אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ספקות ✔איך עובד המוח האנושי? כיצד פועל המוח? איך המוח עובד? חמשת החושים, חוש הראיה, תודעה אנושית, סודות היקום, סודות העולם, סודות החיים, סודות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:00:20איך עובד המוח האנושי? כיצד פועל המוח? איך המוח עובד? חמשת החושים, חוש הראיה, תודעה אנושית, סודות היקום, סודות העולם, סודות החיים, סודות הבריאה, להטיל ספק בחושים, כיצד עובד המוח?
מה המשמעות של להטיל ספק בחושים?

ההרצאה מתחילה בכך שאליעד כהן מעלה את השאלה: מי בעצם נותן את העצה להטיל ספק בחושים? האם זו העצה של האדם עצמו? אם כך, אולי כדאי לא לשמוע לה, כי הרי איך אפשר להקשיב לעצות של עצמך? אולם, אם לא תשמע לעצות שלך, למי תשמע? השאלה הזו מובילה את אליעד לעסוק במשמעות של להטיל ספק בחושים. הוא מציין כי אם אדם רואה שולחן, הוא יכול לשאול את עצמו אם באמת יש שם שולחן. אך אם הוא מטיל ספק, הוא לא יידע אם יש או אין שולחן. השאלה המרכזית היא: מה זה נותן להטיל ספק בכך? החושים קיימים בכל מקרה, ולא משנה אם אנחנו מטילים בהם ספק או לא.

האם הטלת ספק בחושים תביא אותנו לראות את הדברים כפי שהם?

בהמשך, אליעד שואל מי קובע כיצד הדברים "באמת"? אם עיוור לא רואה שולחן, האם הוא רואה את הדברים כפי שהם? השאלה הזו מביאה אותנו לתובנה: הטלת ספק בחושים לא משנה את מהות המציאות. אליעד מסביר כי אם תעצום עיניים, תוכל להטיל ספק בחוש הראייה ולראות שאין שולחן. אבל זה לא אומר שאין שולחן, אלא רק שאתה לא רואה אותו כעת. הרעיון הוא לא להכחיש את מה שאתה רואה, אלא להבין את התהליך שבו אנחנו תופסים את המציאות.

מהו פירוק התפיסה של "יש שולחן"?

אם נרצה לדייק, נוכל לומר: "אני רואה שיש שולחן". אם נדייק יותר, נגיד "העין שלי משדרת למוח שלי תמונה של שולחן". ואם נלך עוד צעד קדימה, נאמר "אני חושב שיש כאן שולחן". בשורה התחתונה, כל התהליך הזה של תפיסת המציאות מבוסס על ההבדלה בין יש לאין, שמאפשרת לנו לקבוע מה קיים ומה לא. כל תפיסה של "שולחן" נשענת על הבדל זה.

מה קורה כשמפרקים את התפיסה הזו?

אליעד מציע להטיל ספק בשלבים:
  • מי אמר שיש פה שולחן?
  • אני רואה שיש פה שולחן.
  • אני חושב שאני רואה שיש פה שולחן.
  • אני חושב שיש פה משהו שאני קורא לו שולחן.
  • אני חושב שיש פה משהו.
  • אני חושב שיש משהו.
  • אני חושב שיש אפשרות שיש משהו.
  • אני חושב שיש הבדל בין יש לאין.
  • מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?
ברגע ששואלים את השאלה "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", כל תפיסת המציאות מתערערת, וזהו רגע הצמצום, בו אנו מבינים שאין לנו כל ידיעה וודאית על המציאות.

האם חלום שונה מהמציאות?

בהמשך, אליעד עוסק בשאלה מה ההבדל בין חלום למציאות. הוא טוען כי הראייה היא בעצם סוג של מחשבה בעוצמה גבוהה, ואילו דמיון הוא מחשבה בעוצמה חלשה. כלומר, כל מה שמתרחש בחלום אינו שונה ממה שקורה במציאות מבחינת החוויה של האדם. ההבדל הוא רק בעוצמת התפיסה ובזיכרון. אם אדם חולם על אסון, הוא יחווה את זה כמציאותי, ואם יזכור את זה, יישאר עם טראומה. כך גם אם האסון קרה במציאות, אם הוא ישכח אותו, הוא לא ירגיש את הטראומה.

מה קורה אם מפרקים את התפיסה אפילו יותר?

כאשר מפרקים את המשפט "אני חושב שיש פה משהו שאני מגדיר אותו כשולחן", המילה "שולחן" היא החוליה החלשה ביותר. אם נוריד אותה, נקבל "אני חושב שיש פה משהו שאני מגדיר בצורה כלשהי". אם נוריד את "פה", נקבל "אני חושב שיש משהו". ואז, אפשר להמשיך ולפרק את המשפט עד שנגיע לשאלה "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", ובכך התפיסה כולה מתערערת.

האם ניתן להטיל ספק בעצם החשיבה?

אליעד מסביר שכשמגיעים לתמצום של כל הרעיונות, יש שלושה מרכיבים בסיסיים:
  • האני (החושב)
  • המחשבה
  • הדבר שנחשב
שלושתם תלויים זה בזה. אם אין חושב, אין מחשבה, ואם אין מחשבה, אין חושב. כאשר מבינים שהכל נשען על ההבדלה בין יש לאין, ושואלים "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", אז כל התהליך מגיע לסיומו. ברגע שמטילים ספק בעצם ההפרדה הבסיסית ביותר, אין לאן להתקדם יותר.

סיכום

הטלת ספק בחושים אינה אומרת סתם להכחיש את מה שרואים, אלא להבין את התהליך שמאחורי תפיסת המציאות. כל תפיסה של "שולחן" נובעת מההבדלה בין יש לאין, בין אני ללא אני, בין עבר להווה, ומבוססת על האמונה שיש הבדל בין יש לאין. כל ניסיון להטיל ספק בכך מוביל לשחרור מההגדרות המקובלות שלנו על המציאות ולמעבר לתפיסה הרבה יותר חופשית.
כיצד להטיל ספק בחושים?

אליעד פותח את הדיון בכך שהוא שואל מי נתן את העצה להטיל ספק בחושים. אם זו עצה של האדם עצמו, אולי אין להקשיב לה, אך אם אין להקשיב לה, למי כן להקשיב?

מה המשמעות של להטיל ספק בחושים?

נניח שאדם רואה שולחן ושואל את עצמו אם באמת יש כאן שולחן. אם יטיל ספק, אז לא ידע אם יש שולחן או אין שולחן. אבל גם כעת, הוא כבר מטיל ספק באופן מסוים, כי אם החושים היו תופסים את המציאות אחרת, הוא היה מטיל ספק בהם. כלומר, החושים קיימים בכל מקרה והשאלה היא מה המשמעות של להטיל ספק בהם.

האם להטיל ספק יביא לראות את הדברים כפי שהם?

אליעד שואל מי מחליט כיצד הדברים "באמת". אולי כפי שהם זה דווקא לראות שיש כאן שולחן? האם עיוור שלא רואה שולחן רואה את הדברים כפי שהם? ואם נראה את הדברים כפי שהם, מה זה ייתן?

הטלת ספק בחושים אינה פשוט לומר שאין שולחן, כי אם נסגור עיניים, כבר לא נראה שולחן, אך זה לא עוזר לנו. הרעיון הוא להבין את החושים עצמם. יש שולחן, אך מה עומד מאחורי תפיסת ה"יש כאן שולחן"?

פירוק התפיסה של "יש שולחן"

אם נרצה לדייק, אפשר לומר: "אני רואה שיש שולחן". ואם נדייק יותר: "העין שלי משדרת למוח שלי תמונה של שולחן". עוד יותר מדויק: "אני חושב שיש כאן שולחן". כלומר, מה שנשאר זה "אני חושב שיש כאן שולחן", ומכאן אפשר להמשיך לפרק את המשפט עוד יותר.

השאלה הבסיסית ביותר היא: מי אמר שיש הבדל בין יש לאין? אם לא יודעים זאת, אז לא ניתן לקבוע אם יש או אין שולחן.

המטרה היא לא להטיל ספק בחושים אלא להבין

המטרה אינה סתם להטיל ספק אלא להבין את התהליך שבו אנו תופסים את המציאות. כאשר רואים שולחן, המוח בעצם מפרש את הצורה, מזהה אותה, מייחס לה שם, ומבדיל בינה לבין מה שאינו שולחן. כל התהליך הזה מבוסס על כך שמבדילים בין יש לאין.

האמונה שיש הבדל בין יש לאין היא הבסיס לכל תפיסת המציאות. לכן, ההבנה של "הנה שולחן" צריכה להוביל לעומק עד שמבינים שהיא מושתתת על עצם ההבדלה בין יש לאין.

הטלת ספק בשלבים

כאשר אומרים "יש פה שולחן", אפשר להטיל ספק בשלבים:
  • מי אמר שיש פה שולחן?
  • אני רואה שיש פה שולחן.
  • אני חושב שאני רואה שיש פה שולחן.
  • אני חושב שיש פה משהו שאני קורא לו שולחן.
  • אני חושב שיש פה משהו.
  • אני חושב שיש משהו.
  • אני חושב שיש אפשרות שיש משהו.
  • אני חושב שיש הבדל בין יש לאין.
  • מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?
  • ברגע ששואלים זאת - כל תפיסת המציאות מתערערת.
ההבדל בין חלום למציאות

אליעד מתייחס גם לשאלה מה ההבדל בין חלום למציאות. אנשים חושבים שבמציאות הם רואים דברים ובחלום הם מדמיינים, אך למעשה גם הראייה היא סוג של מחשבה בעוצמה גבוהה יותר. הדמיון החלש הוא חלום, והדמיון החזק הוא ראייה.

כאשר אדם ישן וקורה לו אסון בחלום, הוא סובל מטראומה כי עבורו זה היה מציאותי. אם הוא שוכח זאת, זה כבר לא משפיע עליו. כלומר, מה שמתרחש בחלום אינו שונה ממה שקורה במציאות מבחינת החוויה של האדם, אלא רק בעוצמת התפיסה והזיכרון.

פירוק נוסף של התפיסה

אם נפרק את המשפט "אני חושב שיש פה משהו שאני מגדיר כשולחן", המילה "שולחן" היא החוליה החלשה ביותר. אם נוריד אותה, נקבל "אני חושב שיש פה משהו שאני מגדיר בצורה כלשהי". נוריד את "פה" ונקבל "אני חושב שיש משהו".

אפשר להמשיך ולפרק:
  • אני חושב שיש משהו.
  • אני חושב שיש.
  • אני חושב שאולי יש.
  • אני חושב שיש אפשרות שיש.
  • אני חושב שיש הבדל בין יש לאין.
  • מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?
  • אין הבדל - ואז הכל מתבטל.
האם ניתן להטיל ספק בעצם החשיבה?

אליעד מסביר כי בכל מהלך של צמצום, נשארים שלושה מרכיבים בסיסיים:
  • האני (החושב)
  • המחשבה
  • הדבר שנחשב
שלושתם תלויים זה בזה. אם אין חושב - אין מחשבה, ואם אין מחשבה - אין חושב.

אם מבינים שהכל נשען על ההבדלה בין יש לאין, ושואלים "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", התהליך מגיע לסיומו, כי ברגע שמטילים ספק בעצם ההפרדה הבסיסית ביותר, אין לאן להתקדם יותר.

סיכום

הטלת ספק בחושים אינה אומרת סתם להכחיש את מה שרואים, אלא להבין מה עומד מאחורי תפיסת המציאות. השולחן שאנו רואים הוא תוצאה של תהליך שבו המוח מפרש את המידע החושי ומבצע הבחנות בין יש לאין, בין אני ללא אני, בין עבר להווה.

כאשר מפרקים את התפיסה הזו בשלבים ומגיעים לשאלת הבסיס "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", התפיסה מתערערת לחלוטין. זהו התהליך שמוביל לשחרור מכל ההגדרות וליציאה מעבר לתפיסות המקובלות של המציאות.
שאלה: איך להטיל ספק בחושים?

אליעד: מי הציע לך להטיל ספק בחושים? אם העצה באה ממך, אז אולי עדיף לא לשמוע לעצות שלך? אך אם לא תשמע לעצות שלך, אז למי תשמע?

בא נניח שתטיל ספק בחושים, למשל אתה רואה שולחן, אז אולי אין כאן שולחן? מה זה נתן?

אם תטיל ספק בחושים, אז לא תדע אם יש כאן שולחן או אין כאן שולחן, נכון? אז עכשיו אתה תטיל ספק בחושים שלא יודעים, ואתה תאמר, יש שולחן. גם כרגע אתה מטיל ספק בחושים, אם החושים היו תופסים את המציאות אחרת, אז כבר עכשיו היית מטיל בהם ספק.

מה זה נותן שמטילים ספק בחושים? החושים קיימים בכל מקרה.

שאלה: אם אטיל ספק בחושים, אולי אראה את הדברים כפי שהם.

אליעד: אבל מי מחליט לך איך הדברים הם כפי שהם? אולי כפי מה שהם זה לראות שיש כאן שולחן.

האם עוור שלא רואה כאן שולחן, האם הוא רואה את הדברים כפי שהם?

ואם תראה את הדברים כפי מה שהם, מה זה נתן?

אתה מפספס משהו בלהטיל ספק בחושים. לא הבנת את הפואנטה.

להטיל ספק בחושים זה לא אומר שאין כאן שולחן, אם תעצום עיניים אתה מיד מטיל ספק בחוש הראייה ולא רואה שולחן. ואז מה?

הרעיון זה להבין את החושים. יש פה שולחן, שאלת השאלות היא, מה עומד מאחורי ה"יש פה שולחן".

אם אני רוצה לדייק יותר, אני רואה שיש פה עכשיו שולחן. ואם נרצה לדייק יותר, אני חושב שהעין שלי משדרת למוח שלי צורה של שולחן שנמצאת בתוך החדר עכשיו.

יש - יש שולחן, אני רואה שיש שולחן, ויש העין שלי אומרת למוח שלי שיש שולחן.

היותר מדוייק, אני חושב שיש פה שולחן. אני עכשיו חושב שיש פה שולחן.

אז נשאר להבין מה זה, אני חושב שיש שולחן.

אז אם מפרקים את זה, מהצד שיש הבדל בין יש לאין, יש אני, ולאני יש מחשבה שאומרת לו שיש פה משהו בצורה מסויימת שמוגדרת כרגע על ידי כשולחן. ואם הולכים אחורה ושואלים, מי אמר שיש הבדל בין יש לאין? אז אני לא יודע אם יש פה שולחן או אין פה שולחן.

אם אני לא יודע אם יש הבדל בין יש לאין, אז אני לא יודע ממילא הלאה.

אני אומר, כשאתה רואה שולחן תנסה להבין מה זה אומר. זה אומר שהמוח שלי חושב שיש שולחן.

במה תלוי שאני יחשוב שיש פה משהו? בזה שאני מבדיל בין מה שיש למה שאין. ואם אין הבדל בין יש לאין, אז אני לא יכול בכלל לדעת שיש פה משהו.

המטרה היא לא להטיל ספק בחושים, אלא המטרה בסוף זה לצאת מכל ההגדרות. ולצאת מכל ההגדרות זה על ידי הבנה.

אם אתה מבין, אתה מבין שיש הבדל בין יש לאין, ואז אתה מבין שיש הבדל בין אני ללא אני, ויש לי זיכרונות, ועבר והווה, ומחשבות וסיפורים, ואני רואה משהו ואז אני קורא לזה שולחן - זה מה שמסתתר מאחורי, הנה שולחן.

אבל ההתחלה של מה שמסתתר מאחורי - הנה שולחן, זה אני מאמין שיש הבדל בין יש לאין. ועל האמונה הזאת מושתת כל התפיסה.

ההבנה שאומרת הינה שולחן, תבין אותה עד לעומק שתראה שהיא נשענת על זה שיש הבדל בין יש לאין. אתה צריך להבין אותה ולא להטיל בה ספק.

איפה כן אפשר להטיל ספק בחושים, כשאתה שואל, אולי אין שולחן? זה עדיין משאיר את השולחן, אבל כשאתה שואל, אולי לא, אולי לא? אז בסוף אתה לא יודע כלום.

איך זה הולך? יש פה שולחן, אולי לא? אולי לא, אבל אני רואה פה שולחן. מה יותר אמיתי, שאני רואה שיש פה שולחן או שיש פה שולחן? שאני רואה שיש פה שולחן.

אז תטיל ספק גם בזה, אולי אני לא רואה שיש פה שולחן? אבל אפילו אם אני לא רואה שיש פה שולחן, אני חושב שיש פה שולחן. אז אולי אתה חושב שיש פה משהו אחר? אז התשובה, אני חושב שיש פה משהו ואני קורא לו שולחן.

ומשפט שאי אפשר לטעות בו, אני חושב שיש פה משהו.

מי אמר, אולי אין פה משהו? אולי פה אין משהו, אבל יש משהו באופן כללי. אולי זה לא פה? יש פה משהו שאני קורא לו שולחן, נחתוך את השולחן, אני חושב שיש פה משהו, נוריד את המילה פה, אז נשאר, אני חושב שיש משהו, נוריד את המילה יש משהו, נשאר, אני חושב שיש אפשרות שיש משהו, נוריד את היש אפשרות שיהיה משהו, נשאר, אני רואה שיש הבדל בין משהו ללא משהו, נוריד את זה, לא יודע כלום.

זה המהלך עד לנוק אאוט.

לא משנה אם אתה רואה שולחן או לא רואה שולחן, אם אתה עדיין יודע שיש משהו או שאין משהו, עדיין אתה נשאר בחוויית צמצום.

כול זמן שאתה חווה משהו, או יודע שיש או שאין, אז אתה עדיין במוגדר.

דוגמה, יש פה שולחן, מה המילה הכי חזקה? יש. מה פחות חזקה? פה, ומה פחות חזקה? שולחן. יש - הכי מחויב.

ועכשיו אתה מתחיל להטיל ספק, מי אמר שיש פה שולחן? אני עכשיו רואה פה שולחן. את המילה רואה אפשר להחליף לחושב ש.. ועדיין נשארתי עם אותה משמעות.

ונשאל ומי אמר לך שיש פה שולחן?

השאלה אולי זה חלום? מבחינתי זה לא משנה, מה ההבדל בין חלום למציאות? השאלה היא כמה אני מרגיש שזה ממשי, אם אני מרגיש שזה ממשי עבורי אני מתייחס לזה, ואם זה לא ממשי עבורי, אני לא מתייחס לזה. ואם מבינים את זה, אז כבר אין הבדל בין חלום למציאות.

האדם חושב שיש הבדל בין חלום למציאות, כי הוא אומר, שבמציאות הוא רואה, ובחלום הוא מדמיין, אבל מה זה רואה? זה חושב בעוצמה חזקה, ומדמיין? חושב בעוצמה חלשה. מדמיין חלש זה חולם ומדמיין חזק זה רואה.

אם אדם מבין את זה, אז אין הבדל מבחינתו אם הוא ישן או ער.

אדם שישן בלילה וקרה לו אסון בלילה, הוא סובל מטראומה. כי מבחינתו זה קרה במציאות. אלא אם כן הוא שכח את זה, אבל גם אם זה קרה במציאות והוא שכח, אז זה גם לא משפיע עליו.

זאת אומרת, שמה שקורה לך בחלום בלילה זה כמו שזה קרה לך במציאות, אין שום הבדל, השאלה היא כמה אתה מודע לזה, וכמה אתה זוכר את זה.

נחזור לשולחן, אני חושב שיש פה שולחן, זה יותר חזק מ... אני רואה שיש פה שולחן.

מדוייק יותר, אני עכשיו חושב שיש פה משהו שאני מגדיר אותו כרגע כשולחן. עכשיו נראה מה החוליות החלשות שלו. מה המילה הכי חלשה במשפט? שולחן. אז נשאר, אני עכשיו חושב שיש פה משהו שאני כרגע מגדיר אותו בצורה כל שהיא. המילה שולחן נהפכה לצורה כל שהיא.

אפשר, אני עכשיו חושב שיש פה צורה כל שהיא שאני כרגע מגדיר אותה כצורה.

שאלה: זה שולחן, למה לסבך?

אליעד: אנחנו מנסים לגרום לבן אדם, שכאשר הוא רואה את השולחן, שיבין איך המוח עובד. כי המוח לא רואה פה שולחן, המוח רואה צורה, ולצורה הוא קורא שולחן. אנחנו מסבירים את הדבר שקורה במוח באלפית המילימטר. הוא הספיק להבדיל בין יש לאין, הוא הספיק להבדיל בין מה שהוא לבין מה שלא הוא, הוא הספיק לנתח מקום וזמן, פה או שם, כרגע או אתמול, איזה צורה, איזה גודל, מה אני זוכר שזה ואיך קוראים לזה - כל זה בזמן אמת.

אבל המוח לא ישר אומר לך שיש פה שולחן, הוא אומר שיש פה צורה ואחר כך יש פה שולחן. אפשר לכתוב ספר מה קרה לפני שהמוח ראה שיש פה שולחן. העולם נברא, הזיכרון הסתכרן, תחושת הזמן - העתיד והעבר, תחושת המקום, כל המנגנון.

ומה שאנחנו מסבירים פה, מה קרה לפני, עד מה קרה בהתחלה. מה היה האירוע הראשון שהוביל לכך שיש פה שולחן? התשובה, שהייתה הפרדה בין יש לאין.

אני כרגע חושב שיש פה משהו שאני כרגע מגדיר אותו בצורה כל שהיא. על מה אפשר לוותר? כרגע ופה זה אותה דרגת קושי, זה זמן ומקום.

אז אפשר להגיד, אני בזמן כל שהוא, חושב שיש במקום כל שהוא, משהו כל שהוא = אני בזמן ובמקום כל שהם חושב שיש משהו.

מה שאני בטוח הוא שיש משהו, ולא משנה הזמן והמקום. מה נשאר לנו - אני, בזמן ומקום כל שהם, חושב, שיש, משהו.

החוליה החלשה זה בזמן ומקום כל שהם, ונשאר אני חושב שיש משהו. ואת זה אפשר להפוך, אני חושב שיש, ואת זה אפשר להפוך, לאני חושב שאולי יש, ואת זה אפשר להפוך, שאני בטוח שיש אפשרות שיש, ואת זה להפוך שאני בטוח שיש הבדל בין יש לאין, ואז אני לא בטוח בזה, וסיימתי.

שאלה: אז נשארת עם האני.

אליעד: לא, אם את לא מבדילה בין יש לאין, אז הכל נעלם.

אני חושב שיש משהו, אני מוכן להטיל בזה ספק ולהגיד שאולי יש משהו, הבסיס של זה שאני חושב שיש אפשרות שיש משהו, כי אם לא הייתי חושב שיש אפשרות, לא הייתי חושב שאולי.

כדי שאפשר לחשוב שיש משהו, אני צריך לחשוב שיש אפשרות שיש משהו. ואני חושב שיש אפשרות שיש משהו מבוסס על זה שאני חושב שיש דבר כזה משהו.

שוב - אני חושב שיש פה משהו, כדי שאחשוב זאת אני צריך להיות מסוגל לחשוב שאולי יש פה משהו. כדי להיות מסוגל לחשוב שאולי יש פה משהו, אני צריך להיות מסוגל לחשוב שיש אפשרות שיש פה משהו. למעשה העברתי את זה לרמת הפוטנציאל. אמרתי שאפילו אם זה לא בכוח זה בפועל. כדי לחשוב שתהיה פה אפשרות שיש משהו, אני צריך לחשוב שיש משהו. וכדי לחשוב שיש משהו, בשביל זה אני צריך לחשוב שיש הבדל בין משהו ללא משהו. ואם אני שואל, מי אמר שיש הבדל בין משהו ללא משהו? זהו, נגמר, המהלך הסתיים.

אין לאן להתקדם יותר.

שאלה: למה אתה לא מפקפק בחושב?

אליעד: בכל צמצום שלא נעשה, בסוף ישארו שלושה - אני, חושב, משהו - החושב, המחשבה, והנחשב. איך שלא נצמצם, בסוף נגיע לשלושת אלו. יש את זה שחושב, יש את הדבר שחושבים עליו, ויש את המחשבה שמחברת אותם. יש את הרצון, הרוצה והדבר שרוצים.

עכשיו, הוודאות של שלושתם היא אותה וודאות, כל אחד מהם תלוי בקיומו של השני. אם אין חושב אין מחשבה. אם אין מחשבה אין חושב. ואי אפשר שתהיה מחשבה מבלי שיהיה מישהו שחושב אותה.

ואז אתה שואל, וזה עצמו על מה נשען? על זה שאני מבדיל בין יש לאין.

למשל אתה לוקח את החושב, ורואה שיש הבדל בין אני ללא אני. אתה לוקח את המחשבה ורואה שיש הבדל בין אני חושב על זה לבין אני לא חושב על זה. אתה לוקח את הדבר שאתה חושב עליו, ורואה שיש הבדל בינו לבין שאר הדברים.

בסוף אחרי כל הצמצומים יש דבר אחד שוודאי לי, שיש ואין זה שני הפכים, ואז שואלים מי אמר? וסיימת.
להבין סודות העולם אני מבדיל בין יש לאין מה ההבדל בין חלום למציאות מפרק תוצאות להקשיב ספק אמונה לשאול את עצמך לפרק 5 החושים איך המוח איך המוח עובד איך עובד איך עובד המוח איך עובד המוח האנושי איך פועל המוח איך פועלים אנושיות אנושית הבריאה החושים הטלת ספק היקום המוח המוח האנושי המוח עובד העולם חוסר ודאות חוסר וודאות חוש הראיה חושים חיים חמשת החושים כיצד עובד המוח כיצד פועל המוח להטיל להטיל ספק להטיל ספק בחושים מוח סוד סודות סודות הבריאה סודות החיים סודות היקום סודות העולם ספק ספק בחושים ספקות ספקנות עובד עובד המוח האנושי עובדים עולם פועל המוח תודעה תודעה אנושית
אם יש ספק אין ספק, כשיש ספק אין ספק, להתמודד עם ספקות בזוגיות, כשיש ספק אז אין ספק, התמודדות עם ספקות בחיים, לאהוב עם ספקות באהבה, ספקות בקשר, ספקות לפני החתונה, ספקות רומנטיים
אם יש ספק אין ספק, כשיש ספק אין ספק, להתמודד עם ספקות בזוגיות, כשיש ספק אז אין ספק, התמודדות עם ספקות בחיים, לאהוב עם ספקות באהבה, ספקות בקשר, ספקות לפני החתונה, ספקות רומנטיים
... יש ספק אין ספק, כשיש ספק אין ספק, להתמודד עם ספקות בזוגיות, כשיש ספק אז אין ספק, התמודדות עם ספקות בחיים, לאהוב עם ספקות באהבה, ספקות בקשר, ספקות לפני החתונה, ספקות רומנטיים מה הפירוש של המשפט אם יש ספק, אין ספק? המשמעות הבסיסית של המשפט אם יש ספק , אין ספק מתארת את הרעיון שכאשר יש לאדם ספק לגבי משהו, אז הוא לא רוצה אותו. דוגמה לכך היא אם אדם שוקל אם להתקבל למשרה מסוימת ויש לו ספקות, אז בעצם הוא לא מעוניין במשרה. המשפט אומר שאם יש ספק, אז התשובה היא שלילית, וכך המצב ... של זוגיות, אם מישהו שואל את עצמו אם הוא אוהב את בן הזוג או לא, ויודע שיש לו ספקות לגבי הקשר, אז המשפט אומר שזו לא אהבה אמיתית ושהקשר לא מתאים. למעשה, אם יש ספק לגבי אהבה, זה כבר סימן שהאהבה לא מושלמת. האם תמיד אם יש ספק, אין ספק נכון? המשפט הזה לא תמיד נכון. הוא יכול להישמע חכם, אך למעשה אפשר להסתכל על כל דבר משני צדדים. לדוגמה, אם יש ספק אם לקבל עבודה, אפשר לומר מצד אחד אם יש ספק אז אין ספק שזה לא מתאים, אבל מצד שני, יכול להיות שהספק נוגע להחלטה האם לעזוב עבודה קיימת ... מתאימה. אם ננסה להסתכל על המשפט הזה בהקשר של שינוי מציאות, הוא עשוי לומר שכשיש ספק אם לשנות מצב קיים, אז כדאי להישאר במצב הנוכחי. במקרה זה, המשפט אם יש ספק, אין ספק מציע לא לשנות את המציאות, ולפני ...
ספקות / חוסר וודאות - איך להתמודד עם ספקות? מה טוב בחוסר וודאות?
... חוסר וודאות - איך להתמודד עם ספקות? מה טוב בחוסר וודאות? ספקות. ספק = חוסר וודאות. ספקות וחוסר וודאות הם דבר מאוד לא נעים. ספקות = חוסר יכולת לקבל החלטות נכונות באופן מהיר = ... עצמי. וודאות = יכולת לקבלת החלטות בצורה מהירה = ביטחון עצמי. הספקות שיש לאדם בחיים מגבילים אותו בכל תחום. כאשר ... לפעמים האדם אינו יודע האם להתעקש על משהו או לא, משום שיש לו ספקות בנוגע ליכולת ולאפשרויות שלו. ספקות = שיתוק. הספקות משתקים את האדם ולא מאפשרים לו להתקדם לשום מקום. ספקות = חוסר ידיעה מלאה. כאשר הידיעה של הנושא אינה מלאה = ספקות = חוסר וודאות. הדרך היחידה שבאמצעותה אפשר לצאת מספקות, היא על ידי לימוד. לימוד = להבין את הנושא שבו יש לך ספק . ככל שתלמד את הנושא ותדע אותו טוב יותר, כך הספקות ייעלמו מעצמם. כאשר יש לאדם ספקות לגבי הרצון שלו, היינו כאשר האדם אינו יודע מה ... הפנימי ביותר, כך הקונפליקטים שבין הרצונות השונים נעלמים. בספקות יש גם משהו טוב. הספק קורא לאדם לצאת ולחפש תשובות. ישנם מצבים שבהם האדם מניח בטעות הנחת יסוד מוטעית ואין לו שום ספקות לגביה. במקרה כזה המצב בעייתי יותר מאשר אם ישנם ספקות. להיות בספק זה טוב יותר מאשר לחשוב על הנחת יסוד שגויה שהיא צודקת. הספקות גורמים לאדם לחדד את הידיעה שלו וללמוד את הנושא לעומק. הספקות גורמים לאדם לחפש את האמת המלאה לגבי כל נושא. ... נושא, הדרך ללמוד כל נושא בשלמות ובצורה מלאה, היא על ידי הטלת ספק. הטלת ספק = לא לקבל שום דבר כמובן מאליו ותמיד להטיל ספק בכל דבר. להטיל ספק ולוודא כי מערך האמונות של האדם אכן תואם את האמת. האמת האמיתית היא האמת אשר אין לגביה ספקות. האמת המלאה של המציאות היא האמת אשר אי אפשר ... לגביה. זא אי אפשר לחשוב הפוך ממנה וממילא לא ניתן להטיל בה ספק. כל זמן שניתן לחשוב הפוך מאמת כלשהי, הרי ...
לבחור מתוך ספק, להחליט מתוך ספק, להטיל ספק בספק, להשתחרר מהספקות, לחיות עם ספקות, להתמודד עם ספקות, קבלת החלטות בלב לא שלם, לא שלם עם החלטה, לא יודע מה להחליט
לבחור מתוך ספק, להחליט מתוך ספק, להטיל ספק בספק, להשתחרר מהספקות, לחיות עם ספקות, להתמודד עם ספקות, קבלת החלטות בלב לא שלם, לא שלם עם החלטה, לא יודע מה להחליט
... מתוך ספק, להחליט מתוך ספק, להטיל ספק בספק, להשתחרר מהספקות, לחיות עם ספקות, להתמודד עם ספקות, קבלת החלטות בלב לא שלם, לא שלם עם החלטה, לא יודע מה להחליט איך אפשר להתמודד עם ספקות בלי להתעלם מהם? אליעד כהן מסביר את המצב שבו אדם נמצא בתוך ספק ומתקשה להחליט מה עליו לעשות. הוא מדגיש את המורכבות שבמצב זה, שבו אדם מנסה להחליט או לפעול, אבל אינו שלם עם החלטתו וממשיך להטיל ספק לגבי נכונותה או כדאיותה. הבעיה המרכזית שנידונה היא כיצד להתמודד עם ספקות כאלה, במיוחד כאשר האדם אינו מוכן לקבל פתרונות פשוטים של התעלמות מהספק או בחירה אקראית בהחלטה. מה המשמעות של להטיל ספק ומה הקושי להתמודד איתו? אליעד מסביר את המושג להטיל ספק ואומר שלהטיל ספק משמעותו לקחת מחשבה או רעיון ולבדוק אם הוא נכון או לא נכון. הוא מדגיש שהרעיונות הללו אינם המצאה שלו אלא קיימים באופן טבעי אצל אנשים. הטלת ספק קיימת בשאלות כמו האם זה טוב או רע? או האם אני צריך או לא צריך לעשות פעולה מסוימת?. לדוגמה, כאשר אדם רעב ורוצה לאכול, הוא יכול להתחיל להטיל ספק בעצם הרצון הזה, לשאול את עצמו האם זה באמת טוב שהוא יאכל או שאולי הוא צריך להימנע מאכילה. הספק מונע ממנו לפעול, כי הוא נכנס ללולאת שאלות אינסופית: אולי כן, אולי לא, אולי אני רוצה לאכול, אולי אני לא ... מתוך הרצון להגיע לאמת. מדוע פתרונות פשוטים אינם מתאימים להתמודדות עם ספק? אליעד מציין כי אחת העצות הנפוצות לאדם שנתקע בספק היא פשוט להפסיק להטיל ספק , לקבל החלטה ולפעול בלי לחשוב יותר מדי. אך הוא מדגיש כי פתרון זה אינו מתאים לכל אדם, במיוחד לאלו המחפשים ... בלי להמשיך לשאול, הוא היה פועל בקלות, אך בפועל הוא לא מסוגל להפסיק את הספק. מה ניתן לעשות כשלא מצליחים להשתיק את הספק? אליעד מציע גישה אחרת להתמודדות עם הספק, שאינה כרוכה בהתעלמות או בהכרעה שרירותית. הוא מסביר שכאשר המוח מטיל ספק, יש מתחת לזה הנחות יסוד כלשהן. לדוגמה, כשאדם שואל את עצמו מי אמר שזה טוב?, קיימת הנחת יסוד שאומרת שיש ... מה טוב ומה רע לפני שמבצעים פעולה. הפתרון שהוא מציע הוא לא לנסות לסלק את הספק על ידי החלטה שרירותית או פשוט לפעול מבלי לחשוב. במקום זאת, אליעד אומר שאפשר להטיל ספק בעצם הספק עצמו, כלומר, להחזיר את הספק לצד השני של הדיון הפנימי ולהפוך אותו לשאלה חדשה: מי אמר שאני אמור בכלל להטיל ספק בשאלה הזו?. זוהי גישה של ספק בספק, שמטרתה לשחרר את האדם מלולאת
התמדה, איך להתמיד ולהצליח? האם אני בדרך הנכונה? מה גורם להתמדה? איך להתמיד למרות שאין תוצאות? איך להצליח להתמיד? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? יצירת מוטיבציה להתמיד, ספקות בדרך אל המטרה, סיבות לחוסר התמדה
התמדה, איך להתמיד ולהצליח? האם אני בדרך הנכונה? מה גורם להתמדה? איך להתמיד למרות שאין תוצאות? איך להצליח להתמיד? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? יצירת מוטיבציה להתמיד, ספקות בדרך אל המטרה, סיבות לחוסר התמדה
... הנכונה? מה גורם להתמדה? איך להתמיד למרות שאין תוצאות? איך להצליח להתמיד? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? יצירת מוטיבציה להתמיד, ספקות בדרך אל המטרה, סיבות לחוסר התמדה איך ביטחון עצמי ... אם התוצאות לא מגיעות באופן מיידי. למה אנשים מפסיקים להתמיד? אליעד מסביר שסיבה עיקרית לחוסר התמדה אצל אנשים היא התעוררות הספקות הפנימיים. ברגע שאדם מתחיל לשאול את עצמו שאלות כמו: ... לא עושה את הדבר הנכון?, או אולי אני בכלל טועה?, מתחילות להופיע מחשבות שליליות וספקות, שמערערות את המוטיבציה הפנימית שלו. הספקות הללו יכולים לגרום לאדם להפסיק להתמיד דווקא בנקודה שבה ... הוא מתחיל לפקפק בעצמו ובדרכו, מה שמוביל אותו לייאוש ולוויתור. חוסר הביטחון בדרך מוביל באופן ישיר לחוסר התמדה. איך לנטרל ספקות ולהגביר התמדה? אליעד מסביר את הצעדים המעשיים כיצד להגביר את יכולת ההתמדה ולנטרל ספקות פנימיים בצורה אפקטיבית: להיות בטוח בדרך: הצעד הראשון ... התוצאות לוקחות זמן. אדם צריך ליהנות ולהעריך את עצם התהליך ולא רק את התוצאה הסופית, וכך יהיה לו קל יותר להתמיד. לנטרל ספקות פנימיים: עליך להיות מודע לספקות שעולים בך. ברגע שהם מופיעים, אתה צריך לעצור ולבדוק אותם לעומק. חשוב להבחין האם הספק נובע מחשש בלבד או שהוא מבוסס על נתונים ומציאות אמיתית. לא כל ספק פנימי צריך לגרום לך לוותר, אלא חשוב לבדוק ולהתמודד ... כאשר אדם לומד ומקבל ידע נוסף, הוא מחזק את הביטחון שלו. ככל שהידע שלך רחב יותר ומעמיק יותר, כך תוכל להתמודד טוב יותר עם ספקות ועם תחושות של חוסר ביטחון, ויכולת ההתמדה שלך תגדל ... על האדם להיות בטוח בדרך שבה הוא הולך. ביטחון עצמי בדרך הוא גורם קריטי שמאפשר לאדם להתמיד, גם אם התוצאות לא נראות מיד. הספקות הם אלו שמפילים את רוב האנשים בדרך, ולכן חשוב מאוד לנטרל את הספקות הללו על ידי מודעות, הבנה עמוקה של הסיבות לבחירת הדרך, ... של דבר תוביל אותו אל ההצלחה ואל המטרות שהוא הציב לעצמו. התמדה איך להתמיד מוטיבציה להתמדה ביטחון עצמי בדרך איך להתגבר על ספקות איך להתמיד במטרות למרות שאין תוצאות מידיות? התמדה ... האדם ממשיך להתמיד כי הוא בטוח לחלוטין שהוא בדרך הנכונה. אותו אדם בטוח שהכביש שעליו הוא נוסע אכן מוביל לאילת, ולכן אין לו ספקות והוא לא מפסיק לנסוע. איך חוסר ביטחון פוגע ביכולת ... חוסר ביטחון עצמי בדרך שבה הם בחרו. ברגע שהאדם אינו בטוח שמה שהוא עושה אכן יוביל אותו לתוצאות הרצויות, מתחילים להתעורר בו ספקות: אולי אני לא עושה את הדבר הנכון?, אולי טעיתי בכיוון?. הספקות הללו גורמים לחוסר מוטיבציה, לחוסר רצון להמשיך, ולבסוף ... וזמן, אך לאחר זמן מה, כשהוא לא רואה רווחים, הוא מתחיל לחשוב שאולי העסק לא נכון, אולי הוא לא מתאים לתחום, אולי הוא טעה. הספקות האלו מחלישים אותו וגורמים לו להפסיק להשקיע ולהתמיד ... ליהנות ולהתמקד בתהליך עצמו, בהתקדמות האישית, ולא רק בתוצאות הסופיות. כך יהיה קל יותר להתמיד, גם כשאין תוצאות מידיות. לנטרל ספקות פנימיים: אליעד מדגיש שכאשר מופיעים ספקות יש להתמודד איתם ישירות. צריך לזהות את הספקות ולבחון אם הם מבוססים על עובדות או על חששות בלבד. אם מתברר שהספק אינו מוצדק, קל יותר להשתחרר ממנו ולהמשיך קדימה. להמשיך ללמוד ולהתפתח כל הזמן: ידע נוסף יכול לחזק את הביטחון בדרך. אם אדם מרגיש ספק, עליו ללמוד יותר, לשאול אנשים שמבינים בתחום, לקרוא ... אולי הגיע הזמן לחשוב מחדש, להעריך שוב את הכיוון שלכם ואולי לשנות משהו בדרך שלכם. אליעד מסיים בהסבר כי חשוב תמיד לבדוק האם הספקות אמיתיים או שהם רק פחדים ודאגות חסרות בסיס. ברגע שמנטרלים את הספקות הללו, קל הרבה יותר להמשיך ולהתמיד. התמדה איך להתמיד מוטיבציה להתמדה ביטחון עצמי בדרך איך להתגבר על ספקות כוח ההתמדה וביטחון בדרך הנכונה אם אדם רוצה להתמיד ... ביטחון בדרך שבה הם הולכים. ברגע שהאדם מתחיל לשאול את עצמו: אולי אני לא עושה את הדבר הנכון?, או אולי אני טועה?, מתעוררים ספקות - והם גורמים לו לאבד מוטיבציה. איך אפשר להתמיד? 1. ... בדרך - להבין למה בחרת בה ולהאמין שהיא נכונה. 2. להתמקד בתהליך, לא רק בתוצאה - אם הדרך נכונה, התוצאה תגיע עם הזמן. 3. לנטרל ספקות פנימיים - לזהות אותם ולבחון האם הם מבוססים על מציאות ... לא, אז ייתכן שעליכם לבדוק מחדש את הכיוון שלכם. למידע נוסף התמדה איך להתמיד מוטיבציה להתמדה ביטחון עצמי בדרך איך להתגבר על ספקות
ספקות בזוגיות, חושבת על מישהו אחר, רגשות למישהי אחרת, חושב על מישהי אחרת, לאהוב כמה במקביל, רגשות למישהו אחר, געגועים לאקסים, לאהוב שני בני זוג במקביל, מתגעגעת לאקס, האם לנתק קשר עם האקס? האם לשמור על קשר עם האקס?
ספקות בזוגיות, חושבת על מישהו אחר, רגשות למישהי אחרת, חושב על מישהי אחרת, לאהוב כמה במקביל, רגשות למישהו אחר, געגועים לאקסים, לאהוב שני בני זוג במקביל, מתגעגעת לאקס, האם לנתק קשר עם האקס? האם לשמור על קשר עם האקס?
... בזמן זוגיות? אם אתם נמצאים בזוגיות ופתאום אתם מוצאים את עצמכם חושבים על מישהו אחר, בין אם מדובר באקסית, חבר של החברה שלכם, או אדם אחר, זו סיטואציה שיכולה לעורר הרבה ספקות והתלבטויות. השאלה שנשאלת כאן היא - ... על האפשרות להרגיש טוב יותר, בגלל פחד מהלא נודע. התפשרות היא לעיתים תוצאה של התמקדות בטוב, אך אם משהו לא מרגיש נכון או לא מספק, עדיף לא להישאר במקום שבו יש לך ספקות. מה לעשות אם יש ספקות או מחשבות על מישהו אחר? אם את יוצאת עם מישהו, אך יש לך ספקות לגבי ההתאמה, או אם את חושבת על מישהו אחר במהלך הקשר, אל תדחיקי את המחשבות. אל תספרי לעצמך שהקשר מושלם אם את לא מרגישה ככה באמת. אל תשקרי לעצמך - אם יש לך ספקות, אל תחפשי לעצמך תירוצים אלא המשיכי ... מה שיכול למלא אותך, ותוך כדי כך, ענה לעצמך על השאלה - האם אני באמת מאושר בזוגיות הזו? אם התשובה היא לא, המשך לחפש את הקשר הנכון ביותר עבורך. האם להישאר בקשר אם יש ספקות או אם חושבים על מישהו אחר? אליעד כהן ... על כך שהמצב הנוכחי לא מספק אותך. לכן, חשוב להיות כנים עם עצמנו ולשמור על תחושת אמינות כלפי עצמנו. מסקנה סופית אם אתם נמצאים בזוגיות וחושבים על מישהו אחר או יש לכם ספקות לגבי הקשר, אל תדחיקו את המחשבות או ... או, במקרה ההפוך - את יוצאת עם מישהו, את נהנית מהקשר, טוב לך איתו, אבל בראש שלך יש גם מישהו אחר. יש לך רגשות כלפי אדם נוסף. מה צריך לעשות במקרה כזה? איך להתמודד עם ספקות בזוגיות? בואו נבחן את זה דרך שאלה אחרת, שתעזור לנו לגזור ממנה תשובה. אם את יוצאת עם מישהו ואת לא בטוחה שהקשר הזה מתאים לך, מה עלייך לעשות? האם את צריכה להתעלם מהספקות, להדחיק את התחושה שזה לא בדיוק מה שאת ... שבו אתה אוהב ללא תנאים ורוצה באמת זוגיות מספקת, אין סיבה להתפשר. לכן, אם את יוצאת עם מישהו ואין לך רגשות למישהו אחר, אבל את מרגישה שהקשר הזה לא לגמרי מתאים לך, שיש ספקות ודברים שמפריעים לך - האם עלייך ... אותך. אז מה המסקנה? לא חייבים לפרק את הקשר מיד, אבל כן חשוב להיות כנים עם עצמנו. לא לספר לעצמנו סיפורים כמו מצאתי את האחד, זה הקשר המושלם, אם בפועל את עדיין מרגישה ספקות וחוסר סיפוק. אל תשקרי לעצמך - פשוט המשיכי לבדוק ולהבין מה באמת טוב לך. בקיצור, חברים, אם אתם נמצאים בזוגיות וחושבים על מישהו אחר, או שיש לכם ספקות לגבי הקשר - אל תדחיקו. אל תתפשרו. ...
ספקות / חוסר וודאות - ממה הם נובעים? איך יוצאים מספקות וחוסר וודאות?
... חוסר וודאות - ממה הם נובעים? איך יוצאים מספקות וחוסר וודאות? ספקות וחוסר וודאות, הם בין הדברים הכי פחות נעימים שיש. כאשר האדם מחפש משהו יציב לסמוך עליו, לשם כך עליו להגיע לוודאות ולצאת מהספקות. הספקות שיש לאדם לגבי כל תחום ועניין, לא מאפשרים לאדם להרגיש יציבות, ויוצרים תחושה לא נעימה. והשאלה היא, איך יוצאים מספקות? וכדי להבין איך יוצאים מספקות, לשם כך יש להבין את המהות של הספקות. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי המהות של הספק, היא אי הידיעה של האדם, את האמת של המציאות. הספק, הוא מצב שבו האדם רוצה לדעת את האמת של המציאות, כדי להגיע לוודאות ולצאת מהספק. הספק קיים, רק מנקודת מבטו של האדם שלא יודע את האמת של המציאות. מצד המציאות אין ספק, כי או שהדבר הוא כך או שהוא אחרת. אך ספק אינו אפשרי. והאדם שאינו יודע את האמת של המציאות, אצלו קיים הספק. נמצא אם כן, כי שורש הספקות שיש לאדם, הוא הריחוק של האדם מראיית האמת באופן מלא. וככל שהראייה של האדם את המציאות רחוקה יותר מהאמת, וככל שיש בה ערבוב גדול יותר של אמת ושקר, כך נוצרים אצל האדם יותר ספקות, בגלל חוסר ההתאמה שיש בין הידיעות השונות של האדם. ואחרי שהבנו כי כל המהות של הספקות, היא הריחוק של האדם מהאמת, ממילא זה ... האדם לחפש את האמת. ומה לעשות כאשר לא מוצאים את האמת? איך למצוא את האמת בקלות? תשובה: באפשרותו של האדם למצוא את האמת, על ידי חיפוש נקודת האמת שיש בתוכו. ונסביר: ספקות, מבוססים על מידע חלקי. כאשר יש לאדם את כל המידע באופן מדויק, אין לו ספקות. וכאשר אין לאדם את כל המידע ו או יש לו מידע שגוי, הדבר הזה גורם לכך, שכאשר האדם מנסה לחבר את כל המידע שלו לדבר אחד, אז המידע שיש לאדם לא מתחבר, משום שיש בו אמת ושקר. ועל ידי זה נוצרים ספקות. יחד עם זאת, גם כאשר האדם נמצא בתוך תסבוכת גדולה של ספקות, עדיין בוודאות, קיימות נקודות אמת ... לשם כך על האדם לנסות למצוא, את הדברים האמיתיים שבהם הוא בטוח, שהן נקודות האמת שבהן אפשר לאחוז. ועל ידי זה, האדם מצליח בסופו של דבר להגיע אל כל האמת ולצאת מכל הספקות. ספקות נוצרים מחוסר התאמה שיש לאדם, בין דברים שונים שאותם הוא יודע. וכאשר יש לאדם ספקות לגבי נושא כלשהו, על האדם להתבונן היטב על המידע שיש לו ושבגללו יש לו את הספקות. על האדם לנסות לאמת את המידע שיש לו, ... אישית שלו וכיוב. המידע שיש לאדם מורכב גם מעובדות וגם מפרשנות. ולפעמים כאשר האדם מפרש את המציאות בצורה שגויה, על ידי זה נוצרות אצל האדם הנחות יסוד שגויות שיוצרות ספקות. ועל האדם להתבונן היטב ולראות, מה ... אישית שלו ושל אחרים? וכיוב. וכאשר האדם מתבונן על המידע שלו, עליו לנסות למצוא את נקודות האמת שיש בתוך המידע שיש לו, ולהיאחז בנקודות האמת האלו כדי לצאת בבטחה מכל הספקות. ונחדד את העניין. כדי לצאת מספקות לשם כך צריך לחפש את האמת. והאמת שצריך לחפש אותה, לא נמצאת מחוץ לאדם ולא נמצאת באיזה דבר נסתר שאותו האדם לא יודע, אלא, האמת הזאת נמצאת בתוך האדם עצמו. כאשר יש לאדם ספקות, הוא לא צריך לרוץ ולחפש מידע נוסף, ... או לא? תשובה: על ידי זה שמנסים להבין על מה הדבר מבוסס. כאשר רוצים לבדוק מידע כלשהו האם הוא אמת או לא, צריך פשוט לנסות להבין על מה המידע הזה מבוסס. וכאשר יש לאדם ספק, עליו לקחת את חלקי המידע שיוצרים את הספק, ולנסות לראות על מה מבוסס כל אחד מהם, ... לסיכום: כדי לצאת מספקות, לשם כך על האדם להתבונן על המידע שאותו הוא כבר יודע, ולנסות להבין על מה הוא מבוסס ולאמת אותו. וכאשר האדם מגיע אל האמת, אז ממילא כל הספקות נעלמים. ...
עמלק, מלחמת עמלק, מחיית זכר עמלק, עמלק = ספק, למחות את זכר עמלק, עמלק בימינו, ספקות, ספקנות, להטיל ספק
עמלק, מלחמת עמלק, מחיית זכר עמלק, עמלק = ספק, למחות את זכר עמלק, עמלק בימינו, ספקות, ספקנות, להטיל ספק
... מלחמת עמלק, מחיית זכר עמלק, עמלק = ספק, למחות את זכר עמלק, עמלק בימינו, ספקות, ספקנות, להטיל ספק מה המשמעות של מלחמת עמלק בהקשר של ספקות? אליעד כהן מתאר את המושג עמלק כסמל לספק. הוא מסביר שמחיית זכר עמלק פירושה למעשה מחיקת הספקות מליבו של האדם. לפי אליעד, מלחמת עמלק היא לא רק מלחמה היסטורית או דתית, אלא בעיקר מלחמה פנימית נגד חוסר הוודאות ונגד הספקות שמלווים את האדם בחייו. הוא מדגיש את הצורך להגיע לוודאות מוחלטת ולמחוק את כל הספקות. מדוע אנשים דתיים חושבים שאליעד הוא עמלק? אליעד כהן מסביר שאנשים דתיים רבים מכנים אותו עמלק מכיוון שהוא מטיל ספקות באמונה שלהם. לדבריו, הם חוששים מהספקות שהוא מעורר, כי ספקות חושפים את השקר שבו הם מאמינים. הוא מציין שהאנשים הללו הם כמו הקוזק הנגזל, כלומר, הם בעצמם חיים בשקר, וכאשר הוא חושף את השקר הזה, הם תופסים אותו כאויב. מי הם השקרנים והמשוגעים שלא אוהבים ספקות? אליעד כהן מחלק את מי שמתנגד לספקות לשני סוגים עיקריים: השקרנים: אלו אנשים שלא רוצים שיעלו ספקות כי הם חוששים שהשאלות יחשפו את השקר שלהם. הם מעדיפים שתאמין להם בלי לבדוק, בלי לשאול שאלות. לכן הם מנסים למנוע כל סוג של ספק או בירור עמוק לגבי אמונותיהם. המשוגעים: אלו אנשים שמבוססים באמונתם בצורה עיוורת ובלתי הגיונית. אליעד מדגיש שמשוגע הוא אדם שנשען לחלוטין על אמונה שאינה מבוססת על ידע, ולכן ... לפי אליעד כהן? אליעד טוען שהוא בעצמו נלחם בעמלק האמיתי. בעיניו, הדתיים או כל אדם שחי באמונה ולא בידע וודאי הם למעשה העמלק האמיתי. הם משמרים ספקות על ידי זה שהם אומרים שאסור להטיל ספק באמונה שלהם. הם למעשה משקרים לעצמם ולאחרים, ומנסים להימנע מחשיפת השקר. מדוע האמת מתנגדת לספקות? אליעד כהן מסביר שלא רק השקרנים מתנגדים לספקות, אלא גם האמת עצמה מתנגדת לכך. האמת, בשונה מהשקר, אינה מבוססת על אמונה אלא על ידיעה מוחלטת. האמת לא רוצה שהאדם יחיה בספק, כי ספק הוא מצב של חוסר ודאות. מטרתה של האמת היא להביא את האדם לוודאות מוחלטת, כך שלא יהיו בו ספקות כלל. איך אפשר להילחם בספקות לפי אליעד כהן? הדרך שבה אליעד ממליץ להילחם בספק היא על ידי הטלת ספק בספק עצמו. כאשר עולה ספק, יש להטיל ספק גם בו. לדוגמה, אם האדם חושב מי אמר שהכל אחד? מיד עליו לשאול את עצמו גם מי אמר שהכל לא אחד?. בדרך זו, האדם מתגבר על ספקותיו ומגיע אל ידיעה וודאית ומוחלטת. אליעד מביא את רבי נחמן כדוגמה, שמספר כיצד במעשייה מסוימת השדים נלחמו זה בזה, וכך השמידו זה את זה. הוא משתמש במשל הזה כדי להסביר שהאדם צריך להשתמש בטקטיקה של היריב (הספקות) כדי לנצח אותם, כלומר, להטיל ספקות כנגד הספקות עצמם, עד שייעלמו. מדוע אליעד מבקר את המנהיגים שמעודדים שלום בכל מחיר? אליעד כהן מבקר את המנהיגים והרבנים שאומרים שהם רוצים שלום, מקבלים את כולם, ולא רוצים להיכנס למחלוקת. ... לעימותים כאלה, יתגלה שהם בעצמם משקרים או אינם צודקים. לפי אליעד, האמת דורשת עימות אינטלקטואלי מתמיד עד שמגיעים לידיעה מוחלטת של האמת. האם הספק הוא דבר חיובי או שלילי לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שהספק יכול להיות חיובי ושלילי, בהתאם לרמת ההבנה של האדם. במצב האידיאלי, האדם צריך להגיע לוודאות מוחלטת של האמת הפנימית, ואז הוא יכול להשתמש
ספקות ולוגיקה, איך לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מה האמת? איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות? הסקה לוגית, מידע לוגי, מידע אקראי, תהליכי הסקת מסקנות, מה בטוח נכון? ידע כללי, תהליכי הסקת מסקנות
ספקות ולוגיקה, איך לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מה האמת? איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות? הסקה לוגית, מידע לוגי, מידע אקראי, תהליכי הסקת מסקנות, מה בטוח נכון? ידע כללי, תהליכי הסקת מסקנות
... מה נכון? איך לדעת מה האמת? איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות? הסקה לוגית, מידע לוגי, מידע אקראי, תהליכי הסקת מסקנות, מה בטוח נכון? ידע כללי, תהליכי הסקת מסקנות איך להתמודד עם ספקות באמצעות חשיבה לוגית? אדם לעיתים נתקל בסיטואציה שבה הוא לא יודע מה נכון לעשות ... אם היא לא בהכרח נכונה. מה לעשות כשעדיין נשארים עם ספק? אליעד ממליץ כשיש ספק, לשאול את עצמנו מה בטוח נכון? אם אי אפשר לדעת בוודאות את התשובה, אז לפחות נוכל לצמצם את ספקותינו על ידי בדיקה לוגית של מה שאנחנו חושבים. אם נוכל לשלול אפשרויות לא לוגיות, ... לא תשובה שמתקבלת בצורה לוגית. לסיכום כדי להתמודד עם ספקות, עלינו לפתח את החשיבה הלוגית שלנו, לבדוק כל מחשבה בצורה מדוקדקת, ולהבין מתי ... אפשר להסתמך על הסקה לוגית. דרך זו עשויה להקטין את הספקות ולקרב אותנו למענה נכון לשאלות שמעסיקות אותנו. מה בטוח נכון איך להתמודד עם ספקות חשיבה לוגית ניתוח סיבתיות פיתוח חשיבה איך להסיק מסקנות איך לצאת מספק למה ... של מה באמת האמת. כיצד חשיבה לוגית עוזרת לצמצם ספקות? חשיבה לוגית מאפשרת לנתח אם רעיון מסוים או פירוש מסוים סותר את עצמו, או שהוא ... וכך מצטמצם מספר ההשערות הלא נכונות. ברגע שמצמצמים ספקות באמצעות חשיבה לוגית, מגדילים גם את הסיכוי למצוא את התשובה הנכונה, גם אם ... הוא לפחות לא סותר את ההיגיון? במקרים שבהם מתעורר ספק משמעותי, אפשר להיעזר בשתי בדיקות מקבילות: בדיקה לוגית: בחינת ההנחות והאם הן ... לתשובה נכונה. מה כדאי לעשות כשעדיין נשארים עם ספק? כאשר לא מצליחים למצוא הוכחה לוגית חותכת ולא ניתן לברר את המידע ממקור חיצוני ... לגבי התשובה השלמה, אפשר לפחות לצמצם את גבולות הספק ולשפר את איכות הנחת העבודה הזמנית. מדוע חשוב לחפש מידע נוסף ולהעמיק בחשיבה ... יש מקורות חיצוניים שעשויים להרחיב את הידע ולהקטין ספקות. בסופו של דבר, כאשר אדם רוצה להבין מה נכון לעשות או איך לפרש מצב מסוים, חשוב ... הפערים בכל דרך אפשרית. מה בטוח נכון איך להתמודד עם ספקות חשיבה לוגית ניתוח סיבתיות פיתוח חשיבה איך להסיק מסקנות איך לצאת מספק ...
השואה ואלוהים, למה באמת אלוהים עשה את השואה? איך להאמין באלוהים למרות השואה? ספקות באמונה בגלל השואה, איפה היה אלוהים בשואה? שאלות על אלוהים בשואה, שכר ועונש, למה צדיק ורע לו רשע וטוב לו? איפה אלוהים היה בשואה?
השואה ואלוהים, למה באמת אלוהים עשה את השואה? איך להאמין באלוהים למרות השואה? ספקות באמונה בגלל השואה, איפה היה אלוהים בשואה? שאלות על אלוהים בשואה, שכר ועונש, למה צדיק ורע לו רשע וטוב לו? איפה אלוהים היה בשואה?
... ואלוהים, למה באמת אלוהים עשה את השואה? איך להאמין באלוהים למרות השואה? ספקות באמונה בגלל השואה, איפה היה אלוהים בשואה? שאלות על אלוהים בשואה, שכר ועונש, למה צדיק ורע לו רשע וטוב לו? איפה אלוהים היה בשואה? למה באמת אלוהים עשה את השואה? אנשים רבים מתמודדים עם ספקות באמונה בעקבות השואה, ותוהים: איך ייתכן שאלוהים, שהוא כל יכול וטוב, הרשה שיתרחש אסון כל כך נורא לעם ישראל, עמו הנבחר? ספקות אלה, כפי שאליעד מסביר, אינם נובעים מהשואה עצמה אלא מתפיסה שגויה של אלוהים. אלוהים אכן בחר בעם ישראל, אך אין פירוש הדבר שהוא חייב ... אינה חידוש או שובר שוויון, היא רק דוגמה קיצונית לכך שיש רע בעולם. מדוע אנשים חושבים שאלוהים חייב להם? אליעד מסביר שרוב הספקות באמונה נובעים מכך שאנשים חושבים שאלוהים חייב להם משהו. הם מתייחסים לאלוהים כאל מי שכתב בתורה הבטחות כמו אם בחוקותיי תלכו - יהיה לכם ... אלוהים עושה, עשה ויעשה את כל מה שקורה בעולם. הוא עושה הכל אך ורק כי ככה בא לו, ללא שום דין וחשבון לאף אחד. לכן, הספקות באמונה לא צריכים להיות בגלל שהייתה שואה, אלא בגלל שהאדם מבין פתאום שאלוהים לא חייב לו כלום ולא מבטיח לו שום דבר. איך השואה חושפת ... כמבחן אמונה איך לאהוב את אלוהים בלי תנאים? למה צדיק ורע לו רשע וטוב לו? איך להאמין באלוהים אחרי השואה? התמודדות עם ספקות באמונה בעקבות השואה אנשים רבים חווים ספקות באמונה באלוהים בעקבות השואה, משום שהם שואלים את עצמם: אם אלוהים קיים, אם הוא בחר בנו כעם הנבחר, כיצד הוא הרשה שיקרה לנו אסון נורא ... זאת. אם הוא רוצה ליצור עולם שבו יש רע - הוא עושה זאת. הוא איננו מחויב לאף אחד ואינו עובד לפי חוקים. כיצד להתמודד עם הספקות? הדרך להתמודד עם ספקות באמונה היא להבין את האמת על אלוהים. יש להפסיק לצפות שאלוהים יפעל בהתאם להבנתנו האנושית, להפסיק להאמין שהוא כפוף להבטחותיו, ולהבין ... איפה היה אלוהים בשואה? אלא האם אני מוכן לאהוב את המציאות - גם אם היא לא מתנהגת כפי שאני רוצה? אלוהים והשואה התמודדות עם ספקות באמונה שאלות על אלוהים צדיק ורע לו, רשע וטוב לו אמונה ללא תנאים תורת הגמול איך לאהוב את המציאות השגחה פרטית למה הייתה השואה? איפה ... ההימור של פסקל, גן עדן וגיהנום, שכר ועונש אחרי המוות, אלוהים לא חייב לך כלום, אלוהים לא עובד אצלך, השואה כמבחן אמונה, ספקות באמונה אחרי השואה, להאמין באלוהים אחרי השואה, לאהוב את אלוהים בלי תנאים, למה אלוהים עושה רע לצדיקים וטוב לרשעים? חוסר צדק בעולם, ...
קבלת החלטות מתוך אחדות, נפרדות מתוך אחדות, ספקות בחיים, כללי המשחק, תאום ציפיות, הפסקת החיפוש הרוחני
קבלת החלטות מתוך אחדות, נפרדות מתוך אחדות, ספקות בחיים, כללי המשחק, תאום ציפיות, הפסקת החיפוש הרוחני
... החלטות מתוך אחדות, נפרדות מתוך אחדות, ספקות בחיים, כללי המשחק, תאום ציפיות, הפסקת החיפוש הרוחני איך לקבל החלטות אם איבדת את הביטחון בהחלטה שלך? כאשר אדם עומד בפני החלטה, הוא נוטה לחפש תשובה מוחלטת וברורה, ... אם לעבור דירה או לא. הוא מתלבט ושואל את עצמו אם זו החלטה טובה או לא, ואז הוא נכנס למעגל של ספקות ומתחיל לשאול שאלות כמו האם הייתי צריך לחכות עוד שלושה ימים? או למה בכלל הסכמתי לעבודה הזאת?. האדם נתקע בשאלות אינסופיות שמונעות ממנו להתקדם. ההבנה שאין תשובה ... בהחלטות החיים? אליעד מדגיש שברמת האחדות אין בכלל שאלה. כשאדם מבין שהכל אחד ואין נפרדות, אין ספקות ואין שאלות. מצד שני, ברגע שאדם נמצא בנפרדות, תמיד יש ספקות, תהיות, ובלבולים. אם האדם יבין שגם בתוך הנפרדות הכל זה אחד, הוא יכול לפעול ללא הסבל שנובע מהספקות. אדם שעדיין לא מבין את האחדות, כל הזמן מחפש תשובות מוחלטות ומתוסכל כשהוא לא מוצא אותן. לעומת זאת, מי שמבין באמת שהכל אחד, מפסיק להתייסר עם שאלות שלא ניתן למצוא להן תשובות מוחלטות. הוא נותן דוגמה על אדם שחווה ספקות ביחס להחלטות כמו האם הייתי צריך לקחת את העבודה או לא? או האם הייתי צריך לחכות או להחליט מיד?, ומדגיש שהשאלות האלה תמיד יהיו קיימות בנפרדות. אבל כשמבינים לעומק שהמציאות יחסית, מפסיקים לחפש החלטה אחת מושלמת. איך מגיעים לשקט נפשי למרות שיש ספקות? כאשר האדם באמת מבין שאין שום דבר מוחלט בעולם היחסי, הוא מגיע לשקט נפשי שנובע דווקא מההשלמה עם הספק. הוא מבין שכל תשובה שתתקבל תהיה תמיד יחסית, ולכן לא מנסה להגיע לאיזושהי שלמות מדומיינת, אלא פשוט זורם עם מה שיש. אליעד מדגים את זה בכך שאדם שמוכן לקבל מציאות יחסית, ... אחרת ממה שהם, ומוכן לקבל את המציאות כפי שהיא, על כל חסרונותיה ויתרונותיה. איך לקבל החלטה בלי ודאות? מהי נפרדות מתוך אחדות? איך להתמודד עם ספקות בהחלטות? הפסקת החיפוש הרוחני איך להגיע לשקט נפשי מוחלט? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך עובד המוח האנושי? כיצד פועל המוח? איך המוח עובד? חמשת החושים, חוש הראיה, תודעה אנושית, סודות היקום, סודות העולם, סודות החיים, סודות הבריאה, להטיל ספק בחושים, כיצד עובד המוח?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ספקות, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ספקות, איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן למציאת עבודה, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, אימון אישי בתל אביב בנושא ספקות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 18:32:22 - wesi1