... כך שהעובדים יכולים בכל רגע לגשת למקרר ולקחת לעצמם משהו לאכול. נשמע טוב, אך למעשה מסתתרת כאן בעיה חשובה מאוד. רוב העובדים יעדיפו אוכל שנותן
אנרגיה מיידית, כגון מאכלים מתוקים, חטיפים, משקאות ממותקים או
אנרגטיים, וקפאין בכמות גדולה. מאכלים אלו אמנם מספקים לעובדים בוסט של
אנרגיה רגעית, וגורמים לתחושת מרץ מיידית, אך יש להם חסרונות משמעותיים בטווח הארוך. מהן ההשפעות השליליות של אוכל לא בריא על העובדים? כאשר העובדים צורכים באופן קבוע מאכלים עתירי סוכר או מאכלים מעובדים שנותנים
אנרגיה מהירה, הם חווים תנודות חדות ברמות הסוכר בגוף. תחילה הם מרגישים
אנרגטיים וערניים, אך תוך זמן קצר מתרחשת ירידה חדה של רמות הסוכר, המלווה בתחושת עייפות וחוסר ריכוז. כתוצאה מכך, העובדים שוב יחפשו אוכל או שתייה מתוקה כדי להעלות שוב את
רמת האנרגיה, וכך נוצר מעגל אינסופי של נפילות ועליות סוכר, אשר פוגעות ... להיות עייפים, חסרי מיקוד, ומתקשים להתרכז לאורך זמן. בנוסף לכך, הם עסוקים יותר במחשבה על אוכל, בהפסקות תכופות לאכילה ובחוסר יציבות של רמות
האנרגיה, דבר שמשפיע ישירות על איכות עבודתם ועל היעילות הארגונית הכללית. ... יוגורט טבעי ודגים, אשר תורמים לתחושת שובע יציבה לאורך זמן. שומנים בריאים - כגון אבוקדו, אגוזים, שקדים, שמן זית וטחינה, המסייעים לאיזון
האנרגיה לאורך זמן. דגנים מלאים - כמו לחמים מלאים, אורז מלא או קינואה, אשר שומרים על רמות סוכר יציבות לאורך שעות ארוכות יותר. שתייה בריאה - מים, חליטות תה ללא סוכר ומשקאות טבעיים במקום משקאות מתוקים או
אנרגטיים. מזונות אלו גורמים לתחושת שובע יציבה יותר, מונעים תנודות חדות
באנרגיה, ובכך מפחיתים משמעותית את הצורך של העובדים לחפש שוב ושוב אוכל ... היתרונות של תזונה בריאה לעובדים ולארגון כולו? כאשר הארגון דואג לכך שהעובדים יאכלו אוכל בריא ומזין, הוא מרוויח מספר יתרונות חשובים: יציבות
באנרגיה וברמות הריכוז של העובדים - פחות עליות וירידות חדות
באנרגיה, ולכן גם פחות עייפות ופחות הסחות דעת. פחות הפסקות עבודה - מכיוון ... מוטיבציה גבוהה יותר לאורך זמן. כיצד ניתן ליישם תזונה נכונה בעבודה בצורה חכמה? לסיכום, אין הכוונה למנוע לחלוטין מאכלים מתוקים או משקאות
אנרגיה, אך כן מומלץ לדאוג שרוב המזון הזמין לעובדים יהיה מזון בריא ומזין. אפשר עדיין להציע מדי פעם פינוקים, אך הדגש המרכזי חייב להיות על מזונות שישמרו על רמות
האנרגיה והריכוז שלהם לאורך זמן. ארגון שמבין את חשיבות התזונה הנכונה ... יותר ויבצעו את עבודתם בצורה אופטימלית, הם צריכים להשקיע כמה שפחות מחשבה באוכל. אך בפועל, רוב העובדים נוטים לבחור במזון שנותן להם בוסט
אנרגטי מהיר - מזון עשיר בסוכר, קפאין, משקאות
אנרגיה וכדומה. הבעיה עם מאכלים אלו היא שלמרות שהם מספקים
אנרגיה זמנית, הם גורמים בהמשך לתנודות חדות ברמות הסוכר בגוף, מה שמוביל לעייפות ולצורך מתמשך בעוד אוכל. כלומר, העובד מתחיל את היום
באנרגיה גבוהה בגלל הסוכר, אך לאחר זמן קצר חווה ירידה חדה
באנרגיה, מה שמוביל אותו לצרוך עוד מאכלים מתוקים או משקאות ממריצים, וחוזר ... - כמו אגוזים, שקדים, אבוקדו, טחינה ושמן זית. שתייה בריאה - מים, חליטות תה טבעיות ומשקאות ללא תוספת סוכר, במקום משקאות ממותקים או משקאות
אנרגיה. היתרונות של תזונה בריאה במקום העבודה כאשר העובדים שלכם אוכלים מזון מזין ובריא יותר, הם נהנים ממספר יתרונות ברורים: פחות עייפות במהלך היום - בזכות יציבות ברמות
האנרגיה. פחות צורך בהפסקות מרובות לאכילה - מה שמשפר את הפרודוקטיביות. ... גם מייעל את העבודה שלהם ומפחית את הצורך שלהם להתעסק באוכל במהלך יום העבודה. תזונה נכונה במקום העבודה ניהול עובדים בצורה יעילה איך לשמור על
אנרגיה גבוהה במהלך יום העבודה שיפור הריכוז והפרודוקטיביות ...