... למכור יחידה נוספת. זאת אומרת שהגדלת הרווחיות כאן מתבצעת לא דרך מכירה של יותר יחידות, אלא על ידי ייעול וחסכון בעלויות או
העלאת המחירים ללקוח. לדוגמה נוספת, אם אתה מנהל מסעדה ומגיש מנה שעולה לך 50 שקלים למנה ואתה מוכר אותה ב - 70 שקלים, אתה מרוויח 20 שקלים (28.5%) רווח למנה. אם תצליח להעלות את ... להשפיע לרעה על המכירות הכוללות? חשוב להבין שאליעד כהן מציין שייתכן מצב שבו, כאשר תנסה להגדיל את אחוז הרווח (למשל על ידי
העלאת מחירים), תמצא את עצמך מוכר פחות יחידות. לדוגמה, אם אתה מוכר כיום מוצר ב - 100 שקלים ומעלה את המחיר ל - 150 שקלים כדי להרוויח יותר פר מוצר, יתכן ופחות אנשים ירצו לקנות ... על השנייה. למשל, כאשר מגדילים מכירות על ידי הורדת מחירים, הרווח ליחידה יורד. לעומת זאת, כשמגדילים רווח ליחידה על ידי
העלאת מחירים, עלולים למכור פחות יחידות. לכן, חשוב להסתכל על התמונה הכללית ולחשב את הרווח הסופי בכל סיטואציה אפשרית, לפני שמחליטים מה לעשות. בסיכומו של דבר, אליעד מציע שכל ... של מכירה (כלומר 10%), אפשר לשאוף להרוויח 20 שקלים מכל 100 שקלים של מכירה (כלומר 20%). כיצד ניתן להגדיל את הרווחיות?
העלאת מחירים - ייתכן שנוכל לדרוש מחיר גבוה יותר עבור המוצר או השירות. הקטנת הוצאות - הפחתת עלויות הייצור או התפעול. ייעול תהליכים עסקיים - אוטומציה, שיפור שרשרת האספקה וכו. ...