אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הכל רע ✔מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
מה טוב במחשבה שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזו. אדם שמאמין שהמציאות רעה לא מצפה לטוב, ולכן הוא לא יכול להתאכזב אם הדברים לא מסתדרים כפי שציפה. זהו מנגנון הגנה נפשי המפחית את הציפיות כדי להימנע מהתסכול של אכזבה. יתרון נוסף הוא שמחשבה כזו מאפשרת לו להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש צורך להיאבק לשנות אותה, כי הוא רואה את המציאות כנתון שאין לשנותו.

מעבר לכך, אדם עשוי להסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. כלומר, במקום להאשים את עצמו, הוא מסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא רעה, וכך נמנע מההרגשה שהוא לא בסדר. במילים אחרות, אם הוא סבור שהמציאות רעה, אז כל כישלון הוא לא אישי, אלא תוצאה של מציאות חיצונית.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

לעיתים, החשיבה שהמציאות רעה לא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שעשוי להרגיש צורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. בנוסף, יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כאשר הם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמיתי" יותר.

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

כאשר אדם מאמין באמת שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, כי אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לפעמים המחשבה שהמציאות רעה משמשת כהגנה מפני התסכול של אכזבה ומפני תחושות של כישלון.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

ישנם אנשים שמחזיקים במחשבה שהם לא בסדר, וזה עשוי להיות מנגנון הגנה עבורם. אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר, ולכן אם הוא לא מצליח, הוא לא ירגיש אכזבה. בצורה כזו, הוא מונע מעצמו את הציפייה הכואבת, כי זהו המצב הקבוע שהוא מצפה לו. במקרה כזה, אם מישהו יגיד לו שהוא בסדר, הוא עלול להרגיש רע או לא להאמין בכך, משום שהוא מרגיש שהוא משקר לעצמו.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או מתוך הצורך להימנע מאכזבה. כאשר אדם מתחיל להכיר במחשבותיו ובאינטרסים...
מה הטוב שיכול לצאת למישהו שחושב שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזאת. אם מישהו סבור שהמציאות רעה, הוא לא מצפה לטוב, ולכן לא יכול להתאכזב. לא תהיה לו אכזבה אם דברים לא יסתדרו כפי שציפה. הדבר יכול להוות סוג של מנגנון הגנה נפשי, שבו האדם מפחית את ציפיותיו כדי להימנע מהתסכול של אכזבה.

היתרון נוסף שיכול לצמוח מחשיבה שלילית כזו הוא שהאדם יכול להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש את הצורך להשקיע או להתאמץ לשנות אותה, משום שמה שנראה לו כמציאות רעה, הוא יראה אותה כנתון שאין לשנותו.

יש גם אפשרות שהוא ירגיש טוב יותר כאשר הוא רואה את כישלונות העבר כמשהו שאינו נגרם על ידו אלא בגלל שהמציאות רעה. במקרה כזה, הוא לא ירגיש שהוא לא בסדר אלא יסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. במילים אחרות, הוא עשוי להרגיש שזה לא תלוי בו, אלא במציאות עצמה.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

החשיבה ש"מציאות רעה" לאו דווקא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שמרגיש את הצורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא ירגיש שהוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כשהם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמת".

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

אם אדם באמת מאמין שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, שכן אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לעיתים, המחשבה שהמציאות רעה נועדה להגן על האדם מהכאב של התסכול והאכזבה.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

למישהו שיש את המחשבה שהוא לא בסדר באופן קבוע, יש לעיתים אינטרס בהבנה כזו. במצב זה, אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר ויכול להימנע מאכזבה כשלא מצליח. במקרה כזה, הוא מרגיש שזה פשוט "המצב הקבוע" שלו, ולכן לא מצפה להצלחות או לדברים חיוביים.

אם תתן לו הוכחה שהוא בסדר, הוא ירגיש רע ואולי לא יאמין בכך. הוא יכול להרגיש שהוא משקר לעצמו אם מישהו אומר לו שהוא בסדר. הסיבה לכך היא שכשמישהו משדר לאדם שהכל בסדר כל הזמן, הוא ירגיש שמשהו לא נכון בזה, ואז יעדיף להאמין שהוא לא בסדר מאשר להרגיש שקר.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או...
עכשיו מה יכול לצאת טוב למישהו שחושב שהמציאות רעה נגיד שיש מישהו שאומר המציאות רעה ואז מנסים לבדוק איתו "למה אתה אומר שהיא רעה היא לא רעה היא כן רעה היא לא רעה".

ש: הוא לא יוכל להתאכזב.

אליעד: נכון מה עוד אז קודם כל יש לבן אדם אינטרס להגיד שהמציאות רעה כי ככה כביכול הוא לא יכול לצפות לא יכול לצפות לא יכול להתאכזב, מה עוד לא רגע אז מה שאמרת זה נכון איזה עוד דברים טובים יכולים לצאת לבן אדם שחושב שהמציאות רעה?

ש: שכל מה שיקרה הוא ירגיש טוב.

אליעד: לא זה כבר נאמר קודם זאת אותה לוגיקה כאילו כי אם תחשוב שזה רע אתה לא יכול אחר כך להיפגע נגיד, מה עוד?

ש: שהוא יתאמץ כדי לשנות אותה.

אליעד: לא הוא לא מתאמץ הוא מדוכא "למה אתה מדוכא? המציאות רעה, מה אתה רוצה שהיא תהיה טובה טוב אז בא תבדוק היא גם טובה, לא אל תגיד לי שהיא טובה היא רק רעה", מה האינטרס מה הטוב שיוצא לבן אדם מכך שהוא חושב שהמציאות רעה?

ש: לא להתאמץ.

אליעד: אז לא להתאמץ לא להתאכזב ולא להיפגע זה אותו דבר, מה עוד איזו עוד דרך יש חוץ מטוב?

ש: זה אולי להסביר את הכישלונות שלו בעבר.

אליעד: נכון לא להתאכזב גם ממה שהוא נכשל בעבר כי הוא אומר "טוב המציאות רעה לכן אני דפוק זה לא בגלל שאני דפוק אלא בגלל שהמציאות דפוקה", מה עוד אז יש עוד משהו יש את הערך של האמת מה זה אומר הערך של האמת לפעמים בן אדם מה האמת שהמציאות טובה או רעה בא נתחיל עם זה מה האמת שהיא טובה או רעה היא גם טובה וגם רעה נגיד אפשר להגיד שהיא רק טובה ואפשר להגיד שהיא רק רעה אפשר להגיד שהיא לא טובה ולא רעה ואפשר להגיד שהיא גם וגם, עכשיו רוב האנשים מעדיפים לחשוב שהמציאות טובה מעדיפים כאילו יותר נוח לחשוב שהמציאות טובה אבל מה שקורה בן אדם שאומרים לו המציאות טובה הוא לפעמים מרגיש שהוא משקר אז כשהוא חושב שהמציאות רעה הוא מרוויח הרבה יתרונות.

קודם כל הוא חושב שהוא לא משקר אומנם הוא משקר לכיוון ההפוך אבל הוא לא משקר שהיא רק טובה אוקי ודבר נוסף לפעמים הוא גם מרגיש עליונות כי הוא אומר "אני לא משקר כמוהם הם משקרים אומרים שזה טוב אבל אני יותר טוב מהם אני אומר אני לא מפחד לראות את האמת שזה רע" ואז זה בכלל עושה לו טוב שהוא מרגיש שהוא יותר טוב מאחרים כשהוא אומר את האמת שהמציאות רעה. בכל מקרה עכשיו מה המהות של מה שאני אומר עכשיו מה המטרה של מה שאני אומר אני אומר שלפעמים גם בן אדם שנגיד אומר שרע לו וממש נגיד רע לו לבדוק מה האינטרס שלו כי הרבה פעמים יש לבן אדם אינטרס להגיד שרע לו ואז הוא מתפלא למה רע לו כי הוא אומר שרע לו.

ש: אבל אולי זאת האמת שלו.

אליעד: נכון אתה צודק שנייה קודם כל אתה צודק נכון אולי זאת באמת האמת שלו אז מה עושים בודקים איתו מההתחלה כאילו מבררים איתו בא נראה מה האמת מבררים ומבררים עכשיו מה קורה אם תוך כדי שבמבררים רואים שהוא מתעקש להגיד שהמציאות רעה מתעקש אומרים לו "רגע אבל הראינו לך שהיא לא רעה" ואז צריך בעצם להבין מה מחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה, מה שמחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה יכול להיות שזה עושה לו טוב שהוא חושב שהמציאות רעה, עכשיו זה לאו דווקא המציאות רעה זה גם אם מישהו נגיד שחושב שהוא כל הזמן לא בסדר "איך אני אדע שאני בסדר ואיך אני אדע שמה שאני עושה זה בסדר" יש לו אינטרס לחשוב שה - default שלו הוא לא בסדר.

מה האינטרס כי הוא כל כך רוצה להיות בסדר הוא מאוד רוצה להיות בסדר ואז הוא מרגיש מאוד רע כי הוא לא מספיק בסדר אז הוא אומר "טוב בא נגיד שאני לא בסדר בכלל" לדוגמה "ואז אני לא יכול להיות לא בסדר כי אם אני כל הזמן לא בסדר אז אני לא מצפה להיות בסדר אז אין שום בעיה" או משהו כזה, יש אנשים שב - default שלהם נגיד מישהו שואל אותך "איך אני שמה שאני עושה זה בסדר" אתה אומר לו "למה שזה לא יהיה בסדר" הוא אומר לך "לא אבל איך אני יכול לדעת שזה בסדר" זאת אומרת הוא שם את נטל ההוכחה על איך לדעת שזה בסדר, עכשיו מה הטוב שיוצא לו מלחשוב שב - default שלו הוא לא בסדר עד כדי כך שאם אתה תגיד לו "אתה בסדר" ותוכיח לו שהוא בסדר הוא ירגיש רע הוא ירעד תהיה לו רעדה "איך מה פתאום" הוא אומר "לא אני לא בסדר לא אל תגיד לי כזה דבר אני לא בסדר", סיפורים אמיתיים כן יש סיפורים יותר גרועים אבל בא נדבר על אלה.

ש: זאת אומרת הסיבה שהוא לא רוצה להתאכזב שהוא יחשוב שהוא בסדר.

אליעד: זה נכון אבל מה היה ההסבר השני שהסברתי נראה אם תפסת אותו.

ש: שהוא כנה הוא אמיתי ביחס לגבי אנשים שמשקרים על המציאות והוא יודע שהוא לא בסדר.

אליעד: נכון עכשיו איך יוצאים מלופ כזה.

ש: מסבירים לו.

אליעד: מה מסבירים לו?

ש: את המציאות כאילו את המחשבה כאילו זה מה שרציתי לשאול האם יש לו מודעות לזה שהוא עושה את זה מתוך זה שהוא.

אליעד: אז ב - default אף אחד לא חושב שיש לו מודעות לזה בברירת מחדל בן אדם לא חושב שיש לו מודעות בן אדם עושה את זה באופן אוטומטי.

ש: אז מציקים לו על זה על המודעות ואז הוא יחשוב.

אליעד: אז קודם כל מראים לו שמה שהוא אומר זה לא מחויב זה שהוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" והוא מניח שהוא לא בסדר ושהוא צריך הוכחה שהוא בסדר כדי להרגיש בסדר לא מחויב ברגע שזה הפך ללא מחויב זה אומר שהוא איכשהו יכול לעשות אחרת, אם הוא יכול לעשות אחרת אז הוא קודם כל רואה מבחוץ יש לו התנהגות כזאת ולא אחרת ואז שואלים אוקי למה ואז בהתחלה הוא יגיד "כי זה הגיוני" בהתחלה הוא יגיד "זאת האמת אני באמת לא בסדר" נגיד ונגיד "אוקי ולמה אתה אומר את זה בוא ניצמד לאמת למה אומר את זה" ואז אם הוא רואה שמצד ההיגיון אין היגיון בלחשוב ככה אז אומרים לו שאלה שנייה "אוקי אם אתה לא חושב ככה בגלל ההיגיון אז אתה חושב ככה בגלל איזה אינטרס מה האינטרס שלך לחשוב ככה מה הטוב שיוצא לך".

ש: הוא רואה את זה?

אליעד: לא אתה מסביר לו את המהלך קודם כל אתה בודק מה האמת קודם כל אתה בודק מה האמת בלי להסתבך קודם כל הוא אומר אני לא בסדר בא נראה מה האמת, קודם כל לפני שאנחנו מייעצים לו קודם כל בא נראה מה האמת האם באמת הוא לא בסדר קודם כל בא נבדוק מה האמת בכלל.

ש: איך אתה מסביר לו שמה שהוא חושב זה לא אמיתי.

אליעד: שנייה קודם כל אתה מסביר לו "אוקי מה אתה אומר" לדוגמה הוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" זאת אומרת אתה מניח שאתה לא בסדר אומרים לו "אוקי האם אתה מבין שכשאתה שואל איך אני אדע שאני בסדר אוקי אז קודם כל אז זאת אומרת שאתה חושב שיכול להיות שאתה בסדר ויכול להיות שלא כן מבין יכול להיות שאני בסדר יכול להיות שלא" או כשאתה שואל "איך אני אדע שאני בסדר" באותה מידה יכולת לחשוב "איך אני אדע שאני לא בסדר" נכון, אוקי עכשיו כשאתה אומר "איך אני אדע שאני בסדר, מה אתה חושב אתה יודע שאתה בסדר? לא אני לא יודע שאני בסדר, אוקי ואיך אתה מרגיש אתה מרגיש שאתה לא בסדר או אתה לא מרגיש כלום? מרגיש שאני לא בסדר" כי אם הוא יגיד לא מרגיש כלום גם אין בעיה לא רע למישהו מזה שהוא לא מרגיש אם הוא בסדר או לא רע לו מזה שהוא חושב שהוא לא בסדר.

הוא אומר "אני מרגיש שאני לא בסדר" אומרים לו "רגע אז למה אתה אומר שאתה לא בסדר ואתה שואל איך תדע שאתה בסדר אולי תעשה הפוך אולי תגיד אני בסדר עד שאני אדע שאני לא בסדר" ואז הוא אומר "אבל איך אני אדע שאני בסדר" תגיד לו "אוקי אבל יודע שאתה בסדר? לא, אז אולי תגיד אני לא יודע אם אני בסדר או לא עד שאני לא אדע אם אני בסדר או לא" קודם כל מראים לו את זה את הבסיס, אחרי שהוא מבין את ההיגיון של זה בהנחה שחושבים שהוא הבין את ההיגיון אומרים לו "אוקי אז אתה מבין את זה אבל אתה באופן אוטומטי פועל ככה "מה הטוב שיכול לצאת לך מלשאול כל הזמן מי אמר שאני בסדר ומי אמר שאני בסדר" ואז עוברים לשלב של חיפוש האינטרס אינטרס זה אומר שזה עושה לו טוב איכשהו.

אוקי מוצאים את האינטרס מה האינטרס של הבן אדם להגיד שהמציאות רעה ושהוא לא בסדר אחרי שמוצאים איזה אינטרס אומרים לו "אוקי תקשיב יכול להיות שהסיבה שאתה עושה את זה זה בגלל שאתה נגיד לפחד להיפגע מפחד להתאכזב" משהו כזה לדוגמה ואם הוא מבין את זה אז הוא אומר "אוקי זאת האמת מה האמת שאני לא רוצה להיפגע אז אני אומר שהמציאות לא בסדר עכשיו אני יכול לבחור או לשחק את המשחק ולהגיד היא בסדר ויש לי את האופציה להיפגע או לא מוכן להיפגע" תגיד שהיא לא בסדר אבל אל תתלונן כי אתה בוחר את זה כדי לא להיפגע אבל אם נגיד זה לא בגלל הפחד להיפגע אז מה שאני הוספתי פה שיש גם כן את הקטע של האמת כי אם לדוגמה נגיד היה בא אליך נגיד הבן שלך נניח אוקי ונגיד.

אתה איתנו אם נגיד הבן שלך היה בא אליך ואומר לך "תקשיב רע, למה רע לך? לא יודע אני לא יודע אם אני בסדר ולא יודע אם אני בסדר"...
מחדל חוסר ערך עצמי סבל להלקות את עצמך להעריך את עצמך חיסרון ויתרון לא אוהב את עצמי רואה את המציאות אני שונאת את עצמי העלאת הערכה עצמית יתרון מול חיסרון אופטימי אופטימיות איבוד ערך עצמי אכזבה אכזבות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הכל רע העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושב שהכל רע חיוביות חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חרדה מכישלון חרדת כישלון חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית אופטימיות חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כישלון כישלונות לא מספיק טוב לבנות ערך עצמי להיכשל להיפגע להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי לחשוב חיובי לחשוב שלילי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות מספיק טוב מספיק טובים מרגיש לא בסדר מרגיש לא מספיק טוב סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פחד פחד להיכשל פחד להיפגע פחד מאכזבה פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים פיתוח הערכה עצמית פסימי פסימיות שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות תחושת ערך עצמי
מיהו אלוהים, לרצות לסבול, רוצה לסבול, הכל כרצונך, הכל נגד רצונך, בחירה חופשית, חופש הבחירה, הכל טוב, הכל רע, הכל שווה
מיהו אלוהים, לרצות לסבול, רוצה לסבול, הכל כרצונך, הכל נגד רצונך, בחירה חופשית, חופש הבחירה, הכל טוב, הכל רע, הכל שווה
... אלוהים, לרצות לסבול, רוצה לסבול, הכל כרצונך, הכל נגד רצונך, בחירה חופשית, חופש הבחירה, הכל טוב, הכל רע, הכל שווה למה אנחנו רוצים לסבול, והאם באמת יש בנו חלק שרוצה את זה? האם אדם באמת רוצה לסבול? אליעד מסביר שכל אדם מכיל בתוכו רצונות ... - היא מה שיוצר את הדינמיקה הרגשית. אם היית מזהה את עצמך רק כאלוהים שעושה את הכל, לא היית יכול לחוות רגשות או קונפליקטים, כי תמיד היית מרגיש שהכל בשליטה מוחלטת שלך. האם הכל טוב או הכל רע או הכל שווה? אליעד מדגיש שברמת המציאות המוחלטת, לפני הכל, לא היה שום חיסרון או יתרון. הכל היה שלם ומושלם. אך דווקא בגלל זה, המציאות ...
טוב ורע, האם הכל טוב? האם הכל לטובה? הבחירה של אלוהים, האם הכל רע? האם הכל לרעה? האם אלוהים טוב? האם אלוהים רע? אלוהים הוא טוב כל הזמן, אלוהים הוא רע כל הזמן, החיים רעים, החיים טובים
טוב ורע, האם הכל טוב? האם הכל לטובה? הבחירה של אלוהים, האם הכל רע? האם הכל לרעה? האם אלוהים טוב? האם אלוהים רע? אלוהים הוא טוב כל הזמן, אלוהים הוא רע כל הזמן, החיים רעים, החיים טובים
... ורע, האם הכל טוב? האם הכל לטובה? הבחירה של אלוהים, האם הכל רע? האם הכל לרעה? האם אלוהים ... והחיים? ההרצאה עוסקת בניתוח מעמיק של השאלות הפילוסופיות והדתיות בנוגע לטוב ורע. אחד הנושאים המרכזיים הוא השאלה האם הכל טוב או הכל רע, והאם כל מה שקורה בעולם נועד ...
בעיות, חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות
בעיות, חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות
... חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות למה אנשים מחפשים בעיות כל הזמן? אנשים כל הזמן עסוקים בחיפוש בעיות או ביצירת בעיות חדשות. אליעד מסביר שהסיבה לכך נובעת מכך שיש באדם מקום ... אך ברגע שיחשוב שיש משהו טוב יותר, הוא יתחיל להרגיש רע, כי ירצה את הדבר הטוב יותר שלא נמצא אצלו. הדוגמה לכך היא שכאשר האדם מבין שהכל רע, באופן מוחלט, ואין אפשרות לשפר את מצבו כלל, הוא מפסיק לחפש פתרונות כי הוא מבין שאין מה לשפר. אבל ברגע שהוא חושב שאולי יש משהו טוב יותר, אפילו רק קצת, הוא מיד ... וכל רצון שלא מתממש יוצר תחושת חוסר ורע. אם אדם מרגיש רע כל הזמן, הוא לא יופתע כאשר באמת רע לו, כי הוא כבר מראש מקבל את העובדה שהכל רע. לעומת זאת, אם הוא חושב שיש מצבים טובים ורעים, הוא תמיד ירצה לשפר את מצבו, מה שיגרום לו סבל מתמיד בגלל חוסר שביעות רצון תמידי. אליעד מציג תרחיש קיצוני: אם אדם ... זה ירגיש רע במיוחד. אבל אם האדם כבר היה רגיל לחשוב שכל הזמן רע לו, התעללות לא תשנה עבורו משמעותית את מצבו. מי שרואה באופן מוחלט שהכל רע, מפסיק להיות מוטרד מבעיות יחסיות. אבל ברגע שאדם מתחיל לחשוב שיש אפשרות שיהיה לו טוב יותר, הוא מאבד את השלווה ומתחיל לרדוף אחרי הטוב יותר הזה, שממילא לעולם לא ...
רצון ללא סיבה, בחירה חופשית, חופש הבחירה, אתה כלום, מה באמת אתה רוצה, עלה נידף, לבחור כמו אלוהים, הכל רע תמיד, הכל טוב תמיד
רצון ללא סיבה, בחירה חופשית, חופש הבחירה, אתה כלום, מה באמת אתה רוצה, עלה נידף, לבחור כמו אלוהים, הכל רע תמיד, הכל טוב תמיד
... ללא סיבה, בחירה חופשית, חופש הבחירה, אתה כלום, מה באמת אתה רוצה, עלה נידף, לבחור כמו אלוהים, הכל רע תמיד, הכל טוב תמיד מה המשמעות של רצון ללא סיבה ומהו הרצון הראשון? אליעד מסביר שכל רצון שיש לנו בעולם מושפע מרצון אחר שקדם לו, ותמיד אפשר לשאול ...
הסוד של האחדות / הכל טוב / הכל אחד - מהי האמת? איך להרגיש שהכל טוב / הכל אחד?
... אומר לאדם שהכל טוב תמיד, כוונתו היא לגרום לאדם להבין שתפישת המציאות שבה יש טוב ויש רע, היא טובה בדיוק כמו תפישת מציאות שאומרת שהכל טוב ושהכל אחד תמיד, וטובה בדיוק כמו תפישת מציאות שאומרת שהכל רע, ושהכל לא אחד תמיד. כי מצד האמת מצד עומק המציאות, אין הבדל בין תפישות המציאות האלו. והחכם האמיתי, גם הוא יודע להבדיל בין טוב לבין רע. כי בעולם שלנו יש טוב ויש רע. אלא, שהחכם האמיתי חווה את הנפרדות של הטוב והרע, כדבר שהוא עצמו טוב מוחלט. ואצל החכם האמיתי, אין הבדל בין הכל טוב לבין הכל רע לבין הכל טוב וגם או רע. כי מי שיש לו שכל גדול, הוא יודע שהכל אחד תמיד. וכאשר האדם שומע את השכל שהכל ... ובכך שהאדם מנסה להרחיק את עצמו מהחשיבה שאומרת שיש טוב ורע, בזה עצמו האדם יוצר רע. כי החשיבה של הנפרדות שיש בה טוב ורע, היא טובה בדיוק כמו החשיבה שאומרת שהכל טוב, או כמו חשיבה אחרת שאומרת שהכל רע. וכאשר האדם מנסה לגרום לעצמו לחשוב שהכל טוב, בזה בעצמו הוא יוצר רע. כי בכך האדם לא מאפשר לעצמו להכיל ... האמיתי יודע שמצד האמת, האחדות נמצאת באחדות עם הנפרדות. ושמצד האמת אין הבדל בין אחדות לבין נפרדות. ועל ידי זה החכם האמיתי חווה את המציאות שיש בה טוב ורע, בדיוק כמו מציאות שבה הכל טוב, או הכל רע. ונבהיר: למרות שאמרנו שאין הבדל בין הכל טוב לבין הכל רע לבין הכל טוב ורע, הרי שמצד האמת יש רק שתי אפשרויות. והאפשרות הראשונה היא שהכל טוב. והאפשרות השנייה היא שהכל טוב ורע. כי לשמחתנו אין מציאות שבה הכל רע. כי הרע הוא סופי. ולמרות שיש מציאות שבה כמעט הכל רע, הרי שאין מציאות שבה הכל רע. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקום אחר. ועיקר הדגש הוא, שאצל החכם האמיתי, אין הבדל בין תפישות המציאות ... ועל האדם להיות אמיתי עם עצמו ולהודות על האמת שהוא מרגיש רע. וההתחברות של האדם לאמת, תזכך את המחשבה של האדם, ובסופו של דבר תגרום לאדם להרגיש טוב באמת. ועל האדם לא לשקר את עצמו שהכל טוב או שהכל רע, אלא על האדם פשוט לחפש את האמת לגבי הטוב ורע. ובפועל זה אומר שעל האדם לחקור ולגלות את הסיבה האמיתית ...
טוב אמיתי - מבין אך לא מרגיש - מה לעשות?
טוב אמיתי - מבין אך לא מרגיש - מה לעשות?
... לשאול את עצמך בכנות ובאומץ: אולי ההפך נכון? אולי בכלל הכל רע?. רק דרך העימות הזה, דרך הבדיקה היסודית ... עליו לשאול את עצמו שאלות כמו: מי אמר שבכלל הכל טוב? אולי הכל רע? אולי אין משמעות לחיים? אולי נולדתי כדי ... שאסור לאדם לפחד להרגיש רע. הפחד מהרע, או הפחד מהאפשרות שהכל רע, הוא זה שמונע מהאדם להכיר באמת באופן מלא ... אליעד מדגיש שרק מי שמוכן להתמודד עם כל תוצאה, גם אם יגלה שהכל רע, באמת מחפש את האמת. איך לחיות בשלום עם ... לשלום אמיתי עם המציאות, ולטוב אמיתי באמת. האם הכל טוב או הכל רע, איך ניתן לדעת בוודאות? לסיכום, אליעד ... עם ההפך שלה, ורק כשהוא יהיה מסוגל לשלול לחלוטין את ההנחה שהכל רע, הוא יחווה באמת ובצורה שלמה שהכל טוב. כאשר ... ומדגיש שוב: העיקר לא לפחד כלל. איך להרגיש שהכל טוב? האם הכל רע? איך להגיע לחוויה של אחדות? איך להפסיק ... טוב, לא צריך להרגיש רע. ואני חושב שהכל טוב, אבל אולי באמת הכל רע, ועל האדם לבדוק זאת. לדעת, אם נולדתי כדי ... הטוב. ומי שרוצה אמת, עליו להיות ביכולת שאלה של אולי באמת הכל רע, יתכן שטוב, אבל לא לפחד מההפך. רע לך תגיד ...
תשובות לשאלות - מהי מהות התשובה לכל השאלות
תשובות לשאלות - מהי מהות התשובה לכל השאלות
... מוחלט. האם יכול להיות מצב שבו הכל רע? אליעד כהן מסביר שהאדם מרגיש שהכל רע כאשר הוא לא מסוגל להכיל את חוסר הידיעה ואת הספק. כאשר אדם מרגיש לחץ, זה לא באמת בגלל ... אמיתי. האם יכול להיות מצב שבו הכל רע? כאשר אתה מבין את המהות של הייאוש והתקווה, תוכל לראות שהמצב שבו אדם אומר הכל רע הוא למעשה מצב של חוסר יכולת להכיל את חוסר הידיעה. כל אדם שסובל לא סובל בגלל שהוא לא יודע ... רע. התייאש לגמרי מבחינתו זה הכל רע. גם אם ישתנה זה יהיה רע. אם היית מיואש לגמרי לא היה לך רע. האדם יש בתוכו 100 אחוז אם היה ... אני אנסה להבין שהכל טוב או הכל רע . כמו שאדם יודע שהוא קיים ברמת ידיעה כזאת לדעת הכל טוב הכל רע או חלק טוב וחלק רע. שהמציאות תהיה ברורה. רשימה של דברים 10 דברים שנראים רעים ו10 דברים ...
שקר ואמת - איך לזהות שקרים ולא לפחד מהם?
שקר ואמת - איך לזהות שקרים ולא לפחד מהם?
... שהכל טוב, אלא לבדוק את זה באופן אישי עד הסוף, ללא פחד. למשל, אם האדם מאמין שהכל טוב אך לא בדק זאת לעומק ולא שאל: אולי הכל רע? אז הוא לא באמת יודע שהכל טוב. הדרך להגיע להבנה פנימית אמיתית שהכל טוב היא דווקא לא לפחד לבדוק גם את ההפך, לשאול שאלות כמו: אולי הכל רע? או מי אמר שהכל אחד? אולי לא הכל אחד? על ידי בדיקה אמיצה, האדם מגיע להבנה אמיתית, שאינה מבוססת על ... תבדוק בכוחות עצמך. זה לא יעבוד עם אמונה, כי צריך לדעת. לא להאמין שהכל טוב אלא להבין שהכל טוב, על ידי שלא תפחד לשאול אולי הכל רע . אולי הכל רע? תנסה לבדוק בכל כיוון, רק תלך על האמת שלך עד הסוף, כי אתה אמור לחוש את ההנאה. וזה ינבע מתוכך רק ...
הכל טוב או רע - אם הכל טוב, אז איך זה שיש רע?
הכל טוב או רע - אם הכל טוב, אז איך זה שיש רע?
... מדגיש באופן ברור שאף אחד לא טען שבאמת הכל טוב במציאות היומיומית. להפך, לדבריו, האדם צריך לחפש את האמת בעצמו ולא להאמין לאף אחד שאומר לו שהכל טוב או שהכל רע. האדם חייב לבדוק, לחקור ולשאול בעצמו האם המציאות באמת טובה, או ... הוא שאסור לאדם להאמין לשום דבר בלי לחקור לעומק בעצמו. הוא צריך לבדוק האם הכל טוב באמת או שהמציאות רעה לחלוטין. אסור לפחד לשאול שאלות עמוקות וקשות כמו האם הכל רע?, או מי אמר שהמציאות טובה? לדבריו, רק מי שחוקר באמת ומגיע ... מהמוחלטות, מן הידיעה המוחלטת של האמת. מה קורה כשמגיעים לאמת המוחלטת? ברגע שהאדם יגיע לאמת המוחלטת, אליעד טוען, לא משנה אם יגלה שהכל טוב באופן מוחלט או שהכל רע באופן מוחלט - התוצאה היא שהוא ירגיש טוב אמיתי. מי שיגלה שהכל רע באופן מוחלט ירגיש טוב כי הוא כבר לא ירצה להרגיש טוב, ואין לו ... מידיעה ומוודאות פנימית מוחלטת. אם הכל טוב אז איך יש רע? האם המציאות טובה או רעה? טוב אמיתי מול טוב יחסי למה יש רע בעולם? איך להגיע לאמת המוחלטת? האם הכל רע במציאות? האם הטוב נועד לסבל? הכל טוב או רע - אם הכל טוב, אז ... או היא רק רעה? להגיע להבנה מוחלטת, אולי תגיע להבנה שיש גם דברים רעים ועם טובים? ואחד התרוצים בעולם לרע, זה כדי שתעריך את הטוב. ואני טוען הסבר הפוך, ואולי הכל רע במציאות רק כדי שתבין שיש גם טוב. ואולי הטוב קיים כדי שתבין מה ... את הדברים. ובשורה תחתונה, על האדם אסור למאמין שהכל טוב - מי שרוצה לדעת באמת, אל לו להאמין והוא צריך לשאול שאלות, ולא לפחד לשאול שאלות, אולי תגיע למסקנה שהכל רע, ואז לא תפתח תקוות שווא שהכל טוב, אולי תגיע לידיעה ברורה שהכל ... אתה תדע בעצמך לא כי אמרו לך שהכל טוב. אל תניח שום הנחות יסוד. אל תשתחווה לשום הנחות יסוד, תשחת את כל הפרות הקדושות אחת אחת. ומה שלא תגלה, אם הכל טוב, או הכל רע באופן מוחלט, הוא לא יפחד יותר להרגיש רע, כי הכל מוחלט, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הכל רע, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הכל רע, איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, טיפול הוליסטי, מאמן מכירות בתחום הכל רע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 20:56:40 - wesi1