אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מושלם ✔השכל של אלוהים, איך אלוהים חושב, השכל הגדול ביותר, תפישת מציאות אלוהית, שכל מושלם, שכל מעל השכל, 5 דברים שנבדל מדעו ממדענו, הסיפור של אליעד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
49:00השכל של אלוהים, איך אלוהים חושב, השכל הגדול ביותר, תפישת מציאות אלוהית, שכל מושלם, שכל מעל השכל, 5 דברים שנבדל מדעו ממדענו, הסיפור של אליעד כהן, ליקוטי מוהרן ח"א נג
מהם חמשת ההבדלים בין השכל האלוהי לשכל האנושי?
  • ההבדל הראשון: אלוהים יודע אינספור ידיעות בידיעה אחת, ואין ריבוי בידיעתו.
  • ההבדל השני: אלוהים יודע דברים לפני שהם קיימים אפילו כפוטנציאל.
  • ההבדל השלישי: אלוהים מקיף דברים שאין להם תכלית או גבול.
  • ההבדל הרביעי: אין שינוי בידיעת אלוהים - הוא יודע את הדבר בכוח ובפועל בו זמנית.
  • ההבדל החמישי: ידיעתו של אלוהים לא מוציאה את הדבר מאפשרותו.
אליעד כהן דיבר על חמשת ההבדלים הללו, שמובאים בתורת רבי נחמן מתוך ליקוטי מוהרן, והסביר כיצד השכל האלוהי שונה באופן מוחלט מהשכל האנושי, תוך הצגת פרדוקסים עמוקים. כל אחד מההבדלים המוצגים חושף את התפיסה האלוהית שמערערת על ההיגיון האנושי, ולכן דרוש להעמיק ולהתאמץ להבין את המשמעות העמוקה שעומדת מאחורי כל רעיון.

ההבדל הראשון מציין את הדרך בה אלוהים יודע את כל הידיעות יחד, למרות שהן נראות שונות זו מזו. מבחינה אנושית, אנחנו רגילים לתפוס כל ידיעה כפרט נפרד, אך מבחינת אלוהים, כל הידיעות מאוחדות בידיעה אחת. זהו רעיון שמתוארת כ"השכל הנקנה", שבו כל דבר ידוע כאחדות ולא כריבוי.

בהבדל השני, אלוהים יודע כל דבר עוד לפני שהוא קיים, ולאו דווקא אפילו כפוטנציאל. לדוגמה, אם אדם מדמיין כיסא או חולצה אדומה, הוא צריך איזשהו פוטנציאל לתמונה הזו. אולם אלוהים יודע את הדברים גם לפני שנבראו, לא מתוך דמיון או פוטנציאל, אלא מההוויה האלוהית שמקיפה את כל האפשרויות.

ההבדל השלישי עוסק בכך שאלוהים יכול לדעת דברים שאין להם גבול, כמו מספרים אינסופיים. מבחינה אנושית, אין לנו את היכולת להקיף את הבלתי - סופי, אולם עבור אלוהים אין כל קושי לדעת ולהקיף את כל מה שכביכול אין לו גבול.

ההבדל הרביעי מציין שידיעת אלוהים לא משתנה - אין הבדל בין הידיעה כשהיא בכוח (הפוטנציאלית) לבין הידיעה כשהיא בפועל (המציאות). על פי הרעיון האלוהי, גם כאשר אנחנו מדמיינים משהו שעתיד לקרות, אלוהים יודע את כל זה בו - זמנית, ללא כל שינוי, גם אם המידע קיים רק כפוטנציאל.

ההבדל החמישי עוסק בקיומה של אפשרות בחירה. אלוהים יכול לדעת בוודאות משהו, אך הידיעה שלו לא שוללת את האפשרות שזה עדיין יכול להתרחש אחרת. זהו פרדוקס שבאמצעותו אלוהים מהווה את הידיעה והמציאות בו - זמנית, תוך שמירה על פתח לאפשרויות.

לסיכום, ההסבר האלוהי מפרק את גבולות השכל האנושי ומאתגר את כל תפיסות הזמן, הפוטנציאל והידיעה. המושגים של "יש" ו - "אין", "פוטנציאל" ו - "מציאות", "מחויב" ו - "אפשרי", מקבלים נופך חדש ובלתי - מובן, שדורש חשיבה מעמיקה וחווייתית.
האם דרך הדמיון אפשר להגיע למוחשי, וכיצד מתוארים חמישה הבדלים בין השכל האלוהי לשכל האנושי?
  • ישנה טענה ולפיה כל דבר מוחשי מתחיל בצורה של אמונה או דמיון, ורק אחר כך הופך למובן באמצעות השכל. מובאת האמירה ש"עד שתבין בשכל, תאמין", וטוענים שאין חובה להאמין, אך בפועל בכל תהליך ראשוני ישנו מימד של דמיון או אמונה שמקדים את ההבנה השכלית. בהמשך, אם מתעמקים בדבר, ניתן להבין אותו בשכל.
  • ניתנת דוגמה של אדם שניסה להבין מה אינו מובן לו, ופגש רעיון האומר שיש חמישה דברים שבהם השכל של האל שונה מהשכל של האדם. מתוך כך הסיק שאם האל אינו חווה שאלות, אז מי שיחשוב כמוהו לא יחווה שאלות. ניסה להחזיק בדפוס חשיבה שכזה, לא תמיד הצליח, אך לפחות כיוון את עצמו לאותה נקודת מבט. הוא הסביר שגם אם לא מגיעים לשלמות בהבנה, עצם האמונה שיש אפשרות כזו מכוונת את המחשבה.
  • בתורה נג בליקוטי מוהרן מופיעים חמישה הבדלים בין השכל של האל לבין השכל הרגיל של האדם. מי שמתעמק בהם, עשוי לגלות שמדובר בראייה שבה הסתירות והפרדוקסים אינם מבטלים זה את זה. כשמתאמצים להבין זאת, המוח מגיע לסוג של 'גבול', ושם נוצר שינוי בתפיסה.
חמשת הדברים שהשכל של האל שונה בהם מזה של האדם
    • האל יודע אינספור ידיעות בידיעה אחת, ואין ריבוי בידיעתו. מצד אחד, הוא יודע פרטים שונים (למשל, כסא ושולחן), אך מנקודת המבט שלו, אין הפרדה אמיתית בין הידיעות. מבחינה אנושית, אם יודעים שיש כאן שני תפוזים ושם עוד תפוז אחד, הרי שמדובר בשלוש ידיעות או שלושה מצבים. אבל הרעיון האלוהי מתאר ידיעה אחת שמכילה בבת אחת גם את ריבוי הפרטים וגם את האחדות המוחלטת שלהם.
    • בציטוט נאמר "במדעו האחד, יודע ידיעות רבות, ואין ריבוי במדעו". במבט רגיל זו סתירה - או שיש הרבה ידיעות או שיש רק ידיעה אחת. אך הרעיון האלוהי, כפי שמוצג, משלב "הרבה" ו"אחד" בלי סתירה.
    • הרבה מקשרים זאת למונח "השכל הנקנה", שפירושו לרכוש תפיסה שלפיה בכל ידיעה בודדת כלולות כל הידיעות, כך שאין הפרדה בין הקיים פה לקיים שם, בין מה שנראה שונה למה שנראה זהה. אלו לכאורה דבר והיפוכו בו - זמנית.
    • האל יודע דברים עוד לפני שהם באים לידי מציאות, אפילו אם אינם קיימים אפילו כפוטנציאל. בני האדם אולי מסוגלים לדמיין משהו לפני שהוא מתרחש, אבל עדיין יש צורך ש"משהו" כבר יהיה קיים בדמיון או בהרהור. האל, לעומת זאת, "יודע" את מה שעדיין לא נברא ולא מוגדר בשום צורה.
    • מסבירים זאת באמצעות דוגמה: אדם יכול לדמיין מישהו שלובש חולצה אדומה, כי הוא יכול לנחש או ליצור בדמיון. ואולם, אצל האל לא חייבת להיות אפילו אותה הנחת יסוד או פוטנציאל, אין עדיין כלום, ואף על פי כן האל יודע את הדבר בדיוק כאילו היה קיים.
    • כך אומר רבי נחמן: אפשר לדמיין כסא ו"להביא" אותו אחר כך למציאות, אבל האל יודע את כל מה שיתקיים גם אם איננו קיים עדיין ואפילו לא כאפשרות. זה מראה על תפיסה שחורגת מהמסגרת הלוגית המוכרת, ולא רק קוראת תיגר על מושג הזמן אלא על עצם מושג הפוטנציאל.
    • האל יודע ומקיף דברים שהם אין - סופיים ושאין להם גבול. למשל, אין סוף מספרים. מהיבט אנושי, אם משהו אין - סופי לא ניתן להקיף אותו, שהרי "להקיף" משמע גבול כלשהו. אך האל נתפס כמי שמקיף גם את מה שחסר גבול.
    • כדי להסביר זאת נאמר שאם אין הבדל בין "יש" ל"אין" מנקודת מבט אלוהית, הרי שממילא שאלת "איך אפשר לדעת דבר אינסופי" אינה מתקיימת. הניגודים הישנים שלנו (סופי - אינסופי, יש - אין) אינם חלים באותה צורה, ולכן אפשר להכיל הכל בבת אחת.
    • זו עוד דוגמה לפרדוקס: להקיף משהו שאין לו תכלית, בו בזמן שההיקף מעיד על תכלית. כשמוח האדם נתקל ברעיון כזה, הוא רואה בו סתירה, מבחינת האל, הסתירה אינה קיימת כלל.
    • בידיעת האל אין שינוי בין הפוטנציאל לבין המימוש. בזמן שאצל האדם יש הבדל בין מה שקיים רק בפוטנציאל (למשל, אפשרות שהיד תזוז) לעומת מה שקורה בפועל (היד באמת זזה), האל "יודע" את שני המצבים ללא הבדל וללא שינוי.
    • במחשבה האנושית, "כוח" (פוטנציאל) ו"פועל" (מציאות) הם שני מושגים שונים. אבל מבחינת האל, ידיעה על מה שעתיד להיות וידיעה על מה שהוא עכשיו הן אותה ידיעה. אין כאן "קודם" ו"אחר כך", כי גם מושג הזמן נתפס אחרת.
    • מכאן נובעת המחשבה על "יקומים מקבילים" או תנועה חופשית בזמן, אך הרעיון הוא עמוק יותר: פשוט אין הבדל אמיתי בין מה שמתרחש לבין מה שיכול להתרחש, אין ריחוק ביניהם מנקודת המבט האלוהית.
    • ידיעתו של האל לא מוציאה את הדבר מאפשרותו. כלומר, גם אם האל יודע משהו בוודאות - הדבר עדיין אפשרי ולא בהכרח מחויב, מה שמנוגד לתפיסה הרגילה שלנו שלפיה "ידיעה ודאית" פירושה שהדבר מחויב.
    • כאן משתמש רבי נחמן ברעיון שכאשר אומרים "האל יודע", אפשר להחליף זאת במילים "האל מהווה". כך, עצם "הידיעה" של האל היא עצם המציאות. אבל למרות שהידיעה היא ודאית, זה לא סותר את העובדה שהדבר יכול להיות עדיין בגדר אפשרות. אלו שני קטבים, והאל מחזיק בשניהם בעת ובעונה אחת.
    • מבינים מזה שאין מניעה שמשהו יהיה אפשרי למרות שהאל "יודע" אותו. הפרספקטיבה הזאת שוברת את הגבולות הרגילים של מושגים כמו מחויב, אפשרי, סיבה ותוצאה, לפני ואחרי. הכל מתערבב לעומק אחד.
שימוש בפרדוקס כמפתח להבנה חדשה
  • מודגש שאם מחליפים את המילה "יודע" במילה "הוויה", מתברר שכל הניסוחים אינם עוסקים רק בידיעה תיאורטית, אלא במהות עצמה של המציאות. כך נשברים הרבה מההבדלים המוכרים (למשל, בין מה שחייב לקרות למה שאפשרי בלבד). זו גישה שאיננה מובנת לשכל הרגיל, וכדי להבין אותה צריך לדחוק את השכל לקצה גבולו.
  • הרעיון הוא שכאשר מגיעים לפרדוקסים כאלו ומנסים לפתור אותם בלוגיקה רגילה, הדבר בלתי אפשרי. מי שמשתמש בשכל עד הסוף, מגלה שההיגיון "נשבר" איפשהו. על פי הקבלה והחסידות, בנקודה הזו נמצאת מדרגת ה'כתר', הגבול בין ההיגיון האנושי לאינסוף, שמעליו כביכול הכל אפשרי ואין סתירות.
  • לכן ישנן שתי דרכי התייחסות לפרדוקסים הללו:
    1. לראות בהם רעיונות תאורטיים מעניינים, כחומר למחשבה פילוסופי.
    2. לנסות ליישם אותם בחיים המעשיים, למשל בעת פחד, דיכאון, או שאלה קיומית, ולשאול כיצד אלוהים היה רואה זאת. כך הדבר הופך לכלי התמודדות עם מצבים רגשיים.
  • במילים אחרות, אדם יכול "להתאמן" על תפיסות אלו. כשיש בעיה: לדוגמה, "האם ללכת לעבוד או לא?" - אפשר לשאול, "אם לא הייתה אצלי אבחנה חדה בין יש לאין או בין מחויב לאפשרי, איך הייתי חווה את ההתלבטות הזאת?" יכול להיות שזה מפחית את עוצמת הפחד, כי הדברים נהיים פחות מוחלטים. יש בכך מעין ריכוך של הנוקשות המחשבתית.
כיצד לדחות או להרחיב את הגבולות של השכל?
  • אם במצבי קושי אדם שואל את עצמו "מה היה קורה אילו ראיתי את הבעיה מנקודת המבט שאליה רומז רבי נחמן?", הוא עשוי להיכנס לחוויה שהיא מעבר לשכל הרגיל. לא בטוח שיוכל לתפוס את כל הפרדוקס, אבל עצם הכוונה לשם כבר משנה משהו בגישתו.
  • כאשר המוח מתעמק עוד ועוד בסתירות, הוא במידה מסוימת נכנס למצב של "אין לי מושג". יש האומרים שהמצב של "אין לי מושג" הוא עצמו נקודת פתיחת הדלת לאפשרות להבין דברים אחרת. כי, במידה מסוימת, גם "לא להבין" הוא סוג של ידיעה חדשה - ידיעת הגבול.
  • מקובל לחזור שוב ושוב על הטקסטים, כגון ליקוטי מוהרן בתורה נג, כדי להעמיק בהם. כל קריאה עשויה להסיר שכבה נוספת של המחשבות הרגילות. בפעם הראשונה זה נשמע לא הגיוני, בשנייה מתחילים לתפוס משהו, בשלישית מהדהד משהו אחר, וכן הלאה.
המעבר מ"תיאוריה מעניינת" ל"תפיסה אקטיבית בחיים"
  • יש מי שיקרא את הדברים ויראה בהם רק רעיונות פילוסופיים. אך יש מי שייקח אותם אל חיי היומיום: למשל, כשמופיע דיכאון. אז במקום להתמקד רק בתחושה "יש לי דיכאון", אפשר לנסות לפרק את התפיסה של עצמי לכמה רבדים, ולראות איך אפשר להסתכל על המצב מנקודת המבט שאין בה כבר הפרדה חדה בין קיום לאי - קיום של הבעיה.
  • אומרים שצריך כוח התמדה, שכן המוח נוטה מיד לחזור למוכר ולנסח: "יש כאן בעיה". אך בהדרגה, כשמצליחים להחזיק קצת את התודעה של "אין הבדל בין יש לאין", הדפוסים הרגילים מתערערים, והבעיה מאבדת חלק מכוחה.
  • במקומות שבהם יש סתירה בין לא הגיוני להגיוני, בין אחד לרבים, בין אין - סוף לסוף - דווקא שם, לפי ההסבר, מסתתרת ההבנה העמוקה. אם ממשיכים, נוצרת פתיחות לחוויה של "שכל אחר" או "פרספקטיבה נוספת".
למה חשוב "לשחרר" תוך כדי מאמץ להבין?
  • לעתים נשאלת השאלה: אם מדובר ברעיון שלא לגמרי הגיוני, אולי כדאי לא לנסות בכלל להבין? אך ישנה המלצה הפוכה: כשהאדם קורא, שיעשה מאמץ מרבי להתעמק, לנסות להקיף את הפרדוקס, לשאול כיצד ייתכן. ואז, כאשר פוגשים במצב יומיומי מסוים, אפשר "להרפות" ודווקא לא להתאמץ כל כך, אלא להתמסר לרעיון שאין הבדל בין יש לאין.
  • צורת העבודה הזו משמרת את ההבחנה המועילה (בזמן לימוד - לוגיקה, שאלה, בירור) ומחברת אותה לקבלה של הפרדוקס (כשנתקלים בבעיה אמיתית - להרפות, לאפשר לעצמך לחוות את האיחוד בין הניגודים).
דוגמה יומיומית: איך מסתכלים על "האם ללכת לעבוד" מנקודת המבט הזו?
  • אדם מתלבט: "האם עדיף שאצא לעבודה או שאשאר בבית?" הוא מרגיש לחץ, חשש, לא בטוח כיצד ההחלטה תשפיע על עתידו. מנקודת המבט הרגילה, יש כאן שתי אופציות מנוגדות, והאדם מחלק אותן לחיובי או שלילי.
  • מי שמנסה להתבונן בדרך של "אין הבדל בין יש לאין" יראה שבעצם גם ללכת לעבוד וגם לא ללכת - קורות ברמה מסוימת בו - זמנית, או שאין באמת הבדל מוחלט בין השניים. במבט כזה, עשויה להיות הקלה רגשית, כיוון שהדבר אינו נתפס כטראגי או כסופי. האדם מבין שכל הזמן כל האפשרויות קיימות, רק בוחר "לטעום" אחת מהן.
  • זה לא אומר שלא בוחרים בפועל, אלא שבוחרים מתוך מקום שמכיר בכך שההבדל בין לבחור או לא לבחור איננו חד כל כך. יש בכך פוטנציאל לרוגע ולשחרור מפחד מוגזם.
סיכום מלא של הפרדוקס והיישום בחיים
  • הטקסט המתאר את הדברים (בתורה נג בליקוטי מוהרן) מציג חמישה הבדלים מרכזיים בשכל האלוהי, כגון: האל יודע ריבוי בבת אחת בלי ריבוי, הוא מקיף דברים אין - סופיים, הוא יודע גם לפני שיש הוויה, ואין הבדל אצלו בין בכוח לפועל או בין ודאי לאפשרי.
  • אם מנסים להבין זאת בשכל אנושי רגיל, מתעוררות המון סתירות. אבל אם מבינים שהראייה האלוהית מבטלת את מושג הזמן, את מושג ההבדל בין יש לאין, ואת עצם הניגוד בין מחויב לאפשרי - אפשר להתחיל להכיל את הסתירות באופן חדש.
  • רבי נחמן טוען שכל מי שינסה להשתמש בשכל שלו עד הסוף בשאלות קיומיות (כמו "למה אני חי?"), יגיע להכרח להתמודד עם הסתירות הללו. בשלב כלשהו התודעה מתרחבת, ו"השכל הנקנה" מאפשר להכיר שהמציאות מכילה סתירות בלי שהן מתבטלות זו מול זו.
  • בתכלס, אדם עשוי להיעזר בכך בזמנים שבהם הוא חווה קשיים רגשיים. במקום להזדהות עם "יש בעיה" או לברוח ל"אין בעיה", הוא יכול לראות ששתי האפשרויות נכונות בו זמנית, וזה נותן מרחב שקט נפשי מסוים, כי המוח לא נצמד רק לאחת מהאפשרויות.
  • התהליך לא מיידי, ולכן מומלץ לחזור על הלימוד של הטקסטים ולהתבונן בהם בתשומת לב. עוצמתו של הרעיון נגלית כאשר מנסים לקחת בעיה יומיומית ולבדוק כיצד אותה זווית ראייה משפיעה. מי שמעמיק בכך עשוי לחוות שינוי בתפיסה הכללית שלו.
לסיכום
  • פרדוקסים כמו "יודע בוודאות אבל הדבר נשאר אפשרי" או "אין הבדל בין ריבוי לידיעה אחת" משקפים חשיבה מעל ההיגיון האנושי הרגיל. זוהי נקודת מפגש עם אינסוף, עם חוסר גבול, ועם מצב שבו זמן ופוטנציאל אינם מוגדרים באותו אופן שאנו מכירים.
  • כאשר מעיזים להפנים גישה זו בחיים המעשיים, עשויים לגלות שהרבה פחדים ופיצולים מנטליים מבוססים על ההנחה שיש הבדל מובהק בין יש לאין, בין קיים ללא קיים, בין אפשרי למחויב. ברגע שמבינים שהדברים לא בהכרח נפרדים, משהו נרגע מבפנים.
  • מי שרוצה להעמיק, מוזמן לחזור ולקורא מאותן שיחות או טקסטים שוב ושוב, ולשלב את ההבנה בעת שמגיעה התמודדות עם מצוקה אמיתית. כך הדמיון הופך למשהו מוחשי, והאמונה הראשונית הופכת להבנה (או חוויה) שאולי פורצת את הגבולות הרגילים של השכל.
שאלה: האם דרך הדמיון אפשר להגיע למוחשי?

אליעד: כן, כל מוחשי מתחיל בדמיון. רבי נחמן אומר, עד שתבין בשכל, תאמין. אתה לא חייבים להאמין, אבל כל תהליך מתחיל האמונה.

אני לדוגמא ניסיתי להבין, מה אני לא מבין. ואז קראתי אצל רבי נחמן שאומר, שיש חמישה דברים שאלוהים חושב אחרת ממני. ואז אמרתי, אני מניח שלאלוהים אין שאלות, ואם אני אחשוב כמוהו, גם לי לא יהיו שאלות. ואז ניסיתי את עצמי בכוח לחשוב ככה. לא הצלחתי, אבל לפחות התכווננתי למשהו. אני האמנתי בזה ואחרי שהאמנתי בזה, הבנתי את זה.

בתורה נג' כתוב שיש חמישה דברים, שהשכל של אלוהים שונה מהשכל של הבן אדם.

"ואלו חמישה הדברים שנבדל מדעו ממדענו.

הראשון, "שבמדעו האחד, יודע ידיעות רבות, ואין ריבוי במדעו." במדעו האחד - בידיעה אחת, הוא יודע הרבה דברים בלי שהוא יודע הרבה דברים. הוא בבת אחת יודע הרבה דברים שונים, ואין ריבוי במדעו. רבי נחמן לא אמר שאלוהים יודע רק דבר אחד, הוא אומר דבר והיפוכו. בידיעה אחת יודע הרבה דברים, בלי שהוא יודע הרבה דברים, כאילו הוא יודע דבר אחד. אני יודע שפה יש כסא, ופה יש שולחן, אני יודע שני דברים שונים, ובו בזמן אני יודע דבר אחד. אז איך זה יכול להיות? אם הם שונים אז הם לא אחד. תחליט, איך אלוהים תופס את זה, שהוא יודע דברים שונים, או שהוא יודע רק דבר אחד?

אלוהים יודע את כל הדברים, ובעצם הוא יודע רק דבר אחד.

רבי נחמן דיבר על השכל הנקנה, שאמר שבידיעה אחת אתה יודע את כל הידיעות.

מדעו זה להיות, אז ישות והוא זה דברים שונים, אבל בעצם הוא אחד. במדעו הכוונה להוויתו. ישותו היא שבהוויה אחת הוא ישויות שונות ואף על פי כן הוא ישות אחת. אז כמה אלוהים יש? יש אין סוף אלוהים והם רק אחד.

מהו השכל הנקנה? לדעת את כל הדברים בידיעה אחת, זה השכל הנקנה.

אני למשל יודע שיש פה שולחן, ואני יודע להבדיל בין השולחן לבינך, אני יודע שיש פה שולחן, ואני יודע שאתה פה, כמה דברים אני יודע? שניים. אבל זה כמו להגיד מבחינתי שאני יודע שיש פה שולחן ואני יודע שיש פה שולחן. ובכל זאת אני מפריד בינך לבין השולחן. כמו פה תפוז אחד, ושם שני תפוזים, ואין הבדל בין אחד לשניים. ואם אין הבדל, איך אני רואה אחד ושניים? אתה צריך לתת את האופציה לטירוף.

אני יודע שיש ואני יודע שאין, ומבחינתי למרות שאמרתי שיש ואמרתי שאין, זה אותו הדבר. יש ריבוי ובאותו זמן אני יודע רק דבר אחד.

או שאני יודע להבדיל בין מה שאין לבין מה שיש, או שאני לא יודע להבדיל. ומבחינתי שאמרתי שיש ואמרתי שאין זה אותו הדבר. הוא גם הרבה הוויות שונות ובו זמנית הוא הוויה אחת.

השני "יודע דברים קודם הימצאם, אפילו שאין להם הוויה כלל." אלוהים יודע הכל, לפני שזה היה, עוד לפני שזה היה מצוי הוא ידע את זה, אפילו שאין להם הוויה, עוד לפני הפוטנציאל.

למשל, אלוהים ידע מי יבוא היום, אבל עוד לפני שהיתה לו הוויה הוא ידע את זה, ואם לא היתה לו הוויה אז איך הוא ידע את זה? הוא ידע מה יהיה במציאות עוד לפני שהוא יצר את האופציה. אפשר להגיד אולי שהוא תכנן מה הוא יעשה, אבל איך הוא מתכנן אם אפילו אין הוויה? אפילו את הפוטנציאל אין, והוא כבר יודע איך זה יהיה כאשר זה יהיה מצוי.

רבי נחמן אמר, שאם אתה תשתמש בשכל שלך עד הסוף, זאת ההבנה שתקרה לך בסוף. אם תנסה להפעיל את השכל עד הסוף, כמו למה אתה חי? אם תנסה להבין למה אני חי, בכל המוח תנסה, בסוף יקרה לך משהו, שהמוח יתחיל לחשוב אחרת בחמש זוויות חדשות, ומזה תקבל תפיסה חדשה.

למשל אני רוצה להביא לכאן כסא, אז אני יודע איך הכסא יהיה כאן. אבל אלוהים יודע את הכסא עוד לפני שיש לכסא הוויה. אפילו הוויה אין לזה, הוויה הכוונה לפוטנציאל.

אתה למשל מדמיין אותה עם חולצה אדומה, אתה יכול בדיוק לדמיין אותה עם חולצה אדומה. תחשוב שהיא לא פה, אין כאן שום דבר, אפילו אין הוויה, האם אתה יכול לחשוב איך היא תהיה עם חולצה אדומה? אפילו אין הוויה. אז אלוהים יודע איך זה יהיה אחרי, עוד לפני שיש הוויה.

ויש כאן תחכום יותר גדול, הוא יודע איך זה יהיה ממשי, בעין הוא רואה את הממשי, ובכלל עוד אין הוויה והוא כבר רואה את זה. זה דבר והיפוכו. זה כמו שאלוהים יודע את הדמיון בלי אפילו לחלום עליו. הוא חולם את החלום תוך כדי שהוא ער. האדם למשל מדמיין דבר ואחר הוא הופך את זה למציאות. אצל אלוהים הוא עושה את המציאות למרות שזה אפילו לא נמצא בדמיון. אלו לא דברים הגיוניים.

השלישי, "שמדעו מקיף דברים שאין להם תכלית." להקיף דברים שאין להם גבול. למשל הוא יכול לדעת מה כמות כל המספרים. איך אפשר לדעת מה כמות כל המספרים? הרי יש אין סוף מספרים.

יש כאן דבר והיפוכו, הוא מקיף את הדברים, שאין להם גבול. הוא יודע אותם על ידי זה שהוא מקיף אותם, למרות שאי אפשר לדעת אותם. אם לדבר אין גבול, איך אפשר לדעת אותו?

שאלה: זה שוב היש והאין.

אליעד: כשאין הבדל בין יש לאין, אפשר הכל. אז אין שאלה איך זה אפשר. כשיש הבדל את אומרת או שיש גבול או שאין גבול, או שיש פוטנציאל או שאין פוטנציאל, אבל אם אין הבדל בין יש לאין זה כבר לא משנה גבול או לא גבול.

שאלה: אני מנסה להבין מה אתה אומר, ולא מצליח, וברגע מסויים אני נכנע, לא יודע מה זה.

אליעד: אולי החוויה של, הלא יודע מה זה" היא עצמה הדבר. כאשר אתה באמת לא יודע. גם הלא יודע הוא סוג של ידיעה.

למשל מה הסיבה הראשונה של כל האירועים? לכל סיבה יש סיבה ואלוהים יודע מה הסיבה הראשונה. איך אפשר לדעת מה הסיבה הראשונה, הרי זה נמצא במרחק אין סופי? זה כמו שאני יגיד לך מה נמצא במקום הכי רחוק בעולם. איך אפשר לדעת? כי אם אתה יודע זה סוף, אבל יש אין סוף, ואני יודע מה שיש באין סוף.

אם אלוהים מקיף דברים שאין להם תכלית, אז איך הוא מקיף אותם? ברגע שאני אומר מקיף, זה אומר שיש להם תכלית, שיש להם גבול, במילה מקיף כן יש הבדל בין דבר להיפוכו, כי כאשר אתה מקיף אתה מבדיל.

אני למשל לא יודע מה שיש באין סוף, וגם לא יודע מה שיש מעבר לדלת אך מצד שני אני יודע מה שיש בקצה של העולם.

הרביעי, "שאין שינוי בידיעתו, ואין שינוי כשיודע את הדבר בכוח ואחר כך שבפועל."

מה זה אומר, למשל היד שלי עכשיו היא כאן, בפועל. והיא אחר כך יכולה להיות במקום אחר שזה עכשיו בכוח - יש כאן שתי ידיעות. מה שקורה אצל אלוהים, אין שינוי בידיעתו, מה זה אומר? שהוא יודע עכשיו היכן היד, והוא יודע כאשר היד תזוז, אך אין הבדל בין לדעת בכוח או בפועל.

שאלה: אפשר לנוע בזמן איך שרוצים.

אליעד: מצד אחד אפשר לנוע בזמן ומצד שני עדיין יש אצלך הבדל בין בכוח לבפועל. מהצד שיש הבדל בין בכוח לבפועל, אתה חווה הבדל בין מה שיש לבין מה שיש בפוטנציאל, למשל בפוטנציאל יש כאן פילו בפועל אין פיל, ואני מבדיל בין יש פיל לאין פיל, אך מצד אלוהים אין הבדל בין זה שיש כאן פילו לבין זה שאין כאן פיל. זה מחובר ליקומים מקבילים דרך אגב.

חמישי, "שידיעתו, אין מוציא את הדבר מאפשרותו". זאת אומרת שאני יודע משהו בוודאות וזה עדיין רק אפשרי. אני יודע שזה ככה ועדיין זה רק אפשרי שזה יהיה ככה. אם אתה יודע משהו בוודאות, זה כבר מחוייב, אז איך זה אפשרי?

אם מתרגלים זאת לרמה הגבוהה יותר, אז במקום להגיד את המילה יודע, נחליף אותה למילה הוויה. בטקסט הזה רשומות התשובות שבאות מהחלל הפנוי. אם בכל מקום שרשום יודע אני מחליף למילה הוויה, יש כאן את השכל שבאמצעותו אפשר לתת תשובה לשאלות שבאות מהחלל הפנוי.

למשל, "שידיעתו אין מוציא את הדבר מאפשרותו", הוויתו משאירה את הדבר אפשרי, זאת אומרת שאין הבדל בין המחוייב לאפשרי, או שאין הבדל בין בפועל לבכוח, אין הבדל בין לפני הבריאה לבין אחרי הבריאה.

כשרבי נחמן אומר, אלוהים יודע, הוא מתכוון לומר ש.. ההויה של המציאות היא.. למשל זה שהמציאות מממשת משהו, זה עדיין רק אפשרי. ההוויה של המציאות היא ישויות רבות, אבל מצד האמת אין ריבוי במדעו, זה אחד. זה גם הרבה וגם אחד בו זמנית. זה לא הגיוני, אבל אם אתה מבין את זה, אין לך יותר שאלות.

שוב, את המילה ידיעה להחליף למילה הוויה ואז אין יותר שאלות. גם מה שאמרתי עכשיו לא נכון, כי אחר כך אתה יכול לשאול מה שאתה רוצה.

הרעיון הוא, שאם אתה מתעמק בזה ומנסה ומרגיש שאתה חייב להבין את הדבר הזה, מתעמק בו ומתעמק בו ומתעמק בו, זה כמו שהחוכמה נותנת בעיטה לכתר, ואז היא נוגעת באין סוף. הכתר מפריד בין האין סוף לחוכמה שהיא השכל. הכתר זה הגבול של השכל.

שאלה: מה זה גבול?

אליעד: מה שדברנו לדוגמא אתה לא יכול להבין בשכל. לשכל שלך יש גבול, הוא לא יכול להבין דברים כאלו, זה לא הגיוני לו. אני מסביר שוב, כאן יש דברים לא הגיוניים, אם אתה אומר, אני אבין את זה, אז בעצם אתה כופר בהיגיון, אתה מנסה להבין בצורה הגיונית דבר לא הגיוני. והדבר הזה למעשה מכניס את המקיפים פנימה.

מה שאנו מדברים עכשיו אפשר לחוות זאת בשני דרכים. אחת, להרגיש זאת כעוד תיאוריה מעניינת. אבל אם אתה פעם אחת אומר לעצמך, אני באמת רוצה לחשוב ככה, אז זוהי תפיסה אחרת. לדוגמא, אתה יושב בבית בדיכאון ומנסה להסתכל על הדיכאון שלך מנקודת המבט הזאת, ואז מה שנאמר נהפך להיות אמיתי וזה לא רק דיבורים.

אם בבית אתה מגיע לפחד מסויים, נסה להשתמש בתאוריה ששמעת כאן, ואז זה יהפך לממשי. כמו אם הייתי חושב כמו אלוהים, איך הייתי רואה את הבעיה שלי? לכן לנסות לשמוע את הוידאו הזה מאה פעם, לקרוא גם את הטקסט בליקוטי מוהרן מאה פעם, ולנסות להבין, כי זו היא התפיסה האולטימטיבית, ואז כאשר יש לך בעיה, אתה מנסה בזמן אמת להסתכל על הבעיה שלך מהזווית הזאת. אתה מכריח את עצמך להבין.

למה אתה לא מבין את זה, כי אתה מרוכז, אתה שואל, יש או אין? תפסיק להתרכז אם יש או אין, שחרר, מה אתה יודע להבדיל בין יש לאין? שחרר עד הסוף. זה אפס אחוז מאמץ, אם תפסיק להתרכז תבין את זה.

שאלה: אז אם אני רוצה ליישם את מה שאתה אומר, האם לקרוא את זה בלי לנסות להבין?

אליעד: לא, לא, לא כשאתה קורא את זה תתרכז. כשקורית לך הבעיה, כמו האם ללכת לעבוד או לא ללכת לעבוד? תנסה להסתכל על הבעיה הספציפית הזאת במשקפים האלה.
להבין אותה פילוסופיה להתמודד עם מצב בעבודה דפוס חשיבה התמודדות עם מחשבה תמונות היפוך למה אני חי לקרוא 5 דברים 5 דברים שנבדל מדעו ממדענו איך אלוהים איך אלוהים חושב אלוהים אלוהים חושב אלוהית אליעד אליעד כהן דברים שנבדל מדעו ממדענו הגדול הגדול ביותר הגדולה ביותר הסיפור של הסיפור של אליעד הסיפור של אליעד כהן השכל השכל הגדול ביותר השכל של אלוהים חשיבה מדעית ליקוטי מוהרן מדע מדענים מושלם מעל השכל מציאות מציאות אלוהים נבדל מדעו ממדענו סיפור רבי נחמן רבי נחמן מברסלב שכל שכל גדול שכל מושלם שכל מעל השכל שלמות תפישת מציאות תפישת מציאות אלוהית
יזמות, פרפקציוניזם, קושי למכור מוצר לא מושלם, הדרכת אנשי מכירות, חסרונות במוצר, קושי למכור מוצר עם חסרונות, מעשה מחכם ותם, טיפים לאנשי מכירות, אימון אנשי מכירות, מוצר עם חסרונות
יזמות, פרפקציוניזם, קושי למכור מוצר לא מושלם, הדרכת אנשי מכירות, חסרונות במוצר, קושי למכור מוצר עם חסרונות, מעשה מחכם ותם, טיפים לאנשי מכירות, אימון אנשי מכירות, מוצר עם חסרונות
... פרפקציוניזם, קושי למכור מוצר לא מושלם, הדרכת אנשי מכירות, חסרונות במוצר, קושי למכור מוצר עם חסרונות, מעשה מחכם ותם, טיפים לאנשי מכירות, אימון אנשי מכירות, מוצר עם חסרונות מהם הקשיים במכירת מוצר לא מושלם ואיך ניתן להתמודד איתם? כשמדובר במכירת מוצר, אחת הבעיות המרכזיות שעולות היא כאשר המוכר חושב שהמוצר שהוא מציע לא מושלם. אליעד דיבר על הדילמה של אנשי מכירות שמתקשים למכור מוצרים שאינם מושלמים, גם כאשר הם מאמינים במוצר עצמו. הסיבה לכך היא שהמוכר, מתוך תפיסתו, רואה את המוצר כלא מושלם, ומזה נגזרת תחושת המבוכה והקושי למכור אותו. הבעיה המרכזית היא שברגע שמישהו מוכן לקבל כסף על מוצר, הוא מרגיש מחויבות כלפי הלקוח שהמוצר יהיה מושלם. לעומת זאת, אם הוא היה נותן את המוצר בחינם, הוא לא היה מרגיש את אותה תחושת מחויבות ולא היה חש כל בעיה במכירה. אליעד מסביר כי ... הדבר הראשון שצריך לעשות, לפי אליעד, הוא לשאול את עצמנו מה הבעיה עם המוצר. אדם שמתקשה למכור את המוצר בגלל שהוא לא מושלם, צריך להבין שאין קשר בין המוצר לבין המוכרות עצמה. אפילו אם המוצר לא מושלם, הוא עדיין יכול לספק ערך ללקוח. אליעד מביא דוגמה ממערכות תוכנה כמו Windows, שמצוי עם באגים אך עובד על פי רוב. הפתרון השני שהוא מציע הוא להבין שהבעיה לא בהכרח קשורה במוצר עצמו אלא בתפיסת העולם של המוכר. אם אדם לא מסוגל למכור מוצר לא מושלם, ייתכן ויש לו בעיות עם קבלת חסרונות באופן כללי. הוא לא מצליח לקבל את החסרונות במוצר, כפי שהוא לא מצליח לקבל חסרונות בעצמו ... החסרונות האישיים של המוכר. מהו המודל לחיים שיכול לשפר את מכירות המוצר? אליעד מציין כי הדרך להתמודד עם מכירת מוצר לא מושלם היא לשנות את התפיסה של האדם לגבי חסרונות. המפתח הוא לקבל את החיסרונות כמציאות קיימת ולראות בהם חלק מהחיים, ולא כבעיה. ברגע שמישהו מבין שלעולם לא יוכל להימנע מחסרונות, הוא לא יחוש יותר רע במכירת מוצר לא מושלם. כל מכירה שמבוצעת מתוך תחושת שלמות עצמית ומוכנות לקבל את החסרונות, תתבצע בצורה טבעית יותר. מהו הקשר בין החכם והתם לסיפור ... נחמן על החכם והתם מציג את הגישה השונה של שני אנשים כלפי החיים. התם היה סנדלר שעבד בשמחה רבה גם אם העבודה לא הייתה מושלמת, בעוד שהחכם, גם כשעשה עבודה טובה, סבל מייסורים כי תמיד היה מוצא חיסרון במוצר שלו. אליעד מסביר שהתם הצליח למכור את המוצר עם כל ... להיות מרוצה מהמציאות כי הוא לא ידע לקבל את החסרונות. המשמעות של הסיפור היא שהדרך להצלחה במכירות לא תלויה במוצר המושלם, אלא בגישה הפנימית של המוכר. מי שמצליח להתמודד עם החסרונות במציאות ובמוצר, יוכל למכור כל מוצר, גם אם הוא לא מושלם. איך להתמודד עם פרפקציוניזם? מה לעשות כשקשה למכור מוצר לא מושלם? מה הקשר בין חסרונות למכירות? האם אפשר למכור מוצר לא מושלם? מהו הסיפור על החכם והתם? השאלה היא כזאת אם יש בן אדם שהוא איש מכירות ואחת הסיבות שקשה לו למכור מוצרים היא בגלל, איזה סיבות יש ... אבל יש לו בעיה ספציפית למכור את המוצר בכל מקרה הבעיה הספציפית של איש המכירות למכור את המוצר שהוא חושב שהמוצר לא מושלם. ש: הוא חושב? אליעד: כן הוא פרפקציוניסט וקשה לו למכור מוצר שהמוצר לא מושלם. מה עושים במקרה כזה איך מטפלים בזה, מה זה אומר ואיך מטפלים בזה בא בן אדם אומר קשה לי למכור ואז אתה יושב לחקור אותו למה קשה לו למכור מתברר שקשה לו למכור כי המוצר שלו לא מושלם והוא מתבייש למכור מוצר לא מושלם. עכשיו מה מתברר אצל אותו בן אדם שאין לו בעיה לדוגמא נגיד לתת את המוצר הזה בחינם נגיד שהוא אומר אם זה היה בחינם הייתי נותן אבל ברגע שהוא מבקש על זה כסף הוא מרגיש שהוא מחויב ואז כאילו המוצר צריך להיות מושלם ואז הוא בבעיה למכור את המוצר מה עושים? ש: הוא לא ימכור ככה לעולם. אליעד: נכון השאלה מה הפתרון, לא זה לא נכון יכול להיות שהוא ימכור מוצר אם הוא יחשוב שזה מושלם. הלאה מה עושים מה הפתרונות, אתה הבנת את השאלה מה השאלה? ש: השאלה איך איש מכירות ימכור מוצר לא מושלם כשהוא רוצה למכור מוצר מוכר כי לא הייתה לו בעיה למכור את המוצר הלא מושלם ללא כסף למה כי זה פוטר אותו הוא לא אחראי כשאתה מקבל כסף יש לו הרגשה כאילו של התחייבות. אליעד: נכון אז מה אומרים איזה תשובה אתה היית נותן לאותו בן אדם? ש: אתה מכיר איזה משהו מושלם. אליעד: הוא אומר לך לא ולכן יש לי בעיה למכור. ש: אבל אתה חייב למכור את זה. אליעד: אז הוא אומר מה שאני חייב לא חייב ואתה יודע איך זה עובד ואתה יודע איך זה עובד אז הוא אומר לך ואני קשה לי למכור כי אני רואה שהמוצר שלי לא מושלם. לא קרה לך פעם שייצרת מוצר ולא רצית למכור אותו כי הוא לא היה מושלם או לך לא, יש הרבה אנשים שמפתחים מוצר בן אדם מפתח מוצר והסיבה שהוא לא מצליח למכור את המוצר כי המוצר לא מספיק הוא אומר לא אני רק ... בכלל לא קשור למוצר המוצר שלך גם יכול להיות חרא כי רוב אלה שמוכרים מוצרים כמו windows וכל זה הוא לא מוכר מוצר שהוא מושלם הוא עובד איזשהו סף מסוים 90% עובד ואז עם ההמשך כאילו את הבאגים משלימים. אליעד: מה שאתה זה נכון אבל מה יעשה בן אדם שלא רוצה למכור מוצר לא מושלם קשה לו מה לעשות. ש: אז יש לנו שתי בעיות או שהוא לא ימכור או לשכנע אותו שאפשר למכור מוצר לא מושלם או לשכנע אותו שהמוצר
איך להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר, לא אוהב את עצמי, לקבל את עצמך, איך לאהוב את עצמך?
איך להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר, לא אוהב את עצמי, לקבל את עצמך, איך לאהוב את עצמך?
... להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר, ... את עצמך? איך להרגיש מושלם למרות התחושה שאתה לא מושלם? הרבה אנשים סובלים מכך שהם מרגישים שהם אינם מושלמים. הם לא מרוצים מעצמם, מהחיים או ... עם ההרגשה שאתה לא מושלם? ישנן שלוש גישות עיקריות שבהן אנשים ... כאשר הם מרגישים לא מושלמים ולא מרוצים: גישה ראשונה אומרת ... לקבל את זה שאתה לא מושלם, ולחיות עם המציאות הזאת בשלום, מבלי ... את עצמך למרות שאתה לא מושלם. גישה שנייה אומרת שאתה מושלם בדיוק כפי שאתה. זו גישה שאומרת שאין ... השלמות שלך כי כל אחד מושלם בדרכו שלו. גישה שלישית, קיצונית מאוד ... שאומרת שאם אתה לא מושלם אז אולי עדיף להתאבד, אך כמובן שזו ... תקבל את זה שאתה לא מושלם, אלא הוא מסביר שיש דרך שבה האדם יכול ... הוא לא יודע שהוא לא מושלם, ולכן גם לא מרגיש את חוסר השלמות. ... היא שהוא בטוח שהוא לא מושלם ולכן רע לו. אבל אם האדם יטיל ספק ... בכלל לא בטוח שהוא לא מושלם, ומכיוון שהוא לא בטוח בזה יותר, הוא ... ניתן להוכיח שאתה לא מושלם? אליעד כהן מוסיף שהרעיון שלו מתבסס ... אפשרי להוכיח שאתה לא מושלם. הוא טוען שתחושת חוסר השלמות שלך ... פשוט לא יודע אם אתה מושלם או לא, ולכן תחושת אי - השלמות שלך ... אמיתי לדעת שאתה לא מושלם. מה ההבדל בין הגישה של אליעד כהן ... אליעד, התחושה שאתה לא מושלם מבוססת רק על זה שאתה בטוח מדי במה ... את עצמך למרות שאתה לא מושלם, הגישה של אליעד מציעה לך להבין שבעצם ... בכלל לא יודע שאתה לא מושלם, ולכן אין צורך לשכנע את עצמך לאהוב ... זה שמוכיח לך שאתה לא מושלם, כדי להגיע להבנה שאין שום הוכחה לכך, ... כהן, הדרך להרגיש מושלם היא לא רק לקבל את עצמך כפי שאתה, אלא ... בכלל לא יודע שאתה לא מושלם. מצב זה נוצר רק על ידי הטלת ספק ... הבסיסיות שלך לגבי מושלמות ואי - מושלמות, כך שהבעיה עצמה נעלמת. איך לקבל את ... לעשות כשאני מרגיש לא מושלם? איך להפסיק להיות פרפקציוניסט? האם ...
התמודדות עם דחייה, לדעת לקבל לא, לקבל סירוב, פחד מדחייה, פגיעה מדחייה, פגיעה מסירוב, לקבל דחייה, להרגיש לא מושלם, דחייה חברתית, התמודדות עם געגוע, פרידה מהאקסית, לשכוח את האקסית
התמודדות עם דחייה, לדעת לקבל לא, לקבל סירוב, פחד מדחייה, פגיעה מדחייה, פגיעה מסירוב, לקבל דחייה, להרגיש לא מושלם, דחייה חברתית, התמודדות עם געגוע, פרידה מהאקסית, לשכוח את האקסית
... עם דחייה, לדעת לקבל לא, לקבל סירוב, פחד מדחייה, פגיעה מדחייה, פגיעה מסירוב, לקבל דחייה, להרגיש לא מושלם, דחייה חברתית, התמודדות עם געגוע, פרידה מהאקסית, לשכוח את האקסית מהי הסיבה שדחייה מפריעה לנו? כשאנשים שומעים ... או תסכול אישי, אלא קשור יותר לשאלות של ערך עצמי ושלמות פנימית. אחת הסיבות לדחיית המילה לא היא שהיא גורמת לאדם להרגיש שהוא לא מושלם. הרבה פעמים, כשאנחנו שואפים לקבל משהו מאדם אחר, אנחנו מצפים שהוא יגיב בחיוב, כי אם הוא לא מגיב, זה כאילו הוא ... חוסר ערך עצמי, אם זה יהיה דחייה על ידי מישהו רומנטי או חבר, או אפילו אם הם לא מצליחים להשיג דבר שהם רוצים. האם כל אדם באמת מושלם? ההבנה הבסיסית היא שכולנו לא מושלמים, ויש לנו את החסרונות שלנו. אליעד מדגיש שמה שמפריע לאנשים כשאומרים להם לא, הוא בעצם שהדחייה מזכירה להם שהם לא מושלמים. אם היינו מושלמים, אין סיבה שדחייה כזאת תקרה, כי כשאתה מושלם, כל מה שאתה רוצה קורה, ולכן הוא גם לא שייך להרגיש חוסר ערך כשדוחים אותך. מה אפשר לעשות עם התחושות האלה? כאשר ... שלנו על חיסרונות אליעד מציע שלפני שנכנסים למערכת הזאת של הרגשות, על האדם לשאול את עצמו את השאלות הבסיסיות: האם אני באמת לא מושלם? אם התשובה היא לא, אז האדם יכול להרגיש פחות פגיע לדחייה. איך מתמודדים עם הסבל? ישנם אנשים שמקבלים את זה שכל ... קבלה עצמית, הוא להבין שיש דברים שאנחנו לא יכולים לשנות או לשפר ברגע זה, ולפעמים הדרך להרגיש שלמים יותר היא רק להפסיק לחפש שלמות מושלמת ולא מציאותית. אפשר ללמוד לחיות עם החסרונות שלנו ולמצוא את המקום שלנו בתוך התחושות האלו. מה לעשות כשהדחייה מפריעה לנו? האם אנחנו באמת מושלמים? איך להתמודד עם תחושת חוסר ערך עצמי? האם יש פתרון לדחייה? מהי קבלה עצמית? איך להפסיק לשקר לעצמנו? למה מפריע ... אותך זה אתה עושה לי רע כי אם אני עושה לך לא טוב ולא רע אז מה אכפת לך שאני אשאר. בסופו של דבר זה בעצם אומרים לך תקשיב אתה לא מושלם אל תשחק אותה מושלם אתה לא מושלם, תפסיק לנסות לרצות לקבל ממני חיזוקים, לך תסתדר לבד. ש: לא כל מה שאתה רוצה יכול לקרות. אליעד: לא, אני מנסה לקחת את זה להיבט אחר להיבט של אתה לא מושלם, אם יש מקרה אחד שלא יגידו לך לא, מה המקרה שבטוח לא יגידו לך לא, מה המקרה? אם תהיה מושלם, אם היית מושלם, אז אולי תגיד אולי אני אהיה מושלם הם לא רואים שאני מושלם, אז אם אתה מושלם אז אמורים לראות שאתה מושלם כי אם לא רואים שאתה מושלם אתה גם לא מושלם, יש לך חוסר שלמות מכך שלא רואים שאתה מושלם אבל אם באמת היית מושלם אז כולם היו רואים שאתה מושלם כי אתה מושלם אמיתי לא חיקוי של מושלם, מושלם אמיתי. זאת אומרת כשבעצם כשאומרים לך לא אז בעצם אומרים לך תקשיב אתה לא מושלם יש לך חסרונות, לא רוצים אותך בגלל החסרונות שלך. ש: מושלם זה גם כאילו כל בן אדם רואה בהגדרה אחרת. אליעד: לא, המושלם האמיתי על האמיתי אני מדבר. מה שאני בעצם בא לומר שהסיבה שכל כך קשה לאנשים לקבל לא ודחייה היא בגלל שזה מזכיר להם ...
פרפקציוניזם, מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? מה רע בלהיות מושלם? למה לא להיות פרפקציוניסט? מה רע בפרפקציוניזם? למה עדיף לעשות דברים לא מושלמים? אולי הכל מושלם כרגע? שינוי מתוך שלמות, להשיג את התכלית בכל דבר
פרפקציוניזם, מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? מה רע בלהיות מושלם? למה לא להיות פרפקציוניסט? מה רע בפרפקציוניזם? למה עדיף לעשות דברים לא מושלמים? אולי הכל מושלם כרגע? שינוי מתוך שלמות, להשיג את התכלית בכל דבר
... מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? מה רע בלהיות מושלם? למה לא להיות פרפקציוניסט? מה רע בפרפקציוניזם? למה עדיף לעשות דברים לא מושלמים? אולי הכל מושלם כרגע? שינוי מתוך שלמות, להשיג את התכלית בכל דבר מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? הרצאה זו עוסקת בפרפקציוניזם ומציעה נקודת מבט שונה על מושג השלמות. אליעד כהן מסביר למה לפעמים עדיף לא להיות מושלם, מה רע בפרפקציוניזם, ולמה כדאי לעשות דברים לא מושלמים. הוא מציין שמחשבת הפרפקציוניזם, למרות יתרונותיה, יכולה לגרום לתחושת ... פרפקציוניזם? ההרצאה מתחילה בכך שאליעד מציין את היתרונות שבהם אנשים שואפים לשלמות ומבצעים דברים בצורה מושלמת, אך הוא מזהיר כי יש לכך חיסרון גדול. המחשבה שצריך לעשות משהו בצורה מושלמת עלולה להוביל לתחושת חוסר סיפוק מתמיד, שכן כל הזמן עולה הרף והאדם מרגיש שכל מה שהוא עושה לא טוב מספיק. על פי אליעד, מדובר במלכודת נפשית - אם אדם שואף להיות מושלם כל הזמן, הוא יתחיל להרגיש שאין שום דבר מושלם בעולם, והוא יכול להתחיל להשתגע מזה. המוח לא מפסיק להעלות את הציפיות, כל ... מתמדת. מה רע במרדף אחרי שלמות? הסיבה לכך שצריך להימנע ממרדף אחרי שלמות, אומר אליעד, היא שהחיים אינם מושלמים לעולם. לא משנה כמה תנסה, שום דבר לא יהיה מושלם באמת. אם אתה שואף לשלמות, תמצא את עצמך תוהה כל הזמן אם עשית את הדבר בצורה ... שהמוח לא מפסיק להעלות את הציפיות, כל הזמן שואף להיות טוב יותר. האם יש צדדים חיוביים לא לעשות דברים מושלמים? בהמשך, אליעד מציע אפשרות אחרת: במקום לרדוף אחרי השלמות, כדאי לאפשר לעצמך לעשות דברים לא מושלמים בכוונה. הוא טוען שאם אנחנו כל הזמן שואפים לעשות את כל מה שאנחנו עושים בצורה מושלמת, לא נהנה מהתהליך עצמו. לפעמים, כדי להרגיש שלם, כדאי דווקא להתעקש על חוסר שלמות, כי זה יכול להזכיר לנו שהחיים עצמם הם סוג של משחק, ואין צורך להילחם כל הזמן על להיות מושלם. אליעד מציין כי לפעמים חוסר שלמות מהווה את הדרך להרגיש שלם, כי לא תמיד ... אחרי האידיאל. איך להרגיש שלמות בכל דבר? המשמעות של שלמות, לפי אליעד, היא לא בהכרח לעשות הכל בצורה מושלמת, אלא להיות במצב של תודעה שבו אנחנו מרגישים שמגיעים למטרה שלנו בצורה ... פנימית, מבלי להחמיץ את הרגע או לשאוף לשלמות חיצונית שלא תמיד ניתן להשיג. למה כדאי לא לעשות דברים מושלמים? לסיום, אליעד מסביר שהמפתח הוא להבין שהכל מושלם כפי שהוא, גם אם אנחנו לא רואים את זה תמיד. לעיתים, חוסר שלמות מהווה את הדרך להרגיש שלם. בסופו של דבר, המרדף אחרי שלמות יכול להיות חסר תועלת, כי שום דבר לא באמת מושלם , או שאולי הכל מושלם כפי שהוא. אנחנו לא צריכים להיות פרפקציוניסטים כדי להרגיש את שלמותנו, להפך - לפעמים חוסר שלמות הוא תזכורת לכך שהכל כבר מושלם כפי שהוא. פרפקציוניזם מרדף אחרי שלמות שלמות שאין שלמות אחריה השלמות שבחיים איך להרגיש שלמות מה טוב בחוסר שלמות? למה לא להיות מושלם? הרצאה זו עוסקת בתופעת הפרפקציוניזם ומציעה נקודת מבט שונה על מושג השלמות. אליעד מסביר למה לפעמים עדיף לא להיות מושלם, מה רע בפרפקציוניזם, ולמה כדאי לעשות דברים לא מושלמים. מה הבעיה במחשבה של פרפקציוניזם? הרצאה מתחילה בכך שאליעד מציין את היתרונות שבהם אנשים שואפים לשלמות ומבצעים דברים בצורה מושלמת, אך הוא מזהיר כי יש לכך חיסרון גדול. המחשבה שצריך לעשות משהו בצורה מושלמת עלולה להוביל לתחושת חוסר סיפוק מתמיד, שכן כל הזמן עולה הרף והאדם מרגיש שכל מה שהוא עושה הוא לא טוב מספיק. על פי אליעד, מדובר במלכודת נפשית - אם אדם שואף להיות מושלם כל הזמן, הוא יתחיל להרגיש שאין שום דבר מושלם בעולם, והוא יכול להתחיל להשתגע מזה. מה רע במרדף אחרי שלמות? הסיבה לכך ...
שלמות ואיזון רגשי, בינוניות או פרפקציוניזם, להתפשר או להתעקש, איך להיות מאוזן רגשית? איך לזכור שהכל מושלם תמיד? איך לשמור על מצב רוח יציב? המרדף אחרי השלמות, פרפקציוניזם, רוצה שיהיה מושלם, לא חייב שיהיה מושלם, להיות בינוני
שלמות ואיזון רגשי, בינוניות או פרפקציוניזם, להתפשר או להתעקש, איך להיות מאוזן רגשית? איך לזכור שהכל מושלם תמיד? איך לשמור על מצב רוח יציב? המרדף אחרי השלמות, פרפקציוניזם, רוצה שיהיה מושלם, לא חייב שיהיה מושלם, להיות בינוני
... ואיזון רגשי, בינוניות או פרפקציוניזם, להתפשר או להתעקש, איך להיות מאוזן רגשית? איך לזכור שהכל מושלם תמיד? איך לשמור על מצב רוח יציב? המרדף אחרי השלמות, פרפקציוניזם, רוצה שיהיה מושלם, לא חייב שיהיה מושלם, להיות בינוני איך לשמור על איזון רגשי ולמה לא תמיד כדאי להתעקש על שלמות? אליעד כהן מסביר שהרצון של האדם להרגיש טוב ולא רע הוא טבעי ונורמלי, אך הוא טומן ... הדברים לא מסתדרים לפי רצונו המדויק. לדוגמה, אליעד נותן דוגמא של אדם שמנקה את הבית ורוצה שהכל יהיה מושלם. אם הוא יכול לנקות לכלוך מסוים - הוא ינקה אותו מיד. אך אליעד ממליץ דווקא להשאיר את אותו לכלוך במקומו, גם כאשר האדם יכול בקלות להסירו. מדוע? כדי להזכיר לעצמו שהמציאות לא חייבת להיות מושלמת תמיד. בעצם הפעולה הזאת של אי - הסרת הלכלוך, האדם מזכיר לעצמו שאין שום חובה שהמציאות תואמת בדיוק את רצונו, ושאפשר להרגיש טוב גם כאשר הדברים אינם מושלמים. מדוע כדאי לאדם לפעמים לבחור בבינוניות? אליעד טוען שבחירה בבינוניות או בפשרות באופן מכוון, דווקא כאשר האדם יכול להשיג משהו טוב יותר או מושלם, מזכירה לו שהכל כבר מושלם כפי שהוא. הוא נותן דוגמה נוספת לכך: אם לאדם יש טלפון עם מסך שבור, הוא יכול לתקן אותו בקלות או אפילו לקבל חדש בחינם, אבל לפעמים כדאי לו דווקא לא לתקן, כדי להזכיר לעצמו שהכל טוב ומושלם גם במצב של חוסר שלמות. דוגמה נוספת שאליעד נותן: אדם יכול לקנות לביתו פריטים חדשים ויפים, אבל כדאי לו להשאיר בבית בכוונה חפץ ישן ושבור. זה יזכיר לו שוב ושוב ... המרדף אחר שלמות יוצר תחושת תסכול מתמשכת? כאשר האדם מתעקש שכל דבר בחייו יהיה מסודר, נקי ומוצלח באופן מושלם, הוא בהכרח נתקל במצבים רבים שבהם זה לא קורה. כל מצב כזה מייצר תסכול עמוק. אליעד מבהיר שהמרדף אחר שלמות הוא לא דבר רע כשלעצמו, אבל כשהוא הופך לאובססיבי - ... גורם לאדם להרגיש רע יותר בכל פעם שמשהו לא עומד בציפיות שלו. ככל שהאדם מאמין יותר שהחיים חייבים להיות מושלמים, כך הוא חש אומללות גדולה יותר בכל מצב של חוסר שלמות. האם לוותר לגמרי על השלמות? אליעד מדגיש שאסור גם לקחת את הרעיון של ויתור על השלמות לקיצוניות השנייה. ... עליו לזכור שלפעמים, גם כשיש לו אפשרות להגיע לשלמות - כדאי לוותר ולהתפשר בכוונה כדי לזכור שהכל כבר מושלם כפי שהוא. איך לשמור על איזון ולזכור שהחיים הם משחק? הדרך הטובה ביותר לשמור על איזון רגשי ולזכור שהחיים הם מעין משחק היא לשלב בין שני ההיבטים: לחפש את הטוב ... מתנודות קיצוניות במצב הרוח ולהפוך למאוזן ומאושר יותר באופן טבעי. לדעתו, זאת הדרך לזכור תמיד שהכל כבר מושלם כפי שהוא ושאין צורך להתאמץ כל כך במרדף בלתי פוסק אחרי שלמות בלתי מושגת. כך האדם חי את חייו בתחושה פנימית עמוקה של סיפוק ושלווה. איך להיות מאוזן רגשית? האם כדאי להתעקש על שלמות? איך לא להרגיש רע? מה טוב בבינוניות? איך לזכור שהכל מושלם תמיד? איך להתייחס לחיים כמשחק? למה לא חייב שיהיה מושלם? איך לשמוח בחלקך? איך לא להרגיש רע? איך לשמור על מצב רוח טוב? המרדף אחרי השלמות, הרצון שיהיה מושלם, איך לזכור שהחיים הם משחק? איך להתייחס לחיים כמשחק? מאניה דיפרסיה, תזכורת שהכל מושלם, איך לזכור שהכל טוב? איך להיות מאושר? למה להתפשר? למה לא להתעקש? מה טוב בבינוניות? ...
האם יש אושר מושלם? האם יש שלמות? האם ניתן להיות מאושר בשלמות? האם ניתן להרגיש שלמות? האם ניתן להגיע לשלמות? האם ניתן להגיע לאושר מושלם? אושר מוחלט, להרגיש רק טוב בלי רע
האם יש אושר מושלם? האם יש שלמות? האם ניתן להיות מאושר בשלמות? האם ניתן להרגיש שלמות? האם ניתן להגיע לשלמות? האם ניתן להגיע לאושר מושלם? אושר מוחלט, להרגיש רק טוב בלי רע
... יש אושר מושלם? האם יש שלמות? האם ניתן להיות מאושר בשלמות? האם ניתן להרגיש שלמות? האם ניתן להגיע לשלמות? האם ניתן להגיע לאושר מושלם? אושר מוחלט, להרגיש רק טוב בלי רע האם קיים אושר מושלם או שלמות מוחלטת? אליעד כהן פותח את הדיון בשאלה מהותית: האם קיים דבר כזה שנקרא אושר מושלם, שלמות מוחלטת, מצב שבו האדם מאושר באופן מלא ושלם, ללא חיסרון או תחושה של רע בכלל? כדי לענות על השאלה הזו, אליעד מציע תחילה ... להגיע לאושר כזה. מה יקרה אם נגלה שאין אושר מושלם? אליעד מסביר שהדבר הראשון שצריך לברר הוא מה המשמעות של הידיעה האם קיים או לא קיים אושר מושלם . אם נגלה בוודאות שאין אושר מושלם, האם נפסיק לחפש אותו? אליעד מדגיש שאם אדם באמת היה משוכנע לחלוטין שאין כזה דבר אושר מושלם, הוא היה מפסיק לחפש אותו, אבל עצם העובדה שאנשים ממשיכים לחפש ולשאוף לאושר מוחלט מעידה על כך שקיים אצלם ספק כלשהו לגבי היכולת ... מה שמראה שקיים ספק. האם הספק בקיומו של האושר המושלם גורם לנו לחפש אותו יותר? אליעד מוסיף הסבר חשוב נוסף: אם האדם היה בטוח לחלוטין שיש אושר מושלם, גם אז הוא היה מתמקד רק בחיפוש אחריו, ומזניח מטרות רגילות אחרות בחיים. העובדה שאנשים אינם משקיעים את כל מאמציהם באושר מושלם אלא גם בדברים אחרים מוכיחה כי הם אינם בטוחים לחלוטין שיש אושר כזה. מסקנתו של אליעד היא שברמת התודעה, אדם נמצא תמיד במצב ביניים, ... אותו באמת ונשיג אותו במלואו, אז כן נחווה אושר מושלם ומוחלט. האם הטענה שאין טוב בלי רע היא חד - משמעית? אליעד דן גם ברעיון הידוע שאין טוב בלי רע, ושאם אין רע אי אפשר להרגיש טוב. הוא ... לשלול באופן מוחלט את האפשרות לקיומו של אושר מושלם. מה ההבדל בין שלמות לחוסר שלמות? כדי להבין את הנושא לעומק, אליעד מציג זווית אחרת לגמרי: לפני שמנסים להבין האם יש או אין שלמות, ... אליעד טוען שבסופו של דבר, השאלה האם קיים אושר מושלם? לא מקבלת תשובה חד - משמעית, אלא נותרת פתוחה. הוא מדגיש שהבעיה נעוצה בכך שבני אדם לא באמת בודקים את ההנחות הבסיסיות שלהם - כמו ... הרגילות של טוב ורע. האם יש שלמות? האם יש אושר מושלם? איך להרגיש טוב בלי רע? האם קיים אושר מוחלט? האם אפשר להפסיק לחפש אושר? מה יש מעבר לטוב ולרע? ...
שלמות והרצון להצליח, אולי הכל מושלם כרגע? השקר של ההצלחה, אולי אני מושלם כמו שאני? האם צריך להצליח בחיים? מה אני רוצה להיות? מה המטרה שלי בחיים? מה הייעוד שלי? אולי אני טוב כמו שאני? אולי אני לא צריך להצליח? מהי הצלחה בחיים?
שלמות והרצון להצליח, אולי הכל מושלם כרגע? השקר של ההצלחה, אולי אני מושלם כמו שאני? האם צריך להצליח בחיים? מה אני רוצה להיות? מה המטרה שלי בחיים? מה הייעוד שלי? אולי אני טוב כמו שאני? אולי אני לא צריך להצליח? מהי הצלחה בחיים?
... והרצון להצליח, אולי הכל מושלם כרגע? השקר של ההצלחה, אולי אני מושלם כמו שאני? האם צריך להצליח בחיים? מה אני רוצה להיות? מה המטרה שלי בחיים? מה הייעוד שלי? אולי אני טוב כמו שאני? אולי אני לא צריך להצליח? מהי הצלחה בחיים? האם ... לא צריך להחליט עבורנו מה טוב ומה לא טוב. האם יכול להיות שהכל כבר מושלם כרגע? כאן אליעד מציג את הרעיון המרכזי: אולי האדם מושלם בדיוק כמו שהוא כרגע. אולי המצב הנוכחי של כל אדם הוא המצב המושלם ביותר האפשרי. הוא אומר שאנשים רבים יחשבו מיד שהרעיון הזה מגוחך, כי הם מרגישים חוסר וסבל - אין להם כסף, אין זוגיות, אין אהבה - אז איך אפשר להגיד שזה המצב המושלם? אבל הוא מסביר שזה בדיוק המקום לבדוק ולחקור: מי אמר שלהיות במצב אחר באמת יהיה טוב יותר? אולי המציאות כרגע טובה בדיוק כמו שהיא, ואולי אף פעם לא ניתן להגיע למצב טוב יותר, כי הכל כבר מושלם באופן אבסולוטי? מהי הטעות הנפוצה בהבנת הרעיון הזה? אליעד מזהיר מפני טעות נפוצה, שהיא לחשוב שהוא מציע לקבל באופן עיוור את הרעיון שהכל מושלם. הוא טוען שאנשים רבים עלולים להקשיב לו ולקחת את הרעיון בצורה לא נכונה, ואז לומר לעצמם שהכל מושלם כפי שהוא, שהם מושלמים כפי שהם, ולא צריך להתאמץ לשנות או להשיג כלום. לדבריו, גישה כזאת יכולה להוביל לאובדן משמעות, לתחושת ריקנות ואף לדיכאון קשה, מכיוון שאותה שלמות לכאורה היא ... הזה בצורה נכונה? אליעד מדגיש שהוא לא מציע להאמין בעיוורון שהכל מושלם, אלא שהוא מציע לחקור ולבדוק את המציאות. במקום לקום בבוקר ולהגיד אני מושלם, הוא מציע לקום בבוקר ולשאול את השאלות הבאות באופן כן ואמיתי: אולי אני מושלם כמו שאני עכשיו? אולי הכל טוב בדיוק כפי שהוא כרגע? אולי אני לא חייב להצליח בשום דבר? מי אמר שאני חייב להצליח בכלל? מי אמר שמצב אחד עדיף על מצב אחר? הוא לא אומר ... העולמות במקביל: גם להמשיך להתקדם ולהשיג דברים, וגם לחוש שהכל כבר מושלם כאן ועכשיו. הוא קורא לכך שלמות מוחלטת - מצב שבו אפשר גם לפעול ולהשתפר, וגם להרגיש שבאופן מהותי הכל כבר טוב בדיוק כפי שהוא. אליעד ממליץ לא להאמין בשום דבר ... מסוימות כדי להרגיש שלם ומאושר. האם צריך להצליח בחיים? האם הכל מושלם כמו שהוא עכשיו? מהי הצלחה אמיתית? איך להרגיש מושלם בלי להפסיק להתקדם? מי החליט שצריך להצליח? אולי אני טוב כמו שאני? האם יש משמעות לחיים? ...
להיות מאושר תמיד, אושר נצחי, עשייה לשם עשייה, עשייה לשם שמיים, מהו אושר בשלמות? אחדות הסיבה והתוצאה, ליהנות בחיים, ליהנות מהדרך אל האושר, סוד האושר, לשמה ושלא לשמה
להיות מאושר תמיד, אושר נצחי, עשייה לשם עשייה, עשייה לשם שמיים, מהו אושר בשלמות? אחדות הסיבה והתוצאה, ליהנות בחיים, ליהנות מהדרך אל האושר, סוד האושר, לשמה ושלא לשמה
... אם אדם עושה פעולה מתוך הנחה שהיא מושלמת, ללא קשר לתוצאה, אז כל פעולה הופכת להיות שלמה. לדוגמה, אם האדם היה יודע שזו הפעולה האחרונה ... הוא היה עושה אותה כאילו היא המושלמת ביותר עבורו, בלי לחשוב על שום דבר אחר. הבעיה, עם זאת, היא שבדרך כלל, ברגע שפעולה הופכת לשלמה, ... שהפעולה שאתה עושה היא שלמה ומושלמת, מדוע לשנות אותה לאחר מכן? האם אפשר לשאול אם הכל מושלם בו זמנית? ההבנה שעלולה להתעורר בשלב זה היא שאין באמת דבר כזה שלמות מוחלטת, לפחות לא כשמדובר ... הוא מוגבל, ואי לכך לא יכול להיות מושלם על פי הגדרה. במילים אחרות, כל דבר שכולל צורת גבול לא יכול להיחשב כשלם באופן מוחלט. האם ניתן ... להגיע למקום שבו כל פעולה נראית מושלמת. כל דרך מביאה עם עצמה אתגרים ותובנות שונות, אך כל אחת מהן מאפשרת גישה חדשה להבנת הרצון, ... ביותר, עולה תחושת תסכול - אם זה מושלם, אז למה אני מרגיש את הצורך לשנות?. מצב זה מצביע על הבעיה שבחיפוש אחרי שלמות מוחלטת. כל עוד יש ... הייתה הדבר האחרון שאת עושה כי זה מושלם עבורך - זו דוגמה קיצונית ששואלת: האם אז אפשר לטעון שזה לגמרי ללא אינטרס, או שבעצם עדיין יש ... עולה כשאומרים אם הפעולה הזאת מושלמת, למה שינית אותה?. אם הריקוד בעמדה מסוימת מושלם, למה לזוז לעמדה חדשה? אם הזזת היד למקום אחד היא הפעולה המושלמת, מדוע להמשיך ולשנות את מיקומה? זה מלמד שיש כאן פרדוקס: ברגע שאדם מייחס לפעולה אחת שלמות ... הראשונה? האם יש מצב שבו הכל מושלם בו זמנית? יש הטוענים שלחוות פעולה מסוימת כהתגלמות השלמות זו חוויה לא הגיונית במסגרת השכל, ... צורה סופית. לדוגמה, להגיד המחברת מושלמת פירושו להתייחס למחברת מצומצמת כאל המציאות האין - סופית. בשכל זה לא מתיישב: המחברת איננה האין ... כי היא צורה אחת מתוך רבות, בעוד המושלם, לפי הרעיון הזה, הוא רק האין - סוף, המציאות כולה. איך נכנס כאן מושג האין שכל? כדי לפתור את ... שכל, ניתן במקביל לומר המחברת מושלמת וגם המחברת לא מושלמת, מבלי לעורר סתירה. שם, הצורות הסופיות יכולות להיתפס כאין - סופיות, כי אין מגבלות ההיגיון ... להגיד באופן עקבי פעולה זו היא מושלמת בלי להיתקל בשאלה אז למה לשנות אותה אחר כך? או האם אין עוד צורות מושלמות אחרות?. איך חוקרים את האין - סוף? יש המלצה לחקור דבר אחד לעומק בצורה אינסופית. אם לוקחים, ... צד מורכב. לדוגמה, אדם נהנה מטוב מושלם, אבל לפתע עולה חוויה של אם כבר מושלם, אז אין לאן להשתפר, וזה עלול ליצור תסכול מסוג חדש. זאת דוגמה לעלויות של האין שכל: כשאין הבדל ... שכל פעולה נעשית מכיוון שהיא מושלמת ברגע זה. זה ממלא את הרגע בסיפוק ומשאיר פחות מקום לחרטה או לתסכול. אלא שברמה השכלית, קשה מאד ... זה אומר שהוא לא חווה את הריקוד כמושלם, אלא הריקוד משמש אותו למשהו נוסף. עצם זה שאומרים שהרקדן נהנה לרקוד, זה כבר אומר שהרקדן לא רוקד ... סתם ככה, כי אני חושב שזה יהיה מושלם אם היד שלי תהיה שם. המציאות הכי טובה בעולם זה שהיד שלי נמצאת פה. שאלה: אז האם פעולה לשמה זה ... את היד, ואתה חווה שזאת הפעולה המושלמת, אז למה אחר כך הזזת אותה למקום אחר? חשבנו שהפעולה הראשונה הייתה מושלמת, אז מדוע חפשת פעולה מושלמת אחרת? אני אומר שיש כאן פרדוקס, כי אם אתה אומר שכול פעולה מושלמת בפני עצמה, זה עוד אפשר להגיד שזה הגיוני. אני למשל חושב שתכלית המציאות זה להזיז את היד ימינה, אז אם זה כל כך מושלם בעיניך, אז למה שינית שוב את התנוחה? אם הלב שלך לא מצליח בראש שלך לעשות סדר, אם זה מושלם בעיני, למה אני משנה, אז אתה לא יכול לחוות את חוויה הזאת. שאלה: זה כמו להגיד איך היש נוצר ... פעולה שתעשי, תחווי שזאת המציאות המושלמת. ואז זה יתחיל להציק לך, שתחשבי, שאם זה
איך להתמודד עם פחד מזוגיות? איך מתמודדים עם פחד מבגידה? איך להתמודד עם תלות רגשית בזוגיות? איך לגרום לכך שלא יבגדו בי? למה אנשים בוגדים? מתי אנשים בוגדים? למה היא בוגדת בי? פחד מתלות רגשית, חרדת נטישה
איך להתמודד עם פחד מזוגיות? איך מתמודדים עם פחד מבגידה? איך להתמודד עם תלות רגשית בזוגיות? איך לגרום לכך שלא יבגדו בי? למה אנשים בוגדים? מתי אנשים בוגדים? למה היא בוגדת בי? פחד מתלות רגשית, חרדת נטישה
... לכן, לא ודאי שזוגיות מבטיחה אושר תמיד. האם כל מי שלא טוב בזוגיות ייבגד? אליעד בדק את ההנחה שאם לא תהיה מספיק טוב, יבגדו בך. הוא הסביר שזו לא אמת מוחלטת. אף אדם לא מושלם, ובכל זאת לא כולם נבגדים. אליעד הציג זאת באמצעות הדוגמה של מנוי לטלוויזיה: גם אם השירות אינו מושלם, לא בהכרח עוברים מיד לחברה אחרת. כלומר, לא כל מי שלא מושלם - נבגד. מה גורם לאנשים לבגוד בזוגיות? אליעד כהן הסביר שאדם בוגד רק ... את הגישה או האופי שלך, וכך הבגידה לא תכאיב לך כפי שאתה מדמיין כיום. אפילו אם כרגע קשה לדמיין זאת, אי אפשר להיות בטוח במאה אחוז שזה יישאר כך לתמיד. האם אפשר להיות מושלם עבור בן הזוג? אליעד כהן טען שאף אחד לעולם לא יכול להיות מושלם עבור בן או בת הזוג. גם אם תספק את כל מה שבת הזוג רוצה, זה עדיין לא יהיה מושלם עבורה, כי בן אדם תמיד ימצא משהו שהוא חסר. לכן, השאיפה לשלמות בזוגיות היא בלתי אפשרית מראש. איך אפשר להקטין את הסיכוי שיבגדו בך? אליעד הסביר שבן הזוג לא צריך להיות מושלם, אלא מספיק טוב בעיני הצד השני כדי שהאחר לא ירצה לבגוד בו. הוא הציג טעות נפוצה - אנשים חושבים שהם חייבים להיות מושלמים , אך בפועל מספיק להיות טובים רוב הזמן. הוא גם הדגיש שדווקא הפחד ... לשפר משמעותית את הזוגיות ואף למנוע בגידות. איך מתמודדים עם פחד מבגידה? מה גורם לאנשים לבגוד בזוגיות? איך להשתחרר מתלות רגשית? למה אני מפחד שיבגדו בי? האם אפשר להיות מושלם בזוגיות? איך להפסיק לפחד מנטישה בזוגיות? איך להרגיש טוב בלי זוגיות? ... זה בטוח תלוי בזה לא יודע? ש: לא בטוח. אליעד: לא יודע. ש: לא יודע. אליעד: יפה, האם יכול להיות שאתה לא תמיד יכול להיות מספיק טוב בשביל הבחורה יכול להיות שלא תמיד תהיה מושלם עבורה יכול להיות, האם בטוח שלא תהיה מושלם עבורה? ש: לא יודע. אליעד: יכול להיות אבל שלא תהיה מושלם עבורה יכול להיות נכון, יכול להיות שאם לא תהיה מושלם עבורה היא תבגוד בך יכול להיות שיהיה לך מזה רע יפה מסקנה כל הנחות ... שלו שאלתי אותו מה נראה לו יותר סיכוי שנכון אז הוא אומר תראה אם אני אהיה בזוגיות סיכוי גבוה שיהיה לי טוב, אם יבגדו בי אני בטוח שלא יהיה לי טוב האם אני יכול להיות מושלם עבורה אני בטוח שלא והאם יכול להיות שבגלל זה היא תבגוד בי אולי לא ... האופי ולא יהיה לך רע. ש: אבל זה אחוזים שהם לא זה. אליעד: אתה לא יודע מאיפה אתה יודע אולי אתה יכול לשנות את האופי שלך אתה לא באמת יודע, הלאה האם יכול להיות שאתה תהיה מושלם עבור הבחורה זה יכול להיות? ש: לא. אליעד: בטוח שזה לא יכול להיות? ש: באופן מוחלט לא. אליעד: אז מה אתה חושב שיכולה להיות אפשרות שתהיה מושלם עבור הבחורה, שים לב האם יכול שלא תהיה מושלם עבורה כן האם יכול להיות שתהיה מושלם עבורה בא נאמר שלא, למה לא יכול להיות שתהיה מושלם עבורה כי לא משנה מה תעשה אף פעם לא יהיה לה מושלם לא משנה מה תעשה גם אם תגיד לה מה את רוצה ותביא בדיוק את מה שהיא ... לא מספיק טוב זה נכון זאת אמת אמת האם כל האנשים בעולם בוגדים לא האם זה בטוח נכון שיש אנשים בעולם שלא בוגדים זה בטוח נכון יפה, האם זה בטוח נכון שכל האנשים בעולם לא מושלמים זה בטוח נכון מה אתה יכול להסיק מכך שיש אנשים שהם לא מושלמים שלא בוגדים בהם איך זה יכול להיות אבל הנה הוא לא מושלם ולא בוגדים בהם איך זה יכול להיות, ראיתם כל רק איך זה יכול להיות ... כמו קודם רק צריך לשים לב על הדברים הממשיים, עכשיו אז מה זה אומר פרקטית אם אתה מתכנן להיות עם בחורה ואתה מתכנן שיהיה לה מאוד רע איתך ואתה אומר לא רק שלא יהיה לה מושלם איתי כנראה שיהיה לה מאוד רע איתי אז או שהיא תעזוב אותך או שהיא ... שאולי בוגדים בך לא בגלל שאתה כל כך בן זוג גרוע אלא בגלל שאתה לא מבין איך זה עובד אתה באמת חושב שאם אתה לא תהיה מספיק טוב יבגדו בך. אבל כשאתה נמצא עם בחורה אם היא לא מושלמת אתה בוגד בה איך זה יכול להיות עובדה כי יש סך הכל, אתה איזה טלוויזיה יש לך בבית נגיד Hot Yes מה יש לך נגיד? ש: Hot. אליעד: Hot זה מספיק טוב? ש: כן. אליעד: מושלם? ש: לא. אליעד: אז למה אתה לא עובר כי לא עובר נכון, זה אפילו אם אומרים לך שבחברה אחרת יותר טוב ויותר זה לא תמיד אתה עובר מה אם זה לא מושלם עוברים לא תמיד עוברים יש חבילה אתה אומר זאת החבילה שאני רוצה אני לא ארצה אני אתנתק אני אעבור לאחד אחר. לדעתי הכשל אצלך הוא שאתה חושב בשחור ולבן אתה מניח שאתה אף פעם לא תהיה מושלם עבור הבחורה שזה משפט שהוא אמת אבל הטעות שלך היא במחשבה שאומרת שאם אתה לא תהיה מושלם עבור הבחורה היא תבגוד בך זאת לא אמת. אם אתה לא תהיה מושלם עבורה ויהיה לה מספיק רע שהיא מצד אחד מאוהבת בך שהיא רוצה להישאר ...
רע מושלם - מהו רע מושלם? מהו הרע הגדול ביותר? וכיצד הוא מתהפך לטובה?
... מושלם - מהו רע מושלם? מהו הרע הגדול ביותר? וכיצד הוא מתהפך לטובה? רע מושלם. מהו רע מושלם? ומדוע אינו יכול להיות קיים? בטרם נבין מהו רע מושלם, נבין מהו רע. רע = התנגשות של רצונות. רצון האדם שונה מ: רצון של המציאות = התנגשות רצון = רע. כשהולך לאדם נגד רצונו = רע. רצון ... מצב כזה יוביל לייאוש מוחלט ומושלם = חוסר רצון להיות קיים. ולאן מוביל יאוש מושלם = לאושר מושלם. הרע נובע או משום שיש משהו שהאדם אינו רוצה, או משום שהוא רוצה את מה שאין. כאשר האדם חושב שהכל רע באותה המידה, ממילא הוא מפסיק ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השכל של אלוהים, איך אלוהים חושב, השכל הגדול ביותר, תפישת מציאות אלוהית, שכל מושלם, שכל מעל השכל, 5 דברים שנבדל מדעו ממדענו, הסיפור של אליעד כהן, ליקוטי מוהרן ח"א נג
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מושלם, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מושלם, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא גישור, אימון אישי למציאת זוגיות, ייעוץ אישי מומלץ בנושא מושלם - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 10:55:56 - wesi1