אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתגונן מול ביקורת ✔להתמודד עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחוייב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:09להתמודד עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחוייב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת, לחסום ביקורת, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת, הדיפת ביקורת
איך להגיב לביקורת שמישהו מעביר עליך?

כאשר אדם מעביר עליך ביקורת שלדעתו היא נכונה, בעוד שאתה בטוח שהיא אינה מוצדקת, אליעד כהן מסביר שדרך יעילה להתגונן מפניה היא להפוך את הביקורת ליחסית ולא למוחלטת. במקום לקבל את הטענה כעובדה מוחלטת, אפשר לענות באופן כזה שיהפוך את הטענה שלו לסובייקטיבית בלבד. לדוגמה, אם האדם אומר לך "אתה לא עושה את העבודה שלך טוב", אתה יכול להגיד לו "זה רק נראה לך, כרגע אתה חושב שאולי אני יכול לעשות אותה יותר טוב", וכך להפוך את הטענה שלו מסופית ומוחלטת למשהו סובייקטיבי וניתן לוויכוח.

אליעד מדגיש שככל שתפתח יותר שכל ומודעות, תוכל להקצין את ההתגוננות ולומר בצורה חד - משמעית שהביקורת שלו היא בלתי אפשרית, ולהציג את מעשיך כדבר הכי טוב בעולם. ככל שתהיה מיומן יותר בכך, יהיה לך קל יותר להפוך כל טענה של הצד השני ללא הגיונית ולסדר את ההיגיון לטובתך.

איך להתמודד כשמישהו מגייס את דעת הרוב לביקורת שלו?

כאשר המבקר אומר לך שהביקורת שלו היא לא רק דעתו האישית, אלא גם דעתם של אנשים נוספים, אליעד כהן מציע שתי דרכי תגובה:
  • דרך קיצונית: תאמר לו "אתה מספיק טיפש לחשוב שאנשים אחרים מסכימים איתך". בדרך זו אתה מערער את היכולת שלו להסתמך על אחרים ומציג את הדעה שלו כמבודדת.
  • דרך עדינה יותר: אתה יכול לומר "נכון, אתם צודקים, אבל גם אני צודק". כך אתה מאפשר לגיטימציה לדעה שלך, למרות דעותיהם של אחרים.
הדבר המרכזי, לפי אליעד, הוא להפוך את הטענה שלו לאפשרית בלבד, ובכך לשלול ממנה את הכוח להכריח אותך לחשוב שאתה טועה.

איך להגיב לטענה ש"אם הרבה אנשים אומרים שאתה שיכור אז כנראה שאתה שיכור"?

לטענה הנפוצה "אם שלושים אנשים אומרים שאתה שיכור, כנראה שאתה שיכור", אליעד מציע תגובה הפוכה, שבה המבקר מוצג בעצמו כשיכור. אפשר לומר לו "מי שאמר את זה הוא בעצמו שיכור, או שכל השלושים אנשים האלו הם שיכורים". תגובה זו הופכת את הביקורת למשהו חסר משמעות, אבסורדי ומגוחך.

עוד דרך שאליעד מציע היא לשאול בחזרה: "ומה רע בלהיות שיכור? נכון, אני שיכור, וככה בא לי, מה הבעיה שלך עם זה? אם לא מתאים לך, תקפוץ מהגג". כך הביקורת הופכת ללא רלוונטית מבחינתך.

איך להוציא את המבקר אידיוט באמצעות הביקורת שלו עצמו?

אליעד כהן מסביר כיצד להפוך את הביקורת של האדם נגד עצמו. הרעיון הוא להראות לו שאם אתה אכן תקשיב לביקורת שלו, אתה תעשה בדיוק את ההפך ממה שהוא רוצה שתעשה. למשל, אם מישהו מאשים אותך בהתנהגות ילדותית, תוכל לענות לו: "אתה בעצמך ילדותי שאתה בכלל חושב שאני ילדותי, אתה פשוט לא מסוגל להבין שהחשיבה שלי היא מאוד בוגרת". המטרה כאן היא להציג את המבקר עצמו כמי שאינו מבין או אינו מסוגל לתפוס את העומק של מה שאתה עושה או אומר.

איך שכל ומודעות מאפשרים לך לראות את ההפך בכל טענה?

ככל שהאדם מפתח יותר שכל ומודעות, מסביר אליעד, כך הוא יכול בקלות רבה יותר לראות את ההפך בכל טענה, ובכך להגן על עצמו מביקורת. אדם כזה יכול בקלות להסביר למה התנהגות שנתפסת כ"ילדותית" יכולה להיות דווקא "בוגרת", ולהפך. אדם בעל שכל כזה יכול להגיד "נכון" ולהוכיח את הצד שלו, או "לא נכון" ולהוכיח את ההפך. מי שחסר לו השכל הזה נמצא במלכוד, מכיוון שהוא אינו מסוגל להגן על עצמו בצורה יעילה.

לדוגמה, אם טוענים כלפיך שלהיות ילדותי זה רע, אתה יכול להראות שהטענה הזו עצמה היא ילדותית. אם תשאל את המבקר "למה זה רע להיות ילדותי?", סביר שלא תהיה לו תשובה טובה מלבד "כי זה פשוט רע". תשובה זו עצמה היא ילדותית, ולכן אפשר לטעון שהמבקר עצמו מדבר כמו ילד.

בנוסף, אם תביט על זה לעומק, תוכל להבין שב"ילדותיות" וב"בגרות" יש תכונות טובות ורעות, והקביעה אם הן טובות או רעות היא תמיד סובייקטיבית בלבד. אפילו הילד הקטן, בגיל שנה, היה במובן מסוים בוגר יותר כי לא היה אכפת לו מביקורת של אחרים עליו. לעומת זאת, המבוגר שנהיה רגיש לביקורת ומוטרדת ממנה, דווקא הוא התדרדר והפך לילדותי.

הנקודה החשובה היא שאין שום דבר מוחלט בטוב וברע של ילדותיות או בגרות, ולכן אפשר להשתמש בהיגיון הזה כדי להגן על עצמך מכל ביקורת שינסו להטיח בך.
איך נפתחה השיחה בנושא ביקורת?

ש: עכשיו כשמעבירים עליך ביקורת.

אליעד: כן, מי מעביר עליך ביקורת?

ש: מישהו במעביר באופן.

אליעד: מישהו או אתה על עצמך ביקורת?

ש: לא, מישהו בא אליך ומטיח בך ביקורת.

אליעד: ואם אתה מעביר על עצמך ביקורת ואם אתה מטיח על עצמך ביקורת?

ש: זאת שאלה אחרת.

אליעד: מה זה שונה?

ש: שאתה רוצה להתמודד נגיד עם...

אליעד: אני בעצם נתתי לך את התשובה לפני ששאלת אבל לא משנה בא תשאל את השאלה עכשיו.

מה קורה אם מישהו מטיח בך ביקורת שהוא חושב שהיא אמיתית?

ש: אוקי אז אם מישהו מטיח בך ביקורת.

אליעד: האשמות אמיתיות או לא אמיתיות?

ש: שלדעתו הן אמיתיות והוא מנסה להוכיח.

אליעד: יפה, לא שלדעתך, שלדעתו הן אמיתיות, יכול להיות שבמציאות זה רק אתה חושב שזה נכון.

ש: לדעתי הן לא אמיתיות.

אליעד: אוקי.

ש: אז איך אני, כאילו זה הופך להיות כזה אתה יודע למלחמה כזאת של ביקורת, לא נכון כן נכון.

אליעד: אוקי מה מהות השאלה שלך, אם מישהו מעביר עליך ביקורת ו...?

ש: אז איך אתה מבטל את הביקורת שלו?

איך אפשר להפוך את הביקורת שלו ליחסית ולא מוחלטת?

אליעד: אוקי, אם מישהו מעביר עליך ביקורת ואתה רוצה להתגונן, תשובה: אתה הופך את הביקורת שלו ליחסית ולא למוחלטת. כל פעם שהוא אומר לך משהו באופן מוחלט, אתה אומר לו: "זה רק נראה לך, כרגע אתה חושב, אתה חושב שאולי אני יכול להיות יותר טוב". אתה לוקח את כל המלל שלו והופך אותו לסובייקטיבי ולאפשרי.

ש: זהו מספיק.

אליעד: מספיק, אם יש לך מספיק שכל אתה עושה לו בכלל הפוך, אתה אומר לו: "לא נכון, זה בלתי אפשרי הביקורת שלך, מה שאני עושה זה הכי טוב בעולם". ככל שיהיה לך יותר שכל, החיים שלך יהיו יותר קלים. תוכל את מה שהוא אומר לך להפוך ללא הגיוני ואת מה שאתה חושב להפוך להגיוני.

מה קורה אם הוא טוען שזו לא רק דעתו אלא גם דעתם של אחרים?

ש: ואם הוא יגיד: "טוב, זה לא רק לדעתי זה גם לדעתם של אחרים".

אליעד: תגיד לו: "שתי טעויות יש לך. דבר ראשון זה אתה חושב שאחרים חושבים כמוך, דבר שני כולכם ביחד משוגעים וזה עדיין לא אומר שאני טועה". ואם יהיה לו קשה להבין את זה, תגיד לו: "נכון לדעתך ולדעתם של אחרים, אבל זה לא מחויב, זה רק אפשרי, עדיין זכותי לחשוב אחרת".

ש: ואז מה איך...

אליעד: במקרה הראשון אתה לוקח את ההכי קיצון: "תקשיב אתה מספיק טיפש לחשוב שהם מסכימים איתך". המקרה הפחות קיצון: "תקשיב, נכון כולכם טיפשים, זה כאילו ביותר עדין, במקרה הזה אתה אומר: 'נכון אתם צודקים אבל גם אני צודק'".

איך להגיב לטענה ש"אם שלושים אנשים אומרים שאתה שיכור, כנראה שאתה שיכור"?

ש: אבל אז... אז מה אתה אומר להם למעשה על המשפט "אם שלושים אנשים אומרים לך שאתה שיכור אז כנראה שאתה שיכור"?

אליעד: תשובה: מי שאמר את זה היה שיכור או שלושים שיכורים. "אוקי ומה רע בלהיות שיכור? נכון אני שיכור וככה בא לי, מה הבעיה שלך? לא מתאים לך? תעלה לגג תקפוץ, מה הבעיה". כאילו מה הבעיה, הוא אומר לך כן, תעביר ביקורת על זה שהוא בכלל חשב להעביר עליך ביקורת, תגיד לו: "מי אתה שאתה בכלל תעביר עלי ביקורת, הסתכלת במראה הבוקר, מה קרה". חוץ מזה מה זה ביקורת, אתה חושב שאתה לא בסדר? אם אתה חושב שאתה בסדר, מה אכפת לך מה אמרו עליך.

אליעד: מה מהות הדבר, מה אתה רוצה? אתה רוצה לגרום לו להרגיש רע עם עצמו או אתה רוצה להרגיש רע עם עצמך? אתה רוצה שהוא לא יציק לך יותר, מה אתה רוצה?

ש: לא, סתם להוציא אותו אידיוט מהביקורת שהוא מעביר.

אליעד: להוציא אותו אידיוט? אז אני אסביר לך עכשיו בדוגמא, אני הולך להוציא אותו אידיוט. אני אסביר לך: כשמישהו מעביר עליך ביקורת, אתה בעצם צריך להראות לו שבעצם אם אתה תקשיב לו, אתה בעצם תעשה הפוך ממה שהוא רוצה שתעשה. עוד פעם, נגיד שמישהו אומר לך... אתה הבנת מה אני אומר?

איך אפשר להראות לו שהקשבה אליו תביא לתוצאה הפוכה ממה שהוא רוצה?

ש: יש לך דוגמא?

אליעד: לא, אני מחדד, אני רוצה להסביר לך את השכל שבדבר. אוקי, הוא אומר שאתה צריך לעשות משהו. תסביר לו: "מה אתה טיפש, אתה לא רואה שאני כבר עושה את זה?". כאילו "מה, העברתי עליו ביקורת, הפכתי אותו לעוד יותר טיפש". כאילו אתה צריך להגיד לו "נכון". אתה צריך להוציא אותו טיפש במובן של "אם אני אקשיב לך, זה יצא בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה שיקרה". תן דוגמא אבל.

ש: נגיד הוא אומר לך "אתה ילדותי".

אליעד: תגיד לו: "אתה ילדותי שאתה חושב שאני ילדותי. אתה לא מבין שהחשיבה שלי היא מאוד בוגרת, רק אתה ילדותי, אתה לא קולט את החשיבה הבוגרת שבדבר".

ש: זאת תשובה ילדותית.

אליעד: עבורך היא ילדותית? אז בסדר. טוב, אתה שואל אותי איך לריב עם אנשים.

מה קורה כשיש לך יותר שכל לראות את ההפך בכל דבר?

אליעד: תראה, רגע, אני רגע רוצה להגיד משהו. ככל שיהיה לך יותר שכל, ואתה באמת תצליח לראות בכל דבר את ההפך שלו, ולמה ילדותי זה בכלל בוגר, ולמה בוגר זה בכלל ילדותי, ולמה זה טוב להיות ילדותי ולמה זה רע להיות ילדותי. אם יש לך את השכל הזה, אז אם מישהו אומר לך משהו, אתה יכול להגיד לו "נכון, כי..." או "לא נכון, כי...". כל דבר אתה יכול כאילו לסדר.

ש: מה זאת אומרת "נכון כי..." או "לא נכון כי..."?

אליעד: עוד פעם, ברמת העיקרון, אם יש לך שכל שאתה יכול להסביר למה התנהגות ילדותית היא בכלל התנהגות בוגרת, ולמה התנהגות בוגרת היא בכלל התנהגות ילדותית, ולמה זה טוב להיות ילדותי ולמה זה רע להיות ילדותי, אם יש לך את השכל הזה, עכשיו אתה משחק איך שאתה רוצה. אם אתה רוצה להסכים איתו, אתה יכול להגיד לו "נכון" ולהוכיח. ואם אתה רוצה לא להסכים איתו, אתה אומר לו "לא נכון" ולהוכיח. ואם אין לך שכל, אז אתה במלכוד.

ש: כי אז למה יותר טוב להיות ילדותי, כי ילדים...?

אליעד: קודם כל, זאת חשיבה ילדותית להגיד שרע להיות ילדותי. כי אם תשאל מישהו "ולמה רע להיות ילדותי?", התשובה הכי טובה שהוא יכול להגיד לך "כי זה פשוט רע להיות ילדותי". נו, וזאת לא תשובה ילדותית? אתה הבנת מה אמרתי?

עכשיו, אם אתה אומר "ומה טוב בלהיות ילדותי?", אוקי, מה רע בלהיות ילדותי? כי בסופו של דבר, אתה לא יכול לתת תשובה הגיונית, כי כל תשובה אני אגיד "ומה רע בזה, ומה רע בזה". אני לא אתן לך תשובה, נכון? זאת אומרת שאם אתה בכל זאת מתעקש להגיד שזה רע להיות ילדותי, אתה עצמך מדבר כמו ילד.

דבר שני, מה, אתה באמת לא יודע מה טוב בלהיות ילדותי? למה אנשים מביאים ילדים, אם לא בשביל לחוות שהם ילדותיים דרך הילדים שלהם גם? לא רק. יש כאלו שמביאים כדי להרגיש שהם בוגרים, כי הם ילדותיים. יש כאלה שמרגישים שהם בוגרים, אז הם רוצים לקזז את זה עם ילדותיות.

איך אפשר לראות ש"ילדותי" יכול להיות דווקא בוגר ולהפך?

אליעד: עכשיו, אם היה לך יותר שכל, היית רואה שילדותי זה לא פחות טוב מבוגר. מה זה בוגר ומה זה ילדותי? מי מחליט מה זה בוגר ומה זה ילדותי? אולי נולדת בוגר והפכת להיות ילדותי? אולי כשנולדת היית הכי בוגר בעולם, הכי יציב נפשית, הכי בריא נפשית, ותראה לאיפה התדרדרת. עכשיו אכפת לך שמעבירים עליך ביקורת, זה לא ילדותי?

כשהיית ילד, היה אכפת לך שמעבירים עליך ביקורת בגיל שנה? לא. למה? כי אתה אדם בוגר. עכשיו תראה מה קרה, התדרדרת, נהיית ילדותי. "העביר עלי ביקורת, מה אני אומר לו?" מה אכפת לך, מה אתה אומר לו, תהיה אדם בוגר, תתנהג כמו ילד, תהיה אדם בוגר.

יש תכונות טובות בילד ויש תכונות טובות בבוגר. מי מחליט שהן טובות או רעות? הבן אדם.

אליעד: הבנו, אז אתה ילדותי או בוגר?

ש: גם וגם.

אליעד: יפה, גם וגם, תלוי מי שואל. אוקי, הבנו, נמשיך בפעם הבאה.
ש: עכשיו כשמעבירים עליך ביקורת.

אליעד: כן, מי מעביר עליך ביקורת?

ש: מישהו במעביר באופן.

אליעד: מישהו או אתה על עצמך ביקורת?

ש: לא, מישהו בא אליך ומטיח בך ביקורת.

אליעד: ואם אתה מעביר על עצמך ביקורת ואם אתה מטיח על עצמך ביקורת?

ש: זאת שאלה אחרת.

אליעד: מה זה שונה?

ש: שאתה רוצה להתמודד נגיד עם...

אליעד: אני בעצם נתתי לך את התשובה לפני ששאלת אבל לא משנה בא תשאל את השאלה עכשיו.

ש: אוקי אז אם מישהו מטיח בך ביקורת.

אליעד: האשמות אמיתיות או לא אמיתיות?

ש: שלדעתו הן אמיתיות והוא מנסה להוכיח.

אליעד: יפה, לא שלדעתך שלדעתו הן אמיתיות יכול להיות שבמציאות זה רק אתה חושב שזה נכון.

ש: לדעתי הן לא אמיתיות.

אליעד: אוקי.

ש: אז איך אני, כאילו זה הופך להיות כזה אתה יודע למלחמה כזאת של ביקורת, לא נכון כן נכון.

אליעד: אוקי מה מהות השאלה שלך, אם מישהו מעביר עליך ביקורת ו...?

ש: אז איך אתה מבטל את הביקורת שלו?

אליעד: אוקי אם מישהו מעביר עליך ביקורת ואתה רוצה להתגונן, תשובה אתה הופך את הביקורת שלו ליחסית ולא למוחלטת כל פעם שהוא אומר לך משהו באופן מוחלט אתה אומר לו "זה רק אתה נראה לך, כרגע אתה חושב, אתה חושב שאולי אני יכול להיות יותר טוב", אתה לוקח את כל המלל שלו והופך אותו לסובייקטיבי ולאפשרי.

ש: זהו מספיק.

אליעד: מספיק, אם יש לך מספיק שכל אתה עושה לו בכלל הפוך אתה אומר לו "לא נכון, זה בלתי אפשרי הביקורת שלך, מה שאני עושה זה הכי טוב בעולם", ככל שיהיה לך יותר שכל החיים שלך יהיו יותר קלים תוכל את מה שהוא אומר לך להפוך ללא הגיוני ואת מה שאתה חושב להפוך להגיוני.

ש: ואם הוא יגיד "טוב זה לא רק לדעתי זה גם לדעתם של אחרים".

אליעד: תגיד לו "שתי טעויות יש לך דבר ראשון זה אתה חושב שאחרים חושבים כמוך, דבר שני כולכם ביחד משוגעים וזה עדיין לא אומר שאני טועה" ואם יהיה לו קשה להבין את זה תגיד לו "נכון לדעתך ולדעתם של אחרים אבל זה לא מחויב זה רק אפשרי, עדיין זכותי לחשוב אחרת".

ש: ואז מה איך.

אליעד: במקרה הראשון אתה לוקח את ההכי קיצון "תקשיב אתה מספיק טיפש לחשוב שהם מסכימים איתך", המקרה הפחות קיצון "תקשיב נכון כולכם טיפשים" זה כאילו ביותר עדין במקרה הזה אתה אומר "נכון אתם צודקים אבל גם אני צודק".

ש: אבל ואז אז מה אתה אומר להם למעשה על המשפט.

אליעד: אני חושב שהוא לא נכון.

ש: אם שלושים אנשים אומרים לך שאתה שיכור אז כנראה שאתה שיכור.

אליעד: תשובה, מי שאמר את זה היה שיכור או שלושים שיכורים, " אוקי ומה רע בלהיות שיכור, נכון אני שיכור וככה בא לי, מה הבעיה שלך לא מתאים לך? תעלה לגג תקפוץ מה הבעיה" כאילו מה הבעיה הוא אומר לך כן, תעביר ביקורת על זה שהוא בכלל חשב להעביר עליך ביקורת תגיד לו "מי אתה שאתה בכלל תעביר עלי ביקורת, הסתכלת במראה הבוקר מה קרה". חוץ מזה מה זה ביקורת אתה חושב שאתה לא בסדר אם אתה חושב שאתה בסדר מה אכפת לך מה אמרו עליך. מה מהות הדבר, מה אתה רוצה אתה רוצה לגרום לו להרגיש רע עם עצמו או אתה רוצה להרגיש רע עם עצמך, אתה רוצה שהוא לא יציק לך יותר, מה אתה רוצה?

ש: לא, סתם להוציא אותו אידיוט מהביקורת שהוא מעביר.

אליעד: להוציא אותו אידיוט אז אני אסביר לך עכשיו בדוגמא אני הולך להוציא אותו אידיוט, אני אסביר לך כשמישהו מעביר עליך ביקורת אתה בעצם צריך להראות לו שבעצם אם אתה תקשיב לו אתה בעצם תעשה הפוך ממה שהוא רוצה שתעשה עוד פעם נגיד שמישהו אומר לך, אתה הבנת מה אני אומר?

ש: יש לך דוגמא?

אליעד: לא, אני מחדד אני רוצה להסביר לך את השכל שבדבר, לקחת אוקי הוא אומר שאתה צריך לעשות משהו תסביר לו "מה אתה טיפש אתה לא רואה שאני כבר עושה את זה", כאילו "מה העברתי עליו ביקורת הפכתי אותו לעוד יותר טיפש" כאילו אתה צריך להגיד לו "נכון" כאילו אתה צריך להוציא אותו טיפש במובן של "אם אני אקשיב לך זה יצא בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה שיקרה", תן דוגמא אבל.

ש: נגיד הוא אומר לך "אתה ילדותי".

אליעד: תגיד לו "אתה ילדותי שאתה חושב שאני ילדותי, אתה לא מבין שהחשיבה שלי היא מאוד בוגרת רק אתה ילדותי אתה לא קולט את החשיבה הבוגרת שבדבר".

ש: זאת תשובה ילדותית.

אליעד: עבורך היא ילדותית אז בסדר, טוב אתה שואל אותי איך לריב עם אנשים.

ש: גם אפשר להסכים איתו בעניין הזה.

אליעד: תראה רגע אני רגע רוצה להגיד משהו, ככל שיהיה לך יותר שכל ואתה באמת תצליח לראות כל דבר את ההפך שלו ולמה ילדותי זה בכלל בוגר ובוגר זה בכלל ילדותי, וזה שעשית ככה זה בכלל לא אומר שאתה בוגר וזה שעשית ככה זה בכלל לא אומר שאתה ילדותי, אם היה לך יותר את השכל הזה אז אם מישהו אומר לך משהו אתה יכול להגיד לו "נכון כי..." או "לא נכון כי..." כל דבר אתה יכול כאילו לסדר.

ש: מה זאת אומרת "נכון כי..." או "לא נכון כי..."?

אליעד: עוד פעם ברמת העיקרון אם יש לך שכל שאתה יכול להסביר למה התנהגות ילדותית היא בכלל התנהגות בוגרת ולמה התנהגות בוגרת היא בכלל התנהגות ילדותית, ולמה זה טוב להיות ילדותי ולמה זה רע להיות ילדותי, אם יש לך את השכל הזה עכשיו אתה משחק איך שאתה רוצה אם אתה רוצה להסכים איתו אתה יכול להגיד לו נכון ולהוכיח ואם אתה רוצה לא להסכים איתו אתה אומר לו לא נכון ולהוכיח, ואם אין לך שכל אז אתה במלכוד.

ש: כי אז למה יותר טוב להיות ילדותי כי ילדים?

אליעד: קודם כל זאת חשיבה ילדותית להגיד שרע להיות ילדותי כי אם תשאל מישהו "ולמה רע להיות ילדותי?" התשובה הכי טובה שהוא יכול להגיד לך "כי זה פשוט רע להיות ילדותי" נו וזאת לא תשובה ילדותית אתה הבנת מה אמרתי, עכשיו אם אתה אומר "ומה טוב בלהיות ילדותי" אוקי מה רע בלהיות ילדותי כי בסופו של דבר אתה לא יכול לתת תשובה הגיונית כי כל תשובה אני אגיד "ומה רע בזה ומה רע בזה" אני לא אתן לך תשובה נכון, זאת אומרת שאם אתה בכל זאת מתעקש להגיד שזה רע להיות ילדותי אתה עצמך מדבר כמו ילד. דבר שני מה אתה באמת לא יודע מה טוב בלהיות ילדותי למה אנשים מביאים ילדים אם לא בשביל לחוות שהם ילדותיים דרך הילדים שלהם גם, לא רק יש כאלו שמביאים כדי להרגיש שהם בוגרים כי הם ילדותיים, יש כאלה שמרגישים שהם בוגרים אז הם רוצים לקזז את זה עם ילדותיות.

עכשיו אם היה לך יותר שכל היית רואה שילדותי זה לא פחות טוב מבוגר, מה זה בוגר ומה זה ילדותי, מי מחליט מה זה בוגר ומה זה ילדותי אולי נולדת בוגר והפכת להיות ילדותי, אולי כשנולדת היית הכי בוגר בעולם הכי יציב נפשית, הכי בריא נפשית ותראה לאיפה התדרדרת עכשיו אכפת לך שמעבירים עליך ביקורת זה לא ילדותי, כשהיית ילד היה אכפת לך שמעבירים עליך ביקורת, כן כשהיית ילד היה אכפת לך שהיו מעבירים עליך ביקורת בגיל שנה היה אכפת לך שמעבירים עליך ביקורת?

ש: לא.

אליעד: לא, למה כי אתה אדם בוגר עכשיו תראה מה קרה התדרדרת נהיית ילדותי "העביר עלי ביקורת מה אני אומר לו" מה אכפת לך מה אתה אומר לו תהיה אדם בוגר, תתנהג כמו ילד תהיה אדם בוגר. יש תכונות טובות בילד ויש תכונות טובות בבוגר, מי מחליט שהן טובות או רעות הבן אדם. הבנו, אז אתה ילדותי או בוגר?

ש: גם וגם.

אליעד: יפה גם וגם, תלוי מי שואל. אוקי הבנו נמשיך בפעם הבאה.
טכני איך להתמודד מה זה טוב לתת תשובה רגישות הדיפת ביקורת בריא משמעות חושב שהיא מאבק לראות את ה אפשרי אפשרי או מחוייב אפשרי ומחוייב אפשרי מחוייב ביקורת ביקורתי ביקורתיות הדיפת ביקורת העברת ביקורת התגוננות התמודדות התמודדות עם התמודדות עם ביקורת התמודדות עם העברת ביקורת התנהגות התנהגות ילדותית התנהגות ילדים התנהגות לא בוגרת ויכוח ויכוחים ילד ילדה ילדים להדוף ביקורת להפוך להפוך מחוייב להפוך מחוייב לאפשרי להתגונן להתגונן מול ביקורת להתמודד להתמודד עם להתמודד עם ביקורת להתמודד עם העברת ביקורת לחסום ביקורת לנצח לנצח בויכוח לנצח בויכוחים מחויב מחוייב מחוייב או אפשרי מחוייב אפשרי מחוייב ואפשרי מחוייב לאפשרי
רטוריקה, יכולת רטורית, לעמוד מול ביקורת, להתגונן מביקורת, לזהות הנחות יסוד, לשלול הנחות יסוד, להפריך הנחות יסוד, לנהל משא ומתן, להתגונן מול ביקורת, לא לפחד מביקורת
רטוריקה, יכולת רטורית, לעמוד מול ביקורת, להתגונן מביקורת, לזהות הנחות יסוד, לשלול הנחות יסוד, להפריך הנחות יסוד, לנהל משא ומתן, להתגונן מול ביקורת, לא לפחד מביקורת
... יכולת רטורית, לעמוד מול ביקורת, להתגונן מביקורת, לזהות הנחות יסוד, לשלול הנחות יסוד, להפריך הנחות יסוד, לנהל משא ומתן, להתגונן מול ביקורת , לא לפחד מביקורת איך להתמודד עם ביקורת באמצעות רטוריקה והפרכת הנחות יסוד? כאשר אדם נתקל בביקורת, תלונות, או שאלות עוינות, קיימות שתי דרכים מרכזיות להגיב לדבריו: ...
ביקורת עצמית / העברת ביקורת / פחד מביקורת - מי לא מפחד לקבל ביקורת?
ביקורת עצמית העברת ביקורת פחד מביקורת - מי לא מפחד לקבל ביקורת? מי שיתבונן בעניין יראה, כי ישנם מספר אנשים שלא מפחדים לקבל ביקורת. לדוגמא: אדם טיפש שלא מבין את מה שאומרים לו, הוא לדוגמא לא מפחד לקבל ביקורת. משום שאין שום משמעות למה שאומרים לו, כי הוא לא מבין את מה שאומרים לו, וממילא זה לא משפיע עליו כלל. אך, לא רק אדם טיפש שלא מבין את הביקורת , לא מפחד לקבל ביקורת , אלא גם אדם חכם שמבין את עצמו בשלמות, גם הוא לא מפחד לקבל ביקורת. ונסביר: ביקורת מהותה היא, כאשר האדם לא רואה ולא מבין את הטוב שיש בכל דבר, שאז הוא מעביר ביקורת על הדבר, כדי להפוך אותו לטוב. וכאשר האדם ככ חכם עד שהוא מבין את הטוב שיש בכל דבר, על ידי זה הוא לא מפחד לקבל ביקורת. משום שהוא בכל מקרה מקבל את עצמו איך שהוא, ללא שום תנאי, וללא שום תלות בשום דבר ועניין. ולא משנה מה שיהיה, ולא משנה אם הביקורת נכונה או לא, הוא בכל מקרה מקבל את עצמו, וממילא לא מפריע לו בשום צורה לקבל את הביקורת. אז למה בכל זאת הוא מקבל ביקורת? זא מה המשמעות של הביקורת עבורו? תשובה: כאשר האדם יודע את הטוב שיש בכל דבר, במקרה כזה, הביקורת שהוא מקבל, היא מבחינתו סוג של המלצה לשיפור כדי לעשות את המצב טוב יותר. מצד אחד האדם מבין שהכל טוב באותה המידה ממש, וממילא אין לו שום בעיה לקבל ביקורת. ומצד שני הוא גם יודע שתמיד אפשר לעשות עוד יותר טוב, ומתוך נקודת המבט הזו הוא מקבל את הביקורת. כאשר האדם לא מקבל את עצמו מספיק טוב, על ידי זה הוא מפחד לקבל ביקורת. פן ושמא הביקורת תגרום לו להרגיש פחות טוב עם עצמו. אך כאשר האדם מקבל את עצמו בכל מקרה ובכל מצב, ממילא אין לו שום בעיה לקבל כל ביקורת. ויחד עם זאת, הוא יכול גם לקבל ביקורת, כדי לנסות להסתכל על הדברים בצורה שונה וכולי. ...
ביקורת / להעביר ביקורת - מה הופך העברת ביקורת, לביקורת בונה חיובית וטובה?
ביקורת להעביר ביקורת - מה הופך העברת ביקורת, לביקורת בונה חיובית וטובה? ביקורת. העברת ביקורת. ביקורת בונה. ביקורת הורסת. הגורם שהופך ביקורת לטובה זאת האמת השלמה. ישנם שני סוגים של אמת. אמת שלמה ואמת חלקית. אמת חלקית = הסתכלות רק על חלק מהאמת = חוסר יכולת להבין את הצד ... של הצד השני = מחשבה שהאמת נמצאת רק בצד של הדובר = העברת ביקורת שלילית על הצד השני = ביקורת הרסנית. אמת שלמה = הסתכלות על כל האמת = הסתכלות על התמונה המלאה = הבנת הצד השני = הבנת ההיגיון האמיתי בהחלט של הצד השני = קבלת הצד השני כפי שהוא = ביקורת שנובעת מתוך קבלת הצד השני = ביקורת שתכליתה להשלים את האמת של הצד השני לאמת הגדולה יותר = הכלת הצד השני = אהבה = ביקורת בונה = ביקורת חיובית = ביקורת טובה. מי שאינו מסוגל להבין את ההיגיון של האדם שמולו, טוב יעשה אם לא יעביר עליו ביקורת. כאשר זה שמעביר ביקורת אינו מבין את ההיגיון של האדם שמולו, הרי שהביקורת באה מתוך שלילה של הצד השני, הביקורת שוללת את הצד שמנגד, הביקורת גורמת לצד שמנגד להתבצר בתוך העמדה שלו. ביקורת שלילית = פחד של זה שמעביר ביקורת. כאשר אדם רואה מישהו שעושה משהו שנוגד את צורת החשיבה שלו, הדבר הזה יוצר אצלו פחד. האדם מפחד מכך שמישהו עושה אחרת ממנו. האמת של האדם עצמו מתערערת. וכפעולה של הגנה עצמית, האדם מעביר ביקורת על הצד השני. ביקורת שמטרתה לשלול את זכותו של הצד השני להיות כפי שהוא, ביקורת שמטרתה לחזק אצל האדם את המחשבה כי הוא צודק. אך כל זה מדובר רק כאשר האדם עצמו שמעביר את הביקורת רחוק מהאמת השלמה. ורק כאשר גם האדם עצמו שמעביר את הביקורת, גם הוא עצמו לא יודע את כל האמת השלמה. כאשר האדם יודע את האמת השלמה, דהיינו, מבין את כל ההיגיון שיש בכל צורות החשיבה השונות ... כבר בסדר גמור וכיצד כל אחד מבטא חלק כלשהו של האמת. העברת ביקורת במקרה כזה, לא נועד כדי להגן על זה שמעביר את הביקורת, מאחר שמצידו הוא רואה את האמת ואת הטוב שנמצאים גם בהתנהגות של זה שמולו. תכליתה של ה
שיפוט עצמי / העברת ביקורת עצמית - אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו!
... עצמי העברת ביקורת עצמית - אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו! אל ...
לפגוש את אליעד כהן, למה ללמוד אצל אליעד כהן? העברת ביקורת על מורה רוחני, תלונות על מורה רוחני, רבי נחמן מברסלב, הסיפור של אליעד, לרעוב למוות, השתקפות עצמית, מנורת החסרונות, מסירות נפש, חלק 1
לפגוש את אליעד כהן, למה ללמוד אצל אליעד כהן? העברת ביקורת על מורה רוחני, תלונות על מורה רוחני, רבי נחמן מברסלב, הסיפור של אליעד, לרעוב למוות, השתקפות עצמית, מנורת החסרונות, מסירות נפש, חלק 1
... את אליעד כהן, למה ללמוד אצל אליעד כהן? העברת ביקורת על מורה רוחני, תלונות על מורה רוחני, רבי נחמן מברסלב, הסיפור של אליעד, לרעוב למוות, השתקפות עצמית, מנורת החסרונות, מסירות נפש, חלק 1 למה אנשים ... שלו טיפש, הוא בעצם רואה את הטיפשות של עצמו דרך המורה. אם הוא חושב שהמורה חמדן, זה אומר שהחמדנות נמצאת אצלו. כלומר, כל ביקורת או תלונה שאדם מעביר על אחרים בכלל ועל מורים רוחניים בפרט היא למעשה מנורה שמאירה את החסרונות של המתלונן. אליעד מביא את הסיפור על בן מלך שבנה מנורה מיוחדת ... השתקפות של עצמו. כיצד תלונות על מורה רוחני חושפות את החסרונות האישיים? אליעד מסביר שישנם כמה רבדים כאשר מישהו מתלונן או מעביר ביקורת על מורה רוחני: מה באמת מציק לו ברובד העמוק ביותר, שלעיתים האדם לא מודע אליו כלל. מה האדם חושב שמציק לו (המודע שלו). מה האדם אומר שמציק לו (מה שהוא ... החיים הפיזיים, אלא ויתור פנימי מוחלט על ההיאחזות שלו בעצמו, בדעותיו וברצונותיו. איך הסכסוכים הפנימיים בתוך האדם משתקפים בביקורת שלו על אחרים? אליעד מסביר שהאדם הוא עולם מלא בתוכו, וכל הסכסוכים, הביקורות והתלונות שלו על אחרים הם למעשה שיקוף של הקונפליקטים הפנימיים שיש בתוכו. הוא טוען שאם האדם לוקח אחריות מלאה על חייו, הוא היה רואה שכל הביקורת שהוא מפנה לאחרים היא בעצם ביקורת פנימית על עצמו. כאשר אדם מתייחס כך למציאות, כבר לא חשוב לו אם המורה הרוחני שלו מושלם או לא, כי הוא רואה שהכל משתקף בתוכו. למה אנשים מתלוננים על מורים רוחניים? איך מתמודדים עם ביקורת על מורה רוחני? מהי מסירות נפש לפי רבי נחמן? כיצד להתמודד עם חסרונות אישיים? איך לקחת אחריות על החיים שלך? מהי השתקפות עצמית במודעות עצמית? איך להיות המורה ...
לשפוט אחרים, לשפוט את עצמך, הכל השתקפות שלך, השתקפות עצמית, החיסרון הוא שלך, כולם בדיוק כמוך, קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים, העברת ביקורת, להעביר ביקורת, למצוא עניין בכל דבר
לשפוט אחרים, לשפוט את עצמך, הכל השתקפות שלך, השתקפות עצמית, החיסרון הוא שלך, כולם בדיוק כמוך, קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים, העברת ביקורת, להעביר ביקורת, למצוא עניין בכל דבר
... אחרים, לשפוט את עצמך, הכל השתקפות שלך, השתקפות עצמית, החיסרון הוא שלך, כולם בדיוק כמוך, קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים, העברת ביקורת, להעביר ביקורת , למצוא עניין בכל דבר מהי הדרך בה שיפוט עצמי שונה משיפוט של ... אליעד מדבר על החשיבות של שיפוט עצמי לפני שיפוט של אחרים. הוא מסביר שהשיפוט שלנו כלפי אחרים הוא בעצם שיקוף של עצמנו. כל ביקורת שאנחנו נותנים כלפי אחרים נובעת מהמקום שבו אנחנו לא מצליחים להתמודד ... להימנע מהמראות שמציגים לנו אחרים, אלא עלינו ללמוד להתבונן בהן ולהבין כיצד הן משקפות את מה שאנחנו חווים בתוך עצמנו. כיצד ביקורת על אחרים משפיעה עלינו? אליעד טוען שביקורת על אחרים היא פעמים רבות מנגנון הגנה. אנחנו מאשימים את אחרים כדי להימנע מהתמודדות עם בעיות שאנחנו לא רוצים להכיר בעצמנו. ככל שנזכה לפתח את היכולת להבין את עצמנו ולהיות מודעים למהות של הביקורת שאנחנו מעבירים כלפי אחרים, נוכל לשפר את האופן שבו אנחנו תופסים את עצמנו ואת הסובלים מהשפעת ביקורת זו. מהי משמעות השאלות בחיים? חלק מהשיחה מתמקד בהבנת השאלות שאנחנו ... עלול לשפר את הבנת העולם? במהלך השיחה, אליעד מסביר את הקשר בין איך אנחנו שופטים אחרים לבין איך אנחנו מבינים את העולם. כל ביקורת או שיפוט על אדם אחר הוא לא רק על האדם, אלא גם על עצמנו. ככל שנבין ... רק את המילים עצמם. זהו תהליך שמחייב אותנו לא להיות מרותקים רק למילים, אלא להבין את הרעיון העמוק שמאחוריהן. שיפוט עצמי ביקורת על אחרים הבנת עצמך דרך אחרים שאלות עמוקות בחיים התמודדות עם ... בין איך אנחנו שופטים אחרים לאיך אנחנו שופטים את עצמנו? הרצאה זו עוסקת בנושא של שיפוט עצמי ושיפוט של אחרים, וההבנה כי כל ביקורת שאנחנו מעבירים על אחרים, בסופו של דבר, היא השתקפות של עצמנו. אליעד ... חסרונות שלנו עצמנו. המושג המרכזי בשיחה הוא השתקפות - כל מה שאנחנו רואים אצל אחרים קשור למה שקיים בתוכנו. מהי ההשפעה של ביקורת על עצמנו ועל אחרים? אליעד מסביר שביקורת על אחרים אינה אלא דרך לעיתים להסתיר את החסרונות שלנו, את הפחדים או את הבעיות הלא פתורות שלנו. כשאנחנו שופטים אחרים, אנחנו בעצם שופטים את עצמנו. לדוגמה, אם אנו מרגישים צורך להעביר ביקורת על מישהו שמבצע פעולה בצורה מסוימת, זה יכול לשקף את הבעיה שלנו בכך שאנחנו לא מצליחים לבצע אותה בצורה דומה. ביקורת כלפי אחרים יכולה להיגרם מתוך תחושות פנימיות של חוסר ביטחון או חוסר ... אליעד כהן היא קודם כל לפתח את היכולת להקשיב באמת לשאלות ולמילים של אחרים, ולהבין את המהות שלהן. כשאנחנו שומעים שאלה או ביקורת, לעיתים קרובות אנחנו לא באמת מבינים את הכוונה מאחוריה. לדוגמה, ... ונראה לנו שהיא לא נראית כשאלה אמיתית. מה שמסתתר מאחוריה הוא לעיתים הרבה יותר עמוק ממה שנראה על פני השטח. מהו התהליך של התמודדות עם ביקורת עצמית? לפי אליעד, הדרך להתמודד עם ביקורת עצמית היא להבין שהחיסרון שאנחנו מזהים בעצמנו הוא לא באמת ... למשל, אם אנחנו חושבים שאנחנו לא מצליחים בהיבט מסוים של החיים, זה יכול להיות כי אנחנו לא מעריכים את עצמנו במידה מספקת. התמודדות עם ביקורת על עצמנו היא קודם כל להכיר בכך שהחיסרון שאנחנו רואים הוא למעשה ... ולא לחפש תשובות לשאלות שאנחנו עצמנו לא מבינים. מה המשמעות של מהות השיחה? אליעד מדבר על כך שכל שיחה, כל שאלה, וכל ביקורת נושאים עם עצמם מהות מסוימת. השיחה לא מתמקדת תמיד במילים שמדובר בהן, אלא במהות של השאלה או הביקורת. אם אנחנו לא מבינים את המהות של השיחה, אנחנו עלולים להיתקל בקשיים ... שאלות שקשורות במה שאנחנו כבר חושבים על הנושא, ולא שואלים שאלות שיכולות להוביל אותנו להבנה עמוקה יותר. איך השיפוט והביקורת קשורים למודעות עצמית? השיפוט העצמי והביקורת קשורים ישירות למודעות שלנו - כשהמודעות שלנו לא ברורה או כאשר אנו ... לשם כך, כדאי קודם כל לעבוד על המודעות העצמית שלנו, להבין את החסרונות שלנו ולהתמודד איתם בצורה ישירה, ואז נוכל להפסיק להעביר ביקורת על אחרים ולבקר אותם מתוך פחדים פנימיים. שיפוט עצמי השתקפות עצמית ביקורת על אחרים הבנת השאלות התמודדות עם ביקורת הבנת המהות של השיחה מודעות עצמית ...
ליקוטי מוהרן ח"ב ח, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, שיעור בליקוטי מוהרן, העברת ביקורת, רחמנות, אכזריות, מנהיגות, להעביר ביקורת, תוכחה, לדון לכף זכות, ביקורת בונה, ביקורת הורסת, חלק 2
ליקוטי מוהרן ח"ב ח, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, שיעור בליקוטי מוהרן, העברת ביקורת, רחמנות, אכזריות, מנהיגות, להעביר ביקורת, תוכחה, לדון לכף זכות, ביקורת בונה, ביקורת הורסת, חלק 2
... שיעור בליקוטי מוהרן, העברת ביקורת, רחמנות, אכזריות, מנהיגות, להעביר ביקורת, תוכחה, לדון לכף זכות, ביקורת בונה, ביקורת הורסת, חלק 2 מהם עקרונות הרחמנות והאכזריות לפי ליקוטי מוהרן? העקרונות של הרחמנות והאכזריות, כפי שמוסבר בליקוטי מוהרן, מתארים את מערכת ... המורכבות של העולם, והביקורת הכפולה, של חיסרון נוסף, גורמת לו לראות את הדברים כאכזריים, גם כשאינו מתכוון לכך. כיצד מתבטאת ההבנה במנהיגות והעברת ביקורת? המנהיגות האמיתית, על פי רבי נחמן, היא כזו המובילה אנשים למקום של תיקון פנימי ושינוי רוחני. מנהיג אמיתי לא שואף לשלוט מתוך פחדים או ... הקווים המנחים עבור ביקורת בונה? ביקורת בונה, לפי רבי נחמן, אינה נוגדת את הרחמים האמיתיים. מדובר בביקורת שמטרתה לעזור לאדם לראות את עצמו בצורה ברורה ולהבין את מקומו, תוך כדי שמירה על חיבור אמיתי למציאות. ביקורת כזו לא מעוותת את המציאות ולא שופטת אותה לפי עיוותים חיצוניים, אלא מציעה דרך לשיפור אמיתי מתוך חיבור פנימי ואותנטי. מהו הצורך בתפילה כחלק ... תפילה כחלק מרחמנות ביקורת בונה עזות פנים ורחמנות הכשרת הדעת לרחמנות מהם עקרונות הרחמנות והאכזריות לפי ליקוטי מוהרן? אליעד מציין שתחום הרחמנות נוגע לאדם ולעיתים הוא ... נחמן, היא שלעיתים, הביקורת הכפולה (הכפלה של תחושת חיסרון) תוביל אדם להרגיש אכזרי, אפילו כאשר הוא מציג את עצמו כרחמן. כיצד מתבטאת ההבנה במנהיגות והעברת ביקורת? בהקשר של מנהיגות, אליעד מביא את הקטע שבו רבי נחמן מתאר את המנהיגות כפי שהיא תופסת את האדם. המנהיג חייב להיות אדם שמפנים לו מקום עבור ... הקווים המנחים עבור ביקורת בונה? ביקורת בונה, לפי רבי נחמן, אינה יכולה להיות מנוגדת לרחמים אמיתיים. היא שואפת לשפר את המצב ולהוציא את האדם ממקום של חיסרון. כל ביקורת אמיתית נועדה לעזור לאדם להבין את מקומו בצורה בהירה ומאירה. מדובר בתהליך של שמירה על חיבור אמיתי למציאות, מבלי להיתפס על העיוותים שיכולים ... נכונות. אליעד מסביר שביקורת בונה היא כזו שמאפשרת שיפור אמיתי בחיים האישיים והחברתיים של אדם, ותורמת לבניית אכפתיות אמיתית. מהו הצורך בתפילה כחלק מהרחמים האמיתיים? ... רלוונטיים למנהיגות ולהעברת ביקורת. הוא מציין את הרעיון שבסופו של דבר הרחמנות האמיתית היא כשיש לאדם את הדעת לראות את ההפך ממה שהוא רואה כרע. כשאדם רואה את הדבר כלא טוב, ...
ליקוטי מוהרן ח"ב ח, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, שיעור בליקוטי מוהרן, העברת ביקורת, רחמנות, אכזריות, מנהיגות, להעביר ביקורת, תוכחה, לדון לכף זכות, ביקורת בונה, ביקורת הורסת, חלק 1
ליקוטי מוהרן ח"ב ח, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, שיעור בליקוטי מוהרן, העברת ביקורת, רחמנות, אכזריות, מנהיגות, להעביר ביקורת, תוכחה, לדון לכף זכות, ביקורת בונה, ביקורת הורסת, חלק 1
... מוהרן חב ח, לימוד ליקוטי מוהרן, רבי נחמן מברסלב, שיעור בליקוטי מוהרן, העברת ביקורת, רחמנות, אכזריות, מנהיגות, להעביר ביקורת, תוכחה, לדון לכף זכות, ביקורת בונה, ביקורת הורסת, חלק 1 מהי המשמעות של תוכחה וביקורת על פי ליקוטי מוהרן? בהרצאה, נדונה התפיסה של אליעד כהן בנוגע להעבר ביקורת ותוכחה, ובמיוחד בהקשר לליקוטי מוהרן, ספרו של רבי נחמן מברסלב. נושא מרכזי בהרצאה הוא איך יש להעביר ביקורת בדרך נכונה, מהי המשמעות של רחמנות ואכזריות בהקשר הזה, והאם כל אחד ראוי להעביר תוכחה. אליעד מדגיש את הצורך להפריד בין תוכחה שנעשית ממקום של רחמנות וביקורת שנעשית ממקום של אכזריות. לא כל אדם ראוי להוכיח, ויש להבין את המקום ממנו באה התוכחה - אם היא נעשית מתוך רחמנות אמיתית או מתוך שיפוטיות קשה ובלתי מבוססת. רבי נחמן עצמו ... הפנימיים שלו ואת הרקע לדבריו או למעשיו. מהו המבחן האמיתי לתוכחה נכונה? אליעד מציין שההבדל בין תוכחה נכונה לבין ביקורת הורסת הוא עד כמה האדם שמבצע את התוכחה מבין את הצד השני באמת. אם אדם מגיע עם תחושת רחמנות אמיתית ויכולת להבין את מניעי הזולת, אז תוכחתו עשויה להיות בונה ומועילה. אם לעומת זאת, מדובר בביקורת שממוקדת בשיפוטיות ובחוסר הבנה, הרי שהתוצאה תהיה חורגת לגמרי מהכוונה, ויכולה להפוך להרסנית. בהתאם לכך, אליעד מסביר את המשמעות של לדון לכף זכות. במקום לשפוט את המעשה של ... תוכחה בצורה בונה ומועילה, במקום להרוס או לפגוע. הדיבור כאן מהווה את הכלי המרכזי לשינוי והתפתחות. מהי משמעות התוכחה והביקורת לפי רבי נחמן מברסלב? במהלך השיעור על ליקוטי מוהרן, אליעד הסביר את רעיונותיו של רבי נחמן מברסלב בנוגע לתוכחה ולביקורת. רבי נחמן מדגיש כי למרות שראוי ומותר להעביר תוכחה על מי שעושה דבר לא נכון, יש לדעת מתי ואיך להוכיח את השני. אליעד מדבר על כך שלמרות שכולם יכולים להעביר ביקורת, לא כל אחד ראוי להעביר אותה. זה לא מספיק לדעת שמישהו עשה טעות, אלא יש צורך להבין את המניע שלו ואת הכוונה מאחורי המעשה. מה ההבדל בין תוכחה נכונה לתוכחה מזיקה? לפי רבי ... כוונה לשפר את השני ומבין את העומק שבמעשיו, יש בכך הרבה יותר סיכוי שהיא תעזור ולא תזיק. מהי הכוונה האמיתית שמאחורי העברת ביקורת? אליעד מדגיש שצריך להבין את המהות של הביקורת. האם הביקורת נועדה לשפוט את האדם או שהיא באה מתוך רצון אמיתי לעזור לו לשפר את עצמו? כל ביקורת שלא נמסרת ממקום של טוב לב ורחמנות, בסופו של דבר לא תועיל. הוא מספר על מושג השיפוט, שבו האדם לא יכול לשפוט את חברו עד שהוא מבין את כל פרטי המקרה ויודע את הסיבות שהובילו ... הדרך הנכונה להוכיח אותו היא מתוך מבט רחום, להבין אותו ולתמוך בו. האם תוכחה יכולה לשפר את האדם או שהיא רק מעבירה ביקורת מזיקה? לסיכום, אליעד מציין את החשיבות של הכוונה מאחורי התוכחה. הוא מסביר שביקורת יכולה להיות מועילה רק אם היא מועברת ממקום של טוב לב ורחמים. תוכחה שאינה מלווה בכוונה טובה עלולה לגרום לאדם להרגיש פחות ערך וליצור אכזבה ושנאה. אליעד מסביר ששימוש בתוכחה בצורה נכונה יכול להוביל להעצמה אישית ולשיפור המצב, וזו הדרך שמובילה להצלחה ולא להרס. רחמנות תוכחה ביקורת בונה ביקורת הורסת מנהיגות העברת ביקורת ליקוטי מוהרן ...
איך לקבל ביקורת? קבלת ביקורת, איך לאהוב ביקורת? העברת ביקורת, להעביר ביקורת, איך לא להיפגע? מה חושבים עליך? מערכות יחסים
איך לקבל ביקורת? קבלת ביקורת, איך לאהוב ביקורת? העברת ביקורת, להעביר ביקורת, איך לא להיפגע? מה חושבים עליך? מערכות יחסים
... לקבל ביקורת? קבלת ביקורת, איך לאהוב ביקורת? העברת ביקורת, להעביר ביקורת, איך לא להיפגע? מה חושבים עליך? מערכות יחסים איך לקבל ביקורת בצורה טובה וחופשית? אחת השאלות שמטרידות אנשים רבים היא כיצד לקבל ביקורת בדרך חיובית ונוחה, מבלי להיפגע או להרגיש רע בעקבותיה. אליעד כהן מסביר לעומק כיצד ניתן להתמודד עם ביקורת, בין אם היא נכונה ובין אם לא, ומציע מספר דרכים פרקטיות להתמודד איתה בצורה טובה. מה ההבדל בין ביקורת נכונה לביקורת שגויה? קודם כל, כאשר אדם מקבל ביקורת, עליו לשאול את עצמו אם מדובר בביקורת נכונה או בביקורת שגויה. אם הביקורת נכונה, כלומר, מישהו מצביע על חיסרון אמיתי הקיים בך, עליך לשאול את עצמך מדוע החיסרון הזה מפריע לך כל כך. הרי אין אדם בעולם ... החיים. מצד שני, אם הביקורת שקרית ואינה נכונה, אין שום סיבה אמיתית להיפגע ממנה, בדיוק כמו שלא היית נפגע אם היו אומרים עליך שאתה ירח או כוכב. למה ביקורת מפריעה לך? הסיבה העיקרית לכך שביקורת מפריעה לאנשים היא שהם לא רוצים להרגיש שיש להם חסרונות. רוב האנשים מעוניינים להאמין שהם מוצלחים, טובים או אפילו מושלמים. אך ... שבהן עלולים להעביר עליו ביקורת. אך בכך הוא מגביל את עצמו ומפספס הזדמנות לשפר את חייו. איך להפסיק לפחד מביקורת? אליעד כהן מציע מספר דרכים שיעזרו להתמודד עם הפחד מביקורת: להבין שביקורת היא חלק בלתי נפרד מהמציאות, חלק מהמשחק של החיים. ביקורת תמיד תתקיים, ולכן צריך ללמוד לחיות איתה ולא לברוח ממנה. לשאול את עצמך אז מה? - גם אם הביקורת נכונה, מי קבע שזה רע? מי החליט שזה צריך להפריע לך? ייתכן שדווקא החיסרון שמבקרים אותך עליו הוא יתרון. להבין שאין שום סיבה להתרגש מביקורת שקרית. בדיוק כמו שאם מישהו היה אומר שאתה ירח, לא היית מתייחס לכך ברצינות, כך גם לגבי ביקורת שקרית אחרת. להבין שאם לא תתרגש מביקורת שלילית, עליך להפסיק להתרגש גם ממחמאות. מי שאכפת לו מאוד ממחמאות בהכרח ייפגע גם מביקורת שלילית. לכן, אם אתה רוצה להיות חופשי מביקורת, עליך להקטין את החשיבות שאתה נותן גם למחמאות. לראות בביקורת כלי לשיפור עצמי. במקום להרגיש מאוים או פגוע, אפשר להשתמש בה כהזדמנות ללמוד ולהשתפר. מה המשמעות של ביקורת במציאות שלנו?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להתמודד עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחוייב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת, לחסום ביקורת, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת, הדיפת ביקורת
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להתגונן מול ביקורת, איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתגונן מול ביקורת, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לפרישה, מאמן אישי להצלחה, אימון אישי לחיים בתחום להתגונן מול ביקורת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5938 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 15:43:52 - wesi1