אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סיכוי ✔איך לגרום ללקוח לקנות? איך ליצור הסכמה? שכנוע ברמת הפוטנציאל, איך להגדיל סיכוי לשכנע? איך להגדיל סיכוי למכור? האם אתה יכול? הגדלת הפוטנציאל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:41איך לגרום ללקוח לקנות? איך ליצור הסכמה? שכנוע ברמת הפוטנציאל, איך להגדיל סיכוי לשכנע? איך להגדיל סיכוי למכור? האם אתה יכול? הגדלת הפוטנציאל להסכמה, טיפול בהתנגדות לקוח, לימודי NLP
מהו העיקרון המרכזי לשכנוע במכירות ושיווק?

העיקרון המרכזי שמוצג בהרצאה הוא שיש יותר פוטנציאל ואפשרויות תיאורטיות מאשר מה שמתרחש בפועל. כלומר, תמיד קיימת כמות עצומה של אפשרויות שאותן ניתן לדמיין, הרבה מעבר למה שקורה באמת במציאות. לדוגמה, בחדר אחד ספציפי יכולה להיות כמות עצומה של רהיטים, חפצים או אנשים שהיו יכולים להיות בו, אך בפועל יש רק מספר מוגבל של פריטים.

העיקרון הזה מתייחס לעובדה שכאשר אנו מנסים לשכנע מישהו, אנו יכולים לנצל את התפיסה הזו של "פוטנציאל" כדי להגדיל את סיכויי ההסכמה.

איך אנחנו יכולים להשתמש ב"פוטנציאל" בשכנוע ומכירות?

ההסבר של אליעד כהן מראה כי כאשר אנו מנסים לשכנע אדם במשהו, יש סיכוי שהוא יגיד "לא". לדוגמה, אם נשאל שאלה ישירה כמו "האם אתה רוצה לקנות את המוצר?", התשובה עשויה להיות שלילית. לעומת זאת, אם נשאל "האם יכול להיות שאתה תרצה לקנות את המוצר?", המוח של האדם יגיב בקלות רבה יותר, מכיוון ש"יכול להיות" מציין פוטנציאל רחב יותר מאשר התחייבות או ודאות. השימוש במילים כמו "יכול להיות" מאפשר לאדם להרגיש כי הוא לא מחויב לתשובה חדה ומוחלטת, ובכך מקטין את ההתנגדות.

מדוע כדאי להשתמש בשפה של "אפשרות" ולא בשפה של "מחויבות"?

כאשר משתמשים בשפה של "יכול להיות" במקום בשפה מוחלטת של "זה כך", אנחנו מאפשרים לאדם לחשוב על האפשרויות השונות מבלי להרגיש שהוא נדרש להחלטה ברורה מיידית. לדוגמה, במקום לשאול "האם הדירה הזאת מתאימה לך?", עדיף לשאול "האם יכול להיות שהדירה הזאת מתאימה לך?". השאלה הזו פותחת אפשרויות נוספות ומפחיתה את ההתנגדות הפוטנציאלית.

מהו השימוש של "יכול להיות" מול ילד שלא רוצה לעשות שיעורים?

כשהילד אומר "אני לא רוצה לעשות שיעורים", ניתן לשאול אותו בצורה פחות חדה ומחויבת "יכול להיות שאתה תרצה לעשות שיעורים?". השימוש ב"יכול להיות" במקום בשפה ישירה מצמצם את תחושת הלחץ ומגביר את הסיכוי שהילד יסכים למהלך.

מה ההבדל בין "מחויב" ל"אפשרי" בשפה של שכנוע?

במילים מחויבות, האדם צריך להתחייב למשהו שהוא קיים או בוודאות יקרה ("האם זה ככה?"), בעוד שבשפה של "אפשרי", האדם לא נדרש להחליט באופן מוחלט על משהו שיתגשם ("האם יכול להיות שזה ככה?"). הידע על פוטנציאל מאפשר לאדם להרגיש יותר פתוח ואוהד, מה שמגדיל את הסיכוי להסכמה.

איך נוכל להשתמש ב"יכול להיות" כדי להימנע מהתנגדות?

המשמעות היא שכשאנחנו מציעים פוטנציאל ולא מחויבות, אנחנו מביעים אמפתיה לחששות של האדם. לדוגמה, במקום לומר "זה מתאים לך", אפשר לומר "זה יכול להתאים לך". בכך אנחנו מכירים בכך שמא יש דברים שיכולים להפריע ולהתנגד. זה יוצר תחושת אמפתיה והלקוח לא מרגיש שמכבידים עליו בהתחייבות.

מתי לא נכון להשתמש ב"יכול להיות"?

כשהלקוח כבר מוכן להיכנס לעסקה והוא מחפש סגירה, השימוש ב"יכול להיות" עלול להחמיר את הספקות ולגרום לו לחזור אחורה. במקרה כזה עדיף להשתמש בשפה מחויבת כדי לשמור על תחושת ודאות.

מה הקשר בין "יכול להיות" לבין פרסומות?

בדוגמה מהפרסומת למערכת בטיחות ברכב, במקום לומר "המערכת הזאת אולי תציל לך את החיים", אומרים "המערכת הזאת תציל לך את החיים". השימוש ב"יכול להיות" היה מקטין את האפקטיביות של המסר, כי אז הצופה היה שואל את עצמו אם זה אכן נכון.

איך להתגונן מהמניפולציה של "יכול להיות"?

עלינו להיות מודעים לכך ש"יכול להיות" לא מבטיח את המציאות, אלא מציין רק אפשרות. אם מישהו מציע לנו משהו כ"יכול להיות", זה לא בהכרח מבטיח את הדבר בפועל. יש להבדיל בין מה ש"יכול להיות" למה שבאמת קורה.

מה הקשר בין שכנוע בעסקים לבין טקסטים דתיים?

בהקשר דתי, לדוגמה כאשר אומרים "יכול להיות שאתה תיכנס לגיהנום", מתברר שגם "יכול להיות" שזו לא האמת. ההשתמשות ב"יכול להיות" יוצרת מניפולציה רגשית, כאשר האדם לא תמיד מבין שהאפשרות קיימת יחד עם האפשרות ההפוכה.

למה חשוב להבחין בין "אפשרי" ל"מחויב"?

חשוב לשים לב האם אנחנו עוסקים בפוטנציאל (אפשרי) או במציאות המוחלטת (מחויב). דיבור ברובד של פוטנציאל עשוי להקל על האדם להסכים, בעוד דיבור ברובד של מחויבות מציב אותו מול התחייבות מוחלטת.
מהו העיקרון המרכזי שלפיו יש יותר פוטנציאל ואפשרויות מאשר דברים בפועל?

שאלה: מה בעצם נאמר לגבי הרעיון שיש תמיד יותר אפשרויות מאשר מה שקורה בפועל?

תשובה: ההסבר הוא שכאשר מסתכלים על כל סיטואציה, תמיד יש מגוון עצום של דברים שיכלו לקרות או להיות קיימים, וזאת הרבה מעבר לכמות המוגבלת של הדברים שמתרחשים בפועל. לדוגמה, בחדר אחד ספציפי יכולה להיות כמות עצומה של רהיטים, חפצים או אנשים שבאופן תיאורטי "יכולים" להיות שם, אבל בפועל יש רק מספר מוגבל של פריטים באותו חדר.

איך הרעיון של "אפשרות" ו"פוטנציאל" מתקשר לנושא של שכנוע ושיווק?

שאלה: מדוע חשוב לדעת שיש יותר אפשרות תיאורטית מאשר ביצוע בפועל כשמנסים לשכנע אדם במשהו?

תשובה: בעת שכנוע או מכירות, לעתים חוששים שהלקוח או האדם שמולנו יגיד "לא" באופן נחרץ. כאשר שואלים שאלה ישירה במחויב, לדוגמה "האם אתה רוצה לקנות את המוצר?", קיים סיכוי ברור לתשובה שלילית ישירה. אך אם משתמשים בשפה של פוטנציאל, לדוגמה "האם יכול להיות שאתה תרצה לקנות את המוצר?", אז מבחינת המוח של האדם קל יותר להסכים לפוטנציאל ולהגיד "כן", מפני ש"יכול להיות" פותח טווח אפשרויות רחב יותר מאשר "זה בטוח ככה?".

מדוע כדאי להשתמש בהגדרת "אפשרות" ולא בהגדרה מוחלטת כאשר חוששים מ"לא" מוחלט של הלקוח?

שאלה: איך הניסוח של "יכול להיות" במקום "זה ככה" עוזר למנוע התנגדות של הלקוח?

תשובה: כשאומרים לאדם "זה יכול להתאים לך?" במקום "זה מתאים לך?", בעצם נותנים מקום לכך שאולי זה גם לא יתאים, ובכך מראים אמפתיה לספקות או חששות. בגלל ההיגיון שפוטנציאל הוא גדול מהמציאות בפועל, יש לאדם קלות לענות "כן, זה יכול להתאים" יותר מאשר "כן, זה מתאים" באופן ודאי. ה"כן" לפוטנציאל קורה ביתר קלות, מפני שהאפשרות לא שוללת ב - 100% את ה"לא".

איך משתמשים ברעיון של "יכול להיות" כדי למכור דירה?

שאלה: מהו ההבדל הפרקטי בשכנוע בין להגיד "האם הדירה מתאימה לך?" לבין "האם יכול להיות שהדירה הזאת מתאימה לך?"?

תשובה:
  • כאשר שואלים "האם הדירה הזאת מתאימה לך?", האדם עלול מיד לבחון האם כרגע בפועל היא מתאימה לו, ולהיתקל בספקות או בהתנגדויות. אז הוא עשוי פשוט להשיב "לא" ולהתבצר בעמדה זו.
  • לעומת זאת, כששואלים "האם יכול להיות שהדירה הזאת מתאימה לך?", יוצרים שפה של אפשרות פתוחה. המוח מגיב באופן פחות שלילי, כי הוא לא נדרש להתחייב בוודאות, אלא רק לשקול אפשרות. כך הסיכוי לתשובה "כן, יכול להיות" גבוה יותר, ואז נוצר חיבור ראשוני חיובי למכירה.
איך הרעיון עובד בדוגמה עם ילד שלא רוצה לעשות שיעורים?

שאלה: איך אפשר ליישם את המניפולציה של "יכול להיות" מול ילד שאומר "אני לא רוצה לעשות שיעורים!"?

תשובה: במקום לומר לילד בצורה מוחלטת "לך תעשה שיעורים עכשיו!", אפשר לשאול אותו "תגיד, יכול להיות שאתה תעשה שיעורים עוד מעט? יש סיכוי שתרצה לשבת על זה?". באופן הזה, הילד פחות מרגיש שהכריחו אותו, כי רק הציגו אפשרות. המוח שלו יכול להסכים לכך שיש סיכוי שיעשה זאת, ואז הוא אומר "כן, אולי יש סיכוי". מרגע שאמר "כן, אולי", מתפתחת פתיחות גדולה יותר לבצע את הפעולה.

מהי המשמעות של "מחויב" מול "אפשרי" בשפה של שכנוע?

שאלה: מה ההבדל בין שאלת "האם אתה בטוח שזה ככה?" (מחויב) לבין "האם יכול להיות שזה ככה?" (אפשרי)?

תשובה:
  • כששואלים מחויב, המשמעות היא לשאול אם זה קורה "בוודאות" או "כבר בפועל". זו שאלה הדורשת התחייבות ונעילת תשובה מסוימת.
  • כששואלים אפשרי, פונים רק לאפשרות התיאורטית, כלומר, "אולי" או "עלול" לקרות. האדם יכול להסכים שהדבר "עלול" לקרות יותר בקלות מאשר להסכים שהוא "קורה" או "כבר קיים".
כיצד המניפולציה של "יכול להיות" מאפשרת ליצור אמפתיה להתנגדות הלקוח?

שאלה: למה הלקוח מרגיש יותר בנוח לומר "כן" כשמנוסחים ברובד של אפשרות?

תשובה: כששואלים "יכול להיות שזה יתאים לך?" מסתתרת הכרה בכך שגם "יכול להיות שזה לא יתאים". זה גורם ללקוח להרגיש שיש התחשבות בספקות שלו, כלומר, מביעים הבנה שגם קיימת אפשרות של חוסר התאמה. הלקוח מרגיש שאיננו נדחף באגרסיביות, ולכן נוטה יותר לשתף פעולה ולומר "כן, יכול להיות שזה יתאים לי".

מתי לא נכון להשתמש בביטוי "יכול להיות" משום שהוא עלול להחליש את המכירה?

שאלה: באיזה מצב "יכול להיות" דווקא לא מועיל למכירה אלא מזיק?

תשובה: כשברור שהלקוח כבר נמצא בנטייה חיובית חזקה, כלומר, סביר שיגיד "כן" מוחלט, עדיף להשתמש בשפה מחויבת של "זה מתאים לך?" ולא בשפה של "יכול להיות?" כי זו מחזירה את הלקוח למחשבה של "יש גם סיכוי שלא". לדוגמה, אם אדם כבר בטוח שהוא רוצה לחתום על עסקה, ושואלים אותו "יכול להיות שאתה רוצה לסגור?", הוא עלול פתאום להתחיל לפקפק ולחשוב "רגע, למה הם אמרו יכול להיות? אולי זה לא טוב בשבילי?".

איזו דוגמה מפרסום של מערכת מצילת חיים ממחישה את השימוש ב"מחויב" במקום "אולי"?

שאלה: מה היתה הדוגמה מהפרסומת למערכת בטיחות ברכב ואיך היא מאירה את הנקודה?

תשובה: בפרסומת טוענים "המערכת הזאת תציל לך את החיים". הם לא אומרים "המערכת הזאת אולי תציל לך את החיים", למרות שבפועל אין ודאות מלאה לכך. אם היו אומרים "אולי תציל לך את החיים", היה אפשר גם לחשוב "אז אולי היא תהרוג אותי?". כי אם יש רק אפשרות שהיא תציל, קיימת גם אפשרות שהמערכת דווקא תגרום לסיכון גבוה יותר, למשל אם הנהג סומך על אמצעי הבטיחות ונוהג בחוסר זהירות. לכן בפרסומת משתמשים במחויב "תציל לך את החיים" כדי להישמע חד משמעיים וחזקים יותר.

כיצד אפשר להתגונן ממניפולציה של "יכול להיות"?

שאלה: מה כדאי לזכור כשמישהו אומר "יכול להיות" בצורה שיווקית?

תשובה: תמיד לשים לב ש"יכול להיות" לא בהכרח אומר שזה קורה בפועל. לעתים מנסים לגרום לנו להסכים בדברים שהם רק ברובד האפשרי, ואז מתרגמים את ההסכמה לזה שבפועל אנו מסכימים למשהו ממשי. לדוגמה, "יכול להיות שאתה רוצה לקנות את המוצר?", "כן, יכול להיות" - זה לא אומר "כן, אני רוצה לקנות בפועל". צריך להבדיל בין "אולי" ל"בטוח".

מה הקשר בין "יכול להיות" לבין טקסטים דתיים והפחדה מגיהנום?

שאלה: כיצד הדוגמה של "אולי אלוהים יכניס אותך לגיהנום" ממחישה את העניין?

תשובה: זו דוגמה שרואים לעתים כשהמסר הוא "יכול להיות שאם לא תעשה דבר מסוים תישלח לגיהנום", אך למעשה "יכול להיות" אומר גם ש"יכול להיות שלא" או "יכול להיות בדיוק ההפך". משתמשים באפשרות כדי להפחיד או לשכנע, אבל אין הוכחה וודאית. כך אפשר לנצל את הרעיון של "אולי" בשביל לייצר פעולה, בזמן שהצד השני עשוי לשכוח שאם "יכול להיות" אז גם "יכול להיות שלא".

למה חשוב לשים לב אם מדברים ברובד הממשי או ברובד של האפשרות?

שאלה: מה צריך לזכור כדי לא ליפול לשכנוע מוגזם או לספק שעלול לבלבל?

תשובה: צריך לזכור שמי שאומר "זה יכול לקרות" לא בהכרח אומר "זה בטוח קורה". כלומר, פוטנציאל הוא לא מציאות. כשמישהו משתמש בניסוח אפשרי, הוא מנצל את ההבדל הזה כדי לגרום לנו להסכים יותר בקלות. אנחנו צריכים לדעת לזהות זאת ולא להיאחז באשליה שפוטנציאל שווה מציאות.

שורה אחרונה: שלא יעבדו עלינו ושנדע להבדיל בין מה ש"יכול להיות" לבין מה ש"באמת מתקיים".
שלום לכולם הפעם אני רוצה לתת עוד טיפ בנושא של שכנוע שיווק מכירות וכו', וזה הולך ככה בגדול בעולם שלנו יש יותר פוטנציאל ואפשרויות מאשר דברים בפועל, מה זאת אומרת לדוגמה נגיד ניקח חדר יש יותר אפשרויות מה יכול להיות בחדר ויש יותר פוטנציאל לכמות הדברים שיכולים להיות בחדר מאשר כמות הדברים שנמצאים בחדר בפועל לדוגמה יש אפשרות שיהיה בחדר זה וזה אבל בפועל יש בחדר זה וזה זה הכל.

ולכן שימו לב עוד פעם לעיקרון העיקרון הולך ככה יש יותר פוטנציאל ויותר אפשרות תיאורטית מאשר כמות הדברים שנמצאים בפועל. עכשיו איך לוקחים את זה לנושא של שכנוע? מאוד פשוט כאשר לדוגמה נגיד רוצים לשכנע מישהו במשהו ואנחנו יודעים שיכול להיות שהוא יגיד לנו לא, דהיינו, אם אנחנו חושבים שהוא יגיד לנו כן אז דווקא במקרה כזה עדיף לא להשתמש בזה כי זה יכול דווקא להחליש את המכירה תכף תראו מה הכוונה. אז אם יש לנו מחשבה שאולי הוא יגיד לנו לא אז במקום לשאול אותו את השאלה בצורה ישירה וממשית כשיש סיכוי גדול שהוא יגיד לנו לא במקום זה אנחנו נשאל אותו את השאלה בצורה של פוטנציאל ואז יש יותר סיכוי שהוא יגיד לנו כן.

לדוגמה נגיד שרוצים למכור למישהו דירה אז במקום לשאול אותו "האם הדירה הזאת מתאימה לך?" במקום זה לשאול אותו "האם הדירה הזאת יכולה להתאים לך, האם יש אפשרות שהדירה הזאת תתאים לך, האם אתה יכול לראות את עצמך שהדירה הזאת טובה לך?". שימו לב להבדלים כשאומרים לבן אדם "האם הדירה הזאת מתאימה לך?" זה כמו לשאול אותו "האם בפועל כרגע הדירה הזאת מתאימה לך?" יכול להיות שהיא תהיה מתאימה ויכול להיות שהיא לא מתאימה, יכול להיות שיש לו ספק ואז הוא יגיד "לא היא לא מתאימה" אבל אם שואלים את הבן אדם "תגיד יכול להיות שהדירה הזאת מתאימה לך, תגיד הדירה הזאת יכולה להתאים לך, יש אפשרות שהדירה לא תתאים לך?" בעצם דיברנו בצורה של אפשרי ולא מחויב.

מחויב זה בעצם להגיד "האם אתה בטוח שזה ככה?" ואפשרי זה בעצם להגיד "האם יכול להיות שזה ככה". עכשיו כששואלים בן אדם "תגיד יש אפשרות שככה וככה?" יש יותר סיכוי שהוא יגיד כן מאשר שהוא יגיד לא, למה כי אפשרות יש יותר מאשר כמות הדברים שקורים בפועל. אוקי אז העיקרון היה עוד פעם די פשוט אנחנו רוצים ליצור הסכמה עם מישהו ויש חשש שמא הוא יגיד לא שמא הוא יסרב אז פשוט דוחפים את הרעיון שאנחנו רוצים למכור באמצעות האפשרות. נגיד אומרים לילד "לך תעשה שיעורים", "לא רוצה לעשות שיעורים", "תגיד יכול להיות שיבוא לך לעשות שיעורים כאילו יש מצב שאתה הולך לעשות שיעורים?", "יש מצב? כן, יכול להיות ש...".

עכשיו אני לא בהכרח אומר שלגבי השיעורים ככה צריך להגיד את זה לילד אבל בגדול הנושא הוא די פשוט המוח יותר קל לו להגיד כן ברובד של פוטנציאל אחר כך המניפולציה מתבצעת שברגע שבן אדם אמר "כן האמירה יכולה להתאים לי", "הנה אמרת שהיא מתאימה לך" אבל הוא לא אמר שהיא מתאימה לו הוא רק אמר שהיא יכולה להתאים לו. אוקי שימו לב כל בן אדם שישאל את עצמו פשוט יעשה טסט שישאל את עצמו "מה אתה יותר בטוח שבחדר אין פיל או שבחדר לא יכול להיות פיל?", דוגמה "בחדר אין פיל, בחדר לא יכול להיות שיש פיל" מה יותר בטוח? יותר בטוח שכרגע אין לא שלא יכול להיות, יכול להיות הכל יכול להיות.

ולכן בעצם דוחפים דרך ה - "יכול להיות" דרך הרובד של הפוטנציאל דרך הרובד של האפשרות דרך זה בעצם דוחפים. עכשיו כפי שאמרתי בהתחלה צריך לשים לב להשתמש בזה רק במקרה שחושבים שהלקוח הולך להגיד לא או שיש סיכוי שהוא יתנגד, למה? כי אם לדוגמה נגיד אנחנו חושבים שזה מתאים ללקוח ואנחנו נגיד לו "תגיד לי יכול להיות שאתה רוצה שנסגור את העסקה הזאת?" והוא כבר רצה לסגור את העסקה הזאת זה דווקא גרוע כי זה עוד יכול להחליש אותו, הוא רצה לחתום על העסקה ועכשיו שאלנו אותו "תגיד אז אוקי אז מה אתה אומר זה יכול להתאים לך העסקה הזאת?" ואוטומטית הבן אדם שומע "יכול להתאים?" הוא אומר "רגע למה הוא אמר לי זה יכול להתאים מה זה לא מתאים?".

היה צריך להיות "תגיד לי העסקה הזאת מתאימה לך?", "כן מתאימה לי" אבל ברגע שאמרנו לו "תגיד לי העסקה הזאת יכולה להתאים לך אתה תרצה לחתום?" לא טוב, למה לא טוב? כי בעצם החלשנו אותו הוא כבר היה ברובד של המחשבה שלו ב - "זה מתאים" ועכשיו העברנו אותו אחורה ל - "זה יכול להתאים" כי ה - "יכול להתאים" זה בעצם להגיד לו "זה גם יכול לא להתאים". שימו לב המשפט שאומר "זה יכול להתאים" מכיל בתוכו "אבל זה גם יכול לא להתאים", המשפט שאומר "זה מתאים" הוא לא מכיל בתוכו את ה - "לא מתאים" כי אמרנו "זה מתאים". "בחדר יש פיל, בחדר אין פיל" אם "יש אז לא אין" אם "אין אז לא יש" אבל "בחדר יכול להיות" גם יכול להיות שלא.

ולכן עוד פעם כשאנחנו חושבים שהלקוח אולי יביע התנגדות או יש סיכוי שהוא יביא התנגדות אחת הדרכים להתמודד עם זה היא על ידי שאנחנו מתנסחים בצורה שמכילה את ההתנגדות שלו, יכול להיות שהוא לא ירצה לעשות את הדבר ואז אנחנו אומרים לו "תגיד לי יכול להיות שכן תרצה לעשות ככה וככה?" זה לא אומר שלא יכול להיות שלא אמרנו רק "יכול להיות", יכול להיות שכן? אוקי אז יכול להיות שהוא יגיד שכן ויכול להיות שהוא יגיד שלא אבל אם הוא לא רוצה לעשות את הדבר ואנחנו נגיד לו "אוקי אז אתה עושה את הדבר?", "לא אני לא עושה את הדבר אני לא רוצה לעשות אותו", למה? כי כשאמרנו לו דיברנו איתו במחויב דיברנו איתו בשחור ולבן לא ברובד של פוטנציאל אלא ברובד של ממשי בעצם לא גילינו אמפתיה להתנגדות שלו כשאמרנו לו "אוקי אז הדירה הזאת מתאימה לך?" בעצם לא גילינו אמפתיה להתנגדויות שלו כלפי הדירה.

כי בתת מודע הבן אדם אומר לעצמו "מה זאת אומרת אם הדירה הזאת מתאימה לי מה עם כל הדברים שהיא לא מתאימה לי? לא היא לא מתאימה לי, מה המוכר לא חושב גם על הצדדים שהיא לא מתאימה לי העסקה הזאת שהדירה הזאת לא טוב לי?" לעומת זאת אם אנחנו אומרים ללקוח "תגיד לי הדירה הזאת יכולה להתאים לך?" מהיבט מסוים הלקוח כאילו אומר "מה הוא גילה כלפי אמפתיה כשהוא אמר לי יכול להתאים לי זה בעצם שהוא מכיר בכך שזה גם יכול לא להתאים לי אז הוא גילה כלפי אמפתיה ואז אם הוא גילה כלפי אמפתיה אז הוא אוהב אותי, הוא אוהב אותי הוא רוצה לעשות לי טוב, רוצה לעשות לי טוב אני גם רוצה לעשות לו טוב, רוצה לעשות לי טוב אוהב אותי, אני רוצה לחשוב שהוא אוהב אותי כי אז אני אוהב את עצמי וכו' ולכן גם אני רוצה לעשות לו טוב ולכן אני אסכים איתו, ולכן אני אגיד לו כן זה יכול להתאים לי".

זאת אומרת שהניסוח שדיבר ברובד של הפוטנציאל הוא מכיל את ההתנגדות של הלקוח הוא נותן ללקוח להרגיש אמפתיה כלפיו וכן את ההתנגדות שלו ואז בעצם זה מגדיל את הסיכוי שהוא יגיד לנו כן אבל כפי שאמרתי קודם אם הלקוח כבר נעול על ה - "כן", הוא כבר נמצא ברוב שהוא חושב שכן ופתאום אנחנו נדחוף לו "אתה יכול יש אפשרות ש... ?" אז אוטומטית המוח גם שומע את ה - "יש אפשרות שלא", אוקי ואז זה דווקא יכול להחליש את העסקה ולכן צריך לשים לב מתי לדבר ככה ומתי לדבר ככה. עכשיו אני רק אתן לכם סתם דוגמה מאיזה פרסומת שרצה עכשיו הפרסומת הולכת ככה יש איזו מערכת שמצילה חיים מערכת הגנה לרכב, אוקי שמשדרת אם הרכב מתקרב למשהו היא מצפצפת שהבן אדם כאילו ישים לב שהוא לא יעשה תאונה.

ואז איך הולכת הפרסומת "המערכת הזאת תציל לך את החיים", עכשיו מה האמת המערכת הזאת תציל לך את החיים או המערכת הזאת אולי תציל לך את החיים, מה הם עשו אם אומרים "המערכת הזאת אולי תציל לך את החיים", "לא משנה רק אולי תציל לי את החיים בא נגיד המערכת הזאת תציל לך את החיים" אבל מה האמת שהמערכת הזאת לא רק שלא בטוח שהיא תציל לך את החיים אלא רק אולי תציל לך את החיים, אלא שאם הם היו אומרים את האמת שהמערכת הזאת אולי תציל לך את החיים אז אוטומטית קופצת למוח של הלקוח המחשבה "רגע אז אולי היא גם תהרוג לי את החיים", למה שמערכת להצלת חיים יכולה להרוג בן אדם איך זה יכול להיות? כי בגלל שהוא אומר "יש לי מערכת מצילת חיים" אז הוא ייסע בפחות זהירות זאת אומרת הוא סומך על המערכת מצילת החיים שתציל אותו ואז הוא יעשה תאונה עם מערכת המצילה חיים גם זה יכול להיות.

הרבה פעמים כשבן אדם יש לו יותר מדי אביזרי בטיחות אז דווקא הוא סומך על אביזרי הבטיחות ואז הוא נוסע עוד יותר מסוכן ואז הוא נוסע כשהוא לא יכול לנסוע כי הוא אומר "יש לי מערכת בטיחות היא תציל אותי" ואז דווקא מערכת ההצלה הבטיחות כביכול הרגה אותו. זאת אומרת לקחו את המשפט "המערכת הזאת אולי תציל לך את החיים" או "תגדיל את הסיכוי שתציל לך את החיים" הפכו אותו ל - "המערכת הזאת תציל לך את החיים", "מי אמר שהיא תציל אולי היא רק תציל". אוקי ולכן שימו לב למשחק בנושא של "יכול, יכול להתאים, אתה יכול לרצות את זה, זה יכול להסתדר לך זה יכול זה וזה" לבין "זה מתאים לך, זה מסתדר לך", בין אם מדברים באפשרי בין אם במחויב אם שואלים את השאלה ברובד של פוטנציאל "האם זה רק יכול?" לבין אם שואלים את זה בממשי "האם זה באמת ככה?".

עכשיו איך בן אדם יכול להתגונן מהמניפולציה הזאת בן אדם פשוט צריך להיות מודע לזה נגיד כששואלים בן אדם "תגיד לי זה יכול להסתדר לך ככה וככה?", "כן זה יכול להסתדר אבל איך שזה יכול להסתדר זה עדיין לא אומר שזה מסתדר" כי השאלה "האם אתה רוצה לקנות את המוצר?" והשאלה "האם יכול להיות שתרצה לקנות את המוצר" זאת לא אותה שאלה, למרות שאם הלקוח נמצא בחנות ואומרים לו "תגיד לי אז אתה רוצה לקנות, תגיד לי אז אתה רואה אפשרות שאתה קונה את המוצר הזה?" לכאורה בשתף הדיבור זה נראה אותו דבר "הוא שאל אותי אם אני רוצה לקנות את המוצר", לא אבל הוא שאל אותך "האם יכול להיות ש... האם יש אפשרות ש... האם אתה רואה שיכול להיות שהמוצר הזה מתאים לך" הוא לא שאל את זה בדיוק בצורה ישירה הוא שאל את זה בצורה קצת עקיפה.

ולכן לפעמים זה דווקא מתעתע בבן אדם כי הוא מקבל מסר על פוטנציאל ובעצם בסוף הוא הולך לבצע את הפעולה בפועל. ולכן בן אדם צריך לשים לב גם כשדבר יכול להיות זה עדיין לא אומר שהוא ככה, לדוגמה סתם ניקח מהטקסט הדתי נגיד "אבל תגיד לי יכול להיות כשבסוף תמות אלוהים יכניס אותך לגיהנום?", "יכול להיות אבל גם יכול להיות שהוא יכניס אותי לגן עדן, יכול להיות גם שבדיוק הפוך שהוא דווקא אם אתה תשמור מצוות הוא יכניס אותך נגיד לגיהנום", למה שזה יהיה ככה זאת כבר שאלה אחרת לכל דבר יש איזה היגיון כלשהו למרות שיש כאלו שאומרים "אין היגיון" יש היגיון בכל דבר. אבל מה ההבדל הוא הם לא אומרים' יש כאלה מהיבט מסוים הם לא אומרים "הנה יש לי הוכחה שאם ככה יקרה ככה", "לא תראה יכול להיות שככה אז הנה בוא תתייחס לזה כאילו זה ככה" אבל זה לא אותו דבר זה רק יכול להיות. יש בין "יכול להיות שככה ויכול להיות הפוך" זה לא כמו "בטוח שזה ככה" זה לא בהכרח אותו דבר. ולכן בשורה התחתונה צריך לשים לב איך המוח מבין את הדברים האם דיברו ברובד הממשי או ברובד של האפשרות. אז שלא יעבדו עליכם.
התנגדות בשיחת מכירות בטלפון חוסר ודאות לאהוב את עצמך בלי תנאים לגרום לו לחזור לסגור אוהב את עצמך התנגדויות מכירה בטלפון הוכחות דת איך להגדיל סיכוי לשכנע איך לגרום ל nlp איך לגרום איך לגרום ל איך לגרום ללקוח איך לגרום ללקוח לקנות איך להגדיל איך להגדיל סיכוי למכור איך להגדיל סיכוי לשכנע איך ליצור איך ליצור הסכמה אתה יכול ברמת הפוטנציאל האם אתה האם אתה יכול הסכמה הפוטנציאל התנגדויות בזמן מכירה התנגדויות בזמן מכירה בטלפון התנגדויות בזמן מכירות התנגדויות בזמן מכירות בטלפון התנגדויות במכירה התנגדויות במכירה בטלפון התנגדויות במכירות התנגדויות במכירות בטלפון התנגדויות בשיחת מכירה התנגדויות בשיחת מכירה בטלפון התנגדויות בשיחת מכירות התנגדויות בשיחת מכירות בטלפון התנגדויות בתהליך מכירה התנגדויות בתהליך מכירה בטלפון התנגדויות בתהליך מכירות התנגדויות בתהליך מכירות בטלפון התנגדויות לקוח התנגדויות מכירה התנגדויות מכירה בטלפון התנגדויות מכירות התנגדויות מכירות בטלפון התנגדויות קניה התנגדויות של לקוח התנגדות התנגדות במכירה התנגדות במכירה בטלפון התנגדות במכירות התנגדות במכירות בטלפון התנגדות בשיחת מכירה התנגדות בשיחת מכירה בטלפון התנגדות בשיחת מכירות התנגדות בשיחת מכירות בטלפון התנגדות לקוח התנגדות מכירה התנגדות מכירה בטלפון התנגדות מכירות התנגדות מכירות בטלפון התנגדות קניה התנגדות של לקוח טיפול טיפול ב טיפול בהתנגדות טיפול בהתנגדות לקוח טיפולים כמה טיפולים לגרום לגרום ללקוח לגרום ללקוח לקנות לגרום ללקוחות להגדיל להגדיל סיכוי למכור להגדיל סיכוי לשכנע להסכים לימוד לימודי nlp ליצור ליצור הסכמה למידה למכור לקוח לקוחות לקנות לשכנע מטופל מטופלים מטפל נלפ סיכוי פוטנציאל פוטנציאל להסכמה שכנוע שכנוע ברמת הפוטנציאל
חרדה נגד כל הסיכויים, אין סיכוי ועדיין יש חרדה, למה אני מפחד מחרדה לא הגיונית? למה יש לי פחד לא הגיוני? סיכוי סיכון, אין סיכוי ועדיין יש פחד, חרד למרות שאין סיכוי, מפחד למרות שאין סיכוי, ביטחון עצמי שקרי, נטל ההוכחה
חרדה נגד כל הסיכויים, אין סיכוי ועדיין יש חרדה, למה אני מפחד מחרדה לא הגיונית? למה יש לי פחד לא הגיוני? סיכוי סיכון, אין סיכוי ועדיין יש פחד, חרד למרות שאין סיכוי, מפחד למרות שאין סיכוי, ביטחון עצמי שקרי, נטל ההוכחה
... נגד כל הסיכויים , אין סיכוי ועדיין יש חרדה, למה אני מפחד מחרדה לא הגיונית? למה יש לי פחד לא הגיוני? סיכוי סיכון, אין סיכוי ועדיין יש פחד, חרד למרות שאין סיכוי, מפחד למרות שאין סיכוי, ביטחון עצמי שקרי, נטל ההוכחה מה גורם לחרדה למרות שאין סיכוי שמשהו יקרה? החרדה היא תוצאה של פחד ממאורע שמפחיד את האדם, גם אם אין סיכוי אמיתי שיקרה. פעמים רבות, פחדים נובעים משני גורמים עיקריים: אחד הוא האמונה שמשהו עשוי לקרות, והשני הוא חוסר הרצון שזה יקרה. אנשים מרגישים פחד כאשר הם מאמינים שיש סיכון ממשי, גם אם הסיכון הזה מזערי. החרדה מתגברת ככל שהאדם חושב שסיכוי זה גבוה יותר, וכאשר הוא חושש שהסיכון שנובע מכך הוא משמעותי ביותר. כשהמחשבה שהסיכוי גבוה הופכת לבעיה, מתחילה החרדה. כל טיפול בחרדה מחייב את האדם לשאול את עצמו: מה הסיכוי שזה יקרה?, וכיצד הוא יכול להפחית את הסיכון או ההשלכות של המאורע אם יקרה. מה קורה כאשר אדם מפחד ממה שאין סיכוי שיקרה? כאשר אדם בטוח במאה אחוז שמשהו לא יקרה, אך עדיין חרד ממנו, הדבר נובע לא בהכרח מהסיכון, אלא בעיקר מההשלכות של המקרה אם יקרה. לדוגמה, אם אדם חושש מתרחיש של מחלה או קריסה כלכלית, הוא עשוי להבין שאין שום סיכוי שזה יקרה, אך יפחד מכך בכל זאת, כי הוא מאמין שההשלכות של התרחשות כזו יהיו קטסטרופליות. אם הסיכון נתפס כמאוד חמור, החרדה לא תיעלם גם אם הסיכוי לכך נמוך מאוד. החרדה שורשיה לא תמיד בתפיסה של סיכון גבוה, אלא במה שהאדם מייחס לכך, במיוחד כאשר הוא רואה את ההשלכות כבלתי נסבלות. האם יש סיכוי אפסי שגורם לחרדה? יש מקרים שבהם אדם מבין שלא מדובר במשהו בעל סיכוי שיתממש, אך החרדה נשארת. זה קורה כאשר המחשבה שאדם בטוח במאה אחוז שמשהו לא יקרה לא מתקבלת במוחו. לדוגמה, אם ... קטן, המוח לא יכול לתפוס או לדמיין את הדבר, כי הוא ברור מאוד באופן מוחשי ובלתי אפשרי. יש חוויות שאדם פשוט לא יכול לדמיין, ולכן לא יחשוש מהם. אבל כאשר יש סיכוי כלשהו לדבר מסוים, גם אם הוא זעיר, החרדה עדיין עשויה להתקיים, כי המוח לא מאמין בטענה המוחלטת של אין סיכוי. לאדם עשוי להיות פחד מהדבר הזה, גם אם מדובר בסיכון נמוך מאוד. איך השקר העצמי משפיע על החרדה? החוק המרכזי ... כאשר אדם מרגיש חרדה כלשהי, חשוב לו להבין אם הוא לא באמת יודע את כל העובדות ולהימנע מקביעות חותכות שאין להן בסיס אמיתי. הצעד הראשון הוא לשאול את עצמך מה הסיכוי שזה יקרה? ולוודא שלא מדובר בשקר עצמי. אם אנו לא יודעים משהו, עלינו לומר אני לא יודע. בצורה זו, נוכל להתחיל ... נוכל להתמודד בצורה יעילה יותר עם החרדות שלנו. חרדה ופחדים התמודדות עם מחשבות טורדניות טיפול בחרדה איך להתמודד עם פחד לא הגיוני מה גורם לחרדה למרות שאין סיכוי שמשהו יקרה? החרדה מתפרצת כאשר אדם מפחד שיקרה משהו שהוא לא רוצה שיקרה. פחד זה נובע משני גורמים עיקריים: הראשון, שהאדם מאמין שמשהו יכול לקרות, השני, הוא לא רוצה שזה יקרה. כל החרדות נובעות משילוב של שני הרגשות הללו - סיכון למשהו שמפחדים שיקרה. ככל שהסיכון או הסיכוי שמדובר בו נתפסים כגבוהים יותר, כך החרדה גדלה. כשמטפלים בחרדה, חשוב לשאול את עצמנו: מה הסיכוי שזה יקרה? ואם זה יקרה, מה הסיכון? האם הסיכון באמת כה גדול כפי שאנחנו מדמיינים? איך יכול להיות שמפחדים למרות שאין סיכוי שזה יקרה? מתי אפשר להרגיש חרדה למרות שאנחנו בטוחים במאה אחוז שהדבר שאנחנו פוחדים ממנו לא יקרה? זה קורה כאשר אנחנו לא רק חושבים על הסיכוי שזה יקרה, אלא גם על הסיכון במקרה שזה יקרה. לדוגמה, אם אדם מאמין שקרה דבר מסוים - כמו התפרצות של מחלה או קריסה כלכלית - והוא מבין שאין סיכוי שזה יקרה, אבל אם זה יקרה, הוא חושש שזה יהיה סוף העולם. כלומר, החרדה לא נובעת מהסיכוי, אלא מהסיכון הקשה של מה שעלול לקרות במקרה שזה יקרה. האם יש סיכוי אפסי שגורם לחרדה? כשהאדם בטוח במאה אחוז שמשהו לא יקרה, אבל חרדה עדיין קיימת, זה בגלל שזו תחושת מאה אחוז ... שזה לא יקרה, אבל המוח לא יקבל את המחשבה הזו כיוון שזה לא באמת המצב. במקרה כזה, התשובה נמצאת בשקר - הוא משקר לעצמו ומאמין במאה אחוז שזה לא יקרה, למרות שיש סיכוי קטן. כל שינוי קטן בתפיסה הזו יכול לגרום לחרדה להימשך. האם פחד שקשור לזהות מינית יכול לנבוע מהשקרים עצמיים? ... אני לא יודע ולהימנע מקביעות חותכות שמבוססות על שקרים עצמיים. ניהול החרדה הוא דרך להפסיק לשקר לעצמנו ולראות את המציאות כפי שהיא, מבלי להפריז או להתכחש לסיכויים הקיימים. חרדה ופחדים התמודדות עם מחשבות טורדניות טיפול בחרדה איך להתמודד עם פחד לא הגיוני אולי אני ...
חוקי הכסף - היצע וביקוש, סיכוי וסיכון, האם בלי סיכון אין סיכוי? האם אין סיכוי בלי סיכון? האם יש סיכוי בלי סיכון? האם קיים כסף קל? מהי פרמיית סיכון? איך להתעשר? סודות העושר, כלכלת הכסף, מבוא לכלכלה, לימודי כסף, סודות האנשים העשירים, איך עושים כסף? שוק תחרותי, הגבלים עסקיים, מונופול עסקי, טרנדים עסקיים, יותר מזל משכל בעסקים, תחרות בעסקים, איך לשמור על רווחיות גבוהה? איך לעשות הרבה כסף בקלות? סיכון וסיכוי, ביקוש והיצע
... הכסף - היצע וביקוש, סיכוי וסיכון, האם בלי סיכון אין סיכוי? האם אין סיכוי בלי סיכון? האם יש סיכוי בלי סיכון? האם קיים כסף קל? מהי פרמיית סיכון? איך ... גבוהה? איך לעשות הרבה כסף בקלות? סיכון וסיכוי, ביקוש והיצע וכאן נסביר את אחד החוקים החשובים ביותר של הכסף, והוא החוק של בלי סיכון אין סיכוי או באנגלית בהקשר דומה No pain no gain No gain ... חייב להסתכן הרבה. ובלי הרבה סיכון אין הרבה סיכוי להרבה רווח. וככל שיש יותר סיכון, כך יש יותר רווח. ... האם זאת אכן האמת? האם באמת בלי סיכון אין סיכוי? האם באמת אין סיכוי בלי סיכון? האם יש סיכוי בלי סיכון? האם קיים כסף קל? האם אפשרי לעשות כסף ... כזאת: ברמת העיקרון, אכן באמת, בלי סיכון אין סיכוי. ובכל מקום שיש פוטנציאל רווח גדול, יש רמת סיכון ... וכמובן שאני אסביר את ההיגיון של הקשר בין סיכוי לבין סיכון, ואז הכל יהיה ברור מעצמו. אז מה הקשר שבין סיכוי לבין סיכון ולמה בדרך כלל, בלי סיכוי אין סיכון וכולי? והתשובה היא כך: יש בעולם שלנו, ... למעט מקרים של יותר מזל משכל. אין סיכון אין סיכוי. כי אם אין סיכון, כנראה שיהיו שם הרבה בעלי עסקים ואז כנראה שרמת הרווחיות תרד. כן אפשרי שיהיה סיכוי בלי סיכון, לטווחים קצרים בלבד, כשיש מזל, כשאין ...
פחד מוגזם, איך לפחד פחות? איך לפחד בצורה הגיונית? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? מהי החוקיות של הפחד? למה אני כל כך מפחד? איך להחליש פחד? איך להתמודד עם חרדה? סיכון סיכוי, סיכוי סיכון, איך נוצר פחד? התקפי חרדה
פחד מוגזם, איך לפחד פחות? איך לפחד בצורה הגיונית? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? מהי החוקיות של הפחד? למה אני כל כך מפחד? איך להחליש פחד? איך להתמודד עם חרדה? סיכון סיכוי, סיכוי סיכון, איך נוצר פחד? התקפי חרדה
... מהי החוקיות של הפחד? למה אני כל כך מפחד? איך להחליש פחד? איך להתמודד עם חרדה? סיכון סיכוי, סיכוי סיכון, איך נוצר פחד? התקפי חרדה איך לדעת אם הפחד שלך באמת ... - חזקה יותר. לפי אליעד, פחד הוא התנגדות עתידית למציאות אפשרית. כלומר, אם אדם חושב שיש סיכוי גבוה שיקרה משהו שהוא מאוד לא רוצה, הוא יחווה פחד חזק. לכן, כדי להתמודד עם פחד, צריך להבין שני גורמים עיקריים: הערכת הסיכוי לכך שהאירוע השלילי אכן יתרחש. רמת ההתנגדות של האדם לכך שאותו אירוע יתרחש. כיצד ... את עוצמת הפחד? אליעד מציג שיטה להתמודדות עם פחד שמבוססת על שני שלבים מרכזיים: בדיקת הסיכוי: לשאול בצורה ריאלית וכנה מה הסיכוי שזה באמת יקרה?. התמודדות עם התוצאה האפשרית: לשאול את עצמך ואם זה יקרה - אז מה?. ... לסייע לו להבין האם הפחד שלו מבוסס על מציאות או על דמיון מוגזם. מה עושים כאשר ידיעת הסיכוי לבדה אינה מפחיתה את הפחד? גם לאחר שהאדם הבין שהסיכוי לכך שמשהו יקרה הוא קטן, הוא עדיין יכול להמשיך לפחד. לכן יש לטפל גם בשאלת ... גם אם התוצאה הלא רצויה תתרחש? לדוגמה, אם אדם חושש מתאונת דרכים, הוא צריך לשאול: מה הסיכוי שתהיה תאונת דרכים? ואם באמת תהיה תאונה והוא ייפגע - האם החיים נגמרים שם? האם לא ... מפחדים יותר מאחרים? אליעד מסביר שאנשים מסוימים מפחדים יותר מאחרים כי: הם מעריכים את הסיכוי לכך שמשהו רע יקרה כגבוה הרבה יותר מאחרים. הם מתנגדים לתוצאה האפשרית הרבה יותר מאחרים. לדוגמה, אדם שמפחד לטוס יכול לחשוב שהסיכוי לתאונת מטוס גדול יותר מכל האחרים סביבו, או שהוא פשוט אינו מוכן לקבל את הסיכון הזה בשום אופן, אפילו אם הסיכוי מאוד נמוך. דוגמאות לפחדים מוזרים במיוחד - פחד לא רציונלי ממזוזה אליעד מביא ... לסיכום, אליעד מדגיש שהשיטה האפקטיבית להתמודדות עם פחדים היא: לבדוק בצורה מציאותית מה הסיכוי שהדבר שממנו מפחדים יקרה. לשאול את עצמך בכנות ואם זה יקרה - אז מה? האם זה באמת ... את הפחד - כי בעיניו זו האמת. אם אנשים אחרים מפחדים פחות, יש שתי אפשרויות: הם חושבים שהסיכוי שהדבר הרע יקרה נמוך יותר ממה שהוא חושב. הם מוכנים יותר לקבל את האפשרות שהדבר הרע יקרה. לדוגמה, אדם מפחד לעלות למטוס כי הוא חושב שהסיכוי להתרסקות גבוה. ייתכן שהוא פשוט מעריך את הסיכון אחרת מכל שאר האנשים סביבו. ואולי אנשים אחרים כן חושבים שיש סיכוי להתרסקות, אבל פשוט מוכנים לקבל את האפשרות הזו. איך להתמודד עם פחד? אם הפחד מושפע משני גורמים - הערכת הסיכוי והתנגדות לתוצאה - אז הפחתת הפחד תיעשה על ידי התמודדות עם שניהם. כלומר, כדי להפחית פחד צריך לבדוק: מה הסיכוי שהאירוע יקרה? אם זה יקרה - אז מה? בדיקת הסיכוי אם אדם חושש שמשהו יקרה, עליו לבדוק בצורה ריאלית מה הסיכוי שזה באמת יקרה. למשל, אם הוא מפחד שהתזה של דבק תגרום לו להתעוור, עליו לבדוק: מהי ... לעיוורון? האם מישהו אי פעם התעוור מדבק כזה? כך הוא יוכל להעריך אם הפחד שלו מבוסס על סיכוי אמיתי או על דמיון קיצוני. אבל בדיקת הסיכוי לבדה לא מספיקה, כי גם אם אדם יודע שהסיכוי נמוך, הוא עדיין יכול להמשיך לפחד. לכן צריך לטפל גם בצד השני של הפחד - ההתנגדות ... הפחד מתממש? צריך לשאול: אז מה אם זה יקרה?. אם האדם מפחד להידרס, הוא צריך לשאול: מה הסיכוי שזה יקרה? ואם זה יקרה - אז מה? אם אהיה נכה, האם זה באמת יהיה סוף החיים? האם ... הרצון. סיכום השיטה בסופו של דבר, ההתמודדות עם פחדים מתבססת על שני דברים: לבדוק מה הסיכוי שהאירוע הרע יקרה. לשאול את עצמך: ואם זה יקרה - אז מה? באמצעות התהליך הזה, הפחד ... מפחדים פחות אם כל האנשים מסביבך מפחדים פחות מה זה אומר זה אומר או שהם לא חושבים שיש סיכוי שזה יקרה מה שאתה חושב נגיד שכל האנשים עכשיו נוסעים בכביש בסדר הוא אומר אני מפחד ... לעשות תאונה ומפחד לעשות תאונה מה זה יכול להיות. אז יש פה שתי אפשרויות או שהוא חושב שהסיכוי שתקרה תאונה הוא גדול יותר מכל האנשים זאת אומרת כל האנשים חושבים שהסיכוי שתקרה תאונה זה אחד לאלף הוא אומר הסיכוי שתקרה תאונה זה אחד לעשר יכול להיות שהוא יותר חכם מכולם יכול להיות שהוא יותר זהיר הם כולם אהבלים והוא יותר זהיר הוא יותר חכם אז אפשרות אחת שהוא פשוט חושב שהסיכוי שיקרה הדבר הרע יותר גדול ממה שאנשים אחרים חושבים שהסיכוי שזה יקרה אפשרות נוספת שגם אנשים אחרים יותר מוכנים לקבל את ה
מה הסיכוי שמשהו נכון? רמות של ספק, רמות של חוסר וודאות, לדייק את הדיבור, מה אחוז הסיכוי שמשהו נכון? כמה אחוז סיכוי שמשהו נכון? כמה משהו נכון או לא נכון? להיצמד לאמת, דעה אובייקטיבית, דעה סובייקטיבית, אחוז סיכוי גבוה, אחוז סיכוי נמוך, חומר ראיות, רמת וודאות גבוהה, רמת וודאות נמוכה, מה רמת הוודאות שמשהו נכון? רמות שונות של ספק, לדעתי בעיני נראה לי, הבעת דעה אישית, רמות של עובדה, רמות של פירוש, האם זו עובדה או פירוש? לדעתי האישית, לדבר בצורה נכונה
... הסיכוי שמשהו נכון? רמות של ספק, רמות של חוסר וודאות, לדייק את הדיבור, מה אחוז הסיכוי שמשהו נכון? כמה אחוז סיכוי שמשהו נכון? כמה משהו נכון או לא נכון? להיצמד לאמת, דעה אובייקטיבית, דעה סובייקטיבית, אחוז סיכוי גבוה, אחוז סיכוי נמוך, חומר ראיות, רמת וודאות גבוהה, רמת וודאות נמוכה, מה רמת הוודאות שמשהו נכון? רמות שונות של ספק, לדעתי בעיני נראה לי, ... הן חלשות. ולפעמים הראיות מעידות על כך שמשהו נכון בסיכוי גבוה ולפעמים הראיות מראות שמשהו נכון בסיכוי נמוך. ולכן השאלה היא, כמה לדעתך מה שאתה חושב שהוא נכון, כמה לדעתך ובאיזו מידה לדעתך הוא נכון או לא נכון. ואם לדעתך משהו נכון בסיכוי גבוה, אז צריכים להבין מה הראיות שיש לך לכך שהדבר נכון בסיכוי גבוה. כי הרי לא מדובר בניחוש אלא בדעה. ואם לדעתך הדבר נכון רק בסיכוי נמוך, אז למה לדעתך הסיכוי לכך הוא נמוך. במילים אחרות, כאשר אתה חושב שמשהו נכון, ברמת וודאות שאינה עובדה מוחלטת ושאינה ניחוש אקראי, מי שרוצה לדייק, ... כמה ובאיזו מידה לדעתו הדבר נכון או לא נכון. מה הסיכוי שמשהו נכון, מה אחוז הסיכוי שמשהו נכון, כמה אחוז סיכוי שמשהו נכון, כמה משהו נכון או לא נכון. ולא רק להסתפק במילים לדעתי נראה לי וכיוב. וצריך לנסות לדייק גם את רמת הוודאות שמשהו ... כמובן עוד עניין שלם בפני עצמו, איך לדעת מה אחוז הסיכוי שמשהו נכון? איך לדעת האם יש סבירות גבוהה שמשהו נכון או סבירות נמוכה שמשהו נכון? זה כמובן עוד נושא שלם בפני עצמו, שקשור ... נניח שניגש לאותו הרכב ונבדוק אם יש לו ביטוח, מה הסיכוי לדעתך שנגלה שיש לו ביטוח או שאין לו ביטוח? למה לדעתך זה באחוז סיכוי גבוה ולא באחוז סיכוי נמוך? וכיוב. ולכן צריכים לדייק גם את רמת הוודאות, ושהיא תהיה תואמת לחומר הראיות ולהנחות היסוד ולדרך הסקת המסקנות, בהתאם ...
לא מוצאת זוגיות, לא מצליחה למצוא בן זוג, האביר על הסוס הלבן, סיכוי להכיר בן זוג, סיכוי להכיר בת זוג, רוצה רופא, מה הסיכוי להכיר מישהו? אימון לזוגיות, למה אני לבד? למה אני לא מוצא זוגיות?
לא מוצאת זוגיות, לא מצליחה למצוא בן זוג, האביר על הסוס הלבן, סיכוי להכיר בן זוג, סיכוי להכיר בת זוג, רוצה רופא, מה הסיכוי להכיר מישהו? אימון לזוגיות, למה אני לבד? למה אני לא מוצא זוגיות?
... מוצאת זוגיות, לא מצליחה למצוא בן זוג, האביר על הסוס הלבן, סיכוי להכיר בן זוג, סיכוי להכיר בת זוג, רוצה רופא, מה הסיכוי להכיר מישהו? אימון לזוגיות, למה אני לבד? למה אני לא מוצא זוגיות? האם דרישות ספציפיות כמו מקצוע מצמצמות את הסיכוי למצוא זוגיות? כאשר בחורה מצהירה שהיא רוצה להכיר בן זוג עם מקצוע ספציפי, למשל רופא, עולה השאלה האם הדרישה הזו מצמצמת את הסיכויים שלה להכיר גבר מתאים או שאולי דווקא מרחיבה את ההזדמנויות שלה. התשובה לכך פשוטה למדי: אם כל אישה מציבה מראש מספר דרישות כלליות, כגון גיל ... שלא כל העשרת אלפים האלה יהיו רופאים. אך כאן אליעד כהן מבהיר נקודה חשובה: הדרישה לרופא בפני עצמה אינה מצמצמת אוטומטית את הסיכוי. השאלה הקריטית היא האם הדרישה הזו מתווספת על שאר הדרישות או שמא היא מגיעה במקום דרישות אחרות. אם הבחורה מתעקשת להחזיק בכל הדרישות שלה (כמו גובה מסוים, השכלה מסוימת, מראה חיצוני ספציפי ועוד), והדרישה לרופא מתווספת על אלו, אזי ברור שהסיכוי שלה להכיר מישהו מצטמצם משמעותית. מצד שני, אם הדרישה לרופא באה במקום דרישות אחרות - למשל אם היא מוכנה להתפשר על תכונות אחרות, בתמורה לכך שהוא יהיה רופא - אז הסיכוי שלה למצוא בן זוג לא בהכרח יורד, ויכול אפילו להישאר זהה או לגדול. לדוגמה, אם אישה מחפשת גבר בגובה של לפחות מטר ושמונים אך מוכנה לוותר על דרישות אחרות תמורת הגובה הזה, הסיכוי שלה למצוא בן זוג לא יורד. באותה מידה, אם היא מוכנה לוותר על מספר דרישות כדי שהגבר יהיה רופא, היא יכולה אפילו להרחיב את ההזדמנויות שלה. ... בחורה דתייה שרוצה להכיר בן תורה. בדומה למקרה של הרופא, גם כאן עולה השאלה האם הדרישה הספציפית הזאת מצמצמת או מגדילה את הסיכוי שלה למצוא בן זוג מתאים. לפי אליעד, הבעיה בדרישה הזאת היא שהבחורה עצמה אינה תמיד יודעת להעריך אם הגבר הוא באמת בן תורה או לא, משום שאינה מבינה בתחום הזה מספיק, מה שיכול ליצור קושי. אם בחורה דתייה מתעקשת על דרישה זו בנוסף על שאר הדרישות הרגילות שלה, הסיכוי שלה להכיר גבר מתאים קטן מאוד. אך אם היא מוכנה להתפשר על תכונות אחרות בתמורה לכך שהוא יהיה בן תורה, הסיכוי שלה לא בהכרח יפחת ואף יכול לעלות, כיוון שהיא מוכנה להתגמש בנקודות אחרות. למעשה, הדרישה עצמה אינה הבעיה, אלא חוסר הנכונות להתפשר ולהתגמש באזורים אחרים. ככל שהבחורה תהיה גמישה יותר ותוותר על דרישות אחרות, כך הדרישה לבן תורה לא בהכרח תפגע בסיכוי שלה למצוא זוגיות מתאימה. מדוע דרישות מרובות מקטינות את הסיכוי להכיר בן זוג? אליעד מסביר שכאשר אישה אומרת שהיא רוצה רשימת דרישות ספציפית מאוד בגבר, היא למעשה מצמצמת את כמות הגברים הפוטנציאליים שלה. ... בחורה שמעוניינת בגבר שהוא רופא, בגובה מסוים, עם אופי מסוים, בגיל ספציפי וגם עם תכונות נוספות רבות - למעשה מקטינה את הסיכוי שלה בצורה משמעותית למצוא מישהו שיענה על כל הדרישות. הסיכוי למצוא בן זוג הולך ויורד ככל שמוסיפים עוד ועוד קריטריונים בלי להתפשר. איך לדעת אם הדרישות שלך מוגזמות או ריאליות? אליעד מדגיש שהדרך לדעת ... להתפשר על דברים אחרים בתמורה לדרישה החשובה ביותר שלך. אם התשובה היא שאין נכונות להתפשר כלל, הדרישה ככל הנראה מוגזמת, והסיכוי למצוא זוגיות יציבה הולך וקטן. מצד שני, אם קיימת נכונות לוותר על תכונות אחרות בתמורה לתכונה אחת מרכזית וחשובה לך במיוחד, אז הדרישה שלך עשויה להיות ריאלית ואפילו להגדיל את הסיכוי שלך להכיר בן זוג מתאים. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שדרישות אינן בהכרח בעייתיות, אלא השאלה היא האם הן מתווספות או באות במקום דרישות אחרות. ככל שהבחורה יותר גמישה ומוכנה להתפשר על פרמטרים אחרים, הדרישה הספציפית אינה בהכרח מצמצמת את הסיכוי שלה למצוא זוגיות. האם דרישות מצמצמות סיכוי לזוגיות? רופא בתור דרישה לזוגיות פשרות בזוגיות איך למצוא בן זוג שמתאים לי? האם כדאי להתפשר בזוגיות? מיהו בן תורה? מה הסיכוי למצוא זוגיות עם דרישות? האם דרישות ספציפיות מצמצמות את הסיכוי למצוא זוגיות? כאשר מישהי אומרת שהיא רוצה להכיר רופא בלבד, השאלה היא האם זה מגדיל או מצמצם את הסיכוי שלה למצוא בן זוג. התשובה לכך מאוד פשוטה: אם כל בחורה רוצה מספר פרמטרים מסוימים בגבר, כמו טווח גילאים מסוים או תכונות אחרות, אז מתוך כל ... במיליון רווקים, למשל, לא כל הגברים יתאימו לקריטריונים שלה. אם הבחורה מוסיפה עוד דרישה (כמו הוא חייב להיות רופא), אז הסיכוי שהיא תמצא מישהו שמתאים לכל הדרישות מצטמצם עוד יותר. לדוגמה, אם מתוך מיליון רווקים יש לה את כל הקריטריונים שהזכירה (כגון גיל, תכונות פיזיות וכו), נניח שהסיכוי שלה להכיר את הגבר המתאים הוא מתוך עשרת אלפים. אם היא מוסיפה דרישה נוספת שהוא יהיה רופא, אז הסיכוי שלה להכיר גבר מתאים יורד, כי הגברים הרופאים הם פחותים בהשוואה למגוון הרחב של רווקים אחרים. אם הבחורה אומרת שהיא לא מחפשת רופא בנוסף לכל הדרישות שלה, אלא היא מוכנה להתפשר על דברים אחרים בתמורה לכך שהוא יהיה רופא, אז ייתכן שהיא לא מצמצמת את הסיכוי שלה למצוא זוגיות, אלא אפילו יכולה להגדיל אותו, משום שהיא מוכנה להתפשר על דרישות אחרות. זה תלוי אם היא מוכנה להוריד את רמת הדרישות בתחומים אחרים כדי למצוא רופא. אם היא מוכנה להתפשר ולשנות את הקריטריונים שלה, הסיכוי שלה למצוא בן זוג לא בהכרח מצטמצם. למשל, אם בחורה אומרת שהיא רוצה גבר שהוא לפחות מטר שמונים, אבל היא מוכנה להתפשר על תכונות אחרות בתמורה לכך, אז הסיכוי שלה להכיר את הגבר המתאים נשאר כפי שהוא, ולא מצטמצם. יש חשיבות האם היא מוכנה להימנע ממספר קריטריונים בתמורה לכך שהוא יעמוד בדרישות אחרות שלה. האם דרישות דתיות משפיעות על הסיכוי למצוא זוגיות? דוגמה נוספת היא בחורה דתיה שמחפשת בן תורה. האם זה מגדיל או מצמצם את ה
האם אני הולך להיכשל? האם אני הולך להצליח? טיפול בפחד מכישלון, אני כל הזמן נכשל, אני אף פעם לא מצליח, חרדת כישלון, חושש להיכשל, כישלון סיבתי, כישלון אקראי, התמודדות עם פחד מכישלון
האם אני הולך להיכשל? האם אני הולך להצליח? טיפול בפחד מכישלון, אני כל הזמן נכשל, אני אף פעם לא מצליח, חרדת כישלון, חושש להיכשל, כישלון סיבתי, כישלון אקראי, התמודדות עם פחד מכישלון
... אקראית, אין משמעות לכישלונות קודמים. לדוגמה, אם אדם מילא לוטו אלפי פעמים ולא זכה, בפעם הבאה הסיכוי שלו לזכות הוא זהה בדיוק לפעם הראשונה, כי ... להצלחה, אז הוא לא יכול לדעת בוודאות אם הוא יצליח או ייכשל. כיצד משפיעים ניסיונות קודמים על סיכויי ההצלחה בעתיד? אליעד נותן דוגמה נוספת של אדם שזורק קובייה 50 פעמים ולא יוצא המספר אחד אפילו פעם אחת. מה הסיכוי שבפעם הבאה ייצא המספר אחד? מצד אחד אפשר לחשוב שהסיכוי גדל (כבר חייב לצאת), מצד שני אפשר לחשוב שהסיכוי נשאר בדיוק כמו בפעם הראשונה (כל זריקה מחדש היא ... היא שבמערכות אקראיות התוצאה אינה תלויה במה שהיה קודם. האם ניסיונות חוזרים משפרים או פוגעים בסיכוי להצליח? אליעד מביא דוגמאות נוספות ומורכבות ... הוא סיבתי או אקראי, אלא צריך באמת לבדוק זאת לעומק. האם צריך להמשיך לנסות גם כשזה נראה חסר סיכוי? אליעד מסביר כי הרבה פעמים אנשים בטוחים ... כי כעת יש אפשרות להצליח. אם ההצלחה אקראית לחלוטין, כמו הגרלה, אז הכישלון בעבר לא משפיע על הסיכויים בעתיד. דוגמת משה והסלע: סיבתי או אקראי? ... בחיים הצלחת? ש: אין לי חוויות כישלון כרגע שאני נזכרת בהם. אליעד: ברור מה יכול להיות תראי הסיכוי ככה הסיכוי שכל מה שהיא ניסתה לעשות היא הצליחה הוא אפס מה ... ונכשלים ומנסים ונכשלים ואז באה המחשבה לבן אדם אומרים לו אולי תנסה שוב אז הוא אומר תקשיב הסיכוי שאני אצליח קלוש אני מהמר שאני לא אצליח, השאלה ... פעמים לא עושה ניתוח של מה קרה לו וממשיך לעשות בדיוק את אותו הדבר בלי להבין למה הוא נכשל אז יש סיכוי טוב שהוא ימשיך להיכשל. אליעד: תשובה חזקה ממש ... רע. אליעד: יפה עכשיו רגע קודם כל השאלה לא הייתה האם זה מחויב שהוא יכשל השאלה אם באמת יש יותר סיכוי שהוא יכשל ומה את חושבת שיש יותר סיכוי שהוא יכשל? ש: לא זה אותו סיכוי. אליעד: בטוח איך יודעים מה האמת, מההתחלה אני ... אליעד: נניח. ש: אם ה - input לא ישתנה זאת אומרת אם הוא ישאר תמיד אותו דבר כמו שהוא היה מקודם סיכוי רב שהוא גם יכשל. אליעד: למה לא סיכוי רב למה לא במאה אחוז? ש: כי יש עוד דברים ... כנראה. אליעד: או בטוח אני אכשל או בטוח אני אצליח או אני אולי אכשל או כנראה שאני אכשל או סיכוי סביר שאני אכשל או אני לא יודע אם אני אכשל או אותו סיכוי כמו בפעם הראשונה יכול להיות הרבה תשובות ... שום קשר למה שניסית קודם לא רק שאין קשר במובן מסוים אפילו אם עד היום נכשלת זה אפילו מגדיל את הסיכוי שתזכה למה זה מגדיל את הסיכוי אני אסביר לך במובן מסוים נסביר את ההיגיון. ש: זורק מטבע. אליעד: אני אתן דוגמה אם אתה מילאת לוטו וזכית ובן אדם מילא לוטו ולא זכה למי יש יותר סיכוי לזכות פעם הבאה? ש: לשניהם אותו דבר. אליעד: ... קשר פעם הבאה זאת פעם הבאה עכשיו יש פרספקטיבה שאומרת לבן אדם שזכה בלוטו כבר פעם אחת יש יותר סיכוי לזכות למה כי אנחנו כבר מכירים הבן אדם הזה הוא כבר רגיל לזכות יש לו יותר סיכוי לזכות. ש: יש לו מזל כזה. אליעד: הוא בן אדם שיש לו מזל יש פרספקטיבה אחרת שאומרת לא נכון ההוא שלא זכה יש לו יותר סיכוי לזכות למה כי מה הסיכוי שמישהו יזכה פעמיים אתה לא רק צריך לזכות בלוטו, נגיד שלזכות בלוטו זה אחד למיליון אבל מה הסיכוי שבן אדם אחד יזכה פעמיים בלוטו זה אחד למאה מיליון אז זאת אומרת אומנם הסיכוי שלך לזכות בלוטו הוא אחד למיליון אבל בגלל שכבר זכית פעם אחת והסיכוי שמישהו יזכה פעמיים בלוטו הוא אחד למאה מיליון אז אין לך הרבה סיכוי לזכות, עכשיו בן אדם נגיד זכה בלוטו שלוש פעמים ...
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
... גורמים עיקריים שמתקיימים בהווה: מחשבה שאני חייב להצליח או אני חייב להרשים את הקהל. מחשבה שיש סיכוי סביר שלא אצליח או שלא ארשים את הקהל. החיבור של שתי ... אפשרות שהתוצאה הזאת לא תתרחש. לדוגמה, אדם שעומד מול קהל רוצה מאוד להרשים אותם ובו זמנית מודע לסיכוי שלא יצליח להרשים אותם. הפער הזה בין הרצון למציאות ... מייצר פחד וחרדה. הסיבה שהכישלון מהעבר עולה במחשבותיו היא משום שהמוח משתמש בעבר כמדד לכך שיש סיכוי סביר שהכישלון יתרחש שוב. אולם, אין זה מחייב שהכישלון ... ההצלחה - להבין שהצלחה מוחלטת אינה מחויבת. להגדיל את תחושת הביטחון בהצלחתך - להזכיר לעצמך שהסיכוי שתצליח גדול יותר מכפי שאתה חושב. אליעד מציין כי הדרך ... בטיפול בפחד? אליעד מדגיש שהאינטרס היחיד האמיתי של האדם הוא לחפש את האמת. אם האמת היא שאכן יש סיכוי אמיתי להיכשל, עדיף שהאדם יהיה מודע לכך ויתכונן ... בגלל זה אתה מפחד. אתה רוצה להצליח במשהו, אתה לא רוצה להיכשל במשהו שזה אותו דבר, אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל ולכן אתה מפחד לעשות את הפעולה, למה אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל? בגלל מה שהיה בעבר זה מגדיל את זה שתחשוב שיש סיכוי שתיכשל אבל זה לא מחייב את זה שתחשוב שיש סיכוי שתיכשל. הסיבה שאתה כרגע מפחד לעשות פעולה מסוימת היא ... אפשרויות, אפשרות אחת זה לחשוב שאתה פחות אכפת לך אם תיכשל או תצליח, אפשרות שניה לחשוב שיש פחות סיכוי שתיכשל ויש יותר סיכוי שתצליח. אם תעשה את אחד משני אלה פחות תפחד אם לא תפחד ... שנכשלת בעבר, הסיבה שיש לך blackout כרגע היא נובעת משני דברים, 1. אני חייב להרשים אותם, 2.יש סיכוי שאני לא ארשים אותם זה הכל זה אותו דבר. הסיבה שאם אתה ... מול אנשים ויש לך blackout היא בגלל שתי מחשבות, 1. אני חייב להרשים אותם, אני חייב להצליח, 2. יש סיכוי שאני אכשל ואני לא ארשים אותם זה הכל. ש: איך אתה יודע ... אמר מצב של פחד, blackout זה נובע מפחד, בסדר מה זה פחד? פחד זה אני רוצה שיקרה ככה ואני חושב שיש סיכוי שיקרה אחרת, אם אין סיכוי שיקרה אחרת או אני לא בהכרח שיקרה ככה, אני לא מפחד, ... יכשל גם לא היה לו blackout. זאת אומרת שלא מחייב את blackout שזה הפחד אני חייב להרשים אותם יש סיכוי שאני לא ארשים אותם, עכשיו מה גורם לכך שהוא חושב שיש סיכוי שהוא לא ירשים אותם? זה מה שהיה פעם אבל המהות זה לא מה היה פעם זה מה כרגע אתה חושב שיש סיכוי שיקרה, אם כרגע אתה תגיע למסקנה שבטוח שתרשים אותם אז ... פעם זהו. ואם פעם הצלחת נגיד שתמיד נאמת והצלחת אבל אם כרגע אתה אומר אני חייב להרשים אותם ויש סיכוי שאני לא ארשים אותם אז אתה תפחד, זה לא משנה מה היה ... אבל ההתמקדות שלו צריכה להיות על שני דברים, מה האמת האם מחויב שאני ארצה להרשים אותם, האם יש סיכוי שאני לא ארשים אותם זה הכל, מה האמת? אם האמת היא שאתה חייב להרשים אותם והאמת היא שיש סיכוי שלא תרשים אותם אז אתה חייב לפחד זה מה יש, אם אתה לא ... שתגלה שבטוח שתרשים אותם לא תגלה את זה תפחד, אם תגלה אני פחות חייב להרשים אותם או תגלה יש יותר סיכוי שאני ארשים אותם ממה שאני חושב שאני ארשים אותם הפחד ... קטן יותר בדיוק. תקטין את הרגליים יהיה פחות פחד. אם תגיד לא אני חייב להרשים אותם ואני חושב שיש סיכוי שאני לא ארשים אותם סיכוי גבוהה אז אתה תפחד זה מה יש, זה לא משנה מה היה אתמול ... המחשבות שעושות לך את blackout מה הן? ש: האם יווצר הרושם שאני רוצה. אליעד: כמה אתה רוצה ומה הסיכוי שזה יקרה זה הכל אל תסתבך, שניים כמה אני חייב להצליח, מה הסיכוי שאני לא אצליח שניהם ביחד שווה פחד, זה כפול זה שווה ... מחויב. אליעד: לא, בכמה אתה חושב שהרצון מחויב פלוס בעוד פרמטר? ש: לכמה אני חושב ש... אליעד: שיש סיכוי ש...? ש: שיש סיכוי שהמחויב הזה יתקיים ושאני אצליח או לא אצליח. אליעד: ... שהתקרבת לאש נגעת באש קיבלת כוויה ומאז יש לך טראומה, אתה לא מתקרב יותר לאש זה טוב שאתה חושב שיש סיכוי שתקבל כוויה כי זאת האמת אדרבא שאם האמת היא שיש סיכוי שתיכשל יותר טוב שתדע את זה מאשר שתחשוב לא הנה מה ...
פחד לא הגיוני, פוביה, חרדת מעליות, פחד ממעליות, 2 גורמים לעוצמת הפחד, סיכוי סיכון, פחד לעלות במעלית, לפחד להיכנס למעלית, פחד מבגידה, מפחד שהיא בוגדת בי, מפחדת שהוא בוגד בי, מה הסיכוי שזה יקרה? מה הסיכון שזה יקרה? מה זה פחד חזק?
פחד לא הגיוני, פוביה, חרדת מעליות, פחד ממעליות, 2 גורמים לעוצמת הפחד, סיכוי סיכון, פחד לעלות במעלית, לפחד להיכנס למעלית, פחד מבגידה, מפחד שהיא בוגדת בי, מפחדת שהוא בוגד בי, מה הסיכוי שזה יקרה? מה הסיכון שזה יקרה? מה זה פחד חזק?
... לא הגיוני, פוביה, חרדת מעליות, פחד ממעליות, 2 גורמים לעוצמת הפחד, סיכוי סיכון, פחד לעלות במעלית, לפחד להיכנס למעלית, פחד מבגידה, מפחד שהיא בוגדת בי, מפחדת שהוא בוגד בי, מה הסיכוי שזה יקרה? מה הסיכון שזה יקרה? מה זה פחד חזק? ממה מורכבת עוצמת הפחד של האדם? הפחד של האדם מורכב משני גורמים עיקריים המשפיעים על עוצמתו: הגורם הראשון: עד כמה האדם לא רוצה שהדבר שמפחיד אותו יקרה. הגורם השני: עד כמה האדם מעריך ש יש סיכוי שהדבר המפחיד אכן יקרה. לדוגמה, אם אדם מפחד מאריה, עוצמת הפחד תלויה בשני מרכיבים אלה באופן ברור: קודם כל, כמה הוא לא רוצה שהאריה יטרוף אותו, ושנית, כמה הוא חושב שהסיכוי שהאריה יטרוף אותו גבוה. ככל שהאדם פחות רוצה להיטרף וככל שהסיכוי לדעתו גדול יותר, הפחד יהיה חזק יותר. מה גורם לפחד לא הגיוני להיות כל כך עוצמתי? לעיתים אנשים חווים פחדים לא הגיוניים, שאינם תואמים את המציאות האובייקטיבית. לדוגמה, אדם שמפחד באופן חזק מאוד להיכנס למעלית מתוך חשש שהמעלית תיתקע. סטטיסטית, במציאות, המעלית כמעט אף פעם לא נתקעת (הסיכוי בפועל הוא אפסי). למרות זאת, האדם עדיין חווה פחד עוצמתי כאילו התרחיש השלילי אכן עומד להתרחש באופן ממשי. הסיבה לכך היא שהמוח של האדם פועל כך שככל שהאדם פחות רוצה שמשהו יקרה, כך הוא מתחיל לדמיין ולהאמין שדווקא כן יש סיכוי גבוה שזה יקרה. לדוגמה, אדם עם חרדת מעליות מאוד מאוד לא רוצה להיתקע במעלית, ועבורו להיתקע במעלית נתפס כגרוע בהרבה מאדם רגיל. עבור האדם הממוצע להיתקע במעלית ... של 10, אך עבור אדם שסובל מחרדת מעליות זה יהיה גרוע בעוצמה של 90. ככל שהחוויה נתפסת עבורו כגרועה יותר, כך הפחד שלו יהיה חזק יותר, ולכן הוא משוכנע באופן שגוי שהסיכוי להיתקע הוא גבוה מאוד. למה אנשים מפחדים לומר את האמת לגבי הפחד שלהם? אנשים שחווים פחדים לא הגיוניים יעדיפו לרוב לתלות את הפחד בסיבה של סיכוי גבוה שדבר מסוים יקרה, במקום להודות באמת, שהסיבה לפחד נובעת מכך שהם פשוט מאוד לא רוצים שזה יקרה. יש לכך שתי סיבות עיקריות: הסיבה הראשונה היא שאנשים בדרך כלל אינם מבינים את המנגנון הפסיכולוגי שגורם לפחד להיות כל כך עוצמתי. הם בטוחים בטעות שהפחד תלוי רק בסיכוי להתרחשות הדבר המפחיד, ולכן הם מייחסים את עוצמת הפחד לסיכוי ולא לעוצמת הרצון שלהם להימנע מהאירוע. הסיבה השנייה היא שלאנשים לעיתים לא נוח להודות ברמת הרגישות הגבוהה שלהם ובחולשה הרגשית שהם חווים. אם הם יודו שהם ... זה חמור בהרבה מאשר לאדם אחר, הם ירגישו שאינם נורמליים, או שזה לא הגיוני, או שהם צריכים לקחת אחריות על הפחד שלהם. לכן קל ונוח יותר להאשים את המציאות ולומר הסיכוי שזה יקרה הוא גבוה, וכך להעביר את האחריות אל גורם חיצוני ולא אל עצמם. כיצד מתבטא הפחד מחוסר נאמנות בזוגיות? אותו עיקרון בדיוק תקף גם כאשר אנשים חווים פחד מבגידה במערכות יחסים. לדוגמה, אדם שחושש שבת הזוג שלו תבגוד בו אומר לעצמו ולסביבה שהוא חושב שיש סיכוי גבוה שהיא בוגדת. הוא אף יתחיל לחפש סימנים להוכיח את החשדות שלו. אולם, למעשה, הסיבה האמיתית לפחד איננה הסיכוי הגבוה (כי לרוב הוא לא באמת גבוה), אלא שהוא פשוט מאוד מאוד לא רוצה שהיא תבגוד בו. ככל שהוא לא רוצה יותר את התרחיש הזה, כך הוא יתחיל לדמיין ולהשתכנע שהוא אכן עומד להתרחש. אדם יעדיף לומר אני חושב שיש סיכוי גבוה שהיא בוגדת בי במקום להודות בפני עצמו ובפני הסביבה שהוא פשוט כל כך פוחד להיפגע מהבגידה, שזה מה שמייצר את החששות הלא מבוססים הללו. איך אפשר להתמודד עם פחד לא הגיוני? כדי להתמודד עם פחד בצורה יעילה, האדם צריך לבצע בדיקה כנה של שני המרכיבים שיוצרים את הפחד: קודם כל לבדוק באופן אמיתי ורציונלי: מה הסיכוי האמיתי שיקרה הדבר שממנו מפחדים? האם הוא באמת סיכוי גבוה כמו שנדמה לנו, או שהחשש מוגזם ולא מציאותי? שנית, לבדוק לעומק את הסיבה הרגשית: עד כמה אנחנו פשוט לא רוצים שהאירוע המפחיד יקרה, ועד כמה העוצמה של הרצון ... הגיוני ולהתמודד טוב יותר עם המציאות, תוך לקיחת אחריות על התחושות האישיות, במקום להאשים את המציאות החיצונית. איך להתמודד עם חרדת מעליות? מה זה פחד לא הגיוני? סיכוי מול סיכון בפחדים למה אני מפחדת שהוא בוגד בי? איך לטפל בפחד לא הגיוני? שלום חברים, אז כשבן אדם מפחד, במה תלויה עוצמת הפחד שלו? העוצמה תלויה בשני גורמים עיקריים: האחד - כמה הוא לא רוצה שיקרה הדבר שממנו הוא מפחד, והשני - כמה הוא חושב שיש סיכוי שזה אכן יקרה. לדוגמה, אם אדם מפחד מאריה, אז הפחד שלו תלוי בשני מרכיבים: כמה הוא לא רוצה שאריה יטרוף אותו. כמה הוא חושב שיש סיכוי שאריה יטרוף אותו. ככל שהאדם יותר לא רוצה שהדבר יקרה, וככל שהוא חושב שהסיכוי גבוה יותר - כך הפחד שלו מתחזק. פחד לא הגיוני - איך הוא נוצר? לפעמים אנשים חווים פחדים שאינם מבוססים על היגיון. לדוגמה, מישהו אומר: אני מפחד שהולכים לפגוע בי, או אני מפחד שמשהו נורא יקרה. במקרים רבים, הסיכוי שזה באמת יקרה הוא נמוך מאוד, אבל הפחד עדיין חזק מאוד, כאילו הדבר כבר מתרחש. ניקח לדוגמה פחד ממעליות. אם אדם מפחד להיכנס למעלית, למה זה קורה? כי הוא חושב שהמעלית תיתקע. אבל אם נבדוק זאת סטטיסטית, נראה שב - 99.9% מהמקרים המעלית לא נתקעת. ועדיין, הפחד שהוא חש חזק מאוד, כאילו יש סיכוי ממשי שהמעלית תיתקע. איך זה קורה? כמו שאמרנו, עוצמת הפחד תלויה בשני גורמים: הסיכוי הנתפס שהדבר יקרה, ורמת חוסר הרצון שהדבר יקרה. לפעמים, כשמישהו מאוד מאוד לא רוצה להיתקע במעלית, הוא מתחיל להאמין שהמעלית באמת הולכת להיתקע. כלומר, ככל שהוא ... חמורה בעוצמה 90. לכן, עבורו, עצם האפשרות להיתקע במעלית מעוררת פחד בעוצמה גבוהה מאוד. במקום להגיד אני פשוט מאוד מאוד לא רוצה להיתקע במעלית, המוח שלו אומר: יש סיכוי גבוה שהמעלית תיתקע, אף שזה לא נכון מבחינה סטטיסטית. למה אנשים נוטים להאמין לסיכוי ולא לסיכון? אנשים נוטים לומר אני מפחד כי יש סיכוי גבוה שזה יקרה, במקום לומר אני מפחד כי אני פשוט מאוד מאוד לא רוצה שזה יקרה. למה? יש לכך כמה סיבות: רוב האנשים לא מבינים שהפחד שלהם נובע בעיקר מכך שהם פשוט לא רוצים שמשהו יקרה, ולא בהכרח מהסיכוי שזה אכן יקרה. לפעמים לא נעים להודות שדבר מסוים מפחיד אותנו מאוד, כי זה יכול להיתפס כלא רציונלי. קל יותר להשליך את האחריות על המציאות, מאשר להודות שהפחד נובע ממערכת החשיבה הפנימית שלנו. איך זה מתבטא בחיים? לדוגמה, אדם שחושש שאשתו תבגוד בו, יכול להגיד: אני מפחד כי יש סיכוי גבוה שהיא תבגוד בי, אבל בפועל, הסיבה האמיתית היא שהוא מאוד מאוד לא רוצה שזה יקרה. ברגע שהוא משוכנע שיש סיכוי גבוה שזה יקרה, הוא גם יתחיל לחפש הוכחות לכך - גם אם בפועל אין באמת סיבה לחשוד. לפעמים, במקום לומר אני מפחד מאוד להיתקע במעלית, אדם יעדיף לומר אני לא נכנס ...
פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח
פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח
... להתבטא בתחומים רבים, כמו פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, או כל סיטואציה שבה יש סיכוי לתוצאה לא רצויה. מהם הגורמים העיקריים לפחד מכישלון? אליעד כהן מסביר שהפחד מורכב משני גורמים עיקריים: הסיכוי שהאדם מייחס לאפשרות שייכשל. ... הנזק שהוא חושב שייגרם לו במקרה של כישלון. לדוגמה, אדם שמפחד להתחיל עם בחורה עושה זאת כי הוא מייחס סיכוי גבוה לכך שהיא תסרב לו, וכי הוא חושב שהסירוב הזה יגרום לו להרגיש מושפל או פגוע. כלומר, גם אם הסיכוי לכישלון נמוך מאוד, החשש מעוצמת ... עם פחד מכישלון בצורה טריוויאלית? הגישה הנפוצה להתמודדות עם פחד מכישלון היא ניסיון להקטין את הסיכוי לכישלון. למשל, אדם שחושש ... טוב יותר, לדבר בצורה בטוחה, או ללמוד טכניקות להתחלה עם בחורות. בגישה זו, האדם מתמקד בעיקר בהקטנת הסיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונו. אך לפי אליעד כהן, שיטה זו אינה מספיקה תמיד, כיוון שלפעמים גם אם הסיכוי נמוך, האדם ימשיך לחשוש כי הנזק ... יותר להתמודד עם פחד מכישלון? אליעד מציג שלושה רבדים עמוקים יותר לטיפול בפחד מכישלון: להקטין את הסיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונך (הגישה ... את המוטיבציה שלו לנסות בכלל. האיזון שאליעד מציע הוא להחזיק בשתי תפיסות במקביל: מצד אחד להאמין שיש סיכוי טוב להצליח, ומצד שני להיות מוכן ... בסיטואציות שונות (בחורה, ראיון עבודה, אודישן)? לפי אליעד, השיטה נשארת זהה בכל סיטואציה: להקטין את הסיכוי לכישלון על ידי שיפור עצמי או ... חשיבות ההצלחה כדי לעודד את האדם לפעול למרות הפחד. לדוגמה, בראיון עבודה - כדאי להתכונן היטב (הקטנת סיכוי לכישלון), לומר לעצמך שגם אם לא ... מכישלון מונע לחלוטין פעולה? כשאדם מחליט שהוא לא מוכן בשום אופן לחוות את תחושת הכישלון, אפילו אם הסיכוי לכך קטן ביותר, אז הוא כלל לא ... רוצה שהיא תהיה ושיחשב בעיניו כהצלחה. ש: בדיוק עכשיו כמה הוא יותר יפחד מכישלון ככל שהוא רואה יותר סיכויים שזה יכול לקרות זה לא משנה אם ... כן. ש: זה בעצם מה שהיא אומרת מה שהיא עושה זה בעצם כאילו בחוויה של הבן אדם כשהוא מפחד הוא מרגיש שהסיכויים נמוכים עכשיו כשהיא באה ואומרת לו את הדבר הזה היא כאילו בתוכו גורמת לו לחוויה שכאילו הסיכויים שהוא יצליח הם יהיו גדולים יותר ועל ידי זה הוא פחות יפחד ויכול להיות שהוא יעשה את זה דווקא בגלל שהסיכויים יותר נמוכים שהוא יכשל, היא בעצם גורמת לו לחשוב שהסיכוי שהוא יכשל יהיה יותר נמוך. ... לסיטואציה שיכולה להביא אותך לכישלון, עכשיו במה תלויה עוצמת הפחד בשני פרמטרים כמה אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל כמה גרוע אתה חושב שיהיה ... אתה רוצה להשיג את הדבר. אליעד: זה כמו לשאול כמה גרוע יהיה אם תיכשל. ש: לא יש מה שנקרא עוצמת הרע ויש סיכוי של הרע סיכוי שיהיה רע ועוצמת הרע. אליעד: לא ... זה רע אין עוצמת רע אם לא אכפת לך אם זה יקרה או לא זה גם לא רע. ש: ברור. אליעד: לא ברור תדייק כמה הסיכוי שהבחורה תגיד לך לא וכמה גרוע אם היא תגיד לך לא, מה הסיכוי שהלקוח יגיד לך לא כמה גרוע יהיה ... הוא אומר אז הוא אומר אני מאוד רוצה שזה יצליח זה כמו להגיד אני לא רוצה שזה יכשל זה אותו דבר ומה הסיכוי שאתה תיכשל ואז הגישה ... הכוס המלאה תעשה דמיון מודרך תדמיין שזה מצליח ואז הפרספקטיבה הזאת אומרת שבעצם תשכנע את עצמך שיש פחות סיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונך ולכן ... שאני לא רוצה שהלקוח יגיד לי לא זה מחויב זה בטוח נכון עכשיו מה שנשאר זה בוא נתווכח על הסטטיסטיקה מה הסיכוי שהיא תגיד לי לא תגיד לצורך ... בצורה כזאת וכזאת אז בא תלך לעשות סדנה להתחיל עם בחורות לדוגמה אוקי כל מיני כאלה כדי לשכנע אותך שהסיכוי שהיא תגיד לך לא הוא קטן אוקי הם מתמקדים בעיקר בלהקטין את הסיכוי להקטין את זה שאתה חושב שיש סיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונך, עכשיו ... זה באמת עובד אלא מה שזה לא תמיד מספיק טוב למה זה לא תמיד מספיק טוב כי לפעמים בן אדם אומר נכון שיש סיכוי אחד רק שזה לא יצליח אבל אם זה ... יהיה לי מאוד רע ולכן צריך גם את הדבר השני צריך לשחק עם שני המינונים אחד בא נבדוק כשאתה אומר מה הסיכוי שיגידו לך לא מה ה
גבר עם נטייה לבגוד, אישה עם נטייה לבגוד, בגידות בחיי הנישואין, למה אנשים בוגדים? רוצה להכיר מישהי, מערכות יחסים קודמות, בחורה זורמת, בניית מערכת יחסים, להצליח בזוגיות, למנוע בגידה
גבר עם נטייה לבגוד, אישה עם נטייה לבגוד, בגידות בחיי הנישואין, למה אנשים בוגדים? רוצה להכיר מישהי, מערכות יחסים קודמות, בחורה זורמת, בניית מערכת יחסים, להצליח בזוגיות, למנוע בגידה
... או תבגוד גם בזוגיות גדול יותר. לעומת זאת, אם היא יודעת להתמודד עם בעיות או לפחות מעוניינת בכך, הסיכוי לכך נמוך יותר. איך באמת בודקים את הסיכוי לבגידה במערכת יחסים? אליעד מציע לבדוק בצורה מפורטת את האדם, לא באמצעות השאלה למה נפרדתם? אלא באמצעות שאלות כלליות על האופי שלו. הוא ממליץ לבדוק: מה הבחורה אוהבת ומה לא אוהבת ... בחברויות וכדומה. עד כמה היא רואה את הזוגיות בצורה רצינית. אם זוגיות עבורה זו דרך לבלות בלבד, הסיכוי שתבגוד גבוה יותר לעומת מצב שבו היא רואה את הזוגיות כמחויבות עמוקה או חלק מרצון להקים משפחה. למה בכלל כל כך מפריע לך שיבגדו בך? אליעד בודק עם הגבר גם למה כל כך מפריעה לו ... עלי. אליעד: ואם זה היה בנפרד אי אפשר לשקר לך ולהסתלבט עליך? ש: אפשר אבל אני רואה את זה כפחות סיכוי. אליעד: אוקי סבבה זאת גם הנחת יסוד, אוקי ואז שמעת שהיא עושה הרבה שטויות במסיבות מה זאת אומרת? ש: שהיא מסתובבת עם אנשים כל מיני אנשים. אליעד: עושה אוקי ומה זה אומר עושה כל ... לה בקלות? ש: לעשות דברים עם אנשים. אליעד: אוקי ואיך זה קשור ללבגוד? ש: שאם זה בא לה ביותר קלות גם הסיכוי שהיא תעשה את זה הוא יותר קל. אליעד: סיכוי שמה היא תעשה? ש: שתעשה את הדברים האלה. אליעד: לבגוד? ש: כן. אליעד: למה מה הקשר? ש: כי אם היא אומרת שהיא בגדה. אליעד: רגע לא אומרת שהיא בגדה לא אמרנו על הראשון אמרנו שמעתי ... אליעד: כן אוקי מה לא אכפת לה? ש: לא אכפת לה לעשות דברים היא לא דופקת חשבון ואני חושב שזה מעלה סיכויים. אליעד: שמה? ש: שזה יכול לקרות גם כשהיא תהיה איתי. אליעד: מה הקשר לא הבנתי? ש: כאילו זה קשור לזה השני. אליעד: נגיד כשהיא מתקלחת והיא מתקלחת בלי בגדים בסדר זה מגדיל את הסיכוי שהיא תרוץ ערומה ברחוב בלי בגדים? ש: לא. אליעד: אבל כל יום היא מתקלחת בלי בגדים איך זה יכול להיות לא הבנתי. ש: מה אתה רוצה שאני אענה לך. אליעד: אני לא הבנתי מה קשור מה שהיא ... ש: כי אם היא שיכורה והיא במסיבה והדברים האלה באים לה בקלות. אליעד: כן אז? ש: אז אני רואה שיש יותר סיכוי שהיא תעשה את זה. אליעד: למה? ש: כי היא גם ככה עושה את זה. אליעד: לא אבל מה קשור מה זאת אומרת גם ככה היא עושה את זה למה היא בוגדת כאילו מה זה אומר לבגוד בך מה זה עבורך לבגוד ... שלא עושה את זה. אליעד: כן ומה זה קשור ללבגוד? ש: אם היא לא עושה את זה כשהיא בלעדי אז הרבה יותר סיכויים שהיא גם לא תעשה את זה כשהיא איתי. אליעד: בוא ניתן דוגמה נגיד מישהי במסיבה מישהו מתחיל איתה אוקי ונגיד שהיא מהר מאוד מתנשקת איתו וכל מיני דברים בסדר ולעומת זאת יש בחורה אחרת שהיא לא כזאת למי יש יותר סיכוי לבגוד לדעתך? ש: לזאת שכן. אליעד: למה? ש: כי זה גם ככה היא עושה את זה ביותר קלות. אליעד: לא מה זה קשור אם אתה חותך סלט עם סכין אז יש לך יותר סיכוי שתרצח מישהו כי תראה הוא כבר בכל מקרה כל הזמן חותך עם סכין דברים יש יותר סיכוי שהוא יהרוג מישהו, זה קשור באמת אני שואל אותך. ש: לא פה אתה אומר משהו אחר אבל. אליעד: סליחה בן אדם עובד טבח בסדר והוא חותך סלט חותך סלט חותך סושי בסדר בסושי עובד חותך סושי ... מישהו שלא עובד בסושי מי מחזיק סכין יותר זמן במשך היום? ש: זה שעובד בסושי. אליעד: נכון אז יש יותר סיכוי שהוא יהיה הרוצח? ש: לא. אליעד: אבל הוא יש לו יותר סכין במשך היום הוא יותר חשוד על רצח. ש: אבל פה אנחנו מדברים על אותו דבר לא על רצח ולהכין סושי פה זה אותו דבר זאת אומרת אותו ... תרצה אותך נכון תאר לעצמך שיכולת להכיר בחורה שלא רוצה שום גבר בעולם ושום אישה היא לא רוצה כלום מה הסיכוי שבחורה כזאת תבגוד בך. ש: אבל אז מה זה שווה. אליעד: מה הסיכוי שהיא תבגוד בך? ש: אין סיכוי. אליעד: אין סיכוי אבל היא רוצה אותך גם לא עצם זה שהיא כבר רוצה אותך זה כבר מחשיד אותה למה כי זה אומר שהיא רוצה מישהו אז היא אולי תרצה עוד מישהו, אתה פה? ש: כן. אליעד: אז לא הבנתי אם אתה היית ... הבנתי. אליעד: אוקי אז רגע אז עוד פעם אז היא נגיד התנשקה עם מישהו במסיבה מה זה אומר בעצם שיש יותר סיכוי ש...? ש: שהיא תעשה את זה. אליעד: למה? ש: זה בא בקלות. אליעד: אבל אתה חושב שזה באמת אותו דבר אתה באמת חושב שזה שהיא נגיד במסיבה מישהו מתחיל איתה והיא מתנשקת איתו זה שווה ערך ... בא נגיד היא נמצאת נגיד במועדון בסדר נגיד והיא מישהו מתחיל איתה והיא מתנשקת איתו האם זה אומר שיש סיכוי וכשהיא התנשקה איתו הוא ישב על הבר בסדר האם זה אומר שיש יותר סיכוי שהיא פתאום תלך למישהו סתם על הבר שהיא לא מכירה ותנשק אותו? ש: לא. אליעד: למה לא אבל הנה היה מישהו על הבר כן היא התנשקה איתו כן אז הנה אז יותר קל לה סתם לתפוס מישהו על הבר ולהתנשק איתו סתם פתאום יבוא לבחורה להתנשק איתו יש סיכוי? ש: מה זה קשור לבר. אליעד: יש סיכוי? ש: יש. אליעד: לא אבל זה אומר שיש יותר סיכוי כאילו זה באמת נראה לך הגיוני? ש: לא. אליעד: לא קשור למה לא קשור כי? ש: כי מה זה קשור לבר. אליעד: לא אתה לא הבנת את השאלה עוד פעם היא עכשיו נמצאת עם מישהו מישהו באיזה מסיבה התחיל איתה בסדר ונגיד היא התנשקה איתו האם זה מגדיל את הסיכוי שהיא סתם תתפוס מישהו ותתנשק איתו גם אם הוא לא התחיל איתה בכלל? ש: לא. אליעד: למה לא? ש: אבל אני מדבר איתך על משהו אחר. אליעד: שאלתי למה לא למה זה לא? ש: כי זה לא קשור. ... בסדר, יפה עכשיו כשהיא התנשקה איתו הם סתם ישבו על הבר והתנשקו עד כאן זה בסדר יפה האם זה מגדיל את הסיכוי לכך שביום חמישי הבא היא תבוא ותמצא מישהו באותו כיסא שיושב ותבוא תנשק אותו סתם בלי כלום בלי שום סיבה למה לא אבל הנה היא כבר עשתה את זה פעם אחת שהיא התנשקה עם מישהו בכיסא הזה במקום הזה ביום חמישי בערב אז זה מגדיל את הסיכוי שהיא תתנשק עם מישהו שיושב באותו הבר בכיסא הזה. זה קשור או לא קשור לדעתך? ש: לא. אליעד: יפה למה לא כי? ש: כי זה לא מחייב את זה. אליעד: נכון אבל לא רק שזה לא מחייב נכון שזה לא ... מסוימות בגלל הבן אדם נגיד, אם נגיד לדוגמה היא התנשקה עם מישהו נגיד בלונדיני בסדר האם יש יותר סיכוי שפעם הבאה היא תתנשק עם מישהו בלונדיני נגיד שכן נכון אבל עצם זה שהיא התנשקה עם מישהו זה לא אומר שעכשיו היא תתנשק עם כל מישהו ביום חמישי שם נכון, עכשיו אם נגיד היא התנשקה עם ... שהיא עשתה יש פה שתי שאלות אם אנחנו נגלה שהיא נגיד לדוגמה מתנשקת עם גברים נגיד נניח בצורה אוטומטית הסיכוי שהיא תעשה את זה כשהיא תהיה איתך גדול יותר, זאת אומרת קודם כל צריך לבדוק מה המניע שלה להתנשק עם אותם גברים ולראות האם המניע הזה ישאר קיים גם כשהיא תהיה איתך נכון אם לדוגמה, ... אליעד: לפי הסיפור שתבין משהו בן אדם בוגד מהרבה סיבות יכול להיות דווקא בחורה שהיא שמרנית יש יותר סיכוי שהיא תבגוד דווקא זאתי שכאילו משחקת אותה קשה להשגה או כל מיני כאלה יש יותר
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לגרום ללקוח לקנות? איך ליצור הסכמה? שכנוע ברמת הפוטנציאל, איך להגדיל סיכוי לשכנע? איך להגדיל סיכוי למכור? האם אתה יכול? הגדלת הפוטנציאל להסכמה, טיפול בהתנגדות לקוח, לימודי NLP
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סיכוי, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: סיכוי, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי לירידה במשקל, מטפל אישי מומלץ בתחום סיכוי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 08:31:25 - wesi1