אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מוות ✔מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:49מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף?

אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם פועלים בניגוד להיגיון הברור, כמו למשל במקרה שבו אדם רואה חוט חשמל חשוף בבית, ניגש אליו ואף נוגע בו בכוונה. במבט ראשוני, נראה שהאדם הזה מתגרה במוות ומנסה לבחון את גורלו, אך לפי אליעד כהן, הסיבה לפעולה זו שונה לחלוטין.

הסיבה האמיתית לכך שהאדם מסתכן היא לא בגלל שהוא רוצה למות או מפני שהוא חסר פחד, אלא דווקא מתוך הפחד העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: "יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה". המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי כך שהוא אינו מסוגל להתרכז בדברים אחרים כמו לאכול ארוחת צהריים.

מהי הסיבה לכך שאנשים בוחרים לבדוק דווקא סכנות לא ודאיות?

אליעד מסביר שאם האדם היה בטוח לחלוטין שאין סכנה בחוט החשמל, הוא כלל לא היה מתעניין בו. מנגד, אם הוא היה בטוח ב - 100% שהסכנה ממשית ושהחוט יהרוג אותו, הוא בוודאות לא היה מתקרב אליו. האדם בוחר לבדוק דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה.

לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: "לא התחשמלת כי לא עמדת על רגל אחת, או כי לא נגעת בכפכפים הנכונים". כך הוא נכנס למעגל אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית).

כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית?

אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם שמתמודד עם מחשבה אובססיבית ופחד קיצוני מהמוות לא באמת מעוניין למות, אלא להפך - הוא כה מפחד מהמוות עד שהוא חייב לבדוק כל הזמן האם הסכנה קיימת או לא. למרבה האירוניה, פעולות הבדיקה החוזרות ונשנות הללו הן בדיוק מה שמסכן אותו בפועל, כיוון שמתישהו אחת הבדיקות עלולה להיות קטלנית באמת.

הסכנה היא תוצאה ישירה של הצורך הכפייתי להוכיח שוב ושוב שאין סכנה ממשית - מצב שיוצר לופ אינסופי של בדיקות וסיכונים הולכים וגוברים.

מהי הדרך הנכונה לטפל במחשבות טורדניות על סכנה?

לדברי אליעד, הטיפול היעיל ביותר לא טמון בניסיון להוכיח לעצמך שוב ושוב שאין סכנה. הדרך הזו רק מנציחה את המעגל הטורדני של בדיקות חוזרות ונשנות. במקום זאת, יש לפנות לפתרון אחר לחלוטין - לא ניסיון להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו. כלומר, על האדם להגיע למצב נפשי שבו הוא אומר לעצמו בכנות: "לא אכפת לי שיש סכנה, לא אכפת לי אם אני אמות".

ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות.

איך לשמור על איזון בין שחרור מהפחד ממוות לבין רצון לחיות?

חשוב להדגיש שאליעד מזהיר מפני פרשנות לא נכונה של הגישה הזו. המטרה אינה לגרום לאדם להפסיק לשמור על עצמו או לגרום לו לרצות למות בפועל. על כן, יש צורך לשמור על גישה מאוזנת ובריאה: מצד אחד לא לפחד מהמוות, אך מצד שני להמשיך ולרצות לחיות. האדם צריך למצוא נקודת איזון שבה הוא מפסיק לפחד בצורה אובססיבית, אך עדיין דואג לבטיחותו ואינו עושה פעולות שיגרמו לפגיעה אמיתית בחייו.

במילים פשוטות: "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות". איזון זה הוא המפתח האמיתי לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן.

לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית?

לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא על ידי שחרור מהפחד עצמו, ולא על ידי בדיקות חוזרות. ככל שהאדם משתחרר מהאובססיה של "האם אני אמות מזה או לא", הוא פחות מסתכן בפועל, והמחשבות הטורדניות מאבדות מכוחן.

אליעד כהן מדגיש שהשיטה הנכונה היא לא להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו לחלוטין, באופן שלא יסכן את חייו של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית.
מה גורם לאנשים להסתכן ולגעת בחוט חשמל חשוף?

כאשר אדם יושב בבית ופתאום מבחין שחוט חשמל חשוף זז ממקומו, הוא עשוי להתקרב אליו ואף לגעת בו בכוונה, אף שהוא מודע היטב לסכנה. לכאורה, נראה שהאדם "מתגרה במוות" ומנסה לבחון את גבולות הגורל, אך הסיבה האמיתית לכך שונה לחלוטין. המעשה הזה אינו נובע מרצון אמיתי למות או מחוסר פחד, אלא דווקא מהסיבה ההפוכה - הפחד העמוק והאובססיבי שלו ממוות, עד כדי כך שהמחשבה על הסכנה לא מאפשרת לו להתרכז בשום פעולה אחרת, כמו אכילת ארוחת צהריים.

מדוע האדם בוחר לגעת דווקא במה שמסכן אותו?

כדי להבין לעומק מדוע האדם פועל כך, אליעד מסביר כי אם האדם היה בטוח לגמרי שאין שום סכנה בחוט החשמל החשוף, הוא לא היה מתעניין בכלל בלגעת בו, כיוון שאין בכך כל ריגוש או משמעות. מנגד, אילו היה משוכנע ב - 100% שזה יהרוג אותו, גם אז הוא היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, "יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה." המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל.

לדוגמה, לאחר שהוא נוגע בחוט ולא מתחשמל, המוח עשוי לומר לו "זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת, " או "לא נגעת בצורה הנכונה, " או "לא נגעת עם כפכפים מסוימים, " וכך נוצר לופ אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD, או הפרעה טורדנית כפייתית.

כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי?

אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ אותו לוודא כל הזמן שהוא לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה.

מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות?

הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. במקום לנסות להרגיע את המוח בכך שאומרים "אין סכנה, " האדם צריך להגיע למצב שבו הוא אומר, "לא אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות." ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה.

כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות?

אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע בעצמו בפועל או יימנע מפעולות שיכולות להגן עליו. לכן יש צורך בגישה מאוזנת של "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות, " כדי שהפתרון יהיה בריא ונכון, ולא יסכן אותו מעבר לנדרש.

לסיכום, מהו הפתרון למחשבות טורדניות על סכנה בבית?

לפי אליעד, הדרך לשחרור ממחשבות כפייתיות שמובילות לסיכון עצמי היא להגיע למצב של שחרור מהפחד למות, ולא למצב של בדיקות חוזרות ונשנות שמגבירות את הסיכון. השחרור מהפחד, במקום ההוכחה שאין סכנה, הוא המפתח להתמודדות יעילה ונכונה עם מחשבות טורדניות ואובססיות מסוכנות.
אז המעשה שהיה כך היה בן אדם יושב בבית, עד כאן הגיוני? הגיוני ואז נגיד פתאום הוא רואה חוט חשמל נגיד זז מהמקום בסדר ואז מה שהוא עושה ניגש לחוט חשמל ונוגע בו, חוט חשמל חשוף כאילו נגיד שקע נתלש מתחיל לגעת בו ולא מתחשמל אוקי לא שיש לו כוחות על הוא פשוט נוגע בו בצורה שהוא לא יתחשמל. עכשיו כמובן שהוא משחק עם המזל כי מתישהו הוא ימות, מתישהו הוא ימות מהסיפור בנוסף זה גם סוג של OCD כי יש לו אובססיה כזאת לגעת בחשמלי אוקי.

ש: דיברנו על זה.

אליעד: אני יודע שדיברנו על זה, מה דיברנו על זה מה זכור לך. איך מנתחים את זה?

ש: שהוא בא להראות שלא אכפת לו למות משהו כזה.

אליעד: לא יש גרסה אחרת לאירועים.

ש: שהוא בכלל מפחד למות.

אליעד: כן ש...?

ש: שהוא יותר מדי מפחד למות.

אליעד: אז בא נראה שנייה אז מה האמת בא נראה את האמת, אם הבן אדם היה בטוח במאה אחוז שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא היה נוגע בזה, אוקי מנתחים עם בן אדם מגלים ככה אם הוא היה בטוח שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא נוגע בזה זה לא מעניין אותו אם הוא היה בטוח במאה אחוז שזה יכול להרוג אותו הוא גם לא היה נוגע בזה, הוא נוגע בדברים שיש לו ספק אם הם יכולים להרוג אותו או לא ועד היום הם לא הרגו אותו.

בסדר עכשיו השאלה היא למה הוא נוגע בהם אז מה התשובה? התשובה היא כדלקמן, הוא רואה חוט חשוף חשמל חשוף ואז המוח שלו אומר לו "אתה יודע זה יכול להרוג אותך" ואז הוא אומר למוח שלו "לא זה לא יכול להרוג אותי זה לא יהרוג אותי" ואז הוא ממשיך להסתובב בבית והמוח אומר לו "לא יש פה סכנה זה יכול להרוג אותך" ואז הוא בא לאכול ארוחת צהריים והמוח אומר לו "אדוני יש פה סכנה בבית זה יכול להרוג אותך"ואז הוא לא יכול לאכול ארוחת צהריים אז הוא אומר למוח "תקשיב בוא ניגע בזה תראה זה לא יכול להרוג אותי תן לאכול צהריים".

ויש מקרים הרבה יותר קשים שהבן אדם נגע בחוט ואז המוח אמר לו "כן אבל זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת עכשיו תשים את הכפכפים השניים ואז תבדוק, יש לך פה סכנה בבית איך אתה יכול לאכול צהריים" ואז הוא צריך לבדוק "מה קורה אם נגעתי בזה ובזה אם זה יהרוג אותי או לא" וזה לופ שלא יוצאים ממנו. זאת אומרת הבן אדם נוגע בחוט חשמל או מסתכן מהמחשבה שלו הוא כל כך מפחד ממה יקרה לו אם הוא ימות שבגלל זה הוא לא יכול להתרכז בדברים אחרים.

עכשיו הוא לא רוצה למות אבל הוא כל כך מוטרד מזה שהוא חייב לוודא שהוא לא ימות, אוקי ומתישהו הוא כנראה ימות אם הוא יבדוק יותר מדי "אם אני אמות או לא" מתישהו הוא ימות. ולכן מה הדרך לטפל בזה? הדרך לטפל בזה היא כדלקמן, כאשר המוח אומר לך "תקשיב אתה חייב לגעת בזה כדי שלא תמות וכי זה מטריד אותך אם תמות או לא" התשובה הדרך לברוך מהמחשבה היא לא על ידי זה שאתה מוכיח למוח שאתה לא תמות מזה על ידי זה שאתה משכנע את המוח "לא אכפת לי למות מזה".

זה הרעיון כי אתה תצליח לקחת את המחשבה שמטרידה אותך "תקשיב יש לך סכנה בבית" אתה תצליח להיפטר מהמחשבה הזאת או על ידי שתגיד "טוב אין לי סכנה בבית כי נגעתי בזה ולא נהרגתי" או על ידי שתגיד "לא אכפת לי שיש לי סכנה בבית כי לא אכפת לי למות" שזה הפתרון היותר נכון. הבנו?

ש: בטוח הוא חושב על פחד ממוות כאילו אבל לא יכול להיות שזה יהיה משהו אחר.

אליעד: יכול להיות אתה צודק יכול להיות, מה שבדקנו זה מה שהיה.

ש: אז תקשיב אני נכשלתי בשני המבחנים אני הייתי בשיעור הזה, אני זוכרת ואני לא זוכרת את הפתרון בכלל ואני לא זוכרת את הרעיון.

אליעד: ובאיזה מבחן הצלחת?

ש1: ועדיין לא הבנת.

ש2: ועדיין לא הבנתי כן גם הייתי וגם לא הבנתי.

אליעד: לא אני מדבר על עכשיו שגם מה שדיברנו עכשיו לא הבנת.

ש: שבוע הבא אני לא אבין עוד פעם.

אליעד: את הבנת מה דיברנו עכשיו מה הבנת תסבירי?

ש: שאנחנו לא פוסלים לו את המחשבה כאילו יש מחשבה שיש לו בבית משהו שיכול להרוג אותו והמחשבה הזאת לא נותנת לו מנוחה.

אליעד: כן.

ש: ואנחנו לא פוסלים לו את המחשבה הזאת ואומרים לו "תקשיב זה לא יכול להרוג אותך" אנחנו מביאים אותו למקום שהוא יגיד "וואלה לא אכפת לי אם זה יהרוג אותי".

אליעד: כמובן שבכל הדברים האלה כשמסבירים את זה לאנשים "מה אכפת לך למות זה וזה" תמיד צריך לשמור על הגבול שהוא לא ילך להתאבד שהוא לא ילך בקטע שהוא באמת יהרוג את עצמו או שלא ימנע איזה, לכן צריך לשמור על האיזון של "אוקי אל תפחד למות אבל תרצה למות" זה גם כן סוג של פרספקטיבה.

ש: בסדר רק שגם יהיה כאילו אכפת לו.

אליעד: בסדר רק חידדתי אמרתי גם את הסיפור הזה. טוב הבנו?

ש: ואל תנסו את זה בבית.
טיפול במחשבה מבחן לשמור על עצמך רצון להוכיח איך לשמור טיפול במחשבה טורדנית זהיר ויתור לא לפחד מהמוות חופש obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול אהבה או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיה מסוכנת אובססיות אוהבת להסתכן אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול דחף דחף להסתכן דחפים הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התגרות במוות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות להיפטר מהתנהגות טורדנית להסתכן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לוקחת סיכונים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מוות מוטרד מחשבה מחשבה אובססיבית מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית מסוכנת מחשבה כפייתית מחשבה מסוכנת מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מסוכן סובל מהפרעה טורדנית סיכון
מוות, מפחד לקבל התקף לב, טיפול בחרדת מוות, חרדת מוות, פחד מוות, פחד מהמוות, סבל אנושי, להשתחרר מהסבל, איך לא לסבול, איך נוצר רע, כיצד נוצר הרע, למה יש רע
מוות, מפחד לקבל התקף לב, טיפול בחרדת מוות, חרדת מוות, פחד מוות, פחד מהמוות, סבל אנושי, להשתחרר מהסבל, איך לא לסבול, איך נוצר רע, כיצד נוצר הרע, למה יש רע
מוות, מפחד לקבל התקף לב, טיפול בחרדת מוות, חרדת מוות, פחד מוות, פחד מהמוות, סבל אנושי, להשתחרר מהסבל, איך לא לסבול, איך נוצר רע, כיצד נוצר הרע, למה יש רע למה אנשים מפחדים מהמוות? אנשים רבים סובלים מחרדת מוות, שהיא פחד עז ולא רציונלי ממוות או מהאפשרות למות. בשיחה שנערכה עם אליעד כהן, מוצגת השאלה הבסיסית: למה אנחנו מפחדים למות? אליעד מסביר שהפחד מהמוות אינו באמת פחד מהמוות עצמו, אלא פחד מהסבל שכרוך במוות או בתהליך המוביל אליו. אנשים פוחדים למעשה מהתחושות הלא נעימות ומהחוויה שכביכול תגיע בעקבות המוות. לדוגמה, אם אדם פוחד לקבל התקף לב, הוא לא באמת פוחד מהתקף הלב, אלא מהסבל שילווה את האירוע או את ההשלכות שלו. אם אדם פוחד ממעליות, הפחד הוא לא מהמעלית עצמה אלא מהתחושות ... אך אליעד מדגיש שלא כל פחד אפשר לפתור בדרך זו. פחד מהמוות לא ניתן לבדיקה באופן ישיר כמו פחד ממעליות, ולכן הוא מציע גישה עמוקה יותר של חקירת השורש המחשבתי של הפחד. מדוע חקירת הסבל חשובה לטיפול בחרדת מוות? אליעד טוען כי כדי לטפל בפחד ממוות, צריך להבין את שורש הפחד - שהוא למעשה הפחד מהסבל. הוא מציע לאדם לבדוק את השאלה למה אני לא רוצה למות? בצורה מאוד עמוקה ויסודית. המטרה היא להגיע עד לסוף השאלה, אפילו אם האדם מתחיל להרגיש חרדה מעצם החקירה. כלומר, לא לנסות להסביר למה טוב למות, אלא לחקור לעומק למה רע למות ומה בדיוק מפחיד כל כך בסבל שמגיע עם המוות. הוא מדגיש שאדם צריך להיכנס לעומק התודעה שלו, לחקור ולהתבונן, כדי למצוא את המקור האמיתי לתחושות השליליות ולפחדים שלו. מהו מקור הרע הראשון בתודעה? אחת השאלות המרכזיות ... הוא תמיד בתודעה, גם אם נראה שהגורם הוא חיצוני. במצב של מוות, אנשים פוחדים כי הם מדמיינים שהסבל ימשיך בתודעה שלהם, אף על פי שהגוף כבר לא יחווה תחושות. עם זאת, הוא מדגיש סתירה לוגית שיש בפחד למות כדי לא לסבול, כי אם הסבל הוא תחושה פיזית שנעלמת במוות, אז למה בכלל לפחד? כאן הוא מאתגר את האדם לפתח מודעות לכך שהפחדים שלו אינם עקביים ברמה הלוגית. כלומר, האדם צריך להבין אם הפחד שלו הוא באמת מסבל פיזי או שאולי הוא בעצם פוחד ... הפחדים הגדולים ביותר אינם משפיעים עליו יותר. למה יש פחד מוות? איך להתמודד עם חרדת מוות? האם מוות הוא סבל? איך להשתחרר מהסבל? כיצד נוצרת תחושת הרע? למה אנחנו מפחדים מהמוות? איך לא לפחד למות?
מוות, התאבדות, פחד מוות, להתאבד, חרדת מוות, מפחד למות, התאבדויות, חיים לאחר המוות, חיים אחרי המוות, חרדת מוות
מוות, התאבדות, פחד מוות, להתאבד, חרדת מוות, מפחד למות, התאבדויות, חיים לאחר המוות, חיים אחרי המוות, חרדת מוות למה הפחד ממוות מניע את כל הפעולות שלנו בחיים? אליעד כהן מסביר שהפחד הגדול ביותר של האדם הוא פחד המוות, או ליתר דיוק, הפחד להיעלם לחלוטין. לדבריו, אנשים בדרך כלל אינם מודעים לעומק הפחד הזה, כיוון שהוא כל כך עמוק ומאיים שהם מעדיפים לא לחשוב עליו כלל. אליעד מתאר איך הפחד למות מסתתר מתחת לכל פעולה או מחשבה בחיי האדם, אפילו בדברים הפשוטים ביותר כמו הרצון בזוגיות, עבודה, הישגים או הצלחות. הוא מסביר שברגע שאדם נהיה מודע לקיומו של המוות, נוצר בו פחד עמוק שגורם לו לחפש משמעות או סיפוק בחיים, כדי לא להתמודד עם המחשבה על אי - הקיום. מה הקשר בין פחד מהיעלמות לפחד מוות? אליעד מחדד שהפחד ממוות הוא למעשה פחד מהיעלמות התודעה. הפחד שהאני, התודעה, המחשבות והרגשות ייעלמו לחלוטין הוא הפחד הכי בסיסי והכי מפחיד שקיים באדם. הוא מדגים זאת בכך שאדם אינו מפחד שהגוף שלו יתפורר אחרי המוות, אלא שהתודעה שלו, או הזהות העצמית שלו, תיעלם לנצח. אליעד מסביר שאנשים חוששים שהיעלמות התודעה תהיה מצב נורא שבו האדם כבר לא יוכל לחוות שום דבר טוב יותר לעולם. מדוע אנשים מתאבדים אם הם פוחדים למות? אליעד נותן דוגמה לכך שגם אדם שמתאבד למעשה פוחד למות. הסיבה שאנשים מתאבדים, לפי ההסבר שלו, היא שהם סובלים כל כך מפחד המוות ומהתחושה הרעה של חוסר משמעות וחוסר סיפוק בחיים, עד כדי כך שהם מעדיפים למות ולשים קץ לסבל הנפשי העמוק שלהם. לדבריו, התאבדות היא למעשה ניסיון לברוח מהפחד הקיומי והסבל שנובע ממנו. אך אילו לא היו פוחדים למות, הם לא היו צריכים להתאבד בכלל, אלא היו פשוט נהנים מהחיים ללא פחד. מה קורה לתודעה אחרי המוות לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שהפחד שהאדם יחווה סבל לאחר המוות הוא חסר היגיון לחלוטין. לדבריו, כאשר התודעה נעלמת לחלוטין, אין יותר מי שיכול לסבול. הוא נותן דוגמה של פיל דמיוני - אם יש פיל דמיוני שסובל במקום כלשהו, אבל האדם אינו יודע על כך ואינו מודע לקיומו, אז זה לא גורם לאדם סבל. באותו אופן, כשהתודעה נעלמת לחלוטין במוות, אין כבר מי שיוכל לסבול. לכן הפחד מהסבל לאחר המוות אינו רציונלי. האם יכול להיות סבל נצחי לאחר המוות? אליעד מנתח את האפשרות שקיים סבל נצחי לאחר המוות, וטוען כי אם אדם באמת יבחן זאת לעומק, יגלה שזה בלתי אפשרי. הוא מסביר שאם משהו הוא באמת נצחי ורק רע, אז האדם לא יכול להכיר בכלל את המושג טוב. ... אותו מול הרע. לכן לא יכול להיות מצב שבו יש רק סבל נצחי מוחלט ללא שום טוב. לדבריו, כל פחד מסבל נצחי הוא תוצאה של חוסר הבנה אמיתית של משמעות הסבל. כיצד להפסיק לפחד מהמוות לפי אליעד? אליעד מציע לאדם להתמודד ישירות עם הפחד מהמוות ולהבין אותו לעומק. לדבריו, כאשר אדם יבין שהפחד ממוות הוא בעצם פחד מדבר שלא קיים באמת, התודעה שלו תשתחרר מהפחד הזה. הוא מציע לשקול את כל האפשרויות, לחקור אותן לעומקן, ולראות שאף אחת מהן לא באמת מצדיקה פחד. כשאדם מבין שהמוות פירושו אין תודעה, הוא מבין שאין שום סבל אפשרי שיחווה. בנוסף, הוא מציע לבחון את האפשרות שחיים הם שילוב של טוב ורע, ולכן כל אפשרות של נצח - טוב או רע - מתבטלת ומתאזנת. מדוע כל פחד מקורו במחשבות דמיוניות? אליעד מסביר שכל פחד, כולל הפחד ממוות, נובע מתהליך דמיוני שבו האדם מזדהה עם מצב שהוא לא קיים בכלל. הוא מדגים זאת באמצעות אדם שמדמיין שהוא פיל שסובל, אף שהפיל הזה לא באמת קיים. ...
מוות מוחי, תרדמת, קיום החיים, מוות קליני, מוות של גזע המוח, המתת חסד, אדם צמח, חיים אחרי המוות, תודעה של דומם, מהי תודעה? מהי הנשמה? מודעות עצמית, חיים אחרי החיים, חיים ומוות
מוות מוחי, תרדמת, קיום החיים, מוות קליני, מוות של גזע המוח, המתת חסד, אדם צמח, חיים אחרי המוות, תודעה של דומם, מהי תודעה? מהי הנשמה? מודעות עצמית, חיים אחרי החיים, חיים ומוות
מוות מוחי, תרדמת, קיום החיים, מוות קליני, מוות של גזע המוח, המתת חסד, אדם צמח, חיים אחרי המוות, תודעה של דומם, מהי תודעה? מהי הנשמה? מודעות עצמית, חיים אחרי החיים, חיים ומוות מהם המונחים המובילים בנושא המוות המוחי, התרדמת והתודעה? בהרצאה של אליעד, נדונה הסוגיה של מוות מוחי, תרדמת, קיום החיים ומוות קליני, תוך עיון במשמעות של המונחים השונים כמו מוות של גזע המוח, המתת חסד, מצב הצמח, חיים אחרי המוות, תודעה של דומם ושאלות העוסקות בתודעה ובנשמה. אליעד נגע בשאלות פיזיקליות ופילוסופיות מקיפות לגבי קיום החיים וההבדלים בין מצבים שונים של קיום כמו מצב צמח, מוות מוחי ואדם אחרי המוות. הדיון התנהל סביב היכולת של יצור להרגיש שהוא קיים, אם דרך תודעה או תחושה גופנית. השאלה ... רק בהגדרות פילוסופיות אלא גם בניתוח של תודעה מתוך פרספקטיבה של קיום ומוות. שאלות מוות מוחי והאם יש חיים אחרי המוות מתערבבות בסוגיות של מהי תודעה ומודעות עצמית, ואליעד לא עוצר במילים אלא מעורר תהיות חדשות שיכולות לגרום לנו לחשוב מחדש על המובן של החיים. מהו מוות מוחי? מהי תודעה? מהו קיום? האם צמח מרגיש? האם דומם יכול להיות תודעתי? חיים אחרי המוות? האם יש תודעה אחרי המוות?
עזרה לחולה סופני, התמודדות עם מחלה סופנית, התמודדות עם מוות, מפחד למות, לא רוצה למות, לא לפחד מהמוות, מוות ממחלה, מוות מזקנה, להתמודד עם המוות, פחד ממחלה, חוסר אונים, חוסר תפקוד
עזרה לחולה סופני, התמודדות עם מחלה סופנית, התמודדות עם מוות, מפחד למות, לא רוצה למות, לא לפחד מהמוות, מוות ממחלה, מוות מזקנה, להתמודד עם המוות, פחד ממחלה, חוסר אונים, חוסר תפקוד
... עם מחלה סופנית, התמודדות עם מוות, מפחד למות, לא רוצה למות, לא לפחד מהמוות, מוות ממחלה, מוות מזקנה, להתמודד עם המוות, פחד ממחלה, חוסר אונים, חוסר תפקוד איך לעזור לאדם שמתמודד עם מחלה סופנית? כאשר אדם מגלה שהוא חולה במחלה סופנית, הדבר הראשון שהוא ... שהוא יחיה, אלא לעזור לו להבין מדוע המוות מפחיד אותו, ומהו בדיוק הדבר שהופך את המוות לאירוע מאיים ומטריד עבורו. מה גורם לאדם לפחד מהמוות? אליעד מסביר שהפחד מהמוות נובע בראש ובראשונה מתפיסת האדם שהוא חייב לחיות, או שאסור לו למות. כאשר אדם חושב שלמות זה רע, הוא מרגיש חוסר אונים כשהוא עומד מול המוות. למעשה, הפחד הזה מבוסס על המחשבה שהמוות הוא דבר שלילי באופן מוחלט, אבל זוהי רק מחשבה שנוצרה בעקבות האמונה שהחיים הם טובים והמוות רע. כדי להבהיר את זה, אליעד מביא דוגמה: אדם חולה בסרטן שלא רוצה למות, ירגיש אחרת אם יגלה פתאום שכל האנשים בעולם חולים באותה מחלה. במקרה כזה, הפחד מהמוות היה פוחת, כי חלק גדול מהסבל נובע מהתחושה שהוא לבד במצב הזה. אם כולם מתים באותו זמן ובאותו אופן, הפחד שלו יהיה קטן משמעותית. זוהי דוגמה לכך שהפחד לא נובע מהמוות עצמו, אלא מכך שהאדם מרגיש שונה ומבודד מול אנשים אחרים שימשיכו לחיות. דוגמה נוספת שאליעד מציג היא של אדם זקן בן 100 שמוכן למות כי כולם מתים בגיל הזה. גם כאן, הרצון לחיות או למות תלוי ביחס ובהשוואה לאחרים. אם כולם מתים מסרטן, זה הופך לרגיל, והאדם פחות מפחד מהמוות מאותה סיבה בדיוק - שזהו כבר לא מצב ייחודי או חריג. איך לשנות את נקודת המבט של אדם שמפחד למות? אליעד טוען כי העזרה האמיתית שניתן לתת לאדם היא לשנות את הפרשנות שלו לגבי המוות. הדרך לשינוי פרשנות זו היא על ידי הפיכת כל מחשבה שלילית שהוא מרגיש לאפשרות ולא לעובדה מוחלטת. אליעד מסביר שאם אדם יבין כי אין באמת ... לדוגמה, אם אדם אומר לעצמו: אני מפחד למות כי אני אפסיד את החיים, עליו לבדוק האם זו מחשבה מוחלטת, או שאולי החיים עצמם הם לא בהכרח טובים יותר מהמוות. האם אפשר להיפטר מהפחד לחלוטין? לפי אליעד, לא ניתן להגיע לפתרון מוחלט באמצעות אמונה או שכנוע בלבד. הסיבה לכך היא שבתוך כל אדם קיימת ... מחפש פתרון מוחלט לבעיה כמו פחד מהמוות, והוא מוצא רק פתרונות יחסיים. לדוגמה, אם הוא מבין שהכל יחסי, זה עשוי להקל עליו משמעותית אבל לא לפתור לו את הפחד לגמרי. תמיד יישארו ... צעיר האדם מאמין כי חיים הם טובים והמוות רע, כי כך הסביבה חינכה אותו. הרגלי החשיבה האלו יוצרים התנגדות פנימית לכל ניסיון להסתכל על הדברים אחרת, כי האדם מזהה את האמונות האלו ... ניתן להגיע למצב של קבלה מלאה של המוות? אליעד טוען שכן, אבל הדבר תלוי ביכולת האדם להטיל ספק בכל מה שנראה לו כמובן מאליו. מי שיצליח להגיע למצב שהוא מסוגל לראות בו - זמנית ששום דבר אינו מוחלט, ושהמוות הוא רק מחשבה, יוכל לקבל את המוות בקלות רבה יותר. יחד עם זאת, מכיוון שהאדם מחפש בתוך עצמו משהו מוחלט, הוא עלול לחזור כל הזמן למצב של חוסר ודאות - מה שגורם שוב לפחד ... אומר כי אפשר לעזור לאדם שמתמודד עם מוות או מחלה סופנית על ידי כך שמלמדים אותו להטיל ספק במחשבותיו לגבי החיים וה
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
... ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות איך להתמודד עם שכול ואובדן? אובדן ושכול הם חלקים טבעיים מחיי האדם, אך הם מציבים אתגרים רגשיים עמוקים. התמודדות עם אובדן, בין אם מדובר במוות של אדם אהוב, פרידה זוגית, פיטורים, או אובדן בריאות, דורשת גישה מורכבת ורגישה. אליעד כהן מסביר את הדרך להתמודד עם הכאב העמוק ... בין אובדן של הורה לאובדן של ילד? אליעד מציין את העובדה כי כאשר הורים מאבדים את ילדיהם, התחושה קשה בהרבה, מאשר אובדן הורים, שכן המוות של הורים נתפס כדרך הטבע. לעומת זאת, מותו של ילד הוא אירוע שמערער את תחושת הסדר, שכן זה לא מצופה להיות כך. זה מעורר את השאלה - האם באמת האהבה לאותו אדם אמיתית? האם ... פיטורים מעבודה או אובדן בריאות (כמו הפיכה לנכה). כל אלה הם דוגמאות למשהו שעשה לאדם טוב ונלקח ממנו. יש מי שיטען שקל יותר להשלים עם מוות של הורים כי זה דרך הטבע, אך ברגע שהנושא באמת כואב, השאלה למה זה משנה אם זה דרך הטבע? מתעוררת. אם האהבה אמיתית, עצם הטבעיות או ... וללמוד על התמודדות עם אובדן? יש שמציעים לחפש מידע רחב יותר על הנושא: איך להתמודד עם אובדן, איך להתמודד עם שכול, איך להתמודד עם מוות או פרידה, איך להתמודד עם נכות, איך להרגיש טוב לבד וכדומה. כל אלו מכוונים לאותו שורש - לנסות להבין את הסיבות האמיתיות לכאב, ... שמחה ומשמעות מבפנים? איך להתגבר על צער וכאב? שכול ואובדן, ניכור משפחתי, ניכור הורי, ניכור מהמשפחה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם אובדן בן זוג, תגובה לאובדן, כאב על אובדן, התמודדות עם אובדן אח, התמודדות עם אובדן בת זוג, ... התמודדות עם אובדן חבר, התמודדות עם אובדן בן, התמודדות עם אובדן בת, התמודדות עם אובדן בבית, התמודדות עם אובדן הורה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם אובדן ומוות, התמודדות עם מוות ואובדן, התמודדות עם מוות של חתול, התמודדות עם מוות של חבר, התמודדות הורים עם אובדן ילדים, התמודדות עם אובדן של כלב, התמודדות עם מוות של מטופל, הורה שכול, אחים שכולים, אח שכול, הנצחה, התמודדות עם איבוד, איך להמשיך הלאה? איך לשחרר אחרי פרידה? איך להמשיך הלאה בחיים? התמודדות עם אובדן עובר, התמודדות עם מוות פתאומי, איך להתמודד עם צער? תהליך אבלות, תחושת אובדן, איך לעזור לאדם אבל? התמודדות עם אובדן אחים, התמודדות עם אובדן משפחה, התמודדות עם מוות של אב, התמודדות עם מוות של אח, התמודדות עם מוות של אחות, התמודדות עם מוות של אמא, התמודדות עם מוות של בבית, התמודדות עם מוות של בן, התמודדות עם מוות של בן זוג, התמודדות עם מוות של בת, התמודדות עם מוות של בת זוג, התמודדות עם מוות של הורים, התמודדות עם מוות של ילד, התמודדות עם מוות של כלב, התמודדות עם מוות של עובר, התמודדות עם מוות של של כלב, התמודדות עם מוות של תינוק ...
חיים אחרי המוות, איך לדעת מה קורה אחרי המוות? מה זה מוות קליני? חוויית סף מוות, מה קורה לנשמה אחרי המוות? איך נוצרה הנשמה? האם יש נשמה? מה קרה לפני החיים? מאיפה באה הנשמה? האם אני הגוף שלי? האם יש לי נשמה? איך לדעת מי אני?
חיים אחרי המוות, איך לדעת מה קורה אחרי המוות? מה זה מוות קליני? חוויית סף מוות, מה קורה לנשמה אחרי המוות? איך נוצרה הנשמה? האם יש נשמה? מה קרה לפני החיים? מאיפה באה הנשמה? האם אני הגוף שלי? האם יש לי נשמה? איך לדעת מי אני?
... אחרי המוות, איך לדעת מה קורה אחרי המוות? מה זה מוות קליני? חוויית סף מוות, מה קורה לנשמה אחרי המוות? איך נוצרה הנשמה? האם יש נשמה? מה קרה לפני החיים? מאיפה באה הנשמה? האם אני הגוף שלי? האם יש לי נשמה? איך לדעת מי אני? האם אפשר לדעת מה באמת קורה אחרי המוות? השאלה מה קורה אחרי המוות? מעסיקה אנשים רבים, אך אליעד כהן מסביר כי כדי להבין את התשובה, צריך קודם כל לפרק את השאלה עצמה לעומק. כשאדם שואל על מה קורה לאחר המוות, הוא לא מתעניין במה שקורה לגוף הפיזי, כי ברור שהגוף לאחר המוות נקבר ומתפרק באדמה. למעשה, מה שמטריד אותו הוא מה קורה לתודעה, לנפש או לנשמה לאחר שהגוף מפסיק לתפקד. אליעד מסביר שזו המהות האמיתית של השאלה, ולא מה שקורה עם החומר הפיזי עצמו. מדוע השאלה מי אני חשובה להבנת המוות? אליעד מדגיש שכדי להבין מה קורה אחרי המוות, חייבים להבין קודם כל מי אנחנו כרגע. זאת אומרת, האם האדם הוא אך ורק הגוף הפיזי, או שיש בו מרכיב נוסף, כמו נשמה או תודעה, שהיא נפרדת מהגוף. אם אדם יגלה ... לא יהיה שום דבר נוסף. אם, לעומת זאת, האדם ימצא שיש בו תודעה או נשמה, אז עולה השאלה מה קורה לאותה נשמה לאחר שהגוף מת. כדי לענות על השאלה הזאת, הוא מציע לשאול שאלות כמו: כשאני אומר אני, למי אני מתכוון? האם אני הגוף? האם אני הנשמה שנמצאת בתוך הגוף? האם אני שילוב של גוף ... זה? מה המשמעות של חקירת המצב לפני הלידה? אליעד מוסיף פרספקטיבה נוספת ואומר שאם אדם רוצה להבין את מצב הנשמה אחרי המוות, כדאי לו לשאול את עצמו מה קרה לנשמה לפני הלידה. אם הנשמה הייתה קיימת לפני הלידה, אז יש לברר איפה היא הייתה, כיצד היא נכנסה לגוף, ואיך היא בכלל הגיעה לעולם ... נשאלת השאלה איך זה קרה בדיוק ומי יצר אותה. ההיגיון של אליעד הוא שהבנת המצב שקדם ללידה תסייע להבין מה יקרה אחרי המוות. האם חוויות של מוות קליני מוכיחות קיום חיים לאחר המוות? לדברי אליעד, חוויות סף מוות או מוות קליני, בהן אנשים מספרים שחזרו מעולם המתים, אינן הוכחה מוצקה לקיומה של נשמה אחרי המוות. הוא מדגים זאת עם השוואה ברורה: אם ניקח אבן ונחבר אותה למכשור רפואי, לא תהיה שום פעילות חיים. כך גם גופה של אדם מת באמת. אבל במצב של מוות קליני עדיין יש פעילות מוחית מסוימת, ולכן אי אפשר לומר שמדובר במוות מוחלט. בנוסף, התכנים שהאנשים מספרים לאחר שחזרו ממצב של מוות קליני מושפעים ישירות מהרקע התרבותי והדתי שלהם - מוסלמי יראה את מוחמד, נוצרי יראה את ישו, יהודי יראה את משה רבנו או רב מוכר לו. עובדה זו מצביעה על כך שמדובר בפירושים סובייקטיביים ותת - מודעים, ולא בעדות אובייקטיבית אמיתית לגבי מה שקורה אחרי המוות. כיצד ניתן להשוות את המוות למצב של חלום? אליעד משווה את חוויית המוות למצב של חלום. כאשר אדם חולם, הוא מרגיש שיש לו גוף, רצונות ומחשבות, אך כאשר הוא מתעורר הוא מבין שהגוף בחלום היה רק מחשבה או דמיון. ייתכן שמה שאנחנו קוראים לו מוות הוא למעשה סוג של מעבר ממציאות אחת לאחרת, בדומה להתעוררות מחלום למציאות אחרת או להיפך. אך כדי לדעת בוודאות, יש קודם כל להבין מי אנחנו באמת עכשיו. מה החשיבות של חקירת ההווה לפני שמנסים להבין את המוות? אליעד מדגיש שוב ושוב שכדי לדעת מה יקרה לאחר המוות, יש להתמקד דווקא בחקירת המציאות הנוכחית, כי אם אינך יודע בוודאות מי אתה כרגע, לא תוכל לדעת מה יקרה לאחר שהגוף יפסיק לתפקד. החקירה הפנימית מי אני? יכולה ... האם יש בנו נשמה, האם הנשמה תלויה בגוף, או שאולי היא קיימת באופן עצמאי. בנוסף, הוא מעלה את הרעיון שאולי אחרי המוות אנו חוזרים לאותו מצב שבו היינו לפני שנולדנו. מהו תהליך החקירה המעשי כדי להבין מה קורה אחרי המוות? הדרך המעשית היא פשוטה אך עמוקה - לשאול כל הזמן מי אני?. כשאתה אומר אני רוצה, אני מרגיש או אני חושב, יש לבדוק למי בדיוק מתכוונים. האם מדובר רק בגוף, או שיש ...
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
... שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל איך אפשר ליהנות מהסבל של אובדן ילד? כאשר אדם מתמודד עם אובדן של ילד, באופן טבעי הוא חווה כאב וסבל קשים. לפי הגישה של אליעד כהן, עצם הכאב אינו טמון בעובדת המוות עצמה, אלא בפירוש שהאדם מעניק לאותה עובדה. המוות עצמו הוא אירוע נייטרלי, עובדה ללא מטען רגשי מובנה. האדם הוא זה ... לעובדה משמעות שלילית ומכאן נובע סבלו. הדוגמה הראשונה היא של אב שכול שמאבד את בנו במלחמה או באסון כלשהו. אליעד מסביר כי האדם צריך להבין תחילה כי הסיבה לסבל שלו אינה מות הילד עצמו. מות הילד הוא עובדה, והעובדה לכשעצמה איננה דבר טוב או רע. הבעיה היא בכך שהאדם מפרש את מות הילד כאירוע שלילי בלבד. הוא מסביר שהסבל נובע לא מעצם האובדן, ...
עולם בלי מוות, טכנולוגיה, עתידנות, חיים לנצח, חיים נצחיים, לחיות בלי מוות, חיים אחרי המוות, ובלע המוות לנצח, ימות המשיח
עולם בלי מוות, טכנולוגיה, עתידנות, חיים לנצח, חיים נצחיים, לחיות בלי מוות, חיים אחרי המוות, ובלע המוות לנצח, ימות המשיח
... בלי מוות, טכנולוגיה, עתידנות, חיים לנצח, חיים נצחיים, לחיות בלי מוות, חיים אחרי המוות, ובלע המוות לנצח, ימות המשיח מה היה קורה אם אנשים היו חיים לנצח? אליעד כהן מתאר תרחיש עתידני שבו האנושות מוצאת דרך לחיות לנצח. בתרחיש זה, לבני האדם אין יכולת למות כלל, אפילו במקרה קיצוני שבו ינסו להוריד למישהו את הראש - הוא מיד יצמח מחדש. מצב זה מציג עולם שבו מושג המוות לא קיים יותר. הדגש שאליעד שם הוא על ההשלכות העמוקות שיהיו למציאות כזו על כל תחומי החיים האנושיים, במיוחד בתחום הפסיכולוגי, הדתי והתרבותי. מה המשמעות הפסיכולוגית של חיים נצחיים? אליעד מסביר שלמציאות של חיים ומוות יש כיום השפעה אדירה על הפסיכולוגיה האנושית. בני האדם חיים מתוך ידיעה שהזמן שלהם מוגבל, והידיעה הזו משפיעה על החלטותיהם, שאיפותיהם, וגם על החרדות שלהם. הוא מעלה שאלה משמעותית: כיצד ישתנה האדם אם יידע שהוא לעולם לא ימות? אליעד מדגים זאת בכך שכיום המחשבה שיום אחד הכל נגמר מאפשרת לאנשים לקבל דברים ולהתנחם בידיעה שבסוף תהיה מנוחה. הוא מציין כי כאשר האפשרות הזו לא קיימת, אנשים יהיו חייבים למצוא משמעות אחרת לקיומם. איך ישפיעו חיים ללא מוות על דתות ותרבויות? אליעד כהן מפרט לעומק את ההשפעות התרבותיות והדתיות של חיים ללא מוות. הוא מציין שאחד הכלים המרכזיים שבהם משתמשות דתות רבות הוא הפחדה מפני המוות. לדוגמה, האמונה בגן עדן ובגיהינום מבוססת על הפחד האנושי הטבעי מפני המוות ומה יקרה אחריו. בעולם שבו המוות אינו קיים, לא ניתן יהיה להפחיד אנשים או לאיים עליהם בעונש נצחי לאחר המוות. בכך, כוחן של הדתות ייחלש מאוד, ואולי הן אף יאבדו לחלוטין את המשמעות שלהן בחיי האנשים. כיצד ישתנו הרצונות האנושיים בעולם שבו אין מוות? נקודה נוספת וחשובה שאליעד מדגיש היא השינוי הצפוי ברצונות האנושיים. הוא ... צורה, חיים נצחיים ייצרו מציאות חדשה עם רצונות חדשים שלא היו קיימים קודם לכן, והרצון להמשיך לחיות כבר לא יהיה רלוונטי. האם השמחה תיפגע אם לא יהיה מוות? אליעד גם מעלה את האפשרות שהשמחה האנושית, הנובעת מתוך הניגוד שבין חיים ומוות, עלולה להיפגע או להשתנות באופן קיצוני. הוא מסביר שכיום, תחושת האושר קשורה בין היתר לתחושה זמנית של הצלחה ביחס לזמן מוגבל. כאשר כל האנשים חיים לנצח, גם החוויות של שמחה ואושר ישתנו לחלוטין, כי הניגודיות של חיים ומוות לא תהיה קיימת. אליעד טוען שכך, האדם ייאלץ להגדיר מחדש מה עושה אותו שמח ומה נותן לו תחושת סיפוק ומשמעות. האם הטכנולוגיה תוכל לפתור את הפחד מהמוות? בהקשר זה, אליעד מתאר את היחס בין טכנולוגיה לבין התפיסות העמוקות שלנו. ... יכולה לפתור בעיות פיזיות רבות, אך היא לא בהכרח תפתור את הפחדים והספקות העמוקים יותר של האדם, כמו חיפוש משמעות עמוקה בחיים. אליעד מדגיש שהפחד מהמוות אינו רק פחד פיזי, אלא פחד קיומי עמוק שמניע אנשים לחפש משמעות מעבר לקיום החומרי. מצב של חיי נצח יאלץ את האדם להתעמת עם שאלות עמוקות יותר שאינן קשורות לזמן מוגבל או למוות, אלא למהות הקיום עצמו. האם החיים באמת ישתנו אם נחיה לנצח? אליעד מעלה נקודה מעניינת נוספת: הוא אומר שהחיים לא באמת ישתנו עבור מי שהמוות הוא לא הנושא המרכזי בחייו. כלומר, מי שכבר עכשיו חי חיים מלאים ללא פחד עמוק מהמוות, לא יחוש שינוי משמעותי במעבר לחיי נצח, כיוון שהוא כבר חי מתוך תפיסה שהמוות הוא פחות רלוונטי עבורו. לעומת זאת, מי שכל תפיסתו נסובה סביב הפחד מהסוף, יחווה שינוי דרסטי מאוד בחייו ובתפיסת עולמו. מה ניתן ללמוד מתרחיש חיים נצחיים על עצמנו? בסיום, אליעד מציג שהמחשבה על חיים ללא מוות מלמדת אותנו על עצמנו ועל הרצונות האמיתיים שלנו. היא מצביעה על כך שהרצונות שלנו אינם מוחלטים אלא תלויים בנסיבות. כאשר משתנות הנסיבות, משתנים גם הרצונות והשאיפות שלנו בהתאם. המציאות החדשה שבה אין מוות חושפת לנו עד כמה אנו מושפעים מתפיסות חיצוניות ומכך שאנו חיים תחת השפעת אילוצים זמניים. האם אפשר לחיות לנצח? איך תשתנה האנושות ללא מוות? האם טכנולוגיה יכולה להביס את המוות? מה יקרה לדת בעולם ללא מוות? כיצד ייראו החיים ללא סוף? ...
חרדה קיומית, חרדת מוות, חרדה רוחנית, פחד קיומי, פחד מוות, פחד להשתגע, החרדה הגדולה ביותר, פחד להיעלם
... קיומית, חרדת מוות, חרדה רוחנית, פחד קיומי, פחד מוות, פחד להשתגע, החרדה הגדולה ביותר, פחד להיעלם ובו יתבאר, מהן חרדות קיומיות (חרדה קיומית פחד קיומי חרדת מוות פחד מוות וכיוב)? וכיצד צריך האדם להתמודד עם פחדים קיומיים וחרדות קיומיות שכאלו? כי יש סוגים שונים של חרדות. ויש חרדות חיצוניות, ויש חרדות פנימיות. וחרדה חיצונית פירושה, ... ופחד אחרים, שהם כולם קיומיים בצורה כלשהי. אלא, שיש גם חרדה קיומית פנימית יותר, שהיא לדוגמה חרדת מוות, שהאדם מפחד מהמוות. כי יש כאלו, שהמוות מסמל עבורם את סוף הקיום העצמי שלהם. וכאשר האדם מזדהה רק עם החיים שלו כאן בגוף הגשמי שלו, על ידי זה, האדם מפחד מהמוות. משום, שהמוות מסמל עבורו את סוף הקיום העצמי שלו. והאדם מבין, שהמוות עלול להפתיע אותו בכל רגע. ולכן האדם כל חייו מנסה להגן על עצמו מהמוות. כך שהחרדה הקיומית של האדם, שבאה לידי ביטוי בפחד מהמוות, היא מפעילה את האדם לעשות כל חייו פעולות הישרדותיות שונות, כדי להתרחק מהמוות ולהישאר בחיים. אבל, יש עוד חרדה עמוקה יותר ופנימית יותר, שהיא החרדה הגדולה ביותר שהאדם יכול להתמודד איתה, והיא חרדה קיומית וחרדת מוות, שבה האדם לא מפחד על גופו שימות ועל גופו שיחדל להיות קיים. אלא האדם מפחד, מכך שהתודעה העצמית שלו תחדל להיות קיימת. ועוצמת החרדה של האדם, תלויה, בעד כמה היא ... האדם חווה סוג של איום כלשהו, על עצם הקיום של התודעה העצמית שלו, על ידי זה נוצרת אצל האדם, חרדת מוות תודעתית, ופחד מוות תודעתי. שהאדם מפחד פחד מוות, לא מכך שהגוף שלו ימות. אלא מכך שהתודעה העצמית שלו תמות ותחדל מלהתקיים. וזו נקראת חרדה קיומית בשורשה. כי החרדה הקיומית מתבטאת בעוצמות שונות. אך זו העוצמה החזקה ביותר של החרדה הקיומית. שהיא הפחד של האדם מכך שהתודעה ...
קדושת החיים, הוצאה להורג, עונש מוות למחבלים, להרוג מחבל מנוטרל, המלחמה בטרור, להרוג חפים מפשע, עונש מוות בישראל, הבא להורגך השכם להורגו, החייל היורה
קדושת החיים, הוצאה להורג, עונש מוות למחבלים, להרוג מחבל מנוטרל, המלחמה בטרור, להרוג חפים מפשע, עונש מוות בישראל, הבא להורגך השכם להורגו, החייל היורה
... החיים, הוצאה להורג, עונש מוות למחבלים, להרוג מחבל מנוטרל, המלחמה בטרור, להרוג חפים מפשע, עונש מוות בישראל, הבא להורגך השכם להורגו, החייל היורה מהי הדעה לגבי הרג מחבל מנוטרל? ההרצאה מתמקדת בשאלות מוסריות, חוקיות ... וערכים מוסריים, ומביאה לשחיקת הערך של קדושת החיים בחברה כולה. מהו עונש המוות עבור מחבלים? חלק מהמשתתפים דנים בשאלה של עונש המוות למחבלים, וטוענים כי יש צורך בהחמרת הענישה כלפי מחבלים, כולל הוצאתם להורג, כדי להרתיע אחרים. אולם, ישנה גם תחושת סכנה בהפעלת עונש המוות על כל מחבל, שכן קיימת סבירות שמהירות ההחמרה תביא להרחבה מיותרת של המונח מחבל, כך שיכולים להיכלל גם אנשים שאינם מעורבים ישירות במעשי טרור. האם קיימת סכנה בהפעלת עונש מוות לכלל המחבלים? הסכנה בהחלת עונש מוות על כל המחבלים היא שעלולה להתרחב ההגדרה של מחבל כך שכוללת אנשים עם אידיאולוגיות מסוימות או כאלה המביעים התנגדות ... הריגת מחבל מנוטרל הוצאה להורג למחבלים הרתעת טרור קדושת החיים חוקי עונש מוות הגדרת מחבל מנוטרל מהי הדעה לגבי הרג מחבל מנוטרל? ההרצאה עוסקת בשאלות מוסריות, חוקיות ופילוסופיות סביב הרג מחבל ... החיים בחברה כולה, דבר שעשוי להוביל לשחיקת הערכים הדמוקרטיים. מהו עונש המוות עבור מחבלים? חלק נוסף של השיחה עוסק בעונש המוות למחבלים. כמה משתתפים טוענים כי יש צורך בהחמרת הענישה כלפי מחבלים, כולל הוצאתם להורג, כדי להרתיע מחבלים אחרים. ... כאלה עשויות לשפוך אור על החברה והחוק במדינה. האם קיימת סכנה בהפעלת עונש מוות לכלל המחבלים? יש טענה נוספת, המזהירה מההשלכות של החמרת הענישה והכנסת עונש מוות למחבלים בחוק. המשתתפים מציינים את הסיכון שבהחלת עונש מוות על כל מחבל, שכן זה עשוי להוביל להתרחבות ההגדרה של מחבל, כך שגם אנשים עם אידיאולוגיות מסוימות עשויים להיות חשודים ... הריגת מחבל מנוטרל הוצאה להורג למחבלים הרתעת טרור קדושת החיים חוקי עונש מוות הגדרת מחבל מנוטרל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מוות, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מוות, איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לתזונה נכונה, אימון אישי רוחני, מאמן משפחתי בנושאי מוות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 21:29:02 - wesi1