אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה דימוי ✔מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
מה טוב במחשבה שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזו. אדם שמאמין שהמציאות רעה לא מצפה לטוב, ולכן הוא לא יכול להתאכזב אם הדברים לא מסתדרים כפי שציפה. זהו מנגנון הגנה נפשי המפחית את הציפיות כדי להימנע מהתסכול של אכזבה. יתרון נוסף הוא שמחשבה כזו מאפשרת לו להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש צורך להיאבק לשנות אותה, כי הוא רואה את המציאות כנתון שאין לשנותו.

מעבר לכך, אדם עשוי להסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. כלומר, במקום להאשים את עצמו, הוא מסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא רעה, וכך נמנע מההרגשה שהוא לא בסדר. במילים אחרות, אם הוא סבור שהמציאות רעה, אז כל כישלון הוא לא אישי, אלא תוצאה של מציאות חיצונית.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

לעיתים, החשיבה שהמציאות רעה לא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שעשוי להרגיש צורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. בנוסף, יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כאשר הם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמיתי" יותר.

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

כאשר אדם מאמין באמת שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, כי אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לפעמים המחשבה שהמציאות רעה משמשת כהגנה מפני התסכול של אכזבה ומפני תחושות של כישלון.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

ישנם אנשים שמחזיקים במחשבה שהם לא בסדר, וזה עשוי להיות מנגנון הגנה עבורם. אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר, ולכן אם הוא לא מצליח, הוא לא ירגיש אכזבה. בצורה כזו, הוא מונע מעצמו את הציפייה הכואבת, כי זהו המצב הקבוע שהוא מצפה לו. במקרה כזה, אם מישהו יגיד לו שהוא בסדר, הוא עלול להרגיש רע או לא להאמין בכך, משום שהוא מרגיש שהוא משקר לעצמו.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או מתוך הצורך להימנע מאכזבה. כאשר אדם מתחיל להכיר במחשבותיו ובאינטרסים...
מה הטוב שיכול לצאת למישהו שחושב שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזאת. אם מישהו סבור שהמציאות רעה, הוא לא מצפה לטוב, ולכן לא יכול להתאכזב. לא תהיה לו אכזבה אם דברים לא יסתדרו כפי שציפה. הדבר יכול להוות סוג של מנגנון הגנה נפשי, שבו האדם מפחית את ציפיותיו כדי להימנע מהתסכול של אכזבה.

היתרון נוסף שיכול לצמוח מחשיבה שלילית כזו הוא שהאדם יכול להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש את הצורך להשקיע או להתאמץ לשנות אותה, משום שמה שנראה לו כמציאות רעה, הוא יראה אותה כנתון שאין לשנותו.

יש גם אפשרות שהוא ירגיש טוב יותר כאשר הוא רואה את כישלונות העבר כמשהו שאינו נגרם על ידו אלא בגלל שהמציאות רעה. במקרה כזה, הוא לא ירגיש שהוא לא בסדר אלא יסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. במילים אחרות, הוא עשוי להרגיש שזה לא תלוי בו, אלא במציאות עצמה.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

החשיבה ש"מציאות רעה" לאו דווקא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שמרגיש את הצורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא ירגיש שהוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כשהם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמת".

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

אם אדם באמת מאמין שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, שכן אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לעיתים, המחשבה שהמציאות רעה נועדה להגן על האדם מהכאב של התסכול והאכזבה.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

למישהו שיש את המחשבה שהוא לא בסדר באופן קבוע, יש לעיתים אינטרס בהבנה כזו. במצב זה, אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר ויכול להימנע מאכזבה כשלא מצליח. במקרה כזה, הוא מרגיש שזה פשוט "המצב הקבוע" שלו, ולכן לא מצפה להצלחות או לדברים חיוביים.

אם תתן לו הוכחה שהוא בסדר, הוא ירגיש רע ואולי לא יאמין בכך. הוא יכול להרגיש שהוא משקר לעצמו אם מישהו אומר לו שהוא בסדר. הסיבה לכך היא שכשמישהו משדר לאדם שהכל בסדר כל הזמן, הוא ירגיש שמשהו לא נכון בזה, ואז יעדיף להאמין שהוא לא בסדר מאשר להרגיש שקר.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או...
עכשיו מה יכול לצאת טוב למישהו שחושב שהמציאות רעה נגיד שיש מישהו שאומר המציאות רעה ואז מנסים לבדוק איתו "למה אתה אומר שהיא רעה היא לא רעה היא כן רעה היא לא רעה".

ש: הוא לא יוכל להתאכזב.

אליעד: נכון מה עוד אז קודם כל יש לבן אדם אינטרס להגיד שהמציאות רעה כי ככה כביכול הוא לא יכול לצפות לא יכול לצפות לא יכול להתאכזב, מה עוד לא רגע אז מה שאמרת זה נכון איזה עוד דברים טובים יכולים לצאת לבן אדם שחושב שהמציאות רעה?

ש: שכל מה שיקרה הוא ירגיש טוב.

אליעד: לא זה כבר נאמר קודם זאת אותה לוגיקה כאילו כי אם תחשוב שזה רע אתה לא יכול אחר כך להיפגע נגיד, מה עוד?

ש: שהוא יתאמץ כדי לשנות אותה.

אליעד: לא הוא לא מתאמץ הוא מדוכא "למה אתה מדוכא? המציאות רעה, מה אתה רוצה שהיא תהיה טובה טוב אז בא תבדוק היא גם טובה, לא אל תגיד לי שהיא טובה היא רק רעה", מה האינטרס מה הטוב שיוצא לבן אדם מכך שהוא חושב שהמציאות רעה?

ש: לא להתאמץ.

אליעד: אז לא להתאמץ לא להתאכזב ולא להיפגע זה אותו דבר, מה עוד איזו עוד דרך יש חוץ מטוב?

ש: זה אולי להסביר את הכישלונות שלו בעבר.

אליעד: נכון לא להתאכזב גם ממה שהוא נכשל בעבר כי הוא אומר "טוב המציאות רעה לכן אני דפוק זה לא בגלל שאני דפוק אלא בגלל שהמציאות דפוקה", מה עוד אז יש עוד משהו יש את הערך של האמת מה זה אומר הערך של האמת לפעמים בן אדם מה האמת שהמציאות טובה או רעה בא נתחיל עם זה מה האמת שהיא טובה או רעה היא גם טובה וגם רעה נגיד אפשר להגיד שהיא רק טובה ואפשר להגיד שהיא רק רעה אפשר להגיד שהיא לא טובה ולא רעה ואפשר להגיד שהיא גם וגם, עכשיו רוב האנשים מעדיפים לחשוב שהמציאות טובה מעדיפים כאילו יותר נוח לחשוב שהמציאות טובה אבל מה שקורה בן אדם שאומרים לו המציאות טובה הוא לפעמים מרגיש שהוא משקר אז כשהוא חושב שהמציאות רעה הוא מרוויח הרבה יתרונות.

קודם כל הוא חושב שהוא לא משקר אומנם הוא משקר לכיוון ההפוך אבל הוא לא משקר שהיא רק טובה אוקי ודבר נוסף לפעמים הוא גם מרגיש עליונות כי הוא אומר "אני לא משקר כמוהם הם משקרים אומרים שזה טוב אבל אני יותר טוב מהם אני אומר אני לא מפחד לראות את האמת שזה רע" ואז זה בכלל עושה לו טוב שהוא מרגיש שהוא יותר טוב מאחרים כשהוא אומר את האמת שהמציאות רעה. בכל מקרה עכשיו מה המהות של מה שאני אומר עכשיו מה המטרה של מה שאני אומר אני אומר שלפעמים גם בן אדם שנגיד אומר שרע לו וממש נגיד רע לו לבדוק מה האינטרס שלו כי הרבה פעמים יש לבן אדם אינטרס להגיד שרע לו ואז הוא מתפלא למה רע לו כי הוא אומר שרע לו.

ש: אבל אולי זאת האמת שלו.

אליעד: נכון אתה צודק שנייה קודם כל אתה צודק נכון אולי זאת באמת האמת שלו אז מה עושים בודקים איתו מההתחלה כאילו מבררים איתו בא נראה מה האמת מבררים ומבררים עכשיו מה קורה אם תוך כדי שבמבררים רואים שהוא מתעקש להגיד שהמציאות רעה מתעקש אומרים לו "רגע אבל הראינו לך שהיא לא רעה" ואז צריך בעצם להבין מה מחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה, מה שמחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה יכול להיות שזה עושה לו טוב שהוא חושב שהמציאות רעה, עכשיו זה לאו דווקא המציאות רעה זה גם אם מישהו נגיד שחושב שהוא כל הזמן לא בסדר "איך אני אדע שאני בסדר ואיך אני אדע שמה שאני עושה זה בסדר" יש לו אינטרס לחשוב שה - default שלו הוא לא בסדר.

מה האינטרס כי הוא כל כך רוצה להיות בסדר הוא מאוד רוצה להיות בסדר ואז הוא מרגיש מאוד רע כי הוא לא מספיק בסדר אז הוא אומר "טוב בא נגיד שאני לא בסדר בכלל" לדוגמה "ואז אני לא יכול להיות לא בסדר כי אם אני כל הזמן לא בסדר אז אני לא מצפה להיות בסדר אז אין שום בעיה" או משהו כזה, יש אנשים שב - default שלהם נגיד מישהו שואל אותך "איך אני שמה שאני עושה זה בסדר" אתה אומר לו "למה שזה לא יהיה בסדר" הוא אומר לך "לא אבל איך אני יכול לדעת שזה בסדר" זאת אומרת הוא שם את נטל ההוכחה על איך לדעת שזה בסדר, עכשיו מה הטוב שיוצא לו מלחשוב שב - default שלו הוא לא בסדר עד כדי כך שאם אתה תגיד לו "אתה בסדר" ותוכיח לו שהוא בסדר הוא ירגיש רע הוא ירעד תהיה לו רעדה "איך מה פתאום" הוא אומר "לא אני לא בסדר לא אל תגיד לי כזה דבר אני לא בסדר", סיפורים אמיתיים כן יש סיפורים יותר גרועים אבל בא נדבר על אלה.

ש: זאת אומרת הסיבה שהוא לא רוצה להתאכזב שהוא יחשוב שהוא בסדר.

אליעד: זה נכון אבל מה היה ההסבר השני שהסברתי נראה אם תפסת אותו.

ש: שהוא כנה הוא אמיתי ביחס לגבי אנשים שמשקרים על המציאות והוא יודע שהוא לא בסדר.

אליעד: נכון עכשיו איך יוצאים מלופ כזה.

ש: מסבירים לו.

אליעד: מה מסבירים לו?

ש: את המציאות כאילו את המחשבה כאילו זה מה שרציתי לשאול האם יש לו מודעות לזה שהוא עושה את זה מתוך זה שהוא.

אליעד: אז ב - default אף אחד לא חושב שיש לו מודעות לזה בברירת מחדל בן אדם לא חושב שיש לו מודעות בן אדם עושה את זה באופן אוטומטי.

ש: אז מציקים לו על זה על המודעות ואז הוא יחשוב.

אליעד: אז קודם כל מראים לו שמה שהוא אומר זה לא מחויב זה שהוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" והוא מניח שהוא לא בסדר ושהוא צריך הוכחה שהוא בסדר כדי להרגיש בסדר לא מחויב ברגע שזה הפך ללא מחויב זה אומר שהוא איכשהו יכול לעשות אחרת, אם הוא יכול לעשות אחרת אז הוא קודם כל רואה מבחוץ יש לו התנהגות כזאת ולא אחרת ואז שואלים אוקי למה ואז בהתחלה הוא יגיד "כי זה הגיוני" בהתחלה הוא יגיד "זאת האמת אני באמת לא בסדר" נגיד ונגיד "אוקי ולמה אתה אומר את זה בוא ניצמד לאמת למה אומר את זה" ואז אם הוא רואה שמצד ההיגיון אין היגיון בלחשוב ככה אז אומרים לו שאלה שנייה "אוקי אם אתה לא חושב ככה בגלל ההיגיון אז אתה חושב ככה בגלל איזה אינטרס מה האינטרס שלך לחשוב ככה מה הטוב שיוצא לך".

ש: הוא רואה את זה?

אליעד: לא אתה מסביר לו את המהלך קודם כל אתה בודק מה האמת קודם כל אתה בודק מה האמת בלי להסתבך קודם כל הוא אומר אני לא בסדר בא נראה מה האמת, קודם כל לפני שאנחנו מייעצים לו קודם כל בא נראה מה האמת האם באמת הוא לא בסדר קודם כל בא נבדוק מה האמת בכלל.

ש: איך אתה מסביר לו שמה שהוא חושב זה לא אמיתי.

אליעד: שנייה קודם כל אתה מסביר לו "אוקי מה אתה אומר" לדוגמה הוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" זאת אומרת אתה מניח שאתה לא בסדר אומרים לו "אוקי האם אתה מבין שכשאתה שואל איך אני אדע שאני בסדר אוקי אז קודם כל אז זאת אומרת שאתה חושב שיכול להיות שאתה בסדר ויכול להיות שלא כן מבין יכול להיות שאני בסדר יכול להיות שלא" או כשאתה שואל "איך אני אדע שאני בסדר" באותה מידה יכולת לחשוב "איך אני אדע שאני לא בסדר" נכון, אוקי עכשיו כשאתה אומר "איך אני אדע שאני בסדר, מה אתה חושב אתה יודע שאתה בסדר? לא אני לא יודע שאני בסדר, אוקי ואיך אתה מרגיש אתה מרגיש שאתה לא בסדר או אתה לא מרגיש כלום? מרגיש שאני לא בסדר" כי אם הוא יגיד לא מרגיש כלום גם אין בעיה לא רע למישהו מזה שהוא לא מרגיש אם הוא בסדר או לא רע לו מזה שהוא חושב שהוא לא בסדר.

הוא אומר "אני מרגיש שאני לא בסדר" אומרים לו "רגע אז למה אתה אומר שאתה לא בסדר ואתה שואל איך תדע שאתה בסדר אולי תעשה הפוך אולי תגיד אני בסדר עד שאני אדע שאני לא בסדר" ואז הוא אומר "אבל איך אני אדע שאני בסדר" תגיד לו "אוקי אבל יודע שאתה בסדר? לא, אז אולי תגיד אני לא יודע אם אני בסדר או לא עד שאני לא אדע אם אני בסדר או לא" קודם כל מראים לו את זה את הבסיס, אחרי שהוא מבין את ההיגיון של זה בהנחה שחושבים שהוא הבין את ההיגיון אומרים לו "אוקי אז אתה מבין את זה אבל אתה באופן אוטומטי פועל ככה "מה הטוב שיכול לצאת לך מלשאול כל הזמן מי אמר שאני בסדר ומי אמר שאני בסדר" ואז עוברים לשלב של חיפוש האינטרס אינטרס זה אומר שזה עושה לו טוב איכשהו.

אוקי מוצאים את האינטרס מה האינטרס של הבן אדם להגיד שהמציאות רעה ושהוא לא בסדר אחרי שמוצאים איזה אינטרס אומרים לו "אוקי תקשיב יכול להיות שהסיבה שאתה עושה את זה זה בגלל שאתה נגיד לפחד להיפגע מפחד להתאכזב" משהו כזה לדוגמה ואם הוא מבין את זה אז הוא אומר "אוקי זאת האמת מה האמת שאני לא רוצה להיפגע אז אני אומר שהמציאות לא בסדר עכשיו אני יכול לבחור או לשחק את המשחק ולהגיד היא בסדר ויש לי את האופציה להיפגע או לא מוכן להיפגע" תגיד שהיא לא בסדר אבל אל תתלונן כי אתה בוחר את זה כדי לא להיפגע אבל אם נגיד זה לא בגלל הפחד להיפגע אז מה שאני הוספתי פה שיש גם כן את הקטע של האמת כי אם לדוגמה נגיד היה בא אליך נגיד הבן שלך נניח אוקי ונגיד.

אתה איתנו אם נגיד הבן שלך היה בא אליך ואומר לך "תקשיב רע, למה רע לך? לא יודע אני לא יודע אם אני בסדר ולא יודע אם אני בסדר"...
רעה או טובה נמנע רוצה להיות הערכה עצמית שלילית להבין את המניע חיוביים קבלת החלטות התחלה נטל ההוכחה מה אתה עושה הימנעות אופטימי אופטימיות איבוד ערך עצמי אכזבה אכזבות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הכל רע העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושב שהכל רע חיוביות חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חרדה מכישלון חרדת כישלון חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית אופטימיות חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כישלון כישלונות לא מספיק טוב לבנות ערך עצמי להיכשל להיפגע להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי לחשוב חיובי לחשוב שלילי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות מספיק טוב מספיק טובים מרגיש לא בסדר מרגיש לא מספיק טוב סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פחד פחד להיכשל פחד להיפגע פחד מאכזבה פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים פיתוח הערכה עצמית פסימי פסימיות שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות תחושת ערך עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי האם כל הרגש שלנו כלפי אחרים הוא רק השלכה של עצמנו? אנשים רבים שואלים את עצמם האם הרגשות שהם חווים כלפי אנשים אחרים - כמו רחמים, שמחה או עצב - הם בעצם רק השלכות של מצבם האישי או דימויים פנימיים שלהם. אליעד כהן מתייחס לשאלה זו לעומק ומסביר באמצעות דוגמאות מוחשיות את הדרך שבה האדם תופס את עצמו ואת סביבתו, ואת ... הפנימית שלו. על פי ההסבר של אליעד, אנשים פעמים רבות מעדיפים לחשוב שניתן להתייחס למצב מסוים באופן אובייקטיבי כדי להימנע מהתמודדות ישירה עם רגשות או דימויים שליליים שיש להם על עצמם. האם אפשר להסתכל על אחרים בלי להשוות לעצמי? אליעד מדגיש כי כאשר אדם חווה רגש כלפי אחרים, הוא בעצם ... חכם או טיפש, הוא בעצם משווה את עצמו לאחרים. אותו עיקרון נכון גם לרגשות אחרים כגון עשיר ועני, רוחני ולא רוחני, מושחת ולא מושחת. האדם תמיד מתמודד עם הדימוי הפנימי שלו דרך ההשוואה לאחרים, ולכן אינו יכול באמת להתייחס לאחרים בלי לעבור קודם כל דרך עצמו. הדוגמה של אדם החושב לעצמו ... להימנע מהתמודדות ישירה עם הרגש. אליעד מסביר כי האדם נוטה לשאול שאלות עקיפות כדי לברוח ממצבים שבהם הוא חושב על עצמו בצורה שלילית. מהי הדרך להתמודד עם דימוי עצמי שלילי? אליעד מסביר כי הפתרון לבעיה של דימוי עצמי נמוך או שלילי, חוסר ביטחון עצמי, או הערכה עצמית נמוכה, הוא לא לנסות לחשוב שיש לאדם יותר יתרונות מחסרונות, אלא דווקא ... יותר טוב או פחות רע ומאפשרת לו פשוט לקבל את עצמו בצורה מוחלטת ושלמה. איך להגיע לקבלה עצמית מלאה? אליעד מסכם ואומר שהאדם צריך לבחון בצורה כנה את הדימויים שלו, בלי לנסות להתחמק מהתמודדות איתם. האדם אמור לכתוב רשימה של כל התכונות הטובות והגרועות שלו ולהכיר בכך שכל התכונות קיימות בו במאה אחוז. רק מתוך הבנה וקבלה מלאה של החסרונות והיתרונות הוא יכול להפסיק להפריד ביניהם, ובכך להגיע לדימוי עצמי חיובי באמת, קבלה עצמית ואהבה עצמית מוחלטת. איך לחזק ביטחון עצמי? מה גורם לדימוי עצמי נמוך? האם אפשר לאהוב את עצמי לגמרי? איך לקבל את עצמי כמו שאני? מה ההבדל בין חכם לטיפש? איך לשפר הערכה עצמית? ...
יחסי הורים וילדים, למצוא חן בעיני ההורים, למצוא חן בעיני הילדים, מה ההורים חושבים עליך? מה הילדים חושבים עליך? רוצה שיאהבו אותי, רוצה להרגיש אהבה, דימוי משפחתי, דימוי עצמי, דימוי סביבתי
יחסי הורים וילדים, למצוא חן בעיני ההורים, למצוא חן בעיני הילדים, מה ההורים חושבים עליך? מה הילדים חושבים עליך? רוצה שיאהבו אותי, רוצה להרגיש אהבה, דימוי משפחתי, דימוי עצמי, דימוי סביבתי
... אותי, רוצה להרגיש אהבה, דימוי משפחתי, דימוי עצמי, דימוי סביבתי מהם היחסים בין הורים לילדים וכיצד הם משפיעים על דימוי עצמי? ההרצאה עוסקת במורכבות של יחסי הורים וילדים והשפעתם על דימוי עצמי. מדובר בשאלות שמעסיקות את הילד ואת ההורה גם יחד: מה חושבים עליך ההורים? מה הילדים חושבים עליך? מה קורה כאשר רוצים שיאהבו אותנו, לרצות לקבל אהבה ... שאלות אלו קשורות ישירות לדימוי משפחתי, דימוי עצמי ולסביבה החינוכית והחברתית בה אנו נמצאים. ההרצאה נוגעת גם לשאלת השפעת הדימוי העצמי על ההתנהלות בחיים והקשרים בין בני אדם, וההבנה שאנחנו לפעמים מבקשים לאהוב את עצמנו ולהרגיש אהובים על ידי אחרים. מה המשמעות של להיות אהוב ... לנו לפגוע בעצמנו. שאלת הדימוי העצמי היא למעשה שאלה של קבלה עצמית והתמודדות עם הציפיות החיצוניות. מהם הקונפליקטים שנוצרים בין ציפיות חברתיות לבין הדימוי האישי? בהרצאה מוזכרת הדילמה שבין הרצון להיות נאהב לבין התחושה שלא תמיד אנחנו מצליחים להגשים את הציפיות של החברה והסביבה. אליעד נותן דוגמאות של ... נחותים. איך משפיעה האמונה בדימוי של אחרים על האופן שבו אנו תופסים את עצמנו? ההרצאה עוסקת גם בהבנה כיצד האמונה בציפיות חברתיות משפיעה על דימוי עצמנו. לדוגמה, אם אדם מאמין שהוא חייב להתנהג בצורה מסוימת כדי להיות מקובל, הוא עשוי לחוות תחושת חיסרון כל הזמן, עד שיתחיל לפעול בצורה שגויה ולפגוע ... כדי שיאהבו אותנו. מה הקשר בין דימוי עצמי לבין יצירת קשרים חברתיים? ההרצאה מצביעה גם על הקשר ההדדי בין דימוי עצמי לבין היחסים החברתיים. דימוי עצמי בריא מאפשר לנו ליצור קשרים בריאים עם אחרים, אך אם דימוי זה פגום, עלולה להתפתח תחושת בידוד שמובילה לכך שנחפש אהבה חיצונית כדי להרגיש טוב עם עצמנו. האם המניפולציות השונות בחיי היום יום משפיעות על הדימוי העצמי שלנו? בהרצאה נידונה גם השאלה האם המניפולציות שמופעלות עלינו בחיי היום יום - כמו מניפולציות רגשיות מצד בני משפחה או חברה - יכולות להוביל ... הזמן. לסיכום, איך נוכל לבנות דימוי עצמי בריא וחיובי? אליעד מציין שבניית דימוי עצמי בריא היא תהליך מתמשך, שבו עלינו ללמוד לקבל את עצמנו כפי שאנחנו, תוך שמירה על הגבולות האישיים שלנו ולא להתמסר לציפיות הסביבה. כדי להרגיש אהובים ... תלויה באישורים חיצוניים. דימוי עצמי יחסי הורים וילדים אהבה עצמית קבלה עצמית תחושת חיסרון ...
דימוי סביבתי, דימוי חברתי, חרדה חברתית, חרדה סביבתית, להתעלם מהסביבה, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, אין הבדל בין אדם לדומם, בחירה חופשית אמיתית, חופש בחירה אמיתי, דומם מדבר, רובוט אנושי
דימוי סביבתי, דימוי חברתי, חרדה חברתית, חרדה סביבתית, להתעלם מהסביבה, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, אין הבדל בין אדם לדומם, בחירה חופשית אמיתית, חופש בחירה אמיתי, דומם מדבר, רובוט אנושי
דימוי סביבתי, דימוי חברתי, חרדה חברתית, חרדה סביבתית, להתעלם מהסביבה, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, אין הבדל בין אדם לדומם, בחירה חופשית אמיתית, חופש בחירה אמיתי, דומם מדבר, רובוט אנושי מהם המנגנונים שמניעים את ההתמודדות עם חרדה חברתית וסביבתית? בהרצאה, אליעד כהן עוסק במגוון נושאים הקשורים לדימוי עצמי ולחשיבה סביבתית. הנושא המרכזי שנידון הוא כיצד אנשים מגיבים למה שחושבים עליהם אחרים וכיצד זה משפיע על הבחירות שלהם. אליעד מציין את ההשפעה הגדולה של חרדה חברתית וסביבתית על התנהגותנו, במיוחד בהקשרים של דימוי חברתי, דימוי עצמי והתמודדות עם פחדים פנימיים. המרצה מסביר כיצד תהליכי החשיבה שלנו לא תמיד משקפים את המציאות. לדוגמה, כאשר אדם מתמודד עם פחדים סביבתיים, הוא לא בהכרח רואה את כל האפשרויות ... שהוא פוחד מהשיפוט של אחרים. בהקשר של דימוי עצמי, אליעד מציין את ההבדל בין ההתמקדות באדם ובין ההתמקדות בצורת ההתנהגות או התגובה של אדם. אדם שמחפש את האישור של אחרים עלול למצוא את עצמו בולע את דעתם של אחרים מבלי לבחור ... שאלת החופש בבחירה. אליעד מביא את הדימוי של תפריט במסעדה שבו כל האפשרויות נראות מצוינות, אך בסופו של דבר הבחירה מוגבלת למה שהאדם חושב שהוא רוצה או מה שנראה לו כבחירה נכונה. כשלמעשה, ההחלטה אינה תוצאה של חופש מוחלט ... הוא מקשר את זה לחשיבה שלנו לגבי דימוי עצמי. אם אנו לא מבחינים בהבדלים בין אדם לדומם, אנחנו בעצם מבצעים את הבחירות שלנו על פי תפיסות שגויות, מבלי לראות את כל התמונה הכוללת. האם קיימת בחירה חופשית אמיתית? בסופו של ... להם, מקטינים את יכולת הבחירה שלנו. דימוי חברתי חרדה חברתית חרדה סביבתית מה חושבים עליך? בחירה חופשית אמיתית ...
ביטחון עצמי מופרז, דימוי עצמי גבוה מידי, ערך עצמית גבוה מידי, הערכה עצמית רעה, עודף ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד לדבר עם בחורה, הסרט הסוד, פחד מכישלון
ביטחון עצמי מופרז, דימוי עצמי גבוה מידי, ערך עצמית גבוה מידי, הערכה עצמית רעה, עודף ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד לדבר עם בחורה, הסרט הסוד, פחד מכישלון
... עצמי מופרז, דימוי עצמי גבוה מידי, ערך עצמית גבוה מידי, הערכה עצמית רעה, עודף ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, מפחד להתחיל עם בחורה, מפחד לדבר עם בחורה, הסרט הסוד, פחד מכישלון איך דימוי עצמי גבוה מדי יכול להרוס הצלחה? דימוי עצמי גבוה מדי הוא מצב שבו האדם מחזיק בתפיסה עצמית בלתי מציאותית ומופרזת לגבי יכולותיו או ערכו, ודווקא גישה זו עלולה לפגוע באפשרות שלו להצליח. אליעד כהן מסביר כי דימוי עצמי אמיתי ובריא אכן אמור לעזור לאדם ולאפשר לו להתמודד עם מצבים שונים בצורה יעילה, אך כאשר מדובר בדימוי עצמי מוגזם, זה גורם לתופעה הפוכה - הפחד מכישלון או מדחייה משתק את האדם. מדוע אנשים מפחדים להתחיל עם בחורה? לדוגמה, אדם שמפחד לגשת ולדבר עם בחורה סובל מפחד מדחייה בגלל דימוי עצמי גבוה מדי. אליעד נותן דוגמה ברורה: אותו אדם חושב שהוא טוב מדי ולכן הוא לא מסוגל לשמוע את המילה לא. דחייה עבורו היא בלתי נסבלת, משום שהיא מתנגשת עם הדימוי העצמי המופרז שלו. במצב הזה, האדם נמנע מלנסות מלכתחילה, ובכך הוא חוסם את עצמו מלהגיע לכן המיוחל. למעשה, אדם עם דימוי עצמי אמיתי ובריא לא היה מפחד כלל מדחייה, כי הוא היה מבין שלא הוא שלב טבעי בדרך להצלחה. אליעד מדגיש שאם לאדם היה באמת דימוי עצמי מספיק גבוה ובריא, לא רק שלא היה אכפת לו מדחייה, אלא גם לא היה משנה לו אם הבחורה תגיד כן או לא, כי הוא לא תלוי בתגובה שלה כדי להרגיש טוב עם עצמו. כיצד דימוי עצמי מוגזם מפריע להצלחה עסקית? אליעד כהן נותן דוגמה נוספת מהתחום העסקי: אדם שהחליט שהוא ... אותו אדם מתחיל לעבוד ומגלה שהוא לא מצליח להגיע לסכומים שהוא פנטז עליהם. בגלל הדימוי העצמי הגבוה והלא מציאותי שלו, הוא לא מוכן להסתפק בעסקאות קטנות ובפעולות פשוטות, שהן הכרחיות להצלחה בטווח הארוך. הדימוי העצמי הגבוה שלו גורם לו לחשוב שזה מתחת לכבודו לעסוק בפעולות הקטנות הללו, ואז הוא ... הדרגתית. מי שמזלזל בפעולות הקטנות והיומיומיות אף פעם לא יגיע למטרתו הגדולה. דווקא הדימוי העצמי הגבוה מדי הזה, שמונע ממנו להתחיל בקטן, הוא שמרחיק אותו מההצלחה המיוחלת. מהו ... החלום למציאות יוצר אצלו תסכול וחוסר פעולה, מה שמבטיח כישלון מלכתחילה. איך לאזן בין דימוי עצמי גבוה למציאות? הגישה הבריאה שאליעד כהן מציע היא שילוב של ביטחון עצמי מציאותי עם קבלה ... בעצמו ולשאוף להצלחה, אך גם להיות מסוגל להתמודד עם צעדים קטנים וכישלונות זמניים. דימוי עצמי אמיתי מאפשר לאדם להתקדם לאט לאט, בלי להירתע מכל מכשול קטן בדרך. אליעד מדגיש שלא ... עצמי אמיתי? למה אנשים מפחדים להיכשל? כיצד להצליח בלי לפחד מדחייה? מה ההבדל בין דימוי עצמי בריא לאשליה? האם חשיבה חיובית באמת עובדת? איך דימוי עצמי גבוה מידי יכול לפגוע באדם? לעיתים, דימוי עצמי גבוה לכאורה עלול דווקא לפגוע באדם. אמנם דימוי עצמי אמיתי ובריא אמור לעזור לאדם ולא להכשיל אותו, אך כאשר מדובר בדימוי עצמי מוגזם או לא מציאותי, זה עלול לגרום לו לבעיות שונות. מדוע פחד מדחייה קשור לדימוי עצמי גבוה? לדוגמה, אדם שמפחד להתחיל עם בחורה כי הוא לא מוכן לקבל דחייה - יש לו דימוי עצמי של אני כזה טוב שאסור שיגידו לי לא. אך בפועל, כדי להצליח בתחום הדייטים, יש צורך ... כן. אם הוא לא מוכן לספוג לא, הוא בעצם חוסם את עצמו מלהגיע לכן. למעשה, אם היה לו דימוי עצמי אמיתי ובריא, דחייה לא הייתה פוגעת בו והוא היה ממשיך לנסות בלי חשש. כיצד דימוי עצמי גבוה מדיי משפיע על הצלחה עסקית? אותו דבר יכול לקרות גם בתחום העסקי. אדם מציב לעצמו ... נמוכים בהתחלה. בפועל, כדי להגיע למיליון דולר, צריך לאסוף דולרים בהדרגה, אך בגלל הדימוי העצמי הגבוה מדיי, הוא מסרב להתחיל בקטן - ולכן בכלל לא מגיע למטרה שלו. כיצד הספר ... שלב אחר שלב, מרגישים שהמציאות רחוקה מדי מהחלום - ולכן נשברים. איך אפשר לאזן בין דימוי עצמי גבוה למציאות? כדי להצליח באמת, חשוב לא רק להאמין בעצמך, אלא גם להיות מציאותי. לא ... הצלחה - צריך גם לבצע פעולות מעשיות באופן עקבי, בלי לפחד מכישלונות קטנים בדרך. דימוי עצמי אמיתי ובריא מאפשר לאדם לקבל גם כישלונות כחלק מהדרך להצלחה, ולא להשתמש בדימוי עצמי גבוה מדיי כתירוץ לא לפעול. איך לבנות ביטחון עצמי אמיתי? למה אנשים מפחדים להיכשל? כיצד להצליח בלי לפחד מדחייה? מה ההבדל בין דימוי עצמי בריא לאשליה? האם חשיבה חיובית באמת עובדת? עכשיו הנושא הוא כזה לפעמים דימוי עצמי גבוה וערך עצמי גבוה דופק את הבן אדם, עכשיו מראש בא נגיד שאם היה לו לבן אדם
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
... השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל למה כולם רוצים להיות רזים? אליעד מסביר תחילה, שלמרות התחושה ... בתחום אחד (שליטה או חופש מוחלט), אך גורמות לתחושת עבד בתחום אחר (מגבלות בריאותיות או מגבלות על הרצון לאכול). האם אפשר בכלל להימנע מסבל סביב דימוי הגוף? אליעד טוען שלכל בחירה יש חסרונות, והשאלה החשובה היא איך האדם תופס את החסרונות האלה. הפתרון האולטימטיבי שהוא ... שבאים לבית כנסת ביום כיפור לתת קצת כסף לצדקה, במטרה להקל על המצפון, אך בפועל אינם משנים את התנהגותם לאורך זמן. האם באמת אפשר להשתחרר מהעיסוק בדימוי גוף? אליעד מסביר שבשורש, כל העיסוק ברזון והשמנה, דימוי עצמי ודימוי חברתי, נובע מתפיסה של טוב ורע, יפה או מכוער, שליטה או חוסר שליטה. הדרך היחידה להשתחרר באמת מהעיסוק בזה היא להבין לעומק ... הוא ימשיך לסבול בכל מצב: כשהוא רזה הוא יסבול ממה שהוא מפסיד, וכשהוא שמן הוא יסבול ממה שהוא מפסיד בדרך השנייה. מהו הפתרון שאליעד מציע לבעיות דימוי עצמי והשמנה? אליעד טוען שהפתרון הוא להגיע להבנה עמוקה שכל מצב כולל חסרונות, ושלקבל את החסרונות הללו זו הדרך היחידה ... המציאות - שכל מצב של קיום הוא בו זמנית גם טוב וגם רע, ובשורש האמיתי אין באמת חסרונות או יתרונות מוחלטים. אדם שיבין זאת יהיה משוחרר מבעיות של דימוי גוף והשמנה. איך להפסיק לסבול מדימוי גוף? למה אנשים רוצים להיות רזים? למה קשה לשמור על דיאטה? מה הקשר בין השמנה לביטחון עצמי? איך להשתחרר מדעות של אחרים? ...
מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי חברתי, דימוי סביבתי, לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, לקבל את עצמך, להיות שמן, אמיר חצרוני, ירידה במשקל, אהבה בלי תנאים, קבלה בלי תנאים
מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי חברתי, דימוי סביבתי, לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, לקבל את עצמך, להיות שמן, אמיר חצרוני, ירידה במשקל, אהבה בלי תנאים, קבלה בלי תנאים
... חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי חברתי, דימוי סביבתי, לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, לקבל את עצמך, להיות שמן, אמיר חצרוני, ירידה במשקל, אהבה בלי תנאים, קבלה בלי תנאים במהלך ההרצאה, נדונה השאלה מה חושבים עלינו וההשפעה שיש לדימוי העצמי שלנו על חיינו. הנושא המרכזי היה איך הדימוי העצמי, הדימוי החברתי והדימוי הסביבתי משפיעים על האדם, וכיצד ניתן לפתח אהבה עצמית וקבלה ללא תנאים. בהתחלה, אליעד הסביר כי השאלה המרכזית היא לא מה חושבים עליך? אלא איך ... הוא ציין, כי כל אחד יכול להרגיש שלם ומסופק עם עצמו, בתנאי שהוא מקבל את עצמו כמו שהוא, ולא תלוי בהערות של אחרים. במהלך השיחה הוזכרו דימויים שונים של איך אנשים תופסים את עצמם, ואליעד סיפר על מקרה שבו ראו שני אנשים את אותה התמונה, ואחד מהם ציין שהיא יפה, בעוד השני טען שהיא לא. הרעיון ... ידי עצמו, גם אם הוא לא תואם את הסטנדרטים החברתיים. הכוונה כאן היא לא להתעקש להיות משהו שאתה לא, אלא לקבל את עצמך כמו שאתה. בנוגע לדימוי החברתי, אליעד סיפר על מקרים שבהם אדם מקבל תגובות שליליות מהסביבה, כמו אנשים שצוחקים או שופטים אותו על פי המראה החיצוני. הוא טוען כי זה טבעי ... גם אם הסביבה לא מקבלת אותו, הוא יכול להיות מאושר ושלם עם עצמו. לאורך ההרצאה, עלו גם נושאים של אהבה עצמית ויכולת להתמודד עם כל סוגי הדימויים החברתיים, כולל הדימוי של אנשים שמנים. אליעד הביא דוגמה של אדם ששוקל יותר מ - 100 קילוגרם, ומדוע לא צריך להרגיש רע עם עצמו על כך. הוא הזכיר את המיתוס של החברה לגבי איך ... על אתגרי קבלה עצמית בסביבה בה אנשים כל הזמן משווים את עצמם לאחרים. הוא הסביר כי אנחנו לא יכולים להימנע מזה, אך חשוב להבין שמדובר בדימוי פנימי של כל אחד, ולא בהשפעה מוחלטת של הסביבה. בהשוואה לחיים של אמיר חצרוני, אליעד הציע נקודת מבט פילוסופית על החיים וההבנה שיש מקום לכל סוג של דימוי עצמי, לא משנה מה הסביבה חושבת. כלומר, המפתח הוא להבין שכל אדם הוא ייחודי וראוי לאהבה עצמית ולקבלה בכל מצב. החלק האחרון של ההרצאה התמקד בקבלה ללא ... הדגיש את החשיבות בהבנה שיש הרבה צדדים לחיים, ושכל אדם יכול למצוא את הדרך לשלווה פנימית, כל עוד הוא בוחר לקבל את עצמו כפי שהוא. מהו דימוי עצמי? איך להתמודד עם דימוי חברתי? מה המשמעות של קבלה עצמית? איך לאהוב את עצמך? מה זה אהבה ללא תנאים? מהם היתרונות של להיות שמן? ...
גאווה, ענווה, יהירות, שחצנות, שיגעון גדלות, אגו, דימוי עצמי, ערך עצמי, התנשאות, ביטחון עצמי, אושר, סבל, הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי גבוה
גאווה, ענווה, יהירות, שחצנות, שיגעון גדלות, אגו, דימוי עצמי, ערך עצמי, התנשאות, ביטחון עצמי, אושר, סבל, הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי גבוה
... ענווה, יהירות, שחצנות, שיגעון גדלות, אגו, דימוי עצמי, ערך עצמי, התנשאות, ביטחון עצמי, אושר, סבל, הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי גבוה האם גאווה גורמת לסבל או לאושר? אליעד כהן מסביר לעומק את הקשר בין גאווה, ענווה, יהירות, שחצנות, דימוי עצמי, ערך עצמי, התנשאות, ביטחון עצמי, לבין תחושות של אושר וסבל. השאלה המרכזית שמוצגת בהרצאה היא האם בעיות האדם נובעות מכך שיש לו יותר מדי ...
דימוי סביבתי, דימוי עצמי, NLP, איך לשכנע אנשים? איך לשכנע בחורה? ערך עצמי, מה חושבים עלי? הפרעה חברתית, תלות רגשית, חרדה חברתית, ניתוק רגשי, אהבה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי
דימוי סביבתי, דימוי עצמי, NLP, איך לשכנע אנשים? איך לשכנע בחורה? ערך עצמי, מה חושבים עלי? הפרעה חברתית, תלות רגשית, חרדה חברתית, ניתוק רגשי, אהבה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי
דימוי סביבתי, דימוי עצמי, NLP, איך לשכנע אנשים? איך לשכנע בחורה? ערך עצמי, מה ... חברתית, תלות רגשית, חרדה חברתית, ניתוק רגשי, אהבה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי איך משפיעים על דימוי עצמי ודימוי סביבתי? בהרצאה זו אליעד כהן מתאר את ההשפעות של דימוי עצמי ודימוי סביבתי על ההתנהגות שלנו ועל איך אנו תופסים את העולם ואת עצמנו. הוא מתחיל להסביר איך המוח האנושי עובד וכיצד הוא פועל לפי דימויים ותפיסות. דימוי עצמי הוא כיצד אנו תופסים את עצמנו, ואילו דימוי סביבתי הוא כיצד אנו תופסים את העולם ואת הסובבים אותנו, כולל ... שלנו. הוא מציין שברוב המקרים, כאשר אנו פועלים מתוך פחד מה יחשבו עלינו, אנו מונעים על ידי דימוי סביבתי. לדוגמה, כאשר אדם בורח מאש, הוא עושה זאת לא רק מתוך אינסטינקט אלא גם מתוך הזיכרון וההבנה החברתית שלפיה יש לברוח מאש, דבר שמחבר אותו לדימוי הסביבתי שהיה לו בעבר. ההסבר הפנימי הוא שמי שמפחד מהשפעות של אחרים מונע על ידי דימוי סביבתי - דימוי של איך אחרים רואים אותו. המוח שלנו, לדברי אליעד, לא פועל תמיד בהיגיון. הוא זוכר רק מה שהיה, ולכן לפעמים אנחנו מגיבים מתוך דימוי שעיצבנו בעבר, ולא תמיד פועלים באופן אובייקטיבי. מהו התהליך שמוביל לשינוי הדימוי העצמי? כדי לשנות את הדימוי העצמי, אליעד מציין כי עלינו להפר את ההשפעות החיצוניות, ... שמערערת את הדרך בה אנו תופסים את עצמנו ואת ההתנהגות שלנו ביחס לאנשים אחרים. איך לשנות את הדימוי הסביבתי ולפני הכל - לא לתת לדימוי הזה לשלוט בנו? בהמשך ההרצאה, אליעד מסביר את השפעת הדימוי הסביבתי על כל צעד שאנו עושים - בין אם מדובר בבחירת בגד ... חשיבות היכולת לא לשאוב אישור מהסביבה החיצונית. הוא מציע שכל אדם יתחיל ללמוד איך לא להזדהות עם הדימוי החברתי שנכפה עליו, ובמקום זאת, עליו להקשיב רק למה שהוא ... של מתי אנו פועלים מתוך פחד ומתי אנו פועלים מתוך רצון אמיתי ולא מתוך רגש. איך לשכנע אנשים? מה זה דימוי עצמי? מה זה דימוי סביבתי? כיצד לשנות דימוי עצמי? איך להתמודד עם חרדה חברתית? כיצד לשפר את הביטחון העצמי? ...
דימוי עצמי, מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך?
דימוי עצמי, מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך?
דימוי עצמי, מרגיש חסר ערך עצמי, דימוי סביבתי, רוצה להיות מאושר, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להיות מאושר? לא רוצה להרגיש שאני כלום, רצון להרגיש טוב, מה חושבים עליך? מהו דימוי עצמי וכיצד הוא משפיע על תחושת הערך האישי שלנו? הדימוי העצמי הוא תחושת הערך של האדם כלפי עצמו, והוא עשוי להשפיע באופן משמעותי על הדרך שבה אנו תופסים את עצמנו ואת יכולתנו לתפקד בסביבה החברתית. בהרצאה ניתנת תשומת לב רבה לשאלה מהו הדימוי העצמי, כיצד הוא נבנה ואיך הוא משפיע על תחושת הערך שלנו. שאלות רבות עלו בנושא, כמו למה אני רוצה להרגיש טוב, ולמה אני רוצה להיות מאושר. חשוב להבין כי הדימוי העצמי לא תמיד מבוסס על מציאות אובייקטיבית, אלא על תחושות פנימיות של האדם, שיכולות להשתנות בהתאם להשפעות חיצוניות וסיטואציות שונות. האם הדימוי העצמי שלי קשור למה שאני חושב על עצמי או למה שחושבים עליי? מהן ההשפעות החיצוניות על הדימוי העצמי שלי? האם כל פעולה שאני עושה נובעת מרצון להרגיש טוב? האם זה נכון להימנע להרגיש שאני כלום על מנת לשמור על תחושת ערך עצמי? מהם הדימויים הסביבתיים וכיצד הם משפיעים על הדימוי העצמי? המרצה מתאר כיצד הדימוי העצמי שלנו יכול להשתנות במצבים חברתיים, כלומר, כיצד אנחנו תופסים את עצמנו בהתאם למה שחשבנו ... חושבים שהסביבה חושבת עלינו. הרעיון המרכזי כאן הוא שיש פעמים שבהן אנחנו מעמידים פנים כדי להתאים לדימוי הסביבתי או כדי לקבל אישור מבחוץ. כך למשל, אם אדם מרגיש שלא ניתן לראות את החסרונות שלו ... נבנית גם מההשפעות החיצוניות, ולא רק מהתחושות האישיות שלנו. כיצד אני יכול לדעת אם אני פועל לפי דימוי עצמי אמיתי או על פי אישור חיצוני? איך אני משלב את מה שאני חושב על עצמי עם הצורך בקבלה מאחרים? ... אנו רוצים להרגיש טוב על ידי רכישת דברים, קבלה חברתית או הערכה ממישהו אחר, ייתכן שאנחנו בונים את הדימוי שלנו בצורה שלא מבוססת על עצמנו אלא על מה שציפו מאיתנו. האם חשוב לדעת את הסיבה המדויקת לכך שאני ... איך אני יכול לקבל את עצמי גם כשאני מרגיש חסר ערך? מהם הכלים שיכולים לעזור לי בקבלה עצמית ובחיזוק הדימוי העצמי? האם יש קשר בין קבלה עצמית לבין שיפור הדימוי העצמי? מהם הצעדים המעשיים שניתן לעשות כדי לשפר את הדימוי העצמי? בהרצאה נדונה גם שאלה על הצעדים המעשיים שניתן לבצע כדי לשפר את הדימוי העצמי. לעיתים קרובות אנשים לא פועלים מספיק כדי לחקור את עצמם ולהבין את הסיבות שמובילות אותם לתחושות השונות שהם חווים. החוקר הפנימי הוא הכלי המרכזי בפתרון סוגיות של דימוי עצמי. אם אדם ישאל את עצמו למה הוא עושה כל פעולה - כדי להרגיש טוב, או כי הוא חושב שהסביבה ציפתה ממנו לעשות את זה - הוא עשוי להימנע מטעויות ותחושות של חוסר ערך. הדרך הטובה ביותר לשפר את הדימוי העצמי היא קודם כל להבין את מניעי הפעולות שלנו, ולא לפחד מהשאלות שנשאל את עצמנו. מהם הצעדים המעשיים לשיפור הדימוי העצמי שלי? איך אני יכול לזהות את הסיבות האמיתיות לפעולות שלי? כיצד השאלות שאני שואל את עצמי עוזרות לי להבין את הדימוי העצמי שלי? איך אני יכול לשפר את הדימוי העצמי שלי? מהו דימוי עצמי חיובי? כיצד דימוי עצמי משפיע על תחושת הערך? מהם הצעדים לשיפור תחושת הערך העצמי? האם דימוי עצמי תלוי בסביבה? ...
הערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, הערכה עצמית גבוהה, דימוי עצמי גבוה
הערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, הערכה עצמית גבוהה, דימוי עצמי גבוה
... עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, הערכה עצמית גבוהה, דימוי עצמי גבוה מה זה באמת להעריך את עצמך? כדי להבין למה יש לאדם הערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי או חוסר אהבה עצמית, צריך קודם להבין מהי בכלל הערכה עצמית ומה הקשר בינה ... מחויבת, שהכל זו בחירה, ושהוא עצמו יכול לבחור להפסיק להאמין שהוא חייב להצליח כדי להרגיש טוב. לסיכום, אליעד מדגיש שכדי להשתחרר מהסבל שכרוך בהערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך וחוסר ביטחון עצמי, האדם צריך להבין לעומק שהכל נתון לבחירה שלו, ולהשתחרר מאשליית המחויבות. כאשר הוא יבין את זה באמת, הוא יחווה חופש פנימי ואושר אמיתי שאינם תלויים בהצלחה חיצונית. למה יש לי דימוי עצמי נמוך? איך להפסיק לפחד מכישלון? מהי הערכה עצמית גבוהה? האם אפשר לאהוב את עצמי בלי להצליח? איך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: דימוי, איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: דימוי, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רב תחומי, מאמן אישי לנוער, מאמן לכלכלת המשפחה בנושאי דימוי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 04:49:06 - wesi1