אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סיכון ✔מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:49מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף?

אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם פועלים בניגוד להיגיון הברור, כמו למשל במקרה שבו אדם רואה חוט חשמל חשוף בבית, ניגש אליו ואף נוגע בו בכוונה. במבט ראשוני, נראה שהאדם הזה מתגרה במוות ומנסה לבחון את גורלו, אך לפי אליעד כהן, הסיבה לפעולה זו שונה לחלוטין.

הסיבה האמיתית לכך שהאדם מסתכן היא לא בגלל שהוא רוצה למות או מפני שהוא חסר פחד, אלא דווקא מתוך הפחד העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: "יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה". המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי כך שהוא אינו מסוגל להתרכז בדברים אחרים כמו לאכול ארוחת צהריים.

מהי הסיבה לכך שאנשים בוחרים לבדוק דווקא סכנות לא ודאיות?

אליעד מסביר שאם האדם היה בטוח לחלוטין שאין סכנה בחוט החשמל, הוא כלל לא היה מתעניין בו. מנגד, אם הוא היה בטוח ב - 100% שהסכנה ממשית ושהחוט יהרוג אותו, הוא בוודאות לא היה מתקרב אליו. האדם בוחר לבדוק דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה.

לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: "לא התחשמלת כי לא עמדת על רגל אחת, או כי לא נגעת בכפכפים הנכונים". כך הוא נכנס למעגל אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית).

כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית?

אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם שמתמודד עם מחשבה אובססיבית ופחד קיצוני מהמוות לא באמת מעוניין למות, אלא להפך - הוא כה מפחד מהמוות עד שהוא חייב לבדוק כל הזמן האם הסכנה קיימת או לא. למרבה האירוניה, פעולות הבדיקה החוזרות ונשנות הללו הן בדיוק מה שמסכן אותו בפועל, כיוון שמתישהו אחת הבדיקות עלולה להיות קטלנית באמת.

הסכנה היא תוצאה ישירה של הצורך הכפייתי להוכיח שוב ושוב שאין סכנה ממשית - מצב שיוצר לופ אינסופי של בדיקות וסיכונים הולכים וגוברים.

מהי הדרך הנכונה לטפל במחשבות טורדניות על סכנה?

לדברי אליעד, הטיפול היעיל ביותר לא טמון בניסיון להוכיח לעצמך שוב ושוב שאין סכנה. הדרך הזו רק מנציחה את המעגל הטורדני של בדיקות חוזרות ונשנות. במקום זאת, יש לפנות לפתרון אחר לחלוטין - לא ניסיון להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו. כלומר, על האדם להגיע למצב נפשי שבו הוא אומר לעצמו בכנות: "לא אכפת לי שיש סכנה, לא אכפת לי אם אני אמות".

ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות.

איך לשמור על איזון בין שחרור מהפחד ממוות לבין רצון לחיות?

חשוב להדגיש שאליעד מזהיר מפני פרשנות לא נכונה של הגישה הזו. המטרה אינה לגרום לאדם להפסיק לשמור על עצמו או לגרום לו לרצות למות בפועל. על כן, יש צורך לשמור על גישה מאוזנת ובריאה: מצד אחד לא לפחד מהמוות, אך מצד שני להמשיך ולרצות לחיות. האדם צריך למצוא נקודת איזון שבה הוא מפסיק לפחד בצורה אובססיבית, אך עדיין דואג לבטיחותו ואינו עושה פעולות שיגרמו לפגיעה אמיתית בחייו.

במילים פשוטות: "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות". איזון זה הוא המפתח האמיתי לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן.

לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית?

לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא על ידי שחרור מהפחד עצמו, ולא על ידי בדיקות חוזרות. ככל שהאדם משתחרר מהאובססיה של "האם אני אמות מזה או לא", הוא פחות מסתכן בפועל, והמחשבות הטורדניות מאבדות מכוחן.

אליעד כהן מדגיש שהשיטה הנכונה היא לא להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו לחלוטין, באופן שלא יסכן את חייו של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית.
מה גורם לאנשים להסתכן ולגעת בחוט חשמל חשוף?

כאשר אדם יושב בבית ופתאום מבחין שחוט חשמל חשוף זז ממקומו, הוא עשוי להתקרב אליו ואף לגעת בו בכוונה, אף שהוא מודע היטב לסכנה. לכאורה, נראה שהאדם "מתגרה במוות" ומנסה לבחון את גבולות הגורל, אך הסיבה האמיתית לכך שונה לחלוטין. המעשה הזה אינו נובע מרצון אמיתי למות או מחוסר פחד, אלא דווקא מהסיבה ההפוכה - הפחד העמוק והאובססיבי שלו ממוות, עד כדי כך שהמחשבה על הסכנה לא מאפשרת לו להתרכז בשום פעולה אחרת, כמו אכילת ארוחת צהריים.

מדוע האדם בוחר לגעת דווקא במה שמסכן אותו?

כדי להבין לעומק מדוע האדם פועל כך, אליעד מסביר כי אם האדם היה בטוח לגמרי שאין שום סכנה בחוט החשמל החשוף, הוא לא היה מתעניין בכלל בלגעת בו, כיוון שאין בכך כל ריגוש או משמעות. מנגד, אילו היה משוכנע ב - 100% שזה יהרוג אותו, גם אז הוא היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, "יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה." המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל.

לדוגמה, לאחר שהוא נוגע בחוט ולא מתחשמל, המוח עשוי לומר לו "זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת, " או "לא נגעת בצורה הנכונה, " או "לא נגעת עם כפכפים מסוימים, " וכך נוצר לופ אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD, או הפרעה טורדנית כפייתית.

כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי?

אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ אותו לוודא כל הזמן שהוא לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה.

מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות?

הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. במקום לנסות להרגיע את המוח בכך שאומרים "אין סכנה, " האדם צריך להגיע למצב שבו הוא אומר, "לא אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות." ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה.

כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות?

אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע בעצמו בפועל או יימנע מפעולות שיכולות להגן עליו. לכן יש צורך בגישה מאוזנת של "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות, " כדי שהפתרון יהיה בריא ונכון, ולא יסכן אותו מעבר לנדרש.

לסיכום, מהו הפתרון למחשבות טורדניות על סכנה בבית?

לפי אליעד, הדרך לשחרור ממחשבות כפייתיות שמובילות לסיכון עצמי היא להגיע למצב של שחרור מהפחד למות, ולא למצב של בדיקות חוזרות ונשנות שמגבירות את הסיכון. השחרור מהפחד, במקום ההוכחה שאין סכנה, הוא המפתח להתמודדות יעילה ונכונה עם מחשבות טורדניות ואובססיות מסוכנות.
אז המעשה שהיה כך היה בן אדם יושב בבית, עד כאן הגיוני? הגיוני ואז נגיד פתאום הוא רואה חוט חשמל נגיד זז מהמקום בסדר ואז מה שהוא עושה ניגש לחוט חשמל ונוגע בו, חוט חשמל חשוף כאילו נגיד שקע נתלש מתחיל לגעת בו ולא מתחשמל אוקי לא שיש לו כוחות על הוא פשוט נוגע בו בצורה שהוא לא יתחשמל. עכשיו כמובן שהוא משחק עם המזל כי מתישהו הוא ימות, מתישהו הוא ימות מהסיפור בנוסף זה גם סוג של OCD כי יש לו אובססיה כזאת לגעת בחשמלי אוקי.

ש: דיברנו על זה.

אליעד: אני יודע שדיברנו על זה, מה דיברנו על זה מה זכור לך. איך מנתחים את זה?

ש: שהוא בא להראות שלא אכפת לו למות משהו כזה.

אליעד: לא יש גרסה אחרת לאירועים.

ש: שהוא בכלל מפחד למות.

אליעד: כן ש...?

ש: שהוא יותר מדי מפחד למות.

אליעד: אז בא נראה שנייה אז מה האמת בא נראה את האמת, אם הבן אדם היה בטוח במאה אחוז שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא היה נוגע בזה, אוקי מנתחים עם בן אדם מגלים ככה אם הוא היה בטוח שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא נוגע בזה זה לא מעניין אותו אם הוא היה בטוח במאה אחוז שזה יכול להרוג אותו הוא גם לא היה נוגע בזה, הוא נוגע בדברים שיש לו ספק אם הם יכולים להרוג אותו או לא ועד היום הם לא הרגו אותו.

בסדר עכשיו השאלה היא למה הוא נוגע בהם אז מה התשובה? התשובה היא כדלקמן, הוא רואה חוט חשוף חשמל חשוף ואז המוח שלו אומר לו "אתה יודע זה יכול להרוג אותך" ואז הוא אומר למוח שלו "לא זה לא יכול להרוג אותי זה לא יהרוג אותי" ואז הוא ממשיך להסתובב בבית והמוח אומר לו "לא יש פה סכנה זה יכול להרוג אותך" ואז הוא בא לאכול ארוחת צהריים והמוח אומר לו "אדוני יש פה סכנה בבית זה יכול להרוג אותך"ואז הוא לא יכול לאכול ארוחת צהריים אז הוא אומר למוח "תקשיב בוא ניגע בזה תראה זה לא יכול להרוג אותי תן לאכול צהריים".

ויש מקרים הרבה יותר קשים שהבן אדם נגע בחוט ואז המוח אמר לו "כן אבל זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת עכשיו תשים את הכפכפים השניים ואז תבדוק, יש לך פה סכנה בבית איך אתה יכול לאכול צהריים" ואז הוא צריך לבדוק "מה קורה אם נגעתי בזה ובזה אם זה יהרוג אותי או לא" וזה לופ שלא יוצאים ממנו. זאת אומרת הבן אדם נוגע בחוט חשמל או מסתכן מהמחשבה שלו הוא כל כך מפחד ממה יקרה לו אם הוא ימות שבגלל זה הוא לא יכול להתרכז בדברים אחרים.

עכשיו הוא לא רוצה למות אבל הוא כל כך מוטרד מזה שהוא חייב לוודא שהוא לא ימות, אוקי ומתישהו הוא כנראה ימות אם הוא יבדוק יותר מדי "אם אני אמות או לא" מתישהו הוא ימות. ולכן מה הדרך לטפל בזה? הדרך לטפל בזה היא כדלקמן, כאשר המוח אומר לך "תקשיב אתה חייב לגעת בזה כדי שלא תמות וכי זה מטריד אותך אם תמות או לא" התשובה הדרך לברוך מהמחשבה היא לא על ידי זה שאתה מוכיח למוח שאתה לא תמות מזה על ידי זה שאתה משכנע את המוח "לא אכפת לי למות מזה".

זה הרעיון כי אתה תצליח לקחת את המחשבה שמטרידה אותך "תקשיב יש לך סכנה בבית" אתה תצליח להיפטר מהמחשבה הזאת או על ידי שתגיד "טוב אין לי סכנה בבית כי נגעתי בזה ולא נהרגתי" או על ידי שתגיד "לא אכפת לי שיש לי סכנה בבית כי לא אכפת לי למות" שזה הפתרון היותר נכון. הבנו?

ש: בטוח הוא חושב על פחד ממוות כאילו אבל לא יכול להיות שזה יהיה משהו אחר.

אליעד: יכול להיות אתה צודק יכול להיות, מה שבדקנו זה מה שהיה.

ש: אז תקשיב אני נכשלתי בשני המבחנים אני הייתי בשיעור הזה, אני זוכרת ואני לא זוכרת את הפתרון בכלל ואני לא זוכרת את הרעיון.

אליעד: ובאיזה מבחן הצלחת?

ש1: ועדיין לא הבנת.

ש2: ועדיין לא הבנתי כן גם הייתי וגם לא הבנתי.

אליעד: לא אני מדבר על עכשיו שגם מה שדיברנו עכשיו לא הבנת.

ש: שבוע הבא אני לא אבין עוד פעם.

אליעד: את הבנת מה דיברנו עכשיו מה הבנת תסבירי?

ש: שאנחנו לא פוסלים לו את המחשבה כאילו יש מחשבה שיש לו בבית משהו שיכול להרוג אותו והמחשבה הזאת לא נותנת לו מנוחה.

אליעד: כן.

ש: ואנחנו לא פוסלים לו את המחשבה הזאת ואומרים לו "תקשיב זה לא יכול להרוג אותך" אנחנו מביאים אותו למקום שהוא יגיד "וואלה לא אכפת לי אם זה יהרוג אותי".

אליעד: כמובן שבכל הדברים האלה כשמסבירים את זה לאנשים "מה אכפת לך למות זה וזה" תמיד צריך לשמור על הגבול שהוא לא ילך להתאבד שהוא לא ילך בקטע שהוא באמת יהרוג את עצמו או שלא ימנע איזה, לכן צריך לשמור על האיזון של "אוקי אל תפחד למות אבל תרצה למות" זה גם כן סוג של פרספקטיבה.

ש: בסדר רק שגם יהיה כאילו אכפת לו.

אליעד: בסדר רק חידדתי אמרתי גם את הסיפור הזה. טוב הבנו?

ש: ואל תנסו את זה בבית.
פחד למות לגרום לו לרצות טיפול ב ocd להתמודד עם אובססיות לשמור על הגב לפחד להתמודד עם מחשבות בטוח במאה אחוז להרוג לגרום למישהו מרחב המקום obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול אהבה או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיה מסוכנת אובססיות אוהבת להסתכן אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול דחף דחף להסתכן דחפים הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התגרות במוות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות להיפטר מהתנהגות טורדנית להסתכן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לוקחת סיכונים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מוות מוטרד מחשבה מחשבה אובססיבית מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית מסוכנת מחשבה כפייתית מחשבה מסוכנת מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מסוכן סובל מהפרעה טורדנית סיכון
חוקי הכסף - היצע וביקוש, סיכוי וסיכון, האם בלי סיכון אין סיכוי? האם אין סיכוי בלי סיכון? האם יש סיכוי בלי סיכון? האם קיים כסף קל? מהי פרמיית סיכון? איך להתעשר? סודות העושר, כלכלת הכסף, מבוא לכלכלה, לימודי כסף, סודות האנשים העשירים, איך עושים כסף? שוק תחרותי, הגבלים עסקיים, מונופול עסקי, טרנדים עסקיים, יותר מזל משכל בעסקים, תחרות בעסקים, איך לשמור על רווחיות גבוהה? איך לעשות הרבה כסף בקלות? סיכון וסיכוי, ביקוש והיצע
... הכסף - היצע וביקוש, סיכוי וסיכון, האם בלי סיכון אין סיכוי? האם אין סיכוי בלי סיכון? האם יש סיכוי בלי סיכון? האם קיים כסף קל? מהי פרמיית סיכון? איך להתעשר? סודות העושר, כלכלת ... איך לעשות הרבה כסף בקלות? סיכון וסיכוי, ביקוש והיצע וכאן נסביר ... של הכסף, והוא החוק של בלי סיכון אין סיכוי או באנגלית בהקשר דומה ... חייב להסתכן הרבה. ובלי הרבה סיכון אין הרבה סיכוי להרבה רווח. וככל שיש יותר סיכון , כך יש יותר רווח. ואם אין סיכון אז אין רווח. ואם יש הרבה רווח, אז יש הרבה סיכון. דהיינו, קשר ישיר והכרחי, בין רווח ותשואה לבין רמת הסיכון. והשאלה הנשאלת כמובן, היא, האם זאת אכן האמת? האם באמת בלי סיכון אין סיכוי? האם באמת אין סיכוי בלי סיכון? האם יש סיכוי בלי סיכון? האם קיים כסף קל? האם אפשרי ... לא יכול להיות כסף גדול בלי סיכון? האם באמת בכל מקום שיש כסף גדול, בהכרח שיש שם רמת סיכון גבוהה, גם אם זה לא נראה כך? מה ... ברמת העיקרון, אכן באמת, בלי סיכון אין סיכוי. ובכל מקום שיש פוטנציאל רווח גדול, יש רמת סיכון גדולה בהתאם. אבל זה רק ברמת ... של הקשר בין סיכוי לבין סיכון, ואז הכל יהיה ברור מעצמו. אז מה הקשר שבין סיכוי לבין סיכון ולמה בדרך כלל, בלי סיכוי אין סיכון וכולי? והתשובה היא כך: יש בעולם ... לעשות בו הרבה מאוד כסף, בלי סיכון גבוה, הרי שכל מי שרוצה לעשות ... בהתאם לרמת ההשקעה המאמץ והסיכון, בלי קשר לתחום הספציפי. בממוצע. ... אחת לדוגמה, יכולה להיות רמת סיכון גבוהה. דהיינו, שהעסק שמספק את המוצר הזה, רמת הסיכון שלו מאוד גבוהה. לדוגמה, סחר ... סוחרי סמים שמצליחים למרות הסיכון, הם מאוד עשירים. 2 - סיבה נוספת ... אחרת, באמצעות מאמץ רב, לקיחת סיכונים וכולי. ויכול להיות שהיתרון ... לעשות הרבה כסף, בלי הרבה סיכון? התשובה היא, שבמקרים מסויימים ... ההיצע? האם זה בגלל שיש שם רמת סיכון שלא מספרים לך עליה? האם זה בגלל ...
מי שלא הולך קדימה הולך אחורה? טעויות של יזמים, עודף מוטיבציה, שב ואל תעשה עדיף, עדיף לא לעשות כלום, מוטיבציה רעה, בלי סיכון אין סיכוי, לשמור על ערך הכסף, לא להפסיד כסף, לקיחת סיכונים, סיכוי סיכון, לקחת סיכונים, עודף עשייה
מי שלא הולך קדימה הולך אחורה? טעויות של יזמים, עודף מוטיבציה, שב ואל תעשה עדיף, עדיף לא לעשות כלום, מוטיבציה רעה, בלי סיכון אין סיכוי, לשמור על ערך הכסף, לא להפסיד כסף, לקיחת סיכונים, סיכוי סיכון, לקחת סיכונים, עודף עשייה
... שלא הולך קדימה הולך אחורה? טעויות של יזמים, עודף מוטיבציה, שב ואל תעשה עדיף, עדיף לא לעשות כלום, מוטיבציה רעה, בלי סיכון אין סיכוי, לשמור על ערך הכסף, לא להפסיד כסף, לקיחת סיכונים, סיכוי סיכון, לקחת סיכונים, עודף עשייה מהי הטעות של מי שמנסה להתקדם בכל מחיר? הרצאה זו עוסקת בטעות נפוצה שמבצעים אנשים שמעוניינים להצליח ולהתקדם בחיים. הם מאמינים בטעות שכדי להתקדם, הם חייבים כל ... אם אתה לא יודע מה לעשות, עדיף לא להיכנס לעסק כדי לא להפסיד את הכסף. לפעמים שמירה על מה שיש, היא חכמה יותר מלקחת סיכון . אנשים נוטים להרגיש לחץ להצליח ולהתקדם, אבל לפעמים, ההחלטה לא לעשות כלום עד שתבין מה לעשות, היא חכמה יותר. הוא מציין דוגמה נוספת מתוך סיפור של רבי נחמן. בסיפור זה, אדם ... זו מלמדת אותנו כי עשייה לא תמיד שווה התקדמות. לפעמים, השהייה במקום וחשיבה מעמיקה הם הצעד הנכון, ולפעמים, עדיף לא לקחת סיכון מאשר להיכנס למהלך שלא תוכל לשלוט בו. מהן טעויות של יזמים? כיצד מוטיבציה עלולה להזיק? מהם הסיכונים בעשייה ללא מחשבה? למה לא תמיד כדאי לפעול? איך להימנע מטעויות עסקיות? האם כדאי לקחת סיכונים בעסקים? ...
ניהול סיכונים, איך לסגור חוזה הוגן? ניהול עובדים, סיכון מול סיכוי, סיכוי מול סיכון, סגירת חוזה, העלאת שכר לעובד, הסכם עם עובד, יעוץ למנהלים, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, קביעת שכר לעובד
ניהול סיכונים, איך לסגור חוזה הוגן? ניהול עובדים, סיכון מול סיכוי, סיכוי מול סיכון, סגירת חוזה, העלאת שכר לעובד, הסכם עם עובד, יעוץ למנהלים, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, קביעת שכר לעובד
... סיכונים , איך לסגור חוזה הוגן? ניהול עובדים, סיכון מול סיכוי, סיכוי מול סיכון, סגירת חוזה, העלאת שכר לעובד, הסכם עם עובד, יעוץ למנהלים, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, ... מתי שווה למעסיק לקחת סיכון ולהתחייב להעלאת שכר לעובד? ההסבר המרכזי של אליעד הוא שכל החלטה על תוספת שכר או ... להיות מבוססת על שקלול סיכונים מול סיכויים. על המעסיק לשקול היטב את הסיכון שהוא לוקח כאשר הוא מתחייב להעלאת שכר, לעומת הסיכוי לקבל תועלת מכך. הסיכון הוא הפסד כספי במקרה שהעובד לא יעמוד במשימות, והסיכוי הוא התועלת שתתקבל כאשר העובד כן ... התוצאה הרצויה. ככל שהסיכון קטן יותר והסיכוי לתועלת גדול יותר, כך העסקה משתלמת יותר. מה לעשות כאשר עובד טוען ... ספציפית ומדידה, אזי הסיכון גדול מדי. במקרה כזה, העסקה עלולה להזיק לך. לכן, אליעד ממליץ תמיד לוודא כי כל התחייבות ... חוזה עבודה הוגן? ניהול סיכונים בעסקים איך מודדים הצלחה של עובד? תמריצים לעובדים מתי לתת העלאת שכר? יעוץ עסקי ...
פחד מוגזם, איך לפחד פחות? איך לפחד בצורה הגיונית? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? מהי החוקיות של הפחד? למה אני כל כך מפחד? איך להחליש פחד? איך להתמודד עם חרדה? סיכון סיכוי, סיכוי סיכון, איך נוצר פחד? התקפי חרדה
פחד מוגזם, איך לפחד פחות? איך לפחד בצורה הגיונית? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? מהי החוקיות של הפחד? למה אני כל כך מפחד? איך להחליש פחד? איך להתמודד עם חרדה? סיכון סיכוי, סיכוי סיכון, איך נוצר פחד? התקפי חרדה
... מהי החוקיות של הפחד? למה אני כל כך מפחד? איך להחליש פחד? איך להתמודד עם חרדה? סיכון סיכוי, סיכוי סיכון, איך נוצר פחד? התקפי חרדה איך לדעת אם ... שהסיכוי לכך שמשהו יקרה הוא קטן, הוא עדיין יכול להמשיך לפחד. לכן יש לטפל גם בשאלת הסיכון: ואם זה יקרה, אז מה?: האם באמת יהיה סוף ... שהסיכוי לתאונת מטוס גדול יותר מכל האחרים סביבו, או שהוא פשוט אינו מוכן לקבל את הסיכון הזה בשום אופן, אפילו אם הסיכוי מאוד ... לא הגיוני, אך למעשה נובע מכך שהאדם מפחד להיות עיוור עד כדי כך שהוא לא מוכן אפילו לסיכון מזערי. אליעד מסביר שהבעיה האמיתית כאן ... אדם מפחד לעלות למטוס כי הוא חושב שהסיכוי להתרסקות גבוה. ייתכן שהוא פשוט מעריך את הסיכון אחרת מכל שאר האנשים סביבו. ואולי אנשים ... זה פחד חסר היגיון - אבל הוא כל כך פוחד להיות עיוור, שהוא לא מוכן לקחת אפילו סיכון מזערי שזה יקרה. למעשה, הוא לא מפחד ... תפחד יהיו לך התקפי חרדה לא יעבוד לך האין סיכוי אתה צריך ללכת גם על האופציה של הסיכון, עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך למה אני ... שאני ארגיש חסר אונים אז מה אם אני ארגיש חסר אונים. כאילו השאלה של מה הסיכוי ומה הסיכון היא גם על ההמשך נגיד שהוא אומר אני מפחד להידרס אוקי מה הסיכוי שתידרס ואז מה אם תידרס ואז הוא אומר כן מה הסיכוי נבדוק מה הסיכון הוא אומר ואם אני אדרס אז אני יותר לא ... לא תוכל לעשות את מה שאתה אוהב בחיים ואם כן אז מה, זאת אומרת שגם כשאנחנו מפרקים את הסיכון מה הסיכון בלהיתקע במעלית כי אז אני אמות אוקי ... אמות אז יקרה משהו עכשיו עוד פעם אנחנו גם את זה צריך לבדוק על זה עצמו את הסיכוי והסיכון למה אתה לא רוצה למות כי אם אני אמות אני ... שאין סיכוי שזה יקרה אין סיכוי שהמזוזה תהפוך אותו לעיוור אבל הוא כל כך לא רוצה את הסיכון הוא כל כך לא מוכן להיות עיוור לא מוכן ... את הסיכוי, אוקי ושתיים? ש: להגיד אז מה אם אני אהיה חולה סרטן. אליעד: לתקוף את הסיכון למה אני חושב שזה יהיה כל כך רע ואז המוח ... משהו אצלך השתבש או שאתה חושב שהסיכוי שזה יקרה יותר גדול ממה שאחרים חושבים או שהסיכון שאתה חושב שזה יקרה יותר גדול ממה שאחרים ... יותר מדי ברצינות. מה אתה אומר? ש: אני רוצה לדעת איך הגעת לנוסחה הזאת של סיכוי וסיכון. אליעד: לא יודע מאלוהים אמרתי לך מאלוהים. ש: מה הסיבתיות שנגיד הולכים לשורש איך אתה מגיע לסיכוי וסיכון. אליעד: אתה רוצה את האמת איך הגעתי לזה ...
ללמוד מטעויות, למה לא ללמוד מטעויות? מתי ללמוד מטעויות? הדרכת מנהלים, אימון למנהלים, האם כדאי ללמוד מטעויות? סיכוי מול סיכון, עלות מול תועלת, סיכוי סיכון, עלות תועלת, ללמוד מכישלון, איך להצליח ולא לטעות? מניעת טעויות
ללמוד מטעויות, למה לא ללמוד מטעויות? מתי ללמוד מטעויות? הדרכת מנהלים, אימון למנהלים, האם כדאי ללמוד מטעויות? סיכוי מול סיכון, עלות מול תועלת, סיכוי סיכון, עלות תועלת, ללמוד מכישלון, איך להצליח ולא לטעות? מניעת טעויות
... מטעויות, למה לא ללמוד מטעויות? מתי ללמוד מטעויות? הדרכת מנהלים, אימון למנהלים, האם כדאי ללמוד מטעויות? סיכוי מול סיכון, עלות מול תועלת, סיכוי סיכון, עלות תועלת, ללמוד מכישלון, איך להצליח ולא לטעות? מניעת טעויות האם תמיד צריך ללמוד מטעויות? אנשים רבים נוטים להאמין שלמידה מטעויות היא תמיד ... גורף של כן או לא. כל מקרה הוא שונה, וכל מצב צריך להישקל לפי תנאיו המדויקים. ההחלטה חייבת להתקבל לפי ניתוח של סיכוי וסיכון, עלות מול תועלת. לפעמים נכון להשקיע את המשאבים בלמידה עמוקה כדי למנוע הישנות הטעות, ולפעמים דווקא עדיף להימנע מלהקדיש זמן יקר ללמידה, ולקבל את ... המומלצת היא תמיד להעריך באופן ביקורתי את הנזק הפוטנציאלי של הטעות לעומת המחיר של למידה ממנה, ולהחליט בהתאם לנתוני הסיכון - סיכוי, עלות - תועלת. חשוב לזכור שהמטרה היא תמיד למקסם את התועלת הסופית, ולא להימנע אוטומטית מכל טעות אפשרית, מכיוון שלפעמים ההימנעות מטעות ... ב - 100%, אך כדאי להקטין אותה משמעותית. סיכום: האם ללמוד מטעויות או לא? בסופו של דבר, ההחלטה תלויה באיזון שבין סיכון לסיכוי, עלות ותועלת. אין תשובה חד משמעית - כל מקרה צריך להיבחן לגופו. לעיתים נכון להשקיע משאבים בלמידה כדי למנוע טעויות חמורות בעתיד, ולעיתים ...
מניפולציות של יועצים עסקיים - לחסוך כסף ללקוח, כמה כסף חסכנו ללקוח? כמה כסף אנחנו חוסכים ללקוחות שלנו? יועצי משכנתאות, יעוץ משכנתא, כמה כסף אנחנו חוסכים כל חודש ללקוח שלנו? מניפולציות של אנשי מכירות, מניפולציות של גורואים, מניפולציות של מנטורים, מניפולציות של מומחים, מניפולציות של בעלי מקצוע, חיסכון כספי ללקוח, לחסוך כסף במשכנתא, סיכון במשכנתא, איזו משכנתא מומלצת? איזה מסלול משכנתא מומלץ?
... של מנטורים, מניפולציות של מומחים, מניפולציות של בעלי מקצוע, חיסכון כספי ללקוח, לחסוך כסף במשכנתא, סיכון במשכנתא, איזו משכנתא מומלצת? איזה מסלול משכנתא מומלץ? וכאן נספר על עוד מניפולציה פשוטה שעושים יועצים עסקיים ובעלי מקצוע שונים, לקהל הרחב, בכך ... לאורך כל חיי המשכנתא. ובכך בעצם היועץ חסך לך כסף. אבל המניפולציה היא בדרך כלל בכך: שהיועץ מעביר אותך מרמת סיכון אחת, לרמת סיכון אחרת, או מרמת החזר חודשי אחת לרמת החזר חודשי אחרת. ובכך בעצם הוא מקטין את סך כל ההחזרים של המשכנתא לאורך כל חיי המשכנתא. דהיינו, אין כאן ... ריביות יותר זולות. זאת היא אכן עזרה אמיתית וחיסכון כספי אמיתי, של תפוחים לתפוחים, כי מדובר על אותה רמת סיכון בדיוק. אבל להעביר מישהו לרמת סיכון אחרת שונה ודרך זה להוזיל את המשכנתא, זה סוג של תרמית. והתרמית היא בכך שהלקוח חושב שחסכו לו כסף, בלי שהוא מבין את הסיכון שהכניסו אותו אליו. ואני אחדד: אין מסלול משכנתא מסוכן יותר או מסוכן פחות. בכל המסלולים יש רמות סיכון שונות עם יתרונות וחסרונות שונים. בכל מסלול משכנתא, גם זה שנחשב ליותר או לפחות מסוכן, בכולם יש רמות סיכון וסיכונים שונים. ולכן אם יועץ משכנתא מספר לך, שהוא גם הקטין לך את הסיכון במשכנתא באופן כללי וגם חסך לך כסף, הרי שהוא משקר אותך. כן יכול להיות שיועץ משכנתא יקטין לך את רמת הסיכון למקרה מסוים ספציפי. לדוגמה הקטנת רמת הסיכון למקרה שבו הריבית תעלה או תרד וכיוב. או לדוגמה הקטנת רמת התנודתיות של ההחזר החודשי וכיוב. אבל בכל הקטנת סיכון מצד אחד, בוודאות שיש הגדלת סיכון מצד אחר כלשהו. ולכן לא ניתן להציג את הדברים כאילו באופן אובייקטיבי כרגע המשכנתא רק פחות מסוכנת בלבד ורק יותר זולה בלבד. זאת לא האמת. כן אמת יהיה להסביר ללקוח את הסיכונים שיש בכל אחד מהמסלולים. לבחור ביחד סוג סיכון שרוצים לקחת. ואז לנסות להוזיל את הריביות על אותם מסלולים משכנתא רצויים. אז על מה כן הגיוני לשלם כסף ליועץ משכנתא? 1 - על כך שהוא יסביר לך מה המשמעות של מסלולי המשכנתא שאתה לוקח 2 - על כל שהוא יסביר לך על כל מסלול את סוגי הסיכון שיש בכל מסלול 3 - על כך שהוא ינסה להבין איתך מה הסיכון שאתה רוצה לקחת שיכול להתאים לך יותר 4 - על כך שהוא יפנה לכמה בנקים שונים במקומך כדי לנסות לקבל ריביות יותר זולות, על אותם מסלולים רצויים ...
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, האם לבחור בקיצורי דרך? באיזו דרך ללכת? הדרך הקצרה והארוכה, הדרך הארוכה והקצרה, האם לחפש קומבינות? ללכת לרופא המומחה ביותר, קומבינות זה טוב, קומבינות זה רע, מתי לחפש קומבינות? סיכוי סיכון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, האם לבחור בקיצורי דרך? באיזו דרך ללכת? הדרך הקצרה והארוכה, הדרך הארוכה והקצרה, האם לחפש קומבינות? ללכת לרופא המומחה ביותר, קומבינות זה טוב, קומבינות זה רע, מתי לחפש קומבינות? סיכוי סיכון
... המומחה ביותר, קומבינות זה טוב, קומבינות זה רע, מתי לחפש קומבינות? סיכוי סיכון האם עדיף לבחור בדרך הקצרה והארוכה או בדרך הארוכה והקצרה? אליעד כהן דן בהרצאה זו בשאלה כיצד ... תוך דילוג על שלבים חשובים. דרך זו עלולה להצליח בטווח הקצר, אך היא כרוכה בסיכון גבוה לטעות, וכאשר טעות כזו מתגלה, המחיר שיש לשלם על תיקונה עלול להיות גבוה מאוד, ולכן ... והקצרה? אליעד כהן מדגיש כי אין תשובה מוחלטת לשאלה זו. אם מדובר בהחלטה עם סיכון נמוך או נזק קל במקרה של כישלון, אפשר לנסות ללכת בדרך הקצרה. למשל, מוצר זול שניתן להחליף ... כיצד להחליט באיזו דרך לבחור? כדי לבחור נכון, אליעד מציע לחשב את היחס בין סיכון לסיכוי: מה יקרה אם הפתרון המהיר ייכשל? כמה זמן ומשאבים נחסכים אם הפתרון המהיר יצליח? האם ... שמתאימה תמיד ובכל מצב. יש יתרונות וחסרונות בכל דרך, והבחירה תלויה בגודל הסיכון ובחשיבות התוצאה. הדרך הארוכה והקצרה היא אמנם בטוחה יותר, אך דורשת משאבים רבים, ואילו הדרך הקצרה והארוכה עשויה לחסוך זמן ומשאבים אך עם סיכון מוגבר לטעויות. ההחלטה הסופית דורשת הפעלת שיקול דעת וחשיבה מעמיקה בהתאם לסיטואציה. לחפש את ... פתרון מהיר ושטחי, ניסיון לפתור את הבעיה מהר ולקוות שזה יעבוד, גם אם יש סיכון שנצטרך לתקן טעויות בהמשך. דוגמאות מהחיים - מתי לבחור בדרך הארוכה או הקצרה? 1. הרכבת רהיטים ... אפשר גם פשוט להתחיל להרכיב בלי לקרוא את ההוראות, בתקווה שזה יסתדר, אך יש סיכון שנעשה טעויות ונצטרך לפרק ולהרכיב מחדש (הדרך הקצרה והארוכה). 2. טיפול רפואי - יש אנשים ... האם תמיד כדאי ללכת בדרך הארוכה והקצרה? לא בהכרח. אם מדובר בבעיה פשוטה או בסיכון נמוך, ייתכן שהדרך הקצרה מספיקה. למשל, אם מדובר במוצר זול שלא אכפת לך להחליף אם הוא נהרס, ... היסודית והבטוחה. איך מחליטים באיזו דרך לבחור? כדי להחליט, יש לשקול את הסיכון והסיכוי: - מה ההשלכות אם הפתרון הקצר ייכשל? - כמה זמן ומשאבים יחסכו אם הפתרון הקצר יצליח? ... הארוכה והקצרה או לבחור בקומבינות. כל מקרה דורש שיקול דעת בהתאם למצב, לסיכון ולתוצאה הרצויה. מה שחשוב הוא להפעיל את ההיגיון ולחשב את המחיר של כל בחירה לפני שמחליטים. ...
התקדמות רוחנית, להתבטל לאלוהים, התפתחות רוחנית, מחסום רוחני, אגו, גאווה, ישות עצמית, לקחת סיכון, להמר על הכל, או הכל או כלום, מאמץ בדרך אל האושר, זהות עצמית
התקדמות רוחנית, להתבטל לאלוהים, התפתחות רוחנית, מחסום רוחני, אגו, גאווה, ישות עצמית, לקחת סיכון, להמר על הכל, או הכל או כלום, מאמץ בדרך אל האושר, זהות עצמית
... רוחנית, להתבטל לאלוהים, התפתחות רוחנית, מחסום רוחני, אגו, גאווה, ישות עצמית, לקחת סיכון, להמר על הכל, או הכל או כלום, מאמץ בדרך אל האושר, זהות עצמית מה מונע מאיתנו להגיע לשלמות ולהתאחד עם אלוהים? אליעד כהן מסביר שההתקדמות הרוחנית אל האושר והשלמות קשורה בנכונות לקחת סיכון מוחלט ולאבד את כל מה שיש לנו, כולל את תחושת הקיום העצמית שלנו. הוא מתאר את המציאות כמצב שבו כל השפע כבר קיים, אך על מנת לקבל אותו, האדם חייב להיות מוכן לפתוח את ידיו ולקחת סיכון שיאבד הכל. זהו מצב של הכל או כלום. האדם צריך להודות בקיומו של החיסרון כדי שיוכל לקבל את הפתרון, משום שההודאה בקיומה של הבעיה היא תנאי הכרחי למציאת הפתרון. למה כל כך קשה לנו לקחת סיכון בדרך לאושר? הקושי המרכזי שאליעד מצביע עליו הוא שהמאמץ הנדרש כדי ... ומבקש בצורה לא מוחלטת: אני רוצה, אבל אם לא תיתן לי את זה, אסתדר בלעדיך. אליעד מסביר שכאשר האדם לא מתחייב ב - 100% לסיכון, הוא לא מאפשר לעצמו לקבל את השפע. המציאות (או אלוהים) מגיבה בהתאם: ...
חרדה נגד כל הסיכויים, אין סיכוי ועדיין יש חרדה, למה אני מפחד מחרדה לא הגיונית? למה יש לי פחד לא הגיוני? סיכוי סיכון, אין סיכוי ועדיין יש פחד, חרד למרות שאין סיכוי, מפחד למרות שאין סיכוי, ביטחון עצמי שקרי, נטל ההוכחה
חרדה נגד כל הסיכויים, אין סיכוי ועדיין יש חרדה, למה אני מפחד מחרדה לא הגיונית? למה יש לי פחד לא הגיוני? סיכוי סיכון, אין סיכוי ועדיין יש פחד, חרד למרות שאין סיכוי, מפחד למרות שאין סיכוי, ביטחון עצמי שקרי, נטל ההוכחה
... נגד כל הסיכויים, אין סיכוי ועדיין יש חרדה, למה אני מפחד מחרדה לא הגיונית? למה יש לי פחד לא הגיוני? סיכוי סיכון, אין סיכוי ועדיין יש פחד, חרד למרות שאין סיכוי, מפחד ... משני גורמים עיקריים: אחד הוא האמונה שמשהו עשוי לקרות, והשני הוא חוסר הרצון שזה יקרה. אנשים מרגישים פחד כאשר הם מאמינים שיש סיכון ממשי, גם אם הסיכון הזה מזערי. החרדה מתגברת ככל שהאדם חושב שסיכוי זה גבוה יותר, וכאשר הוא חושש שהסיכון שנובע מכך הוא משמעותי ביותר. כשהמחשבה שהסיכוי גבוה הופכת לבעיה, מתחילה החרדה. כל טיפול בחרדה מחייב את האדם לשאול את עצמו: מה הסיכוי שזה יקרה?, וכיצד הוא יכול להפחית את הסיכון או ההשלכות של המאורע אם יקרה. מה קורה כאשר אדם מפחד ממה שאין סיכוי שיקרה? כאשר אדם בטוח במאה אחוז שמשהו לא יקרה, אך עדיין חרד ממנו, הדבר נובע לא בהכרח מהסיכון, אלא בעיקר מההשלכות של המקרה אם יקרה. לדוגמה, אם אדם ... הוא עשוי להבין שאין שום סיכוי שזה יקרה, אך יפחד מכך בכל זאת, כי הוא מאמין שההשלכות של התרחשות כזו יהיו קטסטרופליות. אם הסיכון נתפס כמאוד חמור, החרדה לא תיעלם גם אם הסיכוי לכך נמוך מאוד. החרדה שורשיה לא תמיד בתפיסה של סיכון גבוה, אלא במה שהאדם מייחס לכך, במיוחד כאשר הוא רואה את ... זעיר, החרדה עדיין עשויה להתקיים, כי המוח לא מאמין בטענה המוחלטת של אין סיכוי. לאדם עשוי להיות פחד מהדבר הזה, גם אם מדובר בסיכון נמוך מאוד. איך השקר העצמי משפיע על החרדה? החוק המרכזי ... עיקריים: הראשון, שהאדם מאמין שמשהו יכול לקרות, השני, הוא לא רוצה שזה יקרה. כל החרדות נובעות משילוב של שני הרגשות הללו - סיכון למשהו שמפחדים שיקרה. ככל שהסיכון או הסיכוי שמדובר בו נתפסים כגבוהים יותר, כך החרדה גדלה. כשמטפלים בחרדה, חשוב לשאול את עצמנו: מה הסיכוי שזה יקרה? ואם זה יקרה, מה הסיכון? האם הסיכון באמת כה גדול כפי שאנחנו מדמיינים? איך יכול להיות ... שאנחנו בטוחים במאה אחוז שהדבר שאנחנו פוחדים ממנו לא יקרה? זה קורה כאשר אנחנו לא רק חושבים על הסיכוי שזה יקרה, אלא גם על הסיכון במקרה שזה יקרה. לדוגמה, אם אדם מאמין שקרה דבר מסוים - ... כלכלית - והוא מבין שאין סיכוי שזה יקרה, אבל אם זה יקרה, הוא חושש שזה יהיה סוף העולם. כלומר, החרדה לא נובעת מהסיכוי, אלא מהסיכון הקשה של מה שעלול לקרות במקרה שזה יקרה. האם יש סיכוי ...
פחד לא הגיוני, פוביה, חרדת מעליות, פחד ממעליות, 2 גורמים לעוצמת הפחד, סיכוי סיכון, פחד לעלות במעלית, לפחד להיכנס למעלית, פחד מבגידה, מפחד שהיא בוגדת בי, מפחדת שהוא בוגד בי, מה הסיכוי שזה יקרה? מה הסיכון שזה יקרה? מה זה פחד חזק?
פחד לא הגיוני, פוביה, חרדת מעליות, פחד ממעליות, 2 גורמים לעוצמת הפחד, סיכוי סיכון, פחד לעלות במעלית, לפחד להיכנס למעלית, פחד מבגידה, מפחד שהיא בוגדת בי, מפחדת שהוא בוגד בי, מה הסיכוי שזה יקרה? מה הסיכון שזה יקרה? מה זה פחד חזק?
... 2 גורמים לעוצמת הפחד, סיכוי סיכון, פחד לעלות במעלית, לפחד להיכנס למעלית, פחד מבגידה, מפחד שהיא בוגדת בי, מפחדת שהוא בוגד בי, מה הסיכוי שזה יקרה? מה הסיכון שזה יקרה? מה זה פחד חזק? ממה מורכבת עוצמת הפחד של האדם? הפחד של האדם מורכב משני גורמים עיקריים המשפיעים על עוצמתו: הגורם הראשון: עד כמה האדם לא רוצה שהדבר שמפחיד אותו יקרה. ... מה זה פחד לא הגיוני? סיכוי מול סיכון בפחדים למה אני מפחדת שהוא בוגד בי? איך לטפל בפחד לא הגיוני? שלום חברים, אז כשבן אדם מפחד, במה תלויה עוצמת הפחד שלו? העוצמה תלויה בשני גורמים עיקריים: האחד - כמה הוא לא רוצה ... למה אנשים נוטים להאמין לסיכוי ולא לסיכון? אנשים נוטים לומר אני מפחד כי יש סיכוי גבוה שזה יקרה, במקום לומר אני מפחד כי אני פשוט מאוד מאוד לא רוצה שזה יקרה. למה? יש לכך כמה סיבות: רוב האנשים לא מבינים שהפחד שלהם ... אפשר להיכנס לאתר ולחפש: סיכוי מול סיכון, עוצמת פחד, איך לטפל בפחד, איך להבין פחד, פחד לא הגיוני - וכל מה שעולה בדעתכם. שיהיה בהצלחה! ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: סיכון, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סיכון, איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לתזונה נכונה, מאמן אישי למנהלים, קואצ'ר אישי בנושא סיכון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4180 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 15:31:35 - wesi1