אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פציעות באימונים ✔איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
אז בעיקרון ישנם סוגים שונים של פציעות, שיכולות לקרות במהלך אימון, שרצוי להימנע מהן. במקביל, רצוי להתאמן נכון, כדי לחזק את הגוף, כדי למנוע את הפציעות שיקרו לך אם לא תתאמן. כי גוף שמתאמן נכון, עם שרירים יותר חזקים, יש לו פחות סיכוי להיפצע, ביחס למי שלא מתאמן בכלל.

אז גם בתוך הפציעות עצמן, יש סוגים שונים של פציעות. יש פציעות שיגרמו לך לנכות לכל החיים. יש פציעות שעשויות להרוג אותך. יש פציעות שיגרמו לך לדלקת שתעבור וכולי.

אז הפציעה הראשונה שרצוי להימנע ממנה, היא שלא יפול עליך ולא יעוף עליך משקל כלשהו, בין מעצמך ובין ממתאמן אחר. כגון לדוגמה תרגיל של לחיצת חזה / bench press, שאם למזלך הרע יפול עליך המשקל, כי לא החזקת אותו נכון, זה גם עלול להרוג אותך. ובכלל, לא נעים שיפול עליך המשקל, אז רצוי לשים לב להיבטים הבטיחותיים, דהיינו, לדוגמה, שמירת מרחק מאיפה שצריך, לשים סוגרי בטיחות, להחזיק את המשקל בצורה נכונה שלא יעוף לך מהיד, להשתמש במכשירים בצורה נכונה ועוד.

פציעה נוספת אפשרית די נפוצה, היא פגיעה באחד מהמפרקים של הגוף. כאשר בין הנפוצות ביותר, מדובר כמובן על עמוד השדרה.

ואסביר כאן את מהות העניין. הרעיון הוא, שכאשר אתה מזיז משקל ממקום למקום, אתה רוצה, שמי שיזיז את המשקל הזה ממקום למקום, יהיו השרירים שלך ולא המפרקים והעצמות והחוליות של הגוף שלך. האימון נועד עבור חיזוק השרירים ולא עבור שבירת העצמות שלך.

מה שאומר שכעיקרון, בהתחלה כשאתה מתאמן, עליך לדעת להרגיש את השריר שלך עובד (ראה: איך להרגיש את השריר). ועליך לדעת לזהות ולהבדיל, בין כאב של השריר ומאמץ של השריר, לבין כאב ומאמץ של חוליות או מפרקים, שאותם אתה לא רוצה להרגיש. ואיך להרגיש את השריר? על כך הסברתי במקום אחר.

לדוגמה, נניח שאתה מושך משקל כלשהו, מלמטה למעלה (לדוגמה דד ליפט). התרגיל הזה, האם הוא מסוכן לגב או לא? תשובה: תלוי ב - האם העומס נופל על השרירים של הגב, או גם / רק על החוליות של עמוד השדרה שלך. אם לדוגמה הגב שלך נמצא מכופף, אפילו ברמה שיש זווית של 90 מעלות, בין הבטן שלך, לבין הרגליים שלך, גם במקרה כזה, הגב שלך עצמו, יכול להישאר ישר לגמרי, ועמוד השדרה עצמו יכול להישאר ישר לגמרי וכל העומס יכול ללכת אל השרירים וטוב שכך.

אבל גם אם נראה לך שהגב שלך ישר, כגון לדוגמה שיש זווית של 180 מעלות במפרק האגן שלך, כי אתה כאילו עומד זקוף, במקרה כזה, אם לדוגמה בגב שלך עצמו, יש כיפוף כלשהו וזווית כלשהי, זה עצמו יכול לגרום לך לפגוע בחוליות של עמוד השדרה שלך.

בד"כ כדי למנוע פציעה בעמוד השדרה, בד"כ מומלץ לוודא שהשכמות שלך מכווצות לאחור ושהחזה שלך בחוץ. ככה מומלץ בד"כ. אא"כ מדובר על תרגיל שבו צריך להפעיל גם את השכמות עצמן במהלך התנועה, שאז רצוי וצריך לדעת להרגיש, עד היכן טווח התנועה הרצוי של השכמות, ומהיכן אתה כבר מעמיס על הגב בצורה מסוכנת.

בנוסף, יש גם פציעה אפשרית של המפרקים השונים של הגוף. ז"א, נניח שאתה מבצע תנועה מסוימת, נניח לדוגמה סקוואט עם משקל על הגב. ונניח שבין חזרה לחזרה אתה עומד זקוף לגמרי ובצורה ישרה לגמרי, כאשר המשקל יושב על הכתפיים / גב שלך. במקרה כזה לדוגמה, העומס של המשקל, יושב ולוחץ על המפרקים שלך. כי אין עומס על השרירים, אלא רק על המפרקים של הגוף.

או לדוגמה בתרגיל מתח, שבסוף התנועה אם אתה יורד למטה עד הסוף, אז כשאתה עם מפרקים נעולים, העומס יושב על המפרקים ולא על השרירים. בכל המקרים האלו ושכיו"ב, אתה בעצם מעמיס על המפרקים של הגוף.

האם זה טוב? האם זה רע? האם זה יהרוג אותך? האם זה יפצע אותך? תלוי, בכל מיני גורמים. לפעמים אולי אפילו טוב להעמיס על המפרק. אבל עליך להיות מודע לכך, שהעומס של התרגיל נופל על המפרק שלך ולא על השריר שלך.

איך למנוע את זה? תשובה: על ידי זה שאתה מוודא שאתה לא נועל את המפרקים, או שאתה כמעט נועל את המפרקים, או לוודא שהעומס כל הזמן מגיע מהשרירים ולא מהמפרקים. על ידי זה שאתה מרגיש את השריר שלך מכווץ, לאורך כל הסט של החזרות, של התנועה שאתה עושה (ע"ע איך להרגיש את השריר). [תנועה 1 מהתחלה לסוף = חזרה 1. X חזרות = סט 1] בקיצור, נסה להעמיס על השרירים ולא על המפרקים, כדי למנוע פציעות.

למה אנשים בכל זאת מעדיפים לפעמים להעמיס על המפרקים, גם כאשר אין בכך צורך? תשובה: חוסר ידיעה / רצון לתת לשריר לנוח בין חזרה לחזרה, על ידי העברת העומס של המשקל, מהשרירים, אל המפרקים (ע"ע נעילת מפרקים) / מחשבה שזה מגדיל את טווח התנועה של השריר / רצון מכוון, כן להעמיס על המפרק וכיו"ב.

כמו כן בעיקרון, עליך להשתדל שבכל מצב שהוא, לא להגיע למצב, שבמהלך התנועה עצמה, שהשרירים שלך ינוחו ולא יהיו מכווצים (ראה: שמירת מתח בשריר / לשמור על מתח בשריר). כי אז העומס ייפול על חלקים אחרים של הגוף, שאתה לא רוצה שהוא ייפול לשם.

ובנוסף, בכל מקרה תשתדל להימנע מלבלום את המשקל, באמצעות המפרקים שלך. אלא שרק השרירים שלך יגבילו את טווחי התנועה ולא המפרקים. וזאת על ידי כיווץ אקסצנטרי של השריר בצורה מבוקרת. כיווץ אקסצנטרי כמו שהסברתי קודם, פירושו, שהשריר מתכווץ ובולם את המשקל, תוך כדי שהוא משתחרר ומתארך.

לדוגמה, בתרגיל לחיצת חזה, כאשר אתה מוריד אליך את המשקל, אל "תפיל" אל המשקל, אלא תוריד אותו לאט, עד קצה טווח התנועה הרצוי. ותוודא שאתה לא "מפיל" את המשקל מהר מידי, ושהוא לא נבלם, על ידי המפרקים של הגוף. אלא שהתנועה של השריר, היא זו שהיא אחראית על הבלימה של המשקל לאורך כל הדרך.

או לדוגמה בתרגיל סקוואט, כאשר אתה יורד כלפי מטה, תוודא שהירידה נעשית בצורה מבוקרת ואיטית, ושהמשקל של הגוף לאורך כל התנועה למטה, יהיה על השרירים ולא על המפרקים. כי אם פשוט "תיפול" למטה, ככה תעמיס יותר על המפרקים של הגוף, לדוגמה הברכיים, וככה תיפצע יותר מהר.

ובקיצור, בכל פעם במהלך התנועה, כאשר אתה משחרר את השריר ונותן לו להתארך, תעשה את זה לאט. גם כי ככה התרגיל יהיה יותר קשה ותרוויח מזה יותר מאמץ (במידה ואתה רוצה את המאמץ). וגם כדי לא להיפצע, על ידי זה שככה תמנע מהמפרקים לבלום את המשקל, אלא השרירים הם אלו שמזיזים את המשקל ממקום למקום.

ואפילו כשאתה רץ / קופץ וכיו"ב, כשאתה נוחת על הרצפה, תשאל את עצמך, מי סופג ובולם את המכה? החוליות שלך?! או השרירים שלך?! תהיה מודע לכך, כדי למנוע כאבים ופציעות מיידיות או לאורך זמן.

בנוסף, ישנן גם פציעות נוספות, כגון לדוגמה של שריר שנקרע (קריעת שריר / לקרוע שריר). איך? כי מתחת אותו יותר מידי, עם יותר מידי משקל. איך נמנעים מזה?

1 - על ידי זה שמעלים את המשקל בהדרגה. בפרט אם מדובר על עבודה בקצוות של טווחי התנועה של השריר, היכן שהשריר? הכי קצר / ארוך, ששם צריכים להיות יותר זהירים, כפי שהסברתי במקום אחר.

2 - על ידי זה שעובדים בטווחי תנועה מלאים, כפי שהסברתי במקום אחר. כי אם עובדים בטווח תנועה חלקי, יכול להיות שפתאום השריר שלך יקרע, כאשר תעמיס עליו יותר מידי, בטווח תנועה שאתה לא רגיל להפעיל אותו.

3 - לבצע חימום תנועתי, לפני התרגיל והתנועה הספציפית.

בעיקרון יש כמה סוגי חימום לפני האימון:

יש חימום רגיל של הגוף, כדי לגרום לגוף להתעורר. האם זה כדאי? תשובה: כן.

יש גם חימום יתר, שאנשים עושים כ"כ הרבה זמן חימום וגומרים לעצמם את הכוח בחימום, עוד לפני שהאימון התחיל. האם זה טוב? תשובה: תלוי מה מטרת האימון שלך. אם אתה רוצה להשאיר כוח לאימון עצמו אח"כ, אל תגמור אותו, לדוגמה בחימום ארוך מידי של אירובי. תעשה מספיק חימום, כדי לא להיפצע. אבל לא יותר מידי, כדי שיהיה לך כוח להתאמן (אימון כוח), בהתאם למטרת האימון.

עוד נקודה לגבי חימום, נניח שאתה עושה הליכה, כחימום לאימון. שאל את עצמך, האם באמת אתה מפעיל ומחמם את כל המפרקים שאתה הולך להפעיל באימון? או שאתה אומנם עושה הליכה / ריצה לצורך חימום, אבל יש מפרקים בגוף שלך, שלא מתחממים, למרות שאתה עוד מעט הולך להפעיל אותם באימון הכוח עצמו.

ויש גם חימום תנועתי ומתיחות שעושים לפני תנועה מסוימת. ז"א אם אתה הולך לבצע תנועה מסוימת, ובתנועה הזאת אמורים לעבוד מפרקים מסוימים, אתה תרצה שהמפרקים האלו יזוזו בצורה גמישה ונוחה, ושהדם יזרום שם קצת יותר, עוד לפני שתתחיל עם המשקל. ובגלל שבתנועה הזאת אמורים לעבוד גם שרירים מסוימים בטווחי תנועה מסוימים, עליך לוודא שהשרירים שלך ימתחו לטווחי התנועה האלו, עוד לפני התרגיל, גם בלי המשקל. כי אתה לא רוצה שהמשקל ימתח אותך, כי אז השריר שלך עלול להיפצע.

ומצד האמת, תוודא שאתה עושה מתיחה מלאה, של כל טווח התנועה של השריר שהולך להשתתף בתנועה, גם אם במהלך התנועה עצמה, אתה לא הולך להגיע לטווח התנועה הזה. כדי שגם אם בטעות תגיע אליו, שלא תיפצע. לדוגמה, לעשות מתיחה מלאה של הארבע ראשי ושל הגב התחתון, לפני סקוואט, למרות שבתרגיל עצמו, טווח התנועה מוגבל יחסית.

עוד סוג של פציעה, יכול להיות לדוגמה בצורה של דלקת בגידים / דלקת בשריר, שיכולה לנבוע לדוגמה מאימון יתר / חוסר מנוחה / חוסר התאוששות / חוסר אכילה / תזונה לא נכונה סביב האימון / אימון תוך כדי עייפות כללית / אימון יתר של שריר מסוים וכיו"ב.

בפועל זה אומר שעליך לוודא שאתה לא "הורג" את עצמך, מעבר לכמה שאתה אמור ויכול "להרוג" את עצמך, בחוכמה. יש כאב של השריר, שהוא כאב טוב. יש מאמץ של השריר, שהוא מאמץ טוב. אבל אם תעשה לדוגמה מאות חזרות, אחרי שכבר נגמר לך הכוח, כנראה שתחטוף דלקת כלשהי. זה כמובן לא תירוץ לברוח מהכאב, אבל צריך לדעת שיש בכאב עצמו, סוגים של כאב. יש כאב שאתה רוצה, ויש כאב שאתה לא רוצה. איך לדעת בדיוק איזה כאב טוב ואיזה לא, זה יוסבר במקום אחר.

כמו כן, לפני שאתה מבצע תרגיל מסוים ותנועה מסוימת, תשאל את עצמך, מה הסיכוי שמשהו ישתבש ושאני בטעות אעשה את התרגיל הזה בצורה לא נכונה? שתגרום לי להיפצע. ככל שהסיכוי לכך גדל יותר, ככה תשתדל יותר להימנע מהתרגיל הזה במצב הזה.

או לחלופין, אם אתה כן רוצה לעשות את התרגיל הזה, תוודא שאתה מקטין את הסיכוי שלך לעשות אותו לא נכון ובצורה שעלולה לפצוע אותך. איך תקטין את הסיכוי? תלוי מה גורם לסיכוי להיפצע וכל מקרה לגופו. כי יש תרגילים שרצוי להימנע מהם באופן כללי, ויש תרגילים שרצוי לעשות אותם, עם יותר עירנות וחימום וכולי.

טיפ למניעת פציעות של קריעת שריר בגלל מתיחת יתר. אם אתה עובד על סוף התנועה של השריר, היכן שהוא הכי ארוך ומתוח? תנסה לעשות זאת עם מפרק טיפה מכופף, כדי לאפשר לגוף לקבל עוד טווח תנועה, בלי לקרוע את השריר.

לדוגמה בתרגיל פרפר בכבלים cable fly, שמותח את שרירי החזה, אז אם השריר ממש מתוח וארוך, נסה לעשות זאת עם כיפוף קל במפרק המרפק. כדי שאם המשקל יהיה כבד מידי, תוכל ליישר את היד, במקום לקרוע את השריר.
מוגבל לקרוע שריר למה לעשות מתיחות להיות מודעים ידיעה שריר הארבע ראשי התחלה להתעורר קושי איך להעמיס על המפרקים מה זה אכילה רגשית איך לא להיפצע איך לא להיפצע באימון איך לא להעמיס על המפרקים איך להעמיס על המפרקים איך להתאמן איך למנוע איך למנוע פציעות איך לעשות חימום אימון אימונים כמה להתאמן לא להיפצע להיפצע להיפצע באימון להעמיס על המפרקים להתאמן למה להתאמן למנוע למנוע פציעות מה זה מפרקים מניעת פציעות מניעת פציעות באימון מפרק מפרקים סוגים סוגים של חימום סוגים של פציעות ספורט ספורטאים פציעות באימונים פציעות ספורט
השיטה של אליעד כהן, מצא את ההבדלים, מדיטציה ואושר, שיטות טיפוליות, שיטות רוחניות, שיטות איך להיות מאושר, שיטות איך לא לסבול, שיטות איך לא להרגיש רע, גישות טיפוליות, האם מדיטציה עוזרת? מודעות עצמית, התפתחות אישית, מורה רוחני
השיטה של אליעד כהן, מצא את ההבדלים, מדיטציה ואושר, שיטות טיפוליות, שיטות רוחניות, שיטות איך להיות מאושר, שיטות איך לא לסבול, שיטות איך לא להרגיש רע, גישות טיפוליות, האם מדיטציה עוזרת? מודעות עצמית, התפתחות אישית, מורה רוחני
...יכול לקחת הפסקה ולהירגע במדיטציה, אבל כשהוא יחזור למציאות - הבעיה עדיין תהיה שם. לעומת זאת, אם אדם יבחר לבדוק את המציאות כפי שהיא באמת ולנתח את המצב לעומק, הוא יוכל להגיע לפתרון אמיתי ויציב. לדוגמה, אדם שעובד בשמש וחש חום עז יכול לבחור ללכת למזגן כדי להתקרר - זה עוזר לו לזמן קצר, אבל הוא חייב לחזור לעבוד בחום. לעומת זאת, אם הוא ישנה את סביבת העבודה כך שהיא תהיה נוחה יותר - כמו שימוש בביגוד מתאים או שינוי שעות העבודה - הוא יוכל להרגיש טוב יותר לאורך זמן. למה גישות מסורתיות לא מחזיקות מעמד? רוב השיטות...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פציעות באימונים, איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פציעות באימונים, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
ביקורתי לשחזר אירועים איך לדעת שמשהו נכון? להיות תלוי רגשית בדברים גאווה מזוסיכט פחד מקשר מחייב לא צריך לפחד ביטחון עצמי של יועצים למה לא להאמין בעצמך? למה את לא מספיק אוהבת אותי? התאהבות בלי להיפגש אושר באופן מוחלט מתי תהיה מאושר? סוגים של זוגיות זוגיות בלי שום רצון לבגוד יכולת קבלת החלטות לגרום ללקוח להחליט לקנות להתמודד עם בן זוג שלא רוצה מחויבות התמודדות עם קונפליקטים איך להצליח ולא להיכשל? למה לא להציב יעדים? שיטות שיווק באינטרנט חיפוש לקוחות רצון להביא ילדים לגרום לילד שלך להיות רגוע סמים והארה רוחנית איך אפשר להשפיע על התת מודע? הפרעה דלוזיונלית סובל משיגעון גדלות איך להתקדם אחרי האקס? לגרום לאקס לתת בך אמון טעויות בתרגילי יוגה לעבוד על שריר אלוהים או בן אדם מהי האפשרות שיש אלוהים? שריר מוארך לזהות הארה רוחנית לא מספיק להיות אלוהים המלצה על הספר להיות אלוהים כדאיות רכישת דירה לגור בשכירות או לרכוש דירה למצוא את משמעות החיים למה הוא משמעות החיים שלי? להגיע להנאה להתמודד עם מוניטין שלילי בגוגל בן אדם כרובוט בחירה חופשית מנקודת המבט של אלוהים יצירה יש מאין ראשית היקום עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למתבגרים, מאמן אישי להרזייה, אימון אישי לנוער בנושא פציעות באימונים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6250 שניות - עכשיו 23_03_2026 השעה 11:50:29 - wesi1