אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טרדות ✔מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:49מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף?

אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם פועלים בניגוד להיגיון הברור, כמו למשל במקרה שבו אדם רואה חוט חשמל חשוף בבית, ניגש אליו ואף נוגע בו בכוונה. במבט ראשוני, נראה שהאדם הזה מתגרה במוות ומנסה לבחון את גורלו, אך לפי אליעד כהן, הסיבה לפעולה זו שונה לחלוטין.

הסיבה האמיתית לכך שהאדם מסתכן היא לא בגלל שהוא רוצה למות או מפני שהוא חסר פחד, אלא דווקא מתוך הפחד העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: "יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה". המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי כך שהוא אינו מסוגל להתרכז בדברים אחרים כמו לאכול ארוחת צהריים.

מהי הסיבה לכך שאנשים בוחרים לבדוק דווקא סכנות לא ודאיות?

אליעד מסביר שאם האדם היה בטוח לחלוטין שאין סכנה בחוט החשמל, הוא כלל לא היה מתעניין בו. מנגד, אם הוא היה בטוח ב - 100% שהסכנה ממשית ושהחוט יהרוג אותו, הוא בוודאות לא היה מתקרב אליו. האדם בוחר לבדוק דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה.

לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: "לא התחשמלת כי לא עמדת על רגל אחת, או כי לא נגעת בכפכפים הנכונים". כך הוא נכנס למעגל אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית).

כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית?

אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם שמתמודד עם מחשבה אובססיבית ופחד קיצוני מהמוות לא באמת מעוניין למות, אלא להפך - הוא כה מפחד מהמוות עד שהוא חייב לבדוק כל הזמן האם הסכנה קיימת או לא. למרבה האירוניה, פעולות הבדיקה החוזרות ונשנות הללו הן בדיוק מה שמסכן אותו בפועל, כיוון שמתישהו אחת הבדיקות עלולה להיות קטלנית באמת.

הסכנה היא תוצאה ישירה של הצורך הכפייתי להוכיח שוב ושוב שאין סכנה ממשית - מצב שיוצר לופ אינסופי של בדיקות וסיכונים הולכים וגוברים.

מהי הדרך הנכונה לטפל במחשבות טורדניות על סכנה?

לדברי אליעד, הטיפול היעיל ביותר לא טמון בניסיון להוכיח לעצמך שוב ושוב שאין סכנה. הדרך הזו רק מנציחה את המעגל הטורדני של בדיקות חוזרות ונשנות. במקום זאת, יש לפנות לפתרון אחר לחלוטין - לא ניסיון להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו. כלומר, על האדם להגיע למצב נפשי שבו הוא אומר לעצמו בכנות: "לא אכפת לי שיש סכנה, לא אכפת לי אם אני אמות".

ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות.

איך לשמור על איזון בין שחרור מהפחד ממוות לבין רצון לחיות?

חשוב להדגיש שאליעד מזהיר מפני פרשנות לא נכונה של הגישה הזו. המטרה אינה לגרום לאדם להפסיק לשמור על עצמו או לגרום לו לרצות למות בפועל. על כן, יש צורך לשמור על גישה מאוזנת ובריאה: מצד אחד לא לפחד מהמוות, אך מצד שני להמשיך ולרצות לחיות. האדם צריך למצוא נקודת איזון שבה הוא מפסיק לפחד בצורה אובססיבית, אך עדיין דואג לבטיחותו ואינו עושה פעולות שיגרמו לפגיעה אמיתית בחייו.

במילים פשוטות: "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות". איזון זה הוא המפתח האמיתי לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן.

לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית?

לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא על ידי שחרור מהפחד עצמו, ולא על ידי בדיקות חוזרות. ככל שהאדם משתחרר מהאובססיה של "האם אני אמות מזה או לא", הוא פחות מסתכן בפועל, והמחשבות הטורדניות מאבדות מכוחן.

אליעד כהן מדגיש שהשיטה הנכונה היא לא להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו לחלוטין, באופן שלא יסכן את חייו של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית.
מה גורם לאנשים להסתכן ולגעת בחוט חשמל חשוף?

כאשר אדם יושב בבית ופתאום מבחין שחוט חשמל חשוף זז ממקומו, הוא עשוי להתקרב אליו ואף לגעת בו בכוונה, אף שהוא מודע היטב לסכנה. לכאורה, נראה שהאדם "מתגרה במוות" ומנסה לבחון את גבולות הגורל, אך הסיבה האמיתית לכך שונה לחלוטין. המעשה הזה אינו נובע מרצון אמיתי למות או מחוסר פחד, אלא דווקא מהסיבה ההפוכה - הפחד העמוק והאובססיבי שלו ממוות, עד כדי כך שהמחשבה על הסכנה לא מאפשרת לו להתרכז בשום פעולה אחרת, כמו אכילת ארוחת צהריים.

מדוע האדם בוחר לגעת דווקא במה שמסכן אותו?

כדי להבין לעומק מדוע האדם פועל כך, אליעד מסביר כי אם האדם היה בטוח לגמרי שאין שום סכנה בחוט החשמל החשוף, הוא לא היה מתעניין בכלל בלגעת בו, כיוון שאין בכך כל ריגוש או משמעות. מנגד, אילו היה משוכנע ב - 100% שזה יהרוג אותו, גם אז הוא היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, "יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה." המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל.

לדוגמה, לאחר שהוא נוגע בחוט ולא מתחשמל, המוח עשוי לומר לו "זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת, " או "לא נגעת בצורה הנכונה, " או "לא נגעת עם כפכפים מסוימים, " וכך נוצר לופ אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD, או הפרעה טורדנית כפייתית.

כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי?

אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ אותו לוודא כל הזמן שהוא לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה.

מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות?

הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. במקום לנסות להרגיע את המוח בכך שאומרים "אין סכנה, " האדם צריך להגיע למצב שבו הוא אומר, "לא אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות." ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה.

כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות?

אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע בעצמו בפועל או יימנע מפעולות שיכולות להגן עליו. לכן יש צורך בגישה מאוזנת של "לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות, " כדי שהפתרון יהיה בריא ונכון, ולא יסכן אותו מעבר לנדרש.

לסיכום, מהו הפתרון למחשבות טורדניות על סכנה בבית?

לפי אליעד, הדרך לשחרור ממחשבות כפייתיות שמובילות לסיכון עצמי היא להגיע למצב של שחרור מהפחד למות, ולא למצב של בדיקות חוזרות ונשנות שמגבירות את הסיכון. השחרור מהפחד, במקום ההוכחה שאין סכנה, הוא המפתח להתמודדות יעילה ונכונה עם מחשבות טורדניות ואובססיות מסוכנות.
אז המעשה שהיה כך היה בן אדם יושב בבית, עד כאן הגיוני? הגיוני ואז נגיד פתאום הוא רואה חוט חשמל נגיד זז מהמקום בסדר ואז מה שהוא עושה ניגש לחוט חשמל ונוגע בו, חוט חשמל חשוף כאילו נגיד שקע נתלש מתחיל לגעת בו ולא מתחשמל אוקי לא שיש לו כוחות על הוא פשוט נוגע בו בצורה שהוא לא יתחשמל. עכשיו כמובן שהוא משחק עם המזל כי מתישהו הוא ימות, מתישהו הוא ימות מהסיפור בנוסף זה גם סוג של OCD כי יש לו אובססיה כזאת לגעת בחשמלי אוקי.

ש: דיברנו על זה.

אליעד: אני יודע שדיברנו על זה, מה דיברנו על זה מה זכור לך. איך מנתחים את זה?

ש: שהוא בא להראות שלא אכפת לו למות משהו כזה.

אליעד: לא יש גרסה אחרת לאירועים.

ש: שהוא בכלל מפחד למות.

אליעד: כן ש...?

ש: שהוא יותר מדי מפחד למות.

אליעד: אז בא נראה שנייה אז מה האמת בא נראה את האמת, אם הבן אדם היה בטוח במאה אחוז שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא היה נוגע בזה, אוקי מנתחים עם בן אדם מגלים ככה אם הוא היה בטוח שזה לא יכול להרוג אותו הוא לא נוגע בזה זה לא מעניין אותו אם הוא היה בטוח במאה אחוז שזה יכול להרוג אותו הוא גם לא היה נוגע בזה, הוא נוגע בדברים שיש לו ספק אם הם יכולים להרוג אותו או לא ועד היום הם לא הרגו אותו.

בסדר עכשיו השאלה היא למה הוא נוגע בהם אז מה התשובה? התשובה היא כדלקמן, הוא רואה חוט חשוף חשמל חשוף ואז המוח שלו אומר לו "אתה יודע זה יכול להרוג אותך" ואז הוא אומר למוח שלו "לא זה לא יכול להרוג אותי זה לא יהרוג אותי" ואז הוא ממשיך להסתובב בבית והמוח אומר לו "לא יש פה סכנה זה יכול להרוג אותך" ואז הוא בא לאכול ארוחת צהריים והמוח אומר לו "אדוני יש פה סכנה בבית זה יכול להרוג אותך"ואז הוא לא יכול לאכול ארוחת צהריים אז הוא אומר למוח "תקשיב בוא ניגע בזה תראה זה לא יכול להרוג אותי תן לאכול צהריים".

ויש מקרים הרבה יותר קשים שהבן אדם נגע בחוט ואז המוח אמר לו "כן אבל זה לא הרג אותך כי לא עמדת על רגל אחת עכשיו תשים את הכפכפים השניים ואז תבדוק, יש לך פה סכנה בבית איך אתה יכול לאכול צהריים" ואז הוא צריך לבדוק "מה קורה אם נגעתי בזה ובזה אם זה יהרוג אותי או לא" וזה לופ שלא יוצאים ממנו. זאת אומרת הבן אדם נוגע בחוט חשמל או מסתכן מהמחשבה שלו הוא כל כך מפחד ממה יקרה לו אם הוא ימות שבגלל זה הוא לא יכול להתרכז בדברים אחרים.

עכשיו הוא לא רוצה למות אבל הוא כל כך מוטרד מזה שהוא חייב לוודא שהוא לא ימות, אוקי ומתישהו הוא כנראה ימות אם הוא יבדוק יותר מדי "אם אני אמות או לא" מתישהו הוא ימות. ולכן מה הדרך לטפל בזה? הדרך לטפל בזה היא כדלקמן, כאשר המוח אומר לך "תקשיב אתה חייב לגעת בזה כדי שלא תמות וכי זה מטריד אותך אם תמות או לא" התשובה הדרך לברוך מהמחשבה היא לא על ידי זה שאתה מוכיח למוח שאתה לא תמות מזה על ידי זה שאתה משכנע את המוח "לא אכפת לי למות מזה".

זה הרעיון כי אתה תצליח לקחת את המחשבה שמטרידה אותך "תקשיב יש לך סכנה בבית" אתה תצליח להיפטר מהמחשבה הזאת או על ידי שתגיד "טוב אין לי סכנה בבית כי נגעתי בזה ולא נהרגתי" או על ידי שתגיד "לא אכפת לי שיש לי סכנה בבית כי לא אכפת לי למות" שזה הפתרון היותר נכון. הבנו?

ש: בטוח הוא חושב על פחד ממוות כאילו אבל לא יכול להיות שזה יהיה משהו אחר.

אליעד: יכול להיות אתה צודק יכול להיות, מה שבדקנו זה מה שהיה.

ש: אז תקשיב אני נכשלתי בשני המבחנים אני הייתי בשיעור הזה, אני זוכרת ואני לא זוכרת את הפתרון בכלל ואני לא זוכרת את הרעיון.

אליעד: ובאיזה מבחן הצלחת?

ש1: ועדיין לא הבנת.

ש2: ועדיין לא הבנתי כן גם הייתי וגם לא הבנתי.

אליעד: לא אני מדבר על עכשיו שגם מה שדיברנו עכשיו לא הבנת.

ש: שבוע הבא אני לא אבין עוד פעם.

אליעד: את הבנת מה דיברנו עכשיו מה הבנת תסבירי?

ש: שאנחנו לא פוסלים לו את המחשבה כאילו יש מחשבה שיש לו בבית משהו שיכול להרוג אותו והמחשבה הזאת לא נותנת לו מנוחה.

אליעד: כן.

ש: ואנחנו לא פוסלים לו את המחשבה הזאת ואומרים לו "תקשיב זה לא יכול להרוג אותך" אנחנו מביאים אותו למקום שהוא יגיד "וואלה לא אכפת לי אם זה יהרוג אותי".

אליעד: כמובן שבכל הדברים האלה כשמסבירים את זה לאנשים "מה אכפת לך למות זה וזה" תמיד צריך לשמור על הגבול שהוא לא ילך להתאבד שהוא לא ילך בקטע שהוא באמת יהרוג את עצמו או שלא ימנע איזה, לכן צריך לשמור על האיזון של "אוקי אל תפחד למות אבל תרצה למות" זה גם כן סוג של פרספקטיבה.

ש: בסדר רק שגם יהיה כאילו אכפת לו.

אליעד: בסדר רק חידדתי אמרתי גם את הסיפור הזה. טוב הבנו?

ש: ואל תנסו את זה בבית.
לא לפחד חופש התנהגות כפייתית טורדנית טרדות הצלחה לשמור על עצמי היגיון גורמים משמעותי מחשבה טורדנית מסוכנת אומץ obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול אהבה או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיה מסוכנת אובססיות אוהבת להסתכן אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול דחף דחף להסתכן דחפים הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התגרות במוות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות להיפטר מהתנהגות טורדנית להסתכן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לוקחת סיכונים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מוות מוטרד מחשבה מחשבה אובססיבית מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית מסוכנת מחשבה כפייתית מחשבה מסוכנת מחשבות מחשבות אובססיביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מסוכן סובל מהפרעה טורדנית סיכון
דאגות, דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע?
דאגות, דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע?
... דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע? איך להתמודד עם דאגות וחוסר שקט נפשי מתמשך? אדם הסובל מחוסר שקט נפשי, דאגות מתמידות, לחץ או חרדה, מוצא עצמו פעמים רבות מוטרד מכך שהוא מוטרד. אליעד כהן מסביר שתחושת הטרדה יכולה לנבוע ממספר רב של סיבות, כגון מצב כלכלי, מצב בריאותי, מצב משפחתי או פוליטי. אבל מעבר לסיבות האלו, קיימת תופעה עמוקה יותר: האדם מוטרד מכך שהוא אינו מצליח להפסיק להיות מוטרד. מצב כזה גורם לו להרגיש מתוסכל, משום שלמרות כל מאמציו, הוא אינו מצליח להשיג שקט נפשי אמיתי. למה אנשים מוטרדים מכך שהם מוטרדים? לפי אליעד כהן, המטרד הפנימי, כלומר, ההפרעה מכך שאתה מוטרד, נובע מרצון בסיסי לא להיות טרוד בכלל. האדם מנסה ללא הרף להשיג שלווה פנימית, רוגע ושלמות, אך ככל שהוא מתאמץ יותר להירגע, הוא חש מתוסכל יותר מכך שהוא אינו מצליח להשיג את המטרה הזאת. לדוגמה, אדם יכול להיות מצליח מבחינה כלכלית, להשיג את כל מטרותיו בחיים, ועדיין להרגיש מוטרד וחסר מנוחה. הטרדה העיקרית שלו היא עצם העובדה שהוא ממשיך להיות מוטרד ולא מצליח להיפטר מכך. האם אפשר באמת להפסיק להיות מוטרד? המסר החשוב של אליעד כהן הוא שצריך להבין את האמת המהותית: אי אפשר באמת להפסיק להיות מוטרד לחלוטין. המציאות בנויה כך שכל בני האדם באופן טבעי חווים טרדה כלשהי. למה זה קורה? כי כל חיינו מבוססים על הרצונות שלנו, והרצון מטבעו יוצר טרדה. לדוגמה, אדם שרעב מוטרד מכך שהוא רעב ולכן אוכל, אדם שעייף מוטרד מעייפותו ולכן הולך לישון, אדם שאין לו כסף מוטרד מזה ולכן הולך לעבוד. כלומר, החיים עצמם סובבים סביב פתרון של טרדות. אליעד מדגיש כי זה המשחק של החיים: לנסות להגיע למצב של שקט נפשי על ידי פתרון של מה שמטריד אותנו. מדוע אי אפשר להגיע למצב של אפס טרדות? אליעד כהן מסביר שאם האדם יגיע למצב של אפס טרדות, הוא בעצם לא יהיה קיים. התחושות, הרגשות והחוויות שלנו מבוססות כולן על קיומם של הרצונות ... למצב שבו כל הרצונות מסופקים לחלוטין. אם לא יהיה רצון, לא יהיה גם צורך, וכך האדם יאבד את תחושת המשמעות, התכלית ואת תחושת החיים עצמה. האדם חי בזכות התחושה שהוא מוטרד. המוטרד מעוניין לפתור משהו, להגיע לאנשהו, להשיג משהו, וכך הוא מרגיש שהוא חי. האם קבלה של הטרדות תסייע לשקט הנפשי? אליעד כהן ממליץ לקבל את המציאות כפי שהיא. במילים אחרות, לא לכעוס על כך שאתה כועס, לא לפחד מכך שאתה מפחד, ולא להילחץ מעצם הלחץ. המטרה אינה לנסות להפסיק לגמרי להיות מוטרד, אלא להבין ולקבל שזהו מצב טבעי של קיום. כאשר אתה מבין שאין אפשרות להפסיק לחלוטין להיות מוטרד, אתה יכול להירגע לפחות מהמאבק הפנימי נגד הטרדות. אדם שמפסיק להיות מוטרד מכך שהוא מוטרד משיג סוג של שקט פנימי, משום שהוא מפסיק את המאבק הפנימי וחוסך מעצמו את הטרדה הנוספת של חוסר היכולת להירגע. כיצד למצוא את האיזון בין טרדות לשקט נפשי? אליעד כהן מציין כי גם אם אדם יבין לגמרי את מה שאמר, כלומר, יבין לעומק שאי אפשר ...
שכל ואושר - אין שכל אין דאגות - מה הקשר בין שכל לבין אושר?
שכל ואושר - אין שכל אין דאגות - מה הקשר בין שכל לבין אושר?
... הוא מדגיש כי גם אדם משוגע וגם הומלס מוטרדים מדברים מסוימים, גם אם מדובר בטרדות שונות מאלו של האדם הרגיל. היצור היחיד שאין לו טרדות כלל הוא אבן, פשוט משום שאין לה שכל כלל. האם באמת מי שאין לו שכל הוא מאושר? למרות שלמי שאין לו שכל יש פחות דאגות מסוימות, אליעד מסביר שלא השכל הוא הגורם לאושר או ... שהכל אחד. בשני מצבים אלו, האדם לא מוטרד ולא סובל משום שהוא אינו מבחין בין טוב לרע או שהוא מבין שהכל הוא טוב באותה מידה. מדוע נוצרת תחושת סבל אצל האדם? תחושת הסבל, על פי אליעד כהן, נוצרת כאשר לאדם יש שכל ... באמת, גם להכי משוגע וגם להומלס יש טרדות. ולמי אין בכלל טרדות, לאבן. ולמה אין לאבן טרדות? כי היא אין לה שכל בכלל. ומהצד השני למציאות אין שום טרדות, המציאות כמציאות אינה מוטרדת ממשהו. והאושר אינו או יש שכל או לא, אלא שהסבל של האדם הוא בגלל התגוששות השכל ואין שכל. ומי שיתבונן, למי שאין שכל בכלל, הוא מאושר, כי הוא לא מבין. ואם היה מבין את המציאות בשלמות, גם אז לא היו לו שום טרדות, כי היה מבין את המציאות. אבל הסבל מתחיל, כשאדם אינו מבין את המציאות כפי שהיא, ומתחיל להבדיל בין טוב לרע, וזה אומר סכסוך בין שכל לבין שכל, ואם לא היה שכל בכלל, לא ... בשכל, אבל אז זה אומר לא להיות מוטרד ממה שיהיה מחר, ולא לשאול שאלות, ולא לדאוג מכלום, כי אין ממה, כאשר שאין שכל. או שתנסה עם השכל להבין עד הסוף. ויש להבין שהאושר אינו תלוי בשום דבר, כי באושר יש גם דבר ...
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד
... אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד האם אפשר לחיות בלי להיות מוטרד בכלל? כל אדם חווה בחייו מצבים של טרדה, פחד, כעס וסבל, והשאלה היא איך אפשר להתמודד עם הטרדות האלו ואיך אפשר בכלל לחיות מבלי להיות מוטרד. כדי להבין זאת, חשוב קודם כל להבין למה אנחנו בכלל מוטרדים. לפי אליעד כהן, הסיבה שאנחנו מוטרדים היא כי יש לנו רצונות וציפיות שלא תמיד מתממשים כפי שהיינו רוצים. אדם מוטרד כי הוא רוצה משהו מסוים, אבל הדבר לא קורה כפי שרצה, או שיש לו ספק אם הוא בכלל יקרה בעתיד. כאשר רצון של אדם לא מתגשם או שהוא חושש שלא יתגשם, הוא חווה סבל, פחד ותחושה כללית של חוסר שקט נפשי. אליעד מסביר כי אילו כל מה שרצית היה מתגשם מיד, לכאורה לא היית מוטרד כלל, אך מצד שני גם לא היית חווה שום רגש, לא היית נהנה, ולא היית חש שאתה קיים באמת. הסיבה לכך היא שההנאה מבוססת על היכולת לחוות את ההבדל בין מצבים של ... משמעות הרעש, כך אדם שכל רצונו מתגשם לא יוכל לחוש הנאה, משום שאין לו נקודת השוואה לתחושת האכזבה. למה אנחנו בכלל מוטרדים מהטרדות שלנו? לפי אליעד, הבעיה העיקרית של אנשים היא לא זה שהם מוטרדים, אלא שהם מוטרדים מהעובדה שהם מוטרדים. הם חושבים שאולי יש דרך אחרת לחיות בלי טרדות. אבל אם אדם היה רגיל שהכל תמיד הולך נגד רצונו, הוא לא היה מוטרד בכלל, כי היה מתרגל לכך. הוא סובל בגלל שהוא מכיר גם את האפשרות שכן יתגשמו לו רצונות לפעמים. תחושת הסבל קיימת דווקא משום שלפעמים הדברים מתממשים, וזה יוצר ציפייה. כאשר האדם מבין שאין מצב שבו הוא לא יהיה מוטרד כלל, ושהטרדות הן חלק בלתי נמנע מהקיום האנושי, הוא מתחיל להיות פחות מוטרד מזה שהוא מוטרד. ההכרה בכך שאין מציאות מושלמת ונטולת טרדות מובילה לתחושה של קבלה ושקט נפשי אמיתי, שבו האדם פשוט לא מתרגש יותר מדי מהטרדות שבחייו. איך להפוך את הטרדה והסבל לטעם מיוחד של החיים? אליעד מדגים זאת באמצעות הדימוי של טעמים באוכל: החיים הם כמו ארוחה שיש בה טעמים שונים ומגוונים - ... האמיתי, לפי אליעד, לא טמון בניסיון להגיע למצב של שלווה מוחלטת, אלא דווקא בהבנה העמוקה שאין דבר כזה חיים ללא טרדות. השקט האמיתי הוא מצב שבו האדם לא מוטרד מעצם העובדה שהוא מוטרד. כאשר אדם מקבל את המציאות הזאת, הוא יכול באמת ליהנות ממנה, עם כל המורכבות שבה, מבלי להיות מוטרד ממה שהוא חווה באותו רגע. הנקודה החשובה ביותר היא לקבל את הטרדות כחלק טבעי מהקיום, כמו מחיר שאתה משלם על החיים עצמם. בדיוק כפי שאדם נכנס לסופר וקונה מוצר, הוא יודע שלמוצר יש מחיר, וכך גם לחיים - יש מחיר והמחיר הזה הוא הטרדה, הכאב, האכזבה והפחד. כשאדם משלים עם העובדה הזאת, הוא לא סובל מהטרדות שלו, אלא חי איתן בשלום. מה הסוד האמיתי של השקט הנפשי? הסוד של שקט נפשי הוא להבין שהחיים בנויים ממגוון אינסופי של רגשות ותחושות, חיוביים ושליליים כאחד, וללמוד ליהנות מהם בדיוק כפי שהם. ברגע שאדם לא כועס על עצמו שהוא מוטרד, לא סובל מזה שהוא סובל, ולא מפחד מזה שהוא מפחד, הוא מגיע למצב של חופש פנימי אמיתי, שבו הוא יכול לחיות בשקט נפשי אמיתי ובאושר אמיתי. איך להשיג שקט נפשי אמיתי? איך לא להיות מוטרד משום דבר? איך לא לסבול מהסבל? איך להיות מאושר באמת? למה אי אפשר לקבל הכל? איך ליהנות מרגשות שליליים? איך להתמודד עם ה
ניתוח תהליך למידה, ניתוח תהליך רגשי, ללמוד על הבוקר, הספר להיות אלוהים, ללמוד אחרי שינה
... זה משפיע על קליטת התכנים? אליעד כהן מסביר שבזמן השינה האדם משתחרר מתהליך מתמשך של מחשבות, טרדות ורגשות שהצטברו במהלך היום. כאשר הוא מתעורר, מוחו עדיין נקי יחסית, כמו מחשב שרק נדלק ועוד לא הספיק לטעון תוכנות כבדות ומסיחות דעת. בשלב הזה, המוח פחות עמוס בהתנגדויות, ... הם נוגעים ישירות במהותו העמוקה ביותר של האדם כשהוא טרי ומוכן לקלוט אותם בלי פילטרים של טרדות או דאגות היום - יום. האם הלמידה בבוקר רלוונטית לכל סוגי האנשים או רק לתלמידי הספר להיות אלוהים? אליעד כהן מציין שהתופעה המתוארת של למידה טובה יותר בבוקר ניכרת במיוחד ... עמוקים כמו אלו שמוצגים בספריו או בהרצאותיו, לפני שהמוח נכנס לשגרה היומיומית של מחשבות, טרדות ומחויבויות שונות. מדוע קל יותר ללמוד בבוקר? ספר להיות אלוהים למידה לאחר שינה ניתוח תהליך למידה למה קשה ללמוד אחרי יום עבודה? מהו זמן אופטימלי ללמידה? ...
אושר / להיות מאושר - מה *רע* בלהיות מאושר? למה קשה להיות במצב של אושר?
... רע. ונסביר: מי שיתבונן בעניין יראה, כי האדם בכל חייו מתעסק בשני סוגים של דברים. או בטרדות ממה שקרה בעבר, או בטרדות ממה שיקרה בעתיד. וכל עיסוקו של האדם, הוא תמיד בעבר או בעתיד. כי כל המשמעות של ... וממילא הוא לא אושר. ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי האדם לא מאושר, או בגלל שהוא מוטרד ממשהו שקרה בעבר, או בגלל שהוא מוטרד ממה שיקרה בעתיד. ולכאורה, אם האדם ישתחרר מכל בעיות העבר, ומכל טרדות העתיד, הרי שהוא יהיה מאושר. אלא, שאם נשחרר את האדם מכל רגשות חרטה כלשהם, ומכל ... אין לאדם שום חרטות על העבר, וכאשר האדם מתעלם לגמרי מהעבר, וכאשר האדם בנוסף גם לא מוטרד בשום צורה מהעתיד, הרי שאז האדם חי רק את הרגע, שזה נדמה כאיזה דבר טוב. למרות ...
סוד *השקר* של חשיבה חיובית - מהו הסוד שבגללו חשיבה חיובית היא *שקר*? חלק 1
... והאמת היא, שגם כאשר האדם כן מצליח להשיג איזו מטרה, וגם כאשר האדם כן מרגיש שמחה מכך שהוא השיג איזו מטרה, הרי שגם אז האדם לא מרגיש סוג של שמחה שלמה. כי גם באותו הרגע יש לאדם טרדות על הראש, וגם אז האדם בתוך תוכו חווה פחד לאבד את מה שהוא השיג. כי כל ...
לחיות את הרגע - למה כן / לא לחיות את הרגע?
לחיות את הרגע - למה כן / לא לחיות את הרגע?
... אפשרות לחוות תחושות כמו טוב ורע, רצונות או שאיפות. כך, מצד אחד, האדם שלא חי את הרגע אף פעם לא יהיה מרוצה, כי הוא תמיד יהיה טרוד במה שקרה או במה שיקרה, ומצד שני, מי שחי אך ורק את ... אישית, צריך השוואה בין רגעים שונים. מה היתרונות והחסרונות של לחיות את הרגע? מצד אחד, אם אדם לא חי את הרגע כלל, הוא תמיד יהיה מוטרד - מהעבר או מהעתיד, ולעולם לא ירגיש מסופק. מצד שני, ... כמו כן יש גם חסרונות ללא לחיות רק את הרגע, כי כשאדם לא חי את הרגע הוא אף פעם לא מרוצה, כי תמיד יהיו לו רצונות, ותמיד יהיה מוטרד ממה שהיה או שיהיה. אם יש רק רגע אחד של המציאות, לא ... טוב, והרבה יותר טוב מאשר רע. השלמות היא לא טוב ולא רע, אבל, יש שם משהו, וכשבן אדם יהיה שם, הוא יבין שזה טוב. כי ברגע, אין טרדות מה יהיה או מה היה יש שקט נפשי, שלמות. כך שיש ...
התאהבות, איך להתאהב? לאהוב בחורה, למצוא אהבה, לאהוב את עצמך, לאהוב מישהו, מהי אהבה? משיכה מינית, משיכה רגשית, רומנטיקה, איך נוצרת אהבה? אימון לזוגיות, למצוא זוגיות
התאהבות, איך להתאהב? לאהוב בחורה, למצוא אהבה, לאהוב את עצמך, לאהוב מישהו, מהי אהבה? משיכה מינית, משיכה רגשית, רומנטיקה, איך נוצרת אהבה? אימון לזוגיות, למצוא זוגיות
... מתמלא פנטזיות עתיד וורודות. זה ממלא אותי באנרגיות חיוביות. תשובה: אחד ההסברים הוא שבהתאהבות יש אפשרות לחוות הפחתה משמעותית של טרדות, כי כשיש אופוריה, פחות חושבים על מה שהיה או על מה שיהיה, וממוקדים מאוד ברגע. זה חלק מהתחושה ... להשתמש בכל זה כמינוף? ש: מה בעצם חשוב לזכור מכל התהליך הזה? תשובה: להבין שההתאהבות ברובד עמוק היא תשוקה לתחושה של ערך, חופש מטרדות, וביטחון פנימי. לבדוק למה בדיוק אנו מחפשים את הדמות הספציפית - מה אנו מאמינים שנקבל דרכה. לזכור ... אני נוכח. אליעד: אתה מתכוון לומר שכשאתה בסיטואציה אינטימית עם זה אתה כאילו חווה סוג של חיבור לכאן ועכשיו, קוראים לזה אני אל מוטרד ממה שהיה או מה שיהיה זאת אומרת שמה שאתה רוצה זה לא להיות מוטרד ממה שהיה וממה שיהיה. ש: בהחלט. אליעד: יפה. ש: וזאת משמעות ההתאהבות הזאת? אליעד: לא בהיבט הזה אחד הדברים שיש בהתאהבות זה כשאתה אוהב אתה לא מוטרד לא ממה שהיה ולא ממה שיהיה אתה כאילו חופשי להסתכל על הקיר וליהנות ממנו בלי להיות מוטרד מהצבע שלו, ככל שאתה יותר אוהב ככה פחות מטרידים אותך הדברים. ש: גם יש לי איזה סרט פנימי שמאכיל אותי כמה היא נפלאה כמה זה איזה עתיד וורוד הולך ...
ליקוטי מוהרן ח"א לג, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, איך ללמוד ליקוטי מוהרן? שיעור בליקוטי מוהרן? להבין ליקוטי מוהרן, איך לומדים ליקוטי מוהרן? פירוש לליקוטי מוהרן, חלק 1
ליקוטי מוהרן ח"א לג, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, איך ללמוד ליקוטי מוהרן? שיעור בליקוטי מוהרן? להבין ליקוטי מוהרן, איך לומדים ליקוטי מוהרן? פירוש לליקוטי מוהרן, חלק 1
... נקודה מרכזית נוספת שאליעד מדגיש היא ההבנה שהשם יתברך נמצא בכל מצב ובכל מצב אפשר להתחבר אליו. הוא נותן דוגמה לאדם שטוען שאין לו זמן ללמוד רוחניות, בגלל העיסוקים הרבים שלו או טרדות החיים. אדם כזה, לטענתו, כופר למעשה באלוהים שלו. מדוע? כי אם הדבר החשוב לך הוא הכסף, או ההצלחה, או ... הפרדה בין הדברים. הוא יסביר שהמקום שבו הכי קשה לך לראות את האמת, זה המקום שבו יש הכי הרבה פוטנציאל לגילוי האלוהות. לכן, כשאדם חושב שאין לו זמן או יכולת להתעסק ברוחניות בגלל הטרדות והעומסים של החיים, זה בדיוק המקום שבו הוא יכול למצוא את השם יתברך. השלום האמיתי מתגלה דווקא ...
הדחקה ועומס רגשי, טיפול עקיף בהדחקה, הדחקה ועומס נפשי, איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? איך לדעת מה אני מדחיק? איך נוצרת הדחקה? טיפול בהדחקה בלי הצפה רגשית, שיטות לטיפול בהדחקה, למה אני מדחיק? טיפול בהצפה בהדחקה, איך לא להדחיק?
הדחקה ועומס רגשי, טיפול עקיף בהדחקה, הדחקה ועומס נפשי, איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? איך לדעת מה אני מדחיק? איך נוצרת הדחקה? טיפול בהדחקה בלי הצפה רגשית, שיטות לטיפול בהדחקה, למה אני מדחיק? טיפול בהצפה בהדחקה, איך לא להדחיק?
... להדחיק? מהי הדחקה ואיך היא נוצרת? הדחקה היא מצב שבו אדם נתקל במשהו שמציק לו, מטריד אותו, או מעורר בו אי - נעימות משמעותית, כמו טראומה או רגשות שליליים אחרים. במצב כזה, האדם נמנע מלטפל בבעיה ישירות על ידי הדחקת הרגש או המחשבה השלילית. ההדחקה נוצרת כאשר יש ... משום שהמוח כבר יהיה מסוגל להתמודד איתן. לדוגמה, אם לאדם יש בעיות קטנות כמו טרדות יומיומיות, הוא צריך לטפל בהן אחת אחרי השנייה כדי להוריד את העומס הכללי, ואז הבעיה הגדולה שהוא הדחיק עשויה להיחשף באופן טבעי ולעלות למודעותו. דרך שנייה שאליעד מציע היא לפתח את ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טרדות, האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טרדות, איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי מומלץ, מאמן אישי לבני נוער, מטפל רוחני בנושאי טרדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5625 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 19:12:37 - wesi1