אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אכילה ✔צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע
האם נכונה הטענה שאפשר לחיות רק מירקות ופירות כמו בעלי חיים חזקים?

אחת הטענות המרכזיות של תומכי התזונה הטבעונית והצמחונית היא שבני אדם יכולים להתקיים ואף לשגשג בעזרת תזונה המבוססת רק על ירקות ופירות. לעיתים קרובות, הם משתמשים בדוגמה של בעלי חיים חזקים במיוחד כגון שוורים, סוסים וקרנפים, שמתקיימים ממזון צמחי בלבד, וטוענים שאם בעלי חיים אלו כל כך חזקים ובריאים, הרי שגם בני אדם יכולים להסתפק באותו המזון בדיוק ולהיות חזקים ובריאים.

מה הטעות הלוגית בהשוואה בין בני אדם לבעלי חיים?

הנימוק הזה מתעלם לחלוטין מההבדלים הפיזיולוגיים, הביולוגיים והאנטומיים בין בעלי חיים שונים. אליעד כהן מדגים זאת באמצעות כמה דוגמאות ברורות:
  • אם נאמר לשור: "רוצה להיות חזק כמו כריש? תאכל דגים!", ברור שזה לא יפעל, כיוון שהשור אינו מותאם פיזיולוגית לאכילת דגים.
  • אם נציע לאריה להיות קליל ולעוף כמו ציפור על ידי אכילת זרעים, כמובן שזה לא יקרה, משום שלאריה אין מערכת עיכול של ציפור.
  • אם נאמר לדג שהוא יכול להיות חזק כמו שור אם יאכל עשבים, זה לא יקרה, כי לגופו של דג יש מערכת שונה לגמרי.
אליעד מדגיש שהנחה כאילו אותו מזון ייצור את אותו אפקט בכל בעלי החיים היא מוטעית מיסודה. החוזק הפיזי והבריאות של יצור מסוים תלויים לא רק במזון שהוא אוכל, אלא בעיקר במבנה גופו, במערכת העיכול ובתהליכים הביולוגיים המיוחדים לו.

למה לא הגיוני לאכול עשבים במקום לאכול בשר של שור?

טענה נפוצה נוספת של טבעונים היא: "למה לאכול את השור אם אפשר לאכול את המזון שהשור אוכל?" גם כאן יש כשל לוגי חמור, משום שמערכת העיכול של שור או של בעלי חיים אחרים המעלים גירה בנויה באופן ייחודי לפרק תאית ולהפוך אותה לחלבון זמין, דבר שמערכת העיכול האנושית אינה מסוגלת לעשות באותה יעילות.

אליעד מסביר שאם אדם ינסה לאכול רק עשבים, הוא פשוט לא יצליח להפיק מהם את אותם חומרים מזינים כפי שעושה השור. לכן, הטיעון שאומר שעדיף לאכול את העשבים עצמם במקום לאכול את השור הוא מוטעה מבחינה ביולוגית.

האם עדיף לאכול את החלבון ישירות מהצמחים?

עוד טענה נפוצה היא שהחלבון בבשר מגיע במקורו מצמחים, ולכן "עדיף לאכול את הצמחים עצמם במקום את הבשר." אליעד מצביע על כמה טעויות בטענה הזאת:
  • החלבון בבשר עובר עיבוד ביולוגי בגופו של בעל החיים, כך שבשר מכיל חלבון מלא שנקלט טוב יותר בגוף האנושי.
  • צמחים רבים אינם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות בכמות מספקת, בניגוד למזונות מן החי.
  • ספיגת מינרלים כמו ברזל ואבץ מבשר היא גבוהה משמעותית מזו שבצמחים, ולכן תזונה צמחית בלבד יכולה לגרום למחסור תזונתי.
האם אוכל שעובר עיבוד הוא פחות "טבעי"?

אליעד גם מפריך את הטענה כי בשר הוא מזון "מעובד" משום שהוא עבר עיבוד בתוך גוף של בעל חיים. הוא מזכיר שכל המזונות שאנחנו צורכים עוברים עיבוד כלשהו, בין אם זה בישול, שטיפה או ניקוי. עצם זה שהפרה מעכלת את העשב ויוצרת ממנו בשר לא הופך את הבשר לפחות טבעי או בריא.

אליעד נותן דוגמה ברורה לכך: גם תפוח אדמה מבושל הוא מזון שעבר עיבוד, וכמו שאנחנו לא נמנעים מבישול תפוח אדמה כדי שיהיה אכיל וקל לעיכול, כך אין שום בעיה לאכול בשר של בעל חיים שהפך את הצמח למזון זמין יותר לגוף האדם.

מה האבסורד בטענה שעדיף לאכול את המזון "קרוב למקור"?

אליעד לוקח את הטיעון של הטבעונים לקיצוניות ומצביע על האבסורד שבו: אם החלבון הגיע מצמחים, והצמחים הגיעו מהאדמה והמינרלים, למה לא פשוט לאכול אדמה או תרכובות כימיות ישירות? ברור שזה לא הגיוני, כי מערכת העיכול שלנו אינה מתאימה לכך. הצמח מעבד את האדמה למזון, והפרה מעבדת את הצמח למזון איכותי יותר עבורנו.

האם כל בעלי החיים צריכים לאכול אותו מזון?

אליעד מדגים שגם בטבע יש בעלי חיים שאוכלים בשר, כמו אריות, ויש בעלי חיים שאוכלים עשבים. כל בעל חיים אוכל את מה שהגוף שלו מותאם לו, ואין סיבה להניח שכל בני האדם צריכים לאכול בדיוק את אותו מזון.

הוא מוסיף דוגמה נוספת: תינוק אנושי אוכל רק חלב ולא ירקות או בשר, בגלל מערכת העיכול שלו שעדיין לא מפותחת, לעומת מבוגר שזקוק למזון שונה.

איך כדאי לבחור את התזונה הנכונה?

אליעד מסכם ואומר שהטענה שלפיה אם בעל חיים אוכל משהו והופך לחזק אז גם אתה צריך לאכול כמוהו היא מגוחכת. הוא מבהיר שיש לחקור באופן אישי מה התזונה הכי נכונה עבורך, ושאין לסמוך בצורה עיוורת על טענות של אנשים שעושים השוואות שטחיות בין בני אדם לבעלי חיים.

אליעד מדגיש שוב שהמטרה אינה לומר שצריך או לא צריך לאכול בשר, אלא פשוט להראות שהנימוקים שבהם משתמשים טבעונים וצמחונים הם לעיתים קרובות מוטעים ומטעים מבחינה לוגית וביולוגית.
ניתוח ביקורתי של נימוקי תזונה טבעונית וצמחונית

הדיון לגבי תזונה טבעונית וצמחונית מעלה מגוון נימוקים בעד ונגד. אחד הנימוקים הנפוצים בקרב תומכי התזונה הטבעית טוען כי בני אדם יכולים לשרוד ואף לשגשג מתזונה המבוססת אך ורק על ירקות ופירות, תוך שהם מביאים כדוגמה בעלי חיים חזקים פיזית כמו שוורים, סוסים וקרנפים, אשר מתקיימים ממזון צמחי בלבד.

הנימוק השגוי בהשוואה לבעלי חיים

הטענה הבסיסית כאן היא שאם בעל חיים מסוים חזק ובריא תוך שהוא ניזון ממזון צמחי, הרי שגם בני אדם יכולים להיות בריאים וחזקים אם יאכלו את אותו מזון. הנימוק הזה מתעלם לחלוטין מהבדלים פיזיולוגיים וביולוגיים בין בעלי חיים שונים.

למשל, אם נבוא לשור ונאמר לו: "אתה רוצה להיות חזק כמו כריש? תאכל דגים!", ברור שזה לא הגיוני - השור אינו מותאם ביולוגית לעכל דגים. באותו אופן, אם נאמר לאריה: "אתה רוצה להיות קליל כמו ציפור ולעוף בשמיים? תאכל זרעים!", זה כמובן לא ישנה את יכולותיו הפיזיות של האריה. כלומר, ההשוואה בין בעלי חיים שונים מבוססת על הנחה לוגית שגויה, כאילו סוג המזון הוא הגורם הבלעדי הקובע את החוזק הפיזי של היצור. בפועל, מבנה הגוף, מערכת העיכול, והתהליכים הביולוגיים הפנימיים הם אלו שקובעים איזה מזון מתאים לכל יצור.

מדוע אכילת עשבים אינה שוות ערך לאכילת שור?

אנשים המצדדים בתזונה טבעונית אומרים לעיתים: "למה לאכול את השור אם אפשר לאכול את המזון שהשור אוכל?" כלומר, אם השור ניזון מעשבים ומפתח גוף חזק, ניתן לוותר על הצורך בצריכת בשר ופשוט לאכול ישירות את העשבים. אך גם כאן יש בעיה לוגית חמורה.

הסיבה לכך היא שגוף השור מעבד את העשבים בצורה ייחודית. מערכת העיכול של מעלי גירה כמו שוורים ופרות מפותחת במיוחד כדי לפרק תאית (סיב צמחי) ולהפיק ממנה חומרים מזינים, כמו חלבון ושומן, שלא זמינים לבני אדם בצורה טבעית. מערכת העיכול האנושית אינה מתפקדת באותו האופן. אם אדם ינסה להתקיים אך ורק על עשבים, הוא לא יקבל את החומרים המזינים הדרושים לו, שכן גופו אינו יכול לעכל ולהפיק תועלת מאותם מזונות בדיוק כפי שעושה השור.

הטיעון בנוגע לחלבון - "החלבון מגיע מצמחים, אז תאכל ישירות את הצמחים"

נימוק נוסף שאפשר לשמוע הוא ש"בשר מספק חלבון, אבל החלבון מגיע במקורו מהצמחים, אז במקום לאכול את הבשר, עדיף פשוט לאכול את הצמחים."

טענה זו שגויה ממספר סיבות:
  • החלבון בבשר עובר עיבוד ביולוגי בגוף של בעל החיים - כאשר פרה אוכלת עשבים, מערכת העיכול שלה מפרקת את החומרים שבתוך הצמחים ובונה חלבונים המתאימים לגוף שלה. כאשר בני אדם אוכלים את בשר הפרה, הם מקבלים חלבון באיכות גבוהה שנספג היטב בגוף.
  • לא כל הצמחים מכילים חלבון מלא - יש חלבונים שחסרים בהם חומצות אמינו חיוניות, אותן ניתן למצוא בכמות גבוהה ובאיזון מתאים דווקא במזון מהחי.
  • הגוף האנושי לא בהכרח יכול להפיק את אותן התועלות מחלבון צמחי כפי שהוא מפיק מחלבון מן החי. לדוגמה, ספיגת הברזל והאבץ מבשר גבוהה בהרבה מספיגתם מירקות, ולכן אכילה ישירה של צמחים בלבד עלולה להוביל לחסרים תזונתיים.
האם לאכול את המזון "המקורי" עדיף תמיד?

עוד טיעון שגוי עולה כאשר טבעונים וצמחונים אומרים: "אם החלבון מגיע מהעשב, עדיף לאכול עשב. למה לעבור דרך הפרה?" אך אם ניקח את ההיגיון הזה לקצה, נוכל לשאול - אם העשבים מקבלים את המינרלים שלהם מהאדמה, למה לא פשוט לאכול אדמה במקום לאכול את הצמחים? ברור שהתשובה היא שמערכת העיכול שלנו אינה מותאמת לכך. כך גם ההנחה שאפשר להחליף בשר ישירות בצמחים בלי להבין את העיבוד הפיזיולוגי שנעשה בגוף של בעל החיים לפני שהחומרים המזינים מגיעים אלינו.

האם איבוד מזון הופך אותו ללא טבעי?

צמחונים רבים נוהגים להדגיש שהם אוכלים מזון טבעי, לא מעובד, בניגוד לאוכלי הבשר, שלטענתם צורכים מזון שעבר עיבוד בתוך גופו של בעל חיים. אך בפועל, בני אדם עצמם מעבדים מזון בצורה מתמדת - אנחנו מבשלים ירקות, מתסיסים פירות ליין, מנקים ומשפרים את המזון שאנחנו אוכלים. כל תהליך עיבוד כזה משנה את הערך התזונתי של המזון, ולא תמיד לרעה.

אם כך, גם כאשר פרה אוכלת עשבים ומעבדת אותם בגופה, מדובר בתהליך טבעי לכל דבר, בדיוק כפי שאדם מבשל אוכל כדי להפוך אותו ליותר זמין לעיכול.

לסיכום

הרעיון כי ניתן להשוות את תזונת האדם לתזונת בעלי חיים אחרים מתבסס על הבנה שגויה של הפיזיולוגיה האנושית והביולוגיה הכללית. לא ניתן להסיק שאכילה של עשבים, רק משום שהם מספקים חלבון לפרה, תהיה גם עבור בני אדם מקור חלבון מספק. יתרה מכך, הרעיון כי עלינו להעדיף מזון "קרוב למקורו" באופן מוחלט שגוי אף הוא, משום שכל מזון עובר תהליכי עיבוד כלשהם - אם על ידי בעלי חיים אחרים ואם על ידי האדם עצמו.
חלבון מהצומח או מהחי, צריכת חלבונים מן הצומח, צריכת חלבונים מן החי, צריכת חלבונים מן הטבע, צמחונות בעד ונגד, טבעונות בעד ונגד, גוף האדם ביחס לגוף בעלי חיים, השוואה בין בעלי חיים לבין בני אדם, איזו דיאטה לעשות? מהי התזונה הנכונה? איך לאכול בריא? איך להיות בריא? טענות של טבעונים, טענות של צמחונים, צריכת חלבון מן הצומח, צריכת חלבון מן החי, צריכת חלבון מן הטבע, חזק כמו שור, בריא כמו שור, אומניבור, קרניבור, הרביבור, בן אדם אוכל כל, האם צריך לאכול בשר? חלבון מן הצומח או מן החי
רצון צמחונות כללית קרניבורים חלבון מהחי שגויה תזונה צמחונית אדם צריך מטרה חלבון מן הצומח האם צריך לאכול בשר אוכל אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת בשר אנורקסיה בולימיה בולמיה דיאטה הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה הרפואה הטבעית הרפואה הנכונה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חלבון חלבון בתזונה טבעונית חלבון בתזונה צמחונית חלבון מהחי חלבון מהטבע חלבון מהצומח חלבונים טבעונות טבעוני טבעונים ירידה במשקל לאכול לאכול בשר לרדת במשקל לרזות עודף משקל צמחונות צמחונות וטבעונות צמחוני צמחונים צריך צריכת חלבון צריכת חלבון מהחי צריכת חלבון מהטבע צריכת חלבון מהצומח צריכת חלבונים קרניבורים רפואה רפואה טבעית תזונה תזונה טבעונית תזונה טבעית תזונה נכונה תזונה צמחונית
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה מהי אכילה רגשית? אכילה רגשית היא מצב שבו האדם אוכל לא מתוך רעב פיזיולוגי או צורך הישרדותי, אלא בגלל סיבות רגשיות שונות. כדי להבין מהי בדיוק אכילה רגשית, חשוב להבין תחילה את ההבדל בין אכילה רגילה, הישרדותית או בריאותית, לבין אכילה מסיבות רגשיות. באופן עקרוני, אדם רעב אוכל כי הוא צריך לאכול כדי לשרוד, ואם הוא לא יאכל, הוא יהיה רעב ועלול למות מרעב. כל עוד האכילה היא לשם הישרדות או שמירה על הבריאות בלבד, זו אינה אכילה רגשית. לעומת זאת, כאשר האדם אוכל מסיבות שאינן קשורות ישירות להישרדות או לבריאות, כגון דיכאון, עצב, שעמום, עייפות, חרדה או עצבנות, מדובר באכילה רגשית. כלומר, האדם משתמש באוכל כאמצעי להרגיע את רגשותיו או להקל על עצמו מתחושות שליליות. לדוגמה, אם אדם חש מדוכא ואוכל על מנת לשפר את מצב רוחו, או אם הוא משועמם ואוכל כדי להעביר את הזמן, זוהי בדיוק אכילה רגשית. אילו סוגים שונים של אכילה רגשית קיימים? קיימים שני סוגים מרכזיים של אכילה רגשית: סוג ראשון הוא מצב שבו האדם אוכל בלי שהוא בכלל רעב פיזית, אלא רק מתוך סיבות רגשיות. לדוגמה, אדם שמרגיש בודד או עצוב ואוכל כדי לחוש טוב יותר. ה
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
הפרעות אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל
... אכילה, אכילה בלי סיבה, אכילה אובססיבית, אכילה כפייתית, אכילה לא פרופורציונאלית, אכילה לא מאוזנת, אכילה לא הגיונית, אכילה רגשית, דיאטה, ירידה במשקל, שמירה על המשקל, עליה במשקל מה זאת הפרעת אכילה של אכילה יתרה? הפרעת אכילה המתבטאת באכילה יתרה, לפי אליעד כהן, מוגדרת כמצב שבו האדם אוכל מעבר למה שהוא אמור לאכול בהתאם לחוקי הדיאטה שלו. אכילה זו נעשית ללא סיבה מוצדקת, כמו למשל במקרים בהם אדם כבר סיים לאכול אך ממשיך לאכול עוד ועוד, עד מצב של הקאה וחוזר חלילה. הפרעת אכילה מסוג זה מתבטאת באכילה ללא תחושת רעב, או מעבר לתחושת שובע הגיונית. מה הקשר בין הרעבה עצמית לאכילה כפייתית? אליעד כהן מסביר כי אחת הסיבות להפרעת אכילה כפייתית או אובססיבית קשורה להרעבה עצמית במצבים מסוימים. לדוגמה, בחורה המרבה להרעיב את עצמה מסיבות של תסביכי דימוי גוף, כגון הרצון להיראות טוב יותר, ... לאחר מכן לפתח דפוס של אכילה יתרה כאשר היא כן אוכלת. ההסבר לכך טמון במנגנון הפסיכולוגי של האדם כלפי אוכל: כשהאדם רעב, הוא צריך לאכול בדיוק במידה המתאימה לו. אם הוא מתחיל להימנע מאכילה כאשר הוא רעב, בגלל אירועים חברתיים או סיבות אחרות (כגון חוסר זמן או תסביכי מראה), נוצרת במוח התניה הפוכה, לפיה לא תמיד אוכלים בהתאם לתחושת רעב. התניה זו משבשת את האופן הטבעי שבו האדם מתייחס לתחושת הרעב והשובע, וכתוצאה מכך, כאשר אותו אדם יתחיל לאכול, הוא ימצא את עצמו אוכל מעבר למה שנדרש לו. אליעד מבהיר שההפרעה מתחילה בכך שאדם אינו אוכל כשהוא אמור, וכך למעשה נוצרת האכילה הלא פרופורציונאלית והלא מאוזנת בשלב מאוחר יותר. מדוע אסור להתעלם מתחושת רעב אמיתית? הסבר נוסף שאליעד כהן מציג נוגע לחשיבות ההקשבה לגוף. כשהאדם רעב, ...
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה
אכילה רגשית, דיאטה, לרדת במשקל, אכילה כפייתית, אכילה אובססיבית, אכילה מתוך שעמום, ליהנות מאכילה, לשמור על המשקל, הפרעות אכילה, הפרעת אכילה מה גורם לאכילה לא מודעת או אכילה מתוך שעמום? במהלך השיחה, הציג אליעד כהן תשובות לשאלות שמתמודדות עם תופעות של אכילה מתוך שעמום או אכילה כשלא מדובר בצורך פיזי של רעב. במקרה של השואל, הוא לא היה רעב אך הוא עדיין מצא את עצמו אוכל. את תחושת האכילה הזו הוא מייחס לעקצוצים שהוא מרגיש לפעמים בגופו, שהפכו לגירוי לאוכל. אליעד עונה שהסיבה לאכילה היא משעמום. כאשר אין משהו אחר שיכול למלא את הזמן או את הצורך הרגשי, אכילה היא פעולה שמספקת הנאה מיידית. כשאליעד נשאל מדוע לא היה בוחר לעשות פעולה אחרת כמו להקיא במקום לאכול, הוא משיב כי אכילה מביאה להנאה מסוימת, ואם זה לא היה ככה, אדם לא היה נוהג לאכול. השואל בעצם מחפש דרך להימנע מהאכילה אבל לא מוצא דרך אחרת לשחרר את הגירוי, ומרגיש שהוא צורך אוכל כתחליף להנאה אחרת. אליעד מסביר, כשאתה משתעמם, כמו במקרה של השואל, אתה מוצא את עצמך אוכל, משום שזו פעילות שמספקת הנאה, ואם היה לך משהו יותר טוב לעשות, היית עובר לפעולה אחרת. אם האדם נמצא במצב שבו הוא לא רעב, אך הוא אוכל כי הוא לא מוצא חלופה אחרת, הדבר נובע ממקום של צורך להרגיש הנאה. השואל מציין שהוא יכול להימנע מאוכל אם יש לו פעילות אחרת מהנה לעשות, אך הוא מרגיש שהאוכל מספק לו את ההנאה הרצויה ברגעים של שעמום. אליעד גם מבהיר שהאוכל הוא פתרון לפני שעמום, והאדם בוחר באוכל על אף שהוא לא זקוק לו, כי הוא מספק תחושת הנאה ושחרור. מה עושים במקרה כזה? השואל שאל את אליעד מה עליו לעשות במקרה שהוא אוכל לא מתוך רעב, אלא מתוך שעמום או רצון להרגיש הנאה. תשובתו של אליעד הייתה פשוטה - להמשיך לאכול. כל עוד האדם מוצא הנאה מהאוכל, לא צריך לשנות את ההתנהגות הזאת. אליעד מציין שברגע שהאדם מימש את רצונו בהנאה דרך ה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
... ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה איך אפשר באמת לרדת במשקל ולשמור עליו? אליעד מסביר שהמפתח האמיתי לירידה במשקל ולשמירה עליו מתבסס על שני עקרונות בסיסיים: הכנסת פחות אנרגיה (קלוריות) ... פחות אנרגיה ממה שהגוף שורף, תרדו במשקל. מצד שני, אם תכניסו יותר, תעלו במשקל. לא משנה באיזו שעה אוכלים, או מה בדיוק אוכלים (המבורגר, ציפס, או סלט) - העיקרון המרכזי נשאר זהה. אליעד מדגיש שמה שמשנה בפועל זו הכמות הכוללת של הקלוריות הנכנסות והיוצאות מהגוף ולא השעה ביום שבה צורכים אותן. לדוגמה, אדם שאוכל שלושה המבורגרים יכול לרדת במשקל אם הוא יוציא יותר אנרגיה מהכמות שהוא הכניס. לעומת זאת, אדם שאוכל סלט יכול לעלות במשקל אם הכמות שאכל גדולה מהאנרגיה שהגוף שלו מוציא. אליעד מסביר שהשאלה המרכזית היא תמיד הכמות והאיזון בין הכנסת אנרגיה והוצאתה, והאיכות של המזון רק משפיעה על האופן שבו הגוף מפרק אותו ועל תחושת הרעב והשובע. מדוע אוכלים כשלא רעבים ומה אפשר לעשות עם אכילה רגשית? אליעד מסביר שלאכול כשלא רעבים זה לא בהכרח בעייתי בפני עצמו. אנשים רבים אוכלים מתוך דחף רגשי - אכילה רגשית, שמטרתה להתמודד עם רגשות לא נעימים או תחושת ריקנות. הוא מדגיש שהבעיה נוצרת רק אם זה מוביל לכך שאוכלים יותר ממה שהגוף צריך בפועל. כלומר, עצם האכילה כשלא רעבים היא לא הבעיה, אלא הכמות הכוללת והיחס שלה להוצאת האנרגיה. הוא נותן דוגמה של פלסטלינה: אם אדם מכניס חתיכת פלסטלינה לתוך כדור ומוציא אותה אחר כך, הגודל הכולל של הכדור לא משתנה. כך, אם האדם אוכל יותר אבל מוציא בהתאם, משקלו לא יעלה. לעומת זאת, אם הוא מכניס יותר פלסטלינה ממה שהוא מוציא, הכדור יגדל, כלומר, הוא יעלה במשקל. איך האיכות של המזון ... בריאים מתפרקים בצורה אחרת, משפיעים על תחושת השובע ועל היכולת להרגיש מלאים לאורך זמן. לדוגמה, אדם שאוכל מזון לא בריא כנראה ירגיש צורך לאכול יותר כיוון שהוא פחות שבע. כתוצאה מכך, איכות המזון משפיעה גם על כמות המזון שצריך כדי להרגיש שובע לאורך זמן. מה הקשר בין תחושת רעב לירידה במשקל? אליעד ... שרוצים לרדת במשקל צריכים להיות מוכנים לחוות תחושת רעב מסוימת מדי פעם, ולא לפחד מזה. אם כל הזמן אוכלים רק עד תחושת שובע מלאה, זה מקשה על ירידה במשקל, כי תחושת שובע מלאה לרוב מגיעה אחרי שכבר צורכים כמות גדולה של קלוריות. הוא מוסיף שכדי להקטין את נפח הקיבה ולהרגיש שבעים מכמויות קטנות יותר, צריך להרגיל את הגוף לאכול פחות לאורך זמן, גם אם בהתחלה תחושת הרעב גדולה יותר. מדוע אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה לאורך זמן? לפי אליעד, אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה מכיוון שהגבלת האכילה נתפסת אצלם כדיכאון. הסיבה לכך היא שהאיסור או ההגבלה גורמת לתחושת סבל ותחושה שהם לא יכולים ליהנות ממה שהם רוצים. הוא מדגיש שככל שיש יותר קונפליקטים פנימיים סביב נושא האכילה, כך קשה יותר לשמור על דיאטה. לדוגמה, אדם יכול להחליט לא לאכול בלילה, אבל אז הוא ירגיש מדוכא ויאכל ביום כדי לפצות על תחושת הדיכאון. אליעד מציע לראות את הדברים באופן פרקטי: להבין שצריך להתפשר - או לאכול פחות או לעשות יותר ספורט, או לשלב את שניהם יחד. לדבריו, ההחלטה כמה להתאמץ ובאיזה מחיר תלויה במידת הרצון של האדם לרדת במשקל. מה הקשר בין חוסר מוטיבציה ... יש רצון חזק ואמיתי, אנשים יוכלו לוותר על דברים שהם אוהבים לטובת ירידה במשקל, כמו למשל לנוח בבית או לאכול יותר מדי, כי הרצון שלהם להיות במשקל נמוך גדול יותר מההנאה שלהם מהרגלים אלה. כיצד סביבה ודימוי עצמי משפיעים על הרצון לרדת במשקל? אליעד מבהיר שיש קשר ... אמיתית לפעילות גופנית. להבין ולהיות מודעים להשפעת הדימוי העצמי והסביבה על המוטיבציה. איך להפסיק אכילה רגשית? מדוע קשה לשמור על דיאטה? איך לרדת במשקל בקלות? מה לעשות עם חוסר מוטיבציה לספורט? איך לשמור על המשקל? כיצד דימוי עצמי משפיע על הרזיה? ...
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
... לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל מהי אכילה רגשית ואיך להתמודד איתה? אכילה רגשית היא מצב שבו אדם אוכל לא מתוך רעב פיזי, אלא כתגובה לרגשות שונים כמו שעמום, עצב, דיכאון, או תסכול. מדובר בשימוש באוכל כדי להתמודד עם מצבים רגשיים, ולא כצורך הישרדותי של הגוף, כמו במקרה של רעב אמיתי. לעיתים האוכל נבחר על בסיס רגשות הקשורים לחוויות חיוביות כמו אירועים חברתיים או מסיבות, שבמהלכם האוכל שימש כתחושה טובה או נחמה. כיצד נוצר הקשר בין אוכל לרגשות חיוביים? הקשר בין אוכל לרגשות חיוביים נוצר במהלך החיים דרך התניות במוח. לדוגמה, בילדות, אוכל שימש כפרס על התנהגות טובה, במסיבות ובחגים, האוכל היה חלק בלתי נפרד מההנאה. כך, המוח מקשר בין אוכל לבין תחושות חיוביות ומפתח את התפיסה שאוכל יכול לשפר את מצב הרוח במצבים של קושי רגשי. איך להתמודד עם אכילה רגשית? הדרך העיקרית להתמודד עם אכילה רגשית היא לזהות את הרגשות החיוביים שהאוכל מספק ולהשיג אותם בדרכים אחרות שאינן קשורות לאוכל. לדוגמה, אם האוכל משמש כנחמה, ניתן לחפש פעילות אחרת שמספקת תחושת נחמה, כמו פעילות גופנית, מדיטציה או שיחה עם חברים. אם האוכל משמש להרגיש שייכות, ניתן לחפש קבוצות חברתיות או פעילויות שמספקות את אותו הצורך. איך המוח מקשר אוכל עם תחושות טובות? הקשר הזה נוצר על ידי התניות חוזרות ונשנות, שבהן אוכל הופיע לצד תחושות חיוביות. לדוגמה, כאשר אדם היה ילד, אוכל היה חלק מאירועים משמחים כמו ימי הולדת, חגים או מסיבות. המוח קושר את האוכל עם ההנאה, ומפתח את האמונה שאוכל מביא איתו תחושות טובות. לכן, כשאדם מרגיש רע, המוח מחפש את האוכל כדי לשחזר את הרגשות הטובים של העבר. האם אפשר למחוק את הזיכרון של הקשר הזה? כן, אחת השיטות להתמודד עם אכילה רגשית היא לשנות את הזיכרון שקשור בין אוכל לרגשות טובים. כאשר אדם לא ילך לאכול כשמרגיש רע, הוא לא יחזק את הקשר בין
אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל
אנורקסיה, הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל
... הפרעת אכילה, הפרעת התנהגות, בעיות אכילה, ירידה במשקל כיצד מטפלים באנורקסיה ובהפרעות אכילה באופן יעיל? הטיפול באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות דורש בראש ובראשונה הבנה עמוקה של ההיגיון והאמונות הפנימיות של האדם הסובל מההפרעה. אליעד כהן מדגיש כי המפתח המרכזי לטיפול הוא בירור יסודי של הסיבות והגורמים שמונעים מהמטופל לאכול. לא מדובר בכפייה או בשכנוע חיצוני בלבד, אלא בניתוח עמוק ומפורט של כל האמונות, הפחדים והמחויבים הפנימיים של האדם. מדוע אנורקסיה מתפתחת ... את המטופל שאלות ממוקדות שיעזרו לו לזהות כיצד ומתי החל המצב. לדוגמה, אם מדובר בנערה שהתחילה להיות אנורקסית, יש לברר מתי היא החלה להימנע מאכילה, ומה הייתה הסיבה הראשונית לכך. הבירור הזה מאפשר לה לראות שאנורקסיה אינה מצב קבוע או מחויב המציאות, אלא תהליך שהחל בנקודת זמן מסוימת ויכול להשתנות. לדוגמה, אם הבחורה אומרת שהיא הפסיקה לאכול בגלל פחד להשמין, צריך להבין למה הפחד הזה קיים אצלה. אולי היא הייתה מלאה בעבר וחוותה הערות פוגעניות, אולי הלחץ החברתי והציפיות גרמו לה לפתח דימוי גוף שלילי. הזיהוי המדויק של הסיבות האלו הוא הבסיס להמשך הטיפול. כיצד מחלישים את הסיבות לאי - אכילה אצל אדם אנורקסי? אחרי שמזהים את הסיבות, יש להתחיל להחליש אותן. אליעד כהן מדגים כי אם הסיבה המרכזית היא פחד מהשמנה, צריך לבדוק עם המטופלת ... זה, ניתן להחליש בהדרגה את הפחדים הללו, ולהראות לה שהם אינם באמת הכרחיים כפי שהיא חושבת. איך אפשר לעודד אדם אנורקסי לראות את היתרונות שבאכילה? חלק נוסף בטיפול הוא הגברת ההבנה של המטופל לגבי היתרונות הטמונים באכילה. יש לגרום לו לראות כי היתרונות שבאכילה גדולים יותר מהחסרונות שהוא רואה בה. למשל, להראות למטופלת שאכילה מסייעת לבריאות, מעניקה לה תחושת חיוניות, ומשפרת את המצב הרגשי והחברתי שלה. ככל שהיא תכיר ביתרונות האלה ותהיה מודעת להם, כך ההסתייגות והרתיעה שלה מאכילה עשויות לרדת. מדוע חשוב לא להכריח אדם אנורקסי לאכול? נקודה משמעותית נוספת שאליעד כהן מדגיש היא שאין טעם להכריח את המטופל לאכול. כפייה יוצרת התנגדות, ודווקא מחזקת את ההפרעה. הוא מדגים כי במקום לומר למטופלת את חייבת לאכול, עדיף לגשת אליה בצורה מכילה ואמפטית: אין בעיה שאת לא אוכלת, אבל בואי נבין את ההיגיון שלך. אולי נוכל לפתור זאת בדרך אחרת. גישה זו מעודדת את המטופל לפתוח את עצמו ולשתף ברגשותיו ובחששותיו. מה הקשר בין הפרעות אכילה לדימוי עצמי ולקבלה עצמית? אליעד מסביר שהפרעות אכילה, ובפרט אנורקסיה, קשורות קשר הדוק לתפיסה של האדם את עצמו. רבים הסובלים מהפרעה זו תלויים מאוד באישור חיצוני ובאהבה מותנית מהסביבה. הם ... הטיפול? דרך נוספת שאליעד מציע היא להשתמש במחויבים הפנימיים של המטופל לטובתו. למשל, אם למטופלת חשוב מאוד להיות חזקה ובריאה, ניתן להדגיש שאכילה במינון נכון תחזק את הגוף שלה ותשפר את הבריאות, וכך לייצר מוטיבציה פנימית לאכילה, על בסיס מחויבים שכבר קיימים אצלה ממילא. מה עושים אם הטיפול לא מתקדם כפי שמצפים? אם הטיפול אינו מתקדם, אליעד מציין שזה משום שלא נחשפו עדיין כל הסיבות האמיתיות לאי - אכילה או שלא הוחלשו מספיק החסרונות הנתפסים של אכילה. במקרה כזה, יש להמשיך לחקור ולברר יותר לעומק, עד שכל החששות והסיבות להתנגדות יתגלו ויטופלו. לסיכום, מהי הגישה הנכונה לטיפול באנורקסיה ובהפרעות אכילה? הגישה הנכונה לטיפול היא גישה של הבנה, הכלה ואמפתיה. במקום לכפות או לשכנע בכוח, חשוב לחשוף לעומק את האמונות והמחויבים הפנימיים, להחליש את הפחדים, ולהדגיש את היתרונות של שינוי הרגלי האכילה. התהליך צריך להיות הדרגתי, מכיל ומבוסס על הבנה אמיתית של ההיגיון הפנימי של המטופל. רק כך ניתן לייצר שינוי מחשבתי אמיתי ויציב שיסייע למטופל להשתחרר מהפרעות האכילה ולהחזיר לעצמו את איכות חייו. הפרעות אכילה אנורקסיה ובולימיה דימוי עצמי וקבלה עצמית איך להתמודד עם פחדים? התמודדות עם הרגלים כפייתיים כיצד ניתן לטפל באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות? אנורקסיה היא הפרעת אכילה שמובילה לירידה קיצונית במשקל בעקבות פחד עז מהשמנה. לרוב, מדובר בהתניה מחשבתית שבה האכילה נתפסת כדבר שלילי ומזיק. הטיפול באנורקסיה דורש הבנה מעמיקה של התפיסות הפנימיות של האדם הלוקה בהפרעה, ולא רק כפייה חיצונית של
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1 מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל. מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה? לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: אני אוכל כי בא לי. הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, או תחושת מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה. מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה? לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך. כיצד אליעד כהן ממחיש את הרעיונות הללו באמצעות נטל ההוכחה? ... הוא אומר שאם מישהו טוען שהתיק שלך שייך לו, השאלה היא מי צריך להוכיח - אתה שהחפץ הוא שלך, או האדם שטוען שהחפץ שלו. כך גם באכילה, יש גישה האומרת אני עושה בלי סיבה (כמו האדם השמן), ויש גישה האומרת אני עושה רק עם ... שמן לאדם רזה? אליעד מציע דרך קיצונית לשינוי דפוס החשיבה של אדם שמן שרוצה לרדת במשקל: לאמץ גישה קיצונית האומרת אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל. הוא מייעץ לאמץ גישה פנימית שאכילה היא כביכול רעל, וכל פעם לפני אכילה לשאול האם אני חייב את הביס הזה?, האם אם לא אוכל אמות או ארגיש רע מאוד?. הרעיון הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול. מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה? אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ההרגל. הרעיון הוא שבאמצעות גישה ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2 מהו נטל ההוכחה ואיך הוא קשור להרגלי אכילה? המושג נטל ההוכחה מתייחס לשאלה מי צריך להוכיח טענה מסוימת. לדוגמה, בדיון על קיום אלוהים, עולה השאלה האם המאמין חייב להוכיח שאלוהים קיים, או שמא האתאיסט חייב להוכיח שאלוהים לא ... להפסיק. לעומתו, האדם השני פועל באופן הפוך: אצלו נטל ההוכחה נמצא דווקא בצד של הפעולה עצמה. הוא לא יפעל עד שתהיה סיבה מוצדקת לפעולה. איך זה מתבטא בהרגלי אכילה של אנשים שמנים לעומת רזים או אנורקטים? אליעד ממחיש זאת דרך הסרט השמן והרזה ודרך ניתוח התנהגות של אנשים בעלי הרגלי אכילה שונים: אדם שמן אוכל משום שהוא פשוט רוצה לאכול, בא לו, ואין לו סיבה מיוחדת. אם יש אוכל, והוא יכול לאכול - הוא יאכל. הוא מפסיק לאכול רק כשהוא כבר אינו מסוגל לאכול יותר, כשהצלחת מתרוקנת, או כשיש סיבה חזקה במיוחד להפסיק (למשל סכנה בריאותית מיידית). אדם אנורקטי לעומתו מתנהג הפוך. הוא כמעט לעולם לא אוכל אלא אם כן הוא חייב לאכול. כלומר, אצלו נטל ההוכחה נמצא על עצם פעולת האכילה. אם אין סיבה חזקה מאוד שתכריח אותו לאכול, הוא פשוט לא יאכל כלל. מה אדם שמן צריך לעשות כדי לרדת במשקל לפי הגישה הזאת? לפי אליעד כהן, אדם שרוצה לרדת במשקל צריך לשנות את החשיבה ואת נטל ההוכחה שלו. במקום המחשבה אני אוכל כי בא לי, עליו להתחיל לשאול את עצמו בכל פעם שהוא מרגיש צורך לאכול: האם יש לי סיבה מספיק חזקה או ממשית לאכול כרגע?. עליו להפסיק לאכול סתם, ולהתחיל לאכול רק כשהוא באמת חייב לעשות זאת. לדוגמה, כשאדם מרגיש חשק או דחף לאכול סתם ללא רעב אמיתי, עליו לעצור את עצמו ולשאול: האם יש לי סיבה אמיתית לאכול כעת? אם התשובה היא לא - עליו להימנע מאכילה . האם בא לי זו סיבה אמיתית לאכילה? אליעד מדגיש כי התחושה של בא לי לא נחשבת לסיבה מספקת או אמיתית לאכילה. עצם הרצון לאכול הוא אמנם סיבה בסיסית, אבל לא סיבה מספקת מבחינה הגיונית או מוצדקת. אדם שרוצה לשנות את הרגלי האכילה שלו צריך להתייחס לתחושת הרצון לאכול בצורה שונה, ולדרוש מעצמו הצדקה מעבר לבא לי לפני כל פעולה של
שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
... OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה? איך לשנות הרגלים בקלות? שינוי הרגלים יכול להיראות משימה קשה, במיוחד כאשר מדובר בהרגלים שגורמים לאדם סבל או לא מועילים לו, אך אליעד כהן מציע גישה ... יגלה שהתנהגות זו נובעת מתוך פחד מחיידקים. אז עליו להמשיך ולשאול, האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש בטוח? בהקשר של אדם שמכור לאוכל לא בריא, הוא יכול לשאול את עצמו, למה אני אוכל את המזון הזה? ואם הוא מגלה שהתשובה היא כי זה מספק אותי רגשית, עליו לשאול: האם יש דרך אחרת לקבל סיפוק רגשי? החקירה הזו עוזרת להבין אם ההרגל באמת משפר את ... התשובה היא כי אני מפחד מחיידקים, עליו לשאול: האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש בטוח? אדם שמכור למזון לא בריא - הוא שואל: למה אני אוכל דברים מזיקים? אם התשובה היא כי זה מספק אותי רגשית, עליו לשאול: האם יש דרך אחרת לקבל סיפוק רגשי? מה קורה אם מוצאים סיבה ועדיין לא מצליחים להפסיק את ...
דיאטת צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין?
דיאטת צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין?
... צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין? מה זה צום לסירוגין ואיך הוא עובד? צום לסירוגין הוא דפוס אכילה שמתחלק בין תקופות של צום מוחלט לבין תקופות בהן מותר לאכול. בשיטת צום לסירוגין, האדם מחלק את היממה לשעות שבהן הוא אוכל ולשעות ארוכות יותר שבהן הוא אינו אוכל כלל, אך עדיין מותר לשתות. למשל, אחת השיטות הנפוצות נקראת צום 16-8, כלומר, 16 שעות ביום צמים ורק במשך 8 שעות מותר לאכול. קיימות שיטות נוספות, כגון צום של 12 שעות ביום ואכילה במשך 12 שעות, צום של 20 שעות ואכילה במשך 4 שעות, או אפילו צום של 48 שעות ואכילה במשך 8 שעות. בשעות הצום אין לאכול כלל, אך מותר לשתות נוזלים ללא קלוריות, כגון מים או תה ללא סוכר. מהו אחד ... של צום לסירוגין? אליעד כהן מציין שאחד החסרונות המרכזיים בצום לסירוגין הוא האפשרות שהוא יגרום לאכילה רגשית מוגברת. הכוונה באכילה רגשית היא לאכילה מתוך צרכים רגשיים ולא מתוך רעב פיזי או דרישות הגוף. כאשר אדם עושה צום לסירוגין ומגביל את עצמו לשעות ספציפיות שבהן הוא יכול לאכול, הוא למעשה יוצר לעצמו מעין רעב רגשי המתלווה לרעב הפיזי. כתוצאה מכך, כאשר הוא יגיע לזמן המותר לאכילה, הוא עשוי לאכול הרבה יותר מהנדרש על מנת לפצות על הרגשות השליליים ועל תחושת המניעה שחווה במהלך שעות הצום. לדוגמה, אדם שעושה צום של 20 שעות ביום, ומותר לו לאכול רק ב - 4 השעות הנותרות, יכול למצוא עצמו אוכל כמויות מזון גדולות מדי, הרבה מעבר למה שהגוף באמת זקוק לו. אכילה כזו אינה קשורה רק לתחושת הרעב הפיזית אלא גם לפיצוי רגשי. הצורך בפיצוי רגשי נוצר כתוצאה מתחושת האסור לי לאכול המלווה את האדם לאורך שעות הצום. תחושת המניעה עשויה ליצור לחץ פסיכולוגי משמעותי שיוביל להתקפי אכילה בלתי נשלטים או בולמוס אכילה, בהם האדם אוכל כמויות עצומות של מזון. האם צום לסירוגין יכול להפחית את החשק לאוכל? אליעד כהן מסביר שקיים גם אפקט הפוך, שבו דווקא ההחלטה וההכרה של האדם שהוא אינו אוכל עכשיו יכולה להפוך את האוכל ללא מעניין עבורו. במצב כזה, הצום יכול להפחית לא רק את הרעב הפיזי, אלא גם את הרעב הרגשי ואת החשק לאכילה בכלל. כך שייתכן מצב שבו אדם שאימץ את הצום לסירוגין ירגיש פחות תשוקה לאוכל, מאחר וההחלטה על הצום סייעה לו לנתק את הקשר הרגשי שהיה לו עם ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אכילה, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אכילה, איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי מומלץ, ייעוץ אישי, קואצ'ר מומלץ בנושאי אכילה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 16:11:46 - wesi1