אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להזדהות ✔פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
מהם הגורמים שמובילים אותנו ללכלך על האקס?

הצורך הרגשי ללכלך על האקס או האקסית נובע ממגוון סיבות נפשיות, אשר לעיתים קשורות בכאב רגשי או בגעגועים. לעיתים קרובות, כאשר אדם עובר פרידה קשה, הוא מנסה למצוא מישהו להאשים בכאב שהוא מרגיש. האשמת הצד השני, במיוחד כאשר מדובר בקשר שהסתיים, יכולה להקל על הסבל הרגשי ולהפנות את תשומת הלב לכעס כלפי האדם האחר במקום להתמודד עם תחושת החסר או הגעגוע. כך, האדם מרגיש שהוא מוצא מישהו ש"עשה לו רע" ומחפש אמפתיה והבנה מהסביבה.

איך האשמות כלפי האקס קשורות בגעגועים ואהבה?

אחד הגורמים המשמעותיים שמובילים אותנו ללכלך על האקס, הוא געגועים. לעיתים קרובות, התחושות האמיתיות שגורמות לכאב הן געגועים לאדם שהיה לנו קשר איתו, ותחושת ריקנות שנוצרת עם סיום הקשר. אולם, במקום להתמודד עם הגעגועים והכאב, אנחנו מוצאים דרכים לשכנע את עצמנו שהאדם השני לא היה טוב עבורנו. לדוגמה, אדם שהיה בקשר עם אדם שהיה בו משהו טוב, יתחיל להאשים את הצד השני בכל מיני בעיות, מתוך כוונה לשכך את תחושת הגעגוע ולהגיד לעצמו ולסביבה: "היה לי טוב, אבל זה לא באמת היה כזה טוב". בכך, הוא יכול לשכנע את עצמו שהוא לא מתגעגע אלא פשוט שונא את האקס.

איך האשמות כלפי האקס פוגעות באדם המלכלך?

כאשר אדם מלכלך על האקס שלו, הוא בעצם נשאר "הסחורה" של מערכת היחסים הזו. במקום להמשיך קדימה, הוא נשאר תקוע בכעס ובתסכול שהוא חווה מהקשר. האשמות כלפי האקס לא עוזרות להתקדם, אלא רק מקבעות את האדם במקום שבו הוא נמצא, תוך שהוא מזכיר לעצמו שוב ושוב את מה שהיה רע בקשר. במקום להתמודד עם הפגיעה או הכאב, האדם פשוט "שותה רעל רגשי", כלומר, הוא מחזיר את עצמו למקום של סבל במקום להירפא.

כיצד ניתן להתמודד עם פרידה בצורה בריאה?

הדרך הבריאה להתמודד עם פרידה היא על ידי קבלת אחריות אישית על הרגשות שלך, ולא על ידי האשמת אחרים. אם האדם מרגיש רע בעקבות פרידה, עליו לשאול את עצמו מה חסר לו כעת, ומה הוא יכול לעשות על מנת להשיג את מה שחסר לו בדרך חיובית ובריאה. אם הכאב נגרם בגלל משהו טוב שהיה בקשר, כדאי ללמוד איך להשיג את הטוב הזה לבד או ממקום אחר בחיים, בלי להיתקע בכעסים ובהאשמות. החלק הקריטי בתהליך הוא לקיחת אחריות אישית על הרגשות, ושאילת שאלות כגון "מה אני באמת רוצה עכשיו?" ו"מה אני יכול ללמוד מהקשר שהסתיים?"

למה לא כדאי להאשים אחרים בצרות שלנו?

האשמת אחרים לא תפתור את הבעיה האמיתית, אלא רק תשמור את הסבל במקום שבו הוא נמצא. אדם שהרגיש שנוצל או נפגע בקשר, עשוי להמשיך להחיות את תחושת הסבל על ידי חזרה על הבעיות, הבעיות שהיו לו עם הצד השני. על ידי כך, הוא בעצם ממשיך להישאר תקוע בעבר, ולא יכול להמשיך קדימה. האשמת האחרים לא פותרת את הבעיה האישית, והיא רק מקבעת את האדם במקום שבו הוא חווה את הכאב. אם אדם רוצה להתקדם, עליו להפסיק להתמקד באחרים, ולשאול את עצמו: "מה אני יכול לעשות כדי להרגיש טוב עכשיו?" ו"מה אני יכול ללמוד מהקשר כדי להימנע מטעויות בעתיד?"

כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים?

לעיתים, מטפלים עשויים לאשר לאדם להישאר בעמדה של קורבן ולהאשים את השני במצבו. זה קורה כשמטפל מעודד את האדם להחיות את הכאב והסבל שלו, במקום לעזור לו לקחת אחריות ולזכור את טובתו האישית. חיזוק תודעת הקורבן לא רק שלא עוזר למי שעובר טיפול, אלא הוא אף משמר את המצב שבו הוא מרגיש נטל נפשי. אם אדם טוב לו עם עצמו, הוא לא ירגיש צורך להאשים את האחרים או לחיות בתודעת קורבן.

איך להתמודד עם פרידה ללא האשמות מיותרות?

הדרך הבריאה ביותר להתמודד עם פרידה היא על ידי זיהוי הצרכים האמיתיים שלך ולקיחת אחריות עליהם. במקום להאשים את האקס או את הסיטואציה, השלב הבא הוא להבין מה בדיוק חסר לך ומה אתה יכול להשיג בצורה בריאה. זה עשוי לכלול התמקדות בצמיחה האישית, בחיזוק תחום מסוים בחיים, או בהבנה של הקשר הנפשי שנוצר וללמוד ממנו כדי לגדול בעתיד.
מדוע אנשים מרגישים צורך רגשי ללכלך על האקס?

הצורך הרגשי ללכלך על האקס נובע מהרבה סיבות שונות. לעיתים אנשים רוצים לפרוק כעס ולמצוא מישהו להאשים בכאב שהם חווים. כשהם מספרים לאחרים (או לעצמם) כמה האקס "לא בסדר", הם מנסים להקל את תחושת הסבל שלהם, מתוך מחשבה שאם ימצאו במי לתלות את האשמה, הם ירגישו טוב יותר. במקרים רבים, עולה גם היבט של רצון להציג את עצמם כמי שנפגעו וכך לזכות באמפתיה ותמיכה מהסביבה.

כיצד קשור הצורך בלכלוך לגעגוע ולאהבה?

לפעמים, אנשים מלכלכים על האקס דווקא מפני שהם מתגעגעים אליו ואוהבים אותו. ברגע שנוצר חלל רגשי, ופתאום אין להם עוד את הקשר שהיה, הם מרגישים כאב וריקנות. הצורה שלהם "להתמודד" עם הגעגוע היא לשכנע את עצמם שהאקס היה גרוע, כדי לא להמשיך להתגעגע. במקום להתמודד עם התחושה הקשה ש"טוב שהיה ונגמר", הם מספרים לעצמם (או לאחרים) סיפורים שליליים על האקס, גם כשחלק מהם אינו אמיתי. לדוגמה:
  • אישה שהיתה שתלטנית, עלולה להאשים את האקס שהוא שתלטן.
  • מי שחושש בעצמו שהוא נצלן, עלול להדביק לאחרים את אותן האשמות.
  • מי שכואב לו שהקשר נגמר, מתאמץ לספר כמה הצד השני לא היה טוב, כדי לחסום את הגעגוע.
מדוע ללכלך על האקס דווקא פוגע במי שעושה זאת?

כאשר אדם מלכלך על האקס או האקסית שלו, הוא למעשה ממשיך לחיות את אותה מערכת יחסים בדמיון שלו. אם הקשר היה בעייתי, הוא נשאר תקוע באותו מקום של כעס וטינה, ובמקום להתקדם, הוא ממשיך להזין את עצמו בזיכרונות שליליים. גם אם האקס באמת פגע, דיבורים חוזרים על הרע רק גורמים לכך שהפגיעה ממשיכה להדהד בנפש של מי שמדבר עליה.

יתרה מזאת, מי שמלכלך על האקס:
  • שותה לעצמו "רעל" רגשי, מאחר שהוא מזכיר לעצמו עוד ועוד את החוויות הלא טובות.
  • אינו פותר את הבעיה האמיתית של הגעגוע או הכאב, אלא רק מנסה לעקוף אותו ולהדחיקו.
  • מקבע את עצמו בעמדה של קורבן, וממשיך להיות מחובר לנושא שכביכול רצה לשכוח.
איך להתמודד עם פרידה בלי ללכלך על האקס?

הדרך היחידה לא לפתור געגוע וכאב באמצעות האשמות, היא ללמוד להרגיש טוב עם עצמך באמת. אם היה משהו טוב בקשר, חשוב להבין מה היה טוב בו, ולהשיג את הטוב הזה מתוכך או ממקום אחר בחיים. אם היה משהו רע, אפשר ללמוד כיצד למנוע זאת בעתיד, אבל בלי לשקוע בהאשמות מיותרות שמזיקות יותר מאשר מועילות.

כאשר רע לאדם בעקבות פרידה, עליו לשאול את עצמו:
  • מה באמת חסר לי כעת, ואיך אני משיג זאת בצורה בריאה?
  • האם אני בוחר להמשיך לכעוס ולהתלונן, או שאני בוחר לקחת אחריות על המצב הנוכחי ולהתקדם?
  • במה אני יכול לצמוח וללמוד מהקשר שהסתיים, במקום להיתקע בלהאשים אחרים?
למה לא כדאי להאשים אחרים בצרות שלנו?

האשמת אחרים לא פותרת את הבעיה, אלא רק משמרת את הכאב. לדוגמה, מי שהרגיש שנוצל או נפגע בתוך הקשר, ממשיך לשחזר את התחושה הקשה על ידי דיבור חוזר ונשנה על כך. למעשה, הוא "ממשיך את הזוגיות" באופן שלילי בתוך המחשבות שלו, גם אחרי שהקשר נגמר.

מי שרוצה באמת לעבור הלאה, צריך להפסיק להתמקד באחרים, לבחון מה חסר לו ולהשלים זאת בדרך חיובית. יש כאן עניין של לקיחת אחריות: אם אני כועס, אני צריך לבחון מה רציתי לקבל מהקשר ולא קיבלתי, ואיך אני משיג זאת כעת ללא תלות בשום אדם אחר.

כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים?

ישנם מטפלים או גורמים ש"מעודדים" אנשים להישאר בעמדה של קורבן, ובכך הם מחזקים עוד יותר את הנטייה ללכלך על האקס. במקום להנחות את האדם לקחת אחריות על חייו, הם מחפשים להצביע על הפוגע, להגדיר אותו כמניפולטור או נרקיסיסט ולומר "אתה לא אשם בכלום". אך מי שטוב לו באמת עם עצמו, אינו מרגיש צורך להאשים אחרים.

טיפול בריא מסייע לאדם להבין מה קרה, אבל גם לשאול את עצמו שאלות כמו:
  • מה באמת אני רוצה עכשיו?
  • איך אני יכול להמשיך בחיים בלי לסחוב רגשות כעס וטינה?
  • האם יש בי חלקים שצריך לחזק, כדי שלא אפול לאותו דפוס קשר בעתיד?
התמודדות נכונה כוללת זיהוי הצרכים האמיתיים והפנמת העובדה שאין טעם להוסיף סבל על ידי הטחת האשמות או לכלוך מיותר.
בן זוג עם הפרעות נפשיות, בת זוג עם הפרעות נפשיות, בן זוג חולה נפש, בת זוג חולת נפש, בן זוג נרקיסיסט, בת זוג נרקיסיסטית, להאשים את הגרוש, להאשים אחרים בצרות שלך, טיפול בנפגעי כתות, עזרה לקורבנות, טיפול בטראומת אונס, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, איך לא לשנוא את האקסית? איך לשכוח את האקסית? איך להוציא את האקסית מהראש? איך להתמודד עם פרידה קשה? איך לבנות אמון אחרי בגידה? קורבנות התחזות, קורבנות של מתחזים, בני זוג מתחזים, איך לא להתגעגע? שיטות לא להתגעגע, טעויות בפרידה זוגית, יצירת טראומה, הרסו לי את החיים, נרקיסיסטיות וזוגיות
לטפל במחלות נפש אישיות קורבנית תחושה של סבל לשכוח בחור בגידה בזוגיות להוציא את האקס מהראש לחשוש הרגשת חסר יחסים טיפול בהפרעה פסיכיאטרית אמון מחדש איך להוציא מישהו מהראש איך לשכוח את האקס איך לשכוח את האקסים איך לשכוח את האקסית איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אישיות קורבנית אקס אקסים אקסית אשם אשמה בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בעקבות בגידה דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה דמות דמות הקורבן האם לשכוח את האקס האם לשכוח את האקסית האקס האקס הרס לי את החיים האקסית האקסית הרסה לי את החיים הזדהות הזדהות עם דמות הקורבן הרס לי את החיים הרסה לי את החיים התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם בגידה התמודדות עם פרידה התקרבנות זוגיות חיים טיפול טיפול בבגידה טיפול בטראומה טיפול בטראומה זוגית טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומה זוגית טראומות יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להאשים להאשים את האקס להאשים את האקסית להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להזדהות להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיות קורבן להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על בגידה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם בגידה להתמודד עם פרידה להתקרבן ללכלך ללכלך על אקסים ללכלך על האקס ללכלך על האקסים ללכלך על האקסית למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסים לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב לשנוא לשנוא את האקס לשנוא את האקסית מטופל מטופלים מטפל משבר בגידה מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה פרידה פרידה בעקבות בגידה פרידה קשה פרידות קורבן קורבניות קושי קשיים שברון לב שכחה שנאה
מהו חופש פנימי ואיך חקירה עצמית עוזרת להשיג אותו? עליסה בארץ הפלאות - כיצד הזדהות עם הגוף היא דבר לא יציב ולא מחויב? האם אפשר להפסיק להזדהות בכלל? מה ההבדל בין לא לאהוב את עצמך לבין לא להזדהות? מדוע אנו נמשכים לאנשים מסוימים? מה קורה כשמבינים שהדמות היא רק סיפור? האם יש יתרון בלרצות להיות כלום? כיצד מבינים את המושג "האלוהים שבי"? כיצד לגדל ילד עם מודעות כזו? למה אנשים מסוימים נהנים מהמשחק ואחרים סובלים ממנו?
... חופש פנימי ואיך חקירה עצמית עוזרת להשיג אותו? עליסה בארץ הפלאות - כיצד הזדהות עם הגוף היא דבר לא יציב ולא מחויב? האם אפשר להפסיק להזדהות בכלל? מה ההבדל בין לא לאהוב את עצמך לבין לא להזדהות? מדוע אנו נמשכים לאנשים מסוימים? מה ... בסיפורים ובדמויות שאנו מספרים לעצמנו על עצמנו. האדם בדרך כלל מזוהה עם הגוף שלו, השם שלו והסיפור שיש לו על עצמו - למשל, אני גבר, קוראים לי משה. אליעד אומר שכל ההזדהות הזו היא סיפור בלבד. אם ניקח אדם ... אליעד משתמש בדימוי מתוך הסרט עליסה בארץ הפלאות, שבו עליסה אוכלת או שותה ומשנה את גודל הגוף שלה. כשהגוף משתנה, עליסה מתחילה לשאול מי אני?. הדוגמה הזו מבהירה כיצד הזדהות עם הגוף היא דבר לא יציב ולא מחויב. ברגע שאדם מבין שהזהות שהוא מזוהה איתה היא זמנית ומותנית, הוא יכול להתחיל לשחרר את ההיאחזות בה. האם אפשר להפסיק להזדהות בכלל? אליעד מבהיר שהמטרה איננה לבטל את ההזדהות לחלוטין, אלא לפתח יכולת להיות גם וגם: גם להזדהות וגם להשתחרר מההזדהות בו זמנית. הוא מתאר זאת כיכולת של ... להבין שיש חלק בך שלא מזדהה עם כלום, שלא אכפת לו משום דבר, והחלק הזה יכול להתבונן על החלקים האחרים שמזדהים, רוצים ופוחדים. מה ההבדל בין לא לאהוב את עצמך לבין לא להזדהות? כאשר אדם אומר אני לא אוהב את עצמי, הוא עדיין נמצא בהזדהות עם משהו ספציפי בתוכו שהוא לא אוהב. לעומת זאת, לא להזדהות זה מצב שבו אתה לא מתחבר בכלל לאף ... עם זאת, אליעד מזהיר שיש בכך גם טעות - אנשים רבים מתבלבלים וחושבים שזה אומר להיות אדיש לחלוטין. הוא מבהיר כי החופש האמיתי אינו אדישות מוחלטת, אלא יכולת להכיל ולהזדהות בו זמנית עם שני הצדדים - גם הצלחה ... באמצעות חקירה של יתרונות וחסרונות, האדם מצליח לשחרר את עצמו בהדרגה מהתלות הרגשית בדמות מסוימת. כיצד לגדל ילד עם מודעות כזו? אליעד מציין שלא ניתן לגדל ילד ללא שום הזדהות ראשונית. ילד חייב קודם כל לפתח זהות ... הוא יכול להתחיל ליהנות מהמשחק של החיים. הבעיה איננה במשחק עצמו, אלא בכך שהאדם לא מודע לכך שזהו משחק. המסקנה הפרקטית המרכזית מכל השיחה הדרך הפרקטית להשתחרר מההזדהות היא לחקור את הסיפורים שאנו מספרים ... ומה האמת מאחוריהם. ככל שהחקירה הזו מתקדמת, האדם יכול לבחור להיות מי שהוא באמת, או לא להיות אף אחד - מתוך חופש פנימי אמיתי. מהו חופש פנימי אמיתי? איך להשתחרר מהזדהות עם הדמות? כיצד לחקור את הזהות הפנימית שלי? מה המשמעות של האלוהים שבי? איך אפשר לאהוב את עצמי בלי תנאים? האם אפשר להפסיק להזדהות בכלל? איך לגדל ילד למודעות עצמית? ... אבל הגוף משתנה - האם אני עדיין אותו אני? האם אפשר לא להיות מזוהה עם שום דבר? אליעד מציג את הרעיון שהמטרה היא לאו דווקא לבטל כל רצון, אלא להבין שניתן גם וגם - גם להזדהות וגם להשתחרר מהזדהות . הוא מציע דימוי: כאילו יש בך חלק שלא ... - והחלק הזה יכול להתבונן על שאר החלקים שבך, שמזדהים, שרוצים, שפוחדים. ככל שאתה מפתח יותר זוויות מבט פנימיות, כך אתה פחות לכוד בזווית אחת בלבד. מה ההבדל בין לא להזדהות לבין לא לאהוב את עצמך? אליעד מסביר שמי שאומר אני לא אוהב את עצמי - עדיין מזדהה עם משהו. כדי להגיד שלא אוהב את עצמך, אתה צריך לזהות דמות מסוימת בעצמך שאותה אתה לא אוהב. זה כשלעצמו סוג של הזדהות. לעומת זאת, אם אתה לא מזדהה בכלל - ... - היא סיפור בלבד, אז הוא יכול לבחור להמשיך לשחק את הסיפור, או להשתחרר ממנו. אליעד מציע לא רק לשבור את הדמות, אלא להכיר בכך שהיא חלק מסיפור גדול יותר - ואז לבחור להזדהות איתה או לא, מתוך חופש ולא מתוך פחד. ... חופש גבוה מאוד, כי אז אתה לא נאחז בזהות מסוימת. אבל גם לזה יש צד שמטעה - כי לפעמים אנשים מדמיינים שזה אומר להיות אפתי לחלוטין. אליעד מדגיש שיש הבדל בין לא להזדהות בכלל לבין להזדהות עם שני הצדדים - למשל, גם עם הצלחה ... אפשרות, כדי להחליש את התלות בה. איך לחנך ילד במודעות הזאת? אליעד אומר שאי אפשר ישר לגדל ילד על תפיסת הכל סיפור בלי לתת לו קודם כל זהות בסיסית. ילד צריך קודם כל להזדהות עם משהו, כדי שיהיה לו ממה להשתחרר ... שתתחיל לשאול את השאלות האלו - יתחיל תהליך של שחרור מהדמות, וייפתח מרחב חדש שבו אתה יכול להתחיל להיות מי שאתה באמת, או להפסיק לרצות להיות מישהו בכלל. איך להשתחרר מהזדהות עם הדמות? מהו חופש פנימי אמיתי? למה ...
איך לנסח שאלה נכון? להבין את השאלה, האם כדי לנקוט עמדה צריך לפני כן להזדהות? ניסוח נכון של שאלה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה, איך להתנסח נכון?
איך לנסח שאלה נכון? להבין את השאלה, האם כדי לנקוט עמדה צריך לפני כן להזדהות? ניסוח נכון של שאלה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה, איך להתנסח נכון?
... לנסח שאלה נכון? להבין את השאלה, האם כדי לנקוט עמדה צריך לפני כן להזדהות? ניסוח נכון של שאלה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה, איך להתנסח נכון? איך לנסח שאלה נכון? האם צריך להזדהות לפני שמנקטים עמדה? הרצאה זו עוסקת בנושאים של ניסוח נכון של שאלות, כיצד להבין את השאלה, והאם יש צורך להזדהות לפני שמנקטים עמדה. השאלה המרכזית שעמדה במרכז השיחה הייתה: האם לפני שנוקטים עמדה, עלינו להזדהות עם אחד מהצדדים? ההסבר החל בהבהרה של המונח הזדהות, ובדיוק כיצד מילה זו משפיעה על הבנת השאלה. אליעד כהן התחיל להסביר כי בשאלה של האם לפני שנוקטים עמדה צריך להזדהות?, המילה הזדהות נראתה בעייתית לאנשים ששמעו אותה. הם לא הבינו בדיוק את המשמעות של המילה - האם מדובר בהזדהות רגשית עם אחד הצדדים, או הזדהות רעיונית עם הדעה שמובעת? המילה הזדהות הובילה להמון שאלות ותהיות, אך מה שבאמת נדרש היה להבין את הכוונה בשאלה. אליעד הסביר כי השאלה בעצם נועדה להבין את סיבת נקיטת העמדה של אדם - למה הוא בחר לעמוד לצד אחד ולא לצד השני. כלומר, האם יש צורך להזדהות עם הדעה של אחד הצדדים כדי להכיר בכך שהוא צודק. אם אדם מזדהה עם אחד הצדדים, הוא בעצם אומר אני מסכים איתו או אני חושב שהוא צודק. ... השאלה לא מתייחסת רק להרגשה האישית אלא גם לרציונליות של נקיטת העמדה. לאורך השיחה אליעד העלה דוגמאות כדי להבהיר את המשמעות של הזדהות: - אם אדם נוקט עמדה ואומר אני חושב שצד א צודק, אז הוא למעשה מזדהה עם הצד הזה, כי הוא חושב שהוא נכון. לעומת זאת, אם הוא אומר אני ... דוגמה נוספת שהוזכרה הייתה, כאשר שני אנשים באים אל הרב ושואלים אותו מי צודק. אם הרב יבחר צד, השאלה היא האם הוא עשה זאת כי הוא הזדהה עם אחד מהם או כי הוא חשב שצד אחד צודק יותר. כלומר, יש כאן הבחנה בין הזדהות רגשית להזדהות רעיונית. אליעד גם חקר את השאלה האם אפשר להזדהות עם שני הצדדים בו זמנית. הוא הציע תרחישים שבהם אדם יוכל להזדהות עם שני הצדדים במידה מסוימת, אך לא בהכרח בצורה כנה או רציונלית. הזדהות עם שני הצדדים יכולה להוביל לאי בהירות ולעיתים אף לסתירה פנימית. אם אדם מנסה לאזן בין שני הצדדים במקום לבחור צד אחד באופן ברור, הוא לא באמת נוקט עמדה. אחת השאלות שהועלו הייתה: אם אדם חושב שצד אחד צודק, האם הוא חייב להזדהות עם אותו צד? הכוונה כאן הייתה להבין אם הזדהות רגשית הכרחית כדי להבין עמדה של מישהו אחר, או שאפשר פשוט לקבל את דעתו מבלי להזדהות רגשית. הסוגיה הזאת הובילה לסוגיות פילוסופיות מעניינות - כמו האם אנחנו באמת יכולים להתנתק מההזדהות האישית שלנו ולראות את העולם בצורה אובייקטיבית. השאלה הזו לא רק עוסקת בניסוח שאלה מדויקת, אלא גם במבנה החשיבה שמוביל אותנו לנקוט ... עיקר השאלה היא להבין את סיבת נקיטת העמדה, ולא בהכרח את המניע הרגשי שלה. כל אדם שמסכים עם עמדה מסוימת לא בהכרח עושה זאת מתוך הזדהות רגשית, אלא לעיתים מתוך ראיית עולם או טיעון רציונלי. לסיכום, אליעד כהן הציע שניסוח נכון של שאלה חייב להיות ברור ומדויק, במיוחד כאשר מדובר בשאלות שיכולות להוביל לתשובות עם הרבה פרשנויות שונות. הוא הדגיש את הצורך בהבנת המילים בשאלה - כמו הזדהות - כדי למנוע אי הבנות וליצור שיח רציונלי ומדויק. מה המשמעות של להזדהות? האם ניתן להזדהות עם שני הצדדים? איך נקטים עמדה בצורה נכונה? האם הזדהות רגשית הכרחית כדי להבין עמדה? איך לנסח שאלה בצורה מדויקת? מה ההבדל בין הזדהות רגשית להזדהות רעיונית? ...
שחרור רגשי, להשתחרר רגשית, איך לא להזדהות רגשית? איך להתנתק רגשית? למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מהיכן מגיעים הרצונות, איך נוצרים רצונות? רצון עצמי, בחירה חופשית, איך להיות מאושר?
שחרור רגשי, להשתחרר רגשית, איך לא להזדהות רגשית? איך להתנתק רגשית? למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מהיכן מגיעים הרצונות, איך נוצרים רצונות? רצון עצמי, בחירה חופשית, איך להיות מאושר?
... רגשי, להשתחרר רגשית, איך לא להזדהות רגשית? איך להתנתק רגשית? למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מהיכן מגיעים הרצונות, איך נוצרים רצונות? רצון עצמי, בחירה חופשית, איך להיות מאושר? איך לא להזדהות עם הרצונות שלך ולהשתחרר רגשית? אליעד כהן מסביר באופן מעמיק כיצד להשתחרר רגשית על ידי הבנת הרצונות שלנו ומקורם. הוא פותח בשאלה ... אני רוצה את זה? מאיפה מגיע הרצון הזה? נסה לבדוק האם אתה באמת יוצר את הרצון, או שהוא פשוט מופיע בלי שליטה. אם תגיע למסקנה שאתה לא באמת יוצר את הרצון, תוכל להפסיק להזדהות איתו, וכך להשתחרר מהסבל הרגשי. אליעד מזהיר מתהליך של שקר עצמי, בו אדם רק אומר לעצמו הרצון הוא לא שלי, אך בתוך תוכו עדיין לא ... ואינו זוכר שהוא בנה או קנה אותו, אז אין לו סיבה אמיתית לחשוב שזה שלו. כך גם לגבי הרצונות - אם אינך יודע בדיוק איך הם נוצרו, אולי הם לא באמת שלך, ולכן אין סיבה להזדהות איתם או לסבול בגללם. איך זה עוזר להפסיק לסבול? אליעד מוסיף שאם אתה באמת בטוח שהרצון אינו שלך, אתה לא תחווה יותר סבל ממנו. ... לחלוטין שהרצון שגורם לך סבל הוא בכלל לא שלך, אלא של אדם אחר, לא תסבול מכך, בדיוק כמו שלא אכפת לך באמת אם מישהו אחר סובל, כל עוד אתה לא מזדהה איתו. הסבל נוצר בגלל הזדהות עם הרצון, וכאשר הרצון אינו שלך באמת, הסבל פשוט מתבטל. כמו כן, אליעד מוסיף שאפשר לקחת את התהליך הזה אפילו עמוק יותר, ולהגיע ... את ההנאה אם אתה מתנתק מהרצונות שלך? אליעד מתייחס גם לנושא הזה. הוא מסביר שבאופן פרדוקסלי, דווקא השחרור הרגשי יכול להוביל להנאה עמוקה יותר, כי כאשר אתה לא מחויב להזדהות עם הרצונות שלך, אתה יכול ליהנות בלי הפחד מהאובדן. כשאתה מבין באמת שהרצונות אינם שלך, אין יותר סבל סביב אי - קבלת הרצונות, והחוויה הופכת להיות משוחררת לגמרי. לסיכום, אליעד מדגיש שהמטרה האמיתית היא לא בהכרח להחליף את הרצונות שלך, אלא להבין לעומק את המקור שלהם, ולהפסיק להזדהות איתם. השאלה מי אני? או מי רוצה? היא רק כלי כדי לעזור לך להשתחרר מהזדהות עם רצונות לא רצויים, ובכך להגיע לשחרור רגשי מלא, שמוביל לאושר אמיתי. שחרור רגשי הזדהות רגשית רצון עצמי איך להשתחרר מרצונות? בחירה חופשית איך להיות מאושר? למה אני רוצה את מה שאני רוצה? איך משתחררים רגשית ומפסיקים להזדהות רגשית? אליעד כהן עוסק בשחרור רגשי ובתהליך של התנתקות רגשית. הוא פותח בשאלה מרכזית: למה אנחנו רוצים את מה שאנחנו רוצים? ומסביר ... אלא הם נובעים ממקורות שונים, כמו השפעות חיצוניות, מחשבות, ותחושות חולפות. על פי אליעד, כאשר אדם מבין את מקור הרצונות, יש לו אפשרות לשחרר את עצמו מהם ולהפסיק להזדהות איתם. הוא מציין, שברגע שאנחנו מפסיקים להזדהות עם הרצון, אנחנו בעצם מפסיקים לחוות את הסבל הרגשי שמגיע יחד עם הרצון הזה. הוא מציין גם את האשליה של הבחירה החופשית. אליעד טוען ... הוא מסביר שלעיתים הרצונות שלנו נוצרים כתגובה למה שאנחנו רואים או שומעים מסביבנו, ומדגיש שברגע שאנחנו מצליחים להבין את מקור הרצון, אנחנו יכולים לפרקו ולהפסיק להזדהות איתו. אליעד טוען שלרוב אנחנו לא מבינים את מקורות הרצון, אך על ידי התבוננות פנימית ושאילת שאלות, ניתן לגלות את הגורמים ... רבים. הוא טוען שאנחנו חושבים שאנחנו בוחרים את הרצונות שלנו, אך בפועל הרצונות הם תוצאה של מחשבות, רגשות והשפעות חיצוניות. אם אנחנו מבינים זאת, אנו יכולים להפסיק להזדהות עם הרצון ולראות אותו כמשהו חיצוני. כך, נוכל להשפיע על חוויית החיים שלנו ולשחרר את עצמנו מהשליטה של הרצונות. מהו התהליך של שחרור רגשי? תהליך של שחרור רגשי, לפי אליעד, כולל את היכולת להפסיק להזדהות עם הרצון, להבין שהרצון לא בהכרח שלנו ולראות אותו כמשהו חיצוני. על ידי כך, אנחנו יכולים להשתחרר מהסבל הרגשי שמגיע עם הרצון. ... החיים שלנו. הוא טוען כי כאשר אנחנו לא מזדהים עם הרצון, אנחנו יכולים לחיות חיים שבהם אנחנו לא נשאבים לרגשות שליליים שמקורם ברצונות שלנו. ברגע שאנחנו מפסיקים להזדהות עם הרצון, אנו יכולים להשיג שחרור רגשי ולחיות חיים מספקים יותר. שחרור רגשי הזדהות רגשית רצון עצמי בחירה חופשית הבנת הרצון איך להיות מאושר? הפסקת סבל רגשי ...
להזדהות עם כל הדמויות, צפייה בסרטים, תרגיל מחשבתי, עם איזו דמות אתה מזדהה, מי היית רוצה שינצח? את מי אתה שונא? את מי אתה אוהב? מי היית רוצה להיות? צמחונות, אכילת בשר, סבל של בעלי חיים
להזדהות עם כל הדמויות, צפייה בסרטים, תרגיל מחשבתי, עם איזו דמות אתה מזדהה, מי היית רוצה שינצח? את מי אתה שונא? את מי אתה אוהב? מי היית רוצה להיות? צמחונות, אכילת בשר, סבל של בעלי חיים
להזדהות עם כל הדמויות, צפייה בסרטים, תרגיל מחשבתי, עם איזו דמות אתה ... נהנים מכיוון שהסרט מעורר בהם רגשות שונים. אליעד כהן מסביר שההנאה נובעת לרוב מהזדהות עם אחת הדמויות בסרט, המאפשרת לחוות רגשות מגוונים ולהיכנס לתוך העולם הרגשי של הדמויות. לדוגמה, אם בסרט יש דמות חלשה וקורבן, הצופה עשוי להזדהות איתה ולהרגיש את הרגשות שלה. מנגד, צופה אחר יזדהה דווקא עם הדמות ... או הרעה, וכל אדם למעשה יזדהה עם דמות אחרת, לפי אופיו וחוויות חייו. האם ניתן להזדהות עם יותר מדמות אחת בסרט? אליעד כהן מציע תרגיל מחשבתי, שבו אדם מתבקש להזדהות עם כל הדמויות השונות בסרט. לא רק עם הדמות שהצופה מרגיש שהיא ... על החיים ועל עצמו. במקום להיות מוגבל רגשית ולראות את העולם רק מזווית אחת, ההזדהות עם דמויות שונות מאפשרת להרגיש שלמות גדולה יותר. לדוגמה, אם צופה בדרך כלל מזדהה עם הדמות החלשה, הוא יכול לנסות להזדהות עם הדמות החזקה או אפילו הרעה, ולהבין את המניעים שלה ואת מה שהיא חווה מבחינתה. אליעד מסביר שזה יכול להיות קשה בהתחלה, מכיוון שלרוב אנשים נוטים להזדהות עם דמויות שמתאימות לתפיסת העולם שלהם. כיצד הזדהות עם דמויות שונות מסייעת בחיים? ההזדהות עם דמויות מגוונות אינה מועילה רק בסרטים, אלא יכולה לעזור לאדם ... החלשה, בכל מצב בחיים הוא ירגיש שהוא הקורבן. לעומת זאת, אם הוא יאפשר לעצמו להזדהות גם עם הדמות החזקה, הוא יוכל להרגיש ביטחון ויכולת לשלוט במצבים שונים. אליעד מדגיש כי להזדהות עם מגוון דמויות מרחיבה את אפשרויות הבחירה בחיים, ומאפשרת לאדם להתמודד עם מצבים שונים באופן גמיש יותר. ככל שהאדם מסוגל להזדהות עם יותר דמויות ופרספקטיבות, כך החוויה הרגשית שלו עשירה יותר ... מהם משהו חיובי. אליעד מדגיש שזהו תהליך קשה, אבל אפשרי ומועיל. איך התרגיל של הזדהות עם כל הדמויות מתחבר לנושא צמחונות ואכילת בשר? אליעד כהן משתמש ... אדם צמחוני מזדהה לחלוטין עם הסבל של בעלי החיים ולכן אינו אוכל בשר. התרגיל של הזדהות עם כל הדמויות מזמין את האדם להבין את שני הצדדים - גם את הצד שאוכל בשר וגם את הצד הצמחוני. אליעד מציע אפשרות להזדהות בו זמנית עם שני הצדדים, כך שהאדם יוכל להבין את כל ההיבטים ... מודעות יותר, להיות פחות מקובע, ולחוות תחושה גדולה יותר של שלמות פנימית. הזדהות עם דמויות בסרטים איך להבין נקודות מבט שונות? למה אנשים אוהבים סרטים? האם אפשר להזדהות עם כל הדמויות? צמחונות או אכילת בשר? כיצד להרחיב את החוויה ...
לאן מובילה הדרך של אליעד כהן, תורת ההיפוכים, לקבל שום דבר, בחירה חופשית מלאה, לחשוב כמו מחבל מתאבד, רצון לתת, למות למען אדם אחר, רצון לקבל, להיות אלוהים, לבחור בחיים
לאן מובילה הדרך של אליעד כהן, תורת ההיפוכים, לקבל שום דבר, בחירה חופשית מלאה, לחשוב כמו מחבל מתאבד, רצון לתת, למות למען אדם אחר, רצון לקבל, להיות אלוהים, לבחור בחיים
... בהתאם לגישתו של אליעד כהן, להיות אלוהים משמעו להיות מסוגל להכיל את כל האפשרויות, להזדהות עם כל רעיון, חוויה או מצב רגשי. זהו מצב שבו אדם יכול להזדהות גם עם המחשבה שיש דרך וגם עם המחשבה שאין דרך, ויכולת זו מאפשרת לאדם לחוות כל מצב באופן מוחלט. דוגמה מוחשית לכך היא מצב ... כאשר האדם מכריז שהוא לא יודע כלום, דבר המוביל אותו לשלב של בחירה חופשית מוחלטת ויכולת הזדהות עם כל רעיון או חוויה. האם ניתן באמת לבחור הכל, עד לרמת הקיום העצמי? המצב שבו אדם בוחר את קיומו או את חוויותיו הוא מה ... כיוון. מה פירוש להיות אלוהים? להיות אלוהים, לפי ההסבר, משמעו להיות מסוגל להכיל הכל: להזדהות עם כל דבר או לא להזדהות עם שום דבר, להיות מסוגל לכל חוויה. אליעד רוצה להביא את האדם למצב שבו הוא יכול להזדהות עם כל רעיון, וזה כולל היכולת לחשוב שיש דרך וגם היכולת לחשוב שאין דרך, עד הקצה, עד שלא יודעים כלום. איך זה בא לידי ... הופך בלתי נתפס, כי אם לא יודעים כלום - אז אין אחיזה בגדר של כן או לא. דוגמה ליכולת להזדהות עם הכל אליעד נותן את הדוגמה של להחזיר לפלסטינאים את תל אביב. אחד מוכן למות כדי שלא יחזירו להם, אחר מוכן למות כדי כן ... לגור בתל אביב, למרות שההיגיון בזה לא ברור. הוא רוצה להביא את האדם למצב שהוא יכול להזדהות עם כל מצב רגשי כזה: גם עם הרצון לתת עד הסוף, כמו בקבלה, וגם עם הסירוב הגמור לתת. למה זה קשור לרצון לסבול או לא לסבול? אליעד מסביר שהיכולת להזדהות עם כל מצב כוללת גם את היכולת לרצות לסבול, שהיא נראית טירוף, וגם את היכולת לא לרצות לסבול, וכל האפשרויות שביניהן. בסופו ... את כל ההפכים, וכשמבינים בשכל שאפשר לכלול הכל, אז ברמה הרגשית אפשר לעבור לאותו מצב של להזדהות עם הכל. סיכום וסיום אליעד מתאר תהליך עמוק של ערעור על כל הידיעות, עד שלא נשאר לאדם במה להיאחז, ואז נוצרת לו בחירה מלאה לבחור אם לרצות או לא לרצות, להזדהות או לא להזדהות, ולהיות מסוגל לחוות את הכל. יש כאלה שיראו בכך איבוד שפיות או מחלת נפש, אך מהצד הזה זו יכולה להיות מחלת נפש הכי בריאה, ... אי אפשר לדעת, אני נותן כיוון. להיות אלוהים הכוונה להיות מסוגל להכיל הכל. להיות מסוגל להזדהות עם הכל, לא להזדהות עם שום דבר, להיות מסוגל להכל. אני רוצה להביא את הבן אדם שהוא יוכל להזדהות עם כל רעיון. לדוגמה, הוא שאל אותי מקודם מה אני מוכר? מה הדרך? ואני בחרתי לתת לו תשובה. לצורך העניין אני הייתי יכול להזדהות עם כל תשובה שבחרתי, עד הקצה שלה. הייתי יכול להזדהות עם תשובה שיש דרך, וגם עם תשובה שאין דרך עד הקצה, עד שנגיע ללא יודע כלום. ברמה היותר מוחשית, למשל כשאתה נמצא בבית, אני ... שלך יגור בתל אביב? וגם מי אמר שהוא יקבל? ואני רוצה להביא את האדם למצב שהוא יוכל להזדהות עם זה. שהוא יוכל להבין את ההיגיון הזה. דרך אגב זה הרצון לתת הכי גדול כמו בקבלה. למעשה המקובלים הכי גדולים אלו ... הוא מפוצץ את עצמו, הופך את עצמו לכלום, כדי להתחבר לאלוהים. מצד אחד האדם יכול להזדהות עם זה, ומצד שני - אני לא רק שלא מוכן לתת לו את תל אביב, אני מוכן למות כדי שהוא יהיה במקום אחר. היכולת להתחבר לכל ... את זה, אז בחוויה שלך תוכל להסתכרן עם כל דבר. זה תהליך שכלי שבסופו של דבר אתה יכול להזדהות עם כל דבר. ...
גיאוגרפיה, השתקפות עצמית, הכל מדבר עליך, להזדהות עם כל דבר, השכל שיש בכל דבר, חינוך ילדים, מורה בבית ספר, שיעור בגיאוגרפיה, השכל של סיפורי מעשיות, ללמוד מכל דבר
גיאוגרפיה, השתקפות עצמית, הכל מדבר עליך, להזדהות עם כל דבר, השכל שיש בכל דבר, חינוך ילדים, מורה בבית ספר, שיעור בגיאוגרפיה, השכל של סיפורי מעשיות, ללמוד מכל דבר
... השתקפות עצמית, הכל מדבר עליך, להזדהות עם כל דבר, השכל שיש בכל דבר, חינוך ילדים, ... הוא מתעניין בנושא, וכך לגרום לתלמידים להזדהות עם החוויה שלו. מה הקשר בין שיעור גיאוגרפיה ... ההסתגלות וההתאמה לשינויים. מדוע חשוב להזדהות גם עם דברים שליליים? אליעד טוען שכל דבר ... מדגים זאת באמצעות דוגמה קשה: כיצד ניתן להזדהות עם פעולותיו של היטלר. אליעד מסביר שאדם יכול להזדהות עם התהליך עצמו, למשל עם הרצון להשמיד את ... איך ללמד גיאוגרפיה בצורה מעניינת? למה להזדהות גם עם דברים שליליים? מה הקשר בין גיאוגרפיה ...
גוף אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף
גוף אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף
... אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף האם כאב נפשי תלוי בגוף הפיזי? אליעד מתייחס לנושא של הקשר בין הגוף לבין הסבל הנפשי, ומסביר ... לדוגמה, אם אדם מת, ואין לו יותר גוף, האם התודעה שלו תהיה פחות סובלת או יותר סובלת? האם הכאב תלוי בגוף הפיזי או בהזדהות הרגשית? אליעד מסביר כי התודעה לא באמת תלויה בגוף הגשמי על מנת לחוות סבל, משום שהסבל נובע מתוך הזדהות רגשית. הזדהות רגשית היא תחושת אני חזקה, כאילו האדם עצמו חווה את הדברים על גופו, גם כאשר אין באמת פגיעה בגופו הפיזי. ... כזה, אם יקרה לאותם ילדים משהו רע, האדם יחווה את הכאב הרגשי כאילו זה פוגע בגופו שלו ממש, אף שלא נפגע פיזית. איך הזדהות רגשית פועלת ביחס לבני משפחה? אליעד מציג דוגמה נוספת, הפעם אישית יותר: אם מישהו יפגע בילד של אדם כלשהו, ... אפילו יותר מאשר אם הפגיעה הייתה מתרחשת לו עצמו. האדם אומר לעצמו: אני מעדיף שיפגעו בי ולא בילד שלי. הסיבה היא הזדהות רגשית חזקה עם הילד, כאילו הגוף של הילד הוא הגוף של אותו אדם. האם הסרת הכאב הגופני מבטלת את הכאב הנפשי? ... פלאים שמבטלת כל מחלה וכאב פיזי, האם האדם יהיה מאושר יותר? תחילה נראה שכן, אך מהר מאוד האדם ישתעמם ויחפש נושא חדש להזדהות איתו, לדאוג לגביו ולהיות מוטרד ממנו. לכן, כאב נפשי יכול להופיע גם בלי קשר לכאב פיזי. אדם יכול להרגיש סבל נפשי גם אם הכל אצלו תקין ובריא לחלוטין. איך נוצרת הזדהות רגשית ללא גוף? אליעד מוסיף ומסביר שאם לאדם לא היה גוף והוא היה רק תודעה, ההזדהות שלו הייתה מתמקדת במשהו אחר. לדוגמה, אדם בחלל ריק שאין בו דבר מלבד התודעה שלו יזדהה עם התודעה עצמה, ויחווה סבל נפשי מתוך מחשבות על הקיום של עצמו בלבד. ברגע שאין לאדם הזדהות עם דבר חיצוני, כל האנרגיה שלו תתמקד בהזדהות עם האני שלו עצמו, והסבל ייווצר מההזדהות הפנימית. מה קורה כשההזדהות מתמקדת בנושא אחד? כאשר אדם מתמקד מאוד בנושא מסוים או בדבר מסוים, כל תשומת הלב הרגשית שלו מופנית לנושא ... ששומע שמתכוונים לכרות עץ בחצר. אם האדם מזדהה מאוד עם העץ, הוא יחוש כאילו פוגעים בגופו שלו וירגיש סבל רב. אך אם ההזדהות עם אותו עץ תהיה פחותה, האדם יסבול פחות. כלומר, רמת הסבל תלויה בעוצמת ההזדהות ולא בעצם קיומו של הגוף הפיזי. האם חיילים סובלים פחות מפגיעות בגופם? אליעד ממשיך ומביא דוגמה של חיילים בשדה קרב, שלעתים פחות מוטרדים מפגיעה בגופם הפיזי מאשר מהצלחה או כישלון של משימתם או מערכים אידיאולוגיים מסוימים. ההזדהות הרגשית שלהם עם המטרה או עם הערכים חזקה יותר מההזדהות עם גופם האישי, ולכן הם פחות מודאגים מפגיעה פיזית. האם הגוף עצמו הוא הבעיה? אליעד מדגיש נקודה מרכזית נוספת, שלפיה הגוף עצמו איננו מקור הבעיה. הבעיה העיקרית היא ההזדהות של האדם עם הרצונות שלו, כלומר, התעקשות פנימית שהדברים יהיו בצורה מסוימת. אם האדם יהיה פחות נעול על מה שהוא רוצה, הוא יחוש פחות סבל, בין אם הוא קיים בגוף ובין אם לא. האם אפשר להפחית הזדהות רגשית? אליעד מציין שיש אפשרות להפחית את רמת ההזדהות, אך מבהיר שזהו תהליך מאתגר. ככל שאדם מבין יותר שהוא משתמש בגופו רק ככלי ולא מזדהה איתו באופן מוחלט, הוא ירגיש פחות סבל. הזדהות היא תהליך טבעי, אך אפשר לווסת אותה ולהקטין אותה. מה קורה אם מפסיקים להזדהות לגמרי? אליעד מציג את האפשרות של הפסקת הזדהות מוחלטת ומדגיש שאם האדם מפסיק להזדהות באופן מלא עם כל דבר בעולם, כולל האני שלו, הוא לא יסבול יותר משום דבר, אך גם לא יחוש הנאה או כאב משום ... כאב גופני לכאב נפשי? אליעד מסכם שהבעיה האמיתית אינה עצם קיומו של הגוף או אפילו עצם קיומה של המציאות הפיזית, אלא ההזדהות הרגשית עם הרצונות האישיים, הציפיות והתפיסות של האדם לגבי עצמו ולגבי העולם. הסבל אינו נובע מהעולם או מהגוף אלא מעצם ההיצמדות והנעילה על רעיונות וציפיות. איך להפחית הזדהות רגשית? האם אפשר לחיות בלי גוף? מה זה גוף אסטרלי? למה יש כאב נפשי? האם אפשר להפסיק להזדהות עם הגוף? ...
שכנוע בצורת שאלה, יכול או רוצה, איך לשכנע אנשים? מסר סמוי בשאלה, שאלה מניפולטיבית, מניפולציה בשאלה, שאלה משכנעת, לשכנע בשאלה, פסיכולוגיה הפוכה, מסר לתת מודע, איך לשאול נכון?
שכנוע בצורת שאלה, יכול או רוצה, איך לשכנע אנשים? מסר סמוי בשאלה, שאלה מניפולטיבית, מניפולציה בשאלה, שאלה משכנעת, לשכנע בשאלה, פסיכולוגיה הפוכה, מסר לתת מודע, איך לשאול נכון?
... הכלל הפשוט שאליעד כהן מציע הוא לבדוק מראש עם איזה משפט האדם ירגיש יותר נוח או פחות נוח להזדהות - אני רוצה או אני יכול. אם אנחנו רוצים שהוא יאמר לנו כן, נשאל אותו באופן שבו יהיה לו קל יותר להזדהות. אם אנחנו רוצים שהוא יאמר לנו לא, נשאל באופן הפוך, בדרך שבה יהיה לו קשה יותר להזדהות. איך ליישם את הטכניקה על עצמנו? העיקרון שאליעד כהן מציג לא תקף רק לשכנוע של אנשים אחרים אלא גם לעבודה עצמית. כשאנו נשאלים אתה רוצה לעשות משהו? ... אותו שאלה ואנחנו רוצים לגרום לו לעשות את הפעולה. אז זה עובד כזה דבר לפעמים יותר קל לבן אדם להזדהות עם המשפט שאומר אני יכול לעשות את הדבר ולפעמים יותר קל לבן אדם להזדהות עם המשפט שאומר אני רוצה לעשות את הדבר, יחד עם זאת יש לפעמים מצבים שבן אדם לא ירצה או לא ירגיש בנוח עם המשפט שאומר אני רוצה לעשות ככה וככה או ... להגיד לו? אז התשובה היא די פשוטה צריך לשאול אתה השאלה הפשוטה עם מה יהיה לו יותר קשה או קל להזדהות. מה זאת אומרת? זאת אומרת מהיבט מסוים יש מצבים שבהם לדוגמה בן אדם לא נוח לו עם המושג רוצה לדוגמה הוא לא מוכן להודות שהוא רוצה להגיע לפגישה, יש ... אתה רוצה מחר שניפגש? ולא רוצים שהוא ייפגש, אז מה אפשר לעשות? לשאול מה יותר קשה לו לבן אדם להזדהות עם המשפט אני רוצה או עם המשפט אני יכול ודווקא את זה לשאול אותו. אם לדוגמה נגיד אנחנו יודעים שקשה לו להיפגש אז אנחנו לא נשאל אותו אתה רוצה ... מה שבן אדם יכול הוא רוצה לא כל מה שהוא רוצה הוא יכול וזה שני דברים שונים לפעמים נוח לבן אדם להזדהות עם המילה רוצה ולפעמים נוח לו להזדהות עם המילה יכול, ולפעמים זה אותו דבר ולפעמים גם כן לא נוח לו להזדהות עם המילה יכול או רוצה או עם רעיונות שמבטאים יכולת או רצון ואז במקרים האלה כאשר הבן אדם לא רוצה להזדהות או לא יכול להזדהות או קשה לו להזדהות עם מילים שמבטאות יכולת או מבטאות רצון במקרה כזה נכנס לתוקף כל מה שדיברתי שאז אם אנחנו רוצים שהוא יעשה את הפעולה אז אנחנו צריכים להימנע משימוש במונחים שהוא לא ירצה להזדהות איתם ואנחנו דווקא נשתמש נגיד ביכולת או ברצון כאילו בהפך. אם אנחנו רוצים לא לגרום לו לא לרצות לעשות את מה שאנחנו כאילו מציעים לו לעשות אז אנחנו דווקא נשתמש במילים שאנחנו יודעים שהוא לא ירצה להזדהות איתן. עכשיו אותו דבר גם מהכיוון ההפוך כאשר שואלים בן אדם שאלה תגיד לי אתה רוצה לעשות ככה וככה בן אדם צריך לשאול את עצמו אוקי גם אם אני רוצה גם ...
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
... להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון מה זה להטיל ספק ברצון? להטיל ספק ברצון פירושו לא להזדהות עם הרצון באופן מוחלט, לשאול שאלות על עצם ... אין לנו אותו ואנחנו רוצים אותו, אנחנו מרגישים רע. לכן, להטיל ספק ברצון משמעותו בעצם לשחרר את האדם מהתלות במצבים החיצוניים, וכך הוא משתחרר גם מתחושת הסבל. איך להפסיק להזדהות עם הרצון ולהשתחרר ממנו? להפסיק להזדהות עם הרצון פירושו לראות את הרצון כמשהו ... שניתן להטיל בה ספק. דרך הטלת ספק זו, האדם משתחרר מתחושת המחויבות כלפי הרצונות שלו, וכך משתחרר גם מהסבל שמתלווה אליהם. איך להטיל ספק ברצון? מה זה רצון מחויב? איך לא להזדהות עם הרצון? מה הקשר בין רצון ואמונה? איך ...
ראפור טוב, ראפור רע, לא להזדהות עם הלקוח, יצירת כימיה בין אישית, ראפור, שיקוף של הלקוח, שיקוף של הלקוח, איך יוצרים ראפור? פיתוח מיומנויות ראפור, NLP, איך ליצור כימיה? שיטות שכנוע
ראפור טוב, ראפור רע, לא להזדהות עם הלקוח, יצירת כימיה בין אישית, ראפור, שיקוף של הלקוח, שיקוף של הלקוח, איך יוצרים ראפור? פיתוח מיומנויות ראפור, NLP, איך ליצור כימיה? שיטות שכנוע
... טוב, ראפור רע, לא להזדהות עם הלקוח, יצירת כימיה בין אישית, ראפור, שיקוף של הלקוח, שיקוף של הלקוח, איך יוצרים ראפור? פיתוח מיומנויות ראפור, NLP, איך ליצור כימיה? שיטות שכנוע מתי וכיצד כדאי ליצור הזדהות עם הלקוח? אנשים תמיד שואפים להרגיש טוב יותר, ולכן כשלקוח מתעניין במוצר או בשירות, הוא שוקל האם המוצר יועיל לו או יזיק לו. לקוח לא ירצה לקנות מוצר אם הוא מרגיש ... לו משהו רק מתוך אינטרס אישי. כל אדם בטבעו מעדיף את האינטרסים האישיים שלו על פני אינטרסים של אחרים, ולכן, כדי להגדיל את סיכויי המכירה, עולה האפשרות של יצירת הזדהות בין המוכר ללקוח. מהי בעצם יצירת הזדהות עם לקוח? יצירת הזדהות היא מצב בו הלקוח מרגיש שהמוכר דומה לו במאפיינים שונים, וכך גדל הסיכוי שהלקוח יסמוך על המוכר ויאמין להמלצותיו. לדוגמה, אם לקוח אומר שהוא גר בירושלים והמוכר גר ... תחושה שהמוכר דומה לו, ושהוא לא אדם זר עם אינטרסים מנוגדים, אלא שותף להבנת הצרכים שלו. ככל שהפרטים המשותפים בין המוכר ללקוח יהיו יותר ספציפיים וייחודיים, כך ההזדהות תהיה חזקה יותר. לדוגמה, אם הלקוח מזכיר שהוא שותה מים מינרליים מחברה מסוימת בכוס מסוימת, והמוכר במקרה עושה את אותו הדבר, אז כדאי שהמוכר יציין זאת בפני הלקוח. בצורה זו, נוצרת הזדהות עמוקה יותר, והלקוח מרגיש שהמוכר מבין אותו לעומק. כיצד יצירת הזדהות משפרת את המכירה? כאשר הלקוח מרגיש שהמוכר דומה לו, הוא חווה תחושת הרמוניה ואמון, והוא פחות יחשוש מניגוד אינטרסים. הוא עשוי לחשוב שאם המוכר, שהוא כמוהו, ממליץ על מוצר, אז סביר להניח שההמלצה באמת טובה גם עבורו. מתי אסור ליצור הזדהות עם הלקוח? למרות שהזדהות עם הלקוח יכולה להיות כלי מכירה אפקטיבי, קיימים מקרים שבהם דווקא אסור ליצור הזדהות. המוכר צריך לבדוק האם הלקוח אוהב או לא אוהב את התכונה שעליה הוא מספר: אם הלקוח לא אוהב את התכונה, אסור למוכר לומר שגם הוא כזה. לדוגמה, אם הלקוח אומר: אתמול ... אחר שיש לו את אותה התכונה. למשל, אם הלקוח מציין שיש בו צד שמרן וצד פזרן, והמוכר רוצה למכור לו מוצר יקר, עליו לבדוק האם הלקוח גאה בפזרנות שלו. אם כן, המוכר יכול להזדהות עם הצד הפזרן של הלקוח. אך אם הלקוח דווקא נאבק בפזרנות שלו, אז המוכר צריך להימנע מלהזדהות איתו בנקודה זו, כי הדבר יגרום ללקוח להתרחק ממנו. מה עושים כשהלקוח מתלבט לגבי תכונה מסוימת? לעיתים הלקוח לא בטוח אם הוא אוהב או לא אוהב תכונה מסוימת. במקרה כזה, על המוכר לנקוט בגישה מאזנת: לשדר הזדהות מסוימת, אך גם להציג נקודת מבט נוספת ומאוזנת. למשל, אם הלקוח אומר שהוא נוטה לקנות דברים יקרים ואחר כך מתחרט, המוכר יכול לומר: אני מבין אותך, גם לי קורה להרגיש כך לפעמים, לכן אני תמיד בודק אם המוצר באמת שווה את המחיר שלו לפני שאני קונה. השורה התחתונה - איך לפעול נכון מול הלקוח? חשוב לזכור שהזדהות היא כלי עוצמתי, אך רק אם משתמשים בו נכון. הזדהות כדאי לשדר רק עם תכונות שהלקוח גאה בהן, ושהוא מאמין שהן מועילות לו. יש להימנע מלהזדהות עם תכונות שליליות, כי זה עלול לפגוע באמון של הלקוח במוכר. במצבי חוסר ודאות, כדאי להשתמש בשילוב של הזדהות עם אמפתיה מאוזנת כדי ליצור תחושה שהמוכר מבין את הלקוח, אך גם מחפש פתרונות נכונים יותר עבורו. יצירת הזדהות, אם כן, יכולה להיות המפתח לסגירת עסקאות, אך יש להשתמש בה בתבונה ובהתאם לסיטואציה. לפעמים דווקא להראות ללקוח שאתה שונה ממנו עשוי להיות נכון יותר, תלוי במטרות וברצונות האמיתיים של הלקוח. איך יוצרים ראפור עם לקוחות? מתי לא ליצור הזדהות עם הלקוח? טכניקות לשכנוע במכירות האם כדאי להזדהות עם לקוחות? כיצד יוצרים כימיה בין אישית? איך לזהות מה הלקוח אוהב בעצמו? מתי יצירת הזדהות פוגעת במכירות? יצירת הזדהות עם לקוח - האם ומתי? כל אדם שואף להרגיש טוב. כאשר לקוח מתעניין במוצר, הוא שוקל אם המוצר ישפר את מצבו יותר מאשר יזיק לו. אם הוא חושש שהמוצר לא באמת טוב עבורו, ... המרכזית בחייו ומעדיף את טובתו האישית על פני טובתם של אחרים. מכאן, עולה לכאורה כי כדי להגדיל את סיכויי המכירה, המוכר צריך לשדר ללקוח שהוא דומה לו וליצור עמו הזדהות. מהי יצירת הזדהות עם הלקוח? כאשר לקוח מרגיש שהמוכר הוא כמוהו, הוא נוטה לסמוך עליו יותר. לדוגמה, אם הלקוח אומר שהוא גר בירושלים, המוכר שגר בירושלים יכול להגיב: גם אני גר ... הלקוח מרגיש שהמוכר דומה לו. בתת - מודע, הלקוח רואה במוכר גרסה נוספת של עצמו, וכאשר מישהו שדומה לו ממליץ על מוצר - הוא עשוי להאמין שהמוצר אכן מתאים לו. כדי ליצור הזדהות עמוקה יותר, ניתן לשים דגש על פרטים ייחודיים. לדוגמה, אם הלקוח מספר שהוא שותה מים מינרליים של חברה מסוימת בכוס ספציפית, והמוכר עושה אותו דבר, הוא יכול לציין זאת. ככל שהדמיון בין המוכר ללקוח ייחודי וספציפי יותר, כך ההזדהות תהיה עמוקה יותר, והלקוח ירגיש שהמוכר מבין אותו באמת. מדוע יצירת הזדהות עם הלקוח עשויה לשפר את המכירה? כאשר הלקוח מרגיש שהמוכר זהה לו, הוא חווה תחושת הרמוניה ואמון. הוא לא רואה את המוכר כאדם זר עם אינטרסים מנוגדים, אלא כשותף להבנת עולמו וצרכיו. כך הלקוח עשוי לחשוב: אם המוכר חושב שזה טוב עבורי - כנראה שזה באמת טוב, כי הרי הוא בדיוק כמוני. מתי אסור לשדר הזדהות עם הלקוח? למרות היתרונות שביצירת הזדהות , ישנם מקרים שבהם עדיף דווקא לא לשדר ללקוח שאתה כמוהו. כדי להבין מתי לא לשדר
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להזדהות, איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להזדהות, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא רטוריקה, אימון אישי להרזיה, אימון אישי לזוגיות בתחום להזדהות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4375 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 11:19:17 - wesi1