אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חוסר ודאות ✔איך עובד המוח האנושי? כיצד פועל המוח? איך המוח עובד? חמשת החושים, חוש הראיה, תודעה אנושית, סודות היקום, סודות העולם, סודות החיים, סודות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:00:20איך עובד המוח האנושי? כיצד פועל המוח? איך המוח עובד? חמשת החושים, חוש הראיה, תודעה אנושית, סודות היקום, סודות העולם, סודות החיים, סודות הבריאה, להטיל ספק בחושים, כיצד עובד המוח?
מה המשמעות של להטיל ספק בחושים?

ההרצאה מתחילה בכך שאליעד כהן מעלה את השאלה: מי בעצם נותן את העצה להטיל ספק בחושים? האם זו העצה של האדם עצמו? אם כך, אולי כדאי לא לשמוע לה, כי הרי איך אפשר להקשיב לעצות של עצמך? אולם, אם לא תשמע לעצות שלך, למי תשמע? השאלה הזו מובילה את אליעד לעסוק במשמעות של להטיל ספק בחושים. הוא מציין כי אם אדם רואה שולחן, הוא יכול לשאול את עצמו אם באמת יש שם שולחן. אך אם הוא מטיל ספק, הוא לא יידע אם יש או אין שולחן. השאלה המרכזית היא: מה זה נותן להטיל ספק בכך? החושים קיימים בכל מקרה, ולא משנה אם אנחנו מטילים בהם ספק או לא.

האם הטלת ספק בחושים תביא אותנו לראות את הדברים כפי שהם?

בהמשך, אליעד שואל מי קובע כיצד הדברים "באמת"? אם עיוור לא רואה שולחן, האם הוא רואה את הדברים כפי שהם? השאלה הזו מביאה אותנו לתובנה: הטלת ספק בחושים לא משנה את מהות המציאות. אליעד מסביר כי אם תעצום עיניים, תוכל להטיל ספק בחוש הראייה ולראות שאין שולחן. אבל זה לא אומר שאין שולחן, אלא רק שאתה לא רואה אותו כעת. הרעיון הוא לא להכחיש את מה שאתה רואה, אלא להבין את התהליך שבו אנחנו תופסים את המציאות.

מהו פירוק התפיסה של "יש שולחן"?

אם נרצה לדייק, נוכל לומר: "אני רואה שיש שולחן". אם נדייק יותר, נגיד "העין שלי משדרת למוח שלי תמונה של שולחן". ואם נלך עוד צעד קדימה, נאמר "אני חושב שיש כאן שולחן". בשורה התחתונה, כל התהליך הזה של תפיסת המציאות מבוסס על ההבדלה בין יש לאין, שמאפשרת לנו לקבוע מה קיים ומה לא. כל תפיסה של "שולחן" נשענת על הבדל זה.

מה קורה כשמפרקים את התפיסה הזו?

אליעד מציע להטיל ספק בשלבים:
  • מי אמר שיש פה שולחן?
  • אני רואה שיש פה שולחן.
  • אני חושב שאני רואה שיש פה שולחן.
  • אני חושב שיש פה משהו שאני קורא לו שולחן.
  • אני חושב שיש פה משהו.
  • אני חושב שיש משהו.
  • אני חושב שיש אפשרות שיש משהו.
  • אני חושב שיש הבדל בין יש לאין.
  • מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?
ברגע ששואלים את השאלה "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", כל תפיסת המציאות מתערערת, וזהו רגע הצמצום, בו אנו מבינים שאין לנו כל ידיעה וודאית על המציאות.

האם חלום שונה מהמציאות?

בהמשך, אליעד עוסק בשאלה מה ההבדל בין חלום למציאות. הוא טוען כי הראייה היא בעצם סוג של מחשבה בעוצמה גבוהה, ואילו דמיון הוא מחשבה בעוצמה חלשה. כלומר, כל מה שמתרחש בחלום אינו שונה ממה שקורה במציאות מבחינת החוויה של האדם. ההבדל הוא רק בעוצמת התפיסה ובזיכרון. אם אדם חולם על אסון, הוא יחווה את זה כמציאותי, ואם יזכור את זה, יישאר עם טראומה. כך גם אם האסון קרה במציאות, אם הוא ישכח אותו, הוא לא ירגיש את הטראומה.

מה קורה אם מפרקים את התפיסה אפילו יותר?

כאשר מפרקים את המשפט "אני חושב שיש פה משהו שאני מגדיר אותו כשולחן", המילה "שולחן" היא החוליה החלשה ביותר. אם נוריד אותה, נקבל "אני חושב שיש פה משהו שאני מגדיר בצורה כלשהי". אם נוריד את "פה", נקבל "אני חושב שיש משהו". ואז, אפשר להמשיך ולפרק את המשפט עד שנגיע לשאלה "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", ובכך התפיסה כולה מתערערת.

האם ניתן להטיל ספק בעצם החשיבה?

אליעד מסביר שכשמגיעים לתמצום של כל הרעיונות, יש שלושה מרכיבים בסיסיים:
  • האני (החושב)
  • המחשבה
  • הדבר שנחשב
שלושתם תלויים זה בזה. אם אין חושב, אין מחשבה, ואם אין מחשבה, אין חושב. כאשר מבינים שהכל נשען על ההבדלה בין יש לאין, ושואלים "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", אז כל התהליך מגיע לסיומו. ברגע שמטילים ספק בעצם ההפרדה הבסיסית ביותר, אין לאן להתקדם יותר.

סיכום

הטלת ספק בחושים אינה אומרת סתם להכחיש את מה שרואים, אלא להבין את התהליך שמאחורי תפיסת המציאות. כל תפיסה של "שולחן" נובעת מההבדלה בין יש לאין, בין אני ללא אני, בין עבר להווה, ומבוססת על האמונה שיש הבדל בין יש לאין. כל ניסיון להטיל ספק בכך מוביל לשחרור מההגדרות המקובלות שלנו על המציאות ולמעבר לתפיסה הרבה יותר חופשית.
כיצד להטיל ספק בחושים?

אליעד פותח את הדיון בכך שהוא שואל מי נתן את העצה להטיל ספק בחושים. אם זו עצה של האדם עצמו, אולי אין להקשיב לה, אך אם אין להקשיב לה, למי כן להקשיב?

מה המשמעות של להטיל ספק בחושים?

נניח שאדם רואה שולחן ושואל את עצמו אם באמת יש כאן שולחן. אם יטיל ספק, אז לא ידע אם יש שולחן או אין שולחן. אבל גם כעת, הוא כבר מטיל ספק באופן מסוים, כי אם החושים היו תופסים את המציאות אחרת, הוא היה מטיל ספק בהם. כלומר, החושים קיימים בכל מקרה והשאלה היא מה המשמעות של להטיל ספק בהם.

האם להטיל ספק יביא לראות את הדברים כפי שהם?

אליעד שואל מי מחליט כיצד הדברים "באמת". אולי כפי שהם זה דווקא לראות שיש כאן שולחן? האם עיוור שלא רואה שולחן רואה את הדברים כפי שהם? ואם נראה את הדברים כפי שהם, מה זה ייתן?

הטלת ספק בחושים אינה פשוט לומר שאין שולחן, כי אם נסגור עיניים, כבר לא נראה שולחן, אך זה לא עוזר לנו. הרעיון הוא להבין את החושים עצמם. יש שולחן, אך מה עומד מאחורי תפיסת ה"יש כאן שולחן"?

פירוק התפיסה של "יש שולחן"

אם נרצה לדייק, אפשר לומר: "אני רואה שיש שולחן". ואם נדייק יותר: "העין שלי משדרת למוח שלי תמונה של שולחן". עוד יותר מדויק: "אני חושב שיש כאן שולחן". כלומר, מה שנשאר זה "אני חושב שיש כאן שולחן", ומכאן אפשר להמשיך לפרק את המשפט עוד יותר.

השאלה הבסיסית ביותר היא: מי אמר שיש הבדל בין יש לאין? אם לא יודעים זאת, אז לא ניתן לקבוע אם יש או אין שולחן.

המטרה היא לא להטיל ספק בחושים אלא להבין

המטרה אינה סתם להטיל ספק אלא להבין את התהליך שבו אנו תופסים את המציאות. כאשר רואים שולחן, המוח בעצם מפרש את הצורה, מזהה אותה, מייחס לה שם, ומבדיל בינה לבין מה שאינו שולחן. כל התהליך הזה מבוסס על כך שמבדילים בין יש לאין.

האמונה שיש הבדל בין יש לאין היא הבסיס לכל תפיסת המציאות. לכן, ההבנה של "הנה שולחן" צריכה להוביל לעומק עד שמבינים שהיא מושתתת על עצם ההבדלה בין יש לאין.

הטלת ספק בשלבים

כאשר אומרים "יש פה שולחן", אפשר להטיל ספק בשלבים:
  • מי אמר שיש פה שולחן?
  • אני רואה שיש פה שולחן.
  • אני חושב שאני רואה שיש פה שולחן.
  • אני חושב שיש פה משהו שאני קורא לו שולחן.
  • אני חושב שיש פה משהו.
  • אני חושב שיש משהו.
  • אני חושב שיש אפשרות שיש משהו.
  • אני חושב שיש הבדל בין יש לאין.
  • מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?
  • ברגע ששואלים זאת - כל תפיסת המציאות מתערערת.
ההבדל בין חלום למציאות

אליעד מתייחס גם לשאלה מה ההבדל בין חלום למציאות. אנשים חושבים שבמציאות הם רואים דברים ובחלום הם מדמיינים, אך למעשה גם הראייה היא סוג של מחשבה בעוצמה גבוהה יותר. הדמיון החלש הוא חלום, והדמיון החזק הוא ראייה.

כאשר אדם ישן וקורה לו אסון בחלום, הוא סובל מטראומה כי עבורו זה היה מציאותי. אם הוא שוכח זאת, זה כבר לא משפיע עליו. כלומר, מה שמתרחש בחלום אינו שונה ממה שקורה במציאות מבחינת החוויה של האדם, אלא רק בעוצמת התפיסה והזיכרון.

פירוק נוסף של התפיסה

אם נפרק את המשפט "אני חושב שיש פה משהו שאני מגדיר כשולחן", המילה "שולחן" היא החוליה החלשה ביותר. אם נוריד אותה, נקבל "אני חושב שיש פה משהו שאני מגדיר בצורה כלשהי". נוריד את "פה" ונקבל "אני חושב שיש משהו".

אפשר להמשיך ולפרק:
  • אני חושב שיש משהו.
  • אני חושב שיש.
  • אני חושב שאולי יש.
  • אני חושב שיש אפשרות שיש.
  • אני חושב שיש הבדל בין יש לאין.
  • מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?
  • אין הבדל - ואז הכל מתבטל.
האם ניתן להטיל ספק בעצם החשיבה?

אליעד מסביר כי בכל מהלך של צמצום, נשארים שלושה מרכיבים בסיסיים:
  • האני (החושב)
  • המחשבה
  • הדבר שנחשב
שלושתם תלויים זה בזה. אם אין חושב - אין מחשבה, ואם אין מחשבה - אין חושב.

אם מבינים שהכל נשען על ההבדלה בין יש לאין, ושואלים "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", התהליך מגיע לסיומו, כי ברגע שמטילים ספק בעצם ההפרדה הבסיסית ביותר, אין לאן להתקדם יותר.

סיכום

הטלת ספק בחושים אינה אומרת סתם להכחיש את מה שרואים, אלא להבין מה עומד מאחורי תפיסת המציאות. השולחן שאנו רואים הוא תוצאה של תהליך שבו המוח מפרש את המידע החושי ומבצע הבחנות בין יש לאין, בין אני ללא אני, בין עבר להווה.

כאשר מפרקים את התפיסה הזו בשלבים ומגיעים לשאלת הבסיס "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין?", התפיסה מתערערת לחלוטין. זהו התהליך שמוביל לשחרור מכל ההגדרות וליציאה מעבר לתפיסות המקובלות של המציאות.
שאלה: איך להטיל ספק בחושים?

אליעד: מי הציע לך להטיל ספק בחושים? אם העצה באה ממך, אז אולי עדיף לא לשמוע לעצות שלך? אך אם לא תשמע לעצות שלך, אז למי תשמע?

בא נניח שתטיל ספק בחושים, למשל אתה רואה שולחן, אז אולי אין כאן שולחן? מה זה נתן?

אם תטיל ספק בחושים, אז לא תדע אם יש כאן שולחן או אין כאן שולחן, נכון? אז עכשיו אתה תטיל ספק בחושים שלא יודעים, ואתה תאמר, יש שולחן. גם כרגע אתה מטיל ספק בחושים, אם החושים היו תופסים את המציאות אחרת, אז כבר עכשיו היית מטיל בהם ספק.

מה זה נותן שמטילים ספק בחושים? החושים קיימים בכל מקרה.

שאלה: אם אטיל ספק בחושים, אולי אראה את הדברים כפי שהם.

אליעד: אבל מי מחליט לך איך הדברים הם כפי שהם? אולי כפי מה שהם זה לראות שיש כאן שולחן.

האם עוור שלא רואה כאן שולחן, האם הוא רואה את הדברים כפי שהם?

ואם תראה את הדברים כפי מה שהם, מה זה נתן?

אתה מפספס משהו בלהטיל ספק בחושים. לא הבנת את הפואנטה.

להטיל ספק בחושים זה לא אומר שאין כאן שולחן, אם תעצום עיניים אתה מיד מטיל ספק בחוש הראייה ולא רואה שולחן. ואז מה?

הרעיון זה להבין את החושים. יש פה שולחן, שאלת השאלות היא, מה עומד מאחורי ה"יש פה שולחן".

אם אני רוצה לדייק יותר, אני רואה שיש פה עכשיו שולחן. ואם נרצה לדייק יותר, אני חושב שהעין שלי משדרת למוח שלי צורה של שולחן שנמצאת בתוך החדר עכשיו.

יש - יש שולחן, אני רואה שיש שולחן, ויש העין שלי אומרת למוח שלי שיש שולחן.

היותר מדוייק, אני חושב שיש פה שולחן. אני עכשיו חושב שיש פה שולחן.

אז נשאר להבין מה זה, אני חושב שיש שולחן.

אז אם מפרקים את זה, מהצד שיש הבדל בין יש לאין, יש אני, ולאני יש מחשבה שאומרת לו שיש פה משהו בצורה מסויימת שמוגדרת כרגע על ידי כשולחן. ואם הולכים אחורה ושואלים, מי אמר שיש הבדל בין יש לאין? אז אני לא יודע אם יש פה שולחן או אין פה שולחן.

אם אני לא יודע אם יש הבדל בין יש לאין, אז אני לא יודע ממילא הלאה.

אני אומר, כשאתה רואה שולחן תנסה להבין מה זה אומר. זה אומר שהמוח שלי חושב שיש שולחן.

במה תלוי שאני יחשוב שיש פה משהו? בזה שאני מבדיל בין מה שיש למה שאין. ואם אין הבדל בין יש לאין, אז אני לא יכול בכלל לדעת שיש פה משהו.

המטרה היא לא להטיל ספק בחושים, אלא המטרה בסוף זה לצאת מכל ההגדרות. ולצאת מכל ההגדרות זה על ידי הבנה.

אם אתה מבין, אתה מבין שיש הבדל בין יש לאין, ואז אתה מבין שיש הבדל בין אני ללא אני, ויש לי זיכרונות, ועבר והווה, ומחשבות וסיפורים, ואני רואה משהו ואז אני קורא לזה שולחן - זה מה שמסתתר מאחורי, הנה שולחן.

אבל ההתחלה של מה שמסתתר מאחורי - הנה שולחן, זה אני מאמין שיש הבדל בין יש לאין. ועל האמונה הזאת מושתת כל התפיסה.

ההבנה שאומרת הינה שולחן, תבין אותה עד לעומק שתראה שהיא נשענת על זה שיש הבדל בין יש לאין. אתה צריך להבין אותה ולא להטיל בה ספק.

איפה כן אפשר להטיל ספק בחושים, כשאתה שואל, אולי אין שולחן? זה עדיין משאיר את השולחן, אבל כשאתה שואל, אולי לא, אולי לא? אז בסוף אתה לא יודע כלום.

איך זה הולך? יש פה שולחן, אולי לא? אולי לא, אבל אני רואה פה שולחן. מה יותר אמיתי, שאני רואה שיש פה שולחן או שיש פה שולחן? שאני רואה שיש פה שולחן.

אז תטיל ספק גם בזה, אולי אני לא רואה שיש פה שולחן? אבל אפילו אם אני לא רואה שיש פה שולחן, אני חושב שיש פה שולחן. אז אולי אתה חושב שיש פה משהו אחר? אז התשובה, אני חושב שיש פה משהו ואני קורא לו שולחן.

ומשפט שאי אפשר לטעות בו, אני חושב שיש פה משהו.

מי אמר, אולי אין פה משהו? אולי פה אין משהו, אבל יש משהו באופן כללי. אולי זה לא פה? יש פה משהו שאני קורא לו שולחן, נחתוך את השולחן, אני חושב שיש פה משהו, נוריד את המילה פה, אז נשאר, אני חושב שיש משהו, נוריד את המילה יש משהו, נשאר, אני חושב שיש אפשרות שיש משהו, נוריד את היש אפשרות שיהיה משהו, נשאר, אני רואה שיש הבדל בין משהו ללא משהו, נוריד את זה, לא יודע כלום.

זה המהלך עד לנוק אאוט.

לא משנה אם אתה רואה שולחן או לא רואה שולחן, אם אתה עדיין יודע שיש משהו או שאין משהו, עדיין אתה נשאר בחוויית צמצום.

כול זמן שאתה חווה משהו, או יודע שיש או שאין, אז אתה עדיין במוגדר.

דוגמה, יש פה שולחן, מה המילה הכי חזקה? יש. מה פחות חזקה? פה, ומה פחות חזקה? שולחן. יש - הכי מחויב.

ועכשיו אתה מתחיל להטיל ספק, מי אמר שיש פה שולחן? אני עכשיו רואה פה שולחן. את המילה רואה אפשר להחליף לחושב ש.. ועדיין נשארתי עם אותה משמעות.

ונשאל ומי אמר לך שיש פה שולחן?

השאלה אולי זה חלום? מבחינתי זה לא משנה, מה ההבדל בין חלום למציאות? השאלה היא כמה אני מרגיש שזה ממשי, אם אני מרגיש שזה ממשי עבורי אני מתייחס לזה, ואם זה לא ממשי עבורי, אני לא מתייחס לזה. ואם מבינים את זה, אז כבר אין הבדל בין חלום למציאות.

האדם חושב שיש הבדל בין חלום למציאות, כי הוא אומר, שבמציאות הוא רואה, ובחלום הוא מדמיין, אבל מה זה רואה? זה חושב בעוצמה חזקה, ומדמיין? חושב בעוצמה חלשה. מדמיין חלש זה חולם ומדמיין חזק זה רואה.

אם אדם מבין את זה, אז אין הבדל מבחינתו אם הוא ישן או ער.

אדם שישן בלילה וקרה לו אסון בלילה, הוא סובל מטראומה. כי מבחינתו זה קרה במציאות. אלא אם כן הוא שכח את זה, אבל גם אם זה קרה במציאות והוא שכח, אז זה גם לא משפיע עליו.

זאת אומרת, שמה שקורה לך בחלום בלילה זה כמו שזה קרה לך במציאות, אין שום הבדל, השאלה היא כמה אתה מודע לזה, וכמה אתה זוכר את זה.

נחזור לשולחן, אני חושב שיש פה שולחן, זה יותר חזק מ... אני רואה שיש פה שולחן.

מדוייק יותר, אני עכשיו חושב שיש פה משהו שאני מגדיר אותו כרגע כשולחן. עכשיו נראה מה החוליות החלשות שלו. מה המילה הכי חלשה במשפט? שולחן. אז נשאר, אני עכשיו חושב שיש פה משהו שאני כרגע מגדיר אותו בצורה כל שהיא. המילה שולחן נהפכה לצורה כל שהיא.

אפשר, אני עכשיו חושב שיש פה צורה כל שהיא שאני כרגע מגדיר אותה כצורה.

שאלה: זה שולחן, למה לסבך?

אליעד: אנחנו מנסים לגרום לבן אדם, שכאשר הוא רואה את השולחן, שיבין איך המוח עובד. כי המוח לא רואה פה שולחן, המוח רואה צורה, ולצורה הוא קורא שולחן. אנחנו מסבירים את הדבר שקורה במוח באלפית המילימטר. הוא הספיק להבדיל בין יש לאין, הוא הספיק להבדיל בין מה שהוא לבין מה שלא הוא, הוא הספיק לנתח מקום וזמן, פה או שם, כרגע או אתמול, איזה צורה, איזה גודל, מה אני זוכר שזה ואיך קוראים לזה - כל זה בזמן אמת.

אבל המוח לא ישר אומר לך שיש פה שולחן, הוא אומר שיש פה צורה ואחר כך יש פה שולחן. אפשר לכתוב ספר מה קרה לפני שהמוח ראה שיש פה שולחן. העולם נברא, הזיכרון הסתכרן, תחושת הזמן - העתיד והעבר, תחושת המקום, כל המנגנון.

ומה שאנחנו מסבירים פה, מה קרה לפני, עד מה קרה בהתחלה. מה היה האירוע הראשון שהוביל לכך שיש פה שולחן? התשובה, שהייתה הפרדה בין יש לאין.

אני כרגע חושב שיש פה משהו שאני כרגע מגדיר אותו בצורה כל שהיא. על מה אפשר לוותר? כרגע ופה זה אותה דרגת קושי, זה זמן ומקום.

אז אפשר להגיד, אני בזמן כל שהוא, חושב שיש במקום כל שהוא, משהו כל שהוא = אני בזמן ובמקום כל שהם חושב שיש משהו.

מה שאני בטוח הוא שיש משהו, ולא משנה הזמן והמקום. מה נשאר לנו - אני, בזמן ומקום כל שהם, חושב, שיש, משהו.

החוליה החלשה זה בזמן ומקום כל שהם, ונשאר אני חושב שיש משהו. ואת זה אפשר להפוך, אני חושב שיש, ואת זה אפשר להפוך, לאני חושב שאולי יש, ואת זה אפשר להפוך, שאני בטוח שיש אפשרות שיש, ואת זה להפוך שאני בטוח שיש הבדל בין יש לאין, ואז אני לא בטוח בזה, וסיימתי.

שאלה: אז נשארת עם האני.

אליעד: לא, אם את לא מבדילה בין יש לאין, אז הכל נעלם.

אני חושב שיש משהו, אני מוכן להטיל בזה ספק ולהגיד שאולי יש משהו, הבסיס של זה שאני חושב שיש אפשרות שיש משהו, כי אם לא הייתי חושב שיש אפשרות, לא הייתי חושב שאולי.

כדי שאפשר לחשוב שיש משהו, אני צריך לחשוב שיש אפשרות שיש משהו. ואני חושב שיש אפשרות שיש משהו מבוסס על זה שאני חושב שיש דבר כזה משהו.

שוב - אני חושב שיש פה משהו, כדי שאחשוב זאת אני צריך להיות מסוגל לחשוב שאולי יש פה משהו. כדי להיות מסוגל לחשוב שאולי יש פה משהו, אני צריך להיות מסוגל לחשוב שיש אפשרות שיש פה משהו. למעשה העברתי את זה לרמת הפוטנציאל. אמרתי שאפילו אם זה לא בכוח זה בפועל. כדי לחשוב שתהיה פה אפשרות שיש משהו, אני צריך לחשוב שיש משהו. וכדי לחשוב שיש משהו, בשביל זה אני צריך לחשוב שיש הבדל בין משהו ללא משהו. ואם אני שואל, מי אמר שיש הבדל בין משהו ללא משהו? זהו, נגמר, המהלך הסתיים.

אין לאן להתקדם יותר.

שאלה: למה אתה לא מפקפק בחושב?

אליעד: בכל צמצום שלא נעשה, בסוף ישארו שלושה - אני, חושב, משהו - החושב, המחשבה, והנחשב. איך שלא נצמצם, בסוף נגיע לשלושת אלו. יש את זה שחושב, יש את הדבר שחושבים עליו, ויש את המחשבה שמחברת אותם. יש את הרצון, הרוצה והדבר שרוצים.

עכשיו, הוודאות של שלושתם היא אותה וודאות, כל אחד מהם תלוי בקיומו של השני. אם אין חושב אין מחשבה. אם אין מחשבה אין חושב. ואי אפשר שתהיה מחשבה מבלי שיהיה מישהו שחושב אותה.

ואז אתה שואל, וזה עצמו על מה נשען? על זה שאני מבדיל בין יש לאין.

למשל אתה לוקח את החושב, ורואה שיש הבדל בין אני ללא אני. אתה לוקח את המחשבה ורואה שיש הבדל בין אני חושב על זה לבין אני לא חושב על זה. אתה לוקח את הדבר שאתה חושב עליו, ורואה שיש הבדל בינו לבין שאר הדברים.

בסוף אחרי כל הצמצומים יש דבר אחד שוודאי לי, שיש ואין זה שני הפכים, ואז שואלים מי אמר? וסיימת.
החלטות להחליף החוליה החלשה התחלה לזכור להתקדם הרגשה של זמן סיפור הרגשה של המקום הרגשת הזמן הפרדה 5 החושים איך המוח איך המוח עובד איך עובד איך עובד המוח איך עובד המוח האנושי איך פועל המוח איך פועלים אנושיות אנושית הבריאה החושים הטלת ספק היקום המוח המוח האנושי המוח עובד העולם חוסר ודאות חוסר וודאות חוש הראיה חושים חיים חמשת החושים כיצד עובד המוח כיצד פועל המוח להטיל להטיל ספק להטיל ספק בחושים מוח סוד סודות סודות הבריאה סודות החיים סודות היקום סודות העולם ספק ספק בחושים ספקות ספקנות עובד עובד המוח האנושי עובדים עולם פועל המוח תודעה תודעה אנושית
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
... גם היה רגוע. אך חוסר הידיעה בין האפשרויות - יאבד או לא יאבד - הוא שמוביל אותו לחרדה. החרדה נובעת לא מהמציאות עצמה אלא מאי - הוודאות ומהאפשרויות הפתוחות. הספק הזה מטריד את האדם וגורם לו למתח נפשי ולדמיונות שליליים. איך אפשר לעזור למישהו שסובל מחרדה? כשהאדם מגיע עם חרדה מחוסר וודאות, אליעד מציע להיכנס לנעליו של אותו אדם. לדוגמה, אם מגיע אליך אדם שמפחד שיש לו מחלה בלתי ידועה, עליך לדמיין שאתה בעצמך חווה את החרדה הזו. לאחר שאתה מצליח להתמודד עם ... כלומר, להרגיש שהחרדה אינה משנה וששום דבר לא באמת חשוב באופן מוחלט, רק אז תוכל להעביר לו את התובנה הזו. המפתח הוא הבנת מהות החרדה והיכולת להקל עליה. הבנת חוסר הוודאות חרדה נובעת לעיתים מחוסר הוודאות. אנשים חרדים כאשר הם לא יודעים את התשובה או את העתיד, והדבר הזה יוצר מתח. אם אדם היה יודע בוודאות שהמצב לא ישתנה או שהוא ידע את התשובה, הוא היה רגוע יותר. לדוגמה, אדם שמפחד שלא זיהו אצלו מחלה מסוימת וחרד ממנה, היה רגוע יותר אם היה יודע בוודאות מה יש לו, אפילו אם זה היה דבר קשה כמו סרטן. הבעיה האמיתית היא חוסר הידיעה והספק שמאיים על האדם. כיצד אימון בהתמודדות עם אי - ודאות יכול להקל על החרדות? אליעד טוען שדרך פרקטית להתמודד עם החרדה היא להכיר בעובדה שאין מנוס מחוסר ודאות בחיים. מי שמתקשה להתמודד עם חרדות מחוסר ודאות, יכול להתאמן באמצעות מציאת נקודות אחרות בחייו שבהן הוא חווה חוסר ודאות , ולנסות להכיל אותן רגשית באופן מלא. לאחר שהוא מצליח להתמודד עם חוסר ודאות במצבים אחרים, הוא יוכל להעתיק את היכולת הזו גם לתחום החרדה הנוכחית. המשמעות של אין מה לעשות בהקשר של חרדה ההבנה שאין פתרון או שליטה במצב מסוים, יכולה דווקא להרגיע. ... זה משנה? עד שמגיעים להבנה ברורה של מקור החרדה. 3. להבהיר לאדם שהידיעה המוחלטת, גם אם היא שלילית, יכולה להקל עליו יותר מאי - ידיעה. 4. להסביר שהחרדה נובעת מחוסר הוודאות ולחפש דרכים להכיל אותה במקום להילחם בה. 5. להתאמן על התמודדות עם אי - ודאות בחיים, ולהיעזר בנקודות חוסר ודאות אחרות ככלי לעזור לאדם להתמודד עם החרדה. סיכום ההבנה של מהות החרדה והיכולת להבחין בין חוסר הוודאות לבין האמיתות האובייקטיביות היא המפתח לטיפול בחרדות. על ידי עזרה לאדם להתמודד עם אי - ודאות, הוא יכול ללמוד לנהל את פחדיו ולהשתחרר מהם. כל שינוי בתפיסה וביכולת להכיל את הלא - נודע עוזר להוריד את רמות החרדה. איך להתגבר על חרדות ופחדים? למה חוסר ודאות גורם לחרדה? איך להכיל אי - ודאות? מה עושים עם חרדה ממחלות? למה האדם פוחד לאבד שליטה? איך להיפטר מחרדות? כלים להתמודדות עם חוסר ודאות בחיים למה אנשים סובלים מחרדות ופחדים מחוסר ודאות? חרדה היא תחושה שמופיעה כאשר האדם מרגיש שמשהו משמעותי באמת עומד על הפרק, ושאם יקרה דבר רע, התוצאה תהיה הרסנית או בלתי נסבלת עבורו. למעשה, כל אדם שחווה חרדה סבור שיש ... ממחלה קשה לא חרד בהכרח מהמחלה עצמה, אלא מהאפשרות שהוא יחלה בה, מההשלכות של המחלה או מחוסר הידיעה מה באמת קורה בגופו. למעשה, האדם חרד מהאפשרויות השונות ומהחוסר ודאות הכרוך בהן. לעומת זאת, אם היה יודע בוודאות שהוא חולה במחלה ספציפית, אפילו אם זו מחלה קשה כמו סרטן, הוא היה נרגע במידה מסוימת, כי הוודאות הייתה מאפשרת לו להתמודד עם ... לא נובעת מהמציאות עצמה אלא מאי - הוודאות ומהאפשרויות הפתוחות, שמטרידות את האדם וגורמות לו למתח נפשי ודמיונות שליליים. איך אפשר לעזור למישהו שסובל מחרדה מחוסר ודאות? אליעד מציע דרך פרקטית ויעילה לעזור למישהו שסובל מחרדה ופחד, והיא להיכנס לנעליו של אותו אדם. לדוגמה, אם מגיע אליך אדם שחרד שיש לו מחלה בלתי ידועה, תדמיין כאילו אתה ... בעצם אם הוא יודע בוודאות שיש לו מחלה קשה או אם הוא לא יודע בכלל? התרגיל הזה מאפשר לאדם לראות שהחרדה שלו לא נובעת מהמציאות עצמה, אלא מחוסר יכולתו להכיל את חוסר הוודאות. כיצד אימון בהתמודדות עם אי - ודאות יכול להקל על החרדות? לפי אליעד כהן, ההתמודדות האמיתית עם חרדה מתחילה מהבנה שאין מנוס מחוסר ודאות בחיים. מי שמתקשה להתמודד עם חרדות מחוסר ודאות, יכול להתאמן באמצעות מציאת נקודות אחרות של חוסר ודאות בחייו, ולנסות להכיל אותן רגשית באופן מלא. לאחר שיצליח לעשות זאת, הוא יוכל להבין שגם החרדה הנוכחית שמטרידה אותו היא בסך הכל אי - ודאות נוספת, שניתן להתמודד איתה באותה ... משנה? עד שמגיעים להבנה ברורה של מה באמת מפריע לו. להבהיר לו שדווקא הידיעה המוחלטת, אפילו אם מדובר בידיעה שלילית, מרגיעה יותר מאי - ידיעה מוחלטת. להסביר שחוסר הוודאות הוא שמזין את החרדה, ולחפש דרכים להכיל את חוסר הוודאות במקום להילחם בה. להתאמן על התמודדות עם מצבי חוסר ודאות בתחומים אחרים, כדי להעתיק את ההצלחה הזו גם לנושא החרדה הספציפי. איך להתגבר על חרדות ופחדים? למה חוסר ודאות גורם לחרדה? איך להכיל אי - ודאות? מה עושים עם חרדה ממחלות? למה האדם פוחד לאבד שליטה? איך להיפטר מחרדות? למה חוויית לא משנה יכולה להעלים את החרדה? הרעיון הבסיסי הוא ... תופסים שהעולם והחיים לא מחייבים דבר, החרדה משתחררת. ברגע שמצליחים לחוות זאת, אפשר להעביר למטופל את אותו שחרור ולהסביר לו כיצד גם הוא יכול לפעול כך. מדוע חוסר הוודאות גורם לאדם חרדה כה גדולה? יש אנשים שאומרים: אם רק הייתי יודע שאני בטוח חולה במחלה קשה - הייתי כבר רגוע יותר מאשר לא לדעת בכלל. הסיבה היא שהאדם מפחד מהלא ידוע. ... יאבד חצי מהונו בבורסה. אם יידע בוודאות שיאבד את הכסף, הוא כבר יעכל זאת וימשיך הלאה. אבל כשאין ודאות, הוא תקוע בין שתי אפשרויות: אולי יאבד הכל, אולי לא - והספק הזה מייצר חרדה עצומה. איך להתמודד עם חרדה של חוסר ודאות? באופן פרקטי, אפשר לחפש בכל אדם נקודת חוסר ודאות בחייו, ולהבין מדוע הוא אינו מסוגל להכיל את אותה אי - ידיעה. כאשר מוצאים את הדוגמה האישית הזו, מנסים לפתור אותה באופן מוחלט מבחינה רגשית: כלומר, להבין שאין מנוס ממצבים של חוסר ודאות בחיים, ולגלות שאפשר להרגיש שלם גם בתוך אי - הוודאות. לאחר שמשיגים את ההבנה והניסיון הרגשי הזה, קל יותר להעביר את הפתרון לאדם אחר שסובל מחרדה. הוא יוכל לראות שאם יש ...
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות? מה גורם לחוסר ביטחון וחוסר ודאות בחיים? אליעד כהן מסביר כי הסיבה שאנשים חווים חוסר ביטחון, חוסר ודאות ותחושה של בלבול בחיים אינה נובעת מעצם חוסר הוודאות עצמה, אלא דווקא מהשילוב בין ודאות ואי - ודאות. כאשר אדם חווה מצב של חוסר ודאות מוחלט, כזה שבו אין לו שום ביטחון בשום דבר - לא במי הוא, לא במה טוב ומה רע, ... מתחילה כשקיימת אי ודאות - האדם רוצה משהו ולא יודע אם הוא יצליח או לא, ולכן הוא סובל. מהי הדרך להגיע לוודאות ולשקט נפשי מוחלט בחיים? הדרך היחידה לצאת ממעגל הסבל של חוסר ודאות היא באמצעות חיפוש האמת. האמת היא הדבר הוודאי היחיד והיציב ביותר בחיים. לפי אליעד כהן, כאשר האדם מתרחק מהאמת, הוא נכנס למצב של ספקות רבים, תהיות וחוסר ודאות. לעומת זאת, ככל שהאדם מתקרב לאמת המוחלטת, כך הוא מתקרב לוודאות מוחלטת, ... בעולם שנים רבות ולא מגיעים לוודאות מוחלטת אפילו בדבר אחד פשוט. הם נשענים על מחשבות, תיאוריות והשערות, וכל עוד הם לא הגיעו לאמת מוחלטת בנושא אחד, הם עדיין נמצאים בספק וחוסר ודאות. לדברי אליעד, מי שרוצה לחיות חיים של שקט נפשי ושלמות, חייב לבחור לפחות דבר אחד ולברר אותו לעומקו, בלי להשאיר ספקות ושאלות. כאשר הוא יגיע לוודאות מוחלטת לגבי אותו הדבר, הוא יוכל להשתמש בו כבסיס יציב ואיתן לבניית ודאות גם בתחומים אחרים בחיים. מה המשמעות של ודאות מוחלטת או חוסר ודאות מוחלט? אליעד מבהיר שוודאות מוחלטת וחוסר ודאות מוחלט הם למעשה שני קצוות המובילים לאותו מקום - למצב של שקט נפשי מוחלט ושלמות פנימית. בשני המצבים הללו האדם אינו סובל, מכיוון שבמצב של ודאות מוחלטת הוא יודע בדיוק מה הוא יכול ומה הוא אינו יכול להשיג, ולכן הוא שליו, ובמצב של חוסר ודאות מוחלט, הרצון העצמי שלו מתבטל והוא אינו סובל כלל. הבעיה של האדם נמצאת תמיד ... בשביל לרצות משהו, אבל לא יודע מספיק בשביל להיות בטוח שהוא ישיג את זה, וזו הסיבה לסבל ולתחושת חוסר הביטחון. כיצד מוצאים את האמת בחיים? ההמלצה של אליעד כהן לאדם החווה חוסר ודאות היא לקחת נושא או תחום אחד ולהתמקד בו לעומק, עד שהוא מגיע לוודאות מוחלטת ... עצמי, ושאלת שאלות ללא הרף, עד שהאדם משיג בהירות מוחלטת. כאשר האדם מגיע לוודאות הזאת, הוא מתחיל לבנות בסיס של שקט פנימי, שמאפשר לו לחיות חיים של שלווה ויציבות, ללא ספקות וחוסר ביטחון. אליעד מדגיש שחשוב לזכור שהסבל הוא תמיד תוצר של ידיעה חלקית - לא של ידיעה מוחלטת או אי - ידיעה מוחלטת - ולכן, מי שרוצה לחוות שלווה ואושר אמיתי, צריך להתאמץ ולהגיע אל האמת, שהיא הוודאות היחידה בעולם. איך להתמודד עם חוסר ודאות? מהי הסיבה לסבל בחיים? איך להגיע לוודאות מוחלטת? מדוע אנשים מרגישים מבולבלים? איך למצוא את האמת? מה לעשות כשאין לי ביטחון עצמי? למה האדם סובל? הפעם אני רוצה להשיב על שאלת חוסר ביטחון, חוסר וודאות בחיים, האדם לא יודע מה לעשות, לאן ללכת? ויש להבין, שאין האדם מרגיש רע בגלל חוסר וודאות, כי אם היה לחלוטין בחוסר וודאות היה מרגיש טוב, אבל אם יש גם וודאות וגם אי וודאות, יש אומללות. כי חוסר וודאות מוחלט, האדם לא היה יכול להיות לו רע, כי לא היה רוצה כלום, היה איבוד של חוסר הרצון העצמי, ואז לא היה רוצה לחוות וודאות ולא הייתה שאלה. בן אדם צריך להבין, שוודאות מושלמת וחוסר וודאות מוחלט, בשני המקרים תרגיש טוב באותה המידה. ואדם סובל תמיד מכיוון אין חוסר וודאות. אם היה וודאי לאדם מה הוא רוצה, והיה יודע בוודאות שיכול בוודאות להשיג, היה בשקט ואין סבל. אבל אין וודאות שאפשר להשיג את הדבר, אז הוא רוצה את הדבר ומרגיש רע כי לא בטוח שישיג. ואם ...
אינסטינקטים, פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות אוטומטית, רפלקסים, אינטואיציה, שינוי הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים?
אינסטינקטים, פחדים וחרדות, מנגנון הפחד, מנגנון החרדה, תגובה אינסטינקטיבית, התנהגות אוטומטית, רפלקסים, אינטואיציה, שינוי הרגלים, דפוסי התנהגות, למה יש פחד? איך נוצר פחד? איך לשנות הרגלים?
... אם יחשוף את עצמו לסיטואציות בהן הוא מפחד, ובמהלך הזמן, המוח יוכל להתרגל למצב ולהגיב בצורה פחות אינסטינקטיבית. מדוע פחדים רבים מבוססים על חוסר ודאות? פחדים רבים נובעים מחוסר ודאות. אדם עשוי לפחד לא משום שיש איום ... לדוגמה, פחד ממעבר דרך צומת מסוכן או הליכה על גשר תלוי יכול להיות לא רק פחד מהכביש או מהסיכון הפיזי, אלא גם פחד מחוסר שליטה במציאות ותחושת חוסר ודאות לגבי העתיד. המוח שלנו לא יודע ... ממנו אינו בהכרח מהווה איום אמיתי, הוא יכול להתחיל להתמודד עם החרדה. כל פחד, בסופו של דבר, נובע מאי - ודאות. כדי להתגבר על הפחד, אדם צריך להטיל ספק במה שהוא חושש ממנו ולשאול את עצמו למה אני באמת פוחד מזה? התשובה לכך לרוב תהיה חוסר ודאות, ולא סכנה ממשית. אם המוח מבין ... הראשוני שלו הוא לקפוץ או לברוח - זהו פחד טבעי. אך אם אותו אדם חושש לצאת מהבית מחשש שאולי יקרה לו משהו רע, זו כבר חרדה - תגובה המבוססת על חוסר ודאות ולא על איום ממשי. כיצד פועלים ... בתגובות שלו. שינוי אינסטינקטים מתרחש דרך תהליך למידה, שבו אנו מלמדים את המוח שלא כל גירוי מפחיד מחייב תגובה חדה. מדוע פחדים רבים מבוססים על חוסר ודאות? הפחדים הגדולים ביותר של בני האדם אינם נובעים מסכנות אמיתיות, אלא מחוסר ודאות. למשל, אנשים רבים חוששים ... מהמשמעות שהכביש מייצג עבורו - הוא לא יודע אם יקרה לו משהו רע בעת חצייתו, ולכן הוא מפתח חרדה. הפחד הזה מתעצם משום שהמוח שלנו מתקשה להתמודד עם חוסר ודאות, והוא מייצר תרחישים שליליים. מה ... שהוא מדמיין. איך ניתן להתגבר על פחדים וחרדות? אליעד מציע שהדרך האפקטיבית ביותר להתגבר על פחדים היא להבין את מקורם. אם נבין שכל פחד נובע מחוסר ודאות, ושאין באמת סכנה אמיתית ברוב ... למד בעבר שמצבים כאלה הם מסוכנים או מביכים. אליעד מסביר שהרגלים ניתן לשנות - בדיוק כמו אינסטינקטים. אם אדם רוצה להפסיק לפחד, הוא צריך להטיל ספק באמונות שלו ולבחון מחדש את ...
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות?
חוסר וודאות בחיים - מה לעשות? מה עושים עם חוסר ודאות בחיים? אליעד כהן מסביר לעומק את הסיבה שבגללה אנשים סובלים מחוסר ודאות בחיים, ואיך אפשר להתמודד איתה בצורה הנכונה. הוא מסביר כי כל הקשיים הרגשיים והפיזיים שאדם חווה נובעים למעשה מחוסר ודאות. אליעד אומר שהבעיה האמיתית אינה המציאות עצמה, אלא הרצון לשנות אותה. כלומר, אדם אינו סובל כי המציאות היא כזו ... את הדבר. מנגד, אילו היה לו ברור לגמרי שהוא יכול לשנות את המצב, גם אז לא היה סובל, כי הוא היה פשוט משנה את המצב ולא היה נשאר רצון שאינו מתממש. הקושי והסבל נוצרים בגלל הספק ואי הידיעה אם ניתן לשנות את המצב או לא. זהו בדיוק מה שמכניס את האדם למתח, ללחץ ולתחושה של סבל. לפיכך, כל הסבל של האדם נובע מחוסר ודאות, מהספק האם אני יכול לשנות או לא? האם אפשר ליהנות מחוסר ודאות? אליעד כהן נותן נקודת מבט מעניינת נוספת: חוסר ודאות הוא דווקא הדבר שמאפשר את הריגושים ואת העניין בחיים. לדוגמה, אדם שהולך ללונה פארק ונהנה מהמתקנים עושה זאת רק משום שיש אי - ודאות לגבי איך בדיוק הוא ירגיש במהלך הנסיעה. אם הוא היה יודע מראש במדויק מה יקרה בכל רגע ורגע, החוויה לא הייתה מרגשת ולא מעניינת בכלל. לכן, חוסר ודאות הכרחי לריגושים ולהתחדשות בחיים. האדם תמיד מחפש את החדש והלא ידוע, ואם היה יודע הכל מראש, היה מרגיש שאין טעם בחיים. איך לפתור את הקונפליקט בין ודאות לחוסר ודאות? הפתרון שהציע אליעד הוא חיבור ההפכים. כלומר, האדם צריך להגיע למצב שבו קיימים אצלו שני רבדים בו זמנית: רובד פנימי של ודאות מוחלטת רובד חיצוני של חוסר ודאות הרובד הפנימי הוא מצב שבו האדם מגיע לוודאות מוחלטת שהכל טוב באותה מידה, שהכל אחד ואין שום הבדל אמיתי בין ... שני מצבים אחרים. הוודאות הזאת מגיעה כאשר האדם מחפש את האמת לעומקה. הוא שואל את עצמו שאלות כגון: למה אני רוצה את מה שאני רוצה? מי החליט שזה טוב וזה רע? למה אני מפחד מחוסר ודאות? למה חשוב לי לדעת מה יקרה? דרך השאלות הללו, האדם יכול להגיע למסקנה הסופית, המוחלטת והברורה שהכל הוא אחד. כאשר אדם מגיע לוודאות הפנימית הזו, שהכל טוב באותה מידה, הוא מסוגל ליהנות באמת מחוסר הוודאות של החיים, בדיוק כמו שנהנים ממשחק. מה הקשר בין אחדות לנפרדות ביחס לחוסר ודאות? אליעד מסביר שבעולם יש שני מצבים שונים: המצב הפנימי - מצב של אחדות מוחלטת, שבו הכל זהה במהותו. המצב החיצוני ... כאשר האדם חי את האחדות הפנימית ויודע בוודאות מוחלטת שהכל טוב ושהכל אחד, הוא יכול ליהנות באופן מלא מהנפרדות החיצונית ומהאי ודאות שבה. בכך הוודאות הפנימית מאזנת את חוסר הוודאות החיצונית, וחוסר הוודאות החיצונית מאזנת את הוודאות הפנימית, ויוצרת מצב של חיים שלמים ומאוזנים, עם ריגוש פנימי ותחושה טובה בו ... למה זה טוב וזה רע?, ולמה חשוב לי להרגיש טוב? הוא יתקרב לוודאות הפנימית האמיתית שהכל הוא אחד. בשלב הזה, האדם מגיע לוודאות פנימית שכל האפשרויות זהות בערכן. מכאן ואילך, חוסר הוודאות כבר אינו דבר מפחיד או מאיים אלא הזדמנות להתרגש, לחוות ולהתחדש. אליעד מדגיש שוב ושוב כי הסוד הוא תמיד בחיפוש האמת. ברגע שהאדם מבין שהכל הוא משחק, הוא יכול ליהנות מהמשחק עצמו למרות חוסר הוודאות שבו, בדיוק משום שהוא יודע בוודאות מוחלטת שזה רק משחק. בסיכום דבריו, אליעד מאחל לכל אחד להגיע למצב של ודאות וחוסר ודאות בו זמנית, וכך לחיות חיים שלמים, מהנים ומאוזנים. איך להתמודד עם חוסר ודאות? מהי משמעות החיים? איך להגיע לוודאות פנימית? איך לחיות ללא פחד מחוסר ודאות? איך ליהנות מהחיים למרות חוסר הוודאות? מה הקשר בין אחדות לנפרדות? איך להפוך את החיים למשחק? הפעם, תשובה לגבי חוסר וודאות בחיים. השאלה שנשאלה, מה לעשות לגבי חוסר וודאות? ואם נתבונן, נראה שכל הבעיות בחיים נוצרות מחוסר בוודאות. והבעיה היא לא באמת במציאות עצמה, הבעיה היא שאדם רוצה לשנות את המציאות. ואם לאדם הייתה וודאות מוחלטת שאין שום אפשרות לשנות את המציאות, לא הייתה לו בעיה, כיוון שאין אפשרות לשנות ואין מה לעשות ואין ספק וזה מה שיש. וכן, אם האדם רוצה לשנות, ולא מצליח, זו הבעיה האמיתית וזה הסבל האמיתי, וזה אומר שכל הסבל של האדם, זה הרצון לשנות את המציאות. והספק האם הוא יכול או לא יכול לשנות. וניתן פרספקטיבה מעניינת, הריגוש והעניין בחיים מגיע רק כשיש חוסר וודאות, ותכף נפתור את הקונפליקט כי חוסר הוודאות הוא שנותן התחדשות, רוצה דבר חדש, אדם מחפש תמיד דברים חדשים, וכדי להתחדש חייב שתהיה חוסר וודאות, כי הכל היה ידוע מראש היה משעמם. הריגושים בחיים אפשריים אך ורק כשיש חוסר וודאות, והשאלה היא רצינית, מה עכשיו עושים? אם הדינאמיקה האמיתית היא
מוטיבציה להצלחה, דחיינות, מעט גם כן טוב, קצת זה גם טוב, או הכל או כלום, התמדה ונחישות, הכל או לא כלום, מוטיבציה עצמית, הגברת מוטיבציה, איך להניע את עצמך? הנעה עצמית, חוסר מוטיבציה
מוטיבציה להצלחה, דחיינות, מעט גם כן טוב, קצת זה גם טוב, או הכל או כלום, התמדה ונחישות, הכל או לא כלום, מוטיבציה עצמית, הגברת מוטיבציה, איך להניע את עצמך? הנעה עצמית, חוסר מוטיבציה
... ללמוד 50 מילים בבת אחת, אפשר להתחיל מחמש מילים בלבד, לחזור עליהן כמה פעמים, ובכך להרגיל את המוח להתחיל בעשייה. האם מעט זה גם טוב יכול לעזור להתמודד עם חוסר ודאות? אליעד משתמש במטאפורה של ערפל כדי להמחיש את הדרך בה אנשים יכולים להתמודד עם חוסר ודאות. אדם שמנסה להגיע ליעד רחוק, אך יש ערפל כבד שמונע ממנו לראות את הדרך קדימה, לא יכול לחכות שהערפל יתפזר. במקום זאת, עליו להתקדם צעד אחד קטן בכל פעם, ורק כך יוכל לראות את הצעד הבא. באמצעות התקדמות קטנה, האדם לא רק ירגיש שהוא עושה משהו, אלא יוכל גם להתמודד עם חוסר ודאות ולהרגיש שהוא מתקרב יותר ויותר ליעד. האם גישה של מעט זה גם טוב יעילה גם במקרים של דחיינות בשל חוסר אIDEל? אליעד מציין כי לעיתים אנחנו נמנעים מלעשות ... ארוכה של מילים בבת אחת, עדיף לחזור עליה כמה פעמים בחלקים קטנים, ובסופו של דבר הלמידה תהיה יעילה הרבה יותר. כיצד דוגמת הערפל קשורה להצלחה ולהתמודדות עם חוסר ודאות? אליעד משתמש בדימוי נוסף כדי להמחיש את הרעיון: אדם שרוצה להגיע ליעד מרוחק, אך יש ערפל כבד שמונע ממנו לראות את הדרך קדימה. האדם לא יכול לחכות שהערפל יתפזר, משום שזה עלול לא לקרות לעולם. במקום זאת, עליו להתקדם צעד אחד קטן בכל פעם, ורק אז יוכל לראות את הצעד הבא. בצורה זו הוא מסוגל להתמודד עם חוסר ודאות מוחלטת ולהתקדם בהדרגה אל עבר המטרה שלו. הוא גם נותן דוגמה של חקירה עצמית פנימית, שבה האדם שואל שאלות על החיים, המציאות והאמת. אף שאי אפשר לדעת ...
איך להיות קשה להשגה? איך להתנהג כקשה להשגה? מה זה אומר להיות קשה להשגה? איך לשדר שאתה קשה להשגה? איך להתנהג בצורה של קשה להשגה? מה זה התנהגות של קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרדוף אחריך? איך ליצור תשוקה? טיפים לזוגיות
איך להיות קשה להשגה? איך להתנהג כקשה להשגה? מה זה אומר להיות קשה להשגה? איך לשדר שאתה קשה להשגה? איך להתנהג בצורה של קשה להשגה? מה זה התנהגות של קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרדוף אחריך? איך ליצור תשוקה? טיפים לזוגיות
... זמין תמיד, בוחר להימנע מלתת מענה מידי לבקשות, ובכך יוצר דינמיקה של חוסר ודאות . זהו אמצעי שיכול להגביר את הערך שלך בעיני הצד השני, מתוך הרגשה שאתה לא תמיד זמין ושהשגתך אינה קלה. אליעד כהן מסביר שהגברת הערך ... אם אתה מעוניין להיפגש ויש לך את הזמן הפנוי, ישנה חשיבות בהשארת איזשהו חוסר ודאות לגבי הזמינות שלך. זה לא רק עניין של לסרב באופן ישיר, אלא לפעמים גם לשדר חוסר רצון על אף שאתה יכול ורוצה. למשל, אם הצד השני מציע ... שאתה לא יכול או לא רוצה. זה מגביר את הערך שלך בעיני הצד השני. 2. ליצור חוסר ודאות אם אתה תמיד אומר כן, הצד השני יודע שברגע שהוא ירצה אותך - הוא יקבל אותך. להיות קשה להשגה פירושו לשדר חוסר ודאות: לפעמים להסכים, לפעמים לסרב. לפעמים להגיב מיד, לפעמים לחכות. לא להיות תמיד ספר פתוח אלא ליצור אתגר. 3. לומר לא גם כשאתה רוצה ... - וזה נעשה על ידי כך שאתה לא תמיד נגיש, לא תמיד צפוי, ויוצר דינמיקה של חוסר ודאות מסוים. איך להיות קשה להשגה? איך להגביר משיכה בזוגיות? האם משחקי כוח עובדים במערכות יחסים? איך ליצור מתח רגשי במערכת יחסים? איך ...
איך להצליח למכור? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, לזהות נקודת תורפה, איך לטפל בהתנגדות מכירה? איך לטפל בסירוב? התמודדות עם לקוח, לשתול מחשבות, ניהול משא ומתן, להצליח במכירות, רטוריקה
איך להצליח למכור? שכנוע אובייקטיבי, שכנוע סובייקטיבי, לזהות נקודת תורפה, איך לטפל בהתנגדות מכירה? איך לטפל בסירוב? התמודדות עם לקוח, לשתול מחשבות, ניהול משא ומתן, להצליח במכירות, רטוריקה
... יש שמש בחוץ, זה נתפס כעובדה מוצקה, אך אם אומרים נראה לי שיש שמש בחוץ, השומע עשוי לחוש חוסר ודאות ולהתנגד ביתר קלות. לדוגמה, אם מוכר אומר ללקוח הבית הזה מתאים לך, האמירה נשמעת משכנעת ואמינה יותר מאשר יכול להיות שהבית מתאים לך. מתי ... לעיתים כדאי לנסח את דברי האדם האחר בצורה פחות החלטית מכפי שהוא אמר בפועל, כדי לשתול ספק בראשו. למשל, אם לקוח טוען המוצר לא מתאים לי, אפשר לענות אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה לא מתאים לך. כך יוצרים תחושה שהשומע עצמו ... לא טוב, אפשר לומר אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה יכול לא להיות טוב. המילה אולי יוצרת חוסר ודאות בתודעה של השומע, מה שמאפשר להמשיך ולנסות לשכנע אותו בכיוון הרצוי. איך להשתמש נכון בשילוב של דיבור אובייקטיבי וסובייקטיבי בשכנוע? ... אומרים יש שמש בחוץ, זה מצטייר כעובדה מוצקה, אבל אם אומרים נראה לי שיש שמש בחוץ, זה משדר חוסר ודאות ומאפשר לשומע לדחות את הרעיון ביתר קלות. מתי דווקא כן להשתמש בדיבור סובייקטיבי? למרות יתרון הדיבור האובייקטיבי, יש מקרים שבהם דיבור ... מקרים שבהם מנסחים את עמדת האחר באופן מסויג יותר ממה שהוא אמר בפועל, כדי להטמיע מסר של חוסר ודאות. למשל, אם מישהו אומר המוצר הזה לא מתאים לי, אפשר להשיב: אני מבין שאתה חושב שאולי המוצר הזה יכול לא להתאים לך. כך משדרים: שהדעה שלו ... אובייקטיבית? להתנסח בצורה שישתמע שהדבר הזה תמיד נכון ושכולם מסכימים על זה ללא צל צלו של ספק ושזה בוודאות מוחלטת נכון, בן אדם צריך כמו שהוא אומר את המילה אני קיים ואין לו ספק לגבי המילה אני ככה הוא צריך כשהוא אומר את העמדה שלו להגיד ככה זה אין פה ספקות. לעומת זאת כמו שבן אדם לא מאמין שיש חייזרים נגיד מפלצות ואם אתה תדבר על זה אתה יודע בספרי ילדים מופיע שיש מפלצות אתה תסתייג מזה אז ...
עיקרון הגיוון, לגוון, מתי הכי טוב לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק
עיקרון הגיוון, לגוון, מתי הכי טוב לגוון? פיזור השקעות, לגוון בתרגילים, לבלבל את השריר, תזונה מגוונת, מה המזון הכי בריא? מה האידיאל? למה לא לגוון? מתי לגוון? מתי לא לגוון? מתי מומלץ לגוון? גיוון השקעות, תיק השקעות מגוון, שוק
... אחת, כדי שאם היא תיפול, הנזק יהיה קטן יותר. כלומר, הגיוון נתפס כדרך לניהול סיכונים במצבים של חוסר ודאות . האם באמת כדאי לגוון? אליעד טוען שבעולם אידיאלי, אין צורך אמיתי בגיוון. אם אדם היה יודע בוודאות ... מדגיש שהאידיאל הוא לא לגוון, הוא מודה שיש מצבים שבהם צריך או כדאי לגוון. הסיבה המרכזית לכך היא חוסר ודאות או חוסר יכולת לדעת בדיוק מה האידיאלי בכל רגע נתון. לדוגמה, אדם שלא יודע בוודאות מה המניה הטובה ... לפזר השקעות כדי להימנע מהסיכון שבהחלטה אחת שגויה. במקרה כזה הגיוון הופך לדרך חכמה להתמודד עם חוסר הוודאות. דוגמה נוספת היא באימונים: לפעמים מתאמן לא יודע בוודאות איזה תרגיל הוא הכי אידיאלי עבורו, ולכן ... כל פעם שאדם מחליט לגוון, עליו לשאול את עצמו האם הוא עושה זאת כי זה באמת טוב עבורו או פשוט מתוך חוסר ודאות וחוסר ידיעה. מה הדרך האידיאלית לפעול לגבי גיוון? הגישה האידיאלית שאליעד מציע היא לשאוף תמיד לדעת ... לא יכול לדעת, הגיוון הופך לכלי שימושי מאוד. במילים אחרות, גיוון הוא בעצם כלי שמתאים לתנאים של חוסר ודאות או חוסר שלמות, אך איננו המצב האידיאלי. לדוגמה, כאשר אתה צמא, אין שום טעם לגוון - הפתרון הנכון הוא ...
פחד שלא יהיה יותר גרוע, פחד מהגרוע יותר, פחד מפרידה, פחד להישאר לבד, פחד להתפטר, פחד להיפרד, פחד להפסיק, פחד להתחיל משהו חדש, פחד להקים עסק, פחד מהתחלה חדשה, פחד מהלא נודע, פחד מגירושין, פחד לעזוב, פחד לעבור דירה, פחד להיות לבד
פחד שלא יהיה יותר גרוע, פחד מהגרוע יותר, פחד מפרידה, פחד להישאר לבד, פחד להתפטר, פחד להיפרד, פחד להפסיק, פחד להתחיל משהו חדש, פחד להקים עסק, פחד מהתחלה חדשה, פחד מהלא נודע, פחד מגירושין, פחד לעזוב, פחד לעבור דירה, פחד להיות לבד
... ליפול ולקום מחדש. גם אם תנסה ותיכשל, העולם לא יקרוס. אף אחד לא כותב על המצבה כאן נקבר אדם שניסה ולא הצליח. יותר חשוב לחיות חיים של משמעות, להתפתח ולהתמודד עם חוסר ודאות מאשר להישאר במצב של קיפאון מתמשך. האם צריך להאמין שהכל יהיה טוב כדי לנסות? אליעד כהן מדגיש שלא חובה להאמין שיהיה טוב כדי ... יותר? אלא גם מה אם אצליח?. שני הצדדים נכונים, והחיים מורכבים מניסיונות, הצלחות וכישלונות. פחד מכישלון פחד מפרידה התמודדות עם כישלון חרדת ביצוע איך להתמודד עם חוסר ודאות? איך להתמודד עם הפחד מפני פרידה והחשש להישאר לבד כל החיים? פחד מפרידה מתעורר כאשר אדם נשאר בזוגיות לא טובה מתוך חשש שיישאר לבד ... על הפחד ולפעול למרות הסיכון? - להבין שהפחד מוצדק - אכן יש אפשרות שהמצב יחמיר. - לדעת שגם אם יהיה גרוע יותר, זה לא אומר שאסור לנסות. - לפתח יכולת להתמודד עם חוסר ודאות וללמוד להסתדר לבד. - לשחרר את הצורך להבטיח הצלחה ולפעול למרות החששות. לסיכום: הפחד מהגרוע יותר יכול לשתק אותך ולמנוע ממך ... אם אצליח?. גם אם תיכשל, זה חלק מהחיים. לא מחויב שהפחד ישאיר אותך במקום שבו אינך רוצה להיות. פחד מכישלון פחד מפרידה התמודדות עם כישלון חרדת ביצוע איך להתמודד עם חוסר ודאות
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
... אחרים כמו לימודים או מקום מגורים. השאלה שמעסיקה רבים היא איך לדעת אם הדבר או האדם שאנו מתלבטים לגביהם מתאים לנו. מקור הדילמה - חוסר ודאות הדילמה נובעת בעיקר מחוסר ודאות. אם אדם היה יודע באופן מוחלט אם הדבר שהוא ... תעשה לו רק רע, הוא לא היה נשאר בה. מצד שני, אם הוא היה בטוח לחלוטין שהזוגיות תעשה לו טוב, הוא לא היה מתלבט. הדילמה נולדת כאשר יש ספק אם הדבר עשוי להועיל או להזיק. למשל, אם אדם שואל את עצמו אם מערכת יחסים מסוימת תביא לו אושר או סבל, ההתלבטות נובעת מהמקום של חוסר הוודאות בנוגע לתוצאה של מערכת היחסים הזו. הרבה ... משפחה, אך היא לא בטוחה אם הגבר שהיא איתו אכן מתאים לכך, זו דילמה שנובעת מהחוסר בהירות. הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית לא תמיד הספק נובע מהדבר עצמו, אלא לפעמים הבעיה היא ... אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים, כדאי להתחיל מהם ואז להתמקד בחלקים הלא ברורים. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאיים ולא להתמקד בספק עד שלא פותרים את החלקים הברורים. כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק? כשהאדם פועל להשגת מטרות ברורות, הוא מתחיל ... לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו, ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו האישיים. דילמות בזוגיות איך לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים ... להישאר או להמשיך הלאה. איך ניתן להכריע בסוגיה הזו? איך אפשר לדעת אם הדבר שאנו מתלבטים לגביו הוא הדבר הנכון עבורנו? מקור הדילמה - חוסר ודאות הדילמה נוצרת בגלל חוסר ודאות. אם אדם היה בטוח שהדבר יעשה לו טוב או רע ... בה הוא נמצא תגרום לו לסבל, הוא לא היה נשאר בה. אם הוא היה בטוח לחלוטין שהיא תביא לו אושר, הוא היה נשאר ללא התלבטות. אך כאשר יש ספק - הדילמה נולדת. לפעמים ההתלבטות נובעת ... לומדים יאפשר לנו עבודה טובה בעתיד, או האם מקום העבודה הנוכחי ייתן לנו את מה שאנו מחפשים. הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית לעיתים, הספק אינו נובע מחוסר ידיעה לגבי הדבר עצמו, אלא ... יש חלקים ברורים - קודם כל יש לפתור אותם, ורק אז לגשת למה שלא ברור. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאי, ולפתור אותו לפני שניגשים אל הספק. כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק? כאשר אדם פועל להשיג מטרות ברורות, הוא ... אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו - ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו. כיצד לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך עובד המוח האנושי? כיצד פועל המוח? איך המוח עובד? חמשת החושים, חוש הראיה, תודעה אנושית, סודות היקום, סודות העולם, סודות החיים, סודות הבריאה, להטיל ספק בחושים, כיצד עובד המוח?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חוסר ודאות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חוסר ודאות, איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, מאמן שיווקי, יועץ פילוסופי בתחום חוסר ודאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 18:26:56 - wesi1