמן? למה כדאי להתאמן? איזה אימון הכי טוב? ... פעולות יומיומיות כמו הליכה או הרמת חפצים. בנוסף, אימונים גופניים יכולים לשפר את סיבולת הלב - ריאה, לסייע בירידה במשקל, ולמנוע בעיות פיזיות עתידיות הנובעות מחולשה או מחסור בתנועה גופנית. כיצד אימון גופני משפיע על השרירים ... האימון אינה תלויה רק במאמץ הפיזי במהלך האימון עצמו. יש לקחת בחשבון גם את הגורמים המשלימים כגון שינה נכונה, תזונה מאוזנת ומנוחה מספקת. אם אדם מתאמן בצורה אינטנסיבית אך אינו מקפיד על שאר הגורמים הללו, ייתכן שלא יראה את התוצאות הרצויות. לדוגמה, על מנת לבנות שריר, יש צורך להקפיד על תזונה נכונה שתספק לגוף את האנרגיה הדרושה להתאוששות ולחיזוק השרירים. חשוב גם להימנע מהתאמצות מיותרת שתוביל ... את סוג האימון שמתאים ביותר להשגת המטרה. כל אדם יכול להתאים את האימון בהתאם למטרותיו האישיות. מהי חשיבות התזונה והחדרי מנוחה לאחר אימון? תזונה נכונה לאחר אימון היא קריטית להצלחת התהליך. כאשר מתאמנים, השרירים נפגעים במידה מסוימת, ומטרת האימון היא לתקן ולחזק את השרירים הללו. על מנת שהגוף יתאושש בצורה טובה ויבנה מחדש את השרירים, יש לאכול אוכל שמספק את האנרגיה הנדרשת לשם כך. אליעד כהן מציין כי הגוף זקוק לאנרגיה כדי לבצע את תהליך ההתאוששות, ולפני ואחרי האימון יש לאכול בצורה מדויקת על מנת להפיק את המירב מהמאמץ הגופני. איך להתחיל להתאמן בצורה נכונה? מי שמעולם לא התאמן ... סוגי האימונים הגופניים? האם כדאי להתאמן? מה חשוב לדעת על אימוני כוח? כיצד להתאמן בצורה נכונה? מהי חשיבות התזונה לאחר אימון? איך מתחילים להתאמן? האם אימון גופני יכול להוביל לפציעות? איך להתאמן נכון? תזונה ואימונים, חשיבות התזונה, חשיבות הדיאטה , חשיבות התזונה עבור האימונים, למה לי להתאמן? חשיבות האימון לבריאות הגוף, יתרונות האימון הגופני, איך לא להיפצע באימון? ...
יעוץ ויועצים, איזה יעוץ הכי טוב? סוגים של יעוץ, יעוץ מעשי, יעוץ פרקטי, יעוץ תיאורטי, סגנונות של יועצים, איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה
יעוץ ויועצים, איזה יעוץ הכי טוב? סוגים של יעוץ, יעוץ מעשי, יעוץ פרקטי, יעוץ תיאורטי, סגנונות של יועצים, איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה
... איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה מה זה ייעוץ פרקטי והאם הוא תמיד טוב? ייעוץ פרקטי, כפי שאליעד כהן מסביר, הוא סוג של ייעוץ שנותן לאדם הוראות ברורות ומדויקות ... או להשיג מטרה מסוימת. לדוגמה, אם מדובר באימונים בחדר כושר, היועץ יאמר לך בדיוק איזה תרגילים לבצע, כמה סטים, כמה חזרות, ובאיזה משקל. אם מדובר בתזונה, הוא ייתן לך תפריט מדויק של מה לאכול ומתי. ייעוץ כזה נראה מאוד נוח, משום שהוא חוסך זמן ומאפשר קבלת פתרונות מיידיים. עם זאת, אליעד מדגיש שבמקרים רבים ייעוץ מסוג ... דוגמה מפורטת של חדר כושר. הוא מציג שתי אפשרויות: לקבל תוכנית אימונים ספציפית שאומרת לך מה לעשות בדיוק בכל שלב (כמה חזרות, סטים, משקלים, ואיך לבצע את התנועה). להבין את ההיגיון מאחורי התוכנית - מדוע דווקא תרגילים אלה נבחרו, למה מספר מסוים של חזרות, למה דווקא המשקל הזה, מה קורה אם אני משנה את הזווית או הקצב. ברור שהאפשרות השנייה מורכבת יותר ודורשת הרבה יותר מאמץ וזמן ללמוד. אבל התוצאה ... הוראות פשוטות לתיקון. לעומת זאת, אם מדובר בבעיה שחוזרת שוב ושוב או בתחומים משמעותיים כמו עסקים, אימוני כושר, מערכות יחסים או תזונה, כדאי מאוד לבחור ביועץ או במנטור שמסוגל ללמד אותך את ההיגיון מאחורי הפעולות. אליעד משתמש בדוגמת הדייג כדי להמחיש זאת היטב: ... בטווח הארוך, כדאי ללמוד ולהבין לעומק את העקרונות שעומדים מאחוריה, גם אם זה ייקח יותר זמן ומאמץ. הוא מסכם בדוגמה פשוטה נוספת: תזונה ואימון גופני. במקום לבקש תפריט מוכן, כדאי לשאול למה המזונות האלה מומלצים, למה אוכלים משהו מסוים לפני או אחרי אימון, ולהבין את המנגנונים שעומדים מאחורי ההחלטות האלה. ההבנה הזו תיתן לך כלים מעשיים לנהל את חייך בצורה הרבה יותר חכמה ואפקטיבית. איך להתאמן בחדר כושר? איך לאכול נכון? מתי ללמוד לדוג? איך לבחור תרגילים? מתי להתמקד בפרקטיקה? איך להצליח בעסקים? ממי לקבל עצות? מהו ייעוץ פרקטי ומה ... זמן. מה כדאי ללמוד, כיצד לפעול או להבין את ההיגיון? הדובר מסביר שחשוב להבין את ההיגיון בכל תחום, בין אם מדובר באימון בחדר כושר, תזונה או ניהול עסק. במקום לשאול מה לעשות?, כדאי לשאול למה לעשות את זה?, ולהשקיע בהבנת המערכת על מנת לבצע פעולות בצורה מושכלת וממוקדת. איך להתאמן בחדר כושר? איך לאכול נכון? מתי ללמוד לדוג? מתי לאכול דגים? מתי לנסות להבין את ההיגיון? מתי להתמקד בפרקטיקה? סוגים של עצות, ממי לקבל יעוץ? ממי לקבל עצות? ממי ללמוד? איך להצליח בעסקים? איך לבנות תוכנית אימון? יעוץ מה לעשות בדיוק, ללכת למאמן כושר, ללכת לתזונאי, בניית תפריט תזונה, איך לבחור תרגילים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרפואה הנכונה, איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרפואה הנכונה, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי למנהלים, אימון אישי לימודים בתחום הרפואה הנכונה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 20:38:58 - wesi1