אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שלמות ✔2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חיסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
וכאן נסביר על 2 גישות טיפוליות, 2 גישות של מטפלים שהאדם רוצה להיעזר בהם, 2 גישות של יועצים, 2 גישות של מנטורים לחיים וכולי. ונסביר מה ההבדל בין השיטה של אליעד כהן לשיטות אחרות ומהי שיטת EIP ועוד.

וההבדל שבין 2 הגישות האלו, הוא מאוד חשוב. וקריטי מאוד שהאדם יבין את 2 הגישות האלו ושיבין את ההבדלים שבין 2 הגישות האלו, כי 2 הגישות השונות האלו, עשויות להיות הבדל כמעט שבין חיים למוות ובין אושר לסבל וכולי. וגישה אחת מובילה את האדם אל האושר והשנייה אל הסבל. ולמרות שנראה ששתיהן כאילו דומות, הן שונות.

והעניין הוא, כך: בן אדם בא לטיפול כדי לטפל בבעיה שיש לו. דהיינו, הוא מניח שיש לו בעיה כלשהי. לדוגמה, בן אדם שרוצה לטפל בכך שיש לו בעיה רגשית, של רגישות יתר. דהיינו, שאותו אדם חושב שהוא רגיש יותר מידי והוא רוצה לטפל בבעיה שלו. דהיינו, הוא רוצה להפסיק להיות רגיש יותר מידי אלא להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני וטוב ויפה.

ואז הולך לו אותו אדם, אל מטפל שיעזור לו להיות פחות רגיש. ועכשיו המטפל אמור לעזור לאותו האדם להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני.

אבל כאן יש 2 גישות ו2 דרכים איך להסתכל על העניין הזה. ואלו 2 גישות טיפוליות שונות לחלוטין אחת מהשניה, ואני אסביר.

ברמת העיקרון, האדם אמר שיש לו בעיה של רגישות יתר. המטפל רוצה לעזור לאדם שתהיה לו פחות רגישות. דהיינו, גם המטפל וגם האדם מסכימים שיש כאן בעיה של רגישות יתר שרוצים לטפל בה. עד כאן הכל נשמע טוב והגיוני.

אבל יש כאן 2 גישות שונות. גישה אחת היא הגישה הפשוטה, כפשוטם של דברים, היא בעצם מניחה שלאדם יש רגישות יתר + שרגישות יתר זו בעיה שצריכים לטפל בה. ומכך נובע שנעשה כל מאמץ אפשרי כדי לטפל בבעיה שהגדרנו.

הגישה השניה אומרת, שמצד האמת אין שום בעיה, ושזה בסדר גמור ומושלם שיש לאדם רגישות יתר. ושהאדם לא חייב להפסיק את הרגישות יתר שלו. אלא שהאדם בוחר לרצות בבחירה חופשית מלאה, לטפל בכך שיש לו רגישות יתר. ואנחנו רוצים לעזור לבן אדם להגיע למצב שבו הוא ירגיש שיש לו שליטה על רגישות היתר שלו. ואז הוא יוכל לבחור האם כמה מתי ואיך הוא רוצה שתהיה לו רגישות יתר.

דהיינו, הגישה הראשונה שהיא הגישה הכללית הפשוטה ביותר של כל היועצים והמטפלים וכולי, היא שכדי לעזור לאדם אנחנו נניח שיש לו בעיה שאנחנו רוצים לטפל בה. הגישה השלמה יותר והנכונה יותר, היא, שלאדם אין שום בעיה מצד האמת. אלא שהאדם בוחר להגדיר את המצב שלו, כבעיה. ואנחנו ננסה לעזור לאדם לשלוט במצב שלו, ולאפשר לו לבחור לשנות את המצב שלו. אבל לא בהכרח שהאדם חייב לשנות את המצב שלו.

ואני אוסיף. ב 2 הגישות יש הסכמה שהאדם נמצא במצב מסוים. אין שום מחלוקת על העובדות. גם ניתן לומר ש 2 הגישות מסכימות לכך שהאדם מגדיר את המצב שלו בהגדרה כלשהי, לדוגמה: רגישות יתר, התמכרות לסמים, התמכרות לסקס, חרדה חברתית, כעס ועצבים וכיו"ב. דהיינו, יש הסכמה על העובדות ויש הסכמה על כך שהאדם מגדיר את המצב שלו תחת הגדרה כלשהי.

2 הגישות גם מסכימות שהאדם רוצה לשנות את המצב שלו. ו 2 הגישות גם רוצות לעזור לאדם לשנות את המצב שלו. עד כאן הכל זהה.

אבל בגישה הנפוצה, יש הסכמה עם האדם שיש לו בעיה, ושהוא צריך לפתור את הבעיה שלו, שהוא צריך להפסיק להיות עם רגישות יתר, צריך להפסיק את ההתמכרות לסקס, צריך להפסיק את החרדה החברתית שלו וכיו"ב.

לעומת הגישה הנכונה, שהיא שיש הסכמה על כך שהאדם רוצה לשנות את מצבו ושלא טוב לו המצב שלו. אבל אין הסכמה על כך שבאמת יש כאן בעיה. ולמה? כי מצד האמת, הכל מושלם בכל מקרה תמיד.

ועל האדם שלא רוצה שתהיה לו רגישות יתר, עליו לא להיות ברגישות יתר מעצם זה שיש לו רגישות יתר. ועל האדם לא להיות בחרדה מכך שהוא בחרדה. ולא להיות בכעס כלפי זה שהוא בכעס. ולא להיות בהתמכרות לפתור את ההתמכרות שלו.

דהיינו, רוב ככל הגישות באות לעשות שינוי, מתוך אלימות, אכזריות, רוע, שנאה וכולי. דהיינו, נניח אדם שמכור לפורנו, אז מי שרוצה לעזור לו, מסתכל על ההתמכרות לפורנו כעל דבר גרוע מאוד, כעל אויב, כעל השטן, כעל משהו מאוד גרוע, שצריכים לטפל בו ולהיפטר ממנו.

ואני אחדד: אני לא אומר שהגישה הנפוצה היא של אלימות וכעס כלפי המטופל. אני כן אומר שכל הגישות הן באלימות כלפי התופעה שבה רוצים לטפל. דהיינו, אנחנו לא נכעס ולא נשנא את האדם שהוא סובל מכעסים. אבל אנחנו כן נכעס על תופעת התקפי הזעם לכשעצמה.

והגישה הזאת שהיא הגישה הכללית, השורש שלה הוא, התפישה שיש טוב ורע. ושאם הגדרנו משהו כרע, אז אנחנו צריכים להתרחק ממנו ולטפל בו וכולי.

והחיסרון המרכזי של הגישה הזאת, הגישה הנפוצה ביותר, הוא שהיא עשויה לגרום לאדם לשנוא את עצמו ולכעוס על עצמו ולפתח בעיות חדשות עם עצמו.

דהיינו, נכון שאנחנו לא נכעס על האדם שסובל מהתקפי זעם, אלא ננסה להכיל אותו וכולי. אבל אנחנו נסכים איתו שהתקפי זעם והתקפי עצבים, זאת אכן מחלה שצריכים לטפל בה. ומה יקרה אם אותו אדם יתקשה לטפל בבעיה שלו? מה יקרה אם אותו אדם לא יצליח לטפל ברגישות יתר שלו?

אז כמובן שתקרה תופעה הפוכה, שבה האדם מתמלא בכעס עצמי, על עצם זה שהוא בכעס. והאדם מתחיל לשנוא את עצמו, על כך שהוא לא מצליח להשתנות.

ובכל תרחיש, נוצרת כאן בעיה עוד יותר גדולה. שהאדם אולי פותר בעיה אחת, אבל יוצר בעיה אחרת. כי מצד האמת האדם אמור להכיל בעצמו גם את כל התכונות השליליות שיש בעולם. ולהיות אלוהים, זה להיות שלם עם הכל. שלם עם כך שיש בך מאה אחוז שנאה כלפי העולם. ושלם עם זה שיש בעולם מאה אחוז שנאה כלפיך. שלם עם זה שאתה גם השטן. ושלם גם עם זה שהשטן מתעלל בך. כי להיות אלוהים, זה להיות הכל וכולי.

ומתוך המקום של להיות אלוהים, מתוך המקום הזה האדם בוחר איך הוא רוצה לחיות ואיך הוא רוצה לצמצם את הרצון שלו וכולי.

וכמובן שכאשר המטופל מגיע עם בעיה של חרדה חברתית לדוגמה, אז ברור שאנחנו לא ננסה להשאיר אותו עם הבעיה של החרדה החברתית שלו. אבל לאורך כל הטיפול, יש מסר לתת מודע שעובר אל המטופל. והשאלה היא, האם המסר הוא שאתה חולה במחלה שצריכים לטפל בה ושהיא רק רעה ושאתה חייב להיפטר ממנה. או שהמסר הוא של הכלה, שנעזור לך להיות מסוגל לשלוט בתכונה שיש לך. כי ככה אתה רוצה ולא כי ככה אתה חייב.

ואלו כמובן 2 גישות שונות לחלוטין. והשיטה של אליעד כהן שיטת EIP, היא מתוך מקום של להיות אלוהים. לתת לאדם את נקודת המבט של אלוהים. שבפועל זה אומר שעוזרים לאדם לשנות את עצמו, לא מתוך מקום של שנאה כלפי עצמו, אלא מתוך לאפשר לאדם להיות מסוגל לבחור את הרצון שלו ולשלוט יותר ברצון שלו, כי ככה הוא רוצה. אבל לא מתוך מקום של שנאה וכעס על התכונה שהאדם מנסה לשנות.

וכן על זה הדרך, ניתן לראות את העניין של "טיפולי המרה" ו"טיפולים לשינוי הזהות המינית" וכיו"ב, שהוציאו אותם אל מחוץ לחוק. כי רוב ככל המטפלים בעניינים האלו, הם כמובן שונאים את הרעיון שגבר חושב שהוא אישה או שהאישה חושבת שהיא גבר וכיו"ב. ורובם ככולם הומופובים וחושבים שזה אסון שגבר נמשך לגבר או אישה נמשכת לאישה וכיו"ב. ולכן הם פועלים מתוך שנאה, עד כדי כך שלפעמים גורמים למטופל להתאבד וכיו"ב, מרוב שנאה עצמית של האדם כלפי עצמו.

ומצד האמת, במה תלוי האם ובאיזו גישה המטפל שלך יטפל בך? תשובה: הכל תלוי בתפישת המציאות של המטפל עצמו. האם הוא רואה את החיים כמחויב או כאפשרי. וזה בסדר גמור לחשוב שמשהו מחויב. ולא מחויב לחשוב ששום דבר לא מחויב. אבל גם לא מחויב לחשוב שמשהו מחויב. וככל שהמטפל יותר מבין שזה בסדר גמור גם להיות השטן, כי אלוהים הוא גם שטן וגם הכי אלוהים טהור שיש, הרי שמנקודת המבט הזו, יותר קל לו לעזור לאדם לבחור לשלוט ברצון של עצמו ולא לגרום לאדם לשנוא את עצמו וכולי.
בחורות התנזרות מינית לטפל בבעיות שטן התקפי עצבים יכולת הכלה בעיות רגשיות פחדים טיפול בדחף המיני שיטת הטיפול של אליעד כהן להסתכל 2 גישות טיפוליות 2 גישות של מורים רוחניים eip אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אובדנות אוריינטציה מינית איך לא לגרום איך לא לגרום למטופל להתאבד איך לאהוב איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך לגרום איך לגרום למטופל לא להתאבד אליעד אליעד כהן אני הומו אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני לסבית אני נמשך לבנים אני נמשך לגברים אני נמשכת לבנות אני נמשכת לנשים אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי בדיקת זהות מינית בחירה בלבול בנטייה מינית גיבוש זהות מינית גישות גישות טיפוליות גישות של מורים רוחניים גישות של מנטורים לחיים דחף מיני דחפים מיניים האם אני גיי האם אני הומו האם אני לסבית האם אני סטרייט האם אני סטרייטית האשמה עצמית הבדל הבדלה הבדלים הדרך של אליעד הדרך של אליעד כהן הלקאה עצמית הנאה מינית הנוסחה של אליעד הנוסחה של אליעד כהן הסוד של אליעד הסוד של אליעד כהן העדפה מינית השיטה של אליעד השיטה של אליעד כהן השכל של אליעד השכל של אליעד כהן התאבדויות התאבדות התאבדות של מטופל התרגשות מינית זהות מגדרית זהות מינית זהות מינית מבולבלת חיים חיסרון חסרונות חרמנות חשק מיני טיפול טיפול אצל אליעד כהן טיפול באובדנות טיפול בהעדפה מינית טיפול בהתאבדות טיפול בזהות מגדרית טיפול בזהות מינית טיפול בנטיות אובדניות טיפול בנטייה מינית טיפול המרה טיפול מתוך חיסרון טיפול מתוך שלמות טיפול של אליעד כהן טיפולי טיפולי המרה טיפולים טיפולים לשינוי הזהות המינית טעויות טעויות של מורים רוחניים טעות יחסי מין יחסים מיניים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא לגרום לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא להתאבד לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לגרום לגרום למטופל לא להתאבד להאשים את עצמי להאשים את עצמך להבדיל להלקות את עצמי להלקות את עצמך להשתנות להשתנות מתוך אהבה להשתנות מתוך בחירה להשתנות מתוך שלמות להתאבד לטעות לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לעשות סקס לעשות שינוי לעשות שינוי מתוך אהבה לעשות שינויים לרצות סקס לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשנות העדפה מינית לשנות זהות מגדרית לשנות זהות מינית לשנות נטייה מינית מבחן נטייה מינית מהי שיטת eip מורה רוחני מורים רוחניים מחשבות אובדניות מטופל מטופלים מטפל מין מיניות מנטור מנטורים מנטורים לחיים מנטורינג מצא את ההבדלים משיכה מינית מתוך אהבה מתוך בחירה מתוך שלמות נטיות אובדניות נטיות הפוכות נטייה מינית נטייה מינית משתנה נמשך לבנים נמשך לגברים נמשכת לבנות נמשכת לנשים סגנונות של טיפול סיפוק מיני סקס עוררות מינית פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רוחני רוחניות רוחניים רוצה להתאבד רצון להתאבד רצון למין רצון לסקס שאלון זהות מינית שונא את עצמי שונאת את עצמי שיטה שיטת eip שיטת הטיפול של אליעד כהן שיטת טיפול שינוי שינוי הזהות המינית שינוי העדפה מינית שינוי זהות מגדרית שינוי זהות מינית שינוי נטייה מינית שינויים שלמות שנאה שנאה עצמית שנאה עצמית בגלל טיפול תשוקה מינית
מהי תחושת שלמות עצמית? מהי שלמות אישית? מהי שלמות עם עצמך? איך להיות שלם עם עצמך? מהי שלמות הנפש? חוסר שלמות, מהי שלמות פנימית? איך להיות שלם עם עצמי? מהי שלמות רוחנית? מהי שלמות שכלית?
מהי תחושת שלמות עצמית? מהי שלמות אישית? מהי שלמות עם עצמך? איך להיות שלם עם עצמך? מהי שלמות הנפש? חוסר שלמות, מהי שלמות פנימית? איך להיות שלם עם עצמי? מהי שלמות רוחנית? מהי שלמות שכלית?
... תחושת שלמות עצמית? מהי שלמות אישית? מהי שלמות עם עצמך? איך להיות שלם עם עצמך? מהי שלמות הנפש? חוסר שלמות, מהי שלמות פנימית? איך להיות שלם עם עצמי? מהי שלמות רוחנית? מהי שלמות שכלית? מהי שלמות עצמית ואיך להשיג תחושת שלמות מלאה? אליעד כהן מסביר לעומק את מושג השלמות העצמית ומהי תחושת שלמות עם עצמך. תחושת שלמות, לדבריו, היא מצב שבו אדם מרגיש טוב באופן מוחלט עם כל מה שהוא, עם כל מה שיש לו, וגם עם כל האפשרויות שיכולות להתממש או לא להתממש בחייו. התחושה האמיתית של שלמות היא מצב שבו האדם לא מעוניין להחליף את חייו, לא ברמה החיצונית ולא ברמה הפנימית. האם שלמות פירושה לא לרצות שום דבר אחר? אליעד מתייחס לשאלה האם שלמות היא פשוט לא לרצות שום דבר אחר. הוא מדגים זאת בעזרת דוגמה של אדם שנשאל האם הוא היה רוצה להיות מישהו אחר, כמו למשל להיות עשיר כמו ביל גייטס. רוב האנשים שלא חווים שלמות יאמרו שאין להם בעיה להחליף את מצבם עם מצב אחר, מוצלח יותר, לפחות ברמה החיצונית. לעומת זאת, מי שחווה שלמות עם עצמו יאמר באופן מוחלט שהוא אינו רוצה להיות אף אחד אחר. אדם כזה, אפילו אם יציעו לו את החיים של מישהו עשיר או מוצלח, לא ירצה להחליף את חייו בחיים של אף אדם אחר, כיוון שהוא שלם לחלוטין עם מי שהוא. מה הקשר בין סקרנות לחוסר שלמות? אליעד כהן מסביר שסקרנות נוצרת כאשר יש משהו שחסר לאדם, שהוא רוצה לדעת או לחוות. אם אדם שלם לגמרי עם עצמו, אין בו סקרנות ... חוסר. הוא נותן דוגמה לאדם שלא סקרן לחוות מחלה קשה, כיוון שהוא יודע בוודאות שאינו מעוניין בחוויה זו. איך אפשר לזהות שאתה שלם באמת עם עצמך? לפי אליעד, הדרך לזהות שלמות עצמית אמיתית היא לא רק כאשר אתה לא רוצה להיות אדם אחר, אלא גם כאשר אתה שלם עם האפשרות של להיות כל אדם אחר או לחוות כל ... ממצבו כרגע, או שהוא מתנגד לרעיון של להיות אדם אחר. אדם שבאמת שלם לא יתנגד לאף מצב, גם לא לרעיון של להיות מישהו אחר. איך לדעת אם אתה באמת שלם או רק אוחז בתחושה של שלמות? הדרך לדעת אם אתה באמת שלם או שאתה רק אוחז בתחושה של שלמות היא לבדוק אם אתה מוכן לקבל את ההפך מהשלמות שלך. למשל, האם היית מוכן לוותר על התחושה הטובה שאתה מרגיש כעת, ולהיות במצב של סבל מוחלט? אם התשובה היא שאתה מתנגד למצב כזה באופן מוחלט, אז אינך שלם באמת, כי אתה אוחז בתחושת השלמות הנוכחית שלך ואינך פתוח לכל האפשרויות האחרות. איך להגיע למצב של שלמות מלאה ואמיתית? אליעד מסביר ששלמות אמיתית אינה יכולה להיות מושגת על ידי ניסיון להחזיק בה. מי שמנסה לא להיאחז בדבר מסוים, נאחז באי - היאחזות עצמה. הפתרון ... באופן עמוק שאין הבדל מהותי בין אף מצב ומצב, כולל התחושות הכי טובות והכי רעות. ברגע שאדם מבין באמת שאין הבדל אמיתי בין תחושת טוב לרע, הוא מפסיק לאחוז באחת מהן, והשלמות מתרחשת מעצמה. אליעד מדגים זאת עם מטאפורה של חתול. חתול לא מנסה להיות חתול, הוא פשוט חתול. אדם שמנסה להיות חתול לעולם לא יהיה חתול אמיתי, אלא רק אדם שמתחזה לחתול. כך גם השלמות, היא מצב טבעי ולא מצב שמנסים להגיע אליו. אם אתה מנסה להרגיש שלם, אתה כבר לא בשלמות, כי אתה נאחז ברצון להיות שלם. מהי המשמעות העמוקה של שלמות אישית? המשמעות העמוקה של
שלמות עצמית, שלמות אישית, שלמות פנימית, שלמות שאין שלמות אחריה, השלמות של רבי נחמן מברסלב, שלמות מוחלטת, הבנה בשלמות
שלמות עצמית, שלמות אישית, שלמות פנימית, שלמות שאין שלמות אחריה, השלמות של רבי נחמן מברסלב, שלמות מוחלטת, הבנה בשלמות
שלמות עצמית, שלמות אישית, שלמות פנימית, שלמות שאין שלמות אחריה, השלמות של רבי נחמן מברסלב, שלמות מוחלטת, הבנה בשלמות מהי שלמות מוחלטת לפי רבי נחמן מברסלב? אליעד כהן מסביר בהרצאה את המושג שלמות מוחלטת על פי תורת רבי נחמן מברסלב, ומבהיר כי רבי נחמן השתמש בכוונה בביטוי שלמות שאין שלמות אחריה. שלמות כזו, לדבריו, היא מצב שבו אין אפשרות להתקדם מעבר לו, ואין אפשרות להוסיף או לחדש שום דבר נוסף. אם יש ... אפשרות להתקדם הלאה, זה סימן שהוא עדיין לא הגיע לשלמות מוחלטת. מה ההבדל בין שלמות יחסית לשלמות מוחלטת? אליעד מבדיל בין שלמות יחסית לשלמות מוחלטת. שלמות יחסית היא כשאדם אומר אני שלם עם עצמי כרגע, אך עדיין מודה שהוא יכול להתקדם הלאה או שיש משהו שחסר לו. לעומת זאת, שלמות מוחלטת היא מצב בו האדם מרגיש שאין שום דבר נוסף שהוא זקוק לו, ואף אינו יכול לדמיין או לחשוב על אפשרות ... אלא מתוך ודאות פנימית עמוקה. האם אפשר להגיע לשלמות המוחלטת באמת? מצד אחד, אליעד מסביר כי רבי נחמן הציב רף גבוה במיוחד של שלמות מוחלטת, כזו שבה לאדם אין ספקות והוא יודע שאין שום דבר נוסף שהוא יכול לדעת או להבין. מצד שני, רבי נחמן אמר ששלמות כזו קיימת רק אצל אלוהים, וכל מי שנכלל באלוהים זוכה אף הוא באותה שלמות. יחד עם זאת, רבי נחמן סתר את עצמו ואמר שיש תמיד מקיף למקיף עד אינסוף, כלומר, שגם אחרי שהאדם מגיע לשלמות אינסופית, תמיד יש עוד רמת שלמות מעליה. אליעד מדגיש את הסתירה הזו ואומר כי היא מכוונת, משום שלמעשה השלמות המוחלטת איננה מצב סטטי אלא דינמי, שכל הזמן מתחדש ומתעלה על עצמו. למה אי אפשר להיות בטוח בשום דבר ... אלא רק באופן יחסי. איך ניתן לדעת שהגעת למצב של שלמות מוחלטת? אליעד מפרט, שכאשר אדם מגיע למצב בו הוא יודע באופן מוחלט שהוא לא יודע שום דבר בכלל, הוא נמצא במצב של שלמות מוחלטת. במצב זה, לא ניתן לחדש לו שום דבר, משום שאין לו שום בסיס ידע עליו ניתן להוסיף. כשאדם לא יודע ... יותר אל תוך אותה אחדות. שתי ההגדרות נכונות, משום שהשלמות מוחלטת דינמית ומתחדשת. כל המידע החדש שאדם מקבל בעולם המציאות למעשה מוביל אותו בסופו של דבר שוב להבנה ...
האם אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט
האם אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט
... אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט האם באמת טוב לי או שאני משקר לעצמי? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי רוב האנשים חושבים שהם יודעים להעריך עד כמה טוב להם בחיים, אך בפועל התחושה שלהם היא פעמים רבות מוטעית ולא מדויקת. לדבריו, אדם שאומר הכל מושלם לי חייב לבדוק האם האמירה הזאת אמיתית או שהוא רק מדמיין שהיא אמיתית. כדי לבדוק זאת, אליעד מציע כמה מבחנים שהאדם יכול לבצע מול עצמו: האם היית רוצה שהמצב הנוכחי יימשך לנצח? האם ... אפילו מעט, לדוגמה הייתי רוצה לשנות טיפה את הטמפרטורה או הייתי רוצה שתהיה אפשרות לשנות משהו, אז הוא אינו באמת במצב של שלמות מוחלטת. שלמות אמיתית, לפי אליעד, היא כזו שהאדם לא ירצה לשנות בה דבר לעולם. הסבר המבחן השני: מבחן נוסף הוא האם האדם היה בוחר במצב הנוכחי בדיוק כפי שהוא גם אם היו לו אפשרויות אינסופיות והוא היה כל - יכול. אדם שבאמת נמצא בשלמות מוחלטת, יהיה מוכן לבחור במצב הנוכחי הזה שוב ושוב, בדיוק כפי שהוא, ללא שינויים, גם אם הוא יכול היה ליצור לעצמו כל מציאות אחרת. הסבר המבחן השלישי: אליעד כהן מדגיש שיש עוד דרך לבדוק את השלמות הפנימית, והיא לבדוק את היחס של האדם לאפשרויות אחרות שעלולות להתרחש, לא רק למציאות הנוכחית. הוא נותן דוגמה: אדם שיושב בחדר, ומרגיש מושלם עם מה שיש בחדר, חייב גם להיות מושלם עם האפשרות שיהיה משהו אחר, לדוגמה שיהיה פיל בחדר למרות שעכשיו אין. כלומר, לא מספיק להרגיש שלמות כלפי מה שיש עכשיו, אלא השלמות חייבת לכלול גם את האפשרות שיתרחש כל דבר אחר, כולל דברים רעים. מהי שלמות אמיתית שאין גדולה ממנה? אליעד כהן מפרט בהרצאתו את המשמעות האמיתית של המונח שלמות אמיתית. הוא טוען שהרבה אנשים טועים לחשוב ששלמות זה להרגיש טוב רק עם מה שקורה בפועל. לטענתו, זה רק חצי מהתמונה. שלמות אמיתית היא לא רק להיות שלם עם המצב הקיים, אלא גם להיות שלם לחלוטין עם כל האפשרויות האחרות - גם אם אלו כוללות דברים שליליים או מצבים שבהם המצב הנוכחי משתנה לרעה. לדוגמה, אדם מרגיש מושלם עם ביתו ומשפחתו. אליעד אומר שזה טוב אך לא מספיק, מפני ששלמות אמיתית חייבת לכלול גם מצב שבו הוא מאבד את הבית והמשפחה. אם האפשרות של האובדן לא נתפסת כשלמה ומושלמת עבורו, הוא לא באמת הגיע לשלמות המוחלטת שאליעד מדבר עליה. למה שלמות אמיתית צריכה לכלול גם אפשרויות רעות? ההסבר של אליעד כהן לכך הוא שאם האדם שלם רק עם המצב הנוכחי אך חושש או אינו שלם עם אפשרויות אחרות, למעשה הוא במצב של חיסרון מתמיד. כי הפחד או ההתנגדות כלפי האפשרויות האחרות, אפילו אם הן לא מתממשות בפועל, יוצרות תחושת חיסרון פנימי. במילים פשוטות, שלמות אמיתית אינה רק להיות שמח עם מה שיש, אלא להיות שלם עם עצם הקיום של אפשרויות לשינוי, גם אם השינוי יהיה שלילי או יגרום לך להרגיש רע. האם אפשר בכלל להגיע לשלמות מוחלטת כזו? אליעד כהן מציין שהגעה למצב כזה היא תהליך קשה מאוד ונדיר, מפני שזה דורש מהאדם לקבל באופן מוחלט כל אפשרות שיכולה להתממש. זו רמה עמוקה של קבלה פנימית שבה האדם מגיע ... שמצב כזה אפשרי רק אם האדם מבין לעומק את המנגנון של המציאות - שבה כל מה שקורה וכל מה שיכול לקרות הוא חלק אינטגרלי מן השלמות הכוללת של המציאות. למה קשה לאנשים להרגיש שלמות אמיתית? הקושי של אנשים להגיע לשלמות מוחלטת נובע מכך שהם תלויים ברצונם. אליעד כהן מסביר שאדם תלוי ברצונות שלו, ולכן אם המציאות משתנה לרעתו, מיד מופיעה תחושה של חיסרון. אדם שנמצא ב
שלמות או חיסרון, חיפוש השלמות יוצר חיסרון, האם יש שלמות, האם הגעת לשלמות, אמונה או שכל, אולי השכל טועה
שלמות או חיסרון, חיפוש השלמות יוצר חיסרון, האם יש שלמות, האם הגעת לשלמות, אמונה או שכל, אולי השכל טועה
שלמות או חיסרון, חיפוש השלמות יוצר חיסרון, האם יש שלמות, האם הגעת לשלמות, אמונה או שכל, אולי השכל טועה האם אמונה ... דוגמה מעשית - האדם שואל את עצמו, מי אמר שזה נכון?, והדרך לבדוק היא לשאול ולהטיל ספק בכל מחשבה. למשל, אם האדם חושב אני לא מושלם, יש בי חיסרון, הוא צריך לשאול: מי אמר שזה ... ספק בו עצמו. לטענתו, אם תבדוק את השכל מספיק לעומק, תוכל לגלות שאולי מה שהשכל אומר לך - אינו נכון. מדוע בני אדם מחפשים את השלמות? לדברי אליעד, אנשים רודפים אחרי השלמות כי הם חווים תחושת חיסרון. החיסרון הזה נוצר מההנחה של השכל שיש נפרדות בין האדם לבין המציאות. האדם חושב לעצמו זה שולחן ולא חדר, אני לא המציאות ולכן אני לא מושלם, וכך נולד בו הצורך לחפש שלמות במקום אחר. אבל אליעד מסביר שאפשר גם אחרת: אם האדם יטיל ספק במה שהשכל אומר, הוא יגיע להבנה שאולי אין נפרדות כלל בין האדם לבין המציאות, ואולי הוא כבר בשלמות כאן ועכשיו. האם באמת קיימת שלמות? אליעד מבהיר שהשאלה אם יש שלמות או אין שלמות היא בעצם שאלה חסרת משמעות. מצד אחד, הוא אומר שאין שלמות בשום מקום אחר - כלומר, השלמות נמצאת בדיוק כאן ועכשיו, במציאות הנוכחית. מצד שני, השכל תמיד יצביע על חיסרון כלשהו (זה שולחן ולא חדר, לכן זה לא מושלם). הוא מסביר את הפרדוקס בכך שהשכל אינו מסוגל להבין את השלמות, ולכן חייבים להטיל בו ספק כדי לחוות את ... זה שיוצר את הגבולות של האדם, והטלת ספק בו פותחת אפשרות להבין שהגבולות האלה הם דמיוניים. מהי המטרה האמיתית של החיפוש אחרי השלמות? אליעד מדגיש שהמטרה בחיפוש אחר השלמות אינה למצוא אותה, אלא להפסיק לחפש אותה. הוא מסביר שאם מישהו חושב שיש שלמות ומשיג אותה, הוא מפסיק לחפש, ולכן הוא מגיע לאותו מצב כמו מי שמבין שאין שלמות מלכתחילה ומפסיק לחפש. המטרה היא להגיע למצב שבו האדם לא מחפש עוד שלמות חיצונית, מכיוון שהוא כבר מבין שהשלמות קיימת כאן ועכשיו, גם במה שנראה כחיסרון. כיצד אפשר לדעת שהגעת לשלמות? אליעד מציע מבחן פשוט: אם האדם חושב שהגיע לשלמות, עליו לנסות ללכת לאנשים מדוכאים ולהסביר להם שהמצב שלהם מושלם. אם יצליח לשכנע אותם, סימן שאכן הגיע לשלמות. אם לא, זה סימן שהוא עדיין לא שם. אליעד מדגיש שהחוויה הפנימית חייבת להיות יציבה לחלוטין, ללא קשר למה שקורה בחוץ. איך אפשר להרגיש שלמות גם כשיש תחושת חיסרון? אליעד משתמש בדוגמה של רעב כדי להמחיש: כאשר אדם רעב, הוא חש חוסר שלמות ורוצה לאכול. אך אליעד רוצה להביא את האדם למצב שבו להיות רעב הוא דבר מושלם בפני עצמו. האדם יחווה שלהיות רעב זו
שלמות, האם שאיפה לשלמות טובה? מהי שלמות חיצונית? מהי שלמות פנימית? 2 סוגים של שאיפה לשלמות, האם ניתן להשיג שלמות פנימית? האם ניתן להשיג שלמות חיצונית? הכל כרצונך תמיד, שליטה במציאות, הרצון לשלמות מוחלטת, מאה אחוז שלמות
שלמות, האם שאיפה לשלמות טובה? מהי שלמות חיצונית? מהי שלמות פנימית? 2 סוגים של שאיפה לשלמות, האם ניתן להשיג שלמות פנימית? האם ניתן להשיג שלמות חיצונית? הכל כרצונך תמיד, שליטה במציאות, הרצון לשלמות מוחלטת, מאה אחוז שלמות
שלמות, האם שאיפה לשלמות טובה? מהי שלמות חיצונית? מהי שלמות פנימית? 2 סוגים של שאיפה לשלמות, האם ניתן להשיג שלמות פנימית? האם ניתן להשיג שלמות חיצונית? הכל כרצונך תמיד, שליטה במציאות, הרצון לשלמות מוחלטת, מאה אחוז שלמות האם השאיפה לשלמות עושה את החיים לטובים יותר? כאשר אדם שואף לשלמות, עולה השאלה האם שאיפה זו תוביל אותו לחיים טובים ומאושרים יותר, או דווקא לחיים מלאי סבל וכאב. אליעד כהן מסביר כי על מנת להבין זאת, יש להבחין בין שני סוגים שונים של שאיפה לשלמות: שאיפה לשלמות חיצונית ושאיפה לשלמות פנימית. כל אחת מהשאיפות הללו משפיעה אחרת על איכות החיים של האדם, ולכן יש להבין אותן היטב. מהי שאיפה לשלמות חיצונית, ולמה היא גורמת סבל? שאיפה לשלמות חיצונית מוגדרת כרצון שהמציאות החיצונית של האדם תהיה בדיוק כפי שהוא רוצה במאה אחוז. לדוגמה, אדם שרוצה להיות ... לעולם לא יוכל לוודא זאת במאה אחוז. עצם הרצון לוודא משהו חיצוני לחלוטין הוא בלתי אפשרי, ולכן השאיפה הזו תביא תמיד לסבל, ללחץ נפשי ולהפרעות שונות. האם שאיפה לשלמות פנימית ניתנת להשגה? בניגוד לשאיפה לשלמות חיצונית, השאיפה לשלמות פנימית היא רצון להשיג מצב שבו האדם יהיה שלם עם עצמו ללא תלות במציאות החיצונית. לדוגמה, אדם עשוי לומר לעצמו ... או כל אסון אחר), הוא עדיין ירגיש שלם ומאושר בתוך עצמו. לפי אליעד, שאיפה מסוג זה היא בהחלט ברת השגה באופן מוחלט. כלומר, אם אדם באמת ובאופן מוחלט ירצה להגיע לשלמות פנימית, הוא יוכל להשיג זאת במאה אחוז, מכיוון שמדובר במצב פנימי שנמצא תחת שליטתו של האדם. לכן אליעד מציע ... למעשה נשלטת על ידו, וכך הוא יכול לחוות אותה ככזו. כדוגמה לכך, אליעד מזכיר את הדמות של אלוהים. לפי ההגדרה של אלוהים, המציאות החיצונית והפנימית תמיד מושלמות לחלוטין, כי הכל כרצונו תמיד. אמנם זה רעיון מורכב ואולי לא מציאותי עבור האדם הרגיל, אבל הוא מבהיר את העומק הפילוסופי של הדיון. האם השלמות הפנימית היא תמיד אפשרית ורצויה? אליעד כהן מעלה נקודה נוספת וחשובה מאוד לדיון: הוא טוען שגם השאיפה לשלמות פנימית אינה בהכרח תמיד אפשרית או אפילו רצויה. כי אילו אדם היה משיג שלמות פנימית מוחלטת, ייתכן ולא היו חיים כפי שאנו מכירים אותם. שלמות מוחלטת עשויה לבטל את כל תחושת החיסרון, ובלי תחושת חיסרון, לא תהיה תנועה, לא יהיו רצונות חדשים, והחיים עשויים לאבד את משמעותם. עם זאת, אליעד מסייג גם נקודה זו, וטוען שאולי בכל זאת ניתן לשלב את השלמות עם החיים בצורה מאוזנת, אף שזה דורש חשיבה נוספת ומעמיקה. אליעד מציין שהדיון הזה הוא חומר למחשבה, ומעודד את האדם להעמיק בהבנת ההבדלים בין שלמות חיצונית לשלמות פנימית, ולחשוב כיצד ניתן להשיג את השלמות הנכונה עבורו. האם ניתן להשיג שלמות מוחלטת? מה ההבדל בין
שלמות מהי, האם יש שלמות? איך להגיע לשלמות? החיפוש אחרי השלמות, שלמות מתוך חיסרון, האם יש חיסרון? למה יש חיסרון? מהו חיסרון? הדרך אל השלמות, אושר בשלמות, מהי שלמות?
שלמות מהי, האם יש שלמות? איך להגיע לשלמות? החיפוש אחרי השלמות, שלמות מתוך חיסרון, האם יש חיסרון? למה יש חיסרון? מהו חיסרון? הדרך אל השלמות, אושר בשלמות, מהי שלמות?
שלמות מהי, האם יש שלמות? איך להגיע לשלמות? החיפוש אחרי השלמות, שלמות מתוך חיסרון, האם יש חיסרון? למה יש חיסרון? מהו חיסרון? הדרך אל השלמות, אושר בשלמות, מהי שלמות? האם קיימת בכלל שלמות ומהי הדרך להגיע אליה? אליעד כהן מציג בהרצאה זו דיון מעמיק ומפורט על מהותה של שלמות, כיצד ניתן להגיע אליה, והאם בכלל אפשרי להגיע למצב כזה של שלמות מוחלטת. הוא פותח את ההסבר בטענה בסיסית ויסודית כי שלמות היא מצב בו אין חיסרון, כלומר, מצב בו האדם לא מרגיש שחסר לו משהו. לפי אליעד, מצב של חיסרון מתאפיין בתחושה שמשהו חסר לך, ובמצב ההפוך - מצב של שלמות - אתה לא מרגיש שום חיסרון. לדברי אליעד, הדרך לשלמות עוברת דרך ההתבוננות בחיסרון עצמו. כדי להבין זאת, הוא מסביר כי אדם יכול להגיע לתחושת שלמות רק כאשר הוא מתמודד בצורה אמיתית ועמוקה עם תחושת החיסרון שלו. אליעד מדגיש שהמפתח הוא להטיל ספק ... אני באמת בטוח שיש בעיה כלשהי?. מדוע התבוננות בחיסרון מובילה דווקא לשלמות? אליעד מבהיר באמצעות דוגמה מפורטת מה זה אומר להסתכל על חיסרון. הוא נותן דוגמה של אדם שחסר לו ... כך הוא מגיע להכרה שאין ודאות בקיומו של החיסרון, ואז הוא מתקרב יותר לשלמות . מהו שורש תחושת החיסרון? אליעד מסביר בפירוט את הרעיון ששורש תחושת החיסרון נעוץ בעצם ההבדלה בין ... ואז יחסר לו דווקא היתרון של להיות מוגבל ומצומצם. כלומר, אפילו מצב של שלמות מוחלטת לכאורה יכול להיחוות כחיסרון, כי תמיד קיים משהו מנוגד שהאדם אינו חווה. מכאן, שכל חוויה של הבדל יוצרת בהכרח תחושת חיסרון מסוימת. מה קורה כאשר אדם מוותר על רעיון השלמות? אליעד מוסיף נקודה חשובה נוספת: לפעמים, כאשר אדם מתעמק יותר מדי ברעיון השלמות ומטיל ספק בעצם קיומו של חיסרון, הוא עלול להתייאש ולהחליט שאין בכלל שלמות. דווקא במצב כזה, האדם עשוי להרגיש הקלה משום שהוא משחרר את הצורך בשלמות ואז פחות מפריעים לו החסרונות שהוא חווה. אך אליעד מדגיש כי זהו פתרון חלקי בלבד. הפתרון המוחלט ... שבאמת אין חיסרון, כלומר, להפסיק להרגיש את תחושת ההבדל עצמה. האם השלמות בכלל ניתנת להשגה בפועל? אליעד מדגיש שיש דרגות שונות של שלמות. לפעמים מספיק לאדם להבין שהבעיה שהוא חשב שקיימת אינה ודאית, ואז הוא כבר מרגיש טוב יותר. אבל כדי להגיע לשלמות מוחלטת, הוא חייב להגיע להבנה שאין הבדל בכלל בין הדברים, וזה מצב עמוק ומאתגר בהרבה. כדי להדגים ... את תחושת החיסרון - כי אין לו מודעות עצמית. מהו הקושי המרכזי בדרך לשלמות מוחלטת? הקושי המרכזי הוא שברגע שהאדם מתקרב לשלמות, הוא מתחיל להבין שדווקא השלמות עצמה היא מצב של אובדן מודעות עצמי מוחלט, שזהו מצב של אי - קיום אישי. כלומר, הדרך היחידה לחוות שלמות מוחלטת היא לא לדעת כלום ולא להיות מודע לשום הבדל, ואז בעצם לא לחוות את עצמך כלל. האם השלמות רצויה בכלל? אליעד מעלה את השאלה האם בכלל כדאי לרצות שלמות מוחלטת, משום שמדובר במצב קיצוני שבו האדם לא קיים בכלל מבחינה מודעת. הוא טוען שאפשר להגיע ל
מרגיש מושלם, להרגיש מושלם, להרגיש שלמות בלי חיסרון, לדעת משהו בלי ההפך, שלמות שאין שלמות אחריה, להרגיש רק טוב
מרגיש מושלם, להרגיש מושלם, להרגיש שלמות בלי חיסרון, לדעת משהו בלי ההפך, שלמות שאין שלמות אחריה, להרגיש רק טוב
... מושלם, להרגיש מושלם, להרגיש שלמות בלי חיסרון, לדעת משהו בלי ההפך, שלמות שאין שלמות אחריה, להרגיש רק טוב למה אי אפשר באמת להרגיש מושלם בלי חיסרון? אליעד כהן פותח ואומר כי אנשים רבים שואפים להרגיש שלמות, אבל בפועל, אף פעם לא ניתן באמת להרגיש שלמות מוחלטת ללא חיסרון. הוא מסביר לעומק שכדי להרגיש משהו, חייבת להיות נוכחת ... תחושת הרעב. אם לא הרגשת לעולם רעב, לעולם לא תוכל לדעת שאתה שבע. המשמעות היא שכל תחושה או רגש ניתנים לזיהוי רק על ידי קיום ההפך שלהם. איך אפשר להרגיש מושלם, אם תחושה קבועה אינה מורגשת? אליעד מסביר שאם אדם נמצא במצב של תחושה מסוימת ... שממנו אפשר להבדיל את התחושה. כדי לזהות שמשהו קיים, חייב להיות מצב נגדי, לפחות ברמה התפיסתית. רק אם קיימת תחושת לא טוב, ניתן להכיר בתחושת הטוב. האם שלמות אמיתית יכולה להתקיים בלי ההפך? אליעד מתאר את המצב של שלמות מוחלטת כמצב שבו לא קיימת אף תחושה שלילית, אפילו לא במינימום האפשרי. אדם כזה אפילו לא יכול לדמיין את עצמו מרגיש רע, כל כך הוא שרוי בטוב מושלם. אבל אז, אומר אליעד, דווקא מצב זה הופך לבעיה - אם אין יכולת לדמיין או לחוות את המצב ההפוך, האדם לא יכול באמת לדעת או להרגיש שהוא מושלם. כלומר, התחושה מאבדת כל משמעות אם אין לה שום נקודת ייחוס מנוגדת. הוא נותן ... היה להבין או להגדיר את הפחד. כך גם לגבי תחושות אחרות - רע, טוב, רוצה, לא רוצה - כל אלו ניתנים לזיהוי רק על ידי כך שקיימת תחושה נגדית. מה המשמעות של שלמות שאין שלמות אחריה? אליעד מסביר את הרעיון של שלמות שאין שלמות אחריה, בהסתמך על תורתו של רבי נחמן. המשמעות היא שלמות מוחלטת ללא שום פגם או חיסרון, שהיא כל כך מוחלטת עד שאין מעליה דרגה נוספת. לדבריו, אנשים רבים חושבים שהם חווים שלמות, אבל אם יש אפילו טיפה אחת קטנה של חיסרון, אפילו במחשבה, אז זו כבר לא שלמות אמיתית ומוחלטת. שלמות אמיתית, לפי ההסבר, היא כזו שאין שום אפשרות להוסיף עליה או להשוות אותה למצב אחר. האם בשכל האנושי אפשר להבין שלמות מוחלטת? אליעד מוסיף ומציין כי בשכל האנושי המקובל, שלמות מוחלטת ללא כל חיסרון נראית בלתי אפשרית. ההיגיון מחייב שכדי להכיר במשהו, ... הפך או ניגוד. אבל הוא מעלה נקודה חשובה - מי קבע שהשכל האנושי בהכרח צודק? אולי יש אפשרות שחורגת מגבולות ההיגיון, שבה האדם אכן מסוגל לחוות מצב של שלמות מוחלטת ולהיות מודע לכך. הוא מציין כי ההיגיון האנושי רואה את האפשרות הזו כלא קיימת, אך אולי קיימת אפשרות אחרת, מעבר לגבולות השכל. לסיכום, אליעד כהן מדגיש כי לפי ההיגיון הרגיל, לא ניתן להרגיש שלמות אמיתית בלי ההפך שלה, אך הוא מותיר את האפשרות הפתוחה לכך שמעבר לגבולות השכל וההיגיון, יתכן שיש מצב של שלמות מוחלטת, שאינה תלויה בניגוד או חיסרון. איך להרגיש מושלם? שלמות ללא חיסרון למה אי אפשר להרגיש רק טוב? שלמות שאין שלמות אחריה האם אפשר לדעת משהו בלי ההפך? רבי נחמן על שלמות להרגיש
פרפקציוניזם, מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? מה רע בלהיות מושלם? למה לא להיות פרפקציוניסט? מה רע בפרפקציוניזם? למה עדיף לעשות דברים לא מושלמים? אולי הכל מושלם כרגע? שינוי מתוך שלמות, להשיג את התכלית בכל דבר
פרפקציוניזם, מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? מה רע בלהיות מושלם? למה לא להיות פרפקציוניסט? מה רע בפרפקציוניזם? למה עדיף לעשות דברים לא מושלמים? אולי הכל מושלם כרגע? שינוי מתוך שלמות, להשיג את התכלית בכל דבר
... מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? מה רע בלהיות מושלם? למה לא להיות פרפקציוניסט? מה רע בפרפקציוניזם? למה עדיף לעשות דברים לא מושלמים? אולי הכל מושלם כרגע? שינוי מתוך שלמות, להשיג את התכלית בכל דבר מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? הרצאה זו עוסקת בפרפקציוניזם ומציעה נקודת מבט שונה על מושג השלמות. אליעד כהן מסביר למה לפעמים עדיף לא להיות מושלם, מה רע בפרפקציוניזם, ולמה כדאי לעשות דברים לא מושלמים. הוא מציין שמחשבת הפרפקציוניזם, למרות יתרונותיה, יכולה לגרום לתחושת חוסר סיפוק מתמיד, שכן תמיד יש ... במחשבה של פרפקציוניזם? ההרצאה מתחילה בכך שאליעד מציין את היתרונות שבהם אנשים שואפים לשלמות ומבצעים דברים בצורה מושלמת, אך הוא מזהיר כי יש לכך חיסרון גדול. המחשבה שצריך לעשות משהו בצורה מושלמת עלולה להוביל לתחושת חוסר סיפוק מתמיד, שכן כל הזמן עולה הרף והאדם מרגיש שכל מה שהוא עושה לא טוב מספיק. על פי אליעד, מדובר במלכודת נפשית - אם אדם שואף להיות מושלם כל הזמן, הוא יתחיל להרגיש שאין שום דבר מושלם בעולם, והוא יכול להתחיל להשתגע מזה. המוח לא מפסיק להעלות את הציפיות, כל הזמן שואף להיות טוב יותר, והתחושה היא של חוסר שביעות רצון מתמדת. מה רע במרדף אחרי שלמות? הסיבה לכך שצריך להימנע ממרדף אחרי שלמות, אומר אליעד, היא שהחיים אינם מושלמים לעולם. לא משנה כמה תנסה, שום דבר לא יהיה מושלם באמת. אם אתה שואף לשלמות, תמצא את עצמך תוהה כל הזמן אם עשית את הדבר בצורה הטובה ביותר. תחושת חוסר השלמות מובילה לעייפות נפשית ולתסכול, מכיוון שהמוח לא מפסיק להעלות את הציפיות, כל הזמן שואף להיות טוב יותר. האם יש צדדים חיוביים לא לעשות דברים מושלמים? בהמשך, אליעד מציע אפשרות אחרת: במקום לרדוף אחרי השלמות, כדאי לאפשר לעצמך לעשות דברים לא מושלמים בכוונה. הוא טוען שאם אנחנו כל הזמן שואפים לעשות את כל מה שאנחנו עושים בצורה מושלמת, לא נהנה מהתהליך עצמו. לפעמים, כדי להרגיש שלם, כדאי דווקא להתעקש על חוסר שלמות, כי זה יכול להזכיר לנו שהחיים עצמם הם סוג של משחק, ואין צורך להילחם כל הזמן על להיות מושלם. אליעד מציין כי לפעמים חוסר שלמות מהווה את הדרך להרגיש שלם, כי לא תמיד צריך לרדוף אחרי האידיאל. איך להרגיש שלמות בכל דבר? המשמעות של
שלמות - מהי שלמות שאין שלמות אחריה? איך להגיע אל השלמות המושלמת?
שלמות - מהי שלמות שאין שלמות אחריה? איך להגיע אל השלמות המושלמת? שלמות. שלמות שונה מ: חסר. שלמות = כאשר לא חסר דבר = שלמות. כל רצון רגיל שיש לאדם = תחושה של חיסרון. הבהרה: רצון רגיל שונה מ: רצון של שלמות = רצון שאינו נובע מתוך חיסרון אלא מתוך שלמות = המהות שאליה מתהפך הרצון של האדם אחרי שהוא מגיע לשלמות. רצון שאינו חסר דבר, שאינו חסר את מה שהוא רוצה, למרות שהוא רוצה. שלמות = אין חסרונות = אין רצונות = אין שום רצון מכל סוג שהוא, אפילו לא רצון יחיד ובודד. שלמות = אחדות מלאה עם המציאות וקבלה מלאה של המציאות כפי שהיא ללא שום רצון לשינוי כלשהו. כל זמן שהאדם אינו בתחושה של שלמות, הרי שגם אם טוב לו, זהו רק טוב יחסי ולא טוב אמיתי. טוב יחסי = טוב שמעורב עם רע = תחושה של חסר. טוב אמיתי = אין חסר = שלמות. איך אפשר להגיע לשלמות? על ידי הזדהות תודעתית של החלק מהשלם עם השלם. השלם עצמו מרגיש שלמות. הוא עצמו השלמות. החלק מהשלם אינו מרגיש שלמות, מאחר שהוא אינו השלם אלא רק חלק ממנו. המציאות המלאה = השלמות המלאה. המציאות עצמה כמציאות אינה חסרה דבר. האדם כחלק מהמציאות, חסר תמיד את תחושת השלמות של המציאות. הזדהות תודעתית עם ... אמיתית ומלאה של המציאות = הזדהות תודעתית עם המציאות = אחדות עם המציאות = האדם תופס את עצמו כאחד עם המציאות מכל הבחינות = שלמות. ברמה המעשית: על האדם לחקור ... רגשות, מהיכן הם באים? מהי המהות של התודעה האני? וכולי. על האדם להגיע לידיעה מלאה ולהבנה מלאה של המציאות. כאשר זה מתרחש = שלמות. והמצפן חייב להיות האמת ולא שום שיקול אחר. בעיקר לא שיקולים של אגו. האמת מנטרלת את האגו. האגו גורם לאדם להרגיש נפרדות מהמציאות = חוסר אחדות = חוסר שלמות. האמת מנטרלת את האגו = אחדות עם המציאות = שלמות = אושר = טוב אמיתי. ...
אושר פנימי, להרגיש מאושר, להרגיש שלמות, להרגיש מושלם, הכל מושלם, המרדף אחרי הרצון, לבטל את הרצון, להשיג שלמות, להיות מאושר, מה אתה רוצה? האושר של אלוהים, לרצות שלמות
אושר פנימי, להרגיש מאושר, להרגיש שלמות, להרגיש מושלם, הכל מושלם, המרדף אחרי הרצון, לבטל את הרצון, להשיג שלמות, להיות מאושר, מה אתה רוצה? האושר של אלוהים, לרצות שלמות
... פנימי, להרגיש מאושר, להרגיש שלמות, להרגיש מושלם, הכל מושלם, המרדף אחרי הרצון, לבטל את הרצון, להשיג שלמות, להיות מאושר, מה אתה רוצה? האושר של אלוהים, לרצות שלמות מהו הפתרון למרדף אחרי הרצון ושלמות? ההתחלה של השיחה מתמקדת בשאלה האם ניתן להשיג שלמות, כאשר כל אדם שמחפש שלמות נתקע בקירות של הרצונות הפנימיים שלו. כאן מתחילים להבין ששלמות היא לא דבר שניתן להשיג דרך פעולות חיצוניות או פיזיות. כל רצון של אדם, על פי הגישה המובאת בהרצאה, מנוגד לשלמות, שכן כל רצון הוא היעדר של משהו, ולכן חיפוש אחר רצונות מוביל דווקא להתרחקות מהשלמות האמיתית. המצב הזה מתרחש כאשר אדם לא יודע מה הוא באמת רוצה. אדם מחפש משהו, אך פעמים רבות לא מבין מהו אותו הדבר שהוא מחפש. אז השאלה המרכזית היא מהו רצון ומהו שלמות. הבעיה המרכזית שהוזכרה היא שלכאורה, כל רצון טומן בחובו את ההנחה שמשהו חסר לאדם, ומכיוון שבמהות של הרצון יש צורך למלא את החסר, התוצאה היא שהאדם מתרחק ממצב של שלמות. הבעיה מתחילה כאשר לא מבינים שזה החיסרון עצמו הוא הבעיה. האם אושר הוא מצב פנימי בלבד? האם אושר באמת קשור רק לתחושה פנימית של שלמות, או שהוא חייב לכלול גם חוויות חיצוניות? אחד מהדוברים בהרצאה טוען כי כל אדם באמת רוצה להיות מאושר, אך לא כל אדם מבין ... של מה שיש לך. האושר כאן מוצג כמצב של חוויית שלמות שאין לה חיסרון. מהו הרצון האמיתי של האדם? האדם תמיד שואל את עצמו מה אני באמת רוצה? הרצון הזה הופך להיות סוג של בלבול ... כראוי. אנשים לא תמיד מבינים שהם מחפשים את השלמות במקומות הלא נכונים. פעמים רבות הרצון הוא לא למלא חיסרון אמיתי, אלא לשפר משהו שהאדם כבר יש לו. כשמישהו שואל את עצמו מה ... את הצורך הפנימי שלו, הוא יכול להבין איך להגיע לשלמות. מהו האושר של אלוהים? השיחה עוסקת גם בשאלה מהו האושר של אלוהים או האושר של היש, כלומר, שלמות מוחלטת. אדם לא יכול להשיג שלמות חיצונית, כי כל חוויה חיצונית היא זמנית, והשאיפה לשלמות היא למעשה שלב פנימי שמוביל את האדם לנסות ולבטל את הרצונות שלו עצמם. אליעד מבהיר ששאיפה לשלמות לא אומרת להימנע מרצון, אלא להבין מהו אותו רצון ומהותו האמיתית, ולבצע את מה שנכון עבור האדם. איך ניתן לבטל את הרצון? ... יוכל להפסיק לרדוף אחרי רצונות מדומים. כך, השגת שלמות לא מתרחשת על ידי קבלת דברים חיצוניים, אלא על ידי הבנה פנימית של מצבם ושל הצורך בהשלמה עצמית. מהו האושר האמיתי? האושר ... לרצות כל הזמן, הוא פתאום מוצא את עצמו במצב של שלמות. אם אדם ישיג את כל מה שהוא רוצה, הוא יגיע למצב של שלמות רגעית, אך שלמות אמיתית לא תגיע דרך החפירה המתמדת אחרי רצון, אלא על ידי השלמה עצמית. איך אנחנו מגיעים לשלמות? כדי להגיע לשלמות, השיחה מציינת שהאדם צריך להבין תחילה מהו הרצון האמיתי, ואם בכלל יש רצון. ברגע שהאדם מבין שאין חיסרון אמיתי או חוסר אמיתי, הוא יכול להתחיל להשיג את השלמות. זה דורש חקירה פנימית ותהליך של חיבור לעצמו, שהולך יד ביד עם הבנת הצורך הפנימי. רק כשאתה מבין את הפוטנציאל האמיתי שלך, אז השלמות יכולה להתרחש. מהו אושר פנימי? כיצד משיגים שלמות? מהו האושר של אלוהים? מהו רצון אמיתי? איך להגיע ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חיסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: שלמות, כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שלמות, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לתזונה נכונה, אימון אישי לביטחון עצמי, מטפל רוחני בנושא שלמות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5000 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 09:11:40 - wesi1