אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה זה ערך עצמי? ✔מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
מה טוב במחשבה שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזו. אדם שמאמין שהמציאות רעה לא מצפה לטוב, ולכן הוא לא יכול להתאכזב אם הדברים לא מסתדרים כפי שציפה. זהו מנגנון הגנה נפשי המפחית את הציפיות כדי להימנע מהתסכול של אכזבה. יתרון נוסף הוא שמחשבה כזו מאפשרת לו להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש צורך להיאבק לשנות אותה, כי הוא רואה את המציאות כנתון שאין לשנותו.

מעבר לכך, אדם עשוי להסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. כלומר, במקום להאשים את עצמו, הוא מסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא רעה, וכך נמנע מההרגשה שהוא לא בסדר. במילים אחרות, אם הוא סבור שהמציאות רעה, אז כל כישלון הוא לא אישי, אלא תוצאה של מציאות חיצונית.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

לעיתים, החשיבה שהמציאות רעה לא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שעשוי להרגיש צורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. בנוסף, יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כאשר הם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמיתי" יותר.

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

כאשר אדם מאמין באמת שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, כי אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לפעמים המחשבה שהמציאות רעה משמשת כהגנה מפני התסכול של אכזבה ומפני תחושות של כישלון.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

ישנם אנשים שמחזיקים במחשבה שהם לא בסדר, וזה עשוי להיות מנגנון הגנה עבורם. אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר, ולכן אם הוא לא מצליח, הוא לא ירגיש אכזבה. בצורה כזו, הוא מונע מעצמו את הציפייה הכואבת, כי זהו המצב הקבוע שהוא מצפה לו. במקרה כזה, אם מישהו יגיד לו שהוא בסדר, הוא עלול להרגיש רע או לא להאמין בכך, משום שהוא מרגיש שהוא משקר לעצמו.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או מתוך הצורך להימנע מאכזבה. כאשר אדם מתחיל להכיר במחשבותיו ובאינטרסים...
מה הטוב שיכול לצאת למישהו שחושב שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזאת. אם מישהו סבור שהמציאות רעה, הוא לא מצפה לטוב, ולכן לא יכול להתאכזב. לא תהיה לו אכזבה אם דברים לא יסתדרו כפי שציפה. הדבר יכול להוות סוג של מנגנון הגנה נפשי, שבו האדם מפחית את ציפיותיו כדי להימנע מהתסכול של אכזבה.

היתרון נוסף שיכול לצמוח מחשיבה שלילית כזו הוא שהאדם יכול להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש את הצורך להשקיע או להתאמץ לשנות אותה, משום שמה שנראה לו כמציאות רעה, הוא יראה אותה כנתון שאין לשנותו.

יש גם אפשרות שהוא ירגיש טוב יותר כאשר הוא רואה את כישלונות העבר כמשהו שאינו נגרם על ידו אלא בגלל שהמציאות רעה. במקרה כזה, הוא לא ירגיש שהוא לא בסדר אלא יסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. במילים אחרות, הוא עשוי להרגיש שזה לא תלוי בו, אלא במציאות עצמה.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

החשיבה ש"מציאות רעה" לאו דווקא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שמרגיש את הצורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא ירגיש שהוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כשהם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמת".

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

אם אדם באמת מאמין שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, שכן אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לעיתים, המחשבה שהמציאות רעה נועדה להגן על האדם מהכאב של התסכול והאכזבה.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

למישהו שיש את המחשבה שהוא לא בסדר באופן קבוע, יש לעיתים אינטרס בהבנה כזו. במצב זה, אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר ויכול להימנע מאכזבה כשלא מצליח. במקרה כזה, הוא מרגיש שזה פשוט "המצב הקבוע" שלו, ולכן לא מצפה להצלחות או לדברים חיוביים.

אם תתן לו הוכחה שהוא בסדר, הוא ירגיש רע ואולי לא יאמין בכך. הוא יכול להרגיש שהוא משקר לעצמו אם מישהו אומר לו שהוא בסדר. הסיבה לכך היא שכשמישהו משדר לאדם שהכל בסדר כל הזמן, הוא ירגיש שמשהו לא נכון בזה, ואז יעדיף להאמין שהוא לא בסדר מאשר להרגיש שקר.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או...
עכשיו מה יכול לצאת טוב למישהו שחושב שהמציאות רעה נגיד שיש מישהו שאומר המציאות רעה ואז מנסים לבדוק איתו "למה אתה אומר שהיא רעה היא לא רעה היא כן רעה היא לא רעה".

ש: הוא לא יוכל להתאכזב.

אליעד: נכון מה עוד אז קודם כל יש לבן אדם אינטרס להגיד שהמציאות רעה כי ככה כביכול הוא לא יכול לצפות לא יכול לצפות לא יכול להתאכזב, מה עוד לא רגע אז מה שאמרת זה נכון איזה עוד דברים טובים יכולים לצאת לבן אדם שחושב שהמציאות רעה?

ש: שכל מה שיקרה הוא ירגיש טוב.

אליעד: לא זה כבר נאמר קודם זאת אותה לוגיקה כאילו כי אם תחשוב שזה רע אתה לא יכול אחר כך להיפגע נגיד, מה עוד?

ש: שהוא יתאמץ כדי לשנות אותה.

אליעד: לא הוא לא מתאמץ הוא מדוכא "למה אתה מדוכא? המציאות רעה, מה אתה רוצה שהיא תהיה טובה טוב אז בא תבדוק היא גם טובה, לא אל תגיד לי שהיא טובה היא רק רעה", מה האינטרס מה הטוב שיוצא לבן אדם מכך שהוא חושב שהמציאות רעה?

ש: לא להתאמץ.

אליעד: אז לא להתאמץ לא להתאכזב ולא להיפגע זה אותו דבר, מה עוד איזו עוד דרך יש חוץ מטוב?

ש: זה אולי להסביר את הכישלונות שלו בעבר.

אליעד: נכון לא להתאכזב גם ממה שהוא נכשל בעבר כי הוא אומר "טוב המציאות רעה לכן אני דפוק זה לא בגלל שאני דפוק אלא בגלל שהמציאות דפוקה", מה עוד אז יש עוד משהו יש את הערך של האמת מה זה אומר הערך של האמת לפעמים בן אדם מה האמת שהמציאות טובה או רעה בא נתחיל עם זה מה האמת שהיא טובה או רעה היא גם טובה וגם רעה נגיד אפשר להגיד שהיא רק טובה ואפשר להגיד שהיא רק רעה אפשר להגיד שהיא לא טובה ולא רעה ואפשר להגיד שהיא גם וגם, עכשיו רוב האנשים מעדיפים לחשוב שהמציאות טובה מעדיפים כאילו יותר נוח לחשוב שהמציאות טובה אבל מה שקורה בן אדם שאומרים לו המציאות טובה הוא לפעמים מרגיש שהוא משקר אז כשהוא חושב שהמציאות רעה הוא מרוויח הרבה יתרונות.

קודם כל הוא חושב שהוא לא משקר אומנם הוא משקר לכיוון ההפוך אבל הוא לא משקר שהיא רק טובה אוקי ודבר נוסף לפעמים הוא גם מרגיש עליונות כי הוא אומר "אני לא משקר כמוהם הם משקרים אומרים שזה טוב אבל אני יותר טוב מהם אני אומר אני לא מפחד לראות את האמת שזה רע" ואז זה בכלל עושה לו טוב שהוא מרגיש שהוא יותר טוב מאחרים כשהוא אומר את האמת שהמציאות רעה. בכל מקרה עכשיו מה המהות של מה שאני אומר עכשיו מה המטרה של מה שאני אומר אני אומר שלפעמים גם בן אדם שנגיד אומר שרע לו וממש נגיד רע לו לבדוק מה האינטרס שלו כי הרבה פעמים יש לבן אדם אינטרס להגיד שרע לו ואז הוא מתפלא למה רע לו כי הוא אומר שרע לו.

ש: אבל אולי זאת האמת שלו.

אליעד: נכון אתה צודק שנייה קודם כל אתה צודק נכון אולי זאת באמת האמת שלו אז מה עושים בודקים איתו מההתחלה כאילו מבררים איתו בא נראה מה האמת מבררים ומבררים עכשיו מה קורה אם תוך כדי שבמבררים רואים שהוא מתעקש להגיד שהמציאות רעה מתעקש אומרים לו "רגע אבל הראינו לך שהיא לא רעה" ואז צריך בעצם להבין מה מחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה, מה שמחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה יכול להיות שזה עושה לו טוב שהוא חושב שהמציאות רעה, עכשיו זה לאו דווקא המציאות רעה זה גם אם מישהו נגיד שחושב שהוא כל הזמן לא בסדר "איך אני אדע שאני בסדר ואיך אני אדע שמה שאני עושה זה בסדר" יש לו אינטרס לחשוב שה - default שלו הוא לא בסדר.

מה האינטרס כי הוא כל כך רוצה להיות בסדר הוא מאוד רוצה להיות בסדר ואז הוא מרגיש מאוד רע כי הוא לא מספיק בסדר אז הוא אומר "טוב בא נגיד שאני לא בסדר בכלל" לדוגמה "ואז אני לא יכול להיות לא בסדר כי אם אני כל הזמן לא בסדר אז אני לא מצפה להיות בסדר אז אין שום בעיה" או משהו כזה, יש אנשים שב - default שלהם נגיד מישהו שואל אותך "איך אני שמה שאני עושה זה בסדר" אתה אומר לו "למה שזה לא יהיה בסדר" הוא אומר לך "לא אבל איך אני יכול לדעת שזה בסדר" זאת אומרת הוא שם את נטל ההוכחה על איך לדעת שזה בסדר, עכשיו מה הטוב שיוצא לו מלחשוב שב - default שלו הוא לא בסדר עד כדי כך שאם אתה תגיד לו "אתה בסדר" ותוכיח לו שהוא בסדר הוא ירגיש רע הוא ירעד תהיה לו רעדה "איך מה פתאום" הוא אומר "לא אני לא בסדר לא אל תגיד לי כזה דבר אני לא בסדר", סיפורים אמיתיים כן יש סיפורים יותר גרועים אבל בא נדבר על אלה.

ש: זאת אומרת הסיבה שהוא לא רוצה להתאכזב שהוא יחשוב שהוא בסדר.

אליעד: זה נכון אבל מה היה ההסבר השני שהסברתי נראה אם תפסת אותו.

ש: שהוא כנה הוא אמיתי ביחס לגבי אנשים שמשקרים על המציאות והוא יודע שהוא לא בסדר.

אליעד: נכון עכשיו איך יוצאים מלופ כזה.

ש: מסבירים לו.

אליעד: מה מסבירים לו?

ש: את המציאות כאילו את המחשבה כאילו זה מה שרציתי לשאול האם יש לו מודעות לזה שהוא עושה את זה מתוך זה שהוא.

אליעד: אז ב - default אף אחד לא חושב שיש לו מודעות לזה בברירת מחדל בן אדם לא חושב שיש לו מודעות בן אדם עושה את זה באופן אוטומטי.

ש: אז מציקים לו על זה על המודעות ואז הוא יחשוב.

אליעד: אז קודם כל מראים לו שמה שהוא אומר זה לא מחויב זה שהוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" והוא מניח שהוא לא בסדר ושהוא צריך הוכחה שהוא בסדר כדי להרגיש בסדר לא מחויב ברגע שזה הפך ללא מחויב זה אומר שהוא איכשהו יכול לעשות אחרת, אם הוא יכול לעשות אחרת אז הוא קודם כל רואה מבחוץ יש לו התנהגות כזאת ולא אחרת ואז שואלים אוקי למה ואז בהתחלה הוא יגיד "כי זה הגיוני" בהתחלה הוא יגיד "זאת האמת אני באמת לא בסדר" נגיד ונגיד "אוקי ולמה אתה אומר את זה בוא ניצמד לאמת למה אומר את זה" ואז אם הוא רואה שמצד ההיגיון אין היגיון בלחשוב ככה אז אומרים לו שאלה שנייה "אוקי אם אתה לא חושב ככה בגלל ההיגיון אז אתה חושב ככה בגלל איזה אינטרס מה האינטרס שלך לחשוב ככה מה הטוב שיוצא לך".

ש: הוא רואה את זה?

אליעד: לא אתה מסביר לו את המהלך קודם כל אתה בודק מה האמת קודם כל אתה בודק מה האמת בלי להסתבך קודם כל הוא אומר אני לא בסדר בא נראה מה האמת, קודם כל לפני שאנחנו מייעצים לו קודם כל בא נראה מה האמת האם באמת הוא לא בסדר קודם כל בא נבדוק מה האמת בכלל.

ש: איך אתה מסביר לו שמה שהוא חושב זה לא אמיתי.

אליעד: שנייה קודם כל אתה מסביר לו "אוקי מה אתה אומר" לדוגמה הוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" זאת אומרת אתה מניח שאתה לא בסדר אומרים לו "אוקי האם אתה מבין שכשאתה שואל איך אני אדע שאני בסדר אוקי אז קודם כל אז זאת אומרת שאתה חושב שיכול להיות שאתה בסדר ויכול להיות שלא כן מבין יכול להיות שאני בסדר יכול להיות שלא" או כשאתה שואל "איך אני אדע שאני בסדר" באותה מידה יכולת לחשוב "איך אני אדע שאני לא בסדר" נכון, אוקי עכשיו כשאתה אומר "איך אני אדע שאני בסדר, מה אתה חושב אתה יודע שאתה בסדר? לא אני לא יודע שאני בסדר, אוקי ואיך אתה מרגיש אתה מרגיש שאתה לא בסדר או אתה לא מרגיש כלום? מרגיש שאני לא בסדר" כי אם הוא יגיד לא מרגיש כלום גם אין בעיה לא רע למישהו מזה שהוא לא מרגיש אם הוא בסדר או לא רע לו מזה שהוא חושב שהוא לא בסדר.

הוא אומר "אני מרגיש שאני לא בסדר" אומרים לו "רגע אז למה אתה אומר שאתה לא בסדר ואתה שואל איך תדע שאתה בסדר אולי תעשה הפוך אולי תגיד אני בסדר עד שאני אדע שאני לא בסדר" ואז הוא אומר "אבל איך אני אדע שאני בסדר" תגיד לו "אוקי אבל יודע שאתה בסדר? לא, אז אולי תגיד אני לא יודע אם אני בסדר או לא עד שאני לא אדע אם אני בסדר או לא" קודם כל מראים לו את זה את הבסיס, אחרי שהוא מבין את ההיגיון של זה בהנחה שחושבים שהוא הבין את ההיגיון אומרים לו "אוקי אז אתה מבין את זה אבל אתה באופן אוטומטי פועל ככה "מה הטוב שיכול לצאת לך מלשאול כל הזמן מי אמר שאני בסדר ומי אמר שאני בסדר" ואז עוברים לשלב של חיפוש האינטרס אינטרס זה אומר שזה עושה לו טוב איכשהו.

אוקי מוצאים את האינטרס מה האינטרס של הבן אדם להגיד שהמציאות רעה ושהוא לא בסדר אחרי שמוצאים איזה אינטרס אומרים לו "אוקי תקשיב יכול להיות שהסיבה שאתה עושה את זה זה בגלל שאתה נגיד לפחד להיפגע מפחד להתאכזב" משהו כזה לדוגמה ואם הוא מבין את זה אז הוא אומר "אוקי זאת האמת מה האמת שאני לא רוצה להיפגע אז אני אומר שהמציאות לא בסדר עכשיו אני יכול לבחור או לשחק את המשחק ולהגיד היא בסדר ויש לי את האופציה להיפגע או לא מוכן להיפגע" תגיד שהיא לא בסדר אבל אל תתלונן כי אתה בוחר את זה כדי לא להיפגע אבל אם נגיד זה לא בגלל הפחד להיפגע אז מה שאני הוספתי פה שיש גם כן את הקטע של האמת כי אם לדוגמה נגיד היה בא אליך נגיד הבן שלך נניח אוקי ונגיד.

אתה איתנו אם נגיד הבן שלך היה בא אליך ואומר לך "תקשיב רע, למה רע לך? לא יודע אני לא יודע אם אני בסדר ולא יודע אם אני בסדר"...
יתרון לסבול יתרון או חיסרון להכיר אתה לא מרגיש סיפורים חיזוק ערך עצמי ניתן לשנות לשנות חיצוניות חשיבות אופטימי אופטימיות איבוד ערך עצמי אין ערך עצמי אכזבה אכזבות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הכל רע העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הרגשה חוויה חוויות חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושב ש חושב שהכל רע חיוביות חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית אופטימיות חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כישלון כישלונות לא בסדר לא מספיק טוב לבנות ערך עצמי להיכשל להיפגע להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי לחשוב חיובי לחשוב שלילי לפחד להיפגע לפחד מכישלון לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות מספיק טוב מספיק טובים מפחד להיפגע מפחד מכישלון מרגיש מרגיש לא בסדר מרגיש לא מספיק טוב סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פחד פחד ל פחד להיכשל פחד להיפגע פחד מ פחד מאכזבה פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים פיתוח הערכה עצמית פסימי פסימיות רגישות רגש רגשות שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות שלילית תחושה תחושות תחושת ערך עצמי
מה זה ערך עצמי? דימוי עצמי, ביטחון עצמי, העלאת ערך עצמי, חיזוק ערך עצמי, ערך עצמי בלתי תלוי, הערכה עצמית לא תלויה, איך נוצר ערך עצמי? איך להעלות ערך עצמי? לחזק ביטחון עצמי
מה זה ערך עצמי? דימוי עצמי, ביטחון עצמי, העלאת ערך עצמי, חיזוק ערך עצמי, ערך עצמי בלתי תלוי, הערכה עצמית לא תלויה, איך נוצר ערך עצמי? איך להעלות ערך עצמי? לחזק ביטחון עצמי
מה זה ערך עצמי? דימוי עצמי, ביטחון עצמי, העלאת ערך עצמי, חיזוק ערך עצמי, ערך עצמי בלתי תלוי, הערכה עצמית לא תלויה, איך נוצר ערך עצמי? איך להעלות ערך עצמי? לחזק ביטחון עצמי מהו ערך עצמי? איך נוצרים דימוי עצמי וביטחון עצמי? ההרצאה עוסקת בהבנת המושגים של ערך עצמי, דימוי עצמי, ביטחון עצמי, ובחינת השפעתם על האדם. אליעד מציע ניתוח מעמיק של איך הערך העצמי משתנה, אילו דפוסים מעורבים בהבנתו, ומהם התנאים שיכולים לחזק או להחליש אותו. בהרצאה זו יש דגש על הקשר בין תחושות שונות של הערכה עצמית לבין המציאות החיצונית שלנו. מהו ערך עצמי? איך נוצר ביטחון עצמי? מהו דימוי עצמי? כיצד ניתן לשפר את הערך העצמי? מה המשמעות של ערך עצמי בלתי תלוי? אליעד מסביר שערך עצמי לא בהכרח תלוי בהצלחה או בכישלון במובנים החיצוניים של החיים. הוא טוען כי הערך העצמי יכול להיות מושפע מצורת החשיבה של האדם על עצמו, ושהדימוי העצמי לא בהכרח מתאם עם הצלחות או כישלונות במבחנים חיצוניים. איך נוצר ערך עצמי? האם הוא תלוי בסביבה? כדי להבין איך הערך העצמי נוצא, אליעד מדבר על דימוי עצמי כמשתנה, שמבוסס על כיצד האדם תופס את עצמו במצבים שונים. לדעתו, ערך עצמי לא חייב להיות תלוי במצבים חיצוניים כמו האם הצלחת במבחן או אם קיבלת עבודה, אלא זה תלוי במה שאתה חושב על עצמך. למשל, אדם עשוי להרגיש שהוא כישלון רק בגלל ... במקרה של כישלון. הביטחון העצמי תלוי בשני מרכיבים עיקריים: יכולת האמונה ביכולת שלך להתמודד עם אתגרים, והיכולת להעריך את עצמך בצורה חיובית. כיצד ניתן לשפר ביטחון עצמי? אליעד מציע שיפור דרך פיתוח הערכה עצמית לא תלויה במבחנים חיצוניים. האם הערך העצמי יכול להיות בלתי תלוי? ההרצאה גם מציינת את הרעיון של ערך עצמי בלתי תלוי. לדברי אליעד, ישנם אנשים שמצליחים להגיע לרמה של הערכה עצמית בלתי תלויה, כלומר, הערך שלהם לא נשען על הישגים חיצוניים כמו עבודה או מעמד חברתי. אנשים אלו מקבלים את עצמם כפי שהם, בלי קשר לאופן שבו אחרים רואים אותם. יש לשים לב שכאשר אדם מגיע למקום הזה, הוא לא חושש מכישלונות, כי הערך העצמי שלו לא משתנה בהתאם להם. איך ניתן להעלות את הערך העצמי? כדי להעלות את הערך העצמי, על האדם לשאוף לפתח את ה
ניתוח רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה משהו?
ניתוח רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה משהו?
... רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה ... מה הסיבה שאני רוצה שמישהי תאהב אותי? הנושא המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא הרצון להיות אהוב או לקבל הערכה, ומה עומד מאחורי הרצונות הללו. השיחה מתמקדת בשאלות כמו: למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי או תחזור אליי, למה חשוב לי לקבל הערכה מאחרים, ומה המשמעות של ערך עצמי בעיניי. האם הרצון שלי הוא סיבתי או אקראי? אליעד כהן מסביר שיש שתי אפשרויות להבין את הרצון: אפשרות ראשונה: הרצון הוא אקראי, ללא כל ... אחרות, אתה רוצה שאחרים יחשבו שיש לך יתרונות, כי כך אתה מרגיש טוב יותר לגבי עצמך. לפי אליעד, הרצון בערך עצמי הוא למעשה רצון פנימי - אתה לא רוצה להרגיש שאתה חסר ערך. מה זה בעצם ערך עצמי? ערך עצמי, לפי אליעד כהן, הוא ההרגשה שיש לך כאשר אתה חושב שאחרים חושבים שיש לך יתרונות. כלומר, אתה משתמש בדעות של אחרים ... מחסרונות שאתה מזהה בעצמך. אתה מגדיר דברים מסוימים כחסרונות ומנסה להיפטר מהם באמצעות קבלת אישור או הערכה מאחרים. לדוגמה, אם אתה חושב שאתה חסר ביטחון, אתה מחפש אישור מאחרים כדי להוכיח שאתה בעל ביטחון. כיצד להתמודד עם הרצון לקבל הערכה? אליעד כהן מציע לא להתמקד באדם שאתה רוצה לקבל ממנו הערכה, אלא לבדוק מדוע אתה בכלל מרגיש שיש בך חסרונות. השיטה שהוא מציע היא קודם כל להכיר בכך שהבעיה לא נמצאת במישהי שלא חוזרת אליך, אלא ... מזהה בעצמך. לאחר מכן, תחקור את השאלה מדוע אתה רואה בעצמך חסרונות. אם תפתור את השאלה הזו, הרצון לקבל הערכה או אהבה מבחוץ ייעלם. איך להבין את הרצון? אליעד מציע לשאול את עצמך שאלות ממוקדות לגבי הרצונות שלך: האם אני חושב שהרצון שלי הוא ... אני רוצה שיאהבו אותי או יעריכו אותי דווקא בדרך הזו? אם תבין לעומק את הסיבות האלו, תגלה שהרצון לקבל הערכה הוא רק תוצאה של הרצון שלך להימנע מתחושת חסרונות עצמיים, ותוכל להשתחרר מהרצון הזה. למה אני רוצה שמישהו יאהב אותי? מה זה סיבתיות ואקראיות? למה אני מחפש הערכה מאחרים? איך להרגיש טוב לבד? האם יש סיבה מוחלטת לרצון? איך להעלות ערך עצמי? איך להתמודד עם דחייה? מהי סיבתיות? מהי אקראיות? למה דברים קורים? סיבתי או אקראי, אקראי או סיבתי, האם לרצון יש סיבה? למה אני רוצה ... סיבה ותוצאה, מה זה סיבה מוחלטת? האגו של אלוהים, הכל כרצוני תמיד, למה אני לא אוהב את עצמי? מה זה חוסר ערך עצמי? למה אני לא מעריך את עצמי? הכל קורה מעצמו, איך להבין למה אני רוצה משהו? איך לדעת שמשהו אקראי? איך לדעת שיש סיבה למשהו? איך לדעת מה הסיבה של משהו? איך לדעת ...
קבלה עצמית / קבלת העצמי / אהבה עצמית - מהי קבלה עצמית? איך לקבל את עצמך?
... קבלה עצמית יוצרת אהבה עצמית. לסיכום: ככל שתבין את עצמך יותר, כך תאהב ותקבל את עצמך יותר. חפש לדעת את האמת ורק את האמת לגבי עצמך. כאשר תדע את האמת לגבי עצמך, תגיע על ידי זה להערכה עצמית אמיתית, קבלה עצמית, אהבה עצמית אמיתית ותחייה טוב באמת. ...
אופנה - מהי מהותה של האופנה? ממה נובעים שינויי האופנה?
... לאדם סיבה למה לאהוב ולמה להעריך את עצמו. כאשר האדם מכיר את עצמו באמת ואוהב את עצמו באמת, על ידי זה הוא לא צריך סיבות חיצוניות כדי לאהוב את עצמו. לסיכום: אהבה עצמית אמיתית של האדם לעצמו, מאפשרת ... משום שהשקר אינו יציב. אהבה והערכה עצמית אמיתית ופנימית אינה משתנה לעולם, משום שהיא מגיעה ממקום של מהות פנימית ולא חיצונית. חפש תמיד רק את האמת. אל תהפוך את העיקר לטפל. תעריך את עצמך בגלל האמת = אהבה עצמית פנימית שאינה תלויה בדבר חיצוני כלשהו. ...
כבוד עצמי / הערכה עצמית - איך לא להיפגע מאנשים? איך לשפר דימוי עצמי?
... עצמי הערכה עצמית - איך לא להיפגע מאנשים? איך לשפר דימוי עצמי? כבוד עצמי = הערכה עצמית. פגיעה בכבודו של האדם = פגיעה בהערכה של האדם. פגיעה בהערכה של האדם = האדם עצמו מרגיש פגוע, ההערכה העצמית שלו נפגעה בעיני עצמו. פגיעה בכבודו של האדם מתרחשת, רק כאשר הערך העצמי של האדם השתנה בעקבות האירוע. שינוי של הערך העצמי של האדם, יכול להתרחש רק כאשר האדם אינו יודע באמת את ערכו האמיתי. כאשר ההערכה העצמית של האדם מבוססת על סמך מה שחושבים עליו אנשים אחרים, הרי שהוא עצמו אינו יודע באמת את הערך העצמי שלו. לדעת את הערך של עצמך = לדעת ולהבין את הערך העצמי האמיתי שלך מצד האמת. כל זמן שהאדם אינו יודע את הערך העצמי האמיתי שלו מצד האמת, הרי שניתן לפגוע לו בערך העצמי. כאשר האדם מעריך את עצמו באמת = מודע לערך האמיתי של עצמו, במקרה כזה הוא בלתי פגיע ... של עצמך. נסה להבין ממה בדיוק נובעת ההערכה העצמית שלך לעצמך. נסה להבין מהי האמת ומהו הערך האמיתי שלך. כאשר האדם מעריך את עצמו באמת, הוא הופך לבלתי פגיע ואוהב את עצמו באמת באהבה עצמית שאינה תלויה בדבר. חפש את הערך העצמי האמיתי שלך מצד האמת, ותחייה טוב תמיד באמת. ...
כבוד / חיפוש כבוד - מדוע האדם מחפש כבוד? ומדוע זה מיותר לחפש כבוד?
... אותו מעריכים מודל לחיקוי בתחום כלשהו, שממנו נובעת ההערכה = רצון להדמות, להיות כמו האדם אותו ... כל המציאות = אהבה עצמית + אהבה למציאות = שלמות = הערכה ואהבה מלאה של הכל בצורה אחידה = חוסר צורך בכבוד. תוספת: כבוד = ערך עצמי = להיות משהו. להיות משהו = להיות מה ...
ביטחון עצמי / אמונה עצמית - איך לרכוש ביטחון עצמי? איך להיות בטוח בעצמך?
... עצמי אמונה עצמית - איך לרכוש ביטחון עצמי? איך להיות בטוח בעצמך? ביטחון עצמי, העלאת ביטחון עצמי, שיפור ביטחון עצמי, הערכה עצמית, דימוי עצמי, אמונה עצמית - איך משיגים אותם? איך לשפר ביטחון עצמי? איך ליצור ביטחון עצמי גבוה? איך להתמודד עם ביטחון עצמי נמוך ועם חוסר ביטחון עצמי? איך לפתח ... יש לאדם ביטחון עצמי אמיתי. ביטחון שלא משנה מה יקרה, הכל טוב בכל מקרה. איך משיגים ביטחון עצמי אמיתי? על ידי זה שהאדם נצמד אל האמת. כאשר ההערכה העצמית של האדם נובעת מדברים אמיתיים ולא ממה שחושבים עליו, הרי שאדם כזה יש לו ביטחון עצמי אמיתי. על האדם לחפש את האמת, ולהעריך ולאהוב את עצמו בגלל האמת. על האדם ...
יצרים / יצר הטוב / יצר הרע - מהי מהותם של היצר הטוב ושל היצר הרע?
... הוא מרגיש טוב. אם האדם חושב על הרע, הוא מרגיש רע. יצר טוב = חשיבה חיובית = אופטימיות = ביקורת בונה = הערכה עצמית = אהבה עצמית = קבלה עצמית = אהבה = אחדות = שלום = זוגיות טובה = שמחה = אושר = שלמות = טוב אמיתי. לעומתו היצר הרע = חשיבה שלילית = פסימיות = ביקורת שלילית = חוסר הערכה עצמית = כעס עצמי = הלקאה עצמית = רגשות אשם = שנאה = מלחמה = פירוד = מחלוקת = עצבות = דיכאון = תחושה של חסר = טוב שקרי = רע. היצר הטוב של האדם יוצר טוב עבור האדם. היצר הרע ...
מה חושבים עליך? הערכה עצמית / דימוי עצמי - מי חושב עליך ומה חושב עליך?
... חושבים עליך? הערכה עצמית דימוי עצמי - מי חושב עליך ומה חושב עליך? מה חושבים עליך. הערכה עצמית. כבוד. אהבה עצמית. מהי המהות של המה חושבים עליך? מה חושבים עליך = מידת ההערכה של הסביבה לאדם. כאשר ההערכה העצמית של האדם תלויה במה שחושבים עליו אחרים, הרי שהוא בעצם עבד של הסביבה. האדם מחניף לסביבה כדי שיעריכו אותו ... צריך להיאבק בעצמו כדי לקבל הערכה מהסביבה . מנין מגיע הכוח הגדול של המה חושבים עליך? תשובה: מהכוח שהאדם עצמו נותן לזה. מה חושבים עליך = מה אתה ... תמיד את הדברים שלפיהם הוא מעריך את עצמו. על האדם לשאול את עצמו תמיד, האם זו אכן האמת?! האם באמת מצד המציאות אני פחות יותר טוב ממישהו אחר?! האם ... שלי?! על האדם לוודא שהוא מעריך את עצמו אך ורק לפי קנה המידה של האמת. על האדם לראות ולבדוק תמיד האם מה שחושבים עליו אנשים אחרים, האם זו אכן האמת. ... של המציאות. במקום הערכה עצמית סובייקטיבית של מה חושבים עליך אנשים, במקום זה חפש את האמת. מה האמת חושבת עליך. כאשר האדם דבר אך ורק באמת, בסופו של דבר הוא מעריך את עצמו כפי מה שהוא באמת. הסיבה היחידה שאכפת לאדם מה חושבים עליו, היא אך ורק משום שהוא רחוק מהאמת ואינו יודע את ... שאחרים חושבים עליך? כאשר ההערכה העצמית של האדם היא אמיתית לחלוטין, היא גוררת אחריה קבלה ואהבה עצמית אמיתית. ...
אמונה עצמית / ביטחון עצמי - כיצד להשיג אמונה עצמית? איך להאמין בעצמך?
... ביטחון עצמי - כיצד להשיג אמונה עצמית? איך להאמין בעצמך? אמונה עצמית. הערכה עצמית - כיצד להשיג אותם? העלאת ביטחון עצמי, שיפור ביטחון עצמי - איך לפתח ביטחון עצמי? איך להתמודד עם ביטחון עצמי נמוך ועם חוסר ביטחון עצמי? ... הערך האמיתי של האדם, הוא מה שהוא באמת מצד המציאות. פירוש: כאשר האדם מעריך את עצמו בצורה לא נכונה, על ידי זה אין לו אמונה עצמית. כאשר האדם מעריך את עצמו לפי מה שחושבים עליו אנשים, בלי לברר האם זו האמת, הרי שזה יוצר אצל האדם חוסר ביטחון עצמי אמיתי. כאשר האדם מחפש את האמת ומנסה להבין את הערך האמיתי שלו באמת, על ידי זה הוא מגיע לאמונה עצמית אמיתית. כל זמן שההערכה העצמית של האדם שגויה, גם הביטחון העצמי שלו שגוי וגם האמונה העצמית שלו שגויה. רק כאשר האדם מודע באמת ליכולותיו מצד האמת, רק אז יש לו אמונה עצמית אמיתית. מה לעשות בפועל? על האדם לחפש את האמת ולראות האם ההערכה העצמית שלו לעצמו אמיתית. על האדם להבין ולחקור ולחפש את האמת לגבי מה הוא באמת יכול להשיג ומה הוא לא יכול להשיג. על האדם לדעת את האמת על כוחו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מה זה ערך עצמי?, איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה זה ערך עצמי?, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מורה רוחני מומלץ, מאמן אישי לילדים, מאמן אישי רוחני בתחום מה זה ערך עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 27_05_2025 השעה 22:32:00 - wesi1