אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ללכלך על האקסים ✔פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
מהם הגורמים שמובילים אותנו ללכלך על האקס?

הצורך הרגשי ללכלך על האקס או האקסית נובע ממגוון סיבות נפשיות, אשר לעיתים קשורות בכאב רגשי או בגעגועים. לעיתים קרובות, כאשר אדם עובר פרידה קשה, הוא מנסה למצוא מישהו להאשים בכאב שהוא מרגיש. האשמת הצד השני, במיוחד כאשר מדובר בקשר שהסתיים, יכולה להקל על הסבל הרגשי ולהפנות את תשומת הלב לכעס כלפי האדם האחר במקום להתמודד עם תחושת החסר או הגעגוע. כך, האדם מרגיש שהוא מוצא מישהו ש"עשה לו רע" ומחפש אמפתיה והבנה מהסביבה.

איך האשמות כלפי האקס קשורות בגעגועים ואהבה?

אחד הגורמים המשמעותיים שמובילים אותנו ללכלך על האקס, הוא געגועים. לעיתים קרובות, התחושות האמיתיות שגורמות לכאב הן געגועים לאדם שהיה לנו קשר איתו, ותחושת ריקנות שנוצרת עם סיום הקשר. אולם, במקום להתמודד עם הגעגועים והכאב, אנחנו מוצאים דרכים לשכנע את עצמנו שהאדם השני לא היה טוב עבורנו. לדוגמה, אדם שהיה בקשר עם אדם שהיה בו משהו טוב, יתחיל להאשים את הצד השני בכל מיני בעיות, מתוך כוונה לשכך את תחושת הגעגוע ולהגיד לעצמו ולסביבה: "היה לי טוב, אבל זה לא באמת היה כזה טוב". בכך, הוא יכול לשכנע את עצמו שהוא לא מתגעגע אלא פשוט שונא את האקס.

איך האשמות כלפי האקס פוגעות באדם המלכלך?

כאשר אדם מלכלך על האקס שלו, הוא בעצם נשאר "הסחורה" של מערכת היחסים הזו. במקום להמשיך קדימה, הוא נשאר תקוע בכעס ובתסכול שהוא חווה מהקשר. האשמות כלפי האקס לא עוזרות להתקדם, אלא רק מקבעות את האדם במקום שבו הוא נמצא, תוך שהוא מזכיר לעצמו שוב ושוב את מה שהיה רע בקשר. במקום להתמודד עם הפגיעה או הכאב, האדם פשוט "שותה רעל רגשי", כלומר, הוא מחזיר את עצמו למקום של סבל במקום להירפא.

כיצד ניתן להתמודד עם פרידה בצורה בריאה?

הדרך הבריאה להתמודד עם פרידה היא על ידי קבלת אחריות אישית על הרגשות שלך, ולא על ידי האשמת אחרים. אם האדם מרגיש רע בעקבות פרידה, עליו לשאול את עצמו מה חסר לו כעת, ומה הוא יכול לעשות על מנת להשיג את מה שחסר לו בדרך חיובית ובריאה. אם הכאב נגרם בגלל משהו טוב שהיה בקשר, כדאי ללמוד איך להשיג את הטוב הזה לבד או ממקום אחר בחיים, בלי להיתקע בכעסים ובהאשמות. החלק הקריטי בתהליך הוא לקיחת אחריות אישית על הרגשות, ושאילת שאלות כגון "מה אני באמת רוצה עכשיו?" ו"מה אני יכול ללמוד מהקשר שהסתיים?"

למה לא כדאי להאשים אחרים בצרות שלנו?

האשמת אחרים לא תפתור את הבעיה האמיתית, אלא רק תשמור את הסבל במקום שבו הוא נמצא. אדם שהרגיש שנוצל או נפגע בקשר, עשוי להמשיך להחיות את תחושת הסבל על ידי חזרה על הבעיות, הבעיות שהיו לו עם הצד השני. על ידי כך, הוא בעצם ממשיך להישאר תקוע בעבר, ולא יכול להמשיך קדימה. האשמת האחרים לא פותרת את הבעיה האישית, והיא רק מקבעת את האדם במקום שבו הוא חווה את הכאב. אם אדם רוצה להתקדם, עליו להפסיק להתמקד באחרים, ולשאול את עצמו: "מה אני יכול לעשות כדי להרגיש טוב עכשיו?" ו"מה אני יכול ללמוד מהקשר כדי להימנע מטעויות בעתיד?"

כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים?

לעיתים, מטפלים עשויים לאשר לאדם להישאר בעמדה של קורבן ולהאשים את השני במצבו. זה קורה כשמטפל מעודד את האדם להחיות את הכאב והסבל שלו, במקום לעזור לו לקחת אחריות ולזכור את טובתו האישית. חיזוק תודעת הקורבן לא רק שלא עוזר למי שעובר טיפול, אלא הוא אף משמר את המצב שבו הוא מרגיש נטל נפשי. אם אדם טוב לו עם עצמו, הוא לא ירגיש צורך להאשים את האחרים או לחיות בתודעת קורבן.

איך להתמודד עם פרידה ללא האשמות מיותרות?

הדרך הבריאה ביותר להתמודד עם פרידה היא על ידי זיהוי הצרכים האמיתיים שלך ולקיחת אחריות עליהם. במקום להאשים את האקס או את הסיטואציה, השלב הבא הוא להבין מה בדיוק חסר לך ומה אתה יכול להשיג בצורה בריאה. זה עשוי לכלול התמקדות בצמיחה האישית, בחיזוק תחום מסוים בחיים, או בהבנה של הקשר הנפשי שנוצר וללמוד ממנו כדי לגדול בעתיד.
מדוע אנשים מרגישים צורך רגשי ללכלך על האקס?

הצורך הרגשי ללכלך על האקס נובע מהרבה סיבות שונות. לעיתים אנשים רוצים לפרוק כעס ולמצוא מישהו להאשים בכאב שהם חווים. כשהם מספרים לאחרים (או לעצמם) כמה האקס "לא בסדר", הם מנסים להקל את תחושת הסבל שלהם, מתוך מחשבה שאם ימצאו במי לתלות את האשמה, הם ירגישו טוב יותר. במקרים רבים, עולה גם היבט של רצון להציג את עצמם כמי שנפגעו וכך לזכות באמפתיה ותמיכה מהסביבה.

כיצד קשור הצורך בלכלוך לגעגוע ולאהבה?

לפעמים, אנשים מלכלכים על האקס דווקא מפני שהם מתגעגעים אליו ואוהבים אותו. ברגע שנוצר חלל רגשי, ופתאום אין להם עוד את הקשר שהיה, הם מרגישים כאב וריקנות. הצורה שלהם "להתמודד" עם הגעגוע היא לשכנע את עצמם שהאקס היה גרוע, כדי לא להמשיך להתגעגע. במקום להתמודד עם התחושה הקשה ש"טוב שהיה ונגמר", הם מספרים לעצמם (או לאחרים) סיפורים שליליים על האקס, גם כשחלק מהם אינו אמיתי. לדוגמה:
  • אישה שהיתה שתלטנית, עלולה להאשים את האקס שהוא שתלטן.
  • מי שחושש בעצמו שהוא נצלן, עלול להדביק לאחרים את אותן האשמות.
  • מי שכואב לו שהקשר נגמר, מתאמץ לספר כמה הצד השני לא היה טוב, כדי לחסום את הגעגוע.
מדוע ללכלך על האקס דווקא פוגע במי שעושה זאת?

כאשר אדם מלכלך על האקס או האקסית שלו, הוא למעשה ממשיך לחיות את אותה מערכת יחסים בדמיון שלו. אם הקשר היה בעייתי, הוא נשאר תקוע באותו מקום של כעס וטינה, ובמקום להתקדם, הוא ממשיך להזין את עצמו בזיכרונות שליליים. גם אם האקס באמת פגע, דיבורים חוזרים על הרע רק גורמים לכך שהפגיעה ממשיכה להדהד בנפש של מי שמדבר עליה.

יתרה מזאת, מי שמלכלך על האקס:
  • שותה לעצמו "רעל" רגשי, מאחר שהוא מזכיר לעצמו עוד ועוד את החוויות הלא טובות.
  • אינו פותר את הבעיה האמיתית של הגעגוע או הכאב, אלא רק מנסה לעקוף אותו ולהדחיקו.
  • מקבע את עצמו בעמדה של קורבן, וממשיך להיות מחובר לנושא שכביכול רצה לשכוח.
איך להתמודד עם פרידה בלי ללכלך על האקס?

הדרך היחידה לא לפתור געגוע וכאב באמצעות האשמות, היא ללמוד להרגיש טוב עם עצמך באמת. אם היה משהו טוב בקשר, חשוב להבין מה היה טוב בו, ולהשיג את הטוב הזה מתוכך או ממקום אחר בחיים. אם היה משהו רע, אפשר ללמוד כיצד למנוע זאת בעתיד, אבל בלי לשקוע בהאשמות מיותרות שמזיקות יותר מאשר מועילות.

כאשר רע לאדם בעקבות פרידה, עליו לשאול את עצמו:
  • מה באמת חסר לי כעת, ואיך אני משיג זאת בצורה בריאה?
  • האם אני בוחר להמשיך לכעוס ולהתלונן, או שאני בוחר לקחת אחריות על המצב הנוכחי ולהתקדם?
  • במה אני יכול לצמוח וללמוד מהקשר שהסתיים, במקום להיתקע בלהאשים אחרים?
למה לא כדאי להאשים אחרים בצרות שלנו?

האשמת אחרים לא פותרת את הבעיה, אלא רק משמרת את הכאב. לדוגמה, מי שהרגיש שנוצל או נפגע בתוך הקשר, ממשיך לשחזר את התחושה הקשה על ידי דיבור חוזר ונשנה על כך. למעשה, הוא "ממשיך את הזוגיות" באופן שלילי בתוך המחשבות שלו, גם אחרי שהקשר נגמר.

מי שרוצה באמת לעבור הלאה, צריך להפסיק להתמקד באחרים, לבחון מה חסר לו ולהשלים זאת בדרך חיובית. יש כאן עניין של לקיחת אחריות: אם אני כועס, אני צריך לבחון מה רציתי לקבל מהקשר ולא קיבלתי, ואיך אני משיג זאת כעת ללא תלות בשום אדם אחר.

כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים?

ישנם מטפלים או גורמים ש"מעודדים" אנשים להישאר בעמדה של קורבן, ובכך הם מחזקים עוד יותר את הנטייה ללכלך על האקס. במקום להנחות את האדם לקחת אחריות על חייו, הם מחפשים להצביע על הפוגע, להגדיר אותו כמניפולטור או נרקיסיסט ולומר "אתה לא אשם בכלום". אך מי שטוב לו באמת עם עצמו, אינו מרגיש צורך להאשים אחרים.

טיפול בריא מסייע לאדם להבין מה קרה, אבל גם לשאול את עצמו שאלות כמו:
  • מה באמת אני רוצה עכשיו?
  • איך אני יכול להמשיך בחיים בלי לסחוב רגשות כעס וטינה?
  • האם יש בי חלקים שצריך לחזק, כדי שלא אפול לאותו דפוס קשר בעתיד?
התמודדות נכונה כוללת זיהוי הצרכים האמיתיים והפנמת העובדה שאין טעם להוסיף סבל על ידי הטחת האשמות או לכלוך מיותר.
בן זוג עם הפרעות נפשיות, בת זוג עם הפרעות נפשיות, בן זוג חולה נפש, בת זוג חולת נפש, בן זוג נרקיסיסט, בת זוג נרקיסיסטית, להאשים את הגרוש, להאשים אחרים בצרות שלך, טיפול בנפגעי כתות, עזרה לקורבנות, טיפול בטראומת אונס, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, איך לא לשנוא את האקסית? איך לשכוח את האקסית? איך להוציא את האקסית מהראש? איך להתמודד עם פרידה קשה? איך לבנות אמון אחרי בגידה? קורבנות התחזות, קורבנות של מתחזים, בני זוג מתחזים, איך לא להתגעגע? שיטות לא להתגעגע, טעויות בפרידה זוגית, יצירת טראומה, הרסו לי את החיים, נרקיסיסטיות וזוגיות
להמשיך בת זוג לפתור להתמודד עם געגוע טעויות אמפתיות להתמודד בעיות נפשיות טיפול בטראומה לטפל בחולה נפש לטפל בהפרעה נפשית איך להוציא מישהו מהראש איך לשכוח את האקס איך לשכוח את האקסים איך לשכוח את האקסית איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אישיות קורבנית אקס אקסים אקסית אשם אשמה בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בעקבות בגידה דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה דמות דמות הקורבן האם לשכוח את האקס האם לשכוח את האקסית האקס האקס הרס לי את החיים האקסית האקסית הרסה לי את החיים הזדהות הזדהות עם דמות הקורבן הרס לי את החיים הרסה לי את החיים התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם בגידה התמודדות עם פרידה התקרבנות זוגיות חיים טיפול טיפול בבגידה טיפול בטראומה טיפול בטראומה זוגית טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומה זוגית טראומות יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להאשים להאשים את האקס להאשים את האקסית להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להזדהות להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיות קורבן להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על בגידה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם בגידה להתמודד עם פרידה להתקרבן ללכלך ללכלך על אקסים ללכלך על האקס ללכלך על האקסים ללכלך על האקסית למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסים לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב לשנוא לשנוא את האקס לשנוא את האקסית מטופל מטופלים מטפל משבר בגידה מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה פרידה פרידה בעקבות בגידה פרידה קשה פרידות קורבן קורבניות קושי קשיים שברון לב שכחה שנאה
ללכלך על האקסים, להפיץ שמועות על האקסים, לטנף על האקסים, להכפיש אקסים, מי זרק את מי? אני זרקתי אותה, אני זרקתי אותו, הוא קמצן, היא גרועה בסקס, הוא גרוע בסקס, למה מלכלכים על אקסים? למה שונאים אקסים? למה לא ללכלך על אקסים?
ללכלך על האקסים, להפיץ שמועות על האקסים, לטנף על האקסים, להכפיש אקסים, מי זרק את מי? אני זרקתי אותה, אני זרקתי אותו, הוא קמצן, היא גרועה בסקס, הוא גרוע בסקס, למה מלכלכים על אקסים? למה שונאים אקסים? למה לא ללכלך על אקסים?
ללכלך על האקסים , להפיץ שמועות על האקסים, לטנף על האקסים, להכפיש אקסים, מי זרק את מי? אני זרקתי אותה, אני זרקתי אותו, הוא קמצן, היא גרועה בסקס, הוא גרוע ... איך לפרש את הלכלוך על אקסים? איך להתקדם הלאה אחרי קשר? למה אנשים מלכלכים על האקסים שלהם ומה עומד מאחורי זה? לאחר פרידה, רבים נוטים ללכלך על האקסים שלהם - בין אם מדובר בגברים שמכפישים את האקסיות או נשים שמדברות רעות על האקסים שלהן. אך השאלה המרכזית היא: מה עומד מאחורי ההתנהגות הזו? למה ...
פרידה קשה, למה לא לשנוא את האקסית? למה לא ללכלך על האקסית? פוסט טראומה מהאקסית, ריבאונד זוגי, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי פרידה, זיכרונות שליליים מהאקסית, איך למצוא זוגיות? למה לא להאשים את האקסית? להתלונן על האקסית
פרידה קשה, למה לא לשנוא את האקסית? למה לא ללכלך על האקסית? פוסט טראומה מהאקסית, ריבאונד זוגי, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי פרידה, זיכרונות שליליים מהאקסית, איך למצוא זוגיות? למה לא להאשים את האקסית? להתלונן על האקסית
... קשה, למה לא לשנוא את האקסית? למה לא ללכלך על האקסית? פוסט טראומה מהאקסית, ריבאונד זוגי, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי פרידה, זיכרונות שליליים מהאקסית, איך למצוא זוגיות? למה לא להאשים את האקסית? להתלונן על האקסית ... בזוגיות? זוגיות אחרי בגידה איך להיות אטרקטיבי בזוגיות? למה לא כדאי לשנוא או ללכלך על האקסים? ישנן סיבות רבות לכך שלא כדאי לשנוא את האקסים או ללכלך עליהם, אך אחת מהן היא שככל שתלכלכו יותר על האקסית או האקס שלכם, כך תגדילו את הסיכוי שלא תמצאו זוגיות טובה ...
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
... לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1 איך להתמודד עם תחושות קשות אחרי פרידה? הסוגיה המרכזית שעלתה בשיחה היא כיצד להתמודד עם תחושת הרע שמגיעה לאחר פרידה. אליעד כהן עונה על כך בהסבר יסודי, שלפיו כל תחושת רע נובעת משני גורמים: או מציאות שאינה מתאימה לרצוננו, או הרצון שלנו עצמו. לדבריו, הדרך ... - עלינו להבין מה במציאות לא מסתדר עם הרצונות שלנו, ואז או לשנות את המציאות או לשנות את הרצון. הוא מציין כי לא משנה אם מדובר בפרידה ממערכת יחסים או במצבים אחרים - הנוסחה היא תמיד זהה. לאחר שציין את הנוסחה הכללית, אליעד שואל את השואל מה בדיוק רע לו בפרידה. התשובה שהתקבלה הייתה שהתעוררה תחושת רע בעקבות השינוי בהרגלים, שכן נדרש להתרגל לעובדה שלא ניתן להמשיך לשוחח עם האדם שהייתה לו קשר ... אחד נגמר החלב. אליעד מסביר כי התחושה לא נובעת מהעובדה שההרגל נפסק, אלא כי האדם רוצה חלב, והוא לא מצליח להשיג אותו. במקרה של פרידה, אם אדם היה רגיל לקיים קשר אינטימי עם בן הזוג, הרע לא נובע מהפסקת ההרגל, אלא מהמקום שבו לא ממלאים את הרצון הזה. בהמשך, השיחה עוסקת בשאלת בזבוז הזמן. השואל מעלה את השאלה האם הוא בזבז ... הוא מציע לשאול את עצמו - מה היית עושה אחרת אם היה לך עוד זמן? הוא מציין שכדאי לשאול את עצמך מה מציק לך והאם יש סיבה להרגיש אשם או לא מספיק טוב, או שמא הכל היה סביר ובאמת היה צורך להרגיש את מה שאתה מרגיש כעת. בשלב מאוחר יותר, אליעד מסביר כיצד מחשבות אני לא מספיק ... את האופציה לשנות את הגישה שלנו לרגשות ולתחושות, ולהתמודד בצורה פרודוקטיבית עם חוויות כואבות. איך להתמודד עם תחושות קשות אחרי פרידה? מה עושים אחרי פרידה? האם בזבזתי את הזמן בקשר? איך לשנות את הגישה לחוויות רגשיות? איך לא להרגיש רע מפרידה? מה השאלה שלך? ש: איך להרגיש טוב אחרי פרידה. אליעד: ולא אחרי פרידה אתה יודע איך להרגיש טוב? ש: אז לא אז איך להרגיש פחות רע. אליעד: אחרי פרידה ואיך להרגיש פחות רע לא אחרי פרידה אתה יודע? ש: כלומר, אחרי פרידה אתה מרגיש יותר רע מבכללי לא? אליעד: גם כשאתה חולה אתה מרגיש יותר רע גם שסתם כואבת לך הרגל אתה מרגיש יותר רע. ש: למה תמיד לסבך. אליעד: אתה מסבך השאלה שלך איך לא להרגיש רע או איך להרגיש טוב. ש: לא איך להרגיש פחות רע מהפרידה עצמה. אליעד: אני מנסה להעביר לך מסר תקשיב אני מנסה להגיד לך שהנוסחה איך לא להרגיש רע מפרידה זה כמו איך לא להרגיש רע מזה שחם לך זאת אותה נוסחה בודקים מה נגד רצונך ורואים או שאתה משנה את המציאות או את רצונך זאת אותה נוסחה, הנוסחה לא תשתנה בגלל שזה פרידה אתה הבנת איך לא להרגיש רע אחרי
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 2
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 2
... לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 2 איך לא להתגעגע אחרי פרידה? לאחר פרידה, תהליך ההתמודדות עם הרגשות שנוצרים עשוי להיות מאתגר. אליעד כהן מסביר כיצד ההתמודדות עם תחושת געגועים קשורה באופן ישיר למידת ההנאה והטוב שהרגשנו בזמן שהיינו עם בן הזוג. הרגשות שליליים כמו געגועים או דיכאון נובעים לא רק מכך שאיבדנו את האדם, אלא גם מכך שיש לנו זיכרונות טובים שמזינים את הרגשות הללו. במילים אחרות, ככל שהיו לנו יותר חוויות טובות עם בן הזוג, כך תהיה לנו תחושת געגוע חזקה יותר לאחר הפרידה. אליעד מסביר שאם היית שוכח את כל החוויות הטובות מהקשר, לא היה לך רע מזה שהפרידה התרחשה. כדי להבין את הקשר בין געגוע לשמחה שחווינו בזמן הקשר, אליעד מציין שתחושת רע נובעת מהמקום שבו היה לנו טוב. אם היה לך טוב מאוד, הזיכרונות האלה חזקים יותר, והתחושה הרעה לאחר הפרידה נמשכת יותר זמן. הוא גם מבצע השוואה בין תחושות רע לאוכל: אדם שנמצא בתהליך דיאטה, למשל, ימצא את הדיאטה קשה במיוחד אם נהנה לאכול לפני כן, משום שבזמן האכילה הוא נהנה, ... נשארנו עם חלק מהכסף שמצאנו. הדמיון למערכת היחסים הוא בכך שככל שנזכור את הדברים הטובים שהיו, נרגיש רע יותר אחרי הפרידה. האם כל אדם נאלץ להתמודד עם געגוע אחרי פרידה? לא תמיד. אליעד מציין שאם לא היה לך כל כך טוב בקשר, לא היית מתגעגע, וייתכן שתתמודד עם הפרידה בקלות רבה יותר. גם אם תחווה רגשות של בדידות אחרי פרידה, ייתכן שההבנה שאתה מתגעגע לאדם הזה רק בגלל שחוויית איתו טוב, תסייע לך לשחרר את תחושת הגעגוע לאורך זמן. למעשה, הזמן הוא המרפא - עם הזמן, הזיכרונות טובים יתחילו להתפוגג, והגעגוע יחלוף. בסופו של דבר, אליעד מציע שזו בחירה שלך איך להסתכל על הדברים: אתה יכול לראות את הפרידה כהליך שבו שילמת מחיר על החוויות הטובות שהיו לך, או שאתה יכול לבחור לראות את זה כניקוי מהחיסרון הקיומי שהרגשת לפני שהיית בקשר. ברגע שתבין שהגעגוע הוא תוצאה של ... הטובים, תוכל להתחיל לראות את הגעגועים לא רק כחלק מהכאב, אלא גם כהזדמנות להעריך את הרגעים הטובים שצברת. איך להתמודד עם פרידה? מה לעשות אחרי פרידה? איך לשכוח מישהו? התמודדות עם געגועים אחרי פרידה איך לשחרר געגועים? אתה בעיקרון יכול להרגיש רע מזה שהבחורה לא איתך כל זמן שיש לך זיכרון של הדברים הטובים שהיה לך כשהיית איתה, עד כאן אתה מסכים זאת אומרת אם תאורטית ...
דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה, חלק 2
דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה, חלק 2
... פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה, חלק 2 איך להתמודד עם דיכאון אחרי פרידה? הסיפור המרכזי בהרצאה עוסק בפרידה זוגית, רגשות של דיכאון שמגיעים בעקבותיה, וכיצד להתמודד עם תחושת החיסרון שמלווה את האדם לאחר פרידה. הדגש הוא על איך האדם יכול להתמודד עם תחושות אלו ולהתמודד עם חוויית הפרידה, במיוחד כאשר יש תחושת חיסרון שנגרמת מכך שמישהו אחר לא רוצה אותנו. נראה כי בשיחה המתוארת, ישנה התמקדות במאבק הפנימי של האדם: האם ... טובים יותר. מהם היתרונות והחסרונות לאחר פרידה? כיצד להתמודד עם דיכאון אחרי פרידה? איך להתמודד עם תחושות של חיסרון? מהו הקשר בין תודעה וצמיחה אישית? מהם הכלים להתמודדות עם פרידה זוגית? האם ניתן להפוך חסרונות ליתרונות? אליעד: אז תראה, אתה הבנת מה אני אמרתי? ש: נראה לי שהבנתי אליעד: עכשיו ... לך עכשיו את כולם בעולם שירצו אותך חוץ ממנה, אבל היא לא רוצה אותי. אותה אני רוצה, למה? כי היא מזכירה לך את החיסרון. היא אומרת לך: לא אוהבים אותך בלי תנאים. כולם אוהבים אותך, לא, אבל היא לא ... יכול להיות שגם בזה יש חיסרון, מצד שני, כן, למה היא לא רוצה אותי, בגלל החיסרון. מצד נוסף, כן יש חיסרון ובכל זאת היא רוצה להיות איתי בקשר. בקיצור יש פה לופ שלא משנה איך תסובב אותו, אתה נתקע עם ... אני רוצה לקחת את זה, להפוך את זה. ש: אני שונא את זה אליעד: מה תקבל בתמורה? חופש אולטימטיבי. תהיה אלוהים. לא מתאים לך? אלוהים אתה תהיה ש: מתאים לי אבל בא לי שזה יהיה מהר, לא ... אותי ותמיד לא אהבה אותי במאה אחוז. היא תמיד שנאה אותי והיא תמיד אהבה אותי. והיא תמיד אוהבת אותי והיא תמיד שונאת אותי. והיא תמיד רק אוהבת אותי, לא גם וגם. היא תמיד גם רק אוהבת אותי ותמיד גם רק שונאת אותי. והיא תמיד גם לא אוהבת אותי ולא שונאת אותי. היא תמיד גם מדברת איתי והיא תמיד גם לא מדברת איתי. תמיד. זה לא הגיוני. לך על זה ואתה מנוטרל. אין לך פה מה להרגיש בכלל, ...
דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה, חלק 1
דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה, חלק 1
... פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה, חלק 1 מהם המנגנונים הפסיכולוגיים שמובילים לדיכאון בעקבות פרידה זוגית? לאחר פרידה זוגית, פעמים רבות יש תחושת דיכאון או תסכול שיכולה להופיע באופן מיידי. תחושת הדיכאון הזו אינה נובעת דווקא מהעובדה שהאדם נפגע מהפרידה עצמה, אלא מההבנה שהקשר הזוגי שנשען על רגשות ותשוקות כבר לא קיים, והאדם שואל את עצמו, מדוע הוא לא מצליח להתמודד עם התחושות האלה. המנגנון הבסיסי העומד מאחורי תחושת הדיכאון הוא שלפעמים אנחנו חווים קשרים זוגיים תוך כדי שכנוע פנימי שאנחנו ראויים להם, ולכן פרידה מהם עשויה להוביל לתחושת חוסר ערך, כאשר אנחנו מתחילים לחשוב שהסיבה לפרידה היא בחסרונות שלנו ולא רק בגלל שהאדם השני לא מתאים לנו. אליעד מסביר שזו למעשה טעות, כי התחושה הזאת נובעת ממקום של חיבור לדימוי שלנו, ולא בהכרח מהמציאות. ההבנה כי לא בהכרח אנחנו לא ראויים לזוגיות או שמישהו לא אוהב אותנו כי לא מספיק אהבנו את עצמנו. היכולת להתמודד עם תחושת הדחייה הזוגית ולהבין שהיא לא בהכרח קשורה אלינו. ההבנה שפרידה מזוגיות אינה בהכרח פרידה מהאהבה העצמית שלנו. איך מחשבות אישיות עשויות לעוות את החוויה אחרי פרידה? המחשבות האישיות שמבנים אנשים לאחר פרידה זוגית יכולות לעוות את המציאות. לדוגמה, אדם עשוי לחשוב שמה שנכון לו זה אם הבחורה תרצה אותו, ושזו הראייה שמאשרת את ערכו. אליעד מציין שזו תפיסה שגויה. למעשה, הציפייה לכך שבן הזוג יחפוף אותנו בשלמותנו עם יתרונותינו דווקא מציבה אותנו בעמדה שבה קשה לנו להרגיש טוב אם יש חיסרון כלשהו במערכת היחסים. כשנפגשים עם תחושת דחייה, ברגע שהיא מגיעה, יש אנשים שמתחילים להרגיש רע עם עצמם ולהאשים את עצמם באופן לא הוגן. ההשפעה של מחשבות האישיות על תחושות הדיכאון יכולות להיות הרסניות כי הן מקשרות את עצמנו לתפיסה של דימוי לא מציאותי. כשהמחשבות ... עם עצמנו, זה מספיק. ברגע שיש את המחשבה הזו בראש, אפשר להפסיק לחפש את אישורו של בן הזוג לשעבר, ולא להתמקד בתחושות דחייה. הבנה שהתחושות שמלוות אותנו בזמן פרידה הן לא בהכרח אותנטיות. יכולת לזהות שאנחנו לא נמדדים על פי אחרים, אלא על פי עצמנו. איך לעבוד עם תחושת החוסר לאחר פרידה? התחושה של חוסר לאחר פרידה יכולה להיווצר גם כאשר בן הזוג מפסיק לתמוך בנו במילים שמזכירות לנו את היתרונות שלנו. אליעד מסביר שאם
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ללכלך על האקסים, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ללכלך על האקסים, איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטור, מאמן לחיים, מטפל רגשי בנושאי ללכלך על האקסים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4690 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 00:46:51 - wesi1