אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פירושים חיוביים ✔מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:12מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה דו קוטבית, איך לצאת מלופ? פירושים שליליים, פירושים חיוביים, עובדות ופירושים
מדוע האדם הרגיש כל כך רע למרות שהמציאות לא נוראית?

הסיבה שהאדם הרגיש רע כל כך, לפי ההסבר של אליעד כהן, אינה שהמציאות אכן גרועה באופן אובייקטיבי, אלא שהוא התרגל לפרש כל אירוע וכל חוויה בצורה שלילית קיצונית ומוגזמת. בהתחלה האדם שאל את עצמו מדוע הוא סובל כל כך והאם חייו אכן קשים כל כך. לאחר בדיקה עצמית הוא הבין שהבעיה אינה בחיים עצמם, אלא בהרגל שלו לפרשנות שלילית. הוא הגיע למסקנה שכדי לשפר את המצב הנפשי שלו עליו להיצמד לעובדות ולא להגזים בפרשנויות השליליות.

איך הגזמה בחוויות חיוביות מחזקת את ההגזמה בחוויות שליליות?

אליעד כהן מסביר כי בנוסף להגזמה השלילית, האדם מגזים גם בחוויות חיוביות. ככל שהאדם מגיב בהתלהבות יתרה לאירועים קטנים וחסרי משמעות מיוחדת, כך מוחו מתרגל לסגנון פרשני קיצוני ולא מאוזן. הוא נתן דוגמה ברורה לכך: אם אדם מקבל חיוך או אמירת שלום מבחורה, הוא מפרש זאת כהוכחה לעניין עמוק ורציני. אך כאשר אותה בחורה לא זמינה לאחר מכן, הוא מיד שוקע בפרשנות שלילית ומוגזמת של דחייה קשה וסופנית. ההרגל לפרשנויות קיצוניות פועל בשני הכיוונים - חיובי ושלילי כאחד.

למה הרצון להרגיש טוב יוצר לופ של פירושים קיצוניים?

לפי אליעד, ככל שהאדם סובל יותר בגלל הפרשנות השלילית שלו, כך הוא הופך לנואש יותר להרגיש טוב. מתוך הנואשות הזאת הוא תופס כל דבר חיובי קטן ומגדיל אותו מעבר לכל פרופורציה הגיונית. אבל המציאות לא עומדת בציפיות המוגזמות, ואז הנפילה לרגשות שליליים הופכת עמוקה עוד יותר. התוצאה היא מעגל אינסופי של "מאניה דיפרסיה": מצב רוח מרומם באופן קיצוני (מאניה), שמסתיים בנפילה קשה ודיכאון עמוק (דיפרסיה).

מהו המעגל האינסופי של פירושים מוגזמים וכיצד הוא פועל?

אליעד כהן הסביר כי המעגל מתחיל בפירוש שלילי מוגזם לאירוע קטן, שיוצר מצוקה ותחושת כאב נפשי. כדי לפצות על המצוקה הזאת, האדם מחפש באופן אקטיבי אירועים חיוביים קטנים ומעצים אותם בצורה מלאכותית. עם זאת, הפירוש החיובי הזה לא מחזיק מעמד כי המציאות אינה תואמת את הציפיות הגבוהות. בשלב הבא, כשהאדם נתקל באכזבה או במצב רגיל שלא עומד ברף המוגזם שהציב, הוא נופל בחזרה אל הפירוש השלילי הקיצוני, וחוזר חלילה.

כיצד דוגמת ההלוואות ממחישה את בעיית ההגזמה?

הדוגמה שאליעד נותן מדמה את ההגזמה למצב שבו אדם לקח הלוואה בבנק ונקלע למינוס. כדי להיחלץ זמנית, הוא לוקח הלוואה נוספת עם ריבית גבוהה יותר. ברגע הראשון הוא מרגיש הקלה, אך לאחר זמן קצר החוב מתנפח והוא נזקק להלוואה גדולה עוד יותר. כך גם בפרשנות קיצונית: ההגזמה החיובית היא כמו הלוואה שנלקחת כדי לכסות על תחושה שלילית, אך בסופו של דבר רק מגדילה את תחושת האכזבה והמצוקה.

כיצד הדוגמה על העובד והבוס בעבודה מסבירה את המצב?

אליעד כהן סיפר על עובד שפוחד שיפוטר. הוא שומע את הבוס מדבר עם מישהו ומיד מפרש זאת כפיטוריו המתקרבים. אחר כך, כשהבוס פשוט אומר לו "בוקר טוב", הוא מגזים לטובה ומחליט שהבוס אוהב אותו ומתכנן לקדם אותו, למרות שאין שום בסיס אמיתי לפרשנות הזאת. כאשר מתברר שאין קידום, האכזבה גדולה, והנפילה לרגשות שליליים הופכת עוד יותר כואבת.

מה הקשר בין הלופ הזה להפרעה דו קוטבית (מאניה דיפרסיה)?

אליעד כהן מבהיר כי המעגל של ההגזמות, חיוביות ושליליות, דומה להפרעה דו - קוטבית (מאניה דיפרסיה). המאניה היא הפירוש החיובי המוגזם שגורם לאדם להרגיש התרוממות רוח לא מציאותית. הדיפרסיה היא הנפילה הכואבת לאחר שהאדם מגלה שהמציאות אינה תואמת את הציפיות המוגזמות שלו. המעגל ממשיך ללא סוף, וכל שלב של עלייה ונפילה הופך להיות קיצוני יותר מקודמו.

למה השקר החיובי מחמיר את הסבל הנפשי?

כאשר האדם משקר לעצמו עם פרשנויות חיוביות מוגזמות, הוא בונה ציפיות שקריות ובלתי ניתנות למימוש. ברגע שהמציאות מוכיחה לו אחרת, הוא חווה אכזבה גדולה יותר וייאוש עמוק. כך, כל ניסיון להסתיר את הכאב הרגשי בהגזמות חיוביות, לא רק שאינו פותר את הבעיה, אלא מגדיל את הסבל עוד יותר כשהאמת מתגלה.

מהי הדרך היעילה ביותר לצאת ממעגל הפירושים המוגזמים?

אליעד כהן מציע שהדרך לצאת מהמעגל הזה היא ההיצמדות לאמת ולעובדות אובייקטיביות. במקום להגזים ולספר לעצמך סיפורים, האדם צריך לשאול שאלות כמו: "מי אמר שזה בהכרח טוב? מי אמר שזה רע? ואם כן, אז מה?" בכך הוא יוצר איזון, מפסיק להגזים, ומתנתק מהלופ ההרסני של פירושים מוקצנים.

מדוע חשוב להבדיל בין עובדות לפירושים?

ההבחנה בין עובדות לפירושים היא קריטית משום שהיא מאפשרת לאדם לראות את המציאות בצורה מאוזנת ואובייקטיבית יותר. כשהאדם קולט שפירוש הוא רק נקודת מבט אחת מתוך רבות, ולא אמת מוחלטת, הוא משתחרר בהדרגה מהקיצוניות ומהמצוקה הנפשית. כך מתאפשר לו לנהל את רגשותיו באופן יציב ומאוזן יותר, ולהיחלץ מהלופ של מאניה ודיפרסיה.
למה האדם הרגיש כל כך רע בתחילת הסיפור?

האדם הרגיש שהוא סובל מאוד בחיים ושאל את עצמו מדוע הוא מרגיש כל כך רע. הוא תהה האם המצב באמת כל כך גרוע או שאולי הוא רק מפרש את הדברים בצורה שלילית יותר מדי. לאחר מחשבה, התברר לו שהחיים שלו לא באמת כל כך רעים, אלא שהוא עצמו מרגיל את מוחו לפרש כל דבר לרעה ולהגזים בשליליות. הוא החליט שהוא חייב להפסיק לפרש דברים בצורה שלילית, להיאחז בעובדות במקום בהגזמות, ולצאת מהדיפרסיה העמוקה שבה הוא נמצא.

איך הוא גילה שההגזמה בטוב מחזקת גם את ההגזמה ברע?

האדם הבין שבנוסף לכך שהוא מגזים ברע, הוא גם מפרש אירועים חיוביים בצורה מוגזמת. ככל שהוא מגזים בתגובות טובות לאירועים קטנים, כך מוחו מתרגל להגזים באופן כללי. לכן, כשמגיעים אירועים שליליים, ההגזמה הזאת פועלת גם בכיוון ההפוך. הוא נתן דוגמה על מצב שבו בחורה אומרת למישהו "אהלן מה קורה?" והוא כבר בונה סיפור ענק שהיא בטוח מעוניינת בו. אבל באותה מידה, אם פתאום היא לא תהיה זמינה, הוא יסתחרר למחשבה שלילית מוגזמת: "היא לא רוצה אותי, זה סוף העולם".

מדוע הרצון להרגיש טוב מגביר את ההגזמה?

האדם שאל את עצמו למה הוא כל כך מגזים כשמשהו טוב קורה, וגילה שזה מפני שהוא ממש זקוק להרגיש טוב. אם הוא רגיל לפרש דברים אחרים בצורה מאוד שלילית, אז הוא מגיע למצוקה קשה. כדי לפצות על השליליות הקיצונית, הוא נאחז בכל דבר חיובי קטן ומגדיל אותו לממדים לא מציאותיים. אבל ברגע שהוא מגלה שהטוב לא באמת ענק כמו שדמיין, הוא נופל שוב אל ההרגשה שרע לו מאוד. כך נוצר לופ אינסופי, כי ההגזמה בטוב תמיד מחזיקה מעמד לזמן קצר, ולאחר מכן הקיצוניות חוזרת לשליליות גדולה עוד יותר.

איך הלופ הזה נראה בפועל?

האדם מפרש דברים שליליים בהגזמה, מה שגורם לו להרגיש מצוקה עמוקה. כדי לפצות, הוא מחכה לאירוע חיובי קטן ומפרש אותו כטוב מעבר לכל פרופורציה. אחר כך, כשהוא קולט שלא באמת קרה משהו גדול, הוא נשאב שוב לתחושת "הכל רע" בצורה מוגזמת עוד יותר. זה דומה לאדם שלוקח הלוואות: הוא כבר במינוס ומחליט לקחת הלוואה גדולה יותר כדי לכסות את החוב. ברגע הראשון זה עוזר, אבל מהר מאוד מצבו מחמיר כי החוב גדל עם ריבית. כך גם במחשבות - ההגזמה החיובית היא כמו הלוואה שלא באמת פותרת את הבעיה אלא רק מגדילה אותה בהמשך.

כיצד דוגמת ההלוואות ממחישה את הבעיה?

האדם הסביר שזה דומה למצב שלקחת הלוואה כדי לסגור הלוואה קודמת, תוך תוספת ריבית. אם אתה חייב 5,000 שקלים ואין לך, מישהו מציע לך "שלם רק 3,000 עכשיו ותוסיף עוד 3,000 אחר כך", והנה גדל החוב שלך מ - 5,000 ל - 6,000. במקום לצאת מהחוב, הוא רק גדל. בצורה דומה, כשאתה מפרש אירוע חיובי כהצלחה אדירה שאתה לא באמת מחזיק בה, אתה יוצר פער גדול יותר בינך לבין המציאות. לאחר מכן, כשמשהו שלילי קורה, אתה מרגיש עוד יותר גרוע כי הנפילה מה"שמחה" המוגזמת גדולה יותר.

איך הדוגמה על הבוס בעבודה ממחישה את הלופ?

האדם נתן דוגמה על עובד שחושש שיפטרו אותו. הוא שומע את הבוס מדבר עם מישהו אחר, מיד מפרש שהם מדברים עליו ועל פיטוריו, ונכנס לחרדה עצומה. אחר כך הבוס רק אומר לו "בוקר טוב", והוא מפרש זאת כהוכחה שהבוס אוהב אותו ואולי אף מתכנן לקדם אותו. בכך הוא משקר לעצמו ש"הכל טוב מאוד". בפעם הבאה שקורה משהו קטן שלא מתאים לאותה תמונה מושלמת, הוא שוב נופל למחשבות שליליות מוגזמות. ההגזמה בטוב וההגזמה ברע מחליפות זו את זו ויוצרות מעגל אינסופי של עליות וירידות חדות.

איך זה מתקשר למאניה - דיפרסיה?

המצב הזה מתאר מעין "מאניה - דיפרסיה": רגע אחד הוא ממריא למעלה וחווה "מאניה" ושמחה גדולה, ורגע אחר כך נופל ל"דיפרסיה" עמוקה ותחושת ייאוש גדולה עוד יותר. ככל שהמאניה גדולה יותר, כך הנפילה אחריה כואבת יותר. זה ממשיך להתגלגל, כי בכל פעם שהאדם מרגיש רע, הוא מנסה לחפות על כך בשקר חיובי עוד יותר קיצוני, מה שמביא לנפילה גדולה יותר בהמשך.

ש: אתה יכול לתת דוגמה עם מחשבה איך זה קורה?

אליעד: זה פשוט. אדם שומע הערה של מישהו וחושב לעצמו: "אני לא שווה כלום", למרות שאין ממש קשר בין ההערה למציאות. בגלל הפירוש השלילי המוקצן, הוא חווה מצוקה גדולה. הוא אומר לעצמו "אני חייב להרגיש טוב", ואז כשהוא מקבל סימן חיובי קטן, הוא מיד הופך אותו למשהו ענק. אבל זה שקר, כי במציאות העובדה החיובית לא בהכרח מעידה על משהו גדול עד כדי כך. כשהוא מגלה שהמציאות לא באמת תואמת את ההתלהבות המוגזמת, הוא שוב מרגיש נפילה, וחוזר להגזמה שלילית עוד יותר.

למה השקר החיובי מחמיר את המצב?

כאשר האדם משקר לעצמו ושם על עצמו "גלימה" של כוחות לא מציאותיים או הצלחה שהיא מעבר למה שקורה בפועל, הוא יוצר ציפייה מוטעית. לאחר מכן, כשהוא מתנגש בעובדות, הנפילה קשה יותר. לכן כל ניסיון "לכסות" על הרע בהגזמה בטוב מגדיל בסופו של דבר את תחושת הרע שמגיעה לאחר שהאשליה מתנפצת.

כיצד אפשר לצאת מהמעגל הזה?

הדרך לצאת ממעגל ההגזמות היא להצמד לאמת. במקום לשקר לעצמך שהכל מושלם כשאולי לא, או להאמין שהכל איום ונורא כשזה לא בהכרח נכון, יש לבחון מה באמת קורה. אם מישהי אומרת לך שלום, כדאי לשאול "מי אמר שזה מחייב שהיא מעוניינת בי? ואם כן, אז מה?" וכך גם בצד השלילי - אם מישהו אמר משהו לא נעים, אפשר לבדוק "מי אמר שזה באמת כל כך גרוע? ואם כן, אז מה?" ההיצמדות לעובדות מפחיתה את הקיצוניות בשני הכיוונים.

למה חשוב להבחין בין העובדות לפירושים?

יש עובדות (מה באמת קרה) ויש פירושים (איך אנחנו מפרשים את העובדות). כשאדם קולט שפירוש הוא רק פירוש, לא בהכרח אמת מוחלטת, הוא יכול להימנע מהקיצוניות. הוא מפסיק "לשקר לטובה" או "לשקר לרעה" ומנסה לראות את הדברים באופן מדויק יותר. זאת הדרך להיחלץ מהלופ של מאניה - דיפרסיה ושל פירושים מוקצנים, כי בהדרגה המוח מתרגל להישאר שקול ומאוזן.
אז היו היה איש שהיה לו מאוד רע בחיים ואז הוא שאל את עצמו למה כל כך רע לי בחיים האם החיים שלי באמת כל כך רעים ואז התברר שהם לא כל כך רעים אז הוא אמר לעצמו אז למה כל כך רע לי ואז הוא הגיע למסקנה זה לא שבאמת רע לי זה פשוט אני כל הזמן מפרש את הדברים לרעה, כל הזמן כשקורה משהו אני מגזים ומפרש את זה לרעה יותר מדי מפרש דברים לרעה ואז הוא אמר לעצמו אוקי אני חייב למצוא דרך להפסיק לפרש דברים לרעה אני חייב להיצמד לעובדות להפסיק להגזים להפסיק להיות בדיפרסיה עמוקה.

ואז הוא אמר לעצמו אוקי מה אני צריך לעשות כדי להפסיק את זה ואז הוא אמר לעצמו חשב וחשב והגיע למסקנה אמר מצאתי את הסיבה למה אני כל הזמן המוח שלי רגיל להגזים לראות את העולם כל כך רע, מצאתי את הסיבה למה המוח שלי רואה את הדברים כל כך רע בגלל שאני מרגיל את המוח שלי להגזים לראות דברים טובים מאוד טוב כשקורה איזה משהו קטן אני מתלהב מזה כאילו מי ישמע מה קרה ואז אני מרגיל את המוח להגזים בדברים טובים ואז המוח אחר כך בגלל שהוא רגיל להגזים אז הוא גם מגזים ברעים.

אם בחורה נגיד אומרת לך אהלן מה קורה ואתה כבר אומר וואו היא רוצה אותי ואיזה כייף ויש לך איזה סיפור שלם אז גם אם בחורה לא תהיה זמינה עבורך אתה כבר יש לך סיפור שלם היא לא זמינה עבורי היא לא רוצה אותי ואיזה סיפור שלם, בינגו ואז הוא אמר לעצמו זהו מצאתי את הפתרון אני צריך להפסיק להגזים בדברים הטובים ואז אני גם אפסיק אוטומטית בדברים הרעים ואז הוא חשב ואמר אוקי אבל איך אני מפסיק את הדברים הטובים למה אני כל הזמן מגזים בדברים הטובים למה כשבחורה אומרת לי שלום אני כבר מתלהב מי ישמע.

ואז הוא גילה הוא אמר מצאתי את הסיבה למה כי אני ממש רוצה להרגיש טוב כי ממש רע לי למה ממש רע לי כי החיים שלי ממש רעים למה הם ממש רעים כי לי פירושים מאוד רעים, זאת אומרת בגלל שהוא מפרש את הדברים מאוד רע אז עכשיו מאוד רע לו רע לו מאוד ומאוד אז אם בחורה רק אומרת לו שלום הוא כבר מפרש את זה כאילו מי ישמע זה טוב, למה הוא מפרש את זה כי מאוד רע לו למה מאוד רע לו כי הוא לפני כן הוא פירש פירוש שלילי אחר שהוא לא נכון מה בעצם נוצר לנו נוצר לנו לופ.

מה הלופ הלופ הוא כזה הוא מפרש פירושים חיוביים מגזים בחיובי כי הוא במצוקה הוא ממש סובל והוא חייב להרגיש טוב וזה נובע כתוצאה מכך שהוא מפרש פירושים שליליים שהוא מגזים בשליליים מרוב שהוא מגזים בפירושים השליליים נהיה לו ממש רע ואז הוא צריך לשקר את עצמו להגיד שהמצב ממש טוב ואז מה לעשות שהמצב גם לא ממש טוב ואז הוא רואה שזה לא בדיוק מה שהוא רצה אז הוא חושב שהמצב ממש רע וככה הגלגל ממשיך ואי אפשר לצאת מהלופ הזה.

ולכן הפתרון הוא כזה אתה צריך לעמוד בפיתוי עכשיו אתה לדוגמה נגיד לקחת הלוואה בבנק ויש לך מינוס ואתה לא יכול לסגור את החודש ואז הבנק אומר לך אין בעיה בוא אני אתן לך עוד הלוואה יותר גדולה כדי שתוכל לסגור את החודש אז אתה אומר בא ניקח הלוואה נוספת ואז אתה לוקח הלוואה נוספת למה כדי לסגור את הקודמת אבל הנוספת היא כבר עם יותר ריבית ועכשיו אתה בחודש הבא בעוד חודשיים או משהו כזה מצבך יהיה יותר גרוע כי אין לך את הריבית הזאת ואז אתה תצטרך הלוואה יותר גדולה.

נגיד שאתה עכשיו צריך להחזיר למישהו חמשת אלפים שקלים ואין ואז הוא אומר יודע מה אל תחזיר לי חמשת אלפים תחזיר כמה יש לך שלושת אלפים תחזיר לי רק שלושת אלפים אבל בחודש הבא תחזיר לי עוד שלושת אלפים נגיד עכשיו הוא כבר הקפיץ לך לששת אלפים, זאת אומרת במקום שאתה חייב חמשת אלפים אתה חייב ששת אלפים אתה אומר אין בעיה מה עכשיו יש לי שלוש בוא ניתן לו את השלוש ואז החוב שלך גדל מחמשת אלפים לששת אלפים.

ש: אתה יכול לתת דוגמה עם מחשבה איך זה קורה כי אני לא מבינה.

אליעד: זה פשוט בן אדם שהוא קורה לו משהו בחיים והוא חושב שהוא לא שווה נגיד חושב איזה פירוש שלילי יש כאילו מה קרה ויש מה הוא פירש אמרו לו איזה משהו והוא פירש איזה פירוש אין קשר, יכול להיות קשר אבל קשר קלוש ביותר והפירוש הזה עשה לו מאוד רע בן אדם כזה כנראה שמאוד רע לו ואז הוא במצוקה מאוד קשה הוא חייב להרגיש טוב והוא לא יודע איך להרגיש טוב אז הוא אומר אוקי עכשיו שיקרה איזה משהו טוב עכשיו אני אפרש אותו כאילו מה קרה ואז הוא משקר מהכיוון ההפוך הוא משקר כאילו קרה איזה משהו.

ש: אבל איפה נוצרת הריבית?

אליעד: הפואנטה זה לא על הריבית הפואנטה שהוא בלופ שזה לא נגמר לעולם כי עכשיו בגלל שהוא פירש משהו מאוד טוב, יש גם ריבית בגלל שהוא פירש מאוד טוב עכשיו בפעם הבאה יהיה לו עוד יותר רע כי בגלל שהוא שיקר את עצמו שהמצב כל כך טוב.

ש: למה יהיה לו יותר רע?

אליעד: אם בן אדם לדוגמה נגיד נמצא בעבודה ומפחד שיפטרו אותו עד כאן בסדר ואז הבוס שלו עובר לידו ומדבר עם מישהו ואז הוא אומר לעצמו כנראה הם מדברים עלי שיפטרו אותי ואז הוא נכנס לחרדה עכשיו מי אמר שמדברים עליך בכלל ואם יפטרו אותך אז מה אבל הוא בחרדה נוראית חבל על הזמן, אוקי עכשיו הוא לא יודע מה לעשות הוא במצוקה הוא אומר לעצמו אני חייב לצאת מזה אז מה הוא עושה אז פתאום הבוס שלו אומר לו בוקר טוב הוא אומר אם הוא אמר לי בוקר טוב כנראה שהוא מאוד אוהב אותי כנראה שהוא רוצה לקדם אותי בשכר.

עכשיו מה זה אומר עכשיו הוא שיקר כי אף אחד לא רוצה לקדם אותו אז עכשיו בפעם הבאה יהיה לו עוד יותר רע כי הוא סיפר לעצמו סיפור שהוא לא טוב בכלל הוא סיפר סיפור טוב שלא קיים במציאות, הוא יוצר פער יותר גדול שיקר שקר לטובה עכשיו הוא יראה שזה לא נכון ואז הוא עוד יותר ישבר לו הלב. אם בן אדם הולך ברחוב מגיע לדלת והוא רואה שהוא לא יכול להיכנס ואז הוא פותח את הידית ונכנס הכל בסדר אבל אם הוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן ואז הוא רואה שהוא לא יכול לעבור דרך הדלת הוא אומר מה אני לא סופרמן אז זאת אומרת בגלל שהוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן כל כך רע לו מזה שהוא צריך לפתוח את הדלת להיכנס.

זאת אומרת שהסיפור שהוא סיפר לעצמו כל כך טוב אומנם עשה לו טוב אבל הגדיל את זה שיהיה לו רע ובגלל שהוא כל דבר מפרש לרעה אז כשהדלת לא תיפתח, הוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן ואז הוא ראה שהוא לא יכול להיכנס דרך הקיר הוא חייב לפתוח דרך הדלת ואז בגלל שהוא מגזים אז עכשיו הוא פירש פירוש ואני נכה אין לי כוחות אני לא יכול לעשות כלום ואני גמור למה כי הוא רק לא יכול להיכנס דרך הדלת ואז היה לו ממש רע מזה ואז הוא נכנס בקושי דרך הדלת, אז הוא אמר רגע אני חייב לצאת מזה ואז אחר כך קרה איזה משהו הוא אמר וואו אני אלוהים אני כל יכול אני זה אני שם סיפר איזה סיפור מוגזם עוד יותר הגזים עוד יותר כדי לפצות את עצמו על השלילי.

אבל זה לא נכון הסיפור הזה ואז אחר כך הוא עוד הרגיש עוד יותר רע כי ככל שהסיפור שלו יותר טוב ככה אחר כך יהיה לו יותר רע, ככל שהוא משקר שקר יותר טוב שזה שקר זאת לא האמת ככה הוא התברר לו שהוא טועה ואז יהיה לו יותר רע אחר כך ואם יהיה לו יותר רע אז הוא במצוקה יותר גדולה ואז הוא צריך לשקר שקר עוד יותר טוב וזה נקרא מאניה דיפרסיה שאתה באיזה מאניה איזה משהו ואז אחר כך אתה בדיפרסיה ואז אחר כך במאניה אחר כך בדיפרסיה במאניה בדיפרסיה וכל פעם זה גדל עולה ועולה יורד ויורד יורד ועולה, כמו משוגע למה כי אתה מגזים לטוב ומגזים לרע.

ובמאה אחוז שיש אפשרות לצאת מזה וממאניה דיפרסיה ומכל שאר ההפרעות המחלות הנפשיות על ידי זה שאתה נצמד לאמת אתה אומר לעצמך תקשיב לא מעניין אותי יותר כלום אני רוצה לדעת מה האמת טוב לי רע לי לא אכפת לי אני חייב לדעת מה האמת, האם זאת האמת או לא האמת אני חייב להיצמד לאמת מה האמת יש עובדה ופירוש יש עובדות ויש פירושים הפירוש הוא אולי נכון אולי לא נכון אולי הוא נכון בשני אחוז בחמש אחוז, האם זאת עובדה האם זה פירוש מה האמת זאת אמת זאת לא אמת האם בהכרח זה טוב האם בהכרח זה רע בודק.

אם אתה נצמד לאמת יצאת מהבעיה הזאת אולי בעוד שלושה שלבים או הבעיה תתחיל להיחלש לאט לאט אבל אם אתה בגלל שרע לך במקום להיצמד לאמת אתה אומר אני אשקר לטוב אז אתה דופק את עצמך עוד יותר אם רע לך מאוד, אתה יכול או להפסיק לשקר או לשקר עוד יותר שטוב ואז מצבך יסתבך ולכן עדיף?

ש: לא לשקר.

אליעד: מה זה אומר פרקטית?

ש: לבדוק מה האמת.

אליעד: מה זה אומר פרקטית שאם מישהי אומרת לך שהיא ממש אותך.

ש: לקחת את זה בעירבון מוגבל.

אליעד: מי אמר שזה נכון ואם כן אז מה, עכשיו מישהי אומרת לך שהיא ממש לא אוהבת אותך.

ש: מי אמר שזה נכון ואם כן אז מה.

אליעד: אם כן אז מה בדיוק להיצמד לאמת אדוני. אתה הבנת?

ש: כן.
לצאת ממאניה דיפרסיה שאלה אני לא שווה כלום בנק מחלות נפש להישאר חובות פיתויים הפרעות פסיכיאטריות יכולת לטפל בהפרעה פסיכיאטרית איך לטפל איך לטפל במאניה דיפרסיה איך לצאת מלופ איך לצאת ממאניה דיפרסיה דיפרסיה הפרעה הפרעה ביפולרית הפרעה דו קוטבית הפרעות הפרעות דו קוטביות חיוביות חיוביים טיפול טיפול בהפרעה טיפול בהפרעה ביפולרית טיפול בהפרעה דו קוטבית טיפול בהפרעות טיפול במאניה דיפרסיה טיפולים להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה לופ לטפל לטפל במאניה דיפרסיה לצאת מלופ לצאת ממאניה דיפרסיה מאניה מאניה דיפרסיה מטופל מטופלים מטפל מעגל של פירושים מעגל של פירושים שליליים וחיוביים עובדה עובדה או פירוש עובדה או פרשנות עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים חיוביים פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פירושים שליליים פירושים שליליים וחיוביים פרשנות או עובדה שלילי שליליות
חרדה חברתית, מפחד לפגוש אנשים, מפחד לפגוש מישהו שהוא יותר טוב ממני, לא רוצה לפגוש מישהו שאני מקנא בו, איך לא לקנא באנשים? איך לא להרגיש שאנשים יותר טובים ממני? רגשי נחיתות, חוסר ערך עצמי, ביטחון עצמי
חרדה חברתית, מפחד לפגוש אנשים, מפחד לפגוש מישהו שהוא יותר טוב ממני, לא רוצה לפגוש מישהו שאני מקנא בו, איך לא לקנא באנשים? איך לא להרגיש שאנשים יותר טובים ממני? רגשי נחיתות, חוסר ערך עצמי, ביטחון עצמי
... בני אדם נותנים פירושים שמובילים לרגשות שליליים, אבל באותה מידה אפשר להעניק פירושים חיוביים , או לפחות להכיר בכך שהפירוש אינו אמת מוחלטת. כיצד להתמודד רגשית עם הקנאה והנחיתות? בסופו של דבר, אליעד מסביר שהקושי האמיתי הוא לחוות רגשית את ההבנה שהכל הוא פירושים. ...
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה
... נותן לדברים. כיצד ניתן להתנתק מפירושים לא רצויים? אליעד טוען שהסיבה שקשה להתנתק מפירושים שליליים היא שהאדם התרגל להיאחז גם בפירושים חיוביים . ברגע שהמוח רגיל להישען על פירושים, בין אם טובים או רעים, הוא מתקשה לשחרר אותם. הפתרון לכך הוא לתרגל באופן יומיומי הטלת ספק בפירושים, ללא קשר אם הם טובים או רעים. כל פעם ...
שקרים אמינים, איך לזהות שקרים? איך לשקר באמינות? איך לזהות שקרנים? איך לדעת מי אשם? הצגת פירושים כעובדות, איך לזהות עדות שקר? איך לזהות עד עוין? איך לשפוט משפט אמת? חוק ומשפט, יעוץ לשופטים, איך לשקר אנשים? איך להישמע אמין?
שקרים אמינים, איך לזהות שקרים? איך לשקר באמינות? איך לזהות שקרנים? איך לדעת מי אשם? הצגת פירושים כעובדות, איך לזהות עדות שקר? איך לזהות עד עוין? איך לשפוט משפט אמת? חוק ומשפט, יעוץ לשופטים, איך לשקר אנשים? איך להישמע אמין?
... איך לשקר באמינות? איך לזהות שקרנים? איך לדעת מי אשם? הצגת פירושים כעובדות, איך לזהות עדות שקר? איך לזהות עד עוין? איך לשפוט משפט אמת? חוק ומשפט, יעוץ לשופטים, איך לשקר אנשים? איך להישמע אמין? איך לזהות שקרים? איך לשקר בצורה אמינה? ההבנה ... כלל להימנע מלקחת אחריות. דרך נוספת לזיהוי שקרים היא שימוש בפירושים במקום עובדות. אדם עשוי לומר אני נסעתי בזהירות במקום לציין את העובדות המדויקות כמו עברתי בצומת באור ירוק. כאשר יש ערבוב בין עובדות לפרשנויות, עולה הסבירות שהסיפור הוא שקר. הגזמה של נסיבות ופרטים לא רלוונטיים שקרנים נוטים להפריז בפרטים כדי להקנות לסיפור תחושה של אמינות. במקום לומר הייתה לי ... הללו לא תמיד תורמים להבנת הסיפור אלא רק מסיחים את הדעת מהעובדות. הבדל בין עובדות לפירושים כדי לאמת את אמינות הסיפור, יש להבחין בין עובדות לבין פירושים סובייקטיביים. לדוגמה, כאשר מישהו אומר היא בגדה בי, מדובר בעובדה שהיא ניתנת לאימות (אם כי ייתכן שהדובר משקר). אך אם הוא מוסיף היא הרסה לי את החיים, זהו פירוש סובייקטיבי שמצביע על מניע רגשי ולא על עובדה מוחלטת. כיצד לבדוק אם אדם משקר? יש מספר דרכים לבדוק אם אדם דובר אמת: - שאל אותו שאלות נוספות ובדוק אם הוא משנה גרסאות. - בחן אם הוא משתמש בפרשנויות מוגזמות. - האם ... מודעים לכל סיפור שאנו מספרים לעצמנו. עלינו להפריד בין העובדות לבין הפירושים ולשאול את עצמנו אם אנו מתארים את המצב כפי שהוא קרה או כפי שאנו תופסים אותו. אם נתעקש להיצמד לאמת גם כאשר היא קשה, נוכל להימנע מהונאה עצמית. סיכום ומסקנה אם אדם מציג יותר פירושים מאשר עובדות, יש סבירות גבוהה שהוא משקר או לפחות מעוות את המציאות. הדרך להתמודד עם זאת היא לנתח את מה שנאמר, להבחין בין עובדות לפירושים ולשאול שאלות קריטיות. מי שרוצה להיות אדם ישר, צריך להתחיל מלהפסיק לשקר לעצמו ולחיות בהבנה של ההבדל בין מציאות לבין פרשנות. איך לזהות שקרים? איך לדעת אם מישהו משקר? הבדל בין עובדות לפירושים איך להימנע מהונאה עצמית? הפסיכולוגיה של שקרנים איך לשקר בצורה אמינה? איך לזהות שקרים וכיצד להבין את המניעים שמאחורי הסיפורים? כאשר מישהו מספר ... וגרם לתאונה, הוא יטען שהנהג השני עבר באדום, ולא הוא. שימוש בפירושים במקום בעובדות - במקום לומר נסעתי באור ירוק, השקרן יאמר נסעתי בזהירות או הוא נכנס בי בפראות, כאשר אלה לא עובדות אלא פרשנויות סובייקטיביות. הגזמה של נסיבות - כדי לגרום לשקר להישמע אמין יותר, השקרן יגזים בפרטים. לדוגמה, במקום לומר שהיה חם, הוא יאמר היה חום כמו בגיהינום. הצגת ... שאינם רלוונטיים - כאשר מספרים סיפור אמיתי, הפרטים ממוקדים ועובדתיים. בשקר, הרבה פעמים יש עומס של פרטים לא רלוונטיים שמטרתם להסיח את הדעת. הבדל בין עובדה לפירוש כדי לבדוק אם סיפור אמין, יש להבחין בין עובדות לבין פרשנויות: עובדה : היא בגדה בי - ייתכן שהדובר משקר, אך זו עדיין טענה עובדתית. פירוש: היא הרסה לי את החיים - זהו פירוש סובייקטיבי שאינו ניתן לאימות. עובדה: נכנסתי לצומת באור ירוק. פירוש: נכנסתי בזהירות. כאשר אדם מערבב
ניהול דיונים יעילים, איך לשאול שאלות נכונות? איך להגיע להסכמה? פירושים של שאלה, הנחות יסוד של שאלה, סיפור של שאלה, ניתוח שאלה, האם לעבור נושא בדיון? מהי השאלה הנכונה? איזו שאלה לשאול? מבנה תקין של תשובה לשאלה, תשובה מלאה
ניהול דיונים יעילים, איך לשאול שאלות נכונות? איך להגיע להסכמה? פירושים של שאלה, הנחות יסוד של שאלה, סיפור של שאלה, ניתוח שאלה, האם לעבור נושא בדיון? מהי השאלה הנכונה? איזו שאלה לשאול? מבנה תקין של תשובה לשאלה, תשובה מלאה
... יעילים, איך לשאול שאלות נכונות? איך להגיע להסכמה? פירושים של שאלה, הנחות יסוד של שאלה, סיפור של שאלה, ניתוח שאלה, האם לעבור נושא בדיון? מהי השאלה הנכונה? איזו שאלה לשאול? מבנה תקין של תשובה לשאלה, תשובה ... עצמה, וכן את כל מה שקשור לשאלה כגון הנחות יסוד, פירושים אפשריים, והסיפור מאחורי השאלה. היכולת לנהל דיון עם אנשים אחרים משפרת גם את היכולת של האדם לנהל דיונים פנימיים עם עצמו, כי גם בתוכו של האדם ישנם ... עם הנחות היסוד שלה. מה עושים כשיש אי הסכמה לגבי הפירוש של שאלה? אליעד מסביר שכאשר יש אי הסכמה לגבי התשובה לשאלה, כדאי לבדוק אם בכלל מסכימים על השאלה עצמה. הרבה פעמים הבעיה בדיונים היא שמתווכחים על התשובה במקום ... עצמה, מומלץ ללכת אחורה ולבדוק מהן הנחות היסוד, פירושי המילים, או הסיפור שמאחוריה. לדוגמה, בשאלה האם אני צריך להתפטר?, אפשר לפרש אותה בכמה דרכים: האם צריך להגיש מכתב התפטרות עכשיו, או האם נכון בכלל לעזוב את ... אפשר בכלל לדעת מהי התשובה הנכונה. האם תמיד יש מספר פירושים אפשריים לשאלה? אליעד טוען שתמיד יש מספר פירושים אפשריים לכל שאלה או משפט, כי כל מילה בעולם יכולה לקבל פירושים רבים בהתאם להקשר ולחוויה האישית של כל אדם. הוא מסביר שכשיש חילוקי דעות, לעיתים קרובות הם נובעים מכך שכל צד מפרש את השאלה באופן שונה. לפעמים מחלוקת על התשובה בעצם נובעת מפירושים שונים לשאלה המקורית. האם תמיד חשוב לברר את כל הפירושים האפשריים? לדבריו, ברוב המקרים לא חייבים לברר כל פירוש אפשרי. מספיק לבדוק את הפירושים רק כשמתעוררת אי - הסכמה, או כשיש ספק או מחלוקת משמעותית על התשובה. לדוגמה, אם מישהו שואל מתי נלך לים? ומישהו אחר עונה היום לא נלך לים, אולי התכוון ... ולכן יש כאן אי - הבנה שניתן לפתור רק על ידי בירור הפירושים האפשריים. כיצד להתנסח ולשאול שאלות בצורה ברורה? אליעד ממליץ להתנסח באופן ברור, בלי מילים מיותרות וסיפורים לא נחוצים. אם המטרה היא לקבל תשובה ברורה ... נושאים ולהחליט אם זה מועיל או מפריע לדיון. לברר פירושים אפשריים של שאלות כשיש מחלוקת או ספק. להימנע ממילים מיותרות וסיפורים לא נחוצים כששואלים שאלות. כשיש אי - הסכמה, לבדוק קודם כל מה הייתה כוונת השואל ... של שאלה? איך לנהל דיונים יעילים? האם תמיד יש כמה פירושים לשאלה? איך מזהים מעבר נושא בשיחה? כיצד למצוא תשובה נכונה לשאלה? איך להתנסח בצורה ברורה? האם צריך להסכים על הנחות היסוד של השאלה כדי להסכים על השאלה? ... למה חשוב לנתח איך מנתחים שאלות? האם לשאלה יש מספר פירושים אפשריים? איך למצוא פירושים שונים לשאלה? האם אתה בטוח שהבינו אותך כשאתה שואל שאלה? מתי ללכת לשאלה אחת אחורה? בכל פעם שאין הסכמה, במה תלוי האם יש מספר פירושים אפשריים לשאלה? האם זה משנה האם יש מספר פירושים לשאלה? לשאלות יש תשובות בפורמט מסוים, יש פורמט תשובה לכל שאלה, כשלא מסכימים על התשובה, לראות אולי לא מסכימים על השאלה, לראות האם הבנת את הדובר, אולי ...
ניהול דיונים, איך לנתח דברים? איך לברר מה האמת? מה לעשות כשלא מסכימים? איך ליצור הסכמה? על מה כן מסכימים? על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים
ניהול דיונים, איך לנתח דברים? איך לברר מה האמת? מה לעשות כשלא מסכימים? איך ליצור הסכמה? על מה כן מסכימים? על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים
... מה כן מסכימים? על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים איך לנהל דיון נכון ולהגיע לאמת? אליעד כהן מסביר בהרחבה כיצד לנהל דיונים בצורה נכונה ומועילה, בין אם מדובר בשיחה עם אדם אחר ובין אם בשיחה עם עצמך, ... להגיע לאמת. הוא מדגיש כי הבעיה המרכזית בדיונים נובעת מכך שאנשים רבים מתווכחים בלי לוודא קודם שהם מסכימים על העובדות הבסיסיות. אליעד מציע דרך ברורה לנהל את הדיון כך שיהיה יעיל ומדויק, תוך התמקדות במספר עקרונות מרכזיים. מה עושים כשאין הסכמה? כאשר מתגלה חוסר הסכמה בדיון, הדבר הראשון שיש לעשות לפי אליעד הוא לבדוק קודם כל על מה כן מסכימים. לפני שנכנסים לויכוח על פירושים שונים, יש לוודא הסכמה על העובדות. לדוגמה, אם מתווכחים על אירוע מסוים, יש לשאול שאלות פשוטות כמו האם אתה מסכים שהאירוע הזה קרה?, האם אתה מסכים שהיית במקום?, ורק לאחר שיש הסכמה מלאה על העובדות, אפשר לעבור להתווכח על הפירושים. אליעד נותן דוגמה לשני אנשים המתווכחים על שולחן. הם צריכים לוודא תחילה ששניהם מסכימים שיש בכלל שולחן, ואחר כך לשאול שאלות בסיסיות יותר כמו מהו ... האם אנחנו מסכימים שאנחנו בכלל רוצים שיהיה טוב לילד? ורק לאחר מכן להתקדם הלאה. למה לא כדאי להסכים על משפטים עם פירושים רבים? נקודה חשובה נוספת שאליעד מדגיש היא שלעולם אין להסכים על משפט שיש לו מספר פירושים אפשריים. תמיד לפני שמסכימים על משהו, יש לוודא שכל הצדדים מבינים את המשפט בצורה זהה. הוא מביא דוגמה של אדם שאומר לאחר אתה הרמת את הקול. במקום זה עדיף לנסח עובדה ברורה כמו האם אתה מסכים שהקול שלך נשמע לי גבוה מהרגיל?. המשפט האחרון מבוסס על עובדה חושית ברורה, ולא על פירוש שיכול להיות סובייקטיבי. איך אפשר לדעת אם טענה נכונה או לא? אליעד מסביר שכדי לדעת אם טענה נכונה, חשוב להבין תחילה את הטענה לעומק, ולוודא שכל המשתתפים בדיון מסכימים על פירושה המדויק. הוא נותן דוגמה של משפט אחד ועוד אחד שווה שש. תחילה יש להבדיל בין השאלה האם זה נכון שאחד ועוד אחד שווה שש? לבין השאלה מה האמת, כמה זה אחד ועוד ... יעילים וברורים: לשאול שאלות פשוטות ולא מורכבות. לפרק כל שאלה לחלקים פשוטים וברורים. לוודא תחילה הסכמה מלאה על העובדות. להימנע מהסכמה על משפטים בעלי פירושים מרובים. לשאול תמיד במה תלוי סדר השאלות לפני שמתחילים לענות. להפשיט שאלות מורכבות עד לרמת הבסיס. לוודא שכל המשתתפים בדיון מפרשים את הטענה באותו ... הסכמה בדיון? איך להימנע מטעויות בדיונים? איך לדעת מה השאלה הנכונה? איך לפשט שאלות מורכבות? האם יש הסכמה על העובדות? חוסר הסכמה על עובדות או פירושים, לא להסכים על עובדה עם מספר פירושים, האם יש מספר פירושים אפשריים? איך לנהל דיונים עם עצמך? איך ליצור מחלוקת עם עצמך? האם משהו נכון? איך לדעת האם טענה נכונה? דיבייט, למה משהו הנכון? מהי התשובה הנכונה? על ...
ניתוח ניסוח של שאלה, איך לדעת למה משהו עושה לו טוב? איך להבין ניסוח של שאלה? איך לנסח שאלה בצורה נכונה? הבעה בעל פה, איך להתנסח נכון? תרתי משמע, פירושים אפשריים של שאלה, הבנה מילולית, ניתוח טקסט למתקדמים, איך להבין שאלה?
ניתוח ניסוח של שאלה, איך לדעת למה משהו עושה לו טוב? איך להבין ניסוח של שאלה? איך לנסח שאלה בצורה נכונה? הבעה בעל פה, איך להתנסח נכון? תרתי משמע, פירושים אפשריים של שאלה, הבנה מילולית, ניתוח טקסט למתקדמים, איך להבין שאלה?
... איך להתנסח נכון? תרתי משמע, פירושים אפשריים של שאלה, הבנה מילולית, ניתוח טקסט למתקדמים, איך ... את השאלה ומסביר שיש לה מספר פירושים אפשריים, ושכל פירוש כזה מוביל לתשובות שונות בתכלית. אילו פירושים אפשריים קיימים בשאלה אחת? אליעד מפרט כי השאלה איך לדעת למה ... כזאת היא קריטית, כי אם נבחר בפירוש הלא נכון, נשיב על שאלה שלא באמת נשאלה. מה החשיבות של בחירת הפירוש הנכון בשאלה שנשאלת? אליעד מסביר שאם רוצים לענות נכון על שאלה, ...
סקס, למה אנשים נהנים מסקס? המשמעות של הסקס, איזו משמעות אנשים נותנים לסקס? מהי המשמעות של הסקס בעיני אנשים? הפירושים של הסקס, למה אנשים נהנים מיחסי מין? סיבות למה אנשים אוהבים סקס, איך נוצר חשק מיני? איך נוצרת הנאה מינית?
סקס, למה אנשים נהנים מסקס? המשמעות של הסקס, איזו משמעות אנשים נותנים לסקס? מהי המשמעות של הסקס בעיני אנשים? הפירושים של הסקס, למה אנשים נהנים מיחסי מין? סיבות למה אנשים אוהבים סקס, איך נוצר חשק מיני? איך נוצרת הנאה מינית?
... של הסקס בעיני אנשים? הפירושים של הסקס, למה אנשים נהנים מיחסי מין? סיבות למה אנשים אוהבים סקס, איך נוצר חשק מיני? איך נוצרת הנאה מינית? למה אנשים נהנים כל כך מסקס? ההנאה ממעשה ... ומעניין יותר. הנאה מינית והפירושים החברתיים החברה קובעת נורמות לגבי מתי וכיצד מותר לקיים יחסי מין, ובכך נבנית תחושת ערך רגשית סביב הפעולה הזו. לדוגמה, כאשר אנשים מצהירים שהם יקיימו ... ההנאה ממין האסור והמותר פירושים חברתיים למיניות הנאה ממה שאין לך למה אנשים נהנים כל כך מסקס? ההנאה מסקס תלויה באופן שבו בני האדם מפרשים את המשמעות של הפעולה המינית. אחד הרעיונות ... שמדגישות עד כמה ההנאה תלויה בפירוש שהאדם נותן למצב. לדוגמה, אם היו שואלים מישהי מה היא מעדיפה: שידרכו לה על הרגל בטעות או שיאנסו אותה, היא בוודאי תאמר שהיא מעדיפה שידרכו לה על הרגל ולא ... לה משמעות (הפעם משמעות שלילית או חסרת ערך). בשורה התחתונה, אחד ההסברים המרכזיים להנאה הגדולה מסקס הוא עצם העובדה שמשייכים לו משמעות של אסור או של בלעדיות רגשית. ככל שמשהו נראה נדיר יותר, קשה להשיגו או מותר רק בתנאים מיוחדים, כך הוא מעורר יותר משיכה ורצון להשיג ...
קריאת מחשבות של אנשים, למה מישהו מאשים אותך? איך המוח מפרש סיטואציות? איך להכיר בן אדם? איך לקרוא את תת המודע של מישהו? איך המוח מפרש פירושים? השתקפות עצמית, איך לדעת מי אשם? למה מישהו מפרש משהו בדרך מסוימת?
קריאת מחשבות של אנשים, למה מישהו מאשים אותך? איך המוח מפרש סיטואציות? איך להכיר בן אדם? איך לקרוא את תת המודע של מישהו? איך המוח מפרש פירושים? השתקפות עצמית, איך לדעת מי אשם? למה מישהו מפרש משהו בדרך מסוימת?
... מפרש סיטואציות? איך להכיר בן אדם? איך לקרוא את תת המודע של מישהו? איך המוח מפרש פירושים? השתקפות עצמית, איך לדעת מי אשם? למה מישהו מפרש משהו בדרך מסוימת? למה מישהו מאשים אותך במשהו שהוא עצמו? לעיתים קורה מצב שבו מישהו מאשים אותך במשהו, ואתה מנסה ... עובר לו בראש. אליעד מסביר, שכאשר אדם מאשים אותך, הרבה פעמים ההאשמה שלו מורכבת מעובדות ומפירושים. העובדות הן הדברים שקרו בפועל, והפירושים הם ההסברים שהאדם נותן למעשים הללו. לדוגמה, אם גנבת למישהו ארנק, העובדה היא שלקחת לו את הארנק, אבל כאשר הוא מאשים אותך בכך שעשית זאת מתוך רוע, חמדנות או רצון לפגוע בו, זה כבר הפירוש שלו לאירוע. הסיבה שהוא בוחר דווקא את הפירוש הזה נובעת מתהליכים שמתרחשים בתוך המוח שלו, וכאן נכנס המושג השתקפות עצמית. איך השתקפות עצמית משפיעה על פירושים? ההשתקפות העצמית אומרת שהאדם מאשים אותך בפירוש שמתאים לאופי שלו עצמו. לדוגמה, אם מישהו מאשים אותך שאתה קמצן בגלל שלא רצית להוציא כסף, יכול להיות שהוא עצמו מתמודד עם קמצנות. הוא יכול היה לפרש אותך כחסכן או מחושב, ... כי כל אדם מפרש את האירוע בהתאם לדברים שהוא עצמו לא אוהב בעצמו. מי שלא אוהב את העובדה שהוא לא מצחיק, יסביר את הסירוב בכך שהוא לא הצחיק את הבחורה. מי שיש לו דימוי עצמי נמוך לגבי המראה שלו, יטען שהיא דחתה אותו בגלל מראהו. כך פועלת ההשתקפות העצמית: אנשים משליכים את הפחדים, החסרונות והתחושות שלהם על אחרים. מה ההבדל בין עובדות לפירושים בהאשמה? בהאשמות חשוב להפריד בין העובדות לבין הפירושים: עובדה: אתה אמרת לי כך וכך, אתה עשית כך וכך. פירוש: עשית זאת כי אתה שונא אותי, עשית זאת כי אתה מזלזל בי. הפירושים הללו, לפי אליעד, הם כמעט תמיד השתקפות פנימית של האדם המפרש, ואינם בהכרח נכונים. המוח בוחר את הפירוש בהתאם למה שקיים בתוכו. אפילו כשמדובר בפירוש חיובי, למשל אם נתת צדקה ומישהו מיד חושב שאתה אדם טוב מאוד, הפירוש הזה מגיע מתוך תכונה חיובית שקיימת בתוכו, והוא מקרין אותה עליך. איך להשתמש בהאשמות כדי להכיר טוב יותר אנשים? כאשר מישהו מאשים אותך בפירושים מסוימים, אתה יכול להשתמש בהאשמות שלו כדי להבין מה מתרחש בתוך הראש שלו, או להכיר את תת - המודע שלו בצורה עמוקה יותר. הפירושים שבהם הוא משתמש מלמדים הרבה על אופיו, על דעותיו ועל האמונות העמוקות שלו. כך ניתן לקרוא מחשבות של אנשים ולגלות כיצד הם מפרשים מצבים שונים בחייהם. לסיכום, איך מוח ... לאופי, לחוויות ולמחשבות הפנימיות של האדם. כאשר מישהו מאשים אותך, שים לב היטב מהו הפירוש שבו הוא משתמש. הפירוש הזה יגלה לך הרבה על מה שקורה אצלו בראש. כל אחד יכול לבחור פירוש שונה לאותה עובדה, והפירוש הנבחר מלמד על המפרש יותר מאשר על המציאות עצמה. איך לזהות אופי של בן אדם? למה מישהו מפרש לטובה? למה מישהו מפרש לרעה? כל הפוסל במומו פוסל למה היא לא רוצה אותי? השתקפות בזוגיות עובדות ופירושים איך לזהות אופי של בן אדם? למה מישהו מפרש לטובה? למה מישהו מפרש לרעה? למה מישהו דן לכף זכות? למה מישהו מפרש לכף חובה? כל הפוסל במומו פוסל, למה היא לא רוצה אותי? למה אני שלילי? למה אני חיובי? השתקפות בזוגיות,
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה דו קוטבית, איך לצאת מלופ? פירושים שליליים, פירושים חיוביים, עובדות ופירושים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פירושים חיוביים, מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פירושים חיוביים, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הדרכה, מורה רוחני מומלץ, קואצ'ינג אישי בתחום פירושים חיוביים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 18:39:50 - wesi1