אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחדים ✔מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
מה טוב במחשבה שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזו. אדם שמאמין שהמציאות רעה לא מצפה לטוב, ולכן הוא לא יכול להתאכזב אם הדברים לא מסתדרים כפי שציפה. זהו מנגנון הגנה נפשי המפחית את הציפיות כדי להימנע מהתסכול של אכזבה. יתרון נוסף הוא שמחשבה כזו מאפשרת לו להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש צורך להיאבק לשנות אותה, כי הוא רואה את המציאות כנתון שאין לשנותו.

מעבר לכך, אדם עשוי להסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. כלומר, במקום להאשים את עצמו, הוא מסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא רעה, וכך נמנע מההרגשה שהוא לא בסדר. במילים אחרות, אם הוא סבור שהמציאות רעה, אז כל כישלון הוא לא אישי, אלא תוצאה של מציאות חיצונית.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

לעיתים, החשיבה שהמציאות רעה לא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שעשוי להרגיש צורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. בנוסף, יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כאשר הם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמיתי" יותר.

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

כאשר אדם מאמין באמת שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, כי אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לפעמים המחשבה שהמציאות רעה משמשת כהגנה מפני התסכול של אכזבה ומפני תחושות של כישלון.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

ישנם אנשים שמחזיקים במחשבה שהם לא בסדר, וזה עשוי להיות מנגנון הגנה עבורם. אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר, ולכן אם הוא לא מצליח, הוא לא ירגיש אכזבה. בצורה כזו, הוא מונע מעצמו את הציפייה הכואבת, כי זהו המצב הקבוע שהוא מצפה לו. במקרה כזה, אם מישהו יגיד לו שהוא בסדר, הוא עלול להרגיש רע או לא להאמין בכך, משום שהוא מרגיש שהוא משקר לעצמו.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או מתוך הצורך להימנע מאכזבה. כאשר אדם מתחיל להכיר במחשבותיו ובאינטרסים...
מה הטוב שיכול לצאת למישהו שחושב שהמציאות רעה?

כאשר אדם חושב שהמציאות רעה, יש לכך כמה יתרונות שמקורם במחשבה הזאת. אם מישהו סבור שהמציאות רעה, הוא לא מצפה לטוב, ולכן לא יכול להתאכזב. לא תהיה לו אכזבה אם דברים לא יסתדרו כפי שציפה. הדבר יכול להוות סוג של מנגנון הגנה נפשי, שבו האדם מפחית את ציפיותיו כדי להימנע מהתסכול של אכזבה.

היתרון נוסף שיכול לצמוח מחשיבה שלילית כזו הוא שהאדם יכול להימנע מהשקעה או מהמאמצים לשנות את מצבו. אם הוא סבור שהמציאות רעה מראש, הוא לא ירגיש את הצורך להשקיע או להתאמץ לשנות אותה, משום שמה שנראה לו כמציאות רעה, הוא יראה אותה כנתון שאין לשנותו.

יש גם אפשרות שהוא ירגיש טוב יותר כאשר הוא רואה את כישלונות העבר כמשהו שאינו נגרם על ידו אלא בגלל שהמציאות רעה. במקרה כזה, הוא לא ירגיש שהוא לא בסדר אלא יסביר את כישלונותיו בכך שהמציאות היא הבעיה ולא הוא עצמו. במילים אחרות, הוא עשוי להרגיש שזה לא תלוי בו, אלא במציאות עצמה.

מהי החשיבות של "האמת" במחשבה הזו?

החשיבה ש"מציאות רעה" לאו דווקא נובעת מאי - הבנה של מהות המציאות, אלא מתוך צורך נפשי של האדם. אדם שמרגיש את הצורך להחזיק במחשבה ש"המציאות רעה" יכול להרגיש שהוא יותר כנה וישר מאחרים. הוא ירגיש שהוא לא משקר כשהוא אומר את האמת, בשונה מאנשים אחרים שמעדיפים לחשוב שהמציאות טובה. יש אנשים שמרגישים תחושת עליונות על אחרים כשהם טוענים שהמציאות רעה, משום שהם טוענים את מה שנראה להם "האמת".

מה קורה כאשר מישהו באמת מאמין שהמציאות רעה?

אם אדם באמת מאמין שהמציאות רעה, חשוב לבדוק מה האינטרס שלו במחשבה הזו. ייתכן שהוא חושב כך על מנת להימנע מאכזבה או פגיעות רגשיות, שכן אם הוא מצפה לרע, הוא לא יוכל להיפגע אם זה יקרה. לעיתים, המחשבה שהמציאות רעה נועדה להגן על האדם מהכאב של התסכול והאכזבה.

מהו אינטרס לחשוב "אני לא בסדר"?

למישהו שיש את המחשבה שהוא לא בסדר באופן קבוע, יש לעיתים אינטרס בהבנה כזו. במצב זה, אם הוא מניח שהוא תמיד לא בסדר, הוא לא מצפה להיות בסדר ויכול להימנע מאכזבה כשלא מצליח. במקרה כזה, הוא מרגיש שזה פשוט "המצב הקבוע" שלו, ולכן לא מצפה להצלחות או לדברים חיוביים.

אם תתן לו הוכחה שהוא בסדר, הוא ירגיש רע ואולי לא יאמין בכך. הוא יכול להרגיש שהוא משקר לעצמו אם מישהו אומר לו שהוא בסדר. הסיבה לכך היא שכשמישהו משדר לאדם שהכל בסדר כל הזמן, הוא ירגיש שמשהו לא נכון בזה, ואז יעדיף להאמין שהוא לא בסדר מאשר להרגיש שקר.

האם יש מודעות למחשבות הללו?

לא תמיד יש לאדם מודעות למחשבות שהוא מחזיק בהן. פעמים רבות הוא פועל באופן אוטומטי מתוך פחד להיפגע או...
עכשיו מה יכול לצאת טוב למישהו שחושב שהמציאות רעה נגיד שיש מישהו שאומר המציאות רעה ואז מנסים לבדוק איתו "למה אתה אומר שהיא רעה היא לא רעה היא כן רעה היא לא רעה".

ש: הוא לא יוכל להתאכזב.

אליעד: נכון מה עוד אז קודם כל יש לבן אדם אינטרס להגיד שהמציאות רעה כי ככה כביכול הוא לא יכול לצפות לא יכול לצפות לא יכול להתאכזב, מה עוד לא רגע אז מה שאמרת זה נכון איזה עוד דברים טובים יכולים לצאת לבן אדם שחושב שהמציאות רעה?

ש: שכל מה שיקרה הוא ירגיש טוב.

אליעד: לא זה כבר נאמר קודם זאת אותה לוגיקה כאילו כי אם תחשוב שזה רע אתה לא יכול אחר כך להיפגע נגיד, מה עוד?

ש: שהוא יתאמץ כדי לשנות אותה.

אליעד: לא הוא לא מתאמץ הוא מדוכא "למה אתה מדוכא? המציאות רעה, מה אתה רוצה שהיא תהיה טובה טוב אז בא תבדוק היא גם טובה, לא אל תגיד לי שהיא טובה היא רק רעה", מה האינטרס מה הטוב שיוצא לבן אדם מכך שהוא חושב שהמציאות רעה?

ש: לא להתאמץ.

אליעד: אז לא להתאמץ לא להתאכזב ולא להיפגע זה אותו דבר, מה עוד איזו עוד דרך יש חוץ מטוב?

ש: זה אולי להסביר את הכישלונות שלו בעבר.

אליעד: נכון לא להתאכזב גם ממה שהוא נכשל בעבר כי הוא אומר "טוב המציאות רעה לכן אני דפוק זה לא בגלל שאני דפוק אלא בגלל שהמציאות דפוקה", מה עוד אז יש עוד משהו יש את הערך של האמת מה זה אומר הערך של האמת לפעמים בן אדם מה האמת שהמציאות טובה או רעה בא נתחיל עם זה מה האמת שהיא טובה או רעה היא גם טובה וגם רעה נגיד אפשר להגיד שהיא רק טובה ואפשר להגיד שהיא רק רעה אפשר להגיד שהיא לא טובה ולא רעה ואפשר להגיד שהיא גם וגם, עכשיו רוב האנשים מעדיפים לחשוב שהמציאות טובה מעדיפים כאילו יותר נוח לחשוב שהמציאות טובה אבל מה שקורה בן אדם שאומרים לו המציאות טובה הוא לפעמים מרגיש שהוא משקר אז כשהוא חושב שהמציאות רעה הוא מרוויח הרבה יתרונות.

קודם כל הוא חושב שהוא לא משקר אומנם הוא משקר לכיוון ההפוך אבל הוא לא משקר שהיא רק טובה אוקי ודבר נוסף לפעמים הוא גם מרגיש עליונות כי הוא אומר "אני לא משקר כמוהם הם משקרים אומרים שזה טוב אבל אני יותר טוב מהם אני אומר אני לא מפחד לראות את האמת שזה רע" ואז זה בכלל עושה לו טוב שהוא מרגיש שהוא יותר טוב מאחרים כשהוא אומר את האמת שהמציאות רעה. בכל מקרה עכשיו מה המהות של מה שאני אומר עכשיו מה המטרה של מה שאני אומר אני אומר שלפעמים גם בן אדם שנגיד אומר שרע לו וממש נגיד רע לו לבדוק מה האינטרס שלו כי הרבה פעמים יש לבן אדם אינטרס להגיד שרע לו ואז הוא מתפלא למה רע לו כי הוא אומר שרע לו.

ש: אבל אולי זאת האמת שלו.

אליעד: נכון אתה צודק שנייה קודם כל אתה צודק נכון אולי זאת באמת האמת שלו אז מה עושים בודקים איתו מההתחלה כאילו מבררים איתו בא נראה מה האמת מבררים ומבררים עכשיו מה קורה אם תוך כדי שבמבררים רואים שהוא מתעקש להגיד שהמציאות רעה מתעקש אומרים לו "רגע אבל הראינו לך שהיא לא רעה" ואז צריך בעצם להבין מה מחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה, מה שמחזיק אותו עם המחשבה שהמציאות רעה יכול להיות שזה עושה לו טוב שהוא חושב שהמציאות רעה, עכשיו זה לאו דווקא המציאות רעה זה גם אם מישהו נגיד שחושב שהוא כל הזמן לא בסדר "איך אני אדע שאני בסדר ואיך אני אדע שמה שאני עושה זה בסדר" יש לו אינטרס לחשוב שה - default שלו הוא לא בסדר.

מה האינטרס כי הוא כל כך רוצה להיות בסדר הוא מאוד רוצה להיות בסדר ואז הוא מרגיש מאוד רע כי הוא לא מספיק בסדר אז הוא אומר "טוב בא נגיד שאני לא בסדר בכלל" לדוגמה "ואז אני לא יכול להיות לא בסדר כי אם אני כל הזמן לא בסדר אז אני לא מצפה להיות בסדר אז אין שום בעיה" או משהו כזה, יש אנשים שב - default שלהם נגיד מישהו שואל אותך "איך אני שמה שאני עושה זה בסדר" אתה אומר לו "למה שזה לא יהיה בסדר" הוא אומר לך "לא אבל איך אני יכול לדעת שזה בסדר" זאת אומרת הוא שם את נטל ההוכחה על איך לדעת שזה בסדר, עכשיו מה הטוב שיוצא לו מלחשוב שב - default שלו הוא לא בסדר עד כדי כך שאם אתה תגיד לו "אתה בסדר" ותוכיח לו שהוא בסדר הוא ירגיש רע הוא ירעד תהיה לו רעדה "איך מה פתאום" הוא אומר "לא אני לא בסדר לא אל תגיד לי כזה דבר אני לא בסדר", סיפורים אמיתיים כן יש סיפורים יותר גרועים אבל בא נדבר על אלה.

ש: זאת אומרת הסיבה שהוא לא רוצה להתאכזב שהוא יחשוב שהוא בסדר.

אליעד: זה נכון אבל מה היה ההסבר השני שהסברתי נראה אם תפסת אותו.

ש: שהוא כנה הוא אמיתי ביחס לגבי אנשים שמשקרים על המציאות והוא יודע שהוא לא בסדר.

אליעד: נכון עכשיו איך יוצאים מלופ כזה.

ש: מסבירים לו.

אליעד: מה מסבירים לו?

ש: את המציאות כאילו את המחשבה כאילו זה מה שרציתי לשאול האם יש לו מודעות לזה שהוא עושה את זה מתוך זה שהוא.

אליעד: אז ב - default אף אחד לא חושב שיש לו מודעות לזה בברירת מחדל בן אדם לא חושב שיש לו מודעות בן אדם עושה את זה באופן אוטומטי.

ש: אז מציקים לו על זה על המודעות ואז הוא יחשוב.

אליעד: אז קודם כל מראים לו שמה שהוא אומר זה לא מחויב זה שהוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" והוא מניח שהוא לא בסדר ושהוא צריך הוכחה שהוא בסדר כדי להרגיש בסדר לא מחויב ברגע שזה הפך ללא מחויב זה אומר שהוא איכשהו יכול לעשות אחרת, אם הוא יכול לעשות אחרת אז הוא קודם כל רואה מבחוץ יש לו התנהגות כזאת ולא אחרת ואז שואלים אוקי למה ואז בהתחלה הוא יגיד "כי זה הגיוני" בהתחלה הוא יגיד "זאת האמת אני באמת לא בסדר" נגיד ונגיד "אוקי ולמה אתה אומר את זה בוא ניצמד לאמת למה אומר את זה" ואז אם הוא רואה שמצד ההיגיון אין היגיון בלחשוב ככה אז אומרים לו שאלה שנייה "אוקי אם אתה לא חושב ככה בגלל ההיגיון אז אתה חושב ככה בגלל איזה אינטרס מה האינטרס שלך לחשוב ככה מה הטוב שיוצא לך".

ש: הוא רואה את זה?

אליעד: לא אתה מסביר לו את המהלך קודם כל אתה בודק מה האמת קודם כל אתה בודק מה האמת בלי להסתבך קודם כל הוא אומר אני לא בסדר בא נראה מה האמת, קודם כל לפני שאנחנו מייעצים לו קודם כל בא נראה מה האמת האם באמת הוא לא בסדר קודם כל בא נבדוק מה האמת בכלל.

ש: איך אתה מסביר לו שמה שהוא חושב זה לא אמיתי.

אליעד: שנייה קודם כל אתה מסביר לו "אוקי מה אתה אומר" לדוגמה הוא אומר "איך אני אדע שאני בסדר" זאת אומרת אתה מניח שאתה לא בסדר אומרים לו "אוקי האם אתה מבין שכשאתה שואל איך אני אדע שאני בסדר אוקי אז קודם כל אז זאת אומרת שאתה חושב שיכול להיות שאתה בסדר ויכול להיות שלא כן מבין יכול להיות שאני בסדר יכול להיות שלא" או כשאתה שואל "איך אני אדע שאני בסדר" באותה מידה יכולת לחשוב "איך אני אדע שאני לא בסדר" נכון, אוקי עכשיו כשאתה אומר "איך אני אדע שאני בסדר, מה אתה חושב אתה יודע שאתה בסדר? לא אני לא יודע שאני בסדר, אוקי ואיך אתה מרגיש אתה מרגיש שאתה לא בסדר או אתה לא מרגיש כלום? מרגיש שאני לא בסדר" כי אם הוא יגיד לא מרגיש כלום גם אין בעיה לא רע למישהו מזה שהוא לא מרגיש אם הוא בסדר או לא רע לו מזה שהוא חושב שהוא לא בסדר.

הוא אומר "אני מרגיש שאני לא בסדר" אומרים לו "רגע אז למה אתה אומר שאתה לא בסדר ואתה שואל איך תדע שאתה בסדר אולי תעשה הפוך אולי תגיד אני בסדר עד שאני אדע שאני לא בסדר" ואז הוא אומר "אבל איך אני אדע שאני בסדר" תגיד לו "אוקי אבל יודע שאתה בסדר? לא, אז אולי תגיד אני לא יודע אם אני בסדר או לא עד שאני לא אדע אם אני בסדר או לא" קודם כל מראים לו את זה את הבסיס, אחרי שהוא מבין את ההיגיון של זה בהנחה שחושבים שהוא הבין את ההיגיון אומרים לו "אוקי אז אתה מבין את זה אבל אתה באופן אוטומטי פועל ככה "מה הטוב שיכול לצאת לך מלשאול כל הזמן מי אמר שאני בסדר ומי אמר שאני בסדר" ואז עוברים לשלב של חיפוש האינטרס אינטרס זה אומר שזה עושה לו טוב איכשהו.

אוקי מוצאים את האינטרס מה האינטרס של הבן אדם להגיד שהמציאות רעה ושהוא לא בסדר אחרי שמוצאים איזה אינטרס אומרים לו "אוקי תקשיב יכול להיות שהסיבה שאתה עושה את זה זה בגלל שאתה נגיד לפחד להיפגע מפחד להתאכזב" משהו כזה לדוגמה ואם הוא מבין את זה אז הוא אומר "אוקי זאת האמת מה האמת שאני לא רוצה להיפגע אז אני אומר שהמציאות לא בסדר עכשיו אני יכול לבחור או לשחק את המשחק ולהגיד היא בסדר ויש לי את האופציה להיפגע או לא מוכן להיפגע" תגיד שהיא לא בסדר אבל אל תתלונן כי אתה בוחר את זה כדי לא להיפגע אבל אם נגיד זה לא בגלל הפחד להיפגע אז מה שאני הוספתי פה שיש גם כן את הקטע של האמת כי אם לדוגמה נגיד היה בא אליך נגיד הבן שלך נניח אוקי ונגיד.

אתה איתנו אם נגיד הבן שלך היה בא אליך ואומר לך "תקשיב רע, למה רע לך? לא יודע אני לא יודע אם אני בסדר ולא יודע אם אני בסדר"...
יתרון או חיסרון מנגנון איך אתה יודע הוכחות אכזבה ערך עצמי שאלה הבנה החלטה כישלון כישלונות אופטימי אופטימיות איבוד ערך עצמי אכזבה אכזבות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הכל רע העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושב שהכל רע חיוביות חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חרדה מכישלון חרדת כישלון חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית אופטימיות חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כישלון כישלונות לא מספיק טוב לבנות ערך עצמי להיכשל להיפגע להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי לחשוב חיובי לחשוב שלילי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות מספיק טוב מספיק טובים מרגיש לא בסדר מרגיש לא מספיק טוב סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פחד פחד להיכשל פחד להיפגע פחד מאכזבה פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים פיתוח הערכה עצמית פסימי פסימיות שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות תחושת ערך עצמי
חיפוש האמת ללא אינטרסים, פחדים בחיפוש האמת, מפחד לגלות את האמת, מפחד מהאמת, מפחד לדעת את האמת, פחדים וידיעת האמת, פחדים אמיתיים, פחדים לא אמיתיים
חיפוש האמת ללא אינטרסים, פחדים בחיפוש האמת, מפחד לגלות את האמת, מפחד מהאמת, מפחד לדעת את האמת, פחדים וידיעת האמת, פחדים אמיתיים, פחדים לא אמיתיים
... האמת ללא אינטרסים, פחדים בחיפוש האמת, מפחד לגלות את האמת, מפחד מהאמת, מפחד לדעת את האמת, פחדים וידיעת האמת, פחדים אמיתיים, פחדים לא אמיתיים איך הפחד משפיע על חיפוש האמת? כאשר אדם מחפש את האמת, לעיתים קרובות עולה אצלו פחד. לדוגמה, אם אדם מנסה לברר האם הוא צריך לישון או להישאר ער, והוא באופן ... האמת שלו לכיוון התשובה המועדפת עליו, שהיא לישון. הפחד כאן בא לידי ביטוי בכך שאדם מפחד לגלות תשובה שאינה תואמת את רצונו, והוא עלול לנסות לשכנע את עצמו ... לא בהכרח התשובה האמיתית. כלומר, אם יש לך העדפה או פחד מתוצאה מסוימת, הבדיקה של האמת אינה נקייה מהטיה, ואתה לא מחפש את האמת עד הסוף. איך הפחד משפיע על בירור האמת? אליעד כהן מסביר שכל זמן שיש לאדם פחדים, בירור האמת שלו אינו מספיק מדויק. זאת משום שהפחדים גורמים לאדם להטות את בירור האמת לכיוון הרצוי לו. לדוגמה, כאשר מישהו מפחד לגלות משהו רע, הוא עשוי מראש לנסות להגיע לתשובה שאינה מפחידה אותו, וכך נמנע ממנו לגלות את האמת המלאה. בנוסף, אם לאדם יש טוב ורע ... את המציאות ללא טוב ורע מוגדרים מראש. האם אפשר לפחד ולראות את האמת בו זמנית? לפי אליעד כהן, אדם שבאמת רואה את המציאות כפי שהיא, ללא הטיה וללא סובייקטיביות, לא יכול לפחד. הוא מדגיש שבירור האמת האמיתי מבטל כל פחד, כי פחד מגיע תמיד מהאחזות ברצון מסוים, מהרצון שתתקיים אפשרות מסוימת ולא ... של ראיית האמת המוחלטת, הוא רואה שאין באמת סיבה לפחד משום דבר. הפחד יכול להופיע רק כאשר האדם אינו רואה את האמת המלאה. האם אלוהים מפחד? אליעד כהן מדגים את הרעיון דרך השאלה אם אלוהים יכול לפחד. ברמה הפשוטה ביותר, התשובה היא לא. אלוהים, בהגדרה הפשוטה ביותר שלו, לא מפחד משום דבר, כי הוא רואה את המציאות בצורה מושלמת. אך ברמה עמוקה יותר, אומר אליעד, גם לאלוהים יש כביכול סוג של פחד, כי עצם הרצון שלו הוא סוג של פחד. כשיש רצון שמשהו מסוים יקרה, זה מלווה בפחד שזה לא יקרה. האם הפחד שלי אמיתי או מדומיין? אליעד אומר שכל
חרדת מטפלים, איך להתגבר על פחדים? איך לנצח פחד? למה יש פחדים? איך לא לתת לפחד לשתק אותך? איך להתייחס לפחדים? ניתוח פחד לדוגמה, אימון עסקי, פחד להקים עסק, פחד להיות מדריכת הורים, התמודדות עם פחדים
חרדת מטפלים, איך להתגבר על פחדים? איך לנצח פחד? למה יש פחדים? איך לא לתת לפחד לשתק אותך? איך להתייחס לפחדים? ניתוח פחד לדוגמה, אימון עסקי, פחד להקים עסק, פחד להיות מדריכת הורים, התמודדות עם פחדים
... מטפלים, איך להתגבר על פחדים? איך לנצח פחד? למה יש פחדים? איך לא לתת לפחד לשתק אותך? איך להתייחס לפחדים? ניתוח פחד לדוגמה, אימון עסקי, פחד להקים עסק, פחד להיות מדריכת הורים, התמודדות עם פחדים מהו פחד וכיצד נכון להתייחס אליו? אליעד כהן מסביר מהו פחד באמצעות דוגמה פשוטה: פחד הוא למעשה מחשבה שמטרתה להזהיר אותנו מפני סכנה אפשרית. לדוגמה, כשילד רץ לכביש, ההורה מזהיר אותו מפני פגיעה אפשרית מרכב. המחשבה אולי יקרה לי משהו רע היא זו שיוצרת את תחושת הפחד. אם המחשבה נכונה, הפחד אכן מועיל כי הוא שומר על האדם. אך אם המחשבה אינה נכונה, אז הפחד מיותר ומגביל. אליעד מדגיש כי הפחד עצמו אינו דבר שלילי אלא מנגנון אזהרה, ולכן הדרך הנכונה להתמודד איתו היא לבדוק האם הוא מבוסס על אמת או על דמיון בלבד. למה חשוב לבדוק האם הפחד נכון או לא? אליעד מפרט כי פחדים יכולים להיות נכונים או שגויים. פחד נכון הוא כזה שמצביע על סכנה אמיתית, לדוגמה, להימנע מלחצות כביש סואן בלי לבדוק את מצב התנועה. פחד שגוי הוא כזה שמזהיר מפני סכנה לא אמיתית, כמו פחד לא מוצדק לעסוק במקצוע מסוים מתוך חשש לכישלון מוחלט ללא בסיס. הוא מציע דרך פעולה ברורה: לא להתעלם מהפחד, לא להילחם בו, אלא לעצור ולבדוק בצורה יסודית את ההיגיון העומד מאחורי הפחד. אם הפחד מוצדק, יש להקשיב לו ולפעול בהתאם. אם הפחד לא מוצדק, אפשר לשחרר אותו ולהמשיך הלאה. איך להתמודד עם הפחד שלא אצליח במקצוע חדש? אליעד נותן דוגמה מפורטת של אישה שחוששת להתחיל לעסוק בהדרכת הורים בגלל הפחד שלא תצליח לעזור להורים שפונים אליה. הוא מנתח לעומק את הפחד שלה ומראה כי הפחד מורכב משתי הנחות יסוד שונות: ההנחה שיבואו אליה הורים עם שאלות שלא יהיה לה מענה ... מיידיים בכל מצב, ואפשר בהחלט להציע פתרונות חלקיים, תהליך הדרגתי, או להפנות להמשך טיפול או למידה. איך להתגבר על הפחד לעזוב עבודה קיימת עבור עסק חדש? אליעד מתייחס גם ל
פחדים, חרדות, מהו פחד, מהי חרדה, לנטרל פחדים, להתמודד עם פחדים, איך לא לפחד, בלי שכל, להסתכל על השכל מבחוץ
פחדים, חרדות, מהו פחד, מהי חרדה, לנטרל פחדים, להתמודד עם פחדים, איך לא לפחד, בלי שכל, להסתכל על השכל מבחוץ
פחדים, חרדות, מהו פחד, מהי חרדה, לנטרל פחדים, להתמודד עם פחדים, איך לא לפחד, בלי שכל, להסתכל על השכל מבחוץ מה זה פחד ולמה אנחנו מפחדים? פחד הוא מצב שבו האדם חווה התנגדות פנימית בין הרצון שלו לבין המציאות. לפי ההסבר של אליעד, בכל פעם שיש פער בין מה שהאדם רוצה לבין המציאות, מתעורר בו פחד. הפחד אינו רק תגובה למצב של סכנה פיזית ממשית, אלא תגובה למצב שבו יש אפשרות שהמציאות תהיה שונה ממה שהאדם רוצה. כלומר, הפחד נובע מאי רצון להתמודד עם האפשרות של חוסר ההתאמה בין הרצונות למציאות. איך נוצרת תחושת הפחד וכיצד היא קשורה לרצון שלנו? אליעד מסביר כי הפחד נובע מכך שהאדם אינו רוצה לקבל את האפשרות שיתרחש משהו שהוא אינו רוצה בו. לדוגמה, כאשר אדם מחזיק ספר בידו, למרות שהוא כבר אוחז בו, תמיד קיימת האפשרות שהספר כבר לא יהיה בידו, וכאשר הוא לא מוכן לקבל אפשרות זו, הוא חווה פחד. האדם פוחד כי הוא לא מסכים ולא רוצה את האפשרות שהמציאות תהיה בניגוד לרצונו. מהו שורש הפחד הראשון אצל האדם? הפחד הראשוני והבסיסי ביותר שהאדם חווה, לפי אליעד, הוא הפחד מאובדן השלמות. כבר בעצם הידיעה שיש לאדם קיום, נוצרת האפשרות של הפחד לאבד את השלמות. הפחד לאבד משהו הוא הפחד העמוק ביותר, מאחר שהוא מתייחס לכך שהמציאות עשויה להשתנות בניגוד לרצונו של האדם, ובכך לאבד את תחושת השלמות והקיום הבטוח שלו. מדוע לא ניתן לפחד בלי שכל ומה המשמעות של זה? אליעד טוען כי הפחד תלוי בשכל. השכל הוא זה שמאפשר לאדם להבין מה הוא רוצה ומה הוא לא רוצה, ולכן אי אפשר לפחד ללא שכל. אדם ללא שכל אינו יכול לפחד, כי אין לו יכולת להבין את המשמעות של מציאות שונה מהרצון שלו. עם זאת, אותו אדם גם אינו יכול שלא לפחד, כי גם כדי לא לפחד צריך שכל שיבין מה זה אומר להיות בלי פחד. כיצד אפשר לנטרל את הפחד לפי אליעד? הדרך להתמודד עם הפחד ולהתגבר עליו, לפי אליעד, אינה לבטל אותו לחלוטין, אלא להבין ולהתבונן עליו מנקודת מבט חיצונית. הכוונה היא להסתכל על הפחד מתוך מצב של מודעות ושל הבנה שיש מציאות שבה כל האפשרויות קיימות. אם האדם מצליח להגיע להבנה שהמציאות שהוא חי בה מכילה את כל האופציות, כולל אלו שהוא לא רוצה, ...
פחד ואמונה, האם מי שמאמין לא מפחד? למה מי שלא מאמין לא מפחד? אמונה באלוהים ופחדים, פחד מאלוהים, פחד מעונש בעולם הבא, פחדים של דתיים, איך אמונה באלוהים תגרום לך לא לפחד? איך להתמודד עם פחדים? האם להאמין באלוהים יגרום לך לא לפחד?
פחד ואמונה, האם מי שמאמין לא מפחד? למה מי שלא מאמין לא מפחד? אמונה באלוהים ופחדים, פחד מאלוהים, פחד מעונש בעולם הבא, פחדים של דתיים, איך אמונה באלוהים תגרום לך לא לפחד? איך להתמודד עם פחדים? האם להאמין באלוהים יגרום לך לא לפחד? האם מי שמאמין באלוהים באמת לא מפחד? השאלה שאליעד כהן מתייחס אליה היא האם אדם המאמין באלוהים או בעל אמונה חזקה, לא חווה פחדים. התשובה שאליעד נותן היא מורכבת, שכן הוא מסביר שישנם מצבים שבהם האמונה אכן מבטלת פחדים מסוימים, אך באותה עת היא יוצרת פחדים אחרים וחדשים. למה אמונה מפחיתה פחד במצבים מסוימים? אליעד מסביר את הנקודה באמצעות דוגמה פשוטה. הוא מציג מצב שבו אדם ניצב מול אריה, ומדגיש שאם האדם מאמין שהאריה לא יפגע בו או שאלוהים שומר עליו, אז האדם לא יפחד מהאריה , כי הפחד נובע תמיד מהאמונה שמשהו רע עומד להתרחש. במקרה הזה, האמונה מגינה על האדם מפחד, מפני שהוא בטוח לגמרי שהמצב לא יסתיים ברע. במילים אחרות, פחד תמיד נובע מהמחשבה השלילית והספק שמשהו לא רצוי יכול לקרות. ככל שהאמונה שהכל יהיה בסדר היא חזקה יותר, הפחד קטן בהתאם. מדוע האמונה באלוהים יוצרת פחדים חדשים? אליעד ממשיך ומרחיב על הצד השני של המשוואה, ומסביר שהמציאות מורכבת יותר. אדם המאמין באלוהים אכן יכול לא לפחד מפגיעות ואסונות בעולם הזה, משום שהוא מאמין שאלוהים ישמור עליו ויגן עליו מכל רע. אולם באותה נשימה, הוא מקבל על עצמו סט חדש של פחדים, הפעם מהעולם הבא ומהאפשרות שאלוהים יעניש אותו על חטאיו, או אפילו על חטאים שמישהו אחר עשה. כלומר, האמונה עצמה יוצרת פחדים חדשים שלא קיימים אצל אנשים שאינם מאמינים כלל באלוהים או בעולם הבא. איך האמונה משפיעה על פחדים אצל אנשים דתיים? אליעד כהן מדגיש שאצל אנשים דתיים שמאמינים באלוהים, הפחדים עוברים מן העולם הזה לעולם הבא. אנשים אלו לא חוששים מאירועים מסוימים שיכולים להתרחש כאן, מכיוון שהאמונה שאלוהים שומר עליהם היא מוחלטת. אך יחד עם זאת, הם פוחדים מאוד מהאפשרות שהמעשים שלהם יובילו לעונש לאחר המוות. פחד כזה יכול להיות מאוד חזק ואף משמעותי יותר מפחדים רגילים, ובכך, במקום למגר פחדים, האמונה עשויה דווקא להעצים
רשימת פחדים / רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות / רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות
... פחדים רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות להלן רשימת חרדות ופחדים נפוצים - בהצלחה! חרדה פחד פוביה חרדה אחרי ... חרדה גדולה חרדה גנטית חרדה דיכאון חרדה דתית חרדה השרדותית חרדה ואמונה חרדה ודיכאון חרדה וסמים חרדה וסמים ומחלות נפש חרדה ופחד חרדה ופחדים חרדה ופרנויות חרדה זוגית ... רעה חרדה רצונית חרדה רצינית חרדה שורשית חרדה שכיחה חרדה של איש מכירות חרדה של האדם חרדה של ילדים חרדה תסמינים פיזיולוגים פחד או חרדה פחד אחרי כישלון פחד אין סופי פחד אמיתי פחד אצל ילדים פחד בחיים פחד בחינות פחד בחלום פחד בלי סיבה פחד במה פחד במכירות פחד בעסקים פחד בראיון עבודה פחד בתת מודע פחד גבהים פחד גדול פחד גיהנום פחד גישה פחד גישה לאישה פחד גישה לבחורה פחד גישה לבחורות פחד גישה לבנות
פחדים ואמונה, האם מי שמאמין לא מפחד? איך אמונה עוזרת להתמודד עם פחדים? איך אמונה משפיעה על הפחד? אמונה כדרך להתמודדות עם פחד, פחד ואמונה, למה אמונה יוצרת פחד? למה כל הפחדים הם בגלל אמונה? איך לא להאמין ולא לפחד?
פחדים ואמונה, האם מי שמאמין לא מפחד? איך אמונה עוזרת להתמודד עם פחדים? איך אמונה משפיעה על הפחד? אמונה כדרך להתמודדות עם פחד, פחד ואמונה, למה אמונה יוצרת פחד? למה כל הפחדים הם בגלל אמונה? איך לא להאמין ולא לפחד?
פחדים ואמונה, האם מי שמאמין לא מפחד? איך אמונה עוזרת להתמודד עם פחדים? איך אמונה משפיעה על הפחד? אמונה כדרך להתמודדות עם פחד, פחד ואמונה, למה אמונה יוצרת פחד? למה כל הפחדים הם בגלל אמונה? איך לא להאמין ולא לפחד? האם מי שמאמין באמת מפחד פחות? האם אדם שמאמין במשהו באמת מפחד פחות? אליעד כהן פותח בשאלה זו ומסביר את הנושא באופן מפורט ומעמיק. קודם כל, הוא מבהיר את המשמעות של פחד. פחד נוצר כאשר לאדם יש רצון ברור שמשהו מסוים יקרה, אך הוא חושש שהדבר הזה לא יתרחש. למשל, אדם שרוצה להיות בריא מפחד להיות חולה משום שהוא מודע לכך שישנה אפשרות שהבריאות לא תישמר. ככל שהרצון חזק יותר וככל שההבנה שהרצון לא בהכרח יתממש גדולה יותר, כך גדל הפחד. איך אמונה מסייעת להפחית פחדים באופן נקודתי? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מאמין במשהו, אמונתו מסייעת לו להתמודד עם פחד באופן נקודתי, כיוון שהאמונה מעניקה לו תחושת ביטחון שהרצון שלו אכן יתגשם. לדוגמה, אם אדם מאמין באלוהים, ייתכן ... הסיכון והחשש, וכך אותו אדם ירגיש פחות פחד בהקשר הספציפי של מחלות. כלומר, אמונה מסוימת יכולה להפחית פחדים נקודתיים על ידי יצירת תחושת ביטחון שאותו דבר לא רצוי, כמו מחלה או אסון, פחות סביר שיקרה. למה אמונה דווקא מגבירה פחדים במקום אחר? אליעד כהן מדגיש נקודה חשובה נוספת - לכל אמונה יש צד שני, והוא הפחד לאבד את מה שאנו מאמינים בו. הוא נותן דוגמאות רבות להמחשה: אם אדם מאמין שאלוהים שומר עליו, הוא עלול לפחד לאבד את ההגנה האלוהית בגלל מעשים רעים שלו או של אחרים, או בגלל החלטה אחרת של אלוהים. אם אדם מאמין שכסף הוא זה שיעזור לו, הוא יפחד לאבד את הכסף. מי שמאמין בילדים שלו או בתרופות מסוימות, יפחד שלאבד אותם או שהתרופות יפסיקו לעבוד. אליעד מבהיר שכל אמונה, לצד היתרונות שהיא מביאה באופן נקודתי, מביאה איתה גם פחד מהאפשרות שהאמונה לא תתגשם, תשתנה או תאכזב. האם אמונה עצמית מפחיתה פחדים? בנוסף, אליעד מתייחס לשאלה אם אמונה עצמית יכולה להפחית פחדים. לטענתו, התשובה היא שלילית. אמונה עצמית עשויה ליצור תחושה של ביטחון רגעית, אך גם היא מלווה תמיד בפחד לאבד את היכולת או הביטחון העצמי. ככל שאדם משקיע יותר באמונה עצמית, כך הוא גם מפחד יותר מאכזבה או מכישלון. למה דווקא האמונה עצמה יוצרת את כל הפחדים? לפי אליעד, הפחדים העמוקים ביותר נוצרים דווקא בגלל האמונה עצמה. האדם מפחד ממחלה או מסבל משום שהוא מאמין שלהיות חולה זה רע. הוא מ
מיסטיקה וסכיזופרניה, חרדות מיסטיות, פחדים ומיסטיקה, הפרעות נפשיות ומיסטיקה, פחד מעין הרע, פחד משדים, פחד ממלאכים, פחד מכישופים, פחד ממאגיה שחורה, פחד מרוחות רעות, פחדים של ילדים, ללמוד מדע, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, לימודי מדע
מיסטיקה וסכיזופרניה, חרדות מיסטיות, פחדים ומיסטיקה, הפרעות נפשיות ומיסטיקה, פחד מעין הרע, פחד משדים, פחד ממלאכים, פחד מכישופים, פחד ממאגיה שחורה, פחד מרוחות רעות, פחדים של ילדים, ללמוד מדע, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, לימודי מדע
... וסכיזופרניה, חרדות מיסטיות, פחדים ומיסטיקה, הפרעות נפשיות ומיסטיקה, פחד מעין הרע, פחד משדים, פחד ממלאכים, פחד מכישופים, פחד ממאגיה שחורה, פחד מרוחות רעות, פחדים של ילדים, ללמוד מדע, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, לימודי מדע איך מתמודדים עם חרדות והפרעות נפשיות שמקורן במיסטיקה? הסבר מקיף ומפורט של אליעד בנושא פחדים, חרדות והפרעות נפשיות, המתעוררות עקב התעסקות במיסטיקה. אליעד מתאר שהמושג מיסטיקה כולל בתוכו עולם רחב: חוצנים, נשמות, גלגולים, אלוהים, ... הוא מזהיר שיש אנשים רבים שהבעיות הנפשיות שלהם נובעות מעיסוק יתר במיסטיקה ובתכנים הקשורים לעולם הרוח. מדוע לימודי מדע מפחיתים פחדים מיסטיים והפרעות נפשיות? הדרך העיקרית שאליעד מציע לטיפול ולהתמודדות עם הפרעות וחרדות מיסטיות היא לימודי מדע. הוא מסביר שככל שאדם ילמד ... כימיה, ביולוגיה, אסטרונומיה וכדומה, החרדות המיסטיות שלו ייחלשו וייעלמו באופן אוטומטי. הוא מביא דוגמה פשוטה של ילד שסובל מפחדים של רוחות רעות, שדים, או פחד מעין הרע. ברגע שהילד הזה ייחשף לתכנים מדעיים, כמו סרטוני מדע לילדים, הסברים על איך העולם עובד מבחינה מדעית, איך פועלים חוקי הטבע ואיך נוצרים דברים בעולם, הוא יהפוך להיות יותר רציונלי, הפחדים שלו יצטמצמו והוא יהיה הרבה יותר רגוע ונורמלי. איך לימודי מדע מחלישים פחדים ודמיונות כמו שדים, רוחות וכישופים? אליעד מסביר שהסיבה שלימודי מדע מועילים להפחתת פחדים מיסטיים היא שמדע ומיסטיקה הם שני הפכים גמורים. המדע מבוסס על חשיבה ריאלית, הוא מאמין רק בדברים שאפשר לראות, לחוש או להוכיח. מבחינת המדע, ... לחשיבה המדעית והרציונלית, כך הוא יתרחק באופן טבעי מהדמיונות ומהחרדות הנלוות אליהם. איזה סוג תוכן מדעי מומלץ כדי להתמודד עם פחדים מיסטיים? אליעד ממליץ לאנשים שסובלים מהפרעות מיסטיות לראות סרטונים מדעיים, לקרוא חומרים או להשתתף בפעילויות שמסבירות איך העולם עובד, איך ... ואיך מתרחשים תהליכים בעולם האמיתי. ככל שאדם יבין בצורה טובה יותר כיצד המציאות עובדת מבחינת פיזיקה, ביולוגיה וכימיה, כך הפחדים המיסטיים שלו ייחלשו ואף ייעלמו לחלוטלין. לדברי אליעד, מדובר בפתרון שהוא בטוח ב - 100%, כי המוח לא יכול בו זמנית להאמין בדמיונות בלתי הגיוניים וגם להבין את העולם בצורה מדעית וברורה. זו הסיבה שבגללה לימודי מדע עובדים כל כך טוב כטיפול לחרדות ופחדים מיסטיים. אליעד מבהיר כי הוא אינו נכנס לשאלה האם המדע או המיסטיקה אמיתיים או שקריים באופן מוחלט. הוא טוען שבכל דבר יש מידה מסוימת של אמת, ... להדגיש כיצד לימודי מדע יכולים לעזור לאנשים להתמודד טוב יותר עם חרדות ודמיונות מיסטיים שמפריעים לאיכות חייהם. איך להתמודד עם פחדים מיסטיים? טיפול בהפרעות נפשיות באמצעות לימודי מדע האם מדע יכול להפחית סכיזופרניה? מה ההבדל בין מדע למיסטיקה? איך ללמד ילדים מדע כדי להפחית פחדים? מיסטיקה וסכיזופרניה חרדות מיסטיות והטיפול בהן ...
קורונה וחרדות של ילדים, איך לגרום לילדים לא לפחד מהקורונה? איך להתמודד עם פחד של ילדים מפני הקורונה? למה ילדים מפחדים מהקורונה? איך נוצרים פחדים אצל ילדים? איך לגרום לילדים להתמודד עם פחדים? קורונה ופחדים של ילדים
קורונה וחרדות של ילדים, איך לגרום לילדים לא לפחד מהקורונה? איך להתמודד עם פחד של ילדים מפני הקורונה? למה ילדים מפחדים מהקורונה? איך נוצרים פחדים אצל ילדים? איך לגרום לילדים להתמודד עם פחדים? קורונה ופחדים של ילדים
... וחרדות של ילדים, איך לגרום לילדים לא לפחד מהקורונה? איך להתמודד עם פחד של ילדים מפני הקורונה? למה ילדים מפחדים מהקורונה? איך נוצרים פחדים אצל ילדים? איך לגרום לילדים להתמודד עם פחדים? קורונה ופחדים של ילדים למה ילדים מפחדים מהקורונה? כדי להבין למה ילדים מפחדים מהקורונה, אליעד כהן מסביר שהילדים עצמם אינם מייצרים פחדים באופן עצמאי במקורם. ילדים לא מודעים למושגים כמו קורונה, סיכון בריאותי או מוות באופן טבעי. הם לא מוטרדים ולא מודאגים אלא לומדים להיבהל, להילחץ או לפחד אך ורק מהסביבה שמקיפה אותם, ובעיקר מן ההורים. הפחד של ילדים מהקורונה הוא בעצם השתקפות ישירה של הפחד והלחץ שהמבוגרים סביבם חווים. הילד רואה שההורים שלו לחוצים, שהוא מבחין בסימני הלחץ שלהם, בדאגה ובחרדה שהם מקרינים כלפי חוץ. ולכן, פחד מקורונה אצל ילדים הוא תוצאה של חיקוי של התנהגות ההורים, כאשר הילד מחקה באופן אוטומטי את ההתנהגות הרגשית והפיזית ... עברית כי הוא מחקה את ההורים שדוברים עברית, כך גם בתחום הרגשי - הילד מחקה באופן מוחלט את ההורה. אם הילד רואה שההורה שלו מביע לחץ, פחד או חרדה סביב הקורונה, אז הילד מיד קולט את המסר ומתחיל גם הוא לפחד ולהיות חרד. איך לגרום לילדים לא לפחד מהקורונה? לפי אליעד כהן, הדרך הפשוטה והיעילה ביותר למנוע פחדים אצל ילדים בכל נושא, כולל הפחד מהקורונה, היא לא לנסות להרגיע אותם לאחר שכבר פחדו, אלא לנסות מראש לא לייצר אצלם את הפחד. כלומר, במקום להתמקד בהרגעה בדיעבד, המפתח הוא ליצור סביבה שמראש לא מייצרת לחצים ופחדים אצל הילד. אם ההורים עצמם יהיו רגועים ולא לחוצים מהקורונה, הילדים באופן טבעי יחקו את ההורים שלהם ויהיו רגועים גם הם. ... ומתנהג בהתאם. אם הילד רואה שההורה לא נבהל, אז גם הוא עצמו לא ייבהל. לכן, השאלה החשובה ביותר להורים צריכה להיות איך למנוע מהילד פחד וחרדה על ידי יצירת סביבה רגועה ושלווה עבור הילד, ולאו דווקא איך לטפל בפחד לאחר שהוא כבר קיים. כיצד להתמודד עם הפחד של הילד מהקורונה? ההתמודדות של ההורה עם הפחד של הילד מקורונה צריכה להיות עקיפה. במקום להתמקד ישירות בהתמודדות של הילד, ההורה צריך קודם כל לטפל בפחד שלו עצמו. הדרך האפקטיבית ביותר להתמודדות עם חרדות ופחדים של ילדים היא על ידי ההבנה של ההורה את עצמו ואת הלחצים שלו. אם ההורה ידע לא להילחץ ולא לשדר לחץ, אם ההורה עצמו לא יחווה חרדה מהקורונה, אז הילד לא יקלוט ולא יספוג את הפחד. איך נוצרים פחדים אצל ילדים? פחדים אצל ילדים נוצרים באופן מוחלט על ידי השפעה מהסביבה, ובעיקר מהתנהגות של ההורים ושל המבוגרים בסביבתם הקרובה. הילד ...
אינסטינקטים, פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות אוטומטית, רפלקסים, אינטואיציה, שינוי הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים?
אינסטינקטים, פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות אוטומטית, רפלקסים, אינטואיציה, שינוי הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים?
... פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות ... הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים? מהם אינסטינקטים וכיצד הם משפיעים על הפחדים שלנו? אינסטינקטים הם תגובות טבעיות ואוטומטיות ... לסכנה, והם לא תמיד הגיוניים. למשל, פחד ממפגעים קטנים כמו גוקים או נמלים, שמהווים ... יכול להיגרם בעקבות מנגנון הפחד המולד שמגיב לאיומים בצורה כללית, ולא בהכרח לאיום אמיתי. כיצד נוצר פחד ומה ההבדל בין פחד וחרדה? פחד הוא תגובה טבעית שמופעלת כאשר אדם תופס איום. ... החרדה, לעומת זאת, היא סוג של פחד, אך היא יכולה להופיע גם ללא סכנה ממשית, כאשר אדם ... אם אין לכך הצדקה ריאלית. לדוגמה, פחד מאדם שמסכים לעבור על פניו ברחוב הוא פחד טבעי של הגוף להימנע מסכנה. אך פחד ליציאה מהבית, רק מתוך חשש מפני סכנה אפשרית, מהווה חרדה - פחד בלתי מוצדק או מבוסס על אי - ודאות ולא על סכנה ... לדוגמה, אדם יכול לשנות את תגובת הפחד במצבים רגישים אם יחשוף את עצמו לסיטואציות בהן הוא מפחד, ובמהלך הזמן, המוח יוכל להתרגל למצב ולהגיב בצורה פחות אינסטינקטיבית. מדוע פחדים רבים מבוססים על חוסר ודאות? פחדים רבים נובעים מחוסר ודאות. אדם עשוי לפחד לא משום שיש איום מיידי, אלא משום שהוא לא יודע מה יקרה בעתיד. לדוגמה, פחד ממעבר דרך צומת מסוכן או הליכה על גשר תלוי יכול להיות לא רק פחד מהכביש או מהסיכון הפיזי, אלא גם פחד מחוסר שליטה במציאות ותחושת חוסר ודאות לגבי ... לא יודע לחזות את התוצאה, ומכאן הפחד. מה הקשר בין פחדים לרצונות? הפחדים קשורים לרצונות במובן זה, שלפעמים אדם פוחד לאבד דבר מה שהוא רוצה או לחשוב על החיסרון שעלול להיווצר. לדוגמה, אדם עשוי לפחד מאובדן כספו, אך למעשה הוא פוחד לא על הכסף עצמו, אלא על המשמעות הרגשית שהוא מקנה ... או אובדן ביטחון. המוח מחבר בין פחדים לרצונות, כלומר, אנו חוששים מהתוצאה של חוויות ...
הפחדה עצמית, פחד מפחיד, המנגנון של הפחד, המניפולציה של הפחד, הפרדוקס של הפחד, פחד הישרדותי, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? פחד להשתגע, התמודדות עם פחדים, להתמודד עם חרדות
הפחדה עצמית, פחד מפחיד, המנגנון של הפחד, המניפולציה של הפחד, הפרדוקס של הפחד, פחד הישרדותי, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? פחד להשתגע, התמודדות עם פחדים, להתמודד עם חרדות
הפחדה עצמית, פחד מפחיד, המנגנון של הפחד, המניפולציה של הפחד, הפרדוקס של הפחד, פחד הישרדותי, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? פחד להשתגע, התמודדות עם פחדים, להתמודד עם חרדות מהו המנגנון של הפחד וכיצד הפחד יוצר מניפולציה עצמית? הפחד הוא מנגנון פנימי שנמצא בכל אדם, והוא פועל באופן פרדוקסלי. האדם משתמש בפחד כדי להגן על עצמו מפני אותו פחד בדיוק, וזה יוצר מעגל סגור של פחדים. למשל, כאשר אדם מפחד להיפגע, הוא יוצר בתוכו פחד נוסף כדי להגן על עצמו מהפחד הראשון. אליעד כהן נותן דוגמה של אדם שנשדד, ונמצא במינוס בבנק, ואז הוא לוקח הלוואה חדשה כדי לסגור את ההלוואה הקודמת. כך הפחד משרת את עצמו ויוצר תלות נוספת במנגנון הפחד, מבלי לפתור באמת את הבעיה המקורית. האם הפחד משרת אותנו או פוגע בנו? פחד יכול להיות גם חיובי וגם שלילי. באופן חיובי, הפחד משמש כמנגנון הישרדותי: אדם שמפחד להידרס לא יחצה כביש סואן בלי לבדוק שאין מכונית מתקרבת. אך במציאות הפנימית שלנו, הפחדים לעיתים קרובות משמשים בצורה שלילית. לדוגמה, פחד להיפגע במערכות יחסים יוצר סגירות והימנעות, ולמעשה מרחיק מאיתנו את מה שאנחנו רוצים. הפחד מעכב אותנו, מכיוון שאנחנו חושבים שהוא שומר עלינו, אך הוא בעצם כובל אותנו בתוך חרדה מתמשכת. למה אנחנו חוששים לאבד שליטה ולהשתגע? הפחד להשתגע הוא אחד הפחדים העמוקים ביותר שהאדם מתמודד איתם. האדם מפחד לאבד את השפיות, מכיוון שהוא מאמין שלהשתגע זה רע ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מרגיש לא בסדר, מרגיש לא מספיק טוב, חשיבה שלילית, חושב שהכל רע, פסימיות, חשיבה חיובית, אופטימיות, דימוי עצמי נמוך, פחד להיפגע, פחד מאכזבה, פחד מכישלון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פחדים, מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחדים, איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, אימון אישי מומלץ, מאמן לחיים בתחום פחדים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6250 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 04:49:33 - wesi1