אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מסוכן ✔מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:49מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף?

אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם פועלים בניגוד להיגיון הברור, כמו למשל במקרה שבו אדם רואה חוט חשמל חשוף בבית, ניגש אליו ואף נוגע בו בכוונה. במבט ראשוני, נראה שהאדם הזה מתגרה במוות ומנסה לבחון את גורלו, אך לפי אליעד כהן, הסיבה לפעולה זו שונה לחלוטין.

הסיבה האמיתית לכך שהאדם מסתכן היא לא בגלל שהוא רוצה למות או מפני שהוא חסר פחד, אלא דווקא מתוך הפחד העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: "יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה". המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי כך שהוא אינו מסוגל להתרכז בדברים אחרים כמו לאכול ארוחת צהריים.

מהי הסיבה לכך שאנשים בוחרים לבדוק דווקא סכנות לא ודאיות?

אליעד מסביר שאם האדם היה בטוח לחלוטין שאין סכנה בחוט החשמל, הוא כלל לא היה מתעניין בו. מנגד, אם הוא היה בטוח ב - 100% שהסכנה ממשית ושהחוט יהרוג אותו, הוא בוודאות לא היה מתקרב אליו. האדם בוחר לבדוק דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה.

לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: "לא התחשמלת כי לא עמדת על רגל אחת, או כי לא נגעת בכפכפים הנכונים". כך הוא נכנס למעגל אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית).

כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית?

אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם שמתמודד עם מחשבה אובססיבית ופחד קיצוני מהמוות לא באמת מעוניין למות, אלא להפך - הוא כה מפחד מהמוות עד שהוא חייב לבדוק כל הזמן האם הסכנה קיימת או לא. למרבה האירוניה, פעולות הבדיקה החוזרות ונשנות הללו הן בדיוק מה שמסכן אותו בפועל, כיוון שמתישהו אחת הבדיקות עלולה להיות קטלנית באמת.

הסכנה היא תוצאה ישירה של הצורך הכפייתי להוכיח שוב ושוב שאין סכנה ממשית - מצב שיוצר לופ אינסופי של בדיקות וסיכונים הולכים וגוברים.

מהי הדרך הנכונה לטפל במחשבות טורדניות על סכנה?

לדברי אליעד, הטיפול היעיל ביותר לא טמון בניסיון להוכיח לעצמך שוב ושוב שאין סכנה. הדרך הזו רק מנציחה את המעגל הטורדני של בדיקות חוזרות ונשנות. במקום זאת, יש לפנות לפתרון אחר לחלוטין - לא ניסיון להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו. כלומר, על האדם להגיע למצב נפשי שבו הוא אומר לעצמו בכנות: "לא אכפת לי שיש סכנה, לא אכפת לי אם אני אמות".

ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות.

איך לשמור על איזון בין שחרור מהפחד ממוות לבין רצון לחיות?

חשוב להדגיש שאליעד מזהיר מפני פרשנות לא נכונה של הגישה הזו. המטרה אינה לגרום לאדם להפסיק לשמור על עצמו או לגרום לו לרצות למות בפועל. על כן, יש צורך לשמור על גישה מאוזנת ובריאה: מצד אחד לא לפחד מהמוות, אך מצד שני להמשיך ולרצות לחיות. האדם צריך למצוא נקודת איזון שבה הוא מפסיק לפחד בצורה אובססיבית, אך עדיין דואג לבטיחותו ואינו עושה פעולות שיגרמו לפגיעה אמיתית בחייו.

במילים פשוטות: "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות". איזון זה הוא המפתח האמיתי לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן.

לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית?

לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא על ידי שחרור מהפחד עצמו, ולא על ידי בדיקות חוזרות. ככל שהאדם משתחרר מהאובססיה של "האם אני אמות מזה או לא", הוא פחות מסתכן בפועל, והמחשבות הטורדניות מאבדות מכוחן.

אליעד כהן מדגיש שהשיטה הנכונה היא לא להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו לחלוטין, באופן שלא יסכן את חייו של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית.
מה גורם לאנשים להסתכן ולגעת בחוט חשמל חשוף?

כאשר אדם יושב בבית ופתאום מבחין שחוט חשמל חשוף זז ממקומו, הוא עשוי להתקרב אליו ואף לגעת בו בכוונה, אף שהוא מודע היטב לסכנה. לכאורה, נראה שהאדם "מתגרה במוות" ומנסה לבחון את גבולות הגורל, אך הסיבה האמיתית לכך שונה לחלוטין. המעשה הזה אינו נובע מרצון אמיתי למות או מחוסר פחד, אלא דווקא מהסיבה ההפוכה - הפחד העמוק והאובססיבי שלו ממוות, עד כדי כך שהמחשבה על הסכנה לא מאפשרת לו להתרכז בשום פעולה אחרת, כמו אכילת ארוחת צהריים.

מדוע האדם בוחר לגעת דווקא במה שמסכן אותו?

כדי להבין לעומק מדוע האדם פועל כך, אליעד מסביר כי אם האדם היה בטוח לגמרי שאין שום סכנה בחוט החשמל החשוף, הוא לא היה מתעניין בכלל בלגעת בו, כיוון שאין בכך כל ריגוש או משמעות. מנגד, אילו היה משוכנע ב - 100% שזה יהרוג אותו, גם אז הוא היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, "יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה." המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל.

לדוגמה, לאחר שהוא נוגע בחוט ולא מתחשמל, המוח עשוי לומר לו "זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת, " או "לא נגעת בצורה הנכונה, " או "לא נגעת עם כפכפים מסוימים, " וכך נוצר לופ אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD, או הפרעה טורדנית כפייתית.

כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי?

אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ אותו לוודא כל הזמן שהוא לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה.

מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות?

הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. במקום לנסות להרגיע את המוח בכך שאומרים "אין סכנה, " האדם צריך להגיע למצב שבו הוא אומר, "לא אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות." ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה.

כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות?

אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע בעצמו בפועל או יימנע מפעולות שיכולות להגן עליו. לכן יש צורך בגישה מאוזנת של "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות, " כדי שהפתרון יהיה בריא ונכון, ולא יסכן אותו מעבר לנדרש.

לסיכום, מהו הפתרון למחשבות טורדניות על סכנה בבית?

לפי אליעד, הדרך לשחרור ממחשבות כפייתיות שמובילות לסיכון עצמי היא להגיע למצב של שחרור מהפחד למות, ולא למצב של בדיקות חוזרות ונשנות שמגבירות את הסיכון. השחרור מהפחד, במקום ההוכחה שאין סכנה, הוא המפתח להתמודדות יעילה ונכונה עם מחשבות טורדניות ואובססיות מסוכנות.
אז המעשה שהיה כך היה בן אדם יושב בבית, עד כאן הגיוני? הגיוני ואז נגיד פתאום הוא רואה חוט חשמל נגיד זז מהמקום בסדר ואז מה שהוא עושה ניגש לחוט חשמל ונוגע בו, חוט חשמל חשוף כאילו נגיד שקע נתלש מתחיל לגעת בו ולא מתחשמל אוקי לא שיש לו כוחות על הוא פשוט נוגע בו בצורה שהוא לא יתחשמל. עכשיו כמובן שהוא משחק עם המזל כי מתישהו הוא ימות, מתישהו הוא ימות מהסיפור בנוסף זה גם סוג של OCD כי יש לו אובססיה כזאת לגעת בחשמלי אוקי.

ש: דיברנו על זה.

אליעד: אני יודע שדיברנו על זה, מה דיברנו על זה מה זכור לך. איך מנתחים את זה?

ש: שהוא בא להראות שלא אכפת לו למות משהו כזה.

אליעד: לא יש גרסה אחרת לאירועים.

ש: שהוא בכלל מפחד למות.

אליעד: כן ש...?

ש: שהוא יותר מדי מפחד למות.

אליעד: אז בא נראה שנייה אז מה האמת בא נראה את האמת, אם הבן אדם היה בטוח במאה אחוז שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא היה נוגע בזה, אוקי מנתחים עם בן אדם מגלים ככה אם הוא היה בטוח שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא נוגע בזה זה לא מעניין אותו אם הוא היה בטוח במאה אחוז שזה יכול להרוג אותו הוא גם לא היה נוגע בזה, הוא נוגע בדברים שיש לו ספק אם הם יכולים להרוג אותו או לא ועד היום הם לא הרגו אותו.

בסדר עכשיו השאלה היא למה הוא נוגע בהם אז מה התשובה? התשובה היא כדלקמן, הוא רואה חוט חשוף חשמל חשוף ואז המוח שלו אומר לו "אתה יודע זה יכול להרוג אותך" ואז הוא אומר למוח שלו "לא זה לא יכול להרוג אותי זה לא יהרוג אותי" ואז הוא ממשיך להסתובב בבית והמוח אומר לו "לא יש פה סכנה זה יכול להרוג אותך" ואז הוא בא לאכול ארוחת צהריים והמוח אומר לו "אדוני יש פה סכנה בבית זה יכול להרוג אותך"ואז הוא לא יכול לאכול ארוחת צהריים אז הוא אומר למוח "תקשיב בוא ניגע בזה תראה זה לא יכול להרוג אותי תן לאכול צהריים".

ויש מקרים הרבה יותר קשים שהבן אדם נגע בחוט ואז המוח אמר לו "כן אבל זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת עכשיו תשים את הכפכפים השניים ואז תבדוק, יש לך פה סכנה בבית איך אתה יכול לאכול צהריים" ואז הוא צריך לבדוק "מה קורה אם נגעתי בזה ובזה אם זה יהרוג אותי או לא" וזה לופ שלא יוצאים ממנו. זאת אומרת הבן אדם נוגע בחוט חשמל או מסתכן מהמחשבה שלו הוא כל כך מפחד ממה יקרה לו אם הוא ימות שבגלל זה הוא לא יכול להתרכז בדברים אחרים.

עכשיו הוא לא רוצה למות אבל הוא כל כך מוטרד מזה שהוא חייב לוודא שהוא לא ימות, אוקי ומתישהו הוא כנראה ימות אם הוא יבדוק יותר מדי "אם אני אמות או לא" מתישהו הוא ימות. ולכן מה הדרך לטפל בזה? הדרך לטפל בזה היא כדלקמן, כאשר המוח אומר לך "תקשיב אתה חייב לגעת בזה כדי שלא תמות וכי זה מטריד אותך אם תמות או לא" התשובה הדרך לברוך מהמחשבה היא לא על ידי זה שאתה מוכיח למוח שאתה לא תמות מזה על ידי זה שאתה משכנע את המוח "לא אכפת לי למות מזה".

זה הרעיון כי אתה תצליח לקחת את המחשבה שמטרידה אותך "תקשיב יש לך סכנה בבית" אתה תצליח להיפטר מהמחשבה הזאת או על ידי שתגיד "טוב אין לי סכנה בבית כי נגעתי בזה ולא נהרגתי" או על ידי שתגיד "לא אכפת לי שיש לי סכנה בבית כי לא אכפת לי למות" שזה הפתרון היותר נכון. הבנו?

ש: בטוח הוא חושב על פחד ממוות כאילו אבל לא יכול להיות שזה יהיה משהו אחר.

אליעד: יכול להיות אתה צודק יכול להיות, מה שבדקנו זה מה שהיה.

ש: אז תקשיב אני נכשלתי בשני המבחנים אני הייתי בשיעור הזה, אני זוכרת ואני לא זוכרת את הפתרון בכלל ואני לא זוכרת את הרעיון.

אליעד: ובאיזה מבחן הצלחת?

ש1: ועדיין לא הבנת.

ש2: ועדיין לא הבנתי כן גם הייתי וגם לא הבנתי.

אליעד: לא אני מדבר על עכשיו שגם מה שדיברנו עכשיו לא הבנת.

ש: שבוע הבא אני לא אבין עוד פעם.

אליעד: את הבנת מה דיברנו עכשיו מה הבנת תסבירי?

ש: שאנחנו לא פוסלים לו את המחשבה כאילו יש מחשבה שיש לו בבית משהו שיכול להרוג אותו והמחשבה הזאת לא נותנת לו מנוחה.

אליעד: כן.

ש: ואנחנו לא פוסלים לו את המחשבה הזאת ואומרים לו "תקשיב זה לא יכול להרוג אותך" אנחנו מביאים אותו למקום שהוא יגיד "וואלה לא אכפת לי אם זה יהרוג אותי".

אליעד: כמובן שבכל הדברים האלה כשמסבירים את זה לאנשים "מה אכפת לך למות זה וזה" תמיד צריך לשמור על הגבול שהוא לא ילך להתאבד שהוא לא ילך בקטע שהוא באמת יהרוג את עצמו או שלא ימנע איזה, לכן צריך לשמור על האיזון של "אוקי אל תפחד למות אבל תרצה למות" זה גם כן סוג של פרספקטיבה.

ש: בסדר רק שגם יהיה כאילו אכפת לו.

אליעד: בסדר רק חידדתי אמרתי גם את הסיפור הזה. טוב הבנו?

ש: ואל תנסו את זה בבית.
ריגושים להפסיק הפרעה כפייתית לגרום למישהי משכנע המוח לנהל וודאות לשמור על עצמי סיכון התמודדות עם אובססיות obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול אהבה או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיה מסוכנת אובססיות אוהב אוהבת אוהבת להסתכן אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול דחף דחף להסתכן דחפים הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התגרות במוות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות כפייתית להיפטר מהתנהגות טורדנית להסתכן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לוקחת סיכונים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מהי התנהגות טורדנית מוות מוטרד מחשבה מחשבה אובססיבית מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית מסוכנת מחשבה כפייתית מחשבה מסוכנת מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מסוכן סובל מהפרעה טורדנית סיכון
טקסים אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות
טקסים אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות
... אין בעיה או צורך לבצע פעולות בדיקה חוזרות ונשנות. הבעיה מתעוררת רק כאשר יש אי הסכמה בין שני חלקי התודעה הללו. לדוגמה, אם אדם חושב בתת מודע שדבר מסוים אינו מסוכן, אבל במודע יש לו ספק מסוים שאולי הוא כן מסוכן, נוצרת התנהגות אובססיבית של בדיקות חוזרות כדי לוודא האם הדבר אכן מסוכן או לא. לעומת זאת, אם גם המודע וגם התת מודע היו מסכימים במאה אחוז שהמצב מסוכן או לחלופין, שאינו מסוכן, האדם לא היה מבצע בדיקות. ההבדל ברמת הוודאות בין שתי המחשבות הללו הוא שיוצר את הקונפליקט הרגשי ואת הפעולות הכפייתיות. למה אנשים מבצעים בדיקות מסוכנות למרות שהן לא הגיוניות? אנשים מבצעים פעולות שנראות לא הגיוניות ואפילו מסוכנות מתוך צורך לפתור את הספק. אליעד כהן מביא את הדוגמה של אדם שמכניס יד לתנור שהוא חצי חם. אם האדם היה בטוח במודע ובתת מודע שהתנור רותח, לא היה מכניס את היד כי ברור שזה מסוכן. אם היה בטוח במודע ובתת מודע שהתנור קר לחלוטין, לא היה טורח לבדוק בכלל. אבל כאשר בתת מודע ... הוא ישיר. ההתנהגות הכפייתית ב - OCD נובעת בדיוק מהקונפליקט בין המחשבות בתת מודע לבין הספקות שמעלים במודע. אליעד כהן מסביר שכאשר התת מודע מרגיש בטוח שהמצב אינו מסוכן, אבל המודע חושד שאולי יש סכנה, נוצר טקס של בדיקות חוזרות. הטקסים הללו, כגון בדיקת דלתות ... מודע מוביל להתנהגות אובססיבית? כאשר אדם חווה קונפליקט בין המודע לבין התת מודע, נוצרת התנהגות אובססיבית או טורדנית. המודע מייצג את מה שהאדם חושב באופן ישיר (זה מסוכן או אולי זה מסוכן), ואילו התת מודע מייצג קול פנימי עמוק יותר (זה לא מסוכן). אם שתי הרמות מסכימות - שאין סכנה או שיש סכנה - אין צורך בבדיקה או בטקסים אובססיביים. אך כאשר המודע והתת מודע חולקים זה על זה, האדם עשוי לבצע פעולות חוזרות כדי לוודא מי צודק וכך נוצרות מחשבות טורדניות ותחושת עומד להשתגע. מדוע אדם מבצע בדיקות מסוכנות למרות שהוא מרגיש שהן לא הגיוניות? לעיתים, התת מודע משדר שלא יקרה שום דבר רע, בעוד שהמודע חושד שאולי זה בכל זאת מסוכן. לדוגמה, אדם רואה תנור חצי חם: - אם היה בטוח לחלוטין שזה מסוכן (גם בתת מודע וגם במודע), לא היה נוגע בו. - אם היה בטוח לחלוטין שזה לא מסוכן (גם במודע וגם בתת מודע), לא היה טורח לבדוק. הבעיה צצה כאשר התת מודע בטוח שהדבר לא מסוכן, אבל המודע לא לגמרי סומך עליו, מה שמייצר דחף לבדוק שוב ושוב. מצב זה יוצר טקסים אובססיביים, כמו לבדוק חום של תנור, גם אם זה עלול להיות מסוכן. כיצד התופעה קשורה לטיפול ב - OCD ובהתנהגות טורדנית? טיפול ב - OCD (הפרעת כפייה טורדנית) כולל הבנה של הקונפליקט הפנימי. כאשר אדם בודק שוב ושוב דברים המוגדרים אולי מסוכנים למרות שהתת מודע משדר שאין באמת סיכון, זוהי פעולה כפייתית. הטקסים האובססיביים הם מעין ... אותו נניח. אוקי השאלה היא מה הפתרון של זה זאת השאלה. ש: להשוות ביניהם להשוות בין התת מודע למודע. אליעד: נכון אז רגע אז המעשה שהיה כך היה בן אדם עושה דבר מסוכן, אוקי הוא עושה דבר מסוכן עכשיו זה עובד ככה אם הוא בטוח במודע ובתת מודע שזה מסוכן הוא לא יעשה את זה אם הוא בטוח בתת מודע ובמודע שזה לא מסוכן הוא גם לא יעשה את זה אבל אם בתת מודע הוא חושב שזה לא מסוכן ובמודע הוא חושב שאולי זה מסוכן אז הוא עושה את זה כדי להיות בטוח שזה לא מסוכן. מה הבעיה שזה גם אובססיה וגם בנוסף לזה הוא בסוף יפול על המקרה שהוא בתת מודע טעה ושזה באמת כן מסוכן הוא רק חשב שזה לא מסוכן ואז הוא ידפוק את עצמו. הבנו? עוד פעם אם בתת מודע ובמודע הוא חושב שזה מסוכן הוא לא עושה את זה, אם בתת מודע ובמודע הוא חושב שזה לא מסוכן זה לא מעניין אותו אבל אם בתת מודע הוא חושב שזה לא
יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות
יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך לטפל נכון? איך לא ליפול? איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות
... יעוץ למטפלים, הסכנה שבלהיות מטפל, למה מסוכן לטפל? למה מסוכן לעזור? יעוץ לפסיכיאטרים, איך לשמור על עצמך? איך ... איך לייעץ נכון? טיפול בהפרעות נפשיות למה מסוכן להיות מטפל או יועץ נפשי? אחת השאלות המרכזיות ... באמת את סבלו ולהזדהות איתו עד הסוף. מדוע מסוכן כל כך להזדהות עם הכאב של המטופל? אליעד מזהיר ... עם המטופל ולחוות את סבלו עלולה להיות מאוד מסוכנת ליועץ או למטפל, כי הוא עלול ליפול למצב דומה של ... כל מצב כמושלם, ורק אז לייעץ בנחת וברוגע. למה מסוכן להיות מטפל נפשי? איך להימנע משחיקה בטיפול נפשי? ...
פרפר לשרירי החזה - האם התרגיל מסוכן? מתי התרגיל מסוכן? איך לבצע אותו בצורה נכונה? איך לעשות שכיבות סמיכה בצורה נכונה, בלי לפצוע את הכתף? ניתוח של התרגילים dumbbells fly, פרפר בכבלים, פרפר חזה, פרפר עם משקולות יד, פרפר בשכיבה עם משקולות יד, cable flyes, לחיצת חזה, שכיבות סמיכה, פרפר בקרוס כבל
... לשרירי החזה - האם התרגיל מסוכן? מתי התרגיל מסוכן? איך לבצע אותו בצורה נכונה? איך לעשות שכיבות סמיכה בצורה נכונה, בלי לפצוע את הכתף? ניתוח של התרגילים dumbbells fly, ... פרפר לשרירי החזה, שניתן לבצע אותו או בכבלים או עם משקולות חופשיים, או במכונה יעודית וכיוב. ואסביר, האם מתי ולמה התרגיל הזה מסוכן? ואיך לעשות אותו בצורה נכונה בטוחה ובצורה היעילה ביותר עבור שרירי החזה? ואסביר, למה לפעמים יש כאבים בכתף או ביד ... שהוא יחסית גדול, לכן כנראה שאנחנו נרצה להעמיס עליו משקל ובנוסף נרצה גם למתוח אותו כמה שיותר. אבל על הדרך הדבר הזה יכול להיות מסוכן לשריר הכתף הקדמית וגם לשריר היד הקדמית, שלא ימתחו יותר מידי ויקרעו. מה שלפעמים אכן יוצר כאבים בכתף או ביד הקדמית, ...
אור ירוק, האם מהירות הורגת? העלאת מהירות הנסיעה, מהירות לא הורגת, מסוכן לחיות, תאונות דרכים, בטיחות בדרכים, מצלמות מהירות, מצלמות רמזור, לנסוע מהר, נסיעה במהירות מופרזת
אור ירוק, האם מהירות הורגת? העלאת מהירות הנסיעה, מהירות לא הורגת, מסוכן לחיות, תאונות דרכים, בטיחות בדרכים, מצלמות מהירות, מצלמות רמזור, לנסוע מהר, נסיעה במהירות מופרזת
... ירוק, האם מהירות הורגת? העלאת מהירות הנסיעה, מהירות לא הורגת, מסוכן לחיות, תאונות דרכים, בטיחות בדרכים, מצלמות מהירות, מצלמות רמזור, לנסוע מהר, נסיעה במהירות מופרזת האם מהירות הורגת או שרק מגדילה את הסיכון? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי הטענה שמהירות הורגת היא לא מדויקת ואף מטעה. לטענתו, המהירות עצמה אינה הורגת, אלא מה שמסוכן באמת הוא הסיכוי המוגבר להיפגע במקרה של תאונה. אליעד מדגים כי אדם יכול לנסוע במהירות מסוימת מבלי להיפגע, ואם הוא יישאר בבית בכלל, הסיכון שלו למות מתאונת דרכים יהיה ... מנסיעה לחלוטין? אליעד טוען שבאופן אבסורדי, הדרך הבטוחה ביותר להימנע מתאונות דרכים היא לא לנסוע בכלל. אפילו הליכה ברחוב מסוכנת יותר מאשר להישאר בבית. אך זוהי גישה לא הגיונית ולא מעשית. לכן, לדבריו, טענת אור ירוק לפיה יש להפחית את המהירות תמיד אינה מדויקת, כי למעשה יש תמיד סיכוי מסוים ...
שיטות שכנוע, שיטות מכירה, איך מוכרים? איך למכור? עובדות ופירושים, עובדה או פירוש, פירוש או עובדה, איך לשתול מחשבות? איך שותלים מחשבה? איך לשכנע? איך משכנעים? טיפים למכירות, ללמוד למכור
שיטות שכנוע, שיטות מכירה, איך מוכרים? איך למכור? עובדות ופירושים, עובדה או פירוש, פירוש או עובדה, איך לשתול מחשבות? איך שותלים מחשבה? איך לשכנע? איך משכנעים? טיפים למכירות, ללמוד למכור
... עובדות עם פירושים בשכנוע? הטכניקה שמוצגת כוללת עטיפת הפירוש בעובדות. לדוגמה, אם רוצים לשכנע מישהו שפיל הוא מסוכן, אפשר להציג עובדות על בעלי חיים מסוכנים אחרים ואז להוסיף את הפירוש הפיל הזה מאוד מסוכן, כך שמי ששומע את המידע, עשוי לחשוב ... אם רוצים לשתול מחשבה מסוימת, השיטה ממליצה לעטוף את הפירוש בעובדות. לדוגמה, אם רוצים לשכנע מישהו שפיל הוא מסוכן, אפשר להראות לו עובדות על בעלי חיים מסוכנים אחרים ואז להוסיף את הפירוש הפיל הזה מאוד מסוכן , מה שיתקבל כמידע אמין למרות שהפירוש ... מקיפים לו את זה בהמון עובדות. לדוגמה: נגיד שאנחנו רוצים לגרום סתם למישהו לחשוב שיש פיל מסוים שהוא מאוד מסוכן, פיל מסוכן, אוקי? והפיל לא מסוכן בכלל, הפיל לא מסוכן. מה אנחנו עושים? עושים לו שלום תראה הנה נמר, שלום, תראה הנה שועל, שלום תראה, הנה פיל מאוד מסוכן, שלום תראה הנה זה וזה וזה, שלום תראה, ... וכו וכו, כאשר מה בעצם עשינו? בעצם תארנו המון עובדות ובאמצע דחפנו עובדה שהיא לא בהכרח נכונה, פירוש, המילה מסוכן מאוד זה פירוש, מי אמר שהוא מסוכן? נגיד לדוגמה, נגיד רוצים למכור מוצר, אז ...
ניתוח תהליך, מהירות הורגת, נסיעה מסוכנת, זהירות בדרכים, הגבלת מהירות הנסיעה, מהירות לא חוקית, נסיעה בלי חגורת בטיחות, נסיעה לפי תנאי הדרך, חלק 1
ניתוח תהליך, מהירות הורגת, נסיעה מסוכנת, זהירות בדרכים, הגבלת מהירות הנסיעה, מהירות לא חוקית, נסיעה בלי חגורת בטיחות, נסיעה לפי תנאי הדרך, חלק 1
... תהליך, מהירות הורגת, נסיעה מסוכנת, זהירות בדרכים, הגבלת מהירות הנסיעה, מהירות לא חוקית, נסיעה בלי חגורת בטיחות, נסיעה לפי תנאי הדרך, חלק 1 האם לשים רגליים על הדשבורד מסוכן? אליעד כהן מסביר את הטענה ששמת רגליים על הדשבורד בזמן נסיעה נחשבת לדבר מסוכן. לדבריו, קיימת דוגמה המראה בבירור שאם מתרחשת תאונה וכרית האוויר מתנפחת כאשר ... זה יכול לשבור את הרגליים. עם זאת, הוא מבהיר כי הסיכון האמיתי הוא התאונה עצמה, ולא הפעולה של הנחת הרגליים. לשיטתו, גם הנחת טלפון נייד בקדמת הרכב יכולה להיות מסוכנת כי בתאונה הוא עלול לפגוע בנוסע. הנקודה שאליעד מדגיש היא שלכל דבר יש סיכון, ולכן הבעיה אינה בפעולה עצמה, אלא בתוצאה של פעולה זו בתנאי תאונה. האם לנסוע במהירות גבוהה הוא בהכרח מסוכן? אליעד מתייחס גם למהירות הנסיעה, ושואל האם נהיגה במהירות 200 קמש היא מסוכנת באופן מוחלט. הוא מסביר שהטענה שמהירות כזו מסוכנת היא לא נכונה באופן מוחלט, מכיוון שהסיכון תלוי בתנאים רבים. אליעד נותן דוגמה ... לדבריו הסכנה כמעט ואינה קיימת, אפילו במהירות גבוהה מאוד. לדבריו, החוק שאוסר על מהירות גבוהה הוא חוק בעייתי, כיוון שהוא לא מתייחס לנסיבות, אלא קובע באופן גורף מה מסוכן ומה לא. אליעד נותן דוגמה נוספת של תאונות, ומסביר כי הסכנה אינה נובעת מעצם ... למהירות? אליעד כהן ממשיך לטעון שהבעיה אינה המהירות עצמה אלא ההתנהגות של הנהג בתנאים שונים. הוא מדגיש שאדם שנוהג ב - 80 קמש אך נוסע בצורה לא בטיחותית עשוי להיות מסוכן יותר מאדם שנוהג במהירות גבוהה יותר בצורה אחראית. הוא נותן דוגמה נוספת לכך ... מתנהג, כמו לנסוע מהר או לזגזג בין נתיבים, ואילו המהות היא התוצאה של הפעולה, כלומר, האם הוא מסכן את עצמו או אחרים. לטענתו, לא המהירות או ההתנהגות בפני עצמה היא שמסוכנת, אלא התוצאה הפוטנציאלית שלה. כדוגמה לכך הוא נותן את נושא הגשם: גשם בפני עצמו אינו טוב או רע, אלא הוא הופך לטוב או רע בהתאם להקשר ולרצון של האדם שנחשף אליו. כך הוא ממחיש את ההבדל בין תפיסה שטחית של מסוכן לבין התפיסה האמיתית שמסתכלת על התוצאה הסופית, בהתאם לתנאים ולמיומנות של מי שפועל. בסיום, אליעד מדגיש שוב שמהירות גבוהה אינה בהכרח מסוכנת בפני עצמה, אלא שזו הגדרה שמשרתת בעיקר חוקים וכללים שנועדו להקל על אכיפה, במקום לעסוק במה שבאמת יוצר את הסיכון. האם נסיעה מהירה מסוכנת? האם לשים רגליים על הדשבורד מסוכן? האם חגורת בטיחות חובה באופנוע? מה ההבדל בין צורה למהות? האם חוקים בכביש ...
סכנת הקורונה, מגפת הקורונה בישראל, דת הקורונה, מאמיני הקורונה, מסכות הקורונה, מלחמת הקורונה, חוקי הקורונה, דיקטטורה וקורונה, ביבי נתניהו והקורונה, קונספירציות קורונה, הקורונה היא קונספירציה, חיסוני קורונה, איזו דת הכי מסוכנת?
סכנת הקורונה, מגפת הקורונה בישראל, דת הקורונה, מאמיני הקורונה, מסכות הקורונה, מלחמת הקורונה, חוקי הקורונה, דיקטטורה וקורונה, ביבי נתניהו והקורונה, קונספירציות קורונה, הקורונה היא קונספירציה, חיסוני קורונה, איזו דת הכי מסוכנת?
... היא קונספירציה, חיסוני קורונה, איזו דת הכי מסוכנת? מי מסוכן יותר, מאמיני הקורונה או מתנגדי החיסונים? אליעד כהן מציג בהרצאה את השאלה החשובה והאקטואלית: מי מסוכן יותר - אלה המאמינים שהקורונה מסוכנת ביותר, או אלו שמאמינים שהיא קונספירציה ... הזו אינה פשוטה, ועל כן הוא מגדיר תחילה מה זה מסוכן. אדם מסוכן, הוא מסביר, זה מישהו שמסוגל לפגוע באחרים, שיש ... סביבו. ככל שאדם מסוגל לפגוע יותר באחרים, הוא נחשב מסוכן יותר. אליעד כהן מציין כי מצד אחד יש אנשים ... מסרבים להתחסן. אך לפי אליעד, אנשים אלו למעשה אינם מסוכנים כל כך. למה? כי מי שלא רוצה להתחסן - זו בחירה ... מסכנים אותם ישירות. למה אנשים שמאמינים בקורונה מסוכנים יותר? אליעד כהן מדגיש כי אלו שמאמינים בדת הקורונה ובסכנת הקורונה הם המסוכנים יותר. לדעתו, הם אנשים שפיתחו אמונה עיוורת, ... כי הם מפחדים שידביקו אותם. לדעתו, זה הופך אותם למסוכנים. אליעד מסביר כי הצרות תמיד מתחילות כאשר אדם ... הצביעות והשימוש בחוקים בתקופת הקורונה - למה זה מסוכן? אליעד כהן טוען כי קיימת צביעות גדולה סביב ... היא הקונספירציה האמיתית. לדעתו, הקורונה פחות מסוכנת משפעת רגילה ומתאונות דרכים, ולכן ההגבלות ... במסכות ביבי נתניהו ומדיניות הקורונה מי יותר מסוכן, מאמיני הקורונה או מתנגדיה? איך לחשוב עצמאית ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 8
... ומטאפורות מהעולם של השומע, שלגביהן אין לשומע ספק. זא אם ברצונך לדוגמה לגרום למישהו לחשוב, שביום חם אסור לרוץ כי זה מסוכן, עליך לשאול את עצמך, מהי המהות של המסר שאתה רוצה להעביר לשומע. והמהות כאן לדוגמה, היא שאסור לעשות X, כי זה מסוכן . והאדם צריך להישמר ממה שמסוכן לו. ועכשיו עליך לחפש איזה דוגמאות נוספות ניתן לתת, למהות של מה שאתה רוצה לומר לשומע. דהיינו, עליך למצוא, באיזה מקרים מסכים גם השומע, שאסור לעשות X בגלל שזה מסוכן. ולגרום לשומע לחשוב שהם זהים אחד לשני. לדוגמה, אל תעשה X כי זה מסוכן, כמו שלא תעשה Y, כי זה מסוכן. או לדוגמה, כמו שאתה לא עושה Y כי זה מסוכן, כך גם אל תעשה X, כי זה מסוכן. או במילים אחרות: שלב 1 - חפש את המהות של מה שאתה רוצה לומר לשומע. שלב 2 - חפש דוגמאות מהעולם של השומע, שבהן באה לידי ביטוי המהות של המסר שאתה רוצה להעביר לו. ...
פחד מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה
פחד מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה
... ולתפקד גם כשיש פחד. ההסבר מציע גישה מעשית להסתכל על הפיצוץ כעל דבר שאינו מסוכן, וזאת למרות התחושות המטרידות שהוא מעורר. כיצד אסוציאציות משפיעות על פחדים? אליעד נותן דוגמה להבדל בין רעש רם או פיצוץ לבין רעש של מסיבת הפתעה. אם אדם שומע רעש חזק ... כסכנה משום שהוא מייצג את הפוטנציאל לאסון. לפעמים הפחד נובע לא מהעובדה שהפיצוץ מסוכן , אלא מהאסוציאציות שהוא מעורר. הגורם לפחד הוא לאו דווקא הפיצוץ עצמו, אלא מה שקשור אליו מבחינה רגשית ופסיכולוגית. ההבנה של מה שעומד מאחורי הפחדים יכולה לעזור להתמודד עם ... אל תתני לי פה סיפורים תני דברים רגילים. ש: אולי מנקודת המחשבה בגלל שזה מסוכן. אליעד: מה מסוכן למה שזה יהיה מסוכן זה סתם צליל. ש1: אולי יש לה מחשבה שזה מסוכן. ש2: זה משהו שקשור אצלי ל... אליעד: בום נתפס כסכנה. ש: כן. אליעד: למה מה קשור בום לסכנה, אוקי את רוצה תקשיבי, בבוקר תקומי תגידי בום זה לא סכנה, תגידי את זה מאה פעמים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מסוכן, מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מסוכן, איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, ספרים על אימון אישי, מאמן לחיים בנושא מסוכן - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7188 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 15:13:38 - wesi1