אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתאמן ✔יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:03יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
האם הצבת יעדי מכירות היא דרך טובה להגברת מוטיבציה?

הנושא המרכזי שאליעד כהן מתייחס אליו הוא האם הצבת יעדי מכירות מספריים היא הדרך האידיאלית להגדיל את התוצאות במכירות ולהגביר את המוטיבציה האישית והארגונית. הסוגיה מוצגת משני כיוונים שונים ובצורה מפורטת, כולל כל ההסברים והדוגמאות שנתן אליעד כהן בהרצאה.

מהן הסיבות בעד ונגד הצבת יעדי מכירות?

מצד אחד, ישנה הטענה שהצבת יעד מספרי, כגון "אני חייב למכור היום סכום X", יכולה למקד את תשומת הלב של האדם ולהגביר את המוטיבציה שלו, מכיוון שיש לו מטרה ברורה להשיג. מצד שני, קיימת בעיה עם שיטה זו, מכיוון שאם האדם לא מצליח להגיע ליעד שהציב, הוא עלול להרגיש תסכול, אכזבה, וירידה במוטיבציה הכללית.

לדוגמה, אם אדם קובע יעד למכור בסכום מסוים ולא מגיע לכך, הוא עשוי לחוש כישלון ולהתייאש באמצע היום. לעומת זאת, אם היעד שהציב נמוך מדי, הוא לא יאתגר את עצמו מספיק ויבזבז פוטנציאל למאמץ מוגבר ולהצלחה גדולה יותר.

האם ישנה דרך טובה יותר להציב יעדים במקום יעדים מספריים?

אליעד כהן מציע גישה חלופית - להציב יעדי מאמץ במקום יעדים מספריים. על פי גישה זו, במקום להתמקד במספרים או בסכומי מכירות ספציפיים, האדם מתמקד במאמץ שהוא מוכן להשקיע באותו יום. לדוגמה, במקום לקבוע "היום אמכור 100 יחידות", האדם יכול להחליט "היום אני אתאמץ עד שאני ארגיש מותש לגמרי", או "אתאמץ עד שלא אוכל לדבר יותר עם לקוחות מרוב מאמץ". לפי הגישה הזו, המטרה היא לעודד את האדם להתאמץ באופן מרבי, ללא קשר לתוצאה המספרית המיידית.

מתי כן כדאי להציב יעדים מספריים של מכירות?

למרות שאליעד כהן ממליץ בדרך כלל על הצבת יעדי מאמץ, הוא מציין מספר מקרים שבהם הגיוני להציב יעדים מספריים של מכירות:
  • כאשר האדם מרגיש חוסר מוטיבציה או במצב רוח ירוד בבוקר, והיעד המספרי משמש כאמצעי להכניס אותו לתהליך המאמץ.
  • כשהיעד המספרי משמש ככלי משחקי לעורר את סקרנות האדם לבדוק "האם אצליח להגיע למספר מסוים?".
  • במצב שבו היעד המספרי נועד רק כנקודת עצירה לאחר מאמץ מקסימלי: האדם אומר לעצמו שהוא יתאמץ בצורה מרבית עד שיגיע ליעד מסוים, ולאחריו יוכל לעצור ולנוח.
עם זאת, אליעד מדגיש בבירור כי היעד המספרי אינו אמור להיות היעד האמיתי. היעד האמיתי צריך להיות תמיד מידת המאמץ.

האם יש הבדל בין הצבת יעדים אישיים לבין הצבת יעדים לעובדים?

כן. אליעד כהן מדגיש שהצבת יעדים מספריים היא רלוונטית בעיקר כשמדובר בניהול עובדים, מכיוון שלמנהל אין דרך ישירה למדוד את המאמץ הפנימי של העובד. לכן, הוא חייב לקבוע יעד חיצוני ברור, כמו מספר מכירות, כדי למדוד ביצועים. לעומת זאת, האדם מול עצמו לא צריך את המדידה החיצונית ויכול להעריך ישירות את מידת המאמץ שלו.

לדוגמה, מנהל עשוי להציב לעובד יעד ברור של "למכור 50 מוצרים", כדי שיוכל להעריך את התפוקה של העובד. אולם האדם כלפי עצמו יכול פשוט להחליט "אני מתאמץ היום ככל יכולתי" ללא תלות במספרים.

איך הגישה של אליעד כהן להצבת יעדים רלוונטית לאימון גופני?

אליעד מביא דוגמה מהעולם של אימוני כושר, שגם בו אנשים מציבים לעצמם יעדים מספריים, כמו "להרים משקל מסוים במספר חזרות קבוע". לפי ההסבר של אליעד כהן, הצבת יעדים כאלה טובה בעיקר אם המטרה היא להתחרות או לעקוב אחרי תוכנית אימונים מוגדרת. אך אם המטרה היא למצות את המאמץ האישי, אין באמת משמעות ליעד המספרי. במקום זאת, עדיף פשוט להתאמץ עד קצה גבול היכולת ללא הגבלה מראש של מספר מסוים.

הוא מדגים זאת בבירור: אם המתאמן מרגיש שהוא מסוגל להתאמץ יותר אחרי שהגיע ליעד מספרי מסוים, עדיף לו שימשיך להתאמץ, ואם הוא מותש לגמרי לפני הגעה ליעד, עדיף לו לעצור לפני שהוא נפצע.

המסקנה - איך נכון להציב יעדים ולהגיע להישגים גבוהים?

המסקנה המרכזית שאליעד כהן מעביר היא שברוב המקרים ובמיוחד בשיפור עצמי, הגישה הנכונה ביותר היא להתמקד ביעדי מאמץ ולא ביעדים מספריים. האדם צריך להחליט שהוא מתאמץ בצורה המקסימלית האפשרית, ורק אם הוא זקוק לכלי עזר שידרבן אותו, אזי יכול להשתמש ביעד המספרי ככלי משני או כמשחק פנימי.

בשורה התחתונה, השאלה המרכזית שעליה האדם צריך להתמקד בכל יום ובכל משימה היא "כמה אני מוכן להתאמץ?" ולא "מה המספרים שעלי להשיג?". המספרים יכולים לעזור באופן נקודתי בלבד, אך הם אינם המטרה הסופית.
הצבת יעדי מכירות - האם זה טוב או לא?

יש שני צדדים להצבת יעדי מכירות - מצד אחד, זה יכול להיות מועיל כי זה מפקס את האדם ומגביר את המוטיבציה שלו. מצד שני, זה עלול להיות בעייתי כי אם הוא לא משיג את היעד, הוא עלול להתאכזב ולהתייאש. השאלה המרכזית היא האם הצבת יעדים היא האידיאלית, כלומר, האם זו הדרך הטובה ביותר להניע אדם למכירות.

האם זה אידיאלי לקבוע יעד מכירות מספרי?

יש מי שיגיד שעדיף להגיע למצב שבו יש כל כך הרבה פניות שלא צריך להציב יעד מכירות. אך גם כאשר יש זרם קבוע של לקוחות, עדיין אפשר להציב לעצמך רף של מכירות - למשל, לקבוע "אני רוצה למשוך לקוחות שמוכנים לשלם כפול". השאלה היא האם יש דרך טובה יותר להציב לעצמך מטרה.

האם כדאי לקבוע יעד של מאמץ במקום יעד של מכירות?

אחת הבעיות עם הצבת יעד מכירות מספרי היא שהוא לא משקף בהכרח את המאמצים של האדם. אם היעד גבוה מדי, הוא עלול להתאכזב ולהישבר באמצע היום. אם הוא נמוך מדי, הוא לא יאתגר את עצמו מספיק. לכן, עדיף להתמקד במאמץ ולא במספרים. לדוגמה, במקום לומר "אני רוצה למכור X", עדיף לומר "אני רוצה להתאמץ עד שאני אתעלף", "אני רוצה להתאמץ עד שיכאב לי הראש", או "אני רוצה לבדוק כמה אני יכול לשכנע לקוחות פוטנציאליים".

הצבת יעד מספרי מתאימה יותר כאשר מדובר בעובדים, כי המעסיק לא יכול לפקח על המאמץ שלהם ולכן נותן להם מספר כדי לבדוק את התפוקה שלהם. אבל מול עצמך, עדיף להציב יעד של מאמץ - "אני רוצה להתאמץ עד הסוף".

באיזה מובן בכל זאת כן הגיוני להציב יעד של מכירות?

אם היעד משמש רק כאמצעי לדרבן את עצמך להתאמץ יותר - יש בכך היגיון. לדוגמה, אם אדם מתעורר בבוקר עם מצב רוח ירוד ולא מרגיש שהוא מסוגל להתאמץ יותר מדי, הוא יכול להציב לעצמו יעד מכירות כדי לעודד את עצמו להתאמץ יותר. במקרה הזה, היעד המספרי לא נועד להגדיר הצלחה או כישלון, אלא ככלי עזר להגברת המאמץ.

השוואה בין הצבת יעדי מכירות להצבת יעדי אימון גופני

בדומה למכירות, גם באימוני כושר יש אנשים שמציבים לעצמם מספרים מסוימים - למשל, "אני רוצה להרים 100 ק"ג שלוש פעמים". האם זו הגישה האידיאלית? התשובה תלויה במטרת האימון. אם המטרה היא להתאמץ כמה שיותר, אז אין טעם לקבוע מספרים מראש - עדיף פשוט להתאמץ עד שהגוף לא יכול יותר. אבל אם המטרה היא להתחרות או להתאים את עצמך לתוכנית אימונים מסוימת, אז הגיוני לעבוד עם מספרים.

המסקנה - איך נכון להציב יעד?

אם המטרה היא למכור כמה שיותר, עדיף פשוט להחליט "אני רוצה היום למכור כמה שיותר" ולהתאמץ בהתאם. המספרים עצמם הם לא המטרה - המאמץ הוא היעד האמיתי. אם יש צורך במספרים כדי לעורר מוטיבציה או כחלק ממשחק מנטלי, זה בסדר, אבל עדיף להתרכז בשאלה "כמה אני מוכן להתאמץ?" ולא בשאלה "כמה אני אמור למכור?".
ועכשיו הנושא של הצבת יעדים של מכירות הצבת יעדי מכירות, בן אדם נגיד שאומר "היום אני אמכור ככה וככה בסכום כזה וכזה" זה טוב זה לא טוב?

ש: גם טוב וגם לא טוב.

אליעד: אוקי מאיזה בחינה זה לא טוב?

ש: שהוא יכול נגיד להיכשל בזה ואז הוא יתבאס על עצמו.

אליעד: נכון ומאיזה בחינה זה כן טוב?

ש: שזה יכול לפקס אותו יותר.

אליעד: יפה עכשיו השאלה היא האם זה הכי טוב, זאת אומרת בן אדם נגיד שרוצה להעלות לעצמו את המוטיבציה הוא אומר לעצמו "היום נגיד אני מציב לעצמי רף למכור אלף דולר" נגיד.

ש: אם הוא מצליח זה עולה לו חבל על הזמן.

אליעד: השאלה אבל האם זה האידיאל האם לקבוע לעצמך מטרה האם זה האידיאל מה אתה אומר?

ש: לדעתי בדרך זה כי אין בהתחלה אבל האידיאל זה להגיע למצב שאתה מקבל כל כך הרבה פניות שאתה כבר.

אליעד: מה הקשר רגע בא נניח שאתה מקבל כל היום פניות אז אתה לא יכול להציב לעצמך רף יעד של מכירות?

ש: אתה יכול אבל העניין הוא שהרף אתה כבר לא מגיע למצב שאתה צריך להציב רף.

אליעד: למה בוא ניתן דוגמה נגיד שכל היום פונים אליך אנשים ואתה אומר "גם אם אני לא אציב רף אני אקבל כסף" נכון?

ש: כן.

אליעד: יפה כמה כסף תקבל x תציב רף כפול זה שפונים אליך אנשים השאלה איזה אנשים, השאלה למה שלא תציב רף "אני רוצה שיפנו אלי אנשים שמוכנים לתת לי כפול כסף" אז אתה גם יכול להציב רף. השאלה שלי אם יש משהו יותר טוב מאשר להציב רף יעד של מכירות של מספר מה האמת?

ש: רף האמת יש.

אליעד: מה זה אומר?

ש: זה אומר בן אדם נכנס עם רעש מסוים אבל האמת היא שאני יכול להגיע נגיד למקסימום שלי עם מקסימום מאמץ לשמונים מכירות אז אם זאת האמת ואני רואה אותה אז אני אעשה את המקסימום שלי.

אליעד: הבן אדם קם בבוקר אומר לעצמו "אני עכשיו מציב לעצמי יעד למכור כל יום x" האם זה טוב לא טוב כן טוב אידיאלי לא אידיאלי?

ש: אני אומר זה לא קשור לאידיאלי או לא אידיאלי הוא בסוף יבדוק מה האפשרויות שלו מה הוא יכול להגיע, הוא יבדוק את האמת מה הוא יכול להגיע.

אליעד: הוא לא יודע אבל הוא קם בבוקר הוא לא יודע.

ש: אבל הוא יכול פחות או יותר.

אליעד: הוא לא יודע אבל.

ש: אז שיעשה את המקסימום מאמץ שלו אם יש לו נגיד מאה פניות והוא יכול לשכנע ברמה תשעים שיעשה את המקסימום ומה שיצא זה הרף, הרף הוא המאמץ.

אליעד: נכון ולהציב יעד של מכירות?

ש: להציב יעד של מכירות זה כאילו משהו זה מה יש בזה.

אליעד: אז בדיוק אז מה האמת להציב יעד של מכירות זה טוב אם אתה רוצה להציב יעד של מכירות לעובד שלך שאתה לא יודע כמה הוא יכול להתאמץ אז אתה מציב לו איזה יעד כדי לראות מה הוא יכול ומה הוא לא יכול אבל מול עצמך כבן אדם עדיף לך לא להציב יעד של מכירות עדיף לך להציב יעד של מאמץ "אני היום רוצה להתאמץ עד שאני אתעלף אני היום רוצה להתאמץ עד שיכאב לי הראש היום, אני היום רוצה להתאמץ עד ש...".

היעד הוא המאמץ הוא לא היעד מכירות היעד מכירות זה לא אומר כלום אם אתה מציב רף גבוהה מדי אתה שקרן ואתה תדפוק את עצמך שבערב אתה תראה שלא הגעת למה שרצית או אפילו בצהריים וכבר תישבר, אם אתה מציב רף נמוך מדי גם כן למה רף כל כך נמוך הרף צריך להיות לפי מאמץ "כמה אני היום רוצה להתאמץ", לדוגמה "כשאומרים לי לא כמה פעמים אני רוצה להתווכח על הכן, כשאומרים לי לא כמה אני רוצה להעמיק לראות למה הוא אמר לי לא ולראות איך אני יכול להפוך לו את זה או משהו כזה" אבל הרף צריך להיות לפי מאמץ.

עכשיו אם אתה לא יכול לפקח על המאמץ של הבן אדם כגון לדוגמה שזה איש מכירות שלך שמה יש הגיוני שתציב לו יעד אבל בעולם אידיאלי הרי הכי טוב לתמחר את האנשים לפי מאמץ אם תתאמץ ככה וככה תקבל ככה וככה.

ש: קשה למדוד את זה בדיוק.

אליעד: אז בגלל שאתה לא יכול למדוד אז אתה מציב יעד. עכשיו באיזה מובן זה כן הגיוני לשים יעד של מכירות באיזה מובן זה כן הגיוני, אז במה זה כן טוב בכל זאת?

ש: כדי לעבור את ה - break even שלך.

אליעד: לא שנייה אמרנו שאתה צריך להציב לעצמך רף של מאמץ "אני היום רוצה להתאמץ יותר היום אני אתן מאה אחוז להתאמץ" אז באיזה מובן זה כן הגיוני לשים יעד מכירות?

ש: כדי לגרום לבן אדם להתאמץ בלהגיע.

אליעד: לא לעצמך נגיד לעצמך על עצמך רק אם אתה לא מרמה את עצמך תתאמץ וזהו.

ש: אם אתה יודע שהמאמץ והיעד כאילו אם אתה יודע שאם תתאמץ כך וכך תגיע ליעד זה וזה אז הגיוני שתשים לך את היעד מול העיניים תראה אותו כאילו שהוא יעזור לך להתאמץ.

אליעד: מה אתה צריך שהוא יעזור לך להתאמץ אתה רוצה להתאמץ תתאמץ לא רוצה אל תתאמץ מה זאת הקומבינה הזאת.

ש: אז זה כאילו מעודד אתה אומר "אני יכול אני יודע שיש בי יכולת שאני מגיע".

אליעד: אבל מי אמר שאתה יכול אבל אם אתה יודע שאתה יכול אז אתה כבר יודע שאתה יכול.

ש: לא אבל לפעמים לא בא לי גם אני רוצה לדרבן את עצמי במאמץ כאילו באותו יום קמתי בא לי להתאמץ שישים אבל מה אני רוצה לדרבן את עצמי לקבל שבעים ומהשבעים זה שלוש מאות אז בוא נשים את היעד שלוש מאות שזה יסחוף אותי במאמץ כאילו שאני לא אשאר על השישים שאני אתאמץ שבעים.

אליעד: אבל אז בעצם היעד של המכירות הוא בעצם דרכו גרמת לעצמך לרצות להתאמץ יותר.

ש: כן זה רק מעצים כן הפוקוס הוא במאמץ אבל אני משחק עם זה משהו חדש כזה.

אליעד: אתה אומר בוא נציב יעד כדי שהיעד ייתן לי את המוטיבציה אבל מה שזה אומר שאם הייתה לך מוטיבציה אז לא היית צריך את היעד.

ש: נכון אבל יש ימים שאני קם כאילו עם כזה לא בא לי להתאמץ כל כך ואני רוצה כן להתאמץ כל כך כאילו שאני רוצה להתאמץ יותר ממה שאני מרגיש בבוקר ואני רוצה לדרבן את עצמי כאילו.

אליעד: אתה אומר לעצמך "אני רוצה להתאמץ עד שאני אשיג x אם לא הצלחתי אז לא הצלחתי אבל אם הצלחתי אני רוצה לעצור שם" יש בזה נגיד היגיון אתה אומר "אני רוצה למכור עד x כי מבחינתי אני מתאמץ את המאה אחוז שלי עד שאני משיג מספר x, אם לא השגתי נתתי את המאה אחוז זה מה יש אם הצלחתי אני יכול לעצור" אבל יש פה עוד משהו שגם היעדים המספריים הם סוג של משחק אתה אומר "אני אתאמץ בא נראה אם אני אגיע למספר כזה וכזה" זה סוג של משחק כזה זה סוג של בא נראה מה יצא, בא נראה איזה קלף יצא ביצת קינדר בא נראה איזה צעצוע יצא לך.

נגיד שאתה מתאמן לדוגמה אתה נגיד יכול להגיד, זה כמו נגיד באנשים שמתאמנים אז יש אחד שאומר לעצמו "אני היום אלך אעשה משקל כזה וכזה ככה וככה חזרות ככה וככה פעמים" זה אותו דבר נגיד שמישהו מציב לעצמו יעד באימון זה טוב או לא טוב, מה האמת בא נראה עכשיו מה התשובה שתיתנו לי מה האמת זה טוב או לא טוב?

ש: לא טוב.

אליעד: למה זה לא טוב?

ש: שיתאמץ עד שהוא עייף וזהו.

אליעד: אתה בטוח?

ש: אבל נראה לי יכול להיות גם שלא כי הוא יכול להתאמץ יותר מדי ואז יהיו לו דלקות הוא צריך לפי הרגש.

אליעד: אז זה טוב להציב האם זה טוב שבן אדם יכנס לאימון ויגיד "היום אני צריך להרים ככה וככה פעמים", האם זה טוב להציב מראש "אני היום ארים מאה קילו שלוש פעמים שלוש חזרות" כן או לא?

ש: לא.

אליעד: אולי כן.

ש: אולי לא.

אליעד: שאני שואל שאלה.

ש: תלוי מה הוא הולך לעשות אחרי זה.

אליעד: בהנחה שהוא לא הולך אחרי זה לעשות כלום.

ש: לא הוא הולך לישון.

אליעד: הולך לישון הלאה, רגע האם זה טוב שלפני אימון תציב יעד עם מספרים כן או לא?

ש: אני מציבה לעצמי יעדים וזה מצוין.

אליעד: השאלה אם זה טוב או לא טוב אולי יש משהו יותר טוב, זה מצוין לך כי את לא יודעת להתאמץ בלי זה אולי נביא לך משהו עוד יותר טוב.

ש: אני חושב שזה בסדר אבל לא להידבק לזה יותר מדי.

אליעד: אני מחפש תשובה אחרת בכלל, האם זה טוב שבן אדם שמתאמץ יציב לעצמו יעד שהוא הולך לעשות x חזרות x אימונים x משקל כן או לא, תשובה תלוי במטרת האימון שלו אם מטרת האימון שלו היא לדוגמה להתאמץ כמה שיותר אז מה אתה מציב לעצמך בכלל יעד מספרי אין שום משמעות ליעד המספרי כי המטרה שלך זה להתאמץ כמה שיותר כי אם לא אתה פחות עייף אז תתאמץ יותר אתה יותר עייף תתאמץ פחות, תגיד "אני מתאמץ עד שיגמר לי הכוח" או "אחרי שיגמר לי הכוח אני אעשה עוד שלוש חזרות" נגיד.

השאלה מה מטרת האימון מלכתחילה אם המטרה שלך זה לצאת ידי חובה את התוכנית אימון שלך אז זאת המטרה שלך אז אתה רוצה לצאת ידי חובה תישן שם זה וזה עד שתסיים את האימון תצא, השאלה מה מטרת האימון זאת השאלה. עכשיו יש אנשים שלא ברור להם כל כך מה מטרת האימון אז הם מציבים יעדים אבל מה האמת שבעולם אידיאלי אם אתה בתחרות אז יש היגיון להגיד "אני רוצה להרים משקל מסוים" אבל אם אתה לא בתחרות מה זה משנה מה המשקל.

אם בן אדם עושה אימון נגיד פיתוח גוף אז תגיד לעצמך "אני רוצה להתאמץ עד שהשריר יהיה לו מאמץ מסוים מה זה משנה המשקל" כי מה האמת שאתה יכול להתאמץ יותר עם פחות משקל אפילו ואתה יכול להתאמץ פחות עם יותר משקל השאלה כמה אתה יודע להתאמץ, עכשיו אם המטרה שלך היא כוח גם כן אתה לא צריך להציב יעד כי בסופו של דבר אתה אומר לפי כוח "אני רוצה להתאמץ עד שאני אמות" אבל אם אתה לא יודע להתאמן ואתה הולך לפי איזו תוכנית אימון אז אתה מציב לעצמך יעדים.

אז עוד פעם זה כן יהיה הגיוני שתציב לעצמך יעד כמשחק בא נראה אם אני אצליח אבל מלכתחילה לבוא בגישה של "אני צריך להרים משקל x" מה התכלית שבדבר אם אתה יכול להתאמץ יותר אז עדיף שתתאמץ יותר ואם אתה לא יכול להתאמץ את זה ואתה תעשה אתה סתם תיפצע אז מה התכלית שבזה. הבנו את הסיפור ולכן באידיאל אם אתה רוצה למכור כמה שיותר אתה צריך להחליט "אני רוצה היום למכור כמה שיותר" זה הכל. הבנו?
תלוי החלטיות הכי טוב הגוף כיצד ליצור מוטיבציה לנהל זמן משחקים עולם הרמה לא נכונה של משקל כבד רוצה לצאת תחושות איך להציב איך להציב מטרות איך להציב מטרות בצורה נכונה איך ליצור איך ליצור מוטיבציה אימון אימונים בצורה נכונה הצבת יעדים השגת מטרות השגת מטרות ויעדים חוסר מוטיבציה יעד יעדי מכירות יעדים יעדים ומטרות יצירת מוטיבציה יצירת מוטיבציה לעובדים כיצד ליצור מוטיבציה לא להציב מטרות להציב להציב מטרות להציב מטרות בצורה נכונה להתאמן ליצור ליצור מוטיבציה מוטיבציה מוטיבציה ל מוטיבציה למכירות מוטיבציה לעובדים מטרות מטרות ויעדים מכירות תוכנית תוכנית אימון תוכנית אימונים תכלית
כמה פעמים להתאמן בשבוע? כל כמה זמן צריך להתאמן, כל כמה ימים צריך להתאמן, אימון יתר, למה חשוב לנוח מאימונים? האם להתאמן כל יום? בניית תוכנית אימונים, איך להתאמן נכון? כמה פעמים בשבוע מומלץ להתאמן בחדר כושר?
כמה פעמים להתאמן בשבוע? כל כמה זמן צריך להתאמן, כל כמה ימים צריך להתאמן, אימון יתר, למה חשוב לנוח מאימונים? האם להתאמן כל יום? בניית תוכנית אימונים, איך להתאמן נכון? כמה פעמים בשבוע מומלץ להתאמן בחדר כושר?
... פעמים להתאמן בשבוע? כל כמה זמן צריך להתאמן, כל כמה ימים צריך להתאמן, אימון יתר, למה חשוב לנוח מאימונים? האם להתאמן כל יום? בניית תוכנית אימונים, איך להתאמן נכון? כמה פעמים בשבוע מומלץ להתאמן בחדר כושר? כמה פעמים צריך להתאמן בשבוע? שאלה נפוצה בעולם הכושר היא כמה פעמים בשבוע צריך להתאמן, והאם עדיף להתאמן כל יום או לקחת מנוחות ארוכות בין אימונים. אליעד כהן מדגיש שלא משנה כמה פעמים בשבוע מתאמנים. אנשים חושבים בטעות שיש חשיבות מיוחדת למספר האימונים בשבוע, אבל האמת היא שהמספר כשלעצמו אינו חשוב. במקום זאת, החשוב הוא רמת הגירוי והעומס שיש לשרירים שלכם. הגירוי לשריר הוא הדבר המרכזי שקובע אם האימונים שלכם יעילים או לא. מהו הגירוי בשרירים ולמה הוא כל כך חשוב? אליעד כהן מסביר שהמטרה של האימון היא לגרום לגירוי בשרירים. כאשר השריר מקבל גירוי מספיק, הוא זקוק ... זאת, אם אין גירוי בשריר, הגוף עשוי להחליט שאין צורך במסת שריר עודפת ויתחיל לפרק שרירים, גם אם אתם אוכלים בדיוק לפי הצורך. האם ניתן להתאמן פעם בשבוע בלבד או כל יום? בהחלט ניתן להתאמן פעם בשבוע או אפילו פעם בשנה, אם האימון נותן מספיק גירוי. לדוגמה, אם תעשו אימון עם אלף חזרות ליד קדמית, יכול להיות שייקח לשריר שבוע שלם להתאושש. המשמעות היא שבמשך שבוע שלם יש גירוי והגוף עובד על התאוששות ובנייה. מצד שני, אם עשיתם אימון קל מדי, השריר יכול להתאושש אפילו תוך כמה דקות או שעות, וכך, גם אם התאמנתם ממש לאחרונה, הגירוי לא משמעותי ולא אפקטיבי. אליעד מדגיש שהגוף אינו מודע לתאריכים או ימים בשבוע אלא רק לגירוי שיש בו. מה הסכנה באימון יתר ומה זה אומר? אליעד מסביר שהרעיון להתאמן כל יום באופן אינטנסיבי כדי לשמור על גירוי מתמיד בשרירים עלול להוביל למצב של אימון יתר. אימון יתר הוא מצב שבו העומס על הגוף גדול מדי והגוף אינו יכול להתאושש. הדבר יכול לגרום לפציעות חמורות, נזקים לשרירים, ובמקרים קיצוניים אף לאשפוז בבית החולים. לכן, חשוב להימנע מאימון יתר ולדעת להקשיב לגוף ולמנוחה שהוא דורש. איך לדעת מתי להתאמן ומתי לנוח? אליעד ממליץ להקשיב לגוף ולפתח מודעות לתחושות הפיזיות. במקום ... זקוקים לעומס נוסף ואילו שרירים זקוקים למנוחה. למשל, יכול להיות שהכתפיים שלכם זקוקות לעומס נוסף, בזמן שהרגליים שלכם עדיין לא התאוששו מהאימון הקודם. המפתח הוא להכיר את התחושות בשרירים, לזהות מתי יש עומס ומתי השריר מרגיש רענן. מי שלא מצליח להבחין בתחושות האלה עלול להתאמן כאשר הגוף שלו עדיין זקוק למנוחה, או להיפך, להפסיד הזדמנויות להעמיס ... הוא שרירי או עמוק יותר, בעמוד השדרה למשל. רק אחרי שתדעו להבחין בצורה מדויקת מה בדיוק כואב או עייף בגוף, תוכלו להחליט נכונה אם לנוח או להתאמן. האם יש חשיבות להתאמן בדיוק בשעה קבועה כל יום? אליעד כהן מתייחס לכך שלוחות זמנים נוקשים הם ...
כמה זמן להתאמן? משך זמן אימון בחדר כושר, איך לא להגיע לאימון יתר? האם אני מתאמן יותר מידי? האם אפשר להתאמן יותר מידי? כמה צריך להתאמן ביום? כמה זמן להתאמן ביום? כמה זמן להתאמן בחדר כושר? זמן אימון מומלץ בחדר כושר
כמה זמן להתאמן? משך זמן אימון בחדר כושר, איך לא להגיע לאימון יתר? האם אני מתאמן יותר מידי? האם אפשר להתאמן יותר מידי? כמה צריך להתאמן ביום? כמה זמן להתאמן ביום? כמה זמן להתאמן בחדר כושר? זמן אימון מומלץ בחדר כושר
... זמן להתאמן? משך זמן אימון בחדר כושר, איך לא להגיע לאימון יתר? האם אני מתאמן יותר מידי? האם אפשר להתאמן יותר מידי? כמה צריך להתאמן ביום? כמה זמן להתאמן ביום? כמה זמן להתאמן בחדר כושר? זמן אימון מומלץ בחדר כושר כמה זמן מומלץ להתאמן בחדר כושר? אחת השאלות הנפוצות בקרב מתאמנים היא, כמה זמן צריך להימשך האימון בחדר הכושר?. בהרצאה מפורטת זו, אליעד כהן מסביר לעומק את התשובה לשאלה הזאת תוך הצגת כל הפרמטרים החשובים שיש לקחת בחשבון בעת תכנון משך זמן האימון. האם זמן האימון כולל שיחות עם חברים? לדברי אליעד, ראשית יש להגדיר אם זמן האימון כולל גם את ההפסקות ואת השיחות עם חברים בין הסטים. אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו, וזה תלוי באופן שבו אתם מתאמנים ובמה שאתם מחשיבים כחלק מהאימון שלכם. האם עדיף להתאמן יותר או פחות מדי? אליעד מסביר שהשאלה כמה זמן להתאמן נובעת משתי מטרות עיקריות: השגת תועלת מהאימון - גירוי שרירים והגדלת מסת שריר. מניעת נזקים ופציעות - הימנעות מאימון יתר. אם תתאמנו פחות מדי, לא יהיה גירוי מספק לשרירים. אם תתאמנו יותר מדי, אתם מסתכנים בפציעות או אימון יתר, שעלולים לגרום לנזק משמעותי יותר, שימנע מכם להתאמן לתקופות ארוכות. כמה משקל לשים על המשקולות? אליעד מדגים שאם תשים שני קילו יותר מדי, אתה עלול להיפצע, אבל אם תשים שני קילו פחות, התאמנת מעט פחות, אך לא נפגעת. לכן המאמן צריך להתריע אם הוא רואה שמתאמן מתאמן מעל שעה או מעמיס על עצמו מעבר ליכולת שלו. האם נכון להגביל את האימון ל - 45 דקות? הרבה מדריכים ממליצים לא להתאמן מעל 45 דקות, אך אליעד מסביר שזה אינו בהכרח נכון לכולם. מתאמנים מקצועיים יכולים להתאמן אף 8 שעות ביום, כמו שעות עבודה רגילות. מנגד, אדם לא מנוסה שיתאמן בצורה מוגזמת עלול להגיע לפציעות חמורות. לכן, אין זמן אחיד שמתאים לכולם, אלא זה תלוי בתחושה האישית ובמצב הגופני. מהם הגורמים המשפיעים על משך זמן האימון? משך האימון האופטימלי מושפע מגורמים רבים, ביניהם: מצב התאוששות השרירים מהאימון הקודם. כמות ואיכות המזון שנצרך לפני האימון. איכות וכמות השינה - האם הגוף התאושש מספיק או לא. סוג האימון שנעשה קודם לכן (למשל, אימון אירובי לפני משקולות). רמת המאמץ ב
מבוא לאימוני כושר ותזונה, מה זה אימוני כושר? אימון אירובי, אימון אנאירובי, האם כדאי להתאמן? למה כדאי להתאמן? איזה אימון הכי טוב? למה להתאמן? מטרות האימון הגופני, למה תזונת ספורט חשובה? איך להתחיל להתאמן? איך מתאמנים?
מבוא לאימוני כושר ותזונה, מה זה אימוני כושר? אימון אירובי, אימון אנאירובי, האם כדאי להתאמן? למה כדאי להתאמן? איזה אימון הכי טוב? למה להתאמן? מטרות האימון הגופני, למה תזונת ספורט חשובה? איך להתחיל להתאמן? איך מתאמנים?
... לאימוני כושר ותזונה, מה זה אימוני כושר? אימון אירובי, אימון אנאירובי, האם כדאי להתאמן? למה כדאי להתאמן? איזה אימון הכי טוב? למה להתאמן? מטרות האימון הגופני, למה תזונת ספורט חשובה? איך להתחיל להתאמן? איך מתאמנים? מהם סוגי האימונים הגופניים וכיצד הם משפיעים על הבריאות? אימוני כושר הם פעולות גופניות שנעשות על מנת לשפר את הכושר הגופני והבריאות הכללית של הגוף. קיימים סוגים רבים של אימונים גופניים, אשר כל אחד מהם משפיע בצורה שונה על הגוף. אימונים יכולים להיות ממוקדים בחיזוק השרירים, שיפור סיבולת לב - ריאה, שיפור גמישות הגוף, או שיפור המהירות והכוח הכללי. כל אימון כזה מתבצע תוך שימוש בשרירים, שמאפשרים את ביצוע הפעולות השונות. מה ההבדל בין אימון אירובי לאימון אנאירובי? אימונים גופניים יכולים להתחלק לשניים עיקריים: אימונים אירוביים ואימונים אנאירוביים. אימון אירובי הוא אימון שבו הגוף צורך חמצן באופן מתמיד, והמאמץ שנעשה בו בדרך כלל פחות ממוקד בשרירים ספציפיים וכולל יותר עבודה על סיבולת לב - ריאה. דוגמאות לאימונים אירוביים כוללים ריצה, רכיבה על אופניים, וחתירה. לעומת זאת, אימון אנאירובי, כמו הרמת משקולות, מתמקד במאמץ ממוקד יותר בשרירים, שם האנרגיה שנצרכת אינה דורשת חמצן באופן ישיר. האם כדאי להתאמן? מהם היתרונות הבריאותיים של אימון גופני? האם כדאי בכלל להתאמן? אליעד כהן מסביר שההחלטה האם להתאמן או לא תלויה בהעדפות האישיות של כל אדם. עם זאת, קיימת חשיבות רבה לתרגולים גופניים על מנת לשמור על בריאות הגוף ולחזק את השרירים. יתרונות האימון הם רבים, וכוללים את חיזוק השרירים, שיפור הגמישות, ושיפור יכולת הגוף לבצע פעולות יומיומיות כמו הליכה או הרמת חפצים. בנוסף, אימונים גופניים יכולים לשפר את סיבולת הלב - ריאה, לסייע בירידה במשקל, ולמנוע בעיות פיזיות עתידיות הנובעות מחולשה או מחסור בתנועה גופנית. כיצד
איך להתחיל להתאמן מאפס? איזה תרגילים לעשות בחדר כושר? איך להתאמן נכון? תרגילי כושר למתחילים, אימון כושר למתחילים, איך מתחילים להתאמן? תרגילים לחדר כושר, תרגילים לבית, תוכנית אימונים בסיסית, בניית תוכנית אימונים
איך להתחיל להתאמן מאפס? איזה תרגילים לעשות בחדר כושר? איך להתאמן נכון? תרגילי כושר למתחילים, אימון כושר למתחילים, איך מתחילים להתאמן? תרגילים לחדר כושר, תרגילים לבית, תוכנית אימונים בסיסית, בניית תוכנית אימונים
... להתחיל להתאמן מאפס? איזה תרגילים לעשות בחדר כושר? איך להתאמן נכון? תרגילי כושר למתחילים, אימון כושר למתחילים, איך מתחילים להתאמן? תרגילים לחדר כושר, תרגילים לבית, תוכנית אימונים בסיסית, בניית תוכנית אימונים איך להתחיל להתאמן מאפס בצורה נכונה ומלאה? כשאדם רוצה להתחיל להתאמן מאפס, הוא בעצם שואל את עצמו איך ... הגוף בצורה הטובה ביותר באמצעות תרגילי התנגדות או תרגילי כוח. הרעיון המרכזי של אימון כושר הוא ליצור עומס על השרירים, ... על כל שריר ושריר, דרכי עבודה מדויקות, תנועות טבעיות של הגוף, ועוד. איך להתחיל להתאמן מאפס? תרגילים מומלצים למתחילים תוכנית אימונים בסיסית אימון כוח למתחילים איך להתאמן נכון? תרגילים לחדר כושר ולבית מהם התרגילים הכי טובים לכל שריר? תרגילים מומלצים, אימון FBW, אימון לכל הגוף, תרגילים לכל הגוף, איזה תרגילים הכי טובים? מה התרגיל הכי טוב? תרגיל אחד לכל שריר, אימון כל שרירי הגוף, בחירת תרגילים לאימון, איזה תרגילים לבחור? איזה תרגיל לעשות? איך להתאמן למתחילים, תרגילים למתחילים, אימון כושר למתחילים, איך מתאמנים למתחילים? כושר למתחילים, אימון למתחילים, מתאמן בפעם הראשונה, איך להתחיל להתאמן בפעם הראשונה? מדריך למתחיל להתאמן, פעם הראשונה מתחיל להתאמן, פעם הראשונה בחדר כושר ...
קורונה וכושר, 7 טיפים לאימון כושר בבית, 7 שיטות לאיך להפוך אימון כושר קל לקשה, 7 שיטות איך להפוך משקלי עבודה קלים לקשים, איך להתאמן בבית בזמן הקורונה? איך להתאמן בבית בלי הרבה משקל? איך ליצור עומס על השריר בלי משקל? כושר
קורונה וכושר, 7 טיפים לאימון כושר בבית, 7 שיטות לאיך להפוך אימון כושר קל לקשה, 7 שיטות איך להפוך משקלי עבודה קלים לקשים, איך להתאמן בבית בזמן הקורונה? איך להתאמן בבית בלי הרבה משקל? איך ליצור עומס על השריר בלי משקל? כושר
... וכושר, 7 טיפים לאימון כושר בבית, 7 שיטות לאיך להפוך אימון כושר קל לקשה, 7 שיטות איך להפוך משקלי עבודה קלים לקשים, איך להתאמן בבית בזמן הקורונה? איך להתאמן בבית בלי הרבה משקל? איך ליצור עומס על השריר בלי משקל? כושר איך להתאמן בבית בלי הרבה משקל בזמן הקורונה? בתקופת הקורונה, רבים מתמודדים עם אתגר האימון בבית עקב סגירת חדרי הכושר. אליעד כהן מסביר כיצד ניתן להתאמן בבית בצורה יעילה, גם כשאין הרבה משקלים זמינים, תוך שימוש באסטרטגיות שונות כדי להפוך משקל קל לקשה. מדוע המשקל לא באמת חשוב לגוף במהלך האימון? אליעד מסביר שהגוף לא יודע איפה מתאמנים, לא ... בחדר כושר או בבית, ולא מודע לכמות המשקולות המורמות. הדבר היחיד שהגוף יודע זה כמה הוא מתאמץ בפועל. המפתח הוא יצירת עומס וגירוי על השרירים. איך הופכים משקל קל לכבד יותר באימונים בבית? להלן טיפים מפורטים להפיכת משקלים קלים לקשים יותר באימון: הרחקת המשקל מהגוף: ככל שהמשקל רחוק יותר ... את הגירוי על השריר. הגדלת כמות הסטים והחזרות: להעלות משמעותית את מספר הסטים והחזרות, למשל 50 חזרות או 10 סטים, כדי לגרום לעייפות השריר ולהעמיס עליו באופן משמעותי. אימון עד לכשל: להתאמן עד לנקודה שבה אי אפשר לבצע אפילו חזרה אחת נוספת. ככל שמתאמנים יותר לעומק, השריר חווה עומס כבד יותר, אפילו בלי משקלים כבדים. אפשר לבצע גם אימון לכשל חוזר (כמה סטים רצופים של אימון עד לכשל) להגברת הקושי. אימון בטווח תנועה הקשה לשריר עצמו: לכל שריר יש טווח תנועה בו הוא הכי מתוח או הכי מכווץ, בנקודות אלה השריר נמצא בעומס מקסימלי. אימון בטווחים אלה מעלה את דרגת הקושי גם במשקלים ... לבצע כל תרגיל בחדר הכושר גם בבית? אליעד כהן מדגיש שכל תרגיל שמתבצע בחדר כושר ניתן לבצע גם בבית. ההבדל היחיד הוא השינוי במנחי הגוף ובמיקומי המשקל. מי שמבין את עקרונות האימון מסוגל להפוך כל חדר פשוט לחדר כושר מלא. הרעיון הוא להבין לעומק את מבנה השרירים, כיצד הם פועלים ואיך ניתן לשנות את התרגילים בהתאם לתנאים הזמינים. איך נכון להתאמן בבית עם מינימום ציוד? למי שמתאמן בבית עם ... ליצירת עומס נוסף. להתמקד בתרגילים מבודדים במקום תרגילים מורכבים שמערבים כמה שרירים, כך ניתן ליצור עומס אפקטיבי על שריר ספציפי. להרבות בחזרות ובסטים ולהגיע לכשל מוחלט באימון כדי לפצות על חוסר משקל גבוה. היתרונות של תרגול בבית לעומת חדר כושר בתקופת הקורונה אליעד מציין שהיתרון המרכזי באימון בבית הוא הזמינות והגמישות. אין צורך במשקלים גבוהים או במגוון מכשירים. אימון ביתי המתוכנן בקפידה, עם דגש על העקרונות שהוסברו, יכול להעניק תוצאות זהות או אפילו טובות יותר מאימון סטנדרטי בחדר כושר. כיצד למקסם את תוצאות האימון הביתי באמצעות הבנת עקרונות האימון? על מנת למקסם את התוצאות, חשוב להבין לעומק את העקרונות הבאים: איפה מתחילים ואיפה נגמרים השרירים השונים בגוף. כיצד לשמור על מתח רציף בשרירים במהלך האימון. היכרות עם זוויות היישום האופטימליות לכל שריר ותרגיל. להבין כיצד ליצור עומס מתאים גם ללא ציוד מתקדם. הבנה עמוקה של עקרונות אלו תוביל לאימון אפקטיבי ומספק בבית, גם עם ציוד מינימלי. איך להפוך משקל קל לקשה? איך להתאמן בבית בזמן הקורונה? איך להתאמן בלי חדר כושר? איך לשמור על מתח בשריר? מה זה תרגילים חד - מפרקיים? איך להתאמן עם גומיות התנגדות? מה היתרון של אימון עד לכשל? איך
איך להתאמן נכון? איך לעשות את התרגיל נכון? איך להתאמן בצורה נכונה? הערות בחדר כושר, טעויות של מאמני כושר, ציטינג באימון כושר, איך לא להיפצע באימון כושר? איך לדעת שאני עושה נכון את התרגיל? איך מתאמנים בצורה נכונה?
איך להתאמן נכון? איך לעשות את התרגיל נכון? איך להתאמן בצורה נכונה? הערות בחדר כושר, טעויות של מאמני כושר, ציטינג באימון כושר, איך לא להיפצע באימון כושר? איך לדעת שאני עושה נכון את התרגיל? איך מתאמנים בצורה נכונה?
... להתאמן נכון? איך לעשות את התרגיל נכון? איך להתאמן בצורה נכונה? הערות בחדר כושר, טעויות של מאמני כושר , ציטינג באימון כושר, איך לא להיפצע באימון כושר? איך לדעת שאני עושה נכון את התרגיל? איך מתאמנים בצורה נכונה? איך לדעת אם אני עושה את התרגיל נכון בחדר הכושר? אחת השאלות ... המורם או באופן הביצוע שלו. האם ציטינג באימון הוא טעות או טכניקה? אליעד כהן מסביר כי אם מתאמן מבצע תנועה לא מדויקת (למשל, תנופה מהרגליים במהלך הרמת משקולות ליד הקדמית), ... כמה חזרות מומלץ לבצע כדי להשיג את מטרות האימון? מתאמן שאינו בטוח האם הוא עושה נכון או לא נכון, כנראה אינו מבין את המטרות לעומקן. יש מגוון עצום של שיטות לבצע כל תרגיל: חזרות רבות ... ההנחות של אחרים בלבד. איך למנוע פציעות באימון בחדר כושר? לגבי מניעת פציעות, אליעד כהן מציין כי תרגילים, כשהם מבוצעים נכון מבחינה פיזיולוגית, לא אמורים לגרום לפציעה. הפציעה נגרמת ... כושר? בשורה התחתונה, הדרך הטובה ביותר להתאמן נכון היא שהמתאמן יידע במדויק מה מטרת התרגיל שהוא מבצע, באיזה אופן התרגיל אמור לעבוד, איזה שרירים מופעלים, ובאיזה משקל וטווח תנועה ... פציעות בחדר כושר? האם מותר לבצע ציטינג באימון כושר? האם ברכיים צריכות לעבור את קצות האצבעות בסקוואט? איך לבצע נכון תרגילים בחדר כושר? איך להחליט איזה משקל מתאים לאימון? ברכיים עוברות את קצות האצבעות בסקוואט, סוגים של סקוואט, הדרכת מתאמנים בחדר כושר, איך להתחיל להתאמן? איך להתאמן עם שכל? איך להתאמן בצורה נכונה? איך לא לעשות טעויות באימון?
משך זמן האימון - כמה זמן מומלץ להתאמן? כמה זמן אמור להימשך אימון? איך להתאמן יותר זמן? [אימון יתר / הארכת משך זמן האימון]
... זמן האימון - כמה זמן מומלץ להתאמן? כמה זמן אמור להימשך אימון? איך להתאמן יותר זמן? (אימון יתר הארכת משך זמן האימון) אז בעיקרון, מה בטוח נכון? בטוח שאתה רוצה להתאמן. ושאם תתאמץ יותר, זה יותר טוב (עע להגיע לכשל באימון). ואעפכ במקביל אתה גם לא רוצה להיפצע מאימון יתר ולא רוצה להתאמן אימון לא אפקטיבי. מה שבעצם אומר, שתלמד להקשיב לגוף שלך. זה הכל. וזה כמובן תלוי בסוג האימון תדירות האימון עצימות האימון זמני המנוחה בין הסטים משקלי עבודה שרירים שעבדו וכולי. את הכל צריך לקחת בחשבון ולהקשיב לגוף שלך. אם לדוגמה אתה מרגיש שאתה עושה תנועה מסוימת, אבל כבר לא מצליח ... אותו. אם לדוגמה אתה מרגיש עייפות כללית, יתכן שתגדיל את הסיכוי שלך להיפצע באימון. ובנוסף, יש שלב שאתה עלול להיפצע באימון ולהגיע לאימון יתר. וזה קורה כאשר האנרגיה נגמרת ואתה ממשיך להתאמן. מתי בדיוק? מתישהו אתה אמור לדעת לזהות גם את זה. לפי הפרמטרים השונים, כשאתה מרגיש שאתה עובד על אוטומט, בלי כוח וכולי. אזכיר, שזה ששריר מסוים התעייף לך, זה לא אומר שאתה צריך להפסיק את האימון כמובן. כי בגוף יש עוד שרירים שלא התעייפו. ושאולי כן אפשרי להמשיך להתאמן.
פיתוח גוף - איך להתאמן כשאתה עייף ואין לך כוח להתאמן? עייפות באימון / אימון בעייפות
... גוף - איך להתאמן כשאתה עייף ואין לך כוח להתאמן? עייפות באימון אימון בעייפות אז ראשית באפשרותך ללכת לעשות אימון מנוחה אימון שינה, דהיינו, לא להתאמן פיזית, אלא לנוח. זה לא פחות חשוב. אבל אם בכל זאת בא לך להתאמן . אז איך להתאמן כשאתה עייף? 1 - נסה לאמן שרירים קטנים במקום שרירים גדולים. לדוגמה: שרירי ידיים, ... תרגילים שמאמצים כל שריר בנפרד ולא כמה שרירים בבת אחת. 3 - נסה להתאמן בצורה אסימטרית. דהיינו, כל יד בנפרד, כל רגל בנפרד, כל צד בנפרד. ככה יש פחות עומס על ...
כל כמה ימים להתאמן? כמה זמן לנוח בין אימון לאימון? האם אפשר להתאמן כל יום?
... כמה ימים להתאמן? כמה זמן לנוח בין אימון לאימון? האם אפשר להתאמן כל יום? אז מה בטוח נכון? בטוח נכון, שאתה לא רוצה להיפצע. אז אם שריר מסוים וספציפי, עייף, אז אסור לך לעייף אותו שוב, במאמץ ... מותר לך לאמן אותו שוב באימון בעצימות נמוכה? יש שיאמרו שלא, כי עדיף לתת לשריר לנוח. ויש שיאמרו שכן, כי דווקא המאמץ העדין, מזרים את הדם, וגורם לשריר ... של מתאמנים, שהם מאמנים שריר מסוים, מרגישים שהוא כואב, ואז נדמה להם שהגוף שלהם כואב ושהם לא יכולים להתאמן. אבל האמת היא, שרק שריר מסוים שלהם כואב, ושלא כל הגוף שלהם כואב, ושהם יכולים לאמן שרירים אחרים שלהם. ואם אימנת את השריר ... הוא כואב לך היום, מהאימון של אתמול. זה הכל. רק אציין, שלפעמים כאב השרירים מגיע רק אחרי יומיים (DOMS כאבי שרירי מאוחרים). ככה שיכול להיות שנראה לך ... מחר תגלה, שהוא כואב מהאימון של אתמול. אבל עם הזמן, תדע לזהות, מה קורה עם השריר שלך? אם וכמה הוא עייף או לא. בנוסף, יש גם עייפות כללית של הגוף. כי הגוף ... יכול להיות שהוא עייף מאימון קודם. וגם כאן צריך לשים לב, לתת לגוף לנוח וכולי. בנוסף, לפעמים אתה מרגיש עייף, דווקא בגלל שאתה לא מתאמן. ואם תתחיל להתאמן, העייפות תעלם. ולפעמים זה הפוך. שאתה מרגיש עייף, שאם תתאמן, אתה עלול להיפצע. שאז אסור לך להתאמן. ויש גם עייפות פיזית ויש עייפות מנטאלית וכולי. בקיצור, שמור על הבריאות, ותעשה מה שמרגיש לך. ...
מבוא ללימוד אימוני כושר - למה להבין איך עובד הגוף, מהו השכל של תרגילי הכושר? למה להבין את מנגנון השרירים? איך להתאמן עם שכל ובצורה חכמה? איך להתאמן בצורה נכונה? איך לפתח את השכל מאימון כושר? פיתוח גוף
מבוא ללימוד אימוני כושר - למה להבין איך עובד הגוף, מהו השכל של תרגילי הכושר? למה להבין את מנגנון השרירים? איך להתאמן עם שכל ובצורה חכמה? איך להתאמן בצורה נכונה? איך לפתח את השכל מאימון כושר? פיתוח גוף
... ללימוד אימוני כושר - למה להבין איך עובד הגוף, מהו השכל של תרגילי הכושר? למה להבין את מנגנון השרירים? איך להתאמן עם שכל ובצורה חכמה? איך להתאמן בצורה נכונה? איך לפתח את השכל מאימון כושר? פיתוח גוף למה כדאי להבין איך הגוף עובד באימון כושר? אליעד כהן מסביר שהמטרה המרכזית של הבנת תהליכי הגוף, במיוחד בתחום אימוני הכושר, היא להפוך את פעולת הגוף למשהו משמעותי ומחושב יותר. לדעתו, אנשים אינם חייבים להבין לעומק את התהליכים בגוף כשהם מבצעים פעולות פשוטות כמו ללכת, להרים חפצים או לקום ... והגוף? אליעד מציין מספר יתרונות מרכזיים להבנה מדויקת של האופן שבו הגוף עובד, בעיקר במסגרת אימוני כושר ופיתוח גוף: שיפור יעילות: כשאדם מבין אילו שרירים פועלים בכל פעולה, למשל כשמרימים חפץ מהרצפה או מתיישבים וקמים מכיסא, הוא יכול לבצע את הפעולות האלה באופן הרבה יותר יעיל ובריא, וכך להימנע מפציעות או מאמצים מיותרים. הפיכת האימון לחוויה מעניינת: במקום לבצע תרגילים באופן רובוטי וחסר מחשבה, הבנת המנגנון מאחורי כל תרגיל הופכת את הפעולה למעניינת יותר, למאתגרת יותר מבחינה שכלית, ומאפשרת לפתח את המחשבה. השגת מטרות אימון בצורה טובה יותר: כאשר המתאמן מבין את השרירים, איפה הם נמצאים, כיצד הם מתפקדים, וכיצד מותחים ומכווצים אותם, הוא מסוגל להגיע לתוצאות טובות יותר - לחזק את השריר, לפתח את הגוף בצורה הרצויה או להוריד משקל בצורה נכונה ובריאה יותר. איך הופכים אימון גופני לפיתוח שכלי ולא רק פיזי? אליעד מתאר את תהליך האימון הגופני כהזדמנות לפתח את השכל, בדומה למשחקי חשיבה כמו שחמט או לימודי מתמטיקה. במקום להתייחס לאימון כפעולה אוטומטית שחוזרת על עצמה בצורה מכנית, אפשר להתייחס אליו כאל חידת היגיון: המתאמן יכול לשאול את עצמו שאלות תוך כדי האימון, כמו האם הוא מבצע את התרגיל בצורה הטובה ביותר, האם הוא מחזיק את המשקל בצורה נכונה, והאם הוא מפעיל את השרירים באופן אופטימלי. ניתן לחקור ולהבין לעומק את התרגילים - מה ... ספציפית, וכדומה. כל השאלות האלה מפתחות את המחשבה ומעודדות את המתאמן להשתמש בשכלו בזמן האימון ולא רק בגופו. מהן הבעיות עם אימון רובוטי וחסר חשיבה? אליעד מצביע על כך שרוב האנשים מתאמנים בצורה מאוד טכנית וחזרתית, ללא מחשבה אמיתית מאחורי הפעולה. הם מבצעים מספר קבוע של חזרות, מחכים פרקי זמן ... רק בפיתוח הגוף ומזניחים את השכל. עם זאת, אליעד מדגיש שזה לא חייב להיות כך. אפשר לנצל את האימון עצמו כדי לפתח את החשיבה ולהפוך לאדם חכם יותר, על ידי התבוננות מודעת וחקירת כל תרגיל ופעולה במהלך האימון. באמצעות חשיבה כזו, האימון הופך לאמצעי לשיפור השכל ולא רק הגוף. כיצד פיתוח שכלי באימון תורם לחיים בכלל? אליעד טוען שככל שאדם מפתח את שכלו באימון הכושר, הוא בעצם מפתח מיומנויות חשיבה ופתרון בעיות, שתורמות לו בכל תחומי החיים. שכל מפותח מאפשר לאדם להיות מצליח יותר, יעיל יותר, ולהשיג תוצאות טובות יותר בכל דבר ... לא לפחד לחקור, ללמוד ולהבין את תהליכי הגוף והמנגנונים הפיזיים, כי כך הם ייהנו יותר מהאימון וישפרו לא רק את גופם אלא גם את שכלם ואת איכות חייהם בכלל. איך להתאמן בצורה חכמה? מה ההיגיון של תרגילי כושר? איך פיתוח הגוף משפיע על השכל? מהם היתרונות של הבנת מנגנון השרירים? איך להפוך אימון כושר לחוויה מעניינת? למה לא להתאמן בצורה רובוטית? איך לפתח את החשיבה באימון גופני? 1.מטרת התוכן בנושא הזה 1) לגרום לך להשתמש בשכל שלך, גם תוך כדי שאתה משתמש בגוף שלך, בין אם זה במהלך אימון גופני ובין אם זה בחיי היום יום, בביצוע פעולות יום יומיות, באמצעות התבוננות בתהליכים הפיזיים של הגוף 2) להפוך את אימוני הכושר שלך לסוג של חידת היגיון, שצריך להפעיל בה את השכל ואת המחשבה ולא רק את הגוף 3) להפוך את אימוני הכושר ליותר מעניינים, בגלל האתגר המחשבתי שיש בהם תוך כדי אימון, בכך ששמים לב לכל פרט ופרט לפרטי פרטים 4) ללמוד לא לעשות דברים מתוך הרגל, אלא להתבונן בהם ולהבין את החוקיות שלהם ואת ההיגיון שלהם 5) לעזור לך לפתח את השכל שלך, מה שיעזור לך בחיים באופן כללי בכל תחום ותחום? באמצעות פיתוח השכל שלך בתהליך אימוני הכושר שלך, באמצעות התבוננות והפעלת השכל גם תוך כדי
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתאמן, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתאמן, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בתל אביב, קואצ'ר מומלץ, טיפול אישי מומלץ בנושא להתאמן - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 19:41:07 - wesi1