אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פוסט טראומה ✔למה אני מרגיש חלש? למה אני מרגיש דפוק? איך לא להרגיש חלש? איך להפסיק להרגיש חלש? ניתוח מקרה לדוגמה, פוסט טראומה מודחקת, איך לחקור...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 למה אני מרגיש חלש? למה אני מרגיש דפוק? איך לא להרגיש חלש? איך להפסיק להרגיש חלש? ניתוח מקרה לדוגמה, פוסט טראומה מודחקת, איך לחקור רגש שלילי? האם אני באמת דפוק? האם אני באמת חלש? למה אני חושב משהו על עצמי? חרדת ביצוע, אני חלש ביחס לאחרים, לא מצליח להתרכז בדברים, לא מצליח להוציא רישיון נהיגה, נכשל בהמון תחומים, תגובת שרשרת, איך לצאת מלופ? איך להפסיק לופ?
ניתוח מקרה של אדם שלא רוצה להרגיש חלש, שמרגיש שהוא מאוד חלש ושהוא דפוק עם אופי דפוק.

אחרי חקירה עמוקה מתברר כי:

בעבר הוא התערב במריבה פיזית לטובת חבר שלו. במהלך המריבה, תקפו אותו פיזית, בצורה קשה מאוד. לאחר מכן, החבר שלו שהוא התערב לטובתו, בכלל צחק עליו על המכות שהוא קיבל באירוע.

הסיטואציה הזאת יצרה לו טראומה ופחד מפני פגיעה פיזית. בפרט שהיא קרתה לפני שהוא הספיק לבנות את הביטחון העצמי שלו באופן כללי. כתוצאה מכך הוא התחיל לחשוש מפגיעה פיזית במצבים של קונפליקטים עם אנשים.

לדוגמה: ברגע שהבוס שלו מרים עליו את הקול, הוא מרגיש חרדה ופחד חזק, תחושה של סכנה פיזית. מה שיוצר תחושת חרדה מוגזמת.

מאחר שאותו אדם לא הבין את סיבת החרדה שלו שהיא קשורה גם לסיטואציה הנ"ל, בגלל זה הדבר היחיד שהוא ידע על עצמו, זה שהוא חרדתי בצורה לא הגיונית בלי להבין למה. במקסימום הוא חשב שיש לו בעיות בתת מודע, בלי להבין אותן.

כתוצאה מכך הוא חשב שהוא דפוק ושהוא חלש. כתוצאה מכך נוצר לו פחד כללי, שהוא מפחד להרגיש חלש. כי הוא שונא את זה שהוא מרגיש דפוק וחלש.

כתוצאה מכך הוא נכנס לחרדת ביצוע כללית בהמון תחומים. עד כדי כך שהוא לא הצליח בחיים בסיטואציות רגילות. לדוגמה, הוא לא הצליח להוציא רישיון נהיגה. שמתברר שזה כתוצאה מחוסר יכולת ללמוד נהיגה, כתוצאה מחוסר ריכוז, כתוצאה מחרדת ביצוע, מהפחד לטעות, מהפחד שמורה הנהיגה יצעק עליו ושהוא ירגיש חלש.

במילים אחרות, הפחד להיות חלש, מלווה אותו כל הזמן, מה שבעצם הורס לו את היכולת להצליח במשימות רגילות, שקשה לתפקד בהן תוך כדי מחשבה טורדנית וחרדת ביצוע לא להרגיש חלש. דהיינו, הפחד להיות חלש, המחשבה עליו, באמת הופכת את האדם לחלש.

כתוצאה מכך נוצר רצף של כישלונות, שחיזק את המחשבה שלו שהוא חלש וחיזק את הפחד להיות חלש, מה שיצר תגובת שרשרת ולופ מאוד קשה. כי האדם רואה במו עיניו, שהוא חלש ביחס לאחרים ולא מצליח להשיג מטרות שאחרים מרגישים.


תובנה: אם האדם מבין מהיכן נובעת החולשה שלו, הוא מבין שהוא לא באמת דפוק ביחס לאחרים, אלא שהחולשה שלו נובעת ממקרה פרטי שקרה לו ושלא קרה לאחרים, מה שיצר אצלו תגובת שרשרת וכולי.

ההבנה הזאת, אמורה לעזור לאדם לא להרגיש חלש. כי הוא מבין, שהוא לא באמת חלש ביחס לאחרים, אלא שהוא עבר סוג של תאונת דרכים / טראומה רגשית, שהשפיעה עליו.

ברגע שיש לאדם הבנה שהוא מבין את עצמו, אז, אם הוא מחזק אצל עצמו את החשיבה ההגיונית שלו, דהיינו, לחשוב בהיגיון באופן כללי, אז ממילא התחושות הרעות הלא הגיוניות, ייעלמו מעצמן.
למה אני מרגיש חלש ולא מצליח לתפקד כמו אחרים?

השיחה מתחילה בכך שהאדם שואל את אליעד כהן למה הוא כל הזמן מרגיש חלש, דפוק, ומתקשה להצליח במשימות פשוטות כמו להוציא רישיון נהיגה או להתרכז בעבודה. הוא מתאר תחושות של חרדה, פחד וחשש מלהיראות חלש בעיני אחרים. אליעד מבקש ממנו לנסות להבין לעומק מה עומד מאחורי התחושות האלה.

האם התחושה שאני חלש היא באמת מוצדקת?

אליעד מוביל את האדם לתהליך של חקירה עמוקה ושואל אותו ישירות: "אתה באמת חלש, או רק חושב שאתה חלש?". האדם עונה שהוא באמת חושב כך, ומסביר שכאשר הוא מסתכל על אנשים אחרים, הוא רואה שהם מצליחים במשימות שהוא נכשל בהן. אליעד כהן מבהיר לו שהבעיה אינה בכישלון עצמו, אלא במחשבה שלו על עצמו, שיוצרת לופ בלתי פוסק של כישלון וחרדה.

מה גרם לתחושת החולשה שלי מלכתחילה?

תוך כדי דיאלוג, האדם נזכר באירוע טראומטי מעברו: הוא התערב בקטטה לטובת חבר והוכה קשה. הדבר הטראומטי ביותר היה שהחבר שבשבילו הוא הסתכן, צחק עליו במקום להעריך את העזרה. הסיטואציה הזו הטביעה בו פחד מפני אלימות פיזית ותחושת השפלה עמוקה. אליעד מסביר שאותה חוויה ראשונית היא המקור לתחושת החולשה ולחרדה שמלווה אותו מאז ועד היום.

איך החוויה מהעבר משפיעה עלי כיום?

הפחד מפגיעה פיזית שנטבע באירוע ההוא הפך להיות פחד אוטומטי שמופיע בכל סיטואציה של קונפליקט או ביקורת, למשל כאשר הבוס שלו מרים עליו את הקול. אליעד מבהיר: "אתה לא באמת חושש שהבוס שלך יפגע בך פיזית, אלא שתת המודע שלך עושה חיבור בין צעקות לבין סכנה פיזית". התובנה הזו מאפשרת לאדם להבין שתגובתו אינה הגיונית, אלא אוטומטית, וכך להתחיל להשתחרר מהפחד.

למה אני לא מצליח להוציא רישיון נהיגה?

בדיון מפורט בנושא רישיון הנהיגה, מתברר שהאדם כלל לא ניגש לטסט אף על פי שלמד כ - 40 שיעורי נהיגה. אליעד בודק את העובדות ואומר לו שבפועל, הממוצע הארצי להוצאת רישיון הוא בסביבות 40 שיעורים, כך שאין כאן כישלון יוצא דופן. הבעיה, מסביר אליעד, אינה חוסר יכולת ללמוד נהיגה, אלא החרדה המוגזמת שמונעת ריכוז ופוגעת בתפקוד שלו.

האם אני באמת דפוק יותר מאחרים?

האדם מתאר את ההרגשה שהוא "דפוק" ביחס לאחרים, ואליעד מסביר לו שהסיבה לכך אינה בעיית אינטליגנציה או יכולת, אלא העובדה שהוא נכנס לחרדה בכל פעם שהוא חושב שעלול להיכשל. הלחץ להימנע מכישלון כדי לא להרגיש חלש, יוצר מצב שבו הוא באמת נכשל במשימות שהיו אמורות להיות פשוטות עבורו.

איך לפרק את תגובת השרשרת של החרדה?

אליעד מסביר לו את הלופ: "אתה מרגיש חלש ולכן נכשל במשימות...
להיות יותר חכם רגש שלילי חרדת שיפור יכולת שכלית חרדת כישלון איך להתמודד עובדה אני חלש לשפר יכולות חשיבה פיתוח יכולת שכלית חרדות איך לא להרגיש איך לא להרגיש חלש איך להפסיק איך להפסיק להרגיש איך להפסיק להרגיש חלש איך להפסיק לופ איך לחקור איך לחקור רגש איך לחקור רגש שלילי איך לחקור רגשות איך לצאת איך לצאת מלופ אמת אני חושב אני חושב משהו אני חושב משהו על עצמי אני חלש אני מרגיש אני מרגיש דפוק אני מרגיש חלש ביחס לאחרים ביצוע דוגמאות דוגמה האם אני באמת הדחקה הצלחה הרגשה הרגשת חוויה חוויות חווית חלש חקירות חרדה חרדות חרדת חרדת ביצוע טראומה טראומה מודחקת טראומות כישלון לא להרגיש לא להרגיש חלש לא מצליח להוציא רישיון נהיגה לא מצליח להתרכז לא מצליח להתרכז בדברים לדוגמה להדחיק להוציא להוציא רישיון להוציא רישיון נהיגה להיכשל להפסיק להפסיק להרגיש להפסיק להרגיש חלש להפסיק לופ להצליח להתרכז להרגיש להרגיש חלש להתרכז לופ לחקור לחקור רגש לחקור רגש שלילי לחקור רגשות למה אני למה אני חושב למה אני חושב משהו למה אני חושב משהו על עצמי למה אני מרגיש למה אני מרגיש דפוק למה אני מרגיש חלש לצאת לצאת מלופ מצליח להתרכז מרגיש מרגיש חלש נהיגה ניתוח ניתוח מקרה נכשל בהמון תחומים פוסט פוסט טראומה פוסט טראומה מודחקת פוסטים פחד ביצוע רגישות רגש רגש שלילי רגשות רגשות שליליים ריכוז רישיון נהיגה שלילי שליליות תגובות תגובת שרשרת תחושה תחושות תחושת
PTSD, איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה
PTSD, איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה
... איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה מהם סוגי הפוסט טראומה וכיצד מתמודדים איתם? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת בפוסט טראומה (PTSD) ובדרכים להתמודד איתה. אליעד מציין שישנם שני סוגים עיקריים של פוסט טראומה: פוסט טראומה אמיתית ופוסט טראומה שקרית, ומסביר כיצד ניתן להתמודד עם כל אחד מהם. מהי פוסט טראומה ואיך היא פוגעת באדם? פוסט טראומה מתארת מצב שבו אדם חווה אירוע טראומטי, כגון פציעה או תקיפה, ומגיב אליו בתגובה פוסט - טראומטית. אליעד מביא דוגמה של אדם שנשך אותו כלב, ומאז הוא מפחד לשמוע את נביחות הכלב - זוהי דוגמה לפוסט טראומה. הכוונה כאן היא שכאשר קורה ... כמו במקרה של אשה שעברה אונס, ומתקשה לקיים קשר אינטימי מתוך פחד מהחוויה הקודמת. מהו ההבדל בין פוסט טראומה אמיתית לפוסט טראומה שקרית? אליעד מסביר את ההבדל בין פוסט טראומה אמיתית לפוסט טראומה שקרית על ידי דוגמאות מעשיות. פוסט טראומה אמיתית היא טראומה שמובילה לתגובה הגיונית ומועילה, כמו לדוגמה פחד מהכנסת אצבע לאש אחרי חוויית כוויה. זוהי תגובה נכונה שמונעת מהאדם להיכוות שנית. טראומה שקרית, לעומת זאת, היא כאשר אדם ... אותו. לדוגמה, אם אדם נשך אותו כלב, והוא נמנע לא רק מכלבים אלא גם מציורים של כלבים, זו כבר טראומה שקרית - הציור לא יכול להזיק לו. כיצד להתמודד עם פוסט טראומה שקרית? כדי להתמודד עם
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
... לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית איך להפחית את הסבל מטראומה? כאשר אדם חווה טראומה קשה כמו תאונת דרכים, הוא עלול להיכנס למצב שבו הוא מפחד באופן קיצוני מכל דבר שמזכיר לו את האירוע הטראומטי. לדוגמה, אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים וניצל ממנה, עלול לפתח תגובה של פחד או חרדה מכל מה שקשור לכבישים או לרכבים, ואפילו לשמע הצליל של רכב מתקרב. אליעד כהן מסביר שאחת המטרות של טיפול בטראומה היא להביא את האדם למצב שבו הוא פחות פוחד מכך שהטראומה תחזור על עצמה. המטרה אינה לגרום לו באמת לרצות או לקבל בשלווה את החוויה של התאונה עצמה, אלא להקטין את רמת החרדה והסבל שלו כשהוא נזכר בה או כשהוא נתקל במשהו שמזכיר אותה. איך גורמים לאדם להפחית את הפחד מטראומה? הדרך שאליעד כהן מציע כדי להחליש את הפחד מטראומה מתחילה ברעיון פשוט לכאורה, אך יישומו דורש עבודה הדרגתית. לפי השיטה, האדם צריך להגיע לנקודה שבה הוא אומר לעצמו לא אכפת לי שזה יקרה שוב. אליעד מדגיש שזה לא חייב להיות ברמה ... אומר לעצמו שהחוויה של תאונת דרכים אינה הדבר הכי נורא שיכול לקרות. דרך זו מאפשרת לו להפחית את החרדה והסטרס שהוא חווה באופן כללי. איך מתבצע תהליך הטיפול בטראומה? אליעד כהן מתאר תהליך מובנה והדרגתי שבו מתחילים משיחות לא ישירות על הטראומה, אלא מתחילים דווקא בדברים כלליים יותר בחייו של האדם. לדוגמה, מראים לו תמונה, ושואלים מה הוא חושב עליה. כאשר הוא מביע דעה מסוימת, מנסים לגרום לו לראות שדעות אחרות יכולות ... מנושאים פשוטים לנושאים יותר משמעותיים, עד שמגיעים לדבר על הדברים האישיים והקשים יותר. מדוע חשוב להתרגל לחשיבה נגד רצונך? אליעד מסביר שכדי להתמודד עם טראומה, חשוב להבין שכל אירוע טראומטי הוא למעשה דוגמה פרטית למצב שבו המציאות אינה תואמת את רצונו של האדם. כלומר, האדם לא רוצה לחוות תאונת דרכים, אבל זה קורה בכל זאת. לכן, אם ילמדו אותו לקבל ולהכיל מצבים שהם נגד רצונו, אז בהדרגה גם ההתנגדות והפחד שלו מהאירוע הטראומטי ייחלשו. השיטה כוללת תרגול של האדם עם סיטואציות קטנות וקלות יותר, ומתקדמת לאט לאט אל סיטואציות קשות יותר, בדומה לאדם שרוצה להרים משקל של 100 קג אבל עדיין לא מסוגל. בהתחלה מתאמנים על משקלים קטנים יותר, ולאט לאט מעלים את רף הקושי, עד שהאדם מסוגל להתמודד בצורה טובה יותר עם המשקל הגדול. גם בטיפול בטראומה, תרגול של התמודדות עם מצבים שונים שבהם המציאות אינה תואמת את רצון האדם מחזק את החוסן הנפשי שלו ומאפשר לו להתמודד בצורה טובה יותר עם הזיכרון הטראומטי. האם המטופל צריך לדעת על תהליך הטיפול מראש? אליעד כהן מציין שלפעמים כדאי לשתף את המטופל בשיטה ובתהליך, אך לא תמיד זה הכרחי. לפעמים עדיף לבצע את התהליך בצורה טבעית, מבלי ... את הדברים ולפי מה שהוא מסוגל להכיל בשלב שבו הוא נמצא. האם אפשר להגיע למצב של חוסר פחד מוחלט? אליעד מדגיש שהמטרה אינה לגרום לאדם באמת לרצות שיקרה לו אירוע טראומטי, אלא רק להחליש את עוצמת הפחד. לדוגמה, אם האדם בתחילת התהליך מדרג את הפחד שלו מ - 1 עד 100 ברמה של 100, המטרה היא להוריד את הפחד הזה ל - 50 או לרמה אחרת נמוכה יותר. זו הקלה משמעותית, שמאפשרת לו לנהל חיים טובים יותר ופחות סבל מהזיכרונות והטריגרים לטראומה . למה טיפול כזה עובד גם על התת - מודע? כאשר מתרגלים חשיבה גמישה באופן כללי, כגון ללמד את האדם שזה בסדר שמציאות לא תמיד תואמת את רצונותיו, זה משפיע באופן עקיף גם על התת - מודע שלו. בתהליך הזה, אפילו מבלי שהאדם שם לב, החשש מפני הטראומה פוחת באופן טבעי. לסיכום, מה היתרון של שיטה זו? שיטה זו מאפשרת לאדם להסתכל על המציאות בצורה פחות מאיימת ויותר גמישה. על ידי התמודדות הדרגתית עם מצבים שונים, שבהם הוא מתרגל לראות שגם מציאות לא רצויה יכולה להיות נסבלת, האדם יכול בהדרגה להתמודד טוב יותר עם חוויות טראומטיות כמו תאונת דרכים. תהליך זה מפחית משמעותית את הסבל והפחד שלו ומעניק לו חופש גדול יותר מחוויות העבר השליליות. איך להתמודד עם חרדות? שיטות לשינוי תפיסת מציאות איך לפתח חוסן נפשי? איך להפחית פחדים? טיפול בטראומה ופוסט טראומה איך ניתן להחליש את הסבל מטראומה? כאשר אדם חווה טראומה, כמו תאונת דרכים, הוא עלול לפתח פחדים ותגובות קשות לכל מה שמזכיר לו את האירוע. אחת השיטות להתמודדות עם
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא חוויה שלילית ועמוקה שהאדם חווה, ומשפיעה עליו לאורך זמן, מעבר לסיום האירוע עצמו. מדובר באירועים כמו תאונות ... על תחושותיו והתנהגותו של האדם בהווה ובעתיד. כיצד טראומה משפיעה על ההווה והעתיד? אדם שעבר חוויות טראומטיות בעבר עלול להימנע מצעדים מסוימים בהווה כדי לא להיתקל שוב במצבים הדומים לאירועים שהתרחשו. לדוגמה, אדם שעבר ... עבודה או חברות בעתיד. דוגמה נוספת היא אישה שנפגעה מינית. טראומה זו עשויה לגרום לה להימנע מקשרים רומנטיים בעתיד, ולכן היא עלולה להישאר לבד, גם אם זה לא בהכרח רע עבורה. טראומה כזו משפיעה על הדרך בה האדם מקבל החלטות בהווה, וההימנעויות הללו עשויות להוביל לבעיות בעתיד. כיצד טראומה משפיעה על מנגנוני קבלת ההחלטות? המוח האנושי תמיד מנסה להימנע מתחושות רעות ולשמור על תחושת רווחה. אם אדם חווה חוויה טראומטית שגרמה לו סבל, הוא יימנע מאלו שמזכירים לו את החוויה הזו, גם אם הוא לא מודע לכך. לדוגמה, אם אדם עבר אונס, כל ... - עשוי לעורר בו פחד או חוסר רצון להתמודד עם אותו זיכרון טראומטי. תהליך היווצרות הטראומה כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, המוח מזהה אותו כאיום ומתחיל לחפש דרכים להימנע ממנו בעתיד. המוח מחלק את האירוע לרכיבים שונים (למשל, אנשים, ... ביום האירוע, המוח עשוי לקשר את החולצה האדומה עם החוויה הטראומטית, וכך יימנע מלבוש חולצה אדומה גם שנים אחרי המקרה. כיצד טראומה יוצרת פחדים והתנהגויות מגבילות? המוח האנושי יוצר מנגנוני הגנה שמונעים מהאדם להיתקל במצבים שהיו עשויים להזכיר לו את החוויה הטראומטית. לדוגמה: - אם אדם הכניס את ידו לאש ונהפך לכוויות, הוא יימנע מלגעת באש בעתיד. - אם אדם חווה פיצוץ רועם, הוא ... עשוי להרגיש חשוף לביקורת. מדוע אנשים נמנעים מהתמודדות עם טראומה? ישנן שתי סיבות עיקריות לכך שאדם נמנע מהתמודדות עם טראומה: 1. הפחד שמא אותו דבר שקרה בעבר יקרה שוב: האדם חושש שהמצב יישוב על עצמו. 2. ההימנעות מהמחשבה על האירוע: האדם ... לאירוע מעורר מחדש את הכאב הנפשי והסבל. כיצד להתמודד עם טראומה? אם אדם מרגיש שהעבר משפיע על ההווה שלו בצורה שמגבילה אותו מלהתקדם לעתיד, הוא צריך לבדוק כיצד ה
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
... הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית מהי ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית ... ממעשים שאין להם השפעה אמיתית. מהן הסיבות הנפשות שמניעות את המחשבות הטורדניות? חלק מהשאלות שהועלו בהרצאה עוסקות בזיכרונות טראומטיים שילד חווה, כמו דאגה לפגוע במישהו אחר, בעקבות טראומה שהייתה לו בילדותו, כמו למשל מצב שבו ילד חווה השפלה מצד ההורים. בהרצאה, מובאים דוגמאות של אנשים שמפחדים להתנהג בצורה שמזכירה את הסיטואציות ... לו לחשוב שהוא עושה נזק, ולהתמודד איתו. OCD הפרעה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבות טורדניות הפרעות נפשיות פוסט טראומה התנהגות כפייתית ...
הספר להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד
הספר להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד
... להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד האם באמת אפשר להירפא לחלוטין מפוסט טראומה? אליעד מסביר כי אנשים רבים בטוחים שהם התגברו לחלוטין על הפוסט טראומה שלהם בעקבות טיפולים פסיכולוגיים שונים, כמו דמיון מודרך או תהליכי ניקוי ושחרור רגשי. הם אומרים שהלב שלהם נקי ושלם עם האירועים שעברו, אך הוא מדגיש שזהו שקר עצמי עמוק. לפי אליעד, הדרך היחידה לוודא שאכן התגברת על פוסט טראומה, היא לשאול את עצמך: האם אתה מוכן, מרצון ובבחירה חופשית מלאה, לחזור שוב למצב הטראומטי שחווית, ולהישאר בו לנצח נצחים בדיוק כפי שהיה אז, ללא כל ידע או הבנה חדשה שיש לך היום? אם אינך מוכן לכך, סימן שעדיין לא השתחררת באמת מהטראומה. מהי בעצם טראומה לפי אליעד? אליעד טוען שכל אדם בעולם סובל מפוסט טראומה כלשהי, אפילו מדברים קטנים. למשל, אדם שהיה רעב בעבר, מבחינתו הרעב זו טראומה. אנשים עצבניים כי הם צריכים לאכול, לנשום או לבצע פעולות יומיומיות - כל אלו טראומות. כאשר יש צורך מסוים בחיים, זה מצביע על טראומה כלשהי שהאדם עבר או חושש לעבור שוב. במילים אחרות, עצם התלות במשהו חיצוני כמו מזון או נשימה, גורמת לאדם לסבול מהעבר ומהאפשרות שזה יחזור שוב. מה ההבדל בין דמיון לניקוי אמיתי של הלב? כאשר אנשים סובלים מפוסט טראומה, הם משתמשים בדמיונות שונים וטריקים פסיכולוגיים כדי להרגיע את עצמם לגבי האירועים בעבר. הם יוצרים ... היה מושלם כפי שהוא, כל כך מושלם שהוא מוכן ואף רוצה שיחזור על עצמו בדיוק אותו דבר. כל עוד האדם אינו מוכן לכך באמת, הפוסט טראומה עדיין קיימת בתוכו והוא לא התגבר עליה. מהו תהליך הזיכוך בדרך לאחדות מוחלטת? אליעד מתאר שבדרך לאחדות אמיתית ומוחלטת, האדם חייב לעבור תהליך של זיכוך שבו הוא חווה מחדש, בדרך כלל בחלומות, את כל האירועים הטראומטיים שעבר בחייו. התהליך מתרחש כך שהאדם מתמודד שוב עם אותן סיטואציות, אך הפעם הוא חווה אותן בצורה חדשה. כל הפחדים, החרדות והטראומות מהעבר יעלו בחלומות, והאדם חייב להתמודד איתן עד שהן לא מטרידות אותו יותר. כאשר אדם מגיע למצב שהחלומות האלו כבר לא מפחידים אותו, והוא חווה את הטראומות כדבר טוב, רק אז הוא באמת משוחרר מהעבר. איך אפשר לראות טראומה כדבר טוב? אליעד מסביר באמצעות דוגמה חזקה של אישה שנאנסה. לדבריו, עד שאותה אישה לא תחווה את האונס כדבר טוב, היא לא תהיה משוחררת באמת מהטראומה. יש שני סוגי חוויית טוב: סוג אחד הוא חוויה של טוב שנמצאת מעבר לטוב ולרע, במצב של אחדות מוחלטת שבו האדם לא מבדיל יותר בין יש לאין. הסוג השני הוא חוויה שבה האדם מבין ומרגיש שהוא עצמו, כאלוהים, בחר את האירוע הטראומטי הזה מתוך בחירה חופשית מלאה, ושהוא רוצה אותו באמת ומבין לחלוטין מדוע זה טוב עבורו. רק כאשר האדם מגיע לאחת משתי החוויות הללו, הטראומה נעלמת באמת. מהי הדרך הפרקטית להתמודדות עם טראומות? אליעד נותן שתי דרכים מעשיות להתמודדות אמיתית עם טראומות: לשאול את השאלה: למה זה קרה לי? ולענות בכנות על השאלה הזאת שוב ושוב, עד שהאדם מגיע להבנה אמיתית ... שבגללן האדם מתנגד שהאירוע יחזור, עד שיגיע לשורש הפנימי ביותר של ההתנגדות הזו. מה זה אומר אם האדם עדיין מפחד שהטראומה תחזור? אם אדם אומר שלבו נקי אבל עדיין פוחד שהטראומה תחזור או אפילו נמנע ממצבים שעלולים לעורר אותה שוב, הוא עדיין נמצא בפוסט טראומה. אליעד משתמש בדוגמה של אדם שננשך על ידי כלב: אם הוא עדיין מפחד שהכלב ינשוך אותו שוב, או נמנע ... נקי. רק כשהאדם יהיה מוכן באמת ובתמים שהכלב ינשוך אותו שוב ויהיה מוכן להישאר במצב הזה לנצח, אז הוא באמת התגבר על הטראומה. איך אפשר לחיות בשני המצבים בו זמנית? אליעד מסביר שכשאדם מגיע לאחדות מוחלטת, הוא מסוגל לחיות בו זמנית ... יכול לא לפחד כלל שהכלב ינשוך אותו לנצח, אך עדיין לבחור לא להתקרב לכלב בפעם הבאה, פשוט מתוך נוחות, ולא מתוך פחד או טראומה. לסיכום, מה הדרך היחידה להשתחרר באמת מ
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
... דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות מהי פוסט טראומה וכיצד היא משפיעה על הפחד מהעתיד? פוסט טראומה היא מצב שבו אדם חווה אירוע קשה בעבר, וכעת הוא ממשיך להרגיש פחד וחרדה גם אחרי ... לקבל את האפשרות שיקרו דברים רעים, ובכך לשחרר את עצמך מהפחד המתמשך. מדוע קשה ליישם את הפתרון לפחד מטראומה חוזרת? אדם שחווה אירוע טראומטי בעבר מתקשה מאוד להתמודד עם פחדים עתידיים, כי האירוע הטראומטי נצרב בזיכרונו כמשהו בלתי נסבל. לדוגמה, אדם שהרגיש חוסר אונים באירוע מאיים, יתקשה ... מדברים רעים). שילוב זה מאפשר חיים ללא פחד ועם זאת עם רצון לשפר ולשנות את המציאות. האם ניתן למנוע טראומה נוספת או להשכיח את הטראומה הקיימת? אליעד טוען שלא ניתן למנוע לחלוטין טראומה נוספת, כי תמיד קיימת אפשרות שמשהו רע יקרה. כמו כן, אין צורך לנסות להשכיח את הטראומה, כי הניסיון לשכוח רק יוצר מתח נוסף. לדעת אליעד, אם משהו רע קרה לך, זה לא משנה אם ... יכול להיות קשה, אבל עם הזמן הוא מתרגל ומבין שזה חלק טבעי מהחיים. אותו דבר תקף לכל תחושה קשה או אירוע טראומטי. מדוע כל חיסרון הוא סוג של טראומה? אליעד מסביר שבמהותו, כל חיסרון וכל אי שביעות רצון הוא סוג של טראומה, ההבדל הוא רק בעוצמת החוויה. לדוגמה, אם אדם מצפה שהכיסא שעליו הוא יושב יהיה נוח, ומגלה שהכיסא פחות נוח ממה שציפה, הוא מתאכזב. אכזבה זו היא טראומה קטנה מאוד, אבל אותו עיקרון חל על טראומות גדולות יותר כמו פחד מנטישה או חרדת בגידה. מהי חרדה קיומית והאם כולם חווים אותה? ... אם יינטשו אותו, זה לא בהכרח דבר רע, אלא רק עוד מצב בחיים שניתן להתמודד איתו. לסיכום, איך להתמודד עם פוסט טראומה וחרדות באופן אפקטיבי? הדרך שאליעד כהן מציע היא לקבל את העובדה שדברים רעים ... מפחדים ומתחים, ומאפשרת לאדם לחיות בחופשיות גדולה יותר מול חוסר הוודאות של החיים. התמודדות עם חרדות טראומה וזיכרונות כואבים איך לקבל את המציאות איך להשתחרר מפחדים פסיכולוגיה ופילוסופיה של חרדה פוסט טראומה והתמודדות עם פחדים עתידיים פוסט טראומה משמעותה שאדם חווה בעבר אירוע טראומטי, וההשפעה שלו נמשכת גם בהווה. לדוגמה, אם אדם ננשך בעבר על ידי כלב, כעת הוא מפחד ... שחשוב להכיר הוא שהמציאות היא לא ודאית, ואכן קיימת אפשרות שיקרו דברים רעים. גם אם לא היה לך אירוע טראומטי בעבר, עדיין יכולה לקרות לך טראומה בעתיד. זו האמת ואין דרך לעקוף אותה. הדרך להתמודד עם פחדים עתידיים היא להבין ולהפנים ... קיימת גם קודם כדי להבין את הפחד, אפשר לקחת דוגמה של מישהו שהוריו נטשו אותו. בשל הנטישה, הוא נמצא בטראומה מתמשכת וחושש להינטש שוב. אבל גם אם הוריו לא היו נוטשים אותו, עדיין היה קיים הסיכוי ... אותה. זהו שילוב של נפרדות (לא רוצה שדברים רעים יקרו) ואחדות (אין הבדל בין טוב לרע). להבין שהאירוע הטראומטי לא היה הסיבה היחידה אדם יכול להרגיש שסבל באירוע מסוים כי לא צפה את מה שקרה, או כי ... פחד, או להפחית את החשיבות של רצונות מסוימים. זהו כלי נוסף שיכול לעזור. אי אפשר להעלים זיכרונות טראומטיים כאשר שואלים איך להשכיח זיכרון טראומטי, התשובה היא שאין צורך להשכיח אותו. אם משהו רע קרה לך, אתה לא צריך לנסות לשכוח אותו בכוח, אלא ללמוד לחיות איתו. אם תזכור - תזכור, ואם לא - לא. אין בכך משמעות מיוחדת. האם ניתן למנוע טראומה נוספת? אין דרך לדעת בוודאות שדבר מסוים לא יקרה שוב. הדרך היחידה להיות שליו היא להבין ...
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם זיכרונות טראומטיים מהעבר? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי בעבר, כל פעם שהזיכרון עולה מחדש הוא חווה את אותה טראומה שוב. בזרגון המקצועי, המצב הזה מכונה פוסט טראומה, מצב שבו הזיכרונות השליליים ממשיכים להציף את האדם ולהפריע לחייו. לפי אליעד כהן, רוב השיטות והטיפולים שמציעים כיום אינן יעילות באופן מלא, כי הן לא מתייחסות לשורש האמיתי של הטראומה. האדם יכול לשכוח את האירוע לפרקי זמן קצרים או ארוכים, אך תמיד קיימת אפשרות שהאירוע יעלה מחדש בעקבות טריגר כלשהו, והטראומה תורגש שוב במלואה. מדוע הטיפולים בפוסט טראומה אינם יעילים באמת? לפי אליעד כהן, טיפולים רבים מתמקדים בהתמודדות שטחית בלבד. הם מלמדים את האדם להתמודד עם האירוע, אך אינם מסירים את הזיכרון באופן מוחלט. הזיכרון תמיד נשאר חבוי ברקע, וכאשר מתרחש אירוע דומה, הזיכרון הטראומטי צף ועולה. התוצאה היא שהטיפולים אינם משיגים ריפוי מוחלט. לדוגמה, אדם יכול לעבור טיפול פסיכולוגי ממושך ולחוש הקלה זמנית, אך אם בעתיד הוא יחווה סיטואציה דומה לאותה טראומה, הוא יחווה שוב תחושות קשות. מהי הדרך האמיתית לרפא זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר כי הדרך האמיתית היחידה לרפא טראומה לחלוטין היא להגיע למצב נפשי שנקרא השתוות מוחלטת. הכוונה היא שהאדם מגיע למצב שבו הוא באמת רוצה, באופן מוחלט ושלם, את מה שקרה לו. אין הכוונה שהאדם ירצה לחוות שוב אירוע טראומטי באופן מכוון, אלא שבמצב התודעתי האידאלי, האדם מרגיש שאין לו כל העדפה בין טוב לרע, בין אירוע שנעים לו לבין אירוע שאינו נעים. מצב זה מתואר כמצב תודעתי שבו האדם לא קיים כרצון נפרד מהמציאות. כאשר אדם נמצא במצב של השתוות מוחלטת, גם האירוע שנחשב טראומטי בעבר נחווה על ידו כחוויה טובה, כיוון שאין אצלו הבדל בין טוב לרע. איך מגיעים למצב של השתוות מוחלטת מול הטראומה? אליעד כהן מפרט שהדרך להגיע להשתוות מוחלטת היא באמצעות חקירה עצמית עמוקה ויסודית. האדם צריך לנסות להיזכר בכל הפרטים הקשורים ... כאשר האדם מגיע להבנת הסיבה הראשונה, הוא מבין באופן מלא מדוע האירוע קרה. הבנה זו משנה את כל התפיסה שלו לגבי הטראומה. האדם רואה שכל רגע במציאות הוא חדש לחלוטין, וכל רגע אינו מחויב להיות דומה לרגע הקודם. האדם מבין שהטראומה היא רק זיכרון, אך הזיכרון עצמו הוא תוצר של הסיבה הראשונה, והמציאות עצמה מתחדשת בכל רגע מחדש. מה קורה כאשר האדם מגלה את הסיבה ... הסיבה הראשונה, הוא חווה את כל המציאות בצורה חדשה לחלוטין. הוא מבין באופן מלא מדוע כל דבר קרה לו, כולל האירוע הטראומטי. הטראומה מאבדת את ההשפעה שלה, כי האדם כבר אינו נמצא בהתנגדות מול המציאות. הוא חווה את כל האירועים, כולל אלו שבעבר תפס כטראומטיים, באופן טבעי ושלם. הוא לא מרגיש עוד פחד או חרדה מפני זיכרונות העבר, כיוון שהוא מבין ומקבל באופן מוחלט את הסיבה העמוקה ביותר של כל דבר במציאות. סיכום כללי - איך להגיע לשקט נפשי אמיתי אחרי טראומה? אליעד כהן מציע שהדרך היחידה לרפא טראומה באמת היא להבין את השורש האמיתי והעמוק ביותר של כל אירוע שקורה בעולם. כשהאדם מגלה את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, הוא מקבל את המציאות כפי שהיא ללא שום התנגדות, וכך זיכרונות טראומטיים אינם יכולים לפגוע בו יותר. הוא חווה את כל הזיכרונות כאירועים שלמים, נטולי טוב ורע, מתוך חוויה של אחדות ושלמות מלאה. איך להתמודד עם פוסט טראומה? איך להגיע להשתוות מוחלטת? מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות? איך להיפטר מזיכרונות רעים? איך להגיע לאחדות עם המציאות? פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? הפעם אשיב איך האדם אמור להתמודד עם זיכרונות לא נעימים מהעבר. כל פעם שאדם נזכר בדברים לא נעימים שקרו לו בעבר, זה נקרא פוסט טראומה. ויש הרבה שיטות המתיימרות לטפל בזה, אך כולן לא עובדות. יתכן שתשכח מהדבר, אבל בפנים יהיה זיכרון שיכול תמיד לעלות ולצוף בגלל ... זה להגיע לאחדות, להגיע למקום שהזיכרון יהיה, ויחווה כטוב. ומי שיש לו עדיין רצונות עצמיים, יפחד שיקרה לו משהו רע, והטראומה תמיד תוכל לחזור. ומי שיגיע לחוויית האחדות לא יהיה לו רצון שדבר אחד יהיה שונה בחשיבה מהשני, הכל יהיה ללא הבדל, ואז לא יהיה רצון להרגיש טוב יותר או פחות, לא יהיה כלל הבדל בין הטוב לרע ואז הוא יזכור את הדבר הטראומטי כחוויה טובה, כיוון שיש השתוות עם המציאות. אדם הלך ברחוב ושדדו אותו, אדם ביזו אותו, או כל דבר אחר, ועל האדם לנסות לגלות, מה הסיבה ...
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
... בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה איך לטפל בטראומה נפשית מהעבר שלא השפיעה פיזית? כאשר מדובר בטראומה, לא תמיד מדובר בפגיעה פיזית ברורה כמו נכות או איבוד איבר. טראומה יכולה להיות אירוע שהתרחש בעבר, למשל חרם בבית הספר, השפלה פומבית, טראומה מינית או התעללות נפשית. למרות שאין סימן פיזי מובהק, הטראומה ממשיכה להשפיע על האדם מבחינה נפשית ורגשית. אליעד כהן מסביר כי כדי לטפל בטראומה כזו, יש להבחין ולהבין באופן ... בהווה. לדוגמה, אדם שעבר חרם או השפלה בבית הספר עלול להאמין כי הוא אינו שווה או שאינו ראוי לאהבה ולקשרים חברתיים. לכן, כדי להתמודד עם הטראומה, חשוב לא רק להבין מה התרחש ... אלו כיום. למעשה, מה שמשפיע באמת הוא לא האירוע עצמו שקרה בעבר, אלא הזיכרון שלו והמשמעות שניתנת לו בהווה. מדוע אנשים עדיין סובלים מטראומות מהעבר למרות שאין להן השפעה פיזית ממשית? הסיבה שאנשים ממשיכים לסבול מאירועים טראומטיים שקרו בעבר, אפילו כאשר אין ... אלו. לפי אליעד כהן, האדם אינו סובל באמת בגלל האירוע עצמו אלא מהזיכרון של האירוע ומהמשמעות העכשווית שהוא נותן לו. לדוגמה, אם אדם חווה טראומה מינית, הוא עלול לחשוב שאם ... של הפרשנויות הללו - לבדוק אם הן אכן נכונות או שמדובר בסיפורים פנימיים שניתן לשנות אותם. איך אפשר לשנות את הפירושים השליליים שמלווים את הטראומה? כדי לשנות את הפירושים השליליים והכואבים של הטראומה, אליעד כהן מציע לשאול באופן מדויק מה המשמעות של הטראומה בעבור האדם. למשל, אם אדם עבר ... או שהן רק סיפורים שהאדם מספר לעצמו, ניתן לשנות אותן. כאשר הפרשנויות משתנות, הכאב הנפשי שהן יוצרות פוחת ואף יכול להיעלם לחלוטין. האם טראומה פיזית באמת שונה מטראומה נפשית? אליעד כהן מציין שגם בטראומה פיזית, למשל אדם שהתעוור או ... לכך שאם כל האנשים היו מסוגלים לעוף באוויר ורק אתה לא, היית מרגיש רע בגלל הפירוש שאתה נותן לכך שאתה שונה. זה מוכיח שגם במקרה של נכות או טראומה פיזית, הכאב נובע בעיקר מהמשמעות שהאדם מייחס למצבו. כך שגם בטראומה פיזית, הטיפול יהיה תמיד ... עצמו (שהסתיים בעבר), אלא מהמשמעות שהוא נותן לו עכשיו, כמו מחשבות שהוא לא שווה, לא ראוי, או אשם במה שקרה. אליעד כהן מדגיש שטיפול בטראומה חייב להתמקד בשאלה: מה אתה חושב על עצמך כרגע בעקבות מה שקרה בעבר?. אם אדם יוכל לשנות את המשמעות הזו, הטראומה כבר לא תהיה טראומטית עבורו. אם הוא יגיע למצב שבו הוא מרגיש בעל ערך, רצוי ואהוב - המשמעות השלילית של האירוע תאבד את כוחה. כיצד מתמודדים עם הסימפטומים וההשלכות של טראומות חברתיות? כאשר מתמודדים עם טראומה חברתית כגון חרם או השפלה, ...
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה איך טראומה מהעבר משפיעה על הזוגיות? כשאדם נכנס לזוגיות מבלי שטיפל בטראומה קודמת שחווה, הוא למעשה מכניס לתוך הקשר הזוגי בעיה שטרם נפתרה, וזו עלולה לצוץ שוב ולהזיק למערכת היחסים. אליעד כהן מסביר שכאשר יש טראומה מהעבר, גם אם נדמה שהזוגיות החדשה או הצלחה בתחומים אחרים בחיים פתרו אותה, לרוב מדובר באשליה זמנית בלבד. הדחקת הטראומה לא פותרת את הבעיה עצמה, אלא רק מסתירה אותה זמנית. לדוגמה, אדם שחווה ... וחרדת דחייה, או אישה שחושבת שנוצלה בעבר (בין אם האירוע קרה בפועל או רק בתחושתה), נכנסים למערכת יחסים ללא טיפול בטראומה. תחילה הם עשויים להרגיש שהקשר החדש עוזר להם להתגבר על הבעיה, והכל נראה מושלם, כי כעת הם אהובים ומוערכים. אולם לאורך זמן, הטראומה המודחקת עלולה להתעורר מחדש ולהשפיע על הקשר בצורה שלילית. למה טראומה מודחקת תמיד תחזור להשפיע? אליעד מדגיש שהסיבה לכך היא שאדם שלא טיפל בטראומה, לא באמת פתר את שורש הבעיה, אלא רק מסתיר אותה. בדיוק כמו אדם שיש לו ... את הנזילה הוא רק שם צבע או חומר איטום זמני. הנזילה אולי לא תיראה, אבל היא עדיין קיימת ותפרוץ מחדש. באופן דומה, הטראומה שלא טופלה מחלחלת אל תוך הזוגיות ואל שאר תחומי החיים. דוגמה נוספת: אישה ... שבן זוגה ינטוש אותה, בדיוק כפי שהרגישה בעבר עם משפחתה. התוצאה היא שהקשר נפגע ואף עלול להסתיים, וכעת נוצר מצב של טראומה על טראומה. לא רק שהאישה סוחבת את תחושת חוסר האהבה מילדותה, עכשיו התווספה טראומה נוספת של דחייה ונטישה בזוגיות. איך טראומה משפיעה על ההתנהגות בזוגיות? כשאדם סוחב טראומה, הדבר מתבטא בהתנהגות מוגברת של חשדנות, קנאה, רכושנות ואובססיביות. האדם למעשה מונע על ידי פחד פנימי עמוק שמקורו בטראומה, דבר הפוגע בזוגיות וגורם להרס עצמי של מערכות יחסים. לעיתים, לאדם עצמו אין אפילו מודעות מלאה לאופן שבו הטראומה מנהלת אותו, וכך הוא אינו יכול לשלוט או לעצור את ההתנהגויות המזיקות הללו. דוגמה ממוקדת שמביא אליעד היא של אישה שכתוצאה מחוויית סקס טראומטית ראשונה הפכה לא - מינית ופיתחה רתיעה ממיניות. משום שלא טיפלה בזה, היא צברה חוויות שליליות נוספות עם גברים שרצו איתה קשר אינטימי, וכך הטראומה הראשונה הפכה לשרשרת טראומות נוספות, שהפכו את ההתמודדות העתידית שלה למסובכת וקשה עוד יותר. איך אפשר ...
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות מהי טראומה מהילדות וכיצד היא ממשיכה להשפיע גם בבגרות? טראומה מהילדות היא חוויה של אירועים שליליים קשים, כמו חרם, פגיעות מיניות או התעללות רגשית, ששורדים בזיכרון ומשפיעים על האדם גם בבגרותו. הזיכרון של אירועים טראומטיים נשאר צרוב בתודעה וממשיך להשפיע על התחושות וההתנהגות, גם כאשר עברו שנים רבות מאז שהתנסו בהם. מדוע חשוב לדמיין את הטראומה כאילו היא מתרחשת בהווה? כדי לטפל בטראומה באופן יסודי, אליעד אומר שחשוב לדמיין את הטראומה כאילו היא קורת עכשיו. אם אדם לא יכול להכיל את המצב כשהוא מדמיין אותו בהווה, הסיכוי שהוא יוכל להתמודד עם הזיכרון מהעבר הוא אפסי. טראומה היא זיכרון שלילי, ואם לא מצליחים להכיל את הסיטואציה בעת הדמיה מחדש, יהיה קשה להתמודד עם הזיכרון המקורי. לדוגמה, אם אדם עבר חרם או פגיעות מיניות בילדות, עליו לדמיין את המצב שוב ולהבין איך הוא מגיב לכך כיום, ובכך ללמוד להתמודד עם הרגשות העולים. כיצד ניתן למחוק את ההשפעה השלילית של הטראומה? לא ניתן למחוק את הזיכרון עצמו, אך ניתן לשנות את פירושי הרגש השליליים שסובבים אותו. לדוגמה, אם לאחר אירועים טראומטיים אדם פירש את חוויתו כאילו הוא לא שווה או חסר ערך, עליו לעבוד על שינוי הפירושים הללו. ככל שעובדים על מחיקת הפירושים השליליים, כך הכוח של הטראומה פוחת. למה חשוב ללמוד להכיל את הכאב גם אם הוא מתרחש בהווה? אם אדם לא מצליח להכיל את הכאב כשהוא מדמיין את הטראומה, כל פעם שהזיכרון יעלה הוא ירגיש את הכאב מחדש. הפחד מהכאב עצמו עשוי להקשות על תהליך ההחלמה. לכן, צעד מרכזי בטיפול בטראומה הוא ללמוד להכיל את הרגשות הקשורים לטראומה גם אם הם קורים בהווה, כדי להקל על השפעתם. כיצד אחריות רגשית משפיעה על טיפול בטראומת ילדות? ההבנה של אחריות רגשית היא חשוב בטיפול בטראומה. למרות שהאירועים עצמם היו נכפים על האדם (כמו פגיעות מיניות או התעללות), יש לאדם בוגר יכולת לבחור כיצד לפרש את הרגשות ולשלוט בהם. אם אדם לומד לקחת אחריות על רגשותיו, הוא יוכל להתמודד בצורה טובה יותר עם זיכרונות טראומטיים מהעבר. האם גם ילד יכול לבחור להיפגע? אליעד מציין כי גם ילד, במידה מסוימת, יכול לבחור איך לפרש את האירועים, ובכך להחליט עד כמה להיפגע. לדוגמה, אם מישהו עושה לו פרצוף או מוציא לשון, הילד לא חייב להיפגע מכך. הפגיעה תלויה בתגובה האישית של הילד למה שקורה סביבו. כיצד בחירה חופשית מתקשרת לטראומות בילדות? ככל שלאדם יש יותר מודעות, כך הוא מסוגל לבחור אם וכיצד להיפגע. רוב האנשים לא מודעים לחלוטין ליכולת הבחירה הזו, ולכן הם נוטים להשליך את תחושת הפגיעה על גורם חיצוני. ... יכול לבחור כיצד להרגיש כלפי אותו אירוע ואילו פרשנויות להעניק לו. כיצד ניתן להגיע למצב שהזיכרון עצמו נמחק? ההנחה היא שכאשר אדם מצליח לשנות את הפירושים השליליים על אירועים טראומטיים, המשמעות של הזיכרון פוחתת, ובסופו של תהליך יתכן שהזיכרון יימחק או יימחק לחלוטין. ככל שהאירוע מפסיק להיות משמעותי רגשית, כך יקטן הסיכוי שהזיכרון יטריד את האדם לאורך זמן. מה כדאי ללמוד כדי להתמודד עם טראומה מהילדות? כדאי ללמוד להבין את הקשר בין העובדות לפירושים, ולבחון את הפירושים שנעשו לגבי אירועים מהעבר. חשוב לשאול את עצמך שאלות כמו: למה אני מרגיש רע?, האם אני חייב להיפגע ... כי יש לך את הבחירה כיצד להרגיש כלפי האירועים הללו. מדוע צריך ללמוד לנהל רגשות בהווה כדי לרפא את העבר? כשהאדם לומד לנהל את רגשותיו בהווה, הוא מסוגל להתמודד טוב יותר עם טראומות מהעבר. כל אדם יכול ללמוד לקחת אחריות על רגשותיו ולהתמודד עם מה שקרה, גם אם זיכרון הטראומה לא נעלם לחלוטין. הכוח לנהל רגשות בהווה עוזר להתמודד עם הזיכרונות בצורה פחות כואבת. כיצד לעבור מכל התיאוריה הזו ליישום מעשי? היישום המעשי כולל את הצעדים הבאים: דמיון מכוון של האירוע הטראומטי כאילו הוא קורה כעת. בחינה כנה של התגובות הרגשיות והנפשיות שעולות. זיהוי הפירושים שמגבירים את התחושה השלילית. לימוד האפשרות לשנות את הפירוש או לבחור בהבנה אחרת. לקיחת אחריות על הרגשות בהווה והבנת יכולת הבחירה. טראומה וזיכרונות כואבים לקיחת אחריות רגשית פירושים מול עובדות כיצד לבחור מה להרגיש התמודדות עם חרם ופגיעה מחיקת זיכרונות שליליים מהי טראומה מהילדות וכיצד היא ממשיכה להשפיע גם בבגרות?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אני מרגיש חלש? למה אני מרגיש דפוק? איך לא להרגיש חלש? איך להפסיק להרגיש חלש? ניתוח מקרה לדוגמה, פוסט טראומה מודחקת, איך לחקור רגש שלילי? האם אני באמת דפוק? האם אני באמת חלש? למה אני חושב משהו על עצמי? חרדת ביצוע, אני חלש ביחס לאחרים, לא מצליח להתרכז בדברים, לא מצליח להוציא רישיון נהיגה, נכשל בהמון תחומים, תגובת שרשרת, איך לצאת מלופ? איך להפסיק לופ?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פוסט טראומה, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פוסט טראומה, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רוחני, אימון אישי לילדים נוער והורים, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז בנושא פוסט טראומה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5176 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:35:15 - wesi1