אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טראומות ✔פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
מהם הגורמים שמובילים אותנו ללכלך על האקס?

הצורך הרגשי ללכלך על האקס או האקסית נובע ממגוון סיבות נפשיות, אשר לעיתים קשורות בכאב רגשי או בגעגועים. לעיתים קרובות, כאשר אדם עובר פרידה קשה, הוא מנסה למצוא מישהו להאשים בכאב שהוא מרגיש. האשמת הצד השני, במיוחד כאשר מדובר בקשר שהסתיים, יכולה להקל על הסבל הרגשי ולהפנות את תשומת הלב לכעס כלפי האדם האחר במקום להתמודד עם תחושת החסר או הגעגוע. כך, האדם מרגיש שהוא מוצא מישהו ש"עשה לו רע" ומחפש אמפתיה והבנה מהסביבה.

איך האשמות כלפי האקס קשורות בגעגועים ואהבה?

אחד הגורמים המשמעותיים שמובילים אותנו ללכלך על האקס, הוא געגועים. לעיתים קרובות, התחושות האמיתיות שגורמות לכאב הן געגועים לאדם שהיה לנו קשר איתו, ותחושת ריקנות שנוצרת עם סיום הקשר. אולם, במקום להתמודד עם הגעגועים והכאב, אנחנו מוצאים דרכים לשכנע את עצמנו שהאדם השני לא היה טוב עבורנו. לדוגמה, אדם שהיה בקשר עם אדם שהיה בו משהו טוב, יתחיל להאשים את הצד השני בכל מיני בעיות, מתוך כוונה לשכך את תחושת הגעגוע ולהגיד לעצמו ולסביבה: "היה לי טוב, אבל זה לא באמת היה כזה טוב". בכך, הוא יכול לשכנע את עצמו שהוא לא מתגעגע אלא פשוט שונא את האקס.

איך האשמות כלפי האקס פוגעות באדם המלכלך?

כאשר אדם מלכלך על האקס שלו, הוא בעצם נשאר "הסחורה" של מערכת היחסים הזו. במקום להמשיך קדימה, הוא נשאר תקוע בכעס ובתסכול שהוא חווה מהקשר. האשמות כלפי האקס לא עוזרות להתקדם, אלא רק מקבעות את האדם במקום שבו הוא נמצא, תוך שהוא מזכיר לעצמו שוב ושוב את מה שהיה רע בקשר. במקום להתמודד עם הפגיעה או הכאב, האדם פשוט "שותה רעל רגשי", כלומר, הוא מחזיר את עצמו למקום של סבל במקום להירפא.

כיצד ניתן להתמודד עם פרידה בצורה בריאה?

הדרך הבריאה להתמודד עם פרידה היא על ידי קבלת אחריות אישית על הרגשות שלך, ולא על ידי האשמת אחרים. אם האדם מרגיש רע בעקבות פרידה, עליו לשאול את עצמו מה חסר לו כעת, ומה הוא יכול לעשות על מנת להשיג את מה שחסר לו בדרך חיובית ובריאה. אם הכאב נגרם בגלל משהו טוב שהיה בקשר, כדאי ללמוד איך להשיג את הטוב הזה לבד או ממקום אחר בחיים, בלי להיתקע בכעסים ובהאשמות. החלק הקריטי בתהליך הוא לקיחת אחריות אישית על הרגשות, ושאילת שאלות כגון "מה אני באמת רוצה עכשיו?" ו"מה אני יכול ללמוד מהקשר שהסתיים?"

למה לא כדאי להאשים אחרים בצרות שלנו?

האשמת אחרים לא תפתור את הבעיה האמיתית, אלא רק תשמור את הסבל במקום שבו הוא נמצא. אדם שהרגיש שנוצל או נפגע בקשר, עשוי להמשיך להחיות את תחושת הסבל על ידי חזרה על הבעיות, הבעיות שהיו לו עם הצד השני. על ידי כך, הוא בעצם ממשיך להישאר תקוע בעבר, ולא יכול להמשיך קדימה. האשמת האחרים לא פותרת את הבעיה האישית, והיא רק מקבעת את האדם במקום שבו הוא חווה את הכאב. אם אדם רוצה להתקדם, עליו להפסיק להתמקד באחרים, ולשאול את עצמו: "מה אני יכול לעשות כדי להרגיש טוב עכשיו?" ו"מה אני יכול ללמוד מהקשר כדי להימנע מטעויות בעתיד?"

כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים?

לעיתים, מטפלים עשויים לאשר לאדם להישאר בעמדה של קורבן ולהאשים את השני במצבו. זה קורה כשמטפל מעודד את האדם להחיות את הכאב והסבל שלו, במקום לעזור לו לקחת אחריות ולזכור את טובתו האישית. חיזוק תודעת הקורבן לא רק שלא עוזר למי שעובר טיפול, אלא הוא אף משמר את המצב שבו הוא מרגיש נטל נפשי. אם אדם טוב לו עם עצמו, הוא לא ירגיש צורך להאשים את האחרים או לחיות בתודעת קורבן.

איך להתמודד עם פרידה ללא האשמות מיותרות?

הדרך הבריאה ביותר להתמודד עם פרידה היא על ידי זיהוי הצרכים האמיתיים שלך ולקיחת אחריות עליהם. במקום להאשים את האקס או את הסיטואציה, השלב הבא הוא להבין מה בדיוק חסר לך ומה אתה יכול להשיג בצורה בריאה. זה עשוי לכלול התמקדות בצמיחה האישית, בחיזוק תחום מסוים בחיים, או בהבנה של הקשר הנפשי שנוצר וללמוד ממנו כדי לגדול בעתיד.
מדוע אנשים מרגישים צורך רגשי ללכלך על האקס?

הצורך הרגשי ללכלך על האקס נובע מהרבה סיבות שונות. לעיתים אנשים רוצים לפרוק כעס ולמצוא מישהו להאשים בכאב שהם חווים. כשהם מספרים לאחרים (או לעצמם) כמה האקס "לא בסדר", הם מנסים להקל את תחושת הסבל שלהם, מתוך מחשבה שאם ימצאו במי לתלות את האשמה, הם ירגישו טוב יותר. במקרים רבים, עולה גם היבט של רצון להציג את עצמם כמי שנפגעו וכך לזכות באמפתיה ותמיכה מהסביבה.

כיצד קשור הצורך בלכלוך לגעגוע ולאהבה?

לפעמים, אנשים מלכלכים על האקס דווקא מפני שהם מתגעגעים אליו ואוהבים אותו. ברגע שנוצר חלל רגשי, ופתאום אין להם עוד את הקשר שהיה, הם מרגישים כאב וריקנות. הצורה שלהם "להתמודד" עם הגעגוע היא לשכנע את עצמם שהאקס היה גרוע, כדי לא להמשיך להתגעגע. במקום להתמודד עם התחושה הקשה ש"טוב שהיה ונגמר", הם מספרים לעצמם (או לאחרים) סיפורים שליליים על האקס, גם כשחלק מהם אינו אמיתי. לדוגמה:
  • אישה שהיתה שתלטנית, עלולה להאשים את האקס שהוא שתלטן.
  • מי שחושש בעצמו שהוא נצלן, עלול להדביק לאחרים את אותן האשמות.
  • מי שכואב לו שהקשר נגמר, מתאמץ לספר כמה הצד השני לא היה טוב, כדי לחסום את הגעגוע.
מדוע ללכלך על האקס דווקא פוגע במי שעושה זאת?

כאשר אדם מלכלך על האקס או האקסית שלו, הוא למעשה ממשיך לחיות את אותה מערכת יחסים בדמיון שלו. אם הקשר היה בעייתי, הוא נשאר תקוע באותו מקום של כעס וטינה, ובמקום להתקדם, הוא ממשיך להזין את עצמו בזיכרונות שליליים. גם אם האקס באמת פגע, דיבורים חוזרים על הרע רק גורמים לכך שהפגיעה ממשיכה להדהד בנפש של מי שמדבר עליה.

יתרה מזאת, מי שמלכלך על האקס:
  • שותה לעצמו "רעל" רגשי, מאחר שהוא מזכיר לעצמו עוד ועוד את החוויות הלא טובות.
  • אינו פותר את הבעיה האמיתית של הגעגוע או הכאב, אלא רק מנסה לעקוף אותו ולהדחיקו.
  • מקבע את עצמו בעמדה של קורבן, וממשיך להיות מחובר לנושא שכביכול רצה לשכוח.
איך להתמודד עם פרידה בלי ללכלך על האקס?

הדרך היחידה לא לפתור געגוע וכאב באמצעות האשמות, היא ללמוד להרגיש טוב עם עצמך באמת. אם היה משהו טוב בקשר, חשוב להבין מה היה טוב בו, ולהשיג את הטוב הזה מתוכך או ממקום אחר בחיים. אם היה משהו רע, אפשר ללמוד כיצד למנוע זאת בעתיד, אבל בלי לשקוע בהאשמות מיותרות שמזיקות יותר מאשר מועילות.

כאשר רע לאדם בעקבות פרידה, עליו לשאול את עצמו:
  • מה באמת חסר לי כעת, ואיך אני משיג זאת בצורה בריאה?
  • האם אני בוחר להמשיך לכעוס ולהתלונן, או שאני בוחר לקחת אחריות על המצב הנוכחי ולהתקדם?
  • במה אני יכול לצמוח וללמוד מהקשר שהסתיים, במקום להיתקע בלהאשים אחרים?
למה לא כדאי להאשים אחרים בצרות שלנו?

האשמת אחרים לא פותרת את הבעיה, אלא רק משמרת את הכאב. לדוגמה, מי שהרגיש שנוצל או נפגע בתוך הקשר, ממשיך לשחזר את התחושה הקשה על ידי דיבור חוזר ונשנה על כך. למעשה, הוא "ממשיך את הזוגיות" באופן שלילי בתוך המחשבות שלו, גם אחרי שהקשר נגמר.

מי שרוצה באמת לעבור הלאה, צריך להפסיק להתמקד באחרים, לבחון מה חסר לו ולהשלים זאת בדרך חיובית. יש כאן עניין של לקיחת אחריות: אם אני כועס, אני צריך לבחון מה רציתי לקבל מהקשר ולא קיבלתי, ואיך אני משיג זאת כעת ללא תלות בשום אדם אחר.

כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים?

ישנם מטפלים או גורמים ש"מעודדים" אנשים להישאר בעמדה של קורבן, ובכך הם מחזקים עוד יותר את הנטייה ללכלך על האקס. במקום להנחות את האדם לקחת אחריות על חייו, הם מחפשים להצביע על הפוגע, להגדיר אותו כמניפולטור או נרקיסיסט ולומר "אתה לא אשם בכלום". אך מי שטוב לו באמת עם עצמו, אינו מרגיש צורך להאשים אחרים.

טיפול בריא מסייע לאדם להבין מה קרה, אבל גם לשאול את עצמו שאלות כמו:
  • מה באמת אני רוצה עכשיו?
  • איך אני יכול להמשיך בחיים בלי לסחוב רגשות כעס וטינה?
  • האם יש בי חלקים שצריך לחזק, כדי שלא אפול לאותו דפוס קשר בעתיד?
התמודדות נכונה כוללת זיהוי הצרכים האמיתיים והפנמת העובדה שאין טעם להוסיף סבל על ידי הטחת האשמות או לכלוך מיותר.
בן זוג עם הפרעות נפשיות, בת זוג עם הפרעות נפשיות, בן זוג חולה נפש, בת זוג חולת נפש, בן זוג נרקיסיסט, בת זוג נרקיסיסטית, להאשים את הגרוש, להאשים אחרים בצרות שלך, טיפול בנפגעי כתות, עזרה לקורבנות, טיפול בטראומת אונס, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, איך לא לשנוא את האקסית? איך לשכוח את האקסית? איך להוציא את האקסית מהראש? איך להתמודד עם פרידה קשה? איך לבנות אמון אחרי בגידה? קורבנות התחזות, קורבנות של מתחזים, בני זוג מתחזים, איך לא להתגעגע? שיטות לא להתגעגע, טעויות בפרידה זוגית, יצירת טראומה, הרסו לי את החיים, נרקיסיסטיות וזוגיות
טיפול בחולי נפש שברון לב טיפול לאחר בגידה יכולת להפסיק שכחה איך לא לשנוא את האקסית למידה הרגשת ריקנות הרגשה של ריקנות פסיכיאטר איך להוציא מישהו מהראש איך לשכוח את האקס איך לשכוח את האקסים איך לשכוח את האקסית איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אישיות קורבנית אקס אקסים אקסית אשם אשמה בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בעקבות בגידה דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה דמות דמות הקורבן האם לשכוח את האקס האם לשכוח את האקסית האקס האקס הרס לי את החיים האקסית האקסית הרסה לי את החיים הזדהות הזדהות עם דמות הקורבן הרס לי את החיים הרסה לי את החיים התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם בגידה התמודדות עם פרידה התקרבנות זוגיות חיים טיפול טיפול בבגידה טיפול בטראומה טיפול בטראומה זוגית טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומה זוגית טראומות יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להאשים להאשים את האקס להאשים את האקסית להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להזדהות להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיות קורבן להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על בגידה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם בגידה להתמודד עם פרידה להתקרבן ללכלך ללכלך על אקסים ללכלך על האקס ללכלך על האקסים ללכלך על האקסית למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסים לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב לשנוא לשנוא את האקס לשנוא את האקסית מטופל מטופלים מטפל משבר בגידה מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה פרידה פרידה בעקבות בגידה פרידה קשה פרידות קורבן קורבניות קושי קשיים שברון לב שכחה שנאה
PTSD, איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה
PTSD, איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה
... איך לחיות עם פוסט טראומה? 2 סוגים של פוסט טראומה, פוסט טראומה אמיתית, פוסט טראומה שקרית, איך למחוק פוסט טראומה? האם למחוק טראומה? איך לחיות עם זיכרון טראומטי? 2 סוגים של טראומות, טראומה טובה, טראומה רעה, טיפול טראומה מהם סוגי הפוסט טראומה וכיצד מתמודדים איתם? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת בפוסט טראומה (PTSD) ובדרכים להתמודד איתה. אליעד מציין שישנם שני סוגים עיקריים של פוסט טראומה: פוסט טראומה אמיתית ופוסט טראומה שקרית, ומסביר כיצד ניתן להתמודד עם כל אחד מהם. מהי פוסט טראומה ואיך היא פוגעת באדם? פוסט טראומה מתארת מצב שבו אדם חווה אירוע טראומטי, כגון פציעה או תקיפה, ומגיב אליו בתגובה פוסט - טראומטית. אליעד מביא דוגמה של אדם שנשך אותו כלב, ומאז הוא מפחד לשמוע את נביחות הכלב - זוהי דוגמה לפוסט טראומה. הכוונה כאן היא שכאשר קורה משהו רע, הזיכרון של אותו אירוע ממשיך להשליך על העתיד וגורם למכאוב נפשי, כמו במקרה של ... הקודמת. מהו ההבדל בין פוסט טראומה אמיתית לפוסט טראומה שקרית? אליעד מסביר את ההבדל בין פוסט טראומה אמיתית לפוסט טראומה שקרית על ידי דוגמאות מעשיות. פוסט טראומה אמיתית היא טראומה שמובילה לתגובה הגיונית ומועילה, כמו לדוגמה פחד מהכנסת אצבע לאש אחרי חוויית כוויה. זוהי תגובה נכונה שמונעת מהאדם להיכוות שנית. טראומה שקרית, לעומת זאת, היא כאשר אדם מפחד מדברים שאינם מסכנים אותו. לדוגמה, אם אדם נשך אותו כלב, והוא נמנע לא רק מכלבים ... מציורים של כלבים, זו כבר טראומה שקרית - הציור לא יכול להזיק לו. כיצד להתמודד עם פוסט טראומה שקרית? כדי להתמודד עם פוסט
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
... דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית , פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות מהי פוסט טראומה וכיצד היא משפיעה על הפחד מהעתיד? פוסט טראומה היא מצב שבו אדם חווה אירוע קשה בעבר, וכעת הוא ממשיך להרגיש פחד וחרדה גם אחרי שהאירוע כבר הסתיים. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב יכול לפחד מכלבים במשך שנים, כי הוא חושש ... שיקרו דברים רעים, ובכך לשחרר את עצמך מהפחד המתמשך. מדוע קשה ליישם את הפתרון לפחד מטראומה חוזרת? אדם שחווה אירוע טראומטי בעבר מתקשה מאוד להתמודד עם פחדים עתידיים, כי האירוע הטראומטי נצרב בזיכרונו כמשהו בלתי נסבל. לדוגמה, אדם שהרגיש חוסר אונים באירוע מאיים, יתקשה מאוד לקבל את הרעיון שיחווה תחושת חוסר אונים כזו שוב. אליעד נותן דוגמה של אדם שהוריו ... שילוב זה מאפשר חיים ללא פחד ועם זאת עם רצון לשפר ולשנות את המציאות. האם ניתן למנוע טראומה נוספת או להשכיח את הטראומה הקיימת? אליעד טוען שלא ניתן למנוע לחלוטין טראומה נוספת, כי תמיד קיימת אפשרות שמשהו רע יקרה. כמו כן, אין צורך לנסות להשכיח את הטראומה, כי הניסיון לשכוח רק יוצר מתח נוסף. לדעת אליעד, אם משהו רע קרה לך, זה לא משנה אם תזכור אותו או לא. הדרך להתמודד היא לקבל שגם אם יקרה משהו דומה שוב, עדיין ניתן להתמודד ... עם הזמן הוא מתרגל ומבין שזה חלק טבעי מהחיים. אותו דבר תקף לכל תחושה קשה או אירוע טראומטי. מדוע כל חיסרון הוא סוג של טראומה? אליעד מסביר שבמהותו, כל חיסרון וכל אי שביעות רצון הוא סוג של טראומה, ההבדל הוא רק בעוצמת החוויה. לדוגמה, אם אדם מצפה שהכיסא שעליו הוא יושב יהיה נוח, ומגלה שהכיסא פחות נוח ממה שציפה, הוא מתאכזב. אכזבה זו היא טראומה קטנה מאוד, אבל אותו עיקרון חל על טראומות גדולות יותר כמו פחד מנטישה או חרדת בגידה. מהי חרדה קיומית והאם כולם חווים אותה? חרדה קיומית היא תחושה כללית של פחד מכך שכל דבר עלול להתרחש בכל רגע. אליעד מסביר שלמעשה ... בהכרח דבר רע, אלא רק עוד מצב בחיים שניתן להתמודד איתו. לסיכום, איך להתמודד עם פוסט טראומה וחרדות באופן אפקטיבי? הדרך שאליעד כהן מציע היא לקבל את העובדה שדברים רעים יכולים לקרות, ולחקור כל פחד לעומק. החקירה הזו מובילה לשחרור מפחדים ומתחים, ומאפשרת לאדם לחיות בחופשיות גדולה יותר מול חוסר הוודאות של החיים. התמודדות עם חרדות טראומה וזיכרונות כואבים איך לקבל את המציאות איך להשתחרר מפחדים פסיכולוגיה ופילוסופיה של חרדה פוסט טראומה והתמודדות עם פחדים עתידיים פוסט טראומה משמעותה שאדם חווה בעבר אירוע טראומטי, וההשפעה שלו נמשכת גם בהווה. לדוגמה, אם אדם ננשך בעבר על ידי כלב, כעת הוא מפחד מכלבים. הוא חושש שהדבר יקרה שוב, ומעלה את השאלה: איך ניתן להתמודד עם זה? המציאות ... שהמציאות היא לא ודאית, ואכן קיימת אפשרות שיקרו דברים רעים. גם אם לא היה לך אירוע טראומטי בעבר, עדיין יכולה לקרות לך טראומה בעתיד. זו האמת ואין דרך לעקוף אותה. הדרך להתמודד עם פחדים עתידיים היא להבין ולהפנים שגם אם יקרו דברים רעים - זה בסדר. אם אדם מקבל את העובדה שייתכן שהוא יחווה דברים ... כדי להבין את הפחד, אפשר לקחת דוגמה של מישהו שהוריו נטשו אותו. בשל הנטישה, הוא נמצא בטראומה מתמשכת וחושש להינטש שוב. אבל גם אם הוריו לא היו נוטשים אותו, עדיין היה קיים הסיכוי שאנשים אחרים יינטשו אותו. כלומר, הפחד הזה אינו תלוי דווקא באירוע ספציפי אלא בעובדה ... של נפרדות (לא רוצה שדברים רעים יקרו) ואחדות (אין הבדל בין טוב לרע). להבין שהאירוע הטראומטי לא היה הסיבה היחידה אדם יכול להרגיש שסבל באירוע מסוים כי לא צפה את מה שקרה, או כי לא רצה שיקרה. אבל עכשיו, כשהוא בוגר ומבין שהמציאות מורכבת מטוב ורע, הוא קולט שאם לא ... את החשיבות של רצונות מסוימים. זהו כלי נוסף שיכול לעזור. אי אפשר להעלים זיכרונות טראומטיים כאשר שואלים איך להשכיח זיכרון טראומטי, התשובה היא שאין צורך להשכיח אותו. אם משהו רע קרה לך, אתה לא צריך לנסות לשכוח אותו בכוח, אלא ללמוד לחיות איתו. אם תזכור - תזכור, ואם לא - לא. אין בכך משמעות מיוחדת. האם ניתן למנוע טראומה נוספת? אין דרך לדעת בוודאות שדבר מסוים לא יקרה שוב. הדרך היחידה להיות שליו היא להבין שגם אם יקרה משהו דומה, זה בסדר. לדוגמה, כאשר אדם חווה רעב בפעם הראשונה, זה יכול ...
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
... עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש ... אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי למה רעש של השכנים מפריע לך ... הזה רע לך. אם למשל, המוזיקה מזכירה טראומה ישנה, צריך לשאול מה רע לי בטראומה? ולהעמיק פנימה עוד ועוד ... גם צדדים חיוביים. כיצד להתמודד עם טראומות וזיכרונות טראומטיים? אליעד מסביר שתהליך ההתמודדות עם טראומות צריך לכלול התבוננות עמוקה ... לתוך התחושות והרגשות שעולות בעקבות הטראומה. לדוגמה, אם כילד שפכו עליך ... מספר שלבים ברורים: לדמיין את החוויה הטראומטית ולבדוק מדוע היא מפריעה לך ... יכול להפסיק להרגיש רע לגבי זיכרונות טראומטיים ולהתחיל לראות את החוויה ... הכאב או הסבל המלווה את הזיכרון הטראומטי. למה רעש מפריע לי? איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? האם רעש הוא באמת רע? איך להפוך טראומה לחוויה חיובית? הצד השני של ...
חרדות ופחדים - טראומה מהעבר - מה הקשר שבין טראומות מהעבר, לבין פחדים וחרדות?
... ופחדים - טראומה מהעבר - מה הקשר שבין טראומות מהעבר, לבין פחדים וחרדות? ובו יתבאר, כי יש כאלו שחושבים בטעות, שהפחדים והחרדות של האדם, נובעים מטראומות שקרו לו בעבר. כגון לדוגמה שהאדם ננשך על ידי ... הרגע, יש לאדם פחד וחרדה מודחקים, להיפגע מאנשים. וכיוב דוגמאות שונות, שהאדם נפגע בעבר, בפרט כאשר הוא היה ילד צעיר. שהטראומה הזאת, יוצרת אצל האדם פחדים, גם כאשר הוא מתבגר. ולפעמים הטראומה, מודחקת בתת המודע של האדם. כגון לדוגמה שהאדם נפגע מאיזה דבר, כאשר הוא היה צעיר. וכאשר הוא היה צעיר, הוא הדחיק את הפחד שלו. דהיינו, הוא התכחש לכך שהוא אכן בטראומה, מאחר שהוא לא היה מסוגל להתמודד עדיין עם ... נמצא בחרדות ופחדים. וזו אחת מהדעות הרווחות, שטוענת, שהחרדות והפחדים של האדם, הם כתוצאה מכך שקרו לאדם משברים בחיים וטראומות שונות, כאשר הוא היה צעיר, ועל ידי זה, ... והתיאוריה הזאת, היא נכונה, אבל רק באופן חלקי בלבד. ולמה? כי הסיבה האמיתית לכך שהאדם נמצא בחרדה ובפחד, היא לא בגלל הטראומות שיש לו מהעבר, אלא בגלל הרצונות שיש לו ... רוצה. כך, שככל שהרצון של האדם מוגדר יותר וחזק יותר, כך החרדה והפחד גדולים יותר. ולכן, לומר שהחרדות של האדם, נובעים מטראומות שקרו לו בעבר, זו טעות. כי החרדות והפחדים של ... אולי הם לא יתמלאו. והדבר הזה, הוא זה שאחראי לחרדות ולפחדים של האדם. ואעפכ, התיאוריה הזאת, שהחרדות והפחדים, נובעים מטראומות מהעבר, היא דווקא גם קצת נכונה. משום, שההבנה ... ההבנה של האדם בהווה, שהעתיד אולי לא יהיה כרצונו, ועל ידי זה, החרדה של האדם מהעתיד, גדלה. ובנוסף, ככל שיש לאדם יותר טראומות מהעבר, דהיינו, ככל שיש לאדם יותר זיכרונות ... החרדה והפחד שיש לאדם בהווה, נובעים אך ורק מכך שבהווה יש לאדם רצון מוגדר, והבנה שהרצון המוגדר הזה, אולי לא יתמלא. והטראומות של האדם מהעבר, הן רק טריגר שגורם לכך שהאדם ...
להיות בזון שלך - מדוע אנשים מנסים להיכנס ל"זון" וכיצד הדבר קשור לטראומות עבר? ספיידרמן או סופרמן, מה מקור התחושה שצריך להיות מישהו אחר כדי להצליח בחיים? האם להיות בזון זו באמת הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חוסר ביטחון? מדוע חשוב להפסיק להיות שיפוטי כלפי עצמך? איך אפשר לשחרר את הצורך להיכנס לזון? מה התפקיד של זוגיות וביטחון עצמי בהתגברות על טראומות עבר?
... בזון שלך - מדוע אנשים מנסים להיכנס לזון וכיצד הדבר קשור לטראומות עבר? ספיידרמן או סופרמן, מה מקור התחושה שצריך ... להיכנס לזון? מה התפקיד של זוגיות וביטחון עצמי בהתגברות על טראומות עבר? מדוע אנשים מנסים להיכנס לזון וכיצד הדבר קשור לטראומות עבר? אליעד כהן מסביר בהרצאה את המושג להיכנס לזון, ... אחר כדי להצליח בחיים? אליעד כהן מתאר שהתחושה הזאת נובעת מטראומות וחוויות שליליות בעבר, שבהן האדם הרגיש חלש, חסר ... אליעד כהן מציג שתי דרכים להתמודד עם הצורך להיכנס לזון ועם הטראומות שיצרו את הצורך הזה מלכתחילה: הדרך הראשונה - ... לזון? כדי לשחרר את הצורך להיכנס לזון, צריך להבין לעומק את הטראומה או הסיבה העמוקה שבגללה האדם מנסה להיות מישהו אחר. ... אלא תוצאה של התבוננות אמיתית בעצמך. הדרך לשחרור מוחלט מהטראומה היא לקבל שהעבר אינו דבר שיש להילחם בו, אלא משהו ... להשלים איתו. מה התפקיד של זוגיות וביטחון עצמי בהתגברות על טראומות עבר? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים משתמשים בזוגיות ... הערך העצמי חייב להגיע מתוך האדם עצמו. איך להשתחרר מטראומה? איך להפסיק להיות שיפוטי כלפי עצמי? מהי כניסה ...
איך להשתחרר מזיכרונות טראומטיים? טראומה מהעבר - איך להשתחרר מטראומה מהעבר? כיצד להפסיק לחיות בעבר? איך להתמודד עם פחדים מהעבר? איך זיכרונות העבר מנהלים את החיים שלך כיום? מה גורם לאדם להיות מופעל מתוך הטראומה? איך אפשר לדעת האם אני היום שונה מהאדם שהייתי בעבר? כיצד להפסיק להיות מופעל מהעבר ולחיות בהווה? מהי הטעות הנפוצה בהתמודדות עם טראומות וזיכרונות?
... להשתחרר מזיכרונות טראומטיים? טראומה מהעבר - איך להשתחרר מטראומה מהעבר? כיצד להפסיק לחיות בעבר? איך להתמודד עם פחדים מהעבר? איך זיכרונות העבר מנהלים את החיים שלך כיום? מה גורם לאדם להיות מופעל מתוך הטראומה? איך אפשר לדעת האם אני היום שונה מהאדם שהייתי בעבר? כיצד להפסיק להיות מופעל מהעבר ולחיות בהווה? מהי הטעות הנפוצה בהתמודדות עם טראומות וזיכרונות? איך זיכרונות העבר מנהלים את החיים שלך כיום? ... ההשפעה של זיכרונות העבר על ההתנהגות וההחלטות שלנו בהווה. לפי אליעד כהן, הזיכרונות מהעבר, ובעיקר הטראומות או האירועים המכוננים, ממשיכים להשפיע עלינו גם שנים אחרי שהם ... אלא מתוך הדפוסים וההרגלים שהוטמעו בהם באירועים משמעותיים מן העבר. מה גורם לאדם להיות מופעל מתוך הטראומה? אליעד מסביר שהדבר שקושר אותנו לעבר הוא לא האירוע עצמו, אלא ... מול הזיכרונות הישנים. ככל שהאדם יהיה יותר מדויק בבדיקה הזו, כך הוא יוכל להפסיק להיות נשלט על ידי הטראומות והפחדים מהעבר. מהי הטעות הנפוצה בהתמודדות עם טראומות וזיכרונות? אליעד מסביר שטעות נפוצה שאנשים עושים כשהם מנסים להשתחרר מזיכרונות טראומטיים היא להילחם בהם או לנסות להדחיק אותם. הוא מדגיש שזו לא ... באופן אותנטי יותר, מחובר יותר למציאות העכשווית ולא לתחושות הישנות מהעבר. איך להשתחרר מזיכרונות טראומטיים? כיצד להפסיק לחיות בעבר? איך לדעת אם השתניתי באמת? איך ...
פחד טראומטי, חרדה טראומטית, טראומה נפשית, פוסט טראומה, חרדת נטישה - טראומות + חרדה + פחד
... טראומטי , חרדה טראומטית, טראומה נפשית, פוסט טראומה, חרדת נטישה - טראומות + חרדה + פחד ובו יתבאר, כיצד צריך האדם להתמודד, עם הפרעת דחק פוסט טראומטית. דהיינו, עם פחדים וחרדות שיש לו, בעקבות טראומה מהעבר. כגון לדוגמה, אדם שבגדו בו ונטשו אותו כאשר הוא היה ילד. שהדבר הזה מכניס את האדם לטראומה ולחרדה, שלא ינטשו אותו גם בהווה (מה שנקרא: פחד נטישה חרדת נטישה חרדת פרידה). והחרדה הטראומטית הזאת, מונעת מהאדם לקיים חיים תקינים בהווה, בגלל הטראומה הנפשית, שקרתה לו בעבר. והפתרון לפחד טראומטי מהעבר, הוא על ידי הבנת המנגנון של הפחד. והמנגנון של הפחד, הוא לא בגלל הטראומה מהעבר, אלא בגלל הרצון שיש לאדם בהווה. כי האדם נמצא בפחד טראומטי, לא בגלל הטראומה שקרתה לו בעבר, אלא בגלל: שבהווה יש לאדם רצון, שהדבר שקרה לו בעבר, לא יחזור לקרות לו בשנית. והטראומה מהעבר, היא רק מחזקת אצל האדם, את הפחד שלו בהווה. כי הפחד והחרדה נוצרים, כאשר יש לאדם רצון כלשהו, שהמציאות תהיה כך או אחרת, ובנוסף, כאשר יש לאדם גם הבנה, שהמציאות יכולה להיות אחרת, ממה שהוא רוצה. והחרדה הטראומטית שיש לאדם בהווה, היא בגלל שיש לו בהווה העכשווי, רצון שהמציאות תהיה כך או אחרת. ... מאוד, שהמציאות יכולה להיות אחרת מרצונו. כי הוא זוכר, שבעבר, המציאות הייתה נגד רצונו, בגלל ניסיון החיים שלו. ובנוסף, האירוע הטראומטי שקרה לאדם בעבר, גם מחדד אצל האדם את ההבנה, כמה רע הוא ירגיש, אם המציאות תהיה נגד רצונו. כי הטראומה, היא הזיכרון של האדם, את האירוע שקרה בעבר, נגד רצונו. והיא גם מזכירה לאדם, כמה רע, ... בהווה. משום, שהוא מציף לאדם את הרגשות שלו מהעבר, וגורם לאדם, לפחד מכך שהוא יחזור וירגיש רע, כמו פעם. ונמצא אם כן, כי לא הטראומה מהעבר, גורמת לאדם לפחד בהווה. אלא, ההתייחסות של האדם בהווה, למציאות שלו בהווה, היא זו שגורמת לו, לחוש פחד וחרדה בהווה. ולכן, כדי להתמודד עם חרדה טראומטית, לשם כך, על האדם לשנות את צורת החשיבה שלו, בהווה. ולהגיע למצב, שהטראומה הנפשית מהעבר, לא תשפיע עליו. ואיך לשנות את צורת החשיבה בהווה? תשובה: על ידי אמת. ... על האמת הזאת, לפעמים זה גורם לו להרגיש עוד יותר רע. כי האדם לא בורח מהפחד שלו, אלא מבין שהוא אמיתי ממש. כי באמת, האירוע הטראומטי, יכול לחזור על עצמו. והדרך לנטרל את הפחד לגמרי, היא על ידי זה, שהאדם הולך עם האמת ...
טראומות מהעבר, מחשבות טורדניות, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, חששות מהעתיד, חרדות מהעתיד, פחדים מהעתיד, להחזיר את הזמן לאחור, מכונת זמן, טיפול בטראומה, זיכרונות רעים
טראומות מהעבר, מחשבות טורדניות, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, חששות מהעתיד, חרדות מהעתיד, פחדים מהעתיד, להחזיר את הזמן לאחור, מכונת זמן, טיפול בטראומה, זיכרונות רעים
טראומות מהעבר, מחשבות טורדניות, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, חששות ... מהעתיד, להחזיר את הזמן לאחור, מכונת זמן, טיפול בטראומה, זיכרונות רעים מה הקשר בין המחשבות על העבר והעתיד לבין החרדות ... גם על ההשפעות שיש לעבר על ההווה. אם אדם חווה טראומה מהעבר, למשל, אז יכול להיות שלטעויות או לאירועים שקרו בעבר יש השפעה ... תופס את עצמו בהווה. לדוגמה, אדם שעבר חוויות טראומטיות בילדותו יכול להרגיש חרדה או דימוי עצמי נמוך כיום. אליעד מסביר ... הזיכרון מהעבר? אליעד מסביר שאם אדם חווה חוויות טראומטיות מהעבר, הוא לא בהכרח רוצה לשנות את העבר עצמו, אלא לשנות את תחושת ... בהווה, במיוחד כשיש לאדם זיכרונות או חוויות טראומטיות שהוא אינו מצליח להפסיק לחשוב עליהם. לדעתו, האדם לא צריך להילחם ... ואת עתידו. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? מהי הטראומה מהעבר? כיצד להפסיק לחשוב על העבר? מה הקשר בין חרדות לפחדים מהעתיד? ...
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 1
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 1
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 1 מהי טראומה ומהו מצב של פוסט טראומה? אליעד כהן מסביר שטראומה מתרחשת כאשר קורה לאדם דבר רע, ופוסט טראומה מתארת את ההשלכות המאוחרות של האירוע הזה על החיים של האדם. הטראומה היא לא עצם האירוע, אלא ההשפעה שנשארת לאחר ... פגז, ימשיך לפחד בכל פעם שישמע רעש חזק. האירוע עצמו הסתיים, אך האדם עדיין סובל בגלל ההשפעות הרגשיות של האירוע מהעבר. אליעד מדגיש שלא כל אירוע טראומטי חייב להשפיע על האדם בצורה חזקה ויש אנשים שחווים אירועים קשים מאוד, אך אינם מפתחים טראומה. האם כל טראומה חייבת להשפיע על האדם? אליעד מסביר שטראומה לא חייבת להשפיע על כל אדם. הוא נותן דוגמה של ... יחוו השפעה ארוכת טווח. הוא מציג דוגמה נוספת של ילד שקיבל סטירה מאביו, ישנם אנשים שאירוע כזה לא ישפיע עליהם כלל בעתיד, אף על פי שהוא עשוי להיחשב לטראומטי. מה קובע אם טראומה תשפיע או לא תשפיע על האדם? ההשפעה של טראומה, לפי אליעד, אינה תלויה במה שקרה בעבר, אלא בשני גורמים עיקריים: עד כמה האדם מפחד שהאירוע הטראומטי יחזור שוב בעתיד? עד כמה האדם לא רוצה ... סכנת חיים, אך בבגרותו הוא כבר לא מפחד מחושך כי הוא מבין שאין איום ממשי. הסיבה היא שינוי התפיסה: האדם לא מפחד יותר שמשהו רע באמת יקרה לו, ולכן הטראומה לא משפיעה יותר. איך אפשר לטפל בטראומה ובטריגרים שלה? אליעד מציע גישה טיפולית המבוססת על בדיקת שני מרכיבים: לבחון מה הסיכוי שהאירוע הטראומטי יחזור על עצמו. לבחון עד כמה האירוע, גם אם ... כפי שהאדם מדמיין. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב צריך לבדוק האם כלב באמת ינשוך אותו שוב והאם אם יקרה נשיכה נוספת, זה באמת נורא כפי שהוא מפחד. למה טראומה אינה תירוץ לבעיות בהווה? אליעד כהן מדגיש שאנשים משתמשים לעיתים בטראומה כתירוץ להימנע מהתמודדות עם בעיות בהווה. הוא מדגים זאת עם דוגמאות כמו טראומות ילדות שהיו בעבר אך אינן משפיעות עוד. אם באמת האירוע הטראומטי בעבר הוא הסיבה לסבל, מדוע טראומות מסוימות שהיו בילדות כבר לא משפיעות? התשובה ...
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות מהי טראומה מהילדות וכיצד היא ממשיכה להשפיע גם בבגרות? טראומה מהילדות היא חוויה של אירועים שליליים קשים, כמו חרם, פגיעות מיניות או התעללות רגשית, ששורדים בזיכרון ומשפיעים על האדם גם בבגרותו. הזיכרון של אירועים טראומטיים נשאר צרוב בתודעה וממשיך להשפיע על התחושות וההתנהגות, גם כאשר עברו שנים רבות מאז שהתנסו בהם. מדוע חשוב לדמיין את הטראומה כאילו היא מתרחשת בהווה? כדי לטפל בטראומה באופן יסודי, אליעד אומר שחשוב לדמיין את הטראומה כאילו היא קורת עכשיו. אם אדם לא יכול להכיל את המצב כשהוא מדמיין אותו בהווה, הסיכוי שהוא יוכל להתמודד עם הזיכרון מהעבר הוא אפסי. טראומה היא זיכרון שלילי, ואם לא מצליחים להכיל את הסיטואציה בעת הדמיה מחדש, יהיה קשה להתמודד עם ... בילדות, עליו לדמיין את המצב שוב ולהבין איך הוא מגיב לכך כיום, ובכך ללמוד להתמודד עם הרגשות העולים. כיצד ניתן למחוק את ההשפעה השלילית של הטראומה? לא ניתן למחוק את הזיכרון עצמו, אך ניתן לשנות את פירושי הרגש השליליים שסובבים אותו. לדוגמה, אם לאחר אירועים טראומטיים אדם פירש את חווייתו כאילו הוא לא שווה או חסר ערך, עליו לעבוד על שינוי הפירושים הללו. ככל שעובדים על מחיקת הפירושים השליליים, כך הכוח של הטראומה פוחת. למה חשוב ללמוד להכיל את הכאב גם אם הוא מתרחש בהווה? אם אדם לא מצליח להכיל את הכאב כשהוא מדמיין את הטראומה, כל פעם שהזיכרון יעלה הוא ירגיש את הכאב מחדש. הפחד מהכאב עצמו עשוי להקשות על תהליך ההחלמה. לכן, צעד מרכזי בטיפול בטראומה הוא ללמוד להכיל את הרגשות הקשורים לטראומה גם אם הם קורים בהווה, כדי להקל על השפעתם. כיצד אחריות רגשית משפיעה על טיפול בטראומת ילדות? ההבנה של אחריות רגשית היא חשוב בטיפול בטראומה. למרות שהאירועים עצמם היו נכפים על האדם (כמו פגיעות מיניות או התעללות), יש לאדם בוגר יכולת לבחור כיצד לפרש את הרגשות ולשלוט בהם. אם אדם לומד לקחת אחריות על רגשותיו, הוא יוכל להתמודד בצורה טובה יותר עם זיכרונות טראומטיים מהעבר. האם גם ילד יכול לבחור להיפגע? אליעד מציין כי גם ילד, במידה מסוימת, יכול לבחור איך ... אם מישהו עושה לו פרצוף או מוציא לשון, הילד לא חייב להיפגע מכך. הפגיעה תלויה בתגובה האישית של הילד למה שקורה סביבו. כיצד בחירה חופשית מתקשרת לטראומות בילדות? ככל שלאדם יש יותר מודעות, כך הוא מסוגל לבחור אם וכיצד להיפגע. רוב האנשים לא מודעים ... אותו אירוע ואילו פרשנויות להעניק לו. כיצד ניתן להגיע למצב שהזיכרון עצמו נמחק? ההנחה היא שכאשר אדם מצליח לשנות את הפירושים השליליים על אירועים טראומטיים, המשמעות של הזיכרון פוחתת, ובסופו של תהליך יתכן שהזיכרון יימחק או יימחק לחלוטין. ככל שהאירוע מפסיק להיות משמעותי רגשית, כך יקטן הסיכוי שהזיכרון יטריד את האדם לאורך זמן. מה כדאי ללמוד כדי להתמודד עם טראומה מהילדות? כדאי ללמוד להבין את הקשר בין העובדות לפירושים, ולבחון את הפירושים שנעשו לגבי אירועים ... כלפי האירועים הללו. מדוע צריך ללמוד לנהל רגשות בהווה כדי לרפא את העבר? כשהאדם לומד לנהל את רגשותיו בהווה, הוא מסוגל להתמודד טוב יותר עם טראומות מהעבר. כל אדם יכול ללמוד לקחת אחריות על רגשותיו ולהתמודד עם מה שקרה, גם אם זיכרון הטראומה לא נעלם לחלוטין. הכוח לנהל רגשות בהווה עוזר להתמודד עם הזיכרונות בצורה פחות כואבת. כיצד לעבור מכל התיאוריה הזו ליישום מעשי? היישום המעשי כולל את הצעדים הבאים: דמיון מכוון של האירוע הטראומטי כאילו הוא קורה כעת. בחינה כנה של התגובות הרגשיות והנפשיות שעולות. זיהוי הפירושים שמגבירים את התחושה השלילית. לימוד האפשרות לשנות את הפירוש או לבחור בהבנה אחרת. לקיחת אחריות על הרגשות בהווה והבנת יכולת הבחירה. טראומה וזיכרונות כואבים לקיחת אחריות רגשית פירושים מול עובדות כיצד לבחור מה להרגיש התמודדות עם חרם ופגיעה מחיקת זיכרונות שליליים מהי טראומה מהילדות וכיצד היא ממשיכה להשפיע גם בבגרות?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טראומות, למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טראומות, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מורה רוחני מומלץ, מאמן אישי להרזייה, אימון אישי לאורח חיים בריא בתחום טראומות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3398 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 15:27:26 - wesi1