... משדרים ביטחון עצמי מוגזם? אנשים רבים משדרים ביטחון עצמי גבוה, מוחצנות יתר, ראוותנות, ויהירות, אבל הסיבה מאחורי ההתנהגות הזו לא תמיד קשורה לביטחון עצמי אמיתי. לפי
אליעד כהן, הרבה פעמים מה שאנשים מציגים כלפי חוץ הוא ההפך הגמור ממה שקורה אצלם בפנים. למעשה, התנהגות זו היא סוג של מנגנון הגנה פסיכולוגי, שמטרתו להסתיר את הפחדים ואת חוסר הביטחון הפנימי שלהם. מה מסתתר מאחורי התנהגות מוחצנת וראוותנית?
אליעד כהן מסביר שאדם המשדר ביטחון עצמי מופרז, שלעיתים נראה לנו כאילו אין לו פחד מכלום, הוא ... ינסה להראות חזק יותר כלפי חוץ. האם אנשים שנראים מאושרים באמת כאלה? אנשים שמרבים לחייך ולשדר שהכל טוב בחיים שלהם הם לעיתים קרובות לא כאלה שמחים כפי שנראה מבחוץ.
אליעד כהן מסביר כי תמונות בפייסבוק או באינסטגרם שבהן אנשים תמיד מחייכים ומשדרים אושר, הן ... עצמו ואת הסביבה שהכל טוב אצלו. ככל שאדם מציג חזות של אושר בלתי פוסק, כך סביר להניח שהוא סובל מהכחשה פנימית עמוקה יותר. למה אנשים קונים דברים יקרים כשאין להם כסף?
אליעד כהן מביא דוגמה נוספת להתנהגות של אנשים שרוצים לשדר משהו שונה לחלוטין ממה שקורה אצלם ... לאף אחד את מעמדם או עושרם. אדם שמנסה להראות עשיר בכוח, בדרך כלל עושה זאת בדיוק משום שהוא מרגיש שאין לו מספיק. האם כדאי לקנא באנשים שמשדרים ביטחון עצמי מופרז? לפי
אליעד כהן, אין שום סיבה אמיתית לקנא באנשים שמשדרים ביטחון עצמי גבוה מדי. הרבה פעמים האנשים ... פגיעים מאוד, שמתמודדים עם פחדים גדולים, חרדות פנימיות וחוסר ביטחון עצמי עצום. ההתנהגות המוחצנת או היהירה היא רק ניסיון להסתיר את החולשה, ולכן אין סיבה לקנא בהם.
אליעד כהן מסכם כי אם אדם באמת מעוניין לשפר את הביטחון העצמי שלו או להבין טוב יותר התנהגויות ...