אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה דחפים ✔מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:49מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף?

אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם פועלים בניגוד להיגיון הברור, כמו למשל במקרה שבו אדם רואה חוט חשמל חשוף בבית, ניגש אליו ואף נוגע בו בכוונה. במבט ראשוני, נראה שהאדם הזה מתגרה במוות ומנסה לבחון את גורלו, אך לפי אליעד כהן, הסיבה לפעולה זו שונה לחלוטין.

הסיבה האמיתית לכך שהאדם מסתכן היא לא בגלל שהוא רוצה למות או מפני שהוא חסר פחד, אלא דווקא מתוך הפחד העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: "יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה". המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי כך שהוא אינו מסוגל להתרכז בדברים אחרים כמו לאכול ארוחת צהריים.

מהי הסיבה לכך שאנשים בוחרים לבדוק דווקא סכנות לא ודאיות?

אליעד מסביר שאם האדם היה בטוח לחלוטין שאין סכנה בחוט החשמל, הוא כלל לא היה מתעניין בו. מנגד, אם הוא היה בטוח ב - 100% שהסכנה ממשית ושהחוט יהרוג אותו, הוא בוודאות לא היה מתקרב אליו. האדם בוחר לבדוק דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה.

לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: "לא התחשמלת כי לא עמדת על רגל אחת, או כי לא נגעת בכפכפים הנכונים". כך הוא נכנס למעגל אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית).

כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית?

אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם שמתמודד עם מחשבה אובססיבית ופחד קיצוני מהמוות לא באמת מעוניין למות, אלא להפך - הוא כה מפחד מהמוות עד שהוא חייב לבדוק כל הזמן האם הסכנה קיימת או לא. למרבה האירוניה, פעולות הבדיקה החוזרות ונשנות הללו הן בדיוק מה שמסכן אותו בפועל, כיוון שמתישהו אחת הבדיקות עלולה להיות קטלנית באמת.

הסכנה היא תוצאה ישירה של הצורך הכפייתי להוכיח שוב ושוב שאין סכנה ממשית - מצב שיוצר לופ אינסופי של בדיקות וסיכונים הולכים וגוברים.

מהי הדרך הנכונה לטפל במחשבות טורדניות על סכנה?

לדברי אליעד, הטיפול היעיל ביותר לא טמון בניסיון להוכיח לעצמך שוב ושוב שאין סכנה. הדרך הזו רק מנציחה את המעגל הטורדני של בדיקות חוזרות ונשנות. במקום זאת, יש לפנות לפתרון אחר לחלוטין - לא ניסיון להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו. כלומר, על האדם להגיע למצב נפשי שבו הוא אומר לעצמו בכנות: "לא אכפת לי שיש סכנה, לא אכפת לי אם אני אמות".

ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות.

איך לשמור על איזון בין שחרור מהפחד ממוות לבין רצון לחיות?

חשוב להדגיש שאליעד מזהיר מפני פרשנות לא נכונה של הגישה הזו. המטרה אינה לגרום לאדם להפסיק לשמור על עצמו או לגרום לו לרצות למות בפועל. על כן, יש צורך לשמור על גישה מאוזנת ובריאה: מצד אחד לא לפחד מהמוות, אך מצד שני להמשיך ולרצות לחיות. האדם צריך למצוא נקודת איזון שבה הוא מפסיק לפחד בצורה אובססיבית, אך עדיין דואג לבטיחותו ואינו עושה פעולות שיגרמו לפגיעה אמיתית בחייו.

במילים פשוטות: "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות". איזון זה הוא המפתח האמיתי לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן.

לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית?

לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא על ידי שחרור מהפחד עצמו, ולא על ידי בדיקות חוזרות. ככל שהאדם משתחרר מהאובססיה של "האם אני אמות מזה או לא", הוא פחות מסתכן בפועל, והמחשבות הטורדניות מאבדות מכוחן.

אליעד כהן מדגיש שהשיטה הנכונה היא לא להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו לחלוטין, באופן שלא יסכן את חייו של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית.
מה גורם לאנשים להסתכן ולגעת בחוט חשמל חשוף?

כאשר אדם יושב בבית ופתאום מבחין שחוט חשמל חשוף זז ממקומו, הוא עשוי להתקרב אליו ואף לגעת בו בכוונה, אף שהוא מודע היטב לסכנה. לכאורה, נראה שהאדם "מתגרה במוות" ומנסה לבחון את גבולות הגורל, אך הסיבה האמיתית לכך שונה לחלוטין. המעשה הזה אינו נובע מרצון אמיתי למות או מחוסר פחד, אלא דווקא מהסיבה ההפוכה - הפחד העמוק והאובססיבי שלו ממוות, עד כדי כך שהמחשבה על הסכנה לא מאפשרת לו להתרכז בשום פעולה אחרת, כמו אכילת ארוחת צהריים.

מדוע האדם בוחר לגעת דווקא במה שמסכן אותו?

כדי להבין לעומק מדוע האדם פועל כך, אליעד מסביר כי אם האדם היה בטוח לגמרי שאין שום סכנה בחוט החשמל החשוף, הוא לא היה מתעניין בכלל בלגעת בו, כיוון שאין בכך כל ריגוש או משמעות. מנגד, אילו היה משוכנע ב - 100% שזה יהרוג אותו, גם אז הוא היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, "יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה." המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל.

לדוגמה, לאחר שהוא נוגע בחוט ולא מתחשמל, המוח עשוי לומר לו "זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת, " או "לא נגעת בצורה הנכונה, " או "לא נגעת עם כפכפים מסוימים, " וכך נוצר לופ אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD, או הפרעה טורדנית כפייתית.

כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי?

אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ אותו לוודא כל הזמן שהוא לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה.

מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות?

הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. במקום לנסות להרגיע את המוח בכך שאומרים "אין סכנה, " האדם צריך להגיע למצב שבו הוא אומר, "לא אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות." ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה.

כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות?

אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע בעצמו בפועל או יימנע מפעולות שיכולות להגן עליו. לכן יש צורך בגישה מאוזנת של "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות, " כדי שהפתרון יהיה בריא ונכון, ולא יסכן אותו מעבר לנדרש.

לסיכום, מהו הפתרון למחשבות טורדניות על סכנה בבית?

לפי אליעד, הדרך לשחרור ממחשבות כפייתיות שמובילות לסיכון עצמי היא להגיע למצב של שחרור מהפחד למות, ולא למצב של בדיקות חוזרות ונשנות שמגבירות את הסיכון. השחרור מהפחד, במקום ההוכחה שאין סכנה, הוא המפתח להתמודדות יעילה ונכונה עם מחשבות טורדניות ואובססיות מסוכנות.
אז המעשה שהיה כך היה בן אדם יושב בבית, עד כאן הגיוני? הגיוני ואז נגיד פתאום הוא רואה חוט חשמל נגיד זז מהמקום בסדר ואז מה שהוא עושה ניגש לחוט חשמל ונוגע בו, חוט חשמל חשוף כאילו נגיד שקע נתלש מתחיל לגעת בו ולא מתחשמל אוקי לא שיש לו כוחות על הוא פשוט נוגע בו בצורה שהוא לא יתחשמל. עכשיו כמובן שהוא משחק עם המזל כי מתישהו הוא ימות, מתישהו הוא ימות מהסיפור בנוסף זה גם סוג של OCD כי יש לו אובססיה כזאת לגעת בחשמלי אוקי.

ש: דיברנו על זה.

אליעד: אני יודע שדיברנו על זה, מה דיברנו על זה מה זכור לך. איך מנתחים את זה?

ש: שהוא בא להראות שלא אכפת לו למות משהו כזה.

אליעד: לא יש גרסה אחרת לאירועים.

ש: שהוא בכלל מפחד למות.

אליעד: כן ש...?

ש: שהוא יותר מדי מפחד למות.

אליעד: אז בא נראה שנייה אז מה האמת בא נראה את האמת, אם הבן אדם היה בטוח במאה אחוז שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא היה נוגע בזה, אוקי מנתחים עם בן אדם מגלים ככה אם הוא היה בטוח שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא נוגע בזה זה לא מעניין אותו אם הוא היה בטוח במאה אחוז שזה יכול להרוג אותו הוא גם לא היה נוגע בזה, הוא נוגע בדברים שיש לו ספק אם הם יכולים להרוג אותו או לא ועד היום הם לא הרגו אותו.

בסדר עכשיו השאלה היא למה הוא נוגע בהם אז מה התשובה? התשובה היא כדלקמן, הוא רואה חוט חשוף חשמל חשוף ואז המוח שלו אומר לו "אתה יודע זה יכול להרוג אותך" ואז הוא אומר למוח שלו "לא זה לא יכול להרוג אותי זה לא יהרוג אותי" ואז הוא ממשיך להסתובב בבית והמוח אומר לו "לא יש פה סכנה זה יכול להרוג אותך" ואז הוא בא לאכול ארוחת צהריים והמוח אומר לו "אדוני יש פה סכנה בבית זה יכול להרוג אותך"ואז הוא לא יכול לאכול ארוחת צהריים אז הוא אומר למוח "תקשיב בוא ניגע בזה תראה זה לא יכול להרוג אותי תן לאכול צהריים".

ויש מקרים הרבה יותר קשים שהבן אדם נגע בחוט ואז המוח אמר לו "כן אבל זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת עכשיו תשים את הכפכפים השניים ואז תבדוק, יש לך פה סכנה בבית איך אתה יכול לאכול צהריים" ואז הוא צריך לבדוק "מה קורה אם נגעתי בזה ובזה אם זה יהרוג אותי או לא" וזה לופ שלא יוצאים ממנו. זאת אומרת הבן אדם נוגע בחוט חשמל או מסתכן מהמחשבה שלו הוא כל כך מפחד ממה יקרה לו אם הוא ימות שבגלל זה הוא לא יכול להתרכז בדברים אחרים.

עכשיו הוא לא רוצה למות אבל הוא כל כך מוטרד מזה שהוא חייב לוודא שהוא לא ימות, אוקי ומתישהו הוא כנראה ימות אם הוא יבדוק יותר מדי "אם אני אמות או לא" מתישהו הוא ימות. ולכן מה הדרך לטפל בזה? הדרך לטפל בזה היא כדלקמן, כאשר המוח אומר לך "תקשיב אתה חייב לגעת בזה כדי שלא תמות וכי זה מטריד אותך אם תמות או לא" התשובה הדרך לברוך מהמחשבה היא לא על ידי זה שאתה מוכיח למוח שאתה לא תמות מזה על ידי זה שאתה משכנע את המוח "לא אכפת לי למות מזה".

זה הרעיון כי אתה תצליח לקחת את המחשבה שמטרידה אותך "תקשיב יש לך סכנה בבית" אתה תצליח להיפטר מהמחשבה הזאת או על ידי שתגיד "טוב אין לי סכנה בבית כי נגעתי בזה ולא נהרגתי" או על ידי שתגיד "לא אכפת לי שיש לי סכנה בבית כי לא אכפת לי למות" שזה הפתרון היותר נכון. הבנו?

ש: בטוח הוא חושב על פחד ממוות כאילו אבל לא יכול להיות שזה יהיה משהו אחר.

אליעד: יכול להיות אתה צודק יכול להיות, מה שבדקנו זה מה שהיה.

ש: אז תקשיב אני נכשלתי בשני המבחנים אני הייתי בשיעור הזה, אני זוכרת ואני לא זוכרת את הפתרון בכלל ואני לא זוכרת את הרעיון.

אליעד: ובאיזה מבחן הצלחת?

ש1: ועדיין לא הבנת.

ש2: ועדיין לא הבנתי כן גם הייתי וגם לא הבנתי.

אליעד: לא אני מדבר על עכשיו שגם מה שדיברנו עכשיו לא הבנת.

ש: שבוע הבא אני לא אבין עוד פעם.

אליעד: את הבנת מה דיברנו עכשיו מה הבנת תסבירי?

ש: שאנחנו לא פוסלים לו את המחשבה כאילו יש מחשבה שיש לו בבית משהו שיכול להרוג אותו והמחשבה הזאת לא נותנת לו מנוחה.

אליעד: כן.

ש: ואנחנו לא פוסלים לו את המחשבה הזאת ואומרים לו "תקשיב זה לא יכול להרוג אותך" אנחנו מביאים אותו למקום שהוא יגיד "וואלה לא אכפת לי אם זה יהרוג אותי".

אליעד: כמובן שבכל הדברים האלה כשמסבירים את זה לאנשים "מה אכפת לך למות זה וזה" תמיד צריך לשמור על הגבול שהוא לא ילך להתאבד שהוא לא ילך בקטע שהוא באמת יהרוג את עצמו או שלא ימנע איזה, לכן צריך לשמור על האיזון של "אוקי אל תפחד למות אבל תרצה למות" זה גם כן סוג של פרספקטיבה.

ש: בסדר רק שגם יהיה כאילו אכפת לו.

אליעד: בסדר רק חידדתי אמרתי גם את הסיפור הזה. טוב הבנו?

ש: ואל תנסו את זה בבית.
פעולה במאה אחוז זמן ללא מקום אובססיה מסוכנת התמודדות עם אובססיות מקום זמן התמודדות עם מחשבה לנסות חוסר ודאות טיפולים לגרום לבחורה obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול אהבה או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיה מסוכנת אובססיות אוהבת להסתכן אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול דחף דחף להסתכן דחפים הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התגרות במוות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות להיפטר מהתנהגות טורדנית להסתכן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לוקחת סיכונים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מוות מוטרד מחשבה מחשבה אובססיבית מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית מסוכנת מחשבה כפייתית מחשבה מסוכנת מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מסוכן סובל מהפרעה טורדנית סיכון
דחפים וחשקים, איך להתגבר על דחף? איך להתגבר על חשק? התמכרות לסוכר, התמכרות לסיגריות, התמכרות לעישון, גמילה מסוכר, מכוני גמילה, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק התמכרות? איך לשלוט בדחפים? איך לנטרל דחף? גמילה מדחפים
דחפים וחשקים, איך להתגבר על דחף? איך להתגבר על חשק? התמכרות לסוכר, התמכרות לסיגריות, התמכרות לעישון, גמילה מסוכר, מכוני גמילה, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק התמכרות? איך לשלוט בדחפים? איך לנטרל דחף? גמילה מדחפים
דחפים וחשקים, איך להתגבר על דחף? איך להתגבר על חשק? התמכרות לסוכר, התמכרות לסיגריות, התמכרות לעישון, גמילה מסוכר, מכוני גמילה, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק התמכרות? איך לשלוט בדחפים? איך לנטרל דחף? גמילה מדחפים איך להתמודד עם דחפים והתמכרויות? דחפים הם תחושות חזקות שמניעות את האדם לפעול בדרך מסוימת, גם כאשר יש רצון הפוך להימנע מאותה פעולה. לדוגמה, דחף לאכול מתוק עשוי להתנגש עם רצון לשמור על דיאטה, דחף לעשן מול רצון להפסיק לעשן, או דחף לכעוס מול הרצון להישאר רגוע. כל אלו מצביעים על קיום שני רצונות מנוגדים במקביל, כמו כן לעשות מול לא לעשות. איך מתמודדים עם זה? האם כדאי להדחיק דחפים? רבים מנסים להתמודד עם דחפים בעזרת הדחקה - לדוגמה, כשמישהו רוצה לאכול משהו מתוק אך ... אך בטווח הארוך עלולה להוביל להתפרצות כעסים או חרדות לא מוסברות. שקר עצמי כזה רק מחליש את ההתמודדות עם הדחף. מהי הטעות בשקר עצמי? הטעות הבסיסית בניסיון לשקר לעצמך ... לעצמו ואומר אני בכלל לא רוצה מתוק, במקום להכיר בכך שהוא כן רוצה אותו אך מוותר כי הוא מעדיף לשמור על דיאטה. הדחף לאכול את המתוק ימשיך להתקיים, ואם בסופו של דבר יתפוס ... שהדחקה מצליחה? במקרים מסוימים, הדחקה עשויה להיראות כפתרון מועיל, כמו במכון גמילה שבו האדם עשוי להרגיש שהדחף העלם בדרך פלא. אך ברוב המקרים, הדחף לא נעלם באמת, אלא נדחק עמוק יותר, ויתבטא מאוחר יותר בבעיה נפשית אחרת, כמו חרדות או תסכולים. במקום להסתמך על פתרונות קסם, עדיף להתמודד עם הדחף במודעות ובכנות פנימית. היתרון של הכנות הפנימית כשהאדם ... את האמת באמת גורם נזק? יש אנשים שמפחדים להודות באמת כי הם חוששים מההשלכות של ההבנה. לדוגמה, אדם שעומד בפני דחף לאכול מתוק עשוי לחשוש שאם יכיר בכך שהוא רוצה לאכול, ... גם רוצה משהו וגם לא רוצה אותו, הוא יכול לבחור בצורה חופשית ומודעת את הדרך הנכונה עבורו. מסקנות הדרך להימנע מדחפים אינה בשקר והדחקה, אלא בכנות פנימית. כשאדם מודה בשני ... בקבלת החלטות. הדחקה לא פותרת את הבעיה, היא רק מביאה להסתבכויות נוספות בעתיד. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם דחף היא להכיר בו, להבין את המחיר של כל פעולה ולבחור מתוך כנות פנימית. התמכרויות גמילה הדחקה דחפים שליטה עצמית תהליך גמילה כיצד דחפים פועלים בחיי היומיום? דחף הוא תחושה חזקה המניעה לבצע פעולה מסוימת, גם אם קיימת במקביל תשוקה או צורך הפוך להימנע מאותה פעולה. למשל, אפשר להרגיש דחף עז לאכול מתוק בו זמנית עם רצון חזק להימנע מאכילת מתוק (כדי לשמור על דיאטה). דוגמאות נפוצות נוספות הן הדחף לעשן מול הרצון להפסיק לעשן, או הדחף לכעוס מול הרצון לשמור על שלווה. כל אלה מראים שבאותו רגע מתקיימים שני רצונות מנוגדים: כן לעשות לעומת לא לעשות. מדוע לא כדאי להדחיק את העובדה שיש לנו דחף? אנשים רבים מנסים לגבור על הדחף בדרך של הדחקה או שקר עצמי, למשל להגיד אני בכלל לא רוצה את ... רצון כלל לבצע את הפעולה. לדוגמה, מי שרוצה לאכול מתוק אך בו זמנית רוצה לשמור על דיאטה, עלול להגיד אין לי שום דחף למתוק, זה בכלל דוחה אותי. לכאורה, השקר הזה נועד ... הכרה מלאה שגם כן קיים רצון לאכול את העוגה, אלא שהרצון להימנע גובר. מה קורה כשהדחקה מצליחה כביכול להעלים את הדחף? יש מצבים שבהם נדמה שההדחקה עובדת היטב, למשל במכון גמילה ...
קלפטומניה, גניבה, הפרעה נפשית, הפרעה פסיכולוגית, לשלוט בדחפים, למה לא לגנוב? הפרעה של שליטה בדחפים, טיפול בהתמכרויות, דחפים בלתי נשלטים, כסף, אי שליטה בדחפים, חוסר שליטה בדחפים
קלפטומניה, גניבה, הפרעה נפשית, הפרעה פסיכולוגית, לשלוט בדחפים, למה לא לגנוב? הפרעה של שליטה בדחפים, טיפול בהתמכרויות, דחפים בלתי נשלטים, כסף, אי שליטה בדחפים, חוסר שליטה בדחפים
... גניבה, הפרעה נפשית, הפרעה פסיכולוגית, לשלוט בדחפים, למה לא לגנוב? הפרעה של שליטה בדחפים, טיפול בהתמכרויות, דחפים בלתי נשלטים, כסף, אי שליטה בדחפים, חוסר שליטה בדחפים מהם הגורמים לפעול על פי הדחפים הבלתי נשלטים ואיך ניתן להתמודד איתם? ההרצאה מתארת את הקשר שבין שליטה בדחפים לבין תופעות של גניבה וקלפטומניה, תוך התמקדות בדרכים להתמודד עם דחפים בלתי נשלטים. הדגש הוא על החשיבות של להבין את הגורמים הפנימיים המניעים את ההתנהגות הלא רצויה, ולפני שמתחילים להתמודד עם ההתנהגות, יש להבין מדוע בכלל יש רצון לפעול כך. המרצה מסביר כי כל אחד יכול לחוות דחף ללקחת משהו שלא שייך לו, אך נדרש להבין מהם מניעים פנימיים שמובילים להתנהגות כזו. בחלק מהדיאלוגים מוצגות שאלות כמו למה לא לקחת משהו שלא שייך לך? ... מכן, ניתן להילחם בעצם הרעיון של למה לקחת ולהראות את החסרונות של פעולה כזו. נחשפת גישה של שליטה בדחפים שמציעה שינוי התודעה של האדם. המרצה מציע להתמודד עם הדחף עי שינוי מחשבתי פנימי. לדוגמה, במקום להסביר למה לא לקחת משהו שלא שלך, ינסו לשאול את האדם מה הסיבה שהוא רוצה בכלל לקחת את הדבר הלא שלו. המטרה היא להילחם ... את הרצון לקחת דברים שלא שייכים לנו? המרצה מסיים את הרצאה בכך שמציג את הכלי לשיפור ההתמודדות עם הדחפים . במידה ואדם מצליח להבין את היתרונות והחסרונות של פעולה מסוימת, הסיכוי שיבצע את אותה פעולה פוחת. למשל, כשאתה מתמודד עם דחף לקחת משהו שלא שייך לך, אתה מבין שהחסרונות הרבה יותר גדולים מהיתרונות. הדרך למנוע את זה היא לא רק להילחם במעשים, אלא גם בחשיבה ובתפיסת המציאות. מהם הדחפים הבלתי נשלטים? איך להתמודד עם קלפטומניה? מהו תפקיד המאמץ בהשגת מטרות? מהם הגורמים לדחפים בלתי נשלטים? כיצד למנוע רצון לגנוב? ...
התמודדות עם חרדת נטישה, איך מפסיקים לעשן? איך לעשות דיאטה? איך להפסיק לעשן? התמודדות עם תלות רגשית, הפסקת עישון, איך לשמור על המשקל? איך אפשר לא לאכול? איך לרדת במשקל?
התמודדות עם חרדת נטישה, איך מפסיקים לעשן? איך לעשות דיאטה? איך להפסיק לעשן? התמודדות עם תלות רגשית, הפסקת עישון, איך לשמור על המשקל? איך אפשר לא לאכול? איך לרדת במשקל?
... המעגל של התלות. איך להתמודד עם דחפים כמו רעב או חרדה? במקרים של דחפים כמו רעב או חרדה, אליעד מדגיש את הצורך ללמוד להתמודד עם תחושות אלו מבלי לברוח מהן. הוא מציע להפסיק לחפש פתרונות ... מאפשר לאדם לבחור לא לפעול מתוך דחפים מיידיים, אלא מתוך שיקול דעת והבנה. ככל שהאדם מבין את האמת המוחלטת לגבי הצורך בדבר מסוים, כמו עישון או אוכל, הוא ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
... חזקה או ממשית לאכול כרגע?. עליו להפסיק לאכול סתם, ולהתחיל לאכול רק כשהוא באמת חייב לעשות זאת. לדוגמה, כשאדם מרגיש חשק או דחף לאכול סתם ללא רעב אמיתי, עליו לעצור את עצמו ולשאול: האם יש לי סיבה אמיתית לאכול כעת? אם התשובה היא לא - עליו להימנע מאכילה. האם בא לי זו סיבה אמיתית לאכילה? אליעד מדגיש ... בצורה שונה, ולדרוש מעצמו הצדקה מעבר לבא לי לפני כל פעולה של אכילה. הוא מדגיש כי זו בעצם כל השיטה: במקום שאדם יאכל מתוך דחף או חשק רגעי ויפסיק רק כשאין ברירה, עליו לאמץ דפוס חשיבה הפוך - להפסיק לראות בבא לי כסיבה מספקת לפעולה, ולהתחיל לדרוש סיבה חזקה יותר. כיצד העיקרון של נטל ההוכחה יכול לעזור ... אלא גם לכל התנהגות והרגל אחר בחיים. אדם שיתרגל לחשוב באופן שבו הוא מבצע פעולות רק אם יש לו סיבה מספיק טובה, ולא מתוך דחפים רגעיים, יוכל לשנות הרגלים גם בתחומים נוספים כמו עבודה, לימוד או מערכות יחסים. לדוגמה, אם אדם נוטה לבזבז זמן בטלוויזיה או במשחקים ללא מטרה ברורה, עליו לשנות את החשיבה ולדרוש ... מתוך עיקרון של בא לי. כלומר, הם עושים דברים כי מתחשק להם, בלי לחפש סיבה נוספת מעבר לכך. דוגמה לכך היא ילד קטן שפועל לפי דחפים טבעיים, הוא רוצה לעשות משהו - הוא עושה, לא רוצה - לא עושה. לעומת זאת, יש אנשים שפועלים לפי ההפך - הם לא עושים שום דבר אלא אם כן יש להם סיבה טובה לעשות זאת. כלומר, אם אין להם ... לוותר על הארוחה. סיכום והשלכה לחיים הגישה שהוצגה כאן לא מתייחסת רק לאכילה, אלא לכל פעולה בחיים. יש אנשים שפועלים מתוך דחפים, ויש כאלה שלא פועלים כלל אלא אם כן הם מוכרחים. שינוי החשיבה לגבי נטל ההוכחה יכול לעזור לאדם לשנות את ההרגלים שלו, בין אם מדובר בהרגלי אכילה, עבודה, לימוד, או כל תחום אחר. ... לאכול בא לו לאכול. ש: אז משחקים עם אותם מילים. אליעד: כן משחקים מה לעשות משחקים. ש: מה? אליעד: משחקים כן. ש: לא יש לו דחף לאכול נכון. אליעד: כן תשוקה אפילו לא תשוקה בא לו לאכול והוא אוכל אין תשוקה בא לו הוא אוכל זאת לא תשוקה בא לו והוא אוכל לא צורך בא לו והוא אוכל מה אני אעשה בוא נאכל אז ...
איך לא לכעוס על אנשים מטומטמים? איך לא לכעוס על טיפשותם של אנשים אחרים? איך להתייחס לאנשים כאל רובוטים? להתייחס לאנשים כאל דמויות בחלום, להתייחס לאנשים כאל ישויות דמיוניות, אנשים חסרי בחירה חופשית, כולם רובוטים
איך לא לכעוס על אנשים מטומטמים? איך לא לכעוס על טיפשותם של אנשים אחרים? איך להתייחס לאנשים כאל רובוטים? להתייחס לאנשים כאל דמויות בחלום, להתייחס לאנשים כאל ישויות דמיוניות, אנשים חסרי בחירה חופשית, כולם רובוטים
... הוא לא לראות את האנשים כיצורים בעלי רצון חופשי, אלא כמשהו דמוי - רובוט, פועל על פי קוד או דחפים חיצוניים. כך, לא נבזבז אנרגיה על כעס. האם באמת אפשר להתייחס לאנשים ... של מציאות חיצונית. בדיוק כמו רכב שמבצע פעולות לפי הפקודות שהוזנו לו, בני אדם מגיבים בהתאם לדחפים ולרגשות שנוצרים במוחם. אם אנחנו מבינים כך את ההתנהגות של האחרים, אין טעם ... אותנו מכעס עצמי על טעויות שנעשו, ולהפוך אותנו לרכים יותר כלפי עצמנו, כי גם אנו פועלים על פי דחפים חיצוניים ולא על פי רצון חופשי מוחלט. איך להתייחס לאנשים כדמויות בחלום? ... שבה הוא נמצא. בדיוק כמו רכב שמבצע פעולות על פי ההוראות שהוזנו לו, כך גם בני אדם מגיבים על פי דחפים, רגשות, ורצונות שנוצרים במוחם, בהתאם למה שהמציאות מציבה בפניהם. לא ניתן ...
מבוא לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע
מבוא לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע
... אדם שרוצה לשמור על בריאותו ומתקשה בכך, צריך לשכנע את עצמו שהשמירה על הבריאות חשובה יותר מהפיתוי לוותר. לימוד טכניקות שכנוע מאפשר לנו להשתמש בהן גם על עצמנו, וכך לעודד התמדה והתגברות על קשיים או דחפים שמפריעים למטרותינו. מה עושים אנשים שלא רוצים ... אם לומדים לעומק את הטכניקות שמשכנעות אחרים, אפשר להשתמש בהן גם כלפי עצמנו: לחזק מוטיבציה ולעודד פעולות חיוביות. כך, למשל, אם קשה לשמור על הבריאות, לימוד טכניקות שכנוע מעניק לאדם יכולת לגבור על דחפים שמושכים אותו לוותר, ולהוביל את עצמו להתמיד ...
שכנוע עצמי, לרדת במשקל, ירידה במשקל, דיאטה, שמירה על המשקל, אהבה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, קבלה עצמית, לחסוך כסף, חיסכון כספי, לבזבז כסף
שכנוע עצמי, לרדת במשקל, ירידה במשקל, דיאטה, שמירה על המשקל, אהבה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, קבלה עצמית, לחסוך כסף, חיסכון כספי, לבזבז כסף
... והאדם יפסיק לבזבז כסף לשווא. מצד שני, אם בזבוז הכסף נובע מסיבות אחרות לחלוטין, כמו דחפים, הרגלים או סיבות שאינן קשורות ישירות למצב ... כמו תסכולים שאינם קשורים למשקל, אז אם הוא יקבל את עצמו כשמן, הוא עלול לאבד את הדחף להימנע מהשמנה נוספת, מה שיוביל דווקא ... ממה שיש לו, הוא עשוי לבזבז פחות. מצד שני, אם הוא מבזבז מסיבות אחרות, כמו הרגלים או דחפים אחרים, אז אם הוא יקבל שאין לו הרבה כסף, ...
איך לעמוד במילה שלך? איך להיצמד להחלטה שלך? איך להפסיק לעשן? איך ליישם החלטה? איך לא להיכנע ללחץ? איך לתכנן משימה? השגת מטרות, עמידה ביעדים, מוטיבציה להצלחה, תכנון נכון
איך לעמוד במילה שלך? איך להיצמד להחלטה שלך? איך להפסיק לעשן? איך ליישם החלטה? איך לא להיכנע ללחץ? איך לתכנן משימה? השגת מטרות, עמידה ביעדים, מוטיבציה להצלחה, תכנון נכון
... כשהמציאות משתנה או כשמופיעים לחצים חיצוניים כמו לחץ חברתי או דחפים פנימיים. פעמים רבות אנשים מתקשים לעמוד במילה שלהם מכיוון שלא לקחו בחשבון את כל הפרמטרים והתרחישים האפשריים כאשר קיבלו את ההחלטה. לדוגמה, אדם שמחליט ... נפשי) עדיין מושגת אם הוא יבחר לעשן או לא. איך להתמודד עם הדחף לחזור על ההחלטה? אליעד מסביר שהקושי העיקרי מתעורר כאשר האדם מוצא את עצמו בסיטואציה שלא חשב עליה מראש. לכן, ההתמודדות האפקטיבית ביותר היא לחשוב ... במילה שלהם. הוא מציין שעמידה במילה דורשת יותר מיכולת להילחם בדחפים - היא דורשת הכנה מנטלית והבנה מדויקת של התנאים המובילים למצב שבו לא מצליחים לעמוד בהבטחות שלנו. איך אפשר לתכנן נכון ולהישאר עם החלטה? אליעד מסביר ... - הוא יימנע מלשלול את עצמו מההנאה החברתית. איך להתמודד עם הדחף לחזור על החלטה? אליעד עובר להסבר נוסף על ההתמודדות עם דחפים חזקים לשנות החלטה. הוא מציין שבמצבים כאלו יש להתמקד בחשיבה מראש על כל ההשלכות האפשריות. אליעד ממליץ להדגיש את מטרת ההחלטה, כך שלא תישאר כלל תחושת ...
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
... ציות לסביבה (ככה אמרו לי, ככה כולם עושים) הן חסרות היגיון ומסוכנות יותר, כי הן אינן מלוות בבדיקה הגיונית ובמחשבה מודעת. כל פעולה שנעשית רק מתוך דחף רגעי ללא בחינה עמוקה (כי בא לי), מגבירה את האפשרות לאבד שליטה בעתיד, שכן האדם מתרגל לאימפולסיביות חסרת בקרה. איך להגיע ... בדיקה כלל). שני הקצוות האלו מסוכנים: הקצה הראשון גורם למגבלות רבות ומיותרות, ואילו הקצה השני מוביל לאיבוד שליטה מוחלט, משום שהאדם הופך לעבד של הדחפים והרצונות שלו. המסקנה היא שהאדם צריך לייצר מנגנון מאוזן שבו הוא מודע לפעולותיו, חוקר אותן ובודק אותן, אבל לא מגביל את עצמו ... מודעות. לעומת זאת, יש מי שלא חושש מהתפרקות כללית, אך כן מפחד לבצע מעשים ספציפיים הנתפסים כלא הגיוניים או משוגעים. כלומר, הוא חושש שבעתיד תעלה בו דחף לבצע פעולה חריגה מאוד, כזו שבדרך כלל רק משוגעים עושים, אף שהוא מודע להשלכותיה. דוגמאות לפחדים מסוג זה דוגמה קלאסית היא ... יפעל לפיה באופן לא הגיוני. דוגמה נוספת היא אדם החושש שפתאום יוריד את בגדיו ויצעד עירום ברחוב. הוא לא מפחד מאובדן מוחלט של שפיותו, אלא שהוא ירגיש דחף פתאומי לבצע משהו לא הגיוני ויעשה זאת. התמודדות עם הפחד כאשר אדם מפחד מהאפשרות שיבצע פעולה חסרת היגיון, ניתן להתייחס לכך מכמה ... ולנסות להמעיט מחשיבות הפחד בכך שמקבלים את האפשרות שזה יקרה. לבחון כיצד ניתן להקטין את הסיכוי שזה יקרה - האם יש דרכים להגביר שליטה עצמית ולהפחית דחפים אימפולסיביים? הקשר בין רמת היגיון לשיגעון באופן כללי, אדם יכול להקטין את הסיכוי שלו להשתגע על ידי כך שיהפוך לחכם יותר. אדם ... מועיל, הוא עלול להיות מוגבל מאוד. מצד שני, אם הוא יעשה כל מה שבא לו מבלי לחשוב, הוא עלול להיכנס למצב שבו הוא שבוי בתשוקותיו ואינו מסוגל להתנגד לדחפים שלו. לכן, המטרה היא ליצור איזון בין חופש פעולה לבין שליטה מודעת בהחלטות. המסקנה אם אדם חושש שהוא עלול להשתגע, עליו לבדוק כיצד הוא מקבל החלטות ולוודא שהוא לא פועל מתוך דחפים בלתי מבוקרים. חיזוק החשיבה ההגיונית, הטלת ספק בפעולות אימפולסיביות, והימנעות מהרגלים חסרי היגיון - כל אלו יקטינו את הסיכון ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
... בקיצוניות כנקודת מוצא לשינוי, לא כמצב קבוע. שינוי הרגלי אכילה והתמודדות רגשית איך לשלוט בתיאבון בצורה קיצונית ומודעת גישות שונות להתמודדות עם דחפים הבחנה בין רעב פיזי לרעב רגשי איך להפוך משמן לרזה? אכילה ללא סיבה ואכילה מוצדקת האם אכילה רגשית גורמת ... עלו טיעונים שלפעמים לא מדובר רק בזה שהאדם בא לו לאכול, אלא ייתכן שהוא חש רעב מוגבר או שהנפש שלו שולחת אותות של דיכאון או שעמום שגורמים לו לתחושת דחף לאכול. במסגרת השיחה נטען שלפעמים אדם מרגיש אני רעב גם כשבפועל הוא כבר שבע, והתחושה הזו נובעת אולי ... מזון, בלי לעצור עד שהגוף מאותת אי אפשר יותר. שינוי הרגלי אכילה והתמודדות רגשית איך לשלוט בתיאבון בצורה קיצונית ומודעת גישות שונות להתמודדות עם דחפים הבחנה בין רעב פיזי לרעב רגשי עכשיו היה שמן ורזה נכון נכון שהיה סרט השמן והרזה? ש: לא לא מכירה. אליעד: ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: דחפים, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: דחפים, איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ טיפולי, ייעוץ נפשי מומלץ, אימון אישי למתבגרים בתחום דחפים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3359 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 15:38:50 - wesi1