אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מוטיבציה למכירות ✔יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:03יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
האם הצבת יעדי מכירות היא דרך טובה להגברת מוטיבציה?

הנושא המרכזי שאליעד כהן מתייחס אליו הוא האם הצבת יעדי מכירות מספריים היא הדרך האידיאלית להגדיל את התוצאות במכירות ולהגביר את המוטיבציה האישית והארגונית. הסוגיה מוצגת משני כיוונים שונים ובצורה מפורטת, כולל כל ההסברים והדוגמאות שנתן אליעד כהן בהרצאה.

מהן הסיבות בעד ונגד הצבת יעדי מכירות?

מצד אחד, ישנה הטענה שהצבת יעד מספרי, כגון "אני חייב למכור היום סכום X", יכולה למקד את תשומת הלב של האדם ולהגביר את המוטיבציה שלו, מכיוון שיש לו מטרה ברורה להשיג. מצד שני, קיימת בעיה עם שיטה זו, מכיוון שאם האדם לא מצליח להגיע ליעד שהציב, הוא עלול להרגיש תסכול, אכזבה, וירידה במוטיבציה הכללית.

לדוגמה, אם אדם קובע יעד למכור בסכום מסוים ולא מגיע לכך, הוא עשוי לחוש כישלון ולהתייאש באמצע היום. לעומת זאת, אם היעד שהציב נמוך מדי, הוא לא יאתגר את עצמו מספיק ויבזבז פוטנציאל למאמץ מוגבר ולהצלחה גדולה יותר.

האם ישנה דרך טובה יותר להציב יעדים במקום יעדים מספריים?

אליעד כהן מציע גישה חלופית - להציב יעדי מאמץ במקום יעדים מספריים. על פי גישה זו, במקום להתמקד במספרים או בסכומי מכירות ספציפיים, האדם מתמקד במאמץ שהוא מוכן להשקיע באותו יום. לדוגמה, במקום לקבוע "היום אמכור 100 יחידות", האדם יכול להחליט "היום אני אתאמץ עד שאני ארגיש מותש לגמרי", או "אתאמץ עד שלא אוכל לדבר יותר עם לקוחות מרוב מאמץ". לפי הגישה הזו, המטרה היא לעודד את האדם להתאמץ באופן מרבי, ללא קשר לתוצאה המספרית המיידית.

מתי כן כדאי להציב יעדים מספריים של מכירות?

למרות שאליעד כהן ממליץ בדרך כלל על הצבת יעדי מאמץ, הוא מציין מספר מקרים שבהם הגיוני להציב יעדים מספריים של מכירות:
  • כאשר האדם מרגיש חוסר מוטיבציה או במצב רוח ירוד בבוקר, והיעד המספרי משמש כאמצעי להכניס אותו לתהליך המאמץ.
  • כשהיעד המספרי משמש ככלי משחקי לעורר את סקרנות האדם לבדוק "האם אצליח להגיע למספר מסוים?".
  • במצב שבו היעד המספרי נועד רק כנקודת עצירה לאחר מאמץ מקסימלי: האדם אומר לעצמו שהוא יתאמץ בצורה מרבית עד שיגיע ליעד מסוים, ולאחריו יוכל לעצור ולנוח.
עם זאת, אליעד מדגיש בבירור כי היעד המספרי אינו אמור להיות היעד האמיתי. היעד האמיתי צריך להיות תמיד מידת המאמץ.

האם יש הבדל בין הצבת יעדים אישיים לבין הצבת יעדים לעובדים?

כן. אליעד כהן מדגיש שהצבת יעדים מספריים היא רלוונטית בעיקר כשמדובר בניהול עובדים, מכיוון שלמנהל אין דרך ישירה למדוד את המאמץ הפנימי של העובד. לכן, הוא חייב לקבוע יעד חיצוני ברור, כמו מספר מכירות, כדי למדוד ביצועים. לעומת זאת, האדם מול עצמו לא צריך את המדידה החיצונית ויכול להעריך ישירות את מידת המאמץ שלו.

לדוגמה, מנהל עשוי להציב לעובד יעד ברור של "למכור 50 מוצרים", כדי שיוכל להעריך את התפוקה של העובד. אולם האדם כלפי עצמו יכול פשוט להחליט "אני מתאמץ היום ככל יכולתי" ללא תלות במספרים.

איך הגישה של אליעד כהן להצבת יעדים רלוונטית לאימון גופני?

אליעד מביא דוגמה מהעולם של אימוני כושר, שגם בו אנשים מציבים לעצמם יעדים מספריים, כמו "להרים משקל מסוים במספר חזרות קבוע". לפי ההסבר של אליעד כהן, הצבת יעדים כאלה טובה בעיקר אם המטרה היא להתחרות או לעקוב אחרי תוכנית אימונים מוגדרת. אך אם המטרה היא למצות את המאמץ האישי, אין באמת משמעות ליעד המספרי. במקום זאת, עדיף פשוט להתאמץ עד קצה גבול היכולת ללא הגבלה מראש של מספר מסוים.

הוא מדגים זאת בבירור: אם המתאמן מרגיש שהוא מסוגל להתאמץ יותר אחרי שהגיע ליעד מספרי מסוים, עדיף לו שימשיך להתאמץ, ואם הוא מותש לגמרי לפני הגעה ליעד, עדיף לו לעצור לפני שהוא נפצע.

המסקנה - איך נכון להציב יעדים ולהגיע להישגים גבוהים?

המסקנה המרכזית שאליעד כהן מעביר היא שברוב המקרים ובמיוחד בשיפור עצמי, הגישה הנכונה ביותר היא להתמקד ביעדי מאמץ ולא ביעדים מספריים. האדם צריך להחליט שהוא מתאמץ בצורה המקסימלית האפשרית, ורק אם הוא זקוק לכלי עזר שידרבן אותו, אזי יכול להשתמש ביעד המספרי ככלי משני או כמשחק פנימי.

בשורה התחתונה, השאלה המרכזית שעליה האדם צריך להתמקד בכל יום ובכל משימה היא "כמה אני מוכן להתאמץ?" ולא "מה המספרים שעלי להשיג?". המספרים יכולים לעזור באופן נקודתי בלבד, אך הם אינם המטרה הסופית.
הצבת יעדי מכירות - האם זה טוב או לא?

יש שני צדדים להצבת יעדי מכירות - מצד אחד, זה יכול להיות מועיל כי זה מפקס את האדם ומגביר את המוטיבציה שלו. מצד שני, זה עלול להיות בעייתי כי אם הוא לא משיג את היעד, הוא עלול להתאכזב ולהתייאש. השאלה המרכזית היא האם הצבת יעדים היא האידיאלית, כלומר, האם זו הדרך הטובה ביותר להניע אדם למכירות.

האם זה אידיאלי לקבוע יעד מכירות מספרי?

יש מי שיגיד שעדיף להגיע למצב שבו יש כל כך הרבה פניות שלא צריך להציב יעד מכירות. אך גם כאשר יש זרם קבוע של לקוחות, עדיין אפשר להציב לעצמך רף של מכירות - למשל, לקבוע "אני רוצה למשוך לקוחות שמוכנים לשלם כפול". השאלה היא האם יש דרך טובה יותר להציב לעצמך מטרה.

האם כדאי לקבוע יעד של מאמץ במקום יעד של מכירות?

אחת הבעיות עם הצבת יעד מכירות מספרי היא שהוא לא משקף בהכרח את המאמצים של האדם. אם היעד גבוה מדי, הוא עלול להתאכזב ולהישבר באמצע היום. אם הוא נמוך מדי, הוא לא יאתגר את עצמו מספיק. לכן, עדיף להתמקד במאמץ ולא במספרים. לדוגמה, במקום לומר "אני רוצה למכור X", עדיף לומר "אני רוצה להתאמץ עד שאני אתעלף", "אני רוצה להתאמץ עד שיכאב לי הראש", או "אני רוצה לבדוק כמה אני יכול לשכנע לקוחות פוטנציאליים".

הצבת יעד מספרי מתאימה יותר כאשר מדובר בעובדים, כי המעסיק לא יכול לפקח על המאמץ שלהם ולכן נותן להם מספר כדי לבדוק את התפוקה שלהם. אבל מול עצמך, עדיף להציב יעד של מאמץ - "אני רוצה להתאמץ עד הסוף".

באיזה מובן בכל זאת כן הגיוני להציב יעד של מכירות?

אם היעד משמש רק כאמצעי לדרבן את עצמך להתאמץ יותר - יש בכך היגיון. לדוגמה, אם אדם מתעורר בבוקר עם מצב רוח ירוד ולא מרגיש שהוא מסוגל להתאמץ יותר מדי, הוא יכול להציב לעצמו יעד מכירות כדי לעודד את עצמו להתאמץ יותר. במקרה הזה, היעד המספרי לא נועד להגדיר הצלחה או כישלון, אלא ככלי עזר להגברת המאמץ.

השוואה בין הצבת יעדי מכירות להצבת יעדי אימון גופני

בדומה למכירות, גם באימוני כושר יש אנשים שמציבים לעצמם מספרים מסוימים - למשל, "אני רוצה להרים 100 ק"ג שלוש פעמים". האם זו הגישה האידיאלית? התשובה תלויה במטרת האימון. אם המטרה היא להתאמץ כמה שיותר, אז אין טעם לקבוע מספרים מראש - עדיף פשוט להתאמץ עד שהגוף לא יכול יותר. אבל אם המטרה היא להתחרות או להתאים את עצמך לתוכנית אימונים מסוימת, אז הגיוני לעבוד עם מספרים.

המסקנה - איך נכון להציב יעד?

אם המטרה היא למכור כמה שיותר, עדיף פשוט להחליט "אני רוצה היום למכור כמה שיותר" ולהתאמץ בהתאם. המספרים עצמם הם לא המטרה - המאמץ הוא היעד האמיתי. אם יש צורך במספרים כדי לעורר מוטיבציה או כחלק ממשחק מנטלי, זה בסדר, אבל עדיף להתרכז בשאלה "כמה אני מוכן להתאמץ?" ולא בשאלה "כמה אני אמור למכור?".
ועכשיו הנושא של הצבת יעדים של מכירות הצבת יעדי מכירות, בן אדם נגיד שאומר "היום אני אמכור ככה וככה בסכום כזה וכזה" זה טוב זה לא טוב?

ש: גם טוב וגם לא טוב.

אליעד: אוקי מאיזה בחינה זה לא טוב?

ש: שהוא יכול נגיד להיכשל בזה ואז הוא יתבאס על עצמו.

אליעד: נכון ומאיזה בחינה זה כן טוב?

ש: שזה יכול לפקס אותו יותר.

אליעד: יפה עכשיו השאלה היא האם זה הכי טוב, זאת אומרת בן אדם נגיד שרוצה להעלות לעצמו את המוטיבציה הוא אומר לעצמו "היום נגיד אני מציב לעצמי רף למכור אלף דולר" נגיד.

ש: אם הוא מצליח זה עולה לו חבל על הזמן.

אליעד: השאלה אבל האם זה האידיאל האם לקבוע לעצמך מטרה האם זה האידיאל מה אתה אומר?

ש: לדעתי בדרך זה כי אין בהתחלה אבל האידיאל זה להגיע למצב שאתה מקבל כל כך הרבה פניות שאתה כבר.

אליעד: מה הקשר רגע בא נניח שאתה מקבל כל היום פניות אז אתה לא יכול להציב לעצמך רף יעד של מכירות?

ש: אתה יכול אבל העניין הוא שהרף אתה כבר לא מגיע למצב שאתה צריך להציב רף.

אליעד: למה בוא ניתן דוגמה נגיד שכל היום פונים אליך אנשים ואתה אומר "גם אם אני לא אציב רף אני אקבל כסף" נכון?

ש: כן.

אליעד: יפה כמה כסף תקבל x תציב רף כפול זה שפונים אליך אנשים השאלה איזה אנשים, השאלה למה שלא תציב רף "אני רוצה שיפנו אלי אנשים שמוכנים לתת לי כפול כסף" אז אתה גם יכול להציב רף. השאלה שלי אם יש משהו יותר טוב מאשר להציב רף יעד של מכירות של מספר מה האמת?

ש: רף האמת יש.

אליעד: מה זה אומר?

ש: זה אומר בן אדם נכנס עם רעש מסוים אבל האמת היא שאני יכול להגיע נגיד למקסימום שלי עם מקסימום מאמץ לשמונים מכירות אז אם זאת האמת ואני רואה אותה אז אני אעשה את המקסימום שלי.

אליעד: הבן אדם קם בבוקר אומר לעצמו "אני עכשיו מציב לעצמי יעד למכור כל יום x" האם זה טוב לא טוב כן טוב אידיאלי לא אידיאלי?

ש: אני אומר זה לא קשור לאידיאלי או לא אידיאלי הוא בסוף יבדוק מה האפשרויות שלו מה הוא יכול להגיע, הוא יבדוק את האמת מה הוא יכול להגיע.

אליעד: הוא לא יודע אבל הוא קם בבוקר הוא לא יודע.

ש: אבל הוא יכול פחות או יותר.

אליעד: הוא לא יודע אבל.

ש: אז שיעשה את המקסימום מאמץ שלו אם יש לו נגיד מאה פניות והוא יכול לשכנע ברמה תשעים שיעשה את המקסימום ומה שיצא זה הרף, הרף הוא המאמץ.

אליעד: נכון ולהציב יעד של מכירות?

ש: להציב יעד של מכירות זה כאילו משהו זה מה יש בזה.

אליעד: אז בדיוק אז מה האמת להציב יעד של מכירות זה טוב אם אתה רוצה להציב יעד של מכירות לעובד שלך שאתה לא יודע כמה הוא יכול להתאמץ אז אתה מציב לו איזה יעד כדי לראות מה הוא יכול ומה הוא לא יכול אבל מול עצמך כבן אדם עדיף לך לא להציב יעד של מכירות עדיף לך להציב יעד של מאמץ "אני היום רוצה להתאמץ עד שאני אתעלף אני היום רוצה להתאמץ עד שיכאב לי הראש היום, אני היום רוצה להתאמץ עד ש...".

היעד הוא המאמץ הוא לא היעד מכירות היעד מכירות זה לא אומר כלום אם אתה מציב רף גבוהה מדי אתה שקרן ואתה תדפוק את עצמך שבערב אתה תראה שלא הגעת למה שרצית או אפילו בצהריים וכבר תישבר, אם אתה מציב רף נמוך מדי גם כן למה רף כל כך נמוך הרף צריך להיות לפי מאמץ "כמה אני היום רוצה להתאמץ", לדוגמה "כשאומרים לי לא כמה פעמים אני רוצה להתווכח על הכן, כשאומרים לי לא כמה אני רוצה להעמיק לראות למה הוא אמר לי לא ולראות איך אני יכול להפוך לו את זה או משהו כזה" אבל הרף צריך להיות לפי מאמץ.

עכשיו אם אתה לא יכול לפקח על המאמץ של הבן אדם כגון לדוגמה שזה איש מכירות שלך שמה יש הגיוני שתציב לו יעד אבל בעולם אידיאלי הרי הכי טוב לתמחר את האנשים לפי מאמץ אם תתאמץ ככה וככה תקבל ככה וככה.

ש: קשה למדוד את זה בדיוק.

אליעד: אז בגלל שאתה לא יכול למדוד אז אתה מציב יעד. עכשיו באיזה מובן זה כן הגיוני לשים יעד של מכירות באיזה מובן זה כן הגיוני, אז במה זה כן טוב בכל זאת?

ש: כדי לעבור את ה - break even שלך.

אליעד: לא שנייה אמרנו שאתה צריך להציב לעצמך רף של מאמץ "אני היום רוצה להתאמץ יותר היום אני אתן מאה אחוז להתאמץ" אז באיזה מובן זה כן הגיוני לשים יעד מכירות?

ש: כדי לגרום לבן אדם להתאמץ בלהגיע.

אליעד: לא לעצמך נגיד לעצמך על עצמך רק אם אתה לא מרמה את עצמך תתאמץ וזהו.

ש: אם אתה יודע שהמאמץ והיעד כאילו אם אתה יודע שאם תתאמץ כך וכך תגיע ליעד זה וזה אז הגיוני שתשים לך את היעד מול העיניים תראה אותו כאילו שהוא יעזור לך להתאמץ.

אליעד: מה אתה צריך שהוא יעזור לך להתאמץ אתה רוצה להתאמץ תתאמץ לא רוצה אל תתאמץ מה זאת הקומבינה הזאת.

ש: אז זה כאילו מעודד אתה אומר "אני יכול אני יודע שיש בי יכולת שאני מגיע".

אליעד: אבל מי אמר שאתה יכול אבל אם אתה יודע שאתה יכול אז אתה כבר יודע שאתה יכול.

ש: לא אבל לפעמים לא בא לי גם אני רוצה לדרבן את עצמי במאמץ כאילו באותו יום קמתי בא לי להתאמץ שישים אבל מה אני רוצה לדרבן את עצמי לקבל שבעים ומהשבעים זה שלוש מאות אז בוא נשים את היעד שלוש מאות שזה יסחוף אותי במאמץ כאילו שאני לא אשאר על השישים שאני אתאמץ שבעים.

אליעד: אבל אז בעצם היעד של המכירות הוא בעצם דרכו גרמת לעצמך לרצות להתאמץ יותר.

ש: כן זה רק מעצים כן הפוקוס הוא במאמץ אבל אני משחק עם זה משהו חדש כזה.

אליעד: אתה אומר בוא נציב יעד כדי שהיעד ייתן לי את המוטיבציה אבל מה שזה אומר שאם הייתה לך מוטיבציה אז לא היית צריך את היעד.

ש: נכון אבל יש ימים שאני קם כאילו עם כזה לא בא לי להתאמץ כל כך ואני רוצה כן להתאמץ כל כך כאילו שאני רוצה להתאמץ יותר ממה שאני מרגיש בבוקר ואני רוצה לדרבן את עצמי כאילו.

אליעד: אתה אומר לעצמך "אני רוצה להתאמץ עד שאני אשיג x אם לא הצלחתי אז לא הצלחתי אבל אם הצלחתי אני רוצה לעצור שם" יש בזה נגיד היגיון אתה אומר "אני רוצה למכור עד x כי מבחינתי אני מתאמץ את המאה אחוז שלי עד שאני משיג מספר x, אם לא השגתי נתתי את המאה אחוז זה מה יש אם הצלחתי אני יכול לעצור" אבל יש פה עוד משהו שגם היעדים המספריים הם סוג של משחק אתה אומר "אני אתאמץ בא נראה אם אני אגיע למספר כזה וכזה" זה סוג של משחק כזה זה סוג של בא נראה מה יצא, בא נראה איזה קלף יצא ביצת קינדר בא נראה איזה צעצוע יצא לך.

נגיד שאתה מתאמן לדוגמה אתה נגיד יכול להגיד, זה כמו נגיד באנשים שמתאמנים אז יש אחד שאומר לעצמו "אני היום אלך אעשה משקל כזה וכזה ככה וככה חזרות ככה וככה פעמים" זה אותו דבר נגיד שמישהו מציב לעצמו יעד באימון זה טוב או לא טוב, מה האמת בא נראה עכשיו מה התשובה שתיתנו לי מה האמת זה טוב או לא טוב?

ש: לא טוב.

אליעד: למה זה לא טוב?

ש: שיתאמץ עד שהוא עייף וזהו.

אליעד: אתה בטוח?

ש: אבל נראה לי יכול להיות גם שלא כי הוא יכול להתאמץ יותר מדי ואז יהיו לו דלקות הוא צריך לפי הרגש.

אליעד: אז זה טוב להציב האם זה טוב שבן אדם יכנס לאימון ויגיד "היום אני צריך להרים ככה וככה פעמים", האם זה טוב להציב מראש "אני היום ארים מאה קילו שלוש פעמים שלוש חזרות" כן או לא?

ש: לא.

אליעד: אולי כן.

ש: אולי לא.

אליעד: שאני שואל שאלה.

ש: תלוי מה הוא הולך לעשות אחרי זה.

אליעד: בהנחה שהוא לא הולך אחרי זה לעשות כלום.

ש: לא הוא הולך לישון.

אליעד: הולך לישון הלאה, רגע האם זה טוב שלפני אימון תציב יעד עם מספרים כן או לא?

ש: אני מציבה לעצמי יעדים וזה מצוין.

אליעד: השאלה אם זה טוב או לא טוב אולי יש משהו יותר טוב, זה מצוין לך כי את לא יודעת להתאמץ בלי זה אולי נביא לך משהו עוד יותר טוב.

ש: אני חושב שזה בסדר אבל לא להידבק לזה יותר מדי.

אליעד: אני מחפש תשובה אחרת בכלל, האם זה טוב שבן אדם שמתאמץ יציב לעצמו יעד שהוא הולך לעשות x חזרות x אימונים x משקל כן או לא, תשובה תלוי במטרת האימון שלו אם מטרת האימון שלו היא לדוגמה להתאמץ כמה שיותר אז מה אתה מציב לעצמך בכלל יעד מספרי אין שום משמעות ליעד המספרי כי המטרה שלך זה להתאמץ כמה שיותר כי אם לא אתה פחות עייף אז תתאמץ יותר אתה יותר עייף תתאמץ פחות, תגיד "אני מתאמץ עד שיגמר לי הכוח" או "אחרי שיגמר לי הכוח אני אעשה עוד שלוש חזרות" נגיד.

השאלה מה מטרת האימון מלכתחילה אם המטרה שלך זה לצאת ידי חובה את התוכנית אימון שלך אז זאת המטרה שלך אז אתה רוצה לצאת ידי חובה תישן שם זה וזה עד שתסיים את האימון תצא, השאלה מה מטרת האימון זאת השאלה. עכשיו יש אנשים שלא ברור להם כל כך מה מטרת האימון אז הם מציבים יעדים אבל מה האמת שבעולם אידיאלי אם אתה בתחרות אז יש היגיון להגיד "אני רוצה להרים משקל מסוים" אבל אם אתה לא בתחרות מה זה משנה מה המשקל.

אם בן אדם עושה אימון נגיד פיתוח גוף אז תגיד לעצמך "אני רוצה להתאמץ עד שהשריר יהיה לו מאמץ מסוים מה זה משנה המשקל" כי מה האמת שאתה יכול להתאמץ יותר עם פחות משקל אפילו ואתה יכול להתאמץ פחות עם יותר משקל השאלה כמה אתה יודע להתאמץ, עכשיו אם המטרה שלך היא כוח גם כן אתה לא צריך להציב יעד כי בסופו של דבר אתה אומר לפי כוח "אני רוצה להתאמץ עד שאני אמות" אבל אם אתה לא יודע להתאמן ואתה הולך לפי איזו תוכנית אימון אז אתה מציב לעצמך יעדים.

אז עוד פעם זה כן יהיה הגיוני שתציב לעצמך יעד כמשחק בא נראה אם אני אצליח אבל מלכתחילה לבוא בגישה של "אני צריך להרים משקל x" מה התכלית שבדבר אם אתה יכול להתאמץ יותר אז עדיף שתתאמץ יותר ואם אתה לא יכול להתאמץ את זה ואתה תעשה אתה סתם תיפצע אז מה התכלית שבזה. הבנו את הסיפור ולכן באידיאל אם אתה רוצה למכור כמה שיותר אתה צריך להחליט "אני רוצה היום למכור כמה שיותר" זה הכל. הבנו?
להגדיל להעלות לעבוד להעמיק החלטה עובדים הדרך הטובה ביותר אתה יכול ציר המקום הערכה עולם איך לא להציב מטרות איך להציב איך להציב מטרות איך להציב מטרות בצורה נכונה איך ליצור איך ליצור מוטיבציה אימון אימונים הצבת יעדים השגת מטרה השגת מטרות השגת מטרות ויעדים חוסר מוטיבציה יעד יעדי מכירות יעדים יעדים ומטרות יצירת מוטיבציה יצירת מוטיבציה לעובדים כיצד ליצור מוטיבציה לא להציב מטרות להציב להציב מטרות להציב מטרות בצורה נכונה להשיג מטרה להשיג מטרות להתאמן ליצור ליצור מוטיבציה מוטיבציה מוטיבציה למכירות מוטיבציה לעובדים מטרות מטרות ויעדים מכירות עובד עובדים תוכנית תוכנית אימון תוכנית אימונים תכלית
מוטיבציה וחוסר מוטיבציה, סוד המוטיבציה, שיטות למוטיבציה, העלאת המוטיבציה, להעלות מוטיבציה, סרטוני מוטיבציה, משפטי מוטיבציה, מנטורים למוטיבציה, סדנת מוטיבציה, חיזוק המוטיבציה, יצירת מוטיבציה, סרטי מוטיבציה, גורמים למוטיבציה
מוטיבציה וחוסר מוטיבציה, סוד המוטיבציה, שיטות למוטיבציה, העלאת המוטיבציה, להעלות מוטיבציה, סרטוני מוטיבציה, משפטי מוטיבציה, מנטורים למוטיבציה, סדנת מוטיבציה, חיזוק המוטיבציה, יצירת מוטיבציה, סרטי מוטיבציה, גורמים למוטיבציה
... מוטיבציה, מוטיבציה לאכול בריא, מוטיבציה להתחיל דיאטה, מוטיבציה להפסקת עישון, מוטיבציה לזוגיות, מוטיבציה לטיפול, מוטיבציה ללמידה, מוטיבציה למכירה, מוטיבציה לניקיון, מוטיבציה לעיסוק בספורט, גורמים למוטיבציה, סיבות למוטיבציה, גורמי מוטיבציה, יומן מוטיבציה, מוטיבציה לאימונים, ... משפטי מוטיבציה ועידוד, מוטיבציה למכון כושר, חקר הרגשות, מוטיבציה למבחן, חקר המוטיבציה, מוטיבציה ללמוד, מוטיבציה פנימית, מוטיבציה למכירות, מוטיבציה חיצונית, מוטיבציה למתאמנים, מוטיבציה אישית, מוטיבציה אצל עובדים, מוטיבציה גבוהה, מוטיבציה טבעית, מוטיבציה בריאה, ...
התמקדות במטרה, מיקוד במטרה, להתמקד במטרה, דבקות במטרות, מטרות מנוגדות, השגת מטרות, להשיג מטרות, יעדים ומטרות
... במטרה, מיקוד במטרה, להתמקד במטרה, דבקות במטרות, מטרות מנוגדות, השגת מטרות, להשיג מטרות, יעדים ומטרות ובו יתבאר, מהי התמקדות במטרה? מהי נחישות אמיתית? מהי דבקות במטרה? וכיצד להיות ממוקד במטרה שלך? והעניין הוא, שכאשר יש לאדם איזו מטרה בחיים, עליו להיות ממוקד במטרה שלו, כדי להשיג את המטרה שלו. ולמה האדם צריך להיות ממוקד במטרה שלו, כדי להשיג אותה? משום, שלהשיג מטרה, פירושו לשנות את המציאות, ממצב אחד למצב אחר. כי מטרה פירושה, שינוי המציאות למצב אחר, שונה מהמצב העכשווי. וכדי להשיג מטרה, לשם כך צריך לשנות את המציאות. ולשנות את המציאות, זה לא בהכרח קל, אלא לפעמים זה קשה מאוד. וכדי לשנות את המציאות למצב ... בפחות מרגע אחד. אבל, לאדם יש משאבים מוגבלים וכוחות מוגבלים, גם כוחות פיזיים מוגבלים וגם כוחות נפשיים מוגבלים. וכדי שהאדם ישיג את המטרה שלו, בפרט מטרה שקשה להשיג אותה, לשם כך האדם צריך כמה שיותר כוחות ומשאבים, לצורך המאמץ שלו, שיגרום לו להשיג את המטרה שלו. ולכן, כאשר יש לאדם איזו מטרה, בפרט מטרה לא קלה, עליו להתמקד במטרה ולהקדיש את כל תשומת הלב שלו ואת כל הכוחות הנפשיים שלו, למען השגת המטרה. כי גם כאשר האדם מקדיש את כל תשומת הלב שלו למען השגת המטרה, גם אז הוא לא תמיד מצליח להשיג את המטרה שלו. כל שכן כאשר האדם לא מקדיש את כל תשומת הלב שלו להשגת המטרה, ובפרט כאשר המטרה היא לא ככ קלה להשגה, שאז ברור שהאדם צריך להקדיש כמה שיותר תשומת לב, למען השגת המטרה. וכאשר יש לאדם איזו מטרה שהוא רוצה להשיג, הדבר הראשון שעליו לשים אליו לב, זה שהוא לא פועל בניגוד למטרה שלו. כגון לדוגמה ... ואז כמובן, האדם לא משיג באמת, את אף אחת מהמטרות שלו. ועל האדם להתבונן היטב ולראות, שאין לו מטרות מנוגדות, שמרחיקות אותו מהשגת המטרות שלו. דהיינו, על האדם להתבונן היטב אל תוכו, ולוודא שהוא לא שם לעצמו רגל, ולא מכשיל את עצמו (מה שנקרא הכשלה עצמית), מלהשיג את המטרות שלו, על ידי זה שיש לו מטרות מנוגדות, שסותרות אחת את השנייה. ואם האדם מגלה שיש לו מטרות מנוגדות, עליו להבין, שאו שהוא ... כבר ביארתי במקום אחר. כך שהדבר הראשון שהאדם צריך לשים אליו לב, כאשר יש לו מטרה כלשהי, הוא, שהוא לא עושה פעולות, שנוגדות את השגת המטרה שלו, ושמרחיקות אותו מהשגת המטרה שלו. והדבר השני שהאדם צריך לשים אליו לב, הוא, שהוא לא עושה דברים, שהם לא מועילים לו להשגת המטרה שלו. דהיינו, לא רק שאסור לו לאדם לעשות דברים שמרחיקים אותו מהשגת המטרה שלו. אלא שבנוסף, אסור לו לאדם לבזבז משאבים, על דברים שגם אם הם לא מנוגדים למטרה שלו, הרי שהם לא מועילים לו להשגת המטרה שלו. כגון לדוגמה, אדם שנמצא בקרב ובמלחמה. שברור, שהוא לא ימסור מידע רגיש לאויב, כי זו פעולה שנוגדת את המטרה האישית שלו, ... אבל, מי שרוצה לנצח בקרב, לא רק שאסור לו לעשות דברים שיכשילו אותו, אלא שהוא צריך להתמקד כל הזמן, בלעשות רק דברים שיעזרו לו להשיג את המטרה שלו. כגון לדוגמה, לא לבזבז את הזמן ולעשות כל מיני דברים, שלא משרתים את המטרה המרכזית שאותה רוצים להשיג. והחידוד הוא: שלא רק שלא לעשות דברים שמרחיקים את השגת המטרה, אלא שצריך לעשות רק דברים שמקרבים את המטרה. כי מצד האמת, כל דבר שלא מקרב אותך להשגת המטרה, הרי שהוא מרחיק אותך מהשגת המטרה. ולמה? כי ברגע שהאדם עושה איזו פעולה כלשהי, הוא מזדהה רגשית עם הרצון שלו לעשות את אותו הדבר. וההזדהות הרגשית של האדם עם הרצון שלו לעשות דבר, שלא משרת את השגת המטרה, מחלישה בתת המודע של האדם, את הרצון של האדם להשיג את המטרה המרכזית שלו. דהיינו, גורמת לו לאבד את הריכוז ואת המיקוד שלו במטרה הראשית שלו. כך שברגע שרוצים להשיג איזו מטרה, הרי שצריך להתמקד רק בה, ולא לעשות עוד דברים אחרים, שלא משרתים אותה. כי זה גורם לאיבוד הריכוז בהשגת המטרה, וממילא גם מרחיק את האדם מהשגת המטרה. וכאשר האדם רוצה להשיג איזו מטרה, מותר לו לנוח תוך כדי שהוא מנסה להשיג את המטרה. אבל אך ורק בתנאי, שהוא נח ושהוא עושה את הפעולות שלו, למען השגת המטרה הראשית שלו. כי אם האדם נח שלא למען השגת המטרה הראשית שלו, אז הוא מאבד ריכוז במטרה הראשית שלו. אבל אם האדם נח, למען
סדר בחיים, לא יודע מה לעשות בחיים, מטרות ויעדים, התחלה חדשה, להתחיל מחדש, התחלות חדשות, התחדשות
... בחיים, לא יודע מה לעשות בחיים, מטרות ויעדים, התחלה חדשה, להתחיל מחדש, התחלות חדשות, התחדשות ובו יתבאר מה צריך האדם לעשות, כאשר הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו? כי לפעמים עוברות לאדם מחשבות ... מציב לעצמו מטרות בחיים, שהם בעצם הרצונות שלו. והאדם מתחיל לנסות להשיג את המטרות שלו, דהיינו, למלא את הרצונות שלו. ולפעמים, אחרי זמן כלשהו, האדם מרגיש שהוא כאילו הלך לאיבוד לגמרי. שהאדם כבר מבולבל לגמרי, וכבר הוא מרגיש שהוא לא ... עם עצמו וכיוב. וזה משום שלפעמים מרוב זה שהאדם עסוק בלחשוב איך להשיג את המטרות שלו, מרוב זה הוא כבר שכח, מה הייתה המטרה המקורית שלו. כי כדי להשיג מטרה גדולה כלשהי, לשם כך צריך להשיג המון מטרות קטנות (תתי מטרות מטרות משנה). וכדי להשיג מטרה כלשהי , לשם כך האדם צריך לרכז את המחשבה שלו, באותה מטרה. דהיינו, כדי להשיג מטרה גדולה כלשהי, לשם כך האדם צריך לחשוב ולהתרכז באיך הוא משיג את המטרות הקטנות, שהן אלו שאמורות להוביל אותו למטרה הגדולה יותר. וזה גורם לכך, שלפעמים, כאשר האדם מתרכז באיך להשיג את המטרות הקטנות שלו, שאם הוא ישיג אותן, אז ממילא הוא ישיג גם את המטרה הגדולה שלו, אז זה גורם לכך, שהאדם שוכח מה בכלל הוא רצה מלכתחילה. דהיינו, ההתעסקות של האדם בהשגת המטרות שלו בחיים, גורמת לכך, שלפעמים האדם בכלל שוכח, מה בכלל הוא רוצה מעצמו מלכתחילה. וכאשר המציאות היא כפי מה שהאדם רוצה, אז לא ממש אכפת לו שהוא לא זוכר מה ... המטרות שלי וכיוב. ויש כאן נקודה נוספת, והיא, שלפעמים, כאשר האדם מנסה להשיג מטרה קטנה כלשהי, כדי להשיג את המטרה הגדולה, אז לפעמים בטעות האדם עושה דברים, שהם מרחיקים אותו מהמטרה המקורית שלו. כגון לדוגמה, אדם שרוצה להיות מאושר, ולשם כך הוא הולך לעבוד. כדי להרוויח כסף, וכדי שהוא יוכל לקנות את מה שהוא רוצה, כדי להיות מאושר. ואז באותה עבודה, האדם גורם לעצמו, להיות הרבה יותר לא מאושר, מאשר אם הוא לא היה הולך לאותה העבודה מלכתחילה. וכיוב יש אין ספור דוגמאות, לכך, שהאדם כדי להרגיש טוב, גורם לעצמו להרגיש רע. והאדם לא שם לב לכך, שהוא בעצם עושה את הפעולה המנוגדת, למה שהוא ... לשנות את המציאות במשהו כלשהו. ולכן, אם האדם מרגיש רע כלשהו, הרי שמוכרח שיש איזה משהו שהוא כן רוצה. כי אם האדם באמת לא היה רוצה שום דבר, אז ממילא לא הייתה לאדם שום בעיה כלשהי, בשום נושא שהוא. ואם יש לאדם תחושת מועקה, ...
הצבת מטרות ויעדים, איך להתמקד, לקבוע מטרות ויעדים, מיקוד במטרות, התמקדות פנימה, התמקדות במטרה, מה אתה רוצה, הצבת מטרות בחיים, מציאת מטרה בחיים, איך למצוא מטרה בחיים
הצבת מטרות ויעדים, איך להתמקד, לקבוע מטרות ויעדים, מיקוד במטרות, התמקדות פנימה, התמקדות במטרה, מה אתה רוצה, הצבת מטרות בחיים, מציאת מטרה בחיים, איך למצוא מטרה בחיים
... מטרות ויעדים, איך להתמקד, לקבוע מטרות ויעדים, מיקוד במטרות, התמקדות פנימה, התמקדות במטרה, מה אתה רוצה, הצבת מטרות בחיים, מציאת מטרה ... ביותר שצריך לשאול היא מה מחויב לי?, כלומר, האם אני חייב להתמקד? אם לא חייבים להתמקד, אין בעיה לזנוח את הנושא, אבל אם ההתמקדות נחוצה להשגת המטרה, חייבים להתחייב אליה ולשמור על ריכוז ועקביות. איך לקחת אחריות על הבחירות שלנו? אליעד מדגיש את חשיבות האחריות האישית. אם בחרת להתמקד או לא להתמקד, חשוב לקחת אחריות על התוצאות. אם מישהו רוצה להתמיד במקום עבודה מסוים, הוא יכול לבחור להתמיד או לא להתמיד - אבל עליו לקבל את ההשלכות של הבחירה שלו. ... אלא בהבנה של מה האדם באמת רוצה בעומק. כאשר אדם יודע בדיוק מה הוא רוצה, שום דבר לא יכול באמת להסיט אותו מהדרך. לדוגמה, אם אדם נוהג לעבודה ונתקל בחסימה בדרך, הוא ימצא מסלול חלופי כי המטרה (להגיע לעבודה) ברורה לו לחלוטין. באותו האופן, כאשר אדם יודע בדיוק מה הוא רוצה בחיים, הוא יוכל תמיד ... לו להמשיך לשאול את עצמו מה אני באמת רוצה? שוב ושוב, בלי להתעקש בהכרח על תשובה ברורה אחת. ההבנה האמיתית תעלה מתוך עצם החקירה המתמדת. איך להציב מטרות בחיים? כיצד להתמקד ולהתמיד במטרות? איך לדעת מה אני באמת רוצה? לקיחת אחריות ...
הבית לא מסודר, לא מרוצה מעצמי, סידור הבית, חוסר סיפוק בחיים, הצבת מטרות, עמידה ביעדים, להיות מרוצה מעצמך, לא עומד במטרות, לבצע משימות, קונפליקט, חוסר סיפוק רגשי, מטרות ויעדים
הבית לא מסודר, לא מרוצה מעצמי, סידור הבית, חוסר סיפוק בחיים, הצבת מטרות, עמידה ביעדים, להיות מרוצה מעצמך, לא עומד במטרות, לבצע משימות, קונפליקט, חוסר סיפוק רגשי, מטרות ויעדים
... לא מסודר, לא מרוצה מעצמי, סידור הבית, חוסר סיפוק בחיים, הצבת מטרות, עמידה ביעדים, להיות מרוצה מעצמך, לא עומד במטרות, לבצע משימות, קונפליקט, חוסר סיפוק רגשי, מטרות ויעדים למה אני לא מצליח לבצע את המשימות שאני מציב לעצמי? אליעד מסביר את הקונפליקט הפנימי שאנשים חווים ... להחזיק בתודעתו את האפשרות שהבית אינו מסודר. במילים אחרות, אם הרצון שלו היה מוחלט ושלם, הוא לא היה מסוגל לחיות בשלום עם מחשבת הבית הלא מסודר. עצם העובדה שהוא מסוגל להכיל בתוכו את שתי האפשרויות (גם מסודר וגם לא מסודר) מוכיחה שהרצון שלו אינו מוחלט. מדוע ... בין החוויה הפנימית למציאות החיצונית, יכולה לאפשר לאדם לפתור את הבעיה ולחיות בשלום עם עצמו ועם החלטותיו. איך להיות מרוצה מעצמי? למה אני לא עומד ביעדים שלי? איך להפסיק הלקאה עצמית? איך לסדר את הבית בלי לדחות? מה גורם לחוסר סיפוק בחיים? ...
סודות ההצלחה, איך להצליח בחיים? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח במערכות יחסים רגשיות? סוד ההצלחה, איך ליצור מוטיבציה? איך לאהוב בלי תנאים? איך להיות מאושר בחיים? איך להרגיש טוב?
סודות ההצלחה, איך להצליח בחיים? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח במערכות יחסים רגשיות? סוד ההצלחה, איך ליצור מוטיבציה? איך לאהוב בלי תנאים? איך להיות מאושר בחיים? איך להרגיש טוב?
... ההצלחה, איך להצליח בחיים? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח במערכות יחסים רגשיות? סוד ההצלחה, איך ליצור מוטיבציה? איך לאהוב בלי תנאים? איך להיות מאושר בחיים? איך להרגיש טוב? מהם עקרונות ההצלחה בחיים ובמערכות יחסים? בהרצאה זו, אליעד מתאר את הגישות השונות להצלחה בחיים, תוך שהוא מתמקד בשאלות המרכזיות של איך להצליח בזוגיות, במערכות יחסים רגשיות, איך ליצור מוטיבציה, איך לאהוב ללא תנאים, ואיך להיות מאושר בחיים. אליעד מציין את חשיבות השיפוטיות בתהליך השגת מטרות, כיצד ניתן ליצור מנגנוני מוטיבציה אישיים, ואיך להגיע לשקט פנימי. איך אפשר להבחין בין דרכים של אקטיביות לפסיביות? אליעד מציע להבחין בין שני סוגי רצונות: - רצון להיות אקטיבי, כלומר, לקחת ... - רצון להיות פסיבי, כלומר, להתמקד יותר בשקט נפשי, בהימנעות מהכאב ומהמצבים המאתגרים. הוא ממליץ על שיטות שיעזרו לאדם לפתח את המוטיבציה להצלחה במצבים האקטיביים, ולעיתים להימנע מהתעסקות עם תחושות שליליות במצבים הפסיביים. מה משמעותה של שיפוטיות וכיצד היא קשורה למוטיבציה? שיפוטיות, לדעת אליעד, היא מה שמניע אותנו להשגת מטרות. ככל שאדם שופט את עצמו ואת המצב כטוב יותר או רע יותר, כך הוא מוצא יותר מוטיבציה לפעול. לדוגמה, אם אדם מאמין שעשיית פעולה מסוימת תוביל לתוצאה טובה יותר מהמצב הנוכחי, הוא ימצא את המוטיבציה להניע את עצמו ולהשיג את המטרה. אליעד מציין כי מדובר במנגנון נפשי חשוב שמקנה לאדם את הכוח לפעול, אך זה גם יכול ליצור חיכוכים פנימיים כאשר אדם מרגיש את הצורך להתאמץ כדי להגיע לתוצאה מסוימת. השיפוטיות יוצרת את התחושה של צריך להשיג את זה, אך החיסרון הוא שהיא יכולה להוביל לתחושת לחץ וכישלון אם לא נשיג את המטרה. מהו המתח בין שקט נפשי לבין חיפוש הצלחה? המגבלה המרכזית בתהליך של השגת מטרות היא איך לשמור על שקט נפשי בזמן שאנחנו שואפים להשיג מטרות גדולות. אליעד מציין את האפשרות לבחור בין שני כיוונים: - האחד הוא לבחור להרגיש טוב במצב הנוכחי, בלי להשקיע במרדף אחרי מטרות ובלי שיפוטיות של טוב ורע. - השני הוא להתמקד בהשגת מטרות, עם מודעות לכך שהמצב הנוכחי לא מספיק טוב וצריך להשתנות. לדבריו, כל אחד יכול לבחור את המינונים שלו בין שני הכיוונים, ולהתאים את האסטרטגיה שלו לאור מטרותיו האישיות. הבחירה לשאוף להצלחה מביאה איתה את הצורך להתאמץ ולעבוד קשה, בעוד הבחירה בשקט פנימי מובילה להפחתת הציפיות והדרישות מעצמנו, אך יכולה גם להוביל לחוסר מוטיבציה. מהו הקשר בין אהבה ללא תנאים לבין תחושת חופש? אליעד מציין את הבעיה באהבה עם תנאים, שבה כל פעולה או מערכת יחסים נתונה לאישור או לשלילה על פי תנאים ... עשויה להוביל לקשר יציב יותר, אך גם למאבק תמידי לשמר את התנאים. - אהבה ללא תנאים עשויה להוביל לשקט נפשי, אך יכולה להקטין את המוטיבציה להניע את עצמך לפעולה. מהו סוד השקט הפנימי ותחושת הערך העצמי? על פי אליעד, שקט פנימי נובע מהמקום שבו אתה מקבל את עצמך בלי צורך לשפוט את עצמך כל הזמן כטוב ... לשיפור מערכות היחסים האישיות, כי הוא מאפשר לנו להימנע להיות מותנים בשיפוטיות לגבי איך אחרים צריכים להתנהג. כיצד ניתן להשתמש במוטיבציה כדי להצליח בעסקים ובחיים האישיים? לסיום, אליעד מדבר על הדרך בה ניתן לנצל את המוטיבציה כדי להצליח בעסקים ובחיים האישיים. הוא מציין כי הדרך להצלחה טמונה ביכולת לשכנע את עצמנו שהעשייה היא יותר טובה מהחיים הנוכחיים, ושצריך למצוא את המינון הנכון בין העבודה להשגת מטרות ובין השקט הפנימי של לא להיות שיפוטיים כלפי עצמנו. מהם עקרונות ההצלחה? איך להצליח במערכות יחסים רגשיות? מהו סוד המוטיבציה להצלחה? איך לאהוב בלי תנאים? כיצד ליצור שקט פנימי? איך להרגיש טוב בחיים? ...
מוטיבציה לאנשי מכירות, לעשות את הבלתי אפשרי, הדרכת אנשי מכירות, התיקון הכללי, אושר למכור, שיחות יוצאות, שיחות נכנסות, שיחות מכירה, התנגדויות של לקוח, מוטיבציה למכור, הצבת מטרות ויעדים
מוטיבציה לאנשי מכירות, לעשות את הבלתי אפשרי, הדרכת אנשי מכירות, התיקון הכללי, אושר למכור, שיחות יוצאות, שיחות נכנסות, שיחות מכירה, התנגדויות של לקוח, מוטיבציה למכור, הצבת מטרות ויעדים
מוטיבציה לאנשי מכירות, לעשות את הבלתי אפשרי, הדרכת אנשי מכירות, התיקון הכללי, אושר למכור, שיחות יוצאות, שיחות נכנסות, שיחות מכירה, התנגדויות של לקוח, מוטיבציה למכור, הצבת מטרות ויעדים מדוע אנשי מכירות מתקשים לבצע שיחות יוצאות? אליעד כהן מסביר שיש שני סוגים של מכירות: שיחות נכנסות ושיחות יוצאות. בשיחות נכנסות הלקוח מגיע אליך מיוזמתו עם רצון לרכוש מוצר, מה שמקל מאוד על תהליך המכירה, משום שהלקוח כבר מעוניין ויש לו צורך מוגדר מראש. לעומת זאת, בשיחות יוצאות, המוכר הוא זה שפונה ללקוח פוטנציאלי, שבמקרים רבים כלל אינו מעוניין או לא מודע לכך שיש לו צורך במוצר. הקושי המרכזי בשיחות יוצאות הוא שהמוכר מרגיש תלוי בלקוח, מכיוון שהוא נדרש לשכנע אדם שאין לו חיסרון ברור או מוגדר. כדי להצליח בשיחות יוצאות, על המוכר לייצר בעצמו את תחושת החיסרון אצל הלקוח. תהליך זה מורכב וקשה יותר מבחינה נפשית מאשר למכור למישהו שכבר מביע עניין. מהי הסיבה העמוקה לחשש של אנשים לבצע שיחות יוצאות? אליעד טוען שהקושי העמוק יותר של אנשים לבצע שיחות יוצאות קשור באופן הדוק לתחושת חוסר האושר ... בלתי אפשריים להשגה, הוא נמנע מלנסות להשיגם, ובכך מגביל את עצמו ומקטין את תחושת האושר הפוטנציאלי שלו. בשיחות יוצאות, המוכר ניצב מול משימה שנתפסת אצלו כבלתי אפשרית - למכור לאדם שלא מעוניין. כאשר המוכר חושש שאינו יכול להצליח, הוא בעצם מתחבר לתחושת הכישלון הפנימית שלו, וזו הסיבה המרכזית שהוא נמנע מלבצע שיחות יוצאות. מה הקשר בין תחושת האושר ובין היכולת לבצע פעולות ... ולהתקדם בהדרגה לפעולות יותר ויותר מורכבות. כיצד ניתן להצליח בשיחות יוצאות ולהתגבר על ההתנגדויות של הלקוחות? אליעד מציע למוכרים גישה פרקטית להתמודדות עם שיחות יוצאות. הוא אומר שהמוכר חייב להתמקד במה שהלקוח צריך או יכול לרצות, במקום להתמקד בחוסר הנוחות שלו עצמו בתהליך המכירה. במקום לחשוב מה הלקוח רוצה ממני, עליו לחשוב איך אני יוצר אצל הלקוח רצון למוצר שלי. על המוכר למצוא את נקודת החיסרון המדויקת של הלקוח הפוטנציאלי ולגרום לו להכיר בצורך במוצר, גם אם צורך זה לא היה ברור לו קודם לכן. כיצד התמודדות עם הבלתי אפשרי מובילה להצלחה גדולה יותר? אליעד מסביר שכדי להצליח בגדול בחיים ובמכירות בפרט, אדם חייב להתמודד עם דברים הנתפסים כבלתי אפשריים. הצלחה משמעותית דורשת לא להמתין רק ללקוחות שכבר מעוניינים, אלא לפנות באופן פעיל למי שאינו מעוניין או לא מודע לצורך שלו. התמודדות זו עם הקושי והפחד של הבלתי אפשרי מחזקת את המוכר ומאפשרת לו להגיע להישגים גדולים יותר. מהו התיקון הכללי וכיצד הוא מסייע בהשגת מטרות בחיים ובמכירות? אליעד מתייחס למושג התיקון הכללי ומסביר כי אנשים רבים רוצים להשיג מטרות רבות בחייהם, אך הם חשים שיש להם אינספור רצונות שלכאורה קשה או בלתי אפשרי לממשם. במקום לנסות להתמודד עם כל רצון בנפרד, הוא מציע לעשות תיקון כללי שיפתור את כל הרצונות ... מהקל אל הקשה, ולהעלות בהדרגה את רף האתגרים. תהליך זה מחזק את האדם ומגדיל את תחושת המסוגלות שלו. בנוסף, הוא מדגיש שחשוב להציב מטרות גבוהות במיוחד כבר מההתחלה, כי מי שמציב לעצמו מטרות קטנות בלבד לא יצליח להתקדם באופן משמעותי. בסיום ההרצאה, אליעד מציין שכדי להצליח במכירות ובחיים בכלל, חשוב להתמקד ביכולת להתמודד עם משימות קשות במיוחד. אדם שמתרגל להתמודד עם פעולות שנתפסות כבלתי אפשריות מגלה עם הזמן שהוא יכול להגיע להישגים שהוא אפילו לא העז לדמיין בתחילה. איך להתמודד עם התנגדויות של לקוחות? איך להצליח בשיחות יוצאות? מהו התיקון הכללי? איך להגביר מוטיבציה לאנשי מכירות? מדוע אנשים חוששים משיחות יוצאות?
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
... איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף איך לשכנע את עצמך לרצות להרוויח כסף? אנשים רבים מרגישים שהם רוצים להרוויח כסף, אך מתקשים למצוא את המוטיבציה הנדרשת להשקיע בכך מאמצים. אליעד כהן מסביר את הסיבות הפסיכולוגיות לכך ומציע גישה מפורטת ויסודית לשינוי התפיסה ולבניית מוטיבציה חזקה להשגת כסף. לדבריו, הסיבה העיקרית לכך שאנשים לא עושים כסף היא האמונה הפנימית שהמאמץ הנדרש להשגת כסף עולה על התועלת ממנו. לכן, הפתרון הוא לשנות את התפיסה הזאת על ידי ... כי הוא חושש שהמאמץ ללמוד כיצד לעשות כסף יהיה גדול מדי. איך ליצור מוטיבציה חזקה להרוויח כסף? אליעד מציע לאנשים לשנות את התפיסה שלהם לגבי כסף, כך שיתרונותיו יהיו ברורים וגדולים בעיניהם. תהליך זה הוא למעשה שטיפת מוח עצמית שבה האדם מתחיל ... ירצה יותר דברים שרק כסף יכול לקנות, כך יהיה לו יותר קל לפתח מוטיבציה להשיג כסף. שטיפת מוח יומיומית - למשל, להקיף את עצמך במסרים שמעודדים כסף, או אפילו לבצע פעולות סמליות כמו לנשק שטרות כסף, כדי להטמיע במוח את החשיבות של הכסף. איך להתמודד ... למצב של חרדה בגלל הרצון לכסף? אחת הסכנות בתהליך הגדלת המוטיבציה לכסף היא כניסה לחרדה או לחץ רב מדי. אליעד מציע לשמור על איזון, לא להציב מטרות גדולות מדי שיגרמו ללחץ מוגזם, אלא לקבוע מטרות שנראות ברות השגה. האדם צריך לשמור על הרצון לכסף כמשחק, כך שירגיש רצון לפעול, אבל לא יחווה חרדה שתגרום לו ... עכשיו, כדי שאוכל לנוח בעתיד. בשיטה זו, המאמץ הופך לאמצעי להשגת מטרה חשובה, וכך מפחית את ההתנגדות הפנימית לפעולה. איך הבנת המנגנון של עשיית כסף יכולה לעזור? לדברי אליעד, אחת הסיבות שאנשים חוששים מעשיית כסף היא שהם לא מבינים מספיק טוב כיצד עובדת מערכת הכסף בעולם. ככל שאדם מבין טוב יותר מדוע ואיך אנשים משלמים כסף לאחרים, כך הוא פחות פוחד מהתהליך ומוכן יותר להתאמץ להשיג כסף. ההבנה הזאת מורידה את הסבל ומגבירה את ... החסרונות של כסף לסיכום, השיטה המפורטת של אליעד להגדלת המוטיבציה לעשיית כסף מורכבת משני עקרונות עיקריים: הגדלת היתרונות של הכסף באמצעות יצירת רצונות חדשים ושטיפת מוח חיובית לגבי כסף. הקטנת החסרונות הנתפסים באמצעות הטלת ספק במחשבות ... כל אדם יכול לשכנע את עצמו להרוויח כסף אם הוא יבחר בדרך זו ויעבוד על שינוי המחשבות בצורה מודעת. מוטיבציה להרוויח כסף איך לשנות מחשבות שליליות? התמודדות עם פחד מכישלון יתרונות סובייקטיביים של כסף איך להפסיק להטיל ספק בעצמך? איך לשכנע את עצמך לרצות להרוויח כסף ולהשיג מוטיבציה כלפי כסף? במהלך השיחה, נשאל שאלת המניעים שהופכים אותנו לרצות כסף, ולמה לעיתים אנו נמנעים מלהתאמץ להשיג אותו. אליעד הסביר כי אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים לא רוצים ... שלנו להשיג אותו יתחזק. מה עושים כשלא מצליחים להרגיש מספיק מוטיבציה או כאשר ישנו פחד מהמאמץ? לא פעם, אנשים אומרים אני רוצה כסף, אבל אני לא יודע איך לעשות את זה. הרבה פעמים תחושת חוסר הוודאות גורמת לאנשים להימנע מלהתאמץ או לחשוב שהמאמץ לא ... כי אני רוצה. האם ניתן להיות עשיר רק מתוך הרצון לכסף, בלי להציב מטרות אחרות? אליעד הסביר כי יש דרך נוספת להסתכל על כסף - לא תמיד עלינו להציב מטרות גדולות ומורכבות עבור הכסף. פעמים רבות אנשים מנסים להבין למה אני רוצה את הכסף? ומה יוצא לי מזה. אבל לפעמים הרצון הפשוט למישהו יכול להיות מספיק, וזה גם לא בהכרח חייב להיות ... מתוך מטרה מיוחדת, אלא פשוט כי הם רוצים אותו. לא תמיד צריך להציב מטרות גדולות ונכונות עבור הכסף, אלא פשוט לתת לעצמנו את הזכות לרצות כסף. אולם, כאשר נשאלים למה אני רוצה כסף?, זה חשוב להימנע ממחשבות שיכולות לגרום לנו להסס ולקטוע את הרצון שלנו ... להרוויח אותו? על ידי טיול של הספקות האלו והבנת הדרך בה המוח עובד, אדם יכול להתמודד עם החרדה ולמצוא את הדרך לשוב ולהתמקד במטרתו להשגת כסף. איך ניתן להתמודד עם המחשבות שמונעות פעולה? במהלך השיחה, אליעד חידד את רעיון ההתמודדות עם ... שיש להשגת הכסף בעיניך. לסיכום, אליעד טוען שככל שתשפר את המוטיבציה שלך דרך שינוי מחשבתי, כלומר, על ידי שטיפת מוח כדי להאמין בכוחו של הכסף וביתרונותיו, ככה תשיג יותר רצון לפעול ולהרוויח. כל הזמן, אם המוח שואל אותך למה אתה רוצה את הכסף?, אל תטיל ספק, אלא האמן כי אתה רוצה אותו כי אתה פשוט רוצה. מוטיבציה להרוויח כסף שיטות לחשיבה חיובית הפוך על הפוך בלהשיג מטרות פיתוח מוטיבציה אישית התמודדות עם פחדים וספקות ש: אני רוצה לשאול בנוגע לעבודה, לעשות כסף, חלק מהדברים שדיברת קודם קצת נתנו לי תשובה, אבל איך אני מביאה, בכל זאת, את עצמי למצב כזה שאני ממש ארצה לעשות כסף? אליעד: איך את מביאה את עצמך למצב שתרצי לעשות ... אבל מה יצא לי מדירה חדשה? אם תלכי לכיוון הזה - הלך לך המוטיבציה לעשות כסף. אם לא תצליחי לעשות כסף ותהי בחרדה שיהיה לך מספיק כסף, תשאלי את עצמך רגע, בשביל מה אני בכלל צריכה כסף? אני צריכה כסף בשביל זה, ומי אמר שזה יעזור לי? ואז תרדי ... יתרון וחיסרון וכו, אעפכ, באופן יחסי, תקומי בבוקר, כמו שיש עבודת אלילים לצורך העניין, במטאפורה, שאנשים השתחוו לפסל, אמרו לו אתה מוריד לנו גשם - אותו הדבר, קחי כסף, שימי שטר - תשתחווי, תנשקי, תחבקי אותו. שטפי לעצמך את המוח, גם אם זה ... זה גם סוג של שיגעון, אוקיי? אותו הדבר גם פה, תחשבי שאת עובדת אלילים ותתחילי לנשק ולחבק את הכסף, מה שזה לא יהיה, אוקיי? זה דימוי אחד. ואפשר לעשות אותו בפועל ותראי שזה יעבוד לך. עכשיו, מה שיקרה שכשאת תעשי את זה - את תטילי ספק, אם תטילי ספק - נפסלת. כי אם תתחילי להגיד מי אמר? מה זה משנה? למה אני עושה את זה? אולי זה לא חכם?, את מוציאה את עצמך ... עשה אותך אומללה? ש: לא בגלל שזה עשה אותי אומללה. בגלל שאני מכירה את זה. אין משהו אחר? אי אפשר לרצות כסף - רק לשם לרצות כסף? בלי לחשוב על האלטרנטיבה ש.. אליעד: את יכולה אבל אז המוח שלך בשניה ישאל אותך בשביל מה? ואין לך מה לענות לו. ש: ... תהיי שבעה. ש: כן. אליעד: אז לא מדברים על זה. אז עכשיו צריך להציב מטרות שהכסף ימלא לך אותן: אני רוצה כסף בשביל שמה זה ייתן לי? מטרות. ככל שהמטרות שהכסף ימלא יהיו יותר גדולות, ככה לכסף יהיו יותר שורשים, כמו עץ שיש לו כמה שורשים. העץ זה הכסף, ...
הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי
הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי
... לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי איך לשכנע באמצעות הקצנת ודאות? אליעד כהן מסביר לעומק שיטה פסיכולוגית פשוטה אך יעילה, שמטרתה לשכנע ... בדיאטה שמחליט לאכול עוגה אינו חייב להיות בטוח לחלוטין שזה מה שהוא רוצה, אלא מספיק שהוא חושב יותר שהוא רוצה לאכול מאשר לא רוצה. באופן דומה, אם אדם פוטר מעבודתו ומרגיש רע, הוא יכול לבדוק עם עצמו: האם אני בטוח במאה אחוז שפיטורים זה רע? האם אין שום סיכוי שיש בזה משהו טוב?. השאלה עצמה יוצרת אוטומטית ... - מספיק לחשוב משהו קצת יותר מאשר את ההפך כדי שהפעולה או ההחלטה יהיו נכונות ומוצדקות. בשורה התחתונה, אליעד כהן נותן כאן כלי פסיכולוגי חזק מאוד לשכנוע, ליצירת מוטיבציה עצמית, להתמודדות עם דילמות פנימיות ועם ניסיונות לשכנוע מצד אחרים. הוא ממליץ על מודעות לשיטה ועל שימוש מודע בה, כדי להשיג מטרות וכדי להתגבר על מחסומים פסיכולוגיים. איך לשכנע את עצמי? איך ליצור מוטיבציה פנימית? איך להתמודד עם ספקות? מה זה אוטוסוגסטיה? האם אפשר להיות בטוח במשהו? איך לנטרל מניפולציה? איך לשנות מחשבה של מישהו אחר? ... אתה בוודאות מוחלטת חושב שאין סיכוי שככה וככה אוטומטית בן אדם לא יכול להיות בטוח בשום דבר ולכן זה מקל עלינו לגרום לו לחשוב את ההפך. עכשיו מה השיטה פה שעובדת, הנושא הוא פשוט ברגע ששואלים בן אדם האם אתה בטוח שככה וככה ברגע ששואלים אותו את השאלה הזאת אוטומטית שותלים לו במוח מחשבה שבעצם אומרת לו, יש ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מוטיבציה למכירות, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מוטיבציה למכירות, איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לבני נוער, גישור, קואצ'ר לילדים בנושאי מוטיבציה למכירות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 03:10:54 - wesi1