אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לחשוב שלילי ✔מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
מה טוב במחשבה שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזו. אדם שמאמין שהמציאות רעה לא מצפה לטוב, ולכן הוא לא יכול להתאכזב אם הדברים לא מסתדרים כפי שציפה. זהו מנגנון הגנה נפשי המפחית את הציפיות כדי להימנע מהתסכול של אכזבה. יתרון נוסף הוא שמחשבה כזו מאפשרת לו להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש צורך להיאבק לשנות אותה, כי הוא רואה את המציאות כנתון שאין לשנותו.

מעבר לכך, אדם עשוי להסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. כלומר, במקום להאשים את עצמו, הוא מסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא רעה, וכך נמנע מההרגשה שהוא לא בסדר. במילים אחרות, אם הוא סבור שהמציאות רעה, אז כל כישלון הוא לא אישי, אלא תוצאה של מציאות חיצונית.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

לעיתים, החשיבה שהמציאות רעה לא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שעשוי להרגיש צורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. בנוסף, יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כאשר הם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמיתי" יותר.

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

כאשר אדם מאמין באמת שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, כי אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לפעמים המחשבה שהמציאות רעה משמשת כהגנה מפני התסכול של אכזבה ומפני תחושות של כישלון.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

ישנם אנשים שמחזיקים במחשבה שהם לא בסדר, וזה עשוי להיות מנגנון הגנה עבורם. אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר, ולכן אם הוא לא מצליח, הוא לא ירגיש אכזבה. בצורה כזו, הוא מונע מעצמו את הציפייה הכואבת, כי זהו המצב הקבוע שהוא מצפה לו. במקרה כזה, אם מישהו יגיד לו שהוא בסדר, הוא עלול להרגיש רע או לא להאמין בכך, משום שהוא מרגיש שהוא משקר לעצמו.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או מתוך הצורך להימנע מאכזבה. כאשר אדם מתחיל להכיר במחשבותיו ובאינטרסים...
מה הטוב שיכול לצאת למישהו שחושב שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזאת. אם מישהו סבור שהמציאות רעה, הוא לא מצפה לטוב, ולכן לא יכול להתאכזב. לא תהיה לו אכזבה אם דברים לא יסתדרו כפי שציפה. הדבר יכול להוות סוג של מנגנון הגנה נפשי, שבו האדם מפחית את ציפיותיו כדי להימנע מהתסכול של אכזבה.

היתרון נוסף שיכול לצמוח מחשיבה שלילית כזו הוא שהאדם יכול להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש את הצורך להשקיע או להתאמץ לשנות אותה, משום שמה שנראה לו כמציאות רעה, הוא יראה אותה כנתון שאין לשנותו.

יש גם אפשרות שהוא ירגיש טוב יותר כאשר הוא רואה את כישלונות העבר כמשהו שאינו נגרם על ידו אלא בגלל שהמציאות רעה. במקרה כזה, הוא לא ירגיש שהוא לא בסדר אלא יסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. במילים אחרות, הוא עשוי להרגיש שזה לא תלוי בו, אלא במציאות עצמה.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

החשיבה ש"מציאות רעה" לאו דווקא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שמרגיש את הצורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא ירגיש שהוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כשהם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמת".

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

אם אדם באמת מאמין שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, שכן אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לעיתים, המחשבה שהמציאות רעה נועדה להגן על האדם מהכאב של התסכול והאכזבה.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

למישהו שיש את המחשבה שהוא לא בסדר באופן קבוע, יש לעיתים אינטרס בהבנה כזו. במצב זה, אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר ויכול להימנע מאכזבה כשלא מצליח. במקרה כזה, הוא מרגיש שזה פשוט "המצב הקבוע" שלו, ולכן לא מצפה להצלחות או לדברים חיוביים.

אם תתן לו הוכחה שהוא בסדר, הוא ירגיש רע ואולי לא יאמין בכך. הוא יכול להרגיש שהוא משקר לעצמו אם מישהו אומר לו שהוא בסדר. הסיבה לכך היא שכשמישהו משדר לאדם שהכל בסדר כל הזמן, הוא ירגיש שמשהו לא נכון בזה, ואז יעדיף להאמין שהוא לא בסדר מאשר להרגיש שקר.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או...
עכשיו מה יכול לצאת טוב למישהו שחושב שהמציאות רעה נגיד שיש מישהו שאומר המציאות רעה ואז מנסים לבדוק איתו "למה אתה אומר שהיא רעה היא לא רעה היא כן רעה היא לא רעה".

ש: הוא לא יוכל להתאכזב.

אליעד: נכון מה עוד אז קודם כל יש לבן אדם אינטרס להגיד שהמציאות רעה כי ככה כביכול הוא לא יכול לצפות לא יכול לצפות לא יכול להתאכזב, מה עוד לא רגע אז מה שאמרת זה נכון איזה עוד דברים טובים יכולים לצאת לבן אדם שחושב שהמציאות רעה?

ש: שכל מה שיקרה הוא ירגיש טוב.

אליעד: לא זה כבר נאמר קודם זאת אותה לוגיקה כאילו כי אם תחשוב שזה רע אתה לא יכול אחר כך להיפגע נגיד, מה עוד?

ש: שהוא יתאמץ כדי לשנות אותה.

אליעד: לא הוא לא מתאמץ הוא מדוכא "למה אתה מדוכא? המציאות רעה, מה אתה רוצה שהיא תהיה טובה טוב אז בא תבדוק היא גם טובה, לא אל תגיד לי שהיא טובה היא רק רעה", מה האינטרס מה הטוב שיוצא לבן אדם מכך שהוא חושב שהמציאות רעה?

ש: לא להתאמץ.

אליעד: אז לא להתאמץ לא להתאכזב ולא להיפגע זה אותו דבר, מה עוד איזו עוד דרך יש חוץ מטוב?

ש: זה אולי להסביר את הכישלונות שלו בעבר.

אליעד: נכון לא להתאכזב גם ממה שהוא נכשל בעבר כי הוא אומר "טוב המציאות רעה לכן אני דפוק זה לא בגלל שאני דפוק אלא בגלל שהמציאות דפוקה", מה עוד אז יש עוד משהו יש את הערך של האמת מה זה אומר הערך של האמת לפעמים בן אדם מה האמת שהמציאות טובה או רעה בא נתחיל עם זה מה האמת שהיא טובה או רעה היא גם טובה וגם רעה נגיד אפשר להגיד שהיא רק טובה ואפשר להגיד שהיא רק רעה אפשר להגיד שהיא לא טובה ולא רעה ואפשר להגיד שהיא גם וגם, עכשיו רוב האנשים מעדיפים לחשוב שהמציאות טובה מעדיפים כאילו יותר נוח לחשוב שהמציאות טובה אבל מה שקורה בן אדם שאומרים לו המציאות טובה הוא לפעמים מרגיש שהוא משקר אז כשהוא חושב שהמציאות רעה הוא מרוויח הרבה יתרונות.

קודם כל הוא חושב שהוא לא משקר אומנם הוא משקר לכיוון ההפוך אבל הוא לא משקר שהיא רק טובה אוקי ודבר נוסף לפעמים הוא גם מרגיש עליונות כי הוא אומר "אני לא משקר כמוהם הם משקרים אומרים שזה טוב אבל אני יותר טוב מהם אני אומר אני לא מפחד לראות את האמת שזה רע" ואז זה בכלל עושה לו טוב שהוא מרגיש שהוא יותר טוב מאחרים כשהוא אומר את האמת שהמציאות רעה. בכל מקרה עכשיו מה המהות של מה שאני אומר עכשיו מה המטרה של מה שאני אומר אני אומר שלפעמים גם בן אדם שנגיד אומר שרע לו וממש נגיד רע לו לבדוק מה האינטרס שלו כי הרבה פעמים יש לבן אדם אינטרס להגיד שרע לו ואז הוא מתפלא למה רע לו כי הוא אומר שרע לו.

ש: אבל אולי זאת האמת שלו.

אליעד: נכון אתה צודק שנייה קודם כל אתה צודק נכון אולי זאת באמת האמת שלו אז מה עושים בודקים איתו מההתחלה כאילו מבררים איתו בא נראה מה האמת מבררים ומבררים עכשיו מה קורה אם תוך כדי שבמבררים רואים שהוא מתעקש להגיד שהמציאות רעה מתעקש אומרים לו "רגע אבל הראינו לך שהיא לא רעה" ואז צריך בעצם להבין מה מחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה, מה שמחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה יכול להיות שזה עושה לו טוב שהוא חושב שהמציאות רעה, עכשיו זה לאו דווקא המציאות רעה זה גם אם מישהו נגיד שחושב שהוא כל הזמן לא בסדר "איך אני אדע שאני בסדר ואיך אני אדע שמה שאני עושה זה בסדר" יש לו אינטרס לחשוב שה - default שלו הוא לא בסדר.

מה האינטרס כי הוא כל כך רוצה להיות בסדר הוא מאוד רוצה להיות בסדר ואז הוא מרגיש מאוד רע כי הוא לא מספיק בסדר אז הוא אומר "טוב בא נגיד שאני לא בסדר בכלל" לדוגמה "ואז אני לא יכול להיות לא בסדר כי אם אני כל הזמן לא בסדר אז אני לא מצפה להיות בסדר אז אין שום בעיה" או משהו כזה, יש אנשים שב - default שלהם נגיד מישהו שואל אותך "איך אני שמה שאני עושה זה בסדר" אתה אומר לו "למה שזה לא יהיה בסדר" הוא אומר לך "לא אבל איך אני יכול לדעת שזה בסדר" זאת אומרת הוא שם את נטל ההוכחה על איך לדעת שזה בסדר, עכשיו מה הטוב שיוצא לו מלחשוב שב - default שלו הוא לא בסדר עד כדי כך שאם אתה תגיד לו "אתה בסדר" ותוכיח לו שהוא בסדר הוא ירגיש רע הוא ירעד תהיה לו רעדה "איך מה פתאום" הוא אומר "לא אני לא בסדר לא אל תגיד לי כזה דבר אני לא בסדר", סיפורים אמיתיים כן יש סיפורים יותר גרועים אבל בא נדבר על אלה.

ש: זאת אומרת הסיבה שהוא לא רוצה להתאכזב שהוא יחשוב שהוא בסדר.

אליעד: זה נכון אבל מה היה ההסבר השני שהסברתי נראה אם תפסת אותו.

ש: שהוא כנה הוא אמיתי ביחס לגבי אנשים שמשקרים על המציאות והוא יודע שהוא לא בסדר.

אליעד: נכון עכשיו איך יוצאים מלופ כזה.

ש: מסבירים לו.

אליעד: מה מסבירים לו?

ש: את המציאות כאילו את המחשבה כאילו זה מה שרציתי לשאול האם יש לו מודעות לזה שהוא עושה את זה מתוך זה שהוא.

אליעד: אז ב - default אף אחד לא חושב שיש לו מודעות לזה בברירת מחדל בן אדם לא חושב שיש לו מודעות בן אדם עושה את זה באופן אוטומטי.

ש: אז מציקים לו על זה על המודעות ואז הוא יחשוב.

אליעד: אז קודם כל מראים לו שמה שהוא אומר זה לא מחויב זה שהוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" והוא מניח שהוא לא בסדר ושהוא צריך הוכחה שהוא בסדר כדי להרגיש בסדר לא מחויב ברגע שזה הפך ללא מחויב זה אומר שהוא איכשהו יכול לעשות אחרת, אם הוא יכול לעשות אחרת אז הוא קודם כל רואה מבחוץ יש לו התנהגות כזאת ולא אחרת ואז שואלים אוקי למה ואז בהתחלה הוא יגיד "כי זה הגיוני" בהתחלה הוא יגיד "זאת האמת אני באמת לא בסדר" נגיד ונגיד "אוקי ולמה אתה אומר את זה בוא ניצמד לאמת למה אומר את זה" ואז אם הוא רואה שמצד ההיגיון אין היגיון בלחשוב ככה אז אומרים לו שאלה שנייה "אוקי אם אתה לא חושב ככה בגלל ההיגיון אז אתה חושב ככה בגלל איזה אינטרס מה האינטרס שלך לחשוב ככה מה הטוב שיוצא לך".

ש: הוא רואה את זה?

אליעד: לא אתה מסביר לו את המהלך קודם כל אתה בודק מה האמת קודם כל אתה בודק מה האמת בלי להסתבך קודם כל הוא אומר אני לא בסדר בא נראה מה האמת, קודם כל לפני שאנחנו מייעצים לו קודם כל בא נראה מה האמת האם באמת הוא לא בסדר קודם כל בא נבדוק מה האמת בכלל.

ש: איך אתה מסביר לו שמה שהוא חושב זה לא אמיתי.

אליעד: שנייה קודם כל אתה מסביר לו "אוקי מה אתה אומר" לדוגמה הוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" זאת אומרת אתה מניח שאתה לא בסדר אומרים לו "אוקי האם אתה מבין שכשאתה שואל איך אני אדע שאני בסדר אוקי אז קודם כל אז זאת אומרת שאתה חושב שיכול להיות שאתה בסדר ויכול להיות שלא כן מבין יכול להיות שאני בסדר יכול להיות שלא" או כשאתה שואל "איך אני אדע שאני בסדר" באותה מידה יכולת לחשוב "איך אני אדע שאני לא בסדר" נכון, אוקי עכשיו כשאתה אומר "איך אני אדע שאני בסדר, מה אתה חושב אתה יודע שאתה בסדר? לא אני לא יודע שאני בסדר, אוקי ואיך אתה מרגיש אתה מרגיש שאתה לא בסדר או אתה לא מרגיש כלום? מרגיש שאני לא בסדר" כי אם הוא יגיד לא מרגיש כלום גם אין בעיה לא רע למישהו מזה שהוא לא מרגיש אם הוא בסדר או לא רע לו מזה שהוא חושב שהוא לא בסדר.

הוא אומר "אני מרגיש שאני לא בסדר" אומרים לו "רגע אז למה אתה אומר שאתה לא בסדר ואתה שואל איך תדע שאתה בסדר אולי תעשה הפוך אולי תגיד אני בסדר עד שאני אדע שאני לא בסדר" ואז הוא אומר "אבל איך אני אדע שאני בסדר" תגיד לו "אוקי אבל יודע שאתה בסדר? לא, אז אולי תגיד אני לא יודע אם אני בסדר או לא עד שאני לא אדע אם אני בסדר או לא" קודם כל מראים לו את זה את הבסיס, אחרי שהוא מבין את ההיגיון של זה בהנחה שחושבים שהוא הבין את ההיגיון אומרים לו "אוקי אז אתה מבין את זה אבל אתה באופן אוטומטי פועל ככה "מה הטוב שיכול לצאת לך מלשאול כל הזמן מי אמר שאני בסדר ומי אמר שאני בסדר" ואז עוברים לשלב של חיפוש האינטרס אינטרס זה אומר שזה עושה לו טוב איכשהו.

אוקי מוצאים את האינטרס מה האינטרס של הבן אדם להגיד שהמציאות רעה ושהוא לא בסדר אחרי שמוצאים איזה אינטרס אומרים לו "אוקי תקשיב יכול להיות שהסיבה שאתה עושה את זה זה בגלל שאתה נגיד לפחד להיפגע מפחד להתאכזב" משהו כזה לדוגמה ואם הוא מבין את זה אז הוא אומר "אוקי זאת האמת מה האמת שאני לא רוצה להיפגע אז אני אומר שהמציאות לא בסדר עכשיו אני יכול לבחור או לשחק את המשחק ולהגיד היא בסדר ויש לי את האופציה להיפגע או לא מוכן להיפגע" תגיד שהיא לא בסדר אבל אל תתלונן כי אתה בוחר את זה כדי לא להיפגע אבל אם נגיד זה לא בגלל הפחד להיפגע אז מה שאני הוספתי פה שיש גם כן את הקטע של האמת כי אם לדוגמה נגיד היה בא אליך נגיד הבן שלך נניח אוקי ונגיד.

אתה איתנו אם נגיד הבן שלך היה בא אליך ואומר לך "תקשיב רע, למה רע לך? לא יודע אני לא יודע אם אני בסדר ולא יודע אם אני בסדר"...
הצלחה גם טוב וגם רע אני לא רוצה יתרונות מול חסרונות אופציה רגש שונא את עצמי להרגיש רע להתמודד אשם להתמודד עם המציאות אופטימי אופטימיות איבוד ערך עצמי אכזבה אכזבות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הכל רע העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושב שהכל רע חיוביות חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חרדה מכישלון חרדת כישלון חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית אופטימיות חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כישלון כישלונות לא מספיק טוב לבנות ערך עצמי להיכשל להיפגע להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי לחשוב חיובי לחשוב שלילי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות מספיק טוב מספיק טובים מרגיש לא בסדר מרגיש לא מספיק טוב סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פחד פחד להיכשל פחד להיפגע פחד מאכזבה פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים פיתוח הערכה עצמית פסימי פסימיות שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות תחושת ערך עצמי
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
... קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? למה קשה לחשוב חיובי ולמה אנשים נוטים לחשיבה שלילית? אליעד כהן מסביר מדוע אנשים מתקשים לחשוב חיובי ונוטים לחשיבה שלילית באופן אוטומטי. הוא מציג את הדוגמה הקלאסית של הכוס המלאה למחצה, ומציין כי באופן טבעי בני אדם מעדיפים לראות את חצי הכוס המלאה משום שזה משמח ... משנה מה קורה, וכל הזמן מזהה את הצד השלילי במצבו. אליעד מציין שאנשים נוטים לחשיבה שלילית כי במובן מסוים היא יותר נוחה ויותר אמיתית עבורם. הסיבה לכך היא שחשיבה חיובית היא שקר, בעוד חשיבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת. כאשר אדם רואה את חצי הכוס המלאה ומתעלם מהחצי הריק, הוא משקר לעצמו. הוא אמנם יכול להרגיש טוב זמנית, אבל הדבר דורש ... לא תואמת לציפיות שלו. לעומת זאת, חשיבה שלילית קלה יותר משום שהיא אינה מצריכה שקרים משמעותיים. כאשר אדם רואה את חצי הכוס הריקה, הוא אכן רואה משהו אמיתי - המצב באמת שלילי במובן מסוים. לכן, לאדם המחפש אמת, קל יותר להיצמד לחשיבה השלילית מאשר לתחזק את השקר החיובי. חשיבה שלילית, על אף שהיא גורמת לאדם לסבל, עדיין נתפסת אצל האדם כבטוחה יותר מאחר שהיא מגינה עליו מהאכזבות שמביאה החשיבה החיובית. איך אפשר לצאת מחשיבה שלילית מבלי לשקר לעצמך? אליעד מדגים כיצד לעזור לאדם שחושב באופן שלילי בעזרת דוגמאות מפורטות וברורות. הוא מציין שלא מספיק לעודד את האדם לחשוב חיובי ולהכחיש את השליליות שלו. לדוגמה, הוא מתאר בחורה רזה שחושבת שהיא שמנה. אם תגיד לה שהיא רזה, היא תמשיך להתווכח ולומר שהיא שמנה, והעימות לא יפתור את הבעיה. גם ... רוצה לשקר לעצמו יעדיף לחשוב בצורה שלילית כדי להימנע מכך. אליעד מציע שיטה מפורטת ומדויקת לצאת מחשיבה שלילית, והיא להכיר באמת של המצב. במקום להתכחש לרע, צריך להכיר בקיומו ולהסכים איתו. לדוגמה, אם האדם חושב אני לא אצליח במבחן, במקום לומר לו בטח ... בצורה מודעת במה הוא רוצה להתמקד, שלילי או חיובי. מדוע אנשים מעדיפים חשיבה שלילית אפילו כשהיא פוגעת בהם? אליעד מסביר שאנשים חושבים שלילי כי זה נתפס בעיניהם כאמיתי יותר. חשיבה חיובית היא לעיתים קרובות שקר שמוביל לאכזבה. הוא מתאר דוגמה של אדם שהתנהג יפה לאחרים והאמין שהם יחזירו לו ... פוחד שוב ליפול למלכודת החיובית. החשיבה השלילית נותנת לו תחושת ביטחון, אף על פי שהיא פוגעת בו, כי לפחות הוא לא משלה את עצמו באשליות שווא. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שכדי לשנות את דפוס החשיבה השלילי, האדם חייב להפסיק להדחיק את השלילי ולהכיר בו במלואו. ההכרה האמיתית בחסרונות וביתרונות כאחד מאפשרת בחירה חופשית ונכונה יותר בין החשיבה השלילית לחיובית. כאשר האדם מזהה את שתי האפשרויות בצורה אובייקטיבית, הוא לא מפחד מהאכזבה או מהכישלון, ויש לו באמת אפשרות לבחור את אופן החשיבה שלו ... איך לחשוב חיובי? מה היתרונות של חשיבה שלילית? איך להשתחרר מחשבות שליליות? האם חשיבה חיובית היא שקר? למה אני רואה רק את השלילי? עכשיו היו היה לפני הרבה שנים מישהו שהייתה לו בבית כוס ובכוס היו מים עד כאן הבנו אבל כמה מים היו בכוס חצי חצי והיה אחד שהוא תמיד ראה את חצי הכוס ... אחת, שאלה שנייה נגיד שיש מישהו שהוא שלילי לגמרי ואתה רוצה שהוא יתחיל לחשוב חיובי מה אתה צריך לעשות. ואתה אומר לו תראה חיובי למה זה למה אתה רואה את השלילי תראה את החיובי והוא ממשיך לראות את ה
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
... לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות איך להפסיק לחשוב שלילי ולהתחיל לחשוב חיובי באמת? אנשים רבים מבינים שהרגשות שלהם מושפעים מהחשיבה שלהם, ושמחשבות חיוביות יוצרות תחושה טובה, בעוד מחשבות שליליות מובילות לתחושות שליליות. אך לעיתים, כשאדם מנסה להילחם בשליליות על ידי מחשבות חיוביות בכוח, הוא עלול להרגיש גרוע יותר. זה קורה כי המוח שלו פשוט לא מאמין למחשבות החיוביות האלה, ולכן מתנגד להן ומחזק דווקא את השליליות. למה קשה לאנשים שליליים להאמין למחשבות חיוביות? אנשים שנמצאים במצב שלילי מאוד נוטים להטיל ספק במחשבות החיוביות כאשר אלו עולות במוחם. הם נצמדים לפתע לאמת ומתחילים לשאול שאלות כמו מי אמר שזה נכון? אולי זה בכלל לא טוב, אולי זה לא מספיק טוב, אולי זה לא מושלם?. כלומר, המוח שלהם פוסל מחשבות חיוביות בקלות, בעוד המחשבות השליליות מתקבלות אצלם כאמת מובנת מאליה. לדוגמה, אם מישהו מנסה לשכנע את עצמו שהעבודה שלו טובה או שהוא יצליח בה, המוח עשוי להתנגד ולהציג טיעונים נגדיים, וכך הוא לא מצליח להרגיש טוב. כאשר אדם בזוגיות מנסה לחשוב שהזוגיות שלו טובה, המוח ימצא מיד סיבות למה היא דווקא לא טובה, וכך האדם נשאר בתחושה שלילית. מה הטעות של אנשים שמנסים לחשוב חיובי בכוח? הטעות המרכזית היא שאנשים מנסים ישר לחשוב חיובי, במקום להפסיק קודם כל את המחשבות השליליות. אי אפשר להכריח את המוח להאמין למחשבות חיוביות כשהוא עדיין מאמין בשליליות. המאמץ להאמין במשהו חיובי בכוח, בלי להפסיק להאמין במחשבות השליליות קודם לכן, מתיש את האדם ומוביל לכך שהוא נשאר בתחושה שלילית ואף מחמיר אותה. מה הדרך הנכונה להפסיק את השליליות ולהתחיל לחשוב חיובי? השיטה הנכונה היא קודם כל להפסיק לחשוב שלילי. בשלב הראשון צריך להגיע למצב נייטרלי, שבו האדם לא בטוח שהמחשבה השלילית נכונה. כאשר מופיעה מחשבה שלילית, צריך פשוט להטיל בה ספק. למשל, אם המחשבה היא אני לא אצליח בעבודה, האדם צריך לשאול את עצמו: מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?. המטרה היא להגיע לנקודה שבה האדם אומר לעצמו אני לא יודע. כשאדם כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית היא אמת, הוא נפתח יותר לקבלת מחשבות חיוביות. רק אחרי שהמחשבות השליליות נחלשות, יש מקום להכניס מחשבות חיוביות. חשוב להדגיש שכאשר מגיעות מחשבות חיוביות, יש לתת להן מקום ולא להטיל בהן ספק כמו שנהוג לעשות. בשיטה זו האדם שובר את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נתפסות כאמינות. איך השיטה הזאת עובדת בתחום הזוגיות? אם אדם מרגיש שהזוגיות שלו רעה, הוא לא צריך להכריח את עצמו לחשוב שהזוגיות טובה. במקום זאת, עליו להטיל ספק במחשבות השליליות שלו: אולי הזוגיות לא באמת גרועה כמו שנדמה לי? אולי הסיבות שאני חושב שהזוגיות לא טובה אינן נכונות?. כשאדם כבר לא בטוח לגמרי שהזוגיות שלו גרועה, התחושה הרעה ... הרבה אנשים מנסים לשכנע את עצמם במחשבות חיוביות כמו אני אוהב את עצמי, אני בעל ערך, אבל אינם מצליחים להאמין בזה, כי הם עדיין שקועים בשליליות. הדרך הנכונה היא קודם כל פשוט להפסיק לשנוא את עצמך, להפסיק להאמין במחשבות כמו אני חסר ביטחון או אין לי ערך. כאשר אדם מגיע למצב נייטרלי שבו הוא לא שונא את עצמו, ... הטוב אלא לברוח קודם מהרע? אנשים נוטים לנסות לרדוף אחרי הטוב כשעדיין לא ברחו מהרע. הם רוצים להכניס חיוביות לחייהם, אך הם עדיין תקועים במחשבות שליליות. זה דומה למישהו שנחנק ומנסה ישר לחנוק את מי שחונק אותו במקום פשוט להשתחרר מהחניקה קודם. הדרך הטובה יותר היא קודם כל לברוח מהרע, להשתחרר מהמחשבות השליליות, ורק אחר כך לאפשר לטוב לבוא באופן טבעי וקל יותר. סיכום מעשי של השיטה לחשיבה חיובית: אל תנסה בכוח לחשוב חיובי, אלא קודם כל תפסיק להאמין למחשבות שליליות. כשהמחשבות השליליות מגיעות, הטל בהן ספק עד שתגיע למצב נייטרלי של אני לא יודע. כשמגיעה מחשבה חיובית, אל תטיל בה ספק ותאפשר לה להיכנס בצורה טבעית. אל תנסה לאהוב את עצמך בכוח, ... עצמי, אלא קודם כל הפסק להרגיש חסר ביטחון. אל תרדוף אחרי הטוב כשהרע עדיין קיים - קודם כל בריחה מהרע, ואז הטוב יגיע לבד. איך להטיל ספק במחשבות שליליות? איך לבנות ביטחון עצמי בצורה נכונה? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? איך לשנות הרגלי חשיבה שליליים? איך להגיע לאיזון רגשי? איך לגרום למישהו לחשוב חיובי? אנשים שרוצים להרגיש טוב מבינים לרוב שהרגשות שלהם מושפעים מהמחשבות שלהם. אם הם חושבים חיובי - הם ...
חרדה רעה, חרדה טובה, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, לחשוב אמיתי - חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
... רעה, חרדה טובה, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, לחשוב אמיתי - חשיבה חיובית, חשיבה שלילית ובו יתבאר, כיצד חשיבה חיובית וגם חשיבה שלילית, כיצד שתיהן גורמות לכך שיהיו לאדם הפרעות חרדה ופחדים שונים. וכפי שכבר ביארתי, חרדה ופחד ... בצורה כלשהי, נגד רצונו. כי כאשר האדם רוצה איזה דבר, אז נוצרים אצלו פחד וגם חרדה, שמא המציאות לא תהיה כפי מה שהוא רוצה. ומי שרגיל לחשוב שלילי בחשיבה שלילית, הוא תמיד חושב שיקרו לו דברים רעים נגד רצונו. ואז ממילא יש לו הפרעות חרדה, מכך שיש לו ... לחשוב חיובי, כך בעצם הוא מתרגל לשנוא את החצי הרע של העולם. וככל שהאדם חושב יותר בחשיבה חיובית, כך הוא חי בהכחשה גדולה יותר, לחלק השלילי שיש בעולם. ונכון, זה לא קל להסתכל על חצי הכוס הריקה. ונכון, זה לא קל ולא ככ טוב, להרגיש רע. אבל ... יותר מפחדים ממנו וסובלים מחרדות ממנו. והחשיבה הטובה ביותר, היא לא לחשוב בצורה אופטימית ולא לחשוב בצורה פסימית. ולא לחשוב חיובי או לחשוב שלילי. אלא לחשוב אמיתי, ולהסתכל על הדברים כפי מה שהם. ולהכיר בכך, שיש גם טוב וגם רע. ושבכל דבר ...
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות ובו יתבאר העניין של חשיבה חיובית וגם של החשיבה השלילית. ויתבארו היתרונות והחסרונות של החשיבה החיובית והחשיבה השלילית? ויתבאר, מהי דרך החשיבה הטובה ביותר? ועוד. וראשית נגדיר, מהי חשיבה חיובית ומהי חשיבה שלילית. והעניין בפשוטו הוא, כי יש בעולם שלנו, גם דברים חיוביים וגם דברים שליליים. ולחשוב חיובי פירושו, להסתכל על הדברים החיוביים ועל ההיבטים החיוביים והטובים של הדבר. ולחשוב שלילי פירושו, להסתכל על הדברים השליליים ועל הדברים הרעים שיש בדבר. וכפי שכבר ביארתי יותר מפעם אחת, ראשית כל יש לזכור, כי חיובי ושלילי, הם רק בעיני המתבונן. זא, כי מצד האמת האובייקטיבית בשלמות, אין שום דבר רע או טוב בעולם. כי טוב או רע, וחיובי או שלילי, זה רק ביחס למה שהאדם רוצה וביחס למה שהאדם מגדיר. אבל כאשר הכל אובייקטיבי לגמרי, בלי שום נגיעה אישית רצון אישי העדפה אישית, הרי שממילא, אין שום דבר חיובי או שלילי. כך שראשית כל יש לזכור, שמבחינה אובייקטיבית, אין שום משמעות לחשיבה חיובית או לחשיבה שלילית. משום, שאין בעולם שלנו, שום דבר חיובי או דבר שלילי. כי הכל טוב ורע באותה המידה ממש. ורק בעיני המתבונן, יש טוב ורע, וממילא יש יתרונות וחסרונות, ואז יש מחשבות חיובית וגם מחשבות שליליות וכולי. ומבחינה סובייקטיבית ואישית, דהיינו, ... המבט שיש באדם באותו הרגע, ולפי ההזדהות היחסית שלו איתם. ולחשוב חיובי פירושו, שהאדם בוחר להסתכל רק על הדברים החיוביים שיש במציאות שלו, במקום להסתכל יותר, על הדברים השליליים שיש במציאות שלו. והיתרון של החשיבה החיובית, הוא די ... מרגיש טוב. וברגע שהאדם מסתכל על איזה דבר, והוא רואה בו חסרונות ויתרונות, הרי שאם האדם יחשוב חיובי, ויסתכל על היתרונות של הדבר, הרי שהוא ירגיש יותר טוב, מאשר אם הוא יחשוב שלילי, ויסתכל על החסרונות של הדבר. כי האדם מרגיש טוב ... וגם רע כלשהו. וככל שהאדם מתאמץ יותר לחשוב יותר חיובי, כך הוא בעצם גורם לעצמו לשנוא יותר את המציאות, על כך שיש בה גם דברים רעים. כי מי שלא חושב חיובי תמיד, אלא חושב גם שלילי או רק שלילי, הוא לא סובל ככ מהדברים הרעים שיש במציאות. כי הוא לא מתכחש אליהם. אבל מי שחושב רק חיובי, ומי שמנסה לחשוב רק חיובי ורק מחשבות חיוביות, ולא מוכן לחשוב מחשבות שליליות, הרי שלמרות שהוא כאילו מרגיש יותר טוב, הרי שבעצם הוא גורם לכך, שיהיה לו הרבה יותר קשה, להכיל גם את הרע שיש במציאות שלנו. והמסר הוא פשוט. והוא, שככל שהאדם מנסה יותר לחשוב חיובי ולהתרחק מחשיבה שלילית, כך בעצם הוא סובל יותר מכל דבר רע שהוא רואה בחיים שלו, כאשר הוא לא מצליח לחשוב חיובי. ולכן, המסקנה היא, שהכי טוב בעולם, זה לא לחשוב חיובי ולא לחשוב שלילי, אלא לחשוב אמיתי. ולא לחשוב מחשבות חיוביות, ולא לחשוב מחשבות שליליות, אלא לחשוב מחשבות אמיתיות. דהיינו, במקום לחשוב חשיבה חיובית או חשיבה שלילית שרואה את החיובי או את השלילי, הכי טוב זה חשיבה אמיתית, שרואה את הדברים כפי מה שהם, ...
לחשוב חיובי או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש לרעה, לראות את הטוב או לראות את הרע, הכל לטובה או הכל לרעה, לסלוח או לנקום, להפוך רע לטוב או להפוך טוב לרע, מה עדיף? חשיבה חיובית או חשיבה שלילית, טוב ורע
לחשוב חיובי או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש לרעה, לראות את הטוב או לראות את הרע, הכל לטובה או הכל לרעה, לסלוח או לנקום, להפוך רע לטוב או להפוך טוב לרע, מה עדיף? חשיבה חיובית או חשיבה שלילית, טוב ורע
... חיובי או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש לרעה, לראות את הטוב או לראות את הרע, הכל לטובה או הכל לרעה, לסלוח או לנקום, להפוך רע לטוב ... טוב לרע, מה עדיף? חשיבה חיובית או חשיבה שלילית , טוב ורע האם עדיף לחשוב חיובי או לחשוב שלילי? ההבנה של איך לפרש את המציאות היא אחת השאלות המרכזיות שמעסיקות את בני האדם. כל אדם נתקל בעובדות אובייקטיביות במהלך חייו, אך הדרך בה הוא בוחר ... את ההבדל. הפירוש יכול להיות חיובי, שלילי או נייטרלי, והוא משפיע באופן ישיר על הרגשות, ההתנהגויות וההחלטות של האדם. השאלה המרכזית היא האם עדיף לראות את המציאות בצורה חיובית או שלילית, ומה ההשלכות של כל אחת מהגישות. מהי פרשנות למציאות וכיצד היא משפיעה עלינו? לכל אדם יש את הבחירה כיצד לפרש את מה שקורה לו. רבים מאיתנו אינם מודעים ... לפרש את המציאות בצורה חיובית או שלילית? היתרונות והחסרונות של חשיבה חיובית נראה לכאורה כי חשיבה חיובית היא הגישה המועדפת. כאשר אדם מפרש אירוע שלילי כטוב, הוא שומר על מצב רוח חיובי ויכול להרגיש מוטיבציה להמשיך הלאה. לדוגמה, אדם שעובר פרידה יכול לבחור להתמקד בזיכרונות הטובים, בכך שלמד משהו ... בוגד בה. היתרונות והחסרונות של חשיבה שלילית לעומת זאת, ישנם יתרונות גם לחשיבה שלילית. אדם שמפרש את כל האירועים כשליליים עשוי להיות תמיד דרוך ומוכן להתמודדות עם הקשיים שבדרך. החשיבה השלילית עשויה להכין את האדם לאכזבות עתידיות ולסייע לו להימנע מהפתעות. אדם שחי עם ציפיות נמוכות עשוי להימנע מאכזבות קשות ולהיות יותר זהיר. אך החיסרון ... לשאלה האם עדיף לחשוב חיובי או שלילי. לכל גישה יש יתרונות וחסרונות. בסופו של דבר, המטרה היא להיות מסוגל לבחור כיצד לפרש את המציאות, כך שבכל מצב, אנו יכולים להפעיל את השיקול הדעת שלנו ... האישית שלנו? איך להפוך חוויות שליליות לחיוביות? כיצד להימנע מתלות רגשית בפרשנות? האם עדיף לפרש את המציאות לטובה או לרעה? השאלה האם עדיף לפרש את המציאות לטובה או לרעה היא שאלה עמוקה ... הפירוש הזה יכול להיות חיובי, שלילי או נייטרלי, והוא משפיע ישירות על הרגשות, ההתנהגות והפעולות של האדם. כוחו של הפירוש - כיצד אנו תופסים את המציאות? לאדם יש בחירה חופשית כיצד לפרש את ... באותה תפיסה. היתרונות והחסרונות שבחשיבה שלילית מצד שני, ניתן לומר שיש יתרונות גם לחשיבה שלילית. אדם שבוחר לראות כל מצב כרע, יוכל להיות יותר מוכן למצבים קשים, פחות יסבול מהפתעות לא נעימות, ויפתח גישה זהירה יותר לחיים. לדוגמה, אם אדם ... גם לכך יש מחיר. אדם שחושב באופן שלילי על כל דבר, חי בתוך תחושה מתמדת של גיהינום. הוא חי בתחושת איום תמידית, לא נהנה מהחיים, חווה חוסר אמון באנשים, ומקשה על עצמו ליצור מערכות יחסים ... אז מה הפתרון? האם להיות חיובי או שלילי? התשובה היא שאין גישה אחת שהיא הטובה ביותר. אין תשובה חד - משמעית לשאלה האם עדיף לפרש את המציאות לטובה או לרעה, משום שלכל גישה יש מחיר משלה. לכן, ... חיובי, והוא גם לא נלכד בתפיסה שהכל שלילי. הוא פשוט מסוגל לבחור כיצד להתייחס לדברים בצורה שמתאימה לו. דבריו של רבי נחמן על פרשנות המציאות רבי נחמן אמר כי דרך השם יתברך היא להסתכל על הטובה, ... אינו טמון בהכרח בחשיבה חיובית או שלילית, אלא ביכולת לשלוט כיצד לפרש את המציאות. מסקנה - איזון ושליטה בפרשנות בסופו של דבר, המטרה אינה לבחור האם להיות חיובי או שלילי באופן קבוע, אלא לדעת לנווט בין שתי האפשרויות בהתאם לנסיבות. לפעמים עדיף לפרש דברים לטובה, כדי לשמור על גישה חיובית ולחוות אושר, ולפעמים עדיף להיות שלילי כדי להיזהר מסכנות ולהימנע מאכזבות. היכולת לבחור כיצד לפרש את המציאות היא המפתח לחיים מאוזנים ושלווים. כיצד לפרש את המציאות? מהי חשיבה חיובית וכיצד ... האישית שלנו? איך להפוך חוויות שליליות לחיוביות? כיצד להימנע מתלות רגשית בפרשנות? ...
רע טוב, לסבול בכיף, ליהנות מהסבל, להקצין את הרע, רע הוא טוב, להתאהב ברע, לחשוב שלילי, הטוב שברע, כאב גופני, להתמודד עם כאב, חשיבה שלילית
רע טוב, לסבול בכיף, ליהנות מהסבל, להקצין את הרע, רע הוא טוב, להתאהב ברע, לחשוב שלילי, הטוב שברע, כאב גופני, להתמודד עם כאב, חשיבה שלילית
... טוב, לסבול בכיף, ליהנות מהסבל, להקצין את הרע, רע הוא טוב, להתאהב ברע, לחשוב שלילי, הטוב שברע, כאב גופני, להתמודד עם כאב, חשיבה שלילית איך אפשר ליהנות מכאב ולהפוך את הרע לטוב? כאשר אדם מתמודד עם כאב גופני, תחושה לא נעימה, או כל סוג של סבל, קיימות כמה אפשרויות להתמודד איתו. אליעד ... אליעד מסביר ומדגיש שהרבה אנשים רגילים לברוח מהכאב באופן אינסטינקטיבי. אנשים מנסים להימנע מרגשות שליליים, מכאבים, ממחלות, ומכל סוג של אי נעימות. אך הוא מציין שדרך זו אינה פותרת את הבעיה מהשורש, משום שתמיד יבוא כאב אחר, תמיד תבוא תחושה לא נעימה חדשה. ולכן, ... רע, והפחד מהכאב. אליעד מבהיר שאמונה זו מקורה בשטיפת מוח מילדות, שבה מלמדים את האדם שכאב הוא דבר שלילי שיש להימנע ממנו בכל מחיר. הוא נותן דוגמה של אנשים שהולכים לחדר כושר ומתחילים ליהנות דווקא כשהם מרגישים כאב בשרירים, כי הם רואים בזה סימן טוב להתחזקות ... במקום לנסות להסיח את הדעת, הוא מציע להיכנס לתוך הסבל באופן עמוק יותר. לדוגמה, אם אדם מרגיש כאב ומחשבות שליליות מתחילות לעלות, במקום לדחות אותן הוא צריך להגביר אותן בכוונה, לומר לעצמו שהוא שונא את המצב, לא רוצה את החיים האלה, ולהעצים את התחושה השלילית עד לקצה שלה. אליעד טוען שדווקא ההקצנה של הכאב עד הקצה שלה מביאה לשחרור מלא. כאשר האדם מגיע לנקודת שיא שבה הוא כבר לא יכול לסבול, הוא מגיע לחופש אמיתי שבו ...
חולה ורופא, ללכת לרופא בריא, לדעת שאתה מאושר, סימן שאתה מאושר, איך תדע שאתה מאושר? להודות שאתה חולה, לחשוב שלילי, להתחבר לרע, לאהוב את הרע, דיכאון חיובי, חרדה חיובית
חולה ורופא, ללכת לרופא בריא, לדעת שאתה מאושר, סימן שאתה מאושר, איך תדע שאתה מאושר? להודות שאתה חולה, לחשוב שלילי, להתחבר לרע, לאהוב את הרע, דיכאון חיובי, חרדה חיובית
... ורופא, ללכת לרופא בריא, לדעת שאתה מאושר, סימן שאתה מאושר, איך תדע שאתה מאושר? להודות שאתה חולה, לחשוב שלילי, להתחבר לרע, לאהוב את הרע, דיכאון חיובי, חרדה חיובית למה אנשים בריאים הולכים לרופא, ואנשים חולים לא תמיד הולכים? אליעד כהן ... חולה לפעמים לא הולך לרופא דווקא מפני שהוא כל כך חולה, או כל כך משוכנע שאין תרופה או טיפול, ולכן נמנע בכלל מהתמודדות עם מצבו. לפעמים הפחד לשמוע מהרופא בשורה שלילית הוא זה שמונע מהאדם החולה להגיע אליו. אליעד מסביר שדווקא ההימנעות מלפנות לעזרה יכולה להעיד על עומק המחלה, משום שהאדם מפחד להכיר ... שהוא מתקדם ומרגיש טוב, אבל דווקא אז צצים פחדים, חרדות, בלבולים וספקות. למה זה קורה? כי ככל שהאדם מתפתח, הוא מתחיל להיות מודע יותר למציאות, כולל להיבטים השליליים שבה. ההתפתחות האישית מאפשרת לו להיפתח לתובנות חדשות על המציאות, ובאופן בלתי נמנע הוא גם מתמודד עם דברים שליליים שהדחיק קודם לכן. לפעמים, דיכאון, חרדה וכעס שעולים דווקא מעידים על כך שהאדם מתפתח בכיוון חיובי, כי עכשיו הוא מוכן להתעמת עם מה ...
תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
... טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה מדוע כשמנסים לעודד מישהו לפעמים זה רק מחמיר את מצבו? ... דווקא עכשיו נגמרו לי נקודות הזכות? אולי דווקא עכשיו אכשל? כיצד נכון להגיב למי שנמצא במצב שלילי? לפי אליעד, הגישה הנכונה יותר היא לא לגרום לאדם להאמין שהמציאות חייבת להיות כפי רצונו. ... אתה תצליח הפעם - לכאורה מעודדים, אבל למעשה מעלים ספק גדול יותר בתוכו. כיצד נכון להתמודד עם מחשבות שליליות וחרדה פנימית? כשאדם מרגיש חרדה או פחד מכך שמשהו רע יקרה, אליעד מציע לא לנסות לעודד ... באמת קיימת בעיה? מדוע אני חושב שיש כאן בעיה? על ידי שאלת השאלות האלה אפשר להקל על התחושה השלילית בלי להעלות ספקות וחרדות חדשים. בסיכומו של דבר, אליעד מבהיר כי הניסיון להכריח את המציאות ... מראש שהמציאות חייבת להיות כפי הרצון. מדוע חשיבה חיובית יכולה להזיק? איך להתמודד עם חרדה ומחשבות שליליות? מה הבעיה במשפט יהיה בסדר? למה עידוד יכול לגרום ללחץ גדול יותר? האם באמת יש בעיה? ...
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי
... חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי האם חשיבה חיובית באמת יוצרת ... לחוויה של שמחה אמיתית. השני, שהוא לא יצליח להרגיש טוב יותר, ואז הפער בין מה שהוא מרגיש באמת לבין איך שהוא מתנהג רק יעמיק את התחושה השלילית שלו ויגרום לו להרגיש עוד יותר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לחשוב שלילי, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לחשוב שלילי, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ינג לילדים, אימון אישי לנוער, אימון אישי לקשב וריכוז בנושא לחשוב שלילי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 11:22:55 - wesi1