אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מפרק ✔איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
אז בעיקרון ישנם סוגים שונים של פציעות, שיכולות לקרות במהלך אימון, שרצוי להימנע מהן. במקביל, רצוי להתאמן נכון, כדי לחזק את הגוף, כדי למנוע את הפציעות שיקרו לך אם לא תתאמן. כי גוף שמתאמן נכון, עם שרירים יותר חזקים, יש לו פחות סיכוי להיפצע, ביחס למי שלא מתאמן בכלל.

אז גם בתוך הפציעות עצמן, יש סוגים שונים של פציעות. יש פציעות שיגרמו לך לנכות לכל החיים. יש פציעות שעשויות להרוג אותך. יש פציעות שיגרמו לך לדלקת שתעבור וכולי.

אז הפציעה הראשונה שרצוי להימנע ממנה, היא שלא יפול עליך ולא יעוף עליך משקל כלשהו, בין מעצמך ובין ממתאמן אחר. כגון לדוגמה תרגיל של לחיצת חזה / bench press, שאם למזלך הרע יפול עליך המשקל, כי לא החזקת אותו נכון, זה גם עלול להרוג אותך. ובכלל, לא נעים שיפול עליך המשקל, אז רצוי לשים לב להיבטים הבטיחותיים, דהיינו, לדוגמה, שמירת מרחק מאיפה שצריך, לשים סוגרי בטיחות, להחזיק את המשקל בצורה נכונה שלא יעוף לך מהיד, להשתמש במכשירים בצורה נכונה ועוד.

פציעה נוספת אפשרית די נפוצה, היא פגיעה באחד מהמפרקים של הגוף. כאשר בין הנפוצות ביותר, מדובר כמובן על עמוד השדרה.

ואסביר כאן את מהות העניין. הרעיון הוא, שכאשר אתה מזיז משקל ממקום למקום, אתה רוצה, שמי שיזיז את המשקל הזה ממקום למקום, יהיו השרירים שלך ולא המפרקים והעצמות והחוליות של הגוף שלך. האימון נועד עבור חיזוק השרירים ולא עבור שבירת העצמות שלך.

מה שאומר שכעיקרון, בהתחלה כשאתה מתאמן, עליך לדעת להרגיש את השריר שלך עובד (ראה: איך להרגיש את השריר). ועליך לדעת לזהות ולהבדיל, בין כאב של השריר ומאמץ של השריר, לבין כאב ומאמץ של חוליות או מפרקים, שאותם אתה לא רוצה להרגיש. ואיך להרגיש את השריר? על כך הסברתי במקום אחר.

לדוגמה, נניח שאתה מושך משקל כלשהו, מלמטה למעלה (לדוגמה דד ליפט). התרגיל הזה, האם הוא מסוכן לגב או לא? תשובה: תלוי ב - האם העומס נופל על השרירים של הגב, או גם / רק על החוליות של עמוד השדרה שלך. אם לדוגמה הגב שלך נמצא מכופף, אפילו ברמה שיש זווית של 90 מעלות, בין הבטן שלך, לבין הרגליים שלך, גם במקרה כזה, הגב שלך עצמו, יכול להישאר ישר לגמרי, ועמוד השדרה עצמו יכול להישאר ישר לגמרי וכל העומס יכול ללכת אל השרירים וטוב שכך.

אבל גם אם נראה לך שהגב שלך ישר, כגון לדוגמה שיש זווית של 180 מעלות במפרק האגן שלך, כי אתה כאילו עומד זקוף, במקרה כזה, אם לדוגמה בגב שלך עצמו, יש כיפוף כלשהו וזווית כלשהי, זה עצמו יכול לגרום לך לפגוע בחוליות של עמוד השדרה שלך.

בד"כ כדי למנוע פציעה בעמוד השדרה, בד"כ מומלץ לוודא שהשכמות שלך מכווצות לאחור ושהחזה שלך בחוץ. ככה מומלץ בד"כ. אא"כ מדובר על תרגיל שבו צריך להפעיל גם את השכמות עצמן במהלך התנועה, שאז רצוי וצריך לדעת להרגיש, עד היכן טווח התנועה הרצוי של השכמות, ומהיכן אתה כבר מעמיס על הגב בצורה מסוכנת.

בנוסף, יש גם פציעה אפשרית של המפרקים השונים של הגוף. ז"א, נניח שאתה מבצע תנועה מסוימת, נניח לדוגמה סקוואט עם משקל על הגב. ונניח שבין חזרה לחזרה אתה עומד זקוף לגמרי ובצורה ישרה לגמרי, כאשר המשקל יושב על הכתפיים / גב שלך. במקרה כזה לדוגמה, העומס של המשקל, יושב ולוחץ על המפרקים שלך. כי אין עומס על השרירים, אלא רק על המפרקים של הגוף.

או לדוגמה בתרגיל מתח, שבסוף התנועה אם אתה יורד למטה עד הסוף, אז כשאתה עם מפרקים נעולים, העומס יושב על המפרקים ולא על השרירים. בכל המקרים האלו ושכיו"ב, אתה בעצם מעמיס על המפרקים של הגוף.

האם זה טוב? האם זה רע? האם זה יהרוג אותך? האם זה יפצע אותך? תלוי, בכל מיני גורמים. לפעמים אולי אפילו טוב להעמיס על המפרק. אבל עליך להיות מודע לכך, שהעומס של התרגיל נופל על המפרק שלך ולא על השריר שלך.

איך למנוע את זה? תשובה: על ידי זה שאתה מוודא שאתה לא נועל את המפרקים, או שאתה כמעט נועל את המפרקים, או לוודא שהעומס כל הזמן מגיע מהשרירים ולא מהמפרקים. על ידי זה שאתה מרגיש את השריר שלך מכווץ, לאורך כל הסט של החזרות, של התנועה שאתה עושה (ע"ע איך להרגיש את השריר). [תנועה 1 מהתחלה לסוף = חזרה 1. X חזרות = סט 1] בקיצור, נסה להעמיס על השרירים ולא על המפרקים, כדי למנוע פציעות.

למה אנשים בכל זאת מעדיפים לפעמים להעמיס על המפרקים, גם כאשר אין בכך צורך? תשובה: חוסר ידיעה / רצון לתת לשריר לנוח בין חזרה לחזרה, על ידי העברת העומס של המשקל, מהשרירים, אל המפרקים (ע"ע נעילת מפרקים) / מחשבה שזה מגדיל את טווח התנועה של השריר / רצון מכוון, כן להעמיס על המפרק וכיו"ב.

כמו כן בעיקרון, עליך להשתדל שבכל מצב שהוא, לא להגיע למצב, שבמהלך התנועה עצמה, שהשרירים שלך ינוחו ולא יהיו מכווצים (ראה: שמירת מתח בשריר / לשמור על מתח בשריר). כי אז העומס ייפול על חלקים אחרים של הגוף, שאתה לא רוצה שהוא ייפול לשם.

ובנוסף, בכל מקרה תשתדל להימנע מלבלום את המשקל, באמצעות המפרקים שלך. אלא שרק השרירים שלך יגבילו את טווחי התנועה ולא המפרקים. וזאת על ידי כיווץ אקסצנטרי של השריר בצורה מבוקרת. כיווץ אקסצנטרי כמו שהסברתי קודם, פירושו, שהשריר מתכווץ ובולם את המשקל, תוך כדי שהוא משתחרר ומתארך.

לדוגמה, בתרגיל לחיצת חזה, כאשר אתה מוריד אליך את המשקל, אל "תפיל" אל המשקל, אלא תוריד אותו לאט, עד קצה טווח התנועה הרצוי. ותוודא שאתה לא "מפיל" את המשקל מהר מידי, ושהוא לא נבלם, על ידי המפרקים של הגוף. אלא שהתנועה של השריר, היא זו שהיא אחראית על הבלימה של המשקל לאורך כל הדרך.

או לדוגמה בתרגיל סקוואט, כאשר אתה יורד כלפי מטה, תוודא שהירידה נעשית בצורה מבוקרת ואיטית, ושהמשקל של הגוף לאורך כל התנועה למטה, יהיה על השרירים ולא על המפרקים. כי אם פשוט "תיפול" למטה, ככה תעמיס יותר על המפרקים של הגוף, לדוגמה הברכיים, וככה תיפצע יותר מהר.

ובקיצור, בכל פעם במהלך התנועה, כאשר אתה משחרר את השריר ונותן לו להתארך, תעשה את זה לאט. גם כי ככה התרגיל יהיה יותר קשה ותרוויח מזה יותר מאמץ (במידה ואתה רוצה את המאמץ). וגם כדי לא להיפצע, על ידי זה שככה תמנע מהמפרקים לבלום את המשקל, אלא השרירים הם אלו שמזיזים את המשקל ממקום למקום.

ואפילו כשאתה רץ / קופץ וכיו"ב, כשאתה נוחת על הרצפה, תשאל את עצמך, מי סופג ובולם את המכה? החוליות שלך?! או השרירים שלך?! תהיה מודע לכך, כדי למנוע כאבים ופציעות מיידיות או לאורך זמן.

בנוסף, ישנן גם פציעות נוספות, כגון לדוגמה של שריר שנקרע (קריעת שריר / לקרוע שריר). איך? כי מתחת אותו יותר מידי, עם יותר מידי משקל. איך נמנעים מזה?

1 - על ידי זה שמעלים את המשקל בהדרגה. בפרט אם מדובר על עבודה בקצוות של טווחי התנועה של השריר, היכן שהשריר? הכי קצר / ארוך, ששם צריכים להיות יותר זהירים, כפי שהסברתי במקום אחר.

2 - על ידי זה שעובדים בטווחי תנועה מלאים, כפי שהסברתי במקום אחר. כי אם עובדים בטווח תנועה חלקי, יכול להיות שפתאום השריר שלך יקרע, כאשר תעמיס עליו יותר מידי, בטווח תנועה שאתה לא רגיל להפעיל אותו.

3 - לבצע חימום תנועתי, לפני התרגיל והתנועה הספציפית.

בעיקרון יש כמה סוגי חימום לפני האימון:

יש חימום רגיל של הגוף, כדי לגרום לגוף להתעורר. האם זה כדאי? תשובה: כן.

יש גם חימום יתר, שאנשים עושים כ"כ הרבה זמן חימום וגומרים לעצמם את הכוח בחימום, עוד לפני שהאימון התחיל. האם זה טוב? תשובה: תלוי מה מטרת האימון שלך. אם אתה רוצה להשאיר כוח לאימון עצמו אח"כ, אל תגמור אותו, לדוגמה בחימום ארוך מידי של אירובי. תעשה מספיק חימום, כדי לא להיפצע. אבל לא יותר מידי, כדי שיהיה לך כוח להתאמן (אימון כוח), בהתאם למטרת האימון.

עוד נקודה לגבי חימום, נניח שאתה עושה הליכה, כחימום לאימון. שאל את עצמך, האם באמת אתה מפעיל ומחמם את כל המפרקים שאתה הולך להפעיל באימון? או שאתה אומנם עושה הליכה / ריצה לצורך חימום, אבל יש מפרקים בגוף שלך, שלא מתחממים, למרות שאתה עוד מעט הולך להפעיל אותם באימון הכוח עצמו.

ויש גם חימום תנועתי ומתיחות שעושים לפני תנועה מסוימת. ז"א אם אתה הולך לבצע תנועה מסוימת, ובתנועה הזאת אמורים לעבוד מפרקים מסוימים, אתה תרצה שהמפרקים האלו יזוזו בצורה גמישה ונוחה, ושהדם יזרום שם קצת יותר, עוד לפני שתתחיל עם המשקל. ובגלל שבתנועה הזאת אמורים לעבוד גם שרירים מסוימים בטווחי תנועה מסוימים, עליך לוודא שהשרירים שלך ימתחו לטווחי התנועה האלו, עוד לפני התרגיל, גם בלי המשקל. כי אתה לא רוצה שהמשקל ימתח אותך, כי אז השריר שלך עלול להיפצע.

ומצד האמת, תוודא שאתה עושה מתיחה מלאה, של כל טווח התנועה של השריר שהולך להשתתף בתנועה, גם אם במהלך התנועה עצמה, אתה לא הולך להגיע לטווח התנועה הזה. כדי שגם אם בטעות תגיע אליו, שלא תיפצע. לדוגמה, לעשות מתיחה מלאה של הארבע ראשי ושל הגב התחתון, לפני סקוואט, למרות שבתרגיל עצמו, טווח התנועה מוגבל יחסית.

עוד סוג של פציעה, יכול להיות לדוגמה בצורה של דלקת בגידים / דלקת בשריר, שיכולה לנבוע לדוגמה מאימון יתר / חוסר מנוחה / חוסר התאוששות / חוסר אכילה / תזונה לא נכונה סביב האימון / אימון תוך כדי עייפות כללית / אימון יתר של שריר מסוים וכיו"ב.

בפועל זה אומר שעליך לוודא שאתה לא "הורג" את עצמך, מעבר לכמה שאתה אמור ויכול "להרוג" את עצמך, בחוכמה. יש כאב של השריר, שהוא כאב טוב. יש מאמץ של השריר, שהוא מאמץ טוב. אבל אם תעשה לדוגמה מאות חזרות, אחרי שכבר נגמר לך הכוח, כנראה שתחטוף דלקת כלשהי. זה כמובן לא תירוץ לברוח מהכאב, אבל צריך לדעת שיש בכאב עצמו, סוגים של כאב. יש כאב שאתה רוצה, ויש כאב שאתה לא רוצה. איך לדעת בדיוק איזה כאב טוב ואיזה לא, זה יוסבר במקום אחר.

כמו כן, לפני שאתה מבצע תרגיל מסוים ותנועה מסוימת, תשאל את עצמך, מה הסיכוי שמשהו ישתבש ושאני בטעות אעשה את התרגיל הזה בצורה לא נכונה? שתגרום לי להיפצע. ככל שהסיכוי לכך גדל יותר, ככה תשתדל יותר להימנע מהתרגיל הזה במצב הזה.

או לחלופין, אם אתה כן רוצה לעשות את התרגיל הזה, תוודא שאתה מקטין את הסיכוי שלך לעשות אותו לא נכון ובצורה שעלולה לפצוע אותך. איך תקטין את הסיכוי? תלוי מה גורם לסיכוי להיפצע וכל מקרה לגופו. כי יש תרגילים שרצוי להימנע מהם באופן כללי, ויש תרגילים שרצוי לעשות אותם, עם יותר עירנות וחימום וכולי.

טיפ למניעת פציעות של קריעת שריר בגלל מתיחת יתר. אם אתה עובד על סוף התנועה של השריר, היכן שהוא הכי ארוך ומתוח? תנסה לעשות זאת עם מפרק טיפה מכופף, כדי לאפשר לגוף לקבל עוד טווח תנועה, בלי לקרוע את השריר.

לדוגמה בתרגיל פרפר בכבלים cable fly, שמותח את שרירי החזה, אז אם השריר ממש מתוח וארוך, נסה לעשות זאת עם כיפוף קל במפרק המרפק. כדי שאם המשקל יהיה כבד מידי, תוכל ליישר את היד, במקום לקרוע את השריר.
חיזור כוח להתאמן עד הסוף סוגים של חימום תנועה השריר מתכווץ השכמות פציעות ספורט לעבוד הפרעות אכילה חיים איך לא להיפצע איך לא להיפצע באימון איך לא להעמיס על המפרקים איך למנוע איך למנוע פציעות איך לעשות איך לעשות חימום אימון אימונים לא להיפצע לא להיפצע באימון לא להעמיס על המפרקים להיפצע להיפצע באימון להעמיס על המפרקים להתאמן למנוע למנוע פציעות לעשות חימום מניעת פציעות מניעת פציעות באימון מפרק מפרקים סוגים סוגים של חימום סוגים של פציעות ספורט ספורטאים פציעות באימונים פציעות ספורט
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה מהם המפרקים בגוף האדם ואיך הם מאפשרים לנו לזוז? המפרקים בגוף האדם הם החיבורים בין העצמות, והם אלו שמאפשרים לנו לבצע את כל התנועות השונות בגופנו. העצמות עצמן הן קשיחות ואינן גמישות, ולכן אינן יכולות לזוז לבד. ללא המפרקים, כל ניסיון להזיז את העצמות היה מסתיים בשבירתן. המפרקים הם אלו שנותנים את הגמישות ואת אפשרויות התנועה השונות. אילו מפרקים מרכזיים יש בגוף האדם ומה התנועות האפשריות בהם? ישנם מספר מפרקים מרכזיים בגוף האדם שחשובים במיוחד לתנועות היומיומיות שלנו: מפרק הקרסול: נמצא בשורש כף הרגל. מאפשר תנועות של הרגל למעלה, למטה, ימינה, שמאלה, אחורה וקדימה. מפרק הברך: מאפשר כפיפה ופשיטה של הרגל קדימה ואחורה. מפרק הירך ומפרק האגן: מאפשרים תנועות מורכבות יותר כמו סיבוב, הרמה והורדה של הרגל, קדימה ואחורה. מפרק הכתף: מפרק גמיש במיוחד, המאפשר תנועה רחבה מאוד - למעלה, למטה, קדימה, אחורה ולצדדים. מפרק המרפק: מאפשר תנועת כפיפה ופשיטה של היד. מפרק שורש כף היד: מאפשר מגוון רחב של תנועות סיבוביות ומרחביות של כף היד. כל אחד מהמפרקים הללו מופיע בשני הצדדים של הגוף (ימין ושמאל), וכך מאפשר סימטריה בתנועה וביצוע פעולות מורכבות. מה ההבדל בין סוגים שונים של מפרקים בגוף האדם? בגוף קיימים סוגים שונים של מפרקים, שלכל אחד מהם יש מבנה שונה ואפשרויות תנועה שונות. לדוגמה: מפרקי הגפיים (המסומנים בשחור בתמונה בהרצאה): מפרקים אלו כמו הקרסול, הברך, הירך, המרפק, הכתף ושורש כף היד, מאפשרים תנועות מגוונות מאוד וחופשיות יחסית. מפרקי גוף מרכזיים (המסומנים באדום): אלו מפרקים שנמצאים באזורים כמו בית החזה, הבטן, השכמות ועמוד השדרה. תנועות אלו כוללות בעיקר כפיפות, מתיחות, כיווצים והרחבות. לדוגמה, אפשר לבצע כפיפות ומתיחות ... החזה, קירוב והרחקת שכמות, וכן תנועות שונות של עמוד השדרה כמו כפיפה ומתיחה. אילו עוד מפרקים יש בגוף האדם שלא הזכרנו? מלבד ה
מיקום השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק
מיקום השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק
... השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק היכן ממוקמים השרירים ביחס למפרקים שהם מזיזים? כל תנועה שמתבצעת בגוף האדם מתרחשת במפרקים. התנועות אינן מתבצעות בעצמות עצמן, שכן ניסיון לבצע תנועה בעצם ישירה עלול לגרום לשבירתה. לכן, כל תנועה חייבת להתרחש במפרק. כדי להבין כיצד מתרחשת התנועה, חשוב להבין היכן ממוקמים השרירים ביחס למפרקים השונים. הכלל הבסיסי שאליעד כהן מסביר הוא שכדי לבצע תנועה במפרק מסוים, השריר חייב לעבור בשני הצדדים של אותו מפרק, כלומר, הוא חייב לחצות את המפרק. משמעות הדבר היא ששריר שמבצע פעולה במפרק חייב להיות מחובר בנקודה אחת מעל למפרק ובנקודה השנייה מתחת למפרק. רק כך ניתן ליצור את הכוח והמתיחה הדרושים לביצוע תנועות כמו כפיפה ... שרירים אלה, כולם ללא יוצא מן הכלל, מתחילים בנקודה אחת מעל מפרק המרפק ומסתיימים בנקודה אחרת מתחת למפרק. למשל, שריר הבייספס מתחיל מעל המרפק ומסתיים מתחת למרפק. באופן דומה, גם ... מסוגל לבצע תנועה זו. מה הקשר בין מיקום השריר לבין תנועות במפרק הברך? דוגמה נוספת שאליעד מציג היא התנועה שמתבצעת במפרק הברך. גם כאן, כדי לבצע כפיפה או פשיטה, השרירים חייבים לעבור בשני צידי מפרק הברך. לדוגמה, כדי לבעוט ברגל, השרירים חייבים להתחיל מעל הברך ... (שרירי הירך האחורית) ושרירי התאומים, מתחילים בנקודות שמעל מפרק הברך ומסתיימים מתחתיו, ובכך מאפשרים את התנועה. מדוע לא משנה היכן ... או על סוג התנועה, העיקרון הבסיסי אינו משתנה: כל שריר שמזיז מפרק חייב להיות מחובר מעל ומתחת למפרק זה. אם השריר לא יחצה את המפרק, הוא לא יוכל להשפיע עליו כלל. לדוגמה, בתנועת הבעיטה ברגל, לא משנה אם ... - מה שחשוב הוא שהוא חוצה את הברך. אותו עיקרון תקף לגבי כל מפרק אחר בגוף. לסיכום: מה התנאי ההכרחי לכך ששריר יזיז מפרק מסוים? התנאי ההכרחי שאליעד מדגיש הוא שהשריר חייב לחצות את המפרק שאותו הוא מזיז. משמעות הדבר היא שלכל מפרק בגוף, השרירים שמבצעים את התנועות בו חייבים להיות ממוקמים משני צדדיו. ... לבצע את התנועה. לסיכום, כל פעם שאנו מבצעים פעולה של תנועה במפרק, השרירים המעורבים בכך חייבים להיות מחוברים משני הצדדים של אותו
שרירים דו מפרקיים, שרירים רב מפרקיים, כמה מפרקים חוצה השריר? אי ספיקה אקטיבית, אי ספיקה פאסיבית, מתיחה מלאה של השריר דרך 2 מפרקים, כיווץ מקסימאלי של השריר דרך 2 מפרקים, שריר הבייספס, שריר הטרייספס
שרירים דו מפרקיים, שרירים רב מפרקיים, כמה מפרקים חוצה השריר? אי ספיקה אקטיבית, אי ספיקה פאסיבית, מתיחה מלאה של השריר דרך 2 מפרקים, כיווץ מקסימאלי של השריר דרך 2 מפרקים, שריר הבייספס, שריר הטרייספס
... דו מפרקיים, שרירים רב מפרקיים, כמה מפרקים חוצה השריר? אי ספיקה אקטיבית, אי ספיקה פאסיבית, מתיחה מלאה של השריר דרך 2 מפרקים, כיווץ מקסימאלי של השריר דרך 2 מפרקים, שריר הבייספס, שריר הטרייספס מהם שרירים חד מפרקיים, דו מפרקיים ורב מפרקיים? בגוף האדם קיימים סוגים שונים של שרירים, הנבדלים ביניהם לפי מספר המפרקים שהם חוצים. שריר חד מפרקי הוא שריר שחוצה רק מפרק אחד, ולכן הוא משפיע על תנועה של אותו מפרק בלבד. לדוגמה, שריר הברכיאליס שחוצה רק את מפרק המרפק, ולכן משפיע רק על כפיפה במרפק. לעומתו, שריר דו מפרקי הוא שריר שחוצה שני מפרקים, ולכן יכול לבצע תנועה בשני המפרקים, כמו שריר הבייספס החוצה את מפרק המרפק ואת מפרק הכתף. קיימים גם שרירים רב מפרקיים, החוצים יותר משני מפרקים ומשפיעים על תנועות מגוונות במפרקים שונים בגוף. מה ההבדל בין שריר הברכיאליס לשריר הבייספס? שריר הברכיאליס הוא שריר חד מפרקי החוצה רק את מפרק המרפק. השריר מחובר מעל ומתחת למרפק, ולכן מבצע פעולה אחת בלבד - כפיפה של המרפק. לעומת זאת, שריר הבייספס הוא דו מפרקי, ולכן מחובר גם למרפק וגם לכתף. בשל כך, הבייספס מסוגל לבצע שתי פעולות שונות - כפיפה במרפק וכפיפה בכתף. כיצד משפיע מיקום מפרק הכתף על פעילות שריר הבייספס? כיוון ששריר הבייספס חוצה גם את מפרק הכתף, מיקומה של הכתף משפיע משמעותית על פעילותו. אם הכתף נמצאת במצב מתוח לאחור (פשיטה), שריר הבייספס יהיה מתוח יותר, כיוון שהוא נמתח משני הצדדים - גם דרך מפרק המרפק וגם דרך מפרק הכתף. מנגד, כאשר הכתף נמצאת במצב כפיפה לפנים, הבייספס יהיה מקוצר יותר ופחות מתוח, ולכן מתיחתו וקיצורו תלויים בשני מפרקים אלה. מהי אי - ספיקה פסיבית ואיך היא מתבטאת בשריר הבייספס? אי - ספיקה פסיבית מתרחשת כאשר שריר דו מפרקי מגיע למתיחה המקסימלית שלו דרך שני המפרקים שהוא חוצה. לדוגמה, שריר הבייספס מגיע לאי - ספיקה פסיבית כאשר היד נמצאת מאחורי הגוף, כך שהוא מתוח הן במפרק הכתף והן במפרק המרפק. במצב זה, שריר הבייספס לא יכול להימתח יותר, ולכן נמצא במתיחה מרבית. מהי אי - ספיקה אקטיבית וכיצד היא באה לידי ביטוי בשריר הטרייספס? אי - ספיקה אקטיבית מתרחשת כאשר שריר דו מפרקי מתקצר בצורה מקסימלית דרך שני המפרקים שהוא חוצה. שריר הטרייספס, הכולל את הראש הארוך שחוצה את מפרק המרפק ואת מפרק הכתף, מגיע לאי - ספיקה אקטיבית כאשר היד נמצאת מאחורי הגוף במצב של פשיטת יתר במרפק ובכתף. במצב זה, השריר מתקצר בצורה מרבית, וכתוצאה מכך האדם מרגיש לחץ וכאב ... עבודת שרירי הטרייספס? שריר הטרייספס מורכב משלושה ראשים: שני ראשים קצרים החוצים רק את מפרק המרפק, וראש ארוך החוצה גם את מפרק הכתף. מיקום היד משפיע על מתיחת וקיצור ראש הטרייספס הארוך. כאשר היד נמצאת מעל הראש, הראש הארוך נמצא במתיחה מרבית (אי - ספיקה פסיבית), וכאשר היד נמצאת מאחורי ... לצד הגוף), השריר לא יגיע לעולם לקיצור או מתיחה מרבית, מאחר והוא מושפע ממיקום מפרק הכתף. מה כדאי לזכור כאשר מבצעים תרגילים לשרירים דו מפרקיים? כאשר מתאמנים על שרירים דו מפרקיים, חשוב להבין שהמתיחה והכיווץ שלהם תלויים במיקום שני המפרקים אותם הם חוצים. לפיכך, כדי להגיע למתיחה מקסימלית או לקיצור מקסימלי של השריר, צריך למקם את הגוף במצב שבו שני המפרקים משפיעים על השריר בצורה הרצויה. לדוגמה, כדי למתוח את שריר הבייספס, צריך למקם את היד מאחורי הגוף (פשיטת כתף ומרפק ישר), וכדי לכווץ אותו למקסימום, צריך לכפוף גם את ...
2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה שרירים פועלים בקימה מכסא? 2 צורות לעשות סקוואט, שריר הארבע ראשי, שריר הירך האחורית
2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה שרירים פועלים בקימה מכסא? 2 צורות לעשות סקוואט, שריר הארבע ראשי, שריר הירך האחורית
... והישבן - אחראים בעיקר על פשיטת מפרק הירך. הוא מוסיף שלעיתים מתווסף גם שריר התאומים (מתחת לברך מאחור), אך זה תלוי בזווית של הקרסול, שמשתנה בהתאם למיקום הרגליים ביחס לכיסא. אילו מפרקים משתתפים בתהליך הקימה מהכיסא? לפי אליעד כהן, כאשר יושבים על כיסא, קיימות שלוש נקודות שבהן מתרחשת תנועה משמעותית בעת הקימה: מפרק הברך - מתיישר מפוזיציה של כפיפה לפשיטה. מפרק הירך (המותניים) - נע מתנוחת כפיפה ליישור. מפרק הקרסול - משתנה בהתאם למיקום כפות הרגליים. אליעד כהן מבהיר שכל מפרק משפיע על מתיחות השרירים ועל המאמץ הנדרש לפעולה. איך מיקום הרגליים משפיע על המאמץ בקימה מהכיסא? אליעד כהן מסביר לעומק שאם קשה לקום מהכיסא, צריך לשים לב למיקום של כפות הרגליים. ... לדברי אליעד כהן, הסדר שבו המפרקים מתיישרים בעת הקימה משפיע אף הוא על המאמץ. למשל, אם אדם מיישר קודם את הגב ולאחר מכן את הברכיים, יהיה עומס שונה לחלוטין על השרירים מאשר במצב הפוך, שבו מיישרים קודם את הברכיים ואז ... בעת הקימה, כדי להקטין את הזווית במפרק הירך ובכך להפחית את המאמץ הנדרש מהארבע ראשי. איך שריר התאומים משפיע על הקימה? אליעד כהן מסביר שגם לשריר התאומים (שנמצא מתחת לברך מאחור) יש תפקיד בקימה, בהתאם למיקום כפות ... קורים מספר שינויים משמעותיים במפרקים ובשרירים בגוף. יש שלושה מפרקים עיקריים שמשתנים במהלך הקימה: מפרק הברך מפרק הירך (מותניים) מפרק הקרסול כאשר אדם יושב, יש זווית מסוימת בין הגוף לרגליים, בזווית זו מפרק הירך והברך נמצאים בכפיפה (מכופפים), וגם הקרסול יכול להיות כפוף בהתאם למיקום הרגליים. בתהליך הקימה, הברך עוברת מפוזיציה של כפיפה לפשיטה (מתיישרת), הירך עוברת גם היא ממצב ... להישאר זקוף ככל האפשר, הזווית במפרק הירך תגדל, שריר הארבע - ראשי יהיה מתוח יותר, והמאמץ ליישר את הרגליים יהיה גדול יותר. מצב זה מפעיל יותר עומס על הארבע - ראשי. אם לעומת זאת, האדם מתכופף מעט קדימה בעת הקימה, הזווית במפרק הירך תקטן, שריר הארבע - ראשי יהיה פחות מתוח, ואז הוא יוכל לקום ביתר קלות, עם פחות עומס על השריר הקדמי ויותר הסתמכות על שרירי הירך האחורית והישבן. למה לא ניתן לקום מהכיסא עם ... מבלי ליפול אחורה. האם סדר יישור המפרקים משפיע על המאמץ בעת הקימה? אופן סדר היישור של המפרקים במהלך הקימה משפיע גם הוא על המאמץ. אם למשל, האדם מיישר קודם את הברכיים ורק אחר כך את הגב, מאמץ הארבע - ראשי יהיה שונה מאשר אם הוא מיישר קודם את הגב ורק אחר כך את הברכיים. שינוי ... בעת הקימה, כדי להפחית את הזווית במפרק הירך ולהקטין את המתח על שרירי הירך הקדמית. מה הקשר של שריר התאומים (שריר מתחת לברך) לקימה מהכיסא? שריר התאומים, שנמצא מתחת לברך, משפיע גם הוא על הקימה, בהתאם למיקום כפות ...
שינוי זווית במפרק, כל תנועה משנה זווית במפרק, תנועות חד מפרקיות, תנועות רב מפרקיות, איזה מפרקים משתתפים בתנועה? זווית קטנה במפרק, זווית גדלה במפרק, שינוי הזווית במפרק במהלך התנועה, ריצה
שינוי זווית במפרק, כל תנועה משנה זווית במפרק, תנועות חד מפרקיות, תנועות רב מפרקיות, איזה מפרקים משתתפים בתנועה? זווית קטנה במפרק, זווית גדלה במפרק, שינוי הזווית במפרק במהלך התנועה, ריצה
... זווית במפרק, כל תנועה משנה זווית במפרק, תנועות חד מפרקיות, תנועות רב מפרקיות, איזה מפרקים משתתפים בתנועה? זווית קטנה במפרק, זווית גדלה במפרק, שינוי הזווית במפרק במהלך התנועה, ריצה מה זה שינוי זווית במפרק ואיך הוא מתבטא בתנועה? שינוי זווית במפרק הוא עיקרון יסודי בהבנת תנועות הגוף, ומשמעותו שבכל פעולה גופנית שבה מתקיימת תנועה של איבר, זווית המפרק המעורב בתנועה משתנה בהכרח. כאשר מדברים על שינוי זווית, הכוונה היא לכך שהזווית במפרק מסוים יכולה לגדול או להקטין במהלך אותה התנועה. לדוגמה, כאשר אדם מבצע כפיפה של המרפק, קיימות למעשה שתי זוויות שניתן למדוד - ... הזרוע, ואילו הזווית החיצונית מתרחבת במקביל. חשוב להבין כי בכל מפרק שמשתתף בתנועה קיימות תמיד שתי זוויות נגדיות: כאשר אחת גדלה, השנייה בהכרח קטנה, ולהפך. לדוגמה, אם אדם מכופף את המרפק שלו, הזווית ... רב - מפרקיות: תנועה חד - מפרקית - תנועה שבה משתנה הזווית במפרק אחד בלבד, בעוד ששאר מפרקי הגוף נותרים במצב קבוע ולא משתנים. דוגמה קלאסית לכך היא תרגיל של כפיפת מרפק (למשל תרגיל בייספס). במצב זה, רק מפרק המרפק זז וכל יתר המפרקים, כגון כתפיים, אגן וברכיים, אינם נעים כלל. תנועה רב - מפרקית - תנועה שבה משתנים הזוויות של מספר מפרקים במקביל, כמו בריצה או בתרגיל סקווט. לדוגמה, בריצה משתנים בו זמנית הזוויות במפרק הקרסול, הברך, האגן, המרפק והכתף. כך, בריצה, משתתפים מספר שרירים ומפרקים הפועלים בהרמוניה. אילו דוגמאות הוצגו לתנועות חד - מפרקיות ורב - מפרקיות? הוצגו כמה דוגמאות ספציפיות: כפיפת מרפק - תנועה חד - מפרקית קלאסית. רק מפרק המרפק משנה זווית, בעוד מפרקים אחרים כמו הכתף או הברך אינם זזים. ריצה - תנועה רב - מפרקית מורכבת. בזמן הריצה משתנים זוויות במספר רב של מפרקים, כולל: מפרק הקרסול - זווית כף הרגל משתנה תוך כדי מגע עם הקרקע. מפרק הברך - הזווית בברך מתכופפת ומתיישרת לסירוגין. מפרק האגן - הזווית בין הגב התחתון והירך משתנה במהלך הצעד. מפרק הכתף - משתנה הזווית בין הזרוע והגוף במהלך תנועת הידיים. מפרק המרפק - משתנה זווית המרפק בעת תנועת הידיים. למה חשוב להבחין בין תנועות חד - מפרקיות לרב - מפרקיות? חשיבות ההבחנה בין ... של שרירים ספציפיים. בתנועות רב - מפרקיות פועלים מספר שרירים ומפרקים בו זמנית, ולכן הן יעילות יותר להפעלת קבוצות שרירים גדולות, לשיפור כוח כללי וקואורדינציה. איך שינוי הזווית במפרק עוזר לזהות אילו שרירים פועלים? לפי העיקרון שתנועה היא שינוי זווית, ניתן להבין שכאשר יש תנועה, יש שרירים שפועלים כדי לאפשר את אותה תנועה. לדוגמה, בתנועת הריצה, הזווית במפרק הקרסול משתנה ולכן ברור שיש שרירים באזור השוק שפועלים. באותה מידה, שינוי הזווית במפרק הברך מעיד על פעילות של השרירים הקדמיים והאחוריים של הירך. ככלל, כשמפרק זז והזווית משתנה, ניתן להסיק אילו שרירים עובדים על פי המיקום והתפקיד שלהם בגוף. מהן המשמעויות הנוספות של שינוי זווית ב
מה הם השרירים? למה בעצם יש לנו שרירים? איך השרירים עובדים? [שריר / שריר נגדי / פשיטה / כפיפה במפרק]
... ובגוף שלנו, אלו בעצם המפרקים של הגוף. כגון מפרק הכתף, מפרק המרפק, מפרק שורש כף היד, מפרק האגן, מפרק הברך, מפרק הקרסול וכולי. אז בעצם באמצעות המפרקים , העצמות יכולות לזוז. אבל, איך נגרום לעצמות לזוז?! לשם כך עלינו להרכיב על השלד הזה, גומיות כלשהן, שההתקצרות וההתארכות שלהן, הן אלו שיגרמו לתנועה לקרות, במפרקים השונים. לדוגמה, נשים לפינוקיו שריר שנקרא לו שריר יד קדמית (שריר הבייספס), שהוא יתחיל ממפרק הכתף של פינוקיו, ויסתיים במפרק המרפק של פינוקיו. ובכל פעם שפינוקיו ירצה לבצע פעולה של כפיפה במפרק המרפק (תנועה של לגעת עם כף היד, בכתף), הוא בעצם יכווץ את השריר הזה של היד הקדמית שלו, כדי לקרב את כף היד שלו, לכתף שלו. ומה יקרה ... קירוב כף היד אל הכתף (כפיפה במפרק המרפק), אז אומנם שריר היד הקדמית התכווץ, אבל היה גם שריר שהתארך. שהוא השריר הנגדי, שריר היד האחורית. ועכשיו פינוקיו יכווץ אותו, ... שזאת נקראת תנועה של פשיטה במפרק המרפק. (כפיפה פשיטה) בדוק עם עצמך: עמוד בצורה רגילה ונסה לקרב את כף היד שלך, אל הכתף שלך. איזה שריר בגוף שלך הפך להיות יותר קצר ...
איזה שריר מתאמץ יותר? תרגיל רב מפרקי, 3 סוגים של סקוואט, איזה שרירים עובדים בסקוואט? low bar squat, high bar squat, front squat, back squat, איזה שרירים עובדים בתרגיל? איזה שרירים מתאמצים יותר?
איזה שריר מתאמץ יותר? תרגיל רב מפרקי, 3 סוגים של סקוואט, איזה שרירים עובדים בסקוואט? low bar squat, high bar squat, front squat, back squat, איזה שרירים עובדים בתרגיל? איזה שרירים מתאמצים יותר?
... רב - מפרקיים? כאשר מתבצע תרגיל רב - מפרקי, כמו סקוואט או משיכה בפולי עליון, משתתפים מספר מפרקים בתנועה. התנועה יכולה להתבצע ... המאמץ בין קבוצות השרירים המעורבות בתנועה. כדי להבין איזה שריר מתאמץ יותר, חשוב לבדוק באילו מפרקים מתבצע השינוי הגדול ביותר בזוויות ובטווח התנועה. איך מזהים איזה שרירים מתאמצים לפי השינוי בזווית המפרק? כדי לזהות איזה שריר עובד יותר, יש לעקוב אחרי שינויי הזווית במפרק: אם הזווית במפרק מסוים משתנה משמעותית יותר (כלומר, יותר מעלות של תנועה), השרירים שמחוברים סביב אותו מפרק הם אלו שיתאמצו יותר. המאמץ ... נדע אם הגב או היד הקדמית עובדים יותר? כאשר אדם מושך כבל בפולי עליון, הוא יכול לעשות זאת בעזרת מפרק הכתף, מפרק המרפק, או שניהם. הנה מספר ... התנועה מתבצעת בעיקר על ידי הורדת הכתף מטה, השרירים של הגב יעבדו יותר. אם התנועה מתבצעת בשני המפרקים, המפרק עם השינוי הגדול ... שונים? ישנם שלושה סוגי סקוואט עיקריים, וההבדל בין המאמץ בשרירים נובע מההבדלים בשינויי זווית במפרקים: פרונט סקוואט (Front Squat): הברכיים נשלחות קדימה והגב זקוף יותר. במצב זה, השינוי בזווית מפרק הברך גדול מאוד, ולכן השריר ... Bar Squat): הגב מוטה קדימה, והברכיים פחות עוברות את קצות האצבעות. במצב זה, השינוי בזווית במפרק הירך גדול יותר, והשרשרת ... (ישבן, ירך אחורית, גב תחתון) תתאמץ יותר. היי - בר סקוואט (High Bar Squat): שינוי הזווית במפרק הברך ובמפרק הירך הוא דומה, ולכן המאמץ ... כשמרימים משקל מהרצפה, אפשר לעשות זאת בכמה צורות, והשרירים שיתאמצו יהיו שונים לפי הזוויות במפרקים : אם מרימים על ידי כפיפה בעיקר במפרק הירך (ללא כפיפה בברך), השרשרת ... השרירים של הרגל הקדמית (הארבע ראשי) יתאמצו יותר. אם מרימים בתנועה מאוזנת שמשלבת את שני המפרקים בצורה דומה, המאמץ יתחלק באופן ... מודע. למרות זאת, בשלב הניתוח הפיזיקלי של התנועה אנו מתמקדים רק בשינוי הזוויות ובמכניקה של המפרקים והשרירים ולא בהשפעה המנטלית. ... - כיצד לקבוע איזה שריר עובד יותר? כדי לדעת באופן ברור איזה שריר מתאמץ יותר, חשוב לבדוק: איזה מפרק עובר את השינוי הכי גדול בזווית במהלך התנועה. ככל שהזווית משתנה יותר, כך השריר המקושר למפרק הזה מתכווץ ונמתח יותר, ומתאמץ ... תרגילי משיכה בפולי עליון, גב או יד קדמית, חזה או יד אחורית, איזה שריר עובד יותר? זווית משתנה במפרק, כמה מעלות משתנה הזווית במפרק? שינוי הזוויות במפרקים במהלך התנועה, קשר שריר מחשבה, איך ...
בידוד שריר מטרה מתוך קבוצת שרירים, איך לבודד שריר ספציפי? איך לעבוד על שריר ספציפי? איך לנטרל שריר? איך להחליש שריר? שרירים דו מפרקיים, אי ספיקה אקטיבית של שריר, עבודה על חלק מהשריר, שיטות אימון למתקדמים
בידוד שריר מטרה מתוך קבוצת שרירים, איך לבודד שריר ספציפי? איך לעבוד על שריר ספציפי? איך לנטרל שריר? איך להחליש שריר? שרירים דו מפרקיים, אי ספיקה אקטיבית של שריר, עבודה על חלק מהשריר, שיטות אימון למתקדמים
... שריר ספציפי מתוך קבוצת שרירים. אליעד כהן מסביר שכדי להבין איך זה אפשרי, ראשית צריך להכיר את המבנה של הגוף - המפרקים, השרירים שמחוברים אליהם, ואת האופן שבו הם פועלים. הגוף בנוי ממפרקים, כאשר בכל מפרק ישנם שרירים שנמצאים מלפני, מאחורי או מצדדיו. השרירים הללו יכולים לבצע תנועות של כפיפה ופשיטה, והם פועלים על ידי התכווצות ומתיחה. ... דרך לבצע תנועות שיגרמו רק לשריר ספציפי להתאמץ ולא לשאר השרירים באותה הקבוצה. איך שרירים פועלים במהלך תנועות במפרקים? כאשר מבצעים תנועה במפרק, השריר חייב להיות מחובר בשני צידי אותו המפרק כדי שיוכל להתכווץ ולייצר את התנועה. למשל, בתנועה של כפיפת מרפקים (כמו בתרגיל ליד הקדמית), שרירי הבייספס והברכיאליס מתכווצים, כיוון ששניהם מחוברים מעל ומתחת למפרק המרפק. אך יש הבדל חשוב בין שני השרירים הללו: שריר הברכיאליס חוצה רק את מפרק המרפק, בעוד ששריר הבייספס חוצה גם את מפרק המרפק וגם את מפרק הכתף. אליעד מסביר כי כאשר שריר חוצה שני מפרקים, נוצר מצב מיוחד שנקרא אי - ספיקה אקטיבית. משמעות הדבר היא שכאשר מקרבים את שתי נקודות החיבור של השריר זו לזו (למשל על ידי הרמת ... חלש יחסית ולא יכול להתכווץ עוד באותה עוצמה. במצב זה, השריר בעצם מוחלש באופן טבעי ביחס לשרירים אחרים שחוצים רק מפרק אחד. מהי אי - ספיקה אקטיבית ואיך היא מאפשרת לבודד שריר ספציפי? אי - ספיקה אקטיבית מתארת מצב שבו שריר מאבד מכוחו כי הוא כבר מקוצר מראש דרך שני מפרקים. לדוגמה, אם תבצע כפיפת מרפקים כאשר הכתף מורמת (המרפק גבוה), הבייספס יהיה במצב מוחלש יחסית משום שהנקודות שלו (בכתף ובמרפק) קרובות ... ואי - ספיקה פסיבית? אליעד מסביר שבנוסף לאי - ספיקה אקטיבית קיימת גם אי - ספיקה פסיבית. במצב זה, שריר חוצה שני מפרקים נמצא במצב מתוח בצורה קיצונית - למשל, כאשר הזרוע ישרה לחלוטין והבייספס מתוח דרך שני המפרקים (מרפק וכתף). גם במצב זה השריר מוחלש יחסית, אך כאן הוא מוחלש בגלל מתיחה קיצונית, מה שגורם לו גם לאבד כוח. איך ניתן ליישם את הרעיון ... בהן שרירים דו - מפרקיים. אליעד נותן דוגמאות נוספות לכך: שריר הטרייספס (יד אחורית), שבו יש ראשים שחוצים שני מפרקים וניתן לבודד ראש ספציפי. השריר הארבע - ראשי בירך (רקטוס פמוריס), שגם הוא חוצה שני מפרקים וניתן להשפיע על תפקודו על ידי שינוי הזווית של מפרקי הירך והברך. שרירי התאומים והשוקיים, שניתן לבודד גם כן באמצעות שינוי זוויות של ... להחליש שריר מסוים? מה ההבדל בין אי - ספיקה אקטיבית לפסיבית? האם כדאי לאמן שרירים עד לכשל? איך שרירים פועלים במפרקים? האם אפשרי לעבוד על שריר ספציפי מתוך קבוצת שרירים? האם אפשר לנטרל שריר מתוך קבוצת שרירים? אימון עד לכשל של השריר, האם לעבוד עד ... לכשל, כשל של השריר, כשל של קבוצת שרירים, אימון כמה שרירים בו זמנית, אי ספיקה פאסיבית, אי ספיקה אקטיבית, כמה מפרקים חוצה השריר? שריר דו מפרקי, שריר רב מפרקי, שריר חד מפרקי, החלשת שריר, חיזוק שריר, מתי שריר עובד? מתי שריר לא עובד? האם הגיוני לרצות ...
איך לשתול מחשבות בתת מודע? איך להעביר מסרים? איך שותלים מחשבה? שתילת מחשבות, טריקים לשכנוע, שיטות להעברת מסרים, להצליח למכור, להצליח במכירות, להצליח במשא ומתן
איך לשתול מחשבות בתת מודע? איך להעביר מסרים? איך שותלים מחשבה? שתילת מחשבות, טריקים לשכנוע, שיטות להעברת מסרים, להצליח למכור, להצליח במכירות, להצליח במשא ומתן
... לשתול מחשבות בתת מודע? איך להעביר מסרים? איך שותלים מחשבה? ההרצאה מתחילה בהסבר על האופן שבו המוח מנתח מידע. המוח לא מקבל מידע כיחידה אחת אלא מפרק אותו לשלבים ומנתח כל חלק בנפרד. לדוגמה, כאשר אדם שומע את המשפט כאן יש שולחן ירוק, המוח מפרק אותו ומבצע סדר של ניתוח: תחילה הוא מפרש את המילים כאן, יש, שולחן וירוק בנפרד, ואז ... מניפולציות חשיבתיות איך לזהות מניפולציה השפעת שפה על התודעה איך לשתול מחשבות הבנת מבנה ניתוח המידע במוח המוח לא מקבל מידע כיחידה אחת שלמה אלא מפרק אותו לשלבים ומנתח כל חלק בנפרד. כאשר משפט נאמר, המוח מפרש תחילה את המילים הבודדות, לאחר מכן את הצירופים שלהן, ואז את כל המשפט כולו בהתאם להקשרו. לדוגמה, כאשר שומעים את המשפט כאן יש שולחן ירוק, המוח מפרק אותו כך: קודם כל, הוא מפרש את המילים כאן, יש, שולחן וירוק בנפרד. לאחר מכן, הוא מנתח ...
מהי הדרך האידיאלית להרמת משא כבד? מהי הדרך הנכונה ביותר להרים דברים כבדים? איך הכי נכון להתכופף כדי להרים דברים כבדים מהרצפה? ארגונומיה, deadlift vs squat, high bar squat vs low bar squat vs front squat
מהי הדרך האידיאלית להרמת משא כבד? מהי הדרך הנכונה ביותר להרים דברים כבדים? איך הכי נכון להתכופף כדי להרים דברים כבדים מהרצפה? ארגונומיה, deadlift vs squat, high bar squat vs low bar squat vs front squat
... חשובים שצריך להקפיד עליהם. אליעד מסביר שהדרך האידיאלית להרים דברים כבדים תלויה בשימוש נכון במפרקים, בהקפדה על גב ישר ובהימנעות מוחלטת מכפיפה מוגזמת של עמוד השדרה. מהי הטעות הגדולה ביותר שעושים כשמרימים דברים מהרצפה? כאשר מרימים חפצים, הגוף משתמש בעיקר בארבעה מפרקים עיקריים: מפרק הקרסול מפרק הברך מפרק הירך (האגן) חוליות עמוד השדרה אליעד מדגיש שיש טעות נפוצה שהרוב מסכימים שיש להימנע ממנה בכל מחיר: כפיפה בעמוד השדרה, או גב ... על גב ישר באופן עקבי. איך מזהים שהגב באמת ישר? דוגמאות למצב תקין של גב ישר כוללות: האדם מתכופף דרך מפרק הירך (Hip hinge) בלי לכופף את הגב. שמירה על עמוד השדרה במצב נייטרלי גם אם הגוף מוטה קדימה. תנועת כפיפה שמגיעה מהברכיים ... כמו דדליפט וסקוואט (high bar, low bar ו - front squat). כל אחד מהם דורש טכניקה אחרת ושימוש שונה במפרקים . למרות שהוא לא נותן העדפה מפורשת, הוא מציין שכל עוד נשמר עמוד השדרה במצב נייטרלי, התנועה תהיה בטוחה. הוא מזכיר במיוחד שיש ... כבד? פרונט סקוואט על קצות האצבעות, מה גורם לפריצת דיסק? הרמת משקלים נכון, איך להרים נכון משא? אילו מפרקים פועלים בהרמת חפצים? איך מרימים משקל בצורה נכונה? איך להרים בצורה נכונה? איך מרימים חפצים כבדים? איזה שרירים מתאמצים יותר? איך ... גב עקום ולא גב ישר, עבודת ההמסטרינג בסקוואט, איך לשמור על עמוד השדרה? השוואת סוגים של דדליפט, איזה מפרקים משתתפים בהרמת משקל? איזה שרירים עובדים בסקוואט? איך להרים דברים נכון? איך להרים נכון חפצים כבדים? איך להרים דברים כבדים בצורה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מפרק, איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מפרק, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי טלפוני, אימון אישי להפרעות קשב, מטפל רגשי בנושא מפרק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 22:23:35 - wesi1