אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עובדה מול פירוש ✔מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:12מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה דו קוטבית, איך לצאת מלופ? פירושים שליליים, פירושים חיוביים, עובדות ופירושים
מדוע האדם הרגיש כל כך רע למרות שהמציאות לא נוראית?

הסיבה שהאדם הרגיש רע כל כך, לפי ההסבר של אליעד כהן, אינה שהמציאות אכן גרועה באופן אובייקטיבי, אלא שהוא התרגל לפרש כל אירוע וכל חוויה בצורה שלילית קיצונית ומוגזמת. בהתחלה האדם שאל את עצמו מדוע הוא סובל כל כך והאם חייו אכן קשים כל כך. לאחר בדיקה עצמית הוא הבין שהבעיה אינה בחיים עצמם, אלא בהרגל שלו לפרשנות שלילית. הוא הגיע למסקנה שכדי לשפר את המצב הנפשי שלו עליו להיצמד לעובדות ולא להגזים בפרשנויות השליליות.

איך הגזמה בחוויות חיוביות מחזקת את ההגזמה בחוויות שליליות?

אליעד כהן מסביר כי בנוסף להגזמה השלילית, האדם מגזים גם בחוויות חיוביות. ככל שהאדם מגיב בהתלהבות יתרה לאירועים קטנים וחסרי משמעות מיוחדת, כך מוחו מתרגל לסגנון פרשני קיצוני ולא מאוזן. הוא נתן דוגמה ברורה לכך: אם אדם מקבל חיוך או אמירת שלום מבחורה, הוא מפרש זאת כהוכחה לעניין עמוק ורציני. אך כאשר אותה בחורה לא זמינה לאחר מכן, הוא מיד שוקע בפרשנות שלילית ומוגזמת של דחייה קשה וסופנית. ההרגל לפרשנויות קיצוניות פועל בשני הכיוונים - חיובי ושלילי כאחד.

למה הרצון להרגיש טוב יוצר לופ של פירושים קיצוניים?

לפי אליעד, ככל שהאדם סובל יותר בגלל הפרשנות השלילית שלו, כך הוא הופך לנואש יותר להרגיש טוב. מתוך הנואשות הזאת הוא תופס כל דבר חיובי קטן ומגדיל אותו מעבר לכל פרופורציה הגיונית. אבל המציאות לא עומדת בציפיות המוגזמות, ואז הנפילה לרגשות שליליים הופכת עמוקה עוד יותר. התוצאה היא מעגל אינסופי של "מאניה דיפרסיה": מצב רוח מרומם באופן קיצוני (מאניה), שמסתיים בנפילה קשה ודיכאון עמוק (דיפרסיה).

מהו המעגל האינסופי של פירושים מוגזמים וכיצד הוא פועל?

אליעד כהן הסביר כי המעגל מתחיל בפירוש שלילי מוגזם לאירוע קטן, שיוצר מצוקה ותחושת כאב נפשי. כדי לפצות על המצוקה הזאת, האדם מחפש באופן אקטיבי אירועים חיוביים קטנים ומעצים אותם בצורה מלאכותית. עם זאת, הפירוש החיובי הזה לא מחזיק מעמד כי המציאות אינה תואמת את הציפיות הגבוהות. בשלב הבא, כשהאדם נתקל באכזבה או במצב רגיל שלא עומד ברף המוגזם שהציב, הוא נופל בחזרה אל הפירוש השלילי הקיצוני, וחוזר חלילה.

כיצד דוגמת ההלוואות ממחישה את בעיית ההגזמה?

הדוגמה שאליעד נותן מדמה את ההגזמה למצב שבו אדם לקח הלוואה בבנק ונקלע למינוס. כדי להיחלץ זמנית, הוא לוקח הלוואה נוספת עם ריבית גבוהה יותר. ברגע הראשון הוא מרגיש הקלה, אך לאחר זמן קצר החוב מתנפח והוא נזקק להלוואה גדולה עוד יותר. כך גם בפרשנות קיצונית: ההגזמה החיובית היא כמו הלוואה שנלקחת כדי לכסות על תחושה שלילית, אך בסופו של דבר רק מגדילה את תחושת האכזבה והמצוקה.

כיצד הדוגמה על העובד והבוס בעבודה מסבירה את המצב?

אליעד כהן סיפר על עובד שפוחד שיפוטר. הוא שומע את הבוס מדבר עם מישהו ומיד מפרש זאת כפיטוריו המתקרבים. אחר כך, כשהבוס פשוט אומר לו "בוקר טוב", הוא מגזים לטובה ומחליט שהבוס אוהב אותו ומתכנן לקדם אותו, למרות שאין שום בסיס אמיתי לפרשנות הזאת. כאשר מתברר שאין קידום, האכזבה גדולה, והנפילה לרגשות שליליים הופכת עוד יותר כואבת.

מה הקשר בין הלופ הזה להפרעה דו קוטבית (מאניה דיפרסיה)?

אליעד כהן מבהיר כי המעגל של ההגזמות, חיוביות ושליליות, דומה להפרעה דו - קוטבית (מאניה דיפרסיה). המאניה היא הפירוש החיובי המוגזם שגורם לאדם להרגיש התרוממות רוח לא מציאותית. הדיפרסיה היא הנפילה הכואבת לאחר שהאדם מגלה שהמציאות אינה תואמת את הציפיות המוגזמות שלו. המעגל ממשיך ללא סוף, וכל שלב של עלייה ונפילה הופך להיות קיצוני יותר מקודמו.

למה השקר החיובי מחמיר את הסבל הנפשי?

כאשר האדם משקר לעצמו עם פרשנויות חיוביות מוגזמות, הוא בונה ציפיות שקריות ובלתי ניתנות למימוש. ברגע שהמציאות מוכיחה לו אחרת, הוא חווה אכזבה גדולה יותר וייאוש עמוק. כך, כל ניסיון להסתיר את הכאב הרגשי בהגזמות חיוביות, לא רק שאינו פותר את הבעיה, אלא מגדיל את הסבל עוד יותר כשהאמת מתגלה.

מהי הדרך היעילה ביותר לצאת ממעגל הפירושים המוגזמים?

אליעד כהן מציע שהדרך לצאת מהמעגל הזה היא ההיצמדות לאמת ולעובדות אובייקטיביות. במקום להגזים ולספר לעצמך סיפורים, האדם צריך לשאול שאלות כמו: "מי אמר שזה בהכרח טוב? מי אמר שזה רע? ואם כן, אז מה?" בכך הוא יוצר איזון, מפסיק להגזים, ומתנתק מהלופ ההרסני של פירושים מוקצנים.

מדוע חשוב להבדיל בין עובדות לפירושים?

ההבחנה בין עובדות לפירושים היא קריטית משום שהיא מאפשרת לאדם לראות את המציאות בצורה מאוזנת ואובייקטיבית יותר. כשהאדם קולט שפירוש הוא רק נקודת מבט אחת מתוך רבות, ולא אמת מוחלטת, הוא משתחרר בהדרגה מהקיצוניות ומהמצוקה הנפשית. כך מתאפשר לו לנהל את רגשותיו באופן יציב ומאוזן יותר, ולהיחלץ מהלופ של מאניה ודיפרסיה.
למה האדם הרגיש כל כך רע בתחילת הסיפור?

האדם הרגיש שהוא סובל מאוד בחיים ושאל את עצמו מדוע הוא מרגיש כל כך רע. הוא תהה האם המצב באמת כל כך גרוע או שאולי הוא רק מפרש את הדברים בצורה שלילית יותר מדי. לאחר מחשבה, התברר לו שהחיים שלו לא באמת כל כך רעים, אלא שהוא עצמו מרגיל את מוחו לפרש כל דבר לרעה ולהגזים בשליליות. הוא החליט שהוא חייב להפסיק לפרש דברים בצורה שלילית, להיאחז בעובדות במקום בהגזמות, ולצאת מהדיפרסיה העמוקה שבה הוא נמצא.

איך הוא גילה שההגזמה בטוב מחזקת גם את ההגזמה ברע?

האדם הבין שבנוסף לכך שהוא מגזים ברע, הוא גם מפרש אירועים חיוביים בצורה מוגזמת. ככל שהוא מגזים בתגובות טובות לאירועים קטנים, כך מוחו מתרגל להגזים באופן כללי. לכן, כשמגיעים אירועים שליליים, ההגזמה הזאת פועלת גם בכיוון ההפוך. הוא נתן דוגמה על מצב שבו בחורה אומרת למישהו "אהלן מה קורה?" והוא כבר בונה סיפור ענק שהיא בטוח מעוניינת בו. אבל באותה מידה, אם פתאום היא לא תהיה זמינה, הוא יסתחרר למחשבה שלילית מוגזמת: "היא לא רוצה אותי, זה סוף העולם".

מדוע הרצון להרגיש טוב מגביר את ההגזמה?

האדם שאל את עצמו למה הוא כל כך מגזים כשמשהו טוב קורה, וגילה שזה מפני שהוא ממש זקוק להרגיש טוב. אם הוא רגיל לפרש דברים אחרים בצורה מאוד שלילית, אז הוא מגיע למצוקה קשה. כדי לפצות על השליליות הקיצונית, הוא נאחז בכל דבר חיובי קטן ומגדיל אותו לממדים לא מציאותיים. אבל ברגע שהוא מגלה שהטוב לא באמת ענק כמו שדמיין, הוא נופל שוב אל ההרגשה שרע לו מאוד. כך נוצר לופ אינסופי, כי ההגזמה בטוב תמיד מחזיקה מעמד לזמן קצר, ולאחר מכן הקיצוניות חוזרת לשליליות גדולה עוד יותר.

איך הלופ הזה נראה בפועל?

האדם מפרש דברים שליליים בהגזמה, מה שגורם לו להרגיש מצוקה עמוקה. כדי לפצות, הוא מחכה לאירוע חיובי קטן ומפרש אותו כטוב מעבר לכל פרופורציה. אחר כך, כשהוא קולט שלא באמת קרה משהו גדול, הוא נשאב שוב לתחושת "הכל רע" בצורה מוגזמת עוד יותר. זה דומה לאדם שלוקח הלוואות: הוא כבר במינוס ומחליט לקחת הלוואה גדולה יותר כדי לכסות את החוב. ברגע הראשון זה עוזר, אבל מהר מאוד מצבו מחמיר כי החוב גדל עם ריבית. כך גם במחשבות - ההגזמה החיובית היא כמו הלוואה שלא באמת פותרת את הבעיה אלא רק מגדילה אותה בהמשך.

כיצד דוגמת ההלוואות ממחישה את הבעיה?

האדם הסביר שזה דומה למצב שלקחת הלוואה כדי לסגור הלוואה קודמת, תוך תוספת ריבית. אם אתה חייב 5,000 שקלים ואין לך, מישהו מציע לך "שלם רק 3,000 עכשיו ותוסיף עוד 3,000 אחר כך", והנה גדל החוב שלך מ - 5,000 ל - 6,000. במקום לצאת מהחוב, הוא רק גדל. בצורה דומה, כשאתה מפרש אירוע חיובי כהצלחה אדירה שאתה לא באמת מחזיק בה, אתה יוצר פער גדול יותר בינך לבין המציאות. לאחר מכן, כשמשהו שלילי קורה, אתה מרגיש עוד יותר גרוע כי הנפילה מה"שמחה" המוגזמת גדולה יותר.

איך הדוגמה על הבוס בעבודה ממחישה את הלופ?

האדם נתן דוגמה על עובד שחושש שיפטרו אותו. הוא שומע את הבוס מדבר עם מישהו אחר, מיד מפרש שהם מדברים עליו ועל פיטוריו, ונכנס לחרדה עצומה. אחר כך הבוס רק אומר לו "בוקר טוב", והוא מפרש זאת כהוכחה שהבוס אוהב אותו ואולי אף מתכנן לקדם אותו. בכך הוא משקר לעצמו ש"הכל טוב מאוד". בפעם הבאה שקורה משהו קטן שלא מתאים לאותה תמונה מושלמת, הוא שוב נופל למחשבות שליליות מוגזמות. ההגזמה בטוב וההגזמה ברע מחליפות זו את זו ויוצרות מעגל אינסופי של עליות וירידות חדות.

איך זה מתקשר למאניה - דיפרסיה?

המצב הזה מתאר מעין "מאניה - דיפרסיה": רגע אחד הוא ממריא למעלה וחווה "מאניה" ושמחה גדולה, ורגע אחר כך נופל ל"דיפרסיה" עמוקה ותחושת ייאוש גדולה עוד יותר. ככל שהמאניה גדולה יותר, כך הנפילה אחריה כואבת יותר. זה ממשיך להתגלגל, כי בכל פעם שהאדם מרגיש רע, הוא מנסה לחפות על כך בשקר חיובי עוד יותר קיצוני, מה שמביא לנפילה גדולה יותר בהמשך.

ש: אתה יכול לתת דוגמה עם מחשבה איך זה קורה?

אליעד: זה פשוט. אדם שומע הערה של מישהו וחושב לעצמו: "אני לא שווה כלום", למרות שאין ממש קשר בין ההערה למציאות. בגלל הפירוש השלילי המוקצן, הוא חווה מצוקה גדולה. הוא אומר לעצמו "אני חייב להרגיש טוב", ואז כשהוא מקבל סימן חיובי קטן, הוא מיד הופך אותו למשהו ענק. אבל זה שקר, כי במציאות העובדה החיובית לא בהכרח מעידה על משהו גדול עד כדי כך. כשהוא מגלה שהמציאות לא באמת תואמת את ההתלהבות המוגזמת, הוא שוב מרגיש נפילה, וחוזר להגזמה שלילית עוד יותר.

למה השקר החיובי מחמיר את המצב?

כאשר האדם משקר לעצמו ושם על עצמו "גלימה" של כוחות לא מציאותיים או הצלחה שהיא מעבר למה שקורה בפועל, הוא יוצר ציפייה מוטעית. לאחר מכן, כשהוא מתנגש בעובדות, הנפילה קשה יותר. לכן כל ניסיון "לכסות" על הרע בהגזמה בטוב מגדיל בסופו של דבר את תחושת הרע שמגיעה לאחר שהאשליה מתנפצת.

כיצד אפשר לצאת מהמעגל הזה?

הדרך לצאת ממעגל ההגזמות היא להצמד לאמת. במקום לשקר לעצמך שהכל מושלם כשאולי לא, או להאמין שהכל איום ונורא כשזה לא בהכרח נכון, יש לבחון מה באמת קורה. אם מישהי אומרת לך שלום, כדאי לשאול "מי אמר שזה מחייב שהיא מעוניינת בי? ואם כן, אז מה?" וכך גם בצד השלילי - אם מישהו אמר משהו לא נעים, אפשר לבדוק "מי אמר שזה באמת כל כך גרוע? ואם כן, אז מה?" ההיצמדות לעובדות מפחיתה את הקיצוניות בשני הכיוונים.

למה חשוב להבחין בין העובדות לפירושים?

יש עובדות (מה באמת קרה) ויש פירושים (איך אנחנו מפרשים את העובדות). כשאדם קולט שפירוש הוא רק פירוש, לא בהכרח אמת מוחלטת, הוא יכול להימנע מהקיצוניות. הוא מפסיק "לשקר לטובה" או "לשקר לרעה" ומנסה לראות את הדברים באופן מדויק יותר. זאת הדרך להיחלץ מהלופ של מאניה - דיפרסיה ושל פירושים מוקצנים, כי בהדרגה המוח מתרגל להישאר שקול ומאוזן.
אז היו היה איש שהיה לו מאוד רע בחיים ואז הוא שאל את עצמו למה כל כך רע לי בחיים האם החיים שלי באמת כל כך רעים ואז התברר שהם לא כל כך רעים אז הוא אמר לעצמו אז למה כל כך רע לי ואז הוא הגיע למסקנה זה לא שבאמת רע לי זה פשוט אני כל הזמן מפרש את הדברים לרעה, כל הזמן כשקורה משהו אני מגזים ומפרש את זה לרעה יותר מדי מפרש דברים לרעה ואז הוא אמר לעצמו אוקי אני חייב למצוא דרך להפסיק לפרש דברים לרעה אני חייב להיצמד לעובדות להפסיק להגזים להפסיק להיות בדיפרסיה עמוקה.

ואז הוא אמר לעצמו אוקי מה אני צריך לעשות כדי להפסיק את זה ואז הוא אמר לעצמו חשב וחשב והגיע למסקנה אמר מצאתי את הסיבה למה אני כל הזמן המוח שלי רגיל להגזים לראות את העולם כל כך רע, מצאתי את הסיבה למה המוח שלי רואה את הדברים כל כך רע בגלל שאני מרגיל את המוח שלי להגזים לראות דברים טובים מאוד טוב כשקורה איזה משהו קטן אני מתלהב מזה כאילו מי ישמע מה קרה ואז אני מרגיל את המוח להגזים בדברים טובים ואז המוח אחר כך בגלל שהוא רגיל להגזים אז הוא גם מגזים ברעים.

אם בחורה נגיד אומרת לך אהלן מה קורה ואתה כבר אומר וואו היא רוצה אותי ואיזה כייף ויש לך איזה סיפור שלם אז גם אם בחורה לא תהיה זמינה עבורך אתה כבר יש לך סיפור שלם היא לא זמינה עבורי היא לא רוצה אותי ואיזה סיפור שלם, בינגו ואז הוא אמר לעצמו זהו מצאתי את הפתרון אני צריך להפסיק להגזים בדברים הטובים ואז אני גם אפסיק אוטומטית בדברים הרעים ואז הוא חשב ואמר אוקי אבל איך אני מפסיק את הדברים הטובים למה אני כל הזמן מגזים בדברים הטובים למה כשבחורה אומרת לי שלום אני כבר מתלהב מי ישמע.

ואז הוא גילה הוא אמר מצאתי את הסיבה למה כי אני ממש רוצה להרגיש טוב כי ממש רע לי למה ממש רע לי כי החיים שלי ממש רעים למה הם ממש רעים כי לי פירושים מאוד רעים, זאת אומרת בגלל שהוא מפרש את הדברים מאוד רע אז עכשיו מאוד רע לו רע לו מאוד ומאוד אז אם בחורה רק אומרת לו שלום הוא כבר מפרש את זה כאילו מי ישמע זה טוב, למה הוא מפרש את זה כי מאוד רע לו למה מאוד רע לו כי הוא לפני כן הוא פירש פירוש שלילי אחר שהוא לא נכון מה בעצם נוצר לנו נוצר לנו לופ.

מה הלופ הלופ הוא כזה הוא מפרש פירושים חיוביים מגזים בחיובי כי הוא במצוקה הוא ממש סובל והוא חייב להרגיש טוב וזה נובע כתוצאה מכך שהוא מפרש פירושים שליליים שהוא מגזים בשליליים מרוב שהוא מגזים בפירושים השליליים נהיה לו ממש רע ואז הוא צריך לשקר את עצמו להגיד שהמצב ממש טוב ואז מה לעשות שהמצב גם לא ממש טוב ואז הוא רואה שזה לא בדיוק מה שהוא רצה אז הוא חושב שהמצב ממש רע וככה הגלגל ממשיך ואי אפשר לצאת מהלופ הזה.

ולכן הפתרון הוא כזה אתה צריך לעמוד בפיתוי עכשיו אתה לדוגמה נגיד לקחת הלוואה בבנק ויש לך מינוס ואתה לא יכול לסגור את החודש ואז הבנק אומר לך אין בעיה בוא אני אתן לך עוד הלוואה יותר גדולה כדי שתוכל לסגור את החודש אז אתה אומר בא ניקח הלוואה נוספת ואז אתה לוקח הלוואה נוספת למה כדי לסגור את הקודמת אבל הנוספת היא כבר עם יותר ריבית ועכשיו אתה בחודש הבא בעוד חודשיים או משהו כזה מצבך יהיה יותר גרוע כי אין לך את הריבית הזאת ואז אתה תצטרך הלוואה יותר גדולה.

נגיד שאתה עכשיו צריך להחזיר למישהו חמשת אלפים שקלים ואין ואז הוא אומר יודע מה אל תחזיר לי חמשת אלפים תחזיר כמה יש לך שלושת אלפים תחזיר לי רק שלושת אלפים אבל בחודש הבא תחזיר לי עוד שלושת אלפים נגיד עכשיו הוא כבר הקפיץ לך לששת אלפים, זאת אומרת במקום שאתה חייב חמשת אלפים אתה חייב ששת אלפים אתה אומר אין בעיה מה עכשיו יש לי שלוש בוא ניתן לו את השלוש ואז החוב שלך גדל מחמשת אלפים לששת אלפים.

ש: אתה יכול לתת דוגמה עם מחשבה איך זה קורה כי אני לא מבינה.

אליעד: זה פשוט בן אדם שהוא קורה לו משהו בחיים והוא חושב שהוא לא שווה נגיד חושב איזה פירוש שלילי יש כאילו מה קרה ויש מה הוא פירש אמרו לו איזה משהו והוא פירש איזה פירוש אין קשר, יכול להיות קשר אבל קשר קלוש ביותר והפירוש הזה עשה לו מאוד רע בן אדם כזה כנראה שמאוד רע לו ואז הוא במצוקה מאוד קשה הוא חייב להרגיש טוב והוא לא יודע איך להרגיש טוב אז הוא אומר אוקי עכשיו שיקרה איזה משהו טוב עכשיו אני אפרש אותו כאילו מה קרה ואז הוא משקר מהכיוון ההפוך הוא משקר כאילו קרה איזה משהו.

ש: אבל איפה נוצרת הריבית?

אליעד: הפואנטה זה לא על הריבית הפואנטה שהוא בלופ שזה לא נגמר לעולם כי עכשיו בגלל שהוא פירש משהו מאוד טוב, יש גם ריבית בגלל שהוא פירש מאוד טוב עכשיו בפעם הבאה יהיה לו עוד יותר רע כי בגלל שהוא שיקר את עצמו שהמצב כל כך טוב.

ש: למה יהיה לו יותר רע?

אליעד: אם בן אדם לדוגמה נגיד נמצא בעבודה ומפחד שיפטרו אותו עד כאן בסדר ואז הבוס שלו עובר לידו ומדבר עם מישהו ואז הוא אומר לעצמו כנראה הם מדברים עלי שיפטרו אותי ואז הוא נכנס לחרדה עכשיו מי אמר שמדברים עליך בכלל ואם יפטרו אותך אז מה אבל הוא בחרדה נוראית חבל על הזמן, אוקי עכשיו הוא לא יודע מה לעשות הוא במצוקה הוא אומר לעצמו אני חייב לצאת מזה אז מה הוא עושה אז פתאום הבוס שלו אומר לו בוקר טוב הוא אומר אם הוא אמר לי בוקר טוב כנראה שהוא מאוד אוהב אותי כנראה שהוא רוצה לקדם אותי בשכר.

עכשיו מה זה אומר עכשיו הוא שיקר כי אף אחד לא רוצה לקדם אותו אז עכשיו בפעם הבאה יהיה לו עוד יותר רע כי הוא סיפר לעצמו סיפור שהוא לא טוב בכלל הוא סיפר סיפור טוב שלא קיים במציאות, הוא יוצר פער יותר גדול שיקר שקר לטובה עכשיו הוא יראה שזה לא נכון ואז הוא עוד יותר ישבר לו הלב. אם בן אדם הולך ברחוב מגיע לדלת והוא רואה שהוא לא יכול להיכנס ואז הוא פותח את הידית ונכנס הכל בסדר אבל אם הוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן ואז הוא רואה שהוא לא יכול לעבור דרך הדלת הוא אומר מה אני לא סופרמן אז זאת אומרת בגלל שהוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן כל כך רע לו מזה שהוא צריך לפתוח את הדלת להיכנס.

זאת אומרת שהסיפור שהוא סיפר לעצמו כל כך טוב אומנם עשה לו טוב אבל הגדיל את זה שיהיה לו רע ובגלל שהוא כל דבר מפרש לרעה אז כשהדלת לא תיפתח, הוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן ואז הוא ראה שהוא לא יכול להיכנס דרך הקיר הוא חייב לפתוח דרך הדלת ואז בגלל שהוא מגזים אז עכשיו הוא פירש פירוש ואני נכה אין לי כוחות אני לא יכול לעשות כלום ואני גמור למה כי הוא רק לא יכול להיכנס דרך הדלת ואז היה לו ממש רע מזה ואז הוא נכנס בקושי דרך הדלת, אז הוא אמר רגע אני חייב לצאת מזה ואז אחר כך קרה איזה משהו הוא אמר וואו אני אלוהים אני כל יכול אני זה אני שם סיפר איזה סיפור מוגזם עוד יותר הגזים עוד יותר כדי לפצות את עצמו על השלילי.

אבל זה לא נכון הסיפור הזה ואז אחר כך הוא עוד הרגיש עוד יותר רע כי ככל שהסיפור שלו יותר טוב ככה אחר כך יהיה לו יותר רע, ככל שהוא משקר שקר יותר טוב שזה שקר זאת לא האמת ככה הוא התברר לו שהוא טועה ואז יהיה לו יותר רע אחר כך ואם יהיה לו יותר רע אז הוא במצוקה יותר גדולה ואז הוא צריך לשקר שקר עוד יותר טוב וזה נקרא מאניה דיפרסיה שאתה באיזה מאניה איזה משהו ואז אחר כך אתה בדיפרסיה ואז אחר כך במאניה אחר כך בדיפרסיה במאניה בדיפרסיה וכל פעם זה גדל עולה ועולה יורד ויורד יורד ועולה, כמו משוגע למה כי אתה מגזים לטוב ומגזים לרע.

ובמאה אחוז שיש אפשרות לצאת מזה וממאניה דיפרסיה ומכל שאר ההפרעות המחלות הנפשיות על ידי זה שאתה נצמד לאמת אתה אומר לעצמך תקשיב לא מעניין אותי יותר כלום אני רוצה לדעת מה האמת טוב לי רע לי לא אכפת לי אני חייב לדעת מה האמת, האם זאת האמת או לא האמת אני חייב להיצמד לאמת מה האמת יש עובדה ופירוש יש עובדות ויש פירושים הפירוש הוא אולי נכון אולי לא נכון אולי הוא נכון בשני אחוז בחמש אחוז, האם זאת עובדה האם זה פירוש מה האמת זאת אמת זאת לא אמת האם בהכרח זה טוב האם בהכרח זה רע בודק.

אם אתה נצמד לאמת יצאת מהבעיה הזאת אולי בעוד שלושה שלבים או הבעיה תתחיל להיחלש לאט לאט אבל אם אתה בגלל שרע לך במקום להיצמד לאמת אתה אומר אני אשקר לטוב אז אתה דופק את עצמך עוד יותר אם רע לך מאוד, אתה יכול או להפסיק לשקר או לשקר עוד יותר שטוב ואז מצבך יסתבך ולכן עדיף?

ש: לא לשקר.

אליעד: מה זה אומר פרקטית?

ש: לבדוק מה האמת.

אליעד: מה זה אומר פרקטית שאם מישהי אומרת לך שהיא ממש אותך.

ש: לקחת את זה בעירבון מוגבל.

אליעד: מי אמר שזה נכון ואם כן אז מה, עכשיו מישהי אומרת לך שהיא ממש לא אוהבת אותך.

ש: מי אמר שזה נכון ואם כן אז מה.

אליעד: אם כן אז מה בדיוק להיצמד לאמת אדוני. אתה הבנת?

ש: כן.
לנהל מאה אחוז לשפר את המצב הדרך הוכחות לראות את העולם לראות את המציאות מחלות להפסיק להגזים יכולת הרגשה איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל במאניה דיפרסיה איך לצאת איך לצאת מ איך לצאת מלופ איך לצאת ממאניה דיפרסיה דיפרסיה הפרעה הפרעה ביפולרית הפרעה דו קוטבית הפרעות הפרעות דו קוטביות חיוביות חיוביים טיפול טיפול ב טיפול בהפרעה טיפול בהפרעה ביפולרית טיפול בהפרעה דו קוטבית טיפול בהפרעות טיפול במאניה דיפרסיה טיפולים להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה לופ לטפל לטפל במאניה דיפרסיה לצאת לצאת מלופ לצאת ממאניה דיפרסיה מאניה מאניה דיפרסיה מטופל מטופלים מטפל מעגל של פירושים מעגל של פירושים שליליים וחיוביים עובדה או פירוש עובדה או פרשנות עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים חיוביים פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פירושים שליליים פירושים שליליים וחיוביים פרשנות או עובדה שלילי שליליות
השכל, אין שכל, להסתכל על השכל מבחוץ, אמונות, הנחות יסוד, גבולות השכל, להטיל ספק בחושים, אקסיומות, עובדה או פרשנות
השכל, אין שכל, להסתכל על השכל מבחוץ, אמונות, הנחות יסוד, גבולות השכל, להטיל ספק בחושים, אקסיומות, עובדה או פרשנות
... אין שכל, להסתכל על השכל מבחוץ, אמונות, הנחות יסוד, גבולות השכל, להטיל ספק בחושים, אקסיומות, עובדה או פרשנות מה המשמעות של גבולות השכל והאם ניתן לצאת מהם? אליעד כהן מסביר כי ...
דיבור נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים
דיבור נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים
... נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה , להטיל ספק בחושים מה המשמעות של לדבר נכון ואיך זה קשור לאמת? אליעד כהן מדבר על החשיבות של דיבור נכון, כאשר הכוונה בדיבור נכון היא לדייק בצורה מלאה במה שאתה אומר. ...
להיצמד לאמת, עובדה או פרשנות, גם רק, אחדות כללית, אחדות פרטית, אובייקטיביות, סובייקטיביות, בטוח או לא בטוח
להיצמד לאמת, עובדה או פרשנות, גם רק, אחדות כללית, אחדות פרטית, אובייקטיביות, סובייקטיביות, בטוח או לא בטוח
... לאמת, עובדה או פרשנות, גם רק, אחדות כללית, אחדות פרטית, אובייקטיביות, סובייקטיביות, בטוח או לא בטוח איך אפשר להיצמד לאמת בצורה מוחלטת? אליעד כהן מציג בהרצאה זו את החשיבות של להיצמד ...
מה שצריך לקרות קורה, מה שקורה צריך לקרות, מה שקורה אמור לקרות, למה זה קורה לי, למה דברים קורים, אקראיות, סיבתיות
מה שצריך לקרות קורה, מה שקורה צריך לקרות, מה שקורה אמור לקרות, למה זה קורה לי, למה דברים קורים, אקראיות, סיבתיות
... שזו הדרך שבה הדברים נועדו להתרחש. אך אליעד מבהיר שגישה זו איננה מדויקת והיא סוג של פירוש סובייקטיבי, ולא האמת האובייקטיבית עצמה. מה ההבדל בין עובדה לפירוש? אליעד כהן מדגיש את החשיבות בהפרדה בין עובדות לבין הפירושים שאנחנו מעניקים להן. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם אתה רואה שולחן, העובדה היחידה והאמיתית ... לזהות את ההבדל בין עובדה פשוטה לפירוש אישי יכולה לשפר מאוד את ההתמודדות עם החיים. האם הכל קורה מסיבה מסוימת? למה דברים קורים לי? מה ההבדל בין עובדה לפירוש? האם יש משמעות לכל דבר שקורה? מה זה אמור לקרות? האם העולם אקראי או סיבתי? האם יש גורל או שהכל מקרי? ש: אז מה הנגזרות שלו ממה נגזרים הדברים? ... רעב סימן שזה מה שצריך להיות, לא אם אני רעב אוי ואבוי זה לא צריך להיות אני צריך ללכת לאכול. מה אתם אומרים מה אתה אומר, אני אומר צריך לעשות סדר בין עובדה לפירוש, אתה תמתין שנייה צריך לעשות סדר בין עובדה לפירוש אם משהו קורה זה אומר שהוא קורה זה לא אומר שהוא אמור לקרות, אמור זה כבר פירוש סובייקטיבי אם הוא אמור לקרות או לא אמור לקרות את זה תשאיר לאלוהים. ...
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
... לאירוע ולא מעצם האירוע. בשלב הבא, האדם צריך לתרגל חשיבה מתוך הפרדה ברורה בין עובדה לפירוש. הוא צריך להבין שמה שקרה הוא עובדה, אך הפרשנות שלו לאותה עובדה היא זו שמייצרת את הסבל. כשהאדם מסוגל לראות ... אפשר ליהנות מהסבל? משמעות החיים לאחר אובדן איך להפסיק לסבול ממות ילד? הבדל בין עובדה לפירוש פרספקטיבה של אחדות מול נפרדות למה אהבה יוצרת סבל? ...
חרדה חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 1
חרדה חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 1
... בלבד ולהבחין בין עובדה לפירוש . לדוגמה, האדם אומר התחיל לחץ במטרו, ואליעד מבהיר לו שלחץ זה פירוש ולא עובדה, והעובדה עצמה היא תחושה בבטן. אליעד ממשיך לשאול את האדם: האם עצם התחושה היא הבעיה? ... למה חשוב להבחין בין עובדות לפירושים בטיפול בחרדה חברתית? אליעד מדגיש את החשיבות של הבחנה בין עובדות לפירושים כי החרדה מתגברת בעקבות פרשנות לא מדויקת של המציאות. לדוגמה, תחושה בבטן היא עובדה, אבל זה מלחיץ אותי הוא פירוש. ככל שאדם יותר מודע לפירושים שלו, כך הוא יכול לערער ... נמוך? מה ההבדל בין עובדה לפירוש בטיפול בחרדה? מה הקשר בין מבוכה לפחד חברתי? למה אנשים מפחדים מכבוד עצמי נמוך? ...
מכירות, שכנוע, NLP, לשתול מחשבות, מניפולציות, סוגסטיה, רטוריקה, שיווק, שינוי עמדות, שיפור מכירות, תורת המשחקים, אימון מכירות, אימון עיסקי, דיבייטינג, דמיון מודרך, הדרכת מכירות, השפעה, לשכנע
מכירות, שכנוע, NLP, לשתול מחשבות, מניפולציות, סוגסטיה, רטוריקה, שיווק, שינוי עמדות, שיפור מכירות, תורת המשחקים, אימון מכירות, אימון עיסקי, דיבייטינג, דמיון מודרך, הדרכת מכירות, השפעה, לשכנע
... טכניקות שכנוע מתקיימות במציאות? בהמשך להרצאה, אליעד מדבר על השימוש במילים מתוך הבחירה המודעת על ידי המניפולטור. הוא מסביר כיצד ניתן להנחות אדם לשנות את דעתו, על ידי הבחנה בין עובדות לפירושים, וההבנה שכל עובדה יכולה להיות גם פירוש. הוא מדגיש את החשיבות של ...
שכנוע / מכירות / השפעה - להציג פירוש כעובדה - איך לשכנע אנשים? איך לגרום למישהו להאמין לך? איך למכור יותר? איך לשכנע לקוחות? איך להשפיע על אנשים? איך לשתול מחשבות?
... מכירות השפעה - להציג פירוש כעובדה - איך לשכנע אנשים? איך לגרום למישהו להאמין לך? איך למכור יותר? איך לשכנע לקוחות? איך להשפיע על אנשים? איך לשתול מחשבות? וכאן אבאר ... דרך איך באפשרותך לשכנע מישהו ולגרום למישהו להאמין לך? והדרך לכך היא, על ידי זה שאתה מציג את הפירוש כעובדה. ואסביר, כי כל דבר בעולם שלנו, או שהוא עובדה שקרתה ממש בפועל, או שהוא רק פירוש ופרשנות של אותה העובדה שקרתה בפועל. ויש כמובן גם שקרים ...
רטוריקה / דיבייטינג / שכנוע - להפוך עובדה לפירוש ולהפוך פירוש לעובדה - איך לעשות מניפולציות? איך לשכנע אנשים? איך לנצח בוויכוח? טכניקות מכירה / NLP / להגדיל מכירות
... דיבייטינג שכנוע - להפוך עובדה לפירוש ולהפוך פירוש לעובדה - איך לעשות מניפולציות? איך לשכנע אנשים? איך לנצח בוויכוח? טכניקות מכירה NLP להגדיל מכירות וכאן אבאר עוד דרך כיצד באפשרותך לשכנע אנשים וכיצד באפשרותך להשפיע על אנשים. והדרך לכך היא, על ידי זה שאתה הופך את העובדות לפירושים ואת הפירושים לעובדות. ואסביר, כי את כל הדברים שברצונך לשכנע בהם, אפשר לחלק אותם לשתי קבוצות. קבוצה אחת של עובדות, דהיינו, דברים עובדתיים שקרו בפועל וברצונך לשכנע מישהו שאכן קרה אותו אירוע ... שהופכים את העובדות, לפירושים אישיים וסובייקטיביים בלבד (= להפוך את העובדה לפירוש). וכמובן על ידי זה שמחדדים ומזכירים כל הזמן על הפירושים עצמם, שהם רק פירושים אישיים וסובייקטיביים בלבד. ולעומת זאת, כדי לחזק רעיון כלשהו, לשם כך עליך להפוך את הפירוש לעובדה . שזה בעצם אומר, שעליך להציג את הפירושים של העובדות שקרו, כאילו אלו עובדות ממש. ועליך להסתיר כל שמץ זכר של סימן לכך שהפירושים שלך, הם רק פירושים אישיים בלבד, אך הם ... אלו רק פירושים אישיים וסובייקטיביים של המתבונן בלבד. ועליך להפוך את העובדות לפירושים , על ידי זה שבכל פעם שאתה מתייחס לעובדות שנאמרו, אתה מוסיף אל העובדה מילים שיגרמו לעובדה להיראות כאילו זה רק פירוש. לדוגמה במקום לומר ביום זה וזה קרה כך וכך עליך לומר ... כי אז יכולים להתחיל לשים לב לכל משפט שאתה אומר, האם הוא עובדה או פירוש. ולכן צריך לעשות את זה בצורה מתוחכמת. שגם יוצר רושם שאתה לא מערבב בין עובדות לבין פירושים, ושאתה עצמך מציג את העובדות כעובדות ואת הפירושים כפירושים. ובו זמנית שלא תגרום לכך ...
שכנוע / מניפולציות - איך להפוך את העובדות לפירושים ואת הפירושים לעובדות? איך לשכנע אנשים? איך לנצח בוויכוח? איך לנצח בדיבייטינג? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור השפעה? תת מודע
... מניפולציות - איך להפוך את העובדות לפירושים ואת הפירושים לעובדות? איך לשכנע אנשים? איך לנצח בוויכוח? איך לנצח בדיבייטינג? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור השפעה? תת מודע וכאן אבאר עוד ... להתחיל לגרום לשומעים לבדוק כל דבר שאתה אומר, האם זה פירוש או עובדה בפועל. דהיינו, אתה בהחלט כן יכול לומר אני מדבר על עובדות שקרו וכיוב, אבל אל תאמר אני מדבר על עובדות, ולא על ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה דו קוטבית, איך לצאת מלופ? פירושים שליליים, פירושים חיוביים, עובדות ופירושים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: עובדה מול פירוש, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עובדה מול פירוש, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קואצ'ינג, מאמן רוחני, גישור בנושא עובדה מול פירוש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 17:10:04 - wesi1