צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע... וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע האם נכונה הטענה שאפשר לחיות רק מירקות ופירות כמו בעלי חיים חזקים? אחת הטענות המרכזיות של תומכי התזונה הטבעונית והצמחונית היא שבני אדם ... המזון שהשור אוכל? גם כאן יש כשל לוגי חמור, משום שמערכת העיכול של שור או של בעלי חיים אחרים המעלים גירה בנויה באופן ייחודי לפרק תאית ולהפוך אותה לחלבון זמין, דבר שמערכת העיכול האנושית אינה מסוגלת לעשות באותה יעילות. אליעד מסביר שאם אדם ינסה לאכול רק עשבים, הוא פשוט לא יצליח להפיק מהם את אותם חומרים מזינים כפי שעושה השור. לכן, הטיעון שאומר שעדיף לאכול את העשבים עצמם במקום לאכול את השור הוא מוטעה מבחינה ביולוגית. האם עדיף לאכול את החלבון ישירות מהצמחים? עוד טענה נפוצה היא שהחלבון בבשר מגיע במקורו מצמחים, ולכן עדיף לאכול את הצמחים עצמם במקום את הבשר. אליעד מצביע על כמה טעויות בטענה הזאת: החלבון בבשר עובר עיבוד ביולוגי בגופו של בעל החיים, כך שבשר מכיל חלבון מלא שנקלט טוב יותר בגוף האנושי. צמחים רבים אינם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות בכמות מספקת, בניגוד למזונות מן החי. ספיגת מינרלים כמו ברזל ... למזון זמין יותר לגוף האדם. מה האבסורד בטענה שעדיף לאכול את המזון קרוב למקור? אליעד לוקח את הטיעון של הטבעונים לקיצוניות ומצביע על האבסורד שבו: אם החלבון הגיע מצמחים, והצמחים הגיעו מהאדמה והמינרלים, למה לא פשוט לאכול אדמה או תרכובות כימיות ישירות? ברור שזה לא הגיוני, כי מערכת העיכול שלנו אינה ... לומר שצריך או לא צריך לאכול בשר, אלא פשוט להראות שהנימוקים שבהם משתמשים טבעונים וצמחונים הם לעיתים קרובות מוטעים ומטעים מבחינה לוגית וביולוגית. חלבון מהצומח או מהחי? צמחונות וטבעונות - יתרונות וחסרונות תזונה טבעית מול תזונה מעובדת מיתוסים על חלבון מהצומח ומהחי השוואה בין מערכות עיכול של בעלי חיים השפעת עיבוד המזון על הגוף האם צריך לאכול בשר? ניתוח ביקורתי של נימוקי תזונה טבעונית וצמחונית ... מעבד את העשבים בצורה ייחודית. מערכת העיכול של מעלי גירה כמו שוורים ופרות מפותחת במיוחד כדי לפרק תאית (סיב צמחי) ולהפיק ממנה חומרים מזינים, כמו חלבון ושומן, שלא זמינים לבני אדם בצורה טבעית. מערכת העיכול האנושית אינה מתפקדת באותו האופן. אם אדם ינסה להתקיים אך ורק על עשבים, הוא לא יקבל את החומרים המזינים הדרושים לו, שכן גופו אינו יכול לעכל ולהפיק תועלת מאותם מזונות בדיוק כפי שעושה השור. הטיעון בנוגע לחלבון - החלבון מגיע מצמחים, אז תאכל ישירות את הצמחים נימוק נוסף שאפשר לשמוע הוא שבשר מספק חלבון, אבל החלבון מגיע במקורו מהצמחים, אז במקום לאכול את הבשר, עדיף פשוט לאכול את הצמחים. טענה זו שגויה ממספר סיבות: החלבון בבשר עובר עיבוד ביולוגי בגוף של בעל החיים - כאשר פרה אוכלת עשבים, מערכת העיכול שלה מפרקת את החומרים שבתוך הצמחים ובונה חלבונים המתאימים לגוף שלה. כאשר בני אדם אוכלים את בשר הפרה, הם מקבלים חלבון באיכות גבוהה שנספג היטב בגוף. לא כל הצמחים מכילים חלבון מלא - יש חלבונים שחסרים בהם חומצות אמינו חיוניות, אותן ניתן למצוא בכמות גבוהה ובאיזון מתאים דווקא במזון מהחי. הגוף האנושי לא בהכרח יכול להפיק את אותן התועלות מחלבון צמחי כפי שהוא מפיק מחלבון מן החי. לדוגמה, ספיגת הברזל והאבץ מבשר גבוהה בהרבה מספיגתם מירקות, ולכן אכילה ישירה של צמחים בלבד עלולה להוביל לחסרים תזונתיים. האם לאכול את המזון המקורי עדיף תמיד? עוד טיעון שגוי עולה כאשר טבעונים וצמחונים אומרים: אם החלבון מגיע מהעשב, עדיף לאכול עשב. למה לעבור דרך הפרה? אך אם ניקח את ההיגיון הזה לקצה, נוכל לשאול - אם העשבים מקבלים את המינרלים שלהם מהאדמה, למה לא ... תזונת האדם לתזונת בעלי חיים אחרים מתבסס על הבנה שגויה של הפיזיולוגיה האנושית והביולוגיה הכללית. לא ניתן להסיק שאכילה של עשבים, רק משום שהם מספקים חלבון לפרה, תהיה גם עבור בני אדם מקור חלבון מספק. יתרה מכך, הרעיון כי עלינו להעדיף מזון קרוב למקורו באופן מוחלט שגוי אף הוא, משום שכל מזון עובר תהליכי עיבוד כלשהם - אם על ידי בעלי חיים אחרים ואם על ידי האדם עצמו. צמחונות וטבעונות - יתרונות וחסרונות תזונה טבעית מול תזונה מעובדת מיתוסים על חלבון מהצומח ומהחי השוואה בין מערכות עיכול של בעלי חיים השפעת עיבוד המזון על הגוף חלבון מהצומח או מהחי, צריכת