אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול ✔מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:12מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה דו קוטבית, איך לצאת מלופ? פירושים שליליים, פירושים חיוביים, עובדות ופירושים
מדוע האדם הרגיש כל כך רע למרות שהמציאות לא נוראית?

הסיבה שהאדם הרגיש רע כל כך, לפי ההסבר של אליעד כהן, אינה שהמציאות אכן גרועה באופן אובייקטיבי, אלא שהוא התרגל לפרש כל אירוע וכל חוויה בצורה שלילית קיצונית ומוגזמת. בהתחלה האדם שאל את עצמו מדוע הוא סובל כל כך והאם חייו אכן קשים כל כך. לאחר בדיקה עצמית הוא הבין שהבעיה אינה בחיים עצמם, אלא בהרגל שלו לפרשנות שלילית. הוא הגיע למסקנה שכדי לשפר את המצב הנפשי שלו עליו להיצמד לעובדות ולא להגזים בפרשנויות השליליות.

איך הגזמה בחוויות חיוביות מחזקת את ההגזמה בחוויות שליליות?

אליעד כהן מסביר כי בנוסף להגזמה השלילית, האדם מגזים גם בחוויות חיוביות. ככל שהאדם מגיב בהתלהבות יתרה לאירועים קטנים וחסרי משמעות מיוחדת, כך מוחו מתרגל לסגנון פרשני קיצוני ולא מאוזן. הוא נתן דוגמה ברורה לכך: אם אדם מקבל חיוך או אמירת שלום מבחורה, הוא מפרש זאת כהוכחה לעניין עמוק ורציני. אך כאשר אותה בחורה לא זמינה לאחר מכן, הוא מיד שוקע בפרשנות שלילית ומוגזמת של דחייה קשה וסופנית. ההרגל לפרשנויות קיצוניות פועל בשני הכיוונים - חיובי ושלילי כאחד.

למה הרצון להרגיש טוב יוצר לופ של פירושים קיצוניים?

לפי אליעד, ככל שהאדם סובל יותר בגלל הפרשנות השלילית שלו, כך הוא הופך לנואש יותר להרגיש טוב. מתוך הנואשות הזאת הוא תופס כל דבר חיובי קטן ומגדיל אותו מעבר לכל פרופורציה הגיונית. אבל המציאות לא עומדת בציפיות המוגזמות, ואז הנפילה לרגשות שליליים הופכת עמוקה עוד יותר. התוצאה היא מעגל אינסופי של "מאניה דיפרסיה": מצב רוח מרומם באופן קיצוני (מאניה), שמסתיים בנפילה קשה ודיכאון עמוק (דיפרסיה).

מהו המעגל האינסופי של פירושים מוגזמים וכיצד הוא פועל?

אליעד כהן הסביר כי המעגל מתחיל בפירוש שלילי מוגזם לאירוע קטן, שיוצר מצוקה ותחושת כאב נפשי. כדי לפצות על המצוקה הזאת, האדם מחפש באופן אקטיבי אירועים חיוביים קטנים ומעצים אותם בצורה מלאכותית. עם זאת, הפירוש החיובי הזה לא מחזיק מעמד כי המציאות אינה תואמת את הציפיות הגבוהות. בשלב הבא, כשהאדם נתקל באכזבה או במצב רגיל שלא עומד ברף המוגזם שהציב, הוא נופל בחזרה אל הפירוש השלילי הקיצוני, וחוזר חלילה.

כיצד דוגמת ההלוואות ממחישה את בעיית ההגזמה?

הדוגמה שאליעד נותן מדמה את ההגזמה למצב שבו אדם לקח הלוואה בבנק ונקלע למינוס. כדי להיחלץ זמנית, הוא לוקח הלוואה נוספת עם ריבית גבוהה יותר. ברגע הראשון הוא מרגיש הקלה, אך לאחר זמן קצר החוב מתנפח והוא נזקק להלוואה גדולה עוד יותר. כך גם בפרשנות קיצונית: ההגזמה החיובית היא כמו הלוואה שנלקחת כדי לכסות על תחושה שלילית, אך בסופו של דבר רק מגדילה את תחושת האכזבה והמצוקה.

כיצד הדוגמה על העובד והבוס בעבודה מסבירה את המצב?

אליעד כהן סיפר על עובד שפוחד שיפוטר. הוא שומע את הבוס מדבר עם מישהו ומיד מפרש זאת כפיטוריו המתקרבים. אחר כך, כשהבוס פשוט אומר לו "בוקר טוב", הוא מגזים לטובה ומחליט שהבוס אוהב אותו ומתכנן לקדם אותו, למרות שאין שום בסיס אמיתי לפרשנות הזאת. כאשר מתברר שאין קידום, האכזבה גדולה, והנפילה לרגשות שליליים הופכת עוד יותר כואבת.

מה הקשר בין הלופ הזה להפרעה דו קוטבית (מאניה דיפרסיה)?

אליעד כהן מבהיר כי המעגל של ההגזמות, חיוביות ושליליות, דומה להפרעה דו - קוטבית (מאניה דיפרסיה). המאניה היא הפירוש החיובי המוגזם שגורם לאדם להרגיש התרוממות רוח לא מציאותית. הדיפרסיה היא הנפילה הכואבת לאחר שהאדם מגלה שהמציאות אינה תואמת את הציפיות המוגזמות שלו. המעגל ממשיך ללא סוף, וכל שלב של עלייה ונפילה הופך להיות קיצוני יותר מקודמו.

למה השקר החיובי מחמיר את הסבל הנפשי?

כאשר האדם משקר לעצמו עם פרשנויות חיוביות מוגזמות, הוא בונה ציפיות שקריות ובלתי ניתנות למימוש. ברגע שהמציאות מוכיחה לו אחרת, הוא חווה אכזבה גדולה יותר וייאוש עמוק. כך, כל ניסיון להסתיר את הכאב הרגשי בהגזמות חיוביות, לא רק שאינו פותר את הבעיה, אלא מגדיל את הסבל עוד יותר כשהאמת מתגלה.

מהי הדרך היעילה ביותר לצאת ממעגל הפירושים המוגזמים?

אליעד כהן מציע שהדרך לצאת מהמעגל הזה היא ההיצמדות לאמת ולעובדות אובייקטיביות. במקום להגזים ולספר לעצמך סיפורים, האדם צריך לשאול שאלות כמו: "מי אמר שזה בהכרח טוב? מי אמר שזה רע? ואם כן, אז מה?" בכך הוא יוצר איזון, מפסיק להגזים, ומתנתק מהלופ ההרסני של פירושים מוקצנים.

מדוע חשוב להבדיל בין עובדות לפירושים?

ההבחנה בין עובדות לפירושים היא קריטית משום שהיא מאפשרת לאדם לראות את המציאות בצורה מאוזנת ואובייקטיבית יותר. כשהאדם קולט שפירוש הוא רק נקודת מבט אחת מתוך רבות, ולא אמת מוחלטת, הוא משתחרר בהדרגה מהקיצוניות ומהמצוקה הנפשית. כך מתאפשר לו לנהל את רגשותיו באופן יציב ומאוזן יותר, ולהיחלץ מהלופ של מאניה ודיפרסיה.
למה האדם הרגיש כל כך רע בתחילת הסיפור?

האדם הרגיש שהוא סובל מאוד בחיים ושאל את עצמו מדוע הוא מרגיש כל כך רע. הוא תהה האם המצב באמת כל כך גרוע או שאולי הוא רק מפרש את הדברים בצורה שלילית יותר מדי. לאחר מחשבה, התברר לו שהחיים שלו לא באמת כל כך רעים, אלא שהוא עצמו מרגיל את מוחו לפרש כל דבר לרעה ולהגזים בשליליות. הוא החליט שהוא חייב להפסיק לפרש דברים בצורה שלילית, להיאחז בעובדות במקום בהגזמות, ולצאת מהדיפרסיה העמוקה שבה הוא נמצא.

איך הוא גילה שההגזמה בטוב מחזקת גם את ההגזמה ברע?

האדם הבין שבנוסף לכך שהוא מגזים ברע, הוא גם מפרש אירועים חיוביים בצורה מוגזמת. ככל שהוא מגזים בתגובות טובות לאירועים קטנים, כך מוחו מתרגל להגזים באופן כללי. לכן, כשמגיעים אירועים שליליים, ההגזמה הזאת פועלת גם בכיוון ההפוך. הוא נתן דוגמה על מצב שבו בחורה אומרת למישהו "אהלן מה קורה?" והוא כבר בונה סיפור ענק שהיא בטוח מעוניינת בו. אבל באותה מידה, אם פתאום היא לא תהיה זמינה, הוא יסתחרר למחשבה שלילית מוגזמת: "היא לא רוצה אותי, זה סוף העולם".

מדוע הרצון להרגיש טוב מגביר את ההגזמה?

האדם שאל את עצמו למה הוא כל כך מגזים כשמשהו טוב קורה, וגילה שזה מפני שהוא ממש זקוק להרגיש טוב. אם הוא רגיל לפרש דברים אחרים בצורה מאוד שלילית, אז הוא מגיע למצוקה קשה. כדי לפצות על השליליות הקיצונית, הוא נאחז בכל דבר חיובי קטן ומגדיל אותו לממדים לא מציאותיים. אבל ברגע שהוא מגלה שהטוב לא באמת ענק כמו שדמיין, הוא נופל שוב אל ההרגשה שרע לו מאוד. כך נוצר לופ אינסופי, כי ההגזמה בטוב תמיד מחזיקה מעמד לזמן קצר, ולאחר מכן הקיצוניות חוזרת לשליליות גדולה עוד יותר.

איך הלופ הזה נראה בפועל?

האדם מפרש דברים שליליים בהגזמה, מה שגורם לו להרגיש מצוקה עמוקה. כדי לפצות, הוא מחכה לאירוע חיובי קטן ומפרש אותו כטוב מעבר לכל פרופורציה. אחר כך, כשהוא קולט שלא באמת קרה משהו גדול, הוא נשאב שוב לתחושת "הכל רע" בצורה מוגזמת עוד יותר. זה דומה לאדם שלוקח הלוואות: הוא כבר במינוס ומחליט לקחת הלוואה גדולה יותר כדי לכסות את החוב. ברגע הראשון זה עוזר, אבל מהר מאוד מצבו מחמיר כי החוב גדל עם ריבית. כך גם במחשבות - ההגזמה החיובית היא כמו הלוואה שלא באמת פותרת את הבעיה אלא רק מגדילה אותה בהמשך.

כיצד דוגמת ההלוואות ממחישה את הבעיה?

האדם הסביר שזה דומה למצב שלקחת הלוואה כדי לסגור הלוואה קודמת, תוך תוספת ריבית. אם אתה חייב 5,000 שקלים ואין לך, מישהו מציע לך "שלם רק 3,000 עכשיו ותוסיף עוד 3,000 אחר כך", והנה גדל החוב שלך מ - 5,000 ל - 6,000. במקום לצאת מהחוב, הוא רק גדל. בצורה דומה, כשאתה מפרש אירוע חיובי כהצלחה אדירה שאתה לא באמת מחזיק בה, אתה יוצר פער גדול יותר בינך לבין המציאות. לאחר מכן, כשמשהו שלילי קורה, אתה מרגיש עוד יותר גרוע כי הנפילה מה"שמחה" המוגזמת גדולה יותר.

איך הדוגמה על הבוס בעבודה ממחישה את הלופ?

האדם נתן דוגמה על עובד שחושש שיפטרו אותו. הוא שומע את הבוס מדבר עם מישהו אחר, מיד מפרש שהם מדברים עליו ועל פיטוריו, ונכנס לחרדה עצומה. אחר כך הבוס רק אומר לו "בוקר טוב", והוא מפרש זאת כהוכחה שהבוס אוהב אותו ואולי אף מתכנן לקדם אותו. בכך הוא משקר לעצמו ש"הכל טוב מאוד". בפעם הבאה שקורה משהו קטן שלא מתאים לאותה תמונה מושלמת, הוא שוב נופל למחשבות שליליות מוגזמות. ההגזמה בטוב וההגזמה ברע מחליפות זו את זו ויוצרות מעגל אינסופי של עליות וירידות חדות.

איך זה מתקשר למאניה - דיפרסיה?

המצב הזה מתאר מעין "מאניה - דיפרסיה": רגע אחד הוא ממריא למעלה וחווה "מאניה" ושמחה גדולה, ורגע אחר כך נופל ל"דיפרסיה" עמוקה ותחושת ייאוש גדולה עוד יותר. ככל שהמאניה גדולה יותר, כך הנפילה אחריה כואבת יותר. זה ממשיך להתגלגל, כי בכל פעם שהאדם מרגיש רע, הוא מנסה לחפות על כך בשקר חיובי עוד יותר קיצוני, מה שמביא לנפילה גדולה יותר בהמשך.

ש: אתה יכול לתת דוגמה עם מחשבה איך זה קורה?

אליעד: זה פשוט. אדם שומע הערה של מישהו וחושב לעצמו: "אני לא שווה כלום", למרות שאין ממש קשר בין ההערה למציאות. בגלל הפירוש השלילי המוקצן, הוא חווה מצוקה גדולה. הוא אומר לעצמו "אני חייב להרגיש טוב", ואז כשהוא מקבל סימן חיובי קטן, הוא מיד הופך אותו למשהו ענק. אבל זה שקר, כי במציאות העובדה החיובית לא בהכרח מעידה על משהו גדול עד כדי כך. כשהוא מגלה שהמציאות לא באמת תואמת את ההתלהבות המוגזמת, הוא שוב מרגיש נפילה, וחוזר להגזמה שלילית עוד יותר.

למה השקר החיובי מחמיר את המצב?

כאשר האדם משקר לעצמו ושם על עצמו "גלימה" של כוחות לא מציאותיים או הצלחה שהיא מעבר למה שקורה בפועל, הוא יוצר ציפייה מוטעית. לאחר מכן, כשהוא מתנגש בעובדות, הנפילה קשה יותר. לכן כל ניסיון "לכסות" על הרע בהגזמה בטוב מגדיל בסופו של דבר את תחושת הרע שמגיעה לאחר שהאשליה מתנפצת.

כיצד אפשר לצאת מהמעגל הזה?

הדרך לצאת ממעגל ההגזמות היא להצמד לאמת. במקום לשקר לעצמך שהכל מושלם כשאולי לא, או להאמין שהכל איום ונורא כשזה לא בהכרח נכון, יש לבחון מה באמת קורה. אם מישהי אומרת לך שלום, כדאי לשאול "מי אמר שזה מחייב שהיא מעוניינת בי? ואם כן, אז מה?" וכך גם בצד השלילי - אם מישהו אמר משהו לא נעים, אפשר לבדוק "מי אמר שזה באמת כל כך גרוע? ואם כן, אז מה?" ההיצמדות לעובדות מפחיתה את הקיצוניות בשני הכיוונים.

למה חשוב להבחין בין העובדות לפירושים?

יש עובדות (מה באמת קרה) ויש פירושים (איך אנחנו מפרשים את העובדות). כשאדם קולט שפירוש הוא רק פירוש, לא בהכרח אמת מוחלטת, הוא יכול להימנע מהקיצוניות. הוא מפסיק "לשקר לטובה" או "לשקר לרעה" ומנסה לראות את הדברים באופן מדויק יותר. זאת הדרך להיחלץ מהלופ של מאניה - דיפרסיה ושל פירושים מוקצנים, כי בהדרגה המוח מתרגל להישאר שקול ומאוזן.
אז היו היה איש שהיה לו מאוד רע בחיים ואז הוא שאל את עצמו למה כל כך רע לי בחיים האם החיים שלי באמת כל כך רעים ואז התברר שהם לא כל כך רעים אז הוא אמר לעצמו אז למה כל כך רע לי ואז הוא הגיע למסקנה זה לא שבאמת רע לי זה פשוט אני כל הזמן מפרש את הדברים לרעה, כל הזמן כשקורה משהו אני מגזים ומפרש את זה לרעה יותר מדי מפרש דברים לרעה ואז הוא אמר לעצמו אוקי אני חייב למצוא דרך להפסיק לפרש דברים לרעה אני חייב להיצמד לעובדות להפסיק להגזים להפסיק להיות בדיפרסיה עמוקה.

ואז הוא אמר לעצמו אוקי מה אני צריך לעשות כדי להפסיק את זה ואז הוא אמר לעצמו חשב וחשב והגיע למסקנה אמר מצאתי את הסיבה למה אני כל הזמן המוח שלי רגיל להגזים לראות את העולם כל כך רע, מצאתי את הסיבה למה המוח שלי רואה את הדברים כל כך רע בגלל שאני מרגיל את המוח שלי להגזים לראות דברים טובים מאוד טוב כשקורה איזה משהו קטן אני מתלהב מזה כאילו מי ישמע מה קרה ואז אני מרגיל את המוח להגזים בדברים טובים ואז המוח אחר כך בגלל שהוא רגיל להגזים אז הוא גם מגזים ברעים.

אם בחורה נגיד אומרת לך אהלן מה קורה ואתה כבר אומר וואו היא רוצה אותי ואיזה כייף ויש לך איזה סיפור שלם אז גם אם בחורה לא תהיה זמינה עבורך אתה כבר יש לך סיפור שלם היא לא זמינה עבורי היא לא רוצה אותי ואיזה סיפור שלם, בינגו ואז הוא אמר לעצמו זהו מצאתי את הפתרון אני צריך להפסיק להגזים בדברים הטובים ואז אני גם אפסיק אוטומטית בדברים הרעים ואז הוא חשב ואמר אוקי אבל איך אני מפסיק את הדברים הטובים למה אני כל הזמן מגזים בדברים הטובים למה כשבחורה אומרת לי שלום אני כבר מתלהב מי ישמע.

ואז הוא גילה הוא אמר מצאתי את הסיבה למה כי אני ממש רוצה להרגיש טוב כי ממש רע לי למה ממש רע לי כי החיים שלי ממש רעים למה הם ממש רעים כי לי פירושים מאוד רעים, זאת אומרת בגלל שהוא מפרש את הדברים מאוד רע אז עכשיו מאוד רע לו רע לו מאוד ומאוד אז אם בחורה רק אומרת לו שלום הוא כבר מפרש את זה כאילו מי ישמע זה טוב, למה הוא מפרש את זה כי מאוד רע לו למה מאוד רע לו כי הוא לפני כן הוא פירש פירוש שלילי אחר שהוא לא נכון מה בעצם נוצר לנו נוצר לנו לופ.

מה הלופ הלופ הוא כזה הוא מפרש פירושים חיוביים מגזים בחיובי כי הוא במצוקה הוא ממש סובל והוא חייב להרגיש טוב וזה נובע כתוצאה מכך שהוא מפרש פירושים שליליים שהוא מגזים בשליליים מרוב שהוא מגזים בפירושים השליליים נהיה לו ממש רע ואז הוא צריך לשקר את עצמו להגיד שהמצב ממש טוב ואז מה לעשות שהמצב גם לא ממש טוב ואז הוא רואה שזה לא בדיוק מה שהוא רצה אז הוא חושב שהמצב ממש רע וככה הגלגל ממשיך ואי אפשר לצאת מהלופ הזה.

ולכן הפתרון הוא כזה אתה צריך לעמוד בפיתוי עכשיו אתה לדוגמה נגיד לקחת הלוואה בבנק ויש לך מינוס ואתה לא יכול לסגור את החודש ואז הבנק אומר לך אין בעיה בוא אני אתן לך עוד הלוואה יותר גדולה כדי שתוכל לסגור את החודש אז אתה אומר בא ניקח הלוואה נוספת ואז אתה לוקח הלוואה נוספת למה כדי לסגור את הקודמת אבל הנוספת היא כבר עם יותר ריבית ועכשיו אתה בחודש הבא בעוד חודשיים או משהו כזה מצבך יהיה יותר גרוע כי אין לך את הריבית הזאת ואז אתה תצטרך הלוואה יותר גדולה.

נגיד שאתה עכשיו צריך להחזיר למישהו חמשת אלפים שקלים ואין ואז הוא אומר יודע מה אל תחזיר לי חמשת אלפים תחזיר כמה יש לך שלושת אלפים תחזיר לי רק שלושת אלפים אבל בחודש הבא תחזיר לי עוד שלושת אלפים נגיד עכשיו הוא כבר הקפיץ לך לששת אלפים, זאת אומרת במקום שאתה חייב חמשת אלפים אתה חייב ששת אלפים אתה אומר אין בעיה מה עכשיו יש לי שלוש בוא ניתן לו את השלוש ואז החוב שלך גדל מחמשת אלפים לששת אלפים.

ש: אתה יכול לתת דוגמה עם מחשבה איך זה קורה כי אני לא מבינה.

אליעד: זה פשוט בן אדם שהוא קורה לו משהו בחיים והוא חושב שהוא לא שווה נגיד חושב איזה פירוש שלילי יש כאילו מה קרה ויש מה הוא פירש אמרו לו איזה משהו והוא פירש איזה פירוש אין קשר, יכול להיות קשר אבל קשר קלוש ביותר והפירוש הזה עשה לו מאוד רע בן אדם כזה כנראה שמאוד רע לו ואז הוא במצוקה מאוד קשה הוא חייב להרגיש טוב והוא לא יודע איך להרגיש טוב אז הוא אומר אוקי עכשיו שיקרה איזה משהו טוב עכשיו אני אפרש אותו כאילו מה קרה ואז הוא משקר מהכיוון ההפוך הוא משקר כאילו קרה איזה משהו.

ש: אבל איפה נוצרת הריבית?

אליעד: הפואנטה זה לא על הריבית הפואנטה שהוא בלופ שזה לא נגמר לעולם כי עכשיו בגלל שהוא פירש משהו מאוד טוב, יש גם ריבית בגלל שהוא פירש מאוד טוב עכשיו בפעם הבאה יהיה לו עוד יותר רע כי בגלל שהוא שיקר את עצמו שהמצב כל כך טוב.

ש: למה יהיה לו יותר רע?

אליעד: אם בן אדם לדוגמה נגיד נמצא בעבודה ומפחד שיפטרו אותו עד כאן בסדר ואז הבוס שלו עובר לידו ומדבר עם מישהו ואז הוא אומר לעצמו כנראה הם מדברים עלי שיפטרו אותי ואז הוא נכנס לחרדה עכשיו מי אמר שמדברים עליך בכלל ואם יפטרו אותך אז מה אבל הוא בחרדה נוראית חבל על הזמן, אוקי עכשיו הוא לא יודע מה לעשות הוא במצוקה הוא אומר לעצמו אני חייב לצאת מזה אז מה הוא עושה אז פתאום הבוס שלו אומר לו בוקר טוב הוא אומר אם הוא אמר לי בוקר טוב כנראה שהוא מאוד אוהב אותי כנראה שהוא רוצה לקדם אותי בשכר.

עכשיו מה זה אומר עכשיו הוא שיקר כי אף אחד לא רוצה לקדם אותו אז עכשיו בפעם הבאה יהיה לו עוד יותר רע כי הוא סיפר לעצמו סיפור שהוא לא טוב בכלל הוא סיפר סיפור טוב שלא קיים במציאות, הוא יוצר פער יותר גדול שיקר שקר לטובה עכשיו הוא יראה שזה לא נכון ואז הוא עוד יותר ישבר לו הלב. אם בן אדם הולך ברחוב מגיע לדלת והוא רואה שהוא לא יכול להיכנס ואז הוא פותח את הידית ונכנס הכל בסדר אבל אם הוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן ואז הוא רואה שהוא לא יכול לעבור דרך הדלת הוא אומר מה אני לא סופרמן אז זאת אומרת בגלל שהוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן כל כך רע לו מזה שהוא צריך לפתוח את הדלת להיכנס.

זאת אומרת שהסיפור שהוא סיפר לעצמו כל כך טוב אומנם עשה לו טוב אבל הגדיל את זה שיהיה לו רע ובגלל שהוא כל דבר מפרש לרעה אז כשהדלת לא תיפתח, הוא סיפר לעצמו שהוא סופרמן ואז הוא ראה שהוא לא יכול להיכנס דרך הקיר הוא חייב לפתוח דרך הדלת ואז בגלל שהוא מגזים אז עכשיו הוא פירש פירוש ואני נכה אין לי כוחות אני לא יכול לעשות כלום ואני גמור למה כי הוא רק לא יכול להיכנס דרך הדלת ואז היה לו ממש רע מזה ואז הוא נכנס בקושי דרך הדלת, אז הוא אמר רגע אני חייב לצאת מזה ואז אחר כך קרה איזה משהו הוא אמר וואו אני אלוהים אני כל יכול אני זה אני שם סיפר איזה סיפור מוגזם עוד יותר הגזים עוד יותר כדי לפצות את עצמו על השלילי.

אבל זה לא נכון הסיפור הזה ואז אחר כך הוא עוד הרגיש עוד יותר רע כי ככל שהסיפור שלו יותר טוב ככה אחר כך יהיה לו יותר רע, ככל שהוא משקר שקר יותר טוב שזה שקר זאת לא האמת ככה הוא התברר לו שהוא טועה ואז יהיה לו יותר רע אחר כך ואם יהיה לו יותר רע אז הוא במצוקה יותר גדולה ואז הוא צריך לשקר שקר עוד יותר טוב וזה נקרא מאניה דיפרסיה שאתה באיזה מאניה איזה משהו ואז אחר כך אתה בדיפרסיה ואז אחר כך במאניה אחר כך בדיפרסיה במאניה בדיפרסיה וכל פעם זה גדל עולה ועולה יורד ויורד יורד ועולה, כמו משוגע למה כי אתה מגזים לטוב ומגזים לרע.

ובמאה אחוז שיש אפשרות לצאת מזה וממאניה דיפרסיה ומכל שאר ההפרעות המחלות הנפשיות על ידי זה שאתה נצמד לאמת אתה אומר לעצמך תקשיב לא מעניין אותי יותר כלום אני רוצה לדעת מה האמת טוב לי רע לי לא אכפת לי אני חייב לדעת מה האמת, האם זאת האמת או לא האמת אני חייב להיצמד לאמת מה האמת יש עובדה ופירוש יש עובדות ויש פירושים הפירוש הוא אולי נכון אולי לא נכון אולי הוא נכון בשני אחוז בחמש אחוז, האם זאת עובדה האם זה פירוש מה האמת זאת אמת זאת לא אמת האם בהכרח זה טוב האם בהכרח זה רע בודק.

אם אתה נצמד לאמת יצאת מהבעיה הזאת אולי בעוד שלושה שלבים או הבעיה תתחיל להיחלש לאט לאט אבל אם אתה בגלל שרע לך במקום להיצמד לאמת אתה אומר אני אשקר לטוב אז אתה דופק את עצמך עוד יותר אם רע לך מאוד, אתה יכול או להפסיק לשקר או לשקר עוד יותר שטוב ואז מצבך יסתבך ולכן עדיף?

ש: לא לשקר.

אליעד: מה זה אומר פרקטית?

ש: לבדוק מה האמת.

אליעד: מה זה אומר פרקטית שאם מישהי אומרת לך שהיא ממש אותך.

ש: לקחת את זה בעירבון מוגבל.

אליעד: מי אמר שזה נכון ואם כן אז מה, עכשיו מישהי אומרת לך שהיא ממש לא אוהבת אותך.

ש: מי אמר שזה נכון ואם כן אז מה.

אליעד: אם כן אז מה בדיוק להיצמד לאמת אדוני. אתה הבנת?

ש: כן.
אוטומט טיפול בהפרעה פסיכיאטרית מסקנות זמן ומקום שאלות בעיות נפשיות בנקאות הפרעות פסיכיאטריות מה לעשות להוכיח פרשנות או עובדה איך לטפל איך לטפל במאניה דיפרסיה איך לצאת מלופ איך לצאת ממאניה דיפרסיה דיפרסיה הפרעה הפרעה ביפולרית הפרעה דו קוטבית הפרעות הפרעות דו קוטביות חיוביות חיוביים טיפול טיפול בהפרעה טיפול בהפרעה ביפולרית טיפול בהפרעה דו קוטבית טיפול בהפרעות טיפול במאניה דיפרסיה טיפולים להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה לופ לטפל לטפל במאניה דיפרסיה לצאת מלופ לצאת ממאניה דיפרסיה מאניה מאניה דיפרסיה מטופל מטופלים מטפל מעגל של פירושים מעגל של פירושים שליליים וחיוביים עובדה עובדה או פירוש עובדה או פרשנות עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים חיוביים פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פירושים שליליים פירושים שליליים וחיוביים פרשנות או עובדה שלילי שליליות
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
טיפול לטפל - הכל כולל הכל על טיפול לטפל - רשימת כל הנושאים טיפול לטפל טיפול cbt טיפול nlp טיפול ocd טיפול אחרי בגידה טיפול אישי טיפול ב nlp טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול בpdd טיפול בא מיניות טיפול באו סי די טיפול באובדנות טיפול באובססיה טיפול באובססיה זוגית טיפול באובססיות טיפול באוטיזם טיפול באונס טיפול באיומי התאבדות טיפול באישיות פרפקציוניסטית טיפול באלימות טיפול באלימות בבית הספר טיפול באמיניות טיפול באנורקסיה טיפול באנורקסיה קשה טיפול באנורקסית טיפול באנשים
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
... טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי מה ההבדל בין טיפול קוגניטיבי לטיפול התנהגותי? אליעד כהן מציג בהרצאה זו שלושה סוגים של טיפול מרכזיים - טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, וטיפול משולב הנקרא CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). הוא מסביר כי טיפול קוגניטיבי מתמקד בשינוי צורת החשיבה של האדם, מתוך ההנחה שאם ישנה את תפיסתו לגבי ההתנהגות הבעייתית, ההתנהגות עצמה תשתנה מעצמה. לדוגמה, אדם ... מעישון ינסה להבין לעומק מדוע הוא מעשן, מה העישון נותן לו, ואם יצליח לשכנע את עצמו בצורה עמוקה שהעישון אינו מועיל לו, הוא פשוט יפסיק לעשן מעצמו. לעומת זאת, טיפול התנהגותי עובד דרך שינוי ישיר של הרגלים. לפי גישה זו, אם אדם יתחיל בפועל לשנות את ההרגל הבעייתי, גם תפיסתו הקוגניטיבית לגבי ההרגל תשתנה בהדרגה. לדוגמה, מעשן שיפסיק לעשן באופן יזום ויתמודד עם הקושי שבכך, יתחיל לפתח מחשבות חדשות ותובנות חדשות, וכך תשתנה גם תפיסתו לגבי העישון עצמו. מהו טיפול CBT ואיך הוא משלב את שתי השיטות? טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) משלב את שתי השיטות: הוא כולל גם שינוי התנהגותי בפועל וגם בחינה וניתוח של מחשבות ורגשות שעולים תוך כדי השינוי. כך, בטיפול לגמילה מעישון, המטופל מתבקש להפסיק לעשן, אך במקביל עליו לעקוב אחרי המחשבות והרגשות שמתעוררים אצלו תוך כדי התהליך. לדוגמה, מחשבות כמו קשה לי בלי סיגריה, או אני ... ומה המשמעות הרגשית של הסיגריה עבורו. הגישה המשולבת היא אידיאלית כיוון שהיא מטפלת בבעיה הן ברמת החשיבה והן ברמת ההתנהגות, ומאפשרת להתמודד עם בעיות שייתכן שהמטופל לא היה מודע אליהן מראש. עם זאת, אליעד כהן מדגיש כי השינוי המהותי ביותר הוא תמיד השינוי הקוגניטיבי. מדוע אליעד כהן מדגיש שהשינוי הקוגניטיבי ... אדם שסובל מהתמכרות לסמים יכול לעבור גמילה התנהגותית בה הוא מפסיק להשתמש בסמים, אך אם החשיבה שלו לא השתנתה באופן מהותי והסיבות שהובילו אותו לשימוש בסמים לא טופלו, הוא עלול לחזור להשתמש בסמים בשלב מאוחר יותר. לפיכך, ללא שינוי מחשבתי עמוק ומקיף, שינוי ההתנהגות בלבד לא תמיד יחזיק מעמד לאורך זמן. האם ... ולדבר באופן תיאורטי על הסיבות שלו לעשן, אך רק כשהוא ינסה להפסיק לעשן, הוא יגלה פחדים, רגשות ותובנות חדשות שיצופו בו תוך כדי ההתמודדות המעשית. איך לשלב טיפול התנהגותי וקוגניטיבי בצורה נכונה? ההמלצה של אליעד כהן היא להתחיל בטיפול שמשלב את שני ההיבטים במקביל: לשנות בפועל את ההרגל (למשל, להפסיק לעשן בפועל). לבצע ניתוח קוגניטיבי מעמיק של כל קושי, פחד או תחושה שעולים ... צריך לשאול את עצמו מדוע בדיוק הוא מרגיש כך, ומה באמת חסר לו באותו רגע. זהו תהליך של חקירה עמוקה שמוביל גם לשינוי התנהגותי וגם לשינוי מחשבתי. איך לבחור את הטיפול המתאים ביותר? לסיכום, אליעד כהן מציין שאין תשובה חד משמעית מוחלטת לשאלה מהו ה
גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
... טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי מדוע הטיפול הנפשי לא תמיד מצליח ומה הסיבה האמיתית לכך? כאשר טיפול נפשי אינו מצליח, אליעד כהן מסביר שאין זה נכון להאשים את המטופל כבעייתי או גרוע. ההסבר לכך פשוט: תפקיד הטיפול הוא להתאים את עצמו למטופל , אפילו אם המטופל מאתגר או קשה במיוחד. לכן, בכל מקרה של כישלון, האחריות מוטלת על הטיפול עצמו. אם שיטת הטיפול אינה מתאימה או שהגישה של המטפל אינה נכונה למטופל, הטיפול ייכשל. מה ההבדל בין טיפול שלא הצליח למרות שהיה אמור להצליח לבין טיפול שלא היה אמור להצליח מלכתחילה? אליעד כהן מבחין בין שני סוגי כישלונות בטיפול: הראשון, כאשר טיפול נכשל למרות שהיה אמור להצליח, והשני, כאשר המטופל מצפה לתוצאות מיידיות מטיפול שלא נועד לכך. הוא נותן כדוגמה אדם שרץ פעם אחת על הליכון, ואז מתלונן שהמשקל לא השתנה. הטיפול, במקרה זה הריצה, לא היה אמור להביא לתוצאות כה מהירות. לכן, לא מדובר בכישלון של הטיפול, אלא בתפיסה מוטעית של המטופל. מה עושים כשהטיפול עובד ואז מפסיק לעבוד? מצבים נפוצים הם כאשר
טיפול רגשי, טיפול קוגניטיבי, יעוץ רגשי, שיטות טיפול, דרכי טיפול, גישות טיפוליות, יעוץ שכלי, טיפול שכלי, שכל או רגש, איזה טיפול הכי טוב? איזה טיפול מתאים לי? ריברסינג, מדיטציה, ויפאסנה
טיפול רגשי, טיפול קוגניטיבי, יעוץ רגשי, שיטות טיפול, דרכי טיפול, גישות טיפוליות, יעוץ שכלי, טיפול שכלי, שכל או רגש, איזה טיפול הכי טוב? איזה טיפול מתאים לי? ריברסינג, מדיטציה, ויפאסנה
טיפול רגשי, טיפול קוגניטיבי, יעוץ רגשי, שיטות טיפול, דרכי טיפול, גישות טיפוליות, יעוץ שכלי, טיפול שכלי, שכל או רגש, איזה טיפול הכי טוב? איזה טיפול מתאים לי? ריברסינג, מדיטציה, ויפאסנה האם טיפול רגשי עדיף על טיפול שכלי? כאשר מתמודדים עם בעיות רגשיות כמו בדידות, עצב, או תחושות שליליות, אנשים רבים שואלים איזה סוג טיפול יוכל לעזור להם בצורה הטובה ביותר. אליעד כהן מסביר כי קיימות שתי גישות מרכזיות לטיפול: טיפול רגשי וטיפול שכלי (קוגניטיבי), ולכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. ההחלטה איזה טיפול מתאים תלויה בעיקר באופי הבעיה ובמטרת המטופל. מהי המשמעות של טיפול טכני והאם הוא יעיל? לעיתים, אנשים מתייחסים לפתרון שכלי או טכני כמשהו קר, טכני מדי, שאינו נותן מענה מספק לצד הרגשי של ... וייתכן שירגיש טוב יותר זמנית. אך אם הבעיה האמיתית, שהיא מחשבה בסיסית הגורמת לבדידות, לא תטופל ולא תשונה בשורשה, הבעיה תחזור בהמשך. כיצד עובד טיפול שכלי בבעיה רגשית? לפי אליעד, הבעיות הרגשיות בסופו של דבר נובעות ממחשבות לא מודעות. גם אם אדם עובר תהליך רגשי כמו ... יעדיפו פתרון שגורם להם להרגיש טוב מידית, גם אם הוא לא פותר את הבעיה באופן יסודי. מה היתרון של טיפול שכלי לפי אליעד? אליעד טוען כי היתרון המרכזי של טיפול שכלי הוא שהוא מתמודד עם מקור הבעיה, שהיא תמיד תפיסה או מחשבה. לדבריו, כדי לפתור בעיה באופן מוחלט, חובה להתמודד עם ... או רגשית, עובדת בסופו של דבר רק משום שהיא משפיעה על אופן החשיבה של האדם. כיצד אפשר לשלב טיפול רגשי ושכלי בצורה יעילה? אליעד מציע שאפשר לשלב טיפול רגשי ושכלי כדי להקל על המטופל. לדוגמה, לתת למטופל קודם תחושה טובה באמצעות שיטות רגשיות כדי שיהיה לו קל יותר לקבל את הגישה השכלית בהמשך. הוא משווה זאת לילד שמתקשה לאכול ... באוכל טעים כדי לקבל אותה. באותו אופן, אפשר לעטוף את הפתרון השכלי בשיטות רגשיות נעימות כדי שהמטופל יצליח להתמודד עם החשיבה הנדרשת. כיצד בוחרים טיפול מתאים לאדם מסוים? אליעד מבהיר שאין טיפול אחד שמתאים לכולם, וכל אדם זקוק למשהו אחר בהתאם ליכולתו להבין ולקבל. למשל, יש אנשים שצריכים תהליך עדין ורגשי יותר כדי ... החוכמה היא להתאים את הדרך לאדם ולא את האדם לדרך. למה חשוב להבין מה האדם באמת רוצה כשהוא מבקש טיפול? לפי אליעד, אנשים לעיתים מבקשים משהו מסוים, אך בפועל רוצים דבר אחר. תפקיד המטפל הוא לזהות את הרצון האמיתי של המטופל ולא בהכרח לתת לו מיד את מה שהוא ביקש. המטפל יכול לתת למטופל הרגשה שמבינים אותו, ואחרי זה להסביר לו בעדינות שייתכן שיש דרך טובה יותר להתמודד עם הבעיה שלו, דרך שאולי ה
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
... הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? ... כך מהר יותר יתפוס המטופל את יכולת החשיבה המתקדמת ויתחיל להחלים. אליעד מדגיש שבאמצעות שיחה נוחה והדרגתית, המטופל יכול לחזור למצב של איזון נפשי תוך זמן קצר. ההיגיון שבבסיס השיטה המטופל הסובל מההפרעה הנפשית פועל על פי היגיון אחר. לדוגמה, אדם הסובל מהפרנויה וחש שחוצנים רודפים אחריו יכול לשאול את עצמו ... דרך השיחה עם המטפל, המטופל לומד להטיל ספק במחשבותיו ולבנות היגיון פנימי חדש. אם המטפל מבין את ההיגיון המיוחד של המטופל ומטפל בו בסבלנות ובזמן הנכון, התהליך מביא להחלמה. הקשר בין חיפוש האמת לריפוי נפשי במהלך ההסבר, אליעד מציין ... הוא יכול לסייע למטופל לחזור לחשיבה בריאה. כיצד להימנע מלהיסחף לעולם המשוגע? אליעד מציין את הבעיה הגדולה של מטפלים רבים - הפחד מלהיסחף לעולם של המטופל. כשמטפל חושש שההיגיון שלו יישאב אל תוך עולמו של המטופל, הוא לא מצליח לעזור לו. כדי למנוע זאת, חשוב שמטפל יהיה בעל היגיון חזק וברור, שאינו נוטה להיסחף או להיכנס לתוך דמיונות המטופל. המסר הסופי: כל אחד יכול להיות חכם ומאוזן נפשית לסיום, אליעד מדגיש כי כל אחד יכול ללמוד לחשוב בהיגיון ולסייע לאנשים ... עם המצב ההזוי של המטופל. מתי זה לא יקרה? אם נמצא אדם שחוכמתו או יכולת החשיבה ההגיונית שלו כה גבוהה, ייתכן שלא תהיה לו שום מגבלה להיכנס לעומק ראשו של המטופל, להבין את עולמו ולהוביל אותו החוצה אל עבר שפיות מלאה. אדם כזה, לפי ההסבר, הוא מישהו בעל היגיון של 100 מתוך 100. במצב כזה, לא משנה כמה המטופל נמצא בבלבול, המטפל לעולם לא יאבד את היכולת ההגיונית שלו, אלא רק ירים את המטופל אליו. האדם המשוגע יהיה כמים הקרים, אבל המטפל החם בעוצמה של 100 גובר עליו. החשיבה מאחורי הטענה שכל משוגע למעשה כן חושב ... אל עומק החשש של המטופל, לעבור עם החשיבה עד קצה הגבול, ואז להאיר לו כיוונים לוגיים חלופיים, אפשר ליצור תהליך שינוי. הקשר לחיפוש האמת ולדוגמה על ... אל השיגעון. הבעיה של מטפלים רבים: חוסר יכולת אמיתית להכיל את שיגעון המטופל ישנה אמירה חריפה: מטפל, פסיכיאטר, פסיכולוג, או כל איש מקצוע שלא באמת מסוגל להבין את ההיגיון של המטופל, לעולם לא יצליח לרפא אותו באמת. ייתכן שהוא ייתן תרופות פסיכיאטריות, ייתן כלים התנהגותיים או תמיכה רגשית, אבל לא יגיע לרמת ריפוי מלאה. מטפלים רבים בעצמם חוששים משיגעון, כי הם יודעים בתוכם שאינם לגמרי חסינים. ברגע שיכנסו לעומק ראשו של המשוגע, הם עלולים להיסחף גם ... לכן, כדי להגיע לטיפול במאה אחוז הצלחה, נדרש אדם עם היגיון מושלם, או לפחות היגיון גבוה יותר מאשר עוצמת חוסר ההיגיון של המטופל . כיצד נמדדת חוכמה אמיתית? המבחן של לחלץ את ההפך נעשה מעבר לסיפור חסידי או רעיוני מתוך סיפורי מעשיות על שבעת הקבצנים לרבי ... להיכנס לכל מחשבה של המטופל, הוא לא יוכל לשחרר אותו באמת. הוא יסתפק לזרוק משפטים כמו אין דבר כזה או אתה מדמיין, והמטופל לא באמת יתקדם. מדוע אנשים לא ממהרים ליישם את השיטה? התשובה הפשוטה היא הפחד. כמעט כל אדם נורמלי אינו מחזיק בהיגיון של 100 ... רק שינויים קטנים. הטיפול נעשה בצורה מוגנת, עם תרופות, עם הגבלות של זמן ושל דרכי שיח. במקום לנהל שיחה פתוחה עם המשוגע ללא גבולות, עושים זאת ... בהרבה, ואז הפחד של המטופל יוכל לפנות את מקומו בהדרגה. אלא שגם כאן קיימת ההשפעה ההדדית: אם החרדה של המטופל גדולה מן הרוגע של המטפל, הרוגע עלול להיפגם. השוואה לשאלת עד כמה אדם באמת יכול לחולל שינוי בסביבתו מופיעה שאלת עומק ... לשפוך שכל לראשו של המטופל דרך נושאים נטולי קונפליקט כל הסיכום חוזר לנקודת המוצא: כדי לרפא אדם הסובל מהפרעה נפשית, מדיכאון, מחרדה או משיגעון, לא ... הדבר מייצר תקווה לטיפול בכל ההפרעות? נטען בתוכן הזה שהשיטה הזו תקפה לכל סוגי המחלות הנפשיות, בכל עוצמה ובכל מגוון. בין אם מדובר ...
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
... טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף למה מטפלים מסוימים אוסרים ללכת לטיפול מקביל? אליעד כהן מסביר שישנן שיטות טיפוליות רבות שבהן המטפלים מבקשים מהמטופל שלא להשתתף בטיפול אחר במקביל. הסיבה לכך נעוצה בעיקר באמונות שמטפלים מנסים להחדיר למטופל כחלק מהטיפול שלהם. לדוגמה, מטפל פסיכולוגי עשוי לומר שאסור במקביל ללכת לטיפול פסיכיאטרי או לטיפול NLP, כי זה יפריע לתהליך הטיפול. הסיבה האמיתית לכך, מסביר אליעד, היא שטיפול מסוג אחד עשוי להתבסס על אמונה מסוימת, וכאשר המטופל הולך לטיפול נוסף שמבוסס על אמונה הפוכה, נוצרת סתירה שפוגעת בתהליך הטיפולי המקורי. לדוגמה, אם אדם הולך לטיפול פסיכולוגי שבו מלמדים אותו להאמין בעצמו, ובטיפול אחר מלמדים אותו דווקא להטיל ספק בעצמו ולבדוק את עצמו, ייתכן שתיווצר סתירה בין שני הטיפולים. במקרה כזה, האמונה מה
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך מטפלים במחשבות פרנואידיות ובהפרעות נפשיות מורכבות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל באופן יעיל בסכיזופרניה פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה להתמקד בהבנת ההיגיון הפנימי שמאחורי המחשבות המוזרות של האדם, ולא להתייחס אליהן ... או מחלה שצריך רק לתקן בעזרת תרופות פסיכיאטריות. ההסבר של אליעד מתחיל בכך שהוא מדגים כיצד עובד הטיפול הנפוץ כיום בבתי חולים פסיכיאטריים, שם נהוג להגדיר כל מחשבה מוזרה או התנהגות לא נורמטיבית כמחלה, ואז פשוט לתת ... שהוביל את האדם לחשוב את המחשבה הזו מלכתחילה, אלא רק מטשטשת או מסתירה את הבעיה האמיתית. מדוע הטיפול התרופתי לא תמיד מספק פתרון אמיתי לבעיה? אליעד מסביר שהרופאים בבית החולים לא תמיד מודעים או מעוניינים לטפל לעומק בשורש הבעיה. לרופאים קל יותר לטעון שאין פתרון אמיתי או שהבעיה היא גנטית, משום שזה מסיר מהם אחריות על חוסר היכולת שלהם להבין את המטופל ולהתחבר אליו רגשית. קל יותר להאשים את המערכת או את הגנטיקה מאשר להודות בחוסר היכולת של הרופא או של המערכת הרפואית להבין לעומק את המניעים הרגשיים או הפסיכולוגיים של המטופל. אליעד כהן נותן דוגמה לכך מתוכנית הטלוויזיה יצאת צדיק, בה בעלי מקצוע נוכלים ממליצים על החלפת כל המערכת בבית במקום תיקון פשוט של מתג, כי זה יותר קל ונוח להם מאשר להודות שהם לא יודעים לטפל בבעיה הספציפית. באותה מידה, גם ברפואה הפסיכיאטרית, לפעמים יותר קל להחליט על תרופות שמשנות את כל המוח במקום להבין ... מדמיין דברים כדי להצדיק את ההרגשה שלו. בצורה הזאת, כשמבינים את המניעים הפנימיים והרגשיים, אפשר לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטומים. מה הקשר בין הרגשת מיוחדות למחשבות פרנואידיות? בדוגמה נוספת שאליעד כהן מביא, אדם ... שלילי. הוא לא מוכן לקבל את עצמו כרגיל או פשוט, ולכן המציא את השיגעון הזה כדי להרגיש ייחודי. הטיפול הנכון הוא לגלות מה עומד מאחורי הצורך שלו להרגיש מיוחד, ולעזור לו להכיר בערך עצמי אמיתי שלא תלוי בדברים יוצאי דופן. איך לטפל באדם שלא משתף פעולה? אליעד מסביר שאם האדם לא משתף פעולה באופן ישיר, עדיין אפשר לטפל בו דרך אנשים שמתקשרים איתו - למשל אדם שמביא לו אוכל או מדבר איתו מדי פעם. דרכם אפשר לשאול אותו שאלות שמבהירות את הרגשות שלו ומאפשרות להבין את ההיגיון הפנימי שלו. זו שיטה איטית יותר אבל טובה בהרבה מחוסר טיפול. בדרך זו אפשר להתחיל תהליך שבסופו של דבר יביא להבנה ולשיפור. האם כל בעיה נפשית ניתנת לטיפול? אליעד כהן מצטט את רבי נחמן מברסלב שטען כי אפילו אם אדם הגיע למצב הנפשי הגרוע ביותר, אפילו אם השתגע לגמרי ועבר ... טיפת היגיון בסיסי של יש ואין, אפשר להחזיר אותו למצב תקין באמצעות הבנת ההיגיון הפנימי שלו וטיפול רגשי ועמוק. טיפול בסכיזופרניה פרנואידית איך להבין מחשבות רדיפה? מה לעשות עם בן אדם פרנואידי? האם יש היגיון בשיגעון? למה תרופות לא תמיד עובדות? איך לטפל באדם שלא משתף פעולה? איך להבין מחשבות מוזרות? אז מה את אומרת בעצם את אומרת מה שאלת? ש: מה שאני אומרת. אליעד: מה את ... פשוט מכירה טוב מאוד את העולם הזה. אליעד: ומה את חושבת שהם מכירים את השיטה הזאת, יש למישהו עצבים לטפל באנשים בכלל? ש: שזה לא יכול לעבוד בסיטונאות. אליעד: למה לא? ש: אני לא יודעת להגיד מה יוצא נגיד במקומות כאלה מלטפל במצבים האלה בצורה כזאת. אליעד: אבל איך הם יטפלו אוקי. ש: בין היתר משום שיש משהו במוח שלהם שהוא לא מאוזן. אליעד: הכי ... בסדר בוא ניתן לו תרופות נחליף לו את המוח מחדש אבל את חושבת לרופא יש אומץ להגיד אני לא יודע לטפל בו אני לא מספיק מקצועי יש אומץ לרפואה להגיד כזה דבר אני לא יודעת או שעדיף לי להגיד אין פתרון, מה עדיף לרפואה להגיד? ... שאתה הרופא אתה זה ההוא המשוגע ולמצוא את ההיגיון שלו גם כן, מאיפה הם מבינים בזה במשוגעים יכולים לטפל רק אנשים חכמים מאוד אנשים שחכמים יותר מהמשוגע. עכשיו מה זה אומר יש חכם שמבין ברפואת? ש: שיניים. אליעד: שיניים הוא ...
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 1
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 1
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 1 מה הסיבה האמיתית למחשבות פרנואידיות אצל אנשים? כאשר אדם אומר שרודפים אחריו, עוקבים אחריו, ... אם היה מרגיש טוב עם עצמו ולא היה תלוי רגשית בבית או בחפצים שלו, הוא לא היה מפחד כל כך, ולכן גם לא היה מפתח מחשבות שווא כאלה. איך נכון לגשת לטיפול בפרנויות ומחשבות רדיפה? לדברי אליעד כהן, הגישה לטיפול במחשבות מסוג זה צריכה להיות דרך ההבנה של האינטרס הרגשי של האדם ולא דרך ויכוח רציונלי ישיר על ההיגיון שבדבריו. ... שייתנו לו את אותה הרגשה טובה או יסירו את התחושה הרעה שהוא מנסה לברוח ממנה. לדוגמה, אם הסיבה למחשבות רדיפה היא פחד מהתחושה שהוא כישלון, אז הטיפול יצריך לגרום לו להרגיש טוב עם עצמו, לחזק את ההערכה העצמית שלו ולהראות לו שהוא לא חייב להיות תלוי באישור חיצוני כדי ... ופרנויות. לדבריו של אליעד, אם האדם היה מרגיש שלם עם עצמו מלכתחילה, הוא לא היה צריך להמציא שום סיפור שיצדיק את הכישלונות והחסרונות שלו. איך לטפל במחשבות רדיפה? מה לעשות עם הפרעות פרנואידיות? טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות איך לעזור למישהו עם OCD? מהי הסיבה למחשבות לא הגיוניות? טיפול רגשי במחלות נפשיות למה אנשים ממציאים הזיות שווא? עכשיו בא בן אדם אומר שלום עוקבים אחרי מנסים לחסל אותי לפגוע בי וכו ... ההורים שלו למה הוא מאשים אותם כי אם הוא לא יאשים אותם אז בעצם הוא אשם במצב שלו אז עדיף לו להאשים אותם. ולכן מה זה אומר לנו זה אומר לנו שהדרך לטפל באותו בן אדם בכלל מכיוון אחר אם אנחנו רוצים לעזור לו אנחנו בכלל צריכים ללכת בכיוון אחר לגמרי אנחנו צריכים לעזור לו ...
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית מה זה טיפול בחשיפה ואיך הוא עובד? טיפול בחשיפה הוא שיטת טיפול נפוצה המבוססת על ההנחה שכאשר אדם מתמודד באופן ישיר עם הדבר שמפחיד אותו, הוא מגלה בהדרגה שהמציאות אינה מאיימת כפי שדמיין. לדוגמה, אדם הסובל מחרדה חברתית יתחיל את הטיפול בחשיפה בכך שהוא מדבר מול קהל מצומצם, ולאט - לאט יגדיל את מספר האנשים שהוא עומד מולם. באופן דומה, אדם עם פחד גבהים יתמודד תחילה עם מקומות מעט ... בהדרגה למקומות גבוהים יותר, עד שהחרדה פוחתת באופן משמעותי. האם טיפול בחשיפה תמיד מצליח? למרות שטיפול בחשיפה יכול להיות יעיל מאוד, הוא אינו מצליח תמיד. לדוגמה, במקרים של פחד טיסה קשה לבצע חשיפה הדרגתית, משום שאי אפשר לטוס חלקית. במקרים כאלו, האדם ... מיד עם המצב השלם, דבר שעלול להגביר את החרדה וליצור התנגדות מוגברת לטיפול. למשל, אדם שיחווה חוויה שלילית בזמן טיסה עלול לפתח סלידה חזקה עוד יותר, ואף יסרב לטוס שוב, מתוך אמונה שהפעם החרדה הייתה אמיתית ומוצדקת. מדוע החשיפה בלבד אינה מספיקה בטיפול בפחד? חשיפה לבדה עשויה שלא להספיק, ולכן חשוב להוסיף לטיפול אלמנט של התבוננות והבנה. אדם הסובל מפחד קהל לא רק צריך לדבר מול אנשים שוב ושוב, אלא גם לבחון את המחשבות שעוברות לו בראש לפני, תוך כדי ואחרי ההתנסות. ... הראשוניות שבבסיס החרדה. כיצד דוגמת התפוז המכני ממחישה את מגבלות הטיפול בחשיפה? בסרט התפוז המכני מוצגת דוגמה לכך שחשיפה בלבד לא בהכרח יוצרת שינוי רגשי אמיתי. גם כאשר מראים לאדם שוב ושוב סיטואציה מסוימת, זה לא תמיד יגרום לו לאהוב אותה או להפסיק לפחד ממנה. כדי שהטיפול יהיה יעיל באמת, יש צורך לשלב חשיפה עם הבנה פנימית עמוקה של מקור הרגשות והמחשבות. איך מטפלים בפחדים ספציפיים כמו פחד מגוקים או מים? במקרה של פחד מגוקים, אפשר להציע לאדם להתקרב לגוק באופן הדרגתי כדי לראות שלא קורה דבר רע. אבל חשוב גם לשאול ... לאדם לראות את חוסר הרציונליות של הפחד ולנטרל את המקור שלו. כיצד טיפול בחשיפה מתקשר להתמכרויות ולרצונות חזקים? העיקרון של טיפול בחשיפה עובד גם בצורה הפוכה: אם חשיפה מפחיתה פחד, אז מניעה (התנזרות) יכולה להחליש התמכרות או תשוקה חזקה מדי. למשל, אדם המכורה לסמים יכול להפסיק ... לא נפתרה. אותו עיקרון נכון לגבי תאוות או רצונות חזקים: אם לא מטפלים בשורש, הרצון פשוט יופיע בצורה אחרת. מכאן עולה החשיבות הגדולה של ההתבוננות הפנימית, בנוסף לחשיפה או להימנעות עצמן. למה שילוב בין חשיפה להתבוננות הוא הכרחי בטיפול? החשיפה יוצרת מידע חדש על המציאות, המאתגר את התפיסות הקודמות של האדם. ההתבוננות הפנימית שבאה לאחר מכן מאפשרת לו להבין מה היה שגוי במחשבותיו המקוריות ... שילוב זה יוצר שינוי עמוק ואמיתי, ומונע חזרה של החרדה או ההתמכרות. טיפול בפחדים וחרדות שינוי הרגלים ודפוסי חשיבה התמודדות עם התמכרויות ותאוות בירור הנחות יסוד והתבוננות פנימית איך להתמודד עם פחד קהל? כיצד להפחית חרדה חברתית? מהו טיפול בחשיפה? ש: מה זאת השיטה הזאת שנקראת טיפול בחשיפה? תשובה: הטיפול מבוסס על כך שכאשר אדם נחשף בהדרגה למצב מפחיד (כמו חרדה חברתית או פחד גבהים), הוא לומד, דרך החוויה עצמה, שהמצב אינו גורם לרע כפי שחשב. לדוגמה, מישהו שיש ... גדול יותר, וכך הלאה, עד שהוא מתרגל ונרגע מעט מהפחד הראשוני. האם טיפול בחשיפה תמיד עובד? ש: אם פשוט נחשפים עוד ועוד, האם זה תמיד יעלים את הפחד? תשובה: לא בהכרח. יש מקרים שבהם לא ניתן לחשוף אדם בהדרגה (למשל, פחד מטיסות ... מה באמת יקרה אם אכשל? האם זה נורא כפי שאני חושב? וכן הלאה. כיצד טיפול בחשיפה מתקשר לרצון ולהתמכרות? ש: מה הקשר בין פחד למשהו לבין הרצון לעשות משהו (למשל, התמכרות)? תשובה: אפשר לראות את ההיגיון ההפוך. טיפול בחשיפה מתבסס על המנגנון אם תתרגל שהדבר לא מפחיד, תפסיק לפחד. כך גם בקיצוניות השנייה: אם אתה רוצה משהו יותר מדי, אפשר לחוות את המצב ההפוך של ...
טיפולים סותרים, שיטות טיפוליות סותרות, ללכת לכמה טיפולים בו זמנית, טיפולים מנוגדים, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בסמים, טיפול קוגניטיבי, טיפול CBT, טיפול NLP, מסרים סותרים, מסרים מנוגדים, בחירת מטפל, בחירת טיפול, טיפולים נפשיים
טיפולים סותרים, שיטות טיפוליות סותרות, ללכת לכמה טיפולים בו זמנית, טיפולים מנוגדים, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בסמים, טיפול קוגניטיבי, טיפול CBT, טיפול NLP, מסרים סותרים, מסרים מנוגדים, בחירת מטפל, בחירת טיפול, טיפולים נפשיים
טיפולים סותרים, שיטות טיפוליות סותרות, ללכת לכמה טיפולים בו זמנית, טיפולים מנוגדים, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בסמים, טיפול קוגניטיבי, טיפול CBT, טיפול NLP, מסרים סותרים, מסרים מנוגדים, בחירת מטפל, בחירת טיפול, טיפולים נפשיים האם אפשר לעשות כמה טיפולים נפשיים במקביל? אליעד כהן מסביר את השאלה האם אדם יכול ללכת לכמה טיפולים נפשיים שונים בו - זמנית. הוא נותן כדוגמה אדם שנמצא בטיפול פסיכיאטרי שלוקח תרופות, ובמקביל מעוניין לעשות טיפול רגשי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), טיפול תפיסתי או טיפול NLP. השאלה העיקרית שאליעד מתייחס אליה היא אם קיימת סתירה בין טיפולים שונים, ואם אכן כדאי או לא כדאי לעשות כמה טיפולים נפשיים במקביל. מדוע יש מטפלים שמתנגדים לטיפול מקביל בשיטות שונות? אליעד כהן טוען שאפשר וניתן לשלב כל טיפול עם כל טיפול אחר. כדוגמה, הוא מסביר שניתן ללמוד יהדות, נצרות ואסלאם במקביל, לשלב בודהיזם תוך טיפול בסכיזופרניה בכדורים, ואפילו להשתמש בסמים תוך כדי טיפול נפשי אחר. לשיטתו, כל מי שטוען אחרת הוא או טועה או נוכל. הסיבה לכך היא שאם מישהו אומר לך שהטיפול שלו לא יעבוד אם תעשה משהו נוסף (למשל להשתמש בסמים, להיות דתי, חילוני, לקחת או לא לקחת תרופות מסוימות), זה מעיד שהטיפול שלו פשוט לא מספיק טוב. הסברו של אליעד הוא שטיפול טוב באמת יכול לעזור לכל אדם בכל מצב ובכל זמן, ללא תלות במצבו הנפשי, בהרגליו או בסגנון חייו. דוגמאות נוספות שהוא מביא הן שטיפול טוב יכול לעזור לאדם מכור לסמים וגם לאדם נקי מסמים, למכור לפורנו ולאדם א מיני, ליהודי וללא יהודי, לסכיזופרן ולפרופסור. כלומר, אם טיפול הוא מספיק טוב, הוא יעבוד לכולם. מה הסימן שטיפול הוא טוב ויעיל באמת? המדד ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה דו קוטבית, איך לצאת מלופ? פירושים שליליים, פירושים חיוביים, עובדות ופירושים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול, האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול, איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קשב וריכוז, מאמן אישי מומלץ, מאמן פרטי בתחום טיפול - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 18:48:13 - wesi1