אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הצעת עזרה ✔טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP
האם תמיד כדאי להציע עזרה לאנשים?

אנשים רבים חושבים שלהציע עזרה לאחרים זו תמיד פעולה חיובית ומועילה, אך אליעד כהן מסביר כי המציאות מורכבת יותר. ישנם מצבים שבהם הצעת העזרה לא רק שלא תועיל, אלא אף עלולה לגרום לתוצאה הפוכה. לפי אליעד, גם אם האדם השני לא תופס את הצעת העזרה בצורה שלילית, עצם העובדה שהעזרה לא אפקטיבית עלולה ליצור אצלו התניה שלילית ביחס אליכם.

לדוגמה, אם אתם אומרים לילדה שלכם שאתם אוהבים אותה בזמן שיש לה יום רע במיוחד, היא עשויה לחשוב שהאהבה הזו חסרת משמעות עבורה באותו רגע. למרות שהיא מבינה את הכוונה החיובית שלכם, נוצרת אצלה במוח התניה לפיה "האהבה שלהם לא באמת עוזרת לי." במצב כזה, בפעם הבאה שתביעו כלפיה אהבה או תמיכה, הזיכרון השלילי הזה עלול לפגוע באפקטיביות של הנתינה שלכם.

אליעד מחדד את הרעיון באמצעות דוגמה נוספת: אדם חולה שנמצא במצב קריטי וזקוק למיליון דולר, ואתם מציעים לו מאה שקלים בלבד. על פניו, זו פעולה חיובית, אך למעשה עלול להיווצר אצלו הרושם השלילי שהעזרה שלכם חסרת משמעות אמיתית. יותר מכך, הצעה זו עשויה אפילו להחליש את האפקט החיובי של כל הפעמים הקודמות שבהן הענקתם לו עזרה, כי הוא עלול להכליל ולחשוב ש"העזרה שלכם אף פעם לא מועילה באמת."

איך להימנע מיצירת התניה שלילית במערכת יחסים?

אליעד מדגיש שחשוב להיות מודעים לכך שבכל פעם שאתם מציעים משהו לאדם אחר, אתם עשויים ליצור התניה שלילית לא מודעת אצלו. אם אתם מבקשים ממנו משהו והוא מסרב, נוצרת אצלו התניה שלפיה הוא רגיל לומר לכם "לא", וכך בפעם הבאה שתבקשו, הוא יטה באופן אוטומטי להגיד "לא". לכן, לפי אליעד, עדיף שלא לשאול או לבקש דברים שעלולים לקבל תגובה שלילית אם אתם חושבים שזה עלול לקרות.

לדוגמה, אם מנהל מבקש מהעובד שלו לבצע משימה והעובד מסרב, נוצר נזק כפול: גם העובד לא ביצע את המשימה, וגם נוצרה אצלו התניה לסרב בעתיד לבקשות אחרות של המנהל. לכן, מנהל חכם ינסה להימנע מראש מלהציג בקשות שעלולות לקבל סירוב.

אליעד מציג דוגמה נוספת - "הילד שצעק זאב זאב": כאשר אומרים לאנשים שאם יעשו דבר מסוים תענישו אותם, אבל בפועל אינכם מקיימים את העונש, נוצרת אצלם התניה שלילית שלפיה המילה שלכם אינה משמעותית. וכך, כשבאמת תרצו שהם יקשיבו לכם בעתיד, הם לא יתייחסו אליכם ברצינות.

כיצד נכון להציע עזרה באופן שמחזק קשרים בינאישיים?

לפי אליעד כהן, כאשר אתם מציעים עזרה או מביעים תמיכה כלפי אדם אחר, כדאי לוודא תחילה שהעזרה שלכם אפקטיבית בעיניו, ושהוא באמת ירגיש שההצעה שלכם מועילה לו. אם לא, עדיף לא להציע כלל, כדי להימנע מיצירת התניה שלילית.

כמו כן, כאשר אתם מציעים עזרה או מבקשים משהו, כדאי לשדר לשני שאתם פתוחים לקבל גם את הסירוב שלו. לדוגמה, במקום לומר "תביא לי כוס מים, " עדיף לומר "אתה יכול להביא לי כוס מים...
עכשיו השאלה היא כזאת האם זה הגיוני זה טוב לא טוב כן טוב נגיד להציע למישהו עזרה בהנחה שרוצים לעשות לו טוב ובהנחה שרוצים להיות איתו בקשר טוב ונגיד אומרים לו אני אעזור לך במשהו האם זה טוב לא טוב כן טוב.

ש: זה תלוי אם הוא תופס את זה כיתרון או חיסרון.

אליעד: מה זה אומר?

ש: כחולשה או.

אליעד: הוא מדבר עכשיו אבל.

ש: יש אנשים שאומרים לעצמם אני אסתדר לבד אני לא צריך עזרה של אף אחד.

אליעד: בהנחה שזה לא מישהו שתפיסתית נגד עזרה, בהנחה שאותו בן אדם אמר לך אתמול אני שמח שעזרת לי אני שמח שעזרת לי אני שמח שאתה עוזר לי האם בעצם מחויב.

ש: השאלה האם זאת האמת.

אליעד: לא בהנחה שהוא גם מתכוון לזה אפילו האם מחויב שבעצם אם הוא יהיה באיזו בעיה זה הגיוני שתגיד לו אני אעזור לך.

ש: לא זה לא מחויב יכול להיות שאתמול עזרת לו משהו x והוא היה מבסוט ובפעם השנייה הוא יסתדר לבד תודה אני אסתדר לבד תלוי בבן אדם.

אליעד: האם יכול להיות שכשאתה תגיד למישהו אני אעזור לך אתה תגרום לו לאהוב אותך פחות יותר מאשר אם לא היית אומר לו את זה.

ש: כן יכול להיות.

אליעד: איך?

ש: מה הוא דוחף את האף שלו בעניינים שלי אני אסתדר.

אליעד: אז תחליף את הטרמינולוגיה יעזור לך למילה נגיד בעדך נגיד לאו דווקא על הטרמינולוגיה של יעזור לעזור במובן של מה אני צריך עזרה אני צריך שיעזרו לי לעזור לך זאת דוגמה זה לאו דווקא על הצורה של יעזור לך.

ש: מה למשל יש לו בעיה ואתה בא לעזור לו לתת לו תמיכה.

אליעד: נגיד הילדה שלך נגיד אומרת לך אני בבעיה אתה אומר לה אני כאן בשבילך אם את צריכה נגיד אוקי לא אמרת לה אני אעזור לה לא נדחפת לה לעניינים אמרת לה אני כאן בשבילך אם תצטרכי, האם יכול להיות מצב שהמשפט הזה שברמת מערכת היחסים ביניכם כדי שהיא תאהב אותך היה עדיף לך לא להגיד את המשפט הזה בא נחשוב בפשוט נגיד שאתה בבעיה אוקי ומישהו יגיד לך תקשיב אם תצטרך אני אעזור לך או אם תרצה אני אעזור לך או אם תרצה אני תומך בך או משהו כזה נגיד האם המשפט הזה יעשה לך יותר טוב או יותר רע.

ש: אז התשובה שלי היא כזאת אם אני אבין שהוא רוצה לעזור לי ורק הוא אומר את זה בנוסח אחר ואני כן יכול להסתדר לבד אז אולי זה.

אליעד: אבל המשפט הזה יעשה לך טוב או רע לך שיגידו אותו לך.

ש: יעשה לי רע.

אליעד: למה רע לך שמישהו אומר לך שהוא רוצה לעזור לך למה זה רע לך?

ש: כן אם אני מפרש את זה כדחיפת אף.

אליעד: בהנחה שזה לא דחיפת אף הוא אומר לך אני אוהב אותך תומך בך רוצה לפגוש אותך לא יודע משהו אני אעזור לך אתמוך בך משהו של הבעת אהבה לאו דווקא במובן של אמרת לעזור אז אתה נגדי אתה חושב שאני צריך עזרה לא מהכיוון הזה.

ש: כרגע מצטייר לי שברוב המקרים זה כנראה לא יגרום לי לאהוב אותו פחות.

אליעד: נכון אבל השאלה היא האם זה יגרום לך לאהוב אותו יותר?

ש: תלוי מה הקרבה שלך לאותו בן אדם.

אליעד: את רוצה את לענות מה הייתה השאלה?

ש: אם אני מציעה למישהו עזרה האם זה יכול לגרום למצב שהוא ירגיש מזה רע.

אליעד: לא שהוא ירגיש מזה רע שאת אסטרטגית בהנחה שאת רוצה שהוא יאהב אותך עדיף לך לא להציע לו עזרה, את רוצה שמישהו יאהב אותך סבבה ועכשיו יש סיטואציה מסוימת ונגיד הוא באיזו בעיה ואת יכולה להגיד לו תקשיב אם תצטרך אני אעזור לך או אם תרצה אני אעזור לך או אני בעדך או אני אשמח שתצליח או תעדכן אותי אחרי שתצליח לא יודע משהו, השאלה היא האם זה תמיד יעשה לו טוב האם יכול להיות שיש מקרים שזה יעשה לו רע.

ש: כי לפעמים הוא יכול לפרש את זה כלמה את בכלל אומרת לי את זה אנחנו קרובים זה ברור מאליו.

אליעד: מה בהנחה שהוא לא יפרש את זה בלמה את אומרת לי את זה זה ברור מאליו בסדר אז בא נראה מה אנחנו בטוחים.

ש: זה מצריך מהבן אדם להיות בסוג של פגיעות ופתיחות.

אליעד: איזה פגיעות ופתיחות?

ש: אם אתה צריך לעזור לו במשהו אז יש לו איזו בעיה נכון והוא צריך לפתוח את זה.

אליעד: תתעלמי מהמילה לעזור המילה לעזור זה לבוש את אומרת לו וואלה אני אשמח שתצליח במבחן לא יודע מה בסדר יש לי מבחן קשה אני אשמח שתצליח במבחן או אני מחזיקה לך אצבעות שתצליח במבחן, בסדר לא אמרת לו לעזור לך לא כלום אמרת לו אני מחזיקה לך אצבעות שתצליח במבחן שתצליח בטסט היום סבבה זה הכל, עכשיו אז האם יכול להיות מצב איך זה ישפיע על השומע האם זה יגרום לו לאהוב אותך יותר פחות או שזה תלוי במשהו אחר נגיד או שיש מקרים כאלה ומקרים כאלה.

ש: יכול להיות שהוא מרגיש איזה לחץ זה מלחיץ לפעמים זה מלחיץ כשאומרים לך כזה דבר גם משהו חיובי כאילו זה לוחץ אותך להצליח.

אליעד: בהנחה שהוא לא לחוץ שהוא לא נלחץ מזה שאמרת לו הוא מספר לך היה לי יום מאוד רע בעבודה ואת אומרת לו אני מבינה אותך בסדר הוא לא הלחצת אותו בסדר, מה מחויב לנו מה מחויב מחויב שאם אתה רוצה שמישהו יאהב אותך הוא צריך לחשוב שעשית לו טוב האם זה מחויב מחויב, זאת אומרת אם תעשה לו רע הוא לא יאהב אותך נכון, עכשיו ברגע שאתה מעניק למישהו אתה מעניק לו אומר לו אני אתמוך בך אני אעזור לך אתה מעודד אותו מה שזה לא יהיה לא משנה עכשיו בלבוש הספציפי על פניו אתה עושה לו טוב בן אדם רוצה שיעזרו לו על פניו נכון אלא אם כן הוא נגד זה שיעזרו לו ואסור לך להגיד לו אני אעזור לך אבל בגדול אנשים בעד זה שיעזרו להם אני בעדך אני מפרגן לך מה שזה לא יהיה נכון עד כאן נכון אוקי.

עכשיו האם יכול להיות שזה יעשה לבן אדם השני רע אז בא נניח שלא בא נניח שאם אתה מביע בא נניח שאם אתה אומר למישהו תקשיב אני אעזור לך אז גם אם הוא לא רוצה את העזרה עדיין זה עושה לו טוב לדעת שהוא יכול לסמוך עליך אבל באיזה מקרה לך לא כדאי להגיד לו אני אעזור לך באיזה מקרה.

ש: שהוא יחשוב שכתוצאה מהעזרה.

אליעד: בהנחה שהוא לא ירגיש רע שים לב בא נחדד את זה, בא נניח ככה אתה מביע אהבה כלפי מישהו בא נניח שזה לא עושה לו רע ועדיין אם אתה רוצה שהוא יאהב אותך עדיף לך לא להגיד לו את זה בהנחה שזה לא עושה לו רע אם זה עושה לו רע אז ברור שעדיף לך לא להגיד לו את זה אבל בהנחה שזה לא עושה לו רע באיזה מקרה עדיף לא לבטא אהבה או נתינה למישהו גם במידה וזה לא עושה לו רע. רגע היא אומרת עכשיו מה את אומרת?

ש: אולי כשאתה כל הזמן עושה את זה ואתה לא יודע אם הוא אוהב אותך או לא.

אליעד: שמה?

ש: אם אתה רוצה שהוא יאהב אותך.

אליעד: כן נכון.

ש: אם אתה כל הזמן עושה את זה.

אליעד: כל הזמן עושה מה?

ש: כל הזמן אתה מציע לו עזרה אתה אומר לו שאתה תהיה שם בשבילו ותעשה את זה שוב אז מה זה משנה.

אליעד: אבל יכול להיות שמה איך נדע?

ש: אם הוא אוהב אותך או לא.

אליעד: נכון ואם לא תגיד לו את זה אז האם זה יגרום לו פחות לאהוב אותך כי אמרת לו אני אעזור לך זאת השאלה לא איך אתה תדע אתה לא צריך לדעת.

ש: לא פחות אבל זה לא יגרום לו יותר.

אליעד: אז אני שואל באיזה מקרה זה יגרום לו פחות באיזה מקרה למרות שזה לא יעשה לו רע עדיין עדיף לך לא להגיד לו את זה בהנחה שאתה רוצה שהוא יאהב אותך למרות שזה לא עושה לו רע.

ש: יאהב אותך יותר או אותה אהבה.

אליעד: אתה רוצה שמישהו יאהב אותך יותר ואתה אומר לו משפט חיובי שב - default זה אמור לעשות לו טוב אבל בא נניח שהמשפט הזה המחויב שלנו בשאלה שזה לא עושה לו רע בטוח שהוא לא ירגיש רע מהמשפט הזה ועדיין לך היה עדיף לא להגיד לו את זה לא בגלל שזה עשה לו רע אלא מסיבה אחרת.

ש: עדיף לך זה אומר שאתה תרגיש טוב מזה?

אליעד: לא כדי שהוא יאהב אותך עדיף לך לא להגיד לו את זה למרות שאתה יודע שזה לא יעשה לו רע וזה אפילו יעשה לו טוב בסדר.

ש: הוא ירגיש את החיסרון של זה אם לא תגיד לו את זה הוא ירגיש את החיסרון של התחושה שאתה תמיד איתו ואז הוא יביע כלפיך יותר אהבה כי הוא ירצה את זה שוב.

אליעד: אז שנייה זה משהו אחר את אומרת אם אתה אומר לו את זה יותר מדי ואז הוא לא מרגיש שזה חסר לו ואז אם לא תגיד לו את זה הוא ירגיש שזה חסר לו אבל גם יכול להיות לצד השני שהוא ירגיש אתה לא איתי אתה לא תומך בי איפה נעלמת שיש איזה יתרון וחיסרון, אוקי בא נאמר שיש משהו יותר מתוחכם מה שיותר מתוחכם זה עובד ככה אם מציע למישהו נגיד עזרה ומדובר במקרה שזה לא עושה לו רע שהצעת לו עזרה אבל הוא בראש שלו חושב שהעזרה שלך לא תעזור לו, אוקי במקרה כזה הצעת לו עזרה היה לו נחמד שהצעת לו עזרה לא עשה לו רע שהצעת לו עזרה אבל העזרה שלך הוא חשב שהיא לא עוזרת לו ואז אתה בעצם יוצר לו התניה שהעזרה שלך לא עוזרת לו ואז גם כשאתה תרצה לעזור לו פעם הבאה הוא כבר בראש יש לו פקודה העזרה שלו לא עוזרת לי.

דוגמה עכשיו נגיד הילדה שלך מרגישה רע ואז נגיד רע לה ואז אתה אומר לה אנחנו אוהבים אותך, אוקי אז על פניו זה משפט שעושה לה טוב לשמוע את זה אבל נניח נגיד שבאותו יום היה לה יום רע ואז היא אומרת מה זה עוזר לי שהם אוהבים אותי אז בראש שלה נכנסה התניה שאומרת זה שהם אוהבים אותי זה לא נותן לי כלום, עכשיו מה האמת שנגיד שזה נותן לה משהו ונגיד שבסיטואציות אחרות זה נותן לה משהו אבל בסיטואציה הזאת זה לא נתן לה ואז ממילא נוצרה לה התניה שגם פעם הבאה כשתגיד לה נגיד אנחנו תומכים בך אוהבים אותך מה שזה לא יהיה יש לה כבר זיכרון שהמשפט הזה אין לו משמעות שהמשפט הזה לא נותן לה משהו. אתה הבנת את זה מה הבנת ולכן זה אומר שזה כמו לא לבזבז תחמושת סתם אתה בא לעשות למישהו טוב אבל אם אתה יודע או חושב שהוא לא יהנה מהטוב הזה אז גם עלולה להיווצר לו התניה שלילית לא שהוא יחשוב עליך דבר שלילי אלא שהוא יחשוב עליך דבר שלילי.

מה זאת אומרת שלילי הוא לא יחשוב שעשית לו רע שהצעת לו עזרה אבל בראש שלו נוצרת לו התניה זה שהוא מציע לי עזרה זה לא עוזר לי ואתה לא רוצה שהוא יחשוב עליך שזה שאתה מציע לו עזרה זה לא עוזר לך.

ש: עוזר לו.

אליעד: לא עוזר לו כן ולכן.

ש: מסובך.

אליעד: אז מה?

ש: לא זה נראה לי אפשר לפשט את זה אפשר לעשות את זה יותר פשוט.

אליעד: כן מאוד פשוט אתה רוצה כמה דברים כשאתה נגיד אומר לילדה שלך נגיד שאתה אוהב אותה נגיד אוקי אתה בעיקרון גם אומר את זה בשביל עצמך אבל גם נגיד האם זה עושה לה טוב עושה לה טוב בהנחה שאתה רוצה שהיא תאהב אותך.

ש: אוקי מזה זה מתחיל.

אליעד: עכשיו אז אתה אומר לה נגיד שאתה אוהב אותה וזה עושה לה טוב והיא אומרת הוא אוהב אותי אני אוהב אותו נגיד אבל מה קורה אם יש לה יום מאוד רע אז אוקי נגיד שהיה לה יום מאוד רע ואז אתה אומר לה אני אוהב אותך הכל בסדר אבל בא נגיד שהיה לה יום מאוד רע ואם אתה תגיד לה אני אוהב אותך היא תגיד זה לא עוזר לי שאתה אוהב אותי, עכשיו כשהיא אומרת בראש שלה אפילו כשהיא אומרת זה לא עוזר לי שאתה אוהב אותי היא מתכוונת להגיד בסיטואציה הזאת אבל זה יוצר לה התניה שזה לא עוזר לה שאתה אוהב אותה ואתה לא רוצה שהיא תחשוב שזה לא עוזר לה שאתה אוהב אותה, אתה רוצה שלה תהיה פקודה בראש אם הוא אוהב אותי זה טוב ולכן אל תציע עזרה יש היבט שאומר אל תציע עזרה איפה שהעזרה שלך לא יכולה לעזור.

במובן מסוים הצעת עזרה זה נחמד אבל במובן אחר העזרה שלך לא יכולה לעזור ומאחר שהיא לא יכולה לעזור אז אתה יוצר לבן אדם השני התניה שהעזרה שלך לא עוזרת ואז אתה מוריד מהערך של העזרה שלך, בן אדם נגיד חולה הוא עומד למות צריך כסף מיליון דולר ואתה אומר אני אתן לך מאה שקל עכשיו זה נחמד אבל מצד שני אתה בעצם יוצר לו התניה בראש תקשיב זה שאני נותן לך כסף אין לזה משמעות כאילו ואז יותר מזה גם יכול להיות שגם כל הפעמים שנתת לו כסף יאבדו את המשמעות שלהם כי הוא יגיד הנה הוא בא לתת לי כסף וזה לא עוזר לי ואז המשפט הזה יכול לדרוס את הפעמים הקודמות שהוא נתן לי כסף זה עזר לי.

ש: גם לא כדי להגיד לו תשמע הייתי רוצה מאוד לעזור לך אבל אני לא יכול לעזור לך כי אז גם יכולה להיווצר התניה.

אליעד: נכון זה ברור מה שאני בא להגיד זה לא ברור מאליו שכשנותנים למישהו מעניקים שזה בהכרח טוב לפעמים צריך לדעת לא לעשות את זה במקומות שזה לא יתלבש נכון כדי שלא תיווצר לו התניה שלילית ביחס אליך לנתינה שלך.

ש: יש אלטרנטיבה כאילו במקום לא לעשות כלום כן לעשות משהו?

אליעד: לא תמיד אתה יכול לעשות אתה צריך לבדוק מה אתה כן יכול לעשות אולי לפעמים להגיד למישהו אין מה לעשות אולי זה הפתרון כאילו אולי הוא רוצה לשמוע ואולי יעשה לו יותר טוב שתגיד לו אין מה לעשות כי אז זה יעזור לו לקבל את המצב שלו גם זאת אופציה. עכשיו באותו עניין דומה לזה מה בעצם המהות שאמרנו המהות אמרנו אל תגרום לבן אדם שתהיה לו איזו התניה שלילית כלפיך אוקי באותו עניין בדיוק כשאתה מציע למישהו משהו אתה לא רוצה בהנחה שאתה רוצה שהוא יאהב אותך אתה לא רוצה שתיווצר לו התניה שלילית ביחס אליך, מה זה אומר לדוגמה אם נגיד אתה אומר לעובד שלך סתם נמציא עובד אתה אומר לעובד שלך תעשה ככה וככה...
לעשות כלום חמאס ודאות לבטא אהבה סיטואציה התנגדות אם תרצה הדרך הטובה ביותר הנחות להתמודד צריך להיות nlp אהבה איך לא להביע אהבה איך לא להציע עזרה איך לא לקבל לא התניה התניה שלילית התניות חיוביות חשיבה שלילית טיפים טיפים למערכת יחסים יחסים יצירת התניה יצירת התניה חיובית יצירת התניה שלילית יצירת כימיה כימיה לא להביע אהבה לא להציע עזרה לא לקבל לא לקבל לא להביע להביע אהבה להציע להציע עזרה לחשוב שלילי לקבל לא לשתול מחשבות מחשבה מחשבה שלילית מחשבות מחשבות שליליות מערכות יחסים מערכת מערכת יחסים נלפ עזרה שלילי שליליות שלילית שתילת מחשבה שתילת מחשבה שלילית שתילת מחשבות תקשורת תקשורת בין אישית תקשורת בינאישית תקשורתיות
NLP / שכנוע - רצון לקבל / רצון לתת - איך למכור יותר? איך לשכנע לקוחות? איך לגרום למישהו לבקש עזרה ממך? איך להתמודד עם מישהו שמתבייש לבקש עזרה? איך לחזק את הביטחון העצמי של השומע?
... לך, להסביר לו את מה שאתה רוצה להסביר לו וכיוב. ועל ידי זה שאתה ממיר את החוויה של האדם, מחוויה של בקשת עזרה, לחוויה של הצעת עזרה. דהיינו, שהוא מציע לעזור לך, ושהוא עוזר לך בכך שהוא מאפשר לך לעזור לו. על ידי זה יש לאדם יותר אינטרס לבקש ממך את אותה העזרה והסיוע. ועוד אחדד, כי רצוי גם ...
טיפים לאנשי מכירות, טעויות במכירות, איך למכור יותר? פשוט למכור, קשה למכור, יעוץ לאנשי מכירות, הדרכה לאנשי מכירות, איך להיות איש מכירות מצליח? להצליח בתור איש מכירות, טיפים לאיש מכירות
טיפים לאנשי מכירות, טעויות במכירות, איך למכור יותר? פשוט למכור, קשה למכור, יעוץ לאנשי מכירות, הדרכה לאנשי מכירות, איך להיות איש מכירות מצליח? להצליח בתור איש מכירות, טיפים לאיש מכירות
... כל אנשי המכירות עושים את זה, ולעיתים הם רק ממהרים למכור מבלי להבין את הצורך האמיתי של הלקוח. מהי הדרך הטובה ביותר לפנות ללקוח? השלב המוקדם ביותר במכירה הוא לדעת מתי לפנות ללקוח. אליעד מציין שמסירת שלום והצעת עזרה מיידית יכולה להיות גישה טובה, אך יש לשים לב למצב שבו הלקוח ...
איך ליצור הזדהות, כשיש קונפליקט פנימי אצל האדם השני, בינו לבין עצמו? יצירת אמון עם הלקוח, כאשר ללקוח אין אמון בעצמו - איך ליצור אמון, כאשר יש קונפליקט בין תת המודע של הלקוח, לבין המודע שלו? יצירת אמון, בניית אמון, הפרת אמון, יצירת הזדהות, לשכנע לקוחות, ראפור עם התת מודע, ראפור רע, טעויות ביצירת הזדהות, איך לא לעשות ראפור, איך לא ליצור כימיה, כימיה בין אישית
... לא לעשות ראפור, איך לא ליצור כימיה, כימיה בין אישית וכאן אבאר עוד נקודה חשובה בתהליך של יצירת הזדהות עם לקוח באופן פרטי ועם בן אדם אחר באופן כללי. ואבאר, מה עליך לא לעשות בטעות, שיכול לגרום לחוסר ... הלקוח. וניתן דוגמה מתחום של מערכות יחסים . לדוגמה, בחורה שאומרת שהיא חושבת על עצמה שהיא נראית טוב. אבל בתת המודע שלה, היא עצמה לא מרוצית מאיך שהיא נראית, והיא עצמה חושבת שהיא צריכה לרדת ...
יצירת הזדהות - למה זה כ"כ חשוב? מתי אסור ליצור הזדהות? ראפור / NLP / כימיה בין אישית / בניית אמון / יצירת אמון / לרכוש אמון / יצירת הזדהות / רכישת אמון / ליצור אמון / שכנוע / שינוי עמדות / לשכנע אנשים / לא להזדהות, ראפור טוב, ראפור רע
... הזדהות - למה זה ככ חשוב? מתי אסור ליצור הזדהות? ראפור NLP כימיה בין אישית בניית אמון יצירת אמון לרכוש אמון יצירת הזדהות רכישת אמון ליצור אמון שכנוע שינוי עמדות לשכנע אנשים לא להזדהות, ראפור טוב, ראפור רע וכאן ... הזדהות עם הלקוח? ומתי יצירת הזדהות עם הלקוח, יכולה ליצור חוסר אמון גדול, בינך לבין הלקוח? והתשובה לכך היא, שברגע שיש יצירת הזדהות וכימיה בין אישית בין המוכר לבין הלקוח, על ידי זה הלקוח חושב שהמוכר זה בעצם הוא עצמו, ועל ידי זה קל לו יותר לקבל את מה שהוא חושב שהוא עצמו אומר לעצמו, ... לבין המוכר. וכדי לפתור את הבעיה של חוסר האמון הבסיסי שיש בין הלקוח לבין המוכר, בשביל זה רצוי מאוד ליצור הזדהות עם הלקוח (מה שנקרא בשפת ה NLP ראפור (RAPPORT) יצירת כימיה בין אישית) . והרעיון והמטרה היא, ליצור סוג של מראה של הלקוח. דהיינו, שהלקוח יראה בך המוכר, את האני שלו עצמו הלקוח. דהיינו, ...
טיפים לדייט, טיפים למערכות יחסים, טיפול בחרדה בדייט, ליצור כימיה בדייט, לגרום לבחורה להרגיש בנוח, טיפים להכרויות, NLP בדייט, ליצור אווירה נעימה בדייט, איך ליצור כימיה? NLP להכרויות
טיפים לדייט, טיפים למערכות יחסים, טיפול בחרדה בדייט, ליצור כימיה בדייט, לגרום לבחורה להרגיש בנוח, טיפים להכרויות, NLP בדייט, ליצור אווירה נעימה בדייט, איך ליצור כימיה? NLP להכרויות
טיפים לדייט, טיפים למערכות יחסים, טיפול בחרדה בדייט, ליצור כימיה בדייט, לגרום לבחורה להרגיש בנוח, טיפים להכרויות, NLP בדייט, ליצור אווירה נעימה בדייט, איך ליצור כימיה? NLP להכרויות איך לגרום לבחורה להרגיש בנוח בדייט? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת בטיפים על איך ליצור כימיה טובה בדייטים ולגרום לבחורה להרגיש בנוח, במיוחד כאשר יש פחדים וחששות מצד אחד הצדדים. אליעד ... את הדרך בה אפשר לשדר אהבה ללא תנאים ובכך לעזור לאדם להשתחרר מהפחדים ולהרגיש חופשייה יותר בתקשורת עם אחרים. הסיטואציה המרכזית בה מדבר אליעד היא כאשר מישהו נמצא בדייט ומרגיש שהבחורה שהוא ... אהבה ללא תנאים. כלומר, לשדר לאדם שאתה מקבל אותו כפי שהוא, ללא שיפוט, בלי קשר לחסרונותיו. התקשורת הנכונה יכולה לגרום לו להרגיש יותר בנוח ולהשתחרר מהפחדים שלו. עם זאת, כשלא מכירים את ... גישה זו מאפשרת לאדם לקבל את עצמו כמו שהוא ולהיות יותר פתוח ומוכן לדבר על תחושותיו, ללא פחד. טיפים נוספים לשיפור דינמיקת הדייטים בהרצאה, אליעד מדבר גם על החשיבות של שיחה פתוחה ורגועה. ... והשדרים שאנחנו משתמשים בהם כדי לגרום לאדם להרגיש בנוח. איך לגרום לבחורה להרגיש בנוח בדייט? טיפים לדייטים ולהכרויות הסודות לכימיה טובה בדייטים איך להתמודד עם פחדים בדייטים? כיצד לשדר אהבה ללא תנאים? איך לגרום לאנשים להרגיש בנוח ולשדר אהבה ללא תנאים בדייט? ההרצאה עוסקת בכמה טיפים על איך ליצור כימיה בדייטים ולגרום לאנשים להרגיש בנוח, במיוחד כשיש פחדים וחששות שעולים במפגשים כאלה. אליעד ... והבנה שהיא בסדר כפי שהיא, גם אם יש לה פחדים או חששות. איך לגרום לבחורה להרגיש בנוח בדייט? טיפים לדייטים ולהכרויות הסודות לכימיה טובה בדייטים איך להתמודד עם פחדים בדייטים? כיצד לשדר ...
מתי להיות רע ללקוח? מתי להיות לא נחמד ללקוח? להיות נחמד ללקוח, לגרום ללקוח להרגיש רע, לרכוש את אמון הלקוח, איך ליצור אמון? איך ליצור כימיה? חשדנות של לקוח, איך לשתול מחשבה?
מתי להיות רע ללקוח? מתי להיות לא נחמד ללקוח? להיות נחמד ללקוח, לגרום ללקוח להרגיש רע, לרכוש את אמון הלקוח, איך ליצור אמון? איך ליצור כימיה? חשדנות של לקוח, איך לשתול מחשבה?
... להיות נחמד ללקוח, לגרום ללקוח להרגיש רע, לרכוש את אמון הלקוח, איך ליצור אמון? איך ליצור כימיה? חשדנות של לקוח, איך לשתול מחשבה? האם תמיד כדאי להיות נחמד ללקוח? בשאלה זו מתמקד אליעד כהן לאורך ההרצאה. מצד אחד, נחמדות נתפסת ככלי חיובי במכירה, מכיוון שהיא גורמת ללקוח ... גם במחיר של יצירת אי - נוחות רגעית. כאשר מוכר מציג ללקוח בעיות, מגבלות, או היבטים שליליים במוצר, הוא משדר מסר שהוא פועל ... בהחלט. אין הכוונה להיות רע בכוונה ולפגוע בלקוח או להשפיל אותו, כמו לשפוך עליו מים, לא להציע לו לשבת או לא להציע לו מים. הכוונה היא שבמקומות שבהם ...
ראפור, כימיה בין אישית, השלמת משפטים, השלמת מילים, יצירת קירבה, בניית אמון, יצירת אמון, הזדהות רגשית, קריאת מחשבות, שתילת מחשבות, איך ליצור כימיה? מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
ראפור, כימיה בין אישית, השלמת משפטים, השלמת מילים, יצירת קירבה, בניית אמון, יצירת אמון, הזדהות רגשית, קריאת מחשבות, שתילת מחשבות, איך ליצור כימיה? מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
ראפור, כימיה בין אישית , השלמת משפטים, השלמת מילים, יצירת קירבה, בניית אמון, יצירת אמון, הזדהות רגשית, קריאת מחשבות, שתילת מחשבות, איך ליצור כימיה? מערכות יחסים, תקשורת בין אישית איך להשתמש בהשלמת משפטים כדי ליצור כימיה ואמון? הרבה פעמים אנשים רוצים לשכנע אחרים, בין אם זה כדי למכור רעיון, מוצר או ליצור קירבה ואמון באינטראקציות יומיומיות, כמו בדייטים או במערכות יחסים. אליעד כהן מסביר שהבסיס לשכנוע מוצלח הוא לגרום לאדם האחר לחשוב שאתה דומה לו, משום שאנשים נוטים להאמין לעצמם יותר מאשר לאחרים. לכן, ככל שאדם יחוש שאתה דומה לו, כך יאמין ... הוא ייטה להאמין שזוהי באמת המחשבה שלו, אפילו אם הוא לא חשב עליה לפני כן באופן מודע. זהו מצב שבו מתאפשרת שתילת מחשבות , משום שאותו אדם יתייחס לדברים שלך כאילו הם הגיעו ממנו, ולכן סביר יותר שהוא יקבל אותם ויאמין בהם. אליעד מדגיש שכדי לייצר את האפקט הזה, עליך להתאים את עצמך לאדם השני, ... את הכוונה ואת הרגשות מאחורי דבריו, וכך למעשה ליצור תחושה של קירבה, ראפור וכימיה חזקה שמאפשרת בניית אמון ותקשורת אפקטיבית. איך ליצור אמון באמצעות שכנוע? מה זה ראפור בתקשורת בין אישית? איך יוצרים הזדהות רגשית עם אנשים? טכניקות לשתילת מחשבות איך לנחש מחשבות של אחרים? איך יוצרים כימיה בדייט? שיטות לשיפור תקשורת בין אישית עכשיו בנושא של שכנוע לפעמים רוצים לשכנע מישהו במשהו, עכשיו זה עובד ככה הרבה פעמים בן אדם מאמין לעצמו יותר ממה שהוא מאמין למישהו אחר, עד כאן זה הגיוני? אמרתי הרבה ...
טיפים לניהול שיחה, איך להקשיב למישהו? איך להתייחס למישהו? איך להבין מישהו? איך לנהל שיחה? איך לפתח שיחה? על מה לדבר בשיחה? איך ליצור כימיה? איך לפתח תקשורת? טיפים למערכות יחסים, זוגיות
טיפים לניהול שיחה, איך להקשיב למישהו? איך להתייחס למישהו? איך להבין מישהו? איך לנהל שיחה? איך לפתח שיחה? על מה לדבר בשיחה? איך ליצור כימיה? איך לפתח תקשורת? טיפים למערכות יחסים, זוגיות
טיפים לניהול שיחה, איך להקשיב למישהו? איך להתייחס למישהו? איך להבין מישהו? איך לנהל שיחה? איך לפתח שיחה? על מה לדבר בשיחה? איך ליצור כימיה? איך לפתח תקשורת? טיפים למערכות יחסים, זוגיות איך קורה שאנשים ... לדוגמה, אדם יכול לספר סיפור אישי ומרגש, והצד השני יגיב בסיפור אחר, לא קשור, או פשוט יחליף נושא. מדוע אנשים נפגעים כשלא מתייחסים לדבריהם? כשמישהו מרגיש שלא מתייחסים לדבריו, הוא מרגיש דחייה, חוסר הערכה וחוסר אכפתיות. אליעד כהן מדגיש שכשמישהו אומר משהו משמעותי, במיוחד במערכת יחסים זוגית, הוא מצפה לתשומת לב ספציפית לדבריו. כאשר אין התייחסות מדויקת, נוצרת תחושה של ניתוק רגשי שיכולה לפגוע ביחסים. מתנות ומחוות חומריות אינן ... הזה? מדוע חזרתי על המילה הזו? האם אני מרגיש טוב או רע כשאמרתי את זה? איזה מענה הייתי רוצה לקבל מהאדם השני? אם מזהים רגש חיובי, כדאי לחזק אותו, ואם מזהים רגש שלילי, צריך לנסות להבין מה היה עוזר ... אומר אני שוחר שלום, מומלץ להשתמש בדיוק במילים אלו בתגובה: אני מבין שאתה באמת שוחר שלום וזה חשוב לך. עם זאת, אם המילים הן שליליות או לא מתאימות לערכים שלך, ... ההשקעה האמיתית והיעילה יותר תהיה להקשיב ולהגיב באופן מדויק למה שהצד השני אומר ומרגיש. כיצד לתרגל הקשבה ביום - יום כדי ליצור כימיה ותקשורת טובה? כדי להפוך את התקשורת לאיכותית ולהגביר את תחושת ... כמו לזכור משפטים מתוך שיחה קצרה או מתוך כתבות שקוראים. ככל שהמודעות לפרטים בשיחה עולה, כך גדל הסיכוי לשפר את איכות התקשורת וליצור קשרים עמוקים ומשמעותיים ... למילים מדויקות דרכים לחיזוק הקשר הזוגי ניתוח שיחות מוקלטות והתאמה רגשית איך לגרום לאדם להרגיש שמקשיבים לו? כיצד לשפר יכולות תקשורת ביום - יום? איך ליצור כימיה בשיחה? למה לפעמים אנשים מדברים אבל לא מתייחסים למה שהצד השני אמר? שאלה: איך ... מגיבים לדבריו? תשובה: פעמים רבות הוא מרגיש שלא מקשיבים לו. האדם השני עלול לחוש דחייה, חוסר הערכה או חוסר אכפתיות. אם מדובר במערכת זוגית, מי שמספר דבר חשוב מצפה ... או שם עליהן דגש, ניתן לזהות אם הן מביעות שמחה, פחד, דאגה, רצון לחיבור, ועוד. לפי זה, אפשר להגיב ולנסות או לחזק את התחושה החיובית, או לרכך ולשפר את התחושה השלילית. כיצד להיכנס לראש של האדם ... את הרגש או המחשבה, אפשר להתאים תגובה שתתן מענה מדויק לרגש הזה. שאלה: מה עושים אם מזהים רגש רע? תשובה: אם מישהו מבטא רגש שלילי דרך המשפטים שלו, אפשר לשאול: ... ולהתייחס לכך ישירות. לא ממהרים לעבור הלאה בלי להתייחס לנקודות המרכזיות והדגשים שהאדם שם במילותיו. לסיכום - הדרך לשיפור התקשורת שאלה: מה עושים כדי להפוך את התקשורת ליעילה יותר ולהגדיל את תחושת ... על הרגש והכוונה. מנסים להזדהות על ידי שימוש במילים של הצד השני, במידה שזה מתאים למסר שרוצים להעביר. אם רוצים לשפר את הרגש השלילי, חושבים: מה הייתי רוצה לשמוע ... בזמן אמת. אמנות ההקשבה וההתייחסות למילים מדויקות דרכים לחיזוק הקשר הזוגי ניתוח שיחות מוקלטות והתאמה רגשית כיצד לשפר יכולות תקשורת ביום - יום עכשיו עוד דבר בנושא ... רוצה שהוא יאהב אותך. ש: כן תלוי אם זה מילים נניח סתם גסות לגמרי אתה לא רוצה להראות את זה. אליעד: לא תלוי בהקשר אם אתה רוצה להביע איתו הזדהות אז תשתמש במילים שלו אם אתה רוצה נגיד לא להביע איתו הזדהות מסיבות שונות. טוב ...
טיפים לניהול שיחה, אני לא זמין עכשיו, אהיה זמין יותר מאוחר, איך לדבר נכון? איך ליצור כימיה? איך לעשות למישהו טוב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, NLP
טיפים לניהול שיחה, אני לא זמין עכשיו, אהיה זמין יותר מאוחר, איך לדבר נכון? איך ליצור כימיה? איך לעשות למישהו טוב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, NLP
טיפים לניהול שיחה, אני לא זמין עכשיו, אהיה זמין יותר מאוחר, איך לדבר נכון? איך ליצור כימיה? איך לעשות למישהו טוב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, NLP איך לשוחח נכון וליצור כימיה? כיצד לנסח את עצמנו בצורה שמקלה על השיחה? במהלך השיחה, נדונה השאלה כיצד לנסח תשובות כאשר אנו עסוקים ולא יכולים להיענות לבקשות בזמן נתון, ובמיוחד ... כהן מציין את חשיבות הניסוח הנכון כדי ליצור את התחושה הנכונה אצל הצד השני, כשאתה לא זמין, מבלי לפגוע במערכת היחסים. למשל, אם אתה עסוק, ובן הזוג או עובד פונים אליך, מה עדיף לומר? כיצד ניסוח יכול לשנות את התחושה של השומע? אחת הדוגמאות שהוצגו הייתה של ... את אותו המסר תוך שימור כבוד והבנה, מבלי לפגוע בצד השני. פתרון אחר שהוצע היה ניסוח שמפחית את השימוש במילים שליליות, כמו לא זמין, ומדגיש את הרצון להיענות בהקדם, לדוגמה: אני נורא רוצה לדבר איתך, אבל אני לא זמין בחצי שעה הקרובה. שיחה נוספת שנדונה עסקה בשאלה, ... כמו לא, יוצרת תחושה של חסימה, בעוד שהניסוח הממוקד בהבהרה עתידית (אהיה זמין בעוד חצי שעה) יוצר תחושה חיובית יותר. בנוסף, אליעד מדבר על המילים אני לא יכול לדבר איתך עכשיו וכיצד הן מעוררות תחושה שלילית אצל הצד השני, בניגוד לניסוח אני אדבר איתך בעוד חצי שעה. כל שיחה, לדברי אליעד, נוגעת לרצון ולצורך של כל צד, והמילים שמשתמשים בהן עשויות לשדר הרבה מעבר למה שנאמר. כיצד המילים משפיעות על מערכת היחסים והכימיה? נראה כי כל ניסוח משנה את התחושה של הצד השני, ולכן כל מילה שבחרת בשיחה יכולה לשדר משמעות אחרת. לדוגמה, כאשר אדם אומר אני ... יכולה להיות מדויקת יותר ולמלא את הרצון של הצד השני בצורה ישירה וברורה יותר. הדיון נגע גם בהשפעה של מילים שליליות כמו לא בהקשרים שונים. כאשר הצד השני אומר אני לא רוצה להיות חולה, התגובה האופטימלית עשויה להיות אתה לא חולה, שכן זאת הדרך להימנע מהתחושה שלילית של לא. השימוש במילים חיוביות במקום שליליות עוזר לעיתים ליצור תחושות טובות יותר אצל השומע, ומחזק את הכימיה והקשר בין השניים. איך להתנסח בצורה יעילה וכוללת את רצון הצד השני? לסיום, אליעד מציין כי הדרך בה אנו מתנסחים שונה בהתאם לרצון שלנו ליצור תחושות חיוביות או שליליות. אם הכוונה שלך היא לגרום לצד השני להרגיש טוב, אז מומלץ להימנע משימוש במילים שליליות כמו לא וללא, ולהתמקד בניסוחים שמדגישים את הרצון שלך לדבר או להקשיב. כיצד לנסח תשובות בזמן עסוק? מהי השפעת המילים על כימיה בין אנשים? כיצד מילים חיוביות יכולות לשדר טוב יותר? כיצד ליצור תחושת נוחות בשיחה? איך לגרום לצד השני להרגיש חשוב בשיחה? עכשיו נגיד שאתה עסוק ומישהו אשתך פונה אליך ואתה אומר ... איתך אבל אני לא יכול לדבר איתך בחצי שעה הקרובה זה בסדר למה לא? ש: תוריד את המילה לא. אליעד: למה לא? ש: זה שלילי זה נותן הרגשה לא טובה. אליעד: מה שלילי? ש1: אתה אומר לו מה לא אתה יכול במקום להגיד לו מה כן אתה יכול. ש2: בדיוק אז אני נורא רוצה לדבר איתך תכף אהיה זמין כבר מתקשר. אליעד: עכשיו בוא ... ש: אתה משתמש ישר במילת שלילה כשאתה עונה. אליעד: אבל מה ההבדל אז מה הבעיה? ש: כי זה נותן לך הרגשה של תחושה שלילית כאילו היא לא. אליעד: אוקי שנייה הבעיה היא במילה לא אין בעיה אז אני אסבך. ש: כן. אליעד: בא נגיד שמישהו אם נגיד זה היה אני לא עסוק עכשיו אתה יכול ... עסוק אתה אומר לו תקשיב עסוק? לא עסוק ולא זהו הרגנו את המילה עסוק אז זאת אומרת המילה לא לכשעצמה היא לא שלילית. עכשיו אני ניסיתי לבדוק, עכשיו מה היה פה בסיטואציה הזאת שזה נכון שפה במקרה הספציפי הזה המילה לא היא שלילית אבל זה לא בגלל שהמילה לא כמילה לא היא שלילית אלא בגלל שבהקשר הזה הבן אדם נגיד רצה לדבר איתך והמחויב שלו לא מעניין אותו מה אתה עושה עכשיו המחויב שלו זה לדבר איתך. עכשיו כשאומרים למישהו אני ...
ניהול משא ומתן עם אויב, שכנוע אנשים, איך לגרום למישהו להרגיש חבר שלך? איך ליצור חברות עם מישהו? איך להרגיש חבר של מישהו? איך לשכנע מישהו בתור חבר? איך ליצור כימיה עם מישהו? איך לא לריב עם מישהו?
ניהול משא ומתן עם אויב, שכנוע אנשים, איך לגרום למישהו להרגיש חבר שלך? איך ליצור חברות עם מישהו? איך להרגיש חבר של מישהו? איך לשכנע מישהו בתור חבר? איך ליצור כימיה עם מישהו? איך לא לריב עם מישהו?
... שכנוע אנשים, איך לגרום למישהו להרגיש חבר שלך? איך ליצור חברות עם מישהו? איך להרגיש חבר של מישהו? איך לשכנע מישהו בתור חבר? איך ליצור כימיה עם מישהו? איך לא לריב עם מישהו? איך לנהל משא ומתן עם מישהו שאתה שונא? אחת הבעיות המרכזיות כאשר אנשים ניגשים למשא ומתן היא שהם מרגישים שנאה כלפי האדם איתו הם עומדים לנהל משא ומתן. אליעד כהן מסביר ששנאה כזו מהווה מכשול רציני להצלחה במשא ומתן. כשאתה שונא מישהו, באופן טבעי, יש נטייה לשדר לו את התחושה השלילית הזו, מה שגורם לו בתגובה להיות נגדך. אנשים מעדיפים להסתדר עם חבריהם ולריב עם מי שמשדר להם שנאה או אנטגוניזם. במצב כזה, האדם השני מרגיש צורך להתריס ולעשות את ההפך ממה שאתה ... לשקר, אך אליעד לא מתמקד בשיטה זו. במקום זאת, הוא מציע שיטה הרבה יותר אותנטית ופרקטית. אליעד כהן ממליץ למצוא באופן מודע ומכוון דברים חיוביים באותו אדם, דברים שאתה מסוגל באמת לראות ולהאמין בהם. לדוגמה, אם אתה שונא את הבוס שלך כי אתה מרגיש שהוא מנצל אותך, או אם יש לך רגשות שליליים כלפי עובד שלך, חשוב להבין שלנהל שיחה כשהלב מלא בשנאה רק מגביר את הסיכויים שהתוצאות יהיו שליליות . לכן, במקום להיכנע לתחושות השנאה, ההצעה היא לפתח תהליך נפשי שבו האדם משנה את נקודת מבטו על הצד השני. איך אפשר לשנות באמת את התחושה כלפי מי שאתה שונא? אליעד מסביר את ... למשל, שאל את עצמך: מהן שלוש תכונות טובות שלו? מדוע הוא מתנהג בצורה כזו, והאם יש הצדקה או הבנה למעשיו מנקודת מבטו? מדוע הוא לא לגמרי שלילי, ומה החלק החיובי במה שהוא עושה או אומר? אליעד מציין שאם תבצע את הפעולה הזו לפני השיחה - אפילו להשקיע בזה חצי שעה - תוכל להרגיש פחות שנאה, ואפילו לחוש רגשות חיוביים ואהדה כלפיו. ואם יש לך עוד זמן לפני השיחה, למשל שבוע, מומלץ להקדיש בכל יום זמן קצר למחשבה חיובית על אותו אדם. בדרך זו, בזמן השיחה עצמה, תשדר באופן טבעי תחושה של ידידות, והאדם השני ירגיש שאתה חבר שלו ויפתח להקשיב ולהסכים איתך הרבה יותר. לעומת זאת, אם כל יום אתה מקדיש זמן לחשיבה שלילית על האדם הזה, כאשר תפגוש אותו, רגשותיך השליליים ייחשפו באופן בלתי נמנע, והתוצאה תהיה שהאדם יתנגד לך הרבה יותר. האם המילים חשובות יותר או תחושת הגוף והאווירה? אליעד מדגיש כי לא מדובר רק במילים, אלא בעיקר בתחושה שאתה ... מיגון. הכוונה בכך היא לאנרגיה הפנימית, לאווירה שאתה יוצר סביבך. אם תחשוב טוב על האדם, אז באופן טבעי המיגון או התחושה שאתה משדר תהיה חיובית ונעימה, ותעודד את האדם להקשיב לך. לעומת זאת, אם תחשוב עליו שלילי, המיגון והתחושה שתיצור סביבך ישדרו שנאה ודחייה, והתוצאה תהיה שלילית. בשורה התחתונה, אליעד כהן מסכם כי על מנת להצליח במשא ומתן או בשכנוע בכלל, צריך לעשות מאמץ מודע ואמיתי לשנות את הגישה הרגשית שלך כלפי הצד השני. זה לא יכול להיות רק למראית עין, אלא חייב להיות שינוי פנימי אמיתי. רק כך אפשר באמת ליצור כימיה, תחושה של חברות, ולהשפיע באופן חיובי על אנשים אחרים. איך לגרום למישהו להרגיש חבר שלך? ניהול משא ומתן עם אויב איך לשכנע אנשים בתור חבר? איך ליצור כימיה עם מישהו? איך לא לריב עם אנשים? איך ליצור חברות אמת? מהי הדרך לשכנע בלי לשקר? אחת הבעיות באנשים שניגשים למשא ומתן זה שהם שונאים את הבן אדם שאיתו הם הולכים לנהל משא ומתן, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הצעת עזרה, האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הצעת עזרה, איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לימודים, מאמן אישי להרזייה, מטפל רב תחומי בנושאי הצעת עזרה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2822 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 04:27:28 - wesi1