אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שליליות ✔טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP
האם תמיד כדאי להציע עזרה לאנשים?

אנשים רבים חושבים שלהציע עזרה לאחרים זו תמיד פעולה חיובית ומועילה, אך אליעד כהן מסביר כי המציאות מורכבת יותר. ישנם מצבים שבהם הצעת העזרה לא רק שלא תועיל, אלא אף עלולה לגרום לתוצאה הפוכה. לפי אליעד, גם אם האדם השני לא תופס את הצעת העזרה בצורה שלילית, עצם העובדה שהעזרה לא אפקטיבית עלולה ליצור אצלו התניה שלילית ביחס אליכם.

לדוגמה, אם אתם אומרים לילדה שלכם שאתם אוהבים אותה בזמן שיש לה יום רע במיוחד, היא עשויה לחשוב שהאהבה הזו חסרת משמעות עבורה באותו רגע. למרות שהיא מבינה את הכוונה החיובית שלכם, נוצרת אצלה במוח התניה לפיה "האהבה שלהם לא באמת עוזרת לי." במצב כזה, בפעם הבאה שתביעו כלפיה אהבה או תמיכה, הזיכרון השלילי הזה עלול לפגוע באפקטיביות של הנתינה שלכם.

אליעד מחדד את הרעיון באמצעות דוגמה נוספת: אדם חולה שנמצא במצב קריטי וזקוק למיליון דולר, ואתם מציעים לו מאה שקלים בלבד. על פניו, זו פעולה חיובית, אך למעשה עלול להיווצר אצלו הרושם השלילי שהעזרה שלכם חסרת משמעות אמיתית. יותר מכך, הצעה זו עשויה אפילו להחליש את האפקט החיובי של כל הפעמים הקודמות שבהן הענקתם לו עזרה, כי הוא עלול להכליל ולחשוב ש"העזרה שלכם אף פעם לא מועילה באמת."

איך להימנע מיצירת התניה שלילית במערכת יחסים?

אליעד מדגיש שחשוב להיות מודעים לכך שבכל פעם שאתם מציעים משהו לאדם אחר, אתם עשויים ליצור התניה שלילית לא מודעת אצלו. אם אתם מבקשים ממנו משהו והוא מסרב, נוצרת אצלו התניה שלפיה הוא רגיל לומר לכם "לא", וכך בפעם הבאה שתבקשו, הוא יטה באופן אוטומטי להגיד "לא". לכן, לפי אליעד, עדיף שלא לשאול או לבקש דברים שעלולים לקבל תגובה שלילית אם אתם חושבים שזה עלול לקרות.

לדוגמה, אם מנהל מבקש מהעובד שלו לבצע משימה והעובד מסרב, נוצר נזק כפול: גם העובד לא ביצע את המשימה, וגם נוצרה אצלו התניה לסרב בעתיד לבקשות אחרות של המנהל. לכן, מנהל חכם ינסה להימנע מראש מלהציג בקשות שעלולות לקבל סירוב.

אליעד מציג דוגמה נוספת - "הילד שצעק זאב זאב": כאשר אומרים לאנשים שאם יעשו דבר מסוים תענישו אותם, אבל בפועל אינכם מקיימים את העונש, נוצרת אצלם התניה שלילית שלפיה המילה שלכם אינה משמעותית. וכך, כשבאמת תרצו שהם יקשיבו לכם בעתיד, הם לא יתייחסו אליכם ברצינות.

כיצד נכון להציע עזרה באופן שמחזק קשרים בינאישיים?

לפי אליעד כהן, כאשר אתם מציעים עזרה או מביעים תמיכה כלפי אדם אחר, כדאי לוודא תחילה שהעזרה שלכם אפקטיבית בעיניו, ושהוא באמת ירגיש שההצעה שלכם מועילה לו. אם לא, עדיף לא להציע כלל, כדי להימנע מיצירת התניה שלילית.

כמו כן, כאשר אתם מציעים עזרה או מבקשים משהו, כדאי לשדר לשני שאתם פתוחים לקבל גם את הסירוב שלו. לדוגמה, במקום לומר "תביא לי כוס מים, " עדיף לומר "אתה יכול להביא לי כוס מים...
עכשיו השאלה היא כזאת האם זה הגיוני זה טוב לא טוב כן טוב נגיד להציע למישהו עזרה בהנחה שרוצים לעשות לו טוב ובהנחה שרוצים להיות איתו בקשר טוב ונגיד אומרים לו אני אעזור לך במשהו האם זה טוב לא טוב כן טוב.

ש: זה תלוי אם הוא תופס את זה כיתרון או חיסרון.

אליעד: מה זה אומר?

ש: כחולשה או.

אליעד: הוא מדבר עכשיו אבל.

ש: יש אנשים שאומרים לעצמם אני אסתדר לבד אני לא צריך עזרה של אף אחד.

אליעד: בהנחה שזה לא מישהו שתפיסתית נגד עזרה, בהנחה שאותו בן אדם אמר לך אתמול אני שמח שעזרת לי אני שמח שעזרת לי אני שמח שאתה עוזר לי האם בעצם מחויב.

ש: השאלה האם זאת האמת.

אליעד: לא בהנחה שהוא גם מתכוון לזה אפילו האם מחויב שבעצם אם הוא יהיה באיזו בעיה זה הגיוני שתגיד לו אני אעזור לך.

ש: לא זה לא מחויב יכול להיות שאתמול עזרת לו משהו x והוא היה מבסוט ובפעם השנייה הוא יסתדר לבד תודה אני אסתדר לבד תלוי בבן אדם.

אליעד: האם יכול להיות שכשאתה תגיד למישהו אני אעזור לך אתה תגרום לו לאהוב אותך פחות יותר מאשר אם לא היית אומר לו את זה.

ש: כן יכול להיות.

אליעד: איך?

ש: מה הוא דוחף את האף שלו בעניינים שלי אני אסתדר.

אליעד: אז תחליף את הטרמינולוגיה יעזור לך למילה נגיד בעדך נגיד לאו דווקא על הטרמינולוגיה של יעזור לעזור במובן של מה אני צריך עזרה אני צריך שיעזרו לי לעזור לך זאת דוגמה זה לאו דווקא על הצורה של יעזור לך.

ש: מה למשל יש לו בעיה ואתה בא לעזור לו לתת לו תמיכה.

אליעד: נגיד הילדה שלך נגיד אומרת לך אני בבעיה אתה אומר לה אני כאן בשבילך אם את צריכה נגיד אוקי לא אמרת לה אני אעזור לה לא נדחפת לה לעניינים אמרת לה אני כאן בשבילך אם תצטרכי, האם יכול להיות מצב שהמשפט הזה שברמת מערכת היחסים ביניכם כדי שהיא תאהב אותך היה עדיף לך לא להגיד את המשפט הזה בא נחשוב בפשוט נגיד שאתה בבעיה אוקי ומישהו יגיד לך תקשיב אם תצטרך אני אעזור לך או אם תרצה אני אעזור לך או אם תרצה אני תומך בך או משהו כזה נגיד האם המשפט הזה יעשה לך יותר טוב או יותר רע.

ש: אז התשובה שלי היא כזאת אם אני אבין שהוא רוצה לעזור לי ורק הוא אומר את זה בנוסח אחר ואני כן יכול להסתדר לבד אז אולי זה.

אליעד: אבל המשפט הזה יעשה לך טוב או רע לך שיגידו אותו לך.

ש: יעשה לי רע.

אליעד: למה רע לך שמישהו אומר לך שהוא רוצה לעזור לך למה זה רע לך?

ש: כן אם אני מפרש את זה כדחיפת אף.

אליעד: בהנחה שזה לא דחיפת אף הוא אומר לך אני אוהב אותך תומך בך רוצה לפגוש אותך לא יודע משהו אני אעזור לך אתמוך בך משהו של הבעת אהבה לאו דווקא במובן של אמרת לעזור אז אתה נגדי אתה חושב שאני צריך עזרה לא מהכיוון הזה.

ש: כרגע מצטייר לי שברוב המקרים זה כנראה לא יגרום לי לאהוב אותו פחות.

אליעד: נכון אבל השאלה היא האם זה יגרום לך לאהוב אותו יותר?

ש: תלוי מה הקרבה שלך לאותו בן אדם.

אליעד: את רוצה את לענות מה הייתה השאלה?

ש: אם אני מציעה למישהו עזרה האם זה יכול לגרום למצב שהוא ירגיש מזה רע.

אליעד: לא שהוא ירגיש מזה רע שאת אסטרטגית בהנחה שאת רוצה שהוא יאהב אותך עדיף לך לא להציע לו עזרה, את רוצה שמישהו יאהב אותך סבבה ועכשיו יש סיטואציה מסוימת ונגיד הוא באיזו בעיה ואת יכולה להגיד לו תקשיב אם תצטרך אני אעזור לך או אם תרצה אני אעזור לך או אני בעדך או אני אשמח שתצליח או תעדכן אותי אחרי שתצליח לא יודע משהו, השאלה היא האם זה תמיד יעשה לו טוב האם יכול להיות שיש מקרים שזה יעשה לו רע.

ש: כי לפעמים הוא יכול לפרש את זה כלמה את בכלל אומרת לי את זה אנחנו קרובים זה ברור מאליו.

אליעד: מה בהנחה שהוא לא יפרש את זה בלמה את אומרת לי את זה זה ברור מאליו בסדר אז בא נראה מה אנחנו בטוחים.

ש: זה מצריך מהבן אדם להיות בסוג של פגיעות ופתיחות.

אליעד: איזה פגיעות ופתיחות?

ש: אם אתה צריך לעזור לו במשהו אז יש לו איזו בעיה נכון והוא צריך לפתוח את זה.

אליעד: תתעלמי מהמילה לעזור המילה לעזור זה לבוש את אומרת לו וואלה אני אשמח שתצליח במבחן לא יודע מה בסדר יש לי מבחן קשה אני אשמח שתצליח במבחן או אני מחזיקה לך אצבעות שתצליח במבחן, בסדר לא אמרת לו לעזור לך לא כלום אמרת לו אני מחזיקה לך אצבעות שתצליח במבחן שתצליח בטסט היום סבבה זה הכל, עכשיו אז האם יכול להיות מצב איך זה ישפיע על השומע האם זה יגרום לו לאהוב אותך יותר פחות או שזה תלוי במשהו אחר נגיד או שיש מקרים כאלה ומקרים כאלה.

ש: יכול להיות שהוא מרגיש איזה לחץ זה מלחיץ לפעמים זה מלחיץ כשאומרים לך כזה דבר גם משהו חיובי כאילו זה לוחץ אותך להצליח.

אליעד: בהנחה שהוא לא לחוץ שהוא לא נלחץ מזה שאמרת לו הוא מספר לך היה לי יום מאוד רע בעבודה ואת אומרת לו אני מבינה אותך בסדר הוא לא הלחצת אותו בסדר, מה מחויב לנו מה מחויב מחויב שאם אתה רוצה שמישהו יאהב אותך הוא צריך לחשוב שעשית לו טוב האם זה מחויב מחויב, זאת אומרת אם תעשה לו רע הוא לא יאהב אותך נכון, עכשיו ברגע שאתה מעניק למישהו אתה מעניק לו אומר לו אני אתמוך בך אני אעזור לך אתה מעודד אותו מה שזה לא יהיה לא משנה עכשיו בלבוש הספציפי על פניו אתה עושה לו טוב בן אדם רוצה שיעזרו לו על פניו נכון אלא אם כן הוא נגד זה שיעזרו לו ואסור לך להגיד לו אני אעזור לך אבל בגדול אנשים בעד זה שיעזרו להם אני בעדך אני מפרגן לך מה שזה לא יהיה נכון עד כאן נכון אוקי.

עכשיו האם יכול להיות שזה יעשה לבן אדם השני רע אז בא נניח שלא בא נניח שאם אתה מביע בא נניח שאם אתה אומר למישהו תקשיב אני אעזור לך אז גם אם הוא לא רוצה את העזרה עדיין זה עושה לו טוב לדעת שהוא יכול לסמוך עליך אבל באיזה מקרה לך לא כדאי להגיד לו אני אעזור לך באיזה מקרה.

ש: שהוא יחשוב שכתוצאה מהעזרה.

אליעד: בהנחה שהוא לא ירגיש רע שים לב בא נחדד את זה, בא נניח ככה אתה מביע אהבה כלפי מישהו בא נניח שזה לא עושה לו רע ועדיין אם אתה רוצה שהוא יאהב אותך עדיף לך לא להגיד לו את זה בהנחה שזה לא עושה לו רע אם זה עושה לו רע אז ברור שעדיף לך לא להגיד לו את זה אבל בהנחה שזה לא עושה לו רע באיזה מקרה עדיף לא לבטא אהבה או נתינה למישהו גם במידה וזה לא עושה לו רע. רגע היא אומרת עכשיו מה את אומרת?

ש: אולי כשאתה כל הזמן עושה את זה ואתה לא יודע אם הוא אוהב אותך או לא.

אליעד: שמה?

ש: אם אתה רוצה שהוא יאהב אותך.

אליעד: כן נכון.

ש: אם אתה כל הזמן עושה את זה.

אליעד: כל הזמן עושה מה?

ש: כל הזמן אתה מציע לו עזרה אתה אומר לו שאתה תהיה שם בשבילו ותעשה את זה שוב אז מה זה משנה.

אליעד: אבל יכול להיות שמה איך נדע?

ש: אם הוא אוהב אותך או לא.

אליעד: נכון ואם לא תגיד לו את זה אז האם זה יגרום לו פחות לאהוב אותך כי אמרת לו אני אעזור לך זאת השאלה לא איך אתה תדע אתה לא צריך לדעת.

ש: לא פחות אבל זה לא יגרום לו יותר.

אליעד: אז אני שואל באיזה מקרה זה יגרום לו פחות באיזה מקרה למרות שזה לא יעשה לו רע עדיין עדיף לך לא להגיד לו את זה בהנחה שאתה רוצה שהוא יאהב אותך למרות שזה לא עושה לו רע.

ש: יאהב אותך יותר או אותה אהבה.

אליעד: אתה רוצה שמישהו יאהב אותך יותר ואתה אומר לו משפט חיובי שב - default זה אמור לעשות לו טוב אבל בא נניח שהמשפט הזה המחויב שלנו בשאלה שזה לא עושה לו רע בטוח שהוא לא ירגיש רע מהמשפט הזה ועדיין לך היה עדיף לא להגיד לו את זה לא בגלל שזה עשה לו רע אלא מסיבה אחרת.

ש: עדיף לך זה אומר שאתה תרגיש טוב מזה?

אליעד: לא כדי שהוא יאהב אותך עדיף לך לא להגיד לו את זה למרות שאתה יודע שזה לא יעשה לו רע וזה אפילו יעשה לו טוב בסדר.

ש: הוא ירגיש את החיסרון של זה אם לא תגיד לו את זה הוא ירגיש את החיסרון של התחושה שאתה תמיד איתו ואז הוא יביע כלפיך יותר אהבה כי הוא ירצה את זה שוב.

אליעד: אז שנייה זה משהו אחר את אומרת אם אתה אומר לו את זה יותר מדי ואז הוא לא מרגיש שזה חסר לו ואז אם לא תגיד לו את זה הוא ירגיש שזה חסר לו אבל גם יכול להיות לצד השני שהוא ירגיש אתה לא איתי אתה לא תומך בי איפה נעלמת שיש איזה יתרון וחיסרון, אוקי בא נאמר שיש משהו יותר מתוחכם מה שיותר מתוחכם זה עובד ככה אם מציע למישהו נגיד עזרה ומדובר במקרה שזה לא עושה לו רע שהצעת לו עזרה אבל הוא בראש שלו חושב שהעזרה שלך לא תעזור לו, אוקי במקרה כזה הצעת לו עזרה היה לו נחמד שהצעת לו עזרה לא עשה לו רע שהצעת לו עזרה אבל העזרה שלך הוא חשב שהיא לא עוזרת לו ואז אתה בעצם יוצר לו התניה שהעזרה שלך לא עוזרת לו ואז גם כשאתה תרצה לעזור לו פעם הבאה הוא כבר בראש יש לו פקודה העזרה שלו לא עוזרת לי.

דוגמה עכשיו נגיד הילדה שלך מרגישה רע ואז נגיד רע לה ואז אתה אומר לה אנחנו אוהבים אותך, אוקי אז על פניו זה משפט שעושה לה טוב לשמוע את זה אבל נניח נגיד שבאותו יום היה לה יום רע ואז היא אומרת מה זה עוזר לי שהם אוהבים אותי אז בראש שלה נכנסה התניה שאומרת זה שהם אוהבים אותי זה לא נותן לי כלום, עכשיו מה האמת שנגיד שזה נותן לה משהו ונגיד שבסיטואציות אחרות זה נותן לה משהו אבל בסיטואציה הזאת זה לא נתן לה ואז ממילא נוצרה לה התניה שגם פעם הבאה כשתגיד לה נגיד אנחנו תומכים בך אוהבים אותך מה שזה לא יהיה יש לה כבר זיכרון שהמשפט הזה אין לו משמעות שהמשפט הזה לא נותן לה משהו. אתה הבנת את זה מה הבנת ולכן זה אומר שזה כמו לא לבזבז תחמושת סתם אתה בא לעשות למישהו טוב אבל אם אתה יודע או חושב שהוא לא יהנה מהטוב הזה אז גם עלולה להיווצר לו התניה שלילית לא שהוא יחשוב עליך דבר שלילי אלא שהוא יחשוב עליך דבר שלילי.

מה זאת אומרת שלילי הוא לא יחשוב שעשית לו רע שהצעת לו עזרה אבל בראש שלו נוצרת לו התניה זה שהוא מציע לי עזרה זה לא עוזר לי ואתה לא רוצה שהוא יחשוב עליך שזה שאתה מציע לו עזרה זה לא עוזר לך.

ש: עוזר לו.

אליעד: לא עוזר לו כן ולכן.

ש: מסובך.

אליעד: אז מה?

ש: לא זה נראה לי אפשר לפשט את זה אפשר לעשות את זה יותר פשוט.

אליעד: כן מאוד פשוט אתה רוצה כמה דברים כשאתה נגיד אומר לילדה שלך נגיד שאתה אוהב אותה נגיד אוקי אתה בעיקרון גם אומר את זה בשביל עצמך אבל גם נגיד האם זה עושה לה טוב עושה לה טוב בהנחה שאתה רוצה שהיא תאהב אותך.

ש: אוקי מזה זה מתחיל.

אליעד: עכשיו אז אתה אומר לה נגיד שאתה אוהב אותה וזה עושה לה טוב והיא אומרת הוא אוהב אותי אני אוהב אותו נגיד אבל מה קורה אם יש לה יום מאוד רע אז אוקי נגיד שהיה לה יום מאוד רע ואז אתה אומר לה אני אוהב אותך הכל בסדר אבל בא נגיד שהיה לה יום מאוד רע ואם אתה תגיד לה אני אוהב אותך היא תגיד זה לא עוזר לי שאתה אוהב אותי, עכשיו כשהיא אומרת בראש שלה אפילו כשהיא אומרת זה לא עוזר לי שאתה אוהב אותי היא מתכוונת להגיד בסיטואציה הזאת אבל זה יוצר לה התניה שזה לא עוזר לה שאתה אוהב אותה ואתה לא רוצה שהיא תחשוב שזה לא עוזר לה שאתה אוהב אותה, אתה רוצה שלה תהיה פקודה בראש אם הוא אוהב אותי זה טוב ולכן אל תציע עזרה יש היבט שאומר אל תציע עזרה איפה שהעזרה שלך לא יכולה לעזור.

במובן מסוים הצעת עזרה זה נחמד אבל במובן אחר העזרה שלך לא יכולה לעזור ומאחר שהיא לא יכולה לעזור אז אתה יוצר לבן אדם השני התניה שהעזרה שלך לא עוזרת ואז אתה מוריד מהערך של העזרה שלך, בן אדם נגיד חולה הוא עומד למות צריך כסף מיליון דולר ואתה אומר אני אתן לך מאה שקל עכשיו זה נחמד אבל מצד שני אתה בעצם יוצר לו התניה בראש תקשיב זה שאני נותן לך כסף אין לזה משמעות כאילו ואז יותר מזה גם יכול להיות שגם כל הפעמים שנתת לו כסף יאבדו את המשמעות שלהם כי הוא יגיד הנה הוא בא לתת לי כסף וזה לא עוזר לי ואז המשפט הזה יכול לדרוס את הפעמים הקודמות שהוא נתן לי כסף זה עזר לי.

ש: גם לא כדי להגיד לו תשמע הייתי רוצה מאוד לעזור לך אבל אני לא יכול לעזור לך כי אז גם יכולה להיווצר התניה.

אליעד: נכון זה ברור מה שאני בא להגיד זה לא ברור מאליו שכשנותנים למישהו מעניקים שזה בהכרח טוב לפעמים צריך לדעת לא לעשות את זה במקומות שזה לא יתלבש נכון כדי שלא תיווצר לו התניה שלילית ביחס אליך לנתינה שלך.

ש: יש אלטרנטיבה כאילו במקום לא לעשות כלום כן לעשות משהו?

אליעד: לא תמיד אתה יכול לעשות אתה צריך לבדוק מה אתה כן יכול לעשות אולי לפעמים להגיד למישהו אין מה לעשות אולי זה הפתרון כאילו אולי הוא רוצה לשמוע ואולי יעשה לו יותר טוב שתגיד לו אין מה לעשות כי אז זה יעזור לו לקבל את המצב שלו גם זאת אופציה. עכשיו באותו עניין דומה לזה מה בעצם המהות שאמרנו המהות אמרנו אל תגרום לבן אדם שתהיה לו איזו התניה שלילית כלפיך אוקי באותו עניין בדיוק כשאתה מציע למישהו משהו אתה לא רוצה בהנחה שאתה רוצה שהוא יאהב אותך אתה לא רוצה שתיווצר לו התניה שלילית ביחס אליך, מה זה אומר לדוגמה אם נגיד אתה אומר לעובד שלך סתם נמציא עובד אתה אומר לעובד שלך תעשה ככה וככה...
לעשות למישהו טוב נזק האם זאת האמת יכולת התמודדות מנהל הימנעות מה לעשות שאלה יתרונות לא להציע עזרה nlp אהבה איך לא להביע אהבה איך לא להציע עזרה איך לא לקבל לא התניה התניה שלילית התניות חיוביות חשיבה שלילית טיפים טיפים למערכת יחסים יחסים יצירת התניה יצירת התניה חיובית יצירת התניה שלילית יצירת כימיה כימיה לא להביע אהבה לא להציע עזרה לא לקבל להביע להביע אהבה להציע להציע עזרה לחשוב שלילי לקבל לא לשתול מחשבות מחשבה מחשבה שלילית מחשבות מחשבות שליליות מערכות יחסים מערכת מערכת יחסים נלפ עזרה שלילי שליליות שתילת מחשבה שתילת מחשבה שלילית שתילת מחשבות תקשורת תקשורת בין אישית תקשורת בינאישית תקשורתיות
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי?
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי?
... חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות ולחשוב חיובי? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בכיצד להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות טורדניות וחשיבה שלילית. במהלך ההרצאה, אליעד מספק דוגמאות רבות ומפורטות כיצד לזהות מחשבות שליליות, איך להבדיל בין עובדות לפירושים, וכיצד אפשר להמיר חשיבה שלילית בחשיבה חיובית ועניינית יותר, לא על ידי שקרים או אשליות, אלא דווקא על ידי היצמדות לאמת ולמציאות. מהי הסיבה המרכזית למחשבות שליליות אוטומטיות? אליעד מסביר כי הסיבה העיקרית להופעת מחשבות שליליות אוטומטיות היא פירושים מוטעים או מוגזמים למציאות. הוא מציין שכל אדם מתמודד עם סרטים בראש, שמציגים סיטואציות באופן שלילי או חיובי יתר על המידה, והתנהלות זו מביאה לעיתים לסבל מיותר. אליעד נותן דוגמה של אישה שמקבלת תמונה מחברתה מאוחר מהרגיל, ומיד מפרשת שהדבר מעיד על בעיה או חוסר אהבה מצד חברתה. ... כי חשוב מאוד לזהות את ההבדל בין עובדות לפירושים. איך להבדיל בין עובדה לפירוש מחשבתי? הדרך המרכזית שאליעד מציע להתמודד עם מחשבות שליליות היא קודם כל לעשות הבחנה ברורה בין עובדות לפירושים: עובדה - דבר שניתן לאשר אותו באופן אובייקטיבי ללא ספק. למשל: חברתי שלחה לי תמונה בשעה ארבע במקום בשעה שתיים - עשרה. ... אליעד מזהיר שחשיבה חיובית לא צריכה להפוך להכחשה של המציאות. גם אמירות כמו לא קרה כלום יכולות להיות שקריות לא פחות מחשיבה שלילית מוגזמת. הוא מבהיר שלומר לא קרה כלום כאשר ברור שקרה משהו שונה מהרגיל (כמו במקרה של התמונה שהגיעה מאוחר), זה סוג של הכחשה, ולכן גם לא יעיל. במקום זאת, הוא מציע לראות את הדברים כהווייתם - בלי להוסיף פירושים שליליים או חיוביים באופן מוגזם. למה אנשים נוטים לפרש סיטואציות בצורה שלילית דווקא? הנטייה לפרש דברים בצורה שלילית קשורה לנקודה רגישה שיש לאדם עם עצמו, כמו הפחד שלא אוהבים אותו. אליעד מסביר, שכאשר יש לנו פחד כזה, כל אירוע או התנהגות של אנשים ייתפסו דרך אותה נקודה רגישה ויפעילו ... אלו הן דוגמאות לפרשנויות מוגזמות של המציאות, שלרוב נובעות מתוך חוסר ביטחון עצמי או פחדים אישיים פנימיים. איך להפסיק לחשוב בצורה שלילית? אליעד נותן מספר הצעות פרקטיות להתמודדות עם המחשבות השליליות: להקפיד על הבחנה בין עובדה לפירוש - חשוב לזכור שהפירוש הוא סובייקטיבי ועשוי להיות לא נכון. לשים לב להנחות היסוד של כל מחשבה - כאשר מופיעה מחשבה שלילית, לשאול את עצמנו למה אנו מניחים שהדבר הוא רע ומה עומד מאחורי ההנחות שלנו. פעולה זו מאפשרת לנתח את המחשבות ולא להיות קורבן שלהן. לטפל בנקודה הרגישה עצמה - לא להסתפק רק בטיפול בסימפטומים (המחשבות השליליות), אלא גם בנקודה הרגישה העמוקה שגורמת למחשבות אלה להופיע. האם התלהבות יתר יכולה לגרום לבעיות כמו חשיבה שלילית? אליעד מבהיר שגם התלהבות יתר יכולה לגרום לסבל בעתיד, מכיוון שככל שהאדם עף גבוה בדמיונו ובפירושיו, כך הוא עלול ליפול לתוך מחשבות שליליות עמוקות יותר ברגע שהמציאות תתברר כלא מושלמת כפי שדמיין. למשל, מישהי שנוסעת לחול ומתלהבת יתר על המידה מכל פרט, עלולה לסבול קשות כשמשהו קטן ישתבש בטיול. לכן, הוא ממליץ לא להיסחף יתר על המידה בפרשנויות החיוביות או השליליות, אלא לשמור על איזון וראייה מפוכחת של המציאות. מה לעשות כדי להיות חופשי ממחשבות שליליות? החופש האמיתי ממחשבות שליליות, לפי אליעד, הוא להבין לעומק את הטבע הפירושי של החשיבה, לדעת להבדיל באופן ברור בין העובדות לבין הפירושים האישיים שלנו, ולהפסיק לייחס לפרשנויות האישיות מעמד של אמת מוחלטת. העבודה הפנימית האמיתית היא לטפל באותו פחד עמוק שגורם למחשבות השליליות לצוף מלכתחילה - רק אז האדם יכול להגיע לשלווה אמיתית ולשחרר את עצמו ממחשבות טורדניות ומיותרות. איך להפסיק לחשוב שלילי? הבדל בין עובדות לפירושים חשיבה חיובית או שלילית? איך להתמודד עם פירושים
ניהול מוניטין, מיתוג באינטרנט, איך להתמודד עם פרסום שלילי? מוניטין שלילי, תגובות שליליות, כתבות שליליות, דירוג שלילי, ביקורת שלילית, השמצות באינטרנט, לקוחות משמיצים, תלונות של לקוחות, גוגל, פייסבוק, פידבק שלילי, חוות דעת שלילית
ניהול מוניטין, מיתוג באינטרנט, איך להתמודד עם פרסום שלילי? מוניטין שלילי, תגובות שליליות, כתבות שליליות, דירוג שלילי, ביקורת שלילית, השמצות באינטרנט, לקוחות משמיצים, תלונות של לקוחות, גוגל, פייסבוק, פידבק שלילי, חוות דעת שלילית
... להתמודד עם פרסום שלילי? מוניטין שלילי, תגובות שליליות, כתבות שליליות, דירוג שלילי, ביקורת שלילית, השמצות באינטרנט, לקוחות משמיצים, תלונות של לקוחות, גוגל, פייסבוק, פידבק שלילי, חוות דעת שלילית איך להתמודד עם מוניטין שלילי באינטרנט? מוניטין שלילי באינטרנט יכול להשפיע על איך אחרים תופסים אותך, את העסק שלך, או את המותג שלך. תרחיש כזה נוצר כאשר מישהו מחפש את ... כתבות או ביקורות שליליות, חלקן יכולות להיות שקריות או לא מדויקות. לא תמיד קל להתמודד עם מצב כזה, אך אליעד מציע דרכים להתמודד ולהתפתח ... הקשיים. האם מוניטין שלילי מסמל סוף הדרך? רבים מאמינים כי אם יש לך מוניטין שלילי, זה עשוי לשלול ממך את ההזדמנות להצליח. עם זאת, לא תמיד מדובר באמת מוחלטת. אף אדם או עסק לא חסין ממידע שלילי, אפילו פוליטיקאים מצליחים בעולם או הדמויות הציבוריות המובילות ביותר. כמות המידע השלילי שעשוי להתפרסם עליהם גדולה מאוד, כולל שקרים, השמצות ועוד, אך הם מצליחים לנהל מדינות, לעסוק במקצועותיהם ולהשפיע ... כל הזמן מביקורות שליליות, ועדיין זוכים להערצה ולכבוד. המשמעות היא שברגע שאתה נכנס לאינטראקציה עם אנשים, בין אם אתה אדם, עסק, פוליטיקאי ... תגובות חיוביות ושליליות כאחד. ככל שתהיה יותר מפורסם, כך מספר התגובות השליליות יגדל. כיצד מוניטין שלילי יכול להשפיע? כאשר יש מוניטין שלילי עליך באינטרנט, תוצאות חיפוש יכולות להציג ביקורות לא מחמיאות או השמצות. זה יכול לגרום לאנשים לחשוב שאתה לא ... התגובות החיוביות והשליליות. אם האוכל טוב, הוא עשוי להתעלם ממחירים גבוהים או שירות גרוע. למה אנשים כותבים תגובות שליליות? התגובות השליליות לא תמיד משקפות את איכותך או את איכות המוצר שלך. אנשים כותבים ביקורות שליליות מסיבות שונות: חוו חוויה אישית גרועה שלא מייצגת את כלל הלקוחות. הם עשויים להיות מתחרים מנסים לפגוע במוניטין שלך. הם טיפוסים שליליים שנהנים להתלונן. הם לא קיבלו בדיוק את מה שציפו. הם טעו בבחירת המוצר או השירות והוא לא התאים להם. איך זה משפיע ... הלקוחות שלך? ביקורת שלילית יכולה להוריד את הדירוג הכללי של מוצר או שירות שלך במנועי חיפוש כמו גוגל או פייסבוק. אך חשוב להכיר בכך שזו ... מה לעשות עם מוניטין שלילי? 1. ניסיון להסרת התוכן אם מדובר במידע שקרי לחלוטין, ניתן לפעול להסיר אותו באמצעות: פנייה ישירה לאתרים שפרסמו את ... להתמודד עם מוניטין שלילי היא לבנות מוניטין חיובי. במקום לנסות להילחם בהשמצות, יצירת תוכן חיובי היא הדרך היעילה ביותר: תפרסם מאמרים ... למה הביקורות השליליות אינן נכונות. דוגמה לפוליטיקאי שמכפישים אותו אם פוליטיקאי נתקל בהשמצות או תוקפים אותו, הדרך הטובה ביותר היא לא ... להילחם במוניטין שלילי היא לשפר את המוצר או השירות שלך. בעזרת פיתוח חוויית לקוח יוצאת דופן, שיווק חיובי, והפצת תוכן שמציג את היתרונות ...
תקשורת בין אישית, איך לפרש לחיובי? איך לשתול מחשבות שליליות? איך לא לריב סתם? איך להימנע ממריבה? עובדות ופירושים, איך להחליש מריבה? איך לגרום לשלום? איך לא לשתול מחשבות שליליות?
תקשורת בין אישית, איך לפרש לחיובי? איך לשתול מחשבות שליליות? איך לא לריב סתם? איך להימנע ממריבה? עובדות ופירושים, איך להחליש מריבה? איך לגרום לשלום? איך לא לשתול מחשבות שליליות?
... בין אישית, איך לפרש לחיובי? איך לשתול מחשבות שליליות? איך לא לריב סתם? איך להימנע ממריבה? עובדות ופירושים, איך להחליש מריבה? איך לגרום לשלום? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לפרש סיטואציות בתקשורת בין - אישית בצורה חיובית? אליעד כהן מסביר כי תקשורת בין - אישית מתאפיינת בכך שכל פעולה או אמירה של אדם אחר יכולה להיות מפורשת באופנים שונים - חיוביים או שליליים. הסיבה לכך נעוצה בכך שיש הבדל בין עובדות לפירושים. כאשר מתרחשת פעולה או נאמר משהו, העובדה עצמה אינה מכילה משמעות מוחלטת, אלא אנחנו אלה ... להתלוצץ איתך, ויש לו כוונה ידידותית וטובה. אליעד מדגיש שהפרשנות שלנו מושפעת מהפחדים והחששות שלנו. אם אדם חושש באופן כללי שלועגים לו, הוא נוטה יותר לפרש דברים באופן שלילי. כתוצאה מכך הוא יגיב בהתאם לפרשנות הזו, גם אם לא הייתה שום כוונה לפגוע בו מלכתחילה. הדבר יכול ליצור מעגל שלילי שבו הצד השני בכלל לא מבין מדוע הגבת כך, ואתה נראה לו כמי שמגיב בצורה מוגזמת או חסרת פרופורציה. איך להבדיל בין עובדה לפירוש בסכסוך? אליעד ממליץ ... האפשרויות הבאות כאשר מישהו פועל כלפיך באופן שיכול להיתפס כשלילי: אולי הוא באמת רצה לפגוע בך. אולי בכלל לא הייתה לו כוונה לפגוע. אולי הייתה לו כוונה מעורבת, חיובית ושלילית בו זמנית. לדוגמה, אם מישהו לא עדכן אותך במשהו שחשוב לך, אפשר לפרש זאת כזלזול וחוסר אכפתיות, ואז להגיב בכעס וליצור קונפליקט. מצד שני, אם ... האפשרות שהמניע שלו היה חיובי. כך, גם אם הוא עצמו היה בספק לגבי המניע האמיתי שלו, התגובה החיובית שלך מסייעת לו לאמץ דווקא את הפירוש החיובי. איך להימנע מלשתול מחשבות שליליות אצל אחרים? אליעד כהן מסביר שהתגובה שלך היא שקובעת איזה מחשבות יישתלו במוחו של הצד השני. אם תגיב בצורה שלילית - למשל תשאל בכעס למה לא סיפרת לי? לא אכפת לך ממני? - אתה מעלה אצלו את האפשרות לחשוב שזו באמת הייתה הסיבה שלו, וכך אתה עלול לחזק דווקא את הצד השלילי. במילים אחרות, אם תגיב בכעס, אתה עלול לגרום לצד השני להאמין שהוא באמת פעל בכוונה רעה, גם אם במקור הוא כלל לא היה בטוח או מודע לכך. מנגד, אם תגיב ... בהומור ובידידות. כך אתה מונע סכסוך ומחזק קשר חיובי. איך לפרש סירוב לפגישה בצורה חיובית ולהימנע ממריבה? כאשר מישהו מסרב להיפגש איתך, הפרשנות הראשונית יכולה להיות שלילית מאוד - שהוא לא רוצה לראות אותך, לא מחבב אותך וכדומה. אולם, אם אתה מגיב לסירוב הזה בדרך חיובית (אני מבין שאתה עסוק השבוע), אתה שותל אצל ... סיבת הסירוב, התגובה החיובית שלך מסייעת לו לבחור את הפרשנות החיובית. זה מפחית את הסיכוי לקונפליקט, משפר את היחסים, ומונע סכסוכים מיותרים. לעומת זאת, אם תגיב בצורה שלילית ותאמר מה, אתה לא רוצה לראות אותי?, אתה בעצם מכריח את האדם לחשוב על כך שהסיבה לסירובו היא שלילית, גם אם הוא לא היה בטוח בכך עד לאותו רגע. התגובה השלילית שלך היא זו שיוצרת מחשבות שליליות, ולא בהכרח ההתנהגות הראשונית של האדם האחר. לסיכום: איך ליצור תקשורת חיובית ולהימנע ממריבות מיותרות? העיקרון המרכזי שאליעד כהן מדגיש הוא שבכל ... יש לעצור ולבחון את הפרשנות שלנו. אם אנחנו רוצים ליצור אווירה חיובית, עלינו במודע ובאופן מכוון לפרש את ההתנהגות של האחר באופן חיובי, גם כאשר קיימת אפשרות לפרשנות שלילית. בנוסף, התגובה שלנו היא זו שתקבע האם האדם השני יאחז בפרשנות חיובית או שלילית. תגובה חיובית שלנו יוצרת אצל האדם האחר תחושה חיובית ומונעת סכסוכים ומריבות מיותרות, בעוד שתגובה שלילית יוצרת ומחזקת קונפליקטים. איך למנוע מריבות בתקשורת? הבדל בין עובדה לפירוש איך לפרש לחיובי? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לגרום לאנשים לחשוב חיובי? איך להגיב נכון לסירוב? איך להפחית קונפליקטים בתקשורת? ...
טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס
טיפול בפוסט טראומה, מרגיש רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס
... אשמה, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, מאשימה את עצמי, מרגיש לא בסדר, חושב שלילי, מחשבות שליליות, נפגעת אונס איך להתמודד עם רגשות אשמה ומחשבות שליליות? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהתמודדות עם רגשות אשמה, מחשבות שליליות, חוסר ביטחון עצמי וההשפעות של טראומות רגשיות. אליעד מתאר את המנגנונים ... מציע שדרך להתמודד עם רגשות האשמה היא להבין את האמת מאחורי כל סיטואציה, ולשאול אם באמת יש סיבה לאשמה. איך מחשבות שליליות קשורות לפוסט - טראומה? אליעד מתאר כיצד מחשבות שליליות רבות נובעות טראומות רגשיות. הוא מציין כי טראומות, כמו פגיעות מיניות או ... במקום לחפש שלמות, הוא ממליץ לאדם ללמוד לקבל את עצמו כפי שהוא, ולהבין שאין שלמות מוחלטת. כיצד להתמודד עם מחשבות שליליות? לסיום ההרצאה, אליעד מציע שיטה להתמודד עם מחשבות שליליות: ראשית, להבין את מקור המחשבות הללו, ולבדוק אם הן אכן תואמות את המציאות. המחשבות השליליות לא תמיד תואמות את המציאות, ולכן יש צורך לשחרר אותן ולהתרכז במציאות כפי ... אם מחשבותיו אכן מציאותיות. בנוסף, אליעד מדגיש את החשיבות של טיפול רגשי או עזרה מקצועית כדי לשחרר את המחשבות השליליות ולהתמקד במחשבות חיוביות ובריאות יותר. רגשות אשמה מחשבות שליליות טראומה חוסר ביטחון עצמי שלמות אהבה עצמית התמודדות עם טראומה איך ניתן להתמודד עם רגשות אשמה ומחשבות שליליות? בהרצאה זו, אליעד כהן דן בנושאים של רגשות אשמה, חוסר ביטחון עצמי, מחשבות שליליות והאחריות האישית שמטילים אנשים על עצמם בעקבות חוויות טראומטיות. הוא מתאר ... נחשפו במלואם? על ידי זיהוי והבנת המצב בצורה אובייקטיבית, אפשר לשחרר את תחושת האשמה הלא מוצדקת. כיצד מחשבות שליליות קשורות לפוסט - טראומה? אליעד מציין שמחשבות שליליות הן פעמים רבות תוצאה ישירה של טראומות רגשיות. הוא מדבר על איך טראומות ... בכל תחום בחיים. במקום לחפש את השלמות, כדאי לאדם ללמוד לקבל את עצמו כפי שהוא. כיצד לשחרר את עצמנו מהמחשבות השליליות? בסוף ההרצאה, אליעד מציע דרך להתמודדות עם מחשבות שליליות: על האדם להבין את מקור המחשבות הללו ולהפנים שלא תמיד יש אמת במחשבות ... אם מחשבותיו אכן מציאותיות. בהמשך הוא מציין את החשיבות של טיפול רגשי ולעיתים אף עזרה מקצועית כדי לשחרר את המחשבות השליליות ולהתמקד במחשבות חיוביות ובריאות יותר. רגשות אשמה מחשבות שליליות טראומה חוסר ביטחון עצמי שלמות אהבה עצמית התמודדות עם טראומה ...
חשיבות העצמאות הרגשית והפחתת התלות בזוגיות או באישור חיצוני - מה המשמעות של להיות "גבר" אמיתי? מדוע תלות בבחורה נחשבת לבעיה? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? איך יוצאים ממצב של "תקיעות" רגשית ומעשית? כיצד ניתן להתייחס לחיים כמשחק כדי להוריד לחץ וחרדה? איך להגדיר "גבריות" בצורה נכונה? איך למצוא משמעות אמיתית ומטרות לחיים? גבריות ואוטונומיה רגשית, להיות גבר
... והפחתת התלות בזוגיות או באישור חיצוני - מה המשמעות של להיות גבר אמיתי? מדוע תלות בבחורה נחשבת לבעיה? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? איך יוצאים ממצב של תקיעות רגשית ומעשית? כיצד ניתן להתייחס לחיים כמשחק כדי להוריד לחץ וחרדה? ... בהגדרה ילד מבחינה רגשית. כלומר, הוא לא התבגר באמת, כי לא השיג את העצמאות הפנימית הנדרשת. למה חשוב להציב מטרות בצורה חיובית במקום מטרות בצורה שלילית? אחד מהדגשים המרכזיים שאליעד חוזר עליו במהלך השיחה הוא הצורך להציב מטרות חיוביות (פוזיטיביות) ולא מטרות שליליות . כאשר אדם מגדיר מה הוא לא רוצה להיות, הוא נשאר במקום ומתקשה להתקדם. לעומת זאת, כאשר אדם מציב ... את הלחץ ולהבין שאין לקחת דברים ברצינות גדולה מדי. לדעת אליעד, המודעות לכך שאנחנו משחקים מאפשרת לנו לשחק בקלות רבה יותר, בלי לפחד כל כך מתוצאות שליליות או מכישלונות זמניים. איך להגדיר גבריות בצורה נכונה לפי אליעד כהן? לפי אליעד, ההגדרה של גבריות ...
התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
... עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית למה לא כדאי להילחם במחשבות שליליות? לעיתים קרובות אנשים סובלים ממחשבות שליליות שגורמות להם להרגיש רע. מחשבה שלילית היא כל מחשבה שגורמת לאדם אי - נוחות, חרדה או סבל רגשי. ... חולה בסרטן, מתחיל לנסות להילחם במחשבה הזאת בטיעונים כמו אין לי סרטן או למה שיהיה לי סרטן? אך במהרה הוא מגלה שהמוח ממשיך להחזיר את המחשבה השלילית שוב ושוב, ומציג בפניו הוכחות כגון כאבי ראש שמחזקים כביכול את האפשרות שאולי יש לו סרטן. הניסיון להתכחש למחשבות שליליות ולשלול אותן לחלוטין הוא טעות נפוצה, מפני שכל מחשבה שלילית נכונה באופן חלקי מנקודת מבט מסוימת. כאשר אדם מתכחש למחשבה השלילית ומנסה לבטל אותה לחלוטין, הוא למעשה נכנס למאבק בלתי נגמר עם המחשבה. ככל שהוא מנסה לשלול אותה ולהוכיח לעצמו שהיא שקרית, כך המוח מחזיר לו טיעונים חדשים שמחזקים את המחשבה השלילית הזו. מה הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות? אליעד כהן מסביר שהדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא לא להילחם בהן אלא לברר את האמת שבהן בצורה כנה ואמיצה. ... הגישה שאליעד מציע היא להכיר באמת ולהודות בה, אך באותה נשימה להבין שזה רק היבט מסוים של המציאות, לא בהכרח כל האמת. הגישה הזו גורמת למחשבה השלילית לאבד את עוצמתה, משום שהיא כבר לא יוצרת התנגדות פנימית ... כאשר אתה מפסיק להתנגד בכוח למחשבה, המחשבה מאבדת את הכוח שלה להתיש אותך, והיא מפסיקה להיות טורדנית ומאיימת. מה הטעות הנפוצה בטיפול בחשיבה שלילית? הטעות הנפוצה ביותר בטיפול בחשיבה שלילית היא הניסיון להכחיש באופן מוחלט את קיומה של המחשבה השלילית. כל מחשבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת - אפילו אם היא חלקית וזניחה - ולכן, הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא דווקא לחפש ולהודות בחלק של האמת שבהן. ברגע שאדם עושה ... אפילו אם זה נראה מאיים או מפחיד. בירור אמיתי וישיר של האמת הפנימית יביא תמיד לשחרור פנימי ולהקלה נפשית. אדם שמוכן באמת לבדוק את המחשבה השלילית, בסוף מגלה שהבדיקה עצמה הצילה את חייו. איך להתמודד עם מחשבות שליליות? האם יש דרך נכונה להילחם במחשבות טורדניות? מה עושים כשעולה מחשבה אובדנית? האם אפשר להיפטר לגמרי מחשיבה שלילית? איך לטפל במחשבות על זהות מינית? איך מתמודדים עם OCD ומחשבות כפייתיות? האם חשיבה חיובית באמת עובדת? אוקי עכשיו אנשים לפעמים יש להם מחשבות שליליות, מה ההגדרה של מחשבות שליליות מחשבות שגורמות להם להרגיש רע ואז הם מנסים להילחם במחשבה שעושה להם רע. עד כאן מוכר הסיפור? מוכר, עכשיו אחת הטעויות הכי גדולות של אנשים שנלחמים במחשבות שליליות היא בכך שהם נלחמים במחשבות השליליות ומנסים להתכחש אליהן לגמרי להשמיד לגמרי את המחשבה השלילית. למה זה מתחבר למה שדיברנו קודם, מה זאת אומרת נגיד ... לך סרטן נכון זאת האמת, אלא מה האם זה אומר בהכרח שיש לך סרטן? לא בהכרח, ואם יש לך סרטן זה בהכרח רע? לא בהכרח. אבל אם אתה מתכחש לגמרי למחשבה השלילית אתה בבעיה למה כי כל מחשבה שלילית בעולם היא נכונה מהיבט מסוים, כשבן אדם מנסה לשלול מחשבה שלילית לגמרי הוא אומר אני לא מוכן לחשוב ככה הוא עושה טעות. ...
יחסי ציבור, להתמודד עם ביקורות שליליות בתקשורת, לשון הרע באינטרנט, שיימינג באינטרנט, השמצות ברשת, לקוחות ממליצים, לקוחות מתלוננים, הוצאת שם רע באינטרנט, משמיצים אותי, דירוג בגוגל, דירוג בפייסבוק, ביקורות גוגל, ביקורות פייסבוק
יחסי ציבור, להתמודד עם ביקורות שליליות בתקשורת, לשון הרע באינטרנט, שיימינג באינטרנט, השמצות ברשת, לקוחות ממליצים, לקוחות מתלוננים, הוצאת שם רע באינטרנט, משמיצים אותי, דירוג בגוגל, דירוג בפייסבוק, ביקורות גוגל, ביקורות פייסבוק
... ציבור, להתמודד עם ביקורות שליליות בתקשורת, לשון הרע באינטרנט, שיימינג באינטרנט, השמצות ברשת, לקוחות ... עם המוצר או השירות שלכם. לדוגמה, אם הלקוח מתנסה בשירות שלכם בחינם לתקופה קצרה והוא נהנה, הוא יחליט להמשיך בתשלום, אפילו אם יש ביקורות שליליות או השמצות עליכם ברשת. האם כדאי להסתמך על המלצות של לקוחות או על ... תהיו טובים יותר, תספקו ערך אמיתי, ותנו לאנשים להרגיש שאתם נותנים להם משהו חיובי ומשמעותי. זו הדרך היעילה ביותר להתמודד עם ביקורות שליליות, השמצות, שיימינג, והכפשות ברשת ובכל מקום אחר. איך להתמודד עם השמצות? ביקורות שליליות בגוגל איך למכור ללקוחות? למה אישה מוכה לא עוזבת? המלצות של לקוחות ... ויחזרו אליכם. - אם אנשים מדברים עליכם רעות, אבל אתם תורמים, עוזרים ותומכים באחרים - הערכה שיקבלו מכם בפועל תהיה חזקה יותר מכל שמועה שלילית. למה אנשים ממשיכים להאמין ולתמוך באנשים מושמצים? כמה אנשים ... שאתם מועילים להם. כאשר תעשו זאת, ההשמצות לא יהיו רלוונטיות. אם אתם רוצים להעמיק עוד בנושא ולהבין איך להתמודד עם השמצות, ביקורות שליליות והמלצות של לקוחות, חפשו מידע נוסף באתר האינטרנט EIP.co.il ותגלו איך להפוך כל ביקורת להזדמנות לצמיחה. ביקורת שלילית בגוגל, איך למכור ללקוחות? ביקורת שלילית בפייסבוק, איך להתמודד עם ביקורות שליליות בתקשורת? דירוג שלילי בגוגל, המלצות של לקוחות, תלונות של לקוחות, ביקורת שלילית באינטרנט, ביקורות של לקוחות, הכפשות של לקוחות, להתנסות במוצר ... עליך לעצמו, איך להתמודד עם השמצות? איך חושבת אישה מוכה? למה אישה מוכה לא עוזבת? למה אישה מוכה לא מתלוננת? התמודדות עם שיימינג, ביקורת שלילית, ביקורות חיוביות, ביקורת חיובית, המלצה עצמית, ביקורות שליליות בגוגל, מחיקת ביקורת בגוגל, דירוג אתר בגוגל, ביקורות מזויפות בגוגל, חוות דעת שלילית, ביקורות שליליות בפייסבוק, ביקורות שליליות ברשת, ביקורת שלילית ברשת, חוות דעת שליליות, ביקורות שליליות באינטרנט, שיימינג בפייסבוק, שיימינג ברשת, שיימינג באינטרנט, שיימינג במקום העבודה, דירוג שלילי בפייסבוק, שיימינג בגוגל, יחסי ציבור שליליים, איך להשיג לקוחות? ...
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
... שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה איך להתמודד עם מחשבות שליליות ומחשבות טורדניות? אנשים רבים סובלים ממחשבות שליליות שונות, כמו מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, דיכאון, ייאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית וחוסר ביטחון עצמי. בהרצאה מפורטת זו, אליעד כהן מסביר איך להתמודד עם מחשבות אלו בעזרת ניתוח והטלת ספק בהנחות היסוד שמאחורי כל מחשבה שלילית, כדי להחליש אותן ואף להפסיקן לחלוטין. איך מתמודדים עם מחשבה שלילית כמו רע לי שאני כועס על עצמי? כדי להתמודד עם מחשבה שלילית, יש לפרק אותה להנחות יסוד ולשאול עליהן שאלות. למשל, אם אדם אומר: רע לי מזה שאני כועס על עצמי כי אני לא חושב שאצליח, אליעד מציע להתחיל לבדוק את ההנחות: האם אני באמת ... שישנן הרבה אפשרויות נוספות לפרש את המחשבה, ושהמציאות אינה חד - משמעית כפי שנראית לו. כך הוא מתחיל לשבור את עוצמת המחשבה השלילית. איך מטילים ספק במחשבות שמטרידות אותנו? אליעד נותן דוגמה נוספת: רע לי שאני לא מסוגל לקום בבוקר ולחייך ולאהוב את העולם. במקרה כזה, הוא ממליץ לשאול שאלות כמו: האם באמת ... את העולם? אולי אפשר לאהוב את העולם בלי לחייך, ואולי בכלל לא חייבים לאהוב את העולם? באמצעות שאלות אלה, האדם מבין שהמחשבה השלילית שלו מורכבת מהרבה הנחות שניתן לפקפק בהן ולהבין שהמצב אינו גרוע כפי שהוא חושב. מה עושים עם מחשבה שאנשים אחרים יותר מוצלחים ממני? דוגמה נוספת שאליעד מביא: רע לי כשאני ... שאני חייב להיות הכי טוב? אולי אני לא חייב להיות הכי טוב, ואולי בכלל לא צריך להשוות את עצמי לאחרים? כך אפשר להבין שהמחשבה השלילית נובעת מהשוואה מוטעית או מוגזמת עם אחרים. למה רע לנו כשאחרים לא אוהבים אותנו? דוגמה נוספת: רע לי שאני רוצה לגרום לאחרים לאהוב אותי. אליעד מסביר שאפשר לפרק זאת להנחות ... שיאהבו אותי, כי זה דוחף אותי לשפר את עצמי? בעזרת פירוק המשפט ושאלות ספק, האדם יכול לגלות נקודות אור ויתרונות בתוך המחשבות השליליות. למה קשה לנו לשחרר מחשבות שליליות? אליעד מתאר דוגמה של אדם שמנסה לצאת ממקום עם מכונית, ויש לו מאחוריו מקום רב אך הוא לא מבחין בכך. הוא משווה זאת לאדם ששקוע במחשבות שליליות, שלמרות שיש לו הרבה דרכים לצאת מהבעיה, הוא לא רואה אותן כי הוא תקוע בחשכה של השקרים שלו. כשאדם מרגיש דיכאון, ייאוש או חרדה, הוא מתקבע על נקודת מבט אחת ושוכח שיש אינספור אפשרויות ופתחים להרגיש אחרת. הדרך לצאת היא לשאול שאלות ולהטיל ספק בכל מחשבה שעולה, כי האמת תפתח לו פתחים ליציאה מהתחושה השלילית. מה החשיבות של היצמדות לאמת בהתמודדות עם דיכאון? אליעד מדגיש שוב ושוב את החשיבות של היצמדות לאמת כדרך היחידה לצאת ממחשבות שליליות קשות. הוא אומר שכאשר האדם מדייק באמת שלו, גם אם האמת הזו כרגע כואבת, הוא יכול לפרוץ את המסכים והמחיצות של החרדה והדיכאון. הוא חייב לדבר אמת מוחלטת, לא לערבב שקר או ... כמו למשל להרגיש קורבן או להאשים אחרים בבעיותיו. ההבנה של הסיבה לשקר תעזור לו להתחיל להיצמד לאמת ולהשתחרר מהמחשבות השליליות. בסיכום, כדי להיפטר ממחשבות שליליות, טורדניות, דיכאון וחרדה, יש להתמיד בשאלת שאלות ספק על כל הנחות היסוד של המחשבות השליליות, ולהיצמד לאמת המדויקת ביותר האפשרית. איך להתמודד עם מחשבות שליליות? איך להטיל ספק במחשבות? איך לצאת מדיכאון וחרדה? למה רע לי כשאחרים טובים ממני? איך לאהוב את עצמי? למה חשוב להיצמד לאמת? איך להשתחרר ממחשבות טורדניות? ...
מלכודת של מוטיבציה, מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה
מלכודת של מוטיבציה, מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה
... של מוטיבציה, מוטיבציה מזיקה, מוטיבציה שלילית, מוטיבציה חיובית, איך לא ליצור מוטיבציה? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? הערכה עצמית שלילית, מוטיבציה להצלחה מדוע מוטיבציה יכולה להפוך למלכודת שלילית? ישנה אמונה נפוצה בחברה שכדי ... שהמצב הכלכלי הנוכחי שלו רע, הוא מתחיל לשתול במוחו מחשבות שליליות. הוא מספר לעצמו סיפורים כגון אם ... למלכודת, שכן אם אותו אדם לא יצליח להשיג את הכסף, המחשבות השליליות שכבר שתל במוחו ישארו ויחמירו את ... חרדה ומתח הולכים וגוברים. מה קורה כשאדם יוצר לעצמו מוטיבציה שלילית? כאשר אדם יוצר מוטיבציה שלילית, הוא למעשה אומר לעצמו בתת - ... החשיבה הזו הופכת להרסנית. האדם מתחיל להאמין לסיפורים השליליים שהוא המציא לעצמו במטרה להניע את ... דמיוניים רק כדי להניע את עצמם, וכך הם מסתבכים במחשבות שליליות שהופכות למקור של סבל נפשי. מה הפתרון כדי למנוע את המלכודת של מוטיבציה שלילית? הפתרון שאליעד מציע הוא ללמוד ... זה, גם אם האדם לא יצליח להשיג את מטרתו, הוא לא ישקע במחשבות שליליות או בדיכאון, כי מראש הוא לא קישר את ... עם הצלחה או כישלון. כיצד לדעת אליעד שכל מפותח מונע מוטיבציה שלילית? אליעד מדגיש שאדם בעל שכל ... טבעי את המחשבות שלו ולמנוע מעצמו מליפול למלכודת של מוטיבציה שלילית. אותו אדם מסוגל להכיל שני ... או כאלה שלא מודעים לכך, נוטים ליפול למלכודת של מוטיבציה שלילית, שגורמת להם סבל וחרדה. לסיכום, ... כהן בנושא המוטיבציה? המסר המרכזי של אליעד הוא שמוטיבציה שלילית, שבה האדם מנסה לדחוף את עצמו דרך מחשבות שליליות והערכת חסר, גורמת לו בסופו של דבר ... לאדם לצמוח, להתקדם ולהשיג מטרות, בלי ליצור תופעות לוואי שליליות בדמות חרדות, פחדים, או דימוי עצמי שלילי. איך להימנע ממוטיבציה שלילית? מהי מלכודת המוטיבציה? איך לפתח מוטיבציה בריאה? מדוע הערכה עצמית שלילית מזיקה? איך לרדוף אחרי מטרות בלי לחץ? כיצד לא לחשוב מחשבות שליליות?
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות איך להתמודד עם מחשבות שליליות? איך להטיל ספק ולמצוא פרופורציות? כאשר אדם מתמודד עם מחשבה שלילית, השאלה הראשונה היא כיצד להתמודד איתה ולהפחית את עוצמתה. התשובה לשאלה זו היא להטיל ספק במחשבה עצמה. כלומר, יש לבחון האם ... האפשריות שיכולות להטיל ספק במחשבה שלילית? התשובה לכך היא פשוטה: יש להשתמש בכל מילות השאלה האפשריות ולבחון אותן על המילים שמהן מורכבת המחשבה. לדוגמה, אם המחשבה היא ... עוצמתה ונכונותה. כיצד להקצין את המחשבה השלילית? שיטה נוספת לשינוי פרספקטיבה על מחשבה שלילית היא הקצנה שלה עד כדי הפיכתה לגרועה ביותר. אם לדוגמה אדם מרגיש חסר ערך בעבודתו, הוא יכול להקצין את המחשבה ולשאול את עצמו ... יש אנשים שמצליחים להחליש את המחשבות השליליות כך? כן, יש אנשים שמצליחים להחליש את המחשבות השליליות על ידי הצגת המצב בסדר גודל נכון. כלומר, הם מבינים שהמצב לא כל כך נורא כמו שהם תיארו אותו בהתחלה. הם יכולים לומר לעצמם, כן, ... השיטה היא להחיל פרופורציות על המחשבה השלילית כך שהאדם לא יחווה אותה כגרועה יותר ממה שהיא באמת. לפעמים המחשבות השליליות מציפות את האדם וגורמות לו להרגיש שאין לו מוצא, אך למעשה, אחרי העיבוד, הוא יכול לראות שהמצב הרבה פחות גרוע ממה שהוא חשב. איך להטיל ספק במחשבות שליליות? כיצד להקל על מחשבות שליליות? מהן השאלות שיכולות להטיל ספק במחשבה? איך למצוא פרופורציות למחשבות שליליות? מהי שיטת ההקצנה של מחשבות שליליות? כיצד נבדוק את האמת של המחשבה שלנו? איך לשפר את המחשבות השליליות? עכשיו, השאלה היא כזאת: נניח שמישהו יש לו מחשבה שלילית והוא רוצה להחליש אותה, או להעיף אותה או להיפתר ממנה, מה הוא צריך לעשות? להטיל ספק במחשבה. זה אומר, לבדוק, האם היא נכונה? ... שנובעת מהשאלה הזאת? כאילו, יש לך מחשבה שלילית, כאילו לחקור את המהות אליעד: מזה אומר לחקור את המהות? איך הגענו למהות? למהות מגיעים דרך שאלות. טוב בא נתקדם, הרעיון הוא ... הרעיון אומר שבנאדם צריך את המחשבה השלילית ולעבור מילה מילה ולהקצין אותה. אתחיל אחרת, בנאדם צריך לקחת את המחשבה השלילית ולהקצין אותה כמה שיותר בכל האפשרויות שיש בעולם להקצין אותה עד שלא תהיה אפשרות שהיא תהיה יותר גרועה ממה שהוא תיאר אותה. ... מאמללת אותי. אתה צריך לקחת את המחשבה השלילית ולספר עליה את הסיפור הכי גרוע שיכול להיות אי פעם ש: לקחת את זה לעשות את זה רק זה? אליעד: רגע, קודם כל לוקח את המחשבה השלילית ומביא עליה את כל השאלות האפשריות, את כל ההקצנות האפשריות. ואז אני אומר לך, תרשום את זה! עכשיו, אני אומר האם יכול להיות שיש ... למה? מה השכל שבדבר? בנאדם יש לו מחשבה שלילית, אבל המוח בראש שלו חווה את זה הרבה יותר גרוע ממה שזה באמת, נגיד בנאדם נגיד עובד בעבודה נגיד פשוטה, נניח, נניח נגיד שהוא ... האלה שאמרתי לו תכתוב אותם, משפטים שליליים, זה משפטים שהוא באמת חושב אותם בתת מודע, אבל הוא חושב אותם. הסיבה שכל כך רע לו, זה בגלל שבתת מודע הוא באמת מריץ את כל הפירושים השליליים האלה, ואנחנו אומרים לו תרשום אותם ועכשיו בא נתחיל לעבור מחשבה מחשבה, למה? כי אז מדייקים בדיוק כמה זה רע, שזה לא יהיה יותר רע ... שזה מה שעוזר להם להחליש את המחשבה השלילית שיש להם אליעד: קודם כל, נכון לא, המהות של השיטה הזאת, לא, בנאדם יכול בסוף להגיד: תקשיב! נכון שזה רע רק בעוצמה 3 וגם העוצמה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: שליליות, כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שליליות, איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול רגשי, קואצ'ינג אישי, הדרכה בתחום שליליות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5000 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 23:01:55 - wesi1