אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הערכה עצמית ✔מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
מה טוב במחשבה שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזו. אדם שמאמין שהמציאות רעה לא מצפה לטוב, ולכן הוא לא יכול להתאכזב אם הדברים לא מסתדרים כפי שציפה. זהו מנגנון הגנה נפשי המפחית את הציפיות כדי להימנע מהתסכול של אכזבה. יתרון נוסף הוא שמחשבה כזו מאפשרת לו להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש צורך להיאבק לשנות אותה, כי הוא רואה את המציאות כנתון שאין לשנותו.

מעבר לכך, אדם עשוי להסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. כלומר, במקום להאשים את עצמו, הוא מסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא רעה, וכך נמנע מההרגשה שהוא לא בסדר. במילים אחרות, אם הוא סבור שהמציאות רעה, אז כל כישלון הוא לא אישי, אלא תוצאה של מציאות חיצונית.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

לעיתים, החשיבה שהמציאות רעה לא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שעשוי להרגיש צורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. בנוסף, יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כאשר הם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמיתי" יותר.

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

כאשר אדם מאמין באמת שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, כי אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לפעמים המחשבה שהמציאות רעה משמשת כהגנה מפני התסכול של אכזבה ומפני תחושות של כישלון.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

ישנם אנשים שמחזיקים במחשבה שהם לא בסדר, וזה עשוי להיות מנגנון הגנה עבורם. אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר, ולכן אם הוא לא מצליח, הוא לא ירגיש אכזבה. בצורה כזו, הוא מונע מעצמו את הציפייה הכואבת, כי זהו המצב הקבוע שהוא מצפה לו. במקרה כזה, אם מישהו יגיד לו שהוא בסדר, הוא עלול להרגיש רע או לא להאמין בכך, משום שהוא מרגיש שהוא משקר לעצמו.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או מתוך הצורך להימנע מאכזבה. כאשר אדם מתחיל להכיר במחשבותיו ובאינטרסים...
מה הטוב שיכול לצאת למישהו שחושב שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזאת. אם מישהו סבור שהמציאות רעה, הוא לא מצפה לטוב, ולכן לא יכול להתאכזב. לא תהיה לו אכזבה אם דברים לא יסתדרו כפי שציפה. הדבר יכול להוות סוג של מנגנון הגנה נפשי, שבו האדם מפחית את ציפיותיו כדי להימנע מהתסכול של אכזבה.

היתרון נוסף שיכול לצמוח מחשיבה שלילית כזו הוא שהאדם יכול להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש את הצורך להשקיע או להתאמץ לשנות אותה, משום שמה שנראה לו כמציאות רעה, הוא יראה אותה כנתון שאין לשנותו.

יש גם אפשרות שהוא ירגיש טוב יותר כאשר הוא רואה את כישלונות העבר כמשהו שאינו נגרם על ידו אלא בגלל שהמציאות רעה. במקרה כזה, הוא לא ירגיש שהוא לא בסדר אלא יסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. במילים אחרות, הוא עשוי להרגיש שזה לא תלוי בו, אלא במציאות עצמה.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

החשיבה ש"מציאות רעה" לאו דווקא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שמרגיש את הצורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא ירגיש שהוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כשהם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמת".

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

אם אדם באמת מאמין שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, שכן אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לעיתים, המחשבה שהמציאות רעה נועדה להגן על האדם מהכאב של התסכול והאכזבה.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

למישהו שיש את המחשבה שהוא לא בסדר באופן קבוע, יש לעיתים אינטרס בהבנה כזו. במצב זה, אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר ויכול להימנע מאכזבה כשלא מצליח. במקרה כזה, הוא מרגיש שזה פשוט "המצב הקבוע" שלו, ולכן לא מצפה להצלחות או לדברים חיוביים.

אם תתן לו הוכחה שהוא בסדר, הוא ירגיש רע ואולי לא יאמין בכך. הוא יכול להרגיש שהוא משקר לעצמו אם מישהו אומר לו שהוא בסדר. הסיבה לכך היא שכשמישהו משדר לאדם שהכל בסדר כל הזמן, הוא ירגיש שמשהו לא נכון בזה, ואז יעדיף להאמין שהוא לא בסדר מאשר להרגיש שקר.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או...
עכשיו מה יכול לצאת טוב למישהו שחושב שהמציאות רעה נגיד שיש מישהו שאומר המציאות רעה ואז מנסים לבדוק איתו "למה אתה אומר שהיא רעה היא לא רעה היא כן רעה היא לא רעה".

ש: הוא לא יוכל להתאכזב.

אליעד: נכון מה עוד אז קודם כל יש לבן אדם אינטרס להגיד שהמציאות רעה כי ככה כביכול הוא לא יכול לצפות לא יכול לצפות לא יכול להתאכזב, מה עוד לא רגע אז מה שאמרת זה נכון איזה עוד דברים טובים יכולים לצאת לבן אדם שחושב שהמציאות רעה?

ש: שכל מה שיקרה הוא ירגיש טוב.

אליעד: לא זה כבר נאמר קודם זאת אותה לוגיקה כאילו כי אם תחשוב שזה רע אתה לא יכול אחר כך להיפגע נגיד, מה עוד?

ש: שהוא יתאמץ כדי לשנות אותה.

אליעד: לא הוא לא מתאמץ הוא מדוכא "למה אתה מדוכא? המציאות רעה, מה אתה רוצה שהיא תהיה טובה טוב אז בא תבדוק היא גם טובה, לא אל תגיד לי שהיא טובה היא רק רעה", מה האינטרס מה הטוב שיוצא לבן אדם מכך שהוא חושב שהמציאות רעה?

ש: לא להתאמץ.

אליעד: אז לא להתאמץ לא להתאכזב ולא להיפגע זה אותו דבר, מה עוד איזו עוד דרך יש חוץ מטוב?

ש: זה אולי להסביר את הכישלונות שלו בעבר.

אליעד: נכון לא להתאכזב גם ממה שהוא נכשל בעבר כי הוא אומר "טוב המציאות רעה לכן אני דפוק זה לא בגלל שאני דפוק אלא בגלל שהמציאות דפוקה", מה עוד אז יש עוד משהו יש את הערך של האמת מה זה אומר הערך של האמת לפעמים בן אדם מה האמת שהמציאות טובה או רעה בא נתחיל עם זה מה האמת שהיא טובה או רעה היא גם טובה וגם רעה נגיד אפשר להגיד שהיא רק טובה ואפשר להגיד שהיא רק רעה אפשר להגיד שהיא לא טובה ולא רעה ואפשר להגיד שהיא גם וגם, עכשיו רוב האנשים מעדיפים לחשוב שהמציאות טובה מעדיפים כאילו יותר נוח לחשוב שהמציאות טובה אבל מה שקורה בן אדם שאומרים לו המציאות טובה הוא לפעמים מרגיש שהוא משקר אז כשהוא חושב שהמציאות רעה הוא מרוויח הרבה יתרונות.

קודם כל הוא חושב שהוא לא משקר אומנם הוא משקר לכיוון ההפוך אבל הוא לא משקר שהיא רק טובה אוקי ודבר נוסף לפעמים הוא גם מרגיש עליונות כי הוא אומר "אני לא משקר כמוהם הם משקרים אומרים שזה טוב אבל אני יותר טוב מהם אני אומר אני לא מפחד לראות את האמת שזה רע" ואז זה בכלל עושה לו טוב שהוא מרגיש שהוא יותר טוב מאחרים כשהוא אומר את האמת שהמציאות רעה. בכל מקרה עכשיו מה המהות של מה שאני אומר עכשיו מה המטרה של מה שאני אומר אני אומר שלפעמים גם בן אדם שנגיד אומר שרע לו וממש נגיד רע לו לבדוק מה האינטרס שלו כי הרבה פעמים יש לבן אדם אינטרס להגיד שרע לו ואז הוא מתפלא למה רע לו כי הוא אומר שרע לו.

ש: אבל אולי זאת האמת שלו.

אליעד: נכון אתה צודק שנייה קודם כל אתה צודק נכון אולי זאת באמת האמת שלו אז מה עושים בודקים איתו מההתחלה כאילו מבררים איתו בא נראה מה האמת מבררים ומבררים עכשיו מה קורה אם תוך כדי שבמבררים רואים שהוא מתעקש להגיד שהמציאות רעה מתעקש אומרים לו "רגע אבל הראינו לך שהיא לא רעה" ואז צריך בעצם להבין מה מחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה, מה שמחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה יכול להיות שזה עושה לו טוב שהוא חושב שהמציאות רעה, עכשיו זה לאו דווקא המציאות רעה זה גם אם מישהו נגיד שחושב שהוא כל הזמן לא בסדר "איך אני אדע שאני בסדר ואיך אני אדע שמה שאני עושה זה בסדר" יש לו אינטרס לחשוב שה - default שלו הוא לא בסדר.

מה האינטרס כי הוא כל כך רוצה להיות בסדר הוא מאוד רוצה להיות בסדר ואז הוא מרגיש מאוד רע כי הוא לא מספיק בסדר אז הוא אומר "טוב בא נגיד שאני לא בסדר בכלל" לדוגמה "ואז אני לא יכול להיות לא בסדר כי אם אני כל הזמן לא בסדר אז אני לא מצפה להיות בסדר אז אין שום בעיה" או משהו כזה, יש אנשים שב - default שלהם נגיד מישהו שואל אותך "איך אני שמה שאני עושה זה בסדר" אתה אומר לו "למה שזה לא יהיה בסדר" הוא אומר לך "לא אבל איך אני יכול לדעת שזה בסדר" זאת אומרת הוא שם את נטל ההוכחה על איך לדעת שזה בסדר, עכשיו מה הטוב שיוצא לו מלחשוב שב - default שלו הוא לא בסדר עד כדי כך שאם אתה תגיד לו "אתה בסדר" ותוכיח לו שהוא בסדר הוא ירגיש רע הוא ירעד תהיה לו רעדה "איך מה פתאום" הוא אומר "לא אני לא בסדר לא אל תגיד לי כזה דבר אני לא בסדר", סיפורים אמיתיים כן יש סיפורים יותר גרועים אבל בא נדבר על אלה.

ש: זאת אומרת הסיבה שהוא לא רוצה להתאכזב שהוא יחשוב שהוא בסדר.

אליעד: זה נכון אבל מה היה ההסבר השני שהסברתי נראה אם תפסת אותו.

ש: שהוא כנה הוא אמיתי ביחס לגבי אנשים שמשקרים על המציאות והוא יודע שהוא לא בסדר.

אליעד: נכון עכשיו איך יוצאים מלופ כזה.

ש: מסבירים לו.

אליעד: מה מסבירים לו?

ש: את המציאות כאילו את המחשבה כאילו זה מה שרציתי לשאול האם יש לו מודעות לזה שהוא עושה את זה מתוך זה שהוא.

אליעד: אז ב - default אף אחד לא חושב שיש לו מודעות לזה בברירת מחדל בן אדם לא חושב שיש לו מודעות בן אדם עושה את זה באופן אוטומטי.

ש: אז מציקים לו על זה על המודעות ואז הוא יחשוב.

אליעד: אז קודם כל מראים לו שמה שהוא אומר זה לא מחויב זה שהוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" והוא מניח שהוא לא בסדר ושהוא צריך הוכחה שהוא בסדר כדי להרגיש בסדר לא מחויב ברגע שזה הפך ללא מחויב זה אומר שהוא איכשהו יכול לעשות אחרת, אם הוא יכול לעשות אחרת אז הוא קודם כל רואה מבחוץ יש לו התנהגות כזאת ולא אחרת ואז שואלים אוקי למה ואז בהתחלה הוא יגיד "כי זה הגיוני" בהתחלה הוא יגיד "זאת האמת אני באמת לא בסדר" נגיד ונגיד "אוקי ולמה אתה אומר את זה בוא ניצמד לאמת למה אומר את זה" ואז אם הוא רואה שמצד ההיגיון אין היגיון בלחשוב ככה אז אומרים לו שאלה שנייה "אוקי אם אתה לא חושב ככה בגלל ההיגיון אז אתה חושב ככה בגלל איזה אינטרס מה האינטרס שלך לחשוב ככה מה הטוב שיוצא לך".

ש: הוא רואה את זה?

אליעד: לא אתה מסביר לו את המהלך קודם כל אתה בודק מה האמת קודם כל אתה בודק מה האמת בלי להסתבך קודם כל הוא אומר אני לא בסדר בא נראה מה האמת, קודם כל לפני שאנחנו מייעצים לו קודם כל בא נראה מה האמת האם באמת הוא לא בסדר קודם כל בא נבדוק מה האמת בכלל.

ש: איך אתה מסביר לו שמה שהוא חושב זה לא אמיתי.

אליעד: שנייה קודם כל אתה מסביר לו "אוקי מה אתה אומר" לדוגמה הוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" זאת אומרת אתה מניח שאתה לא בסדר אומרים לו "אוקי האם אתה מבין שכשאתה שואל איך אני אדע שאני בסדר אוקי אז קודם כל אז זאת אומרת שאתה חושב שיכול להיות שאתה בסדר ויכול להיות שלא כן מבין יכול להיות שאני בסדר יכול להיות שלא" או כשאתה שואל "איך אני אדע שאני בסדר" באותה מידה יכולת לחשוב "איך אני אדע שאני לא בסדר" נכון, אוקי עכשיו כשאתה אומר "איך אני אדע שאני בסדר, מה אתה חושב אתה יודע שאתה בסדר? לא אני לא יודע שאני בסדר, אוקי ואיך אתה מרגיש אתה מרגיש שאתה לא בסדר או אתה לא מרגיש כלום? מרגיש שאני לא בסדר" כי אם הוא יגיד לא מרגיש כלום גם אין בעיה לא רע למישהו מזה שהוא לא מרגיש אם הוא בסדר או לא רע לו מזה שהוא חושב שהוא לא בסדר.

הוא אומר "אני מרגיש שאני לא בסדר" אומרים לו "רגע אז למה אתה אומר שאתה לא בסדר ואתה שואל איך תדע שאתה בסדר אולי תעשה הפוך אולי תגיד אני בסדר עד שאני אדע שאני לא בסדר" ואז הוא אומר "אבל איך אני אדע שאני בסדר" תגיד לו "אוקי אבל יודע שאתה בסדר? לא, אז אולי תגיד אני לא יודע אם אני בסדר או לא עד שאני לא אדע אם אני בסדר או לא" קודם כל מראים לו את זה את הבסיס, אחרי שהוא מבין את ההיגיון של זה בהנחה שחושבים שהוא הבין את ההיגיון אומרים לו "אוקי אז אתה מבין את זה אבל אתה באופן אוטומטי פועל ככה "מה הטוב שיכול לצאת לך מלשאול כל הזמן מי אמר שאני בסדר ומי אמר שאני בסדר" ואז עוברים לשלב של חיפוש האינטרס אינטרס זה אומר שזה עושה לו טוב איכשהו.

אוקי מוצאים את האינטרס מה האינטרס של הבן אדם להגיד שהמציאות רעה ושהוא לא בסדר אחרי שמוצאים איזה אינטרס אומרים לו "אוקי תקשיב יכול להיות שהסיבה שאתה עושה את זה זה בגלל שאתה נגיד לפחד להיפגע מפחד להתאכזב" משהו כזה לדוגמה ואם הוא מבין את זה אז הוא אומר "אוקי זאת האמת מה האמת שאני לא רוצה להיפגע אז אני אומר שהמציאות לא בסדר עכשיו אני יכול לבחור או לשחק את המשחק ולהגיד היא בסדר ויש לי את האופציה להיפגע או לא מוכן להיפגע" תגיד שהיא לא בסדר אבל אל תתלונן כי אתה בוחר את זה כדי לא להיפגע אבל אם נגיד זה לא בגלל הפחד להיפגע אז מה שאני הוספתי פה שיש גם כן את הקטע של האמת כי אם לדוגמה נגיד היה בא אליך נגיד הבן שלך נניח אוקי ונגיד.

אתה איתנו אם נגיד הבן שלך היה בא אליך ואומר לך "תקשיב רע, למה רע לך? לא יודע אני לא יודע אם אני בסדר ולא יודע אם אני בסדר"...
מחשבות חיוביות רגש איך אני פחדים ציפיות לא רוצה להיפגע יתרונות חסרונות יכול להיות לא יהיה בסדר נפש מה המטרה אופטימי אופטימיות איבוד ערך עצמי אכזבה אכזבות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הכל רע העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושב שהכל רע חיוביות חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חרדה מכישלון חרדת כישלון חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית אופטימיות חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כישלון כישלונות לא מספיק טוב לבנות ערך עצמי להיכשל להיפגע להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי לחשוב חיובי לחשוב שלילי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות מספיק טוב מספיק טובים מרגיש לא בסדר מרגיש לא מספיק טוב סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פחד פחד להיכשל פחד להיפגע פחד מאכזבה פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים פיתוח הערכה עצמית פסימי פסימיות שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות תחושת ערך עצמי
הערכה עצמית, דימוי עצמי, ביטחון עצמי, אהבה עצמית, להעריך את עצמי, לאהוב את עצמי, לכבד את עצמי, לחזק את הביטחון העצמי, איך להעריך את עצמך? לא מעריך את עצמי, העלאת הערך העצמי
הערכה עצמית, דימוי עצמי, ביטחון עצמי, אהבה עצמית, להעריך את עצמי, לאהוב את עצמי, לכבד את עצמי, לחזק את הביטחון העצמי, איך להעריך את עצמך? לא מעריך את עצמי, העלאת הערך העצמי
הערכה עצמית, דימוי עצמי, ביטחון עצמי, אהבה עצמית, להעריך את עצמי, לאהוב את עצמי, לכבד את עצמי, לחזק את הביטחון העצמי, איך להעריך את עצמך? לא מעריך את עצמי, העלאת הערך העצמי מהי הערכה עצמית ומה הטעות הנפוצה בהבנתה? אליעד מסביר שכאשר אדם מבקש שתהיה לו הערכה עצמית, הוא חייב להבין קודם כל מה המשמעות של המושג הערכה עצמית. רבים טועים לחשוב שהערכה עצמית פירושה להרגיש טוב יותר עם עצמם, להשיג מוטיבציה, או תחושה כללית חיובית יותר לגבי ... לא המשמעות המדויקת של הערכה עצמית. להעריך את עצמך באמת זה לדעת מה הערך האמיתי שלך, ולא בהכרח לחשוב שאתה טוב יותר ממה שאתה בפועל. ... שחשבת, וזה עדיין נקרא הערכה עצמית אמיתית, גם אם בפועל זה מפחית מהמוטיבציה שלך. איך להבדיל בין הערכה עצמית לאהבה עצמית ולכבוד עצמי? אליעד מסביר שהרבה אנשים מערבבים בין הערכה עצמית לבין אהבה עצמית וכבוד עצמי. הוא מפריד בין המושגים ומבהיר שהערכה עצמית היא ידיעה מדויקת לגבי יכולותיך האמיתיות, בעוד אהבה עצמית וכבוד עצמי הן תחושות ... לאחר הגילוי של הערך העצמי: יכול להיות שתגלה שיש לך יכולות נמוכות יותר משחשבת, דבר שעלול לגרום לך לקבל ... מהי השיטה המעשית להערכה עצמית מדויקת לפי אליעד? אליעד מציע שיטה ברורה ופשוטה להגיע להערכה עצמית מדויקת ואמיתית: קח דף ועט, ורשום את כל מה שאתה חושב שאתה יכול לעשות, וגם את מה ... התהליך הזה עוזר להגיע להערכה עצמית מדויקת? התהליך שמציע אליעד מאפשר לך לראות את עצמך בצורה ברורה ומדויקת יותר. ... מהי מטרת העל של הערכה עצמית? אליעד מסכם שמטרת ההערכה העצמית היא להביא אותך למצב שבו התפיסה שלך את עצמך היא הכי קרובה לאמת האפשרית. זה ... ואמיתיים יותר. איך להעריך את עצמי? איך להעלות את הביטחון העצמי? איך לדעת מה הערך שלי? מהי הערכה עצמית אמיתית? איך להתמודד עם חוסר הערכה עצמית? למה קשה לי להודות בחולשות שלי? איך להבדיל בין הערכה עצמית לאהבה עצמית? ש: דיברתי מקודם עם ש, וש העירה משהו לתשומת ליבי אליעד: תתחיל לדבר ... להעלות זה נושא של חוסר הערכה עצמית אליעד: חוסר הערכה עצמית. אוקיי, שלך ש: שלי אליעד: אוקיי, הנה בא נדבר עליו. מה אתו? אתה רוצה יותר? רוצה ... אתה רוצה להיות עם יותר הערכה עצמית? ש: עם יותר הערכה עצמית אליעד: אוקי, אנחנו עושים את אותו סיבוב כמו קודם. מזה אומר עבורך
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה למה ערך עצמי חיובי הוא מקור לסבל? הרבה אנשים מאמינים שהערכה עצמית חיובית היא טובה, ושעליהם להעריך ולאהוב את עצמם. אולם אליעד מסביר ... הסבל שיש לבן אדם בחיים. הסיבה לכך פשוטה: סבל נוצר כאשר קורה דבר שאינך רוצה שיקרה. ככל שאדם מעריך את עצמו יותר, הוא חושב שהמציאות צריכה להתאים את עצמה אליו. כשהמציאות אינה תואמת את רצונותיו - הוא סובל יותר. לדוגמה, כשבן אדם נעקץ על ידי יתוש, אם יש לו הערכה עצמית גבוהה, הוא מרגיש שהעקיצה לא ראויה לו (איך הוא מעז לעקוץ אותי?). אדם כזה יחווה תסכול וכעס גדולים. מנגד, אדם עם הערכה עצמית נמוכה לא יתרגש באותה מידה (מה זה משנה, אני גם ככה לא שווה כלום). המשמעות היא שהערכה עצמית גבוהה גורמת ליותר התנגדות למציאות וכתוצאה מכך ליותר סבל. מדוע דווקא מי שחושב שהוא אלוהים סובל יותר? אליעד משתמש בדימוי של סקאלה להערכת ערך עצמי : בקצה אחד אדם שאומר אני כלום, ובקצה השני אני אלוהים. ככל שאדם מאמין שהוא ... סובל ללא סוף כשהוא מגלה שזה לא כך. רק כשהוא מבין שהוא לא אלוהים, הוא משתחרר מהסבל. מהי הבעיה בערך עצמי נמוך מדי? באופן מפתיע, אליעד מסביר גם את ההיפך: הבעיה נובעת מכך שלאדם יש ערך עצמי נמוך מדי. האדם באמת אלוהים, והמשמעות האמיתית של אלוהים היא שכל מה ... כולל את האירועים הלא נעימים. באותו אופן האדם הוא גם מי שיוצר את כל המציאות שהוא חווה. כיצד ערך עצמי נמוך יכול להוביל להבנה שאתה אלוהים? אליעד מסביר שאם אדם יכיר בכך שהוא ... ממקומו) ומפרש אותו על פי רבי נחמן מברסלב. הפסוק מלמד שאם האדם רוצה שלא יוכלו לפגוע בו, עליו להעריך את עצמו פחות ממה שהוא באמת. אם אתה חושב שאתה שווה הרבה, תוריד את ההערכה העצמית שלך. דווקא מי שמשפיל את עצמו, מי שהופך לכלום, המציאות לא תוכל לפגוע בו כי ... ואז בעצם תהפוך להכל, והמציאות תהיה תמיד כרצונך. זאת הדרך היחידה להצלחה אמיתית בחיים. האם הערכה עצמית היא דבר טוב או רע? הפרדוקס שאליעד מציג הוא שהערכה עצמית אמיתית היא בו - זמנית גבוהה מאוד (אתה אלוהים, הכל הוא רצונך) ונמוכה מאוד (אתה כלום). מי שמעריך את עצמו באמצע, ואומר משפטים כמו מגיע לי אהבה, מגיע לי טוב, הולך לסבול מאוד כי המציאות תמיד תפעל נגד רצונו בנקודות מסוימות. גורואים שאומרים לך להעריך את עצמך באופן הזה מובילים אותך למעשה לסבל. לכן, ערך עצמי אמיתי אינו מה שאנשים רגילים מכנים ערך עצמי גבוה, אלא הבנה עמוקה שאתה גם כלום (חלק בלתי נפרד מהמציאות) וגם הכל (אתה הוא זה שיוצר את המציאות). מה המסקנה לגבי הערכה עצמית באופן כללי? המסקנה שאליעד מעביר היא שעל האדם לחקור בעצמו את הנושא ולהגיע להבנה שהערכה עצמית אמיתית פירושה להבין שהוא אלוהים - כלומר, שהכל הוא רצונו. את ההבנה הזו ניתן ... גדולה יותר שאינה בשליטתו. ההבנה הזו משחררת מסבל, כי המציאות כבר לא יכולה להיות נגד רצונו. האם ערך עצמי גבוה הוא טוב? למה
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה , לחזק ביטחון עצמי האם כל הרגש שלנו כלפי אחרים הוא רק השלכה של עצמנו? אנשים רבים שואלים את עצמם האם הרגשות שהם חווים כלפי אנשים אחרים - כמו רחמים, שמחה או עצב - הם בעצם רק השלכות של מצבם האישי או דימויים פנימיים שלהם. אליעד כהן מתייחס לשאלה זו לעומק ומסביר באמצעות דוגמאות מוחשיות את הדרך שבה ... ההסבר של אליעד, אנשים פעמים רבות מעדיפים לחשוב שניתן להתייחס למצב מסוים באופן אובייקטיבי כדי להימנע מהתמודדות ישירה עם רגשות או דימויים שליליים שיש להם על עצמם. האם אפשר להסתכל על אחרים בלי להשוות לעצמי? אליעד מדגיש כי כאשר ... משווה את עצמו לאחרים. אותו עיקרון נכון גם לרגשות אחרים כגון עשיר ועני, רוחני ולא רוחני, מושחת ולא מושחת. האדם תמיד מתמודד עם הדימוי הפנימי שלו דרך ההשוואה לאחרים, ולכן אינו יכול באמת להתייחס לאחרים בלי לעבור קודם כל ... עם הרגש. אליעד מסביר כי האדם נוטה לשאול שאלות עקיפות כדי לברוח ממצבים שבהם הוא חושב על עצמו בצורה שלילית. מהי הדרך להתמודד עם דימוי עצמי שלילי? אליעד מסביר כי הפתרון לבעיה של דימוי עצמי נמוך או שלילי, חוסר ביטחון עצמי, או הערכה עצמית נמוכה, הוא לא לנסות לחשוב שיש לאדם יותר יתרונות מחסרונות, אלא דווקא להבין ולקבל שהוא ... רע ומאפשרת לו פשוט לקבל את עצמו בצורה מוחלטת ושלמה. איך להגיע לקבלה עצמית מלאה? אליעד מסכם ואומר שהאדם צריך לבחון בצורה כנה את הדימויים שלו, בלי לנסות להתחמק מהתמודדות איתם. האדם אמור לכתוב רשימה של כל התכונות הטובות והגרועות ... בכך שכל התכונות קיימות בו במאה אחוז. רק מתוך הבנה וקבלה מלאה של החסרונות והיתרונות הוא יכול להפסיק להפריד ביניהם, ובכך להגיע לדימוי עצמי חיובי באמת, קבלה עצמית ואהבה עצמית מוחלטת. איך לחזק ביטחון עצמי? מה גורם לדימוי עצמי נמוך? האם אפשר לאהוב את עצמי לגמרי? איך לקבל את עצמי כמו שאני? מה ההבדל בין חכם לטיפש? איך לשפר הערכה עצמית?
הערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, הערכה עצמית גבוהה, דימוי עצמי גבוה
הערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, הערכה עצמית גבוהה, דימוי עצמי גבוה
הערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, הערכה עצמית גבוהה, דימוי עצמי גבוה מה זה באמת להעריך את עצמך? כדי להבין למה יש לאדם הערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי או חוסר אהבה עצמית, צריך קודם להבין מהי בכלל הערכה עצמית ומה הקשר בינה לבין ההרגשה הטובה שהאדם מחפש. לפי אליעד כהן, הערכה עצמית משמעה לחשוב שאתה בעל ערך חיובי, להאמין שאתה טוב, בעל משמעות וחשיבות. אנשים רוצים להעריך את עצמם משום שהם מקשרים הערכה עצמית להרגשה טובה: ככל שהם חושבים שהם בעלי ערך רב יותר, הם מאמינים שהם ירגישו טוב יותר. אך בפועל, ככל שאדם מנסה יותר להעריך את עצמו ולהיות בעל ערך גבוה, הוא לעיתים דווקא מרגיש פחות טוב, כי הוא מכניס לעצמו לחצים וציפיות שלא תמיד מתגשמות. ככל שהערך העצמי שלו מותנה בדברים מסוימים, הוא ירגיש רע כאשר הדברים הללו לא מתקיימים. האם חייבים להצליח כדי להעריך את עצמך? אליעד מסביר את הבעיה המרכזית: אנשים בטוחים שהם חייבים להיות מצליחים כדי שיהיה להם ערך עצמי גבוה. הם יוצרים משוואה פנימית: אם אני מצליח - המציאות טובה והערך שלי גבוה, ואם אני נכשל - המציאות רעה והערך שלי נמוך. החשיבה הזו יוצרת פחדים ... ושהוא עצמו יכול לבחור להפסיק להאמין שהוא חייב להצליח כדי להרגיש טוב. לסיכום, אליעד מדגיש שכדי להשתחרר מהסבל שכרוך בהערכה עצמית נמוכה, דימוי עצמי נמוך וחוסר ביטחון עצמי, האדם צריך להבין לעומק שהכל נתון לבחירה שלו, ולהשתחרר מאשליית המחויבות. כאשר הוא יבין את זה באמת, הוא יחווה חופש פנימי ואושר אמיתי שאינם תלויים בהצלחה חיצונית. למה יש לי דימוי עצמי נמוך? איך להפסיק לפחד מכישלון? מהי הערכה עצמית גבוהה? האם אפשר לאהוב את עצמי בלי להצליח? איך להשתחרר מהצורך להצליח? ...
הערכה עצמית, רצון להיות מפורסם, ביטחון עצמי, להעריך את עצמך, רוצה להתפרסם, לאהוב את עצמך, להיות בטוח בעצמך, לראות את חצי הכוס המלאה, חשיבה חיובית, מהו ערך עצמי? להרגיש טוב עם עצמך
הערכה עצמית, רצון להיות מפורסם, ביטחון עצמי, להעריך את עצמך, רוצה להתפרסם, לאהוב את עצמך, להיות בטוח בעצמך, לראות את חצי הכוס המלאה, חשיבה חיובית, מהו ערך עצמי? להרגיש טוב עם עצמך
הערכה עצמית, רצון להיות מפורסם, ביטחון עצמי, להעריך את עצמך, רוצה להתפרסם, לאהוב את עצמך, להיות בטוח בעצמך, לראות את חצי הכוס המלאה, חשיבה חיובית, מהו ערך עצמי? להרגיש טוב עם עצמך מהו ערך עצמי וכיצד הוא משפיע על הביטחון העצמי שלנו? בהרצאה הזו, אליעד כהן מתמקד בהבנה של הערכה עצמית, ביטחון עצמי וחשיבה חיובית. הוא מדבר על כיצד אנשים תופסים את עצמם ואת הערך שלהם, כמו גם על איך הרצון להיות מפורסם והצורך בהערכה משפיעים על תחושת הערך העצמי שלנו. אחד הרעיונות המרכזיים אליעד מציג הוא שהאדם יכול להרגיש טוב עם עצמו רק כאשר הוא מעריך את עצמו בצורה נכונה, בלי לחפש כל הזמן אישור מהסביבה. הוא מציין שמי שקשור יותר להשגת הערכה חיצונית, עשוי להתקשות למצוא את תחושת הערך ... אליעד מציע לחדול מהתמקדות בטוב ורע ולנסות להרגיש טוב פשוט מתוך ההבנה של מי שאתה. בהקשר זה, אליעד מציין כי כל אחד צריך למצוא את הדרך האישית שלו להעריך את עצמו ולהבין את היתרונות והחסרונות שבקבלה עצמית. הוא מדבר על חיפוש אחר תחושת ערך פנימית, שהיא הרבה מעבר להכרה או הערכה חיצונית. לסיכום, אליעד מציע להשקיע בהבנה של הערך העצמי שלך ולתפוס אותו כמבוסס על ההבנה הפנימית של עצמך, ולא על חיפוש אחר חיזוקים חיצוניים. בכך, כל אחד יוכל להגיע למקום של שלמות פנימית ולהבין איך להרגיש טוב באמת. מהו ערך עצמי? כיצד להרגיש טוב עם עצמך? איך לבנות ביטחון עצמי? האם פרסום באמת משנה את הערך העצמי? למה קשה לקבל את עצמך? מהי הערכה עצמית ואיך היא קשורה לרצון להיות מפורסם? ההרצאה עוסקת בהבנת הערכה עצמית, כיצד היא משפיעה על ביטחוננו האישי, הרצון להיות מפורסם ותחושות כמו אהבה עצמית. מדובר בניתוח של מהות הערך העצמי, כיצד ניתן להרגיש טוב עם עצמך, ולהיות בטוח בעצמך, תוך עיסוק במושגים כמו חשיבה חיובית וראיית חצי הכוס המלאה. מהו ערך עצמי וכיצד ניתן להרגיש טוב עם עצמך? הערכה עצמית נובעת מהתפיסה האישית של אדם כלפי עצמו. זהו תהליך של הכרה בחוזקות ובחולשות שלך ושל קבלה עצמית. האמונה בעצמך, אפילו כשהחיים לא תמיד פועלים כפי שציפית, היא חלק מההבנה הזו. הערך העצמי משדר ביטחון אישי ועוזר להתמודד עם האתגרים השונים בחיים. אחד המרכיבים המרכזיים בהערכה עצמית הוא להרגיש טוב עם עצמך, ולהשקיף על הדברים בצורה חיובית - לראות את חצי הכוס המלאה ולא את הריקה. כיצד הרצון להיות מפורסם משפיע על הערכה העצמית? הרצון להיות מפורסם הוא תופעה רווחת בקרב אנשים שמחפשים להרגיש מוערכים. המפורסמות מקנה יתרונות של הכרה ציבורית, הערכה ואפילו אהבה ממקום של חיצוניות. אליעד מדבר על כך שמאחורי הרצון להיות מפורסם יש פעמים רבות רצון לאמת את הערך העצמי של אדם. המפורסם, בתפיסה של רבים, נתפס כאדם שמוערך, ולכן אדם שמגיע למעמד זה עשוי להרגיש שהוא הצליח לממש את הערך העצמי שלו. הבעיה היא שלא תמיד מדובר במימוש פנימי של הערך העצמי, אלא בתגמול חיצוני שנכפה על האדם. המטרה היא להבין את היתרונות והחסרונות של להיות מפורסם, ולזהות אם האדם באמת מרגיש טוב עם עצמו, או שהוא תלוי בהערכה חיצונית כדי להרגיש בעל ערך. האם להיות ... המפורסם עשוי להרגיש לחץ מתמיד לשמור על מעמדו, וישנם מקרים שבהם אנשים מפורסמים חווים קשיים נפשיים בשל התחושות של חוסר פרטיות ולחץ ציבורי. כיצד להעריך את עצמך מבלי להיות תלוי באחרים? ההרצאה מציעה שכל אחד מאיתנו יכול לפתח הערכה עצמית בצורה שתהיה יציבה ואמיתית. הערכה עצמית אמיתית נובעת לא מהצלחה חיצונית או ...
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
... אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי , העלאת הדימוי העצמי למה אנשים סובלים מרגשי נחיתות וגאווה? הנושא המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, ... אחר כואב יותר, הוא עדיין יסבול. הדבר נכון גם לגבי דימוי עצמי נמוך, כי התחושה השלילית תמיד נובעת מההשוואה לאחרים, ובסוף, האדם תמיד יתמקד באלה שמצבם טוב יותר ממנו. האם האדם אחראי ... מסכה של ענווה. מה הטעות של עצות פופולריות בנושא דימוי עצמי? אליעד מבקר את העצה הנפוצה של תזכיר לעצמך דברים שאתה טוב בהם או תכתוב כל יום מה אתה אוהב בעצמך. הוא טוען שעצות אלו ... מרגשות אשמה? למה לא הגיוני להתגאות? איך להעלות את הדימוי העצמי? האם יש בחירה חופשית? איך להפסיק לשנוא את עצמי? מהי ענווה אמיתית? אין בחירה חופשית, אתה רובוט, איך לא לשנוא את ... תנאים? איך לחזק את הביטחון העצמי? איך להתמודד עם דימוי עצמי נמוך? איך להתמודד עם רגשות אשם? מתבייש בעצמי, אני לא טוב כמו כולם, כולם יותר טובים ממני, כעט ביד הסופר, למה לא ...
מה טוב בחוסר ביטחון עצמי? מה טוב בחוסר הערכה עצמית? למה להיות חסר ביטחון עצמי? למה להיות חסר ערך עצמי? למה לא להעריך את עצמך? למה לשנוא את עצמך? מה טוב בשנאה עצמית?
מה טוב בחוסר ביטחון עצמי? מה טוב בחוסר הערכה עצמית? למה להיות חסר ביטחון עצמי? למה להיות חסר ערך עצמי? למה לא להעריך את עצמך? למה לשנוא את עצמך? מה טוב בשנאה עצמית?
... טוב בחוסר ביטחון עצמי? מה טוב בחוסר הערכה עצמית? למה להיות חסר ביטחון עצמי? למה להיות חסר ערך עצמי? למה לא להעריך את עצמך? למה לשנוא את עצמך? מה טוב בשנאה עצמית? מה טוב בחוסר ביטחון עצמי ובשנאה עצמית? הגישה הרווחת בחברה טוענת כי ביטחון עצמי גבוה, הערכה עצמית ואהבה עצמית הן תכונות חיוביות, ואילו חוסר ביטחון עצמי, שנאה עצמית או חוסר הערכה עצמית הם שליליים. אליעד כהן מציע הסתכלות הפוכה ומסביר מדוע דווקא חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית ושנאה עצמית יכולים להיות טובים ומועילים. איך חוסר ביטחון עצמי יכול ... את הכאב, ולכן אולי לא היה מניע את עצמו לעשות שינוי. למה חוסר הערכה עצמית הוא חיוני להתפתחות האישית? אליעד כהן טוען שהערכה עצמית גבוהה מדי עלולה לגרום לאדם לחשוב שכל מה שהוא עושה מושלם או מספיק טוב, ולכן הוא לא ישתפר ולא יתקדם. לעומת זאת, אדם שיש לו חוסר הערכה עצמית תמיד יהיה בתחושה שמה שהוא עושה אינו מספיק טוב. תחושה זו תגרום לו ... מה שיעזור לו לצמוח ולהתפתח בחיים. לדוגמה, אדם שמאוד מעריך את עצמו בתחום העבודה שלו, עלול להפסיק להתפתח ולהתקדם, כי הוא בטוח שהוא כבר ברמה גבוהה מספיק. אך אדם שחסר הערכה עצמית יחפש כל הזמן דרכים להשתפר ולהתקדם, כי הוא לא מרגיש שהוא מספיק טוב. האם ... עם חוסר ביטחון עצמי? מה טוב בשנאה עצמית? למה טוב לא להעריך את עצמך? האם שנאה עצמית יכולה להועיל? למה ביטחון עצמי גבוה מדי מזיק? איך מטילים ספק בהחלטות? האם כדאי להעריך את עצמי פחות? ...
אהבה עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? הערכה עצמית, ביטחון עצמי, איך להעריך את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמי? איך להעריך את עצמי?
אהבה עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? הערכה עצמית, ביטחון עצמי, איך להעריך את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמי? איך להעריך את עצמי?
... עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? הערכה עצמית, ביטחון עצמי, איך להעריך את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמי? איך להעריך את עצמי? למה אנשים מחפשים לאהוב את עצמם? אנשים רבים שואלים את השאלה איך לאהוב את עצמי? מתוך רצון פנימי עמוק להרגיש טוב יותר עם עצמם. הם מחפשים להעלות את הביטחון העצמי שלהם, לשפר את ההערכה העצמית, ולחוות אהבה עצמית אמיתית. הצורך הזה מתעורר בדרך כלל כאשר אנשים משווים ... שואל איך לאהוב את עצמו, התשובה הנפוצה תהיה לומר לו: תראה כמה אתה מוצלח בלימודים, או אתה ממש יצירתי ואמנותי. על ידי מציאת הדברים הטובים, האדם מרגיש שהוא ראוי לאהבה ולהערכה עצמית. הרעיון הוא שהאדם יאהב את עצמו כי הוא טוב, מוצלח, או מיוחד, במיוחד ביחס ... או האם באמת יש סיבה לביקורת העצמית שלי?. ככל שאדם מנטרל את הסיבות לשנאה עצמית, הוא מתקרב למצב שבו הוא מקבל את עצמו בצורה מלאה ואמיתית. זהו מצב של ביטחון עצמי אמיתי, הערכה עצמית יציבה ואהבה עצמית טבעית, שבה אין צורך בהוכחות או תנאים מיוחדים. איך לשפר ביטחון עצמי? איך להתמודד עם ביקורת עצמית גבוהה? איך לפתח הערכה עצמית אמיתית? איך לקבל את עצמך ולהרגיש שלם עם עצמך? למה אנשים מחפשים לדעת איך לאהוב את עצמם? בשיחה מובא מצב שבו ילד שואל את הוריו: איך לאהוב את עצמי?. השאלה הזו מייצגת צורך נפוץ של אנשים: הם רוצים להרגיש טוב יותר עם עצמם, להעלות ביטחון עצמי, הערכה עצמית ואהבה עצמית. לעתים אנשים משווים עצמם לאחרים ומרגישים שחסר להם משהו, ... את עצמך? תשובה מוכרת גורסת שכדי לאהוב את עצמך, עליך לגלות את הדברים הטובים שבך. לדוגמה, אפשר להגיד לילד: תראה כמה אתה מוצלח בלימודים או אתה מאוד יצירתי, וכך הוא ילמד להעריך את עצמו יותר. הרעיון הוא לזהות יתרונות וחוזקות, בין אם ביחס לעצמך (יחס לאיך ... אפשר להתקדם בכל זאת לעבר אהבה עצמית אמיתית? במקום לנסות להוסיף לעצמך עוד ועוד סיבות חיוביות לאהוב את עצמך, כדאי לנסות להסיר את הסיבות השליליות שבגללן אתה שונא או לא מעריך את עצמך. לדוגמה, אם מישהו אומר אני שונא את עצמי כי אני עצלן, אפשר לבחון: האם ... של להיות עצלן, והאם זה אומר שחיי לא טובים או שאני כולי שלילי? על ידי ביטול או הקטנת הסיבות השליליות, מופחתת בהדרגה השנאה העצמית, ואז מתפנה מקום לתחושה טבעית של אהבה או הערכה עצמית. למה מצב של אהבה עצמית מלאה דומה לחתול שלא שואל את עצמו אם הוא אוהב את ... ביקורת עצמית מוגזמת, האדם מגיע למצב טבעי שבו אהבה לעצמו, או לפחות קבלה עצמית, יכולה להתקיים ללא מאבק. איך לשפר ביטחון עצמי? איך להתמודד עם ביקורת עצמית גבוהה? איך לפתח הערכה עצמית אמיתית? איך לקבל את עצמך ולהרגיש שלם עם עצמך? עכשיו יש שאלה שנקראת איך ... המקום שבו בכלל אין את הדילמה אם אתה אוהב את עצמך או לא אוהב את עצמך שזה לא מעניין עוד לא מעסיק אותך בכלל. עכשיו שזה כביכול אהבה ללא תנאים נגיד כביכול ניקח חתול נניח כדימוי הוא אוהב את עצמו בלי תנאים אבל אם החתול שאוהב את עצמו בלי תנאים האם ...
הערצה לאנשים, להעריץ אנשים, להעריך אנשים, מהי הערצה? מהי הערכה? הסרת אחריות, לקיחת אחריות, הערצה אובססיבית, הערצה עיוורת, הערצה עצמית, הערכה עצמית, מושא להערצה, להעריץ מישהו, להעריך מישהו, עצלנות, חלק 2
הערצה לאנשים, להעריץ אנשים, להעריך אנשים, מהי הערצה? מהי הערכה? הסרת אחריות, לקיחת אחריות, הערצה אובססיבית, הערצה עיוורת, הערצה עצמית, הערכה עצמית, מושא להערצה, להעריץ מישהו, להעריך מישהו, עצלנות, חלק 2
... לאנשים, להעריץ אנשים, להעריך אנשים, מהי הערצה? מהי הערכה? הסרת אחריות, לקיחת אחריות, הערצה אובססיבית, הערצה עיוורת, הערצה עצמית, הערכה עצמית, מושא להערצה, להעריץ מישהו, להעריך מישהו, עצלנות, חלק 2 מה ההבדל בין הערצה להערכה, ומתי הן מתרחשות? אליעד כהן מסביר שההערצה וההערכה הן למעשה אותו דבר. אנשים מעריצים את מי שהם מעריכים ומעריכים את מי שהם מעריצים, ולכן אין באמת הבדל ... כאלו שהוא לא בטוח שיוכל להשיג בעצמו. אם אדם בטוח ביכולתו להשיג משהו בקלות, הוא לא יעריך את עצמו או אחרים על כך. לדוגמה, אדם מיליארדר לא יעריך אדם אחר על זה שיש לו כסף, כי מבחינתו הכסף לא קשה להשגה. אך ... את מי שמצליח להשיג כסף רב, כי עבורו זה נתפס כהישג משמעותי וקשה להשגה. כיצד קשורה הערכה עצמית לתחושת קושי וחסר? לפי אליעד, הערכה עצמית קשורה ישירות לתחושת החסר ולקושי. כדי להעריך את עצמך , אתה חייב לחשוב שאתה לא טוב מספיק בתחום מסוים. לדוגמה, אם אתה מעריך את עצמך על זה שאתה חכם, זה אומר שבתוך תוכך אתה עדיין חושב שאתה טיפש במידה מסוימת, ולכן עצם ההערכה נובעת מכך שאתה רואה את התכונה הזאת כלא מובנת מאליה עבורך. אם היית באמת חכם באופן מוחלט, לא היית מעריך את עצמך על חוכמתך, מכיוון שהיית רואה זאת כעניין ברור מאליו. אליעד משתמש בדוגמה פשוטה: אם היית יודע בקלות רבה את התשובה לחישוב מתמטי מסובך מאוד, לא היית מעריך את עצמך על כך. אבל אם אתה מרגיש שהידע הזה קשה להשגה, אז פתאום יש הערכה עצמית על כך שאתה מסוגל לענות על השאלה. מהו התנאי הבסיסי להערצה כלפי אנשים אחרים? התנאי הבסיסי להערצה הוא ... ורוצה דווקא את ההיפך שלה כדי להעריך את היכולת שלו מחדש. כיצד משפיעה העצלנות על ההערכה וההערצה? אליעד מדגיש שהעצלנות גם היא גורם חשוב שמונע מאנשים להשיג את מה שהם מעריכים אצל אחרים. כאשר אדם ... ללא לקיחת אחריות אישית להשגת היעדים או התכונות הנערצות. מהי המסקנה המרכזית לגבי הערכה והערצה? המסקנה המרכזית של אליעד כהן היא שכל הערצה או הערכה מבוססת על תחושת חסר, קושי, או חוסר שלמות. האדם תמיד מעריך או מעריץ את מה שחסר לו, ומה שנראה לו כהישג. ככל ... ולנסות להשיג בעצמם את מה שהם מעריכים אצל אחרים. מהי הערצה עיוורת? כיצד להעלות הערכה עצמית? מדוע אנשים מעריצים מפורסמים? מהי לקיחת אחריות אישית? כיצד להפסיק הערצה אובססיבית? האם הערצה נובעת ...
פחד קהל, חרדה חברתית, דיבור בפני קהל, פחד במה, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, חרדת קהל, הערכה עצמית
פחד קהל, חרדה חברתית, דיבור בפני קהל, פחד במה, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, חרדת קהל, הערכה עצמית
... קהל, חרדה חברתית, דיבור בפני קהל, פחד במה, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, חרדת קהל, הערכה עצמית למה פחד קהל וחרדה חברתית ממשיכים גם כשהם לא הגיוניים? אנשים רבים חווים פחד קהל, חרדה חברתית או פחד במה, אפילו כשהם מבינים שאין סיבה הגיונית לפחד. אליעד ... זה מראש, במטרה לצמצם את הלחץ והציפייה השלילית. כך האדם משתחרר מהלחץ ומהמתח הפנימי, משום שהוא כבר הכין את עצמו לגרוע ביותר. למה הפחד מהקהל כל כך משפיע על ההערכה העצמית? אליעד מבהיר שהבעיה האמיתית איננה הכישלון עצמו, אלא ההערכה העצמית של האדם שמתערערת בעקבות הכישלון או התגובות של הקהל. כאשר האדם לא מצליח לעמוד במשימה, הוא לא רק חווה כישלון נקודתי, אלא גם פגיעה בתדמית העצמית שלו. ההנחה הפנימית שלו היא שהערך העצמי תלוי באיך שהסביבה תופסת אותו. לדוגמה, אם אדם עולה לבמה ומתחיל לגמגם או שוכח את מה שרצה לומר, הבעיה האמיתית מבחינתו היא לא הגמגום או השכחה, אלא החשש שהקהל יתפוס אותו כבלתי מוכשר או טיפש. הפחד הזה מפני השיפוט של הקהל הוא שמפעיל את החרדה החזקה. מה הקשר בין הערכה עצמית לבין הפחד מדיבור מול קהל? הקשר בין הערכה עצמית ופחד קהל הוא קריטי להבנה, כי האדם תולה את הערך שלו באופן מוחלט באיך שהסביבה תופסת אותו. כאשר האדם מאמין שהוא חייב להעריך את עצמו, הוא גם מאמין שהערכה זו תלויה בשיפוט החברתי. ככל שהתלות בהערכה החברתית גדולה יותר, כך האדם יסבול יותר מפחד במה. אליעד מסביר שישנן שתי הנחות בסיסיות שיוצרות את החרדה: ההנחה שהאדם חייב להעריך את עצמו. ההנחה שההערכה העצמית חייבת להיות מושפעת ממה שהקהל חושב עליו. אליעד טוען שהבעיה היא שהאדם מתייחס להנחות האלו כאל עובדות מוחלטות (מחויב המציאות), ולכן כל פגיעה מהקהל מובילה ... להפסיק לפחד מדחייה ושיפוטיות של הקהל? אליעד מציע לאתגר את האמונות הבסיסיות שמייצרות את החרדה. הוא ממליץ לשאול את השאלות הבאות באופן כנה: האם באמת חובה להעריך את עצמך? האם ההערכה העצמית שלך חייבת להיות תלויה בדעתם של אחרים? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם הקהל לא יעריך אותך? לדבריו, רק כאשר האדם יבין באמת שלא חובה להעריך את עצמו, או שההערכה העצמית לא חייבת להיות תלויה באחרים, הוא יוכל להשתחרר מהפחד. למה כדאי לאמץ את האפשרות של כישלון מול קהל? אליעד טוען שאימוץ האפשרות של כישלון ואפילו הרצון לחוות ... רק אפשרויות שאינן בהכרח נכונות. ככל שהאדם יוכל באמת לראות את האופציות השונות ולא יהיה כבול להנחות היסוד שלו, הפחד יתפוגג בהדרגה. איך להפסיק לפחד מהקהל? האם הערכה עצמית תלויה באחרים? איך להתמודד עם פחד במה? למה אני מפחד ממה שחושבים עליי? מה הסיבה האמיתית לחרדה חברתית? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הערכה עצמית, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הערכה עצמית, איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רב תחומי, מאמן אישי לאורח חיים בריא, מאמן אישי לביטחון עצמי בתחום הערכה עצמית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 05:47:14 - wesi1