... ושומן, האם שומן משמין? מה הקשר שבין שומן להשמנה? דיאטה דלת שומן, דיאטה דלת פחמימות, איך לא להשמין? מה הדיאטה הכי טובה? גירעון
קלורי, עודף
קלורי, איך לשרוף שומן? האם
קלוריה היא
קלוריה? מאזן
קלוריות חיובי, מאזן
קלוריות שלילי האם אכילת שומן באמת משמינה? כאשר מדברים על השמנה, אנשים רבים מיד חושבים על שומן כגורם המשפיע על עלייה במשקל. אליעד כהן מתחיל מהבסיס ומסביר את ... את הנושא לעומקו. מהו הגורם האמיתי ליצירת שומן בגוף? אליעד כהן מסביר באופן יסודי שמקור ההשמנה אינו באכילת השומן עצמו, אלא בעיקר תלוי במאזן
הקלורי של הגוף. הוא מפרט: הגוף שלנו צורך אנרגיה כל הזמן - גם בזמן מנוחה, גם בשינה וגם בפעולות פשוטות כמו דיבור ונשימה. אם אדם מכניס יותר
קלוריות ממה שהגוף שלו צריך לצורך פעילויות אלה, הגוף מחפש מה לעשות עם
הקלוריות העודפות. עודפי
הקלוריות יכולים לשמש לבניית מסת שריר, במיוחד אם מתבצעים אימונים אנאירוביים (אימונים של בניית שרירים ולאו דווקא אירוביים, הקשורים למערכת הנשימה), או להיאגר בגוף בצורת שומן. לכן, השמנה היא לא תוצאה ישירה של אכילת שומן, אלא של אכילת עודף
קלורי - לא משנה אם מקורו בשומן, בפחמימות או בחלבונים. האם אפשר להשמין גם בגירעון
קלורי? אליעד כהן מציג תרחיש מעניין נוסף: אפילו במצב של גירעון
קלורי אפשר לכאורה להשמין, אבל לא במשמעות המקובלת. למשל, אם הגוף מפרק מסת שריר ולא שומן, היחס בין השומן לשריר בגוף עולה, וכך האדם יכול להיראות ולהרגיש שמן יותר, אף על פי שהמשקל הכללי שלו ירד. למה אכילת שומן יכולה לגרום להשמנה? אליעד כהן מסביר כי לשומן יש צפיפות קלורית גבוהה - כ - 9
קלוריות לגרם, לעומת כ - 4
קלוריות לגרם בפחמימות או חלבונים. המשמעות היא שאכילת אותה כמות של שומן תכניס לגוף הרבה יותר
קלוריות מאשר אותה כמות של פחמימות או חלבונים. לכן, מי שאוכל מזונות עתירי שומן יכול למצוא את עצמו במאזן
קלורי חיובי בקלות רבה יותר, ומכאן להגיע להשמנה מהר יותר. כיצד אכילת שומן יכולה לעזור דווקא בירידה במשקל? מנגד, אליעד כהן מציג גם את ההיגיון ההפוך. הוא מסביר ... יותר בהשוואה למזונות עתירי פחמימות פשוטות שמתעכלים מהר, כגון סוכר. במילים אחרות, אכילת שומן יכולה להוביל לכך שבסיכום היומי הכללי תאכלו פחות
קלוריות, כיוון שתרגישו שבעים יותר לאורך זמן. בכך, למרות הצפיפות הקלורית הגבוהה של השומן, ייתכן שצריכתו תביא לירידה במשקל עקב ירידה כללית בכמות
הקלוריות הנצרכת. האם כל סוגי השומן זהים בהשפעתם על הגוף? אליעד כהן מדגיש שלא כל שומן זהה. ישנם הבדלים משמעותיים בין סוגים שונים של שומן - כמו למשל שמן זית ... שהאמת נמצאת בפרטים הקטנים. לדבריו, עלינו להכיר כל מזון לעומק, להבין כיצד הוא משפיע על הגוף שלנו, על תחושת השובע, על מערכת העיכול, על המאזן
הקלורי, ועל הביצועים הפיזיים והאנרגטיים שלנו. הבנה מעמיקה של ההשפעות האלה תאפשר לנו לקבל החלטות מדויקות וטובות יותר, במקום להיצמד לכללים פשטניים כמו פחות שומן או פחות פחמימות. הוא גם מציע לקחת בחשבון גורמים נוספים, כגון: כמות הסיבים התזונתיים במזון. רמת דחיסות
הקלוריות (הבדל בין חסה לשומן למשל). כמות הנוזלים במזון. אופן ההשפעה של המזון על האנרגיה היומיומית ועל תחושת השובע. התגובה ההורמונלית של הגוף לסוג המזון הנאכל. ... מודע את מה שמתאים לנו, בהתאם למטרות האישיות שלנו ולתגובות הגוף שלנו לסוגי המזון השונים. האם שומן משמין? דיאטה דלת שומן דיאטה דלת פחמימות מאזן
קלורי חיובי ושלילי כיצד להיות שבע לאורך זמן? מהי דחיסות קלורית? האם
קלוריה היא
קלוריה? חשיבות התזונה, חשיבות הכושר בתהליך דיאטה, חשיבות הכושר בתהליך ירידה במשקל, איבוד מסת שריר, איבוד מסת שומן, השמנה בגירעון
קלורי, בניית מסת שריר, כמה
קלוריות יש במזון? דיאטה קטוגנית, סוגים של דיאטות, מהי הדיאטה הכי טובה? איך לאכול נכון? לשמור על הבריאות, איך להיות שבע? סיבים תזונתיים, דחיסות קלורית, צפיפות ...