אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה זה מפרקים? ✔איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
אז בעיקרון ישנם סוגים שונים של פציעות, שיכולות לקרות במהלך אימון, שרצוי להימנע מהן. במקביל, רצוי להתאמן נכון, כדי לחזק את הגוף, כדי למנוע את הפציעות שיקרו לך אם לא תתאמן. כי גוף שמתאמן נכון, עם שרירים יותר חזקים, יש לו פחות סיכוי להיפצע, ביחס למי שלא מתאמן בכלל.

אז גם בתוך הפציעות עצמן, יש סוגים שונים של פציעות. יש פציעות שיגרמו לך לנכות לכל החיים. יש פציעות שעשויות להרוג אותך. יש פציעות שיגרמו לך לדלקת שתעבור וכולי.

אז הפציעה הראשונה שרצוי להימנע ממנה, היא שלא יפול עליך ולא יעוף עליך משקל כלשהו, בין מעצמך ובין ממתאמן אחר. כגון לדוגמה תרגיל של לחיצת חזה / bench press, שאם למזלך הרע יפול עליך המשקל, כי לא החזקת אותו נכון, זה גם עלול להרוג אותך. ובכלל, לא נעים שיפול עליך המשקל, אז רצוי לשים לב להיבטים הבטיחותיים, דהיינו, לדוגמה, שמירת מרחק מאיפה שצריך, לשים סוגרי בטיחות, להחזיק את המשקל בצורה נכונה שלא יעוף לך מהיד, להשתמש במכשירים בצורה נכונה ועוד.

פציעה נוספת אפשרית די נפוצה, היא פגיעה באחד מהמפרקים של הגוף. כאשר בין הנפוצות ביותר, מדובר כמובן על עמוד השדרה.

ואסביר כאן את מהות העניין. הרעיון הוא, שכאשר אתה מזיז משקל ממקום למקום, אתה רוצה, שמי שיזיז את המשקל הזה ממקום למקום, יהיו השרירים שלך ולא המפרקים והעצמות והחוליות של הגוף שלך. האימון נועד עבור חיזוק השרירים ולא עבור שבירת העצמות שלך.

מה שאומר שכעיקרון, בהתחלה כשאתה מתאמן, עליך לדעת להרגיש את השריר שלך עובד (ראה: איך להרגיש את השריר). ועליך לדעת לזהות ולהבדיל, בין כאב של השריר ומאמץ של השריר, לבין כאב ומאמץ של חוליות או מפרקים, שאותם אתה לא רוצה להרגיש. ואיך להרגיש את השריר? על כך הסברתי במקום אחר.

לדוגמה, נניח שאתה מושך משקל כלשהו, מלמטה למעלה (לדוגמה דד ליפט). התרגיל הזה, האם הוא מסוכן לגב או לא? תשובה: תלוי ב - האם העומס נופל על השרירים של הגב, או גם / רק על החוליות של עמוד השדרה שלך. אם לדוגמה הגב שלך נמצא מכופף, אפילו ברמה שיש זווית של 90 מעלות, בין הבטן שלך, לבין הרגליים שלך, גם במקרה כזה, הגב שלך עצמו, יכול להישאר ישר לגמרי, ועמוד השדרה עצמו יכול להישאר ישר לגמרי וכל העומס יכול ללכת אל השרירים וטוב שכך.

אבל גם אם נראה לך שהגב שלך ישר, כגון לדוגמה שיש זווית של 180 מעלות במפרק האגן שלך, כי אתה כאילו עומד זקוף, במקרה כזה, אם לדוגמה בגב שלך עצמו, יש כיפוף כלשהו וזווית כלשהי, זה עצמו יכול לגרום לך לפגוע בחוליות של עמוד השדרה שלך.

בד"כ כדי למנוע פציעה בעמוד השדרה, בד"כ מומלץ לוודא שהשכמות שלך מכווצות לאחור ושהחזה שלך בחוץ. ככה מומלץ בד"כ. אא"כ מדובר על תרגיל שבו צריך להפעיל גם את השכמות עצמן במהלך התנועה, שאז רצוי וצריך לדעת להרגיש, עד היכן טווח התנועה הרצוי של השכמות, ומהיכן אתה כבר מעמיס על הגב בצורה מסוכנת.

בנוסף, יש גם פציעה אפשרית של המפרקים השונים של הגוף. ז"א, נניח שאתה מבצע תנועה מסוימת, נניח לדוגמה סקוואט עם משקל על הגב. ונניח שבין חזרה לחזרה אתה עומד זקוף לגמרי ובצורה ישרה לגמרי, כאשר המשקל יושב על הכתפיים / גב שלך. במקרה כזה לדוגמה, העומס של המשקל, יושב ולוחץ על המפרקים שלך. כי אין עומס על השרירים, אלא רק על המפרקים של הגוף.

או לדוגמה בתרגיל מתח, שבסוף התנועה אם אתה יורד למטה עד הסוף, אז כשאתה עם מפרקים נעולים, העומס יושב על המפרקים ולא על השרירים. בכל המקרים האלו ושכיו"ב, אתה בעצם מעמיס על המפרקים של הגוף.

האם זה טוב? האם זה רע? האם זה יהרוג אותך? האם זה יפצע אותך? תלוי, בכל מיני גורמים. לפעמים אולי אפילו טוב להעמיס על המפרק. אבל עליך להיות מודע לכך, שהעומס של התרגיל נופל על המפרק שלך ולא על השריר שלך.

איך למנוע את זה? תשובה: על ידי זה שאתה מוודא שאתה לא נועל את המפרקים, או שאתה כמעט נועל את המפרקים, או לוודא שהעומס כל הזמן מגיע מהשרירים ולא מהמפרקים. על ידי זה שאתה מרגיש את השריר שלך מכווץ, לאורך כל הסט של החזרות, של התנועה שאתה עושה (ע"ע איך להרגיש את השריר). [תנועה 1 מהתחלה לסוף = חזרה 1. X חזרות = סט 1] בקיצור, נסה להעמיס על השרירים ולא על המפרקים, כדי למנוע פציעות.

למה אנשים בכל זאת מעדיפים לפעמים להעמיס על המפרקים, גם כאשר אין בכך צורך? תשובה: חוסר ידיעה / רצון לתת לשריר לנוח בין חזרה לחזרה, על ידי העברת העומס של המשקל, מהשרירים, אל המפרקים (ע"ע נעילת מפרקים) / מחשבה שזה מגדיל את טווח התנועה של השריר / רצון מכוון, כן להעמיס על המפרק וכיו"ב.

כמו כן בעיקרון, עליך להשתדל שבכל מצב שהוא, לא להגיע למצב, שבמהלך התנועה עצמה, שהשרירים שלך ינוחו ולא יהיו מכווצים (ראה: שמירת מתח בשריר / לשמור על מתח בשריר). כי אז העומס ייפול על חלקים אחרים של הגוף, שאתה לא רוצה שהוא ייפול לשם.

ובנוסף, בכל מקרה תשתדל להימנע מלבלום את המשקל, באמצעות המפרקים שלך. אלא שרק השרירים שלך יגבילו את טווחי התנועה ולא המפרקים. וזאת על ידי כיווץ אקסצנטרי של השריר בצורה מבוקרת. כיווץ אקסצנטרי כמו שהסברתי קודם, פירושו, שהשריר מתכווץ ובולם את המשקל, תוך כדי שהוא משתחרר ומתארך.

לדוגמה, בתרגיל לחיצת חזה, כאשר אתה מוריד אליך את המשקל, אל "תפיל" אל המשקל, אלא תוריד אותו לאט, עד קצה טווח התנועה הרצוי. ותוודא שאתה לא "מפיל" את המשקל מהר מידי, ושהוא לא נבלם, על ידי המפרקים של הגוף. אלא שהתנועה של השריר, היא זו שהיא אחראית על הבלימה של המשקל לאורך כל הדרך.

או לדוגמה בתרגיל סקוואט, כאשר אתה יורד כלפי מטה, תוודא שהירידה נעשית בצורה מבוקרת ואיטית, ושהמשקל של הגוף לאורך כל התנועה למטה, יהיה על השרירים ולא על המפרקים. כי אם פשוט "תיפול" למטה, ככה תעמיס יותר על המפרקים של הגוף, לדוגמה הברכיים, וככה תיפצע יותר מהר.

ובקיצור, בכל פעם במהלך התנועה, כאשר אתה משחרר את השריר ונותן לו להתארך, תעשה את זה לאט. גם כי ככה התרגיל יהיה יותר קשה ותרוויח מזה יותר מאמץ (במידה ואתה רוצה את המאמץ). וגם כדי לא להיפצע, על ידי זה שככה תמנע מהמפרקים לבלום את המשקל, אלא השרירים הם אלו שמזיזים את המשקל ממקום למקום.

ואפילו כשאתה רץ / קופץ וכיו"ב, כשאתה נוחת על הרצפה, תשאל את עצמך, מי סופג ובולם את המכה? החוליות שלך?! או השרירים שלך?! תהיה מודע לכך, כדי למנוע כאבים ופציעות מיידיות או לאורך זמן.

בנוסף, ישנן גם פציעות נוספות, כגון לדוגמה של שריר שנקרע (קריעת שריר / לקרוע שריר). איך? כי מתחת אותו יותר מידי, עם יותר מידי משקל. איך נמנעים מזה?

1 - על ידי זה שמעלים את המשקל בהדרגה. בפרט אם מדובר על עבודה בקצוות של טווחי התנועה של השריר, היכן שהשריר? הכי קצר / ארוך, ששם צריכים להיות יותר זהירים, כפי שהסברתי במקום אחר.

2 - על ידי זה שעובדים בטווחי תנועה מלאים, כפי שהסברתי במקום אחר. כי אם עובדים בטווח תנועה חלקי, יכול להיות שפתאום השריר שלך יקרע, כאשר תעמיס עליו יותר מידי, בטווח תנועה שאתה לא רגיל להפעיל אותו.

3 - לבצע חימום תנועתי, לפני התרגיל והתנועה הספציפית.

בעיקרון יש כמה סוגי חימום לפני האימון:

יש חימום רגיל של הגוף, כדי לגרום לגוף להתעורר. האם זה כדאי? תשובה: כן.

יש גם חימום יתר, שאנשים עושים כ"כ הרבה זמן חימום וגומרים לעצמם את הכוח בחימום, עוד לפני שהאימון התחיל. האם זה טוב? תשובה: תלוי מה מטרת האימון שלך. אם אתה רוצה להשאיר כוח לאימון עצמו אח"כ, אל תגמור אותו, לדוגמה בחימום ארוך מידי של אירובי. תעשה מספיק חימום, כדי לא להיפצע. אבל לא יותר מידי, כדי שיהיה לך כוח להתאמן (אימון כוח), בהתאם למטרת האימון.

עוד נקודה לגבי חימום, נניח שאתה עושה הליכה, כחימום לאימון. שאל את עצמך, האם באמת אתה מפעיל ומחמם את כל המפרקים שאתה הולך להפעיל באימון? או שאתה אומנם עושה הליכה / ריצה לצורך חימום, אבל יש מפרקים בגוף שלך, שלא מתחממים, למרות שאתה עוד מעט הולך להפעיל אותם באימון הכוח עצמו.

ויש גם חימום תנועתי ומתיחות שעושים לפני תנועה מסוימת. ז"א אם אתה הולך לבצע תנועה מסוימת, ובתנועה הזאת אמורים לעבוד מפרקים מסוימים, אתה תרצה שהמפרקים האלו יזוזו בצורה גמישה ונוחה, ושהדם יזרום שם קצת יותר, עוד לפני שתתחיל עם המשקל. ובגלל שבתנועה הזאת אמורים לעבוד גם שרירים מסוימים בטווחי תנועה מסוימים, עליך לוודא שהשרירים שלך ימתחו לטווחי התנועה האלו, עוד לפני התרגיל, גם בלי המשקל. כי אתה לא רוצה שהמשקל ימתח אותך, כי אז השריר שלך עלול להיפצע.

ומצד האמת, תוודא שאתה עושה מתיחה מלאה, של כל טווח התנועה של השריר שהולך להשתתף בתנועה, גם אם במהלך התנועה עצמה, אתה לא הולך להגיע לטווח התנועה הזה. כדי שגם אם בטעות תגיע אליו, שלא תיפצע. לדוגמה, לעשות מתיחה מלאה של הארבע ראשי ושל הגב התחתון, לפני סקוואט, למרות שבתרגיל עצמו, טווח התנועה מוגבל יחסית.

עוד סוג של פציעה, יכול להיות לדוגמה בצורה של דלקת בגידים / דלקת בשריר, שיכולה לנבוע לדוגמה מאימון יתר / חוסר מנוחה / חוסר התאוששות / חוסר אכילה / תזונה לא נכונה סביב האימון / אימון תוך כדי עייפות כללית / אימון יתר של שריר מסוים וכיו"ב.

בפועל זה אומר שעליך לוודא שאתה לא "הורג" את עצמך, מעבר לכמה שאתה אמור ויכול "להרוג" את עצמך, בחוכמה. יש כאב של השריר, שהוא כאב טוב. יש מאמץ של השריר, שהוא מאמץ טוב. אבל אם תעשה לדוגמה מאות חזרות, אחרי שכבר נגמר לך הכוח, כנראה שתחטוף דלקת כלשהי. זה כמובן לא תירוץ לברוח מהכאב, אבל צריך לדעת שיש בכאב עצמו, סוגים של כאב. יש כאב שאתה רוצה, ויש כאב שאתה לא רוצה. איך לדעת בדיוק איזה כאב טוב ואיזה לא, זה יוסבר במקום אחר.

כמו כן, לפני שאתה מבצע תרגיל מסוים ותנועה מסוימת, תשאל את עצמך, מה הסיכוי שמשהו ישתבש ושאני בטעות אעשה את התרגיל הזה בצורה לא נכונה? שתגרום לי להיפצע. ככל שהסיכוי לכך גדל יותר, ככה תשתדל יותר להימנע מהתרגיל הזה במצב הזה.

או לחלופין, אם אתה כן רוצה לעשות את התרגיל הזה, תוודא שאתה מקטין את הסיכוי שלך לעשות אותו לא נכון ובצורה שעלולה לפצוע אותך. איך תקטין את הסיכוי? תלוי מה גורם לסיכוי להיפצע וכל מקרה לגופו. כי יש תרגילים שרצוי להימנע מהם באופן כללי, ויש תרגילים שרצוי לעשות אותם, עם יותר עירנות וחימום וכולי.

טיפ למניעת פציעות של קריעת שריר בגלל מתיחת יתר. אם אתה עובד על סוף התנועה של השריר, היכן שהוא הכי ארוך ומתוח? תנסה לעשות זאת עם מפרק טיפה מכופף, כדי לאפשר לגוף לקבל עוד טווח תנועה, בלי לקרוע את השריר.

לדוגמה בתרגיל פרפר בכבלים cable fly, שמותח את שרירי החזה, אז אם השריר ממש מתוח וארוך, נסה לעשות זאת עם כיפוף קל במפרק המרפק. כדי שאם המשקל יהיה כבד מידי, תוכל ליישר את היד, במקום לקרוע את השריר.
מפרק האם זה פירוש מוגבל כמה לחזר להרוג את עצמך למה אתה לא רוצה להעמיס על השרירים כמה אתה לא רוצה טווח חלקי מתאמן נכון שרירי הגב התחתון איך לא להיפצע איך לא להיפצע באימון איך לא להעמיס על המפרקים איך להעמיס על המפרקים איך להתאמן איך למנוע איך למנוע פציעות איך לעשות חימום אימון אימונים כמה להתאמן לא להיפצע להיפצע להיפצע באימון להעמיס על המפרקים להתאמן למה להתאמן למנוע למנוע פציעות מה זה מפרקים מניעת פציעות מניעת פציעות באימון מפרק מפרקים סוגים סוגים של חימום סוגים של פציעות ספורט ספורטאים פציעות באימונים פציעות ספורט
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מה זה מפרקים?, איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה זה מפרקים?, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
עסקים נסגרים פרמיית מחיר מאוד גבוהה להיות מאושר בלי זוגיות התיישרות גלקטית תסמינים חרדה סיבה פנימית חוסר פחד חרדה בגלל העבר האם אפשרי לחיות בלי חרדה חברתית? לטפל בחוסר ביטחון עצמי השפעת האהבה על הרצון איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? המרדף אחרי האושר השקרי דיכאון ועצבות זוגיות מאושרת לנסח הודעה לבחורה לקבל החלטות טובות מחליטים החלטות התמודדות עם פטירת בעל התמודדות עם לופ זוגי לחץ מכישלון בלימודים להצליח בלי לפחד להיכשל לפתח יכולת שכנוע לשכנע ללמוד קונפליקט בחינוך ילדים לומר לילד ייעוד רוחני מה זה תת מודע? חוסר תעסוקה והפרעות נפשיות טיפול בהפרעת חרדה היית עם האקס לגרום לאקס להצטער על הפרידה שריר הישבן לימודי אימון הופך להיות אלוהים הוכחה שאין אלוהים להגיע להארה רוחנית לשמור על ההארה להיות אלוהים עצמו טיעונים בספר להיות אלוהים להשקיע ברכישת דירה להשקעה כסף בלי מאמץ בעקבות אובדן משמעות החיים אובדן משמעות החיים הנאה מינית מכאב זיכרונות שליליים מהאקס בוחר מה לרצות ביטול הבחירה החופשית איך נוצר העולם יש מאין? תהליך הבריאה עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי רוחני, טיפול נפשי, מאמן אישי להצלחה בנושא מה זה מפרקים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.0156 שניות - עכשיו 07_11_2025 השעה 23:03:44 - wesi1